נכון שתינוקת בת שנה זה מעייף מאד מי כמוני יודע. ועדיין אם היא בבית כל היום ואתה עובד וכמו שאתה מתאר היא ממש לא עושה כלום זה לא נשמע לי תקין.
יתכן שזה נובע מהתנהלות זוגית שלכם, אולי נכנסתם לסחרור של האשמות או מדידת ביצועים, מי ישן יותר מי עושה יותר ומשם הכל נהיה דווקא ולא נעים.
מציעה כמה דברים
קודם כל, בשביל שתבין קצת את הצד שלה, קח יום חופש ותגיד לה ללכת עם חברות או משהו. תישאר יום אחד לבד עם התינוקת ותרגיש איך זה
אני חושבת שזה יתן לך תובנות על כמה אפשר ואי אפשר לעשות ולהספיק עם תינוקת.
אחרי זה, כשאתה קצת יותר מבין אותה שבו לשיחה,
קודם כל תשבח אותה על המסירות בגידול התינוקת. אל תשכח שבמעון מטפלת מקבלת כסף על זה, ולא עושה שום דבר נוסף, זה משרה לכל דבר, רק שהיא עובדת בבית שלכם עם התינוקת שלכם.
אז תשבח, ותעריך, ותבין.
תגיד בכנות שאתה מרגיש שקשה לך גם לעבוד וגם לעשות הכל בבית, ואתה חושב שכדאי לעשות חלוקת עבודה. אתה תגיד מה אתה חושב ש*אתה* יכול לעשות. היא תגיד מה היא חושבת ש*היא* יכולה לעשות
בכבוד
בלי האשמות
בלי לנסות לחשוב מי עובד יותר קשה ומי עשה יותר ממי ומי ישן יותר.
ומה שנשאר אז או אם אפשר לקחת עוזרת, או להבין שבתקופה הזו הבית יהיה קצת פחות מהסטנדרטים שאתם רגילים.
חשוב לי לציין שזה שאתה מרגיש שהיא משקרת לך על שעות שינה יכול להיות שני דברים, או שהיא באמת מרגישה כאילו ישנה שעתיים ואין פה שקר אלא זה ענין של הרגשה, כמו שהסברתי לך לפעמים כשקמים הרבה פעמים בלילה אפשר להרגיש שלא ישנו בכלל אפילו שאם נצרף את השעות ובחצאי שעות נקבל כמות סבירה.
דבר שני שיכול להיות זה שהיא באמת משקרת מכיון שהיא מרגישה שהיא חייבת את המנוחה ומפחדת לומר לך את האמת, זה מטריד, מציעה לך לחשוב למה יכול להיות כזה מצב. שוב, אולי מתסכול וכו הגעתם למצב של האשמות וכשיש דיבורים של - את ישנת מלא, למה לא עשית כלום, איך זה יכול להיות שאת עייפה היית כל הבוקר בבית, אז דיבורים כאלו גורמים להתגוננות ושקרים.
חשוב לבוא ממקום נקי, לא למדוד כמה ישנה וכמה אתה
אלא להתייחס למצב הנתון. את עייפה ועובדת קשה
אני עייף ועובד קשה
אני מעריך את העבודה הקשה שלך עם התינוקת ואת מעריכה שאני מפרנס
זה המצב הנתון
בואי נחשוב ביחד איך אפשר להגיע למצב שכל אחד מאיתנו יקבל גם קצת מנוחה, וגם יאפשר לאחר לנוח. תורנות, עזרה מבחוץ , ויתור על נקיון יסודי בתקופה הקרובה, יש המון רעיונות.
אני בטןחה שבדיבור קרוב ואוהב, מתוך הערכה אמיתית ובלי האשמות ומדידת הספקים, תוכלו להגיע להבנות שידהימו אותך
ותן לה מקום לדבר. תן לה מקום לספר לך איך היא מרגישה עם החיים, עם התינוקת כל היום בבית , ותעריך. היא נותנת לתינוקת שלכם מה שאף מטפלת פרטית בחמש אלף שח לחודש לא היתה מצליחה לתת.
זה כמובן לא סותר את הצורך למצוא את המקום והדרך ששניכם תהיו מרוצים ותחיו בהרמוניה
בהצלחה רבה רבה