תראי יקרה, יש לך התמודדות,
אבל העבודה היא באמת בעיקר אצלך ולא אצלו.
ואני אסביר.
כאב לי מאד לקרוא מה שכתבת ואפילו הרגשתי תחושות השפלה ופגיעה בשביל בעלך.
הוא לא אדם רע, לא עשה משהו לא בסדר, לא בעיה במידות שלו או בהתנהגות. כל חטאו הוא בכך שאלוקים ברא אותו עם קצת יותר שיער מהנורמה.
זה כל כך פוגע ומשפיל להתייחס אליו כך. ועוד ממי שאמורה הכי בעולם לקבל אותו ולאהוב אותו ללא תנאים.
תנסי לקרוא שוב את מה שכתבת, אבל תדמייני כאילו בעלך כתב אותו על משהו בך שמפריע לו...
לא נעים בכלל...
את בחרת להתחתן איתו בגלל מי שהוא, באישיות שלו, ובסוף את מתנה את אהבתך בכמות השיער שלו.
מעבר לפגיעה העמוקה שיש כאן כלפיו, תדעי שזה צעד לא פשוט בכלל עבור גבר לעשות מעשה כזה שמצטייר כנשי, ללכת לטיפולים להסרת שיער, ובטח אם הוא בא מרקע עדתי או תורני שזה לא מקובל, תרבותית או הלכתית.
הוא אמר לך שהוא יטפל, כי כנראה את באמת חשובה לו והוא אוהב אותך, אבל הוא יוכל לעשות צעד כל כך לא קל עבורו רק אם הוא ירגיש שאת אוהבת אותו גם בלי תנאים.
עוד בעיה שעולה בדברים שכתבת, היא לא בזה שזה מפריע לך אישית, כי אם היית מציגה לו את זה כקושי ושריטה שלך שיש לך תסביך עם שיער ושאת אוהבת אותו מאד אבל מבקשת ממנו שיעשה לך טובה וילך לקראתך. יכול להיות שהיה מוכן לעשות זאת למרות הפגיעה, המאמץ הנפשי, הפיזי והכלכלי...
אלא הבעיה היא בזה שאת כבר הופכת את זה לבעיה שיש בו שיש צורך להתבייש בה ואיך הוא לא מבין דבר כזה לבד.
ציטוט מדברייך-
"... וגם להתבייש בו קצת. כי מעבר לכמה שזה דוחה אותי, זה גם פחות אסתטי, ולא ברור לי מה הבעיה לדלל קצת, לא ביקשתי להוריד לגמריי..
מפריע לי שזה לא במודעות שלו, ושהור לא מבין שזה לא נראה טוב בלי קשר אליי, אלא בכללי. כאדם, יש לך יותר שיער מהנורמה.. למה שלא תעשה משהו שיגרום לך להראות אסתטי יותר?..."
סוף ציטוט.
מי קבע מה נראה טוב?!
כל מעצבי התרבות המערבית שמסרסת גברים ומגלחת אותם כמו נשים?!
אלוקים ברא גברים עם שיער, פעם זה היה סמל גבריות. יש להם הורמונים יחודיים שגורמים לזה.
היום הכל השתבש בגלל צו האופנה.
אז אולי לך אישית יש קושי עם זה, כי יש לך בראש תדמית אחרת של גבר וזה בהחלט יוצר לך בעיה והתמודדות. אבל אל תהפכי את זה לבעיה שלו, שזה לא מפריע לו, שאין לו מודעות, שזה לא נראה טוב וכו.
כמו שחשוב שאשה תאהב את הגוף שאלוקים נתן לה, זה חשוב לא פחות בשביל גבר, בשביל הביטחון העצמי שלו ותחושת הגבריות.
באופן מעשי מציעה לך-
א. לנסות להתבונן לעומק במחשבה הזו ולנסות לשנות את הפרדיגמה שיש לך בראש לגבי מראה גברי אופטימלי. אולי תגלי בסוף שזה דווקא מושך ונעים למגע אחרי שתשני את המחשבה שמקובעת בראש. כי בסופו של דבר הכל בראש.
ב. לחזק את ההסתכלות על הדברים שאת כן מעריכה בו ואוהבת, הסיבות שכן גרמו לך להתחתן איתו (למרות שידעת מראש על השיער). ממש להתמקד בדברים הטובים, לכתוב אותם ולהעצים אותם.
ג. לא לדבר איתו על זה בכלל לתקופה הקרובה ולנסות
להביע קירבה ואהבה ללא תנאי למרות הקושי.
ד. כשמגיע רגע שאת מרגישה צורך לדבר איתו על זה תעצרי רגע, תשימי את עצמך במקומו, תנסי לעשות היפוך תפקידים בדימיון, של מה ואיך היית רוצה שיאמר אם זה היה הפוך, ורק אז, תשוחחי איתו על זה מתוך בקשה, ולא מתוך מקום "מחנך" או דורש.
מאחלת לכם אהבה ושמחה, קבלה הדדית ועונג אמיתי.
כתבתי את הדברים מתוך כאב ואכפתיות. מקווה שהדברים לא פגעו בך.🙏