כי הטוב ידבק בטוב- על החיפוש אחר התאמה בדייטיםוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך כ"א באלול תשע"ט 22:06
(או במילים אחרות- לא ידעתי לנסח כותרת טובה יותר )

השבת יצא לי לדבר עם מישהו שאני מאוד מעריך מהישוב שלי, ב''ה הוא בעל משפחה צעירה ושמחה ויחסית גדולה, יש לי קשר טוב איתו ויוצא לי לדבר איתו לעיתים קרובות.
הוא התעניין בשלומי, איך החזרה לישיבה אחרי הצבא ומהר מאוד הגענו לענין השידוכים (כצפוי ). הוא שאל אותי מהם הדברים שאני מחפש בקשר, ומכאן ואילך התפתחה שיחה בת כשעתיים בליל שבת (ככה שיצא לי ללכת לישון בערך בשתיים בלילה.. כמובן שלותיקין כבר לא הצלחתי לקום..). עבורי השיחה היתה משמעותית ועשתה לי איזשהו שינוי בחשיבה, ואשמח לחלוק עמכם את עיקרי השיחה. אולי למישהו תהיה תועלת מכך.

הקדמתי ואמרתי קודם כל, שאני לא אדם בררן. לא משנה לי עדה, לא משנה לי במה היא מתכוונת לעבוד. למען האמת, אני גם לא מאמין בלבקש תמונה מראש (הפוך: אישית אני מתנגד. נראה לי שטחי ומבטא מסר לא מכבד). מי שקורא אותי מדי פעם- יצא לו כנראה לראות אי פעם את התנגדותי לבקשת תמונה. אפילו אני אגיד לכם? (אבל אל תגידו בקול, כן?..) גם לא אכפת לי שהיא תהיה בצבא (לוחש). כן כן! ואל תתפלאו. כי כשאמרתי את זה לדודה שלי היא הגיבה- 'לא.. אתה צריך שיהיו לך גבולות..' אמרה, כלא מאמינה, כשאני מנסה להסביר לה שמה שמעניין אותי זה המניעים שלה והאישיות שלה ולא המסגרת אליה היא משוייכת.
בזה אני מאמין. כתלמיד טוב (משתדל..) של המדריכים לדייטים, שזה כולל רשימת רבנים, חברים, מאמרים כתובים, וכל מה שאנחנו מכירים. וגם כי זה האופי שלי- אני לא אוהב זיוף, אני לא אוהב דברים חיצוניים. זה לא העיקר. אני משתדל להתמקד בפנים.

עד כאן הצגתי את עצמי. כעת הסברתי לו את הדברים שבכל זאת- כן חשובים לי. אמרתי לו שבעיני חשוב שתהיה התאמה. שוב, אני לא בררן, אבל אני צריך מישהי שתתאים לי. למשל, אני אדם יחסית רגיש, ואני צריך מישהי שתכיל אותי שתתאים לי מבחינה רגשית- כי אחרת לא יהיו נושאי שיחה משותפים יותר מדי, כלומר- ודאי- אנחנו נדבר הרבה ותהיה הבנה שכלית אבל אני מחפש גם הבנה רגשית. שהיא *ממש* תבין אותי.
נעבור הלאה. אידיאלים. אני מאמין בדברים מסויימים שהם טוב מועדף. לא שדברים אחרים אינם טובים, אני משתדל לראות את הטוב שנמצא גם אצל אחרים, אבל על פי תפיסתי- יש דגשים שונים של הטוב, הכל חשוב, אבל כל אדם הוא שונה ומופיע את הטוב על פי האישיות וההבנה שלו. ככה כל הטוב שבעולם בא לידי ביטוי. ובשביל להופיע את זה בעולם בצורה שלימה, או תקראו לזה: בשביל לבנות בית שהולך לאור האידיאלים האלה- אני צריך שותפה לדרך. כי איש לבד הוא לא שלם, הוא רק חלק. לכן אעדיף מישהי שעולם הערכים שלה דומה לשלי. התאמה. כמובן בלי לשלול את הערכים האחרים שאני כמובן רואה בהם ערך גדול, אבל זה לא תפקידי כנראה.

עד כאן פחות או יותר מה שאני מבין (כמובן שתוך כדי השיחה גם אמרתי לו את מה שאני חושב וכו').
ועכשיו למה שהוא אמר (מוכרח להודות מראש שאני כבר משוחד כי הוא לגמרי שכנע אותי- לפחות אידיאולוגית, פרקטית עדיין לא כ"כ וכפי שאסביר בע''ה..).

הוא אומר דבר כזה:
כיום כפי הידוע לכולנו אחוזי הגירושין בעולם רק עולים, ואת ההשפעה אפשר לראות לצערנו גם בעם ישראל, ואפילו בצבור התורני יש עליה במספרים, אם כי היא מתונה יחסית. נניח שאנחנו מכלילים ואומרים שיש 30% גירושין בציבור שלנו. כמה זוגות לא מאושרים שאמנם לא התגרשו אבל פשוט לא טוב להם ביחד יש? בהכללה גסה נגיד 40%. בסוף אתה נשאר עם 30%-20% שטוב להם. והשאלה היא כמובן- מאיפה זה נובע.
הכי פשוט לבדוק את הסיבה אצל אחינו הלא דתיים. אצלם אחוזי הגירושין גדולים יותר. נניח שהם חברים חמש שנים לפני החתונה ומכירים מאוד טוב אחד את השני ואז מתחתנים, ומיד אח''כ (כמה שנים אח''כ זה מיד)- מתגרשים. ומה הסיבה? כמובן נענה שהסיבה היא בגלל שהם לא באים בשביל לעבוד. הם באים בשביל ליהנות. כל אחד חושב רק על עצמו, ומתישהו מגלים שהשוני הוא כל כך גדול עד שמחליטים 'לפרק את החבילה'. במילים אחרות- אגו, זה מה שהורס את החיים המשותפים.

גם הסיבה של אחוזי הגירושין בציבור שלנו היא מאותו גורם. אז נכון, אחוזי הגירושין יותר נמוכים, בשל העובדה שיש מוכנות בסיסית כלשהי לעבודה משותפת. ככל שהציבור יותר תורני- ככה ההדרכות הם לחפש דברים יותר מהותיים בקשר, ושעם דברים חיצוניים אפשר להסתדר וכדאי לבחור להתמודד. אבל, חיפוש ההתאמה נובע מסיבה אחת: שאדם חושב על עצמו, במילים אחרות הוא אומר- אני רוצה שאשתי תהיה כמוני. אין לי כח לעבודה. אני מחפש כיף, הנאה. אני מחפש באשתי את עצמי.
זוכרים? בדיוק הסיבה לפירוק הנישואין.

מה כן צריך לנישואין מאושרים? לשיטתו- שלושה דברים (כמובן שהיא שומרת מצוות וכו') :
א'. שיהיה לה מידות טובות, שבעיני הם מוערכות. הרי אם אנחנו מנוגדים- למשל אני נורא מתלהב מהטבע, והיא נורא משתעממת ולא מבינה מה כל כך מלהיב ומעניין. באמת- היא ממש לא מבינה אותי- זה סבבה. אז היא לא תבין אותי בזה. אבל כל עוד היא מכבדת זה סבבה. איפה הבעיה? אם היא מזלזלת- זה כבר מעיד על פגם מידותי שדורש תיקון. עם אשה שמזלזלת ולא מקבלת אותי לא הייתי רוצה לחיות. וזה כבר מתקשר לענין הבא.
ב'. קבלה הדדית. היא נורא אוהבת לדבר עם חברות. אתה נורא אוהב לטייל, ולבשל, ולסרוג כיפות ולצייר ונראה שאין הרבה מן המשותף. האם אתה מקבל אותה כמות שהיא? האם אתה מוכן לשמש לה כחברה? האם את מקבלת אותו כמות שהוא? אז ייתכן שיהיה את השטח שלו ואת השטח שלה, ובאמצע יהיה הרבה מן המשותף. וכמובן גם חשוב שיהיה נעים ביחד.
ג'. הדבר האחרון הוא מוכנות הדדית לעבודה ביחד. שתהיה פתיחות, לדבר על דברים שמפריעים, ורצון לעבור את כל האתגרים ביחד.
יש את כל שלושת הדברים הללו? מזל טוב!

מה לא צריך?
לא צריך שום כימיה, זה משהו שבחודשים ספורים של קשר לא ניתן להשיג, וסוד- אפילו אחרי עשר שנים וחמישים שנה אפשר להתקדם בזה.
כנ''ל אהבה- זה לא מתפתח בזמן כה קצר. מה מגדיר אהבה? כשאני מסוגל לראות את הטוב שבכל דבר אצלה, ולהעריך אותו, למרות שהאידיאלים שאני מתמקד בהם הם שונים- כאשר זה הדדי קוראים לזה אהבה. התאמה- זו אהבה עצמית.
במילים אחרות: מה שמאחד אותנו זה הרצון לעשות טוב בעולם.

יש כאן עוד משהו יסודי: אנשים כל הזמן משתנים, העולם כל הזמן משתנה. לכן שום התאמה לא תהיה לעד.
ועוד הנחת יסוד: אין דבר כזה התאמה. כל אחד שונה מחברו (וודאי שמאשתו). איש ואישה במהותם הם הפכים. והסיכוי למצוא מישהי שלגמרי תבין אותי ותהיה כמוני הוא אפסי.

העליתי למשל סיטואציה שהבחור רוצה מאוד לגור בישוב, ואינו מסוגל לגור בעיר. לא טוב לו בעיר. והבחורה לעומת זאת גרה בעיר ורוצה לגור שם ולגדל את הילדים שלה. אז הוא אמר שזה ממש לא חשוב- הרי נניח ההורים שלה ח''ו יהיו חולים, לצורך הדוגמא- ויהיו צריכים שנעבור לגור לידם בעיר- אנחנו לא נעבור?
אלא אם זה משהו מהותי, למשל אם ברצוני להיות חקלאי, וזה מהותי עבורי- אז אתחתן עם מישהי שרוצה לגור בכפר/ בישוב אבל גם אז שאהיה בטוח שהיא לא תהיה מתאימה.

טוב, עד כאן מה שהוא אומר. אני כמובן הסכמתי איתו במאה אחוז, אין לי מה לומר. כל מה שהוא אמר זה אמיתי ונכון.

אלא, אמרתי לו- שני דברים:
א'. דבר ראשון הוא עזר לי להגיע להבנה (מעצמי..) שתכל'ס, כמה שאני לא בררן וכו'- וואלה אני מחפש חיים נוחים. במובן מסויים אני אגואיסט. וזה בסדר גמור, בלי לחץ.. השאלה האם זה אידיאלי? שנינו מודים שלא. אבל פשוט במהלך השיחה היה לי מאוד קשה לדמיין את מה שהוא אמר קורה בפועל. מה לעשות, עבודה זה דבר מפחיד ⁦⁩.
ב'. דבר שני, וזה דבר שהעליתי כבר מההתחלה- אני רוצה להתחתן בע''ה בשנים הקרובות. וכל מה שהוא אומר הוא טוב ויפה, בעולם אוטופי. אבל כיום, כל מה שמלמדים בישיבות ובמדרשות, בציבור התורני- שלא תגידו בציבור הלייטי- זה שחשוב התאמה. וחשוב כימיה. וחשוב קשר. כמובן שהבסיס הוא מידות, ודברים מהותיים
אז אוקיי, אני כבר לא מאמין שזה מה שנכון לחפש. זהו, הוא שכנע אותי. מסכים איתו לגמרי. אבל, אם אני רוצה להתחתן בקרוב- אני צריך לשחק את המשחק, ואת המשחק משחקים על פי הכללים. זה הכללים. אם אני רוצה למצוא מישהי שלא על פי הכללים- אצטרך לחפש הרבה, והרבה מאוד. אם אני אגיד עכשיו בכל דייט- וואלה לא אכפת לי איפה את רוצה לגור, איפה את רוצה לחנך את הילדים, מה התחביבים שלך ואם את רגישה או שכלית וכו' וכו'- יחשבו שאין לי עקרונות, שאני אדם לא מעניין וכן הלאה. ואומר ברגישות- נניח שהמשפט הקודם לא נכון (מסכים שהוא לא הכי טוב)- יצא שאני מצידי אקבל את השוני והמדוייטת יחפשו את הדומה, או את הכיף, או שיחפשו בי את עצמן.

הוא ענה לי על התשובה הראשונה כמובן באחוזי הגירושין. על התשובה השניה- בזה שאני לא צריך להתחתן עם הרבה. אני צריך אחת. אממה, לא לגמרי השתכנעתי- כי עדיין.. זה מצריך הרבה חיפושים..

ועכשיו, אחרי שהלאיתי אתכם כל כך הרבה (כל הכבוד למי שקרא בסבלנות רבה את כל ההגיגים שלי! ⁦⁩)-
מה אתם אומרים?
לא תאמלק לנו?חדשכאן
והוא ישמיענו
חח לא רוצה להרוס את היצירת מופת |מחמיא לעצמי|
אנסה להתפנות לזה בהזדמנותחדשכאן
מהמם, מי שתזכה בך, פייס.סופרייטינג

חח כתבתי בצחוק יצירת מופת.. אבל תודה!והוא ישמיענו
...ברגוע

אני חושב שאנחנו לא הכתובת לשאלות האלה.

רק אדם שיש לו נסיון עם הרבה זוגות נשואים יכול לומר דברים מרחיקי לכת כאלה ש"לא צריך שום כמיה", כי מדובר על לקיחת אחריות מאוד גדולה שבגללך אולי יתחתנו זוגות שלא יהיה להם טוב ביחד.

וממה שאני שמעתי מאנשים בעלי נסיון בתחום, לא חובה שתהיה אהבה גדולה לפני החתונה (ואם יש אז צריך לבדוק ממה היא נובעת), אבל כן צריך חובה שתהיה כמיה- שיהיה נחמד להם ביחד.

וכתבת מאוד יפה ומסודר

קודם כל תודה רבה על התגובה,והוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך כ"א באלול תשע"ט 22:25
ועל הפירגון.
לגבי הפסקה הראשונה- אני חושב שאנשים פה ובכללי בוגרים מספיק לחשוב האם זו תפיסה נכונה או לא. אני רק הצגתי את הדברים שהוא אומר, ואני חושב שהשאלה היא חשובה. חשוב שאנשים יתמודדו עם הדברים- וכמובן- יחליטו בעצמם.

אני אישית למשל- לא החלטתי לנהוג כמוהו. אני מכיר בזה שאני מונע גם על ידי אגו, וחשובה לי ההתאמה ברמה מסויימת. ואני מכיר בזה שזה לא ה-כ-י אידיאלי, אבל זה עדיף על פני גישות אחרות. אם כי אני משתדל לצמצם את הדברים המיותרים ומשתדל להתמקד בדברים היותר בסיסיים (כי אני מאמין בזה, וזה מגדיל את הסיכויים שלי להשתייך לאחוזי הנישואין המוצלחים)
תגובה בקיצור - לדבר הרבה זה קלultracrepidam

גם אני הייתי בסיפור הזה של האמונה ש"בסך הכל צריך להסתדר ביחד"

אחד הרבנים שלי טען שדייט, לפי כל הקריטריונים הסבירים, היה צריך להיות כיף. בחור ובחורה, שכל אחד עושה הכל כדי למצוא חן בעיני השני - מה יותר כיף לבחור לשבת עם בחורה שעושה הכל כדי למצוא חן בעיניו? (ואני מניח שגם להיפך, אף פעם לא הייתי בצד השני). ואנשים מתייחסים לדייט כמו תור לרופא שיניים. כי בסך הכל, זה לא כל כך טבעי כמוו שזה נראה.

ועכשיו לנושא - אם אתה מגיע לדייט, ואתה מרגיש כמו בתור לרופא שיניים - שלפי המידע המוקדם יועיל לך, והוא יעשה הכל כדי שתגיד עליו רק דברים טובים - אבל לא כיף לך - אז המצב ממש גרוע. כי אז גם תתחתן עם מישהי ותתייחס לזה כמו להתאשפז. זה כנראה יגרום לכם לשנוא את היום שנפגשתם ואת מי שפגשתם באותו יום. במקרה שזה יצליח לגרום לחתונות, אחוזי הגירושין אחרי שבוע וחצי ינסקו פלאים.

כל זה תיאוריה. בוא נגיד שגם פעמיים שלש פגשת מישהי, ואתה יודע שפגישה עם בחורה יכול להיות כיף. אתה באמת תהיה מסוגל עכשיו לחתום על חתונה לכל החיים עם מישהי רק בגלל שאתם מוכנים לעבודה משותפת? אתה הרי יודע מה מחכה לך בחוץ. היצר הכי חזק שיש. אבל מה זה יצר בשבילך.

ברור לי, שיש כאלה שיאמרו "כן אני התחתנתי עם מישהו, ואחרי שנתיים אני סובלת את כל החסרונות שלו באהבה". אבל במשך שנתיים סבלת אותם באדישות? כל מה שהוא מייצג היה על גבול הנסבל בעינייך, ואז פתאום אחרי שנתיים הוא נפלא? לא נשמע לי אמין.

ואם יורשה לי, עוד מבחן אמינות קטן: הבחור הזה שמדבר גבוהה גבוהה - הוא גם התחתן עם אשתו רק בגלל "התאמה בסיסית ומוכנות לעבודה משותפת", או שהוא התחתן עם מישהי כששניהם צעדו לחופה עם עיניים בורקות ופרפרים בבטן, ובשבילך הוא פיתח תיאוריה שאתה תסתדר בלי?

יותר מפעם אחת, חברים ניסו לשכנע אותי ש"הפרט הזה בכלל לא חשוב". אחד טען ש"שידוכים זה רק משמיים" - אז הוא לא היה בררן, אבל אני יודע שהוא התחתן עם השניה ולא עם הראשונה, כי *לשניהם* היה ברור שזה לא שייך. איפה ה"שמיים"? הם שאלו?

חבר אחר הסביר לי שאת כל התכונות הנפלאות של אשתו הוא הכיר רק אחרי החתונה. בתואנה הזאת הוא ניסה לשכנע אותי לצאת שוב עם מישהי שאחרי שלשה חודשים לא היתה לנו שום מוטיבציה להתקדם ולכן פשוט נפרדנו. אז פשוט שאלתי אותו - "אתה התחתנת איתה כי ראית בה רק דברים שליליים?" ברור שהתשובה שלו היתה שברור שלא. הוא פשוט ראה דברים טובים שלא היו קיימים, ועם הזן התברר לו עד כמה הוא טעה, והדברים שהניעו אותו להתחייב בשמחה על כל החובות כלפי אשתו היו פשוט טעויות בפרשנות, בזמן שבפועל היא היתה עם תכונות חיוביות אחרות (לא יודע עד כמה הפרשנות שלו לעובדות מדויקת, אבל נניח לזה)

אמל"ק:

1 אתה מקצין, נשמע לא אמין שגישה כל כך קיצונית באמת יכולה להצליח

2 גם אם זה אמין לבחור תמים, זה לא יעמוד במבחן המציאות לבחור שמכיר אפשרויות אחרות

3 תיזהר מתיאוריות שאנשים מפתחים כשהם לא צריכים לנסות אותן על עצמם

..והוא ישמיענו
1. קודם כל, ודאי שמן הסתם יש פה קצת הקצנה. וזה בשביל להדגים יותר טוב את הענין. אם יש משהו קונקרטי שלא אמיתי- אתה מוזמן להסביר למה הוא לא נכון. דבר נוסף- אני לא מקצין. סה''כ הצגתי את מה שהוא אמר. והשתדלתי מאוד לדייק.
2. זה לא יעמוד במבחן המציאות לבחור שהתפיסה שלו היא הפוכה. מסכים. בשביל זה אני לא בא לבחון את זה מציאות של מי שמסרב להתמודד עם הגישה הזאת.
3. אם יש תיאוריה נכונה- אני אקבל אותה, לא מעניין אותי מי אמר אותה והאם הוא ניסה אותה על עצמו.

4. דבר נוסף- אתה טוען שזה לא עומד במבחן המציאות? אני מכיר מקרוב זוגות כאלה. וזה לגמרי עומד במבחן המציאות.

מחילה, אבל אם אני מבין נכון אני שומע בתגובה שלך קצת פחד משינוי הרגלים ומוכנות לעבודה, אם יורשה לי לחוות את דעתי..

נ.ב. לגבי מה שכתבת בהתחלה- ניכר שלא התעמקת במה שכתבתי. לא אשפוז, לא רופא שיניים ולא נעליים. ולא אמרתי שלא חשוב שיהיה נעים (כתבתי את זה מפורש.. מחילה בפלא' אני לא יכול להדגיש משפטים)
מחול לךultracrepidam

כל האנשים שנתנו לי עצות שנשמעו לי גרועות אמרו לי שאני מפחד משינוי, שהתת-מודע שלי לא נותן לי לשמוע לעצות המ-צ-ו-י-נ-ו-ת שלהם בגלל הפחדים שלי מחתונה. שטויות במיץ. ממש קל להגיד שהטענות שלי הן לא נכונות ופשוט נובעות מהמידות הרעות שלי והפחדים שלי.

ואפילו אם זה היה נכון, הפחדים שלי הם לגמרי שלי. אני צריך לחיות איתם. אני לא יכול לשבת איתם לכוס קפה ולהסביר להם שילכו. מוכנות לעבודה? תמיד תוכל לטעון שאני צריך להיות מוכן ליותר.

1 אז אל תקצין מעבר לגבול הריאלי. תקצין רק עד לתחום שבו אתה חושב שהטענות שלך עדיין קיימות

ואם הוא הקצין, אז הבעיה אצלו. לא זכיתי להכיר לא אותו ולא אותך, מבחינתי אין הבדל ביניכם

2 לא מדבר על מישהו שחושב תיאורטית אחרת. מדבר על מישהו שהתנסה וחווה צורה אחרת. שוב, אם הקצנת, אינני יכול לדעת עד כמה לשיטתך הרגש/כימיה/אהבה/כיף כן אמור לתפוס מקום. אבל מי שכן חווה פעם קשר טוב לא יוכל להתחתן עם מישהי על בסיס "היא בחורה טובה עם מידות טובות ונכונות לעבוד". אפילו לקבל מישהו לעבודה לא הייתי מקבל על סמך זה. להיפך, יכול להיות שאני צריך שיהיו לה חסרונות מסוימים שישלימו קיצוניות שלי בתחומים מסוימים.

3 לא טענתי שהתיאוריה לא יכולה להיות נכונה, אבל כשזאת תיאוריה שלעולם לא תסכן אותך, אתה מרשה לעצמך לדבר שטויות. אם אני אטען שצריך להצביע עוצמה יהודית, אני לוקח סיכון שלא אעבור את אחוז החסימה, ולכן אני כנראה לוקח את הסיכון בחשבון. אבל אם אני טוען שכדאי לקחת הלוואות בשוק האפור כדי לכסות מינוס בבנק - לא הייתי מקבל עצה כזאת מאדם שלא ניסה בעצמו

4 הצגתי בפניך שני זוגות שטענו שהם כאלה, ואחרי קצת חפירה הבנתי שהם לא. סיכוי טוב שגם הזוגות שאתה מכיר הם כאלה, או שהיה להם מזל (הרי לא בהכרח כל שני אנשים שנשים בחדר אחד ישנאו זה את זה. יש גם שידוכים שמצליחים. השאלה אם זאת הוראה לרבים או שזה יכול להצליח. אם למשל יש לזה 70% הצלחה, ההדרכה הזאת תוביל ל30% גירושין תוך שבוע וחצי - וזה גבוה יותר מהמצב היום)

באופן כללי מקבל את מה שכתבת.והוא ישמיענו
תודה!
קורא שוב, ונראה לי שהסיפור טיפה שונהultracrepidam

את כל הדברים הבאמת קריטיים, שעליהם יצא קצפי שאתה אומר שאפשר בלעדיהם, אתה משאיר ב"כמובן" וב"וכו'".

"כמובן צריך שיהיה נעים ביחד"

"כמובן שומרת מצוות וכו'"

אז אם כל הטיעון שלך הוא שאנשים שמים דגש על דברים מיותרים, או שימת לב מיותרת לדברים שיש בהם תועלת אבל הם שוליים - לא אחלוק עליך.

אם אתה בסך הכל מנסה להדגיש מה העיקר ומה הטפל, שנצרך בסך הכל כדי שיהיה לזוג את המניע הבסיסי להכנס לחופה יחד - אני יכול לקבל את הדברים שאתה אומר.

כמו שאני רואה הרגע, גם אתה מקבל באופן  כללי את מה שכתבתי. אז אנחנו מתווכחים בדגשים על גבול הסמנטיקה.

זה נשמע עם נגיעות וממש לא אובייקטיביסופרייטינג

סליחה, אבל הרעיון נכון.

הייultracrepidam

תוכלי לפרט למה אני לא נשמע אובייקטיבי?

אם מרגיש לך לא נעים את יכולה לשלוח הודעה בפרטי, אבל לי אין בעיה שתפרטי כאן.

(גם הכותב ציין שאני נשמע לא אובייקטיבי, אבל הוא בעצמו לא היה אובייקטיבי...)

ואת מתכוונת שהרעיון שלי נכון? תודה

או שהרעיון שלו נכון? ציינתי בתגובה אחרת כאן שכנראה הפער הוא רק בסמנטיקה

תודה על האימלוק חדשכאן
מתנגדת נחרצות לעניין האהבה!!!יעל...

מסכימה לגמרי שהכי חשוב זה מידות, קשר הדדי ורצון לעבוד.

אבל בעיניי המנוע לעבודה, גם במצבים קשים- זו האהבה!!!

בתור אחת שנשואה ב"ה מעל עשור באושר גדול מאד,

ומכירה מקרוב הרבה סיפורים שונים-

ברור לי באופן ודאי שחובה חובה שתהייה האהבה.

היא מפתח קריטי מאד לזוגיות.

ואף אחד לא מתחייב לך שהאהבה תגיע בהמשך...

אז לא צריך אהבה מטורפת כמו בסרטים, אך בסיס של אהבה- חובה!

(וגם משיכה...)

יש לי חברה עם סיפור עצוב שרב אמר להם אחרי 3 פגישות שאם הכל מתאים שיתחתנו.

ו... האהבה לא הגיעה. הגיעו קשיים גדולים, הם ניסו להתמודד

אבל בלי אהבה כמעט ואין סיכוי להצליח ובצער גדול הם התגרשו.

לגבי האהבה- הוא פשוט מגדיר את ענין האהבה אחרת.והוא ישמיענו
כתבתי- אהבה היא היכולת לראות את הטוב בכל הדברים (כולל מה שנראה בעיניך כחסרון) של בן הזוג ולהעריך אותם. אם זה הדדי- זו אהבה.
כלומר הבסיס לאהבה היא עין טובה.

תודה על התגובה
ש...וואו.שפחתיה
האמת שלא היה לי ריכוז לקרוא ממש מילה במילה. אבל את הרוב(כמעט הכל) כן קראתי... ובכללי אני מסכימה אבל אני חושבת שמעבר לזוגיות בריאה בתור יהודיה דתית אני רוצה גם להקים בית\משפחה מקום שהייתי רוצה שה' ישכון בתוכו, ילדים שיהו מחוברים לה' ולכן גם יש יסודות ועקרונות בסיסיים לפחות שכן לדעתי חשוב שיהו מהעבר ללקבל, להעריך, להתחשב ולרצות לעבוד...
בהחלט. הייתי צריך יותר להדגיש את זה,והוא ישמיענו
למרות שקצת הזכרתי את זה אבל שיש את הדברים המהותיים עליהם לא מתפשרים.
כל הדיון הוא על כל המעבר, אחרי שכבר אתה נפגש עם מישהי שהיא מתאימה- אל תחתוך על שטויות. זו היתה האמירה. ומבחינתו כל מה שהוא חוץ משלושת הדברים שציינתי- זה מיותר, ולא נכון.
כן, אז עם זה אני ממש מסכימה!שפחתיה

ואשריך שכתבת לנו את כל זה! נהנתי לקרוא..

אממהשתדלות !
משהו צרם לי כשקראתי את זה... לא יודעת לומר בדיוק..
אבל מהניסיון שלי אני יכולה לומר שיצאתי עם מישהו, תקופה קצרה אבל היא הרגישה ממש ארוכה (בקטע טוב), היה מן חיבור כזה ברגע הראשון, ואז פתאום שמתי לב שיש דברים שלא מסתדרים לי... בהתנהלות שלו, בעקרונות שלו, ברמה הדתית שלו, ואני אומרת לעצמי "אני אוכל להסתדר עם זה, וגם עם זה", עד שקלטתי שבכל דייט מחדש, שהיה טוב וכיף, אני שומעת את עצמי אומרת בתוכי שוב ושוב "אני אסתדר עם זה, אני אסתדר עם זה..." ואז הבנתי שאני לא מסתדרת עם זה. כי כל דייט מחדש אני מנסה לעבוד על עצמי שזה לא מפריע לי. ומי אמר שזה באורח פלא לא יפריע לי בעתיד?
הבנתי שזה עקרוני לי, שזה עניין יותר פנימי ומהותי, הבית שלי לא יהיה כזה. והבחור לא הבין, הוא אמר שאפשר לעבוד על הכול, ועניתי לו חד וחלק שאני לא בררנית (ואני באמת לא כזו) אבל אני לא יכולה להתאים את עצמי לכל אחד... אחרת מה הטעם בהיכרות קודמת לחתונה?
אתה מבין? אם אנחנו יכולים לעבוד על הכול, זה אומר שאם אתה יוצא עכשיו עם מישהי ואתה מחליט שזו לא היא זה אומר שאתה בררן? לא! זה אומר שיש לך שכל, ואתה מודע לכך שאתה לא יכול להתאים את עצמך לכל אחת. ככה בפשטות.

ובעניין הכימיה- קרובה שלי אמרה לי שרק אחרי שנה וחצי מהחתונה (!) היא הרגישה שהיא עשתה את הבחירה הנכונה. וזה כל כך מדהים וכו', ולא חייב להתחתן מאהבה...
אני אישית ממש לא מתכוונת לקחת את הסיכון הזה. יש סיפורים הפוכים, ואני לא מעוניינת להיות נתון בסטטיסטיקה של הצד הזה.

אבל חוץ מזה, טוב לשים את הדגש על קבלה, ולא לחפש דברים שהם בדיוק כמונו...
אשמח לשמוע את דעתכם-והוא ישמיענו
@ד.
@נפש חיה.

וכמובן את כולם. מכל מלמדי השכלתי, כולכם כותבים בינתיים דברים ממש חכמים! תודה!

ברצוני רק לחדד שוב:
כרגע אני ממש לא במקום של 'להתאבד' (סלחו לי על הביטוי) על תיאוריות של אחרים. אני לא מתכוון נכון לעכשיו לשנות את ההתנהלות שלי, שאני לא חושב שהיא הגורם לאחוזי הגירושין הגדולים בכל אופן. אני מחפש התאמה פנימית יותר ולא חיצונית, אבל בהחלט חשובה לי התאמה. רק אידיאלית- אני מסכים איתו. מעשית- כרגע ממש לא.
כרגע הגענו הבייתה.... כשיהיה לי חישוב הדעת, אענה. טוב? מחילהנפש חיה.
אזאיכה
זה ממש ארוווך, אבל מעניין.

אין לי הרבה זמן להתעמק בזה עכשיו, אבל בגדול מה שיש לי להגיד -

זה שכל אחד רוצה לעבוד במקום שהוא אוהב, שטוב לו שם וממלא אותו שמחה.
גם אם ברגע העבודה הקשה והסזיפית הוא חורק שיניים וסובל מאוד עדיין יכול להסתכל על כל מה שגרם לו להכנס לכל הסיפור הזה ולכל מה שהוא מקבל ממנו.

ואני לא מוכנה להכנס לכל העול הזה, רק עם הנתונים של מידות טובות ורצון לעבודה משותפת וקבלה.
למרות שיכולה להיווצר מזה זוגיות מדהימה, אני פשוט לא במקום של להכנס למקום שידורש ממני כן כך הרבה מאמצים וכוחות בלי קצת מעבר לזה ⁦🤷‍♀️⁩
כתבת מדהים!ultracrepidam

ממש מסכים. זה לדעתי תיאור תמציתי אבל ממש ממש טוב של הנקודה הזאת

בשניה הראשונהאיכה
חשבתי לעצמי שהתבלבלת כי הרגשתי שכתבתי מהר ואין בו כלום.. קיצור הופתעתי.

אבל תודה
...ברוקולי
זה נשמע קצת אגואיסטי
אבל מסכימה עם התוכן לגמרי
מסכימה עם זה ממשחיות צבעונית
@והוא ישמיענו
קראתי הכל, ממש מעניין ופותח להתבוננות וחשיבה.
מסכימה ממש!אמיץ(ה)
קראתי. אענה בעזרת ה ביישוב הדעת, בקרוב. בסדר?נפש חיה.
אממ.. בטח שבסדר.. תודה ⁦והוא ישמיענו
חשבתי לעצמיאיכה
של@נאור97 יהיה מה להגיב כאן..

אז הרשתי לעצמי לתייג אותו כאן.

באמת הרבה זמן לא שמענו ממנו..
די עסוק אז כשאני פה זה בעיקר בשרשורים קלילים..נאור97
ולעניין, אני מסכים עם מה שאת כתבת לגמרי.
אומרת שזה מעניין (קראתי הכל)כדור אש

...kaparalay
שבוע טוב,
קודם כל- תודה רבה.היה מעניין ומעורר מחשבה לקרוא את הדברים..

אני קצת בתחושה שאחרי קריאה אחת התגובות שלי לא יהיו הכי מדוייקות, אז בינתיים אשתף בשלוש מחשבות שעברו לי בראש תו"כ..-

·הדברים שהוא אמר לך לגבי מה נצרך נשמעים לי מאוד נכונים. נראה לי שאלו הדברים בקשר שיוצרים את הרצון והמוכנות לעבוד ולהתאמץ.
קראתי איפושהו על מחקר שטוען שאהבה 'נגמרת' אחרי 4 שנים. לא התעמקתי בדברים (ויכול להיות שהכוונה הייתה להתאהבות), אבל אקח את האמירה הזאת כדי להמחיש-
בוא נגיד שזה נכון. שאחרי 4 שנים באמת יש משהו שמשתנה בקשר. ויודע משו. אפילו בלי המחקר הזה..
כשפתאום מגיע חוסר ההסכמה הראשון בזוגיות,
כשפתאום מגלים שהשני נוחר, או שלא הכל בדיוק כמו שנתפס בעייני עד היום- מידות טובות, הערכה הדדית ומוכנות של שני הצדדים לעבודה הם קריטיים ומשמעותיים, אולי אפילו יותר מאהבה.
(אגב. גם אלו דברים שחייבים להמשיך להתפתח אחרי החתונה..)

·יחד עם זה..
חלק מהדברים שנאמרו פה נשמעו לי קצת חריפים, וכשניסיתי להבין למה, חשבתי שצריך להבחין בין מה שקורה לפני החתונה לבין מה שקורה אחריה.
כלומר-
יכול להיות שהרבה זוגות נשואים ידעו להגיד לך שכשהם התחתנו הם לא באמת אהבו, ושהאהבה נבנתה בזוגיות שלהם לאורך השנים של הנישואין.
יכול להיות שהרבה אנשים נשואים ידעו להגיד לך שהרבה מהדברים שהם חיפשו בבן הזוג (לפני החתונה) היו שוליים/קטנוניים/לא רלוונטיים.

אבל אלו דברים שנאמרים בדיעבד, ויכול להיות שבמידה מסוימת זה נכון וטוב שזה ככה, כי נראה לי שיש סוג של סיכון להתחתן מתוך מחשבה שדברים מסוימים עוד יגיעו בהמשך.. אולי צריך איזשהו בסיס של הדברים שכבר יהיה קיים קודם.
(מחשבה דומה שיושבת לי בראש- בעז"ה כשאתחתן, אני צריכה לצאת מנק' הנחה שמי שעומד מולי, זה מה שיש, ואני לא יכולה להתחתן איתן על דעת זה שהוא ישנה משהו בהתנהגות/באופי שלו בהמשך. מצד שני, אחרי החתונה, אני צריכה להבין שממש סביר שהאדם שעומד מולי עוד ישתנה ויעבור תהליכים כאלה ואחרים- וזה בסדר לגמרי..)

·מאז שהתחלתי לצאת, אחת הנקודות שהכי קשות לי היא הקשב לעצמי. זה קשה לי כי קורה שכשאני נפגשת עם משהו שלא הכי מתאים לי- אני מתחילה לערער על עצמי. מתיישבת לי בראש מחשבה שאולי אני יכולה להניח את מה שמפריע לי בצד, ואולי אני יכולה להתאמץ בנושא הזה יותר, ואולי, ואולי..

באיזשהו שלב התגבשה לי ההבנה שהערעור העצמי הזה קשור למוכנות לעשות איזושהי עבודה עצמית ולא לשלול על הסף/מהסיבות הלא נכונות..
עכשיו. לדעתי, הרצון והמוכנות האלה לעבוד הם נהדרים, אבל כשאני נמצאת במקום שטוב לי בו.
אני מוכנה לעשות השתדלות ולהשקיע מאמץ, אבל צריך לשים לב שזה 'שווה את זה' (סליחה, לא מצאתי ניסוח יותר טוב), ושאני לא כופה על עצמי משהו שפוגע בי/לא מתאים לי..
בקיצור. התבחבשתי..
אבל הכוונה הייתה להגיד שהרגשתי שיש פה איזו אמירה של 'עזבי רגע טוב לי/רע לי- אם את רוצה להתחתן תניחי את עצמך בצד', ולענ"ד צריך להיזהר בזה..

מקווה שהדברים יצאו ברורים..
כן. מסכים לגמרי. תודה רבה!והוא ישמיענו
כמה דבריםקוד אבל פתוח
1. לגבי הנתונים, זה לא מדויק, כאשר מסננים נכון את הנתונים אחוזי הגירושין לא גבוהים כמו שאתה מציג אותם.
2. שלושת הדברים שאתה אומר חשובים מאוד, אבל הם רק חלק ממה שצריך בשביל התאמה.
3. בעבר לא היו כל כך הרבה אחוזי גירושין, למה בעבר לא היה צריך את מה שאתה אומר?
4. גם אם באים בשביל לעבוד ביחד (זה ברור לכולם), זה לא אומר שלא אומר להיות כיף.
5. אדם צריך לאהוב את אישתו, מי אמר שיגיע רגש של אהבה מתישהו אם הוא לא הגיע לפני כן?
6. איך אפשר לחיות עם אדם, בטח לדבר איתו באופן פתוח כאשר אין כימייה?
7. תכונות אופי הפוכות הן הרבה פעמים משלימות, הפער בין גברים לנשים משלים, לדוגמה גבר צריך להרגיש מוערך, אישה צריכה להרגיש אהובה. אז הגבר משקיע באישה, האישה מרגישה אהובה מההשקעה שלו ומעריכה אותו על כך. זה נכון גם לגבי תכונה כמו דברן ומקשיבה (לרוב זה הפוך), יוזם מול מגיבה וכו'.
8. אתה לא מחפש חיים נוחים או קלים, אין שום דבר נוח וקל בנישואים, זה אתגר שאתה רוצה בו. אבל אתה רוצה להינות ממנו ולהרגיש בו טוב, שזה חלק ממהות הנישואים (בדיוק כמו שלא תגיד שאם אתה נהנה מלימוד תורה, זה כנראה לא לשמה). אני חושב שהאידאל זה לשמח את אישתך כי אתה רוצה לשמח אותה, ולא כי זה מצווה.
9. למצוא מישהי כמוך זה תמיד אפשרי, יש אלפי בנות, השאלה אם הגישה הזאת היא נכונה, כי אם לא, גם אם תמצא אותה כנראה שלא תתחתנו, ואם כן זה לא יסתיים טוב ח"ו.
10. החשש הגדול מגירושין לדעתי לא נכון, אם מוצאים את כל העניין מהנישואים, זה כבר לזרוק את התינוק עם המים.
רק הערה לגבי 1: הנתונים זה איך שהוא הציג את הדבריםוהוא ישמיענו
אני לא מבין בזה ולא בדקתי. מה שבטוח שהאחוזים בציבור שלנו (כוונתי: הדתי לאומי) נמוכים יותר מהציבור הכללי ובצדק
נכוןקוד אבל פתוח
אבל הם הרבה יותר נמוכים מהציבור הכללי, לא מעט יותר נמוכים..
לדעתי, מה שאתה אמרת בהתחלה זה טוב מאד.ד.

זה לא "אגואיזם" - אלא ההיפך. 

חז"ל אומרים: אסור לאדם לקדש אשה עד שיראנה, שמא תתגנה בעיניו. זה אגואיזם? לא. זה ליצור תנאים אופטימליים בסיסיים להרגיש טוב ביחד.

אתה כתבת דברים ערכיים. יפה מאד. זה שאתה רוצה מישהי עם הבנה רגשית, כי אתה ככה, זה מעולה. לא שייך בכלל ל"אגואיזם". זה ניצול תכונות ליצור קשר עמוק. מלבד שגם לגיטימי לגמרי לרצות מי שתרגיש טוב איתה. אדרבה, מצוה (זה שהוא אומר ש"חשוב שיהיה נעים ביחד", זה "אגואיזם"?.. בוודאי שלא).

ונישואין זה לא חברותא. בוודאי שצריך לאהוב זה את זה. חשובה ההתאמה ככל האפשר - וחשובה התחושה הסובייקטיבית.

הנכון במה שהוא אמר, זה שתמיד תהיה גם שונות, מעצם זה שמדובר באיש ואשה, וגם תחומי התענינות שונים בכמה וכמה דברים - ולכן חשוב להתייחס באמפתיה וכבוד והתענינות. חשוב מידות טובות, חשוב קבלה הדדית, חשוב נכונות לעבודה.

מה שהוא אמר ש"לא צריך", לא נראה לי נכון. 

כמובן, צריך שכל.. לא כל דבר צריך ש"יתאים" בדיוק.. לא כל דבר הוא מהותי. זה רוצה בית קומה אחת, זו רוצה רב קומתי... לא צריך להגזים. אבל דברים מהותיים, אדם שצריך מישהי בעלת רגש כי זה מהותי אצלו - זה לא אגואיזם. זה אפשרות לבניית חיבור עמוק.

תודה רבה!!והוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך כ"ב באלול תשע"ט 07:29
אני מאוד אוהב את הגישה שלך, שהיא בעצם של הרב קוק- לא לשלול דעה באופן טוטאלי אלא לקחת ממנה את הטוב (כמו שציינת את הטוב והנכון שבדבריו).
לגופו של ענין- מסכים איתך. תודה!
טוב קצת חרגתי מהנושאמישהי 1
מסכימה עם העקרונות שלו אבל קשה לי עם ה'לא צריך שום כימיה ואהבה'
זה נכון שבאים לעבוד, אבל בעיני נישואים הם לא מסע מפרך וקשה
פעם שמעתי איזה רבנית שאמרה שהיא ממש לא אוהבת את הדברי תורה המבאסים של השבע ברכות
שאפשר לסכם אותם ב עכשין הכל דבש אבל חכו חכו תכף יגיע הקושי והמריבות ביניכם וכבר לא תהיו מאןהבים..תזכרו שאמרנו לכם מראש שככה זה נישואים..
זה לא חייב להיות ככה!
אני חושבת שהרבה שנים החדירו לנו את זה
אבל למה?
למה לא להאמין שנישואים זה טוב,זה אושר
יש קשיים גם כרווקים,החיים מעצמם מזמנים קשיים אבל גם הרבה טוב

ולכן..
אני חושבת שהוא טועה בזה
אני מעדיפה להתחתן עם מישהו שאני אוהבת, שיש חיבור, כימיה
א, ב ,ג שלו צודקים לגמרי. שאר הדברים שאמר קצת קשים לדור שלנויודו ל-ה' חסדו

(או אולי בגילי אני צריכה להגיד, לדור שלכם? חושב)

הדור הוא גדול ועוצמתי ומחפש רגש. מחפש עומק ומחפש חיבור נפשי. או במילים שלך, כימיה. 

תערוך הצבעה, כמה פה יסכימו להתחתן ככה? מהבנה שכלית בלבד של התאמה? בזרמים מסוימים בציבור החרדי, זה עובד. אצל הדתיים, זה לא סגנון הזוגיות... 

עדיין א,ב, ג הם הבסיס. הבסיס שממנו נבני תקשורת נעימה, הבנה, נתינת מקום אחד לשני. וכל אלו יוצרים איזשהוא חיבור. וממנו נוצרת כימיה ונוצר רגש. 

חשוב לדעת, שרגש וכימיה הם תוצרים. הם מושפעים מכל עבודה הכרתית, נתינה והשקעה ומחשבות בקשר ועל הקשר. 

איך מקדמים את הרגש, כשבשכל הכל מתאים? להציף מה טוב בו/ה. לדבר שיחות יותר עמוקות ויותר בפתיחות. להביא אל הקשר את ההתלבטויות על הקשר. ועוד הרבה... 

מתי ואיך נכון להתחתן? כשאת/ה רוצה להיות איתו/ה הרבה. כשבא לך לספר לו/ה דברים. כשאת/ה טבעי/ת לידו/ה בלי להיות עסוק/ה בלהחביא חסרונות. כשכיף יחד. כשיש שאיפות דומות ,שמתשתלבות. כשמכירים את נקודות החסרון בבן/ת הזוג ויודעים שאוכל לחיות עם החסרונות האלו. 

מה לא צריך כדי להתחתן? רגש גבוה, מטורף ותמידי. להתעלף כשאת/ה רואה את השם שלו/ה על צג הנייד. להיות באורות גבוהים כל הזמן וכו'. זה לא מציאותי בדר"כ. 

אח יקר, המודע אתה לעובדה כי בדברים שאמר לך- למשל בענייןאורות הכתובה
הכימיה, כי הדעה הרווחת בקרב מומחים לזוגיות- ביניהם רבנים- היא אחרת מהדברים שרשמת בשמו?
החכם בעיניך לשנות את כל תפיסת עולמך עקב שיחה זו, ולתלות יהבך בבן אדם המומחה לדבר מטעם עצמו בלבד?
התוכל לבוא אליו בטענות אם לאחר מעשה, תגלה על בשרך ובשר זוגתך, כי אין הדברים שאמר תקפים לגביך ולגביכם?

הלבוא אליו בטענות יעזור לך?
הלכתוב בצורה שכזו משקף את תגובותיך בד''כ והתרשמותך מדבריי?והוא ישמיענו
לא הבנתי לאיפה אתה חותר בניסוח..
מה שהתכוונתי זה ששמעתי נימה קצת מזלזלת בדבריך..והוא ישמיענו
מזלזלת במה?אורות הכתובה
אשמח שתניח האצבע על הנקודה
אבל אין פה נקודה. יש את הרקע מאחורי סגנון התגובה והנאמר בהוהוא ישמיענו
אני מדבר על השדר.
מילים כמו 'אח יקר', 'החכם בעיניך', 'התוכל לבוא אליו בטענות'- זה לא מכבד בדרך שכתבת. כאילו אני איזה אח טועה שאתה בא להחזיר בתשובה או להחזיר לו את ההיגיון. ואני מאמין לך שאתה אדם חכם, וכליל השלימות- לא חולק על כך.

ואני לא מדבר על המשפט הראשון, שאני די בטוח שאם התעמקת במה שכתבתי (ולא צריך יותר מדי) הרי שראית שאני מודע לזה שרוב המדריכים אומרים ההיפך. אז מה המטרה שלך בעצם?
הממ. אז אחלק לשנייםאורות הכתובה
קודם כל סליחה
ביחס לתחושות שלך ממה שכתבתי. לא התכוונתי לפגוע. בביטויים שציטטת שכתבתי, מבחינתי זה לא היה השדר והכוונה (אח טועה, להחזיר בתשובה, כליל השלמות). מבחינתי זו צורת כתיבה וניסוח שאלות, ואני פירשתי זאת בצורה אחת, ממקומי ככותב.
ממקומך, כקורא, קיבלת הדברים אחרת. ולגיטימי שכך קיבלת (קצרים בתקשורת, כל שכן כשאלו תכתובות ולא שומעים נימת התבטאות ולא רואים הבעות פנים החשובות לא פחות מניסוח המלל גרידא), ומתנצל בפניך על כך.

שנית, ביחס לתוכן הדברים
אני הבנתי מדבריך, שהשתכנעת ממנו לחלוטין, והשאלה זה לא האם נכון ללכת כדבריו, לא האם נכון ליישם- אלא איך ליישם
והופתעתי מזה מאד. כי הדברים שכתבת בשמו הם לא קונצנזוס, הן כחכמת המונים והן של מומחים לדבר.
אני מכיר זוגות שהתחתנו, תוך הזנחת אינטואיציות טבעיות והליכה אחר דעת איש מסויים שנתפס בצורה מאד מכובדת בעיניהם- בשח מעמד תורני/רבני/ציבורי שלו, או אפילו כמציאת חן בעיניו ובעיני החברה. זה ממיט אסון על אנשים. ולא רק כגירושין. לחשוב בגיל 26 שאת הבחירה הכי משמעותית שנעשית על ידנו- ונעשתה בגיל 23- לא היינו בוחרים היום, כאשר הסיבות ל'למה לא' היו ידועות לנו כבר אז והתעלמנו מהן- זו נראית לי תחושה נוראה, נוראה ממש, ובצדק.
ואף אחד לא עוזר להם אח''כ
זאת אומרת. הם הולכים לאותו חכם ששוכנעו ממנו בתחילה. הוא מנסה לעזור להם. וטיפולים זוגיים, ופרטניים. ולפעמים זה עוזר. ולפעמים לא. ובצדק זה לא עוזר. כי כמו ההצלחה המאד מוגבלת של טיפולי המרה בהומוסקסואליים מוחלטים מלידה- למה שמישהו פתאום יתאהב במישהי שהוא לא התאהב בה שלוש שנים קודם?

ועוד נקודה אחת- לא התייחסתי לצורה המושקעת והמפורטת בה כתבת ושיתפת אותנו. תודה על ההשקעה וגילוי הלב

אשמח למשוב ממך, להבין היכן הדברים עומדים אצלך
מתנצל ממש. תודה על ההבהרה..והוא ישמיענואחרונה
אסיק מסקנות להבא בע''ה.

פעם ניק אמר לי על השיטה הידועה שמכונה 'אפר''ת'. אשתדל לאמץ אותה יותר בעזרת ה'

ותודה!
אתה קצת מגזיםברוקולי
כתבו לך הרבה דברים יפים..... מקווה שהם סיפקו אותך.נפש חיה.
אני חושבת שהכל מה לא חייבת להתבטא במשהו קונקרטי
די ביראת שמיים (הדדית)
שאיפות דומות
בנינוחות הדדית
מציאת חן ...

שאר העניינים נבנים ...

בהצלחה! ה ישלח לך את המתאימה
אמן.
אם תרצה הרחבה, תגיד לי.נפש חיה.
באסה... חשבתי שזה דברים חשובים והשקעתי זמן ומחשבה איך לכתובוהוא ישמיענו
הרבה זמן לא כתבתי שרשור כל כך ארוך.. כי חשבתי שאולי זה ייתן למישהו משהו.
בסוף מתברר שאני סתם יצרתי נזק במקרה הגרוע, ובמקרה הטוב לא הועלתי כלום.
זה הרושם שקיבלתי.. לא בקטע של להיפגע, אבל כן בקטע של לשקול להבא אם לשתף בדברים כאלה שאני לתומי חשבתי שאולי טיפה יועילו למישהו

תודה אבל לכל מי שענה והאיר את עיני!
ומחילה שהעליתי נושא רגיש.
בפניםkaparalay
צא מנקודת הנחה שאלו דברים חשובים!

קודם כל, אני מתארת לעצמי שיש אנשים שקראו את מה שכתבת ולקחו משם דברים- מי את הכל, מי חלק.. כל אחד בהתאם לאישיות שלו ולמה שנכון ומתאים לו.

מעבר לזה, אני חושבת שגם אנשים שקראו ומצאו את הדברים לא מועילים, או לא רלוונטיים עבורם יצאו מרווחים- הם קראו, הרגישו שמשהו לא מתאים וביררו עם עצמם למה. עכשיו הדרך שלהם בהירה יותר/יציבה יותר.

יכולה לשתף שבאופן אישי אני מוצאת את עצמי בשתי הקבוצות..(;

בעייני האמירה הזאת רלוונטית גם לגבי עניין ה'להבא'- תשתף. קח בחשבון שלא כולם יסכימו, אבל זה בסדר.. זה מוסיף בכ"מ.

לגבי נזק..-
א. אל תיקח את זה אישית, אבל אני רוצה להאמין שגם אנשים שקוראים ולוקחים מכאן דברים, וגם אנשים שמבקשים כאן עצה לוקחים את הדברים בעירבון מוגבל, ובודקים עם עצמם מה נכון ומתאים להם.
קו"ח כשמדברים על החלטה ממש להתחתן.

ב. הצגת כאן גישה מסוימת.. לא המצאת אותה- היא קיימת ויש אנשים שפועלים על פיה. מאמינה שלחלק אפילו טוב ככה. לא יודעת אם נכון להגדיר את זה כנזק.
..והוא ישמיענו
לא.. בקטע כזה שמשקיעים (ולא כתבתי את זה בשביל עצמי), ומחזירים לך בתחושות כאלו..
כאילו אוקיי.. קיבלתי את המסר. ציפיתי שאנשים יתייחסו גם לזה.. ולא רק יגידו מה שהם חושבים שאני לא בסדר שפרסמתי את זה כאן, או שאני בכלל חושב את זה או לא יודע מה.
אבל כנראה שהפורום הוא לא לאנשים שרגישים כמוני, מה אגיד ⁦🤷🏻‍♂️⁩

באופן כללי אני חושב שלא הכל פה אובייקטיבי בתגובות של אנשים לפעמים אבל אני לא רוצה לפתוח את זה
אם תרצה תגובתי תאמר. בסדר? שלא אכתוב דברים שנאמרו...נפש חיה.
וסתם אכביד.
אממ.. אני יודע כבר מה שלילי בגישה שכתבתי..והוא ישמיענו
חס ושלום!! בכלל לא התכוונתי שיישמע שאני חושבת משהו שלילינפש חיה.
מחילה ממש שחשבת ככה!!!! ה ירחם
אני לא התכוונתי בכלל לשלול כלום.

פשוט רציתי להתייחס בצורה עניינית למה שכתבת
וגם כי תייגת אותי, אז חשבתי שאולי זה עדיין רלוונטי לך....

ממש סליחה ומחילנ
לא התכוונתי ואני בהחלט חושבת שכתבת דברים טובים ונכונים!
אהמ.kaparalay
לגבי החלק הראשון-
אלו התחושות שלך, אז אני לא מתווכחת.
בתור אחת שגם הגיבה- אני מתנצלת במידה והתגובה עוררה תחושה לא נעימה.

רק אגיד שדיי עקבתי אחרי השרשור והתגובות פה, ומהזווית שלי לא הרגשתי את השדר שאתה מתאר..
כן, היו כמה כאלה שלא הסכימו וכו', אבל היה נראה לי שיש פה יותר כאלה שהדברים עניינינו אותם ועוררו מחשבה. גם אמרו שהדברים מעניינים וכו'..
ראיתי גם הרבה הסכמה.

את החלק השני לא הבנתי בכלל.. מחילה:0
אני לא מחפש הסכמה!. זו בדיוק הנקודהוהוא ישמיענו
אני מחפש שאנשים יבינו שהשקיעו פה. גם אם הם לא אוהבים את הנאמר.
ולא רק לגבי..

יש פה תחושה כללית שאנשים מפרגנים איפה שהם מקבלים מזה משהו, היכן שנוח להם. כמובן לא מדבר על כולם או על הרוב ובכל אופן לא אפתח את זה יותר.
איכה
מבאס שזה הרושם שקיבלת.

אני אישית ממש לא חושבת שלהביע דעה, גם אם אף אחד לא מסכים איתה (שזה לא נכון במקרה הזה.. פשוט לכולם היו מה לסייג או להוסיף. ומהרושם שלי היה זה שאתה חושב שכל מה שהוא אמר לך נכון אבל לא בהכרח רצוי אצלך או מציאותי, אבל אולי טעיתי ) יוצר נזק.

אני אישית די עמוסה לאחרונה ולכן לא היה לי פנאי (וראש) להעמיק במה שהתפתח כאן, אז אולי לכן קשה לי להבין איזה נזק יכל להיווצר מפה.

ובהערת אגב, דווקא התגובות פה היו מכבדות ויפות ככה שזו פעם ראשונה שאני רואה שיש שיח כזה מכבד בנושא מורכב (שתכלס נוגע פה לכמעט כולם..) לא רק שכולם תוקפים אחד את השני על זה שהעיזו להביע את דעתם

זה תמיד טוב לשקול לפני שמשתפים, אבל אנחנו ממש ממש נשמח לשמוע
ומי יודע? אולי זה באמת יועיל למישהו..
אבל אולי הרווח כאן הוא דווקא שלך!חדשכאן
אתה בתור פותח השרשור יכול להפיק ממנו לא פחות משאר הקוראים והמגיבים.

שמעת דעה, גיבשת עמדה, ועדיין לא עימתת אותה מול אחרים, עדיין לא בחנת איך אחרים מסתכלים על זה. אולי יוכלו להוסיף נק' מבט שונות. אולי יוכלו לדייק יותר את מה שכתבת. אולי תוכל בעצמך ללמוד מהשיתוף הזה!

ואני בטוח שאתה לא היחיד שהרווחת מהשרשור הזה. גם הקוראים והמגיבים, בין אלה שלא הסכימו באופן חלקי ובין אלה שבאופן מוחלט, הרוויחו בירור של העניין, דיוק של הרעיון, הבנה נוספת בנושא. הרווח הוא של כולם! בעיקר בדיון כזה מכבד.

מקווה שלכולם יהיה מה ללמוד מהשרשור הזה. שזה לא ימנע ממך בעתיד לפתוח שרשורים אחרים. לפעמים אנשים מסכימים עם הדעה שלך ולפעמים לא. בכל מצב, ישנה תועלת בשרשור - לך הפותח ו/או לנו הקוראים. זה מה שיפה בפורום הזה. והוא מלא באנשים איכותיים!

תסיק מהשרשור את המסקנות הראויות, תדייק לעצמך את הרעיון, ותמשיך עם הלימוד שנלמד מכאן. 🙂
ודאי שלמדתי הרבה. על זה אני לא חולקוהוא ישמיענו
אז תסתכל על זה 🙂חדשכאן
אני חושב שעצם זה שאנשים הרחיבו והתייחסו לטענה, מראה שהעריכו את מה שנכתב ושחשבו שזה דורש יחס. לא הפטירו אותך כלאחר יד.

אין ספק שהשרשור מעניין ומושקע. בחלק מהתגובות גם כן פרגנו לך על זה. אוסיף גם שהוא נכתב באופן מעניין - ממש הובלת את הקורא במקביל לחטט המחשבה.
יחד עם זאת, זה לא מוריד מהביקורת שרצו להביע. אמנם היו שהגיבו בחריפות, אבל זה כי הם ראו את העניין ככזה. אין בביקורת החריפה שום עניין אל ההשקעה שלך בשרשור הזה.

תמשיך לכתוב. וטוב שהערת את העיניים לגבי החלק הנסתר יותר שבכתיבת השרשור. באמת בתור בני אדם אנחנו מתקשים בדר"כ לראות את הצד הנסתר, אבל זה לא מוריד מהחשיבות של הצד הגלוי.
^^kaparalay
מסכימה מאוד עם מה שנאמר (התלבטתי בעצמי אם לכתוב את הפסקה הראשונה)..

ובכ"מ-
@והוא ישמיענו,
מבינה את התחושה.. תודה שהארת את הנקודה הזאת
מצער שהצטערת. הנושא לדיון היה חשוב מאד, וטוב שהעלית אותוultracrepidam

יש אנשים שלא עברו דרך המבט הזה בכלל - ולא מכירים את הצד הטוב שבו, ועכשיו הם הרויחו את זה

יש אנשים שנמצאים בו - ולא מכירים את ההסתייגויות שהועלו כאן, ועכשיו הרוויחו את זה

אני חושב שגם להבא, אם תעלה לדיון נושאים חשובים, זה יהיה לתועלת

לא רואה בעיה אפילו בהעלאה של טענה מופרכת רק כדי לעורר דיון, כל עוד הדיון מועיל לקוראים, ולדעתי כאן בהחלט התבררו נושאים חשובים, וגם הטענה לא היתה מופרכת בכלל - להיפך, לדעתי זה שלב מחשבתי שמאד מועיל.

אם אני באופן אישי גרמתי לך לתחושת אי נעימות כלשהי - אני כמובן מצטער ומתנצל על כך.

ובאופן כללי, אני חושב שיש שני סוגים של תגובות שהן "טובות":

1 מחמאה ("כתבת יפה") - שאומרת "אין לי מה לומר, כי אתה ניסחת יפה את כל מה שיש לי לומר בנושא ואין לי מה להוסיף עליך, אבל חשוב לי לציין את הסכמתי"; סוג של "לייק".

2 תגובה שמסתייגת מהתוכן, שמתייחסת אליך ברצינות אבל מביעה אפשרות אחרת.  כל עוד ההסתייגות לא יורדת לפסים אישיים, קח את זה כדבר חיובי - אנשים קראו מה כתבת ומעוניינים לחלוק איתך גם את דעתם

אני דוקא נורא נהניתי לקרוא את הפוסט שכתבת בתחילת השרשור. היה מעניין לראות את צורת הצגת הדברים, ולטייל בתוך הלך מחשבה של מישהו (או של הדיון בינך לבין אותו חבר)

אתה מסכים ששתי אפשרויות התגובה שהעלית הם קיצוניות?והוא ישמיענו
כאילו התכוונתי למשהו באמצע.. לבקר זה בסדר גמור ומעולה, אבל כשכולם כמעט רק מבקרים אותך ולא כותבים לפחות תודה על ההשקעה וכדו' זה מבאס..
לא רק לגביי.. גם לגבי שרשורים של אחרים..
אני מבין מה אתה אומר. אולי אני לא מספיק נחמד לאנשיםultracrepidam

אבל אחרי הכל, אני רואה את הפורום כמקום להבעת דעות. אם אכתוב פוסט ארוך ומושקע, אני מצפה שאנשים יביעו את דעתם בקשר לתוכן ופחות בקשר להשקעה שבכתיבה. אם כתבתי תגובה שמיועדת להעביר מידע לאדם מסוים, יש הגיון מסוים שהוא יודה לי על המאמץ. אבל גם לא הייתי נפגע אם לא, והשאלה שיש לי יותר היא אם התוכן טוב, ערב ומועיל.

אז שוב, בעיני מי שקורא את כל מה שכתבת ומתייחס לזה ברצינות - בעיני נותן לך קרדיט גם על הכתיבה. פחות מתייחסים לזה כי זה פורום להבעת דעות ולא ליכולת כתיבה. אני מאד שמח כשמתייחסים לתוכן של מה שכתבתי בצורה חיובית, הרבה פחות כשמתייחסים להשקעה - כי אם ההשקעה שלי לא הועילה, אז על מה המחמאה?

וגם, בעיני - אולי אני מוזר - אם אין לי משהו חשוב לכתוב אני לא כותב אותו. ולכן אם כתבתי למישהו מחמאה על הכתיבה, זה רק כי חשוב לי שזה ייאמר. בעיקר כדי להסכים עם הנאמר ולתמוך בדעה שהוצגה.

לא נראה לי שאשנה משמעותית את דפוסי התגובה שלי. מצטער.

כמעט שאינני מגיב כאןכבר לא ישיבישער

אבל הפעם אשנה מהרגלי.

אני קראתי אתמול את מה שכתבת 3 פעמים! עברתי על כל התגובות פה וחשבתי הרבה על כל מה שנכתב, ואין לך מושג כמה שזה עזר לי באופן אישי לסדר את המחשבות בנושא ולברר את הענין בראשי.

אני בהחלט מסכים אתך שרוב המגיבים היו עסוקים בלחלוק ולהעיר ולא התיחסו לכתיבה היפה והמושקעת - ובאמת שמגיעות לך מחמאות על זה, אני רק רוצה לציין שיש באופן כללי 2 סוגי שרשורים. קורה שמישהו\י מעלה נושא שכואב לו ומפריע לו באופן אישי, ומבקש עזרה\שואל לדעתם של האחרים, ובאופן טבעי מלבד הרעיונות והעצות אנשים ישקיעו באמפתיה ומחמאות וכו. בעוד שכאן הדיון כולו היה כביכול יותר תאורטי, כלומר אין ספק שזה הכי מעשי ורלוונטי לכולנו, אבל הרעיון לא הועלה בנימה אישית אלא כרעיון עקרוני, ולכן המגיבים יותר התעסקו בתוכן הכתוב ופחות בכותב\צורת הכתיבה. אבל אין ספק שכולם (ואני באופן אישי) נהנו מההשקעה שלך ומהכתיבה הברורה והמעוררת מחשבה.

תודה לך!

ואם כבר אני מגיב, אתייחס לגוף הענין ואומר שמה שיצא לי (וזה גם הרוח הכללית העולה מהתגובות כאן) היא שאהבה וכימיה שונים במהותם משאר הדרישות. בעוד שלגבי שאר הדרישות האגואיסטיות אדם שמגיע עם מוכנות לעבודה והשקעה יוכל וצריך לוותר עליהם, האהבה והכימיה הם גופו ומהותו של הקשר הזוגי, ולכן קשה לומר עליהם שהם "דרישה אגואיסטית" שעם מידות טובות ומוכנות להשקעה אפשר לוותר עליהם.

תודה רבה! ותודה שחידדת לי את הענין!!והוא ישמיענו
קראתי השבת משהו שבדיוק מדבר על עניין ההתאמה-אני לדודי

מצרפת, מתוך עלון ואביטה של הרב גינזבורג.. 

..אהבתעולם
עבר עריכה על ידי אהבתעולם בתאריך כ"ד באלול תשע"ט 22:27

אהבתי ממש חלקהפי
וחלק בכלל לא
אני עצמי יצאתי מקשר שהרגשתי שמשהו תקוע והיה את כל מה שתיארת לקשר נכון באמת בחור מתוק
כמיה צריך מה לעשות צריך סוג של כמיהה שיהיה טוב לתקשר לשני הצדדים
הכמיה הזאת זה הבנה
אני ספציפית הרגשתי שהוא לא מבין אותי וזה מאוד תיסכל אותי ..
וזה קשה אז חלק נכון לחלק לא
חייבת לציין שלא קראתי את הכל, אבל יצא לי לקרואלה' המלוכה
עבר עריכה על ידי לה' המלוכה בתאריך כ"ג באלול תשע"ט 19:25
עבר עריכה על ידי לה' המלוכה בתאריך כ"ג באלול תשע"ט 19:18
3 משפטים של "מה לא צריך"...
אני בטוחה שישנם הרב דברים מן האמת, כמו שאהבה באה עם הזמן. כי באמת, אהבה זה רגש, פנימי עמוק, שצריך לעמול עליו.

אבל בנוגע לזה, שלא צריך כימיה--- זו טעות! חמורה!!!
הוא יכול להיות מושלם במידות, ותכונות נעלות, אבל חייב כימיה, משיכה בסיסית.

אני יצאתי עם מישהו, שהיו בו את כל הדברים שאני צריכה בהתאם לנסיבות חיי, איש נפלא, משמכו ומעלה,
אבל היה בא לי להקיא, שחשבתי שאני אצטרך שאיזה שהוא שלב לחבק אותו לדו'.

בסוף זה היה חייב להיחתך. וזה לא אחד ולא שניים... כימיה בדר"כ לא מגיעה לבד.

והחלטתי להגיב על זה, לא בשביל להשמיע את דעתי. אלא, שבנות כאן לר תחשובנה, שהן צריכות להמשיך להיפגש עם מישהו, אם אין משיכה בסיסית, בהתחלה, וכל שכן להרגיש דחייה או סלידה.
ישנן שימשיכו רק מהפחד, ש"אולי זה הוא, ואני אפספס את זיווגי"...
חשוב לי לתת אינדקציה לסיטטאציה כזו:

אם בחורה יוצאת עם בחור, וישאלו אותה אם היא רואה את עצמה אחרי החתונה מחבקת אותו, והיא עונה שלא, ממש לא,
עדיף לסיים את הקשר.
בעקבות שיחה אישית עם מתוקה מפה, אני מוסיפה ומחדדתלה' המלוכה
על מה שסיפרתי לגביי, אני ניסיתי 10 פגישות, לתת לכימיה "לבוא", ולא פסלתי על הסף. אבל למען האמת, היא רק ברחה מפגישה לפגישה.

רק לחזק, שמציאת חן, זה אלמנט חשוב בשידוכים.
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך