"למה בנות רוצות אותך רק כידיד" החלטתי להעלות שכולם יקראומבקש אמונה

למה נשים מעדיפות אותך רק בתור ידיד

אתה יודע כמה דברים מפתיעים היית מגלה, אילו היית יכול להיכנס אפילו לשנייה אחת לראש הנשי ולהבין מה היא חושבת עליך?

היום אני אקח אותך למסע קטן לשם, ואני מבטיח לך שאחרי זה התפיסה שלך תשתנה לחלוטין ואתה תרגיש שקיבלת סטירה מצלצלת שהיית זקוק לה הרבה זמן ושהחזירה אותך למציאות.

אני מזהיר, הטקסט הבא מסוכן לקריאה! אחרי קריאתו לא תוכל להתנהג עם נשים, כפי שעשית זאת עד היום.

רוב הגברים קיבלו חינוך שאומר להם, שתמיד צריך להעמיד את הבחורה במקום הראשון, לתת לה קדימות בכל, לדאוג שהיא כל הזמן תהיה מרוצה ובשום פנים ואופן לא ללכת נגד רצון האישה.

התפיסה הזו גורמת להרבה מאוד בחורים טובים, להיות "טובים מדי".

הם מתחילים להתנהג כמו "כלבלבים" ולבצע את כל מה שבחורה מבקשת, גם אם זה לא כל כך מוצא חן בעיניהם, רק כי הם חושבים שזו הדרך הנכונה להתנהג עם נשים ואם לא יתנהגו כך, נשים לא יאהבו אותם. ברגע שבחורה מראה קצת אי שביעות רצון או עושה פרצוף, הם מיד מתנצלים, מנסים לתקן את המצב ולעשות הכל, כך שהיא תהיה מרוצה.

• את החינוך הזה מקבל הגבר מהאמא והסבתא עוד בילדותו. הן מלמדות את הבן הצעיר לציית להן ולבצע כל דבר שהן אומרות ללא עוררין, גם אם הוא לא כל כך אוהב את זה. אף ילד לא רוצה שאמו תכעס עליו!

כשהבחור גדל, הוא משליך את ההתנהגות הזו על שאר הנשים ומתנהג איתן באותה הדרך כמו שלמד לעשות זאת עם אמו - מציית להן ומשתדל לגרום להן להיות מרוצות.

רק אישה יכולה לחנך את הבן שלה להתנהג בצורה כזו קיצונית עם נשים ולהעמיד את הרצונות שלה במקום הראשון.

האבות מחנכים אותנו למשהו שונה - הם מעודדים בנו גבריות, מלמדים אותנו לדעת מה אנחנו רוצים מעצמנו ומאחרים, לעמוד על שלנו ולא לתת לאף אחד לערער אותנו. אבל מכיוון שמי שעוסק בחינוך של הילדים הן לרוב האמהות, אתה בעצמך מבין איזה סוג של חינוך מהווה את החלק הארי בחייהם של רוב גברים...

כשהגבר מתבגר, מה שקורה, הוא שנשים תופסות טרמפ על התנהגות כזו של גברים ומתחילות לנצל אותם, להפוך אותם ל"חברה הכי טובה" שלהן, שתמיד מוכנה להנעים את זמנן, לבוא לעזרתן, להיות כתף לבכי, ההסעה לבילויים וצייתנית מושלמת.

הן לאו דווקא עושות את זה ממניעים רעים או בגלל שהן חושבות שאפשר "להשתמש" בגבר כזה. ממש לא. לרוב אפילו לא עולה בדעתן, שהגבר הולך נגד רצונו האישי רק כדי לרצות אותן, כי ככה חינכו אותו שנכון להתנהג עם נשים.

• הן בטוחות שהוא עושה את מה שהוא עושה, על דעת עצמו וזה רצונו האמיתי והכנה. הן לא מתארות לעצמן, שהמילה שלהן, היא חוק עבורו.

אישה תשמח להחזיק אותך לידה, כאשר אתה מתנהג ומתייחס אליה ככה. ואתה תקבל את התחושה המוטעית שיש לך סיכוי איתה, כי היא פונה אליך לעזרה ושומרת איתך על קשר שמאפשר לה להפיק ממנו המון תועלות.

גברים רבים ממשיכים להתנהג בצורה כזו, כי זה מאפשר להם להישאר קרוב לבחורה ולהרגיש שהיא זקוקה להם. זה נותן לך אשליה שאתה פועל נכון ואוטוטו הבחורה סוף סוף תבין שאתה הגבר שהיא תמיד חיכתה לו.

רק שזה אף פעם לא קורה...

אבל תקוות השווא שלא עוזבת אותך, מקבעת את ההתנהגות שלך כך, שאתה לא מעיז לנסות להתנהג בצורה שונה, כי היא נראית לך מוטעית.

אתה רואה איך הבחורה ממשיכה לצאת עם גברים אחרים שלא שמים עליה ולא מתחשבים בה כמו שאתה יכול, ולא מבין איך זה קורה? מה היא מוצאת בגברים האלה? אתה עדיין מסרב להוריד את המשקפיים הוורודות, להסתכל למציאות בעיניים ולהבין שאולי נשים רוצות משהו שונה ממה שאתה מציע להן...

מה הבעיה האמיתית שלך?

הבעיה היא שנשים לא רואות בך גבר אמיתי כל עוד אתה מתנהג איתן בצורה רכרוכית, מנסה לעטוף אותן באהבה שלך, הופך את הרצון שלהן לחוק, ומשתדל לרצות כל גחמה שלהן. זו דרך ישירה לתפקיד הידיד.

נשים לא נמשכות לגבר כזה! הן בסה"כ רואות בו ידיד נחמד שטוב להיות איתו בקשר, אבל לחלוטין לא מתאים להיכנס איתו למערכת יחסים.

אישה לא רוצה משרת בתור בן זוג, היא רוצה גבר.

כאשר אישה מחפשת גבר, היא מחפשת מישהו שמביא איתו עולם חדש ומופלא. גבר שיודע מה הוא רוצה קודם כל, שיודע מה הוא מוכן לעשות ומה לא, גבר שיש לו עקרונות, גבר שיודע להציב גבולות ושיש לו עמוד שדרה, גבר שיש לו עולם ערכים משלו וראיית עולם משלו שאינה תלוייה באחרים.

אתה חושב שבחורה תרצה אותך, אם היא מרגישה שאתה ויתרת על עולם משלך, ובמקום זה אתה מוכן להיכנס לעולם שלה ולשרת אותה שם? שאתה פחות גבר ממנה והיא זאת שקובעת הכל?

אשה רוצה גבר שיכניס אותה לעולם חדש, ולא ילד שיצטרף לעולם שלה בעצמו ויתחיל "לשרת" אותה עם חיוך מתנצל.

אולי עכשיו אתה מתחיל להבין טוב יותר, מדוע נשים מעדיפות את אותם הגברים המניאקים, שעושים להן את המוות. הן לא באמת רוצות מניאקים, פשוט אלו בין הגברים היחידים שבאמת מתנהגים בצורה גברית אמיתית, שלא מוותרים לעצמם, שלא מתנהגים כמו משרתים ולא מסתכלים לה אל תוך הפה, כדי לתפוס כל מילה שלה ולרוץ לבצע אותה.

כאשר לגבר רגיל ואינטליגנטי יש התנהגות גברית ונכונה עם נשים (שיש אותה גם להרבה מהמניאקים), אישה תעדיף גבר כזה על פני כל אחד אחר.

אני אקצין את המצב עוד יותר ואגיד שהבעיה של רוב הגברים, היא שמרוב נואשות הם מוכנים להתפשר על כל מה שיבוא. הם מוכנים לוותר לעצמם, כי לא מאמינים שיכולים להציב דרישות ולקבל את מה שמגיע להם. הם הופכים לסמרטוטים, בתקווה שמישהו ישתמש בהם.

נשים שונאות נואשות ומריחות אותה מרחוק. אם אתה רוצה להצליח עם נשים, תציב לעצמך רף. תן לאשה כבוד, אבל גם תציב גבולות. והכי חשוב - תחייה את החיים שלך, קודם כל.

וזכור עוד משהו חשוב:

אישה בעלת שליטה, הופכת את הגבר שלה לסמרטוט והוא מפסיק לעניין אותה.
גבר בעל שליטה, הופך את האישה שלו למלכה. כל אחד כבודו במקומו מונח.

עכשיו אתה בוודאי רוצה לדעת, כיצד כל מה שרשמתי צריך לבוא לידי ביטוי בחיים ואיך נכון להתנהג בצורה נכונה עם נשים, כדי לא להפוך ל"חברה הכי טובה" שלהן. אני אתן לך שני קווים מנחים:

א. לעולם אל תעשה משהו שאתה לא רוצה.
כאשר בחורה מציעה לך לעשות משהו ביחד - לצאת לאנשהו או מבקשת ממך להסיע אותה או לעזור לה בצורה אחרת כלשהי, אתה לא חייב לעשות זאת אם אתה לא רוצה.

תניח לרגע בצד את התפיסה שצריך לעזור לבחורה בכל דבר שהיא מבקשת. אם לא בא לך, תגיד לה את זה. תגיד לה שהיא כבר לא ילדה קטנה ואתה בטוח שהיא יכולה להסתדר בכוחות עצמה עם דברים פשוטים. תגיד לה שעכשיו אתה לא רוצה לשמוע הסיפורים שלה, כי זה לא מעניין אותך.

אני לא אומר לך לא להסכים לאף הצעה או בקשה שלה. ממש לא. אם בא גם לך לעשות את מה שהיא מבקשת או מציעה, לך על זה. אבל אם זה גורם לך לבטל דברים שתכננת ומאוד רצית לעשות או אם אתה עושה את זה רק כי לא נעים לך לסרב לה או רק כי אתה רוצה לרצות אותה, אז אתה חייב לסרב.

תאמין לי, זה רק יגרום לה להעריך אותך יותר. ברגע שאתה מסרב, ברגע שאתה מפסיק להיות הכלבלב שלה, היא מתחילה להעריך אותך. היא מרגישה אתגר להשיג ו"לאלף" אותך. זה מייד גורם לה להפסיק להסתכל עליך רק בתור ידיד.

ב. כאשר בחורה עושה לידך או כלפיך משהו שלא מוצא חן בעיניך, תגיד לה את זה.
אם יצאתם לפגישה והיא מתחילה לדבר דקות ארוכות בטלפון עם מישהו שהתקשר אליה, מבחינתי זה חוסר כבוד. במקרה כזה אני אגיד לה את זה בצורה מנומסת, שתעשה את כל השיחות האישיות שלה אח"כ. הרי אני עכשיו לא עושה שיחות אישיות, כאשר אני איתה.

• אם היא פונה אליך בצורה שנראית לך מזלזלת, העמד אותה במקום. אל תפחד להגיד לה דברים כמו "אני לא אוהב כשאת מתנהגת ככה", "אל תעשי את זה יותר. זה לא מחמיא לבחורה כמוך".

אף פעם אל תעשה שום דבר בצורה של "דווקא". זה ילדותי. זה מראה שמה שהיא עשתה, נגע לך בנקודה רגישה ונפגעת. אתה הרי לא בחורה, למה שתיפגע?

בתגובה שלך אתה צריך להראות:

1. שאתה מגיב בצורה רגועה ולא מאבד שליטה כאשר היא מתנהגת בדרך שלא מקובלת עליך. אתה לא עושה סיפור ממשהו שלא מוצא חן בעינייך, אבל גם לא מתעלם מזה.

2. שמה שהיא עשתה או דרשה ממך, זה חוסר כבוד או חוסר טאקט ושהתנהגות כזו לא מקובלת עליך.

3. שזה לא נגע בך רגשית ולא ערער אותך. בסה"כ יש דברים שלא מקובלים עליך או שאינך רוצה לעשות אותם עכשיו.

4. שאתה לא מתכוון להתנהג כמו ילד קטן ולנקום בה או לעשות לה "דווקא" בגלל שהיא עשתה משהו שלא היה נעים לך. אתה נותן לה כבוד וגם מצפה לקבל אותו ממנה בחזרה.

נתתי לך כאן הבנה של היבט חשוב מאוד וכמה קווים מנחים להתנהגות נכונה.

לעיתים קרובות נשים מכניסות אותך לתפקיד הידיד, בעקבות הדרך שבה אתה מתנהג איתן - איך אתה מגיב לבקשות שלה, להתנהגות שלה ולהצעות שלה. כל זה קובע איך היא תתיחס אליך.

יש לי בחילה עכשיו מכל השובניזם המזוקק הזהאלגריטי
מי הכפכף האידיוט ששפך את כל המלל הפרימיטיבי הזה? ולמה צריך להעביר אותו הלאה?

גברים שכאן, אל תטרחו. זה קופיפייסט לא אקוטאלי שכבר לא ראוי להיקרא "חוכמה בגויים". משחקים ברבריים לאנשים עם מוסר לקוי.
אתם בני אדם ורק תשתדלו להתנהג כמו בני אדם. זה הכי חשוב והכי נצרך. בעיקר בחיי הנשואין. מניסיון של גבר נשוי.
מוזמן להגיד איפה הבעיה במקום סתם מילים מפוצצות..מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ז' בתשרי תש"פ 13:54

א. הטרמינולוגיה של הטקסט מבזה ומעליב נשים וגם גבריםאלגריטי
ב. מתייחס לשני המינים בהכללה גסה כאילו מדובר בבע"ח עם אינסטינקטים ביולוגיים של רבייה והישרדות
ג. מציג את הטבע הנשי כלא מחובר לערכים ונורמות של בני אדם מתורבתים (כלומר גברים...) עם מאפיינים שליליים כמו: פתיינות, מניפולטיביות, נצלנות, אגוצנטריות
ד. מתאר את האישה כבעלת כוחות חזקים ומסוכנים שרק גבר מספיק סמכותי ופריווילגי יכול לרסן אותם ולהפיק מהם את המיטב

וזה לבינתיים
אוקיי... תודה על התגובה.מבקש אמונה

ומה אתה אומר על העקרונות?  שאדם לא יהיה כזה צייתן ובחורה מחפשת מישהו שמביא עולם משלו?

העיקרון הוא שאין דבר כזה "להצליח עם בחורות"אלגריטי
בן אדם צריך שיהיו לו ערכים בכל מקום ועם כל אחד. זה מספיק טוב גם לאשתו.
לא קראתי הכל,בת 30
כי בהתחלה היה משפט שהוצג כאקסיומה למרות שהוא משפט מאוד משונה ורחוק מהמציאות.
-'האמא והסבתא מחנכות את הבן לציית להן ללא עוררין'' ''רק אישה יכולה לחנך כך את הבן שלה ולהעמיד את הרצונות שלה במקום הראשון''.
הא?????
שטויות מזוקקות.
זה נשמע לי כמו בלה בלה אמריקאי.
רחוק גרחוק מזרח ממערב מחינוך שרובינו קיבלנו ו נותנים לבנינו (ואגב, גם לבנותינו...לא רואה הבדל...).
באמת שזה לא קשור, לא למהות שלנו, לא לתפיסה העקרונית שלנו ולא לתרבות היהודית שלנו.
אם תשמע את המלים ''אמא יהודיה''- ככה אתה מתאר אותה?
כן, בקטע הזה באמת נראה לי שהוא קישקש ברמות..מבקש אמונה

אבל זו נקודת ההנחה שלובת 30
כל התיאוריות האלו לא רלוונטיות לנו.
מה שחשוב זה שגם האיש וגם האישה יכבדו את עצמם ואת הזולת. כבוד אמיתי, מהותי, פנימי.
וזהו.
כי הנפש היא יקרה מאוד מאוד ולכן צריך להיזהר בכבודה מאוד.
יכול להיות שיש לחלק מהנשים נטיה להיפגע יותר (נשים דמעתן מצויה) ומשום כך, כדי לשמור על כבודן שלא יפגעו, בני הזוג משתדלים מאוד, יותר מהרגיל, ו לפעמים זה גורם למצב שבו אדם מבטל את עצמו ורצונותיו בפני השני.
זה גם יכול לקרות הפוך כמובן- שהאישה תרגיש שהיא מבטלת את עצמה בפני בעלה.
שני המצבים האלה דורשים תיקון עדין ואיזון.
אבל בכל אופן, אין לדברים האלה קשר לבלה בלה האמריקאי הנ''ל...
דווקא לא הבנתי ככה...מבקש אמונה

לא שהוא בא לבסס על זה את כל המאמר. 

הוא פשוט מנסה לטעון למה זה קורה מבחינה פסיכולוגית... אם נחלוק עליו זה לא ישנה את המסר

בגדול הוא סך הכל רוצה להגיד שבחור לא יהיה זה שתמיד מנסה לרצות את הבחורות.

כי אמנם זה יגרום להן להיות ידידות טובות שלו, אבל קשר רציני לא יצא מזה. 

ותכלס? הוא צודק. 

יתכן שהוא צודקבת 30
אבל זה ברמה אנושית כללית.
גם בחור לא רוצה בחורה שמרצה אותו כל הזמן. זה מעצבן. הוא רוצה להרגיש שיש לידו אישיות עצמאית.
גם בתור סתם חבר לא היית רוצה מישהו שכל הזמן מנסה לרצות אותך.
בקיצור- אין פה איזה וואו.
הנטיה הזו של לנסות לרצות היא נטיה לא מוצלחת במיוחד, שכולנו נוטים לסבול ממנה בצורה זו או אחרת מול כל מיני דמויות בחיינו.
וחלק מעבודת הנפש זה להפסיק לרצות ו להיות מי שאני בלי להרגיש רע עם זה או להתנצל על עצם עובדת היותי אני.
את תופסת את זה מהכיוון שלך כאשהבניחותאאחרונה

גבר שקורא את המאמר הזה יש לו אסוסיאציות אחרות לגמרי, ולא בכדי. הכל בסוד נפתולי הגבריות בעידן המודרני

לא הבנתימחפשת111

כל זה היה ציטוט?!?!

לא אתה כתבת את זה??

לא. לא אנימבקש אמונה

אם הבעיה היא בעינייךיוסי3

אם בעינייך הבעיה היא הבנת המושג "אמא יהודייה"

יש לתהות על תפיסת האנושיות שלך באופן כללי 

את אומרת שזה נשמע לך "כמו בלה בלה אמריקאי". 

את באמת חושבת שהאמריקאים הם כל כך טיפשים? 

מה ששוב מראה, שעדיף ללכת ללמוד תורה, ולא כל מיני דברים מוזרים 

לא כל האמריקאים טפשיםבת 30
אבל יש תרבות מסוימת באמריקה, שנפגשתי בה לא פעם, של רדידות, שטחיות, וכד'.
והדברים שהובאו כאן, בנימה ובסגנון שלהם מאוד הזכירו לי את התרבות הזו.
אתה לא חייב להסכים..הכל בסדר.
אז בעינייךיוסי3

אמריקאיות=טיפשות?

כך את רואה את התרבות היהודית? כתרבות שרואה את כולם כטיפשים ורדודים?

...מבקש אמונה

תמיד חשבתי שאנשים ערים בלילה בגלל השקט, לא בשביל לריב..

שברת לי מיתוס.

לא הבנתייוסי3

אתה אומר שאתה נשאר ער במיוחד כדי לריב איתי? 

טוב, אני לא ממש מצליחה להביןבת 30
איך אתה כל פעם מוצא נקודה בדברים שלי שלא אמרתי ומסיק מסקנות, נראה לי אין טעם לנהל דיון.
רק אומר שלדעתי מי שחושב שהתרבות היום מלאת עומק ומשמעות, ואין שום רדידות ושטחיות, אז הוא קצת לא מבין מה קורה...
וזה לא קשור למה היהודים חושבים או לא. אני בטוחה שיש הרבה נוצרים ובני דתות אחרות שסולדים מהתרבות הזו בדיוק כמוני.

חשוב, אני לא חושבת שכל האמריקאיות טפשות, ולא אמרתי את זה. יש עשרות מיליוני אמריקאיות, אין לי מושג מה רמת המשכל שלהן, מן הסתם כמו כל אוכלוסיה אחרת.
אני לא דיברתי על טפשות אלא על תרבות שמעודדת שטחיות והסתכלות חד מימדית מאוד מסוימת על המציאות.
זהו, רוצה להתווכח- בכבוד, לא איתי...
רוצה להוכיח שאני מנסה להגיד כל מיני דברים משונים על היהדות- גם כן בכבוד- בהצלחה.
אי
אכן, כפי שהודית, באמת לא הבנת...יוסי3

יקירי, תפסיק ללמוד מהאינטרנט איך לצאת עם בחורהבינייש פתוח
הם סתם נותנים פתרונות קסם מטומטמים ושמים את בני אותו המין על אותה משבצת בכל תחום.
אתה מוזמן ללמוד מהאינטרנט איך לצאת לדייט עם המחשב שלך
איפה הבעיה לדעתך? לא ראיתי פה שום פיתרון קסם.מבקש אמונה

חוץ מדבר אחד שהוא אמר בסוף "להגיד שהסיפור לא מעניין"

שזה לא יפה... אפשר להגיד שכרגע אין זמן.

כתבתי לך בשרשור אחראהבתעולם

וחוזרת על זה גם פה-

לדעתי אין פה עניין של התנהגות אופיינית דווקא לגברים או נשים.

בנ"א באופן כללי מעריכים את מי שמעריך ומכבד את עצמו.

מי מעריך ומכבד את עצמו מתנהג בצורה מסויימת והסביבה קולטת מהיכן הדברים באים ומגיבה בהתאם.

צר לי, זו טעות. אבל את אומרת מה שהוא אומר בגדולמבקש אמונה

שאדם יכבד את עצמו...

הבעיה היא שיש כאלה שחוששים שהתנהגות כזאת תרחיק את הבחורה לכן הוא כותב את זה

זה פשוט-אהבתעולם

אם בנ"א מעריך את עצמו הערכה אמיתית וטובה- לא יצטרך ללמוד כל מיני  כללי "עשה" ו"לאתעשה" מפוקפקים או פחות מאחרים..

זה קשור אחד בשני.מבקש אמונה

חוסר הערכה הוא חשש מתגובות של אחרים.

כשאני אגלה למישהו שלא מעריך את עצמו שדווקא כשהוא עושה את מה שהוא חשש מעריכים אותו

הוא יתחיל להעריך את עצמו..

ועל הדרך יעבוד על כל הבעיה...

לא חכמה להגיד "אם היית באמת אז היית מצליח" ולהשאיר אותו תקוע

ואולי לפעמים זה גם עניין של תפיסת עולם -לאו דווקא הערכה עצמית - שצריך להיות אובר נחמד כדי להיות בקשר.

הכתבה שהבאתאהבתעולם

מנסה לטפל לענפים 

כשהשורש הוא בעיית ביטחון והערכה עצמית

כשהשורש  יהיה בריא ממילא הענפים והעלים יצאו מתוקנים ומאוזנים.

ואני ממש לא מחלקת בזה בין גברים לנשים.

הערה...מבקש אמונה

יתכן שיש פה דברים קצת מוגזמים או בוטים, אבל לראות עיני העקרונות הם נכונים.

ומה גם, שאנשים אמרו לי שהם באמת מרגישים שבזה בדיוק הם טעו בעבר..

לא העליתי את זה כתורה מסיני אלא כדי שקראו ואתם מוזמנים לחוות דעה או למקד את הדברים.

החוסר הערכה היחיד שישהפי
הוא החוסר הערכה שלך
הרי אם אתה יודע מה אתה שווה...
למה אתה הולך לכל הספרי פח האלה ?!
שאולי אולייי נכונים לאנשים גויים... או לאנשים במערכת יחסים ...
בטח ובטח לא לחתונה !!!!!בתור אישה אני מחפשת דווקא בחור רגיש וטוב
לא כזה קרציה בדיוק כמו שתיארת פה
לא כזה שקורא ספרים מטומטמים לא נכונים
.
אתה תפתח את העיניים תפסיק להתבכיין שנשים רעות שהן לא מקשיבות לגבר שלהם חלאס

אתה לא אישה ואתה בחיים לא תהיה תפסיק להציג אותנו בצורה מזעזעת פשוט בושה !

בנות ישראליות יהודיות מחפשות בדיוק גבר הפוך ממה שתיארת
>תתבגר לך תשמע רבנים

תפסיק/ו להתבכיין ולנסות להבין מה לא עובד לך/ם

פשוט תהיו שלמים עם עצמכם וזהו
איפה כתוב שנשים רעות שהן לא מקשיבות לגבר?מבקש אמונה

אגב, לא אני כתבתי את זה ולא מחייב שאני מסכים עם הכל.  מה את כועסת כל כך?

העליתי כדי שתחוו דעה..

לא מתאים לך, בדרך כלל את נחמדה..

לא כועסת כל כךהפי
פשוט זה רק נראה לי שירחיק אותכם ממציאת כלה.

או מהמציאות עצמה
אוקיי. אז אדרבא תגידו איפה הטעות..מבקש אמונה

אמרתיהפי
שאתה הולך לקבל עצות מאיזה סופר שסביר להניח שהוא בכלל לא יהודי
או איזה גבר שהוא כל כך חיצוני שחי במערכות יחסים עם בנות שטחיות
יפה, חכמה את. צדקת עם הניתוח של הכותב! אבל תראי..מבקש אמונה

יתכן שאפשר לקחת את העקרונות ולזרוק את השטויות מסביב..

אחרי הכל כולנו בני אדם וכולנו נמשכים לאותם דברים ומתנהגים פחות או יותר אותו דבר...

לדעתך הוא טועה בעקרונות?  הרי בחורות פה כתבו שהם מחפשות מישהו יוזם ומנהיג וכו' 

ממש לא ממש אבל ממש לאהפי
איך אני אותו דבר כמו בחורה שכל מה שמעניין אותה זה דבר חיצוני?
אתה צודק לגבי בחורה שהדבר היחיד שמעניין אותה זה גבר במובן החיצוני שלי המילה
אני לא ככה
וגם בנות אחרות לא ככה

וברור שצדקתי זה ברור כשמש
איך אתה יכול לקבל עצות מבן אדם שלא מחובר לנשמה האלוקית שבו?
הוא מחובר אולי לתאוות שלו
תמהני.מבקש אמונה

אדם שיש לו דרך משלו, עקרונות משלו, אומר כן רק כשהוא באמת רוצה ולא כמו חייל..

זה חיצוני?  מעדיפה מישהו שיקשיב לך תמיד בלי לחלוק?

לדעתי זה מצוין אפילו לפי התורה. ואולי גם הדרך להיות עובד ה' אמיתי

אפשר לחלוקהפי
החייל היחיד שנמצא פה זה אתה אם תקשיב לעצות האלה

חחח איזה עקרונות יש לו? איך ללכת לחדר כושר? איך להגיד לא לבחורה והיא תרצה אותך? איך להצליח להסתכל על בחורה יפה בלי ללכת?
תחסוך לי
מכירה את כל הזבל הזה גם בלי לקרוא את הגאנק הזה זה ברור מה כתוב שם עוד מהכותרת
בחור שכותב אל תשים על בחורה ואז היא תרצה אותך תלמד להחזיר לזה

זה גבר??
גבר זה בחור ששלם עם עצמו שלא אכפת לו יותר מידי וכל הזמן איך הוא נראה
גבר זה בחור שיודע מה הוא שווה מתוך הפנימיות שלו
ולא מתוך החיצונית

בנוגע למה שכתבת מקודם נכון באמת יש בנות שמחפשות מישהו מוביל
אבל זה לא מוביל בקנה מידה שאתה חושב
זה מוביל עוזר להם להגיע להחלטות מסביר להם את ההגיון מקשיב להם בנועם אומר את דעתו כי ככה הוא חושב ולא כי אמרו לו או כי אם לא יגיב יצא סמרטוט
אלא מגיב בנועם לכל סיטואציה יודע למתן רגשות.
^^^^^^ כל מילה זהבבינייש פתוח
ובנוגע למה שהגבתי והגבת חזרה, אתה צריך לא להיות סמרטוט לא כי ככה לא תמצא חן בעיני הבחורה, כי אז אתה חוזר להיות סמרטוט. תיהיה אתה, ואל תפעל לפי הנחיות אינטרטיות (מה שכתבתי לפני זה באופן כללי, מה שכתוב כאן זה נכון תמיד. אפשר תמיד ללמוד דברים חדשים בכל דרך, אבל לא לפעול לפי מתכון או ללמוד דברים שאמורים להיות ברורים לכל בר דעת)
אני לא ממש רואה הבדל בין דבריו לדבריך..מבקש אמונה

לא כל כך הבנתי מה הקשר לחייל... 

אז לפי זה כל מי שישמע לעצות ששמע - כמו לא להיפרד בהודעה וכו' או להתלבש יפה לפגישה- הוא חייל

רק שאתם מתווכחים עם הפרשנות שלו.  אבל את מסכימה עם העיקרון.

(לא מה ששאלת אם זה זה...אלא שגבר יחיה בהרמוניה עם הבחורה, ויזכור שיש לו חיים משלו ולא תמיד צריך לרצות אותה)

שיהיה הוא, בקיצור.

לאהפי
אני לא מסכימה בכלל עם מה שכתבת התייאשתי כבר מלהסביר
אבל זה כמו שתגיד להאמין דרך היהדות ולהאמין בנצרות זה אותו דבר
למה לך ללמוד מאדם כזה??
טוב..חחח אז נוותר על זה?מבקש אמונה

אני אענה,

אני לא לומד ממנו כתורה מסיני אלא קורא ובודק אם יש נקודות נכונות..

פסיכולוגיה לא משתנה בין דתיים לחילונים.  ותתפלאי, אבל לפעמים חילונים מבינים יותר בתחום בדברים מסויימים.

(שמעתי מרב גדול שכתוב שמי שרוצה להבין בנשים שישאל עמי ארצות.)

ווואו וואו וואומקום בעולם
לא יודעת מאיפה להתחיל אפילו
קדימה... זה יהיה מעניין.מבקש אמונה

המאמר קיצוני אך מעלה נקודות נכונותדעה נוספת
אישה יכולה להפוך לרעה כשיש לידה גבר סמרטוט, נראה לי שגבר שמתנהג בצורה כזו גורם לאישה להיות מתוסכלת וגם מעורר את הנקודות השתלטניות שבה, זה הביצה והתרנגולת, לא יודעת מה קודם למה, אגב-זה לא רק נכון בין גבר לאישה, אלא גם בין כל קשר של שני בני אדם.
אולי לא כדאי להעלות כזה מאמר כי הצורה שבה הוא נכתב יעורר את כל הדובים מרבצם
המסקנה העיקרית היא:תתחשב, אך תעמוד על הנקודות שחשובות לך, ואם כל מה שחשוב לך זה רק שתי נקודות וכל שאר ההתנהלות היא כמו של ״גבר סמרטוט״ אז תדע שהם אלו שישנו את הגישה אליך, כי אפילו אם לא יצא לעמוד עליהם (נניח מה שחשוב קשור לחינוך הילדים ולא רלוונטי לעכשיו), הבטחון העצמי שאתה לא תתקפל בכל מצב ישנה את כל הגישה שלך ויקרין החוצה
^^מסכימה איתךמישהי 1
ומוסיפה שגם הצד השני, אנחנו הנשים שכחנו להיות נשים וחבל שזה לא כתוב במאמר
אוקיי. מקווה לעבור על כל הנקודות..מקום בעולם
אני חושבת שהחינוך לשים את האשה לפני הכל, זה בכלל חינוך ללהסתכל על האחר ולהיטיב איתו. שזאת נקודה מצויינת. במיוחד בדורנו שאנשים נהיים יותר ויותר סוציומטיים.

זה שאנשים לוקחים את זה למקום של השתבללות ובריחה מהאני שהם, זאת בעיה שלהם.
יכולה לומר לך שאפילו אמא שלי לא מבקשת מגיסים שלי לעמוד דום לבקשות הילדות שלה.
כי למה שכן?? כי היא אישה אז היא צודקת?
מי שתופס את זה ככה- בעיה שלו. אל תהפוך את זה למשהו שאנחנו גרמנו לו.

חשוב לכם הגברים לחנך אחרת? (אם ובאמת ככה הנשים מחנכות) מוזמנים להראות קצת יותר נוכחות בבית..

ואם כבר מדברים על זה שנשים לא ברורות ברצונות שלהן.. הופ.
אנחנו פתאום אמורות לנחש שאתם לא עושים את זה מרצונכם?
אתם ועוד איך עושים את זה מרצונכם. כי אתם חושבים שזה יתן לכם סיכוי. זו בחירה חמוד. תבחרו מה שבא לכם, אבל אל תפילו את זה על אחרים.

אתה בעצם אומר שנשים מחפשות גבר קשוח ורע?
פחחח. שטות במיץ.
אשמח לגבר שיאהב רותי, יכבד אותי ויכיל אותי. לא מחפשת בעל מכה.
גבר בעל שליטה לא הופך את אשתו למלכה. הוא הופך אותה לאומללה ופגועה.

אין בי את הכוחות להגיב גם ל"טיפים". אבל תעשה טובה. תמחק את הדבר הזה מהמח שלך.

חחח לגמריהפי
אוקיי, תודה!! אז אני עונה..מבקש אמונה

הוא מתכוון לעניין שכל מה שאשה אומרת הגבר אומר "אמן",  מה טוב בזה?   

אם זה היה נובע מטוב לב, זה היה כלפי כל אדם...  רק כלפי האשה זה נובע מאינטרס.

(אבל גמני לא הבנתי איך הוא הגיע למסקנה שזה נובע מחינוך. אז...)

שימי לב, הוא לא האשים את הנשים, להפך.. הוא אמר שהגבר אשם והן בתמימות חושבות שהוא אוהב לעזור.

ידעתי שהבנות פה יתעצבנו מזה מת

והוא גם לא אמר שהן רוצות גבר אלים ומכה.. הוא הדגיש שזה לא נכון.

חולק עלייךקוד אבל פתוח
הוא לא האשים את האישה במצב אלא את הגבר החינוך שקיבל.

אני מסכים לגמרי שהחלוקה בין גברים לנשים אינה נכונה כאן, אבל אני חושב שזה בהחלט יותר נפוץ אצל גברים.

הבעיה היא לא הרצון לנתינה שכמו שאת אומרת, הוא מדהים. הבעיה שהוא כותב שם היא באיבוד העצמיות של הגבר, המטרה היא לא להפסיק לתת, או לא להתחשב ברצון האישה ח"ו. אלא לתת כשרוצים לתת ולא כשרוצים לרצות את הבחורה.
הגבר שקיבל את החינוך מאימו- אישה.מקום בעולם
בהחלט מסכימה..
אהה אוקיי... זה..קוד אבל פתוח
כבר רבים וטובים העלו כאן פגמים איומים במה שפירסמתמי האיש? הח"ח!

אבל אני מבקש לחזור לנקודת מוצא קריטית, והיא שבפורום הזה מתייחסים לזוגיות (שלא לומר חיי נישואין) תורנית והלכתית.
ולזוגיות כזו מגוייסים האיש והאישה לפי כל ערכי התורה ואהבת ישראל, שלא לומר החיפוש הערכי והרוחני היהדותי אחר אהבת האמת, הנשענת על מתק תורת ישראל והבית היהודי המשפחתי (אם כי לא המקראי כמובן אלא הרבני הבתר תלמודי).
לעומת זאת כל המוזכר כאן יוצא מנקודת ההנחה שה"זוגיות" נבנית במעין מערכת יחסים פסיכואנליטית מודרניסטית, שבה התשוקה והתובנות הליברליות הבלתי-דתיות הן הטון והן המכריעות (למשל שנשים עסוקות ב"הובלת גברים" שסביבן לכדי מעמד "ידיד" המקיים עימן קשר ותקשורת, ושייתכן שאפילו ידיף רומנטיקה על אף שאין זוגיות מוכרזת, מה שבוודאי בלתי מתקבל על הדעת בעולם שומר התורה והמצוות, ואם כן אינו שייך כלל לפורום ולדיונים פה).

אם אתם רוצים אפשר למחוק את השרשור..מבקש אמונה

אני נגד מחיקהמי האיש? הח"ח!

מבחינתי טוב מאוד שמעלים נושאים לדיון, בעצמך ראית שהיה חשוב לי להתייחס לנקודה מסויימת ולעמוד עליה

מסכים איתךמבקש אמונה

רק לצנזר כמהיהודה224
מהקללות הערסיות והמטופשות שמובאות במאמר הזה
^^ לא למחוק!! זה נושא חשוב ומענייןמישהי 1
דיווחתי למנהלים שימחקו.. איזה בלאגן יצא פה מבקש אמונה

כל הכבודהפי
על החזרה בתשובה
יש אמת בחלק מהדבריםיהודה224
אבל השפה זולה ולא מכבדת כלל
קודם כל צריך כבוד בחיים
כל היחס והחלוקה האוטומטית הזו בצורה סכמטית לנשים ולגברים לא נכונה כלל
אתה סובייקטיבי לחלוטין, כנראה זו החוויה שחווית בביתסופרייטינג

החוויה שלך באמת עצובה וכמובן שנכונה (חוויה נכונה תמיד...)

אבל זה לא אובייקטיבי.

אני מסכימה עם המודרניזציה ששיגעה והרסה את שתי המינים. 

שיבשה את הטבע שלה לציית (בכיף, לא כמו הפמינאציות המגדירות את זה כדבר כל כך גרוע...) ורצחה את הטבע שלו לתת הוראות(לא מתוך בריונות וכו' אלא טבעי וטוב).

אבל זה לא עד כדי כך.... (בכל אופן אצלי)

אולי בסביבה שלך

לכן אל תתפלא שהתגובות כאן חריפות. (או שאתה בכלל לא מתפלא אלא מתרגש שנגעת בנקודה... גם כן אופציה)

עוד משהו לגבי הכתיבה, פשוט מושלם.

לגבי ההוראות איך להתנהג, אני מסכימה בכל פה.  להחזיר את הגבר השפוי למדף.

ולסיום, כן, מה שכתבת זו תחזית נכונה לעולם  (וקודם כל העולם הקטן שלנו, כי עולם גדול אנחנו לא יכולים לשנות)  אם לא נתעשת עכשיו ונוציא את הפמיניזם מחוץ לתחום. (כולי תקווה שהפמיניזם תצא מחוץ לחוק, וד"ל)

היי לא, זה לא אני כתבתי.. זה מועתק מאיזה אתרמבקש אמונה

הייתי צריך לכתוב את זה. אופס...

רציתי תגובות בעניין.  כי כמה אנשים שקראו את זה אמרו שזה ממש קולע למה שהם טעו 

שאני אכתוב כל כך מסודר?! צריך נס מבקש אמונה

אתה צריך להיות גבר גבר עם חזון מוצק וערכים ברורים שבהםחסדי הים
אתה רוצה להנהיג את ביתך ואשתך בכלל, אבל יש צד מאוד רכרוכי: "וכן צוו חכמים שיהא אדם מכבד את אשתו יותר מגופו ואוהבה כגופו. ואם יש לו ממון מרבה בטובתה כפי הממון. ולא יטיל עליה אימה יתירה ויהיה דבורו עמה בנחת ולא יהיה עצב ולא רוגז" (רמב"ם אישות ט"ו)
נכון. והצד ההוא דווקא לא רכרוכי.מבקש אמונה

כי אם הבחורה רואה שעל הערכים שלך אתה לא מוותר,

היא תבין שמתי שכן וויתרת זה היה נטו מרצונך

מסכימה עם הרבה אבל : נראה לי שהפגישות לנישואיןנפש חיה.
א. מחדדות את ההבדל וממילא עובדים על התאמה ולא על משחקי כוח של מי יותר מצליח להיות גבר ולהעמיד במקום את האישה הנצלנית לצרכיה
ב. ביהדות איזהו מכובד המכבד את הבריות.
בנישואין יש 2 כללים חשובים:
א. מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך (= התחשבות)
ב. ואהבת לרעך כמוך (= אהבה, טיפוח קשר וכד' )

כל שאר המאמר, בעיניי יונק מתרבות שלא יהודית
ולכן לא רלוונטי לאנשים דתיים שמחפשים אישה לנישואין ולא בייביסיטר להתנאות בה בפני אחרים.
איזה שטויות!יוסי3

בקיצור אתה אומר שהנשים אשמות בכל החינוך הגרוע של הגברים?

ואתה גם אומר שהגבר צריך לחשוב שהאישה היא סוג דומה לאיש רק מה שמבדיל אותה מהגבר זה שלפי דבריך הגבר הוא "גבר גבר" או "סמרטוט" והאישה היא "רעה" או "מסכנה"?

אין לי מושג מאיזה טיפש או רשע שמעת את השטויות האלה, אבל בודאי לא מאיש תורה

לך ללמוד קצת תורה, תחכים קצת, אחר כך אם עדיין תרצה להקשיב לשוטים, לפחות יהיה אפשר להסביר לך שהם שוטים

לא. זה לא המסר... מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ח' בתשרי תש"פ 00:59

כנראה באמת הכותב לא היה צריך להשתמש במילים כל כך בוטות ולהכניס השקפות עולם עקומות...

אבל זה לא המסר שהוא רצה להעביר.

אולי הייתי צריך להעתיק לפה רק את המסר עצמו עם מילים יותר נורמליות.   טועים. קורה...

אה.. ולמרות שאני לומד תורה,  אני באמת צריך ללמוד הרבה יותר... 

אךך הלואי, הלואי עלי להיות לפחות חצי תלמיד חכם.

שפתיים ישקבניחותא

גם ההגשה, וגם התוכן

ובקיצור: חבר'ה תתגברו

מה עברת עם נשים שהוצאת הדרכה כזאת?מחפשת111

נשמע מדבריך שאתה מרגיש מאוד מאוים מנשים ויש לך צורך גדול בלהגן על עצמך.

ההדרכה שהייתי נותנת לך, ''מבקש אמונה'' היקר היא לחזק את הדימוי העצמי והביטחון העצמי שלך מול עצמך ואח''כ מול נשים.

והרבה דברים שאמרת הם רלוונטים להתנהלות כללית של בנאדם (כמו להציב גבולות וכו'),זה בכלל לא קשור דווקא מול נשים.

אני באמת מקווה שאף אחד לא ילך לפי הדברים שכתבת פה. 

לא אני כתבתי את זה.. ולא מסכים עם הכל. רציתי רק תגובותמבקש אמונה

העתקתי מאיזה אתר.

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

מסכים כל כך עם ההודעה הזוארץ השוקולד

והסיומת כה מתאימה ומתבקשת

כי זה ממש משמעות מדרש חז"ל של מקור הציטוט 

בגמרא שם כתוב מפורש שחזקיהוחסדי היםאחרונה

השתדל לשאת אשה הגונה, בתו של ישעיהו, כדי שיצאו ממנו בנים כשרים.

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

לדעת הרמב"ם זה לא נכוןארץ השוקולד

אחת המחלוקות בין החסידות לרמב"ם.

"הלכה ב

אל יעבור במחשבתך דבר זה שאומרים טפשי אומה"ע ורוב גולמי בני ישראל, שהקב"ה גוזר על האדם מתחלת ברייתו להיות צדיק או רשע. אין הדבר כן  אלא כל אדם ראוי לו להיות צדיק כמשה רבינו, או רשע כירבעם, או חכם או סכל, או רחמן או אכזרי, או כילי או שוע, וכן שאר כל הדעות. ואין לו מי שיכפהו, ולא גוזר עליו, ולא מי שמושכו לאחד משני הדרכים  אלא הוא מעצמו ומדעתו נוטה לאי זו דרך שירצה. הוא שירמיהו אמר: מפי עליון לא תצא הרעות והטוב כלומר: אין הבורא גוזר על האדם להיות טוב ולא להיות רע. וכיון שכן הוא  נמצא זה החוטא הוא הפסיד את עצמו, ולפיכך ראוי לו לבכות ולקונן על חטאיו ועל מה שעשה לנפשו וגמלה רעה. הוא שכתוב אחריו: מה יתאונן אדם חי וגו'? גבר על חטאיו. וחזר ואמר הואיל ורשותנו בידינו, ומדעתנו עשינו כל הרעות  ראוי לנו לחזור בתשובה ולעזוב רשענו  שהרשות עתה בידינו, הוא שכתוב אחריו: נחפשה דרכינו ונחקורה ונשובה עד ה'."

(הלכות תשובה, פרק ה הלכה ב, העתקתי מאתר דעת)

התכוונתי שכל אדם יכול להיות שיא הצדקות, אבלקעלעברימבאר

יש הרבה סוגים של צדקות : ת"ח, חסיד, עניו, ירא חטא, רגשן, שכלתן, הכל לפי תכונותיו של האדם.

המקובלים כמובן סוברים שלכל אדם יש סוג נשמה שונה, הרמבם סובר שלא, אבל נראה שכם יסכים שאדם ילמד במקום שליבו חפץ וינסה למקסמם את הכשרונות שלו ולא לנסות להיות מישהו אחר.

גם החסידות סוברת שעל עמי הארצות להתקדם כמה שיותר ברוחניות.

מה שרבי זושא התכוון זה שישאלו אותו בשמים למה לא מקסם ומימש ומיצה את הכשרונות הרוחניים  והייחודיות של זושא, ולא של משה רבינו. אין הכוונה להטיף לבינוניות.

וכמובן אחד המרבה והממעיט שאמרתי זה אם אדם אין לו זמן ללמוד תורה הרבה, או שתפקידו בעולם הוא לעסוק בעיקר בדברים אחרים (גם אח של הרמבם עסק בעעקר בסחורה ופחות בתורה, בהנחיית הרמבם עצמו).

כמובן אם אדם מתבטל ולא עוסק בתורה הרבה, במילא אין כאן "ובלבד שיכון ליבו לשמים" כי הרי יכל ללמוד הרבה ולא למד. סימן שהוא לא באמת מתכוון. אבל מי שרוצה ללמוד הרבה אבל רואה שתפקידו וכשרונותיו בעולם זה לעשות משהו אחר בעולם וללמוד רק שעה ביום, או שמנסה בכל המאמץ ועדיין רואה שקשה, על זה נאמר "יכוון ליבו חשמים".

בחירה חפשית היא על מעשינו. אבל לא כל אדם יכול לבחור לזכור את השס במבחן סיכה גם אם יתאמץ מאוד. וגם על קצב ההתקדמות אין לנו בחירה, כלומר גם אם מאוד ארצה לא אצליח ללמוד את כל השס תוך יום. על זה נאמר "ובלבד שיכוון ליבו" כלומר מי שרוצה ללמוד את כל השס ומתקדם בקצב שמתאים לו - נחשב כבר כאילו סיים את כל השס (בתנאי שימשיך ללמוד בהתמדה) - כי אדם נמצא איפה שהוא רוצה להיות. עיין על משמעות הרצון (ובלבד שהרצון רציני ולא רמאות) באורות התשובה ובאורות הקודש.

כמובן אם אדם "רוצה" ללמוד את כל השס אבל לא לומד למרות שיכול, אז הוא לא באמת רוצה ברצינות

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
עזר בהדייהו".
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
אולי. אבל חסר לי החמודה...חסדי הים

"אוֹצָר 'נֶחְמָד' וָשֶׁמֶן בִּנְוֵה חָכָם".

בבחינת חמודה גנוזהנוגע, לא נוגע
'בְגִנְזֵי בְּרֹמִים'חסדי הים
אשריך..נוגע, לא נוגע

שתזכה בעז"ה בקרוב ממש שיתרונן ליבך בנוות ביתך ותתרונן תורתך תחת קורתך

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חייב להסכיםשפלות רוח
עם לחפש אישה יותר רגישה ממנו
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
מסכיםארץ השוקולדאחרונה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyonאחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך