דילמהה- פלאפון....שמרמין כבוד

לרוב האנשים בארץ ובעולם יש פלאפון... יצא איכשהו... שאני בכיתה ט' ואין לי פלאפון!

אני לא ידועת אם אני צריכה בכלל... אולי למשצי"ם ולסיירים אבל חוץ מזה באמת שאני כמעט לא הולכת לשום מקום

אבל הקטע הוא שעכשיו מתקרב החופש (עוד 17 ימים!!!) ואני הולכת לעבור ממחנה לחופשה למחנה לטיול באופן לא נורמלי... אז אני צריכה שההורים שלי ידעו מה אני עושה.. וחץ מזה שאני צריכה גם לחברה עצמה... שמתי לב שזה ממש מוסיף לך שתדע מה הולך כי אפשר רק לשלוח לך אסאמאס ואתה כבר מעודכן אבל אם אין לך פלא' אז אנשים יתעצלו להתקשר ואתה לא תדע.... ולכן אני אומרת- שאני צריכה פלאפון.

אבללללללל מצד שני... פלאפון עולה הרבה, ולחשוב שאני לא ממש צריכה אותו בדיוק... ורק בשביל החופש לקנות פלאפון שאני יכולה להוציא ממש הרבה כסף? לאחים שלי היה פלא' רק בכיתה י'.. אז זה לא חוצפה לבקש מההורים פלא' עכשיו? תאמת? כבר ביקשתי... והם אפילו הסכימו... רק צריך לחכות שאבא שלי ילך לקנות, וזה לוקח הרבה זמן. וגם אני לא ירגיש טוב עם עצמי לעשות הרבה כסף בפלא'.. עכשיו אני מסוג האנשים שהחשבון שלהם יקפוץ במלאאא כסף על ההתחלה!

עכשיו- השאלה היא, לוותר על הפלאפון? שבנתיים אני מסתדרת די בסדר בלעדיו? או לקנות פלאפון שיעשה אותי מאושרת?

תענו בקשה...

תודה מראש

~~~~~~~~~~~~~~~~~

הי...אנונימי (פותח)

אם מסכימים לך אז למה לא??

חוץ מזה...  שאל תבזבזי על סתם דבריןם מפגרים!! מה שבערך כל מי שיש לה או לו פלאפון עושים...

בהצלחה!!
את יוצאת גם לסיירים וגם למשצי"ם?? שאקלית איכותית....חח

היי..אביטל הדר

בס"ד

תשמעי,מצד אחד את אומרת שפלאפון יעשה אותך מאושרת כיביכול.

אז לפי דעתי תיקני,לא מחוייבת לקנות פלאפונים שעולים מעל -600 הוא להיסחף.

ממש אין צורך.

אבל מצד שני אם את אומרת שזה רק לטיולים ודברים כאלה אז עדיף לך לקחת פלאפון של אחד מהמשפחה.

אממ מקווה שהצלחתי לעזור.

יומטוב=]

בעיה...שמרמין כבוד
אין לי ממי לקחת תפלא' כי כל האחים שלי חייבים אותו כל שניה... אבא שלי אמר שאפשר להשכיר פלאפון... חח זה נשמע מצחיק... אבל סך הכל אני רוצה שיהיה לי גם לתמיד... אני לא אחת שנוסעת הרבה... אבל שיהיה ככה לדבר
אני חושבת שזה מיותר לחלוטין!עינב
אני דווקא נוסעת די הרבה, ואין לי פלאפון! אני לוקחת את של אמא שלי כשצריך וזהו! זה סתם פולט פולטות קרינה (השנה שני אנשים שמו ביצה רכה בין שני פלאפונים דלוקים, ותוך שעה אחת נהייתה להם ביצה קשה (!!!)) וגם מבזבז המון כסף. למה לקנות את זה?!
כן...שמרמין כבוד

אבל אמא שלי עובדת רציני... אין מבצ שהיא במיאה לי תפלאפון... ועכשיוא ני הולכת הרבה מהבית וסתם חבל שלא יהיה לי...

גם מה? אסור לדבר עם אנשים?

וראיתי באי מייל תזה עם הביצה.... אבל אנחנו לא ביצה... חחח... אז כמה שזה באמת מזיק... אנחנו לא נהפוך לקשים יותר או רכים יותר... חחחחח

תודה לכללל מי שעונה לי

שממממממררררררררררממממיייייייייייןןןןןןןןן!פליץ

ממצב! זאת פליץ.

אני חושבת שאת לא צריכה פלאפון... כי אני לא צריכה!! ויש לי נטייה מעצבנת לשפוט אנשים לפי העקרונות שלי... האא

אבל את יכולה להתעלם ממני, כי אני ממילא שרוטה אז מה שאני אומרת לא נחשב!! האא

אני יגיד לך משו..רות22

לפי דעתי בזה שאת אומרת כשיהיה לך פלאפון זה יעשה אותה מאושרת. אז תרשי לי לומר את טועה!!! ובגדול!!!

לי היה פלאפון פעם.כמעט לשנה וחצי חשבתי שאני מאושרת. הפלאפון הזה עשה אותי דכאונית.. הייתי צריכה לסחוב אותו לכל חור כי לא יכולתי בלעדיו במידה ומשהו יצלצל שיצליח "לתפוס" אותי לא היה לי מנוחה..

להעיף אותו היה קשה.  ב"ה!! עליתי על אוטובוס דיברתי בפלאפון וכשיירדתי שכחתי אותו על הכיסא שבאוטובוס

ואז באמת הייתי מאושרת!! עד היום אין לי פלאפון ואני מסתדרת מצויין.

פלאפון זה דבר הורס לא בונה כלל.. מי שמחפש אותי שיצלצל לבית..

אני לא אומרת שאני לא מאושרת...שמרמין כבוד

אני מאושרת גם בלעדיו... אבל יש דברים שפשוט צריך בשבילם פלאפון!

אם לא היית רוצה לדבר עם אנשים- פשוט לא היית לקוחת את הפלאפון...

אבל אני רוצה לפחות לנסות- כי לחברה שלי נאבד הפלא' ועובדה שהיא היתה הכי אומללה משהיא הייתה אי פעם... אז זה תלוי בבנאדם.. אי אפשר לדעת...

ולשני- בן כמה אתה? אני לא עובדת... אבל זה לא אומר שאני לא צריכה פלאפון...

אני אישית מחזיק 2משה
לצרכי עבודה.

מדבר גם ב-500 שקל כשצריך. לא מדבר באף שקל כשלא צריך, מחובר לאינטרנט כי זה כלי עבודה שלי ודי.
פלאפוןאנונימי (פותח)

בס"ד

מה זה משצי"ם ????????????????

תעני לי בבקשה...

עדי.....

משצי"O זה...שמרמין כבוד

זה מן קורס שעברנו במשך כל השנה מטעם האולפנה, שהמטרה היא להדריך בארץ...

משצי"ם- מדריכי של"ח צעירים

של"ח- שדה לאום חברה...

חח רנאה לי...

הופההה דוידי יהיה גאה בי!!!

זה בכיתות ט'... ושנה הבאה נהיה מש"בים חלקנו... יענו מדריכי של"ח בוגרים... ויש קורס שווה שווה של 8 ימים בחופש..

אח של חברה שלי היה בשל"חעינב
אני מדמיינת או שמישו מחק לי את ההודעה?מיתנחלת בכתום
בכל אופן, אני יכולה לעזור לך בצד הכספי. אין לי כוח לכתוב עכשיו הכל מהתחלה, אבל אם את רוצה תכתב לי במסר אישי ואני אחזיר לך בל"נ
יש לי עצהאנונימי (פותח)

בואי נגיד תקני פלאפון כאלו אם ההורים מרשים למה לא??

אבל אל תבזבזי על הורדות רינגטונים, משחקים וכו'.. זה ממש בזבוזז!! את כייכולה נגיד לבקש מברה שתשלח לך שיר אם יש לה שיר בפלא מאד מיוחד שאת רוצה אותו... לא בטוח שהיא תסכים אבל תנסי....

וגם אם באמת באמת את לא מרגישה נעים אם זה את יכולה לעשות אם ההורים שלך עיסקה שחצי הם משלמיחם וחצי את....

חוצמיזה שהיום פלא לא עולה כ"כ הרבה כסף וזה גם כן תלוי בסוג ה]לא' אבל אמרת שאת לא צריכה כ"כ פלאפון אז את לא צריכה לקנות דור 3 ככה משו מתקדם אפשר להסתפק בדור שני....

קיצור אם ההורים שלך מרשים לך אז תקני אבל שוב אל תבזבזי סתםכסףףף

זה בעיה... אני די מרוששת עם כסף כרגע...שמרמין כבודאחרונה

רק התחיל החופש (ובמקרה שלנו- הוא עוד לא התחיל...) וכבר כל הכסף נעלם.. חחחח

אני צריכה למצוא עבודה...

בדחיפותת

לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך