כבר שאלתי זאת אתמול ולא קבלתי אף תשובה רצינית, אולי מישהו מהתווכחים בלהט יענה סוף סוף:
תומכי, פעילי, נציגי, מומחי וכו' 'עוצמה' כאן בפורום, כולל 'מקושרים', 'מתוך המטה' וכו' טענו כל הזמן שהריצה שלהם היא לא בשביל פרנציפים, אלא בשביל לעבור.
כשהעלינו את התמיהה איך יכפילו את כחם, ממקסימום ההערכות שהיו לכחם לשיטתם שלהם?
הם טענו כל הזמן שעובדים ומצליחים עם 'קהלים חדשים' - אדוה ביטון, אבות גרושים, חרדים שמאוכזבים ממפלגותיהם, מצביעי זהות ונעם לשעבר, תומכי עוצמה דלא היו מסוגלים להצביע לרב פרץ ועוד ועוד. זה לא ספקולציות, זה ודאי ורק עוד קול שניים - הם עוברים.
עכשיו, כשהם רחוקים מאוד מאחוז החסימה וממש לא חסר להם קול/שניים וגם כמה אלפים טובים לא יעבירו אותם, יש שתי אפשרויות:
*'הקהלים החדשים' (שלא הצביעו ולא היו מצביעים לאיחוד הימין) אכן הגיעו והצביעו 'עוצמה' בהמוניהם - מה שאומר שהנדוניה הבסיסית ש'עוצמה' יכלה להביא לאיחוד, נמוכה בהרבה מהערכותיהם והרבה יותר קרובה להערכות של האחרים במו"מ
*כמות המצביעים עכשיו, זה אכן הכח של עוצמה ומה שהיא מביאה איתה כנדוניא לאיחוד. אבל אז זה אומר שהריצה שלהם הייתה עקרה לחלוטין, אין ולא היו (בצורה משמעותית) 'קהלים חדשים', היה ברור (כמו שכמה וכמה כאן התעקשו כל הדרך וצעקו וצחקו עלינו)שאין סיכוי שהם עוברים. ואז השאלה הקשה: "למה הם רצו בכל זאת וסיכנו את כל הקדוש והיקר לכולנו?!"
גם לשאלה הזאת יש שתי תשובות ואני מתלבט איזה מהן יותר מעידה על הבעיתיות במפלגה:
1. כמו שפעיל נכבד (שניסה לשכנע אותי להצביע עוצמה), אמר לי לפני שבוע - היה ברור גם להם, שהם לא עוברים וכל מטרת הריצה הייתה 'להראות להם'. (משהו בסגנון 'אם אני לא טס, אף אחד לא טס' ושהתורה והארץ יסבלו).
2. כמו ש@
@מרדכי ואחרים כאן התעקשו - הם באמת האמינו, שיש 'קהלים חדשים' של עשרות אלפים, שהם מביאים במערכת הבחירות הזאת. לא הגיוני שיקרה, חסר כל סבירות ואכן לא קרה - מה שמעיד על חוסר הבנה בסיסי ביותר בפוליטיקה ובבני אדם.
כך או כך, ברור לי שמערכת הבחירות הזאת, תחזיר אותם מההתקרבות למניסטריים - עמוק לפינה שבה היו במשך שנים. את המחיר התורה העם והארץ ישלמו.
ו