לפני חתונה - פערים ביראת שמייםמי האיש

שלום חברים,

אנחנו זוג מאורס לפני חתונה, ותוך כדי ההכנות לחתונה מתגלים בנינו פערים ביראת שמיים - שלא ראינו לפני!

פערים ביראת שמיים שכל אחד מאיתנו רואה בצורה שונה ומנוגדת לשני.

דברים מסויימים שאני רואה, לומד ומקבל מהם יראת שמיים גדולה, ארוסתי רואה בכך חוסר ביראת שמיים ואפילו מוריד לה ביראת שמיים. וכן להפך, דברים שארוסתי מקבלת מהם יראת שמיים גדולה, אני רואה בכך חוסר ביראת שמיים.

אנחנו אובדי עצות.

מה אפשר לעשות?

נשמח מאוד לעזרתכם החשובה!

אפשר דוגמא?למה לא123

נשמע קצת תמוה ולא ברור

דוגמאמי האיש
לדוגמא בתרבות פנאי משותפת - הופעות של זמרים דתיים אבל בישיבה מעורבת, קריאת ספרי חול נקיים, שמיעת שירים לאו דווקא חסידיים או שירים נקיים אבל מזמרים שהם לא דתיים..

ארוסתי יותר סגורה ממני בעניינים האלה ואני מנסה להבין מה עושה לה טוב ביראת שמיים ומה מוריד לה ביראת שמיים, אבל יחד עם זאת גם היא לא יודעת להסביר לי, וכל פעם אני מגלה משהו חדש שהיא סגורה בו ממני..

וכמו שכתבתי, הדברים שמעניקים לה יראת שמיים הם לא עושים לי טוב..
,,חידוש

כל עוד לא מפריע לאחד מה שהשני עושה, זה לא צריך ככ להפריע

כל אחד נותן אמון בשני שזה מה שטוב לו, ותמצאו גם דברים משותפים שיהיו טובים לשניכם ותוכלו לעשות יחד

זה לא רק בילויים משותפיםמי האיש
זאת יותר בגישה של היראת שמיים בצורה כללית, ארוסתי רואה את הדברים בצורה של שחור ולבן, ואני רואה את הדברים בצורה אפורה ומורכבת..
לפי דעתי זה עניין של בשלותלמה לא123

מי שרואה את העולם בשחור ולבן,זה או אופי או חוסר בשלות/בגרות

וואוו,נשמע כמונו..וואוו

חייבים לדעת לקראת מה הולכים,אחרת מאוד קשה..וואוו

אם יש הכלה והערכה ובטחון בשני ובדרכו- רק אז אפשר להתקדם.גם אני הצרת אופקים ובעלי יותר פתוח..קשה לי מאוד לפעמים אבל סומכת עליו

כלל אצבעדי שרוט
בזוגיות, אל תהיה המחנך של בת הזוג. כל עוד אתם פחות או יותר באים מרקע דומה אתם יכולים להסתדר. אבל בעבודת אלהים אישית, לדעתי אתה לא צריך להתערב לה. תן לה את הספייס שלה.

זה אפילו יתרון. אתם תוכלו לנהל שיחות עומק אל הדברים שאתם רואים בצורה שונה. דיון מכבד כמובן.
זה יכול להיות הימור מסויים..מי האיש

נכון, אני לא המחנך שלה, אבל זה יכול להיות הימור לאיפה הרוח נושבת, ולאן היא רוצה להתקדם מבחינה תורנית בחיים..

לצערי על העניינים האלה כמעט ואין שיחות עומק, היא נעולה על הסגנון שלה גם כשאין לה הסברים לתת לי למה היא עושה אותם, רק שזה נותן לה יראת שמיים..

נשמה... שחרר.אתה מתחתן עם אישה לא עם חברותא בישיבהמוש השור...
החיים דינאמיים זורמים והכול זה הימור אחד גדול.
המקום התורני שלכם היןם זה לא המקום שתהיו בו עוד עשר ועשרים שנה.
תכלס יש ביניכם עוד הרבה פערים שאתם אפילו לא יודעים מהם... נישואין זה אומנות בין אנשים.
ברור שהיא תהיה נעולה על הדברים זה דרך חיים שהיא בנתה- תשמח מזה שיש לה דעה שלא משתנה לפי כיווני הרוח זה מעיד על האישיות.

זה תלוי מאד באיזה גיל היא בערך. תוכל לשתף?היום הוא היום
יש הפרש גילאיםמי האיש

יש הפרש גילאים היא בת 20..

סבבה, אז יש סיכוי גבוה שזה יתמתן עם השניםהיום הוא היום
אי אפשר לבנות על זה במאה אחוז אבל זה יכול לקרות בהחלט
תודה רבהמי האישאחרונה

תגובהשושנושי

שלום לך, מי האיש

אני ובעלי נשואים שלוש שנים, אנחנו זוג חרדי ויש בינינו מלאא פערים ביראת שמיים.

אם זה באמונה בסיסית באלוקים,  אני אדם הרבה יותר מאמין ממנו.  

אם זה באוכל עם הכשר הרבה פחות מהודר (ברמה ש רבנות רגילה ולא מוכרת),  אני למשל בחיים לא אוכלת משהו שהוא פחות מרבנות מהדרין.

אם זה בהופעות מעורבות שהוא ממש לא רואה בזה בעייה שנלך, ואני מרגישה שזה לא ממש המקום שלנ.

אם זה לפעמים בזלזול בדברי רבנים,  שבשבילי הם הכי קדושים שיש.

אם זה בתפילות,  לדעתי כבר כמה חדשים הוא התפללל במניין פעמים בודדות (אפילו ביום כיפור לא התפלל כי לטענתו לא הרגיש טוב, אני מאמינה לו,  אבל בשבילי תפילות ביו"כ זה הרבה מעבר ללהרגיש טוב או לא- פשוט כי חייבים ללכת.  אבל שורה תחתונה הוא לא הלך).

מה שמכוון אותי בחיים בתור אשתו,  זה שעניינים רוחניים שלו לא מזיזים לי ממטר.  שיעשה מה שטוב לו.  כל אחד בעולם הבא ימסור דין וחשבון על מה שעשה. אני עושה את המקסימום שלי ביראת שמיים,  שיעשה מה בא לו.

אני כמובן מכבדת,  משתדלת לפעמים כן לגרום לו להתפלל במניין,  אבל לא לוקחת מאוד ללב אם בוחר לא לעשות את זה.

לדעתי, אתה אל תקבל קשה את מה שהיא עושה ושהיא לא תקבל קשה את מה שאתה עושה.

האמת, לפעמים מפריע לבעלי שאני יותר חזקה ממנו, במיוחד שגם הוא מפסיד מזה. וזה גם נותן לה הרגשה שהוא לא הכי בסדר מבחינה רוחנית וכו'

לנו,  בתור זוג, עזר מאוד לדבר על זה, ודווקא הוא העלה את הנושא לפניי,  כל אחד אמר את אשר על ליבו,  הבנו שאנחנו קצת שונים,  אבל מתמודדים עם זה נהדר.

לדעתי הסוד להצלחה זה התקשורת.  חשוב מאוד לדבר.  הרבה.

ברגע שהוא אומר (או שאני שמה לב) שזה מפריע לו,  אני משתדלת להראות לו שאני טיפונת מורידה הילוך לידו-  או מסבירה לו בעדינות את החשיבה מאחורי מה שאני עושה, ולעמים הוא גם מצטרף אלי.

תגובה לתגובהמי האיש

שלום לך,

זה נראה שכל אחד חי את חייו התורניים בעולם משלו בלי שיתוף של בין הזוג.

מבחינה תורנית כל אחד חי בעולם משלו, למה את לא סומכת ולא מקבלת את היראת שמיים של בעלך ואת הקביעה שלו שהכשרים אחרים באוכל הם גם טובים? 

כתבת:

"כל אחד בעולם הבא ימסור דין וחשבון על מה שעשה. אני עושה את המקסימום שלי ביראת שמיים,  שיעשה מה בא לו."

את מכבדת, "שיעשה מה בא לו" - אבל לא אכפת לך מהעולם הבא שלו?

ובכללי בבית, בחינוך ובדרך שהבית שלכם דוגל - איך אתם מגשרים על הפער? ולמה את לא נותנת אמון ביראת שמיים של בעלך ובמה שהוא מאמין?

כתבת:

"האמת, לפעמים מפריע לבעלי שאני יותר חזקה ממנו, במיוחד שגם הוא מפסיד מזה. וזה גם נותן לה הרגשה שהוא לא הכי בסדר מבחינה רוחנית וכו'"

אני לא חושב שהיא יותר חזקה ממני, זה שהיא יותר סגורה ממני מבחינה תורנית זה לא אומר שהיא יותר חזקה. הייתי רוצה שהיא תיתן בי אמון ביראת שמיים ובדברים שאני מאמין בהם, ושהיא לא תרגיש שזה מוריד לה ביראת שמיים.

אתה צודק, ההתבטאות שלי הייתה טיפה קיצונית.שושנושי

אשמח לשמוע ממך יותרמי האיש
אשמח לשמוע ממך יותר על הנקודות שהעלאת, זה נשמע מאוד מעניין לשמוע על זוג שפחות או יותר נמצא באותו מצב..
תגובהשושנושי

שלום,

האמת, אני קוראת שוב את מה שכתבתי בהודעה הקודמת-  טיפה הקצנתי.

לדעתי יראת שמיים - זה משהו שפחות אפשר להסביר במילים.

זה עניין של הרגשה, שהאדם שיש לו את זה,   מרגיש את זה בליבו.

אני הקצנתי בהודעה הקודמת, כדי להדגיש עד כמה אנ לא מתערבת לו. 

אני לא מתערבת מתוך מקום של דאגהלזוגיות שלנו, ולא מתוך מקום שהנושא הזה לא "מזיז" לי.

מעבר לזה,  אני חושבת שיראת שמיים זה משהו שמקבלים עם השנים, בבית שבו גדלים,  כך שאם אצל ארוסתך בבית יראת שמיים היה הדבר החשוב מכל,  אז אין מה לעשות,  אלה הם הערכים שלה.

ברגע שאני ובעלי "גילינו" אחרי החתונה שיש קצת פערים בנושא, ישבנו הרבה, ודיברנו, למרות שבהתחלה היה קשה לדבר על זה.  כי כביכול הבעל הוא זה שקובע את רמת הרוחניות בבית (כך נהוג אצלינו).

בסופוו של דבר הגענו להסכמה,  שאנו לא נעיר אחד לשני על הנושא, כי זה לא יקדם אותנו למקום כלשהו. 

ומאז,  לפעמים מפריעה שיש דברים שהוא עושה,  שאני לרוב לא עושה אותם,  מבליגה וממשיכה הלאה.

במיוחד שלדעתי, יש הרבה דברים שהם גם יראת שמיים- אם זה לכבד את האישה, אם זה לדאוג לצרכי הזולת,  אם בחסד לאחרים- ואת זה בעלי עושה המוןן.  היראת שמייפ שלו מתבטאת בדברים אחרים.

נו אז מה?נפשי תערוג
העיקר שתהיה יראת שמיים
יראת שמייםמי האיש

יראת שמיים, יראת שמיים.. אבל איך מגשרים על הפערים?!

כמו על כל פערנפשי תערוג
בעזרת דיבור והבנה של השני
ומתוך כך ניתן להתגמש
לצערי היא נעולה על הסגנון שלה גם כשאין לה הסברים לתת לימי האיש

לצערי היא נעולה על הסגנון שלה גם כשאין לה הסברים לתת לי למה היא עושה אותם, רק שזה נותן לה יראת שמיים.. ולאט לאט הבנתי שרק אני הולך לקראתה בעניין הזה גם כשזה פוגע בי, ובדברים שגורמים לי יראת שמיים אנחנו מוותרים.. כמובן שזה לטובת שנינו אבל זה מרגיש לי שזה חד צדדי.

בניית קשר זוגי הוא תהליך ארוךנפשי תערוג
ולא תמיד קל להסביר למה או איך משהו משפיע עלייך
במיוחד עוד לפני החתונה
שאתםד עדיין סגורים ולא פתוחים
כל עוד יש הכלה, הערכה וכבוד, אפשר להסתדר.נפש חיה.
וכמובן
לדבר לדבר לדבר

גם ביני לבעלי יש פערים
אני לומדת לכבד את המקום שלו
והוא-את שלי.

תצליחו!
לא מצליח לקלוט את דפוס הפעולה שלה ביראת שמייםמי האיש

יש קושי להבין ולקלוט את דפוס הפעולה של ארוסתי ביראת שמיים.

מרתיע להתקדם בצורה כזאת, אני לא יודע איפה היא תהיה סגורה / "מחמירה" כלפיי.

עניין נוסף שאנחנו שואלים את עצמנו - איך זה לא עלה עד עכשיו במשך כל הקשר שלנו?!

ורק עכשיו כשאנחנו מדברים יותר על המעשה אנחנו נחשפים להבדלים האלה..

בוחן כליות ולב.. מה זה יראת שמייםמוש השור...
הלוואי היה לי יראת שמיים. איך מודדים יראת שמיים?
ממתי יראת שמיים היא עניין זוגי?
יש עניין של התנהלו משותפת וקווי חינוך משותפים.
אתה בעצם מפחד מחילוקי דעות...
למה לפחד מזה?
הרי ברור על פי מחקרים שכול אחד בוחר את בן הזוג שהפוך ממנו בתכונות אופי. המחמיר יבחור מקל והמקל יבחר מחמיר אי אפשר להתווכח על זה אלא להבין שזו מציאות טבעית בריאה כך ה רצה. ועכשיו נשאר ללמוד איך מתנהלים בקונפליקטים.
הכלל כמו שאמרו קודמי אתה לא מחנך אותה. היא כן תאמר לך מה לעשות ואתה תאמר כן אישתי.
תתרגל. זו המתכונת לזוגיות מופלאה אמיתית וחיובית
לא צריך להיות בוחן כליות ולב..מי האיש

לא צריך להיות בוחן כליות ולב, אבל בצורה כללית אפשר לראות שיש הבדלים של פתיחות וסגירות ביראת שמיים בין אנשים, אדם ש"מחמיר" יותר מהשני, יחס לדברים חדשים ועוד.

חילוקי דעות - אני לא מסכים שבעניינים כאלה היא תוביל (לא שיש לי בעיה שהיא תוביל בעניינים אחרים), פשוט יש לי חוסר אמון בדרך הזאת, אני לא מסכים לגישה הזאת.

אז כן, אני אגיד לה "כן אישתי" בדברים אחרים ואני אשמח מאוד בזה.

אולי תיעזר בכרטיסי היכרות או שתרין כזה עם שאלות/היגדיםנפש חיה.
בנושאים הנ''ל וכל אחד שולף בתורו כרטיס ומסביר . זה גם פתח לדיונים טובים.

עניין נוסף הוא להבין שלא מתחתנים על מנת לשנות את בן הזוג.

שינוי :
א. נעשה ברצון אחד הצדדים ולא בכפייה מהצד השני
ב. לאט לאט, בתהליך
ג. עצם ההבדל הוא כר פורה לדיונים

ובאמת כשצריכים לחם וחלב אין הרבה קשר ליראת שמיים...

לחם וחלב זה חשוב מאוד,קול ברמה
אבל בית זה מקדש מעט.
זה נכון שהעניינים הטכניים תופסים את רוב הזמן, אבל הם רק אמצעי למהות.
מה המהות?מוש השור...
מה שכתבתי - מקדש מעט...קול ברמה
מה זה אומר מבחינתי? בהקשר בנידון - בית שמח עם השראת שכינה, עם ילדים בריאים בנפשם שמרגישים מתיקות של קדושה, עם הורים משתדלים לעבוד את ה' בכל מה שעושים, בית עם אידאלים במעשה.

לא בית שרק מנסה להתנהל טכנית בצורה איכותית, אלא בית שיש לו מטרה בכך שהוא מנסה להתנהל טכנית בצורה איכותית.

בשביל כל הנ"ל חשוב שתהיה השקפה תואמת בין בני הזוג.
תואמת זה להתחתן עם עצמך. מתאימה זה להתחתן עם מישהי שונה ממךנפש חיה.
וללמוד להסתדר איתה.
כשכל אחד מוותר- נוצר הקשר, החיבור בין השניים.
להתאים את עצמי לאחר- לא אומר שאני מוותר על מי שאני-
אני מביט על השני בעין טובה, מנסה ליצור קשר מנקודה משותפת לשנינו.

כל זוג מקבל ניסיון אחר.
יש מי שתואמים בהשקפתם ובאמונתם- והניסיון הגדול שלהם הוא בעבודת המידות/ ילדים/ פרנסה...
יש מי שמתאימים את עצמם אחד לשני - והניסיון הוא אחר לחלוטין.

מה שאני באה לומר פה זה שיש טעם במה שאמרת שעיקר הבית זאת המהות האמונית תורנית -השקפתית,
אבל צריך לדעת על מה לשים את הפוקוס.

בעיניי
עדיף להתחתן עם מישהי שיש לה עין טובה ולב טוב- שתתחשב בך ותתחשב בה, (עין טובה = לראות את הטוב והחיובי בכל דבר, גם אמונית השקפתית) ויחד תתקדמו לעבר חיים משמעותיים
ממי שרגילה לדפוס מסויים של יראת שמיים - ומזלזלת בכל מה שחורג מהקו המוכר והידוע לה- רק כי בעיניה הוא לא נכון/מוזר.
(איפה כבוד לאחר והכלה? ) כי אז איך אפשר להסתדר או להתקדם יחד?

כל מה שכתבת ניתן למימוש בהחלט- אם יש נכונות להתקדם אחד לקראת השני, אם יש כבוד והערכה אחד לשני, אם יש פוקוס על המאחד ולא על המפריד.

אפשר פירוש למילה יראת שמיים???ליאן
לא מבינה את השאלה אפילו שניסיתי כמה פעמים לקרוא 😲
אולי יש לכם פערים ברמה דתית אבל זה לא קשור ליראת שמייםליאן
יראת שמיים = יחס לקב"ה, לתורה, למצוות ולחיים עצמםמי האיש

זה לא רמה דתית, כי מתוך היראת שמיים יש הסתכלות שונה על החייםמי האיש

יראת שמיים והסתכלות על החייםמוש השור...
אם היא יראת שמיים זה אומר שהיא תשטוף את הריצפה מימן לשמאל ולא משמאל לימין ותמתין בין שטיפת הבשרי לחלבי שש שעות..
בלי יראת שמיים זה אומר שתקנו טיטולים פרמיום ולא תהדרו בהאגיס... יחביבי אתם מאורסים אוטוטו מתחתנים אין לכם משהו אחר להתקשש עליו. החלטתם להתארס ואתם מתאימים יאללה תעופו אחד על השני על החיובי ותכונות האופי הטובות והחיוביות
אני מסכים עם חכם הלוי בדבריו המחכימים חוץ מהכותרת
עוז החיים הטבעיים
הוא רמז באחד ההודעותלמה לא123

שזה מפריע לו בדברים אינטימיים

אולי פה קבור הכלב?

סליחה, אבל אני לא יודע מאיפה הבנת את הרמז הזה!?מי האיש

סליחה, אבל אני לא יודע מאיפה הבנת את הרמז שזה מפריע בדברים אינטימיים כי לא רמזתי ואפילו לא העלאתי על דעתי את הנושא הזה.

סליחה, כנראה הבנתי לא נכוןלמה לא123

חוזרת בי

תודה רבהמי האיש

בכל אופן, תודה רבה על כל המעכב אחרי השרשור והניסיון לעזור.

נשמח לעוד עזרה ולעצות ממך.

יראה זה פחד. יראת שמיים זה פחד מעונש וכוליאן
אנחנו לא מדברים באותם מושגיםמי האיש

אנחנו לא מדברים באותם מושגים.

יראת שמיים זה לא מתוך פחד, יראת שמיים זה היחס וההסתכלות על המציאות.

כשאומרים שהקפות שניות מביאות יראת שמיים (כמובן שכל אחד ומה שנותן לו יראת שמיים) - הכוונה שהיא נותנת חיבור לקב"ה מתוך הדברים שמופיעים במציאות.

האמת שלא הבנתי נכון את ההגדרה שלך ליראת שמיים,שושנושי

כך שהגובות שלי למעלה לא ממש רלוונטיות

נראה לי ששניכם לא בשלים לחתונההלוי מא
אתם רבנים אחד של השניה?
משגיחים בישיבה?
מה נסגר?
אולי במקום לראות בהבדלים הללו כאבן נגף לראות בהם השלמה והפרייה הדדית?

טוב לכם ביחד?
יש נשיאת חן ומשיכה?
יש הערכה בכל התחומים פרט ליראת שמיים?
יש הבנה הדדית בהכל?

אם כן כן כן כן שחררו ותתחילו להתבונן בכוס המלאה ולשמוח במה שיש לכם.
אם לא לא לא לא חשבו בבקשה מסלול מחדש.

הייתי שמח לסגנון יותר חיובימי האיש

הייתי שמח לשמוע ממך איך ניתן לראות בהם השלמה והפרייה הדדית?

וכן כן כן, טוב לנו ביחד, יש נשיאת חן ויש הערכה בכל התחומים ואנחנו שמחים בהם.

אבל הבנה הדדית אין בהכל, כמו העניין של סגנון היראת שמיים שלה..

דווקא השוני גורםלנו לבחון את עצמנו מחדשלמה לא123

אף אחד לא חושב בדיוק כמו השני

גם ביני לבין בעלי יש פערים. זה מפריע לשנינו מאוד ולמדנו לחיות אם זה.

אני שואלת אותו שאלות שהוא אף פעם לא חשב עליהם,והוא מחפש לי תשובות בספרים והולך לשאול רבנים. ואני מקנאה המון בתמימות שלו כלפי שמיא. הלוואי עלי

אענה בשאלההלוי מא
למה הקב"ה מצווה עלינו להתחתן עם בן המן השני?
למה הילדים שלנו לפעמים הולכים נגד?
הכל רמזים מאיתו יתברך שנשנה משהו בנו זה המפתח לקשר זוגי יכולת השתנות והכלה...

נניח אני חושב שלקנות אתרוג ב200₪ זה חשוב ואשתי דווקא חושבת שלקיים מצוות צדקה בחגים זה יותר חשוב מאתרוג יקר...

אני יכול לראות בהתנגדות הזו מחסור ביראת שמים וגם היא.
ביחד אנחנו יכולים להשלים אחד את השניה ולהסיק שגם בן אדם למקום וגם בן אדם לחברו חשוב.

אני רוצה לשמור נגיעה מקרובות משפחה ואשתי נגד זה.
יכולים ביחד להסיק בבירור שערך הצניעות פה גובר על הרצון לא לפגוע בקרובות משפחה ובכך משלמים זה את זו

יש הרבה פנים לעניין....

תודה רבהמי האיש

תודה רבה, כיוון חשיבה מעניין מאוד!

בכיף אחי רק התבוננות נכונה!הלוי מא
וחוץ מזה מה שכתבתי בראש התגובה הראשונה שלי הוא בסיס
כנראה שחכמת ההמונים פה היא הדרך הנכונה...קול ברמה
אבל אני, באופן אישי, מרגישה קצת אחרת.

מבחינתי יראת שמיים ועבודת ה' זה עיקר החיים. כשחיפשתי בעל רציתי שהשאיפות בעבודת ה' יהיו דומות... אתם לא חייבים להתחזק מאותם דברים, אבל שהרצון לקרבת ה', כמה הוא יהיה נוכח בבית שלכם, השקעה בלימוד תורה וחינוך ילדים בקו מסוים (פחות או יותר) יהיו דומים. באמת קצת מוזר שזה לא עלה עד עכשיו. ענייני השקפה אמורים להיות עניין בסיסי שמדברים עליו...
במצב הנוכחי, אחרי שכבר מאורסים צריך לראות איך מצליחים לגשר על הפערים, נראה לי נכון לברר איתה (גם בשבילה, מודעות...) מדוע הדברים המסוימים עוזרים לה בעבודת ה'. צריך שתהיה הבנה שיש מקום לטיפוח עבודת ה' באופן שיגדל את שניכם, וצריך שיהיה דיבור על נכונות להקשבה ולהתגמשות במקרה הצורך.... כמובן שיש דברים שהם לא תלויים באיך אתם מרגישים, אלא הם מתאימים לשאלת רב (כמו השתתפות בהופעה מעורבת).

בהצלחה והרבה מזל טוב!
אני שומע את חוכמת ההמונים אבל שומע גם אותך..מי האיש

הרצון לקרבת ה' בלימוד תורה ובחינוך הילדים הם דומים, זה עלה הרבה בקשר.

בענייני השקפה - הצד שלי היה גלוי כלפיה והיא הבינה שאני יותר פתוח ממנה, ומבחינתי תמיד קיבלתי יחס שאני איתך, ורק לאט לאט בזמן האחרון עולים הפערים בהשקפה.

חשוב לי שהיא תסמוך עליי מבחינה תורנית, שלא תחשוב שזה רמה פחות תורנית ושזה יוריד לה ביראת שמיים.

וכמו שכתבתי למעלה:

לצערי היא נעולה על הסגנון שלה גם כשאין לה הסברים לתת לי למה היא עושה אותם, רק שזה נותן לה יראת שמיים.. ולאט לאט הבנתי שרק אני הולך לקראתה בעניין הזה גם כשזה פוגע בי, ובדברים שגורמים לי יראת שמיים אנחנו מוותרים.. כמובן שזה לטובת שנינו אבל זה מרגיש לי שזה חד צדדי.

אוטוטו נקרא את מעשי האבות הגדוליםהלוי מא
גרש את האמה הזאת ואת בנה...
חמסי עליך...
וירע בעינו על אודות בנו...

אם הם הסתדרו בניהם הם מלמדים אותנו בספר הישר הרבה מעבר לדקדוק עניות של הופעות או סגנון מוזיקה...
אני אשמח להסבר, התגובה לא כ"כ ברורה..מי האיש

ספר בראשית עמוס במשברים זוגיים בן האבות לאמהותהלוי מא
הקדושים.

הם נלחמו על דברים ממש מהותיים בהקשר של יראת שמים....
המתחים שלנו ממש שוליים לעומתם.

הם מתווים לנו דרך על מנת שנדע ליישם את זה גם בחיינו אנו
לא הבנתי למה הבאת את הפסוק..מי האיש

לא הבנתי למה הבאת את הפסוק: גרש את האמה הזאת ואת בנה?! ומה אתה רומז כאן?

לאאאאאאאאא אל תקח את זה לשםהלוי מא
זה ציון מאבק של אברהם ושרה בהקשר של הגר וישמעאל....

בסוף אברהם אבינו הבין שהיא צודקת בשלב הזה ישמעאל היה דפוק לגמרי..
בסוף ימיו עשה תשובה ואחרי מות שרה חזר אברהם ולקחה לאישה....

הם הצליחו להקשיב לקב"ה גם אנחנו יכולים...
אם ענייני ההשקפה הנ"ל דומים, זה העיקר מבחינתי...קול ברמה
באמת יש עניין שאישה תסמוך על בעלה מבחינה תורנית. זה חלק ממהות האישה לדעתי, ואם זה לא כך זה יכול להוביל לזלזול בהמשך... ברור שיש מקום לשותפות, אבל יש עניין שהבעל ישפיע מבחינה תורנית, ושהאישה תקבל ממנו...
דבר איתה על זה. לא ממקום של עליונות, זה דבר טבעי. נראה לי שבעיקר חשובה הנכונות להקשבה ולהכלה.
ההרגשה שאתה מתאר היא לא טובהבת 30
ו היא לא קשורה ליראת שמיים.
לא משנה על איזה פער מדובר, א''א שצד אחד יוותר תמיד מחוסר ברירה וירגיש פגוע.
הענין פה זה יכולת הקבלה שלה אותך בתחום שבו אתה שונה ממנה. (ולהפך)
והרצון שלך שהיא תסמוך עליך מבחינה תורנית הוא אמיתי לנכון.
הכיוון הנכון לשיחה איתה הוא לא ''איזושהי יראת שמיים נכונה'' אלא ''מה אני מרגיש, ומה חשוב לי''.
זה מקום אחר לגמרי, וזו תחילת ההתחלה של עבודת הנפש בזוגיות.
מסכימה עם התגובה הזאת מאודדפני11
תמיד קשה לי לייעץ בפורם לדברים כאלה כי לא מכירה אתכם, אבל כן ראיתי פה כיוון חשיבה, וחשבתי שאם יועיל לכם אז אכתוב...
כמובן שאם זה לא נשמע לך אל תתייחס בכלל.

בקיצור מאוד הסכמתי עם מה שהתגובה מעלי כתבה. ככה גם אני הייתי בחיפושי אחר בעלי.

בעצם נקודת הקושי שלכם זה שכל אחד מתחזק ממקום אחר ואפילו החיזוק של האחר ממש לא מתאים לצד השני? שהיא לא רוצה למשל ללכת להופעות ואתה כן? שאותך הופעה מחזקת ואותה לא?
בעיני זה בסדר וכל אחד יכול להתחזק ממקום אחר וגם אפילו להקפיד על דברים מסויימים אפילו אם השני לא מקפיד (למשל היא לא תלך לקולנוע אתה כן. זה בסדר גמור בעיני).
זה בסדר שמבחינה "הלכתית" או השקפתית, איך שתקרא לזה- כל אחד יעשה דברים אחרת.

לדעתי השאלה הגדולה היא מה עושים במקום שזה רלוונטי לשניכם- ואין לי כרגע דוגמא שעולה לי. אבל צריך להיות מדוייקים- יש הרבה פעמים שחושבים שזה נוגע גם בי אבל בעצם זה עבודת ה' של הבן זוג שלי שלא קשורה אלי בכלל, וגם להפך.
ובמקומותבעינישזה לא באמת קשור אלי- צריך לשחרר. ולעומת זאת במקומות שזה באמת פוגש אותי- אין מנוס מאשר לדבר ולדבר להבין מה הקושי אחד של השני, מה ההגיון, למה הוא מתעקש/חושב שזה נכון... כמו כל קושי זוגי. כמובן שאפשר גם למצוא דמות תורנית שמקובלת על שניכם ולהייעץ איתה בנקודות מהותיות שכאלה. לדעתי זה אפילו יכול להפרות מאוד את עבודת ה' שלכם.. כמו שכבר כתבו מעלי.

נקודה נוספת שלדעתי היא היא העיקרית- למרות כל הפערים, האם יש הערכה אחד כלפי השני ואמון בכך שהוא בבסיסו ירא שמים?
הכוונה שלי בביטוי ירא שמים- אוהב את ה', נאמן לו, מסור לה' בסופו של דבר, אחרי כל הבלבולים- רצונו שכל חייו יהיו מכוונים לעבודת ה'?
בקיצור, האם השאיפות הכלליות שלכם *במהות* העניין של עבודת ה' משותפות?
בעיני זאת השאלה החשובה.
אם התשובה היא שכן- אז אפשר לעבוד.
זה נכון שיש פערים כיצד זה מתבטא בפועל, וכל אחד נמשך לצורה אחרת של ההוצאה לפועל של הדרך הזאת בעולם- וזה גורם קונפליקטים, אבל זה לא העיקר. העיקר זה המהות, האמון בינכם שהרצונות העמוקים שלכם דומים.
כל השאר- עובדים על זה, משחררים את זה, כמו כל פער שיש בין בני זוג.
כל הנושא פה הוא זה שהיא לא גמישה אליושוקולד פרה.
אני מניחה שהוא לא מבקש ממנה לפרוץ את גדרי ההלכה בפרובוקטיביות,
אלא שהיא תשתתף אתו בחיים שלו.
במה שהוא אוהב, גם אם זה לא בדיוק כוס התה שלה.
ונשמע שהיא סגורה והחלטית שלא לבוא לכיוונו.
היא לא מראה נכונות להגיע לפשרה- מה שבהחלט מדליק נורה אדומה.
נראה לי שאתה בעצם מפחד שהיא תהיה חומה בצורה בעוד דברים ,ואתה תמצא שאין לך עם מי לדבר ולך תדפוק את הראש בקיר.

האם באופן כללי היא גמישה באופייה? ותרנית? מתחשבת?
או שהיא מעולה על הדרך שלה ואי אפשר להזיז אותה?

אם יש עם מי לדבר באופן כללי,
והיא כן באה לקראת, ותרנית ומתחשבת,
אז יופי, יש לכם הרבה על מה לעבוד.

אבל אם זה עניין של סגנון אישיות,
אחת כזאת שאין על מה לדבר- הדברים ייעשו רק בדרך שלה,
אז כדאי לבדוק עד כמה זה מפריע לך.
כי אם זה אופי שלא מוותר- זו בעיה..
בהצלחה לכם!
נשמע שאלו סוגיות הקשורות ברוח ההלכהנשימה עמוקה
אנחנו נשואים מספר שנים ויכולה לומר לך מניסיוני-

בעלי גדל בסביבה הרבה פחות תורנית ממני ואז התחזק והגיע לישיבה. שם הוא קיבל על עצמו הרבה סייגים שקשורים בהלכה וככה פגשתי אותו- אוכל רק כשרות מסויימת מהודרת, מקפיד על קלה כבחמורה, על הופעות הוא אפילו לא הדיין איתי כי זה לא היה בכלל הכיוון שלו- עסוק בלימוד ונושאי אמונה בצורה באמת מעוררת השראה. לשון הרע- הקפדה מטורפת. הרגשתי שהוא יותר צדיק ממני אם כי לי היו הרבה נושאים תורניים- השקפתיים שהגעתי מאד מעוצבת לגביהם בגלל שגדלתי בסביבה מסויימת והתחנכתי כך וככה עושים כמו צניעות, חסד ועוד.

לפני החתונה היה איזה מקום שהרגשתי כמוך. שאני לא רוצה שהוא יסתכל עלי בעין עקומה אם אשמע שירים של זמרים לא דתיים או אם ארצה ללכת להופעות ובכלל שלא יראה זאת כבדיעבד. דיברנו על הנושא הזה ממש לפני האירוסין כי הרגשתי שזה מאיים עלי והוא הסביר לי שזה לא אמור להפריע ובסך הכל אלו דברים שוליים בסופו של דבר וכל אחד עובד את ה' מהמקום שלו וכולנו כאן בעולם באנו לעבוד. ב"ה התחתנו ומאז נשואים באושר.

וזה לא נגמר כאן..כל אחד עם ההתמודדויות שלו-
אני למדתי לבחון דברים לעומק ולא לקבל דברי הלכה כמו תוכי ומצאתי נקודות שבהן התחזקתי מתוך הבירור הזה ובגלל שהוא יצא לחיים מתוך הישיבה הוא נדרש לבירור חוזר בנקודות שבהן הוא היה ממש מקובע וחווה חוויות שהפכו אותו למקורקע יותר (ולא פחות צדיק- אלא ממקום נפשי יותר בריא).
שנינו לא השתננו והבסיס הברור שלנו אז ועכשיו הוא לנסות לעשות את רצון ה' בצורה הכי מדוייקת. אבל יכולה לומר לך שדברים שלי היו ברורים, עלו ונחקרו ודברים שהוא הגיע איתם לנישואים והיה לו ברור שהם אמת גם נחקרו. עדיין לא מעניינים אותו כל כך דברים גשמיים כמו הופעות ושירים פשוט כי מרכז החיים שלו במקום אחר, אבל אם ארצה הוא יבוא איתי להופעה (לא ביקשתי ממנו כי אני יודעת שזה לא מעניין אותו, למרות שהיה עושה את זה בשמחה ומנסה לגלות התלהבות וגם כי אני תמיד יכולה ללכת עם חברה וזה כיף לי). שירים- כשאני שומעת שיר שמהמם בעיניי אני יכולה להשמיע לו והוא זורם ושמח בשבילי (עם כי שוב, אני יודעת איפה הראש שלו נמצא...) סרטים הוא אומר שזה עושה לו רע בנפש (לא קשור אפילו לתוכן) אבל הוא כל הזמן חוקר ולא עושה את הדברים מתוך מקובעות. אני מרגישה שהפערים ביננו קטנו ויש דברים שישארו וברור לי שהילדים יקבלו דברים מסויימים מכל אחד ממנו ויתמודדו גם עם המורכבות הזו שמבחינתי היא מבורכת.

כתבת שמה שעושה לה יראת שמיים לא עושה לך- זה בגלל שאתה מרגיש שזה לא מגיע ממקום אמיתי אצלה? או שאולי יש לך תמונה מאד ברורה איך אמור להיראות עובד ה'? לדעתי שווה לדבר ולדבר ולהבין ממנה . אני בטוחה שאם בחרתם להתארס והיא רואה אותך בתור אבי ילדיה בעתיד, היא לא כל כך מתנגדת לצורת החיים שלך. אפילו תעלו סיטואציות של בית ועם ילדים ותראה איך היא מגיבה לזה... לשמוע איך היא תרגיש אם בבית תשים שירים כאלו בקול?

לדעתי אם שניכם באמת מכוונים למקום הנכון ודורשים את האמת, אפשר יהיה לגשר על הרבה ואפילו תהיה הפרייה הדדית בנושא, אבל אתה צריך להרגיש במקום נוח והרגשה שאתם מודעים להבדלים וכל התמודדות בנושא שתגיע, תעברו אותה יחד עם הבנה והכלה ותדעו מראש שכנראה תצטרכו למצוא איפה אפשר להתגמש לכאן או לכאן. אולי אפילו תגלו שאתם בעצם מסכימים בהשקפה ב90% וזה ירגיע אותך...

במיוחד בעניינים האלו המסורים ללב, אפשר לעבור כל כך הרבה גלגולים בחיים שלמים...

בהצלחה!
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

יפה!חיוך2019אחרונה
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשהאחרונה
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אשמח לשמוע ממכםאישדרומי
הילדה בת 11 היתה צריכה להחזיר ילד מהגן ושכחה אשתי שאלה אותי איך אגיב שתחזור אמרתי שלא אתנפל עליה ואראה איך להגיב בהמשך.התחממה עלי.אשמח לשמוע איך אתם הייתם מגיבים ואם זה לדעתכם היה צריך להעניש אותה בחומרה שלא לוקחת אחריות?ומצד שני האם התגובה שלי בעייתית בעיניכם?
רק הערה טכנית-ממתקית

כלב מתנפל על חתול

אריה מתנפל על הטרף שלו
וכו
הורים לא מתנפלים על ילדים...
הורים מחנכים
הורים מקשיבים
הורים יכולים להחליט שתהייה תוצאה מסוימת
אבל לא התנפלות.
וסתם בנימה אישית
ילדה בת 11 לא צריכה להחזיר אח מהגן
אלא אם-
היא מסכימה לאחר שנשאלה (ולא הכריחו אותה )
היא בוחרת בכך או מציעה
מצב קשה של אחרי לידה וכו...שאז מסבירים לילדה שאין ברירה וממש נצרכים לעזרתה.
אי אפשר לצפות מילדה בת 11 שתבצע זאת באופן קבוע, אלא אם זה מרצונה, כדי שיהיחה רצון כזה- אפשר לדבר, להסביר, לחנך. היא לא חייבת. 

איחור לבריתעליית תהום

שלום חברים,

בימים אלו האירועים נעשים בצמצום. חבר שלי ערך ברית, קבע תפילה ב13:15 (שעה מאוד מוקדמת לטעמי) ואז טקס.

אני הגעתי בתחבורה ציבורית, וחשבתי שמן הסתם דברים קצת מתעכבים. הגעתי ב2. בדיוק סיימו וניגשו לאכול. הוא עשה לי פרצוף.

עד כמה גרועה ההערכה שלי שאיחור חצי שעה זה סביר?

מאוד תלוי סגנון והרגליםהסטורי
יש כאלו שתמיד דברים אצלהם בשעה שמוגדרת, יש כאלו שתמיד מאחרים כרוניים, יש כאלו שתמיד מתעכבים קצת.

בימים כאלו, בהחלט משתדלים לא להתעכב. לא עמדתי בצורך, אבל מניח שאם הייתי בסיטואציה - ברגע שהמוהל נמצא והתינוק נמצא, הייתי משתדל לבצע את הברית, לפני שתהיה אזעקה...

אגב, לא הבנתי למה 13:15 זה מוקדם, זה כשבע וחצי שעות אחרי הנץ...

אמצע היוםעליית תהום
קוטע את היום עבודה, לא מוקדם ולא מאוחר.
לא חייבים להגיע...הסטורי
בבריתות די מדייקים - בהרבה מקרים למוהל כמה בריתותפ.א.
בלו"ז צפוף, בפרט למוהל מבוקש 
עזוב. תתקדם.נפשי תערוג
היה ונגמר
הגעת מתי שהגעת, חשבת מה שחשבתשם פשוט

ברור שהתכוונת לטוב והתאמצת.

אבל בכל מקרה איחרת, הבן אדם נפגע, אפשר לקחת אחריות קלה ולהתנצל מכל הלב. 

ענו תשובות יפותהעני ממעש

ומוסיף

תלמד מזה

האם אני מתאמץ לראות את המציאות לפי המשקפיים של האחר?

או שאני מקטין ראש ומחשיב רק את המשקפיים שלי 

מה עניין הניסוח הפילוסופי כאן?פ.א.

חתונות מקובל להתחיל כשעה לאחר הזמן בהזמנה (ואצל חרדים אף יותר משעה).

בריתות - בזמן 

תלוי . אצלינו זמנים זה קודש גם בחופה.העני ממעש
תמיד יש יוצאים מן הכלל 😀פ.א.
ברית זה לא חתונהפשוט אני..
באים, חותכים, הולכים
כמאמר מנחם בגיןאריק מהדרום
"ואם יש כמה יפי נפש שהחלו לעקם את האף שלהם – אז שיהיה להם אף עקום." 
אתם לא אנשים בוגרים?סתממישהי

אתה לא האבא של התינוק,
נראה שגם לא הסנדק.
הגעת מתי שראית לנכון, שלום.
לא הבנתי את האירוע בכלל..

חצי שעה סביר לגמריממתקית

מוזר שהתחילו בול בדקה ברית...
כנראה אופי.
אנחנו באופי גם דייקנים, אבל מלכתחילה לא מתחילים בזמן אירועים למען המתעכבים, חצי שעה זה בסדר גמור.
ושהחבר יעריך את נכונותך ונסיעתך לשמוח עמו, חבל שעושה פרצופים.

העיקר זו הסעודת מצווהאלעדאחרונה

תהנה מכל רגע

אולי יעניין אותך