חשבתי לשתף קצת. יש שאלות שיתאימו רק לחלק מהאנשים.
1. אז איך עבר היום? קשה, קל?
2. [אם קשה,] למה קשה? (כדאי להזדהות- 'וואי זה באמת קשה... כל הכבוד שעברת את זה') זה קורה לעיתים קרובות? זה לדעתך יפסיק מתישהו להיות קשה?
3. איך עברה השבת\חג? היה שמח? את אוהבת שבתות?
4. [כשהיא מספרת על תקופה מסויימת] – את חושבת שזו היתה השנה הכי משמעותית בחיים שלך? אם לא, אז מה השנה המשמעותית ביותר? מה היא שיפרה בך? (לא לומר 'שינתה' - אלא 'שיפרה')
5. איך בעבודה\לימודים שלך, את נהנית\מסופקת? ממה את נהנית שם? זה קשה קל? (אם קשה – להזדהות כדעיל. אם קל – להעריך ולפרגן 'כנראה את ממש טובה בזה אז זה קל לך' וכד') ובכלל, כדי לזכות בלב של בחורה צריך שני דברים, אמפטיה\הזדהות עמוקה עם הקשיים שלה, ופרגון ודברי הערכה כנים על המעלות שלה ועל התכונות המייחדות רק אותה.
6. יש לך חלום\שאיפה ב[תחום שלך]? מהו? איזה יופי.
7. היה לך ברור שתעסקי בזה או שהתלבטת על זה? [אם התלבטה – להזדהות – 'זו באמת נשמעת התלבטות ממש קשה, כל הכבוד שהצלחת ובחרת]. ואיך בדיוק החלטת והכרעת בסוף?
8. כשמספרת על תכונות שלה (או שאיפה שלה) - כבר מילדות היית כזאת? אם לא, מאיפה זה בא,
9. [אם יש שתיקה] על מה את חושבת?
10. אם את קצת עצובה מה את עושה כדי לצאת מזה?
11. כשמספרת על תכונה או משהו אחר, אפשר לשאול – אם היית יכולה היית משנה את זה בך?
12. מה את הכי אוהבת בטיולים\בעבודה\בשבתות\בחברות שלך?
13. שאלת 'למה' מאוד חשובה, השתמש בה הרבה. אפשר לשאול אותה כמעט על כל דבר שאומר\ת.
14. ראיתי שאלה נחמדה במקום אחר - מה זה יום מושלם בשבילך שהיית רוצה עוד הרבה כמוהו? עדיף לשאול את זה בהקשר שהיא מספרת שהיה לה יום טוב. ובכללי גם בשאר השאלות, הכי טוב שזה יהיה בהקשר למשפט הקודם שלך (אפשר שתספר עליך משהו בהקשר של השאלה) ולא סתם להנחית שאלה,כך התשובה תהיה יותר אותנטית.
15. רגש. כשהיא מספרת חויה- איך זה גרם לך להרגיש? בכללי טוב מאוד לדבר על בחורה על רגשות.
16. לא לפחד להקשות. בעדינות כמובן. זה משדר שאתה כנה וגם לא חסר ביטחון עצמי. לדוג' אם היא עשתה צעד בחיים, תשאל למה לא עשית אחרת? או תגידי איך בת מסתדרת בלי הרבה לימוד תורה?
והערה לסיום:
שיקוף. מאוד מומלץ שמדי פעם תשקף לה את התכונות של עצמה בעקבות דברים שהיא מספרת\עושה. לדוגמא אם היא מספרת הרבה על חברות שלה, יהיה טוב להגיב 'אז את מהבנות שיש להן מליון חברות וכולן אוהבות אותה?' או אם היא לוקחת אותך למקום לא סטנדרטי – איזו הרפתקנית את. וכיוצ"ב. דע שאם אתה באמת כנה, לפעמים היא יכולה לזכור את המילים הבודדות שלך גם אחרי שנים. אז חשוב רק שיקוף מועיל וחיובי. וצריך לדעת שהרבנים מורים לא להחמיא לה מחמאות אישיות ישירות כמו חכמה\צדיקה\מדהימה, אלא אפשר לומר מה שעשית היא מדהים, איזה משפט חכם אמרת וכד'.
ולדעתי חשוב גם שיקוף של הקשר. אם אתה פוגש אותה והיא לא זורמת, אל תתבייש לומר 'תשמעי אני לא יודע להגדיר בדיוק, אבל אני מרגיש שיש איזושהי חומה מסביבך... כאילו את לא נותנת לי להתקרב אליך יותר מדי', ותראה מה היא תגיב. זה יעלה את רמת האיכות והעומק של הפגישה.
ואני חושב שאפשר להסיק עליה מסקנות בקול רם (בכנות כמובן), בעקבות דברים שהיא עושה\אומרת. אם צדקת, תרגישו חיבור. ואם טעית, אז יופי היא תתקן אותך וככה למדת עליה עוד משהו. וגם יהיה לה מאוד חשוב לדעת למה חשבת עלי את הדבר הזה? זה מה שאני משדרת? סתם דוג' הלכנו יחד, אני בשביל והיא על הקצה של השביל, אמרתי לה- איך מתאים לך... היא- מה?? אני- הולכת על הקצה לוקחת סיכונים... היא- וואי נכון... (במקרה הזה ידעתי שהיא לומדת קמינולוגיה)
מקוה שמועיל. תנו פירגון אם כן. בהצלחה!
)