שלום לך, מי האיש
אני ובעלי נשואים שלוש שנים, אנחנו זוג חרדי ויש בינינו מלאא פערים ביראת שמיים.
אם זה באמונה בסיסית באלוקים, אני אדם הרבה יותר מאמין ממנו.
אם זה באוכל עם הכשר הרבה פחות מהודר (ברמה ש רבנות רגילה ולא מוכרת), אני למשל בחיים לא אוכלת משהו שהוא פחות מרבנות מהדרין.
אם זה בהופעות מעורבות שהוא ממש לא רואה בזה בעייה שנלך, ואני מרגישה שזה לא ממש המקום שלנ.
אם זה לפעמים בזלזול בדברי רבנים, שבשבילי הם הכי קדושים שיש.
אם זה בתפילות, לדעתי כבר כמה חדשים הוא התפללל במניין פעמים בודדות (אפילו ביום כיפור לא התפלל כי לטענתו לא הרגיש טוב, אני מאמינה לו, אבל בשבילי תפילות ביו"כ זה הרבה מעבר ללהרגיש טוב או לא- פשוט כי חייבים ללכת. אבל שורה תחתונה הוא לא הלך).
מה שמכוון אותי בחיים בתור אשתו, זה שעניינים רוחניים שלו לא מזיזים לי ממטר. שיעשה מה שטוב לו. כל אחד בעולם הבא ימסור דין וחשבון על מה שעשה. אני עושה את המקסימום שלי ביראת שמיים, שיעשה מה בא לו.
אני כמובן מכבדת, משתדלת לפעמים כן לגרום לו להתפלל במניין, אבל לא לוקחת מאוד ללב אם בוחר לא לעשות את זה.
לדעתי, אתה אל תקבל קשה את מה שהיא עושה ושהיא לא תקבל קשה את מה שאתה עושה.
האמת, לפעמים מפריע לבעלי שאני יותר חזקה ממנו, במיוחד שגם הוא מפסיד מזה. וזה גם נותן לה הרגשה שהוא לא הכי בסדר מבחינה רוחנית וכו'
לנו, בתור זוג, עזר מאוד לדבר על זה, ודווקא הוא העלה את הנושא לפניי, כל אחד אמר את אשר על ליבו, הבנו שאנחנו קצת שונים, אבל מתמודדים עם זה נהדר.
לדעתי הסוד להצלחה זה התקשורת. חשוב מאוד לדבר. הרבה.
ברגע שהוא אומר (או שאני שמה לב) שזה מפריע לו, אני משתדלת להראות לו שאני טיפונת מורידה הילוך לידו- או מסבירה לו בעדינות את החשיבה מאחורי מה שאני עושה, ולעמים הוא גם מצטרף אלי.