היא נהיית אובר רגישה בזמנים מסויימים, לא בגללך. היא מושפעת מהורמונים.
הטריגרים שמבאסים אותה, הם אומנם טריגרים, אבל צריך להתייחס אליהם.
כלומר, במהלך החודש היא מצליחה להתמודד עם זה יותר, אבל ה' יצר מציאות כזאת שבה אישה לא תהיה מסוגלת להכיל דברים מסויימים, כדי שדברים יצופו ויקבלו פיתרון הולם.
אם היא עצובה ומבואסת מאוד, אל תאשים את עצמך. אבל אם עולה משהו בקשר אליך, תיקח את זה ברצינות.
היא מרגישה שאתה מפייס אותה מהשפה ולחוץ.
אתה אומר לה שאתה תשתדל לשים לב למרות שאתה לא מוצא בעיה בכלל בהתנהגות שלך כלפיה.
היא מרגישה בזה. וזה כואב לה, כי היא משתפת במשהו מתוך אמון שזה יעזור, ובסוף זה נופל על אזניים ערלות.
הקושי שלך מובן, אתה מוצף ברגשות אשמה וזה גורם לך להתערבב.
אז קודם כל, תנסה להפריד בין הדברים.
לא להאשים את עצמך, לנסות לשים לב מה שלה בלבד, מה שלה מולך, מה שלך מולה, ומה שלך בלבד.
אתם זוג צעיר, בשנה הראשונה, ויש הרבה מאוד פערים לגשר עליהם. גם בעתיד תצטרכו לגשר, אבל בשנה הראשונה זה קשה הרבה הרבה יותר. בכל הסיבות שבעולם. אבל זה יעבור...
ברור שלא כיף לך תחושות הבאסה שלה. תזכור שגם לה לא כיף. היא לא עושה לך דווקא.
אבל אתה לא "צריך להתאמץ המון וכו". זאת בחירה שלך, ואתה עושה את זה מתוך רצון ואמונה שאתה זה שצריך לעשות את זה.
לא בטוח שאתה צודק שאתה "צריך", אבל לרצות זה לא רע. בתנאי שאתה זוכר שלא עליך המלאכה לגמור.
גם פה, אל תתערבב.
היא לא מבואסת באשמתך גם אם זה מתלבש על דברים שבאים מכיוונך שצריכים תיקון (באמת).
במילים אחרות - זה שלא טוב לה איתך בדברים מסויימים, זה לא אומר שבגללך היא מבואסת. אבל זה כן אומר שכדאי לך להתייחס לדברים שהיא אומרת בכובד ראש. לנסות לראות איפה אתה יכול לשפר... בכל זאת, זוגיות זה בית ספר להשראת שכינה.
זכו, שכינה בינהם.
ה' בחר לך מישהי שתגרום לך להיות שלם יותר. דווקא היא מכל הנשים בעולם. אפשר להתבאס מזה, וזה לא שתמיד זה כיף, אבל אפשר גם לראות כל דבר כזה כהזדמנות. - זה יקל על התחושה הרעה.
לתת לה זמן משלה, זה חשוב. אבל היא חיה איתך כרגע, ואתם עוברים את הדברים ביחד.
צריך להחזיק כל צד כזה ביד אחרת.
יד אחת תומכת, ויד אחת מאפשרת.
לא עליך המלאכה לגמור, ואין אתה בן חורין להיבטל ממנה.
חשוב גם שלא תצפה ממנה שתגיד לך את הדברים שאתה רוצה לשמוע.
"היא לא אומרת את זה לצערי"... לא צריך להצטער

תגיד את זה לעצמך. כנראה שיש סיבה שהיא לא אומרת את זה, בין אם מודעת ובין אם לא. ויכול להיות גם שאתה בעצמך לא מספיק מאמין בזה (ואולי בצדק), ולכן הצד הזה לא נוכח בינכם.
חשוב שלא תאשים את עצמך, כי זה ירגיל גם אותה להתייחס אליך כאשם.
היא לא תהיה אשמה בזה

קח על זה אחריות. תלמד לעשות הפרדה בין אשמה ללקיחת אחריות איפה שצריך.
זה יעשה לכם רק רק טוב.
בן אנוש לא מסוגל לקחת אחריות כשיש עליו שק כל כך כבד של אשמה.
תזרוק את האשמה וקדימה לעבודה.
בדוגמאות שנתת, אפשר להיכנס לזה.
אישתך לא אהבה את זה שחשפת מול חבר שלך ביחס לסטטוס הקרבה בינהם. ואפשר להבין אותה... מבחינתה זה אישי, והיא רוצה שזה ישאר בינכם.
אבל אתה לא אשם, כי מבחינתך לא עשית שום דבר רע או לא צנןע.
היא כועסת כי היא חושבת שבשבילך זה כמו שזה בשבילה.
זה עניין של הבנת פערים בינכם.
ובגלל שזה פוגע לה בתחושת הפרטיות והצניעות בינכם, אתה תצטרך להתחשב.
לצורך העניין, היא לא צריכה לכעוס כי יש פה עניין של פערים בינכם, אבל אתה כן צריך להתנצל, כי פגעת בה גם אם לא בכוונה בכלל, ולהשתדל בפעמים הבאות לשמור על זה בינכם.
לגבי הטיול, היא עבדה קשה לתכנן אותו, אבל הרגישה את חוסר ההנאה שלך.
אז לא היה לה כיף. היא רצתה שתהנה.
הטענה שלה לדעתי מוצדקת.
אם בתודעה שלך היה, העיקר שאנחנו ביחד, לא משנה איפה היית, היית נהנה.
אישה לוקחת את הדברים הרבה יותר לעומק.
כל פיפס קטן של חוסר שלמות, אישה מרגישה בזה. ולכן, השנה הראשונה קשה לה אפילו יותר. (אולי בגלל זה הגבר מצווה ב"ושימח את אישתו"...)
אבל זה לא אומר שאתה לא בעניין שלה, זה אומר שבאותם רגעים חוסר ההנאה שלך היה נוכח יותר. וזה בסדר... העולם לא מת בגלל זה.
אתם ממש ממש בהתחלה.
היא תמשיך לקחת את הדברים ככה, ואתה תצטרך לזרוק את הקליפה ולאכול את "תוכו".
לא נעים להיות בארץ זרה, אבל עוד יותר לא נעים לתכנן טיול כדי שיהיה טוב בינכם, ולהרגיש שמישהו עושה טובה להיות איתי.
בקיצור, לדעתי היא אפילו סבלה יותר.
גם פה, אתה לא אשם שלא נהנת, אבל בפעם הבאה, אפשר להעמיד פנים. לפעמים אחרי המעשים נמשכים הלבבות...
זה בסדר שלא כל רגע כיף לך ונחמד לך.
אין אדם בעולם שכל רגע כיף לו עם אישתו. ולהפך... אל תאמין למחשבות מהסוג הזה.
אדם לעמל יולד. בתוך העמל יש רגעים של גאות ורגעים של שפל. וכל שפל הוא לצורך גאות.
לגבי ה"משפט הקיטשי"...
היא בעצם פתחה לך חלון שבו היא מגלה לך צורך שלה.
היא צריכה שתגיד לה משפטים מהסוג הזה.
ואתה בתגובה לחשיפה שלה, אמרת לה שאתה נגעל מזה.
זה פוגע.
ובתגובה לזה, היא הגיבה בהתרסה.
לא רק שאמת לה שאתה לא מתכוון לענות לה על הצורך שלה, אמרת לה שאתה נגעל ממנו (מהצורך הזה).
אז היא הרגישה שהיא צריכה ליידע אותך במה שמתחולל אצלה הרבה זמן והיא לא אמרה לך.
אתה נגעל? ואתה לא מוכן להיות כזה? אז בוא תשמע משהו, הלוואי שהיה לי גבר כזה. אני מקנאה...
גם פה, שניכם לא אשמים... אתה לא הבנת שהיא משתפת אותך בצורך שלה והגבת בצורה שפגעה בה. והיא שיחררה לאוויר את ההרגשות שלה כאילו בצדק.
אגב, היא יודעת שהיא לא צריכה להשוות, ולכן עד עכשיו היא לא אמרה לך את זה.
אבל היא לא משווה לדעתי, היא פשוט מצביעה על צורך שלה ומבקשת ממך, כי היא רוצה שזה יבוא ממך, היא מאמינה *בך*.
בשנה הראשונה אין שום פרפרים...
כלומר, לפעמים יש, אבל זה לא מה שחושבים שזה.
וגם זה, רק לרגעים אחדים.
יהיו לכם, כשהיא תרגיש שאתה אוהב אותה (זה לא שאם היא לא מרגישה ככה, אז בהכרח שאתה לא... אבל היא צריכה לפעמים שתדבר בשפה שלה), אתם תהיו ביחד, ותתחברו באמת, ויהיו בינכם פרפרים

אולי לרגע אחד, אבל זה מספיק.
פרפרים זה לפני החתונה, כשיש הרבה ציפיה וחוסר וודאות, ואנחנו מרגישים שמצאנו את נפשנו התאומה.
מתחתנים ומגלים פערים ועוד פערים

ככה ה' בחר לברוא את העולם ואותנו בתוכו.
קראתי עכשיו את תגובת ההמשך שלך כדי לא לכתוב לך בהמשכים...
ריחמתי עליה ממש...
היא באמת שיתפה אותך בחוסר מאוד מאןד גדול שמלווה אותה.
וריחמתי גם עליך... כי כשהיא אמרה לל שהיא מקנאה, הרגשת שהיא רוצה מישהו אחר אולי.
אבל היא לא ביקשה מישהו אחר, היא ביקשה משהו אחר ממך.
לא כי היא לא מקבלת אותך כפי שאתה, אלא כי גם כשהיא מקבלת אותך, זה לא משלים לה את החוסר הזה.
זה קשה, במיוחד כשאתה לא מתחבר לצורך הזה ואפילו סולד ממנו.
אתה מרגיש שזה ממש לדרוד ממך להיות מישהו אחר.
זה באמת לא קל.
אבל אף אחד לא הבטיח שזה יהיה קל...
ואתה איש טוב, ובגלל זה קשה לך לחשוב שאתה לא מספיק טוב לה.
אבל צריך לדייק, זה לא *אתה*. אתה אין סופי, זאת רק האמונה שמגבילה אותך.
אתה יכול בקלות לבחור להיות טוב יותר בשבילה... היא ממש אמרה לך מילה במילה מה היא צריכה.
לא היית צריך להגיד לה בהזדמנות הזאת שאתה מרגיש שאתה תמיד זה ש...
א. יש דרך אחרת להגיד את זה... למשל, מתוך שיתוף ולא כהאשמה. "אני יכול לשתף אותך במשהו? קשה לי להרגיש אשם... אני יודע שזה לא בגללך. אבל אני תמיד יוצא בתחושה שאני לא בסדר. ואני יודע שגם את וגם אני לא מאמינים בזה. אני אוהב לפייס אותך... אני רוצה שתרגישי טוב, את חשובה לי, אבל לפעמים אני יוצא בתחושה לא טובה, ובגלל שאני יודע שגם את רוצה שארגיש טוב, אני משתף אותך בזה... רוצה שנחשוב איך ליצור בינינו שיח ששנינו יוצאים בהרגשה טובה ממנו? כי הרי גם עכשיו כשאני מאוד מתאמץ... לא טוב לנו. אולי זה כי גם לך לא טוב להרגיש שקשה לי..."
ב. זה לא הזמן הנכון.
לגבי הפסקה האחרונה כתבתי לך כבר קודם.
"לא עליך המלאכה לגמור ואין אתה בן חורין להיבטל ממנה".
לא טוב שהיא תשתף חברים במצב שלכם. להפך, זה יהיה רק יותר גרוע.
יש לך אישה חכמה וטובה ורגישה.
ואתה גבר מקסים וטוב. באמת.
אתם ממש ממש נועדתם זה לזו בעיניי.
מאחלת לכם המון הצלחה, ושתצליחו לגשר על פערי התקשורת בינכם (יש סדנאות כאלה).
בהצלחה ענקית, אתם באמת מקסימים שניכם.
ותזכור, אתה לא אשם. אבל יש לך הזדמנויות לשפר את המצב בינכם... תיקח אחריות. זה יעשה לשניכם טוב.
ואם יש דרך שבה היא אומרת לך דברים והיא לא נעימה לך, תחשוב לפני כן איך לנסח בקשה לשיח מסוג שונה.
בהצלחה ענקית...