אני מורה,בסוף שנות ה20 ב"ה עם כמה ילדים.
מוצאת את עצמי לא מרוצה מהעבודה כבר כשנתיים. הסיפוק הוא מדהים, אבל עם סיפוק לא הולכים למכולת.. מעבר לזה הקול שהולך להגמר, משכורת מזלזלת ולא מספקת, השתלמויות שצריך לקחת בלי סוף, לתת מעצמי כמה שיותר בלי תמורה כי ככה המערכת עובדת... פשוט קשה.
מצד אחד, לצאת ללימודים אחרים בשלב שלי עם ילדים ובעל שרק עכשיו סיים בעצמו ללמוד- זה מאוד קשה. ומצד שני, לחיות עם התחושה הזאת ולהזכר לעשות משהו בעוד כמה שנים מן הסתם יהיה יותר קשה.
פעם חשבתי שהוראה זה המקצוע הכי מתאים לי ואילו מקצוע שיושבים במשרד מול מחשב ישעמם אותי. היום נראה לי שזה חלום, לא לעמוד או לרוץ כל היום, זמן נורמלי לפיפי, הערכה, לאכול נורמלי, בלי תורנות חמר ועוד..
וכמובן יש השיקול של החופשות.. הרי יולי אוגוסט עם הילדים.. קשה למצוא סידור כשאת לא מורה.
אז האפשרויות שעומדות בפני כרגע הן,
ללמוד ייעוץ חינוכי ואז אני עדיין במערכת אבל לא מדת פרונטלי כ"כ הרבה.
לפנות לתחום האמנות שמאוד מושך אותי, לדוגמא עיצוב גרפי. אולי העבודה תהיה יותר קלה מבחינת שעות..
אופציה נוספת בתחום האמנות היא תרפיה באמנות שנשמע לי מדהים אבל לימודים דורשים, ומבחינת עבודה לא יודעת עדיין איך זה עובד וכמה זה מתגמל.
לעזוב בכלל את תחום ההוראה ואת המערכת, אבל לא חשבתי האמת על עוד רעיונות. ללמוד עכשיו מקצוע דורש של כמה שנים לא בא בחשבון בכלל...
אשמח אם מישהו עשה מעשה ועזב, או למד אחד מהמקצועות שציינתי ויוכל לתת לי כיוון..
תודה רבה למי שקרא עד כאן

תגובה נפלאה