לפני חתונה - פערים ביראת שמייםמי האיש

שלום חברים,

אנחנו זוג מאורס לפני חתונה, ותוך כדי ההכנות לחתונה מתגלים בנינו פערים ביראת שמיים - שלא ראינו לפני!

פערים ביראת שמיים שכל אחד מאיתנו רואה בצורה שונה ומנוגדת לשני.

דברים מסויימים שאני רואה, לומד ומקבל מהם יראת שמיים גדולה, ארוסתי רואה בכך חוסר ביראת שמיים ואפילו מוריד לה ביראת שמיים. וכן להפך, דברים שארוסתי מקבלת מהם יראת שמיים גדולה, אני רואה בכך חוסר ביראת שמיים.

אנחנו אובדי עצות.

מה אפשר לעשות?

נשמח מאוד לעזרתכם החשובה!

אפשר דוגמא?למה לא123

נשמע קצת תמוה ולא ברור

דוגמאמי האיש
לדוגמא בתרבות פנאי משותפת - הופעות של זמרים דתיים אבל בישיבה מעורבת, קריאת ספרי חול נקיים, שמיעת שירים לאו דווקא חסידיים או שירים נקיים אבל מזמרים שהם לא דתיים..

ארוסתי יותר סגורה ממני בעניינים האלה ואני מנסה להבין מה עושה לה טוב ביראת שמיים ומה מוריד לה ביראת שמיים, אבל יחד עם זאת גם היא לא יודעת להסביר לי, וכל פעם אני מגלה משהו חדש שהיא סגורה בו ממני..

וכמו שכתבתי, הדברים שמעניקים לה יראת שמיים הם לא עושים לי טוב..
,,חידוש

כל עוד לא מפריע לאחד מה שהשני עושה, זה לא צריך ככ להפריע

כל אחד נותן אמון בשני שזה מה שטוב לו, ותמצאו גם דברים משותפים שיהיו טובים לשניכם ותוכלו לעשות יחד

זה לא רק בילויים משותפיםמי האיש
זאת יותר בגישה של היראת שמיים בצורה כללית, ארוסתי רואה את הדברים בצורה של שחור ולבן, ואני רואה את הדברים בצורה אפורה ומורכבת..
לפי דעתי זה עניין של בשלותלמה לא123

מי שרואה את העולם בשחור ולבן,זה או אופי או חוסר בשלות/בגרות

וואוו,נשמע כמונו..וואוו

חייבים לדעת לקראת מה הולכים,אחרת מאוד קשה..וואוו

אם יש הכלה והערכה ובטחון בשני ובדרכו- רק אז אפשר להתקדם.גם אני הצרת אופקים ובעלי יותר פתוח..קשה לי מאוד לפעמים אבל סומכת עליו

כלל אצבעדי שרוט
בזוגיות, אל תהיה המחנך של בת הזוג. כל עוד אתם פחות או יותר באים מרקע דומה אתם יכולים להסתדר. אבל בעבודת אלהים אישית, לדעתי אתה לא צריך להתערב לה. תן לה את הספייס שלה.

זה אפילו יתרון. אתם תוכלו לנהל שיחות עומק אל הדברים שאתם רואים בצורה שונה. דיון מכבד כמובן.
זה יכול להיות הימור מסויים..מי האיש

נכון, אני לא המחנך שלה, אבל זה יכול להיות הימור לאיפה הרוח נושבת, ולאן היא רוצה להתקדם מבחינה תורנית בחיים..

לצערי על העניינים האלה כמעט ואין שיחות עומק, היא נעולה על הסגנון שלה גם כשאין לה הסברים לתת לי למה היא עושה אותם, רק שזה נותן לה יראת שמיים..

נשמה... שחרר.אתה מתחתן עם אישה לא עם חברותא בישיבהמוש השור...
החיים דינאמיים זורמים והכול זה הימור אחד גדול.
המקום התורני שלכם היןם זה לא המקום שתהיו בו עוד עשר ועשרים שנה.
תכלס יש ביניכם עוד הרבה פערים שאתם אפילו לא יודעים מהם... נישואין זה אומנות בין אנשים.
ברור שהיא תהיה נעולה על הדברים זה דרך חיים שהיא בנתה- תשמח מזה שיש לה דעה שלא משתנה לפי כיווני הרוח זה מעיד על האישיות.

זה תלוי מאד באיזה גיל היא בערך. תוכל לשתף?היום הוא היום
יש הפרש גילאיםמי האיש

יש הפרש גילאים היא בת 20..

סבבה, אז יש סיכוי גבוה שזה יתמתן עם השניםהיום הוא היום
אי אפשר לבנות על זה במאה אחוז אבל זה יכול לקרות בהחלט
תודה רבהמי האישאחרונה

תגובהשושנושי

שלום לך, מי האיש

אני ובעלי נשואים שלוש שנים, אנחנו זוג חרדי ויש בינינו מלאא פערים ביראת שמיים.

אם זה באמונה בסיסית באלוקים,  אני אדם הרבה יותר מאמין ממנו.  

אם זה באוכל עם הכשר הרבה פחות מהודר (ברמה ש רבנות רגילה ולא מוכרת),  אני למשל בחיים לא אוכלת משהו שהוא פחות מרבנות מהדרין.

אם זה בהופעות מעורבות שהוא ממש לא רואה בזה בעייה שנלך, ואני מרגישה שזה לא ממש המקום שלנ.

אם זה לפעמים בזלזול בדברי רבנים,  שבשבילי הם הכי קדושים שיש.

אם זה בתפילות,  לדעתי כבר כמה חדשים הוא התפללל במניין פעמים בודדות (אפילו ביום כיפור לא התפלל כי לטענתו לא הרגיש טוב, אני מאמינה לו,  אבל בשבילי תפילות ביו"כ זה הרבה מעבר ללהרגיש טוב או לא- פשוט כי חייבים ללכת.  אבל שורה תחתונה הוא לא הלך).

מה שמכוון אותי בחיים בתור אשתו,  זה שעניינים רוחניים שלו לא מזיזים לי ממטר.  שיעשה מה שטוב לו.  כל אחד בעולם הבא ימסור דין וחשבון על מה שעשה. אני עושה את המקסימום שלי ביראת שמיים,  שיעשה מה בא לו.

אני כמובן מכבדת,  משתדלת לפעמים כן לגרום לו להתפלל במניין,  אבל לא לוקחת מאוד ללב אם בוחר לא לעשות את זה.

לדעתי, אתה אל תקבל קשה את מה שהיא עושה ושהיא לא תקבל קשה את מה שאתה עושה.

האמת, לפעמים מפריע לבעלי שאני יותר חזקה ממנו, במיוחד שגם הוא מפסיד מזה. וזה גם נותן לה הרגשה שהוא לא הכי בסדר מבחינה רוחנית וכו'

לנו,  בתור זוג, עזר מאוד לדבר על זה, ודווקא הוא העלה את הנושא לפניי,  כל אחד אמר את אשר על ליבו,  הבנו שאנחנו קצת שונים,  אבל מתמודדים עם זה נהדר.

לדעתי הסוד להצלחה זה התקשורת.  חשוב מאוד לדבר.  הרבה.

ברגע שהוא אומר (או שאני שמה לב) שזה מפריע לו,  אני משתדלת להראות לו שאני טיפונת מורידה הילוך לידו-  או מסבירה לו בעדינות את החשיבה מאחורי מה שאני עושה, ולעמים הוא גם מצטרף אלי.

תגובה לתגובהמי האיש

שלום לך,

זה נראה שכל אחד חי את חייו התורניים בעולם משלו בלי שיתוף של בין הזוג.

מבחינה תורנית כל אחד חי בעולם משלו, למה את לא סומכת ולא מקבלת את היראת שמיים של בעלך ואת הקביעה שלו שהכשרים אחרים באוכל הם גם טובים? 

כתבת:

"כל אחד בעולם הבא ימסור דין וחשבון על מה שעשה. אני עושה את המקסימום שלי ביראת שמיים,  שיעשה מה בא לו."

את מכבדת, "שיעשה מה בא לו" - אבל לא אכפת לך מהעולם הבא שלו?

ובכללי בבית, בחינוך ובדרך שהבית שלכם דוגל - איך אתם מגשרים על הפער? ולמה את לא נותנת אמון ביראת שמיים של בעלך ובמה שהוא מאמין?

כתבת:

"האמת, לפעמים מפריע לבעלי שאני יותר חזקה ממנו, במיוחד שגם הוא מפסיד מזה. וזה גם נותן לה הרגשה שהוא לא הכי בסדר מבחינה רוחנית וכו'"

אני לא חושב שהיא יותר חזקה ממני, זה שהיא יותר סגורה ממני מבחינה תורנית זה לא אומר שהיא יותר חזקה. הייתי רוצה שהיא תיתן בי אמון ביראת שמיים ובדברים שאני מאמין בהם, ושהיא לא תרגיש שזה מוריד לה ביראת שמיים.

אתה צודק, ההתבטאות שלי הייתה טיפה קיצונית.שושנושי

אשמח לשמוע ממך יותרמי האיש
אשמח לשמוע ממך יותר על הנקודות שהעלאת, זה נשמע מאוד מעניין לשמוע על זוג שפחות או יותר נמצא באותו מצב..
תגובהשושנושי

שלום,

האמת, אני קוראת שוב את מה שכתבתי בהודעה הקודמת-  טיפה הקצנתי.

לדעתי יראת שמיים - זה משהו שפחות אפשר להסביר במילים.

זה עניין של הרגשה, שהאדם שיש לו את זה,   מרגיש את זה בליבו.

אני הקצנתי בהודעה הקודמת, כדי להדגיש עד כמה אנ לא מתערבת לו. 

אני לא מתערבת מתוך מקום של דאגהלזוגיות שלנו, ולא מתוך מקום שהנושא הזה לא "מזיז" לי.

מעבר לזה,  אני חושבת שיראת שמיים זה משהו שמקבלים עם השנים, בבית שבו גדלים,  כך שאם אצל ארוסתך בבית יראת שמיים היה הדבר החשוב מכל,  אז אין מה לעשות,  אלה הם הערכים שלה.

ברגע שאני ובעלי "גילינו" אחרי החתונה שיש קצת פערים בנושא, ישבנו הרבה, ודיברנו, למרות שבהתחלה היה קשה לדבר על זה.  כי כביכול הבעל הוא זה שקובע את רמת הרוחניות בבית (כך נהוג אצלינו).

בסופוו של דבר הגענו להסכמה,  שאנו לא נעיר אחד לשני על הנושא, כי זה לא יקדם אותנו למקום כלשהו. 

ומאז,  לפעמים מפריעה שיש דברים שהוא עושה,  שאני לרוב לא עושה אותם,  מבליגה וממשיכה הלאה.

במיוחד שלדעתי, יש הרבה דברים שהם גם יראת שמיים- אם זה לכבד את האישה, אם זה לדאוג לצרכי הזולת,  אם בחסד לאחרים- ואת זה בעלי עושה המוןן.  היראת שמייפ שלו מתבטאת בדברים אחרים.

נו אז מה?נפשי תערוג
העיקר שתהיה יראת שמיים
יראת שמייםמי האיש

יראת שמיים, יראת שמיים.. אבל איך מגשרים על הפערים?!

כמו על כל פערנפשי תערוג
בעזרת דיבור והבנה של השני
ומתוך כך ניתן להתגמש
לצערי היא נעולה על הסגנון שלה גם כשאין לה הסברים לתת לימי האיש

לצערי היא נעולה על הסגנון שלה גם כשאין לה הסברים לתת לי למה היא עושה אותם, רק שזה נותן לה יראת שמיים.. ולאט לאט הבנתי שרק אני הולך לקראתה בעניין הזה גם כשזה פוגע בי, ובדברים שגורמים לי יראת שמיים אנחנו מוותרים.. כמובן שזה לטובת שנינו אבל זה מרגיש לי שזה חד צדדי.

בניית קשר זוגי הוא תהליך ארוךנפשי תערוג
ולא תמיד קל להסביר למה או איך משהו משפיע עלייך
במיוחד עוד לפני החתונה
שאתםד עדיין סגורים ולא פתוחים
כל עוד יש הכלה, הערכה וכבוד, אפשר להסתדר.נפש חיה.
וכמובן
לדבר לדבר לדבר

גם ביני לבעלי יש פערים
אני לומדת לכבד את המקום שלו
והוא-את שלי.

תצליחו!
לא מצליח לקלוט את דפוס הפעולה שלה ביראת שמייםמי האיש

יש קושי להבין ולקלוט את דפוס הפעולה של ארוסתי ביראת שמיים.

מרתיע להתקדם בצורה כזאת, אני לא יודע איפה היא תהיה סגורה / "מחמירה" כלפיי.

עניין נוסף שאנחנו שואלים את עצמנו - איך זה לא עלה עד עכשיו במשך כל הקשר שלנו?!

ורק עכשיו כשאנחנו מדברים יותר על המעשה אנחנו נחשפים להבדלים האלה..

בוחן כליות ולב.. מה זה יראת שמייםמוש השור...
הלוואי היה לי יראת שמיים. איך מודדים יראת שמיים?
ממתי יראת שמיים היא עניין זוגי?
יש עניין של התנהלו משותפת וקווי חינוך משותפים.
אתה בעצם מפחד מחילוקי דעות...
למה לפחד מזה?
הרי ברור על פי מחקרים שכול אחד בוחר את בן הזוג שהפוך ממנו בתכונות אופי. המחמיר יבחור מקל והמקל יבחר מחמיר אי אפשר להתווכח על זה אלא להבין שזו מציאות טבעית בריאה כך ה רצה. ועכשיו נשאר ללמוד איך מתנהלים בקונפליקטים.
הכלל כמו שאמרו קודמי אתה לא מחנך אותה. היא כן תאמר לך מה לעשות ואתה תאמר כן אישתי.
תתרגל. זו המתכונת לזוגיות מופלאה אמיתית וחיובית
לא צריך להיות בוחן כליות ולב..מי האיש

לא צריך להיות בוחן כליות ולב, אבל בצורה כללית אפשר לראות שיש הבדלים של פתיחות וסגירות ביראת שמיים בין אנשים, אדם ש"מחמיר" יותר מהשני, יחס לדברים חדשים ועוד.

חילוקי דעות - אני לא מסכים שבעניינים כאלה היא תוביל (לא שיש לי בעיה שהיא תוביל בעניינים אחרים), פשוט יש לי חוסר אמון בדרך הזאת, אני לא מסכים לגישה הזאת.

אז כן, אני אגיד לה "כן אישתי" בדברים אחרים ואני אשמח מאוד בזה.

אולי תיעזר בכרטיסי היכרות או שתרין כזה עם שאלות/היגדיםנפש חיה.
בנושאים הנ''ל וכל אחד שולף בתורו כרטיס ומסביר . זה גם פתח לדיונים טובים.

עניין נוסף הוא להבין שלא מתחתנים על מנת לשנות את בן הזוג.

שינוי :
א. נעשה ברצון אחד הצדדים ולא בכפייה מהצד השני
ב. לאט לאט, בתהליך
ג. עצם ההבדל הוא כר פורה לדיונים

ובאמת כשצריכים לחם וחלב אין הרבה קשר ליראת שמיים...

לחם וחלב זה חשוב מאוד,קול ברמה
אבל בית זה מקדש מעט.
זה נכון שהעניינים הטכניים תופסים את רוב הזמן, אבל הם רק אמצעי למהות.
מה המהות?מוש השור...
מה שכתבתי - מקדש מעט...קול ברמה
מה זה אומר מבחינתי? בהקשר בנידון - בית שמח עם השראת שכינה, עם ילדים בריאים בנפשם שמרגישים מתיקות של קדושה, עם הורים משתדלים לעבוד את ה' בכל מה שעושים, בית עם אידאלים במעשה.

לא בית שרק מנסה להתנהל טכנית בצורה איכותית, אלא בית שיש לו מטרה בכך שהוא מנסה להתנהל טכנית בצורה איכותית.

בשביל כל הנ"ל חשוב שתהיה השקפה תואמת בין בני הזוג.
תואמת זה להתחתן עם עצמך. מתאימה זה להתחתן עם מישהי שונה ממךנפש חיה.
וללמוד להסתדר איתה.
כשכל אחד מוותר- נוצר הקשר, החיבור בין השניים.
להתאים את עצמי לאחר- לא אומר שאני מוותר על מי שאני-
אני מביט על השני בעין טובה, מנסה ליצור קשר מנקודה משותפת לשנינו.

כל זוג מקבל ניסיון אחר.
יש מי שתואמים בהשקפתם ובאמונתם- והניסיון הגדול שלהם הוא בעבודת המידות/ ילדים/ פרנסה...
יש מי שמתאימים את עצמם אחד לשני - והניסיון הוא אחר לחלוטין.

מה שאני באה לומר פה זה שיש טעם במה שאמרת שעיקר הבית זאת המהות האמונית תורנית -השקפתית,
אבל צריך לדעת על מה לשים את הפוקוס.

בעיניי
עדיף להתחתן עם מישהי שיש לה עין טובה ולב טוב- שתתחשב בך ותתחשב בה, (עין טובה = לראות את הטוב והחיובי בכל דבר, גם אמונית השקפתית) ויחד תתקדמו לעבר חיים משמעותיים
ממי שרגילה לדפוס מסויים של יראת שמיים - ומזלזלת בכל מה שחורג מהקו המוכר והידוע לה- רק כי בעיניה הוא לא נכון/מוזר.
(איפה כבוד לאחר והכלה? ) כי אז איך אפשר להסתדר או להתקדם יחד?

כל מה שכתבת ניתן למימוש בהחלט- אם יש נכונות להתקדם אחד לקראת השני, אם יש כבוד והערכה אחד לשני, אם יש פוקוס על המאחד ולא על המפריד.

אפשר פירוש למילה יראת שמיים???ליאן
לא מבינה את השאלה אפילו שניסיתי כמה פעמים לקרוא 😲
אולי יש לכם פערים ברמה דתית אבל זה לא קשור ליראת שמייםליאן
יראת שמיים = יחס לקב"ה, לתורה, למצוות ולחיים עצמםמי האיש

זה לא רמה דתית, כי מתוך היראת שמיים יש הסתכלות שונה על החייםמי האיש

יראת שמיים והסתכלות על החייםמוש השור...
אם היא יראת שמיים זה אומר שהיא תשטוף את הריצפה מימן לשמאל ולא משמאל לימין ותמתין בין שטיפת הבשרי לחלבי שש שעות..
בלי יראת שמיים זה אומר שתקנו טיטולים פרמיום ולא תהדרו בהאגיס... יחביבי אתם מאורסים אוטוטו מתחתנים אין לכם משהו אחר להתקשש עליו. החלטתם להתארס ואתם מתאימים יאללה תעופו אחד על השני על החיובי ותכונות האופי הטובות והחיוביות
אני מסכים עם חכם הלוי בדבריו המחכימים חוץ מהכותרת
עוז החיים הטבעיים
הוא רמז באחד ההודעותלמה לא123

שזה מפריע לו בדברים אינטימיים

אולי פה קבור הכלב?

סליחה, אבל אני לא יודע מאיפה הבנת את הרמז הזה!?מי האיש

סליחה, אבל אני לא יודע מאיפה הבנת את הרמז שזה מפריע בדברים אינטימיים כי לא רמזתי ואפילו לא העלאתי על דעתי את הנושא הזה.

סליחה, כנראה הבנתי לא נכוןלמה לא123

חוזרת בי

תודה רבהמי האיש

בכל אופן, תודה רבה על כל המעכב אחרי השרשור והניסיון לעזור.

נשמח לעוד עזרה ולעצות ממך.

יראה זה פחד. יראת שמיים זה פחד מעונש וכוליאן
אנחנו לא מדברים באותם מושגיםמי האיש

אנחנו לא מדברים באותם מושגים.

יראת שמיים זה לא מתוך פחד, יראת שמיים זה היחס וההסתכלות על המציאות.

כשאומרים שהקפות שניות מביאות יראת שמיים (כמובן שכל אחד ומה שנותן לו יראת שמיים) - הכוונה שהיא נותנת חיבור לקב"ה מתוך הדברים שמופיעים במציאות.

האמת שלא הבנתי נכון את ההגדרה שלך ליראת שמיים,שושנושי

כך שהגובות שלי למעלה לא ממש רלוונטיות

נראה לי ששניכם לא בשלים לחתונההלוי מא
אתם רבנים אחד של השניה?
משגיחים בישיבה?
מה נסגר?
אולי במקום לראות בהבדלים הללו כאבן נגף לראות בהם השלמה והפרייה הדדית?

טוב לכם ביחד?
יש נשיאת חן ומשיכה?
יש הערכה בכל התחומים פרט ליראת שמיים?
יש הבנה הדדית בהכל?

אם כן כן כן כן שחררו ותתחילו להתבונן בכוס המלאה ולשמוח במה שיש לכם.
אם לא לא לא לא חשבו בבקשה מסלול מחדש.

הייתי שמח לסגנון יותר חיובימי האיש

הייתי שמח לשמוע ממך איך ניתן לראות בהם השלמה והפרייה הדדית?

וכן כן כן, טוב לנו ביחד, יש נשיאת חן ויש הערכה בכל התחומים ואנחנו שמחים בהם.

אבל הבנה הדדית אין בהכל, כמו העניין של סגנון היראת שמיים שלה..

דווקא השוני גורםלנו לבחון את עצמנו מחדשלמה לא123

אף אחד לא חושב בדיוק כמו השני

גם ביני לבין בעלי יש פערים. זה מפריע לשנינו מאוד ולמדנו לחיות אם זה.

אני שואלת אותו שאלות שהוא אף פעם לא חשב עליהם,והוא מחפש לי תשובות בספרים והולך לשאול רבנים. ואני מקנאה המון בתמימות שלו כלפי שמיא. הלוואי עלי

אענה בשאלההלוי מא
למה הקב"ה מצווה עלינו להתחתן עם בן המן השני?
למה הילדים שלנו לפעמים הולכים נגד?
הכל רמזים מאיתו יתברך שנשנה משהו בנו זה המפתח לקשר זוגי יכולת השתנות והכלה...

נניח אני חושב שלקנות אתרוג ב200₪ זה חשוב ואשתי דווקא חושבת שלקיים מצוות צדקה בחגים זה יותר חשוב מאתרוג יקר...

אני יכול לראות בהתנגדות הזו מחסור ביראת שמים וגם היא.
ביחד אנחנו יכולים להשלים אחד את השניה ולהסיק שגם בן אדם למקום וגם בן אדם לחברו חשוב.

אני רוצה לשמור נגיעה מקרובות משפחה ואשתי נגד זה.
יכולים ביחד להסיק בבירור שערך הצניעות פה גובר על הרצון לא לפגוע בקרובות משפחה ובכך משלמים זה את זו

יש הרבה פנים לעניין....

תודה רבהמי האיש

תודה רבה, כיוון חשיבה מעניין מאוד!

בכיף אחי רק התבוננות נכונה!הלוי מא
וחוץ מזה מה שכתבתי בראש התגובה הראשונה שלי הוא בסיס
כנראה שחכמת ההמונים פה היא הדרך הנכונה...קול ברמה
אבל אני, באופן אישי, מרגישה קצת אחרת.

מבחינתי יראת שמיים ועבודת ה' זה עיקר החיים. כשחיפשתי בעל רציתי שהשאיפות בעבודת ה' יהיו דומות... אתם לא חייבים להתחזק מאותם דברים, אבל שהרצון לקרבת ה', כמה הוא יהיה נוכח בבית שלכם, השקעה בלימוד תורה וחינוך ילדים בקו מסוים (פחות או יותר) יהיו דומים. באמת קצת מוזר שזה לא עלה עד עכשיו. ענייני השקפה אמורים להיות עניין בסיסי שמדברים עליו...
במצב הנוכחי, אחרי שכבר מאורסים צריך לראות איך מצליחים לגשר על הפערים, נראה לי נכון לברר איתה (גם בשבילה, מודעות...) מדוע הדברים המסוימים עוזרים לה בעבודת ה'. צריך שתהיה הבנה שיש מקום לטיפוח עבודת ה' באופן שיגדל את שניכם, וצריך שיהיה דיבור על נכונות להקשבה ולהתגמשות במקרה הצורך.... כמובן שיש דברים שהם לא תלויים באיך אתם מרגישים, אלא הם מתאימים לשאלת רב (כמו השתתפות בהופעה מעורבת).

בהצלחה והרבה מזל טוב!
אני שומע את חוכמת ההמונים אבל שומע גם אותך..מי האיש

הרצון לקרבת ה' בלימוד תורה ובחינוך הילדים הם דומים, זה עלה הרבה בקשר.

בענייני השקפה - הצד שלי היה גלוי כלפיה והיא הבינה שאני יותר פתוח ממנה, ומבחינתי תמיד קיבלתי יחס שאני איתך, ורק לאט לאט בזמן האחרון עולים הפערים בהשקפה.

חשוב לי שהיא תסמוך עליי מבחינה תורנית, שלא תחשוב שזה רמה פחות תורנית ושזה יוריד לה ביראת שמיים.

וכמו שכתבתי למעלה:

לצערי היא נעולה על הסגנון שלה גם כשאין לה הסברים לתת לי למה היא עושה אותם, רק שזה נותן לה יראת שמיים.. ולאט לאט הבנתי שרק אני הולך לקראתה בעניין הזה גם כשזה פוגע בי, ובדברים שגורמים לי יראת שמיים אנחנו מוותרים.. כמובן שזה לטובת שנינו אבל זה מרגיש לי שזה חד צדדי.

אוטוטו נקרא את מעשי האבות הגדוליםהלוי מא
גרש את האמה הזאת ואת בנה...
חמסי עליך...
וירע בעינו על אודות בנו...

אם הם הסתדרו בניהם הם מלמדים אותנו בספר הישר הרבה מעבר לדקדוק עניות של הופעות או סגנון מוזיקה...
אני אשמח להסבר, התגובה לא כ"כ ברורה..מי האיש

ספר בראשית עמוס במשברים זוגיים בן האבות לאמהותהלוי מא
הקדושים.

הם נלחמו על דברים ממש מהותיים בהקשר של יראת שמים....
המתחים שלנו ממש שוליים לעומתם.

הם מתווים לנו דרך על מנת שנדע ליישם את זה גם בחיינו אנו
לא הבנתי למה הבאת את הפסוק..מי האיש

לא הבנתי למה הבאת את הפסוק: גרש את האמה הזאת ואת בנה?! ומה אתה רומז כאן?

לאאאאאאאאא אל תקח את זה לשםהלוי מא
זה ציון מאבק של אברהם ושרה בהקשר של הגר וישמעאל....

בסוף אברהם אבינו הבין שהיא צודקת בשלב הזה ישמעאל היה דפוק לגמרי..
בסוף ימיו עשה תשובה ואחרי מות שרה חזר אברהם ולקחה לאישה....

הם הצליחו להקשיב לקב"ה גם אנחנו יכולים...
אם ענייני ההשקפה הנ"ל דומים, זה העיקר מבחינתי...קול ברמה
באמת יש עניין שאישה תסמוך על בעלה מבחינה תורנית. זה חלק ממהות האישה לדעתי, ואם זה לא כך זה יכול להוביל לזלזול בהמשך... ברור שיש מקום לשותפות, אבל יש עניין שהבעל ישפיע מבחינה תורנית, ושהאישה תקבל ממנו...
דבר איתה על זה. לא ממקום של עליונות, זה דבר טבעי. נראה לי שבעיקר חשובה הנכונות להקשבה ולהכלה.
ההרגשה שאתה מתאר היא לא טובהבת 30
ו היא לא קשורה ליראת שמיים.
לא משנה על איזה פער מדובר, א''א שצד אחד יוותר תמיד מחוסר ברירה וירגיש פגוע.
הענין פה זה יכולת הקבלה שלה אותך בתחום שבו אתה שונה ממנה. (ולהפך)
והרצון שלך שהיא תסמוך עליך מבחינה תורנית הוא אמיתי לנכון.
הכיוון הנכון לשיחה איתה הוא לא ''איזושהי יראת שמיים נכונה'' אלא ''מה אני מרגיש, ומה חשוב לי''.
זה מקום אחר לגמרי, וזו תחילת ההתחלה של עבודת הנפש בזוגיות.
מסכימה עם התגובה הזאת מאודדפני11
תמיד קשה לי לייעץ בפורם לדברים כאלה כי לא מכירה אתכם, אבל כן ראיתי פה כיוון חשיבה, וחשבתי שאם יועיל לכם אז אכתוב...
כמובן שאם זה לא נשמע לך אל תתייחס בכלל.

בקיצור מאוד הסכמתי עם מה שהתגובה מעלי כתבה. ככה גם אני הייתי בחיפושי אחר בעלי.

בעצם נקודת הקושי שלכם זה שכל אחד מתחזק ממקום אחר ואפילו החיזוק של האחר ממש לא מתאים לצד השני? שהיא לא רוצה למשל ללכת להופעות ואתה כן? שאותך הופעה מחזקת ואותה לא?
בעיני זה בסדר וכל אחד יכול להתחזק ממקום אחר וגם אפילו להקפיד על דברים מסויימים אפילו אם השני לא מקפיד (למשל היא לא תלך לקולנוע אתה כן. זה בסדר גמור בעיני).
זה בסדר שמבחינה "הלכתית" או השקפתית, איך שתקרא לזה- כל אחד יעשה דברים אחרת.

לדעתי השאלה הגדולה היא מה עושים במקום שזה רלוונטי לשניכם- ואין לי כרגע דוגמא שעולה לי. אבל צריך להיות מדוייקים- יש הרבה פעמים שחושבים שזה נוגע גם בי אבל בעצם זה עבודת ה' של הבן זוג שלי שלא קשורה אלי בכלל, וגם להפך.
ובמקומותבעינישזה לא באמת קשור אלי- צריך לשחרר. ולעומת זאת במקומות שזה באמת פוגש אותי- אין מנוס מאשר לדבר ולדבר להבין מה הקושי אחד של השני, מה ההגיון, למה הוא מתעקש/חושב שזה נכון... כמו כל קושי זוגי. כמובן שאפשר גם למצוא דמות תורנית שמקובלת על שניכם ולהייעץ איתה בנקודות מהותיות שכאלה. לדעתי זה אפילו יכול להפרות מאוד את עבודת ה' שלכם.. כמו שכבר כתבו מעלי.

נקודה נוספת שלדעתי היא היא העיקרית- למרות כל הפערים, האם יש הערכה אחד כלפי השני ואמון בכך שהוא בבסיסו ירא שמים?
הכוונה שלי בביטוי ירא שמים- אוהב את ה', נאמן לו, מסור לה' בסופו של דבר, אחרי כל הבלבולים- רצונו שכל חייו יהיו מכוונים לעבודת ה'?
בקיצור, האם השאיפות הכלליות שלכם *במהות* העניין של עבודת ה' משותפות?
בעיני זאת השאלה החשובה.
אם התשובה היא שכן- אז אפשר לעבוד.
זה נכון שיש פערים כיצד זה מתבטא בפועל, וכל אחד נמשך לצורה אחרת של ההוצאה לפועל של הדרך הזאת בעולם- וזה גורם קונפליקטים, אבל זה לא העיקר. העיקר זה המהות, האמון בינכם שהרצונות העמוקים שלכם דומים.
כל השאר- עובדים על זה, משחררים את זה, כמו כל פער שיש בין בני זוג.
כל הנושא פה הוא זה שהיא לא גמישה אליושוקולד פרה.
אני מניחה שהוא לא מבקש ממנה לפרוץ את גדרי ההלכה בפרובוקטיביות,
אלא שהיא תשתתף אתו בחיים שלו.
במה שהוא אוהב, גם אם זה לא בדיוק כוס התה שלה.
ונשמע שהיא סגורה והחלטית שלא לבוא לכיוונו.
היא לא מראה נכונות להגיע לפשרה- מה שבהחלט מדליק נורה אדומה.
נראה לי שאתה בעצם מפחד שהיא תהיה חומה בצורה בעוד דברים ,ואתה תמצא שאין לך עם מי לדבר ולך תדפוק את הראש בקיר.

האם באופן כללי היא גמישה באופייה? ותרנית? מתחשבת?
או שהיא מעולה על הדרך שלה ואי אפשר להזיז אותה?

אם יש עם מי לדבר באופן כללי,
והיא כן באה לקראת, ותרנית ומתחשבת,
אז יופי, יש לכם הרבה על מה לעבוד.

אבל אם זה עניין של סגנון אישיות,
אחת כזאת שאין על מה לדבר- הדברים ייעשו רק בדרך שלה,
אז כדאי לבדוק עד כמה זה מפריע לך.
כי אם זה אופי שלא מוותר- זו בעיה..
בהצלחה לכם!
נשמע שאלו סוגיות הקשורות ברוח ההלכהנשימה עמוקה
אנחנו נשואים מספר שנים ויכולה לומר לך מניסיוני-

בעלי גדל בסביבה הרבה פחות תורנית ממני ואז התחזק והגיע לישיבה. שם הוא קיבל על עצמו הרבה סייגים שקשורים בהלכה וככה פגשתי אותו- אוכל רק כשרות מסויימת מהודרת, מקפיד על קלה כבחמורה, על הופעות הוא אפילו לא הדיין איתי כי זה לא היה בכלל הכיוון שלו- עסוק בלימוד ונושאי אמונה בצורה באמת מעוררת השראה. לשון הרע- הקפדה מטורפת. הרגשתי שהוא יותר צדיק ממני אם כי לי היו הרבה נושאים תורניים- השקפתיים שהגעתי מאד מעוצבת לגביהם בגלל שגדלתי בסביבה מסויימת והתחנכתי כך וככה עושים כמו צניעות, חסד ועוד.

לפני החתונה היה איזה מקום שהרגשתי כמוך. שאני לא רוצה שהוא יסתכל עלי בעין עקומה אם אשמע שירים של זמרים לא דתיים או אם ארצה ללכת להופעות ובכלל שלא יראה זאת כבדיעבד. דיברנו על הנושא הזה ממש לפני האירוסין כי הרגשתי שזה מאיים עלי והוא הסביר לי שזה לא אמור להפריע ובסך הכל אלו דברים שוליים בסופו של דבר וכל אחד עובד את ה' מהמקום שלו וכולנו כאן בעולם באנו לעבוד. ב"ה התחתנו ומאז נשואים באושר.

וזה לא נגמר כאן..כל אחד עם ההתמודדויות שלו-
אני למדתי לבחון דברים לעומק ולא לקבל דברי הלכה כמו תוכי ומצאתי נקודות שבהן התחזקתי מתוך הבירור הזה ובגלל שהוא יצא לחיים מתוך הישיבה הוא נדרש לבירור חוזר בנקודות שבהן הוא היה ממש מקובע וחווה חוויות שהפכו אותו למקורקע יותר (ולא פחות צדיק- אלא ממקום נפשי יותר בריא).
שנינו לא השתננו והבסיס הברור שלנו אז ועכשיו הוא לנסות לעשות את רצון ה' בצורה הכי מדוייקת. אבל יכולה לומר לך שדברים שלי היו ברורים, עלו ונחקרו ודברים שהוא הגיע איתם לנישואים והיה לו ברור שהם אמת גם נחקרו. עדיין לא מעניינים אותו כל כך דברים גשמיים כמו הופעות ושירים פשוט כי מרכז החיים שלו במקום אחר, אבל אם ארצה הוא יבוא איתי להופעה (לא ביקשתי ממנו כי אני יודעת שזה לא מעניין אותו, למרות שהיה עושה את זה בשמחה ומנסה לגלות התלהבות וגם כי אני תמיד יכולה ללכת עם חברה וזה כיף לי). שירים- כשאני שומעת שיר שמהמם בעיניי אני יכולה להשמיע לו והוא זורם ושמח בשבילי (עם כי שוב, אני יודעת איפה הראש שלו נמצא...) סרטים הוא אומר שזה עושה לו רע בנפש (לא קשור אפילו לתוכן) אבל הוא כל הזמן חוקר ולא עושה את הדברים מתוך מקובעות. אני מרגישה שהפערים ביננו קטנו ויש דברים שישארו וברור לי שהילדים יקבלו דברים מסויימים מכל אחד ממנו ויתמודדו גם עם המורכבות הזו שמבחינתי היא מבורכת.

כתבת שמה שעושה לה יראת שמיים לא עושה לך- זה בגלל שאתה מרגיש שזה לא מגיע ממקום אמיתי אצלה? או שאולי יש לך תמונה מאד ברורה איך אמור להיראות עובד ה'? לדעתי שווה לדבר ולדבר ולהבין ממנה . אני בטוחה שאם בחרתם להתארס והיא רואה אותך בתור אבי ילדיה בעתיד, היא לא כל כך מתנגדת לצורת החיים שלך. אפילו תעלו סיטואציות של בית ועם ילדים ותראה איך היא מגיבה לזה... לשמוע איך היא תרגיש אם בבית תשים שירים כאלו בקול?

לדעתי אם שניכם באמת מכוונים למקום הנכון ודורשים את האמת, אפשר יהיה לגשר על הרבה ואפילו תהיה הפרייה הדדית בנושא, אבל אתה צריך להרגיש במקום נוח והרגשה שאתם מודעים להבדלים וכל התמודדות בנושא שתגיע, תעברו אותה יחד עם הבנה והכלה ותדעו מראש שכנראה תצטרכו למצוא איפה אפשר להתגמש לכאן או לכאן. אולי אפילו תגלו שאתם בעצם מסכימים בהשקפה ב90% וזה ירגיע אותך...

במיוחד בעניינים האלו המסורים ללב, אפשר לעבור כל כך הרבה גלגולים בחיים שלמים...

בהצלחה!
לפעמים לאט זה מהר ⌚נגמרו לי השמות

* נכתב בלשון נקבה אך כמובן שמופנה לכולם.

לפעמים לאט זה מהר.

ולפעמים מהר זה לאט.

ויש פעמים שהתנועה שלנו דווקא כלפי פנים, פנימה, היא הדרך היותר מהירה ובטוחה

מאשר תנועה רק קדימה.

ויש פעמים כאלה, שלאט לאט זה בעצם מהר מהר

ומהר מהר זה בעצם לאט לאט

ודווקא העצירה

או הקצב האיטי

או ההתבוננות

או העומק

או ההעמקה פנימה

או הכיוונון למעלה

הם הדרך הנכונה לנו ביותר.

ולא רק קדימה כל הזמן

ולא רק מהר ובריצה ובלי אוויר כל הזמן

כי לפעמים יש שם בלאט בעצם הכל

"ואני אתנהלה לאיטי" אמר יעקב אבינו לעשיו.

ודווקא שהות שם, בלאט הזה, יכולה להיות מפתח להרבה מאוד דברים.

ואולי השלווה בראש ובראשונה.

השלווה הפנימית.

לדעת מי אני, מה הערך שלי, מה המשמעות שלי

להקשיב גם לראש וגם ללב וגם לגוף.

להקשיב לקצב הפנימי שלנו שיכול להשתנות עם הזמן.

להקשיב לו כאשר הוא מבקש להאט.

לאט לאט

אל תדאגי יקרה

לאט זה בעצם מהר.

דווקא כך.

את תגיעי.

את תגיעי

תקשיבי לך

לקול הפנימי הזה שבך, קול הנשמה שבך, חלק אלוק ממעל ממש, אלוקות שבתוכך!

הוא יודע.

את יודעת.

ויש בו בלאט הזה כ"כ הרבה רוך

וחמלה

ועומקים

ודיוקים

וכיוונון

ונשימה

ולקחת אותו, את הלאט, לא אומר שהפסדת או שתפסידי במירוץ הזה שנקרא החיים

כי מי בעצם החליט שהם חייבים להיקרא ולהיות דווקא מירוץ?

אולי מירוץ זה לא מה שנכון וטוב ומתאים לך כרגע? או בכלל?

כך או כך את לא מפסידה. את מרוויחה.

את מרוויחה גם הספקים, כן כן דווקא בלאט מצויים דברים שלא נוכל להספיק או להגיע או אפילו לשים לב במהר.

אבל בעיקר את מרוויחה את עצמך.

ואת השלווה ואת הנשימה שלך.

ושתגיעי ל120 בבריאות ובשמחה

מה תרצי לראות שם במבט לאחור?

אילו תחנות בחיים? אילו תמונות?

מה הכי חשוב לך שבטוח יהיה בתמונה הזו?

ומה לא כזה חשוב בעצם שיהיה שם?

ואם אני מבינה שבעצם נקודת המוצא שלנו כבני אדם היא שנדרשת השקעת אנרגיה אקטיבית כדי לחיות בעולם הזה, וכדי להשיג טוב.

גם במשפחה, גם בגוף בריא ונפש בריאה, גם בזוגיות, בילדים, בלימודים, בעבודה, בספורט, בקשר עם ההורים, האחים החברים.

בעצם כל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים

אז ממילא באנו לעולם הזה כדי לעבוד, להשקיע

ובעצם רק כך יהיו לנו חיים בכלל ואיכות חיים בפרט.

אז במה אני *בוחרת* להשקיע?

ובמה אני בוחרת להשקיע גם בלאט?

ובמה אני בוחרת להשקיע גם ביותר לעומק?

ואיפה אני מוצאת בחיים שלי ובבחירות שלי שדווקא הלאט יכול להיות מהר?

אז לאט לאט

לבחור להתבונן

להאט

ולהגיע למה שהלב שלנו מבקש ❤️

כי לפעמים לאט זה מהר.

להגיע לבהירותנגמרו לי השמות

קרה לך פעם שהגעת לבהירות טובה כזו דווקא אחרי התבוננות איטית? או מהלך איטי?

לפעמים בתוך המהירות מתפספסים דברים מהותיים.

דווקא הלאט מאפשר להגיע אליהם, לתפוס אותם, לנשום אותם, ולאמץ אותם קרוב ללב.

ע"י כך פעמים רבות ניתן להגיע לבהירות מרגיעה, טובה כזאת.

בהירות שהיא לכשעצמה מקצרת תהליכים ומקצרת את הדרך.

לכן לפעמים דווקא הדרך הארוכה כביכול היא הקצרה באמת.

דווקא הלאט הוא מהר. 🩵

לפעמים מהר זה לאט-מסכים לגמריאריק מהדרום

לפעמים לא מספיקים לעשות כלום והופ עברו 40 שנה, יש כאלה שאם לא ירוצו במרוץ העכברים הם לא ירוצו בכלל וימותו לוזרים בלי שום יכולת לחיות חיים טובים יותר בלי הון, בלי בית, בלי משפחה, בלי מקצוע.

קורה ליותר מידי אנשים סביבי, לפעמים אתה נתקע בהתפתחות שלך ומגלה שהלכת בנחת יותר מידי וזה הזמן לספרינט או למות חסר כל.

כנראה כאן בא הדגש על המילה "לפעמים"נגמרו לי השמות

כי מה שאני התכוונתי אליו כמובן שונה,

ומדבר על משהו אחר.

יותר על הדרך הקצרה שלפעמים היא בעצם ארוכה ולא מובילה אותנו למטרה שלנו, או למטרת העל שלנו.

ודווקא הדרך שהיא ארוכה, במקרה הזה הלאט, יכולה להיות הקצרה באמת, זו שתניב לנו את המטרה בסופו של דבר. יחד עם השלווה, הבהירות, העומק, הבחירה, הכיוונון למה שנכון וכן הלאה.

הבנתי למה את מתכוונתאריק מהדרום

אני פשוט לא חושב שנכון להאט, לפחות לא לפני שכל פרמידת מאסלו אצלך ביד.

זה העניין, לפעמים גםנגמרו לי השמות

פירמידת מאסלו תושג דווקא ע"י הלאט.

ראיתי את זה המון אבל אם אתמקד רגע בעצמי ובניסיון אישי -

בתור אדם שבעבר היה בקצב מאוד מהיר גם של המחשבות, גם של הדיבור, גם של המעשים - באמת שפיספסתי דברים דווקא מהקצב המהיר הזה.

ודווקא כאשר למדתי להאט - הגעתי לדברים שלא הייתי מגיעה אליהם לולא ההאטה.

גם דברים מהותיים וגם אפילו הספקים טכניים.

אם אני יושבת ועוצרת רגע להאט את המחשבות שלי שהיו רגילות רק לרוץ ולעשות סדר ובהירות,

אם אני מאיטה גם בדיבור, אפילו בתפילה להגיד את המילים לאט יותר ובכוונה,

אם אני במקום לרוץ מדבר לדבר מאטה גם את קצב ההתנהלות - כל אלו גרמו לי הרבה מאוד טוב ב"ה.

הלאט גורם פעמים רבות ליותר צלילות, בהירות, ריכוז, מיקוד במה שחשוב ובעיקר יותר נחת.

ובאמת שזה בדברים הכי קטנים ועד הגדולים.

אפילו לחתוך סלט מהר מהר ולפעמים להיפצע בטעות בגלל זה, או להאט ולשים יותר לב.

לחשוב קודם על היום או השבוע או השנה או כל כיוון החיים שלי רגע לאט ובהבנה והתבוננות עצמית מאשר רק לרוץ ולרוץ ולהספיק עוד ועוד,

להוריד עוד סלט ועוד תבשיל ועוד מרדף להכנות לשבת או חג ולהגיע דווקא עם יותר אוויר ושלווה,

לדבר עם הילדים יותר לאט ובנחת מאשר רק להספיק לסמן "וי" מהיר על כל מה "שצריך" להספיק,

לנשום נשימות עמוקות ואיטיות יותר ולא רק מהירות ושטחיות, מה שהגוף עצמו מפרש כמוריד סטרס, וכמקום לא הישרדותי, ונהיה רגוע יותר וכן הלאה.

לעצור באמצע היום להביט בשמים, בפרח, בחיוך, במילה, בכל דבר בעצם ודווקא הקצב האיטי הזה גורם להתפעלות פנימית וחיבור לקב"ה, לבריאה, לטוב שבעולם ובחיים, וממילא יוצר יותר שלווה פנימית ומוטיבציה וכוח גם להמשך היום.

לשתות לאט כוס תה ולהתמקד בטעם ובמרגש ובלגימה האיטית והנינוחה ולהכניס עוד רוגע וכיף לחיים, זה גם נותן עוד כוח הלאה וגם בפני עצמו ממלא ומרפא.

לעצור להקשיב לגוף, לשהות ברגע, להיות בנוכחות.

לחשוב, לנשום, לבחור מה שייך לי ומה לא שייך לי, מה נכון ומתאים ומה פחות.

זה בכ"כ הרבה דברים לבני אדם באשר הם. גם חיבוק בין בני זוג יכול להיות בלאט שלו ובשהות שלו יותר ממלא ומקרב, גם כל קירבה שהיא רגע לאט יותר וקרוב יותר יכולה לתת מה שרק מהר לא מאפשר, גם לחשוב על הפן התעסוקתי שלנו אפילו או השליחות והייעוד שלנו בעולם יכול לקרות יותר מהר דווקא כשחושבים על זה יותר לאט ומקדישים לזה את הזמן בנחת ובבירור עומק.

גם איך להגיע ליעדים כולל כלכליים יכול להתאפשר פעמים רבות דווקא מהלאט שנותן רגע התבוננות במבט-על וכולל דרכי פתרון יצירתיות ואפקטיביות יותר,

גם לתת לעצמי כבן אנוש את התנאים הכי טובים כדי לתפקד בעולם הזה, ולזכור שאני כולל גוף פיזי ונפש ורגש ושכל ורוח ובכל אחד מהם לפעמים הלאט הוא ברכה שרק דרכו ודווקא דרכו נוכל לגלות ולהעצים עוד יותר את עצמינו ואת התפוקה שלנו.

אז ודאי שזה לא 0 או 100

זה לא או ללכת בהילוך איטי וכמו צב להתנהל באיטיות תהומית 24/7 בכל רגע ורגע, וזה גם לא לרוץ בלי הפסקה ובלי אוויר ואם לא אז להגיע לפת לחם ובלי קורת גג...

ודאי שיש הרבה באמצע.

וודאי שיש פעמים שאחרי הלאט הזה יגיע המהר, אבל רק על גבי הנדבך שהיה קודם הלאט ומה שהוא איפשר - הבהירות הזו והצלילות הזו - ועל גבי זה אפשר לרוץ קדימה בביטחון ובשלמות יותר.

וודאי שיש פעמים שהלאט לכשעצמו הוא יותר נכון.

וודאי שיש מצבים שגם מהר יהיה אפקטיבי ונכון.

וודאי שיש גם אנשים שונים וגם מצבים שונים והכל בהתאם למקרה המדובר.

לכן כתבתי שלפעמים הלאט הוא מהר. לא תמיד, אבל פעמים, ואפילו פעמים רבות, כן

מה שאני רואה סביביאריק מהדרוםאחרונה

בעיקר בציבור הדתי, שאנשים הולכים לאט מידי וצריך לדרבן אותם להתחיל לרוץ במקום להאט, את אומרת לא 0 או 100 ולפעמים וכו אבל לעיקר האנשים צריך לבעוט בהם להכנס לכושר ולא להוריד דופק.

נחת 🙂‍↕️נגמרו לי השמות

נ - נוכחות

ח - חמלה

ת - תיעדוף

כאשר אנחנו בנוכחות בחיים שלנו, באמת נמצאים בכאן ועכשיו וחיים אותו ובו,

וכשאנחנו בחמלה עצמית (וגם על הזולת כמובן),

ומתעדפים בסדרי עדיפויות את מה שיותר חשוב ויקר לנו, מה שיותר שייך אלינו מאשר מה שלא -

או אז יכולה להיות לנו יותר נחת.

ונחת זו אחת הברכות המשמעותיות ביותר שיכולה להיות לנו כבני אדם.

בעזרת ה' שתהיה לכולם גמר חתימה טובה עם המון נחת ושלווה 🤍

קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

יהודי שמחובר לעצמולאחדשה

ומחפש להיות טוב מבלי לדרוך ולרמוס אחרים בשם הצדקנות והצדקות

אז לאנקדימון

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

ורק אני חושבת שעצם הסתירה היא התשובה.?לאחדשה

הרי אם לא היה לך אכפת בכלל שום דבר, זה לא היה מזיז לך.

וזה שמזיז לך, מעיד על הכל ...

מצב מוכר.. אפשר להתפלל שנזכה להרגיש כאב על העבירותמבקש אמונה

זה חלק מאיך שנבראנו וצריך לעבוד ולהתפלל על זה.

לא סתם ר' נחמן הקדיש לזה תורה (תורה קמא) שזאת זכות להגיע לדרגה להרגיש כאב על העבירות שעשינו.

"אִם יִזְכֶּה שֶׁיַּרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת כְּאֵב חֲטָאָיו, הַיְנוּ כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, כִּי כָּל זְמַן שֶׁלִּבּוֹ עָרֵל וְאָטוּם, אִי אֶפְשָׁר לוֹ לְהַרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת, רַק כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, וְיִהְיֶה לוֹ חָלָל בַּלֵּב, וַאֲזַי יַרְגִּישׁ לְבָבוֹ בֶּאֱמֶת גּדֶל כְּאֵבוֹ, וְיִצְטַעֵר וְיִתְחָרֵט בֶּאֱמֶת"

ור' נתן מתפלל על זה בתפילה ו' "שֶׁאֶזְכֶּה לְהַרְגִּישׁ כְּאֵב חֲטָאַי וַעֲווֹנוֹתַי הַמְּרֻבִּים, וְלָשׁוּב בִּתְשׁוּבָה שְׁלֵמָה לְפָנֶיךָ"

אני לגמרי לא חושב שזאת צביעות לבקש סליחה למרות ההרגשה,

אנחנו לא מנסים לעבוד על הקב"ה וגם יודעים שאי אפשר, אלא רוצים שיסלח לנו (מכל סיבה שהיא) למרות שעדיין לא מרגישים רע עם מה שעשינו

נשמע מסקרן. תסביר?אליפאחרונה

אני שואל לא בעוקצנות

זה משהו שאתה מרגיש שהוא נכון לאחרים אבל לא לך?

משהו מיושן בדת?

אתה כועס על הקבה והחטא כאילו מוציא אתכם במקום מאוזן?

מה מדובר?

מה נכון ללמוד ממך ומה לא נכון?

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בדיוק.נפשי תערוג

שישב במטבח. יעשה קידוש לעצמו (אני אישית חושב שנכון וטוב יהיה עם אישתו תשב איתו בקידוש. רק יוסיף שלום בית)

יאכל חלה עם מטבוחה/חומוס וכו'

יברך ברכת המזון וידע שהוא סגור מבחינת סעודת שבת

אחרי זה עם כולם הוא יכול לאכול שוב.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

אולי יעניין אותך