אנחנו עסוקים בלשווק מוצרים ואנשים אחרים אז למה זה מוקצה בזוגיות?
מכירים את האנשים שמספרים שהם נדלקו על הנשמה אחד של השניה בדייט ראשון.
באמת? כבר הספקת להכיר את הנשמה שלה שהתאהבת בה?
ספויילר, מילת המפתח :שיווק . שיווק עצמי.
מעט משונה בהתחשב בעובדה ששיווק נחשב למילה גסה, קונוטציה של מוצר וקונה.
כשהייתי בת 18 בעיצומם של מבדקים לתפקיד שרציתי בשירות לאומי . נתקפתי חוסר ביטחון.
בכניסה היה תור ארוך של בנות, הסתכלתי עליהן ואמרתי לעצמי מה לעזעזאל אני עושה כאן? יש לי בגרות סבבה לא מצטיינת. בלאגן בבית הורים שמתגרשים. תכלס נתונים לא מוכרים.
אז הגיע תורי להתראיין, נשמתי ונכנסתי.
השאלה הראשונה והידועה של המרואיינת הייתה: ״תסבירי לנו למה שנקבל אותך ולא אחת מכל שאר הבנות שמחכות?״
חשבתי לרגע והבנתי ״אם אין אני לי מי לי.״
״תראי עניתי, יתכן וכל הבנות כאן יותר חכמות ויותר מוצלחות מימני. יתכן והן גם באו מבתים טובים ומוצלחים משלי.
דבר אחד אני יכולה לספר לך על עצמי, עד גיל 12 עליתי לארץ וירדתי מימנה 4 פעמים. פעם עברית פעם צרפתית. לקרוא בעברית לא ידעתי עד גיל 9.
והינה תראי, היום אני וכל הבנות שמחכות בחוץ באותה נקודת פתיחה. עם אותו ידע. ואותה תוצאה.
אז מה זה אומר על הנחישות שלי? ועל כח הרצון שלי? את זה את תחליטי״.
את המבט והחיבוק שקיבלתי מהם אני לעולם לא אשכח. לימים התקבלתי למרות שבסוף בחרתי משהו אחר, אבל שם הבנתי.
הבנתי את כוחו של שיווק עצמי לטוב ולרע.
הנתונים שלי מעולם לא השתנו.
גם כשהתחלתי לצאת עם עקיבא יכולתי בקלות ליפול לדמות המסכנה שמחפשת אביר על הסוס הלבן. אבל ידעתי שהכל זה איך אני מציגה את עצמי לעולם.
כבר בדייט הראשון אמרתי לו בחן ״אני כמו סינדרלה אין לי כסף אבל מוכנה שיהיה לי״. או ״החברות שלי כבר סקרניות לפגוש את הבחור שלא פסלתי על ההתחלה״ ( מי ישמע אני קייט מידלטון)
אבל עקיבא צחק ועל הדרך גם הרמתי לו שאיזה שווה הוא...
יכולתי לספר לו את זה במיליון צורות אבל בחרתי להאיר את החלקים שבי הטובים והפחות טובים באור אחר.הרי בזכות אותם חלקים אני מי שאני .
כשאנשים אומרים שהם ראו את הנשמה הכוונה שהם ראו את מה שהיא או הוא משדרים החוצה.
אנשים חושבים שהמלאכה נגמרת אחרי החתונה, הוא כבר בחר בי. ההפך הוא הנכון.
גם היום אחרי שנים של זוגיות אני עדיין אשווק את עצמי לעקיבא. לא מתוך שחצנות אלא מתוך מודעות בריאה שדברים עלולים להשתנות.
אגב לא מתוך שחצנות פרט שולי אבל קריטי שעושה את כל ההבדל ולא מייצר את האפקט ההפוך.
אז נכון שהוא כבר מכיר אותי ושיווק יכול להתיש ויש אנשים שקל להם להעריך, אבל האמת היא? שכמו מוצר טוב גם אנחנו צריכים ריענון מידי פעם.
גם ככה אנחנו מדברים אחד עם השניה
אז כבר עדיף לדבר בטוב ולא ברע על עצמינו.
בסוף הדברים נכנסים לנו לראש השאלה מה יכנס.
וזה תלוי אך ורק בנו.
שיווק כבר לא עוסק בדברים שאנחנו מייצרים אלא בסיפורים שאנחנו מספרים.
אז תחליטו אתם איך אתם מספרים את עצמכם לעולם.
#דקהלשבת
בתמונה: אני אחרי יישור שיניים כמעט גמו משווקת לעקיבא את הקניה הבאה...
שתפו/תייגו חברים .
ולשאר טיפים ותובנות מוזמנים להצטרף לחגיגה באינסטגרם:
anael Shmueli- שושה (@anaelshmueli) • Instagram photos and videos