שאלה לבנות פה... ועוד אחת לבנים...אישי123
לבנות - מפריע לכן שהבחור רוצה אחרי החתונה פשוט לשבת בישיבה וללמוד תורה לתקופת זמן לא קצובה? (יכול להיות שנה, יכול להיות 20 שנה, מה שהקב"ה יעזור...)

לבנים (וגם לבנות) - כמה מראה חיצוני חשוב בעינכם?
לבנות - תלוי איזו בתאנונימי פלוס

יש כאלה שרוצות, יש כאלה שזורמות, יש כאלה שלא. תחפש את מי שסבבה עם זה אם זה כרגע מה שאתה יודע.

מראה חיצוני זה לא משהו שאפשר למדוד. הוא חשוב. הוא צריך להיות. קשה לענות על השאלה. עם זה יפה באופן סביר לפחות בשלב ראשוני אני מאמין שזה אמור לעלות עם הזמן או אמור להיות יותר טפל אח"כ

היית פוסל על מראה חיצוני?אישי123
בוודאי.אנונימי פלוס

זה צורך של כל אדם. צורך חיוני. לשני הצדדים חייב שזה יהיה. שבעל יראה את אישתו כיפה.

אמנם לא לוקח תמונה לפני כי זה לא נמדד בתמונה וזה לא יעיל ככה.

^^ נראלי משפט מפתח לכל השאלות בפורום הזהברוקולי

אנשים שונים, דעות שונות 

מה שלא מונע מאיתנואנונימי פלוס

לחפור פה.. הפוך בה והפוך בה כי כלום בה

מראה חיצוניבן_אהוב
הוא חשוב, כמובן שזה תלוי בטעם האישי של כל צד... (כוונתי היא שאף אדם לא יאכל את עצמו כי יש לו עיניים כחולות ולא ירוקות וזה עושה אותו "פחות יפה" לפי מודל היופי, אלא זה תלוי בטעם של הצד השני...)
מי שלא חושב ככה הוא או מלאך או שהוא משקר את עצמו.
כמובן שזה לא העיקר אבל זה מרכיב חשוב.
עונהאיכה
אם הגישה היא שהוא יודע שהוא אחראי לפרנסה, ושואף ללמוד עד כמה שמתאפשר וכל הזמן להיות בבדיקה על הנכונות של זה - אידאלי מבחינתי 🙂
(משום מה לא יצא לי להתקל בזה עדיין, כאילו אין אמצע. או כאן או כאן)

ולגבי השאלה לבנים,
זה חשוב לי. אבל אני לא נעולה על משהו מסוים, וככל שאני מכירה יותר את הפנים (מלשון פנימיות) של האדם זה נהיה פחות משמעותי.
ואם אני כל הזמן בבקרהאישי123
אבל מה שנכון לי (כמובן בתיאום עם מי שבע"ה אצא איתה) הוא לשבת ללמוד תורה - לגיטימי בעינייך שנטל הפרנסה לפחות כרגע על הבחורה?
לענות על עצמי אישית?איכה
אני אשמח, וממה שאתה מכירה מחברותאישי123
זה סותר אחד את השני, כן?איכה
אני וחברות שלי שונות. מאוד.
למרות שאנחנו גם מאוד דומות.

יש לי חברות שרוצות בעל שישב וילמד 20 שנה ולוקחות על עצמם את העול של הפרנסה.

לי קשה מאוד חוסר מעשיות.
אז באופן כללי בלימוד תורה אני כל הזמן מחפשת לשמוע לאיזה כיוון מעשי הוא לוקח את התורה (אחרי מספר מסוים של שנים בישיבה). תכנית הלכה/רבנות/דיינות/הוראה וכו'.

קשה לי גם מאוד שלא מבינים מורכבויות, אם אני יראה שיש לו תכונות שאני אוכל לסמוך עליו שידע לכלול בבקרה והשיקולים שלו גם את הנקודת מבט של האישה, והצרכים שלה וההשפעות שלהם על המשפחה והבית.

ואני מאוד רוצה לשמוע את זה בדייטים, לפני חתונה. מה נעשה אחר כך, ה' יודע. הוא זה שיתן את הכוחות והוא זה שיקח אותם.

בעיקר בעיקר מה שאני רוצה לשמוע זה פתיחות והבנה של מורכבות, יש שאיפה ויש ידיעה שסיכוי גדול שמורכבויות החיים יאלצו אחרת.

וצר לי, עם כל הרצון הטוב שלי ואהבת התורה שבי, אני לא מוכנה להתחייב על משהו שאני ממש לא יודעת אם אוכל לעמוד בו.

(יש מצב שאני מחפשת דבר שלא קיים, אבל כרגע זה מה שאני רוצה/צריכה)
חייב להגיד לך שאני חותם על כל אות ומילה שכתבתאישי123
נו, יופי!איכה
עכשיו אני מעודדת שאני לא מחפשת דבר שלא קיים..

תמשיך בשלך, ובסוף תמצא אותך ההיא שלך.

וזה באמת משמח לשמוע שיש חבר כאלה , אני לא נתקלתי בהם יותר מידי (:
מדויק!חממה.
"אבל בפנים אין שום ספק את כבר יודעתחדשכאן
בודאי ישנו שם"
חחחח כבר אמרו לפניי שלכל סיר יש מכסהאישי123
כתבת מאד יפה והגיוניultracrepidam

קשה לך חוסר מעשיות -

את מתכוונת שמפריע לך מישהו שאין לו תוכנית מעשית סבירה

או שהוא לא לוקח דוקא את התורה שלו למקום מעשי של מקצוע?

הראשון - אני ממש ממש מסכים שזה חשוב (ומי שלא אכפת ומוכנים ללכת ראש בקיר - זה מאד מרשים וקצת מפחיד ובהצלחה)

השני - אני מכיר הרבה אנשים שהם אוהבי תורה אבל האהבת תורה שלהם לא קשורה לתכנון הקריירה. ולכן ציינתי בתגובה אחרת פה על הרבה אנשים שאני מכיר שהם אוהבי תורה ולומדי תורה ובשלב מסוים התחילו לעסוק בתחום שונה כדי להתפרנס ממנו, בלי להפסיק להיות מה שהם היו. אז אם חשוב לך דוקא ככה מסיבה מסוימת אין לי שום בעיה עם זה אבל עם זה אני פחות מזדהה כאמריה כללית אלא כטעם אישי שלך

וכמובן יש כאלה. בהחלט

מעניין אני דווקא הזדהיתי יותר עם המשפט השניחיות צבעונית
לא ממקום של קריירה, אלא ממקום של - אתה משתגע אחרי התורה והיא מחייה אותך ומאירה לך? קיבלת מתנה.. למה לא לתת לאחרים להנות מזה? ממך, מהאור שלה שעובר דרכך.
מסכימה👌חצילוש
למרות שלפעמים יש רצון להתמלא בלי למלא גם אחרים.. תלוי באיזה מקום אתה. מכירה אברך שבוודאות יודע המון ויש לו מה ללמד, אבל תמיד מסרב להעביר שיעורים, אני מבינה מאיפה מגיע הסירוב הזה.
לא כל מי שיודע לקבל את האור של התורה יודע להאיר בחזרהultracrepidam

מי שכן, וזה היעד שלו, זה בהחלט ממש יפה

למרות שגם בזה - אני מרגיש שלפעמים יש כאלה שמרוב ההתלהבות להאיר החוצה הם לא מספיקים להתמלא מבפנים. ושכמשקיעים להתמלא במפנים, יש הרבה יותר מה לתת גם אם זאת לא מטרה

אוקייחיות צבעונית
אבל אולי כדאי ללמוד את זה? יש משהו בזה שאתה נותן שהופך את כל 'לקיחת השפע' לגדול יותר ויש התחדשות תמידית כי יש מעבר של שפע גדול יותר.
כמובן שגם עצם הלימוד עצמו יש בו נתינה והשפעה לכלל אם מכוונים לשם..
כדאי, בהחלטultracrepidam

יותר ממה שהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק

אבל זאת לא בהכרח ציפיה מבחור בתחילת הדרך

אני מסכים לגמרי עם האמירות שלך, רק חושב שמבחינה מעשית לא לכל אחד ולא בכל זמן יש את ההזדמנות והיכולות ליישם

לא אומרת שכל אברך צריך להיות רבחיות צבעונית
ממש לא. הנקודה היתה במעשיות, שאצלי לפחות יש רצון לראות איזה עשייה, משהו שיוצא החוצה. באמת כמו שאמרת לא לכל מי שחשק בתורה יש את היכולת להעביר אותה, אז במשהו אחר
את מתכוונתultracrepidam

שהעולם הפנימי שלו לא יישאר בסוד אלא גם ישתקף כלפי חוץ - במעשים או בתוכן? נכון, זה חשוב, במיוחד למי שלצידו, וגם זה חשוב בשבילו. זה לא נכון ללמוד תורה בלי לתת לזה לצאת החוצה

מוסיפה משהו,איכה
צריך גם כישרון כדי להעביר דברים,
ויש מי שאין לו וחושב שיש.
או שצריך לפעול בזה.
את התוצאות כולנו יכולים לראות.
ואני יעצור כאן.
תודה.איכה
התכוונתי למישהו שאין לו תוכנית מעשית סבירה.

לכל השאר אני משתדלת להיות פתוחה בהתאם לאן שיובילו אותנו החיים. בעזרתו.
אישית-נשמע לי לגיטימי כרגעחצילוש
אבל אם אתה מכוון לתחום התורני, תכוון את עצמך גם בע"ה להתפרנס ממנו בעתיד. כן אפשר לצפות שרוב ההכנסה תהיה על האישה בתור התחלה, ואם גם לך יש אפשרות להכניס קצת בנוסף ללימוד- מה טוב. פשוט צריך מודעות מלאה של שני הצדדים לכל מה שכרוך בזה, מישהי שמוכנה להיות אישה של אברך ב"משרה מלאה" יודעת שלפחות בהתחלה היא תצטרך להיות מאוד מחושבת ולוותר על הנעליים או החצאית המהממת שהיא רצתה ממש. הכל עניין של סדר עדיפויות וזו זכותה של כל בחורה לקבוע את שלה. יש את האמרה הידועה כמובן.. על 3 דברים אברך עומד על התורה (שלו) ועל העבודה (של אישתו) ועל גמילות חסדים (של ההורים)
מכיר יותר מאדם אחדultracrepidam

שהתחיל בתחום התורני ובשלב מסוים - לפי הצורך - עבר להתפרנס בתחום שאיננו תורני

(כרגע חושב על ארבעה)

אוקיי, יכול להיותחצילוש
אנשים משנים כיוונים בחיים.. אבל אם הוא רואה את עצמו לטווח הרחוק מתעסק רק בתורה, שישתדל שהפרנסה שלו תהיה מאותו תחום- אם זה רצונו, ולא ש"רק" ילמד (ברור שזה לא "רק", זה המון!) מה זה בטווח הרחוק? שיעור ו' בגבוהה או שיעור י"ג? זה פער משמעותי, בינתיים, תוך כדי לימוד, אפשר גם להתפרנס מזה, גם אם זה לא מה שהוא יעסוק בו בהמשך בהכרח, אלא כדי שגם יהיה פרנסה וגם עדיין שהוא ירגיש שהוא מונח במקום הזה של התורה
לא מדובר דווקא על שינוי כיווןultracrepidam

מדובר על רצון אמיתי ללמוד תורה, שלא כולל שאיפה למשרה תורנית, מהמון סיבות

יש גם כאלה שוויתרו על משרה תורנית מסיבות שונות, וגם כאלה שפשוט לא היו מעוניינים אבל כן היו מעוניינים ללמוד תורה יותר מהמסלול הרגיל.

ואני מדבר על אנשים שסיימו מסלול של סמיכה לרבנות, ועל אנשים שלמדו בישיבה עשר שנים ויותר

זה נראה די דומה למה שהבחור פה מתאר, וזה ממש לא מסלול קל, אבל כדאי למצוא כמה אנשים שעשו אותו ולהתייעץ איתם אישית (כמה אנשים - כי זה מסלול חריג ולכן צריך להשוות הרבה חוויות של אנשים שונים כדי לבודד ולסנן את החריגות)

מבינה את כוונתךחצילוש
אבל אם אדם נמצא בישיבה 12 שנה בתור אברך, ומייעד את השנים האלה לעיסוק בתורה- מסיבותיו שלא משנה מה הן, אשריו ואשרי חלקו, הוא לא עובד חצי יום או רבע יום כדי להיות מונח לגמריי בתורה, אבל אם לעת עתה הוא יכול להתפרנס ממשהו בתחום התורני שלא יוציא אותו מה"בועה" הטהורה והמתוקה של הקדשת שנים שלמות לבניין רוחני ותורני אישי, זוגי ומשפחתי חזק ע"י שהות בישיבה, כדי לשאת בעול הפרנסה עם אשתו הצדיקה עבור המשפחה, זה כדאי
לדעתי דווקאultracrepidam

זה כן מוציא אותו קצת מהבועה (כמי שלמד בישיבה והכיר אברכים שמלמדים בחוץ)

אבל אולי זה דוקא טוב, כי לא לכולם מתאים לחיות בבועה כל כך הרבה שנים

ואולי עצם זה שהוא נשוי כבר מוציא מהבועה - לא חקרתי את הנושא

ובכל מקרה, את התוכנית הכלכלית המפורטת שלו כדאי שיתכנן לפי הצרכים המשפחתיים ולא עשר שנים מראש.

עשר שנים מראש זה יותר הצהרת כוונות, ו"לעבוד רבע יום" זה לא הצהרת כוונות במקרה הטוב (ובמקרה הגרוע - הצהרת כוונות על לא להיות 100% מקצועי במה שאתה עושה) 

השאלה באיזו מידה לצאת מהבועהחצילוש
כי זה עדיין אומר להיות בתוך מסגרת של עיסוק תורני, וכך יש לו גם אפשרות להתחלק בחלק מעול הפרנסה עם אישתו.. כשיש כבר 2-3 ילדים זה מתחיל להיות הכרחי
ברור.ultracrepidam

אבל אני לא רואה טעם להיכנס לוויכוח על נקודות פרטניות כשהשאלה היא תיאורטית

יכול להיות שיש אנשים שמרגישים אחרת, מבחינתי זה חסר טעם להכנס לרמת פירוט כזאת לגבי כמה וכמה שנים הלאה

בחורה שחושבת ברצינותחצילוש
על חתונה עם מישהו שאלו הכוונות שלו, כן תחשוב בצורה פרטנית ולא תסתפק בתיאוריה
כך נראה לי לפחות
נראה לי מוזרultracrepidam

אולי בגלל זה לא התחתנתי

מוזר כי זה כמו לתכנן כמה ביסים לאכול מהעוגה של יום הולדת שמונה של הילד החמישי, במקרה שאהיה בדיאטה ובמקרה שלא

שורה תחתונה, זה דבר מהמםחצילוש
הענווה הזאת והרצון ללמוד תורה בישיבה עוד ועוד שנים, יש פיוט על אברהם אבינו בשם "כוכב צדק", שאומר שאברהם היה "זקן יושב בישיבה". יש בזה מתיקות גדולה, אדם שיושב הרבה שנים ולומד, לא רק שקונה לו עדינות ומידות, לכתחילה זה אומר עליו המון דברים טובים, רוב הבחורות יעריכו את זה מאוד, האם לכל אחת זה מתאים? לא. צריך להיות התאמה באישיות, ברצון, בנכונות. לא פשוט להיות אשת אברך
לא רק שלא פשוט, ההקרבה של הבחורה גדולה יותר לדעתיאישי123
ברור!חצילוש
אוקיי תגובה קצת לא קשורהמרכזניק123

המקור לביטוי שאברהם זקן ויושב בישיבה הוא מהגמרא במסכת יומא  דף כח':

"א"ר חמא בר' חנינא מימיהן של אבותינו לא פרשה ישיבה מהם היו במצרים ישיבה עמהם שנאמר (שמות ג, טז) לך ואספת את זקני ישראל היו במדבר ישיבה עמהם שנאמר (במדבר יא, טז) אספה לי שבעים איש מזקני ישראל אברהם אבינו זקן ויושב בישיבה היה שנאמר (בראשית כד, א) ואברהם זקן בא בימים יצחק אבינו זקן ויושב בישיבה היה שנאמר (בראשית כז, א) ויהי כי זקן יצחק יעקב אבינו זקן ויושב בישיבה היה שנאמר (בראשית מח, י) ועיני ישראל כבדו מזוקן אליעזר עבד אברהם זקן ויושב בישיבה היה שנאמר (בראשית כד, ב) ויאמר אברהם אל עבדו זקן ביתו המושל בכל אשר לו אר"א שמושל בתורת רבו (בראשית טו, ב) הוא דמשק אליעזר א"ר אלעזר שדולה ומשקה מתורתו של רבו לאחרים"

בהצלחה לכולםחושף שיניים

החכמתי. תודהחצילושאחרונה
זהו, שאני לא מכוון לתחום התורני בהכרחאישי123
האידאל בעיניי זה לימוד התורה ואני רוצה לעסוק בו כמה שיותר.
משם או שבאמת זה יהיה העיבוק או עיסוק במקצוע "חופשי" מה שנקרא. אני לא חושב ש20 שנה אתקיים מקצבה של אברך, לא לזה התכוונתי...

תודה רבה על ההשקעה
..הללויה~
מה ההגדרה של מפריע?
פשוט אני לא רואה את עצמי עם בחור מהסגנון הזה. שיושב כל היום ולומד.
מאוד חשוב לי שבעלי יקבע עיתים (קבועים!) ללימוד תורה.
אבל אני לא רואה את עצמי חיה עם בן אדם שכל חייו תורה.
זה ראש שונה ממה שאני רוצה ומחפשת.

ובעיני מראה חיצוני הוא חשוב אך לא העיקר. חשוב לאהוב את המראה החיצוני של בן הזוג..
אבל למראה אפשר גם להתרגל~
תוכלי לפרט יותר מבחינתך למה זה ראש אחר?אנונימי פלוס

זה בהכרח ככה? יש אנשים זה הכשרון שהקב"ה נתן להם..

אשמח אם תסבירי

..הללויה~
אני חושבת שזה ראש אחר כי כל המציאות וההסתכלות על החיים היא שונה כשהיא ממקום של תורה.
וזה מדהים בעייני מקום כזה!
פשוט מרגישה שאני לא שם. שאני לא במקום של לקבל מישהו ולהכיל מישהו כלכך 'קדוש' כביכול.
ונכון יש אנשים ש-ה' יתברך חנן אותם בשכל טוב וכו. ואשרייהם!
וואי יפה, תודה.אנונימי פלוס

אני יוצא מנקודת הנחה שאת כן רוצה להקים בית של תורהאישי123
את לא חושבת שזה דבר נכון, לפחות בתור התחלה?
ברור שהכוונה שלי לבחורה שכן רוצה בעל אברך =)אישי123
..הללויה~
בחורה שרוצה בעל אברך. מין הסתם שזה לא יפריע לה כי זה מה שהיא רוצה ומחפשת.
יש רצוי ויש מצוי כמו שאומרים. זה עול כלכלי על הביתאישי123
וגם המפרנסת העיקרית זו האשה...
לבניםחדשכאן
חשוב.
אם זה מראה ספציפי? ממש לא. אם הייתי פסול על זה? קרה.
יש (לי) צורך במציאת חן.
תודה צדיק אישי123
זה כל כך משתנה אצל כל אחתחיות צבעונית
אבל אענה בכל זאת.
לי חשוב שיהיה חיבור ורצון לתורה ויחד עם זאת אחריות לבית שאנחנו מקימים.
לא מפריע לי לפרנס בהתחלה (אבל אני לא סטודנטית אז צריך לקחת בחשבון שבאמת יש אפשרות כזאת לבחורה וזה לא לוחץ אותה, זה הביטחון שלה), אבל לא חושבת שמתאים לי להיות אשת אברך. לא באמת בדקתי את זה, אבל העבודה שלי נראה לי לא מאפשרת את זה. כן אבל חולמת שילמד כל יום
בעיניי חשוב גם שתהיה גמישות, שכל הזמן יתאפשר שיח פתוח סביב זה, ובמידה וזה לא הולך כמו שחשבנו אז תמיד אפשר לדבר ולשנות ולהתאים אלינו מחדש.
אני חושב שברור שזו בסוף החלטה זוגית ולא של הבעל בלבדאישי123
ברור אבל יש כאלה שמראש רוצים/ות שהבעל יהיה אברך 'בלי משחקים'אנונימי פלוס

באופן טוטאלי, וגם זה סבבה. רק צריך לדעת מה מחפשים ולחפש בהתאם.

אפשר להצטרף לתשובה שלך?אמיץ(ה)
מסכימה ממש עם כל מילה!

אני מאוד רוצה שבעלי יישב וילמדחממה.
אבל עם זאת, שתהיה לו נכונות לצאת לעבוד כשנצטרך.
אני רוצה שכן תהיה לו עבודה במשהו תורני כמובן.

לגבי מראה חיצוני- מאוד חשוב, אבל ברור שלכל אחד זה שונה מהאחר, ומה שאני הייתי פוסלת מישהי אחרת לא היתה פוסלת.
בקיצר אינדיבידואלי
תודה אישי123
תודה לכל העונות והעונים! עזרתם בהצלחה לכולנו בע"האישי123
שנזכה כל אחת ואחד מפה להקים בית נאמן בישראל עפ"י ערכי התורה בע"ה
עונה מהסתכלות סביבי, אבל מזהיר שלא מתאים לכל אחדיושר בן אמת

כשהבעל לומד הבית רוחני יותר, מחובר יותר לתורה.

כמובן שזה דורש יותר אבל זה מתגמל מאוווד.

לדעתי לא ניתן להשוות בין הלך הרוח בבית תורני לבית אחר.

כמובן שיש יופי גם בתורה ומלאכה, סוג אחר של עבודת ד'.

אבל בעיני ערוץ התקשורת שלך עם הקב"ה קרוב יותר אם אתה עסוק כל היום בתורתו.

ובענין המראה- ובעיני מראה חיצוני הוא חשוב אך לא העיקר. חשוב לאהוב את המראה החיצוני של בן הזוג..
אבל למראה אפשר גם להתרגל

מראה חיצוני מעיד על גנים טובים.אשכנזי פריווילג
ומבחינה אבולוציונית הכי חשוב זה גנים טובים. מקום שני זה כסף. מקום שלישי ואחרון זה התכונות. השניים הראשונים קשה לשנות אבל את האחרון אפשר וגם אפשר בקלות יותר לזייף.
מקווה ומניח שאתה ציניאישי123
אני ציני אבל בלי קשר לזהאשכנזי פריווילג
אל תתיפיף אחי.
בעצם כן תתיפיף, זה המרכיב הכי חשוב.
ה' ישמורחצילוש
אני מקווה שזה בצחוק
היחיד שמעז להגיד את האמת הכואבתאשכנזי פריווילג
לבריאותחצילוש
ויקרא יט יאאשכנזי פריווילג
"טוב לגבר כי ישא עול בנעוריו, עול תורה עול אשה עול מלאכהחסדי הים
" (איכה רבה ג)

די חשוב המראה החיצוני.
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

מדובר כאן על ההערכה והערכה לא שווה "מוצלחות"advfb

הערכה כמשמעה כל דבר שהוא בעל ערך. לפיכך, ילדים הם בעלי ערך עצום מעצם היותם.

ילדים בודאי שיש להם ערך עצמי שלא תלוי בערך משתנה כזה או אחר.

גם החיבור לחברים ולחברות נובע גם מתוך הערכה. חברות ללא הערכה איננה חברות.

וב"ה בחיים צפויים להיות הרבה חיכוכים, השאלה היא לא נראת לי איך למנוע אותם, אלא איך להתמודד איתם..

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך