עד כמה אתם מוכנים להתפשר על 'רמה דתית'?אנונימי פלוס

וואי זאת שאלה שתמיד מקווה לא להתמודד איתהחיות צבעונית
כשכן התמודדותי וניסיתי 'להתפשר', זה איכשהו רק גרם לי לרצות כל פעם עוד יותר ממה שרציתי פעם במובן התורני.
אני חושבת שהיום מוכנה לשמוע כשזה לא 'חיצונית' מה שהייתי רוצה מבחינה דתית, אבל לא כשזה פנימית.
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי
מסכיםחדשכאן
וגם חיצונית עד גבול מסויים - שלא יעבור על הלכה יותר מדי. כמובן זה נתון לפרשנות, כל מקרה לגופו..
נכוןחיות צבעונית
לא התייחסתי לנקודה הזאת כי אני מהצד השני, שלרוב בעיית הצניעות בחיצוניות נמצאת שם
הממ..מבקש אמונה

התשובה שלי.

קודם כל, אם זאת בחורה שאני רואה שהיא אוהבת צדיקים, את התורה, צנועה בהלך החיים ולא אחת של בילוים וקניונים

רק אז אני מוכן להתפשר.  אחרת זה כניסה למיטה חולה

אז קודם כל, שבת, כשרות, וטהרה זה בטוח. ושלא יהיה לה ידידים (וגם לי כמובן לא יהיו ידידות)

אחרי זה, על צניעות אני מוכן קצת להתפשר... שרוולים קצרים או חצאית קצרה לדעתי זה דבר שיכול ועשוי להשתנות.

בגדול - אפס התפשרותחבקו"ק בנשמה!
אני מחפש מישהי שיותר חזקה דתית ממני אז המינימום שאני מחפש זה מישהי כמוני (אני גם ככה לא מספיק דוס)
עיקר ה'דוסיות' היא השאיפה, הרצון.אנונימי פלוס

ההתפרטות המעשים היא רק ביטוי לרמה רוחנית. ביטוי מחייב. אבל רק ביטוי.

אני מאמין שאתה מחפש משהי עם שאיפות דומות לשלך

חיפוש קצת בעייתיק"ש
לצפות מבן הזוג שישקיע/יקפיד וכד' על מה שאתה לא. אמנם מוהן מההודעה שאתה שואף לשם ועדיין, לחפש (ואח"כ אולי להתאכזב) ברף שאתה לא עומד בו, זה בעייתי.

אולי אם השאיפה משותפת - אפשר להגדיר שמתקדמים לשם ביחד.
תודה על הדיוק.חבקו"ק בנשמה!
לזה בערך התכוונתי
בהצלחהק"ש
שאלה מעניינת.איכה
אף פעם לא העמקתי בה.

חושבת שההתפשרות שאני יכולה להכיל תהיה הפנמה של סוג אחר של עבודת ה' ששונה ממה שהורגלתי בבית.

מבחינת שאיפות, והקפדה על הלכה חושבת שאין מצב. (מקווה לפחות)

אבל מבחינת השאיפות, אני די פתוחה לשמוע (: למרות שיש לי כאלו ברורות מאוד.

מעניין אם הייתי בצד השני, אם הייתי מוכנה להתפשר על מראה חיצוני שמעיד על דוסיות (כמו צניעות) כמו שממש לא אכפת לי מ''המראה היהודי'' (למשל גודל כיפה) של הבחור.
את תהייאוי טאטע!
מוכנה גם מישהו שהסגנון עבודת ד' שלו זה בית הלל/הרב שרלו/הרב ריסקין?
הוא מאוד מקפיד על ההלכה לפי מה שהרבנים שלו אומרים...
סתם מעניין אותי

ושמת לב שסתרת את עצמך עם הפעמיים שאיפות? (או שרק אני לא הבנתי)
לוידעת,איכה
לא מכירה אותם מספיק.

יש עניין של חיבור לעבודת ה' (שזה יותר סגנון חסידי למשל) ויש עניין של עבודת ה' בדרך קצת שונה ממה שחונכת אליו (שזה יותר ניואנסים קטנים שלי יכולים ממש לבלוט..)

ולגבי השאיפות, יכול להיות שזה נשמע סותר.
אבל אסביר, יש לי שאיפות מאוד ברורות שאין מצב שאני מתפשרת עליהם. מצד שני, אני מוכנה להיות פתוחה בדרך ההוצאה לפועל שלהם או לקבל שאיפות יותר גדולות ויותר טובות משלי
נערךפצל"פ
טעות בשרשור
לדוגמהאוי טאטע!
בחור שדוגל בחברה מעורבת צנועה לכתחילה(הרב שרלו)
בחור שהולך לסרטים בקולנוע ובונה על זה שכשיהיה קטע לא צנוע הוא יוריד את העניים (הרב סתיו)
זה הדברים שיותר נפק"מ לך אצל בנות זה יותר בעייתי

לא הבנתי מה בדיוק התכוונת בניואנסים, רוצה לתת דוגמה?
תודה על הדוגמאותאיכה
זה עניינים שאני לא אתפשר עליהם כנראה, ומבחינתי הם לא ממש מסתדרים עם ההלכה.
זה לא משהו שאני מוכנה שהילדים שלי יגדלו עליו..

ניאונסים שממש יכולים לבלוט לי זה למשל -
ממש חוקר ומעמיק על כל מצווה ומנהג לעומת פשטות.
הר המור לעומת מרכז (אם אתה מהאלה שיודעים מה ההבדל)

וכן על זה הדרך. (נגמרו לי הרעיונות לדוגמאות ..)

אהבתי אתאוי טאטע!
עבר עריכה על ידי אוי טאטע! בתאריך י"ט בתשרי תש"פ 16:13
הנייואנסים "קטנים"⁦⁩ הר המור מרכז זה לא כזה קטן לדעתי... אבל לא משנה...

אז בעצם את מוכנה להתפשר על עבודת ה' בדרך שונה ממה שחונכת אליו, אבל בגבולות...
בדיוק.איכה
ואני ממש לא חושבת שזה הבדלים קטנים, אבל למסתכל מבחוץ זה נראה ככה.
וכידוע, אני לא מכירה את מי שעומד מולי, ולא את מי שקורא כאן והדבר האחרון שהתחשק לי זה לקבל מתקפה מאנשים כאן..
יש הבדלחדשכאן
גדול!!!

איכה
זאת מתקפה נחמדת.

זהו, יצאנו ידי חובה.

ותודה כל ההשקעה בלהביא כאלה סמיילים מושקעים!!

(|לוחש| מזל שלא אמרתי באיזה צד אני מצדדת, ככה המתקפה היתה יותר חזקה )
דווקא לפי הסדר הבנתיחדשכאן
😁
ותודהחדשכאן
לימל ואורה על הגיפים
נערך. החלטתי שאין לי כח לניכנס לדיון הזהמקום בעולם
מעולהקוד אבל פתוח
לא מומלץ לפתוח את הדיון הזה, זה יוצר אצלנו המנהלים המון עבודה.
בהחלט.מקום בעולם
וחבל אפילו על אדם אחד שיקרא השמצות על רבנים עד שיספיקו לידע אתכם..
לא הייתי מוכנה בכלל ולא ממליצה לעשות אתזה בדברים עקרונייםסמטאות

אני התפשרתי במשו עקרוני לי,
הלב דבר קדימה לפני שהשכל אמר את דברו,
הרגשתי רע עם עצמי מחדש כל פעם שזה עלה, בסיטואציות,בדיבור.
בסוף הקב"ה החליט שנפרד אז..
רמה דתית זאת מילה גדולההפי
מבחינתי רמה דתית זה מסתדר גם עם החיים.. איך הבחור מצליח לראות את העולם דרך מאירה -בדרך ה'
ולא מתחיל ונגמר בלימוד תורה:
מה הבחור עושה שאין סביבו אנשים ?איך שם הוא מתנהג איך הוא מתנהג במקומות שמותרים?
מה הלב שלו נותן לו לעשות? /איך מתייחס לאנשים אחרים?
הוא רגיש לסביבה? הוא עדין בעבודת ה' שלו?
כל זה מבחינתי רמה דתית אמיתית! הרי אם הוא מקיים את כל זה זה מראה שהוא לא שוכח את ה' ויש לו נפש יפה מאירה וטהורה
ופחות הדברים החיצוניים
הישיבה שלמד
הפאות/הזקן .
מבחינתי זה לא מראה על רמה אמיתית.
אלא מה שעובר לו בלב.
כמובן שגם יעשה את המצוות וכו' וילמד תורה .
אם הוא לא דתי אך בן אדם טוב זה לא מספיק כן?
נראה לי שלא בכללאוי טאטע!
אבל זה לא חכמה...⁦
מקווה מאוד מאוד שלא ישתנה... כי אני מסוג האנשים שמתאים להם להתפשר תמורת דברים אחרים שמאוד חשובים לי

ומצטרף למי שאמר שרמה דתית זה מושג אורירי וכללי מידי, צריך להסביר למה מתכוונים...
וואי קשה. תמיד יושב לי בראש אחרי קשר שנגמרRick Sanchez
אני מאוד בררן בקשר לאופי. והיה מישהי אחת שהיתה מושלמת בקשר לזה. הכימיה הכי טובה שהיתה לי.
אבל תמיד התווכחנו על הלכה. והמחויבות הלכתית שלה ממש לא התאימה לי. ביום בהיר בלי לחשוב פעמים פשוט הרמתי טלפון ונפרדתי
העיקר שהמח והלב בוערים. כולנו צריכים להשתפר במעשים.חסדי הים
המעשים הם מדד די בלעדי, לאאנונימי פלוס
לא מתפשרת על שאיפותמישהי 1
אצלי תמיד החשיבהלב אוהב

שכל התפשרות ברמה הדתית זה התפשרות בשביל הילדים שלך...

לפי מה שאני ראיתי זה לא מה שמשפיע על הילדים..מבקש אמונה

ילדים קולטים בעיקר את האהבה של ההורים למה שהם עושים, והאמונה בצדקת דרכם.

זה פחות מעניין אותם כמה הם מצליחים לקיים...

מכיר הרבה זוגות שהאמא אפילו בלי כיסוי ראש, והאבא הולך לדף יומי ונרדם (בלי כוונה) 

אבל כשהם רואים רב הם נמסים. והם מכבדים את התורה.. והילדים שלהם צדיקים אחד אחד!!

כמובן לא אומר להתפשר עד כדי כך.. אבל העיקרון שזה לאו דווקא מה שמשפיע

אני ראיתי שונהאמיץ(ה)
כשאחד ההורים היה רמה אחת וההורה השני אחרת.. (בקטע משמעותי כן? לא הדברים הקטנים..) זה יצר בלבול ואיבדו קצת את הדרך.
לדעתי הבלבול הזה קורהחיות צבעונית
כשלהורים לא ברור באיזה דרך הם מחנכים.
יש לי חברה שהאמא דוסית והאבא בקושי דתי (אם בכלל), אבל תמיד היה ברור להם שהחינוך יהיה דתי מאד וגם הילדים היום הם כאלה.
זה אומראמיץ(ה)
שאחד מהם לא מחנך לפי מה שהוא מאמין?
כןחיות צבעונית
למרות שאני זוכרת ממש שאבא שלה היה מעיר לה על החצאיות הרבה יותר מאמא שלה(היינו בכיתה ז בערך)
אבסורד אמיץ(ה)
אבל תוהה לעצמי מי יבחר בזה מראש?
שני זוגות שאני מכירה שיוצאים עכשיו,חיות צבעונית
זוג אחד הבחורה דתייה והבחור חילוני
הזוג השני הבחורה דתייה והבחור דוס
זה מרתק לראות את ההשפעות והדיונים שעולים.. למרות שכמובן לא הייתי רוצה להתחלף איתם.
"חיות צבעוניות" ענתה במקומי מבקש אמונה

(אגב, זה שאדם מעיר על דברים דתיים זה לאו דווקא נובע מאהבה לקב"ה... אתן בטח יודעות)

שאלה כואבת...שכחתי ת'סיסמה

מגיל מסיום בנות דוסיות ,ובבקשה לא לבקש ממני להגדיר מהי דוסיות ואיך מודדים רמה דתית....,

מוצאות רק בנים פחות דוסים-

אם החיצוניות בסדר הפנימיות פחות , אם המידות סבבה שמירת המצוות פחות

וכן על זה הדרך.

וכן, מודעת לחוסר המושלמות שבי. ועדיין יש רף מסויים שכבר כואב עד בלתי אפשרי נפשית ורגשית  לרדת ממנו.

בנות חמודות, תתחתנו הכי מוקדם שאתן יכולת כי האיכות לרוב הולכת ויורדת גם אם אולי יש חריגים פה ושם.

מרגע שהם יוצאים מהישיבות ועוזבים את החממות או שהדוסים כבר נשואים ולאלה שלא מצפים הרבה ניסיונות שיקשו עליהם מאוד מאוד לשמור על רמה תורנית.

מועדים לשמחהQ!

ממש מרגישה את הכאב שלךחיות צבעונית
ויודעת שאת לא באה ממקום שיפוטי או מחלק ציונים.. רוצה רק להרגיע אותך שזה לא ככה
נפגשת עם בחורים מאד תורניים, עם מידות טובות (ועוד עובדים על המידות), איכותיים, עמוקים ופנימיים ואפילו נראים טוב
אני גם חשבתי ככה וברגע ששחררתי את זה גיליתי כמה זה היה לא נכון..
ומוסיףחדשכאן
זה ככה גם אצל בנות.
אצל כולם.
כשמתרחקים מחיים של תורה, יותר קשה לשמור על רף גבוה.
וזה בוחן אותנו עד כמה בנינו את עצמנו באותם שנים שהיינו בחממה של תורה (כל אחד במקום שהיה לו). האם השרשנו והפנמנו את התורה, הפכנו אותה לדרך חיים, או שאולי זה עבר לידינו בלי השפעה מספיק גדולה.
^^^ברוקולי

לצערי זה נכון לשני המינים
יתכן.שכחתי ת'סיסמה

אני רואה את הצד שלי והצד של החברות המדהימות שלי..

לפעמים תוהה אם הנישואין "מחזיקים" את הרמה התורנית או שכל מי שקצת חלש אופי או לא הטמיע מספיק את לימוד התורה עתיד לרדת בין אם רווק ובין אם נשוי. מניחה שיש גם וגם.

מכירה זוג דוסיםחיות צבעונית
שאחרי החתונה דווקא ירדו קצת.
מה ש'מחזיק' את הרמה התורנית זה חיים של תורה כמו שחדשכאן כתב.
זה תדלוק על בסיס יומיומי, (כמובן שאחרי חתונה כמות הלימוד אצל הרבה משתנה, אבל יש חשיבות לאיכות) והורדה של התורה לחיים המעשיים. וזה כדאי שיקרה גם ברווקות כמובן, זה העוגן.
גם אני מכירה כאלו..שכחתי ת'סיסמה

ובכל זאת נראה לי שנישואין כן מחזיקים יותר מרווקות

להערכתי יותר אצל בחורים מאשר בחורות אבל גם בזה יכול להיות שאני ממתקדת מדי בשבצת שלי ובמשבצות דומות לשלי.

ובקשר למה שרשמת למעלה-

את יכולה להסביר מה הכוונה שברגע ששחררת פתאום הגיעו הצעות מתאימות יותר?

את מתכוונת ל'להרחיב את הכלים' במובן הרוחני/נפשי/רגשי?

אני מכירה בנות מעולות בכל מידה, צדיקות אמיתיות, בעלות חסד, מאירות ומצמיחות וכו' שהקב"ה 

זימן להן בעלים שמהצד היו נראים כאלה שאולי שבגלל הן כאלה מדהימות רק הן יכולות להכיל אותם....

אז איך משחררים? מה? ..

תודה!

יש מצב שאצל בחורים זה יותרחיות צבעונית
לא ממש בדקתי(:
והתכוונתי שכשאנחנו מתהלכים עם איזושהי אמונה מסויימת (אמונה הכוונה איזה הנחה כלשהי שאנחנו מאמינים בה), אז זה מה שנמשך אלינו לחיים. דומה מושך דומה
וכשזאת הנחה שהיא מוטעית, כדאי לשבור אותה ולהכניס לתודעה אמונה אחרת אמיתית כדי למגנט דברים אחרים
פעם שמעתי רב אומר שבשביל שינוי צריך להתחיל לדבר דיבורים אחרים. דיבור זאת דרך לשנות אמונה
תודה!שכחתי ת'סיסמה

אני לא חושבת שזאת הנחה מוטעית

אבל מסכימה שכדאי להתמקד בחשיבה חיובית.

להניחחיות צבעונית
שמגיל מסויים בחורות דוסיות יכולות למצוא רק בחורים פחות דוסים?
כדאי מאד שזה יהיה מוטעה;)
שכחתי ת'סיסמה

אז מה, לשקר לעצמי?

יש לך חלופה אמיתית לזה?

אני לא התכוונתי לגיל שלך ..יכולה להירגע יש לך עוד תקווה

חס ושלום לשקרחיות צבעונית
זה גם לא יעבוד.
לנסות להאמין שכמו שיש אותך ועוד אחרות (מכירה לא מעט) יש גם בחורים איכותיים וצדיקים שהקב''ה בהשגחתו החליט שהמסע המסויים הזה שלהם צריך להיות יותר ארוך.
לגבי החברות שלך, אי אפשר להסתכל מהצד.. לפעמים מה שנראה מהצד כלא קשור, מתברר מאד כהכי קשור והכי מתאים ונכון. מסתכלת על הבעלים של חברות שלי (הקרובות לפחות), כל אחד מהם הוא הפתעה ביחס למה ש'חשבנו שככה צריך להיות הבעל' של אותה אחת.
אני קיבלתי מהן הוכחות..שכחתי ת'סיסמה

רק דוגמא אחת לצורך העניין-

פעם היה לי דייט עם בחור שישב קרוב מאוד אלי, ממש נכנס למרחב הפרטי שלי שוב ושוב ובזמנו חשבתי שאולי יש לו בעיה ואפילו הרחקתי קצת לכת בכיוון המחשבות שלי.. הקיצר התקשרתי לאחת מהן כדי לקבל אישור לתחושות שלי פחות או יותר..

ומה היא אומרת לי? 

"עזבי אותך, תתחתני איתו ודי. הם כולם סתם". משהו כזה. 

והיא בחורה באמת משכמה ומעלה.

וואלה, כעסתי עליה בזמנו. כשהיינו באותה הסירה היא הייתה נותנת לגיטימציה לדברים הכי זוטריים ופתאום..

כיום חושבת שאולי היא כן אמרה דברי טעם. הגיל. לא יודעת.

ממש ממש לא מסכימה איתהחיות צבעונית
גם לי יש חברה שעברה לא מעט עד שהתחתנה לפני שנה בערך, ובכל זאת כשנפגשנו לא מזמן היא זרקה לי ''פשוט תתחתני וזהו''. אה סליחה ממש לא, אם הייתי רוצה רק לסמן וי על חתונה הייתי עושה את זה מזמן. מחפשת קצת קצת יותר;)
שוב, הקב''ה מזמן לנו דברים (ולא רק בהקשר זוגי) לפתח אותנו. זה לא אומר שהוא חושב שרק את עם הכוחות המדהימים שלך תוכלי להתמודד עם בחור כזה, אלא כי התמודדות עם בחור כזה (או בעל במקרה של חברה שלך) זה מה ש-היא- צריכה עכשיו. אני ראיתי לא פעם מקרים שהתמודדות שלי היתה מול בחור במפגש אחד ואצל חברה אחרת אותה התמודדות היתה ב3 בחורים עם קשר מתמשך וכו. ולהיפך
אי אפשר לדעת כלום בוודאות, אפשר רק לנסות לקרוא את הסבטקסט של מה שקורה ולפעול איתו.
עם מה שכתבת עכשיו אני כן מסכימה.שכחתי ת'סיסמה

איך תדעי מי מתאים לך?

רק אם יהיו בו את כל הדברים שאת מאמינה ורוצה בכל לב שיהיו בו?

מה אם התכניות של ה' הן אחרות בשבילך? (בשבילי? בשבילנו?)

לא התנסחתי טוב..מקווה שהבנת מה ניסיתי לשאול.

לגבי מה שכתבת בסוףוהוא ישמיענו
"זימן להן בעלים שמהצד היו נראים כאלה שאולי שבגלל הן כאלה מדהימות רק הן יכולות להכיל אותם...."

זה מעניין..
(חושב על זה לפעמים)
..שכחתי ת'סיסמה

יש אנשים שעושים דרך ארוכה של צמיחה וגדילה או שהם בעלי כוחות נפשיים מאוד גדולים כדי שבסוף יצליחו להכיל ולחיות בשלום עם הזיווג ה"בעייתי" שלהם, לפחות בעיניים הגשמיות שלנו..

זיווג מתאים זה לא רק מדהים למדהימה ובעייתי לבעייתית. 

כל אחד מקבל מה שכנראה נכון לו-

יש נכון כיפי

ויש נכון מספק אחרי עבודה מפרכת מאוד..

שניה, אבל את יכולה לפרט איזה דבריםוהוא ישמיענו
את מכירה שהם עבדו עליהם?
עין טובה או גם מעבר לזה (ודאי שיש עוד דברים.. מעניין אותי לדעת..)?
אתה מנסה לעזורשכחתי ת'סיסמה

להבין מה חסר לי?..

הרבה דברים. הרבה עין טובה. הרבה.

יש לי עין סבבה בד"כ חח..

חס ושלום!והוא ישמיענו
אם כבר התכוונתי להבין מה חסר לי..
(אני שאלתי בשביל עצמי)
שאלת שאלה טובה גם בשבילישכחתי ת'סיסמה

אני גם חושבחדשכאן
שנישואים מחזקים.
בכללי נראלי שנישואים מחזקים. בכל מיני תחומים. זה מכניס את האדם למקום של רצינות ואחריות.
כמובן שהשאלה היא איפה הרצון נמצא. אנשים ששואפים לטוב, ליראת שמים, בדרך כלל הנישואים יעזרו להם לא רק שלא לרדת אלא גם לעלות.
מדויק ^ברוקולי
מסכימה גםחיות צבעונית
זאת כל המהות של אעשה לו עזר כנגדו
בקיצור בחורים תחפשו אישה טובה ודוסית שתשמור עליכם😜
לא שתשמורחדשכאן
שתתקדמו יחד. בשביל שניכם 🙂
ברור ברורחיות צבעונית
זה היה לגמרי בצחוק
ידוע 🙂חדשכאן
הדגשתי
חח👍חיות צבעונית
שלא יעופו על עצמם הפמיניסטיות ח''ו אה
לא בשביל הפמיניסטיותחדשכאן
מדוייק מה שרשמתחיות צבעונית
אחד הדברים שאני תמיד בודקת זה אם הוא גורם לי להיות אני טובה יותר וכנל אני לא.
הכי יפה לראות שזה קורה בלי כוונה בכלל
ואוסיףחדשכאן
אחד הדברים שלדעתי חשוב לבחון בבת זוג זה האם היא עוזרת לי להתקדם. ולא דווקא בתחום התורני. האם אנחנו מקבלים ונותנים אחד לשניה או לא.
לדעתי הבעיה טמונה בדתומטר שלנוקוד אבל פתוח
כלומר המדד למי דתי לא צריך להיות כמות שעות הלימוד תורה ביום, כי אפשר להשוות אדם שנמצא בישבה שבה כל מה שהוא עושה זה רק ללמוד תורה, לבין אדם שנמצא בעבודה כלשהיא ולומד תורה בזמן הפנוי שיש לו.
אי אפשר להשוות אדם שנמצא במסגרות דתיות ונפרדות שלא יוצא לו בכלל לדבר עם בנות, ובין אדם שעובד באופן יומיומי עם בנות ושומר איתן על קשר טכני בלבד (למאן דאמר שאסור קשר ידידותי).

אני חושב שהמדד (רק מתי שבכלל צריך מדד כזה. לרוב זה בכלל לא תפקידנו) הוא סדר עדיפויות, שאיפות, והשקפה, ולא דברים חיצוניים שתלויים בסביבה...
מדוייק!חדשכאן
אני מסכימהשכחתי ת'סיסמה

עם רוב מה שכתבת

רק חושבת שאין בעיה עצמית במסגרות נפרדות ולדעתי לפעמים עדיף  לכתחילה,

יש בעיה רק אם מנותקים מהמציאות ..ואין חיבור נפשי עמוק לתורה, למצוות ולה'

אם יש חיבור עמוק -האדם צריך להיות מסוגל לבחור ב"נכון" בכל מקום 

וגם כשיש מעידות כן אמורים להצליח לקום מחדש.

לא אמרתי שיש בעיה במסגרות נפרדותקוד אבל פתוח
אני בכלל לא נכנס לדיון הזה.

אני טוען שאי אפשר להשוות אדם שאין לו בסביבה הקרובה נשים בעבודה יומיומית (ישיבה/ מכללה/ עבודה במקום נפרד) ובין מי שכן יש לו נשים בסביבה הקרובה בעבודה היומיומית.
צודק.שכחתי ת'סיסמה

מישהו פעם אחר לי במפורש שזה מה שגורם לחברים שלו (כולם חוזרים בתשובה) לרדת אחרי כמה שנים בישיבה.

תודה שדנת אותי לכף זכותשכחתי ת'סיסמה

גם בניםק"ש
חברים בישיבה תמיד התלוננו, שבשלב שבנות מכללה כבר פחות רלוונטיות - כמעט לא מוצאים בחורות תורניות.
ניסיתי פעם להתפשר בקטע הדתי. לא הלך לי.צהרים
מתי שהוא כבר לא יכולתי נפשית להמשיך וחתכתי.
העיקר האופי, ומה שבפניםבניחותא
העיקר הבסיס, שבת כשרות וטהרה, וחיבור פנימי, ואם מתאימים - כל השאר בונוס.
תלוי במהReminder
בדברים עקרוניים,
שחשובים לי
(אין לי הרבה כאלו, אבל אלו שיש חשובים לי)
אז לא.

בכל מה שמסביב
בדברים שפחות מפריעים לי
כן
מאוד...פעמיים חי
אני מוכן להתפשר מאוד.
שבת, כשרות, טהרת המשפחה וחינוך שזה בייסיקלי ברור שלא.

כל השאר (כיסוי ראש, מכנסיים, מיקום ע"ג הסקאלה הדתית מחנוך דאום ועד ברבטאו)
ראית את הפוסט האחרון שחנוך דאום כתב?צהרים
אמרת ששבת מבחינתך זה בייסיק. או שזו רמת שמירת שבת שאתה מוכן לקבל?
(פוסט יפה אגב)
לא ראיתי... השתמשתי בדאום וטאו הקצוות שמחוץ למסגרת הדתיתפעמיים חי
דרום שאינו דתי וטאו שאינו דתי לאומי
אבל צניעות זה גם בסיסי..והוא ישמיענו
(כיסוי ראש, שרוולים, מכנסיים..
לא כל ה'דתיים'* הולכים ע''פ ההלכה בזה)

(*כתבתי בגרשיים לא כי אני מזלזל בהם, אלא כי אני לא כ''כ מאמין בהגדרה הזאת. אני מאמין בהגדרות אחרות כמו 'שומר תורה ומצוות' וכדומה)
כל אחד והבסיסי שלופעמיים חי
יש דברים שהם כרת ויש דברים שיש על מה לדבר. גם הלכות לשון הרע וספק גזל זה בסיסי
תודה רבה לכל התגובות!אנונימי פלוס

על תשובות מורכבות, תשובות פשוטות. סחתיין לכולם! זה נושא מורכב ופשוט כאחד.

אני מרגיש ממש סיפוק שככה הצלחתי לפתוח שרשור כ90 תגובות! כל הכבוד לי! חחח

לגלות סוד קצת... השאלה הנ"ל בוניה על בסיס שאלה יותר יסודית - עד כמה א-להים/יהדות/דת/איך שלא תקראו לזה תופס מקום משמעותי בחיי, ואיך הוא תופס מקום ומה הביטויים של זה..

גם אם הדת הוא הדבר הכי חשוב לי בעולם עם אני לא נפגש עם א-להים שאני עוסק בחיי החול שלי אז א-להים תופס צדדים מסויימים שולא אחרים אז לכן כמו כן בזוגיות מה שנחשב 'חיי חול' אני לא אראה קשר בין הדת לזוגיות עצמה.

עוד דבר - מה המדד לרמה דתית - הישגים דתיים? לסיים ש"ס גמרא? או מספיק חצי? לא קמתי הבוקר לתפילה, אני פחות דתי?

או שעצם המדד הוא בהתקדמות האישית? ואם הקצב של ההתקדמות איטי? או שהרמה נמדדת על פי האידיאלים הגבוהים שאני מוציא מגרוני - "בית של תורה"? "לחיות את ה' יתברך"? עצם זה שאני מכריז שאני רוצה להיות ממש ממש דתי - זה משנה את הרמה הדתית שלי? כנות דתית? מחשבה עמוקה? 

עבודת המידות, עד כמה זה עניין דתי? מוסר, זה עניין דתי?

כל התשובות לשאלות הנ"ל יתנו השלכות גם לזוגיות. זוגיות ב'צל הדת'.

בהצלחה לכולנו. בתפילה שנתבשר לבשורות טובות!

אתה מעלה את כל השאלות הנכונותבניחותא

רק חשוב לשים לב:

זה שאני בוחר אישה על בסיס רמה דתית, לעתים רק מנציח את הפער בין הדת לחיי המעשה, כי אז הרומנטיקה נתלית בדת, רומנטיקה היא לא רגש דתי, ולא אהבה ולא זוגיות.

וכמו שכתבת, יכול להיות שהדגש הדתי בחיפוש בן\בת הזוג הוא רק שימוש ציני בדת לצרכי שיכנוע עצמי זול, במקום לעשות תליך פנימי עמוק ואמיתי. כמו להתלבש באופן מסוים ולדבר באופן מסויים. התנהגות ששוב רק מנציחה את הפער בין הרוחני למעשי כלשון הרב קוק.

מקווה שהובנתי

אוליאוי טאטע!
אפשר במקום פער לקרוא לזה חיבור והעלאה של החול לקודש?
נקודה למחשבה... אין לי כוח לפרט...
נראה לי שאתה מתכוון לפער שבין הקודש לחולאנונימי פלוס

חיי הדת מתבצעים כשהחול משתעבד לקודש. החול עדיין חול.

גבר חתיך הוא יהיה גבר חתיך, אם זה ינותב לבית נאמן בישראל זאת השאלה הדתית.

אני מאמין שהחול כפשוטו הוא הוא ביטוי אור ה'בניחותא

ועליו דיברה תורה, תחום הקודש הוא בית המקדש, והנבואה, ומתנות הכהונה.

כשגבר חתיך, זה ביטוי להופעת חסד ה' עליו ברמה כזו או אחרת (אאכ הוא סר טעם, כנזם זהב באף חזיר).

כשגבר ואשה אוהבים, לא צריך להוסיף לזה משהו, זה בעל ערך בעצמו, גם אם הם לא משוחחים כל היום על בית של קדושה.

ובית ומשפחה הם בעלי ערך כשלעצמם, בכל החיים הפשוטים שכל אדם חי.

אולם כמובן, הדת מתבטאת בכל תחומי החיים: בתום, בצדק, ביושר, באהבת טוב וחסד, בהצנע לכת ובהתנהגות קדושה לאלהים: באכילה, בחיי המין ובעבודת האלהים. אבל אין היא דורשת קודש ושגב שמחוצה לחיים, אלא אינהרנטית לחיים בעצמם.

ולכן, אדם משגשג מבחינה כלכלית (לפחות בכלכלה העתיקה המבוססת על חקלאות), הוא ביטוי נשגב מאוד לשם ה'.

ואיש ואשה שאוהבים בתמים, ויש שלום ביניהם, אין לך דבר יותר דתי ויהודי מזה, ועדות גדולה מזו לשריית שכינתו יתברך.

שוב, קיצרתי במקום שאמרו להאריך. 

אם הבנתי אותך נכוןחיות צבעונית
אז אני לא מסכימה. כי לרוב לא חושבת שנעצרים בתיאור טכני של הרמה הדתית וגם לא מתנים את קיום הקשר באם הכיפה שלו קצת פחות גדולה.
אבל כן, החיצוניות נרצה או לא נרצה היא מושפעת מהפנים, והחיצוניות באה לידי ביטוי בכל רובד של החיים בין אם בלבוש, ובין אם בצורה שאדם מדבר, אוכל, נוהג וכו. אז זה לא בהכרח נורה אדומה שנדלקת וקובעת לסיום הקשר, אבל היא כל הדברים האלה בהחלט מצביעים איפה האדם מונח ואל מה החץ שלו מכוון.
השאלה היאבניחותא

איך נראה מבחינתך אדם צדיק?

האם זה זקן ופיאות ומדבר כל היום הרב קוק

או אדם ישר וטוב לב (באידיש אומרים "ערליך"), שלאו דווקא מחצין כל שנייה את עובדת יהדותו, אבל ניכר עליו שהוא אדם שעובד את האלהים בתנועתיו הכלליות, ושומר הלכה (ושוב, לאו דווקא "מדקדק")

אממחיות צבעונית
משתדלת להימנע מלהגדיר אנשים, בטח במושג צדיק.
לי תמיד קופצת איגרת הרמבן ומה שהוא כותב שם-
'' בְּכָל דְּבָרֶיךָ וּמַעֲשֶֹיךָ וּמַחְשְׁבוֹתֶיךָ, וּבְכָל עֵת – חֲשׁוֹב בְּלִבָּךְ כְּאִלוּ אַתָּה עוֹמֵד לִפְנֵי הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא... וֶהֱוֵי זָהִיר לִקְרוֹת בַּתּוֹרָה תָּמִיד, אֲשֶׁר תּוּכַל לְקַיְּמָהּ. וְכַאֲשֶׁר תָּקוּם מִן הַסֵּפֶר – תְּחַפֵּשֹ בַּאֲשֶׁר לָמַדְתָּ אִם יֵשׁ בּוֹ דָבָר אֲשֶׁר תּוּכַל לְקַיְּמוֹ. וּתְפַשְׁפֵּשׁ בְּמַעֲשֶֹיךָ בַּבֹּקֶר וּבָעֶרֶב, וּבָזֶה יִהְיוּ כָּל יָמֶיךָ בִּתְשׁוּבָה.''
מרגיש לי שאלו העיקרים, אדם שמחובר לרצון ה', לומד את תורתו ומנסה לקיימה על מנת להשפיע את אורו בעולם הזה.
אז את לא מחפשת בן אדם דתיבניחותא

את מחפשת מישהו משבט לוי, כמו שקראנו היום:

"יורו משפטיך ליעקב, ותורתך לישראל"

רק חשוב שזה יהיה מחודד.

כי הברומטר שהיצבת, הוא לא לאדם דתי, אלא לכהן, למי שמתכתר בכיתרה של תורה. ציטטת מתוך האיגרת אותה כותב הרמב"ן, שזמירות היו לו חוקיו, אל בנו המתגדל בתורה.

אהאחיות צבעונית
אז רק כהנים אתה אומר? 🤔
חחחח לא בדיוקבניחותא

"ולא שבט לוי בלבד, אלא כל איש ואיש מכל באי העולם אשר נדבה רוחו אותו, והבינו מדעו, להבדל לעמוד לפני יי לשרתו ולעובדו לדעה את יי, והלך ישר כמו שעשהו האלהים, ופרק מעל צוארו עול החשבונות הרבים אשר בקשו בני האדם, הרי זה נתקדש קדש קדשים, ויהיה י"י חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים, ויזכה לו בעה"ז דבר המספיק לו כמו שזכה לכהנים ללוים, הרי דוד ע"ה אומר: "י"י מנת חלקי וכוסי, אתה תומיך גורלי".

(רמב"ם שמטה ויובל יג,יג)

איזו משמעות לייחס למונח 'רמה דתית'אנונימי פלוס

שני אפשרות -

א. דברים מעשיים/חברתיים וכולי

ב. רצון ה'.

התכוונתי לאפשרות השנייה.

המונח כשלעצמו לא תואם למשמעות הזאת כי אי אפשר למדוד כמה 'הקב"ה אוהב מישהו' ומתוך כך הבאתי את השאלת בהודעה.

קיצר, אפשר להתייחס למושג 'רמה דתית' כמשהו חיצוני ואני מסכים איתך. אפשר להשאיל אותו למשמעות יותר רצינית ואז כך יובנו הדברים הנ"ל שכתבתי

מבחינתי שני הדברים קשוריםחיות צבעונית
ואחד תוצאה של השני.
לא אמרתי שהמושג הוא חיצוני, אלא שהוא שהחיצוניות היא לרוב שיקוף של הפנים.
כשאדם מחובר לרצון ה', זה מתלבש בכלי המעשה. ככה אני רואה לפחות את לעשות לו דירה בתחתונים.
זה שיח פנימי תמידי שמכיל בין היתר את כל השאלות שהעלית כדי שהעשייה תהיה באמת נקייה מנגיעות חיצוניות.
וואי נכון. תודהאנונימי פלוס

שאלות חשובות ומצויינות.פעמיים חי
אני מהנקודת מבט שלי מחפש מישהי עם קשר לעולם של "עבודת ה'" אני עצמי סוג של דתלייט אבל מחפש, זה חלק מעולם המושגים שלי והרצונות שלי. יכולה להיות מישי פרומקייט שזה לא העולם שלה באמת ויכולה להיות אחלה בחורה שלא עלינו גם עשתה צבא (והולכת עם מכנסיים) שזה חלק מהותי מהחיים והשיח שלה.

אני לא בא עם דתומתר לדייטים, אני רק מחפש בחורה טובה ומתאימה.
ניסיתי וזה לא התאים*שלי*אחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך