שאלה בנוגע לריטלין?Ronny1000
בעברי צרכתי בבגרויות ריטלין ללימודים.. היו לו תופעות לוואי לא נעימות. עכשיו אני שוקל להיכנס ללמוד תואר, יודע בוודאות שלא ריטלין לא אצליח לשבת 10 דקות בשיעור לא בגלל שאני לא רוצה , אלא בגלל שאני פשוט לא אבין כלום והכל יכנס מאוזן אחת ויצא מהאוזן השנייה (add) , גם אם אתאמץ להבין לא אבין כלום, זה גנטי מאבא שלי .
לא בא להישען על הבעיה , אבל לקחתי מורים פרטיים היסודי למתמטיקה ושילמתי להם ולא הבנתי כלום והכסף הלך לפח . והייתי סוג של מרחף בשיעור תמיד 5-10 דק אחרי תחילת השיעור , עד שעשיתי איבחון וסיימתי מצטיין במתמטיקה , מצחיק בקטע אירוני..
בכל אופן אני לא יודע אם לקחת ריטלין עוד פעם בלימודים גבוהים או פשוט לוותר על כל הלימודים, כי קשב וריכוז זאת בעיה כרונית לכל החיים, וזה לא יתרום לי שבלימודים יהיה מצטיין דיקן, ואחרי הלימודים אפסיק לקחת כדורים ולא אצליח אפילו להבין דברים פשוטים שידרשו ממני בעבודה לאחר הלימודים . זה בעיה כרונית הקשב וריכוז הזה.. אנשים לפעמים לא מבינים את זה.. חושבים לוקחים ללימודים וזהו החיים נפתרו, זה ממש לא ככה! אני מאז שהפסקתי עם הכדורים, אפילו בעבודה חדשה שנכנסתי להסביר לי כמה פעולות פשוטות זה היה תורה מסיני כי ישר שחכתי או לא הבנתי, ועקבתי רק אחרי השפתיים של זה דיבר ולא אחרי מה שאמר לי , ומי שאין לו add לעולם לא יבין. אז מה יקרה אם אלמד תואר מתקדם ואצתרך להוכיח את כישוריי בעבודה חדשה, ואילו לא אצליח להתקדם וללמוד חומר חדש שידרש ממני , או לחילופין להתקבל בכלל לעבודה . אומר את זה כי עם ריטלין ובלי ריטלין אני בנאדם שונה ךגמרי. וזה הבעיה הכי גדולה נראלי של בעיית קשב וריכוז, שזאת בעיה כרונית , והריטלין אומרים לך תמיד תקח שנתיים שלוש ללימודים ותפסיק, וזה ממש לא ככה מבחינתי..
תראה...ד.

א. בריטלין יש כמה סוגים. אם סוג אחד גר לך לבעיה, זה לא אומר שכולם. אם לקחת sr, אז יתכן שla לא יגרום בעיה וכד'.

ב. יש כיום כדורים מקבילים, מ"משפחה", אחרת. לא מהסוג של הריטלין. אמנם אינם בסל התרופות, לכן יקרים יותר - אבל השפעות מעודנות. אולי יתאים לך.

תיגש לנוירולוג - ותתענין.

ובוודאי שחבל להפסיד לימודים שאתה יכול להתקדם בהם, בגלל זה. אל תוותר.

[לא אצל כולם הבעיה הזו באמת ממשיכה לתמיד. אני מכיר כאלה שכילדים היו מאובחנים כך, ובשלב יותר מאוחר מצליחים ללמוד שעות באופן עצמי]

עונה לפי דעתיאמא ל6 מקסימים
אני חושבת שכדאי לחפש כדור אחר שלא יהיו לו תופעות לוואי קשות.
ללכת לנוירולוג/ית טוב/ה, היום יש עוד סוגי כדורים, לא רק ריטלין, וצריך למצוא את הכדור הנכון שיעזור מצד אחד, ומצד שני לא יגרום לתופעות לוואי בלתי נסבלות.
ולקחת את הכדור הזה כל עוד צריך אותו, אם זה ללימודים, או לעבודה, או סתם לחיי היומיום. אם יש בו צורך, אז לקחת ולא להירתע מזה, בגלל כל מיני סטיגמות.
בנוסף, שמעתי על שיטת רביב, שעוזרת לבעית קשב וריכוז. אין לי הרבה מידע עליה, אבל כדאי לברר.
תחשוב במה תעבוד אחרי התוארדוד100
האם גם אז תצטרך ריטאלין כל יום, אם כן האם זה מפריע לך.
אני לא רוצה להרגיש תחושת כישלון ופיספוס.Ronny1000
השאלה אם ריטלין זה כדור שאנשים צורכים גם כל חייהם בגלל שadd זה בעיה כרונית ?
כי אם אין אם זה בעיה אז מבחינתי להיכנס ללמוד גם הנדסה בתחום שמעניין אותי.
פשוט אני לא רוצה לקחת רק ללימודים ואז להפסיק ולהיות בנאדם עם בעיית קשב שלקרוא מאמר פשוט שעה לוקח לו כי הוא צריך לקרוא כל דבר כמה פעמים עד שנכנס למוח (add) ..
לא רוצה גם להצטייר כאילו אני נשען על הבעיה, אבל פשוט זה הadd שיש לי..
לצורך העניין בתקופת הבגרויות בעבר שלמדתי, אז בימים שלא הייתי לוקח כדור פשוט הייתי מרחף בשיעור (לא היפר אקטיבי), ולמרות שחלק מהחומר הייתי יודע, עדיין הייתי מתקשה ללא הכדור להבין את השאלה או לחילופין לעקוב אחר השאלות שהייתי נשאל בכיתה.. ןכאילו הכל היה רץ לי מהר מידי בכיתה וכל משפט שהמורה היה אומר עד שהייתי מעבד בראש את המשפט כבר הוא היה ממשיך לעוד 10 משפטים וכבר הייתי מאבד את המורה וכך כל השיעור הייתי בתחושת כישלון.
ובימים שהייתי עם ריטלין , הייתי פשוט מצטיין בכיתה ומשתתף והכל.. זה הגיע למצב שיום אחד נגמר לי הכדורים והמורה שאל אותי שאלה שהייתי בקיא בחומר לפני הבגרויות, ןכאילו פשוט שכחתי הכל כמו בלאק אוט כזה .. ונכנסתי ללחץ ולא הבנתי את המורה , ואז הוא אמר לי רוני אתה יודע את החומר טוב למה אתה לא עונה .. ובאותו רגע עוד יותר נלחצתי ולא הבנתי כלום, קיצור add רק למי שיש את זה יבין אותי.. בכל אופן אני מרגיש שהכדור הזה עוזר לי , אבל מצד שני יש ניגודים גדולים שאני עם הכדור לבין זה שאני בלי הכדור . והשאלה אם ריטלין זה כדור שאתה יכול לצרוך כל חייך ולא רק בתקופת לימודים?
אני לוקח כל יום, לא מפריע לידוד100
לא יודע אם לך זה יהיה טוב
אפשר תגובה קצת יותר רחבה..Ronny1000
דוד אתה אומר שאתה לוקח כל יום. כמה שנים אתה לוקח אם אפשר לשאול? ובן כמה אתה? והאם מבחינתך אין בעיה לקחת כל החיים ריטלין ונגזרותיו?

יש לציין שאני לקחתי את כל התחליפים הטבעיים וזה כוסות רוח למת.. לא אומגה 3 גליל עזר, ולא שום תחליף טבעי תזונתי..
יש תרופות אחרות , אולי כדאי לנסותאורי8
לא טבעיות. יש תרופה חדשה יחסית בשם ויוונס. שעובדת אחרת מרטלין. שמעתי שיש לה פחות תופעות לוואי. כדאי שתלך לנוירולוג טוב ותשאל אותו את השאלות האלה
לא יודע אם לקחת או לא לקחת..Ronny1000
אני ממש אובד עצות אם זה החיים שאני רוצה לחיות על כדורים שגם ככה הם רחוקים מלהיות מושלמים ויש להם ים תופעות לוואי והורסות את הגוף.. אולי פשוט צריך להבין שמי שנולד עם בעיות קשב לעולם לא ימצא את עצמו בתחום של הלימודים הגבוהים, ועדיף כבר ללמוד איזה מקצוע פשוט ולהתחיל את החיים כמו בנאדם נורמאלי... כאילו האינטואיציה שלי אומרת שהכדורים האלה רק ידרדרו אותי בחיים ולא יקדמו אותי..
מילא היה כדורים נורמאלים אבל ים דעות של אנשים ברשת מראים שאנשים לוקחים כמה שנים את הכדורים האלה ומפסיקים בגלל התופעות לוואי.. ובכללי לא בא לי לחזור להיות זומבי מנותק מהמציאות, עם דיכאון רציני מהכדורים.. מעדיף להיות שלם עם מה שקיבלתי ופשוט אולי פשוט להניח לזה ולא ללכת לתחום של לימודים למרות שזה השאיפה שלי שהייתה בעבר שממש רציתי ..
אל תאמין ל"ים של דעות ברשת"...ד.אחרונה

וגם לא ל"אינטואיציה שלך" לגבי זה..

מי אומר שזה "הורס את הגוף"?... למה סתם לשער השערות?

לך לרופא ממש מומחה לענין.

מה פתאום לחשוב שכל כדור כזה גורם לדיכאון וכד'?..  חס ושלום. תלוי בהתאמה ומינון.

וממש חבל לוותר על לימודים שרצית.

ואכן - הכדור אליו התכוונתי לעיל, הוא וויואנס. משפחה אחרת מהריטין. מעודן יותר.

תיגש לנוירולוג מנוסה. מומחה ממש. תתייעץ על כל הענין.

ותמיד את היכול לעקוב ולבדוק איך אתה מרגיש. האם יש תופעות לוואי. לקחת בליווי של רופא שמפעם לפעם אתה עושה אצלו ביקורת. 

עונהדוד100

א לוקח כל יום

ב התחלתי לקחת רק כשהתחלתי לעבוד לפני שנה

ג אין לי תופעות לוואי

ד נשמע שמה שטוב לי לא בהכרת טוב לך, אני לא יודע מה אתה מעוניין ללמוד, אבל תבדוק אפשויות למקצועות שלאחר הלמודים לא יידקשו ממך לקחת כך יום

תודה על התשובה דוד.Ronny1000
אפשר לשאול רק אם זה תרופה כרונית שאפשר לקחת כל החיים , לצורך העניין 5 יום בשבוע לימי עבודה, או שכל התרופות האלה זה רק לתקופה מסוימת וזהו?
כי בעיית קשב וריכוז זה תמיד איתך מי שמבין מבין..
לדעת הרוב כרונידוד100
אפשר לקחת כל יום במשך שניםרינת 29
אבל אם זה עושה לך דכאון תיזהר עם זה! אתה צריך ליווי צמוד של רופא מומחה שיעשה הרבה ניסיונות עד שתמצאו את המינון והסוג המתאימים (למשל תחושת זומביות זה משהו שלפעמים נפתר דווקא אם מעלים את המינון).
אם ככה, למה לא לקחת כל הזמן (כמה שזה לא נעים להיות תלוי44444
בתרופה וכל תופעוץ הלוואי)?
נשמע שזה ממש עוזר לך.
זה כמו להיות עם משקפיים כל החחים.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך