שאלה והתייעצות(בעיקר לבנים)מם
שלום,
אני רוצה להעלות נושא שמאוד חשוב לי. אשמח אם תחשבו טיפה ותגיבו.
אז....ברוך השם, יש לי נטיות הפוכות.
הלכתי לפסיכולוג, שילמתי לו 450 שקל לפגישה(!) נראה לי של ארבעים וחמש דקות... כמה שתליתי בזה תקוות וציפיות, לצערי זה לא הצליח, ואחרי כמה מפגשים החלטתי להפסיק.
אני חושב הרבה על פגישות וחתונה בעז"ה, ויש לי כמה שאלות ותהיות שממש חשוב לי לקבל עליהן תשובות, אשמח אם תוכלו לחשוב באמת ולעזור לי:
1. מדברים הרבה על המושג "אהבה" בין בני הזוג ועד כמה המשיכה חשובה. אני יודע מה אני מרגיש כלפי מי שאני נמשך אליו. אבל אין לי מושג מה זו באמת האהבה בין בני הזוג, שאומרים שתלויה במשיכה ביניהם. זה מיד כשרואים את הצד השני? זו רק המשיכה, או יותר מזה? או שניהם ביחד? תוכלו בבקשה להסביר לי? (נראה לי עדיף בפרטי...).

2. בנות- אם הייתן יוצאות עם בחור והכל טוב ויפה, התאמה וכו'.. אבל אז, בפגישות המתקדמות, הוא מספר לכן שיש לו נטיות הפוכות, ולמעשה, הוא לא נמשך אליכן.
מה הייתן עושות?

3.בנים ובנות- האם כדאי לספר בכלל לחברה על הנטיות ההפוכות?
צריך? מה אתם אומרים? לא תגלה את זה אחרי החתונה?...לא חובה מצידי?

זהו...אשמח לתשובות....
ברור שדבר כזה מהותי וקריטי בזוגיות, ואי אפשר להסתיר מבת הזוגקרן-הפוך
בין בני הזוג חייבת להיות פתיחות מלאה, אמון מלא, משיכה ותשוקה.
אי אפשר להכנס בברית הנישואים ולהסתיר משהו כל כך קריטי ומהותי.
לגבי 3 חובה לספרקוד אבל פתוח
הי. מנסה לענות תגובה ראשונית....ultracrepidam

1 זה מאד מורכב, משתנה מאדם לאדם ומקשר לקשר. אומרים שהיו מקרים של אנשים (לא מכיר אישית, אבל אני מניח שאתה מתעניין בנושא יותר ממני ואולי שמעת) בעלי נטיות הפוכות שלא היו מודעים לזה והקימו משפחות, וגילו את הנטיה ההפוכה. אז כנראה זה לא היה מספיק כדי לשים לב. השאלה היא לאיזה רמה אתה כן מסוגל.

3 השאלה היא עד כמה זה משפיע. לדעתי, השאלה החשובה האמיתית היא אחת - האם יש לך האפשרות להקים משפחה עם מישהי באופן שהיא לא תסבול מזה שיש לך נטיה הפוכה. אם ההערכה שלך - וכדי שתוודא את זה עם אנשי מקצוע, וכמה מהם - היא שהיא לא תסבול מזה ואולי אפילו לא תשים לב, או כאשר תצליח להגיע למצב שבו לא יחסר לה כלום, לדעתי אין חובה לספר.

מצד שני, אם הקשר יהיה כזה שיחסרו לה אלמנטים שונים שהיא יכולה לצפות להם בנישואים סבירים, אתה חייב לספר לה על זה.

כמובן התשובה שלי היא תיאורטית - אני לא באמת יכול לדעת מה המצב שלך, אוין לי הבנה מספיקה של נישואין כדי לדעת מה יכול להיות חסר.

בשני ההקשרים, לדעתי כדאי לשים דגש על השאלות של "מה אני רוצה לעשות ובאיזה אופן אהיה מסוגל לזה", ולאו דוקא להתייחס לעצם הנטיה (שסביר מאד שאם יש לך דרך לעבוד על זה זה כדאי, אבל זה כמובן לא כל כך פשוט)

אם תרצהדעתן מתחיל

מוזמן לש"א, אולי אוכל לעזור קצת

תודה, אני משתמש חדש אז אני לא יכולמם
צודק. אז במסר?דעתן מתחיל

מוזמן...מם
מאתר ישיבהצהרים
https://www.yeshiva.org.il/ask/48548

תקרא קצת באינטרנט. כתבו על זה המון
הרב ארלה הראל מתמחה בנושא,צהרים
אולי כדאי לך לדבר איתו.
שכוייח שצרפת. אני תוהה האם זה גם מה שהרב מלמד היה מקבלאורות הכתובה
עבור הנכדות שלו, והאם היה מקבל בשוויון נפש שידוך כזה בשבילן, כל שכן כשהן לא ידעו מראש

(מסופקני)
אני הבנתי מדבריו שצריך לספר,צהרים
אז לא הבנתי איפה הבעיה?

חוץ מזה, ברור שזה לא מצב אידיאלי וכולנו היינו רוצים מישהי/מישהו בלי בעיות מיוחדות, זה עדיין לא סותר את העובדה שיש הדרכות מסוימות גם לאנשים בעלי 'בעיות'. הדוגמא שעולה לי לראש היא אמא שהבן שלה ח"ו נחטף. אף אחד לא יצפה ממנה לחשוב בצורה רציונלית על 'אין פודין את השבויים יותר מכדי דמיהן' אבל מראשי המדינה זאת בדיוק החשיבה שלה אני מצפה.
לא כתבתי בהקשר של השרשור, כתבתי ביחס לדברי הרבאורות הכתובה
מלמד שבאדיבותך הבאתך לכאן

ואם נלך עם המשל שלך- כן היה מפריע לי אם אותם ראשי המדינה היו נוהגים בקור רוח וברציונאל מקפיא עם חטופי אותה אם-
אך היו נוהגים בחמלה מרובה, ובצורה שונה, אם היה מדובר בבנם שלהם
אבל הרב מלמד כתב שצריך לספר..צהרים
אז שוב אני לא מבין מה הבעיה..

בעיני המשל מדויק גם בנקודה הזאת. אני לא מצפה מאדם לנהוג בצורה רציונלית כשזה נוגע אליו ולבני משפחתו. זאת הסיבה שדיין פסול לדון קרובים ועד פסול להעיד על קרוביו. אי אפשר לצפות מהם לאובייקטיביות. כנל כאן, כאשר באים לדון בנושא כזה צריך לנסות לדון בצורה אובייקטיבית ולכן לא רלוונטי מה כל אחד היה רוצה לעצמו. יש כאן שיקולים יותר רחבים.
אפשר לטעון כנגד מישהו, שהפלה את הבן שלו, על חשבון סיכון...אדם כל שהוא

חיי אחרים.

אין טעם לטעון נגד מישהו, שלשעתך היה מפלה את הבן/הנכדה שלו, על אף שכל הסיטואציה מעולם לא קרתה.

השאלה איך הוא היה מגיב אם זה היה הנכדות שלו, רלוונטית רק אם לדעתך זה המדד לקבוע מה נכון לעשות. מאחר שכפי מה שצהריים כתב זה לא המדד, זה בעצם לתקוף את הרב מלמד על צורה שבה הוא לדעתך היה מגיב במקרה דמיוני.

אם לדעתך בחשבון רציונלי ענייני צריך לנהוג אחרת, אתה יכול לכתוב את זה, בלי האשמות כלפי הרב מלמד שהוא היה נוהג אחרת לו היה מדובר בנכדותיו.

לא ממש הבנתי את כוונתך, אם תוכל לפשט ליאורות הכתובה
אנסה לעשות את זה בצורה יותר פשוטה..אדם כל שהוא

אם אני אכתוב "אני רק תוהה האם אורות הכתובה ישקר ויטעה אנשים אחרים, כאשר הוא יוכל להרוויח מזה כסף רב, ומסופקני" - האם זה לגיטימי?

מאותה סיבה אני לא חושב שלגיטימי 'להעלות תהיות', האם הרב מלמד היה נוהג בסטנדרטים אחרים, אילו היה מדובר בבנותיו ונכדותיו.

חוששני שלא טענתי שישקר אחרים עבור כסףאורות הכתובה
הנקודה היא אחרת
לעיתים רבנים נוטים להעביר מידע הנע בין גבולות ההלכה למוסר ארצי ואתיקה-
שבין אם היותו הלכה, ובין אם היותו מוסר ארצי ואתיקה-
זה נתון למחלוקת

אך יש צד למה שהם אומרים בדבר, שכן אלו סוגיות סבוכות למהדרין, יותר או פחות

ובכל זאת, יכול להיות שהם לעצמן היו חוסכים את ההתמודדות מכל וכל, מהסיבה הפשוטה- שהם יכולים להרשות לעצמם.

לצורך העניין- קח פסק הלכה/הנהגה של רב בענייני שידוכין, במקרי קצה. הרב יכול לפסוק/להמליץ כך לרבים-
אך מכיוון שידו משגת, הוא לעולם לא יפזול לכיוון הזה בשביל הנכדה שלו. לא יסכים לשמוע שידוך כזה עבורה. הוא יכול להשיג לה שידוך אחד, שניים או מאה אחרים אם יחפוץ בכך.

אינני יודע אם זו הסיטואציה כאן,
פשוט כבר יצא לי לשמוע רבנים שאני מכיר בסיטואציות שונות
כשהאמון שלי נפגע מאד מחוסר הלימה בין דברים שאמרו ברבים לבין דברים שנהגו כלפי עצמם (או כלפי קרוביהם)-
מה שגורם לך עם הזמן להתפכח מעט, ולהיות ביקורתי יותר כלפיי דברים שאתה שומע. שכן האמנת בעבר, הופרכת בעבר, נפגעת בעבר, והדם הישראלי שבך לא יתן שיסובבו אותך על האצבע עוד פעם. אתה מבין שגם בעולם התורני והיהודי לא תמיד הדברים כל כך רומנטים כמו בסרט של דיסני

לכן, מסופקני
העניין שהעלת לגביו האשמה, שאין לה שום בסיס...אדם כל שהוא

לגביו. על סמך מה שלטענתך ראית אצל רבנים אחרים.

באותה במידה, אני יכול להעלות נגדך כל מיני תהיות והאשמות [גם בלשון של 'מסופקני' ו'אני תוהה', בדיוק כמו שעשית], איך היית נוהג במקרים מסויימים, על סמך מה שראיתי אצל אנשים אחרים.

למה חובה להודיע על בעיות שנפתרו?ברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע בתאריך ט"ז בתשרי תש"פ 23:45

לא אמרתי שחובה. אני לא יודע, לא נכנס לזהאורות הכתובה
אני רק תוהה אם כך היה מקבל גם בהקשר לנכדותיו,
ומסופקני
מקבל מה?ברגוע

אתה גם חושב שלא חובה לספר

אז לא הבנתי על מה הדיון..

לא אמרתי שזה לא חובה, אין לי ידיעה נאותה בנושא מורכבאורות הכתובה
שכזה
ואולי לרב מלמד כן יש?ברגוע

תזכור שצריך לחשוב על שני הצדדים.

כי אם באמת אין לזה השפעה גדולה, אז עדיף אולי שלא יספר כדי שלא יפסלו אותו סתם.

יש לו ודאי יותר ממני. ועדיין סביר שיהיה מי שיחלוק עליואורות הכתובה
תחשוב על זה שניה מבחינה הגיונית
אנחנו שואפים לשתף כמה שיותר בקשר
מתוך הבנה שזה יוצר משהו טוב יותר, וחיבור משמעותי יותר. קשר טוב יותר
משתפים דברים כמו איזה אוכל אנחנו אוהבים
איך אפשר לפסוח על דברים כגון אלו

ובנימה קצת אחרת- זה היה עובר לך טוב בגרון אם אחותך היתה מתחתנת עם מישהו ובדיעבד היו מתגלים כל מיני דברים, כשנשללה ממנה זכות הבחירה וההחלטה? יכול להיות שהיתה בוחרת אותו דבר, אבל עצם זה שלא שאלו אותה ולא לקחו את כבודה ושיקול דעתה בחשבון

אלו סוגיות סבוכות מאד, לא אני יודע מה לעשות כאן.
אבל אני חושב שהדברים הללו ראויים להילקח בחשבון. אם רב כבר פוסק משהו מסויים ואנשים עשויים להשתמש בו, חשוב להבין שזה לא כזה פשוט. זו לא שאלה ברמת כשרות כפית חלבית שנשתמשה בבשרי, אלו דיני נפשות, לשני הצדדים. ורב- גדול וחשוב מאד- שכתב פסק הלכה של כמה שורות באתר אינטרנט, לא יהיה שם לעזור לזוג שיקלע למצוקה אם דברים יעלו על שרטון- גם אם כלום לא 'ישתנה' אחרי החתונה, כמו מעצם הפרת האמון והפגיעה שבדבר. אולי יש אנשים מסויימים שבאמת ירגישו כמו שהרב מלמד כתב ולהם זה יתאים- אך יש פה לא רק הלכה- זו לא כפית חלבית בכיור בשרי- יש פה אתיקה ודברים נוספים- שקשה להצביע עליהם כ'כן' או 'לא'. ואם בחור או בחורה לא ישתפו משהו בקשר, לאור הפסק הנל או דומיו,כשהצד השני שיוצא איתם היה מצפה למשהו אחר, ולשיתוף יותר, ולכנות יותר- זה עלול להיות אסון, ובצדק
אני מבין מה אתה אומרברגוע

עדיף במקרים האלה לשאול רב ישירות על מקרה ספציפי שהוא מכיר ולא לסמוך על תשובה באינטרנט, ולכן הרב לא ענה כאן תשובה חד משמעית..

"אם המטפל סבור שהבעיה חלפה אין צורך להודיע. אבל יתכן שבכל זאת לפני ההחלטה יש מקום להודיע."

הנקודה היא שלא כל דבר צריך לשתף על ההתחלה, לפעמים זה יגרום לשני הצדדים ליותר נזק מתועלת, אבל לפני ההחלטה בהחלט יכול להיות שכן צריך לשתף דבר כזה, ובגלל שזה משתנה מאחד לשני הרב הוסיף את המשפט השני שהוא ממש לא תשובה חד משמעית שאפשר לסמוך עליה.

אין לי כ"כ תשובות...אדם כל שהוא

לא יודע מה קרה בדיוק אצל הפסיכולוג, והאם היה טעם להמשיך אצלו, אבל בעיקרון, לא נראה לי שצפוי שינוי משמעותי תוך פגישות בודדות. טיפול פסיכולוגי עשוי להיות תהליך ממושך.

כדאי לבחון את הכיוון של טיפול אצל מטפל מקצועי, ירא שמיים, מבין בתחום ורגיש, ששיטת העבודה שלו מתאימה לך.

תגובהמם
תודה, הייתי אצל פסיכולוג ש"עצת נפש" הפנו אותי אליו.
גם הפסיכולוג עצמו בפגישה הראשונה לא היה כ"כ בטוח באחוזי הצלחה... אחרי כמה מפגשים שבהם הוא גם שאל אותי אם אני מרגיש שינוי...הבנתי שהכיוון כנראה לא מתאים
השאלה האם יש כיוון טיפולי אחר שיכול להתאים...אדם כל שהוא

אני לא מכיר קרוב, אבל אפשר לנסות לדבר עם הרב ארל'ה הראל, ואולי אפשר גם עם מכון פועה, ולשאול אותם האם יש להם המלצות. [אם תוכל למקד מה לא התאים לך בדרך הטיפול של הפסיכולוג ההוא, אולי זה גם יעזור לכוון אותם להפנות אותך לכתובת הנכונה].

אפשר כמובן גם להתייעץ איתם האם להערכתם במצב הנוכחי נכון לנסות שוב לטפל. 

[וגם על השאלות ששאלת פה בשרשור].

אם יש לך נכונות לנסות להשתנות, נראה לי שאין לך סיבה כבר להתייאש.

יש כל מיני שיטות טיפול בפסיכולוגיה, ולכל מטפל יש גם אישיות משלו שמשפיעה על הטיפול, וחוסר הצלחה בשיטה אחת לא תמיד מעיד. [זה נכון בכללי על טיפול פסיכולוגי, וזה כנראה נכון גם בתחום הזה].

בהצלחה!

תגובה קצת שונה ממה שנכתב עד עכשיואריק צדק
קודם כל שאפו על האומץ לקום ולהגיד (ולכתוב) בפומבי ולספר על מי שאתה. זה לא ברור מאליו בעיני.

אתה רוצה לשנות את הנטיות שלך? למה? אתה לא מאמין שיש סיבה שנבראת עם נטיות הפוכות?
ואם יום אחד תמצא את אהבת חייך בדמות גבר, ותדע שזה האחד, מה זה יעשה לך, מבחינה דתית, אמונית, מעשית?

וספציפית לשאלות שלך:
1. אני לא יודעת, עוד לא קרה לי, אבל אני מאמינה שזה הדבר הכי קרוב להתגלות אלוהית.
2. הייתי נפגעת שלא סיפר ישר בהתחלה ומלכתחילה נכנס למצב של קשר עם אישה, כשהוא יודע שלא יימשך אליה. לא הייתי כועסת על הסיטואציה, הייתי כועסת עליו שהוא לא מקשיב ללב שלו.
3. מאוד תלוי בחברה. קח בחשבון שמרגע שתספר כל היחס אלייך יהיה שונה, לנצח. תמיד תהיה זה שיצא מהארון. חובה לספר לבחורה שאתה מתכנן לבנות איתה בית. ו יותר מזה, לדעתי אתה לא צריך בכלל לבנות בית עם אישה שאתה לא נמשך אליה. זה מתכון לסבל וכאב לשניכם.
...השתדלות !
לגבי 3- מכירה סיפור על מישהי שגילתה שלבעלה יש בעיה רפואית שהוא נולד איתה והוא מעולם לא סיפר לה... משהו שהוא לוקח בשבילו תרופה, משהו שלא משפיע על כלום, אבל כשהיא פתאום גילתה היא הרגישה שכל האמון שלה בו התרסק. והם התגרשו...
קל וחומר במקרה שלך. אמון מלא. תן לה להחליט גם על מה שטוב לה. יכול להיות שהיא תבחר להמשיך, ויכול להיות שלא... אבל כשלא טוב לה, לא טוב לשניכם... חובה חובה חובה לספר. ותחשוב על זה- אם לא תגלה לה זה ישפיע מאוד על הקשר, הגיוני שתהיה בלחץ, והגיוני שהיא תראה שאתה לא לגמרי איתה... כשתספר לה תרגיש משוחרר יותר לשתף רגשות, להיחשף, להרגיש נוח.
וסתם ככה אם זה עוזר במשהו- יש אנשים שמתחתנים עם נשים שלא נמשכות לגברים, ואז הרגש הדדי, ולומדים להסתדר ביחד...
לדעתי זה קצת קיצוניultracrepidam

תמיד יהיו דברים שעדיף לא לספר. אנחנו לא אמורים להגיד לכולם כל מה שאנחנו חושבים.

לא בנושא הזה..חיות צבעונית
יש המון רמות של נטיות הפוכותultracrepidam

הרי בדיוק כמו שלגבר מסוים יש נטיות הפוכות ולכן הוא נמשך לגברים, לגבר אחר יש נטיות לא-הפוכות ולכן הוא נמשך לנשים. לא רק לאשתו. זה טבע העולם. אני לא יכול לדבר על זה כנשוי, כי אני לא נשוי, אבל היצר קיים, אולי חלש אבל קיים. את מצפה מגבר שיספר לאשתו "היום ראיתי ברחוב אשה יפה"? ממש לא, אני מקווה. אז אותו דבר, אם הוא נמשך לגברים לא אמור לעניין אותה. מה שמעניין אותה זה היחס שלו אליה ואליה בלבד. כל השאר היא יכולה לנחש, אולי היא תנחש נכון ואולי לא.

ברור שאם זה פוגם בחיי הנישואין שלה, הוא חייב להודיע מראש. אבל עצם הנטיה היא לא דבר פסול

זה הענייןחיות צבעונית
מה שכתבת בסוף סותר את כל הלפני. איך זה יכול לא לפגוע בנישואים?
כי זה לא "או שכן או שלא"ultracrepidam

זה סיפור מאד מורכב, כל מקרה הוא סיפור שונה. ברור שיש גם מקרים דומים אחד לשני...

אני יודע שיש סיפורים על אנשים שהתחתנו בלי להיות מודעים לזה שהם כאלה.

יכול להיות שטיפול כן יכול לעזור לחלק הזה גם אם לא לשנות את הנטיה.

יכול להיות הרבה דברים. 

אם זה המצב, ואני מאמין שיש מקרים כאלה, ואולי עם מאמץ אפשר להגיע למקרים נוספים כאלה, על זה דיברתי

עדיין חושבת שצריך לספרחיות צבעונית
אחרת זה שלילת הבחירה (ככה זה מרגיש לי לפחות).
אם זה היה הפוך מניחה שגם אתה היית רוצה לדעת.
אני מבין מה את אומרתultracrepidam

לא יודע למה "שלילת הבחירה" - אם תרחיבי אשמח להבין

ולא, אני מוכן להתחתן עם מישהי שיש לה מגוון חריגויות שלא מפריעות לחיי נישואין וחיי חברה תקינים, היא אפילו לא צריכה לספר לי על זה אלא אם יש לזה השלכות שעשויות לעניין אותי (מחלה תורשתית, תיק פלילי, חוב בשוק האפור)

כי להתחתן זה בחירהחיות צבעונית
וכשאחד הצדדים מסתיר חלק, הוא בעצם מונע מהצד השני לבחור באמת.
אני מעריך שרוב הנישאים לא יודעים הכלultracrepidam

על האנשים שהם בחרו בהם.

אני אישית הייתי מוכן לוותר על הבחירה (זה בונוס נחמד אבל לא חושב שבלי בחירה השמחה שלי היתה נפגמת), אבל אולי בזה אני חריג, ואולי זאת הסיבה לדעה שלי שהיא כנראה קצת חריגה כאן בנוף

ולדעתי במצב שתיארתי הפרט הזה הוא לא מהותי, לא משנה את הבחירה, ולא חשוב

סליחה אבל אם אליה הוא (תיאורטי,לא פותח השרשור)לא נמשךתפוחית 1
אז הוא חייב להודיע לה.
סולח. כתבתי את עמדתיultracrepidam

"נמשך" זאת הגדרה מאד לא חד משמעית.

השאלה מה צריך ומה הוא. אם הוא עובר סף שמאפשר לו בוודאות לנהל את כל חיי המשפחה בצורה תקינה, אין שום בעיה והוא לא צריך לספר שהוא נמשך לגברים יותר מאשר לנשים. אם אין לנו וודאות כזאת, יש כאן בעיה, ולכן הוא חייב להודיע. זה מה שכתבתי מההודעה הראשונה וחזרתי וכתבתי

מבינה שיש כאלו שיכול להיות שפחותחיות צבעונית
יפריע להן, אבל יש אחרות שזה קריטי בעיניהן (ולא כזה עניין טכני).
ולכן צריך לספר, לפחות בשביל הקבוצה השנייה.
לא בטוחultracrepidam

ש"להחמיר" זאת הגישה הנכונה כאן

כמו שציינתי, יש כאלה שעבורן עדיף לא לספר, והסיפור דוקא יגרום נזק

האם שווה לגרום את הנזק הזה כי אולי על זה היא תבטל?

לא בטוח בכלל. שאלה קשה, ואני לא בטוח שיש לי תשובה. אבל אני שולל את הוודאות

אם זה היה משהו זניחהשתדלות !
וקרוב בסקלה ל"נורמה" ההורמונלית, לא הייתה עולה מחשבה על צורך בטיפול עם פסיכולוג, ושאלה של "האם זה היה מפריע לכן".
כל נושא שאדם מתעסק איתו במחשבות המון, בהווה או בעבר שיש לו השלכות על היום, צריך להיות גלוי וידוע עם בן/בת הזוג, לפני החתונה.
לא התפקיד שלי לנחשultracrepidam

כתבתי מה לדעתי נכון במצב א ומה לדעתי נכון במצב ב. כל קורא נבון יחליט לבד באיזה מצב הוא נמצא. זה החלק שלו. אני לא רוצה שמישהו יעשה משהו כי ככה כתבתי בלי לחשוב מה נכון במקרה שלו.

כל נושא? לא יודע. לדעתי בהרבה מקרים יכול להזיק.

פתיחות זה דבר כל כך חשוב...השתדלות !
כמה הייתי מתאכזבת אם הייתי יודעת שבעלי (בעז"ה) מסתיר ממני דברים כי הוא מתבייש לספר לי, ופוחד שאני אסתכל עליו בצורה שלילית.
וכמה היית מתאכזבתultracrepidam

אם בעלך סיפר לך משהו שכבר לא משפיע על החיים שלו בכלל אבל את לא באמת מסוגלת להבין מה עובר עליו ואת כל הזמן בספקות אם הוא אוהב אותך?

אז כדאי לו לדעת איך לספרהשתדלות !
ככה שאני לא אהיה בספקות על זה.
ועד אז?ultracrepidam

במה זה שונה בביטוי אהבההשתדלות !
בכל זוגיות שהיא?
עד אז- אם לא יספר באותו רגע סביר להניח שאשאל אותו יותר על הרגשות שלו בקשר.

אבל בהקשר לשרשור ממש לא הייתי רוצה להגיע לסיטואציה בה מישהו מספר אחרי החתונה. אם זו הייתה אני הייתי כועסת. ממש. ממש. נפגעת עד עמקי נשמתי. מרגישה שעבדו עליי. בכנות לגמרי.
לא בטוח שהבנתי מה כתבת בפסקה הראשונהultracrepidam

בפסקה השניה הבעת עמדה חשובה מאד.

אין לי וודאות שכל אשה תרגיש כך, לדעתי זה נושא לאנשי מקצוע שתחומם שתפקידם להעריך מה הבעיה ומה חומרתה ומה ההתנהלות הנכונה בתחום.

אנשי מקצוע בהקשר הזה הם אנשים שעבדו עם כמות גדולה של מטופלים ולכן יש להם נסיון לגבי סיכויים, סיכונים, ודרכים נכונות לפעול

כן, הפסקה הראשונה יצאה לי קצת לא מובנת...השתדלות !
התכוונתי לכך שאם הוא יספר לי משהו שלכאורה יכול לפגוע בקשר אך ההתנהגות שלו כלפיי תהיה כמו לפני שסיפר, כזו שהיה לי טוב איתה, לא יהיה לי שום עניין לספקות... אם ההתנהגות שלו אחרת, שמעלה חשד ממילא, זה לא יהיה שונה ממקרה בו אין איזה סוד "אפל" שנחשף שמעיב על הקשר.

כמובן שאיש מקצוע זה תמיד טוב. רק שיש אנשי מקצוע עם דעות לכאן ולכאן, וכדאי למצוא אחד טוב שיידע לייעץ באופן הטוב ביותר (גם כשהאמת כואבת...) ולא להוביל למצב שאין ממנו דרך חזרה. כמו גירושין למשל. זה חריף אבל יש סיכוי כזה ולא כדאי להעלים ממנו עין.
את מניחה שתהיי בזוגיות מושלמת ולכן לא יהיו ספקותultracrepidam

אני מניח שתהיי בזוגיות לא מושלמת ולכן את צריכה לקחת בחשבון שיקולים כאלה.

אם הבחור יגיד "הייתי מספר לך אבל הרגשתי שאת לא תביני ולכן עדיף שלא תדעי בכלל כדי שתהיי רגועה" או "התייעצתי עם אנשי מקצוע שאמרו לי שבדרך כלל זוגות שלא מספרים חיים טוב וזוגות שכן מספרים יש להם סיכוי גבוה להתגרש" (לא טוען שזה נכון, מעלה טיעון לצורך הדיון) - אם גם במקרה כזה תכעסי על הבחור זה לדעתי חמור מאד.

סליחה אבל מי אמר שהוא בעמדהחיות צבעונית
שהוא יכול להחליט אם זה עדיף עבורה לדעת או לא?
ואגב, זה מתכון להרבה בעיות. אם זה משהו שיכול להשפיע (ובמקרה הזה זה משפיע) מגיע לה לדעת.
לזה התכוונתיהשתדלות !
כשרשמתי "כדאי לו לדעת איך לספר".
לא הייתי כועסת, כי באמירות כאלה הוא תופס עמדה של חסר אונים. "לא הייתה לי ברירה, רציתי אבל לא יכולתי לספר לך".
הייתי נפגעת. כל כך נפגעת. זה לא נמנע.
ואז היה לנו נושא רחב מאוד לדבר עליו וחודשים שלמים של לילות לבנים. כי חשבת שהתחתנת עם אדם x ופתאום הוא מגלה לך שהוא מאז ומעולם היה y. וצריך ללמוד שוב הכול מחדש, ולבנות קשר חדש, שמותאם לסיטואציה. הגיוני בליווי של יועצי זוגיות וכל מה שנצרך בזה.
ובכן, הייתי מעדיפה שהייתה לי הבחירה לפני החתונה האם להתחתן עם בחור x או y, ולבנות קשר מתאים עם הבחור. בשיח שמתאים. לפני חתונה, כשהכול עוד רגוע.

אגב, המשפט "הייתי מספר לך אבל הרגשתי שאת לא תביני ולכן עדיף שלא תדעי בכלל כדי שתהיי רגועה" הוא כל כך שגוי. אם יש מישהו בעולם שמבין אותי בכל התחומים שלי אני צנצנת.
ואני בכל זאת מספרת. כי אני לא מחפשת מישהו שיבין אותי, אני מחפשת מישהו שיכיל אותי.
ודוגמא קצת אחרת- אם הייתי באה לאבא שלי ואומרת לו- "אבא, אתמול לא ישנתי אצל חברה. הסתובבתי כל הלילה בחוץ ונרדמתי קצת על הספסל כי לא היה לי איך לחזור, ולא רציתי לספר לך כדי שתהיה רגוע". מה אתה חושב? היה נותן לי על הראש... כי מצידו שידאג כל הלילה הבת שלו לא נשארת בחוץ.
אז מצדי שאהיה מודאגת, הקשר שאני מפתחת עם בעלי לעתיד חשוב לי. ואם הוא לא נותן בי אמון וחושש שאם יספר אני אתרחק ממנו, לא יהיה בולט מזה כדי לומר לי שהוא ביטל ממני את זכות הבחירה, והשאיר לי אופציה אחת. כי הוא חשש שאם יתן לי אחרת, אני לא ארצה אותו יותר. חוסר אמון משווע.
אין לך וודאות כי אתה לא אישה ובעיקר לא נשוי~מישי~
משיכה זה קריטי לחיי הנישואין ואמון זה קריטי לחיי הנישואין

בכלל לא ברור לי שהסתרה של דבר כזה איננה עלולה לגרום לספק קידושין
כמו במקח וממכר יש כאן משהו משמעותי לעצם הדבר שהיא לא ידעה

אסור להסתיר. מה כן לעשות? להחליף מטפל ושיטת טיפול אולי כדאי, זה תלוי אם אתה מאמין שזה יכול להשתנות (כאן אנו מתחברים לעניין הסקאלה - מתי גילית את הנטיה? אם בגיל 10 כבר הסיכוי שהיא תשתנה קטן יותר, אם כי גם אז ניתן לנסות לטפל ולשנות רק לדעת שזה יותר קשה, לא בטוח יצליח ובעיקר כשמנסים לטפל ולא משנה מתי גילית את זה צריך הרבה זהירות ויד על הדופק שלא תיפגע. מה שפוגע בהערכה שלך את עצמך להפסיק מייד.
אין לי וודאות שכל הנשים חושבות ככה כי אני לא אשה?ultracrepidam

ברור לי שיש נשים שחושבות ככה, גם אם אני לא מסכים עם העמדה שלהן

אמרתי שיכול להיות שיש מיעוט גדול ואפילו רוב דומם שבעצם היו מעדיפות לא לדעת על בעיות שלא מפריעות להן

הטענה שזה בגלל שאני לא נשוי היא טענה שאני עוד יכול להבין, על אף שברור לי שזוגות שונים מנהלים זוגיות שונה

ולא אמרתי "בחור יכול להתחתן עם מישהי שהוא לא נמשך אליה, ופשוט שישקר לה ויגיד שהוא כן". ברור שזה רעיון גרוע.

מה שאמרתי היה:

1 זה שמישהו נמשך לגברים לא אמור להיות רלוונטי לגבי אשתו. ולכן גם אין צורך לספר לה (כמובן, אם זה גורם לו לעשות דברים שיפריעו לה אז זאת בעיה, אבל אם הוא בסך הכל נמשך לגברים באותה מידה שגבר רגיל נמשך לנשים - לא ברור לי מה הבעיה איתו. שהוא לא רוצה נשים אחרות?)

2 אם מישהו לא נמשך לנשים אבל לאשתו כן  - ברמה מספיקה (ואני לא המומחה לענייני נישואין לקבוע מה רמת המשיכה הנדרשת כדי להתחתן), לדעתי אין בעיה מבחינת היכולת לנהל זוגיות טובה. פשוט כי כל זוג מתנהל על בסיס משיכה "ברמה מספיקה" - הרי ברור שיש זוגות שהמשיכה ביניהם היא יותר ויש כאלה שאצלם זה פחות. לא נראה לי שצריך להבדק במעבדה בשביל לדעת כמה משיכה יש. אם למישהו יש ספקות, שילך להיבדק.

השאלה האם הוא יכול להימשך לאשתו~מישי~
אם הוא לא נמשך לנשים בכלל אני מניחה שהוא לא ימשך לאשתו.

האמת שהעובדה שאתה לא אישה זה באמת לא קשור, אבל נשוי זה כן. שפשוט צריך להבין שזה קריטי, אם האישה מודעת ורוצה אז זו בחירה שלה, אבל וודאי אי אפשר בלי לספר.
שאלה טובה, וזאת השאלה בשבילוultracrepidam

את מניחה הנחות, ועל סמך זה את אומרת שאני טועה ושהוא צריך לנהוג בצורה מסוימת.

אני העליתי אפשרויות, וטענתי שצריך להתחשב באפשרויות מסוימות לפני קבלת החלטה.

להעלות אפשרויות זה תמיד בסדר ונכון, להכני עוד שיקולים לחשבון זה תמיד בסדר ונכון.

אבל להחליט שאם הוא נמשך לגברים לא יכול להיות שהוא יוכל לנהל חיי משפחה תקינים, זה קפיצה די משמעותית.

יש שאלה אחת חשובה, והיא השאלה אם אפשר לנהל חיי משפחה תקינים, ואז השאלות המשניות הן רק על מה שנצרך לזה.

אני מסכים - וכבר כתבתי את זה - שאני לא מבין לעומק עד כמה זה חשוב בגלל שאני לא נשוי.

אני מרשה לעצמי לומר שיכול להיות שיש גם נשואים שלא יבינו כמה זה חשוב לאחרים.

זוגיות של נישואין+ הולדת ילדים מצריכים באופן פשוט משיכה~מישי~
ככה זה פיזית, כך המנגנון בנוי. (וגם בצד הרגשי בזוגיות שקשה לי להבין כיצד אפשר ללא משיכה)
יכול להיות שיש דרכים נוספות שאני אינני מודעת אליהן, באופן כללי ברור שצריך לפנות לייעוץ מקצועי. הגבתי למרות שאני לא מגיבה בדרך כלל כי מה שאמרת היה נראה לי קצת מסוכן. בכל מקרה, זה שעשויים להיות מקרים שבהם יתנהלו חיי משפחה תקינים זה לא אומר שמותר לא להגיד לבחורה (בדיוק בגלל שזה דבר שאמור להיות בדרך כלל, שהנחת המוצא שאישה כן זקוקה לו, כי ככה זה פיזית וככה זה רגשית ונפשית ואתה לא יכול להסתמך על זה שאולי היא תהיה בסדר עם זה ולכן לא להגיד לה).
העובדה שאולי יש נשים שזה בסדר מבחינתן לא מתירה להסתיר את זה, ובכלל ללא קשר לשרשור זה ספציפית, תמיד כדאי לפתוח דברים הקשורים לקשר, זה קשה אבל מחבר בסופו של דבר ומונע בעיות שעלולות להיווצר מהסתרה.

לסיכומו של ענין, לדעת שזה מורכב, הבחורה חייבת לדעת ואתה/אתם צריכים ייעוץ מקצועי /טיפול. הכי חשוב לא להסתיר ולהיות מודעים למצב.

לא התכוונתי לתקוף, רק להעלות את המודעות לגבי החשיבות של העניין של הזהירות והשקיפות בעניין, כתשובה לשאלת הפותח. סליחה אם הגזמתי בהתנסחות או לא דייקתי. מקווה שזה היה יותר טוב עכשיו.

התנצלות 2-אמרתי את מה שחשוב לי. לא התכוונתי ליצור שיח ארוך אז מקווה שתסלח לי אם אפסיק להגיב (כמובן אתה יכול להגיב לתגובתי זו).
כתבת בסדר גמור, לא צריכה להתנצלultracrepidam

באותה מידה שהיה חשוב לך לציין שמשיכה היא דבר חשוב בקשר

היה חשוב לי להדגיש שלא כל אדם שיש לו נטיות הפוכות לא מסוגל לנהל חיי משפחה תקינים כולל הכל. ולא צריך לשנות את הנטיה, מספיק לוודא שהוא מסוגל לזה.

והתגובות שלך רק הראו שיש קושי מנטלי לנתק את השאלות (כי בדרך כלל הן באות ביחד, אבל הן לא חייבות להישאר ביחד)

וזאת הסיבה שהיה לי חשוב לדייק ולהסביר את העמדה שלי.

אכתוב שוב את שתי הטענות שלי, בקצרה, פשוט כדי שיהיה ברור בדיוק מה אמרתי, אני אפילו לא חושב שאת באמת חולקת על זה

1 מה שחשוב לקשר זאת רמה מסוימת של משיכה של הבעל לאשה והאשה לבעל (אני לא יודע מה המינימום הנדרש, משאיר ליועצים מקצועיים).

יש דברים שיכולים לפגוע אבל לא חייבים לפגוע, והם המשיכה לאנשים אחרים בני אותו מין או לא, ועוצמה לא תקינה של המשיכה בין בני הזוג. אם יש חשש, כדאי להתייעץ עם אדם מקצועי. אבל זאת שאלה נפרדת וחשוב לא להתבלבל בין שתי השאלות

2 כל דבר שלא רלוונטי לקשר, אבל דיבור עליו יכול להזיק לקשר, יתכן שעדיף לא לומר. אני מניח שיש אנשים חכמים ממני שיוכלו לשמוע את פרטי המקרה ולייעץ

תגידי יש לך מושג מה את עושה?הפי
שאת כותבת פה בהצהרות סטטיות שאם בחור גילה את זה בגיל 10 כנראה שזה לא ישתנה???
(אז למה ה' הביא להם את הנסיון הזה? כדי שיסבלו וביי?)תעשי טובה שאת כותבת תכתבי כאילו זה בא מהדם שלך
.
ולא לצאת פה בהצהרות שיכולות פשוט לרצוח אנשים כאלה.
לאבד להם את התקווה

ה' ישמרך קצת רגישות לעולם
זה לא מה שאמרתי~מישי~
כתבתי שהסיכוי קטן יותר ולא שכנראה זה לא ישתנה, וודאי שאם יצליח לשנות זה הרצון הכי גדול ואני לא מנסה לייאש, דווקא כתבתי שיש מקום לנסות לטפל לדעתי, אבל צריך לבוא לזה בפיכחון ובזהירות כי הרבה נפגעו ברמה הנפשית. להיפך, אני בעד תקווה (!) יחד עם הזהירות הנדרשת. בדיוק בגלל שזה פיקוח נפש. ובגלל שזה בא מהדם שלי...
זה במילים אחרותהפי
הסיכוי שלך קטן ...
על איזה זהירות את מדברת?
זהירות בטיפול שלא לפגוע בערך העצמי בצורה קשה~מישי~
יש כאלה שזה קרה להם והשפיע עליהם בצורה קשה מאוד. צריך להיות עם יד על הדופק האם הטיפול מתאים ואם לא אז לעבור.
(ואם טיפולים שונים פעם אחר פעם לא מועילים ופוגעים בך נפשית צריך לשקול טוב מה לעשות, לבדוק האם יש אופציות טיפוליות שונות לגמרי או שכדאי משהו פסיכולוגי אחר בכלל, ולא להיות ברוטינה שפוגעת).
אין לי מושג אני לא מבינה בטיפוליםהפי
אבל מסכימה איתך שתמיד צריך להקשיב ללב ולהיזהר מאמירות שיכולות לשבור ולהרוס במקום להועיל ..
חובה חובה חובה לספרתפוחית 1
ותדבר עם הרב ארלה הראל אם עוד לא דיברת,אולי יהיה לו כיוון אחר בשבילך
הוא מבין בעניין
2-פצל"שית לרגע
מפסיקה ומציעה לו להפסיק עם דייטים שלא יובילו אותו לשום מקום
..רצה לאש
א, 450 ש" ח לפגישה זה המון המון המון. יש מטפלים שלוקחים פחות.
ב, טיפול פסיכולוגי ובמיוחד טיפול פסיכולוגי בנושא הזה לוקח קצת יותר מ 'כמה פגישות'. עניין של כמה שנים, אני חושבת.

לגבי 2, ממש ממש לא לצאת עם מישהי כשהיא לא יודעת על הנטיות ההפוכות. אם אתה נמשך גם וגם, זה עניין אחד. אם יש סיכוי טוב שתמשך אליה- אפשר לספר רק כשהקשר מתקדם. במצב שלך לכאורה אתה לא נמשך לנשים ולדעתי זה ממש אסור לצאת עם מישהי שלא יודעת עלזה.
לא כולם יודעים לטפל בזהסביון
וגם לא תמיד אפשר, זה תלוי בהמון גורמים ומשתנה מאדם לאדם. לפעמים הנטיות יושבות על משהו אחר וטיפול פסיכולוגי רגיל עוזר לו. לפעמים קיימת נקודת משיכה שרק צריך להדגיש, ולפעמים אין פיתרון... מהתיאור נשמע שהלכת לפסיכולוג אחד, אולי כדאי לנסות אחד אחר ודרך ארגון אחר (על עצת נפש יש שמועות לא טובות, לא יודע עד כמה הן מבוססות אבל מי שרוצה להיעזר בהם כדאי מאוד שיבדוק את הנושא).

לגבי 3, אם הנטיה עדיין קיימת זה לא הגון לא לספר, וגם עלול לפרק את הנישואין מאוד בקלות. מדובר במשהו שהולך להשפיע על הקשר ביניכם בבירור.

אם אתה רוצה אני יכול להרחיב באישי.
^^מישהי 1אחרונה
מסכימה איתך
חובה לספר דבר כזה!
וגם באמת כדאי להתייעץ עם אנשים שמבינים בזה, בע"ה בטוח יש דרך לטפל ולהצליח
אתה חייב לספר לפני האירוסין ורצוי הרבה קודם.דינהדינה
לשום אישה בעולם לא מגיע להכנס למערכת יחסים כזאת בלי לדעת את זה ולשקול את זה לפי ראות עיניה בדעה צלולה. כל התנהגות אחרת היא בזויה ואסורה.
לא להתארס במצב כזה!אריק צדק
עוגנת נפש לשני הצדדים. עדיף להישאר רווק עוד כמה שנים ולטפל בקושי מאשר להיכנס למערכת יחסים עם מישהי שאין בינכם אהבה
עונההפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך י"ח בתשרי תש"פ 10:52
1. אין לי מושג לא נראלי שנמשכתי למישהו בנתיים ברמה של לאהוב אותו ב"ה אי פעם ,אני חושבת שאני צריכה להתחבר מתוך חיבור כי משהו רק חיצוני זה פחות מדבר אלי . בכל מקרה אהבה בין בני זוג צריכה להופיע בשלבים סופיים בגדול אני חושבת שצריך שיהיה משיכה וגם חיבור(:
2. אם הוא מספר לי שהוא נמשך גם לבנים וגם לבנות אני חושבת שהייתי מקבלת את זה בסדר . אבל אם הוא מספר לי שהוא ספציפית אלי לא נמשך לא הייתי יוצאת איתו כי זה בעייתי לי. למרות שאני חושבת שגם בן אדם עם נטיות הפוכות יכול להימשך אלי.
3.זה מאוד תלוי בחומרת המצב.. אך אם בטוח הבן אדם רק רק אוהב בנים מצריך פה עבודה מעבר .. אם יש לו קצת משיכה לבנות זה טוב והוא לא חייב לספר בהתחלה.
בכל מקרה אני חושבת שהוא לא צריך לרוץ ולספר את זה לכל העולם כי יש אנשים אכזריים ..
אני חושבת שהייתי דיי מכילה אותו אבל שוב אם הוא לא נמשך אלי לא הייתי ממשיכה.. למרות שאני כן מאמינה שגם בחור עם נטיות הפוכות יכול להימשך לבחורה .
אל אל אלאורסולה
בבקשה ממך, בשבילך ובשביל הבחורה, אם אתה לא נמשך לנשים, אל תצא עם נשים, בטח ובטח לא בלי לספר.

אהבה שבין בני זוג היא שילוב של אהבה לאדם (קצת כמו אהבה לחברים / משפחה) ושל משיכה מינית. ושניהם חייבים להיות בשביל זוגיות טובה.

לשקר בעניין הזה, זה חיים של הסתרה ובדידות, בתוך הקשר שאמור להיות הכי קרוב. זה לא הוגן כלפי הבחורה, וגם לא כלפיך.
אני לא מסכימה עם העצה לא לצאת עם נשים אתה חייב לנסותהפי
בשמיים רוצים שתתחתן עם בחורה.. ובעז"ה אני מאמינה שיש את הבחורה שמתאימה לך.
אני מניחה שהניסיון שאתה עובר עכשיו הוא הכי לא פשוט שיש וזה שאתה מתמודד איתו זה מדהים בעיני.
משהו שכן חשוב להבין אם אתה לא נמשך לבחורה שאתה רוצה להתחתן איתה זה כן בעיה...
א
בל אני כן מאמינה שתהיה את הבחורה שאתה תמשך אליה רק תאמין ותתפלל ותנסה אל תתיאש
בהצלחה צדיק
ראשית,ד.

מאד ממליץ לך לא לקבל על עצמך את "ההגדרה העצמית" הזו.

היום נהייתה אג'נדה כזו, כאילו יש כאלה ויש כאלה. וזה עצמו יכול לגרום לאנשים לקבל כנתון ש"זה הם".

זה לא נכון. אפשר לומר שיש איזשהם משיכות לכיוונים שונים, אלו דברים שניתן לעבוד עליהם.

[רק כעת ראיתי שאיזה מכון בפינלנד דומני, בדק אצל חצי מליון אנשים, ע"י שאלונים ובדיקות גנטיות. גילה שרק אצל אחוז מהם יש התאמה בין חמישה דברים ששייכים לגנום האנושי, לבין נטיה כזו, וגם אצלם זה לא הגורם העיקרי. משמע, ניתן לעבוד על דברים. לא לקחת כ"נתון" סגור. הן ביחס למה שנראה שיש משיכה, הן ביחס למה שנראה שאין]

להגיד ש"אהבה תלוה במשיכה" זה לא נכון. לאהוב זה לאהוב. לאהוב את האדם. והשונות בין בחור לבחורה, יכולה ליצור, כשמתאימים, אהבה מההשלמה ההדדית.  נכון שהצד של ה"משיכה", נותן איזשהו "דלק" מאחרי הקלעים.  מלבד מה שזו תופעה שקיימת בפני עצמה, במידות כאלה ואחרות. אין זהות בין המושגים; הם יכולים מפעם לפעם לעורר זה את זה.

ובדרך כלל, אין דבר כזה ש"מיד כשרואים את השני", אוהבים אותו..  

ומי שמה שיש אצלו זו רק "משיכה", על זה נאמר, "אהבה התלויה בדבר - בטל דבר בטלה אהבה".. וזה יכול לקרות תוך זמן לא רב..

זה נכון שאהבה לא תלויה במשיכהאורסולה
אבל בקשר זוגי משיכה היא הכרחית.

והשאלה היא לא 'הגדרה'. השאלה היא אם הוא נמשך לנשים או לא.
אם לא, רק כאב יצא לו מלצאת עם בחורות וק"ו מלהתחתן אם מישהי שהוא לא נמשך אליה, שלא לדבר על הבחורה.
השלום והברכה!שבותי
מאמינה שנפתרו הרבה שאלות בהגדרה הזו שקיבלת מהפסיכולוג. אז יופי.
ויישר כח שאתה לא הולך אחרי תרבות חולפת וזרה שגורמת לאנשים לקחת את התענוג המיני ולבנות סביבו חיים. אלא מבין שיש פה משהו גדול מתענוג אישי בתוך המושג של- בית, משפחה...

ממליצה להתייעץ עם דמויות רבניות חשובות שמבינות בעניין. כדוגמת הרב ארלה הראל שעוסק בתחום כבר שנים. והרב יהושע שפירא שהבנתי שגם בתחום.

רב ברכה והצלחה.
אשמח לסייע באישי אם תזדקק לכך.
מועדים לשמחה
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

ברור שצריך להשתדל להתחתןחסדי הים

עם אחת שיצאו בנים צדיקים.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולדאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חושבת שהדברים מצריכים שיח מעמיק הרבה יותרנגמרו לי השמות

כדי להבין עד הסוף מה כל אחד רוצה בעצם להגיד

כלומר לפותח עצמו או לכל אחד אחר - ממש ללכת עם הסיפור כולו והתמונה השלמה והרחבה ולהעמיק בה כמה שצריך בעולם האמיתי מול האדם איתו מדברים (שיכול להיות מהמשפחה / חברים / איש מקצוע) העיקר שהדברים יהיו מבוררים.

כל אדם הוא עולם ומלואו ובפני עצמו

וכל סיטואציה היא בפני עצמה ורחבה ושלמה

וגם הצד השני בקשר שלא מובא כאן באריכות מטבע הדברים

וגם כל מה שעולה מתוך דיאלוג ישיר

מה אתה / אני / כל אדם אומר עד הסוף

מה השני שמע, מה השני הבין,

וכן הלאה דיאלוג רגיל שיכול להיעשות בזמן אמת ובצורה עמוקה שלו רק פנים מול פנים או בשיח ישיר ואמיתי.

כי כך בכתיבה בשרשור זה ממש מרגישה שלא ניתן להעביר עד הסוף את הדברים / או שאי אפשר להבין עד הסוף למה השני מתכוון / או שאי אפשר להעמיק כמו שצריך בכל הנקודות בצורה רחבה ושלמה באמת.

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך