הי... אני חדשה פה... ויש לי שאלה...אנונימי (פותח)
ב"ה
מה עושים כשאין הצעות?

ואני לא אחת שתלך לשדכנית.
מתפללים לה'אנונימי (פותח)
ומודים לו על כל ההצעות הלא רלוונטיות שנחסכות לך עוד מההתחלה...

לפעמים חוסר הצעות זה דווקא טוב, תחשבי שהקב"ה מרחם עלייך ובמקום להביא לך הצעה שתתגלה בסוף כלא מתאימה - הקב"ה "חוסם" אותה כבר בכניסה.
ברוכה הבאהחשבשבת
ותעופי מהר פורום אחד למטה.

ולהתפללללל המונהמונהמון
כ"כ מזכיר לי את המצב שלי~א.ל
1234321- לא מסכימה עם הגישה הזו של שב ואל תעשה.

אני בעד כן לעשות צעד.

אם אין הצעות כנראה שכאן נכנס מקומך להשקיע!

דברי עם חברות, תאזרי אומץ, אל תחששי, נסי להזכר באנשים שהציעו לך פעם והיית תפוסה, ואם באמת הכל לא מסתדר אני בעד ללכת לשדכנית ולנסות יחד עם כל הקושי שבדבר.

מה לא עושים כדי להתחתן ;)
אני חושבתחשבשבת
שהמצב של רובינו כזה....

מחכים לישועה ועושים למענה הרבה............
התכוונתי שאין הצעות...~א.ל
כן לעשות צעד אבל לא להכנס ליאושאנונימי (פותח)
להתפלל זה חלק מהענייןאנונימי (פותח)
צריך לפעול בעצמינו..

גם אני ככה. בעז"ה הקב"ה ישלח במהרה, בעזרתינו..
כנסי לאתר: s-net.co.ilאנונימי (פותח)
לדעתי זה האתר הכי טוב, ויש שם הרבה בחורים ובחורות מעולים, וגם דוסים.
בהצלחה!
זה אחד האתרים ^^ הכי מומלציםקשלש
כשהייתי צריך הוא עזר לי באמת ובתמים ..

מחפשים פה למשל! גם פה יש בחורים שעוד לא נחטפו!בנדא מצוי!!
בדוק!
והם גם מאד טובים ודוסים!
כמו?~א.ל
;)
ישאנונימי (פותח)
אל תדאגי..

סתכלי פה, למשל Forum/Forum.aspx/t114411#1085571...
צחקתי~א.ל
הבנתי..אנונימי (פותח)
הגבת לבנדא שבקישור שהבאתי כתב על עצמו...
מתכון מחז"לינו....Curious
תשובה תפילה וצדקה.
ולא, אינני מסכימה עם מי שכתבה שלהתפלל איננו נחשב - זה נחשב ועוד איך!
נחשב אולי כביטחון אבל לא הייתי מגדיר זו כהשתדלותeliore
בס"ד

וגם אם תגדירי את זה כהשתדלות זו אינה ההשתדלות המספקת והרצויה
שמתם לב איך הזמן עובר מהר...eliore
בס"ד..

רשמתי הודעה לפני דקה וכבר אומרים לי שזה היה אתמול........
מה אתה מתכוון?שירו למלך
אני כתבתי פעם אחת הודעה
ובמקום לכתוב היום היה כתוב: מחר...
נשפכתי מצחוק..
חחח
אבל אח"כ זה הסתדר כבר..

כתוב בצד שמאל, אתמול , 21:15 וכן זה נכון לכלeliore
בס"ד לכל ההודעות שנשלחו היום שכתוב אתמול במקוםן היום

נראה לי שזה בעיה מקומית במחשב שלך.אנונימי (פותח)
אצלי זה מופיע "היום".
מאוד מוזר שבעייה מהסוג הזה תהיה בעייה מקומיתeliore
כי זה מציג משהו מהאינטרנט ולא מהמחשב...

אלא אם כן זה מסתמך על הזמנים שבמחשב מה שגם נשמע הזוי...

מוזר ביותר
ניסיתי אצליאנונימי (פותח)
זה נקבע ע"פ התאריך במחשב האישי ולא ע"פ האתר.
כמעט בוודאות תאריך במחשב שלך מוגדר למחר 18/8/2009
אצלי זה גם מופיע בסדר~א.ל
צודקים תודה... ומוזר שזה מוגדר על המחשב האישי eliore
בטח אחד העדכונים האוטומטיים האחרונים שעשיתי חחח..eliore
גם אצלי זה ככהאנונימי (פותח)
על כל ההודעות מהבוקר כתוב "אתמול" ומהצהרים ואילך כתוב היום.
בדיוק ההיפך!!!!Curious
אינני פוסלת השתדלות פיסית - נאמר לנו "ויברכך בכל אשר תעשה" כלומר, אנחנו עושים - והקב"ה מברך אותנו.
אך אל תשכח, שאם חלילה הקב"ה גוזר שכרגע איננו ראויים למציאת הזיווג - לא יעזרו כל השדכנים, ולא כל אירועי הפופי"ם וכו'.
לכן, מה שאדם יכול לעשות הוא - לנסות להיות אדם טוב יותר, וזה אומר:
תשובה - לפשפש במעשיו ולראות מה הוא יכול לתקן.
תפילה - מהות התפילה היא לזכור את מהותנו בעולם (שום דבר משל עצמנו - הכל מהקב"ה) ולהידבק בקב"ה, ואז זה עושה אותנו יותר טובים, ולכן ישנם ייסורים (במקרה הטוב - כולם) שברגע שאנו טובים יותר - הם כבר לא מגיעים לנו.
צדקה - פשוט....
לפיכך, פשוט שצריך לעשות השתדלות בסיסית (אם אני שומעת על שדנית טובה, זה אומר שהקב"ה הביא את זה לידיעתי ולכן צריך לבדוק) אבל ההשתדלות היא תשובה תפילה צדקה.
ועוד משהו - זה שאדם עדיין רווק, אין זה אומר בהכרח שהוא אדם פחות טוב ממי שהתחתן - ייתכן שהקב"ה מצפה ממנו להגיע לרמה גבוהה יותר ולכן יש לו עדיין מה לעלות, כך שאיננו יכולים לשפוט.
לא אמרתי שאת פוסלת השתדלות פיסית...eliore
בס"ד

אבל תפילה היא לא מספיקה לבדה היא ביטוי לבטחון בה' ואם תרצי תגדירי אותה כחלק מהשתדלות אך היא לא מספיקה וחייב להוסיף לה השתדלות מעשית במציאות ....

אם לא היה לנו צבא כנראה שהיינו סופגים מכות קשות וכל התפילות שבעולם לא היו מועילות לך
לעומת זאת אם היה לנו את בהצבא החזק בעולם (ויש אומרים שיש לנו) הוא לא שווה הרבה בלי אמונה ותפילה ...

זה בלי זה או זה בלי זה אינו כלום והוא הדין לכל עניין

יפה אמרתחשבשבת
אנסה להסביר עוד הפעם מה שכתבתי....Curious
נראה לי ששנינו מסכימים שצריך השתדלות - ושנינו מסכימים שצריך תפילה,
אבל (וזה ההבדל בינינו...)
אפ הבנתי אותך נכון - אתה כותב שהם שקולים זה לזה ואי אפשר אחד בלי השני.
אני אמנם מסכימה שאי אפשר צבא חזק בלי אמונה ותפילה - אבל הם לא שקולים - האמונה והתפילה הם העיקר (הבסיס) והצבא הוא הטפל.
ללא צבא (או השתדלות פיסית) הנס או שיגיע או שלא. (ראה מקרה סנחריב....(
מבלי השתדלות רוחנית - הוא לא יגיע בכלל...

"
ועל זה נשאלת השאלהחשבשבת
בגמרא מצאצאי מי היו משפחה מסויימת שהיתה חוגגת חג בזמן הבאת קורבן עצים (משנה מסכת תענית) מצאצאי דוד המלך או יואב בן צרויה?
ר' מאיר אומר דוד המלך
ר' יוסי אומר: יואב.
וברור שבעובדות אין ויכוח ובמיוחד שאלו ואלו דברי אלוקים חיים, ע"כ ברור שהתחתנו ביניהם. אלא מאי?

ר' מאיר סובר שבזכות תפילת דוד יכל יואב לצאת לקרב ור' יוסי סובר שאם יואב לא יצא לקרב דוד לא יכל ללמוד אז הזכות של מי כנגד ממי בענין קורבן העצים של המשפחה מצאצאי דוד ויואב.

וכאן באה שיטת הבבלי והירושלמי ר' מאיר שסובר שבזכותו של דוד הביאו קורבן עצים אומר זאת מכיוון שהירושלמי במקום שבא להכביד כי מכך תצא תועלתבגלל שהתועלת נעלית ביותר. והבבלי סמתחשב במצב הקיים.

ע"כ "אלמלא דוד לא עשה יואב מלחמה ואלמלא יואב לא היה דוד יושב ולומד"
ולכן צ"ל  שהצלחתו של יואב שבאה מלימודו של דוד זה לא רק בזכות לימודו של דוד אלא שליואב היה חלק בזה.
ההבדל בין יואב לדוד הוא: לשניהם היתה מסירות נפש ללא ספק- אלא שההתבטלות של דוד התבטאה בלימוד התורה וההתבטלות ומס"נ של יואב התבטאה בעבודה עם העולם ובתוך העולם- במלחמה- וכך לעשות דירה לה'.
ובגלל ההתכללות בקדושה היה כל אחד מסייע לשני.
ולכן אנו רואים גם במביעי הדעות את ההבדל ר' מאיר- מבחינת אור למעלה מהטבע משייך אותם לדוד
ור' יוסי- בגימטריה =אלוקים= טבע סובר שבזכות יואב הובאו העצים בעבודה עם העולם.

ומה אנו לומדי מכך? ששני הענינים גדולים ואחד כנגד השני דוד נתן ליואב את החוזק הרוחני ויואב נתן לדוד את החוזק הגשמי וכך בזה שכל אחד נתן לשני אז יכלו לחיות בנחת.
 ובניהם אף עשו חג על העזרה לזולתם(הבאת קורבן עצים למקדש) שיעזרו לאחרים להקריב את הקורבן ולקרבם לה'.

(לקו"ש ח' ד')

לא התעסקתי מה יותר ממה אלא מה צריך..eliore
בס"ד

ברור שהשתדלות צריכה לבוא מתוך אמונה ותפילה........

אך נס הוא דבר לא אידאלי בכלל.... 

מלחמות דוד אידיאליות הרבה יותר ממלחמות חזקיה שבגלל שלא היה לו צבא בכלל
כמו שידוע שמלך אשור הציע לו אלפיים סוסים אם ימצא את מי להרכיב עליהם וכו'..
נאלץ לנס.. 

ואפ' חזקיה שנאמר מפורשות שיהיה נס גדול והוא צווה שלא להתערב בהשתדלות גשמית (כיוון שלה' היה את השיקולים שלו שלא יתמעט ערך הנס ויכירו בה' וכו') אפ' כך הוא עשה השתדלות שחסם את המים וכעסו עליו על כך..

אבל במצב הנורמלי ודאי שה' רוצה השתדלות ואין לסמוך על הנס כלל הוא לא טוב ולא אידיאלי בכלל..
אמנם מסכימה שנס אינו דבר אידיאלי...Curious
וייתכן שאנו מדברים מן הסתם מנקודה אחרת בחיים (כי אני מבוגרת יותר, ומרגישה שעשיתי המון השתדלויות פיסיות, ואני עדיין לבד...).
מלכתחילה וכדרך חיים אדם צריך לעשות מה שהוא יכול ולא לשבת בצד, אבל
1. אם הוא עושה ורואה שזה לא הולך - מן הסתם יש כרגע גזירה מלמעלה שכרגע זה לא מגיע לו.
אז מה שהוא צריך לעשות זה להיות אדם טוב יותר כדי שאי"ה זה כן יגיע לו, ומכאן - תשובה תפילה צדקה.
2. אל תשכח את מקרה יוסף בבית האסורים שבגלל שאמר "זכרתני והזכרתני" (נראה לי שאני טועה קצת בציטוט אבל הכוונה ברורה...) ישב שם עוד שנתיים.
ובשורה התחתונה - כל השתדלות שאדם כן עושה - הוא צריך לזכור שהוא רק משתדל, והדבר האמיתי מגיע מלמעלה.
זה מוסכם אבל יש לי בעיה  עם הגישה שלך..eliore
בס"ד

אולי אסביר את עצמי מחר , עייפתי...

במילה אחת

שם המשחק הוא רצון ה'...

אם רצון ה' שאדם יתחתן ואדם משתדל להתחתן אז עצם ההשתדלות היא גופה מצווה בעצמה...

וכמו שאדם מחוייב להניח תפילין ואם הוא לא ילך לקנות תפילין הם לא יגיעו אליו.. וגם עצם קניית התפילין והשתדלות להשיגן זה מצווה ממש!.. (ואם הוא רק התפלל שיפלו עליו תפילין אני חושב שהוא פושע!!!)

כך גם כאן עצם ההשתדלות בעניין הזה זה מצווה כיוון שמצווה להתחתן.. וממילא זה לא סתם השתדלות ריקה מתוכן רוחני..........
אלא היא עצמה מלאה תוכן רוחני...........

מקווה שזה ברור מה שכתבתי... 
כי על קצה המזלג..

לילה טוב
הבעיה במה שאתה כותב (אם הבנתי נכון....)Curious
(הייתי בחופש בצפון וגם אני עכשיו עייפה...)
שאדם איננ יודע מהו רצון ה' - אם ייתחתן או לא.
וגם לפי מה שאתה כותב - איך זה מסביר את זה שיוסף ישב עוד שנתיים בבית הסוהר?
ואם אדם עושה השתדלות פיסית המוווון זמן ועדיין לא מצא, אז בהנחת יסוד (שמן הסתם מקובלת על שנינו....) היא שהקב"ה רוצה להיטיב, וייתכן שחלילה ההשתדלות הפיסית היא עבודה בנוטרל.
אגב, כשמתפללים (חלק מהמאמץ להיות טוב יותר) אפשר גם לבקש מהקב"ה שיראה את הדרך. וזה יכול להיות בין השאר - לתת רעיון להשתדלות שתועיל... 
ומי יודע? אולי אם מתפללים, אז כל ההשתדלות הפיסית שעשינו תיזקף לזכותנו במסגרת המאמץ....
קודם כל אדם בהחלט יודע את רצון ה'eliore
בס"ד

רצון ה' שתקיים מצוותיו ותעבוד אותו...

וזה מקרא מלא.. - ועתה ישראל מה ה' אלוקיך שואל מעמך" וכו'...

אחת המצוות במקרה זה פרו ורבו ובשביל לקיים אותה צריך להתחתן וזה ברובד השטחי..
כלו' ודאי שזה כולל עוד הרבה צדדים עניין החתונה וזה כולל עוד כמה מצוות גם כן.. אבל זו המרכזית שבהם..

ועליה כמעט מת חזקייהו כייוון שלא רצה להתחתן (שראה ברוח הקודש שיהיו לו ילדים רשעים ואפ' הכי היה צריך לקיים מצוות ה' ולהתחתן!!! ולהביא ילדים כמו שמפורש שם)...

לגבי יוסף קודם כל צריך להבין שחטאו של יוסף היה למדרגתו ולמדרגתו בלבד ואנחנו לא בדיוק במדרגה שלו זה דבר ראשון 
דבר שני..חטאו של יוסף היה בכך שלא הזכיר שם שמיים כשאמר לשר המשכים שיזכרהו וותלה כביכול את בטחונו רק בשר המשקים.. והמצופה היה שיתלה בטחונו בה' ויעשה השתדלות דרך שר המשקים, 
מה שאומר שזה בכלל לא סותר למה שאמרתי שהרי השתדלות היא מצווה וגם התפילה וביטחון בה' הם מצווה ואין לחסר אף אחד מהם.

אני לא אומר לא להתפלל תתפלל אבל תגיד השתדלתי מספיק תמשיך להשתדל ואל תתייאש...
זה ניסיון קשה אכן.. 
וכמובן צריך להיות יותר טוב ולהתפלל והכל , אין סתירה
אלא שעצם ההשתדלות בעניין הזה בעצמה מצווה...

הכל טוב ויפה, אבל...Curious
לא תמיד השתדלות זה ללכת לשדכנים או לאירועי פופי"ם.
ואני מתכוונת למקרים שבהם הולכים לזה שנים, ו...שום כלום.
אז מן הסתם יש לעשות השתדלות אחרת שעליה כבר כתבתי.
וזה שכתבתי "השתדלתי מספיק" הכוונה היתה בללכת לשדכנים ולאירועים. וברור שצריך להמשיך להשתדל - אבל לא בהכרח בזה - כי עובדה שזה לא עזר.
ועוד - הקב"ה נותן לנו כל הזמן מסרים - ועלינו לקרוא אותם (וגם זה נחשב - לדעת את רצון ה').
אז אם ממשיכים באותו דבר - זה אומר שאנו מתעלמים מהמסרים, ואנחנו תקועים במקום, בעוד שעלינו לחפש מה עלינו לעשות כדי שנהיה ראויים לזה.
ולגבי יוסף הצדיק - מוכר לי מה שאתה כותב - אבל זו מנטרה, כי לא אתה ולא אני יכולים לקבוע עבור מישהו שהוא איננו במדרגה שלו, או באופן כללי - מה ההשתדלות הנדרשת ממנו. (הפירוש השני לא היה מוכר לי מקודם - למדתי משהו)
כל אחד יכול לעשות חשבון נפש רק לעצמו ולמצוא מה ההשתדלות שהוא צריך לעשות. וגם אם מגיעים למסקנה שלא ראינו מספיק שדכנים (לא אצלי... אבל באמת כל אחד לעצמו....) צריך לזכור שזה במסגרת "תשובה תפילה צדקה"
פתרונות-הצעותחליb4
מחפשים אנשים שמכירים אותך שמוכנים לעזור באמת  ומכירים בנים...
תשאלי גם קרובי משפחה... (אף פעם אי אפשר לדעת אולי מכירים)
או שנעזרים באינטרנט, אם כבר אז עדיף ב"שושבנים" אם מתאים לך - מבקשים ממישהי שתמליץ עליך.
וכמובן הרבה............תפילות!!
ב"הצלחה!

שלום לךנאור24
אני ואת באותה סירה ה' יעזור
וכשצריך אז ניגשים לשדכנית קרובהzmil
לכל מחפשי השידוכיםאנונימי (פותח)
יש לאשתי כמה חברות שהיא מתה לשדך... מי שרוצה מוזמן לפנות אליי בפרטי.

ולא לשכוח להתפלל!  הכי חשוב.

ושה' יברך אתכם!
ברוכה הבאה!!מאמע צאדיקה
מה עושים?
מתפללים, צועקים, בוכים....  לומדים מסכת תענית או מסכת קידושין או מסכת דייטים....
מפשילים שרוולים וחושבים- אז מאיפה זה כן יבוא לי?
או מחברות וידידים- תגידי להם או תרמזי להם שיחשבו עלייך.
או מהאינטרנט- כתבו לך כאן המלצות טובות- ויש עוד... (ח'ברה--- תמליצו לה!!)
או מאירגוני שדכנות (ישפה, שכינה ביניהם.... ----שוב-- תמצילו!!)

למה את לא "אחת שתלך לשדכנית"? איזה אופי יש למי ש"כן תלך לשדכנית"?
את בכל אופן זקוקה לחשיפה מול שדכנים וכו'יהודית פוגל
נסי לבקש מבן משפחה קרוב שידאג לך כל הזמן לחשיפה כזו. אפשר גם לפנות ישירות לישיבות ומוסדות לימוד למיניהם, ידוע לי כי כמעט בכל ישיבה יש היום מישהוא עם רשימה של בחורים שהגיעו לפרקם והם מוכנים לתווך בשמחה. אבל רצוי שיעשה את זה מישהוא בשבילך. זה אכן לא נעים לפנות לבד. בהצלחה.
הייתי פעם באותו מצב..הקולה טובה
הרבה זמן, ואז פשוט תפסתי חברה טובה שבדיוק התחתנה וביקשתי ממנה שתשב עם בעלה ותחפש איזה חבר שלו, שאולי יתאים לי... (גם אני לא אחת שתלך לשדכנים)
מזה אמנם לא יצא כלום, הם לא מצאו לי אפחד... אבל מיד אח"כ הגיעו לי מלא הצעות ממקומות הזויים(;
ברגע שאנשים עושים השתדלות- ה' פותח להם פתאום מכל מני כיוונים שהם אפילו לא חשבו עליהם...
(למרות שת'אמת, התקופה שלא היו לי הצעות היתה יותר נחמדה מזאת שנפגשתי עם בחורים אחד אחרי השני)
ב"הצלחה לכולנו!
גם אני הייתי במצב הזההקולה טובה
הרבה זמן, ואז פשוט תפסתי חברה טובה שבדיוק התחתנה וביקשתי ממנה שתשב עם בעלה ותחפש איזה חבר שלו, שאולי יתאים לי... (גם אני לא אחת שתלך לשדכנים)
מזה אמנם לא יצא כלום, הם לא מצאו לי אפחד... אבל מיד אח"כ הגיעו לי מלא הצעות ממקומות הזויים(;
ברגע שאנשים עושים השתדלות- ה' פותח להם פתאום מכל מני כיוונים שהם אפילו לא חשבו עליהם...
(למרות שת'אמת, התקופה שלא היו לי הצעות היתה יותר נחמדה מזאת שנפגשתי עם בחורים אחד אחרי השני)
ב"הצלחה לכולנו!
מתגבריםחיפושית אדומה
על יצר הרע שאומר ש"אני לא אלך לשדכנים" והולכים לשדכנים - והם לא חייבים להיות כמו בסיפורי העירה היהודית בפולין...
שדכנים יכולים להיות גם צעירים כמוך וכמוני - כמו למשל ארגון "קשר" או "הוא והיא"
בנוסף - את יכולה לבקש מאמא, אחות, דודה או חברה טובה לפתוח לך כרטיס בשושבינים ולבקש שתחפש לך חתן...
והכי הכי חשוב - לשמוח בכל דרך שהקב"ה החלטי שאת צריכה ללכת בה, ולהתפלל שהחתן שלך יגיע במהרה ובקלות - ושהוא יהיה ההצעה היחידה שלך!
היאנונימי (פותח)
ברוכה הבאה
צריך  הרבה תפילות , ולעשות הרבה השתדלות מיצידנו
ועל ידי זה הקב"ה ישלח לנו הצעות
ובכל זאתנחשונית
גם אני הייתי במצבך ונקטתי בגישה התאבדותית ממש: הייתי נודניקית לכל המשפחה והחברות ואפילו לכמה רבנים, חילקתי לכולם מעין כרטיס ביקור על עצמי. בצד אחד היה כתוב הנסיכה: פרטים עיקריים עלי. ובצד שני: הנסיך:  איזה בחור אני מחפשת. ככה דאגתי שכל הזמן אהיה בתודעה שלהם. ובאמת מי שנתתי לו כרטיס היה יותר מודע והציע הצעות. זה היה די פאדיחות, אבל הגעתי למצב שהייתי מוכנה "להשליך את נפשי מנגד" בשביל להתחתן סוף סוף. והיו אנשים שאמרו לי על זה: כל הכבוד על האומץ הנחישות והיוזמה. את תצליחי כי את יוזמת ומתעקשת ולא מתייאשת ולא מוותרת. זה היה נחמד מאוד לשמוע, אבל הם לא ראו כמה דמעות שפכתי...
גם במפגשי הכרויות, קרה פעם ששני בחורים מצאו חן בעיני ובעיני חברתי, אז אמרתי לה: בואי! והתיישבנו לידם על הדשא. היא היתה בהלם, אבל אמרה: כל הכבוד לך. בסוף, באמת הכרתי את בעלי בזכות קצת אומץ ויוזמה בשבת הכרויות. במוצש"ק ראיתי שהוא רוצה לגשת אבל מהסס, אז פניתי אליו ביוזמתי כאילו בשביל שיעזור לי למלא איזה שאלון, ומשם כבר הוא תפס אומץ וביצע את תפקידו, "להתחיל איתי".
אז גם אני בסופו של דבר לא נישאתי בעזרת שדכנית, אלא בשידוך עקיף. ואני מבינה את סלידתך משדכניות. זה בגלל שקילקלו לנו את הרושם עליהן. וגם אני התפדחתי וכעסתי על אמי שרשמה אותי למשרד שידוכים ללא ידיעתי. רק כשזה נודע לי, הבנתי מה פשר כל ההצעות המוזרות העבמיו"ת והבלתי אפשריות שזרמו אלי בשנה האחרונה. זה באמת היה משרד שידוכים ממש לא בראש ובכיוון שלי. אבל היום אני מבינה שאמי היקרה רק רצתה לעזור, גם אם טעתה בדרך. אני לא יודעת בת כמה את, אבל אני מתפללת שלא תגיעי לגיל שבו תגידי בדמעות: בסדר בסדר, נכנעת, שתהיה שדכנית, רק להתחתן כבר! עדיף להחליט את זה היום, בקור רוח ובשמחה ולבחור את הכי טובה. ויש שדכניות כ"כ טובות, מקצועית ואישיותית. בזמנך אצלך! ואין יאוש בעולם כלל.
תשובה מחזקת!~א.לאחרונה
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפיאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊