אני זוכר מה כתבת בסיפור,
את המילים "אתה מכוער מדי בשבילי" היא לא כתבה.
זה אולי היה משתמע, אולי הבנת את זה כך אולי זה אפילו נכון (מה זה אפילו? ברור שזה נכון!!! אז זהו שאולי זה שהיא לא אהבה את המראה לא אומר שהיא חושבת שאתה מכוער, אולי היא פשוט לא התחברה/זה לא טעמה. אז גם ברור שפסלה על מראה, לא אומר שהיא חושבת שאתה מכוער,. והיא לא אמרה לך את זה..)
דבר שני, כל הכבוד על ההבנה שנעשה כאן משהו שכנראה פגע, זה תחילת דבר טוב.
עצתי לך בהקשר הזה, אז מה אם גם אתה נפגעת? תהיה הגבר ותהיה נקי מבחינת ש-על מה שפגעת תבקש סליחה. (ה- "מי יבקש ראשון" או "אם שנינו פגענו אז אנחנו פיטים" זה גישה של ילדים וטעות לדעתי)
דבר שלישי, (שמתקשר ממש לדבר הראשון)
אתה בטוח שהיית צריך לכתוב לה "אנשים לא מנומסים הם ממש לא הטעם שלי"? תענה על השאלה הבאה בכנות לעצמך: מה היה קורה אם פשוט היית כותב, "אני זוכר שיצרנו קשר בעבר, מצטער, נראה שאת לא הסגנון שאני מחפש" או משהו דומה... נראה שהיה מובן אותו מסר.. הפגיעה פה מיותרת.
ואם נקשר את זה לדבר הראשון, שהחלטת שהיא כתבה לך שאתה מכוער למרות שלא היה, זה רק מוכיח שמה שנתפס אצלך זה מה שמובן בין השורות ולא מה שנאמר, לכן, גם כאן, אל דאגה, גם בניסוח אחר לגמרי ללא שום פגיעה, היה נתפס בין השורות הרושם והיא היתה משחזרת בדיוק מה קרה ומבינה שהיא יצאה החצופה כנראה, אך מעבר לפרצוף החמצה והלקאה עצמית לשנייה, כבודה לא היה נפגע והיא היתה נשארת בקבוצה, ואולי, גם , המסר היה מחלחל טוב יותר.
כי זו הדרך.. אין אחרת...
עקיצות אף פעם לא עושות טוב או גורמות לשינוי...
אז.. נראה לי שמובן...
לענ"ד, רק בגלל ששאלת, אז התשובה היא בוודאי, כן.
(כל הפירוט, זה היה רק כי אני מרגיש מהדברים שכתבת שאתה עדיין לא לגמרי מרגיש "אשם" או לא בסדר, אם כי היה ניצוץ של מחשבה כזה, ואותו רציתי לפתח אצלך.
אני מאמין שאם הוא עלה עם קצת מחשבה ועיון במה שכתבתי, הוא יוכל להגיע להכרה בפה מלא)