גבר מיואשavi_1984

שלום חברים

זקוק לאוזן קשבת / העצה / כיוון....

נשוי לאישתי 7 שנים יש לנו 3 ילדים ביחד...

הכול טוב ויפה אבל מאז ומתמיד אישתי לא תמיד יוזמת להיכנס למיטה ולהיות ביחד כול פעם היא מחכה שאני יזום

בוא נאמר שאנחנו ביחד בשבוע 2 פעמיים מעבר לזה אם אני יבוא יגע , יתקרב אליה ( בבוקר או בשעות שלא נוח לה ) היא תתעצבן .

היא הרבה רוצה תזמן שלה עם עצה תשקט שלה (מול הטלויזיה מול איזה תוכנית) וכל פעם שאני בא ורוצה לקיים איתה יחסים תמיד זה בצורה של התחננות ,

למה מגיע לך ?

ברגיל , עייפה , כאבי ראש . בטן.....

הוא כול איזה דבר טוב שאני עושה בבית .. אז היא שואלת מה אתה מתכנן היום ?....

מהצד שלה בא לה אולי פעמיים בשבוע הראשון שהיא טהורה וזהו...

אנחנו דתיים והיא כמובן מותרת לי שבועיים  וזה מבאס... מה עושים ?...

סביל. וניתן לשפר.העני ממעש
גבר מיואשavi_1984

אשמח לפירוט.. תודה

גבר מיואשavi_1984

אשמח לשמוע מהניסיון שלך

תודה

לא רוצה לבאס - הלוואי עליor1900

ועכשיו ברצינות

שב איתה - תקשיב תכיל ותפנק

אתם זוג - החלטה בנושא אינטימי רק יחד - ללא גורמים מבחוץ

תבין מה מציק לה ...

שהיא תהייה מאושרת ושמחה בוודאי תרצה להיות איתך יותר

אשה מאושרת קודם כל

תראה את ליבה ונפשה  לפני גופה זה כלל בסיס

אשה זו לא מכונה לסיפוק הגבר או להבאת ילדים

בהצלחה 

or1900avi_1984

היא מפונקת וכמו מלכה ! זה לא העינין

בוא נאומר מי שאבא ואמא של הילדים זה אני !!!

כמובן שאני לא מושלם!

אבל פשוט הבחורה אין לה חשק מה לעשות .......

אין לי תלונות אליה אני מאוהב בה והכול אבל חשק מיני מבחינתה 2-3 גג בכול השבועיים שמותרים מבחינתה זה הטופ!!

ואני רוצה יותר שזה טבעי כמו כול הגברים... לא אמרתי שאישה זה מכונה גם לי לפעמיים אין כוח...

רוב הזמן אחרי עבודה היא יושבת מול הטלויזיה , בחיים של עצמה ואם אני ינסה לבקש ממנה הוא להתקרב היא תתעצבן

תציף בפניה - היא יודעת שאתה מאוכזב?or1900

גברavi_1984

ברור יודעת מדברים על זה גם..

תוכל לפרט את דעתה בעניין?or1900

גבר מיואשavi_1984

היא טוענת שאני מקבל יותר מידי...

בוא נאומר בשבועיים שאנחנו מותרים

ביחד בין 4-5 פעמיים

יכול להיות שזה נורמלי והבעיה היא בי אני לא יודע לקבוע

אשמח לקבל תגובות מהנשים שנמצאות כאן.

אשתך בסדר גמורrivki
לא יודעת, למה חלק מהמגיבים כאן מניחים שהיא אדישה או יש לה בעיה כלשהי. נשמע שהיא אישה ממוצעת לגמרי. אולי זה לא לגמרי עונה על הצרכים שלך, אבל גם לא סיבה להיות 'גבר מיואש'.

אם קראת כאן בפורום בעבר, אולי נחשפת למקרים קשים באמת.
אם תעשה הפוך על הפוך ותייבש אותה?בין תקוה ליאוש.

להעניש זו לא דרךor1900

זה לא להעניש...בין תקוה ליאוש.

זה פשוט מאוד את לא רוצה אותי? אני לא יכפה..

את לא עושה לי טובה..

גברavi_1984

להעניש אותה?

זה יהיה עוד יותר גרוע

avi_1984avi_1984

לא יזיז לה הרבה

ההפף כמה שיותר מול הטלויזיה בשקט שלה עם הנס קפה שלה היא תודה לי ותבוא אלי אחרי יומיים בכול זאת...

גבר מיואשavi_1984

לא יזיז לה

גבר מיואשavi_1984

כול מה שאת כותבת פה זה נכון

ועדיין החשק לקיים יחסים לא יעלה למרות הכול

האם כל השנים זה היה ככה מאז הנישואים?לצמוח ולהצמיח
האם היא משתמשת בגלולות/אמצעי מניעה הורמונליים?
גבר מיואשavi_1984

כן , התקן למניעת ההריון

אבל גם לפני זה..

התקן למניעת היריון למעט מירנה זה לא אמצעי מניעה הורמונאלי.44444
מה נסגר עם הנשים היום? אוי טעטעהלוי מא
היי,סוסה אדומה
לגבי זה שהיא רוצה בעיקר בשבוע הראשון, הגיוני. פיזיולוגית האישה אז בשיא שלה, ולקראת קבלת הווסת החשק "הולך ודועך"...

גם אם לא הייתם "דתיים", מצד האמת היא היתה מותרת לך שבועיים

לגבי זה שאישתך לא יוזמת, יכול לנבוע מהרבה סיבות, אבל רק לומר לך שזו בעיה נפוצה. אתה לגמרי לא לבד שם.

גם כשאישה לא מתביישת ליזום, ואני כותבת בהנחה שפסיכולוגית, הורמונלית (כדורים, התקנים וכו') ותפיסתית אין לה שום התנגדות לקיום יחסים.
הרבה פעמים גברים לא יודעים איך לגרום לאישה שלהם לרצות בזה מעצמה בגלל טעויות שהם עושים.
לא צריך להגיע למצב שבו הגבר צריך להתחנן.

צריך לדעת, ולא תמיד זה קל, לחשוב איך לגרום לכך שזה יבוא ממנה.

דבר ראשון, אמרת שכשאתה עושה דבר טוב בבית, היא שואלת מה אתה מתכנן... האם רק בזמן שאתם מותרים אתה עושה דברים טובים בבית?
אם כן, יכול להיות שהיא חווה את זה כאינטסרס שלך.
ולכן חשוב מאוד שהקשר שלכם יהיה יציב ונכון במהלך כל החודש, ולא רק בזמן שאתם מותרים. שהיא תרגיש אהובה ו"מחוזרת" גם בזמן שאתם אסורים.
וחשוב שהקשר הנפשי בינכם תמיד, ובמיוחד בזמנים שהמגע נמנע מכם, יהיה טוב ופורה.

אישה צריכה להרגיש אהובה תמיד.
ככל שהמעשה הזה יצטייר בעיניה כפחות אינטרסנטי, ויותר מקום שבו אתה חושב להעניק לה והיא תחשוב להעניק לך, מקום שבו אתה רוצה להתחבר אליה ולא להשתמש בה, היא תרצה בזה יותר ויותר. זאת עבודה תודעתית שלך ולפעמים גם צריך לשדר בכל מיני דרכים, או לפחות לט לשדר את ההפך.

חשוב מאוד שיהיה מוצהר בינכם, שלפעמים יש בינכם מגע רגשי בלבד - ללא מין בשום צורה. כי לפעמים אישה באמת חלשה, וכשהיא יודעת תמיד שהמגע בינכם נגמר ביחסי אישות, זה מותנה אצלה בצורה שמראש היא אפילו לא רוצה לאפשר לזה לקרות.

יש משמעות גם לקשב שיש לך כלפיה בזמנים שבהם אתה ניגש אליה.
חשוב שתשים לב אם היא בכלל בעניין, תתחיל איתה בשיחה טובה כשאתה בודק אם היא פנויה לזה רגשית, תתקרב לאט לאט (לא בבת אחת), תודה לה ותחמיא לה בכנות, וגם אחרי זמן שבו אתה מרגיש ייתכנות, תקיים איתה מגע רגשי בלבד, תשים לב מה היא משדרת לך, תשים לב שהיא רוצה בזה ונהנת מזה ולא דוחה את זה, תיכנסו לאט לאט לאינטימיות רגשית אוהבת, ורק אחר כך, אם תרגיש שהיא מוכנה לזה, תחתור למגע עדין שהוא מעבר לזה... כזה שמעורר אצלה ציפיה ולא מסגיר מראש שאתה רוצה מעבר לזה. כי גם לציפיה יש הרבה מאוד משמעות בנושא הזה. הכל צריך שייעשה בעדינות ובהדרגתיות עם המון קשב, הכלה וסבלנות.

אישה לא נכנסת לזה מהר כמו גבר.
הרבה פעמים החשק הפיזי שלה מאוד מאוד תלוי במצב הנפשי רגשי בינכם, וכשהיא לא מקבלת מה שהיא צריכה מהבחינה הזאת, החשק המיני שלה הרבה פחות נוכח. ככה ה' ברא את העולם.
כשלגבר יש אינטרס (בריא) להתקרב אליה ולגרום לה לרצות, הוא הופך להיות שותף לאחריות שלה לקשר נפשי חזק בינכם, וממילא ליחסי אישות משמעותיים ומענגים יותר.

ומעבר לזה כשהאיש שלה כל הזמן חותר לשם, אין לה שום אתגר.
מתח זה לא עניין שלילי. לפעמים צריך ליצור מתח.
להתבונן בה מרחוק, ולהחמיא לה במבט, ולא מיד לגעת ולהתקרב.
לתת לאישה לענג את כל החושים של הגבר.
כי קולך ערב ומראך נאווה... והיא רוצה בזה. היא רוצה לפתות בטבע הכי בסיסי שלה.
הכי נכון שזה יעשה לפי הסדר שבגוף, להתבונן בה, לשמוע אותה, להריח... כל חמשת החושים.
זה בעצמו יעורר את שניכם יותר.

ובסופו של דבר צריך לזכור שלגדל ילדים זה לא פיקניק. להבין אותה, להכיל אותה, לדאוג לה, לעזור לה בבית או לדאוג שתהיה לה עזרה.
להציע לה לישון שנ"צ, לאכול כמו שצריך.
הרבה פעמים באמת לאישה אין כח...
לא להתווכח עם הנתונים, אלא לעבוד איתם ולפתור את המצב.

לגבר יש הרבה מאוד צד בחשק של אישתו
אינטרס של שניהם שהמעשה הזה יהיה אך ורק מתוך מקום שלשניהם *נעים וטוב* ולא מעיק או כואב.
כי יש לנו התיה בראש. כשכואב ולא נעים, כשאנחנו בריאים ואוהבים את עצמנו, אנחנו נמנעים אוטומטית.
אז שיהיו רק זכרונות וחוויות נעימות. ואם לא, לא נורא, לתקן.

שפכתי, ולא כתבתי מתוך יישוב הדעת, מקווה שעזרתי, שלא פיספסתי ושהדברים מובנים.

בהצלחה רבה.
המצב שלכם לא מדאיג...

תמיד כיף לקרוא את התשובות המעמיקותor1900
לא מסתדר לי בזה שרק לה " שמתחשק" היא מסכימה?כלה נאה
זה גם אינטרס מבחינתה.
ואם הוא יגיד לה אחרי טבילה. אה בגלל שיש לך חשק אני צריך לבוא?
יש מצב שהוא בסדר גמור והיא פשוט לא בא לה וזהו.
זה לא הולך ככה. זה צריך להיות הדדי.
גם ליל טבילה לא תמיד יש לגבר חשק ואוי אם הוא יראה לה את זה.
אני חושבת שנשים לא יודעות כמה זה חשוב לספק את הבעל ולגרום לו להיות רגוע. וגם שלום בית כמו שצריך.

מבחינה הלכתיתסוסה אדומה
הגבר חייב בעונתה, ולא להפך. מהרבה מאוד סיבות...

בכל אופן, אפשר להתווכח על זה, אבל *הרבה* מאוד פעמים, חשק של אישה הולך לאיבוד אך ורק בגלל גישה לא נכונה של הגבר.

מה שאת אומרת, זה שאת מצפה שגם כשאין לה חשק היא תבוא לקראתו.
א. לא נראה לי שגבר שאוהב את עצמו רוצה להיות עם אישה שאין לה חשק להיות איתו והיא עושה לו טובה (וגם לא שהיא תהיה איתו מתוך אינטרס שלא יפזול החוצה... גם גברים רוצים אהבה כנה ולא אינטרסנטית).
ב. אני לא חושבת שזה רלוונטי כאן. כי הגבר מתייעץ, ולא יעזור לו שנגיד לו שהיא חייבת (במקרה הזה אני גם לא בטוחה שכולם יסכימו איתך), אלא איך *הוא* כמי שמבקש עיצה, יכול לשנות את המצב.
להיפך. בגלל שאני אוהבת אותו אני אבוא לקראתוכלה נאה
אני צריכה לדעת את הצרכים של בעלי בדיוק כמו שהוא צריך לדעת מה חשוב לי. וגם אם לא מתחשק לו.
תאמיני לי שאני מדברת מנסיון של 20 שנה. גידלתי ילדים קטנים. עברתי את כל התקופות שרק אפשר. וכן. אני יודעת שלפעמים לא הייתי בסדר.
שמעתי שקורה להרבה נשים שהן פתאום מתעוררות בגיל ארבעים חמישים. הן פחות עיפות והילדים גדלו. ואז הגבר בירידה. אז הוא לא צריך להתאמץ ולעשות הכל כולל ללכת לרופא?
אני חושבת שצריך ההדיות ולא להגיד הגבר חייב מהתורה ואישה לא.
כל הכבוד לך על הגישה הבריאהor1900

שוב, מה שאת אומרתסוסה אדומה
גם אם נכון (וספציפית פה או יותר נכון במה שכתבת לו, אני אישית חולקת על ניואנסים בגישה שלך בנושא הזה) לא רלוונטי לגביו.
הוא כאיש בוגר רוצה לדעת מה אפשר לעשות, ולא כמה אישתו לא בסדר בזה שהיא לא "נותנת לו".
נכון. אבל הוא צריך לדאוג לזה שזה שהיא תבין אותו ולא רק את עהכלה נאה
והוא לא צריך להשתחוות לה. יש לו רק אישה אחת.
ואם היא יכולה רק פעמים בחודש זה גרוע.
ואת זה אני רוצה שהוא ידע. שהוא בסדר ברצון שלו. ונשמע שהוא עושה הרבה בכדי לעורר אותה.
תיקראי פה נשים שבוכות שהבעל תופס מהן מרחק. לא מיד הייתי מאשימה את האישה שהיא כניראה דוחה אותו או גורמת לו.
יש אמת במה שכתבת. ויש גם אנשים שחושבים רק על עצמם וצריך לעורר אותם.
תדירות יחסים זו החלטה זוגית - ומשתנה לגמרי בין זוגותor1900

אין בעיה שתגידי לאישה שלוסוסה אדומה
שיש לו צרכים.
או לחילופין, שתגידי לו בלי להזכיר כמה אישתו לא בסדר לדעתך (כידוע, הדברים האלה מרגיזים אותי מאוד) שהצורך שלו מובן.

אני לא חושבת שזה עוזר במשהו שכותבים לגבר שאישתו לא בסדר ושהיא צריכה להבין שהוא חייב.
א. גם אם היא תבין שהוא צריך את זה, זה לא יעורר אצלה את החשק. מקסימום היא תבוא לקראתו. כמו הרבה מאוד נשים שעושות את זה אך ורק בשבילו עד שנמאס להן.
ב. איך זה יעזור שגבר יבוא לאישתו וידבר על הצרכים שלו כשהוא לא מבין את הצרכים שלה?

יש גישות בחברות מסויימות, פשוט מזעזעות.
מלמדים את האישה שגם אם היא לא חייבת הלכתית כמו שהגבר חייב, כדאי לה מאוד, אחרת הוא יפזול. חינוך שבנוי כל כולו על הפחדות. זאת גישה מזעזעת שחוץ מלעורר לגיטימציה לבגידות, ולכבות חשק אמיתי של אישה, זה לא עושה שום טוב.
לפי איך שאני מכירה אותך, ואולי אני טועה, הגישה המזעזעת הזאת היא לא שלך, אלא שככה חונכת באיזה שהוא מקום. וכואב לי מאוד על זה.

בזוגיות בריאה, גבר מבין שיש לו צד בעניין, והוא רוצה שאישתו תהיה איתו מתוך תשוקה ורצון, ולא כי הפחידו אותה כי היא חייבת, אי שצעקו עליה שהיא חייבת להתחשב.
רגע, ומה איתה? היא לא זקוקה למשהו מצידו?
חבל לי. כואב לי הלב כל פעם מחדש שבשם חינוך קלוקל, והרבה רצונות טובים, מביאים זוגות למצב שהאישה לא רוצה בכלל, והגבר מסכן ולא מסופק, והאישה גם כן.

חבל. פשוט שכל אחד ילמד על צרכיו של השני ויעניק אותם.
ומה שניסיתי לכתוב לו, זה בדיוק מה הוא יכול לבוא לקראתה. לקראת שניהם. לקראתו בסה"כ.

שום טוב לא יצא מאמירה שאישתו לא בסדר. להפך.

בכל מצב, אין לי שום דבר נגדך. שיהיה ברור. דווקא אוהבת לקרוא אותך, את מעלה לי הרבה חיוכים ❤
דברי טעם ובנועם - כל הכבודor1900

לא לא ולא!כלה נאה
הכל בסדר. לא חינכו אותי בצורה שאת חושבת.
ואם את חושבת כך.. אז ברוך השם. החינוך מצויין.
אני לא מסתכלת רק על עצמי.
והכי כייף לדעת שבעלי צריך ורוצה אותי
גם אם החשק בריצפה.

מנסיון שלי עם השנים. ועם כל מה שקורה היום. חברות, משפחה, שכנות..אני מבינה את הדברים בצןרה הזאת!

ואני שוב אגיד.גם אם לא נישמע לך. וזה בסדר גמור.

לאישה יש תפקיד חשוב!!

בזוגיות בריאה אישה לא הולכת רק לפי החשקים שלה. או מה שהיא חיבת לפי ההלכה.
וגבר אמור לספק אותה וכן גם היא.

ולא.. שלא תבוא בתלונות. גבר יכול לספק את עצמו בעוד דרכים. ובטוחה שהיא לא תירצה את זה.

לגבר יש יצר יותר חזק מאישה. וזה שהיא לא מעוניינת להבין אותו הוא לא צריך לחנוק אותו. עד שיהיה לאישתו חשק. אולי בעוד שלושה שבועות. (אחרי טבילה)

מה שכתבת לו מצויין. וטוב שיעשה עם זה. רק כמו שאמרתי. לפעמים הגבר בסדר והאישה יודעת להתחמק.

רק שאלה יש לי.
למה בשבוע שכןן יש לה חשק היא לא אומרת לו מה קרה? אתה עוזר כי יש לך אניטרס.. ועוד דברים שלהתחמק.
פתאום אחרי טבילה היא לא עיפה??
מה. הןא בסדר רק בשבוע הראשון?

לכן ניראה לי שהיא צריכה קצת ניעור.

שווה לשמוע גם את דעתה קודםor1900
ברור לי שצריך לשמוע את דעתה של האישהכלה נאה
לכן אני חושבת שהוא צריך לדבר איתה!
וכן גם על הקשיים שלו.
ולא רק להשתחוות. ולהבין בלי סוף ואולי לקבל משהו.
למה אישה לא אמורה לדעת שקשה לבעלה רק פעמים בחודש?
יש נשים שנותנות לגבר תחושה שהוא בעל תאווה. כי לה אין עכשיו חשק.

כשהיא אומרת לו..אני עיפה. והוא בפעם אחרת מנסה לעזור לה בשביל שאולי יהיה לה כח בשבילו. ולשמוע משפטים של יש לך אינטרס..זה משפיל.

אני לא באה לחמם אותו עליה.
אלא שיסביר לה את הקשיים שלו והיא את שלה, ומפה יגיעו להבנה והתחשבות.

אבל היא צריכה להתאמץ. גם אם לא תמיד מתחשק. זו דעתי.

מעניין.. לא קרה לך אחרי לידות שלא היה לך חשק??כלה נאה
אז אמרת לבעלך תחכה עד שהוא יחזור. אולי עוד חצי שנה?
כי אני מניקה ועיפה וממשש אין לי חשק??

ברור שהרבה פעמים הבעל צריך לתחשב. אבל שזה באופן קבוע כל חודש??

אני בהלם מה שקורה פה.
אני כשעברתי דיכאון אחרי לידה שנה וחצי! היתי מונעת מבעלי שנה וחצי רק כי ממש ממש אין לי מצב רוח וחשק??

כן. יש תקופות וזמנים שלא עושים הכל עם חשק.אלא חושבים על השני. כן. מקריבים בשביל השני. לא מפסידים מזה.

גם אוכל לשבת לא תמיד מתחשק לי להכין. וגם לעבוד לא תמיד מתחשק לי. אז?

תודה!בהצלחהה' אלוקינו
כלה נאהavi_1984

כתבת פה 2 משפטים שמאוד נודעים בי

1. להתחמק שזה משהו אמיתי לגמרי - איך אני יכול לטלפ בזה ?

2. ניעור - ? 

אשמח לעזרה וטיפים

את יכולה גם בפרטי אשמח לקבל עזרה ממך

ממש מסכים עם הסוףערנוש
תגובה נפלאהאמא וגם
סחטיין
וואו וואו אמאללה!!!! כ"כ נכון!!אורי$
לסוסה אדומה שלוםavi_1984

++++++++++++++++++

א. תודה על ההשקה של התשובה

כולם כותבים פה יפה ובאמת הלואי ואקח דבר אחד מתוך כול התגובות ואוכל ליישם על מנת לשפר את עצמי.

אני מעתיק את התגובה שלך ויענה לך ....

.++++++++++++++++++++++++++++++++++

גבי זה שהיא רוצה בעיקר בשבוע הראשון, הגיוני. פיזיולוגית האישה אז בשיא שלה, ולקראת קבלת הווסת החשק "הולך ודועך"... - מסכים איתך 100%

לגבי זה שאישתך לא יוזמת, יכול לנבוע מהרבה סיבות, אבל רק לומר לך שזו בעיה נפוצה. אתה לגמרי לא לבד שם. -

מסכים איתך 100%

גם כשאישה לא מתביישת ליזום, ואני כותבת בהנחה שפסיכולוגית, הורמונלית (כדורים, התקנים וכו') ותפיסתית אין לה שום התנגדות לקיום יחסים.-

מסכים איתך 100%

הרבה פעמים גברים לא יודעים איך לגרום לאישה שלהם לרצות בזה מעצמה בגלל טעויות שהם עושים.
לא צריך להגיע למצב שבו הגבר צריך להתחנן.- אמת פה אולי אני אשמח לעזרה וכיון אפילו כמה מילים בפרטי.

צריך לדעת, ולא תמיד זה קל, לחשוב איך לגרום לכך שזה יבוא ממנה. - אני עוד לא שם אבל הלואי שזה יקרה...

דבר ראשון, אמרת שכשאתה עושה דבר טוב בבית, היא שואלת מה אתה מתכנן... האם רק בזמן שאתם מותרים אתה עושה דברים טובים בבית? - תמיד!!!
ולכן חשוב מאוד שהקשר שלכם יהיה יציב ונכון במהלך כל החודש, ולא רק בזמן שאתם מותרים. שהיא תרגיש אהובה ו"מחוזרת" גם בזמן שאתם אסורים.

ככל שהמעשה הזה יצטייר בעיניה כפחות אינטרסנטי, ויותר מקום שבו אתה חושב להעניק לה והיא תחשוב להעניק לך, מקום שבו אתה רוצה להתחבר אליה ולא להשתמש בה, היא תרצה בזה יותר ויותר. זאת עבודה תודעתית שלך ולפעמים גם צריך לשדר בכל מיני דרכים, או לפחות לט לשדר את ההפך.

חשוב מאוד שיהיה מוצהר בינכם, שלפעמים יש בינכם מגע רגשי בלבד - ללא מין בשום צורה. כי לפעמים אישה באמת חלשה, וכשהיא יודעת תמיד שהמגע בינכם נגמר ביחסי אישות, זה מותנה אצלה בצורה שמראש היא אפילו לא רוצה לאפשר לזה לקרות.

חשוב שתשים לב אם היא בכלל בעניין, תתחיל איתה בשיחה טובה כשאתה בודק אם היא פנויה לזה רגשית, תתקרב לאט לאט (לא בבת אחת), תודה לה ותחמיא לה בכנות, וגם אחרי זמן שבו אתה מרגיש ייתכנות, תקיים איתה מגע רגשי בלבד, תשים לב מה היא משדרת לך, תשים לב שהיא רוצה בזה ונהנת מזה ולא דוחה את זה, תיכנסו לאט לאט לאינטימיות רגשית אוהבת, ורק אחר כך, אם תרגיש שהיא מוכנה לזה, תחתור למגע עדין שהוא מעבר לזה... כזה שמעורר אצלה ציפיה ולא מסגיר מראש שאתה רוצה מעבר לזה. כי גם לציפיה יש הרבה מאוד משמעות בנושא הזה. הכל צריך שייעשה בעדינות ובהדרגתיות עם המון קשב, הכלה וסבלנות.

הרבה פעמים החשק הפיזי שלה מאוד מאוד תלוי במצב הנפשי רגשי בינכם, וכשהיא לא מקבלת מה שהיא צריכה מהבחינה הזאת, החשק המיני שלה הרבה פחות נוכח. ככה ה' ברא את העולם.
כשלגבר יש אינטרס (בריא) להתקרב אליה ולגרום לה לרצות, הוא הופך להיות שותף לאחריות שלה לקשר נפשי חזק בינכם, וממילא ליחסי אישות משמעותיים ומענגים יותר.

הכי נכון שזה יעשה לפי הסדר שבגוף, להתבונן בה, לשמוע אותה, להריח... כל חמשת החושים.

ובסופו של דבר צריך לזכור שלגדל ילדים זה לא פיקניק. להבין אותה, להכיל אותה, לדאוג לה, לעזור לה בבית או לדאוג שתהיה לה עזרה.

אינטרס של שניהם שהמעשה הזה יהיה אך ורק מתוך מקום שלשניהם *נעים וטוב* ולא מעיק או כואב.
כי יש לנו התיה בראש. כשכואב ולא נעים, כשאנחנו בריאים ואוהבים את עצמנו, אנחנו נמנעים אוטומטית.

בהצלחה רבה.
המצב שלכם לא מדאיג...

מה שכתבת לי כאן שווה לי הרבה מעבר בעל מקצוע שהיה לוקח הון כסף  אדפי את מה שכתבת ומקווה ליישם תדברים!

תודה רבה

לסוסה אדומה שלום...avi_1984

++++++++++++++++++

כולם כותבים פה יפה ובאמת הלואי ואקח דבר אחד מתוך כול התגובות ואוכל ליישם על מנת לשפר את עצמי.

גבי זה שהיא רוצה בעיקר בשבוע הראשון, הגיוני. פיזיולוגית האישה אז בשיא שלה, ולקראת קבלת הווסת החשק "הולך ודועך"... - מסכים איתך 100%

לגבי זה שאישתך לא יוזמת, יכול לנבוע מהרבה סיבות, אבל רק לומר לך שזו בעיה נפוצה. אתה לגמרי לא לבד שם. -

מסכים איתך 100%

גם כשאישה לא מתביישת ליזום, ואני כותבת בהנחה שפסיכולוגית, הורמונלית (כדורים, התקנים וכו') ותפיסתית אין לה שום התנגדות לקיום יחסים.-

מסכים איתך 100%

לא צריך להגיע למצב שבו הגבר צריך להתחנן.- אמת פה אולי אני אשמח לעזרה וכיון אפילו כמה מילים בפרטי.

צריך לדעת, ולא תמיד זה קל, לחשוב איך לגרום לכך שזה יבוא ממנה. - אני עוד לא שם אבל הלואי שזה יקרה...

דבר ראשון, אמרת שכשאתה עושה דבר טוב בבית, היא שואלת מה אתה מתכנן... האם רק בזמן שאתם מותרים אתה עושה דברים טובים בבית? - תמיד!!!

בהצלחה רבה.
המצב שלכם לא מדאיג...

מה שכתבת לי כאן שווה לי הרבה מעבר בעל מקצוע שהיה לוקח הון כסף  אדפי את מה שכתבת ומקווה ליישם תדברים!

שמחה לשמועסוסה אדומה
שתדע שאתה לא לבד בכלל. זה קורה במשפחות הכי טובות.
חזק ואמץ, ובהצלחה רבה רבה!
לסוסה אדומהavi_1984

++++++++++++++++++

מסכים איתך 100%

מסכים איתך 100%

בהצלחה רבה.
המצב שלכם לא מדאיג...

מביחנת לא יוזמת..יש הרבה נשים שלא יוזמות. ויש כמה סיבותכלה נאה
מתביישת, או שניסת פעם ולא הבנת או התעלמת. והיא לא רוצה להתבאס שוב.
או שחושבת שזה תפקיד הגבר, ורק ככה זה מעורר אותה.

זה נכון שבשבוע הראשון לטבילה יש יותר חשק. ואחר כך יורד. אבל מפה ועד למנוע ממך זה לא בסדר.

אתה צריך לדבר איתה על זה בלי להלחיץ.
להסביר לה שזה קשה לך. ורק היא יכולה לתת לך ולשמור עליך. וזה אומר פת בסלו.
ויש לה פה תפקיד חשוב!

פעמים בשבוע בשבוע השני זה נורמלי.
ואם היא מוכנה בשבילך. ושהיא תגיד באיזה ימים נח לה.

ואישה שבעלה מתחיל לפזול שלא תתלונן. זה משגע אותי הדבר הזה.
הן פשוט לא מבינות מה זה גבר. זה לא מרוע.

אני חושבת שלמדריכת כלות יש תפקיד חשוב מאוד בהדרכה הזאת. ואיך שמסתכלים על הדברים.

היא לוקחת גלולות למניעה?
זה מאוד מוריד את החשק. ואפילו גורם לעצבים.
או שהיא צריכה לעשות בדיקת הורמונים (טסטרון)

....ה' אלוקינו
עבר עריכה על ידי ה' אלוקינו בתאריך ט"ז בתשרי תש"פ 23:37
r />
"ואישה שבעלה מתחיל לפזול שלא תתלונן " איכ אני מרחמת עלייך אםה' אלוקינו

את ככה חיה . בחרדות שאת צריכה לשכב איתו כדי שהוא לא יבגוד. ככ מוזיל את האישה . כל כךך שאין לי מילים

גבר לא צריך לבגוד מתוך יראת שמייים !!!!!!!!!!!!!! ולא מתוךה' אלוקינו

שום דבר אחררררר. דיייייייי עם המחשבות המטומטמות האלו די נמאס  !!!!
גבר זה לא בהמה זה אדם עם כוחות , גם לאישה יש יצרים , אז מותר לה לבגוד ? אישה שאוהבת יחס מותר לה לבגוד ? 
מה זה הדבר הזה ? גבר שבוגד שהאישה לא תתלונן כי היא לא שוכבת איתו . איכסססס רק טראומות חרדות ואי שלום בית זה יביא. האישה היא לא שפחת מין ולא שום דבר אחר. ואם יש תקופות שאין חשק אז אין חשק והכל בסדר גמור. אם באלך התחתן בגיל 25 אז עד גיל 25 הוא התאפק יפה מאד ולא שכב עם שום אישה אז הוא יכול לכבד אותך שאין לך חשק שבועיים . אז מההההה????.? רק סקס זה החייים ? התחרפנתםםםם ??? 
פשוט הדור הזה לפעמים מאבד את ההיגיון מחילה 
וזה תגובה שלא באה לפגוע בשום אדם רק בדעות ! 
יחסים באים מרצון אהבה שמחה והדדיות  ! ולא מתוך מחשבות של פילפול "אם אני לא אשכב הוא יכול לבגוד" 
זה רק גורם לי עוד יותר לא לרצות לשכב ! 

לא חייב לבגוד בפועל. ותפסיקי להיות תמימהכלה נאה
נכון. צודקת אנחנו בדור לא פשוט.
ניסיונות מכל כיוון.
בעבודה ברחוב במחשב..

לא צריך לחיות בפחד. אבל שתדע שיש לו צרכים שונים משלה.
אישה חומה של הגבר!כלה נאה
היא שומרת עליו. ואיך?
בצורה שהיא מספקת אותו. ויש להם קשר טוב. והוא רגוע.
זה התפקיד שלה!
והתפקיד שלו גם לשמור על עצמו!
אין פה תנאי או חובה. הכוונה שהיא עזר כנגדו.

חלק מהמטרה שגבר מתחתן זה בשביל שיוכל לשמור על עצמו.

"דיינו שמצילות אותנו מהחטא"
מה זה אומר לך?

הדעות פה של פמניסטיות. אז אין לי מה להמשיך להסביר את עצמי.
הדעות שלך חשוכות לא שלנו פמינסטיותה' אלוקינו

מרחמת עלייך שככה את תופסת את המעמד שלך כאישה כ " מצילה את הגבר שלה מהחטא" 
אני אוהבת את בורא עולם , אני הנסיכה שלו , אני רוצה לעשות אותו שמח תמיד 
ועדיין יודעת , שאישה בשבילו זה כלי חרס , זה דבר עדין , זה לא מכונה מהלכת . זה הבת שלו עם רגשות , ורצונות , ותקוות ותפילות . 
וצריך להפסיק לחנך נשים ובנות קטנות בדעות כמו שלכם .. 
מחילה. 
ו*אחזור תמיד , איתך אין לי שום בעיה , את חלק מעמ"י , כואב לי על הדעות האלה*

הכל בסדר. אני מאושרת בחלקי!כלה נאה
ומי שחשוך אלו הדעות שלך.
לכי תבדקי מה דעת תורה בנושא. אם זה מענין אותך.
בהצלחה!
דעת תורה בנושאmiki052

היא לא שהאישה תהיה עם בעלה כדי שלא יפזול!

טעות.

נכון שהאישה מצילה אותו מן החטא, אך לפני הכל הוא מחוייב לפייס, לתת, ולתת, ולתת בלי אנטרס.
כתבת באחד מההודעות, שאת נותנת למרות הכעס כדי ש....ואת רק מבקשת שיסיים עם זה מהר. מעולם לא שמעתי או קראתי תשובה הזויה שכזו.

אסור להיות יחד כשיש כעס.אסור!

זה לא עניין טכני ! זה בא מרגש, מאהבה. (תחפשי במקורות, הכל רשום שם)

גבר חייב לפייס את האישה לפני הכל, הן בדיבור והן במגע לפני כל הרצונות והתאוות , בלי קשר אם יש כעס בניהם.

על אחת כמה וכמה אם יש כעס !

בכלל השימוש במילים "נותנת" הוא טעות מהייסוד.

הכל זה ביחד!

ואם לא מתחשק לאישה יש לגבר את היכולת לגרום לאישתו להיות בעניין!

כמובן רק אם מדובר בזוגיות תקינה ונורמלית .

וווואו תשובה מושלמת.ה' אלוקינו
בדר"כ לא מתערבת אבל יש לך טעותניקיתוש
כלה נאה דיברה על חשק, חשק מיני ולא חשק חלילה לבעלה ועוד יותר הדגישה שלא כעס ברור!!!
אז דווקא במקרה הזה כלה נאה מדברת מנסיון
לא! - נשואים טריים
לא דובר על כעס באף שרשור, דוברסודית
על אשה שכיף לה השקט שלה עם קפה ולא מעוניינת להחליף אותו בכיף אחר.
אז זה ממש לא הובן ככה . כי אם זה היה נכתב ככה לא הייתי ככה' אלוקינו

חריפה בתגובותיי , ואפילו מסכימה אולי

אני חושבת, שהגברים לא יודעים להסביר את עצמםסודית
למזלי הגבר שלי הסביר, בארוחה משותפת ורגועה - ודווקא בפנטומימה- מה הוא מרגיש -
והבנתי.

לא להרגיש צער וסבל של הזולת הכי קרוב זאת נכות רגשית.

לא מדובר בשעת כעס או ריב או אומללות. מדובר בשגרה תקינה.
לפותחסודית
תנסה להסביר פעם כשאתה שבע ורגוע.
ולא כשאתה רוצה יחסים.
כשיש נינוחות רגשית שלך ושל אשתך
לא כטענה נגדה. אלא תיאור של התשוקה, ומה אתה מרגיש כשזה נמנע, לא בטרוניה אליה אלא רק תיאור עובדתי של המצב *שלך*
חחח מה? בפנטומימה? איך בדיוק!?ה' אלוקינו
זה ממש השפלהמופאסהאחרונה
להחליף אותנו עם דבר דוחה כזה, קפה
מסתבר שלא הבנתי את דבריהmiki052

קראתי שוב.

אכן היא מציינת שלא מדברת על רגעי כעס אלא חוסר חשק בלבד.

ובענין זה לא חולקת.

תודה על הארתך.

לא חושבת שקשור כאן ל- "מדברת מנסיון".

כלה נאה! אני תמיד נהנית לקרוא אותך!וואוו
תודה כלה נאה
כלה נאה וחסודה!מופאסה
ב"ה חיכנו אותה בחינוך חשוך כמו את רוב הדתיותmetorafi

והיום הבעלים משלמים את המחיר או שתשב ותדבר איתה על זה ותעבדו על הדברים ביחד אם יש בעיה בכלל בזוגיות עצמה אז קודם תשפר אותה לפני שאתה הולך לשפר את היחסי מין שלכם שזה אומר לבלות איתה להקשיב וכו . אם הכל טוב וניסית לעבוד ולא עבד אז אתה יכול לעשות סנקציות גם כן !

סלחי לי במחילה - סנקציות זה נוראי - משני הצדדיםor1900

ב"ה א] אני בן ב] יש משהו שכתבתי לפניmetorafi

אם זה לא עוזר והיא לא בקטע לתת לו אז שלא יתן גם הנסקציות זה אופציה אחרונה אבל חד משמעית זה תמיד אופציה

מחילה - מי קובע איזו תדירות הגיונית ?or1900

ב"ה הזוג ביחד metorafi

כשכל אחד חושב אך ורק על טובת בן/בת הזוג שלו/הסוסה אדומה
הם יכולים להגיע למצב של תדירות גבוהה מאוד מאוד. כשהגבר חושב כל הזמן איך לעשות טוב לאישתו בלי לצפות לתמורה, ממילא, אישתו רוצה להתקרב אליו והסיכויים להתחבר מתוך אהבה ותשוקה גוברים. (וכמובן שגם להפך. רק שהגבר הוא זה ששאל).
מה שבטוח, שעם עצות דומות למה שהצעת, משיגים את ההפך הגמור.

עם סנקציות ואיומים לא מגיעים לשום מקום.
זוגיות זה לא.
עברתי סנקציות של חודשים - וזה נוראיor1900

חבל מאוד... ויפה מאוד שאתה מצליח לראות שזה לא תקיןסוסה אדומה
ולא למצוא את זה כתירוץ להתנהגות דומה מהצד שלך...
מקווה שדברים יסתדרו לכם...
לא בבית סיפרי - זה נוראי -משפיל - ומזעזע בעייניor1900

ב"ה השאלה אם הכל התחיל בנסקציותmetorafi

או שהכל התחיל יפה ואתה לא הייתה בסדר וכו ומשם זה הדרדר הכל היה אמור להתחיל בשיחה נסות לסדר ולתקן ואם זה לא עובד אז וואלה מה לעשות עושים לך סנקציות תעשה בחזרה

אתה נשוי?or1900
ב"ה כןmetorafi

מחילה, זה הזוי מה שאתה כותב פהרק שאלה לי
זה התנהגות של ילדים בגן. לא קשור בשום צורה לזוגיות ואף מחריב אותה. אם אשתך עושה לך סנקציות ולא מפסיקה הפיתרון הוא לטפל בזה ולראות מאיפה זה מגיע, לא להחזיר לה. אתה מבין מה כתבתי (פתאום קלטתי בעצמי גם...)? "להחזיר לה"! ממש ילדים בגן...
גם אם ניסית את כל הדרכים בעולם לפני כן זה לא הפיתרון (אולי יש מקום לחשוב על להיפרד אבל אני ממש לא נכנסת לזה). יכול להיות שבאמת היית מקסים לפני כן, ובאמת באמת ניסית הכל בטוב לב, ועדיין... זה מגיע ממקום של לפגוע חזרה, להשפיל חזרה, ולא ממקום שבאמת רוצה תיקון, אלא קצת להרים את עתמי אחרי ההשפלה שחוויתי.
מרחמת עליך ועל הזוגיות שלך אם כך אתם מתנהלים, והלוואי שלא...
ב"ה סנקציותmetorafi
עבר עריכה על ידי metorafi בתאריך כ"ג בתשרי תש"פ 11:19

זה לא מחייב להשפיל ואם קלו כל הקיצים חד משמעית זה אופציה בגלל שלפעמים זה בדיוק מה שמאפס

אין לי מה לומר. הרבה הצלחה...רק שאלה לי
ב"ה חח נמחק לי המילה לא שם ערכתי מחדש metorafi

זה לא מחייב להשפיל

ב"ה לא תמיד ואת קראת כנראה רק את ההצעה ההאחורנהmetorafi

כתבתי קודם שיעבדו על זה ידברו וכו ובלה בלה לא עוזר משנים גישה זה מה שאני אוהב בפורום הזה אנשים מתמקדים במה שנוח להם להתמקד במה שמישהו כותב , והרוב כל הזמן מעלים בעיות של אכלו שתו וכו  

לסיכום בתור אחד שהעבודה שלו זה מול אנשים ביום יום 

א] תנסה להבין 

ב] תזדהה

ג] תתן פיתרון מתאים אם יש אם אין תגיד שאין

ד] תוקפים אותך אחרי שהבנת שזה סתם תקיה תחזיר ישר 

כמובן שיכול להיות דיון מאוד ארוך עד שאתה תתן תגובה שהיא התקפית

מענייןיהודה224
איזה חינוך חשוך חנכו אותך...
ב"ה אני מאמין שקיבלתי חינוך הרבה יותר ליבראלי ממךmetorafi

וזה בדיוק הסיבה שהמצב שלי הרבה יותר טוב מחלק מהאנשים בפורום שהנשים שלהם לא נותנות להם גם כמה חודשים אחרי החתונה , או שזה בגלל שהם התחתנו עם הנזירה מריה ואז בחלומות הם יקבלו ! 

אבל וואלה נחמד לכתוב פה תגובות קיצוניות יהודה בפורום של נשואים בלבד התגובות שלי רציניות יותר 

כמו שיש פה אנשים שעברו חינוך קלוקל קיצוני ככה צריך תגובה קיצונית כדי שמשהו יזוז פתקא טבא 

יכול להיות ממשיהודה224
אני האמת לא מרגיש שקיבלתי שום חינוך קיצוני...
ולא חושב שיש מישו שקיבל חינוך קיצוני נראלי אתה סתאאאם מטריל....
ב"ה חד משמעית יש כאן כאלה שקיבלו חינוך קיצוניmetorafi

ב"ה זוג שלא מקיימים יחסי אישות במקרה הקיצוניmetorafi

עד חודש אחרי החתונה חד משמעית יש בעיה רצינית וקריטית 

"שהנשים שלהם לא נותנות להם"??רק שאלה לי
האישה לא "נותנת" לגבר, הם חיים יחד! הם נמצאים יחד מתוך אהבה, זה משהו הדדי. וברור שאם המחשבה היא אם האישה נותנת לגבר או לא אז לגבר יהיה קשה מנשוא ובלתי מובן בעליל שהוא לא "מקבל" ולאישה יהיה הרבה יותר קשה "לתת".
סליחה על התקיפות. עד עכשיו קראתי תגובות שלך ודווקא היית נשמע לעניין, הפתעת אותי..
ב"ה זה מתחיל בזה שהאישה לא רוצהmetorafi

מפחדים או לא משנה כרגע הסיבה 

אוהבים אחד את השני אז אפשר להיות ידידים לא צריך להתחתן מתחתנים בעיקר בשביל הקטע הפיזי של מימוש אהבה כמו שכתבת זה אמור להיות הדדי אם לאישה יש בעיה אז זה וואחד בעיה חח  זה ממש ממש ממש ממש בעייתי 

ואין לך מה להתנצל על התקיפות זה בכלל לא תקיפות

מתחתנים בשביל המגע הפיזי??רק שאלה לי
אוי ואבוי...
ברור שזה חלק משמעותי וגדול בנישואים, ואם לאישה או לגבר יש בעיה בתחום זה מצריך טיפול מיידי, אבל מפה ועד להגיד שהיא "נותנת" לו יש הרבה מאוד.
ב"ה אם גברים פעם התחתנו עם המון נשיםmetorafi

את מבינה שזה לא מתוך קשר נפשי עמוק נכון? אם גבר . מתחתן אחרי חודש זה גם לא . מתוך קשר נפשי עמוק זה כדי לנסות לבנות משהו ביחד ויש התאמה כללית

היום זה לא פעם, דברים השתנורק שאלה לי
אחרי חודש יכול להיווצר קשר נפשי עמוק מאוד, גם אם אין הכרות מעמיקה.
ובדיוק כמו שכתבת, מתחתנים כדי לבנות משהו ביחד, לא כדי לגעת אחד בשני.
ב"ה החלק המרכזי זה נגיעות בשנה הראשונהmetorafi

תנחומירק שאלה לי
במיוחד לאשתך (או שאתה בכלל רווק לפי הכרטיס האישי?). המגע מאוד מסקרן אבל לנשים הוא הרבה יותר קשה בהתחלה.
ונניח שבאמת בשנה הראשונה זה העיקר, יש עוד המון שנים לחיות יחד שבהן המטרה היא לא המגע בלבד.
ב"ה נכון ובגלל שיוצאים שניה וחצי המגע זה העיקר במיוחד בשנהmetorafi

הראשונה לנשים לא קשה המגע . לנשים שחונכו בצורה מסויימת קשה ואני גם לא בטוח שזה . המון נשים . רוב הנשים רוצות מגע יותר מבנים רק שבנים רוצים מגע  מיני יותר ובנות סתם חיבוק . ושיגידו להם שאוהבים אותם  כמובן שנשים נהנות גם יותר מהגברים במגע מיני למרות שהם פחות רוצות את ואוהבות את כל המשחקים המקדימים

וב"ה סך הכל נראה שהיחסים שלי ושל אשתי יחסית בסדר במיוחד לאור הבעיות שעולות פה  

זה לא החלק המרכזילמה לא123

אבל זה סוג נוסף של תקשורת ששניהם לומדים אותו יחד

ב"ה בטח שזה מרכזי בלי זה אין קיום בעולםmetorafi

זה הדבר הכי מרכזי שקיים במערכת נישואין זה חלק מהקידושים שווה פרוטה כתובה וביאה בלי זה הנשמה הנקבית לא נקנית לגמרי ואין חיבור . אמיתי  

זה שזה חלק מקידושים לא אומר שזה החלק המרכזילמה לא123

הוא חלק נכבד,אבל לא מרכזי. לדעתי כמובן

ב"ה זה החלק המרכזיmetorafi

בלי זה אין קיום בעולם חומש בראשית פרו ורבו ומילאו את הארץ 

כן אבל בשביל האישה זה לא מרכזי וטכניסיה

זה מחובר צמוד צמוד גם לחלק הריגשי. וזה אי אפשר להפריד

לכן אוטומטית, אם משהוא רגשי לא מסודר עם הבעל ,אז האישה לא מתאים לה להיות עם בעלה.

ואצל גברים זה מנותק

גם אצל גברים זה מחוברסוסה אדומה
לא כמו אצל נשים אומנם, אבל גם הם אנושיים עם רגשות.

הם אומנם (בניגוד לנשים!!) מסוגלים לקיים יחסים גם כשהם פגועים או לא מסופקים רגשית.
והקשר הפיזי אצלם עשוי להוות פתח לסליחה ואהבה (וזה חסד שה' ברא בשביל הגברים והנשים כאחד).

אבל א. לא כל הגברים ככה. יש כאלה שהם נשיים יותר ומחוברים לעצמם (זה בכלל לא שלילי, גם אם יש בכל דבר בעולם את החיסרון שלו במצבים מסויימים).
ב. גם גברים כאלה, לא יהיו מסופקים באמת.
בשלב מסויים הם ירגישו ריקניים מאוד, ויחפשו כל מיני ריגושים שלא יספקו אותם בחיים.
כי באמת, הם לא בהמות. לא משנה כמה הם ינסו להיןת. הם רוצים קשר אנושי וחם.

הם חפצים בהערכה ואהבה אמיתית מבת הזוג שלהם.
גם כאלה שצריכים טיפול. גם כאלה שמנסים בכל תוקף להתנהג כמו בהמות.

אדם הוא אדם. ויש בו נשמה אלוקית.
נשמה אלוקית לעולם לא תהיה מסופקת מיחסים בהמיים.

ויהודי, שטבעו ישר עוד יותר, עוד יותר.

מי שמוותר לעצמו, ובוחר בדרך הקלה. לא יגיע אל היעד.
אולי תהיה לו אישה פראיירית שתהיה איתו בהתחלה אפילו שהיחסים הנפשיים בינהם לא תקינים.
אבל א. זה לא יחזיק מעמד הרבה זמן מצידה. וב. כולם יודעים איך נראים יחסים עם אישה שלא נהנת מזה. ג. זה לעולם, אבל לעולם לא יספק אותו.

בימים האחרונים, מסתובב פה יצר הרע גדול שמנסה לשכנע את כולם שחזרנו לימי המבול.
אנחנו לא.
אנחנו מתקדמים לעבר גאולה שלמה.
כזאת שבה הדוד והרעיה שניהם יחד מזדווגים מתוך בחירה ורצון.

אין יותר בית שבו הדוד נמצא והרעיה בוגדת עד שהיא יוצאת לגלות.
אין יותר בית שבו הרעיה נמצאת והדוד לא נמצא בקודשי הקודשים.

בית שלישי שניהם יחד נמצאים שם.
שניהם יחד בונים את הבית שלהם.
שניהם יחד פנים בפנים.
מתוך אהבה, בחירה ורצון טהור ואמיתי. שלום ואחווה.

הגאולה מתחילה בקודש הקודשים שלנו.
וכנראה, שרק בזכות נשים צדקניות יגאלו ישראל.

תמיד ימשיכו להיות גברים שיהיה משוכנעים שהם בהמות.
אבל אסור שנשים יפלו לזה גם כן.
הם לא. הם אנשים. עם צרכים רגשיים. עם לב רך ורגיש שזקוק לחום וליטופים אוהבים ומעריכים.
לא רק מין. שיגידו עד מחר על עצמם.
זה שקר. ומזל שככה.

גאולה שלמה בקרוב אמן.
לא ממשמופאסה
גם אצל גברים יש קשר רגשי.
גם גבר לא יכול להיות עם אשתו כשיש מתחים וכדו' גם אם כן השיא שלו ודאי לא יהיה באותו עוצמה.
בכלל העניין של הזקפה היא קשורה לשתי מערכות בגוף, לכלי הדם ועצבים. באופן פשוט הזקפה של הגבר קשורה למערכת העצבים הפארא-סימפטתית (בלתי רצונית) שזה אומר כל לחץ/מתח/עניינים נפשיים ישפיעו שם, גם עניינים רגשיים.
יש מה להאריך ואין לי כח אבל זה ממש לא נכון שזה מנותק.
הדבק של הזוגיות.כלה נאה
כתוב בגמרא "בטלה אהבה בטל שלום בית".
מסבירים את זה על זוג שניגמר אצלם הנושא הזה.
קשר נפשי עמוק אחרי חודש?למה לא123

אולי בסרטים

אז כנראה שאני חיה בסרט(מרחף)רק שאלה לי
כמובן שהקשר הולך ומתעצם עם הזמן, ואין מה להשוות את הקשר של היום למה שהיה אז, אבל אחרי חודש בהחלט אפשר להרגיש שהנשמות נקשרות זו בזו בצורה בלתי מוסברת
בצורת התאהבות ופרפריםלמה לא123

סרט שמתעוררים ממנו למציאות, שלא בהכרח לא נעימה. אבל זו שיגרה

קשר נפשי עמוק? הגזמת

את מוזמנת להתווכח עם המציאות...רק שאלה לי
אין לי עניין לדון על זה יותר מדי, אני יודעת מה קרה לי...
מה שכן, את צודקת שצריך להיות מאוד קשובים לעצמנו כדי לבדוק שזה לא רק התאהבות ופרפרים אלא שיש פה משהו אמיתי. זה קשה ולא כולם נמצאים במודעות עצמית מספיקה בשביל זה, אבל יש לא מעט שכן
ב"ה פרפים עד 4 שנים יש metorafi

כל קשר יש לו זמן אחר לפרפרים-סמיילי מחייךלמה לא123

מי שרעב ואין אוכל בבית אוכל בחוץבין תקוה ליאוש
אני רעב ולא אוכל בחוץ בשום פנים ואופןor1900
לאכול בחוץ זה לאו דווקא בגידה במובן הבסיסייהודה224
יש עוד דרכים...
בעיות במיניות זוגית פותרים יחד או מתגרשיםor1900
כן? בשביל סקס להתגרש ?בין תקוה ליאוש
להיות כספומט מהלך?
אין סיכוי..
חבל שאתה לא מבין שלפני גירושים יש עוד הרבה דברים..
נכון...חיים בשקר...אבל עדיף מלהיות זרוק בדירת חדר בגלל שהכל מגיע לאישה..
זה לא נכון שחור או לבן..יש עוד הרבה צבעים עד הגירושים
סלח לי אתה קל מדי על המקלדתor1900
כל מקרה וזוג לגופוor1900
זה לא שחור לבן

הפתרון חייב לבוא בהסכמה בין בני הזוג או בשיח ביניהם או עם איש מקצוע

בכל אופן לטעמי סנקציות וחיפוש כלשהו מבחוץ אסורים לחלוטין

כאשר אין פיתרון ונשארים ללא יחסי מין תקינים גירושין זו לא מילה גסה
ב"ה צודק אור כל הכבוד לך שאתה כזהmetorafi

צדיק ובניגוד לרוב הזוגות שיש להם בעיות ביחסי אישות לא פוזלים לצדדים אחרים ב"ה שכולם יהיו צדיקים כמוך

ב"ה חד משמעית בגלל זה להתגרשmetorafi

זה 75% ממערכת הנישואין ו 90% בשנה הראשונה

כנראה אתה לא כל כך רעב..בין תקוה ליאוש
שאישה מביאה את בעלה להיות מקום אחרון ולעשות לו טובה זה מה שקורה.
זה צורך קיומי של גבר.
אישה למשל שלא תקבל מחמאות תשמח לקבל את זה מאחרים..
אז מה ההבדל?
-רעב מאוד-ולא בוגד בחייםor1900
כל הכבוד!כלה נאה
אתה צריך למצוא פיתרון עם אישתך שתבין את הרעב שלך.
או שתבדוק איתה למה היא מרעיבה אותך.
בגידות מכל סוג הורסות את החברה האנושיתor1900
נכון. אבל צריך להתפלל שלא נבוא לידי ניסיוןכלה נאה
אין ביטוח לאף אחד.

גם שבעים בוגדיםor1900
כל שכן.כלה נאה
רוב הבוגדים דיברו על חוסר ריגשי או פיזי.
מי שבוגד זה מי שחסר לו משהובין תקוה ליאוש
רגשי או פיזי וזה תקף גם לגבר וגם לאישה.
סתם דוגמא שדיברו עליה בעבר כאן...
אשה חוזרת מהמקווה בעלה מתגעגע והיא אומרת מה עם הכלים הכביסה או לא יודע מה.
מה היה קורה הגבר היה אומר לה עוד מעט ממי יש משחק עכשיו...
למה גבר חייב לעשות ביום המקווה ?
ואם אין לו חשק?
למה על חוסר חשק שלו לא מדברים?
אשתי עשתה לי ככה וכבר 8 חודשים היא הולכת למקווה סתם
אני לא צריך להרגיש כמו כלב מיוחם..
אישה רוצה דיאטה? זכותה אבל שלא תחייב את בעלה לאכול חסה

יש סוג אנשים שבוגדים כי אוהבים ריגושיםכלה נאה
ולא בגלל שבן הזוג לא טוב.
ויש שבוגדים גם בגלל חוסר.

לגבי אישתך. חבל. אתה מפרש את זה לא נכון.
אישה בראש יותר פנויה שכשיודעת שהבית נקי.
פעם היה לי את השיגעון הזה. שבליל טבילה הבית צריך להיות מבריק. מה הקשר? לא יודעת.
למדתי להתעלם מהבית ולדאוג לחדר שינה בלבד.
ניראה לי שזה קורא לנשים פרפקציונסטיות.

אל תעניש אותה בגלל זה.
קשה לך? תביא לה עוזרת לאותו יום.
ואם
8 חודשים זה המון!
אסור להמשיך את זה.

אני כן מצדיקה את זה שזה לא בסדר.
כאילו לאישה מותר לדרוש, לירצות, להפגע.. ולגבר אסור.
גם לגבר יש רגשות. ואני כן חושבת שנשים היום לא מודעות כל כך.
דואגות לבית ולפרנסה ולילדים עד שלא נישאר לה כח לבעל.
היום העול שעל האישה לא פשוט
בעיה מכל הכיוונים.
כל הכבוד.סוסה אדומה
מקווה שהדברים יסתדרו בינכם. מגיע לך...
תודה רבה רבהor1900
מה זה לא בוגד??יהודה224
גם שמירת הברית
תגיד לי שכן
אשמח...
ב"ה תגרום לאשתך לרעוב metorafi

בזוגיות אין אשם אחדסוסה אדומה
אישה לא "מביאה גבר ל... וזה מה שקורה". רק בעולם שמחנכים נשים להיות שפחות (ובבוקר הן מברכות ברכה לבטלה), ולא מלמדים גברים איך להתנהג לנשים שלהן כדי שלא יקרה מצב שהיא כל כך לא רוצה בזה.

כי גם גבר יכול להביא אישה להביא אותו למצב ש... זה לא נגמר. אין מה לחפש אשמים, שכל אחד יהיה אחראי על עצמו בלבד.

כשיש בעיה, מנסים לדבר, באהבה, מתוך אמון האחד בשניה ובזוגיות שלכם, ומנסים לעלות על הבעיות ולפתור אותן ולא להתייאש ולברוח מהן. אף אחד לא הבטיח שזה קל.

תירוץ של "אישתי לא נותנת לי" לא מתקבל בשום עולם מתוקן.

לגבר אסור לבגוד, ואם אישתו לא נותנת לו, שיבדוק איתה את הסיבה.
וגם אם אלף נשים יצעקו ויגידו שהן מבינות גבר כזה, זה לא יהפוך אותו לצודק, וכל שכן שלא לצדיק. ההפך הגמור. אין שום לגיטימציה בעולם לבגוד!!!
שום לגיטימציה בעולם.

כנ"ל לגבי אישה, רק שנראה שאצל גברים הנושא הזה פחות ברור.

יש מצוקות, יש קשיים, ובאמת שלפעמים זה קשה מנשוא, אבל חטא לעולם ישאר חטא.

מאחלת הצלחה באהבה רבה לכל הזוגות שיש להם קשיים בתחום הנפשי, רגשי, רוחני ומיני בינהם.
ומי שצריך עזרה, מזמינה אותו ללכת לקבל עזרה, אם לא עובד עם בן הזוג שלו, שילך לבד - גם זה עוזר ברוב הפעמים.

העיקרון הוא לא להתייאש, לתת אמון, ולא לחשוב שלברוח זה פתרון.
נכן. גם גבר יכול להביא את אישתו לחוסרכלה נאה
במחמאות או במגע..
ושלא יבוא בתלונה אם היא מתמודדת מול גבר אחר שמחזר אחריה.
גם גברים צרכים להתעורר.

ואני ממש לא מצדיקה בגידות. אבל הניסיון קשה יותר.
מדוייק וחד כרגילor1900
את שמה לב שאצלךיהודה224
אין שום אשמה נשית רק הגברים אשמים....
אני שמה לב שאתה לא מפסיק לדבר על אשמיםסוסה אדומה
בעוד שאתה לא מבין שזה ממש לא רלוונטי לאף נושא.

אבל האמת שמעבר לזה, אני חושבת שאנחנו די לא מסכימים בהרבה דברים, ובשביל לחסוך בויכוחים מיותרים, אני חושבת שלא אמשיך לדון איתך. אומרת מראש כדי שלא תיפגע או משהו במקרה.
אם את לא כל כך בטוחה בעצמך אז בהחלטיהודה224
את בהחלט מגזימה כל פעם באחריות הגבר על המצב והלוואי שהייתי שומע ממך יציאות חדות ככ גם על נשים....
אם זה לא הטלת אשמה אז מה זהיהודה224
כנ"ל לגבי אישה, רק שנראה שאצל גברים הנושא הזה פחות ברור...ציטוט מדברייך
למה אתה מתעצבן?בין תקוה ליאוש
הרי הגבר אשם בהכל
צריך לפייס ולקנות ולעשות...
כל האחריות עליו
והאישה ? הורמונים...
כל אישה חושבת שהשמש זורחת לה מה...
לא כל אישה! אני ומאמינה שיש עוד שלא חושבות כך.כלה נאה
אז את בין יחידות סגולהבין תקוה ליאוש
כנראה את מבוגרת עם ניסיון חיים שמבינה איך העולם צריך להתנהל..
(מקווה שלא תיכנסי על המבוגרת....)
מעניין למה בדור שלנו יש 35%גירושין...
מעניין למה יש כל כך הרבה ברבנות גט ואלימות...
לא כועסת בכללכלה נאה
אני מבוגרת בת 40
עם ניסיון של גיל 60

בקשר לכמות גירושים.
לבעלי יש חבר דיין ברבנות. אמר לו שהרבה גירושים יכלו להמנע אם כל אחד יוריד קצת מהאגו ויבוא לקראת השני.
עצוב מה שקורה.

כמה שזה נכון....בין תקוה ליאוש
אני עד עכשיו מתחנן לאשתי לדבר..לנסות להגיע לפיתרון..הגאווה שלה יחד עם המודעות לזה שהמדינה לטובתה לא נותנת פיתרון...
אז אני מושך את הזמן
אוי תאילנד עוד 4 שנים....
אל תתיאש! יכול להיות שהיא תבין באיזה יום.כלה נאה
יודעת מה הכי כואב?בין תקוה ליאוש
היא התלוננה סתם במשטרה ודיברתי עם עוד גבר שם..אשתו העלילה שהוא מטריד את הבת שלו..
מאז אני מפחד לכסות את הבת שלי בלילה!!!
המדינה נתנה לה כוח מטורף...בגלל זה נדרתי נדר שהיא בחיים לא תראה גט!!
גם אם אני יצטרך להתאבד במקום שלא ימצאו את הגופה שלי
מפחיד.. יש לי שכנה שעשת את זה לבעלהכלה נאה
רק ככה אפשר להרחיק את הבעל מהבית. באמת מזעזע שהרבה פעמים הכל שקר.

אבל עזוב מלחמות.
ניסית ללכת ליעוץ אפילו לבד?
אם לא. אתה לא יכול להגיד שעשית הכל בשביל שלום בית.
אתה צריך איש מקצוע לבעיה שלכם.

למה להתאבד בשבילה ח'ו.
ולא כדאי להיות סרבן גט.
מספיק שאתה מחכה שהילדים יגיעו לגיל 18 ולא תצטרך לשלם מזונות.
תן גט ותשתחרר לגמרי.

האמת הסיפור שלך כואביהודה224
מה אני יגיד...
אשמח שה' יעזור ויתיישרו בניכם ההדורים...ותחזרו להיות זוג מאוהב אינשאללה
ממש לא מתעצבןיהודה224
כנראה בדור הזה זכיתי באישה שיודעת לקחת אשמות על עצמה ולא רק להאשים את בעלה ...
שמעתיפעם אדם חכם שאשתו שאלה אותו על איזה עניין
האם אתה מפחד מניצני פמיניזם??
אז הוא ענה לה הלוואי ניצנים .. היום זו ערוגה שלימה....
ב"ה מי אמר לך את הבלבולי שכל האלה ?metorafi

פרט נמק הסבר??יהודה224
מה רע בזה שאשתי גם יודעת לקחת אחריות על עצמה בדברים מסויימים מה רע בזה??
זה לא מסתדר עם התופעות שמסתובבות פה אז מה.....???
ב"ה חד משמעית אצל גברים הנושא ברור כמו נשים אין שום רעmetorafi

לא הובנתי נכון

קיחת אחריות. יש הבדל.סוסה אדומה
וכן, אין ספק שהרבה יותר גברים מרשים לעצמם לבגוד. אתה יכול להמשיך להתווכח.

אבל אותי דווקא מעניינת הנטיה שלך לקפוץ בכל פעם שמדברים על הנושא הזה ולחזור שוב ושוב, שהנשים אשמות בדיוק באותה מידה.
מה זה יתן לך ומה זה יוסיף לך?

ואף אחד לא דיבר על אשמים. אתה זה שמחפש את האשמים כל הזמן.
תחזור על כל התגובות שלך בנושא הזה, ותנתח אותן. הייתי עושה את זה בשבילך, אבל לא חןשבת שתאהב את זה.

בכל מצב, כמו שכבר אמרתי, אני לא מתכוונת להתדיין איך יותר, לא מוצאת בזה שום תועלת.

בהצלחה.
כבר כתבתי עלזהיהודה224
שעל כל גבר בוגד יש אישה אחת לפחות אם לא יותר...
וכן היחס צריך להיות שווהיהודה224
אני שמח לשאת את הדגל הזה
לא לדבר כל הזמן על גברים...
יש גם נשים בעולם...
לא מצדיק אפחד בבגידות
ב"ה ההבדל הוא שאתה עומד בניסיונותmetorafi

ש ה' מבחינתו אתה יכול לעמוד בהם ומצפה שתעמוד בהם,  חוץ מזה בכללי תדע שנשים רוצות לפעמים יותר מגברים אם לא כמו גברים

הוא צודק. הניסיון של גבר רעב יותר קשה מגבר שבע.כלה נאה
גבר שיש לו פת בסלו הוא יותר רגוע.
אני לא מצדיקה בכלל לפזול.
אבל לאישה יש חלק בזה.
ב"ה אור יקירי או שאשתך תתאפס על עצמה מהר או שתחתוך מהרmetorafi

חבל על הזמן להתגרות ביצרים

כנראה נכוןיהודה224
אבל לא מצדיק... זאת המציאות לצערינו משני הכיוונים
ב"ה וואי כמה אוכל יש בחוץ אבל אנחנו אוהבי ה'metorafi

והכל טרף חחחחחחח ואנחו משתדלים לעשות את רצון ה'

בפועל את הפעמיים בשבוע אתם כן עושים?חולת שוקולד
אם היא מוכנה "לתת" בתדירות סבירה גם אם אין לה חשק אז זה לא נראה לי כזה נורא
לצערי אני כבר תקופה ארוכה בלי חשק מסיבה מסויימת אבל עושים פעם פעמיים בשבוע למרות זאת
וברור ששנינו היינו רוצים שזה יהיה מתוך תשוקה ורצון גם שלי אבל העיקר בעיני זה לפחות לא למנוע ממי שכן רוצה (אא"כ זה ממש סבל אבל זה לא המצב אצלינו ונשמע שגם אצליכם)
אבל בעלע לא צריך להתחנן אלי, אני עושה בשמחה, אמנם בשבילו אבל ממש בשמחה
ירבו כמותך בישראל - ושיסתדר לכם לטובה ב"הor1900

תודה. חח.. ציפיתי לעגבניותחולת שוקולד
אשה זו לא מכונה - ושיסתדר לכם בשמחה ואהבה עד 120or1900

על מה עגבניות? אישה כשרה שעושה רצון בעלה!כלה נאה
ובשימחה!

נמאס מהשטויות שלך סליחהה' אלוקינו
????or1900
דיברתי לכלה נאהה' אלוקינו
שימאס. אין לי בעיהכלה נאה
לא חייבת לחשוב כמוך!

את לא חייבת לקרוא אותהחולת שוקולד
עדיף אישה חסרת חשק וגבר לא מסופק או אישה חסרת חשק וגבר כן מסופק?
בהנחה ש*כרגע* אלה האפשרויות היחידות
ולא רק שמסופק. אלא גם מעריך מאוד את ההשתדלות בשבילוכלה נאה
אבל לא. היא מעדיפה שיחכה לחשק שלה. שלא תמיד זה תלוי בו.
בגלל עיוותים כאלה נשים נכנסות לטראומותה' אלוקינו
למהעץ הלבבות
טראומות? זוהי נתינה כמו כל נתינה אחרת. אפשר לתת גם כשאין חשק לשם הנתינה, לא מאונס! מתוך בחירה!! כנתינה!! ההבדל הוא גדול! ולא תתפתח שום טראומה!
מסכימה מאד עם כלה נאה!
זוגיות טובה ויציבה, היא זוגיות בה האחד רואה את צרכי השני, רגישים זה לזה, ומעניקים זה לזה תוך איזון הדדי.
טראומות כשמחנכים רק את הנשים למה שאת אומרתסוסה אדומה
כל כך הרבה גברים שלא באשמתם, לא יודעים מימינם ומשמאלם בנושא הזה.
אין מספיק הדרכה. וחוץ מזה, ברור לכל שאישה שלא מספיק רוצה לתת לאיש שלה לפעמים גם נטו בשבילו, משהו לא תקין בינהם והם שניהם צריכים לתקן.
אז החילוק הזה בכלל לא משנה. זה נכנס בתוך זה.

במקום לחנך נשים שיהיו עם הגברים שלהן בכל מחיר, שיספרו להן על הצורך הזה, והם ילמדו לנהל שיח כשיש חוסר חשק.

לא מכירה אישה שעושה את זה רק כש"בא לה". נדיר מאוד מאוד פשוט כי טבע האישה לרצות. רק שיש נשים שכל כך רע להן, שגם רק בשביל לשמח אותו הן לא מסוגלות. וצריך עיון שם.

ברור שכשהאישה נמצאת איתו בכל מחיר כי זה הצורך שלו (ואוי ואבוי למי שתעז לא לקיים את הצד שלה, אבל הוא יעשה את הצד שלו עם הזמן... אולי עוד 20 שנה, ועד אז האינטימיות שלהם תהיה נטולת חשק ואף אחד לא יבין את הסיבה הפשוטה הזאת), נדיר שהוא עושה רגע פוס משחק, ובודק את עצמו. הוא אפילו לא מודע לזה שלא טוב לה ברמה שהיא לא מסוגלת להיות איתו. כי ברור, היא תמיד איתו, כי חס וחלילה יפול עליה פטיש מאה טון של האשמה, והיא גורמת לו לשז"ל ולפזול בחוץ ואפילו לבגוד.

במציאות מתוקנת וגאולית עושים דברים מתוך רצון. ורוצים שיעניקו לנו רק מתוך רצון וחשק.
גבר טוב, לא רוצה שאישתו תהיה איתו מתוך אילוץ.
אין שום סיבה בעולם שיחנכו נשים שלא להיות קשובות לעצמן.

נשים הן לא אובייקט. כשאין רצון לחיבור צריך לעורר אותו.
להכריח, לא תקין משום צד ומשום בחינה.
מצטערת מאוד. מיניין לך שהבעל של אישה כזאתכלה נאה
לא עושה כפי יכולתו??
מיניין לך שהוא לא מודרך כמו שצריך???
היית אצלי בחדר שינה?

אנחנו חרדים והלואי על כולם השלום בית וההבנה והיחס שאני מקבלת מבעלי.
יותר מהרבה שכאילו יותר פתוחים פה. וקיבלו חינוך שאת חושבת!

בעלי מדריך חתנים. ואני יודעת בדיוק איך הוא מדריך את הגבר מזה אישה. ואייך לפייס. ואייך להשתחוות לה. ואייך ליקנות לה. ואייך וכמה לדבר ולשמוע אותה.
אז כןןן יש תקופות שאין חשק לאישה או לבעל. אז עושים בלי חשק!!
ולפעמים החשק מתעורר ולםעמים כל מה שהוא יעשה לא יעזור.

לא מבינה למה את מתכוונת בלי חשק?
פרצוף חמוץ. או כעס?

ערכתי. בלי חשק = קיום יחסים שגורמים למועקה וסבל.סוסה אדומה
מי שזה לא גורם לה לאחת מהתופעות הנ"ל כנראה שיש לה חשק כלשהו. ולא על זה מדובר.

גם לעשות רק בשביל הגבר שלך זה סוג של חשק. לא כולן מצליחות להיות שם, ולרוב מדובר באחריות זוגית ולא אישית.

מעבר לשלום בית, חיי אישות צריכים להיות מלאים באהבה ובטוב.

לא ייתכן שמדריכות ילמדו נשים שהן צריכות להיות עם הגבר שלהם בכל מחיר כי הוא צריך.
במקום ללמד אותן כמה הן יכולות להנות מזה, ואיך הן יכולות לענג את הגבר שלהן.
ה' ברא יחסי אישות כדי שנתחבר גם איתו.
שם מתגלה השכינה, בזה שה' אשכרה ברא אותנו כדי שנהנה ויהיה לנו טוב. לא יתכן שדבר שיכול לגרום לעונג יסב כל כך הרבה סבל בעולם כי מלמדים את הדברים הלא נכונים.
אסור שהחוויה תהיה שלילית.
יחסי אישות זה עונג צרוף לשניהם אך ורק שקיים חיבור אימיתי ואוהב.
צודקת ועדיין עדיף מכלום בשלב ראשון בלבדor1900
מסכימהעץ הלבבות
עם כך שההדדיות והרגישות מצד שני בני הזוג חשובה, לא יתכן שזה יהיה חד צדדי. ומסכימה גם שההדרכה לגברים היא הכרחית ואין שום סיבה שאישה תהפוך לקדושה מעונה ברגע שהבעל ילחץ על כפתור הצורך הגופני. עד כאן מסכימה. אך, בזוגיות ישנם תחומים רבים של חלוקה, נתינה ושותפות ואחד התחומים הוא היחסים האינטימיים. מדברייך אני מבינה שאת מצפה שיקיימו יחסים רק כשיש לשני בני הזו הנאה ועונג מהדבר ועל כך אני חולקת.חשקה של אישה כפי שציינת מושפע בין היתר מעליות וירידות ההורמונים בגופה. לעיתים לקיחת גלולות או התקנים הורמנליים שמשבשים כל רצון או חשק. זה לא יתכן שקיום היחסים ותדירותם יושפעו רק ממצבה וחשקיה של האישה. אישה שמזהה רצון של בעלה או צורך בקיום יחסים(ובהחלט לא בדרישה וכפייה שלו לדבר) יכולה להגיע להחלטה לקיום היחסים גם כשיודעת שסיכוי רב שעכשיו לא תהנה . היא תאפשר זאת מתוך ידיעה שבעלה כרגע זקוק לזה (בדיוק כמו אוכל) ותעניק לו את הדבר שרק היא כאשתו , הקרובה אליו ביותר, חלק ממנו, מסוגלת להעניק. מכוח זה שהיא הגיעה להחלטה וההחלטה לא נכפתה עליה. ומכוח זה שהיא כרגע מעניקה ( נתינה- כמתנה) אני מאמינה שיתכן ואולי לא תהנה אך בהחלט גם לא תסבול.
הבעיה מתחילה כאשר נשים לא מוכנות להעניק או להיות רגישות לצורך הגופני של הבעל, (ומרוכזות רק בעצמן, תחושותיהן ורצונותיהן) או לחילופין לחץ גדול של הבעל וכפייה מול רגישות לקצב ולקבל החלטות של האישה.
עם חלק מהדברים מסכימה. חלק לא הבנת.סוסה אדומה
ועם חלק מהדברים לגמרי חולקת עליך.

אבל אין לי זמן לפרט.

מועדים לשמחה בינתיים...
אוי סוסה אדומה כמה שאת צודקת...ה' אלוקינו
לכי תהיי מדריכת כלות (חושבת על זה ברצינות) רק כדי לתקןן את העיוות הנוראי .... אשרייך!
זה שנכנסת לטראומה לא מעיד על כולן!!כלה נאה
יש נשים שעושות הכל בשימחה והבנה ובאהבה גדולה!

אני את שלי עושה. והשאר תלוי בו.
רק שלא מקובל עלי שאישה תלך רק לפי המצב רוח שלה ותדרוש מבן זוג להיות נזיר.

את לא חייבת לקבל. וזה לא מעניין אותי מה שאת חושבת. כותבת בשביל נשים אחרות שכן מעניין אותן.

אני לא נכנסתי לטראומהה' אלוקינו
כי לא עשיתי מתוך אי חשק.ב"ה
ושוב זה לא אישי נגדך, זה נגד הדעה הזו!ה' אלוקינו
שיהיה לכן בהצלחה בזוגיות.. לכולנו בע"ה
ברוך השם. שלא תתנסי. ואז לא מקנאה בבעלךכלה נאה
לא קשור, היה פעמים שלא היה לי חשק.ה' אלוקינו
אז לא קיימתי. זה צריך לבוא מאהבה לא מסבל.
יש אהבה שגם בלי סבל. אף אחד לא אמר לךכלה נאה
להיות עם בעלך כשאת סובלת עד כדי כך.
ואם לא היה לך חשק במשךחולת שוקולד
שנה, שנתיים, 5, 10
לא מדברת על סבל רק שלא בא לך,
מה אז?
אשמח לקבל תשובהחולת שוקולד
האמת אשמח גםרקלתשוהנ
מה שאת עומדת עליו בכזאת נחרצות נשמע לי לא הגיוני, וחבל לייצר פרות קדושות מדברים פשוטים.
אפשר לתת בלי תשוקה, רק באהבה, אם זה לא כל הזמן.

איך את מתמודדת עם חוסר חשק של תחילת היריון, של הנקה ועייפות, איך?

אני לא מנוצלת או מסכנה כמו שאת מציגה בעזרת נחרצות את כל מי שחושבת לא כמוך, ואני לא בעלת דעות חשוכות. אישה היא לא אובייקט אבל לתת מתוך אהבה ורצון לשמח זה לא עושה אותך לאובייקט.
נכון מאד!עץ הלבבות
הפמניזם הביא בכנפיו בשורות טובות לנשים יחד עם תופעות לוואי הרסניות לבית ולמשפחה.
אישה שמרוכזת רק בעצמה ובטוחה שהכל צריך להתנהל אך ורק לפי חשקיה ורצונותיה זו טעות בסיסית שנוגדת את רעיון מערכת משפחתית וזוגית על פי דרך התורה.
נקודה נוספת וכואבת, נשים רבות משתמשות בסירוב לקיים יחסים כנשק , בקלות רבה מידי ובלתי נסבלת.
אישה צריכה לדעת שלא לגיטימי להשתמש בנשק הזה על כל ריב פעוט. ראיתי כמה זוגות עם פוטנציאל זוגי מעולה שהגיעו לסף דרך אל חזור בגלל נשים שבקלות רבה מידי הרחיקו את הבעל מהן פיזית "כהענשה" והדרך להתרחקות איד מהשני משם מהירה.
צריך להבין שקרבה פיזית היא הדבק בזוגיות. היא כמובן לא הכל אבל רכיב חשוב מאד, צריך לתת את הדעת לכל ריחוק. ובעיקר להשקיע, להעניק, לתת גם כשיש צורך רק מצד אחד. זה קורה גם בדברים אחרים כשיש צורך מנוגד ואחד מוותר או מתפשר.
מזל שיש דעות נורמליותיהודה224
בפורום הלז
גם לעבוד את עובדת כל יום עם חשק?הלוי מא
בואו אני אגיב ואסביר אחת ולתמידה' אלוקינו

כשאני התכוונתי שאין חשק הכוונה היא כשרבים וכו אז אין לי חשק .. 
כשהמצב הזוגי טוב , אז לא מבטלת את האפשרות שנאמרה כאן לתת לו את הצורך שרק אישתו יכולה לתת (לפי ההלכה) . 

נגיד את כועסת על בעלך שבוע ,ה' אלוקינו

תהיי איתו גם אז ? מצחיק אותי לחשוב על זה בכלל... 

לא!כלה נאה
הכונה אחרת.
בלי חשק זה אומר שלא חסר לי. לא בא לי. אין מצב רוח ולכן אני גם לא יגיע להנאה שהוא רוצה. אז שלא ילחיץ וימשוך את זה הרבה זמן. שיתחשב בי.
אבל אני מוכנה לתת לו. קצת לשחק ביחד ושהוא יהנה לפחות. וזהו.
עשה לי צמרמורת התשובה שלךה' אלוקינו

שיהיה לך בהצלחה.סיימתי להגיב. אולי גם אמחוק את הכל . 

נשמע רע מאוד.. את לא צעצועor1900
נשמע לי יותר רע גבר שמפחד לבקש כי אוי ואויכלה נאה
הוא לא רואה שאין לי חשק?
שיחכה אולי עוד חודש.

אשת חייל ! "חכמת נשים בנתה ביתה" אשרייך !התחברתי
תשובה ממש מוזרה!miki052

הייתי אומרת ממש מעציבה!!

הגזמת.

עם כל הכבוד.

אבל זה בדיוק הפוךרקלתשוהנ
כועסת זה מרוחקת נפשית
ואז קירבה פיזית זה נורא, וזה בודד, וזה תחושת ניצול.

כשיש קירבה נפשית, אם האישה רוצה לשמח את בעלה מה ככ נורא?

כשאני מדברת על זה אני מדברת על ידי פעם, חד פעמי, במצבים מיוחדים. לא מדברת כמובן על שגרה כזאת .
נראה לי שהתכתבויותהעני ממעש
אישיות מדיי עוברות את גבול הטעם הטוב

לתשומת לב
האמת? חבל שלא כל הנשים כמו כלה נאהבין תקוה ליאוש
אני בטוח שיש לה נישואים הרבה יותר טובים מלכל
"הפמיניסטיות בגרוש"....
השיוויון זכויות דפק את הנשים ודפק את הנישואים
חחחח בטח , כי אתה גבר.. היא בעדך ..תשובה סובייקטיבית ככה' אלוקינו

היא בעד הוגנות..בין תקוה ליאוש
נראה לך שהיא תגיב נגד עצמה?
היא מעדיפה להיות חכמה מאשר צודקת.
היא מבינה שיש גבר ויש אישה והם לא שווים.
כל אחד מביא ונותן משהו אחר לזוגיות.

לא. היא כותבת מה שחינכו אותה.ה' אלוקינו

ומה רע?בין תקוה ליאוש
שהיא קשובה לבעלה ולצרכים שלו?
אני בטוח שגם הוא.
ברמה מסויימת אני מסכים איתך
לא מקיימים מקיימים יחסים בלי חשק..לא צריך להרגיש שעושים לי טובה.
אבל..
מי שרוצה לעשות דיאטה זכותה אבל שלא תגיד לבעלה אני לא מסכימה שתאכל שווארמה...
אתה לא לבד אצלי אותו דברריגשי
וגם כשכבר ביחד אז רק רוצה שכבר אני יעוף מימנה
משפיל אחי...בין תקוה ליאוש
שלא תעשה טובות...תוותר עד שתתיאש..לא מקווה ולא נעליים.
היא צריכה את זה נפשי שבעלה רוצה...
מה עושים?? מתבעסיםמוש השור...
ההפרש בין הרצון למציאות יוצר אכזבה...
צמצם את הרצון ולא תהיה אכזבה.
כי המציאות לא תלויה בך...
תגובההעני ממעש

א. יש בסיס קבוע של קשר, כך שכבר המצב סביל

ב. אתם זוג צעיר, ניתן לעבוד על תקשורת, בכלל, וגם בהתמקדות בענייני אישות

ג. יכול להיות שהחוסר תיאום הוא בגלל סיבה זו או אחרת- חינוך, מדריכת כלות, סיפורים ששמעה מהדודה, - נראה שזה לא מגיע ממקום רע.

ד. מלבד הדרכה כוללת, שתמיד לא מזיקה, ניתן לשקול הדרכה פיזית בעניין הזה.

ה. האם יש לכם חוויות משותפות? בית קפה, טיול, וכו'

קצת קשה להרחיב בהיות הפורום פתוח

כל טוב ובהצלחה

נושא מורכב ביותר וחלק מהמגיבים מתייחסים בשטחיות רבהאנונימי זה אני
דבר ראשון אומר שאתה עובר ניסיון לא פשוט וחזק ואמץ להמשיך להיות בשמחה ובזוגיות אוהבת ומשמעותית, אם אתם נשואים שבע שנים וממה שאתה אומר סה"כ הזוגיות טובה אז נראה שמדובר בבעיה ולא בחוסר ביכולת תקשורת וכד' כפי שניסו לטעון פה.
יש בעיות שונות ואני לא מתיימר לדעת לפתור הלוואי שאמצא פתרון לבעייותי רק אוכל לשתףבקושי שלי עמ"נ לעודד שיש מקום להתמודד ולהבהיר לכל מיני מגיבים שהם ממש לא בכיוון לענ"ד.

אני נשוי כבר כמה שנים ויש ילדים ב"ה, התקשורת בניינו מדהימה תומכת ואוהבת אבל בנושא אישות לאשתי היה קושי מהיום הראשון, על מה בדיוק זה יושב? אנחנו בעצמנו לא יודעים לומר אולי פגיעה מינית קלה שהייתה בעבר הרחוק מאוד, אולי חינוך דתי שבטעות גרם והתפרש בתת מודע שכל נוא הין הוא שלילי, אולי חשק נמוך באופן טבעי ואולי(וזו דעתי) הכל יחד… מה שבפועל לקח לנו לקיים יחסים מלאים מעל שנה ומעולם אשתי לא נהנתה מכך ותאמין לי שעשיתי הכלללל, לאט לאט התייעפתי לצערי הרב מלהתאמץ לעשות כל מאמץ כדי להנות אותה כי זה לא מספיק עוזר(כנראה שזה עוזר אבל לאאאאאאט, כי עובדה שבסוף הצלחנו לקיים יחסים וכיום מקיימים בתדירות של פעמיים בערך בשבוע) אני ממש לא מרוצה מהמצב ועושה כל מאמץ כדי לשנות אותו כולל יעוץ.
אני מבין מאוד מאוד את הקושי ואת הנסיון שבדבר, ומי שלא מכיר בנסיון ובכך שהנסיון גודל אלפי מונים ככל שהיחסים פחות תקינים אז הוא או שוטה או משקר לעצמו ואעפ"כ אין שאלה שנתגבר על הניסיון ונשמור את עצמנו, ואם חלילה נופלים(גם מחשבות הן נפילה) אז נקום ונמשיך כמאמר הפסוק "שבע יפול צדיק וקם! "
ולמגיבים שהגיבו כל מיני שטויות על כך בגלל ככה ובגלל ככה לאישה אין חשק ועוד דברים כאלה אסתפק במשפט אחד שאמרו חכמים ממני "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו"
פגיעה מינית בעבר זה סיפור אחר, הפותח לא ציין משהו כזהסודית
פעם נשים לא עבדו מחוץ לביתסודית
החיים היו עמוסים במטלות אבל פחות סטרס.

אם אשתך עובדת משרה מלאה, מגדלת 3 ילדים הגיוני שהיא תרצה זמן לעצמה..

אולי להוריד אחוזי משרה,
אם שניכם מסכימים וזה אפשרי.

צריך את הזמן הפנוי לנפש, זה צורך בסיסי - לא פחות מהצורך שלך..
בכל זאת נראה שבשיחה רגועה, כשתצליח להסביר מה אתה מרגיש, תדירות תעלה ל3 בשבוע..
בעלי לא מצליח לשלוט בעצבים שלואמאגיבורה

הוא בן אדם מקסים. באמת. ואנחנו בתקופה כלכך מוצפת..

אתמול בערב הוא היה לחוץ ממשהו וזרק משהו לעבר הבן שלי וזה פגע בו בפנים. שניהם כלכך נבהלו וזאת פשוט הייתה סיטואציה כלכך עצובה. אני רק בוכה מאז...

אני מרגישה ששנינו לא מצליחים להשתלט על הסיטואציה כמו שצריך ולא משנה כמה אני מנסה לבוא לכיוונו בסוף הוא פשוט מתפרץ וזה יוצא לו. הוא מרגיש מאוד רע עם עצמו ולא מאשים או מצדיק שום דבר... אני דואגת לו. אני חוששת שהוא בדיכאון או משהו כזה. הוא מתבייש ללכת לטיפול ואני כלכך מתביישת שמישהו ידע מה קורה בבית שגם אני לא מצליחה להוציא את זה... 

חשבתם ליצור קשר עם ער"ן קודם?אריק מהדרום
לא יודעת מה זה ער"ן אז לאאמאגיבורה
הסתכלתי קצת עכשיואמאגיבורה
נראה שזה לא טיפול עומק. יותר עזרה ראשונה.. אז באיזה סיטואציה אפשר ליצור איתם קשר? 
במקרה שצריך טיפול נפשי כעזרה ראשונהאריק מהדרום

עד שתקבעו טיפול רגיל בין בקופ"ח ובין בפרטי.

זה יכול להיות טיפול ראשוני עד שתתארגנו על עצמכם.

כמו שכתבתיאמאגיבורה
הוא ממש מסרב אפילו להתקשר אליהם.. מאוד מובך וקשה לו...
את רוצה שיטפל בעצמואריק מהדרום
זה מקום טוב להתחיל, זה לא יקרה לבד.
אם תלכי לטיפול יחד איתונהג ותיק

שירגיש שהוא לא לבד.

נשמע שאת מאוד תומכת בו, קשובה לו, הוא זכה.

גם את כנראה זקוקה לעצה מיקצועית איך להתמודד.

הוא עבר איזה משבר אישי לאחרונה? משהו שיכול לגרום לדיכאון?

האם זו הפעם הראשונה שהוא אלים בבית?פשוט אני..
כלפייך או כלפי הילדים
אני חושבת שבנוסף לטיפולשוקולד פרה.

דברו שניכם על חשיבות השליטה העצמית.

בלי הלקאה, בלי ייסורי אשם, בלי לשנוא את מה שהיה.

כי הנטייה להתפרצות היא חלק ממנו, ואם הוא ישנא את הנטייה הזאת ואת החלק הזה בעצמו, במצב דחק היא תתעורר וביתר עוצמה.

בעיניי חשוב שהוא יבטא גם מה המחשבה מאחורי ההתפרצות:

אולי היא "אני כל כך לבד בעולם הזה, בא לי לברוח מכל המחויבויות ותחומי האחריות שלי"

או שהיא אומרת "אני לחוץ כל כך, לא יכול לשאת עוד מיליגרם של לחץ"

או "אין לי כוח להשקיע בחיים ולכן מה שעולה בי מוציא החוצה"

חשוב שתדברו ביניכם לעומק. תנסו להבין את העולם הפנימי שלו.

וכמובן- ליצור לילד חוויה טובה עם אבא. חווייה בונה ביטחון.

אם הילד בר דעת ממש לדבר אתו על שליטה עצמית ולהגיד לו שהוא מבטיח לשלוט בעצמו.

לא רק לטייח, אלא גם לתת מרפא לשריטה שנוצרה.

אני מצטער אבל...elicoאחרונה

הסיטואציה לא ברורה לגמרי.

קורה שיש לחצים ועצבים בחיים.

מה זה אומר זרק?

זרק כדור? זרק מלחיה? כדור שלג? זרק מילה?

את לא צריכה להשתלט על הסיטואציה..

את לא אשת מקצוע ואת לא צריכה לאבחן אותו לדכאון.

לדכאון יש תסמינים כללים ותסמינים אישיים.

אתן דוגמא:

אני אוהב מאוד ללמוד תורה.

אבל, יש אנשים שאומרים שכשאני לומד חומר מסויים זה אומר שאני לא בסדר.

בפועל, כשדיברתי עם רופא המשפחה על זה הוא אמר לי שזה לא סימן, להיפף זה סימן שאני בריא.

לכן מאוד חשוב להאציל במקרה הזה את הסמכות של ההכרעה והבדיקה וההתעייצות לאיש מקצוע.

למה לרוץ לטיפול? אולי רופא המשפחה יכול לתת כיוון?

הוא יודע מה הוא עובר בחיים ואת לא. את לא יודע מה העבר והווה משליכים על נשמתו...

ועם כל הדאגה, ער"ן זה לא הפתרון למקרים כאלו לדעתי.

הייתי מתחיל ברופא בהתייעצות משותפת על רופא המשפחה ואז לפי הגישה הכללית שלכם.

יש אנשים שבשבילהם "רב" הוא דמות שהם יכולים לסמוך עליה בנושא.

ויש אחרים שמדברים עם משפחה (אני ממש לא ממליץ) ויש שעם חברים.

אגב, תני לו קצת מרחב..

רק תקחי בחשבון שכנראה לי שאם הוא לחוץ, אולי זה לא הזמן לעוד ילדים במשפחה? (היספור על הרב עם זה שחסר מקום בבית..)

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

נפלאהנגמרו לי השמותאחרונה
מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסחאחרונה
תכתבי לי בפרטי
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבש

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

את עושה מתוק וגם כואב ללבאליפ

זכית בבן זוג נדיר

לא יודע איך ממלאים כזה חסרון, אבל ה יתברך גדול מכולנו...

שבת שלום

מאמץ השבת את סעיף 5די שרוטאחרונה
עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגר

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

האם כשיצרו את סבב ה19 שנהקעלעברימבאר

של סוגי השנים (מעוברות ולא, שנ"ד ושנ"ה ימים) כחזל תקנו לוח קבוע וקידשו את השנים מכאן והלאה(בימי רבי הלל? לא זוכר) אז יצרו בכוונה כדי שראש השנה לא יצא באד"ו?

אם התכוונת לשאול אותי - אזעזריאל ברגראחרונה

צר לי לומר שלא הבנתי את השאלה.

ואם התכוונת להצביע על כך שיש פרשנויות בנושא בין חכמי ישראל - זה דבר מפורסם בין העוסקים בסוגיא זו.

מעניין🙂 לא ידעתיקעלעברימבאר
קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מזל טוב🙂 שפע פרנסה וברכות מהשמיםקעלעברימבאר
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

אולי יעניין אותך