חתונה של חברה חילונית-שאלהמשואה7586
קיבלתי הזמנה מחברה שמתחתנת עוד חודשיים והיא חילונית(גם החתונה)השאלה אם אני צריכה ללכת ולעשות את כללל השתדלות בשביל כמה דקות בחופה וללכת הביתה?
חשוב לציין שבעבר היינו חברות מאוד טובות אז מזה שנים שאנחנו לא בקשר עד שהיא שלחה לי הודעה שהיא מתחתנת
אשמח לשמוע את דעתכם
כן.~א.ל
כןחשבשבת
זה חשוב מאוד אפילו הייתי מביאה לה ספר על הבית היהודי- זה מה שאני עושה עם החברות שלי.

מזל טוב!!
זה מצחיק לעשות את כל ההשקעה הזו בשביל החופה!משואה7586
כשאני אתחתן במערת המכפלה בעז"ה אני רוצה לראות שהחברות החילוניות לי ישקיעו ככה בשבילי...זה בטוח לא יקרה..
למה את משקיעה?!עלות השחר
אם את משקיעה בגלל שאת רוצה לחנך אותה... - רדי מזה!
אם את משקיעה כי את רוצה שישקיעו גם בך... - רדי מזה!
את צריכה להשקיע רק בגלל -
א. את אוהבת אותה.
ב. את רוצה לקיים מצווה (לשמח חתן וכלה).
ג. כי את חושבת על המשמעות של חילול השם ביצירת חיץ של איבה או של מוזרות מסביבך עם חברייך הטובים.
ד. כל התשובות נכונות.
סמני בעצמך ותגבשי החלטה...
(אגב, לידיעתך - רבנים נוסעים לפעמים שלוש ורבע שעות בשביל חופה וסבב ריקודים אחד...)
ומקבלים על זה כסף..ואני לא במעמד של רבנית..משואה7586
ללכת לחתונה כזו זה מצווה הבאה בעברה.ככה אנ רואה את זה...
ממש לאחשבשבת
את טועה ובגדול

אין לך מושג עד כמה זה מקרב אותם כמובן אם עושים את זה בדרך הנכונה.

רק אם זה חתונה רפורמית או קונסרבטיבית אז גם לחופה אסור ללכת אבל חופה יהודית ודאי שמותר הרי בונים אחת מחט]ורבות ירושלים, אולי קצת עקום אבל בונים, ועם האהבה שלך והנכונות שלך יהיה אפשר ליישר גם את הלבנה הזאת ותגעי שהנוער המתחתן היום בד"כ מאוד פתוח לקבל אם עושים זאת בצורה הנכונה.

ואוז מה אם לא יבואו לחתונה שלך אסור שזה יהיה שיקול עבורך אם תעשי את זה מתוך אהבה אמיתית אולי
תופתעי לגלות שבסוף גם היא תגיע לחתונה שלך למרות הכלץ

בהצלחה
ולמה אני צריכה לפגוע בעיניים שלי למראות לא צנועים?משואה7586
באיזו זכות את מוציאה לעז?!עלות השחר
רק חלק מהרבנים שעורכים חופה וקידושין מקבלים כסף בעבור הטרחה והזמן שהם משקיעים. (אגב, על רופא בביקור בית את גם מדברת בכזו גסות?)
ההתחסדויות שלך ממש לא במקום!
עשי טובה לכולם ואל תלכי לחתונה!
את הנזקים של חילול השם שמתחסדים כמוך עושים גם עשרות כמונו לא מצליחים לתקן!
יש לך דרך מיוחדת בעבודת השם, התנפחות וגאווה תוך כדי שמוציאים לעז על תינוקות שנשבו מצד אחד, ומצד שני לא טורחים להשקיע כדי להוציא מטעות...
ממש מקדשת שם שמיים ברבים! (אני באמת לא מבין למה טרחו להזמין אותך...)
כדאי מאוד שתרגע אני לא מבינה מי אתה חושב שאתה..משואה7586
חתיכת חוצפן...
חבובהחשבשבת
מי שבא להשפיע אנו מושפע זה כמו בשר שממליחים אותו הוא רק מוציא דם ולא יכןל לקבל דם לכן אין בעיה לערום אותו בערימה איד על השני.

אז תחליטי אם את באה ויכולה להשפיע או שאת באה לקבל.
חח זה מצחיק אבל אני חושבת שלבוא לחתונה חילוניתמשואה7586
לא באים להשפיע..לא בכל מקום משפיעים והמהות של החיים שלי זה לא לנסות להשפיע לכל מקוםשאני הולכת..אם אני הולכת לחתונה אז הסיבה היא לא ללכת להשפיע...אלא לשמח חברה לשעבר..השאלה האם אני מוכנה ללכת לחתונה כזו זו כבר שאלה אחרת..
ויש פה כמה מתחסדים שחושבים שהם יודעים הכל וכנראה שלא יודעים לשמור על העצבים שלהם בפנים..נו טוב,כל אחד צריך לעבוד על משהו אחר..
ופה תמונה הנקודהחשבשבת
כי גם בלבוא לשמח צריך לדעת להשפי.

תיראי אבי חוזר בתשובה ובוגר סיירת מטכ"ל אין אירוע אחד שהוא לא הולך אליו ולא משנה מתי הוא משתדל להגיע לכל אירוע וגם להשפיע בצד הרוחני ולדעתי בגלל זה הוא לא נפגע מהמראות הוא פשוט חיסן את עצמו הבנת?
אבא שלך ראוי לכל ההערכה על מסירות הנפש  עלות השחר
ועל העבודה העצמית!
אשרייך שזכית לגדול בבית כזה!
טמונם ההכוונהחשבשבת
בסופו של דבר זה החלטה שלך אם את מחוסנת מספיק בשביל הענין הזה או לא.

אבל אני חושבת שחברתך מאוד תשמח לראותך על אף חזרתך בתשובה ואת יכולה גם לבוא נטו לחופה להגיד מזל"ט ולברוח. 
אוף טמונה.......חשבשבת
מה יהיה עם המקלדת הזאת?????????????
חבר'ה אני חושש שקצת הגזמנו..ברוךש
קודם כול- את הולכת לחתונה של חברה קרובה, זה דבר עצום לשמח חתן וכלה, לא פחות מנגיד ללכת ברחוב או לבנק או אפילו לשבת באוטובוס מעורב. ובסה"כ במקרה כזה, הרי לצורך התירו.

לרקוד בריקודים מעורבים כמובן שאסור, וגם לא ראוי להסתכל מהצד.
אם האוכל כשר- תאכלי
ותשבי במקום שנוח לך (שלא רואים את הרחבה, ולא מוקפת בנים).

כמובן שאם את רוצה להגיע רק לחופה את יכולה, אבל גם השתתפות בחתונה עצמה, אפשרי תחת הדברים שאמרתי מקודם.

את לא באה להשפיע על אף אחד, את לא באה להחזיר אף אחד בתשובה. את באה לשמח חתן כלה, באה לשמח חברה שלך, ועצם ההמצאות שלך שם. מספיקה. אם לא נוח לך אפילו להשתתף בחתונה, אז תעזבי לאחר החופה.

אבל חבר'ההההההההההההההה להרגיע את הרוחות, לא דיברתם יפה ונעלבתי.

ברוך תרגע... תנשום עמוק... תוציא.... תנקום עמוק.... תוציא

תודה

חוצמזה שיש בזה צד של קידוש ה'אנונימי (פותח)
בזה שאת בתור דתייה מגיעה ומשמחת.
אגב, את  לא חייבת להישאר לכל החתונה, מספיק שתיהיי במעמד החופה..

כה"כ ובהצלוחה!
מה יכול כל כך לפגום לבנות בנושא של צניעות?מעשיה נאה
בת בכלל צריכה לשמור על העיניים?מעשיה נאה
באמת?חשבשבת
זה היה בוטה מידי. כי אם כן אז
 סליחה משואה. לא התכוונתי
להשפיע....מאמע צאדיקה
יש אנשים שכל החיים מפשילים שרוולים ועובדים קשה-קשה כדי "להשפיע"
ויש אנשים שהולכים ברחוב עם חיוך מאושר ומאוהב על הפרצוף- ומחייכים לכל העולם, וכל מי שעובר מולם "נאלץ" לחייך...

"אם אני הולכת לחתונה אז הסיבה היא לא ללכת להשפיע......אלא לשמח חברה לשעבר..."
להשפיע= לשמח
או להראות לה כמה את אוהבת אותה
וכמה נישואין זה דבר משמעותי שכל העולם משקיע עליו לכבודה
וכמה יום נישואין זה סגירת כל המעגלים בחיים לקראת בית חדש

אני אומרת- לכי
גם אם תשארי רק עד אחרי החופה
ותתני לה מתנה משמעותית על בית יהודי בעמ"י (לא מפית לחלות!!!)

אם ככה הם מחייכים אז טאנחנו בצרות..מעשיה נאה
ובאמת צדיקה אחותך היא נאה דורשת ונאה מקיימת.מעשיה נאה
למרות שלא ראיתי אותה אף פעם, אבל אפשר גם להתרשם מההודעות בפורום, היא לא מכירה את עולם העצבנות והכעסים. ניצוץ אור בתוך ים האופל.
(ים האופל זה בצחוק ולא להיפגע!.)
חחחחמאמע צאדיקה
א. אני לא עיצבתי את הסמיילים אז אני לא אחראית איך משמשחים אנשים
ב. לא חיטטתה מספיק חזק בהיסטוריית ההודעות שלי-- היתה מוצא כמה הודעות עצבניות שמעיפות אנשים לכל מיני רוחות (למשל לפורום משפחה...בב"א )
ג. כמו שבעלי גילה ביום מן הימים- "תכיר- אישה עצבנית. לא תמיד אני מחייכת".

א-ב-ל---
כשהייתי מאוהבת נואשות חסרת תקנה (היום אני מתוקנת ב"ה=נשואה...) אז כן חייכתי לכל העולם...
ואני כן חושבת שחשוב ללכת לחתונה של חברה- כי זה יהיה לה טוב בחיים
אני מסכימה ממש! נמו.
אני חושבת שאת צריכה ללכת (אם בסופו של דבר תרגישי בנוח לעשות זאת) באמת כי חשוב לך להשתתף בשמחתה של אותה חברה. במיוחד אם היא הזמינה אותך אחרי הרבה זמן, כנראה שזה חשוב לה...
ואני בטוחה שהיא גם תעריך את זה שהגעת אע"פ שהחתונה אינה לפי "אמות המידה" אליהן את מורגלת - זה רק מראה שהנוכחות בחתונתה חשובה לך!

כמובן שעל הדרך זה ממש קידוש שם שמיים - לא כי תחזירי את כולם בתשובה () אלא כי כולם יראו כמה הערכים שלך חשובים...

בכל מקרה, תמיד אפשר לתפוס פינה בצד יותר צנועה וכו' וגם לא חייבים להישאר לכל החתונה...
הרב רונן טמיר פעם סיפר שמטעמי צניעות, באירועים חילוניים הוא ניגש חתן/בר מצוה וכו', די בהתחלה, מברך ומחבק וכו' שיהיה מאוד ברור שהוא שמח באירוע ושהיה חשוב לו להגיע, ואז הולך...
שיהיה המון בהצלחה.... ומזל טוב
הייתי משקיעה את הזמן והמאמץיהודית פוגל
ולו גם לזכר ימים עברו. ואף פעם אי אפשר לדעת מתי דרכיכן יצטלבו שוב. שלח לחמך על פני המים....
הייתי משקיעה את הזמן והמאמץיהודית פוגל
ולו גם לזכר ימים עברו, חוץ מזה מי יודע מתי יצטלבו דרכיכן שנית? שלח לחמך....
יש שם דברים שאני מעדיפה לא לזכור..משואה7586
למשל את החברים והחברות שהיו לי..שזה לא יגרום לי להרהורים..זו הסיבה שאני משתדלת לא להגיע לתל אביב שם גדלתי אלא משקיעה את זמני בנסיעות לירושלים וליש"ע..שם אני מרגישה בנוח ואין לי בעיה של חוסר צניעות כמו בתל אביב..
כשהייתי בקשר עם חברות שלי וכשהן למשל מקללות או מדברות דברים לא נעימים או רואות טלוויזיה זה משפיע עליי..יש דברים שאני לא עושה בחיי יום יום שלי (למשל ללכת לחוף או לקולנוע או כל מני דברים)בשביל שלא יהיה לי את המחשבה הזואתי שפעם עשיתי את זה וזה היה טוב..מעדיפה להשקיע בדברים אחרים..
משואהחשבשבת
אם נפגעת מההתבטאויות שלי אני מבקשת את סליחתך.
משואה נפגעה ממשהו?מעשיה נאה
כולנו תלמידים שלה בבטחון עצמי.....

בעיקר מילותיה "מה קשור" משמשות אבן דרך לעיתותמעשיה נאה
אם את ממש מרגישה שעצם המפגש מפריעה לךנמו.
שזה ממש הגיוני, אז צריך לשקול טוב טוב איך באים (אם בכלל) כי אין עניין שתיתן לאחרים בזמן שזה פוגע בך בצורה כזו... צריך לחשוב איך מקטינים את הפגיעה למינימום שלא תסבלי בעת שהייתך בחתונה
יהודית, למה את מתכוונת....Curious
כשאת כותבת "שלח לחמך על פני המים"?
כאילו שיום אחד משואה תצטרך את החברה, ולכן כדאי לה להיות נחמדה אליה?
אם לא הבנתי נכון - מתנצלת מראש.
אבל אם הבנתי נכון - ככה צריכים בעינייך להיות יחסי אנוש?
להיות נחמדים לאנשים רק בגלל שיום אחד אנו עלולים להזקק להם?
לא בגלל זה שהם פשוט יצורי אנוש? וחזק מזה - הם יהודים - אחים שלנו!
אם אנחנו צריכים מישהו - זה רק את הקב"ה.
ממש לא מקובל עלי להיות נחמדים למישהו כי אולי נצטרך לו....
ממש כן מקובל אלי - להיות נחמדים למישהו כי הוא אחינו. ואם כבר חושבים על אינטרסים (אם, לא בהכרח...) אז האינטרס הוא שהקב"ה מזכה אותנו לעשות חסד, ואם בכלל (אם! כי התפקיד שלנו הוא לעשות טוב, ולא לצבור קרדיט לפרסים...) חושבים על פרס - הפרס הוא מהקב"ה.
לא מהבן אדם.
ושוב, אם לא הבנתי אותך נכון - אז סליחה...
לא הייתי רואה את זה ככהruthi
סתם אני מנסה לדמיין לי מצב שהשתיים נפגשות באוטובוס עוד שלוש שנים...
לא מתחשק לי לעבור כביש בגלל שלא הייתי החתונה של מישהי ואולי היא נפגעה..
סתם אנושיזם.
אז יש כבר אחתבדולח
אז יש כבר אחתבדולח
אם כך....Curiousאחרונה
עצם הדבר שמשואה לא תבוא לחתונה - יפגע בכלה, ולכן היא צריכה ללכת.
ברגע שאין מניעה הלכתית מפורשת ללכת לחתונה, ואם היא לא תלך זה יפגע בכלה - היא צריכה ללכת (והיא קיבלה כאן מספיק טיפים איך לנהוג בחתונה).
כלומר - היא צריכה ללכת כדי לא לפגוע בכלה - לא בגלל שהיא עלולה להיתקל בה בעוד 3 שלוש שנים באוטובוס...
זה (לא לפגוע)  מה שצריך לעמוד לה מול העיניים - ולא האינטרס האישי (תחושת האי נעימות אם היא נתקלת בה, או אם היא תצטרך אותה יום אחד...) 
בעיקרוןאבא שמואל
ברוב המקרים הייתי אומר שראוי להשקיע בנוכחות..

במקרה האישי שלך, אולי כדאי להתייעץ עם רב שמכיר אותך, שאת יכולה לפרוס את התלבטויותייך.

בהצלחה!
מה??למה שאני אפגע ממישהו?אל דאגה..אף אחד לא אמרמשואה7586
פה משהו שעלול לפגוע בי,חוץ מאיזה בחור שחשב שהוא חכם גדול..אבל אני מקווה שהוא יותר לא יכתוב תגובות על מה שאני רושמת פה..
לוידעתחשבשבת
ברוך כתב שם שהוא נעלב ממה שכתבנו לך אז חששתי שאת נפגעת למרות שידעתי שאין ממה.

בכולופן בהצלחה!!

מזל"ט!!
אני לא נפגעת...רק היה פה אחד שחשבת את עצמו לחכםמשואה7586
גדול אבל אני מקווה שהוא לא יגיב יותר למה שאנ כותבת
אני חושב שאם אין מניןמעשיה נאה
זה מאוד חשוב להגיע לחתונה. במיוחד אם החתן לא מעוניין להמשיך את מה שקיבל מהבית והבית בשבילו זה רק מה לא לעשות, מה גם שעל הפגישה הראושנה הוא דיבר על חתונה שזה סימן טוב,  נקוה שהוא ישיג שחרור מהבית חולים ויוכל להגיע לחתונה בשלום, כי זה ממש הזוי שהוא מנסה להתחמק מהחתונה אם הם קבעו להתחתן.
אם קשה להיות כל החתונה מקסימום אפשר אחרי החופהלטייל לאיזה מגרש כדורסל ולחזור רעננים לחתונה יותר מתמיד.
מעשיהההההההההההחשבשבת
הכל 100?

מה קורה????????????
כדאי מאוד שתרגעי, אני לא מבין מי את חושבת שאת.מעשיה נאה
 חתיכת חוצפנית. יש כאן אנשים שחושבים שהם כנראה צריכים להעיר לכולם, ולא יכולים לשמור בבטן מה שהם חושבים....
וכמובן לא צריך להיפגע..מעשיה נאה
שברוך שפרבר לא יתחיל לצעוק עלי שאני לא מדבר יפה..
סתם..  סתם..מעשיה נאה
תגיד.............חשבשבת
כמה וודקה שתית הבוקר?

אני מקווה שזה באמת היה בהומור. כי לא הבנתי מה בדיוק רצית להעביר בהודעתך הקודמת.

בכולופן אני מקווה שנרגעת.

יום טוב!
נורא מצחיק.מעשיה נאה
למשואהאנונימי (פותח)
אם היה מדובר בבת משפחה, בחברה קרובה וכו' - היה מקום להתלבט. אבל חברה מפעם שאין ביניכן קשר ובודאי לא קשר מחייב, האם בהכרח היית הולכת גם לו היא היתה דתית?
חתונה חילונית זו בעיה השקפתית והלכתית.
האם לא ניתן להסתפק במייל - מברק - זר - טלפון ולאחל לה?
צודקת.בגלל זה אני מתלבטת האם בכלל ללכת..לא בא לימשואה7586
ללכת למקום שבנים ובנות מצטופפים ביחד,רוקדים יחד,אין אווירה בכלל של חתונה יהודית,הייתי בחתונה של חברה חילונית ואשים הגיעו ב 11 בלילה כאילו זה מועדון..ולא הגיעו בכלל לחופה..אותי זה העציב.עצוב...
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה

אולי יעניין אותך