ואגב, עוד לא ראינו איזו התנצלות על ההבטחות המפוצצות ששקד בראש תביא 12 מנדטים
השם החדש של ערוץ 7 - "השקדיה"חידוש
יש בזה משהו, גם פתחתי על זה שירשור באו"חהסטורי
וגם הביאו טור של קלמן ליבסקינד על זה:
הטור האחרון של קלמן ליבסקינד-מעניין - אקטואליה וחדשות
יחד עם זאת, תומכי שקד אינם היחידים, אף גורם לא לוקח אחריות ומתנצל. לא תומכי עוצמה, שרבו על זה שהיא עוברת, כשבדיוק כמו שאמרנו, היא שרפה עשרות אלפי קולות, אבל נשארה הרחק, הרחק מאחוז החסימה. האמת שגם מאנשי נעם, עוד לא שמענו התנצלות, על יצירת הדה-מורליזציה מהצבעה בכלל. אפילו כשפרשו (בכל זאת קצת יותר אחראי מעוצמה) מאוחר מידי (שבועיים או חודשיים קודם, מישהו באמת חשב שיש אפשרות לעבור, נו באמת) לא הוציאו שום קריאה רשמית להצביע למישהו. עם התוצאות העגומות, אנחנו עוד עלולים למצוא את עצמינו מתגעגעים לשני שרי החינוך האחרונים (ואני אומר זאת בצער רב).
האם ראינו התנצלות של נעם על האנטי שהם עשו?ארץ השוקולד
(לדעתי נעם במסע שלהם העבירו קולות לחרדים מימינה)
האם ראינו התנצלות שלך על האנטי שאתה עושה ל'נעם'?חידוש
לחלק הם יצרו אנטי, ולחלק הפוך. ככה זה, כל קמפיין מכל סוג שהוא לא יפעל בשווה על כל האנשים.
אין מה לעשות, צריך לבוא עם האמת עד הסוף ולהציג את העמדה הרדיקלית של מה שאנחנו חושבים. לא וצא חן ביניך - בבקשה, אבל תכבד דרכים אחרות (בתורה).
ולהעביר קולת לחרדים מימינה, זה היה רצוי מבחינתם, לשיטתם.
אני תקפתי אישית בן אדם כלשהו?ארץ השוקולד
חלקתי על האמת שהם טענו לפי דעתם שהיא האמת בעוד לדעתי חשבתי שאיננה האמת, אבל שם לא תקפתי במילים חריפות.
בקמפיין שלהם גם לא היה חיובי לאף אחד, אלא רק שלילי, אז זה לא שלא פעלו בשווה אלא שתקפו ויצרו שנאה רק כלפי חלק.
אמת, ומקווה שדתיים לאומיים יזכרו זאת כשיבקשו מהם לתרום להם.
זה לא משנהחידוש
צריך להיות שלילי נגד תופעות או גופים מסוימים.
זה בדיוק העניין.
גם רופאים כל הזמן מתעסקים רק בדברים שליליים, מחלות וכו'. ופועלי זבל בכלל אין מה לדבר, כל היום רק מתעסקים בזבל. ה' ירחם. צריך לפטר את כולם, ושהמחלות והזבל יישארו בפנים.
אתה מבין שיש הבדל?קוד אבל פתוח
או במילים אחרות, אין בעיה כחלק מתפיסת עולם להיות גם שלילי כלפי תופעות, ארגונים, אמירות מסויימים/ות. יש בעיה לעשות קמפיין שהוא רק שלילי כלפי תופעות, ארגונים, אמירות מסויימים/ות.
ההבדל בין רק שלילי ולבין גם שלילי הוא משמעותי אין שמאל דוחה בלי ימין מקרבת, אין סור מרע בלי עשה טוב.
אין בעיה להיות גם שלילי לפעמים אם מציגים אלטרנטיבהברגוע
למפלגת נעם היה ברור לאורך כל הדרך, ובעיקר בשבועיים האחרונים, שאין להם שום סיכוי לעבור, ובסוף גם פרשו בלי לומר במי הם תומכים, אז בשביל מה לתקוף את ימינה ולהכפיש את המועמדים אישית? למה זה עוזר?
זה בנוסף למה שאחרים כתבו שגם אם מתעסקים בשלילי, לא נכון להתעסק *רק* בשלילי.
רופאים לא רק צועקים שגילו מחלה..
שני דבריםארץ השוקולד
ומדוע פגיעה באנשים מסוימים.
מקסימום. הסברת למה לפעמים צריך להיות שלילי.
2. רופא מטפל במחלות כדי שהאדם יהיה בריא. פועלי זבל מנקים את הזבל כדי שהרחוב יהיה נקי.
מה החזון החיובי שאליו הם שאפו?
ולגבי אנטי לנעם, נראה לי שרוב חברי הפורוםארץ השוקולד
נ.ב התכוונתי לומר שקצת חצוף מצד אנשים שניסו לפגוע בה שיבקשו ממנה להתנצל שהם הצליחו. (וזה מה שהובן מדבריך)
זה לא נכון, לדעתי..ד.
(לגבי ה-נ.ב.) זה כבר "תירוץ".
הם לא רצו "לפגוע בה", אלא סברו - כמו רבים - שאין מקום לכך שאשה לא דתית תעמוד בראש המפלגה הדתית-לאומית.
אז לומר כעת, ש"הנה, בגלל שהם אמרו" - זה לא נכון.
מלבד שלגיטימי שיאמרו את דעתם, וישפיעו בכך (וגם זה נתון שמי שעשה תעמולה לשקד היה צריך להתחשב בו) -
הרי שרבים שלא הצביעו לימינה בגלל זה, לא היו צריכים קמפיין של נעם לשם כך.
זה דבר ברור למדי - שמנהיגי המפד"ל לדורותיהם, שחלקם לגמרי לא היו כאנשי נעם היום, בכמה וכמה דברים, היו לא מקבלים באופן מוחלט אופציה כזו לראשות הרשימה הדתית. בלי קשר למעלותיה האישיות.
לי היה ברור כבר כמה ימים לפני הבחירות, שמספר המנדטים שהם יקבלו - הוא כמו שהם קיבלו בסוף. התעמולה ששקד תביא למספר גבוה של מנדטים, היתה תעמולת כזב מעיקרה.
אני מבין שדיברת על תוכן דבריי ולא על הכותרתארץ השוקולד
1. לא באתי לומר שהם פגעו אנושות בימינה, קשה לי להאמין שיש מספיק אנשים שסופרים את נעם, אבל הם כן השפיעו. מה שניסיתי לומר היה שלא ראוי שמי שניסה לפגוע במפלגה, (וכן, מי שמוציא פשקוויל "לא להצביע ימינה, כי חצי מהרשימה שם בעייתית" מנסה לפגוע במפלגה ולא רק בראש המפלגה.) יאמר שאחרים אחראים לפגיעה.
2. כבר הערתי לעיל על סמך אחוזי המצביעים למפלגות "הימין החדש" ו"איחוד הימין" בבחירות הקודמות ואחוזי המצביעים ל"ימינה" ו"עוצמה", ששני המפלגות הללו הינם שילוב אחר של אותן המפלגות, שחלה עליה באחוז שהצביעו בבחירות הללו.
(7.76% מהקולות הכשרים בבחירות עכשיו לעומת 6.92% בבחירות הקודמות, [חלה עליה בכמות המצביעים באופן מוחלט ככה שאחוז אחד כיום גדול מאחוז בבחירות הקודמות])
יוצא מזה שלא קרה כישלון מהדהד ולא נראה שהרבה עזבו את ימינה בשל כך, אמנם לא הייתה הצלחה מסחררת, אבל זה לא שמדובר בכישלון ובבלון שהתפוצץ אלא בהישג קטן מהרצוי. ואם נסתכל על המנדטים שעברו את אחוז החסימה, אז גם כאן חלה עליה מ5 ל7, ואם תאמר היה אפשר להתאחד בלי לתת מקום מכובד לימין החדש, קשה לי להאמין... ולכן אינני חושב שאם סמוטריץ או הרב פרץ היו בראש התוצאות היו טובות יותר, אבל זה כבר ספקולציות שכל אחד יכול לנחש כרצונו.
3. אינני אומר שאין זכות הבעת דעה לאנשי נעם, וכידוע אני באתי ודנתי באופן ענייני בדבריהם. מה שבאתי לומר היה:
א. הם עברו המון גבולות עם השנאה שהפיצו ועל כך הם יתנו את הדין לקב"ה ואני מקווה שלא יהיה נזק גדול מזה בעולם.
ב. פשוט לא ראוי שמי שמתנגד ילין על חוסר הצלחת יריבו. (מבחינת מידות נראה לי פגום.)
דיברתי על ה"נ.ב" שכתבת בסוף...ד.
אמרתי, שלא "הם" גרמו שלא יצליחו ב"ימינה" מעבר למה שקיבלו - אלא זה שאכן היו שממש לא רצו את זה שבראש המפלגה הדתית תעמוד מישהי לא דתית.
[קבלו יחד 7, פחות מכמעט 9 בבחירות הקודמות. ואם כמות המצביעים הכללית עלתה, גם אצלם היה אמור לעלות..
הערכתי היא שכמעט 2 מנדטים עברו מהם לג', לש"ס, לעוצמה. זו לא "חוצפה" לומר שאכן התברר שהעמדת שקד בראש לא פעלה את מה שניסו להסביר שתפעל - ואולי ההיפך]
אני אכן סובר, שאם היו הולכים כמו בבחירות הקודמות, איחוד הימין עם עוצמה, והפעם גם הימין החדש עם זהות, היו משיגים יותר. אבל אכן, לא מזלזל בסיכון שבכך. סמוטרי'ץ אמר לי שהערכתו גם אז וגם כעת, שלפחות מישהו מהם לא היה עובר.
עדיף שלא נאמר "הם יתנו את הדין" וכו'.. העלו דברים חשובים מאד - לא עם שנאה, אלא עם הצפת עמדות אחרות שבוטאו בעבר.
אם חלילה היו ביטויי שנאה אישיים, או ביזוי ת"ח ח"ו - בוודאי שצריך לעשות על כך תשובה, מכל כיוון. לצערנו, עידנא דבחירות הוא עת נסיון לדברים כאלה...
זה מה שחשבתיארץ השוקולד
אני הייתי מעדיף שיעשו כמו שאתה חושב, וכך גם העדיף בנט, אבל נראה שסמוטריץ ושקד העדיפו אחרת מחשש לאבד שוב מלא קולות.
למה עדיף לא לומר כשזו התחושה שהתקבלה בציבור שהם יצרו שנאה?
מסכים שבחירות זה "עת נסיון" אבל יש כאלה שנופלים בזה ויש כאלה שלא...
(ולא מכל כיוון, אל תשלה את עצמך, הבאתי דוגמא של פוליטיקאי (בנט) שלא דיבר ככה בכלל, וגם לא זכור לי שסמוטריץ, הרב פרץ, יוגב ושקד דיברו עליהם באותה הדרך, ככה שזה מכיוון אחד.)
כבר הערתי בעבר שפוליטיקאי אחד העיר פעם שדווקא בזמן הבחירות בני אדם נבחנים
אינני חושב ש"זו התחושה שהתקבלה בציבור"..ד.
זה ענין סובייקטיבי.
אני למשל כלל לא חשתי כך. קראתי כאן על כאלה שכן. זה עדיין לא מידגם מייצג.
[לא אמרתי ש"דברו עליהם" דווקא, אם כי סמוטריץ' הגיב לגביהם קשה. אבל דיברו על הליכוד/נתניהו למשל. דומני שלא ביחס חיובי יותר.
אולי זו לא התחושה שהתקבלה אצלך בציבורארץ השוקולד
אבל היא התקבלה בציבור בו אני, יהלומ, הסטורי ועוד רבים פה מסתובבים...
אולי לא מדגם מייצג, אבל כן רע שנוצר במגזר הדתי לאומי.
[גם מה שאתה מדבר עליו היה בהתייחסות חיובית ועניינית יותר יש לומר, העירו שהליכוד היו אחראים לגירוש מגוש קטיף, אבל ציינו גם דברים טובים על הליכוד. אז היו הבדלים מהותיים בהתייחסות האנושית בין המפלגות.]
הנזק שנועם גרמו ענק ועדיין לא נמדד בוודאות.יהלומ
אבל לירות בכלל הציבור והמפעלים ברגל זה כבר מוגזם.
אני לא מסכים עם זה..ד.
קמפיינים שמדברים בחריפות היו מכל הצדדים. גם ימינה כלפי הליכוד, ועוד. בוודאי שזה לא משאת נפשנו, אבל לא זה הענין.
הם לא ירו בכלל הציבור והמפעלים - אלא באו להדגיש דברים חמורים מאד מתנהלים "מתחת לרדאר", בתוך המימסד. הן במש' החינוך, הן בהכנסת גויים במסוה של יהודים וכד'. לפעמים כדי להעלות נושא קריטי, צריך לצעוק. וזה אכן גרם להדגשת הדברים גם ע"י אחרים.
ברור שאם היו כאלה שדיברו אישית על ת"ח וכד', זה לא בסדר, נקודה. אבל לצטט דברים מאנשים ב"ימין החדש" כדי להראות עמדות שלהם בנושאים אלה, זה דבר לגיטימי. מניח שגם הם יודעים את הזכויות שיש לאנשים הללו, בצד זה.
יש להניח שגם יפיקו לקחים, באופן שניתן יהיה לעורר תודעה חריפה, בלי תופעות מתלוות לא רצויות.
למעשה, לא נגרם מהם כל נזק. נהפוך-הוא. הם פרשו מהמירוץ, מה שיזכרו מהם זה את הנושאים עצמם. יש להניח שזה יגרו להשתדלות לפעול בם בצורה מחוזקת גם מצד מפלגות אחרות, כדי להדגיש שהם בענין לא פחות.
בין הישגי נעםארץ השוקולד
ולגבי דבריהם על ימינה, הם הוציאו כרוז מטעם הרב טאו, הרבנים שטרנברג ועוד רב שאינני זוכר, שחצי מאנשי המפלגה מחזיקים בדעות בעייתיות ולכן אסור להצביע להם או משהו כזה.
שלוש הערות על זה:
1. הימין החדש פחות מחצי, אז למי עוד הם התכוונו?
2. למה לא להוציא כרוז כזה על כחול לבן או ליכוד לדוגמא? (כששניהם בוודאות מקבלים קולות מהמגזר הסרוג)
3. מה היחס בין הפסילה הזו לפסילת הרבנים שתומכים בחלק מהדברים אותם הם שוללים, כגון מתווה הגיור של הרב רבינוביץ.
שוב, "אנשים רבים"..ד.
חבל לדבר "בשם הרוב" (רק לדוגמה - אמר לימישהו מהימן, שנעם, אנשים חרוצים וישרים, עשו סקר באמצעות מליון וחצי ס.מ.סים.... מי שעשה את זה עבורם, אמר שזה לא סקר, אלא בחירות.. התמיכה בעמדותיהם, היתה גדולה מאד, על אף שבאופן מעשי ראו שלא יגרפו מעבר לכמה עשרות אלפי קולות).
אני לא מסכים עם האמירה על "רבני נעם". וחבל לומר "רבנים רבים מסכימים איתם".. גם בין הרבנים לא נעשתה סטאטיסטיקה. צריך להיזהר מאד מלהיכנס בין רבנים - ולא אמשיך בשיח הזה, כי אני רואה שהוא גורם לביזוי ת"ח. מכל מקום, אני מכיר חלק מהרבנים שתמכו בהם - לגמרי לא מנותקים מהעולם והמציאות. ויש להם גם מספר עצום של תלמידים.
לגבי הכרוז שהזכרת, לא ראיתי אותו, אבל אני מניח שלא התכוונו להביע עובדה מתמטית. אנשי הימין החדש, זה אחוז חשוב מהרשימה. למעשה, בסופו של דבר הם היו שלושה והאחרים ארבעה. זה בערך חצי. והתוצאה הזו היתה צפויה מאד. לי היה ברור 5 ימים לפני הבחירות, שזה מה שיקבלו.
התירוץ ל"קושיא" למה לא להוציא כרוז כזה על הליכוד וכחול לבן.. דומני שברור למדי. כתבו לאנשים שיש סבירות שתהיה לדבריהם השפעה עליהם. אנשים תורניים לא מעטים התלבטו לגבי ימינה, משיקולים ברורים לשני הכיוונים.
לא הבנתי כ"כ את השאלה האחרונה - אבל בכללי, אין "לפסול" שום רב, כל עוד לא יצא נגד התורה, שאז כבר אינו רב באמת. מחלוקות יכולות להיות גם בין רבנים. גם מחלוקות חריפות. אבל צריך לכבד כל ת"ח. כך היתה דרכו של הרצי"ה. אני עצמי ראיתי את הרב טאו שליט"א באיזו שמחה, מתייחס באהבה רבה לאחד הרבנים הצעירים יותר, מוכר מאד, שדעותיו בכמה עניינים מקוממות מאד רבים מאיתנו.
ראשית, לא אמרתי "רוב" כי אינני יודע מה הרובארץ השוקולד
מסכים שהייתה תמיכה, אבל נראה מה יגבר על מה, הנזק או המחשבה על הנושאים שהעלו.
אז אתה לא עוקב אחרי הכרוזים, חברים שלי שתמכו בנעם העלו את הכרוז. יתכן שהם לא התכוונו לחצי מתמטית כמו שאתה אומר, אבל דווקא אם הם לא היו מתנגחים בימינה וימינה היו מקבלים עוד מנדט אז זה היה 5 לאנשי בית יהודי- איחוד לאומי ו3 לאנשי הימין החדש שזה אפילו פחות לחלק של ימינה.
אמרו לי אנשים משם פה בפורום שהרב אברהם צוקרמן הוא ליכודניק, אז כנראה שיש כאלה המתלבטים בנושא ומגדירים את עצמם "תורניים" וממילא הכקושיא שלי בעינה.
מסכים שצריך לכבד כל רב, אבל במציאות אנשי נעם לא עשו זאת כלל ושללו את החולקים עליהם באופן טוטלי.
א. קשה לנחש מראש כמה יהיו..ד.
יש עיקרון, שלא ייראה כאילו עם מישהי שמגדירה עצמה כלא-דתית, המלפגה הצינוית-דתית תקבל הרבה קולות. זה דבר שיכול להרוס את כל המפלגה ההיסטורית הזו. מבחינה זו, השיעור שקיבלו הוא טוב. שוב - הם חששו שלא יעברו בלי זה. לא מזלזל בחשש.
מי זה "הרב אברהם צוקרמן"? היה רב בשם זה, ש יה ראש ישיבת כפר הרא"ה, והוא כבר נפטר. יש הרב יהושע צוקמן מהר המור, שבוודאי אינו "מצביע ליכוד". כך שאני לא יודע על מה מדובר. הם דיברו אל מי שיש סבירות שישמעו את דבריהם.
צריך להיזהר מהכללות. "אנשי נעם" זה לא מקשה אחת. אם יש כאלה שיוצאים מהגדר הראוי בהתייחסות לאחרים - בוודאי שצריך למחות על זה.
ברור שקשה לנחש, אבל לפעמים רואים תוצאות...ארץ השוקולד
אשאל את אותו חבר התומך בנעם שדיבר על הרב צוקרמן, על איזה רב צוקרמן הוא התכוון.
לא ראיתי פרסומות ראויות של מפלגת נעם כמעט...
אמת שצריך למחות ולכן מחיתי
שאלתי על הרב צוקרמן את החברארץ השוקולד
הוא יוודא שהוא לא טועה
ככל הידוע לי הוא תמך בימינה ולא בליכודהסטורי
(כמובן מכלי שני, לא הייתי אצלו בעצמי)
אכן, בבחירות האחרונות הוא תמך בימינהארץ השוקולד
כך ראיתי באינטרנט כשחיפשתי
הוא וידא עם חבר שהוא אברך כבר שנים רבות בהר המורארץ השוקולד
נו... נאמר בשמו בעבר..ד.
"נאמר בשמו" זה לא דבר אמין.
ואם היה, מי יודע מתי היה..
אני מכיר אותו - זה ממש לא נראה שייך.
כפעיל ביום הבחירות בימינה, וכאחד שכבר היה פעיל במספר מפלגותיהלומ
מאות מתנדבים שהיו בעבר בפול כח הפעם באו מבויישים עוזרים למפלגה שרח"ל שקד עומדת בראשה.
מדבר על הציטוטים?
קיבלתי את החומר שנועם ושות' מפיצים על בנט ושקד. לא מעט דברים הם פשוט חיפוש השלילי בכל דבר.
לדוגמא - בנט הביא כסף לארגוני להט"ב
דן אתה בחור מעמיק. תחפש ברחבי האינטרנט את מה שקרה באמת ותחזור עם תשובה. סומך עליך שתחפש את האמת ולא את הניגוח. עזוב כותרות, חפש אמת.
דרך אגב, הפרישה מהמירוץ היתה לדעתי מעשה שלילי. היה עדיף שירוצו ונדע כמה קולות בדיוק הם מצליחים להביא. את הנזק המשמעותי - הם עשו למרות הפרישה, והמשמעות כרגע שהיא שפים הבאה הם שוב 'ירוצו' עם 11 מנדטים לפי הסקרים..
נו... היא הנותנת.ד.
זו באמת בעיה ששקד עומדת בראש המפלגה הדתית.
הדעה הזו, היא דעה לגמרי לגיטימית. זו באמת בעיה.
הם לא "מחפשים את השלילי בכל דבר". אלא שהעלו נושאים קריטיים - ואכן זה שבתקופת בנט נכנסו אפילו לגני ילדים מושגים מעוקמים בענייני משפחה - זה דבר חמור ביותר. זה ממש להרוס לילדים את המח, טרם התחילו לחשוב. בוודאי שצריך להתריע על זה.
לא מדובר כעת על "שיפוט כללי" של זכויות וחובות. בוודאי שלבנט, ולשקד, יש זכויות רבות. מדובר על נושא קריטי שהם העלו לקראת הבחירות - אז אמרו על מי אי אפשר לסמוך בזה.
הרי ברור, שזה שלמקום ליד הכותל המערבי, שריד מקדשנו, בנט קורא "עזרת ישראל" (כאילו זה הנורמה.. כלל ישראל) ורוצה לעשותו רחבת תפילה בנוסח רפורמי - זה דבר שמחריד את הנשמה. כל הדורות המקום הזה מקודש לעם ישראל; דווקא שם יתפללו כמו שלא היו מעזים באף ביכ"נ נורמלי? לא צריך להיות נאיביים - יש מגמה של החרבה. עד כה, כולם התפללו בכותל, ולפי מנהג המקום.
אני לא צריך לחפש ברחבי האינטרנט. הרי ראיתי חומרים שנעם הפיצו. אני מכיר אנשים שפעלו שם. מכיר גם חלק מאנשי הבית היהודי-האיחוד הלאומי באופן אישי - ר' רפי, סמוטריץ', יוגב, ר' אלי בן דהן - אנשים נפלאים. זה לא סותר את הבעיה להצביע למפלגה, שאינך יודע למי קולך הולך.
הפרישה היא מעשה אחראי. הם מראש אמרו שיבדקו מה הסיכוי. ראו שבמצב הזה, אין סיכוי - פרשו. הרי ראינו בבחירות הקודמות מה קרה מכך שהימין החדש רצו לבד, והיו חסרים להם אלפיים קולות, שהיו יכולים למנוע את כל המצב הנוכחי..
כמה הערותארץ השוקולד
א. הם לא ציינו חזון חיובי כלל אלא רק התייחסו לשלילי.
ב. הרב אליעזר שנוולד (ראש ישיבת השסדר במודיעין) הלין על כך שהם רק שליליים לקראת הבחירות, לא ראיתי תגובה בסגנון של "יש דברים טובים, אבל כואב לנו משהו אחר ולכן אנו מתעלמים מהטוב"
אלא אדרבה הם הוציאו פרסומת של "מעדיפים לזרוק את הקולות לפח ולא לפח של בנט ושקד"... (שזה דגש על שלילי וזהו.)
2. ביחס ל"עזרת ישראל" בכותל:
א. הכותל המערבי שהוא שריד בית מקדשנו נמצא על ההר ולא מה שקוראים לו היום "הכותל המערבי" וניתן לתת לזה שלוש ראיות:
א. חז"ל אומרים שהוא היחיד שנשאר, ואם תעיין בכותלי הר הבית תגלה שכולם נשארו, וממילא זה לא דבר מיוחד בכותל המערבי כיום.
ב. במסכת מידות נאמר "הר הבית חמש מאות על חמש מאות אמה", ואם נמדוד את הכותל המערבי כיום נגלה שהוא יותר מחמש מאות אמה משמעותית, יוצא שאפילו כולו לא שייך להר הבית שלדעת חז"ל מקודש. הרי מסכת מידות נכתבה אחרי התוספת של הורדוס, פשוט עולה ממנה שחז"ל לא התייחסו לתוספת שלו כקדושה.
ג. בימי הגאונים וראשוני הראשונים היו מגיעים מול כותל המזרח ולא לכותל המערבי, אם הם חשבו שיש קדושה בכותל המערבי של היום אז היו הולכים לשם. צריך לזכור שהרב גורן מוכיח בספרו "הר הבית" שיהודים החלו להתפלל בכותל המערבי של היום אחרי זמנו של הרב עובדיה מברטנורא, אז זה לא בכל הדורות.
עד כאן התייחסות בסיסית וחשובה לכותל המערבי וקדושתו.
ועכשיו להמשך, מכיוון שמדובר בקדושת בית כנסת, שהיא מעניקה קדושה שם, אז היא שייכת במקום בו מתפללים. מה רע לאפשר לאחרים להתפלל לה' בדרכם שלהם במקום שהוא לא בית כנסת?
3. אתה לא חושב שצריך לחפש באינטרנט???
כשמעירים על פרסומות מזעזעות שמפלגת נעם הוציאו אתה אומר שאתה לא מכיר. אז כנראה שאתה לא מכיר מספיק וצריך לחפש.
ההתייחסות שלך די מזלזלת יש לומר.
הכי בקצרה שיש - מפתיע אותי מאוד מה שכתבת.יהלומ
^^^^ והנזק החינוכי, עוד גדול מהפוליטיהסטורי
כל הדיבורים על 'אהדה רבה בציבור' - לא הצליחו להתרגך לשיתוף פעולה עם אף אחד, שאינו בדייוק הם.
גם כשבסוף פרשו - לא קראו לתמוך באף אחד, לא מטעם המפלגה עצמה ולא מטעם ראשי רבותיה (בשוליים, הרב אבינר קרא להצביע טב והרב זיני ג') - שרק הוציאו כרוז ש'לא יעלה על הדעת להצביע' למפלגה שרוב הציבור וכמעט כל רבותיו, קראו להצביע לה. אם נחבר זאת להודע שהמפלגה הוציאה שבוע וחצי קודם, על חוסר הטעם בלהצביע ג' - נשארנו עם סאטמער לובשי כיפות סרוגות (מטפאורית).
איני יודע על שמועות ואס אמ אסים,כל מפלגה משוכנעת שיש לה תמיכה עצומה בציבור, גם אנשי עוצמה היו בטוחים שהם על אחוז החסימה, כשהיו צריכים להכפיל את כחם בשביל זה. מה שאני אישית שמעתי מאנשים רבים ושונים מגווני הציבור - מאנשי ביהמ"ד ועד רחוקים מאוד שהקמפיין וההתנהלות של נעם, רק גרם להם גועל ואנטגוניזים. היה אפשר לראות זאת היטב גם כאן בפורומים, איך חוץ מכמה 'חסידים' כל מיני ניקים, שבד"כ חלוקים בינייהם בהרבה דברים - הסכימו על הנקודה הזאת.
זה לא רק לדעתך, רואים את זה בוודאותתפוחית 1
והערה כללית לגבי ההצלחה של ימינהארץ השוקולד
אבל אחוז הקולות שהצביעו לימינה (5.88%) + עוצמה (1.88%) [סך הכל 7.76% מהקולות הכשרים] בבחירות עכשיו גדול מאחוז הקולות שהצביעו לאיחוד הימין (3.70%) + הימין החדש (3.22%) [סך הכל 6.92%] בבחירות הקודמות, ככה שלא חלה ירידה,אלא אדרבה שתי המפלגות השיגו עליה של כמה עשרות אלפי מצביעים.
אני חושב שצריך לעשות חושבים כיצד לנהל קמפיין טוב יותר פעם הבאה, אבל לא מדובר בכישלון צורב.
(תובנות ביחס לשילוב עם עוצמה,
1. אילו הם היו רצים יחד וכל המצביעים של שתי המפלגות היו מצביעים לאיחוד ביניהם, היה להם בין 9 ל10 מנדטים (תלוי איך מסתדר עם הסכם עודפים).
2. עוצמה הביאו המון מצביעים אז ראוי לתת להם כרבע מהמקומות, אבל הסיבה שנתנו לימין החדש יותר, כי בפועל היו להם כמעט פי שניים מצביעים.)
אתה שוכח שזהות פרשה בבחירות האלה וחלק מהמצביעים שלהחביב שזורם
הצביעו לימינה/עוצמה.
אני לא שוכח, אתה צודק שמצב העניינים השתנה ככה שקשה למדודארץ השוקולד
אבל תסתכל על ליכוד לדוגמא, שם כחלון הצטרף אליהם (ככה שיחד הם היו כ30% מהקולות בבחירות האחרונות והם ירדו)
סביר שזה גם השפיע ותרם להם.
באתי לומר שזה לא היה כישלון צורב, אלא הישג קטן מהרצוי (וגם מהצפוי לחלק מהאנשים, אם כי שאלתי חבר בנושא והוא ניחש שהם יקבלו 7 מנדטים מספר ימים לפני הבחירות)
אתה נכנס לערוץ?מזמור לאל ידי
הבנתי נכון?🙄
רגע, הערוץ מיועד רק למהנהנים?!הסטורי
א. עניין של כפיות טובה.מזמור לאל ידי
שתוקפים אותו דרכו. ופה במיוחד.
את הניסוחים החריפים לא אני כתבתיהסטורי
על הביטוי החריף של פותח השרשור הייתי בהחלט מוותר, אבל הביקורת במקומה.
חריף? קצת מוגזם..חידוש
נראלי בהודעות שלך בכללי יש ביטויים יותר "חריפים" על גופים שיותר קשה לבקר אותם מאשר את ערוץ שבע
להשתמש בפלטפורמה ותוך כדי כך לכנות אותה בכינויים לעגנייםהסטורי
(ולגבי ההערה שלך, כנראה שהיה לי ממי ללמוד. אני לא פרסמתי בתוך ישיבה, פשקאוויל שאומר שמהלך שמוביל ראש הישיבה, גדול הדור, שהוא גם מורי ורבי משיעור א' וממנו למדתי איך לומדים גמרא - הוא לכל הפחות ע"ז בשיתוף.)
בלי להכנס לדיוןחידוש
ולאיסורי לה"ר, אני מניח שלאו מר בר אשי הוה חתים עליה דכל פשקוויל שנכתב אז.
הם עצמם כתבו וחתמו ותלו בהרבה יותר מ'אפי תלתא'הסטורי
לכל מפלגה יש את הבטאונים שלהבין הטיפות
ערוץ 7 מיועד לקהל הדתי לאומי ובבחירות האחרונות המפלגה היחידה שלבסוף ייצגה את המגזר הזה היא "ימינה"
לכן רק היא זוכה כאן לסיקור אוהד במיוחד
כמו שליהדות התורה יש את "יתד נאמן" ולש"ס את "יום ליום" ולליכוד את "ישראל היום"
ערוץ 7 הראו כיוון שלדעתי משתלם
אמנם הם לא חוסמים גישה לאלו שלא שייכים אליהם אבל בהחלט הם מביעים אהדה לאנשי הציבור שלהם.
...מוריה
הוא לא מדבר על ימינה בהכרח לעומת מפלגות אחרות.חביב שזורם
הוא מדבר על זה שערוץ 7 הריצו את איילת שקד לראשות המפלגה בכל דרך אפשרית, ועכשיו מאשימים אחרים בזה שהריצה שלה בראש לא הצליחה כל כך..
לא בטוח שהאשמה היא בזה שהיא עמדה בראשבין הטיפות
אולי צריך להבין שהציבור הדתי לאומי כבר לא כ"כ גדול במדינה....
לא כל חובש כיפה סרוגה הוא גם ימני וציוני בדיעותיו
וגם מתוך אלו שכן יש הרבה מצביעי ליכוד,עוד סתם אחד
בדיוקבין הטיפות
הרי אם מחברים את כל קולות המפלגות הדתיות לאומיות בבחירות הנוכחיות לעומת האחרונות יש ירידה של למעלה מ100,000!!!
הקולות האלו הלכו ליהדות התורה ובעיקר לליברמן
כל מי שמעט אוהד דת לא הצביע לליברמן הפעם
זאת אומרת שיש במחנה הרבה לא דתיים שהם בעצם כבר לא במחנה
אני מקווה שבבחירות הבאות (שלא יהיו בקרוב) הגוש כבר לא יתאכזב כי הוא יבין שהם כבר לא 9 מנדטים...
אבל איפה ראית ירידה?ארץ השוקולד
בבחירות הקודמות
לאיחוד הימין היה 3.70% (כלל את מפלגות הבית היהודי, איחוד לאומי ועוצמה)
לימין החדש היה 3.22%
סך הכל 6.92%
בבחירות עכשיו
לימינה היו 5.88% (כלל את מפלגות הבית היהודי, איחוד לאומי והימין החדש)
לעוצמה יהודית היה 1.88%
סך הכל 7.76%
כלומר, חלה עליה ב0.84% שזה בערך 35,000 קולות.
(מעבר לעוד כמה אלפים יותר כי פשוט אחוז ההצבעה היה גבוה יותר, ולכן 7% עכשיו גדול בכמה אלפים מ7% בבחירות האחרונות.)
אז למה את חושבת שחלה ירידה?
תוסיף גם את זהות לבחירות הקודמותבין הטיפות
ולמה לדבר באחוזים?
זה לא נכון
צריך לדבר במספרים.
אבל זהות כמפלגה תמכו בליכודארץ השוקולד
ביחס לאחוזים לעומת מספרים, יש צדדים לכאן ולשם, זכרתי את האחוזים פשוט.
אמתארץ השוקולד
צודקתארץ השוקולד
הנה המספריםבין הטיפות
בחירות לכנסת 21:
הבית היהודי: 159,468
הימין החדש: 138,598
זהות: 118,031
סה"כ: 416,097
בחירות לכנסת 22:
ימינה: 260,655
עוצמה יהודית: 83,609
סה"כ: 344,264
ירידה של 71,833 קולות!!!!!!!!!!
אבל לא כל מי שהצביע לזהותפעם הייתי ניקית
הצביע הפעם לימינה\עוצמה.
ברורבין הטיפות
המספרים הוכיחו את זה....
זה רק מראה שיש מגמת ירידה במצביעי הדתיים הלאומיים
אני לא פרשנית פוליטית לכן אני לא מנתחת את המצב לעומק
אבל זה אומר דרשיני.....
זה לא אומר שיש ירידהפעם הייתי ניקית
הקולות של זהות הם פשוט לא של מצביעים דתיים לאומיים. (אולי גם, אבל לא נכון לספור אותם ביחד עם הימין החדש והבית היהודי)
מפלגת זהותבין הטיפות
בעיקרון כן פנתה לציבור הדתי לאומי
ורב המצביעים שלה היו סרוגים
זה מראה שלא כל הסרוגים הם דתיים לאומיים וימנים
היא לא פנתה לקהל מסוייםפעם הייתי ניקית
(גם סרוגים הצביעו לה, אבל לא בעיקר.)
ולכן גם היא לא עברה את אחוז החסימה.
אני כבר לא זוכרת על מה אנחנו מתדייניםבין הטיפות
ומה מנסים להוכיח
מה שברור זה שהמצב קשה, מצביעי הימין רדומים או עברו לשמאל
ובבחירות הבאות (אולי בקרוב....) צריך למצא קמפיין רציני שיטלטל את כולם!!!!
או שנהיה אחרי 4 שנות שלטון שמאל וזה מה שיטלטל.....
היא אולי פנתהארץ השוקולד
לפי ה'צ'יזבטים שהם סיפרוהסטורי
שכוייחארץ השוקולד
1. זהות בכלל כמפלגה הביעה תמיכה בליכוד.
2. נראה שזהות באמת לא לקחה מאף גוש ספציפי.
3. אין נציגים מזהות בימינה או בעוצמה.
לכן, אם נכלול את נציגי המפלגות והמפלגות שהשתתפו בשני הסבבים, נגלה שחלה עליה:
בחירות קודמות (21) :
איחוד הימין: 159,468
הימין החדש: 138,598
סך הכל: 298,660
בחירות עכשיו (22):
ימינה: 260,655
עוצמה יהודית: 83,609
סך הכל: 344,264
*עליה של 45,604 קולות*
(לא יודע מי ומה הגורמים, אבל מדובר בעליה ולא בירידה)
יכול להיותבין הטיפות
אבל זה לא התלבטות מהם הקולות החדשים של הימין
אלו מצביעי זהות שכן דתיים לאומיים
יתכן מאודארץ השוקולד
זאת היתה המטרהבין הטיפות
להסיט את המפלגות הקטנות כדי שתהיה עליה בקולות המפלגות היותר גדולות
נכוןארץ השוקולדאחרונה
מה אתם חושביםהתלמיד העייף
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
עצוב ממשכְּקֶדֶם
אופייני לג'ן זישבורת,לב
והלוואי שיתעוררו מחשבות
תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
יישר כוח לכם!!נחלת
זה לא המקרה...התלמיד העייף
סיימנו תיכון לפני 3 שנים
ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים
הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא
הזמיןהתלמיד העייף
אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם
מאוד יפה מצידך. תבורךנחלתאחרונה
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה
קפיץ
אממ… בנותבנות רבות עלי
מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
שלכן*בנות רבות עליאחרונה
שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום
לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה
עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון
ונועד להיות כזה.
את מבלה הרבה בקיונים?משה
אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.
לא הרבהעשב לימון
אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה
נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם
אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה
אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.
מה זה חיות כיס אאלט?נחלת
אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,
לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים
הרצים כמטורפים על הגלגלת....
חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון
ואאלט זה "אם אני לא טועה".
התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.
מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלתאחרונה
בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...
כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.
סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח
ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון
מנשים מצפים יותר
מצפים יותר כלומר בקניון?משה
מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון
ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב
אה. כן. ציפיות מגדריותמשה
אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.
(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).
אני כן. אבל בתנאים שלי
עשב לימון
נכון מאודפ.א.
אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven
מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?
(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)
הממחתול זמני
– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).
פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).
– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.
– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.
אפשרoo
להגביר שליטה ע"י
צמצום טריגרים
(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)
מציאת חלופות
(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)
אימון
(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)
אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת
(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)
כשמשפרים שליטה בנושא אחד
הוא יכול להשפיע על עוד נושאים
נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת
כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.
אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…
אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה
והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).
ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.
והופס, עברו שעתיים.
אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.
אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.
שעה טוויטר צריך.
שעתיים?
שלוש שעות?
ארבע?
אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?
אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.
ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.
גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.
בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה
נכון. לזה התכוונתיפ.א.
הזכרת לימשה
שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...
שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.
נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת
ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי
אני לא נמשך לויזואלימשה
רק לקריאה.
יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד
להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.
אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.
גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת
אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.
תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.
לכל הפחות screenzenשבורת,לב
נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת
אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי
אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים 
כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה
ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!
עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי
הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי
ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.
מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...
זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי
היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.
אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.
צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה
מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי
מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?
מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..
לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי
איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!
אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון
אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.
נדמה לימשה
שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.
אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה
הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.