לפני חתונה - פערים ביראת שמייםמי האיש

שלום חברים,

אנחנו זוג מאורס לפני חתונה, ותוך כדי ההכנות לחתונה מתגלים בנינו פערים ביראת שמיים - שלא ראינו לפני!

פערים ביראת שמיים שכל אחד מאיתנו רואה בצורה שונה ומנוגדת לשני.

דברים מסויימים שאני רואה, לומד ומקבל מהם יראת שמיים גדולה, ארוסתי רואה בכך חוסר ביראת שמיים ואפילו מוריד לה ביראת שמיים. וכן להפך, דברים שארוסתי מקבלת מהם יראת שמיים גדולה, אני רואה בכך חוסר ביראת שמיים.

אנחנו אובדי עצות.

מה אפשר לעשות?

נשמח מאוד לעזרתכם החשובה!

אפשר דוגמא?למה לא123

נשמע קצת תמוה ולא ברור

דוגמאמי האיש
לדוגמא בתרבות פנאי משותפת - הופעות של זמרים דתיים אבל בישיבה מעורבת, קריאת ספרי חול נקיים, שמיעת שירים לאו דווקא חסידיים או שירים נקיים אבל מזמרים שהם לא דתיים..

ארוסתי יותר סגורה ממני בעניינים האלה ואני מנסה להבין מה עושה לה טוב ביראת שמיים ומה מוריד לה ביראת שמיים, אבל יחד עם זאת גם היא לא יודעת להסביר לי, וכל פעם אני מגלה משהו חדש שהיא סגורה בו ממני..

וכמו שכתבתי, הדברים שמעניקים לה יראת שמיים הם לא עושים לי טוב..
,,חידוש

כל עוד לא מפריע לאחד מה שהשני עושה, זה לא צריך ככ להפריע

כל אחד נותן אמון בשני שזה מה שטוב לו, ותמצאו גם דברים משותפים שיהיו טובים לשניכם ותוכלו לעשות יחד

זה לא רק בילויים משותפיםמי האיש
זאת יותר בגישה של היראת שמיים בצורה כללית, ארוסתי רואה את הדברים בצורה של שחור ולבן, ואני רואה את הדברים בצורה אפורה ומורכבת..
לפי דעתי זה עניין של בשלותלמה לא123

מי שרואה את העולם בשחור ולבן,זה או אופי או חוסר בשלות/בגרות

וואוו,נשמע כמונו..וואוו

חייבים לדעת לקראת מה הולכים,אחרת מאוד קשה..וואוו

אם יש הכלה והערכה ובטחון בשני ובדרכו- רק אז אפשר להתקדם.גם אני הצרת אופקים ובעלי יותר פתוח..קשה לי מאוד לפעמים אבל סומכת עליו

כלל אצבעדי שרוט
בזוגיות, אל תהיה המחנך של בת הזוג. כל עוד אתם פחות או יותר באים מרקע דומה אתם יכולים להסתדר. אבל בעבודת אלהים אישית, לדעתי אתה לא צריך להתערב לה. תן לה את הספייס שלה.

זה אפילו יתרון. אתם תוכלו לנהל שיחות עומק אל הדברים שאתם רואים בצורה שונה. דיון מכבד כמובן.
זה יכול להיות הימור מסויים..מי האיש

נכון, אני לא המחנך שלה, אבל זה יכול להיות הימור לאיפה הרוח נושבת, ולאן היא רוצה להתקדם מבחינה תורנית בחיים..

לצערי על העניינים האלה כמעט ואין שיחות עומק, היא נעולה על הסגנון שלה גם כשאין לה הסברים לתת לי למה היא עושה אותם, רק שזה נותן לה יראת שמיים..

נשמה... שחרר.אתה מתחתן עם אישה לא עם חברותא בישיבהמוש השור...
החיים דינאמיים זורמים והכול זה הימור אחד גדול.
המקום התורני שלכם היןם זה לא המקום שתהיו בו עוד עשר ועשרים שנה.
תכלס יש ביניכם עוד הרבה פערים שאתם אפילו לא יודעים מהם... נישואין זה אומנות בין אנשים.
ברור שהיא תהיה נעולה על הדברים זה דרך חיים שהיא בנתה- תשמח מזה שיש לה דעה שלא משתנה לפי כיווני הרוח זה מעיד על האישיות.

זה תלוי מאד באיזה גיל היא בערך. תוכל לשתף?היום הוא היום
יש הפרש גילאיםמי האיש

יש הפרש גילאים היא בת 20..

סבבה, אז יש סיכוי גבוה שזה יתמתן עם השניםהיום הוא היום
אי אפשר לבנות על זה במאה אחוז אבל זה יכול לקרות בהחלט
תודה רבהמי האישאחרונה

תגובהשושנושי

שלום לך, מי האיש

אני ובעלי נשואים שלוש שנים, אנחנו זוג חרדי ויש בינינו מלאא פערים ביראת שמיים.

אם זה באמונה בסיסית באלוקים,  אני אדם הרבה יותר מאמין ממנו.  

אם זה באוכל עם הכשר הרבה פחות מהודר (ברמה ש רבנות רגילה ולא מוכרת),  אני למשל בחיים לא אוכלת משהו שהוא פחות מרבנות מהדרין.

אם זה בהופעות מעורבות שהוא ממש לא רואה בזה בעייה שנלך, ואני מרגישה שזה לא ממש המקום שלנ.

אם זה לפעמים בזלזול בדברי רבנים,  שבשבילי הם הכי קדושים שיש.

אם זה בתפילות,  לדעתי כבר כמה חדשים הוא התפללל במניין פעמים בודדות (אפילו ביום כיפור לא התפלל כי לטענתו לא הרגיש טוב, אני מאמינה לו,  אבל בשבילי תפילות ביו"כ זה הרבה מעבר ללהרגיש טוב או לא- פשוט כי חייבים ללכת.  אבל שורה תחתונה הוא לא הלך).

מה שמכוון אותי בחיים בתור אשתו,  זה שעניינים רוחניים שלו לא מזיזים לי ממטר.  שיעשה מה שטוב לו.  כל אחד בעולם הבא ימסור דין וחשבון על מה שעשה. אני עושה את המקסימום שלי ביראת שמיים,  שיעשה מה בא לו.

אני כמובן מכבדת,  משתדלת לפעמים כן לגרום לו להתפלל במניין,  אבל לא לוקחת מאוד ללב אם בוחר לא לעשות את זה.

לדעתי, אתה אל תקבל קשה את מה שהיא עושה ושהיא לא תקבל קשה את מה שאתה עושה.

האמת, לפעמים מפריע לבעלי שאני יותר חזקה ממנו, במיוחד שגם הוא מפסיד מזה. וזה גם נותן לה הרגשה שהוא לא הכי בסדר מבחינה רוחנית וכו'

לנו,  בתור זוג, עזר מאוד לדבר על זה, ודווקא הוא העלה את הנושא לפניי,  כל אחד אמר את אשר על ליבו,  הבנו שאנחנו קצת שונים,  אבל מתמודדים עם זה נהדר.

לדעתי הסוד להצלחה זה התקשורת.  חשוב מאוד לדבר.  הרבה.

ברגע שהוא אומר (או שאני שמה לב) שזה מפריע לו,  אני משתדלת להראות לו שאני טיפונת מורידה הילוך לידו-  או מסבירה לו בעדינות את החשיבה מאחורי מה שאני עושה, ולעמים הוא גם מצטרף אלי.

תגובה לתגובהמי האיש

שלום לך,

זה נראה שכל אחד חי את חייו התורניים בעולם משלו בלי שיתוף של בין הזוג.

מבחינה תורנית כל אחד חי בעולם משלו, למה את לא סומכת ולא מקבלת את היראת שמיים של בעלך ואת הקביעה שלו שהכשרים אחרים באוכל הם גם טובים? 

כתבת:

"כל אחד בעולם הבא ימסור דין וחשבון על מה שעשה. אני עושה את המקסימום שלי ביראת שמיים,  שיעשה מה בא לו."

את מכבדת, "שיעשה מה בא לו" - אבל לא אכפת לך מהעולם הבא שלו?

ובכללי בבית, בחינוך ובדרך שהבית שלכם דוגל - איך אתם מגשרים על הפער? ולמה את לא נותנת אמון ביראת שמיים של בעלך ובמה שהוא מאמין?

כתבת:

"האמת, לפעמים מפריע לבעלי שאני יותר חזקה ממנו, במיוחד שגם הוא מפסיד מזה. וזה גם נותן לה הרגשה שהוא לא הכי בסדר מבחינה רוחנית וכו'"

אני לא חושב שהיא יותר חזקה ממני, זה שהיא יותר סגורה ממני מבחינה תורנית זה לא אומר שהיא יותר חזקה. הייתי רוצה שהיא תיתן בי אמון ביראת שמיים ובדברים שאני מאמין בהם, ושהיא לא תרגיש שזה מוריד לה ביראת שמיים.

אתה צודק, ההתבטאות שלי הייתה טיפה קיצונית.שושנושי

אשמח לשמוע ממך יותרמי האיש
אשמח לשמוע ממך יותר על הנקודות שהעלאת, זה נשמע מאוד מעניין לשמוע על זוג שפחות או יותר נמצא באותו מצב..
תגובהשושנושי

שלום,

האמת, אני קוראת שוב את מה שכתבתי בהודעה הקודמת-  טיפה הקצנתי.

לדעתי יראת שמיים - זה משהו שפחות אפשר להסביר במילים.

זה עניין של הרגשה, שהאדם שיש לו את זה,   מרגיש את זה בליבו.

אני הקצנתי בהודעה הקודמת, כדי להדגיש עד כמה אנ לא מתערבת לו. 

אני לא מתערבת מתוך מקום של דאגהלזוגיות שלנו, ולא מתוך מקום שהנושא הזה לא "מזיז" לי.

מעבר לזה,  אני חושבת שיראת שמיים זה משהו שמקבלים עם השנים, בבית שבו גדלים,  כך שאם אצל ארוסתך בבית יראת שמיים היה הדבר החשוב מכל,  אז אין מה לעשות,  אלה הם הערכים שלה.

ברגע שאני ובעלי "גילינו" אחרי החתונה שיש קצת פערים בנושא, ישבנו הרבה, ודיברנו, למרות שבהתחלה היה קשה לדבר על זה.  כי כביכול הבעל הוא זה שקובע את רמת הרוחניות בבית (כך נהוג אצלינו).

בסופוו של דבר הגענו להסכמה,  שאנו לא נעיר אחד לשני על הנושא, כי זה לא יקדם אותנו למקום כלשהו. 

ומאז,  לפעמים מפריעה שיש דברים שהוא עושה,  שאני לרוב לא עושה אותם,  מבליגה וממשיכה הלאה.

במיוחד שלדעתי, יש הרבה דברים שהם גם יראת שמיים- אם זה לכבד את האישה, אם זה לדאוג לצרכי הזולת,  אם בחסד לאחרים- ואת זה בעלי עושה המוןן.  היראת שמייפ שלו מתבטאת בדברים אחרים.

נו אז מה?נפשי תערוג
העיקר שתהיה יראת שמיים
יראת שמייםמי האיש

יראת שמיים, יראת שמיים.. אבל איך מגשרים על הפערים?!

כמו על כל פערנפשי תערוג
בעזרת דיבור והבנה של השני
ומתוך כך ניתן להתגמש
לצערי היא נעולה על הסגנון שלה גם כשאין לה הסברים לתת לימי האיש

לצערי היא נעולה על הסגנון שלה גם כשאין לה הסברים לתת לי למה היא עושה אותם, רק שזה נותן לה יראת שמיים.. ולאט לאט הבנתי שרק אני הולך לקראתה בעניין הזה גם כשזה פוגע בי, ובדברים שגורמים לי יראת שמיים אנחנו מוותרים.. כמובן שזה לטובת שנינו אבל זה מרגיש לי שזה חד צדדי.

בניית קשר זוגי הוא תהליך ארוךנפשי תערוג
ולא תמיד קל להסביר למה או איך משהו משפיע עלייך
במיוחד עוד לפני החתונה
שאתםד עדיין סגורים ולא פתוחים
כל עוד יש הכלה, הערכה וכבוד, אפשר להסתדר.נפש חיה.
וכמובן
לדבר לדבר לדבר

גם ביני לבעלי יש פערים
אני לומדת לכבד את המקום שלו
והוא-את שלי.

תצליחו!
לא מצליח לקלוט את דפוס הפעולה שלה ביראת שמייםמי האיש

יש קושי להבין ולקלוט את דפוס הפעולה של ארוסתי ביראת שמיים.

מרתיע להתקדם בצורה כזאת, אני לא יודע איפה היא תהיה סגורה / "מחמירה" כלפיי.

עניין נוסף שאנחנו שואלים את עצמנו - איך זה לא עלה עד עכשיו במשך כל הקשר שלנו?!

ורק עכשיו כשאנחנו מדברים יותר על המעשה אנחנו נחשפים להבדלים האלה..

בוחן כליות ולב.. מה זה יראת שמייםמוש השור...
הלוואי היה לי יראת שמיים. איך מודדים יראת שמיים?
ממתי יראת שמיים היא עניין זוגי?
יש עניין של התנהלו משותפת וקווי חינוך משותפים.
אתה בעצם מפחד מחילוקי דעות...
למה לפחד מזה?
הרי ברור על פי מחקרים שכול אחד בוחר את בן הזוג שהפוך ממנו בתכונות אופי. המחמיר יבחור מקל והמקל יבחר מחמיר אי אפשר להתווכח על זה אלא להבין שזו מציאות טבעית בריאה כך ה רצה. ועכשיו נשאר ללמוד איך מתנהלים בקונפליקטים.
הכלל כמו שאמרו קודמי אתה לא מחנך אותה. היא כן תאמר לך מה לעשות ואתה תאמר כן אישתי.
תתרגל. זו המתכונת לזוגיות מופלאה אמיתית וחיובית
לא צריך להיות בוחן כליות ולב..מי האיש

לא צריך להיות בוחן כליות ולב, אבל בצורה כללית אפשר לראות שיש הבדלים של פתיחות וסגירות ביראת שמיים בין אנשים, אדם ש"מחמיר" יותר מהשני, יחס לדברים חדשים ועוד.

חילוקי דעות - אני לא מסכים שבעניינים כאלה היא תוביל (לא שיש לי בעיה שהיא תוביל בעניינים אחרים), פשוט יש לי חוסר אמון בדרך הזאת, אני לא מסכים לגישה הזאת.

אז כן, אני אגיד לה "כן אישתי" בדברים אחרים ואני אשמח מאוד בזה.

אולי תיעזר בכרטיסי היכרות או שתרין כזה עם שאלות/היגדיםנפש חיה.
בנושאים הנ''ל וכל אחד שולף בתורו כרטיס ומסביר . זה גם פתח לדיונים טובים.

עניין נוסף הוא להבין שלא מתחתנים על מנת לשנות את בן הזוג.

שינוי :
א. נעשה ברצון אחד הצדדים ולא בכפייה מהצד השני
ב. לאט לאט, בתהליך
ג. עצם ההבדל הוא כר פורה לדיונים

ובאמת כשצריכים לחם וחלב אין הרבה קשר ליראת שמיים...

לחם וחלב זה חשוב מאוד,קול ברמה
אבל בית זה מקדש מעט.
זה נכון שהעניינים הטכניים תופסים את רוב הזמן, אבל הם רק אמצעי למהות.
מה המהות?מוש השור...
מה שכתבתי - מקדש מעט...קול ברמה
מה זה אומר מבחינתי? בהקשר בנידון - בית שמח עם השראת שכינה, עם ילדים בריאים בנפשם שמרגישים מתיקות של קדושה, עם הורים משתדלים לעבוד את ה' בכל מה שעושים, בית עם אידאלים במעשה.

לא בית שרק מנסה להתנהל טכנית בצורה איכותית, אלא בית שיש לו מטרה בכך שהוא מנסה להתנהל טכנית בצורה איכותית.

בשביל כל הנ"ל חשוב שתהיה השקפה תואמת בין בני הזוג.
תואמת זה להתחתן עם עצמך. מתאימה זה להתחתן עם מישהי שונה ממךנפש חיה.
וללמוד להסתדר איתה.
כשכל אחד מוותר- נוצר הקשר, החיבור בין השניים.
להתאים את עצמי לאחר- לא אומר שאני מוותר על מי שאני-
אני מביט על השני בעין טובה, מנסה ליצור קשר מנקודה משותפת לשנינו.

כל זוג מקבל ניסיון אחר.
יש מי שתואמים בהשקפתם ובאמונתם- והניסיון הגדול שלהם הוא בעבודת המידות/ ילדים/ פרנסה...
יש מי שמתאימים את עצמם אחד לשני - והניסיון הוא אחר לחלוטין.

מה שאני באה לומר פה זה שיש טעם במה שאמרת שעיקר הבית זאת המהות האמונית תורנית -השקפתית,
אבל צריך לדעת על מה לשים את הפוקוס.

בעיניי
עדיף להתחתן עם מישהי שיש לה עין טובה ולב טוב- שתתחשב בך ותתחשב בה, (עין טובה = לראות את הטוב והחיובי בכל דבר, גם אמונית השקפתית) ויחד תתקדמו לעבר חיים משמעותיים
ממי שרגילה לדפוס מסויים של יראת שמיים - ומזלזלת בכל מה שחורג מהקו המוכר והידוע לה- רק כי בעיניה הוא לא נכון/מוזר.
(איפה כבוד לאחר והכלה? ) כי אז איך אפשר להסתדר או להתקדם יחד?

כל מה שכתבת ניתן למימוש בהחלט- אם יש נכונות להתקדם אחד לקראת השני, אם יש כבוד והערכה אחד לשני, אם יש פוקוס על המאחד ולא על המפריד.

אפשר פירוש למילה יראת שמיים???ליאן
לא מבינה את השאלה אפילו שניסיתי כמה פעמים לקרוא 😲
אולי יש לכם פערים ברמה דתית אבל זה לא קשור ליראת שמייםליאן
יראת שמיים = יחס לקב"ה, לתורה, למצוות ולחיים עצמםמי האיש

זה לא רמה דתית, כי מתוך היראת שמיים יש הסתכלות שונה על החייםמי האיש

יראת שמיים והסתכלות על החייםמוש השור...
אם היא יראת שמיים זה אומר שהיא תשטוף את הריצפה מימן לשמאל ולא משמאל לימין ותמתין בין שטיפת הבשרי לחלבי שש שעות..
בלי יראת שמיים זה אומר שתקנו טיטולים פרמיום ולא תהדרו בהאגיס... יחביבי אתם מאורסים אוטוטו מתחתנים אין לכם משהו אחר להתקשש עליו. החלטתם להתארס ואתם מתאימים יאללה תעופו אחד על השני על החיובי ותכונות האופי הטובות והחיוביות
אני מסכים עם חכם הלוי בדבריו המחכימים חוץ מהכותרת
עוז החיים הטבעיים
הוא רמז באחד ההודעותלמה לא123

שזה מפריע לו בדברים אינטימיים

אולי פה קבור הכלב?

סליחה, אבל אני לא יודע מאיפה הבנת את הרמז הזה!?מי האיש

סליחה, אבל אני לא יודע מאיפה הבנת את הרמז שזה מפריע בדברים אינטימיים כי לא רמזתי ואפילו לא העלאתי על דעתי את הנושא הזה.

סליחה, כנראה הבנתי לא נכוןלמה לא123

חוזרת בי

תודה רבהמי האיש

בכל אופן, תודה רבה על כל המעכב אחרי השרשור והניסיון לעזור.

נשמח לעוד עזרה ולעצות ממך.

יראה זה פחד. יראת שמיים זה פחד מעונש וכוליאן
אנחנו לא מדברים באותם מושגיםמי האיש

אנחנו לא מדברים באותם מושגים.

יראת שמיים זה לא מתוך פחד, יראת שמיים זה היחס וההסתכלות על המציאות.

כשאומרים שהקפות שניות מביאות יראת שמיים (כמובן שכל אחד ומה שנותן לו יראת שמיים) - הכוונה שהיא נותנת חיבור לקב"ה מתוך הדברים שמופיעים במציאות.

האמת שלא הבנתי נכון את ההגדרה שלך ליראת שמיים,שושנושי

כך שהגובות שלי למעלה לא ממש רלוונטיות

נראה לי ששניכם לא בשלים לחתונההלוי מא
אתם רבנים אחד של השניה?
משגיחים בישיבה?
מה נסגר?
אולי במקום לראות בהבדלים הללו כאבן נגף לראות בהם השלמה והפרייה הדדית?

טוב לכם ביחד?
יש נשיאת חן ומשיכה?
יש הערכה בכל התחומים פרט ליראת שמיים?
יש הבנה הדדית בהכל?

אם כן כן כן כן שחררו ותתחילו להתבונן בכוס המלאה ולשמוח במה שיש לכם.
אם לא לא לא לא חשבו בבקשה מסלול מחדש.

הייתי שמח לסגנון יותר חיובימי האיש

הייתי שמח לשמוע ממך איך ניתן לראות בהם השלמה והפרייה הדדית?

וכן כן כן, טוב לנו ביחד, יש נשיאת חן ויש הערכה בכל התחומים ואנחנו שמחים בהם.

אבל הבנה הדדית אין בהכל, כמו העניין של סגנון היראת שמיים שלה..

דווקא השוני גורםלנו לבחון את עצמנו מחדשלמה לא123

אף אחד לא חושב בדיוק כמו השני

גם ביני לבין בעלי יש פערים. זה מפריע לשנינו מאוד ולמדנו לחיות אם זה.

אני שואלת אותו שאלות שהוא אף פעם לא חשב עליהם,והוא מחפש לי תשובות בספרים והולך לשאול רבנים. ואני מקנאה המון בתמימות שלו כלפי שמיא. הלוואי עלי

אענה בשאלההלוי מא
למה הקב"ה מצווה עלינו להתחתן עם בן המן השני?
למה הילדים שלנו לפעמים הולכים נגד?
הכל רמזים מאיתו יתברך שנשנה משהו בנו זה המפתח לקשר זוגי יכולת השתנות והכלה...

נניח אני חושב שלקנות אתרוג ב200₪ זה חשוב ואשתי דווקא חושבת שלקיים מצוות צדקה בחגים זה יותר חשוב מאתרוג יקר...

אני יכול לראות בהתנגדות הזו מחסור ביראת שמים וגם היא.
ביחד אנחנו יכולים להשלים אחד את השניה ולהסיק שגם בן אדם למקום וגם בן אדם לחברו חשוב.

אני רוצה לשמור נגיעה מקרובות משפחה ואשתי נגד זה.
יכולים ביחד להסיק בבירור שערך הצניעות פה גובר על הרצון לא לפגוע בקרובות משפחה ובכך משלמים זה את זו

יש הרבה פנים לעניין....

תודה רבהמי האיש

תודה רבה, כיוון חשיבה מעניין מאוד!

בכיף אחי רק התבוננות נכונה!הלוי מא
וחוץ מזה מה שכתבתי בראש התגובה הראשונה שלי הוא בסיס
כנראה שחכמת ההמונים פה היא הדרך הנכונה...קול ברמה
אבל אני, באופן אישי, מרגישה קצת אחרת.

מבחינתי יראת שמיים ועבודת ה' זה עיקר החיים. כשחיפשתי בעל רציתי שהשאיפות בעבודת ה' יהיו דומות... אתם לא חייבים להתחזק מאותם דברים, אבל שהרצון לקרבת ה', כמה הוא יהיה נוכח בבית שלכם, השקעה בלימוד תורה וחינוך ילדים בקו מסוים (פחות או יותר) יהיו דומים. באמת קצת מוזר שזה לא עלה עד עכשיו. ענייני השקפה אמורים להיות עניין בסיסי שמדברים עליו...
במצב הנוכחי, אחרי שכבר מאורסים צריך לראות איך מצליחים לגשר על הפערים, נראה לי נכון לברר איתה (גם בשבילה, מודעות...) מדוע הדברים המסוימים עוזרים לה בעבודת ה'. צריך שתהיה הבנה שיש מקום לטיפוח עבודת ה' באופן שיגדל את שניכם, וצריך שיהיה דיבור על נכונות להקשבה ולהתגמשות במקרה הצורך.... כמובן שיש דברים שהם לא תלויים באיך אתם מרגישים, אלא הם מתאימים לשאלת רב (כמו השתתפות בהופעה מעורבת).

בהצלחה והרבה מזל טוב!
אני שומע את חוכמת ההמונים אבל שומע גם אותך..מי האיש

הרצון לקרבת ה' בלימוד תורה ובחינוך הילדים הם דומים, זה עלה הרבה בקשר.

בענייני השקפה - הצד שלי היה גלוי כלפיה והיא הבינה שאני יותר פתוח ממנה, ומבחינתי תמיד קיבלתי יחס שאני איתך, ורק לאט לאט בזמן האחרון עולים הפערים בהשקפה.

חשוב לי שהיא תסמוך עליי מבחינה תורנית, שלא תחשוב שזה רמה פחות תורנית ושזה יוריד לה ביראת שמיים.

וכמו שכתבתי למעלה:

לצערי היא נעולה על הסגנון שלה גם כשאין לה הסברים לתת לי למה היא עושה אותם, רק שזה נותן לה יראת שמיים.. ולאט לאט הבנתי שרק אני הולך לקראתה בעניין הזה גם כשזה פוגע בי, ובדברים שגורמים לי יראת שמיים אנחנו מוותרים.. כמובן שזה לטובת שנינו אבל זה מרגיש לי שזה חד צדדי.

אוטוטו נקרא את מעשי האבות הגדוליםהלוי מא
גרש את האמה הזאת ואת בנה...
חמסי עליך...
וירע בעינו על אודות בנו...

אם הם הסתדרו בניהם הם מלמדים אותנו בספר הישר הרבה מעבר לדקדוק עניות של הופעות או סגנון מוזיקה...
אני אשמח להסבר, התגובה לא כ"כ ברורה..מי האיש

ספר בראשית עמוס במשברים זוגיים בן האבות לאמהותהלוי מא
הקדושים.

הם נלחמו על דברים ממש מהותיים בהקשר של יראת שמים....
המתחים שלנו ממש שוליים לעומתם.

הם מתווים לנו דרך על מנת שנדע ליישם את זה גם בחיינו אנו
לא הבנתי למה הבאת את הפסוק..מי האיש

לא הבנתי למה הבאת את הפסוק: גרש את האמה הזאת ואת בנה?! ומה אתה רומז כאן?

לאאאאאאאאא אל תקח את זה לשםהלוי מא
זה ציון מאבק של אברהם ושרה בהקשר של הגר וישמעאל....

בסוף אברהם אבינו הבין שהיא צודקת בשלב הזה ישמעאל היה דפוק לגמרי..
בסוף ימיו עשה תשובה ואחרי מות שרה חזר אברהם ולקחה לאישה....

הם הצליחו להקשיב לקב"ה גם אנחנו יכולים...
אם ענייני ההשקפה הנ"ל דומים, זה העיקר מבחינתי...קול ברמה
באמת יש עניין שאישה תסמוך על בעלה מבחינה תורנית. זה חלק ממהות האישה לדעתי, ואם זה לא כך זה יכול להוביל לזלזול בהמשך... ברור שיש מקום לשותפות, אבל יש עניין שהבעל ישפיע מבחינה תורנית, ושהאישה תקבל ממנו...
דבר איתה על זה. לא ממקום של עליונות, זה דבר טבעי. נראה לי שבעיקר חשובה הנכונות להקשבה ולהכלה.
ההרגשה שאתה מתאר היא לא טובהבת 30
ו היא לא קשורה ליראת שמיים.
לא משנה על איזה פער מדובר, א''א שצד אחד יוותר תמיד מחוסר ברירה וירגיש פגוע.
הענין פה זה יכולת הקבלה שלה אותך בתחום שבו אתה שונה ממנה. (ולהפך)
והרצון שלך שהיא תסמוך עליך מבחינה תורנית הוא אמיתי לנכון.
הכיוון הנכון לשיחה איתה הוא לא ''איזושהי יראת שמיים נכונה'' אלא ''מה אני מרגיש, ומה חשוב לי''.
זה מקום אחר לגמרי, וזו תחילת ההתחלה של עבודת הנפש בזוגיות.
מסכימה עם התגובה הזאת מאודדפני11
תמיד קשה לי לייעץ בפורם לדברים כאלה כי לא מכירה אתכם, אבל כן ראיתי פה כיוון חשיבה, וחשבתי שאם יועיל לכם אז אכתוב...
כמובן שאם זה לא נשמע לך אל תתייחס בכלל.

בקיצור מאוד הסכמתי עם מה שהתגובה מעלי כתבה. ככה גם אני הייתי בחיפושי אחר בעלי.

בעצם נקודת הקושי שלכם זה שכל אחד מתחזק ממקום אחר ואפילו החיזוק של האחר ממש לא מתאים לצד השני? שהיא לא רוצה למשל ללכת להופעות ואתה כן? שאותך הופעה מחזקת ואותה לא?
בעיני זה בסדר וכל אחד יכול להתחזק ממקום אחר וגם אפילו להקפיד על דברים מסויימים אפילו אם השני לא מקפיד (למשל היא לא תלך לקולנוע אתה כן. זה בסדר גמור בעיני).
זה בסדר שמבחינה "הלכתית" או השקפתית, איך שתקרא לזה- כל אחד יעשה דברים אחרת.

לדעתי השאלה הגדולה היא מה עושים במקום שזה רלוונטי לשניכם- ואין לי כרגע דוגמא שעולה לי. אבל צריך להיות מדוייקים- יש הרבה פעמים שחושבים שזה נוגע גם בי אבל בעצם זה עבודת ה' של הבן זוג שלי שלא קשורה אלי בכלל, וגם להפך.
ובמקומותבעינישזה לא באמת קשור אלי- צריך לשחרר. ולעומת זאת במקומות שזה באמת פוגש אותי- אין מנוס מאשר לדבר ולדבר להבין מה הקושי אחד של השני, מה ההגיון, למה הוא מתעקש/חושב שזה נכון... כמו כל קושי זוגי. כמובן שאפשר גם למצוא דמות תורנית שמקובלת על שניכם ולהייעץ איתה בנקודות מהותיות שכאלה. לדעתי זה אפילו יכול להפרות מאוד את עבודת ה' שלכם.. כמו שכבר כתבו מעלי.

נקודה נוספת שלדעתי היא היא העיקרית- למרות כל הפערים, האם יש הערכה אחד כלפי השני ואמון בכך שהוא בבסיסו ירא שמים?
הכוונה שלי בביטוי ירא שמים- אוהב את ה', נאמן לו, מסור לה' בסופו של דבר, אחרי כל הבלבולים- רצונו שכל חייו יהיו מכוונים לעבודת ה'?
בקיצור, האם השאיפות הכלליות שלכם *במהות* העניין של עבודת ה' משותפות?
בעיני זאת השאלה החשובה.
אם התשובה היא שכן- אז אפשר לעבוד.
זה נכון שיש פערים כיצד זה מתבטא בפועל, וכל אחד נמשך לצורה אחרת של ההוצאה לפועל של הדרך הזאת בעולם- וזה גורם קונפליקטים, אבל זה לא העיקר. העיקר זה המהות, האמון בינכם שהרצונות העמוקים שלכם דומים.
כל השאר- עובדים על זה, משחררים את זה, כמו כל פער שיש בין בני זוג.
כל הנושא פה הוא זה שהיא לא גמישה אליושוקולד פרה.
אני מניחה שהוא לא מבקש ממנה לפרוץ את גדרי ההלכה בפרובוקטיביות,
אלא שהיא תשתתף אתו בחיים שלו.
במה שהוא אוהב, גם אם זה לא בדיוק כוס התה שלה.
ונשמע שהיא סגורה והחלטית שלא לבוא לכיוונו.
היא לא מראה נכונות להגיע לפשרה- מה שבהחלט מדליק נורה אדומה.
נראה לי שאתה בעצם מפחד שהיא תהיה חומה בצורה בעוד דברים ,ואתה תמצא שאין לך עם מי לדבר ולך תדפוק את הראש בקיר.

האם באופן כללי היא גמישה באופייה? ותרנית? מתחשבת?
או שהיא מעולה על הדרך שלה ואי אפשר להזיז אותה?

אם יש עם מי לדבר באופן כללי,
והיא כן באה לקראת, ותרנית ומתחשבת,
אז יופי, יש לכם הרבה על מה לעבוד.

אבל אם זה עניין של סגנון אישיות,
אחת כזאת שאין על מה לדבר- הדברים ייעשו רק בדרך שלה,
אז כדאי לבדוק עד כמה זה מפריע לך.
כי אם זה אופי שלא מוותר- זו בעיה..
בהצלחה לכם!
נשמע שאלו סוגיות הקשורות ברוח ההלכהנשימה עמוקה
אנחנו נשואים מספר שנים ויכולה לומר לך מניסיוני-

בעלי גדל בסביבה הרבה פחות תורנית ממני ואז התחזק והגיע לישיבה. שם הוא קיבל על עצמו הרבה סייגים שקשורים בהלכה וככה פגשתי אותו- אוכל רק כשרות מסויימת מהודרת, מקפיד על קלה כבחמורה, על הופעות הוא אפילו לא הדיין איתי כי זה לא היה בכלל הכיוון שלו- עסוק בלימוד ונושאי אמונה בצורה באמת מעוררת השראה. לשון הרע- הקפדה מטורפת. הרגשתי שהוא יותר צדיק ממני אם כי לי היו הרבה נושאים תורניים- השקפתיים שהגעתי מאד מעוצבת לגביהם בגלל שגדלתי בסביבה מסויימת והתחנכתי כך וככה עושים כמו צניעות, חסד ועוד.

לפני החתונה היה איזה מקום שהרגשתי כמוך. שאני לא רוצה שהוא יסתכל עלי בעין עקומה אם אשמע שירים של זמרים לא דתיים או אם ארצה ללכת להופעות ובכלל שלא יראה זאת כבדיעבד. דיברנו על הנושא הזה ממש לפני האירוסין כי הרגשתי שזה מאיים עלי והוא הסביר לי שזה לא אמור להפריע ובסך הכל אלו דברים שוליים בסופו של דבר וכל אחד עובד את ה' מהמקום שלו וכולנו כאן בעולם באנו לעבוד. ב"ה התחתנו ומאז נשואים באושר.

וזה לא נגמר כאן..כל אחד עם ההתמודדויות שלו-
אני למדתי לבחון דברים לעומק ולא לקבל דברי הלכה כמו תוכי ומצאתי נקודות שבהן התחזקתי מתוך הבירור הזה ובגלל שהוא יצא לחיים מתוך הישיבה הוא נדרש לבירור חוזר בנקודות שבהן הוא היה ממש מקובע וחווה חוויות שהפכו אותו למקורקע יותר (ולא פחות צדיק- אלא ממקום נפשי יותר בריא).
שנינו לא השתננו והבסיס הברור שלנו אז ועכשיו הוא לנסות לעשות את רצון ה' בצורה הכי מדוייקת. אבל יכולה לומר לך שדברים שלי היו ברורים, עלו ונחקרו ודברים שהוא הגיע איתם לנישואים והיה לו ברור שהם אמת גם נחקרו. עדיין לא מעניינים אותו כל כך דברים גשמיים כמו הופעות ושירים פשוט כי מרכז החיים שלו במקום אחר, אבל אם ארצה הוא יבוא איתי להופעה (לא ביקשתי ממנו כי אני יודעת שזה לא מעניין אותו, למרות שהיה עושה את זה בשמחה ומנסה לגלות התלהבות וגם כי אני תמיד יכולה ללכת עם חברה וזה כיף לי). שירים- כשאני שומעת שיר שמהמם בעיניי אני יכולה להשמיע לו והוא זורם ושמח בשבילי (עם כי שוב, אני יודעת איפה הראש שלו נמצא...) סרטים הוא אומר שזה עושה לו רע בנפש (לא קשור אפילו לתוכן) אבל הוא כל הזמן חוקר ולא עושה את הדברים מתוך מקובעות. אני מרגישה שהפערים ביננו קטנו ויש דברים שישארו וברור לי שהילדים יקבלו דברים מסויימים מכל אחד ממנו ויתמודדו גם עם המורכבות הזו שמבחינתי היא מבורכת.

כתבת שמה שעושה לה יראת שמיים לא עושה לך- זה בגלל שאתה מרגיש שזה לא מגיע ממקום אמיתי אצלה? או שאולי יש לך תמונה מאד ברורה איך אמור להיראות עובד ה'? לדעתי שווה לדבר ולדבר ולהבין ממנה . אני בטוחה שאם בחרתם להתארס והיא רואה אותך בתור אבי ילדיה בעתיד, היא לא כל כך מתנגדת לצורת החיים שלך. אפילו תעלו סיטואציות של בית ועם ילדים ותראה איך היא מגיבה לזה... לשמוע איך היא תרגיש אם בבית תשים שירים כאלו בקול?

לדעתי אם שניכם באמת מכוונים למקום הנכון ודורשים את האמת, אפשר יהיה לגשר על הרבה ואפילו תהיה הפרייה הדדית בנושא, אבל אתה צריך להרגיש במקום נוח והרגשה שאתם מודעים להבדלים וכל התמודדות בנושא שתגיע, תעברו אותה יחד עם הבנה והכלה ותדעו מראש שכנראה תצטרכו למצוא איפה אפשר להתגמש לכאן או לכאן. אולי אפילו תגלו שאתם בעצם מסכימים בהשקפה ב90% וזה ירגיע אותך...

במיוחד בעניינים האלו המסורים ללב, אפשר לעבור כל כך הרבה גלגולים בחיים שלמים...

בהצלחה!
חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+אחרונה

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

שואל בזהירות: הפער בין הקבוצות לבית פנימהחוזר תמיד לאשתי

יש תחושה כזאת שבקבוצות פורומים וכו' יודעים יותר לפרגן ולתת את הלב מאשר בבית...

אתם מצליחים לזהות האם זה גורם לכם לאיזה תחושה כאילו שם יותר טוב מהבית?

בסוף כולנו מבינים שבחיים האמיתיים הכל הרבה יותר קשה.

האם הקבוצות גורמות לנו לאיזה שהוא יאוש מהבית?

ברגעים הקשים פתאום נזכרים בקבוצות?

משתדל ללמוד מכאן כדי להוסיף בבית בעז"הנפשי תערוג
מצליח?חוזר תמיד לאשתי

אני מדבר על האתגר הענק שיש פה

זה מחלחל עמוק לתת מודע בלי ששמים לב

יפה ששמת לברק מקווה
לא הבנתי את השאלהרקאני

מה הקשר בין הקבוצות לבית?

איזה אתגר?

אני חושב שפה יש פחות מוצפויותמשה

בין השאר בגלל שזה בכתב. ואין מפגש כל כך קיצוני עם האמוציות הרגשיות כמו שהוא קורה בבית.

מאוד קל להתבטא בבהירות. וגם אם מישהו מוצף ואחרי כמה הודעות פולט עוד עובדה שמשנה את כל הסיטואציה, עדיין אפשר לקרוא את זה ולעבד את  זה יותר "שכלי".

בבית, הבטן מופעלת.

ההסברים יפיםחוזר תמיד לאשתי

אני חיפשתי הזדהות. איזה כיוון מה לעשות איך פותרים את זה

ממש לא מבין את ההשוואההסטורי
לא יודע בדיוק לאלו קבוצות אתה מתייחס. אני רק כאן, משתדל לשתף מינימום מחיי הפרטיים. לומד מכאן לייחס לאשתי ולהבין יותר סיטואציות שמגיעות אלי כרב שעונה לאנשים.
אוו סוף סוף אני שומע שקשה לכםאדם פרו+

בחיים האמיתיים.

אני אסביר לך איך הכל מסתדר והכל אמת

ואין קושיה כלל.

כשהאדם שוכב על הגב או הספה

וגולש בפורום. הוא במוד שהוא רוצה

להרגיש טוב. נוח לו.

הוא לא בתוך מרוץ היומיום.

ואז הוא יכול לכתוב מהשאיפה הכמוסה (והאמיתית)

שלו לעשות טוב לכולם.

מקווה שיישבתי לך את הקושיה

בברכה

וואלהחוזר תמיד לאשתיאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

מצטרפת למתואמתחושבת לעצמי

מהיכרות אישית, קשיים בזוגיות (גם כאלה שנראים רגילים לכאורה) יכולים לשבת על בעיית תקשורת...

אף אחד לא מאבחן, אבל זה בהחלט כיוון לחשיבה שיכול לתת כלים להתמודד.

מתוארת כאן התמודדות לא קלה, שנמשכת הרבה שנים. 

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+אחרונה
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסח

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

יד 2 ומסירההשקט הזה
ריהטנו ככה את כל הבית.

על מה כן הוצאנו כסף? מקרר, מזרונים איכותיים למיטה שלנו ו... זהו נראה לי.

חנויות זולות של מוצרי חשמל, שווה לחפש בריכוזים חרדיים.. 

תפתחו פייסבוק בשביל המרקטפלייס (וכמובן גם יד2)מרגול

סתם כי יש מציאות מעולות במרקטפלייס, זו עוד פלטפורמה של יד שניה

יש מוצרים שבעיניי חופשי לקנות ביד 2

תקח בחשבון שיש דברים שההובלה עצמה יקרה מאוד וכבר לא בהכרח שווה, או שכדאי כבר להשקיע כי ההובלה היא חלק גדול מהעלות.

לשים לב שיש דברים שדורשים התקנה רצינית, אז לחשוב מה מעדיפים בזה. למשל אם יש כיריים גז טובות במחיר טוב - אבל ההתקנה תעלה הרבה (לא באמת יודעת, רק אומרת), אז אולי שווה לקנות חדש שכלול בו התקנה, או אולי עדיף כבר אינדוקציה

ולהיזהר מדברים שעלולים להיות בהם פשפשים!!! או עובש! סיוט סיוט. 

מוצרי חשמל שווה לבדוק ב"חשמל הקרן"ברגוע
ממליץ לעשות השוואת מחיריםנפשי תערוגאחרונה
מנסיוני. המחירים בחשמל הקרן לאו דווקא הכי זולים
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

אח שלי התחתן בצהריים, והוא דתימתואמת

זו הייתה חתונת מלחמה... (וכדי שאנשים לא ייסעו בלילה בצל האזעקות האפשריות היא הוקדמה לצהריים, וכמובן גם שינתה מיקום ומספר מוזמנים)

ויש לי גם חברה שהתחתנה ביום שישי - הם בעלי תשובה, אז אולי זה קשור. בכל אופן, הם דוסים בהחלט (לפחות כיום).

אולי אם זוגות דוסים רבים יעשו את הצעד ויתחתנו בצהריים, אז זה יהפוך לנורמה הגיונית גם אצל דתיים... (לא שאני עומדת מלכתחילה לאפשר לבת שלי לעשות את זה🙈)

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים

אולי יעניין אותך