פתחתי אינסטגרם עם פורטרטים לדוגמא והשראה,
אותו אני שולחת ללקוחות כדי שיוכלו לקחת רעיונות לאיך להושיב מישהו לצורך פורטרט,
איך להלביש, איזה סוג של רקע אפשר שיהיה, או איזה אלמנטים אפשר לשלב בציור..
פורטרטים מעולים (@portrait_reference) • Instagram photos and videos
מן הסתם הכוונה היא לא לעשות חיקויי של אחד הציורים (למרות שזו אפשרות),
אלא להבין מה הוא פורטרט טוב, או מה יכול להיות הפורטרט שמזמינים מצייר/ת.
מוזמנים ומוזמנות להצטרף למעקב
אני משתדלת לעדכן כל יום.
.
🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨
.
הבעית הנפוצה כשאני מציירת בהזמנה היא שאנשים שולחים לי צילומים שאינם מתאימים לציור.
כמובן שטישטוש, עיניים אדומות, או פנים בגודל קטן מידי יפריעו ויפגעו בהכרח באיכות הציור שיצא
(כי הציור יראה בדיוק כמו הצילום שמראש לא היה מוצלח, או כי אצטרך להמציא דברים שיגרמו לדמויות להראות פחות דומות לעצמן).
אבל אני בעיקר מדברת על:
זויות צילום שאינה מחמיאה לאדם המצוייר - צילום מלמעלה למשל (בדרך כלל קורה עם ילדים או בעלי חיים - כי בדרך כלל נצלם בעמידה כשהם מתחתינו), או לפעמים גם צילומים מרחוק מידי ושאי אפשר לראות את תוי הפנים בכלל. כדאי לצלם את נושא הציור מגובה העיניים שלו/ה (בעיני זה נכון גם לחפצים)
תאורה שמשטיחה את הפנים ויוצרת מראה מפחיד
(פלאש מקדימה או מקורות תאורה רבים ולא מאוזנים - צילום בחתונות/הופעות חיות למשל)
כדאי להאיר אדם מכיוון אחד עיקרי, ועדיף מלמעלה או מהצד.
חיתוכים של הפנים - חיתוך של המצח, של קצה הראש או של צד הפנים - מתאים אולי לצילום במגזין,
אבל מאוד מאוד לא מתאים לציור.
כדאי בעיני לצלם אדם בשלמותו - עד הכתפיים, עד קו המרפקים, כולל יד אחת שלמה או שתי ידיים שלמות, בישיבה כהשהפריים עד הברכיים, או גוף מלא (מצריך כמובן ציור יחסית גדול אם רוצים להכנס לפרטי הפנים.)
🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨🎨
המלצות חמות לכל מי שרוצה שיציירו אותו/ה או רוצה להזמין דיוקן של אדם אחר:
1. תתכננו את זה מראש - תחשבו איך תרצו שיציגו אתכם/ן. מה תרצו לשדר? האם תרצו שהדיוקן יראה אושר? בריאות? הצלחה? מעמד? אולי הדיוקן אמור לשדר תקווה לעתיד טוב? בית יציב ושמח, השגת מטרה, חגיגת מאורע, או ציון דרך בחיים של מישהו...
אז - איפה להיות (רקע/סביבה), מה ללבוש, לאן להסתכל, איך יעוצב השיער, מה תחזיקו ביד, האם תשבו, האם תעמדו.... כל אלה ועוד צריכים להלקח בחשבון - וזה מאוד מאוד משתלם.
זה בדרך כלל מבטיח ציור שתהיו מאוד מאוד מרוצים ומרוצות ממנו לאורך זמן.
(וכן, זה גם יכול להיות מאוד מצחיק כציור, לא הכל צריך רצינות עמוקה)
2. אם הדיוקן אינו שלך, אלא של אדם אחר - בבקשה תימנעו מהפתעות. ציור דיוקן אינו משהו שקל לאנשים לשים במחסן או לזרוק (חלילה) אחרי כמה זמן שכבר לא בא להם/ן עליו. ציור דיוקן אינו עוד סתם תמונה שתהיה לקישוט. לכן, קודם כל כדאי מאוד לוודא שמי שיקבל/תקבל את הדיוקן - *באמת רוצה בו* ומבינ/ה שזו לא " סתם עוד תמונה בבית" (ולא כולם רוצים תמונה גדולה של עצמם). זה משהו מיוחד יותר ולו רק בגלל העבודה/כסף שהושקעו בו (ומן הסתם עוד הרבה דברים). אפשר לבחור יחד צילום טוב ואהוב שכבר קיים, או לצלם מחדש - עדיף ביותר.
3. אם מי שיצוייר/תצוייר כבר לא בחיים - במקרה כזה כדאי לחפש כמה שיותר צילומים של אותו אדם.
אפשר גם סרטוני וידאו אם יש ולשלוח לצייר/ת כמה שיותר תמונות שאפשר יהיה לבחור מתוכן.
אישית יצא לי לשחזר בהצלחה צילומי פספורט קטנים מתחילת המאה ה20,
ולמרות שהם מאוד קטנים דלים בפרטים - זה עדיין לפעמים עדיף על צילומים אקראיים ומטושטשים.
ועם כמה שזה לא נעים לחשוב על זה,
כדאי מאוד (בלי קשר לציור), לצלם תמונות טובות של מי שאולי יסיימו את חייהם בשנים הקרובות וגם הלא כל כך קרובות.
כדאי לצלם אותם בוידאו משוחחים עם מישהו אהוב או מספרים סיפור.
כדאי לצלם צילומים טובים ומחמיאים שלהם/ן לבד וגם עם המשפחה.
4. חשוב לזכור שציור הוא אינו צילום
ציור יכול להיות של אדם בסיטואציה חלומית או דימיונית לגמרי.
אפשר להוסיף לאנשים כנפיים, תלבושות, איברים של בעלי חיים או מכונות...
אפשר להפוך את המצוייר/ת לסמל או אלגוריה. דיוקן יכול להיות את/ה + חד קרן ומפל בצבעי הקשת.
דיוקן יכול להיות את/ה + כל החפצים שמסמלים משהו עבורך. או כל יצוג שיראה איזו טרפת שרק תרצו 
דיוקן יכול להיות רק כדי לזכור מישהו ואת הטוב שהיה בו/ה.
הוא יכול להיות שם כהווה מתמשך, כזה שמראה את מי מצוייר/ת כאידאל או כשאיפה...
בקיצור, אל תסתפקו בתמונות רנדומליות שנשלחו בוואצאפ. קל מאוד לצלם תמונה טובה שתהיה ציור פי אלף יותר טוב