באתי להפריח את השממה ***סקר*** מה הפלוס בגידול תאומים?אושר כפול
עונה- יש הרבה אבל מה שעולה לי עכשיו לראש...

א. הם ביחד במסגרת (בגילאים צעירים), תומכים אחד בשני ועוזרים לי לשמור על רוגע. על הדרך גם אסיפות הורים ומסיבות משותפות שחוסכות זמן יקר.

ב.כשמאכילים את שניהם לא צריך לחכות עם הכפית באוויר, ופשוט נותנים כפית לזה וכפית לשני ברצף. לפחות ככה זה עם תאומים אכלניים.

ג. האהבה והשיחות המתוקות שלהם אחד עם השני. טוב.. בעצם זה קורה לעיתים נדירות כשהם לא הולכים מכות, אבל זה כל כך חמוד!!
מצטרפת לדברים שכתבת מתואמת

אמנם אצלנו הם נפרדו בגיל צעיר יחסית (וזה תסכל אותי נוראות!), אבל זה בהחלט חסך בהתחלה כשהם היו ביחד - במקום ללכת לשני גנים, הלכתי לאחד

אצלנו בגיל צעיר שניהם היו אכלנים יחסית, וגם זה באמת חסך - בכלים, בהכנת אוכל, ובהרדמה... יש לנו תמונה מתוקה ומצחיקה ששניהם ישנים בכיסאות האוכל שלהם אחרי ארוחה טובה...

ולסעיף השלישי שלך אני מוסיפה - שגם המריבות מתוקות! אצלי הם בנים, והם בדיוק בגיל של מריבות ו"ללכת מכות". וזה פשוט מדהים ומצחיק לראות אותם קורעים זה את זה במכות - ורגע אח"כ הם משחקים ביחד ועושים הצגות ודואגים זה לזה כאילו כלום!

ומוסיפה עוד:

* יש משהו נחמד (לצד המשהו המעצבן) בזה שאנשים נעצרים ברחוב ליד העגלה כדי להתבונן מקרוב, או בזה שאנשים פתאום שמים לב: "הי, הם תאומים!" ומתלהבים ומתרגשים בשבילנו...

* יש משהו כיף בהשתייכות ל"מועדון האקסלוסיבי" הזה של הורים לתאומים

* מרגש לראות את האחווה החזקה ביניהם, ואיך שהם רצים כמעט תמיד להיות זה עם זה...

* בזכות גידול התאומים, שחייב אותי להבדיל בניואנסים דקים אפילו בסגנון הבכי שלהם, הבנתי ההורית והבחנתי ההורית התחדדו מאוד... אם בין שני הגדולים לא תמיד הבחנתי מי מהם זה שהתעורר ובוכה בלילה - הרי שכשמדובר בקטנים שאחרי התאומים אני כבר לא מתבלבלת... שלא לדבר על הבחנות מהותיות יותר...

* משהו חמוד אצל תאומים זהים: זה מצחיק כשאחרים (כולל אבא שלהם, לפעמים!) לא מבדילים ביניהם. זה מצחיק שהאחים הצעירים שלהם בהתחלה קוראים להם באותו השם, ובטח לא מבינים איך האח הזה נכפל פעמיים... והכי מצחיק - שהם בעצמם כשהיו קטנים היו מסתכלים במראה ואומרים את השם של התאום שלהם! 

בקיצור, תאומים זה חומר נרחב לבדיחות ולדברים משעשעים...

מישהי עם שני זוגות תאומים אמרה לינשימה ארוכה
שהיא ראתה רק פלוסים...

נפלא שיש לילדים תמיד חבר צמוד

ואחרי תאומים היא חשבה שזה ממש 'בזבוז משאבים' לגדל ילד אחד- "בזמן הזה יכולתי להאכיל/ לקלח/ לספר סיפור לעוד אחד..."
עוד פלוס...אמא הטובה
אצלי התאומות כבר בבית ספר, אומנם ב 2 כיתות נפרדות, אבל כשאני לומדת עם אחת למבחן גם לומדת עם השניה וככה שתיהם שולטות פעקס בחומר.. ( וגם אני.. 😜)
אצלנו יש ביניהם תחרות:מתואמת

"אנחנו כבר בפרק י' בתורה!" "אז מה, אנחנו כבר בעמוד 48 בספר חשבון!"

אבל באמת, לפעמים התחרות ביניהם חיובית ומדרבנת אותם להתקדם... והם גם עוזרים זה לזה לפעמים בשיעורי הבית

וחוץ מזה - אם אחד מהם, למשל, שוכח את חוברת הלימוד בכיתה - אפשר בקלות לצלם את העמודים של שיעורי הבית מהספר של השני...

חחחח אצלי אחת לא מצאה ספר חשבוןאמא הטובה
בלי להגיד לי לקחה חופשי את הספר של השניה. אמרה חה כדאי לך, אני ישלים לך בספר...
חברה עם תאומות אמרה לי שיתרון נוסף שזה מגדיל44444
את היצע החברות.
ככה כל אחת הכירה גם בנות מהכיתה השניה.
בהחלטאמא הטובה
הבעיה כשאחת מביאה חברה או שתיים, גם השניה רוצה.. ואחרי שעה את קולטת שיש לך כיתה שלמה בבית....
כלומר - שיש שתי כיתות שלמות בבית מתואמת

עניין הקנאה הזה מוכר לי, אבל לא דווקא בהקשר של התאומים. אבל זה בהחלט עוזר להם להכיר את הילדים משתי הכיתות...

הפלוס הגדול בגידול תאומיםאמא7
הנס הגדול של ריבוי חיים. זה הפלוס הגדול!
כל הריון ולידה זה נס! וכאן כפול ומכופל!
זה כאילו פי2 אבל זה פי אלף!
וראיתי במהלך הגידול שלהם בשנתיים האחרונות שבאמת זה אפשרי לגדל שניים בו זמנית..
(אם כי מתיש)
ובאותו זמן שלא ישנים בלילה ומניקים ומצמיחים שיניים וטוחנים אוכל ומחזיקים בידיים...ו...ו..
פתאום עוברים השנים ויש שני!! ילדים שגדלו להם
עונה בתור תאומהגלויה
שיש לי חברה לכל החיים
שמכירה אותי הכי טוב.
מרגש לשמוע!!אושר כפול
אתן זהות?
וגם, מעניין אותי אם הפרידו בינכן או שלמדתן יחד באותן כיתות וכו'?
לא זהותגלויה
היינו בגן ביחד ואז בכיתות מקבילות
בתיכון היינו ביחד בהקבצות וגם במגמות
מגיבה על הדרךשלומצ'
אנחנו מקבלים הרבה כבוד ברחוב. אני רק מתקרבת עם העגלה למעבר חציה ישר כולם עוצרים
טוב, אנחנו רק בתחילת הדרךביגלה
אבל זה כזה נחת לראות אותם משחקים על הרצפה אחד ליד השני!
תאומים זה הרבה יותר ממיס מאשר תינוק אחד.😍

ויש את התשומת לב ברחוב, שהיא כיפית בעיני.
הייתי מוותרת בשמחה על תשומת הלב ברחובים...

זה באמת מחמם את הלב לראות אותם ביחד

כשמחייכים אחד לשני, לדעת שתמיד יהיה להם אחד את השני ושהם יהיו החברים הכי טובים

לשבת עם בעלי על הספה כשכל אחד מחזיק תינוק- זה פשוט אושר

אמא לתאומים אמרה לי:באתי לפניך

ילד אחד זה וואו. תאומים זה לא וואו ועוד וואו- זה וואו בשניהקורץ

חייבת להודות שעשיתן לי חשקחולת שוקולד
בתור אחת שלא רוצה תאומים, פתאום קצת בא לי
1+1שאלהקטנה
לי אין תאומים, אבל תמיד שהיה מבצע 1+1 לא צריך לקנות בכוח רק בגלל המבצע, תמיד יש את השני שגם בדיוק צריך....
ומה עושים שיש 2+1?.... לא קונים... (זה מה שעשיתי...)תאומים

חחח בעייתי משהוג'נדס
אומנם אצלנו בגלל שהן לא אותה מידה אז הבגדים של הגדולה יותר עוברים לקטנה אז תמיד קונה יותר לגדולה שלה יותר חסר...
אבל בנעליים ה1+1 זה שוס! (אבל כשיש עוד ילדים לא מבינה מה הבעיה עם 2+1 וכו')
החברות. הקשר.ברכת ה
זה ה-דבר בעיני.
(בן ובת, בכיתה ב)
לא מכירה מציאות אחרתג'נדס
זכיתי בבכורות תאומות. זה מה שאני מכירה בגידול ילדים בכלל.

ובכ"ז מה שאנחנו הכי מתמוגגים ממנו זה הקשר המיוחד. החברות שהן מפתחות עכשיו (כנראה משהו בהתפתחות שטיפוסי לגיל 3 ואילך) אחת עם השניה, איך שהן מעסיקות אחת את השניה בדרך כ"כ טבעית וכיפית. הדאגה אחת לשניה. קשר שרואים שזה אחד משלים את השני. זה לא חבר שאם יום אחד לא יבוא לי עליו אפשר לומר "ביי"... משהו שורשי לגמרי. קשה להסביר....
איך לא כתבו?? (או שפספסתי?)זהות כפולה
זה חוסך הריון ולידה!!!

אבל בדיעבד, אני מבינה שעדיף לעבור 2 הריונות נפרדים ולא אחד מסובך כל-כך... 😏
כמו שאמרת, זה לא כ"כ חוסך...מתואמת

אם כי באמת לרוב אפילו מדובר בהיריון קצר יותר

אבל כן, בת דודה של בעלי אמרה לו אחרי לידת התאומים: "שיחקתם אותה, שניים במכה!"

מוסיפהתותיה22
אמנם ההריון כזה מטורף ולדעתי זה לא חסכון של הריון אבל לידה זה בהחלט חוסך- כל השלב של הצירים המייגע עובר ופתאום יולדים שניים!!! זה פשוט פלא פלאים!

כמו שכבר כתבו עוברים לילות ללא שינה בבת אחת עם שני ילדים...

כולם מסביב מטורפים עליהם- ההורים, האחים, הדודים, הסבים והסבתות ואנשים ברחוב...

אני בינתיים זוכה ליחס vip בתור אמא לתאומים בני שנה שכולל הקלות בכל מיני דברים ועזרה מהסביבה...

ויש עוד מלא דברים נפלאים בזה, זה אושר צרוף פי 5 מתינוק יחיד!
לא תמידאבי-יה
אצלי הראשון נולד רגיל, והשני בקיסרי חירום
וואו מזה פחדתיים...

ואני שמחה שבסוף החלטתי ללכת לקיסרי, כי לשני היה ראש גדול שאני בטוחה שלא היה יוצא בקלות

ממש נס שהלידה לא הגיעה לבד והתחלתי זירוז, הרופאים לא הבינו איך אני סוחבת תאומים בשבוע כזה

בהחלט פחד..אבי-יה
אני בכלל לא הגעתי לשלב שהיה אפשר לדון בו איך ללדת... הם נולדו מוקדם בשבוע 28. הכל היה סבבה לגמרי במעקב, ופתאום משום מקום כאב בבטן תחתונה, הכתמה דמית וצירים. ומשם תוך שעתיים הייתי כבר בחדר התאוששות אחרי קיסרי חירום. הצירים היו כל כך מהירים שכמעט ילדתי באמבולנס. ברוך ה' הצלחתי לא ללחוץ עד שנכנסנו לחדר לידה. הספיקו לשאול אותי עם אני רוצה גז צחוק, אבל לא הספיקו לתת לי.. כבר ילדתי את הראשון. אחר כך השני התהפך לרוחבי, הרופא ניסה לשלוף אותו בלא הצלחה.. ירידות בדופק וטיסה לניתוח חירום בהרדמה מלאה. לא משחקים בשבועות כאלה.. ברוך ה', עם כל הסיפור זכינו לניסי ניסים. היום הם כבר בני שלוש, בריאים ושלמים. ישתבח שמו לעד!
ב"ה שהכל בסדרים...אחרונה

הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך