שאלה על שמירת עיניים...תולתול
 עבדתי לא מזמן במקום שהרבה חסידים מגיעים אליו, וכשהם דיברו אלי הם הסתכלו על הרצפה, או פזלו הצידה כו'.
אני מבינה את העניין של שמירת עיניים אבל..מממ...אני לובשת צנוע, לפי הגדרים והכל...
מישהו יכול להבהיר לי את העניין? כי הרגשתי נבוכה, כאילו אני לא בסדר.. שאסור להסתכל עלי...?...
 
את בסדר גמור.קוגל ירושלמי
אני חושבת שכדאי לכבד אותם על הקבלות שלהם,
למרות שהם שונות לגמרי משלנו.










אה, ואין לי מושג למה הם צריכים להסתכל על הרצפה.
אינלי בעיה לקבל את זה...תולתול
רק רציתי הסבר...
תודה בכל זאת!
 
לפי מה שאני יודעתבין השמשות
בס"ד
 
זה הכל עניין של - כמו שאמרת - שמירת העיניים,
לא בגלל שאת חלילה לא בסדר, או שאסור להסתכל עלייך,
כך הם נוהגים כלפי כל אשה, ובפרט אם הם עצמם נשואים,
כך שהם שומרים את עיניהם רק לנשותיהם.
קוגל ירושלמי: דעת הסמ"ק ורבינו יונה שאין להסתכל!דני-יהונתן
כנראה בגלל -אח..
עניין שמירת העיניים.
 
אם את מתלבשת צנוע - אז:
עקרונית , ע"פ ההלכה מותר להם לראות אותך.
ו...לפעמים , הם "חייבים" , בכדי שלא יגרום חילול ה' וכדו'...
 
אבל , תנסי להבין אותם. מה שבטוח , הבעיה לא בך.
הם גדלו במקום מאוד שמור מהדבר הזה , כך שכנראה כל דבר
גורם להם לרגש. לכן , תנסי להבין אותם...
 
 
 
בשורות טובות!
 
 
 
גרר... נושא מרגיז!דג זהב
כמה שאנסה להבין אותם- לא אצליח!
 
יש לי שכן כזה, לפעמים כשאני דופקת אצלם, הוא רואה אותי, ואומר לילד/ה שלו לבוא לדבר איתי.
כאילו ראבק! מה, מה יקרה לך?! זה כ"כ מביך ומרגיז! תתגבר, דבר איתי שניה, ושלום ולא להתראות!
 
אולי זו אפילו בריחה מהתמודדות.
זו בריחה מהתמודדותנועמיק
וגם זה שאת לבושה צנוע זה בריחה מהתמודדות.
כי(תיאורטית) אפשר שתלכי כמעט בלי בגדים, ואנחנו נתמודד. החכמה היא לא להכנס לכל התמודדות בכונה, אלא לדעת מתי יש התמודדות קשה שעדיף להימנע ממנה. התמודדות עם אישה לא צנועה היא התמודדות שקשה מאד להרבה אנשים, ולכן נמנעים ממנה.
 
עכשיו, זה שאת הולכת בצניעות זה מספיק, וכל הכבוד על זה, אבל השכן שלך החליט שמבחינתו זאת התמודדות קשה.אני מדגיש שזה מבחינתו,ואת לא אשמה בזה בכלל.
השאלה היא,אוסנת
האם יפה שאדם מחמיר על עצמו על חשבון פגיעה בזולת?
 
עובדה - ההתיחסות הזאת מעליבה. עם כל ההבנה והקבלה... תנסה לדבר עם מישהו שמסובב את הגב אליך. זה ממש לא נעים.
וזאת החמרה - שכן מותר להסתכל (לא להתעמק) על אישה לא צנועה אם צריך כדי שהיא לא תפגע - כמו פקידה...
יש כאלה שחייבים את זהנועמיק
והם עושים את זה בגלל שהם מפחדים להכשל, עם הידיעה שזה מעליב אנשים אחרים.
עכשיו,אני לא אומר שכל חרדי שמסובב את הגב זה בסדר, לפעמים באמת צריך להתיחס גם לנשים לא צנועות בצורה רגילה,למשל אם זה יהיה חילול ה'.באמת יש בציבור החרדי יותר חינוך לבריחה מהתמודדות.
 
אבל זה רק נראה שזה על חשבונך,ובעצם אם תביני למה הוא עושה את זה, לא תעלבי.
נגיד שהיית הולכת לבקר חולה, שברגע שהוא רואה שער בצבע שחור עולה לו הלחץ דם, ולכן הוא לא יסתכל על השער שלך, וידבר עם הגב אליך, היית נעלבת?
המקרה כאן הוא אותו דבר.מי שמדבר עם הגב לבת, עושה את זה כי הוא יודע שיש אצלו בעיה,ולא אצלך,ואת לא צריכה להעלב.
 
 
עד שלא יעשו לך את זה פעם,אוסנת
אתה לא תבין כמה זה מעליב.
אני יודעת, יודעת הכל - אין להם כוונה להעליב, הם שומרים על עצמם, זה לא אישית וכו' וכו'.
מילא. אני מכירה אנשים שבאמת רואים עליהם שזה לא אישית נגדי. לא נעלבת.
 
אבל רוב האנשים, תסלח...
עושים את זה מתוך עליונות, צדיקות-יתר, והתנשאות על ה'מזרוחניקים'.
זה מעליב!
 
העלבה זה לא דבר שכלי, שאתה יכול לומר - "אל תעלבי". אני מבינה בנות שנעלבות מאוד.
אני לא מבקשת לנעוץ בי מבט, אבל גם לא לדבר איתי כאילו אני לא שם... זה לא נעים, זה משפיל.
אישית-אוהבת את אבא
עבר עריכה על ידי אוהבת את אבא בתאריך ל' אב תשס"ט 14:21
אני לא רואה פה שום צורך להעלבה או משו בסגנון.
אני מאושרת לראות אנשים ששומרים עיינים.
ואני מכירה אישית אנשים ששומרים כשהם מדברים איתי.
זה מ ד ה י ם. ואני גאה בהם.
להעלב? אין קשר.
מה מעליב? מה, את רוצה שבן יסתכל עליך? כ"כ חסר לך שהוא לא מסתכל?!
 
חסר היחס האנושינועמיק
כשמישהו מדבר איתי, אני מצפה שהוא יתיחס אלי כמו לבן אדם ולא כמו לאיזה משהו מגעיל שהוא לא רוצה לראות.כשמישהוא מתיחס לא יפה רוב האנשים יפגעו אוטומטית,גם אם הם יודעים שלא מתכונים להעליב אותם.

וכן,זה חסר.עובדה שהיום לא מספיק לאנשים לדבר בטלפון,אלא הם רוצים שיחות וידאו. כי כשמסתכלים בעיניים,זה מראה שלוקחים ברצינות מה שאומרים,ושמקשיבים.

אוסנת צודקת שעלבון זה לא תמיד דבר שכלי. לאוסנת, אפשר להסתכל על זה בדרך חיובית. כשמישהו מדבר איתך ככה,את יכולה לעבוד על מידת הענוה,לומר לעצמך:"מי אמר שמגיע לי יחס מכובד" וככה לא תעלבי יותר.
אבל את צודקת שזה מעליב.
הכל תלוי במודעות העצמית של המשודר.אוהבת את אבא
בס"ד להש"ית
נחמד וטוב שבנאדם מסתכל לך בעניים.
ואני לא רק מכירה חסידים ששומרים עיניים אלא גם דוסים ד"ל.
מכבדת את המצב שלהם וכלל לא נכנס לי עלבון.
למה? כי אני מבינה אותם.
למה? אני לא רואה פה "קטע" להעלב.
ומניסיון שדיברו איתי, הם שומרים על קשר עין פעם לכמה שניות..
זה לא שהם מורידים את הראש לגמרי.
אני אישית לא נעלבת כשזה בא ממקום אמיתי.אוסנת
ואני שונאת שמסתכלים לי בעיניים, ככה שאפילו יותר נוח לי לדבר ככה.
אישית, אני מרחמת על אנשים ששומרים על העיניים בקיצוניות. כל דבר קיצוני מראה על פגם בנפש (או על רצון ליצור תדמית דוסית, שתכפר על האישיות הבעייתית שלך).
ואני חושבת שאפשר לעשות את זה עם כבוד ובלי להעליב. ולמה הצדיקות שלך צריכה לבוא על חשבון בנות שנעלבות?
לגבי ענווה - מה שאמרת, זאת כבר מחיקת אישיות, לא ענווה. אני בן אדם, ומגיע לי כבוד בסיסי. לא ציפיתי ליותר מהתיחסות אנושית...
 
אפשרות אחת:
אתה בא לדפוק בדלת שלי כדי להתרים ל"חסדי נעמי" או משהו כזה. כשאני פותחת, אתה מסובב את הגב, ושואל אם יש גבר בבית (הלו? גם לשמוע שאני לא מעוניינת לתרום אסור?). אם אין, אתה אפילו לא תסתובב לקחת את הכסף, אלא תשלח את הקופה למאחורי גבך.
זה מ-ע-ל-י-ב. בלי שום סיבה הגיונית.
אפשרות אחרת:
אתה הולך לבנק, ויש שם פקידה לא צנועה בעליל. אבל מה? זה לא מכובד לתקוע את הראש באגרסיביות ברצפה. אז כמו ש"אוהבת את אבא" כתבה, אתה לא נועץ מבטים - אבל שומר על קשר עין.
זה באמת מעליבנועמיק
לא הבנתי שזה עד כדי כך גרוע.תיארתי לעצמי בסך הכל מישהו שמוריד את הראש לרצפה,לא הבנתי שאת מדברת על מציאות מזועיה כזאת
מצטרףמשה
לא נכון.אנונימי (פותח)
אנא תביאי מקור שמותר להסתכל על אישה לא צנועה במקרה שזה יגרם לפגיעה בה.
אני לא מכיר שום מקור לזה.
לגבי אישה צנועה אני כן מבין כי אין בזה איסור גמור לרוב הדעות.
אנחו נמנעים מהתמודדות עם אישה לא צנועה כיוןאנונימי (פותח)
שזה אסור מדאורייתא ולא כי זו התמודדות קשה.
אשמח לראות מקור שזה מדאוריתאנועמיק
ככל שידוע לי זה מדרבנן, והסיבה היא להרחיק מדברים יותר גרועים, כלומר, לא להתמודד התמודדיות קשות מידי.
לנועמיק, וודאי שאיסור הסתכלות הוא מדאורייתא!דני-יהונתן
ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם. דרשו חז"ל בספרי- אחרי עיניכם זו זנות. וראה ספר החינות מצווה שפז. וראה רבינו יונה שערי תשובה שער ג אות סד- "הוזהרנו בזה שלא יסתכל אדם באשת איש ובשאר עריות פן ייוקש בהן". רמב"ם הל' תשובה פרק ד הלכה א והלכה ד'. סמ"ק מצווה כ"ד ל'. וראה אבות דרבי נתן פרק ב הלכה ב והלכה ה'ורמב"ם פרק כ"א הל' א מהלכות איסורי ביאה שלמד מהפסוק "איש איש אל כל שאר בשרו לא תקרבו לגלות ערווה".
דג זהב: נראה שקשה לך להיכנס לנעליים של השנידני-יהונתן
---דג זהב
כמה שאנסה להבין אותם- לא אצליח!
 
יש לי שכן כזה, לפעמים כשאני דופקת אצלם, הוא רואה אותי, ואומר לילד/ה שלו לבוא לדבר איתי.
כאילו ראבק! מה, מה יקרה לך?! זה כ"כ מביך ומרגיז! תתגבר, דבר איתי שניה, ושלום ולא להתראות!
 
אולי זו אפילו בריחה מהתמודדות.
לא נראה לי שזה בריחה מהתמודדות.קוגל ירושלמי
אם לא תיהיה לאיש כזה ברירה, ומי שמולו ממש תיפגע מזה,
הוא כן יביט לה בעיניים.
אבל אם את יודעת שזה לא שאת לא בסדר, אלא שזה אחד מהמנהגים שלו,
מה אכפת לך?
בהחלט מרגיז.אח..
אבל...
שוב , אם זו הייתה חילונית שבאה לדבר איתו (או מישי שלא תבין) אולי הוא כן היה מדבר איתה
או לפחות - יכול להיות שע"פ ההלכה הייתה לו חובה לדבר איתה...[כמובן שאם זה אצלו בגדר "החמרה"...]
 
אבל , תנסי להבין אותם. "בריחה מהמציאות" - אני לא בטוח.
זה כמו שנער דתי ילך לקניון - סתם לדגומא - ויראה שם בנות ש...לא כ"כ צנועות. כ-ו-ל-ה חולצות קצרות...
(ו - נעזוב רגע שע"פ ההלכה זה בעיה לראות אשה עם שרווילים קצרים) -
אז , יבוא הנער החילוני ו - "אחי , מה הבעיה שלך?! כולה היא עם שרוולים קצרים , מה אתה תינוק שזה מרגש אותך?!" - הוא לא ירגיש שזה "מרגש" - כי "סף הרגישות" שלו עלה ו -
משו כמו ש - בתה - בשבילו , רק 5 כפיות סוכר , זה מתחיל להיות מתוק , מה שלנער דתי , מספיק 2 כפיות בשביל שזה יהיה מתוק...
 
 
תשתדלי להבין אותם. זה קשה להבין אותם , נכון. בהחלט. אבל -
יכול להיות שדוקא בגלל שהוא יודע שאת תדוני אותו לכף זכות , הוא עושה את זה...
אז , תדוני אותו לכף זכות. תחשבי על זה , ו - בעז"ה , גם תרגישי ככה.
 
 
בשורות טובות.
בהצלחה!
 
אצלנו זה ממש מעצבן...שירה =)
הם מתרימים [והרבה.. לא פעם ב.. רמת בית שמש.. אתם יודעים]
והם לא מסתכלים עלי וזה מאזה מעצבן!
מלא פעמים אני חושבת "ראבק! למה שאני יביא להם כסף בכלל???"
תכלס זה לא כייף בכלל
זה לא רק בעולם החרדי..איציק הג'ינג'י
גם אצלנו יש כאלה שלא מוכנים ליהיות במקומות שיהיו שמה גם בנות..

נו באמת, תיראו פרצוץ של מישהי וישר יעברו לכם הרהורי עברה בראש?!
זה נורמאלי?!
הבעיה היא אצל מי שחושב ככה, מי שחושב שבת זה הרהורי עברה.

איציק
זאת לא החמרה....יהודי מרמ"ג
אסור להסתכל על אישה!
העניין להתלבש צנוע הוא בשביל לא לפתות להסתכל,
אבל אסור הסתכל בכל מצב...
מקווה שהובנתי...
----->אתיולה החתולה
בס"ד
אני גרה בשכונה חרדית!! ממש!
וכשדופקים אצלינו לבקש צדקה, יש ת'אלה שיורידו ת'עיניים ולא יסתכלו (אבל לא להגזים-אנשים לא מפנים ת'גב, אלא רק מורדים ת'עיניים. זה ממש ממש שונה!!), ונכון, זה מ-ע-צ-ב-ן!! כאילו, מה? מה הבעיה? אני סה"כ בת! ואני צנועה!!
אבל באמת, ממש אפשר להבין אותם!! ככה הם נוהגים. והם לא עושים אתזה מתוך-וואלה, הנה, יש לנו שיטה לפגוע בבנות דתיות לאומיות וחילוניות. ממש לא!! אלא מתוך-ראיית בת לא צנועה מעלה הרהורי עברה, ואין קטע להסתכל על כל בת, למדוד ולבדוק אם היא צנועה ורק אז להחליט אם לשמור ת'עיניים, אז פשוט שומרים ת'עיניים מכל בת!! זה לא כ-ז-ה נורא!!!!
אני אישית הכי מעריכה ת'בנים שמצליחים לשמור ת'עיניים בלי להקצין ולעשות אתזה בבוטות!! (לדעת לדבר עם בנות כשצריך,אבל לא להסתכל כשלא צריך..)
 
 
כמו שכתב ח.פרומן! הם לא נוהגים !!!!otk100
זאת ההלכה !!! תרצו או לא !!
אסור להסתכל על נשים !!!

ספר חסידים (מרגליות) סימן קעח

 שלשה פנים אסורים לראות פני ע"ז פני אשה פני רשע. פני רשע שנאמר (מ"ב ג' י"ד) אם אביט אליך ואם אראך. פני אשה שלא היתה רשאית השונמית ליכנס לפני אלישע דכתיב (שם ד' ט"ו) ותעמוד בפתח וכתיב (איוב ל"א א') מה אתבונן על בתולה. פני ע"ז דכתיב (ויקרא י"ט ד') אל תפנו אל האלילים וכתיב (יחזקאל ח' ה') ויאמר אלי בן אדם שא נא עיניך דרך צפונה ואשא עיני דרך צפונה והנה מצפון לשער המזבח סמל הקנאה. ולא אמר ראה ואראה כי בדמות אדם היה דמות זכרות ונקבות נזקקין זה בזה ע"י כישוף וע"י אבן שואבת. דבר אחר בלא זקיקה וכתיב (שם שם ג') מושב סמל הקנאה המקנה ובשני' דילג מושב ואמר סמל הקנאה הזה בביאה וזהו מה הם עושים מהם חסר ה' דמות זכרותם ונקבותם ולא אמר ראה ולא ואראה לפי שאסור לראות בשעה שהבריות נזקקים. ולא אמר ראה בנשים מבכות את התמוז ולא בעשרים וחמשה איש אחוריהם אל היכל ה' הרי שאסור להסתכל בצורת ע"ז ובצורת רשע ובצורת אשה שלשה פעמים אמר הראית הרואה אתה כנגד ג' פרצופים שעשה מנשה. ובשביל פקוח נפש מותרין שלשתן לראות שהרי יונדב בן רכב נכנס בבית ע"ז כדי שלא יהרג שום צדיק. וכתיב (בראשית י"ט ט"ז) ויחזיקו האנשים בידו וביד אשתו וביד שתי בנותיו. וכתיב (שם ל"ג י') כי על כן ראיתי פניך כראות פני אלהים מה פני אלהים אחרים אסור אף פני רשע אסור. אבל להנאתן אפי' לפק"נ אסור שאם עולה טינא בלבו שיצה"ר מתגרה בו לראותה ימות ולא יראנה. ואסור לראות שום אדם והוא מתבייש ממך אם תראנו כגון אדם רודף אחר חבירו לתת לו צדקה והוא מתבייש אם יראנו שום אדם. ואם מביא שום דבר לשוק למכור או שום חפץ מן השוק או אפי' עוסק בשום מלאכה אפי' בביתו והוא מתבייש אם תראה אותו אל תעמוד שם והשמט ממנו.



"והמסתכל אפילו באצבע קטנה של אישה ונתכוין ליהנות ממנה כאילו נסתכל בבית התורף (פי הערווה) שלה."  (שולחן ערוך אבן העזר סימן כא סעיף א)
יש הבדל מסויים בין מי שמבקש צדקהאלישע בן אבויהאחרונה
בס"ד

לבין מי ש'נתכוין ליהנות ממנה', שלא יִנָּקה מדינה של גהינום.
מדהים לראת כמה אתם מזלזלים בהלכות צניעות...יהודי מרמ"ג
אתם מזכירים את הרפורמים.
מדהים כמה אתם חומרייםאיציק הג'ינג'י
אפילו אצבע של אשה גורם לכם להרהורי עברה..
מזכירים לי את העולם המערבי.
אני לא חושבת שבאמת התכוונו עד כדי כך...-Rעות-
בס"ד
 
פשוט לפעמים צריך ללכת לקיצוניות מוגזמת כדי לגרום לאיזון..
 
זה באמת משהו מתורת הפסיכולגיה..
 
לי בכול אופן שקראתי שצריך להקפיד אפילו בהסתכלות על אצבע של אישה..
 
זה אוטומתית גורם למחשבה להתאזן ולראות את הנושא של שמירת עיניים בפרופרציה.. 
 
ו..לענ"ד-אדם שמקפיד על שמירת עיניים זה מראה על יראת שמים !!
 
כי זה בהחלט דבר קשה ומצריך עבודת המידות!
מעניין! אולי גם שכתובו שצריך ליטול ידיים 6 פעמיםotk100
בבוקר לא באמת התכוונו לכך! אלא הגזימו בשביל לגרום לאיזון ובאמת מספיק ליטול פעם 1 בכל יד ?????
כנראה שלא הבנתה אותי נכון!-Rעות-
בס"ד
 
מסתבר שלא ירדת לסוף דעתי..
 
ברור לי ללא כל ספק!
 
שהלכה זאת הלכה!-ואני משתדלת להיות כפופה להלכה במדיוק!
 
כוונתי היתה שבדור של היום..לראות אצבע של אישה לא מעוררת שום דבר! -מסתבר שזה חלק מירדת הדורות..
 
ברור לי שבדור של השולחן ערוך-הצניעות היתה גבוה ברבה יותר!-עד כדי כך שמראה של אצבע האישה היה יכול להוביל להירהורים...
 
ובדור שלנו ללא ספק זה לא!
 
ניסתי פשוט להכניס לפרופרציה..-אם כתוב שצריך כ"כ להקפיד ואפילו להגיע למצב שלא לראות את אצבע האישה..
 
אז אנחנו לא צריכים להרגיש כלפי אלה שמקפידים על שמירת עיניים -שהם מגזימים!
 
זה הכול-בתקווה שעכשיו הובנתי ולא תצא טעות תחת ידי..
מותר לראות,אסור להסתכלנועמיק
 
כתוב:"כל המסתכל באצבע קטנה של אישה"לא כתוב רואה!
וגם הבית יוסף(אורח חיים ע"ה א')כותב שאין בעיה לקרוא קריאת שמע כנגד אישה צנועה, ושהבעיה היא להסתכל,כדי להסתכל,לא לראות.
 
ברור גם שאף אחת לא הולכת בכיסוי האצבעות. גם לא נשותיהם של אותם האנשים שמסובבים את גב לנשים.
 
לכן,לראות אישה צנועה לרוב לא מעורר שום דבר,רק שיש כאלה שחוששים שהם יגררו להסתכל, שזה חשש לא כ"כ מוגזם.
 
אפשר להבין את אלה שמחמירים,אבל אי אפשר לומר כמו רעות,שזו הלכה.
ככל שהאדם גדול יותר....יהודי מרמ"ג
כך יצרו גדול יותר.
אם חז"ל אמרו שזה יכול לגרום להרהורי
אז זה יכול.
נכון בהחלט!-Rעות-
בס"ד
 
לכן פעם היתה גם הקפדה על אצבע האישה..
 
כי הדור היה גדול יותר..
וגם היום....יהודי מרמ"ג
יש כאלה
וזה בגללם תקף לכולם.
חוצמזה,
זה לא חייב לגרום להרהורי עבירה (עריות),
אלא מספיק שזה גורם לחשוב על האישה זה אסור.
שימו לב,
שתמיד כשמדברים עם בנות, ההרגשה שונה מלדבר עם בנים.
אז אל תגידו:
"לי זה לא גורם וכו' "
ח.פרומן..-Rעות-
בס"ד
 
כן נכון..
 
אבל סתם חשבתי לעצמי..
 
אתה הולך לסופר וקופאית מעבירה מוצרים..וכן אתה רואה לה את האצבעות..
 
אז זה באמת גורם להירהורים?!..
 
לא בכרח הירהורי עברה..אבל..
 
זה ממש מעניין אותי..
מה זה קשור אם זה גורם להרהורים או לא ??otk100
לא ראיתי שכתוב בשולחן ערוך שאסור להסתכל אפילו על אצבע של אשה אם זה גורם לך להרהורים !
זה כמו שתגיד שצריך לטיול ידיים רק אם הידיים שלך מלוכלכות !

ההלכה זה הלכה וגם הלכות שלא מובנות לנו (בגלל קטנותנו) אנו מחויבים לקיים !

מה זה לכן פעם הייתה הקפדה והיום לא ??? ההלכה לא השתנתה. והיום לפי דעתי צריך להחמיר יותר מפעם בגלל כל הפריצות והמראות אסורים שיש שרחוב !
לא יודע....יהודי מרמ"ג
לא חשבתי ע"ז,
אבל אני מקווה שלא.
לא כל מחשבה היא דבר אסורנועמיק
כולם כאן יתחתנו בסופו של דבר(בעזרת ה') וכדי לעשות זאת הם יצטרכו לדבר עם בני\ות המין השני.ברור ורצוי שההרגשה בזמן שיחה כזאת תהיה שונה משיחה רגילה.זה נובע גם ממהבדלים שיש בין בנים לבנות.
 
אני מקווה שברור לכולם שזה(לדבר עם מישהו\י לצורך חתונה) מותר.
 
נראה לי,שעצם הדיבור עם והמחשבה על בת,במישור של מחשבה על סתם בן אדם,אינם אסורים בפני עצמם,גם אם ההרגשה שונה מבשיחה רגילה,אלא מכיוון שיכול להיות(אפילו די סביר,במיוחד אצל בנים) שיגררו למחשבות בעיתיות,שזה, כמו שאמר ח.פרומן,לא רק מחשבות אסורות, אלא גם מחשבות על האישה\איש סתם.
 
לכן,מי שמרגיש 'הרגשה שונה' במפגש אקראי עם בן המין השני,כדאי שיבדוק מה בדיוק הוא מרגיש, וכדאי שהוא יחמיר על עצמו כל מיני חומרות, אבל זה לא תקף לכולם בגלל שלו יש קושי.
מה הקשר ??otk100
ברור שמותר לדבר אם אישה לצרכי חתונה (מפורש בשולחן ערוך) ולא הבנתי מה שכתבת -
"לכן,מי שמרגיש 'הרגשה שונה' במפגש אקראי עם בן המין השני,כדאי שיבדוק מה בדיוק הוא מרגיש, וכדאי שהוא יחמיר על עצמו כל מיני חומרות, אבל זה לא תקף לכולם בגלל שלו יש קושי."

איפה חומרת ??? שולחן ערוך מפורש נחשב אצלך לחומרה ??
זה חומרהנועמיק
כי בשולחן ערוך לא כתוב שאסור לראות אצבע קטנה של אישה, אלא להסתכל אפילו באצבע קטנה של אישה. לכן זו בעיה של מי שמסתכל ולא של האישה שהולכת באצבעות ידים חשופות,חס וחלילא. לכן מי שלא מסוגל לדבר עם אישה בלי להסתכל עליה,יכול וכדאי שיחמיר על עצמו שלא להביט בכלל,אבל מכאן עד לסובב את הגב לכל אישה שמדברים איתה יש דרך ארוכה.
 
מה שניסיתי לומר קודם,שבניגוד למה שח. פרומן כתב,זה שמרגישים"הרגשה שונה" כשמדברים עם בן\בת,זה דבר טבעי ולא תמיד זה בעייתי.עובדה,שלפני החתונה גם מדברים ומרגישים"הרגשה שונה".(ובשביל חתונה אסור לעבור על שולחן ערוך,כך שברור שזה מותר לפעמים).
בוואדי שלצרכי חתונה אסור לעבור על השולחן ערוך אבלotk100
בשולחן ערוך גם כתוב ש "מותר להסתכל בפנויה, לבדקה אם היא יפה שישאנה, בין שהיא בתולה או בעולה, (ג) ולא עוד אלא שראוי לעשות כן. " (שולחן ערוך אבן העזר סימן כא)

ובשום מקום לא כתבתי שזה בעיה של האישה שהולכת עם אצבעות חשופות !
לא הבנתי את "וכדאי שיחמיר על עצמו שלא להביט בכלל,אבל מכאן עד לסובב את הגב לכל אישה שמדברים איתה יש דרך ארוכה" איזה דרך ארוכה יש ?? אדם שיודע שקשה לו לא להסתכל על האשה כשהוא מדבר איתה אז הוא מסובב את הגב כדי לא להיכשל !! איפה יש דרך ארוכה ?
יש כאלה שחושבים שאם הם יסתכלו על הרצפהמשה
הם יפתרו לעצמם בעיות צניעות ויתעלמו מזה שיש נשים בעולם (שלדידם - היו צריכות להישאר כל היום בכלוב). זה הרבה יותר רחוק מאשר שמירה על ההלכה של שמירת עיניים, זה כבר מלבין פני חבר(ת)ו ברבים ותפיסת חיים שלמה שאת מן הסתם לא מסכימה לה.
מצד שני, כל עוד הם לא כופים עלייך לא להסתובב שם אלא רק מסתכלים הצידה - זו זכותם, וזכותם המלאה.
 
וסתם הערה לגבי הרצפה - בינתיים זה נכון, אבל לאחרונה ראיתי יותר ויותר פרסומות שמופיעות על הרצפה (מי שהיה במפגש פסיפס יודע), וזה עניין של זמן שיופיעו גם שם פרסומות לא צנועות עד שגם לשם הם לא יוכלו להסתכל.
 
אישית - אני ממש לא מתלהב מלהסתכל על הרצפה, אבל לעיתים אני מגלה את זה כאין ברירה לאור לבושן הבוטה של הבנות שסביבי.
 
 
לגבי הרצפה צריך מאוד להיזהרotk100
שמעתי על מישהו ששם יד על העינים כשהלך ברחוב ובלי לשים לב התנגש באישה והעיף אותה איזה 2 מטר.

מה שאני עושה זה פשוט חי בגבעות שם אין כמעט נשים ואלו שכן יש לבושות על פי ההלכה (בחומש למשל אין שום אישה ברדיוס של 7ק"מ!)
אתה שוב מתייחס לאישה כאל...איציק הג'ינג'י
לא הוא לא מתייחס לאשה כאל...יהודי מרמ"ג
אלא שהוא יודע שהתורה אוסרת עליו להסתכל עליה שלא לצורך נישואים.
נמחק לך הסוף של ההודעה -otk100
וכן אתה צודק ! אני לא בצחוק מברך כל בוקר "ואל תביאני לידי ניסיון" !

" (שולחן ערוך אבן העזר סימן כא)


רגע..-Rעות-
בס"ד
 
אז מה אתה חי לך בגבעות..ונמנע מהנסיון..
 
אבל מה אם כל אלה שעובדים במשרדים לצד נשים?! יוצאים למכולת נשים..הולכים לפה ..נשים..
 
מה הם יעשו?!
 
זה לא שהם רוצים להסתכל על אישה ..זה פשוט כרוח המציאות...
 
 
כל אחד שיעשה השתדלות, ושיתרחק כמה שהוא יכולotk100
(לא הכל כורח המציאות)
עכשיו אני רואה שגם לי נמחק חלק מההודעה -otk100
מה שהיה כתוב בשורה למטה זה -

"צריך אדם להתרחק מן הנשים מאוד מאוד" !!! (שולחן ערוך אבן העזר סימן כא)
אני התחלתי לפני יומיים לשמור על הברית ועל העינייםאנונימי (פותח)
ואני לא מבין אתכם , ממה אתן נעלבות?
אתן יודעות איזה קשה ואיזה וויתורים הבנים עושים בזה שהם שומרים על העיניים?
זה קשה , וקשה מאוד (לי לפחות) רק המחשבה שיותר לא אהיה ם אישה ולא אראה ולא אשמע אותה.
חסר לי המגע, החיבוקים והנשיקות , הדיבורים והחברות , וכל הידידות
כל האהבה !
זה קשה - אבל זה הפגם הכי קשה , זהו התיקון של הדור שלנו "פגם הברית" ובינהם פגם העיניים
אתן אוליי לא יודעות כמה מעלות יש למי ששומר עיניים
כעת, אנו בדור האחרון .
כולנו גילגולים של דור המבול ודור הפלגה (אלה שבנו את מגדל בבל) ובאנו לעולם בדור אחרון כדיי לתקן מעשינו
הרי שהקץ קרוב, ה' יתברך הקצה לעולם 6000 שנה ונשאר בערך עוד 200 שנה עד לקץ , ובתאריך הזה , אם עד אז לא נתקן מעשינו  ה' יביא את גוג ומגוג מלה"ע ה-3 והאחרונה בה יימחקו 2/3 מהעולם מעל פני האדמה
ואז יישארו רק הצדיקים מה שאני יודע לפחות שהם שומרי הברית.
וגם כמה גויים ישארו בחיים ואתם שואלים איך זה ?
הרי גם לנוצרים יש 7 מצוות בני נוח כל מי שמקיימם יישאר חיי ויינצל במחלמה ואז בעולם הבא יהיו עבדים של היהודים.
אתם ואתן לא יודעים ויודעות כמה חמור פגם הברית והעיניים ושמעתי דיסק עד כמה עברות ומלאכי חבלה באים עלייך - למה אני צריך את כל זה ? זה קשה
הרי יש מלא אנשים שבעיניכם נראים צדיקים, הם כולם לבושים שחורים: עם כובע, ציצית, כיפה ,ופאות וזקן וכל היום יושבים ולומדים בישיבה רק גמרא ומשנה . אך הם פוגמים בברית,  הם הולכים לגיהנום  וכל התורה שלהם לא שווה כלום.
למשל אתן לכם כמה מעלות של מי ששומר את הברית, מי ששומר את העיניים הוא לא מגיע לגיהנום כל העבירות שהוא עשה , הוא מגיע לשמיים ה' יתברך רואה ששמרת על הברית הוא ייתן לך דקכים קלות ביותר לתקן את הנפש העיקר שלא תכנס לגיהנום, מי ששומר את העיניים כשהו הולך ברחוב ה' נמצא מאחוריו והשכינה מלפניו ושום דבר לא יכול לפגוע בו לא מהולמות העליונים ולא מהעולמות התחתונים .
מי ששומר את הברית הוא יכול להוציא אנשים מגייהנום - תראו עד כמה המעלות שלו.
אז מי שיירצה עוד להרחיב את הידע ייחפש את דיסק "אש הברית" ממנו אני קיבלתי את כל זה => זה האתר http://www.shomreybrit.com/
גם אם יש לך את כל התורה והמצוות של משה רבינו אם פגמת בברית , אם לא שמרת עיניים , כלומר אם הסתכל על אישה - אתה הולך לגיהנום וכל המצוות שעשית לא שוות אם לא שמרת על הברית.
וזה לא שאני הייתי ביישן שנכנסתי לדת בקטע של שמירת העיניים והברית אלא היו לי יחסים עם בנות גם נהנתי איתם ואני חושב שזה ייחסר לי מאוד , אז תבינו עד כמה זה קשה
עכשיו אני לא מתחייב שאשמור על העינייים כל החיים , עכשיו אני פשוט יודע שאני שומר עכשיו ואני שומר
אסור להתייאש מראש ולומר למשל - "מה עוד מעט בצפר מה אני ייעשה מלא בנות מכירות אותי , איך אני לא יאמר להן שלום? איך  לא אדבר איתם ?לא לחבק ולנשק? לא לשמוע ולראות אותן? איך להתעלם?
 אלו שאלות שגם אני מתחבט בהם כעת, תדעו שזה קשה.
על הברית עצמה אני מקווה שאשמור תמיד ה' יעזור לי.
ולא שנראתי מכוער, אני נראה טוב ברוך ה' ואני עדיין מתלבש איך שבא לי , לובש חולצות מצחיקות , מיקי מאוס , סופרמן (מי שיירצה או תרצה אהלה תמונות) , לא מגדל זקן ופאות. מסתפר איך שבא לי , אבל לפחות שומר על העיניים והברית שזה הכי קשה אבל לא בלתי אפשרי
אז תבינו בנות יקרות  - אני יגיד לכן למה אסור להסתכל על בנות - עזבו לרגע את כל העברות שזה גורם .
אני יידבר אתכן על מה אי שמירת העיניים עלול לגרום לבסוף, בסופו של דבר אם תסתכל על בחורה אתה תחשוב עלייה בטוח
ומהרהורים של היום יבוא לך חלומות בלילה ואז יכל לצאת לך קרי (מי שלא יודע מה זה , קרי  הכוונה לקרי לילה , זרע לבטלה , שהוא אכן באונס ולא בכוונה אך אפשר למנוע זאת ע"י שלא יהיו לך הרהורים ואיך לא יהיו לך הרהורים, על ידיי שלא יהיה לך על מה להרהר בכך שלא תראה. כתוב "רחוק מהעין רחוק מהלב")
אמנם כל אחד יכול הגיד "מה אתם רוצים. אני נוגע בבנות ומנשק ומחבק ומסתכל אבל עד למיטה , שם אני עוצר ואומר לא תודה" וכך נמנע זרע לבטלה .
זה גם מה שאני רציתי (ואולייי רוצה לעשות עדיין) אך למה להגיע ליידי ניסיון וגם לא כולם עומדים בו.
אך אפילו שנשמר מהוצאת זרע בכוונה יכול לבוא לידי ניסיון בלילה בחלומות, שם ייצא קרי וזה כבר לא בשליטתנו אז למנוע חלומות -> לא מערערים וכדיי לא לערער צריך => לא להסתכל
יש מבין
אני אוהב בנות , אוהב אתכן
אוהב את החברים שלי אהבת אחים
מת על אנשים ויחסים וקשרי אנוש
נקשר מהר לכל אדם ובטח לבנות
אבל ה' יעזור לי
אוהב אתכם
אני אוהב אתכן
ואווו.. נושא מסובךאורה...
מעריכה את מי שמצליח..
בהחלט קשה..
אולי אפילו קצת מוגזם..
אבל התורה בהחלט יודעת היטב על מה היא מדברת..

בנות די להעלב סתם..חילא דמשכנא
תעריכו את השומרים עיינים!!אוריה שמחה
אם כבר הוקפץ...golani
החסידים האלה נהגו לא בסדר.
אסור להסתכל בכוונה לשם הרהור, אבל להסתכל סתם ככה מותר.
את ההידורים שלהם שלא יעשו על חשבון אחרים.
מישהו יודע לתרץ את הסתירה הזו?הודעה1

בבא בתרא טז: ברית כרתי לעיני ומה אתבונן על בתולה, אמר רבא עפרא לפומיה דאיוב איהו באחרניתא אברהם אפילו בדידיה לא איסתכל דכתיב "הנה נא ידעתי כי אשה יפת מראה את", מכלל דמעיקרא לא הוה ידע לה.

מכאן משמע שהוא לא היה מודע ליופיה. וברור שעשה זאת כחלק מעבודת ה'.

 

לעומת זאת יש מדרש שאומר שה' נתן שכר לאבות שיהנו מהיופי של נשותיהן. משמע שה' רוצה שיהנה מהיופי הזה:

מישהו יודע לתרץ סתירה זו?

הכוונה שאברהם תמיד אהב את שרה בתור נפש, ואףקעלעברימבאראחרונה
על פי שנהנה מיופיה, מעולם לא שם לב שניתן להסתכל על יופיה במנותק מהנפש.


וכשהגיע למצרים היה חייב לשים לב אם היא יפה גם במנותק מהנפש ואם המצרים יראו אותה כיפה או לא.


הרי מעולם לא מצאנו שום חומרא שאדם לא יהנה מיופי אשתו, ואפילו התנא אבא חילקיה המלומד במופתים, אשתו היתה יוצאת מקושטת לקראתו שלא יתן עיניו באשה אחרת

שאלה לפרשת וישב - למה האחים שנאו את יוסף? (אני לאקעלעברימבאר

יודע את התשובה)


 

האם בגלל שיעקב אהב אותו מכל אחיו? ואז כל האחים שנאו אותו?

או בגלל שהוא בן רחל והם בני לאה?

מה פשר הפסוק הראשון בפרשה "והוא נער את בני בלהה וזלפה ויבא יוסף את דבתם"?

האם הכוונה שהביא את דיבת בני לאה שדיברו על בני השפחות, ואז יוצא שאחיו ששנאו אותו זה בני לאה?

או שהביא את דיבת בני השפחות ואז יוצא שבני השפחות שנאו אותו "על דבריו" כלומר על הדיבה, ובני לאה "על חלומותיו"?

והאם יהודה מוכר את יוסף כי הוא נציג בני לאה ולכן שונא אותו יותר מכולם והשאר רק בכעסם זרקו אותו לבור אבל לא היו מעיזים להרגו ויהודה היחיד שיזם נזק? או שמא  יהודה (חוץ מראובן) הוא האחראי היחיד מבין האחים שלוקח אחריות וממיר מוות במכירה?

 

ואם כל אחיו שנאו אותו בשווה כולל בני השפחות, איך הניסיון עם בנימין אמור לעזור? האם זה מבחן לבני לאה במסירותם על בן רחל, או מבחן על מסירות האחים על אח השני האהוב יותר על יעקב מהשאר?

לגבי בני השפחות זה מחלוקת רש"י רמב"ן.חסדי הים

על כל פנים, עיקר השנאה כמפורש בכתוב: "וְיִשְׂרָאֵ֗ל אָהַ֤ב אֶת-יוֹסֵף֙ מִכָּל-בָּנָ֔יו כִּֽי-בֶן-זְקֻנִ֥ים ה֖וּא ל֑וֹ וְעָ֥שָׂה ל֖וֹ כְּתֹ֥נֶת פַּסִּֽים: וַיִּרְא֣וּ אֶחָ֗יו כִּֽי-אֹת֞וֹ אָהַ֤ב אֲבִיהֶם֙ מִכָּל-אֶחָ֔יו וַֽיִּשְׂנְא֖וּ אֹת֑וֹ וְלֹ֥א יָֽכְל֖וּ דַּבְּר֥וֹ לְשָׁלֹֽם"

בנימין גם כלול בסיבת השנאה הזאת במידה מסויימת.

אם הבנתי נכוןטיפות של אור

ברצף השאלות אתה מביא כל פעם שתי אפשרויות: אחת שמעמידה את יוסף מול שאר האחים, והשניה שתולה הכל במאבק בין בני רחל לבני לאה

 

אני בצד הראשון, חושב שזה פשטות הפסוקים, וחושד שהדרך השניה נובעת מתפיסה שגויה של המציאות והתורה שמחפשת סמלים בכל מקום

אתה צודק שזה הפשט. מצד שני אי אפשרקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 13:35

 

 

 

 

 

להתעלם מהפסוק הראשון העמום "והוא נער את בני בלהה וזלפה".

 

אי אפשר להתעלם מהמיקריות שב"מקרה" יהודה מוכר את יוסף, שבמקרה שמעון נאסר, שבנימין מוצג כאהוב דווקא בגלל היותו בן רחל (אתם ידעתם כי שנים ילדה לי אשתי), מזה שנראה שיוסף אהוב על יעקב מכל אחיו כי הוא בן רחל, מהניסיון שיוסף מנסה את האחים דווקא עם בנימין בן רחל, מהתיקון שדווקא יהודה בן לאה ערב לו (והמקריות ההיסטורית ששבט בנימין הולך דווקא עם ממלכת יהודה ולא ממלכת אפרים), מהחלוקה ההיסטורית בין יהודה לישראל ממלכת אפרים, בין היות 2 השבטים החשובים בישראל יוסף ויהודה, ומההדגשה של התורה מכל בני יעקב את יוסף ויהודה בספר בראשית. (ואם נוסיף את דברי חזל - אז מי שיזמו להרגו זה שמעון ולוי).


 

אפשר גם להעלאות השערה שזה לא בני לאה מול רחל, אלא סיעת יהודה מול סיעת יוסף ללא קשר לאמהות (ואז זה מסתדר למה רוב השבטים כולל בני לאה התרכזו סביב יוסף בפילוג הממלכה נגד יהודה). וכתבתי על זה בתגובה למי האיש הח"ח, פה למעלה).

 

מצד שני יוסף מוצג כמיוחד גם לעומת בנימין, ללא קשר מובהק להיותו בן רחל. הוא נזיר אחיו, דווקא הוא מתברך ב2 שבטים ובשכם אחד על אחיו,  רק בו יתברך ישראל, שרק לו יגיעו ברכות האבות מכל השבטים, רק אותו יברך דווקא המלאך הגואל מכל רע ולא מלאך אחר, הוא זה שישלוט באחיו, הוא השבט היחיד שכל ישראל מכונה על שמו "נוהג כצאן יוסף", "עדות ביהוסף שמו". יוסף מוצג בבראשית כחצי אב חצי בן, כמעיין אב רביעי שסביבו האחים מתלכדים. בניגוד לבנימין.
 

לא בא להתווכח, רק לשאול שאלות

לשאלה באורך ורוחב שכאלומי האיש? הח"ח!

רק רבי ברוך רוזנבלום שליט"א יכול להשיב

זה שאלה קצרה שפורטה פשוט לסעיפיה, השאלהקעלעברימבאר
פשוטה - האם עיקר שנאת האחים זה כי יוסף אהוב מכולם, או שעיקר שנאת האחים זה שנאת בני לאה את בני רחל?


עוד תוספת מעניינת , זה שבשאר ההיסטוריה זה די הפוך - רוב השבטים מתפלגים מיהודה ונאספים סביב יוסף, בחלוקה בין יהודה לישראל (למעט שמעון ולוי. כך שזה חצי קושיא חצי חיזוק, שהרי ההארד קור של בני לאה זה 4 הראשונים, וראובן לא מצטרף או כי הוא בעד יוסף או כי יש קשר בין ראובן ליוסף שהרי שניהם בכורים, או כי ראובן שבט שלא מקבל מרות(כמו אצל דתן ואבירם או פלגות ראובן). וגם יששכר וזבולון יש בהם משהו קצת רחלי, שהרי נולדו בזכות מכירת רחל ללאה את התור. ומה אם גד ואשר בני שפחת לאה?) 

אולי איפשהוא יוסף הפך למודר-משהו באופן קאנונימי האיש? הח"ח!

אולי בברכת יעקב, אולי בברכת משה, ואולי זה חרה לחלק מהמחנות, צ"ע

אתה מתכוון לימי יעקב או לשאר ההיסטוריה?קעלעברימבאר

יוסף כתוב במפורש שהוא מיוחד משאר אחיו.


לגבי הסיבה שיעקב אהב אותו - בפשט כתוב כי הוא בן זקונים.


השאלה מה זה בכלל בן זקונים בפשט, ואם זה דבר בחירי, אז למה יעקב בחר דווקא בו.

עד סוף ספר בראשית רואים שיוסף מיוחד לא רק עקב היותו בן זקונים, אלא כי התברך  בברכות מיוחדות משאר האחים (החצי הראשון של ויחי)

לולי דמסתפינא הייתי מגדיר את זה אנדרדוגמי האיש? הח"ח!

וזה כאילו שירידת יוסף ממשנה למלך במצרים, למעין כינור שני למלוכה ולמשיחיות (בן יוסף רק כקדימון לבן דויד), עשתה את ביתו לאנדרדוג שאיתו הפכו להזדהות כל מי שחשו מודרים או נפגעים משלטון שלמה וכמובן המזדעזעים מלשונו ומתקיפותו הילדותית של רחבעם (קוטני עבה ממתני אבי)

בתקופת השופטים שבט יוסף היהקעלעברימבאר

השבט המרכזי ככתוב "בני אפרים הפכו ביום קרב...ויטש משכן שילה...וימאס בשבט אפרים". יהושע לא במקרה היה משבט אפרים.

 

בימי ממלכת ישראל שבט יוסף היה המרכזח בממלכה.


 

גם בימי רחבעם באים ישראל להמליך אותו בשכם, וכן רוב ישראל תומכים בירבעם כבר בימי שלמה. ואסף שחי בימי דוד מכנה את כל ישראל בשם יוסף. וגם ירמיהו 150 שנה אחרי חורבן ממלכת ישראל מכנה את ישראל בשם אפרים (למרות שאולי שם זה התיחסות רק לגולי 10 השבטים ממלכת ישראל). נראה שסמלית ותרבותית מרכזיותו של שבט יוסף נשמרה תמיד, גם אם לא פוליטית. 

 

כמובן שיוסף עצמו שלט על מצרים ועל אחיו, כלכל אותם במצרים, ויוסף ישית ידו על עיניך. 20 שנה אמנם היה מרוחק מהם, אבל 70 שנה הנותרות הנהיג את העם במצרים.

השאלה היא אם זה בגלל "לתתא" או "לעילא"מי האיש? הח"ח!

יעקב אומר "לא יסור שבט מיהודה", משה אומר "ואל עמו תביאנו". לכאורה הלעילא הוא על צד יהודה וממילא בית דויד הוא הנבחר להימשח לדורות. אבל משהו בעם זורם אל יוסף היפה תואר ויפה מראה (כמובן בפנימיות בהקשר שלנו, אבל גם בעצם במראה החיצוני - שמגרה גם את "הדוב" כפי שמפרשים בפרשתנו הקרובה - ובסופו של דבר באיזה אופן טבעי הוא שמולבש בכתונת הפסים "המשגעת" כפי שבעולם החילוני של דורנו זה מוגדר). אז יש צד לומר שגם הלתתא הוא אמירה שיש לה מקום.

אני חושב שיש שני רבדים בעם:קעלעברימבאר

הרובד הלאומי מרכזו שבט יוסף והוא הנציג של 3 האבות בישראל.

 

הרובד הפוליטי מרכזו שבט יהודה והוא הנציג של קדושת בית דוד כמלכי ישראל.

 

דווקא נראה שהלעילא זה יוסף, מידת היסוד שנוגעת-אינה-נוגעת במציאות הגשמית, בניגוד ליהודה ששם הקדושה כבר יורדת ממש לגשמיות למידת המלכות

נראה שלעילא ולתתא משמשים בשני הקשרים מנוגדיםמי האיש? הח"ח!

תיארתי הקשר של דבר תורה מול דבר העם; אתה מתאר הקשר של פשט/דרש מול רמז/סוד.
מכל מקום בנוגע לתירוץ שהצגתי בנוגע למקומם של בית יוסף ובית דויד, אולי מכאן השמות הסמליים בפילוג הממלכה: רחבעם בעצם דורש שיראו את רוחב היריעה והתמונה - הייעוד, החובה, האתגר - וייכנעו בפניה מול יהודה, ירושלים, המקדש. ירבעם דורש שהמלוכה תראה את כמיהת וערגת העם אל ימי הקדם ממש, טרם היות כל זה, אולי אפילו טרם מכירת יוסף ("והוא נער" - אולי זה באמת רמז, שמבקשים לחזור אל הנער שהיינו, טרם נמכרנו לעולם החיצוני והושלכנו מבית ההורים לבור).

זה לא רק סוד אלא פשט. יוסףקעלעברימבאר

שולט ביצרו הוא צדיק גמור, כלומר מתנשא מעל המציאות ופחות נוגע בה, כמידת היסוד.

יהודה ודוד הם בעלי תשובה , מכירים את כל המשברים של המציאות הגשמית ודווקא מתוך כך מתעלים וזדונות נהפכות להם לזכויות ומקדשים את קרבי המציאות, כלומר את מידת המלכות (פרץ וזרח נולדו מהזינות עם תמר, שלמה מבת שבע).


 

המימד הלאומי הוא עדיין תרבות מופשטת המתנשאת מעל המציאות, המימד הפוליטי הוא יישום התרבות בשטח ממש.


 

לעניין התורה: יוסף דווקא בתורה מקבל יותר מקום מיהודה - אפרים ומנשה כראובן ושמעון יהיו לי, המלאך הגואל אותי, בך יברך ישראל ישימך כאפרים ומנשה, שכם אחד על אחיך, ברכות אביך תהיינה לראש יוסף נזיר אחיו, הבכורה ליוסף.  ליהודה זה רק לא יסור. יהושע מאפרים והוא חשוב מכלב או נחשון. גם בברכות משה ברכת יוסף ארוכה הרבה יותר מברכת יהודה (רק לוי ויוסף מקבלים ברכות ארוכות) וגם שם הוא מכונה נזיר אחיו, כלומר הנישא על אחיו.

רק מהברית עם דוד והלאה מתברר יחודו המלא של שבט יהודה, כמו שכתוב בתהילים "ויטוש משכן שילה...וימאס בשבט אפרים ובאהל יוסף, ויבחר בשבט יהודה בהר ציון אשר אהב...ויבחר בדוד עבדו".


 

לגבי ירבעם, נראה שהוא רוצה לחזור למצב ימי השופטים בהם שבט יוסף היה המרכזי.


 

 

מכל מקום פיצול המלוכה הוא לא פתרוןמי האיש? הח"ח!

ברור לגמרי שהמקרא מותח את הקו בעניין להסביר שכבר אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה: פילוג הממלכה לא הישרה על עשרת השבטים רוח טהורה יותר מאשר זו של ממלכת יהודה (כולל שבטי לוי, בנימין ושמעון שנאספו אליה), אלא פורר לאבק כל תקווה להשיג יותר ממה שאליו כבר הגיע דויד ושלמה וסיימו את מלאכת הרועים.

פילוג המלוכה נעשה במצוות אחיה הנביא,קעלעברימבאראחרונה
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 23:53

כנראה ללא הפילוג היה גרוע יותר. כמובן שזה פילוג זמני.

 

ממלכת יהודה חטאה בסוף ימיה יותר "ושומרון כחצי חטואתיך חטאה" "צדקה משובה ישראל מבוגדה יהודה".


 

כמובן שהתכנון של אחיה היה ש10 השבטים ימשחכו לעלות לרגל לירושלים למרות הפילוג הפוליטי, וירבעם הרס הכל עם העגלים. אבל כנראה עדיין ללא הפילוג היה גרוע יותר, עובדה ששום נביא לא אומר לאחד מחדש אחרי עגלי ירבעם, וכנראה שללא הפילוג רחבעם היה נושא נשים נכריות שהיו מדרדרות את המצב גרוע יותר.


 

אבל נראה שגם בימי דוד ושלמה, שבט יוסף היה חשוב יותר משבט יהודה למעט בית דוד המולך. הבירה בגבול יהודה ובנימין, וערי המסכנות 2 מהם בנחלת יוסף - גזר ומגידו. לדוד יש גיבורים רבים מבנימין, וירבעם איש חשוב בימי שלמה, ונראה ששכם היתה חשובה, וירושלים עדיין היתה עיר קטנה בימי שלמה. היו בה הרבה מבני ציבור, אבל ייתכן שהיא היתה קריית המלוכה והמקדש ולא הרבה מעבר. על חברון מרכז שבט יהודה כלל לא שומעים ברגע שדןד מולך על כל ישראל ועובר לירושלים

אסכם את 4 האפשרויות (או שילוב שלהם):קעלעברימבאר

א. שנאת האחים את יוסף

ב. שנאת סיעת לאה את סיעת רחל

ג. שנאת בני שאר האמהות את בני רחל (חיזוק לזה הוא שיעקב לא אומר לדן ונפתלי להשאר כשבנימין הולך למצרים, למרות שהיה אפשר לחשוב שמעדיף שאם בנימין ימות, ישארו 2 בנים שרחל קראה בשמם).

ד. שנאת סיעת יהודה את סיעת יוסף

קיצור הלכות חנוכה ללימוד למנהגים השוניםעיתים לתורה

ניתן ללמוד את עיקרי הלכות חנוכה בתמציתיות על פי המנהגים השונים בעמוד קיצור הלכות חנוכה וכן בקובץ המצורף.20251207222511.pdf

 

או ישירות לפרק הנדרש:

 

זמן הדלקת נרות חנוכה – מפרט ארבע מדרגות בזמן ההדלקה מהמהודר לקל.

 

אכילה, לימוד ומלאכה קודם הדלקה – כפשוטו.

 

החייבים בהדלקת נר חנוכה – דין איש ואשתו, קטנים, בחורי ישיבות, חתן וכלה בערב חתונה, שותפים בדירה.

 

משפחה שמתארחת בחנוכה – דין השתתפות בפרוטה, יש להם יחידת דיור נפרדת. הבעל והאשה מתארחים במקומות שונים.

 

חיוב הדלקה מפני החשד – אורח עם פתח משל עצמו. בית עם שתי פתחים והדין בימינו.

 

מקום העמדת נרות חנוכה בבתים שונים – מקום לכתחילה לדירת קרקע. לבניין מגורים. למתגוררים בקומות גבוהות.

 

הדלקה נרות חנוכה מחוץ לבתים – הדלקה במלון, רכבת, ספינה, מטוס ואוהל.

 

הדלקה בבית הכנסת – זמן ההדלקה.הדלקה חוזרת בביתו.

 

'הדלקה עושה מצווה' – הדלקה במקום רוח. במיעוט שמן. טלטול הנרות. נרות שכבו.

 

פתילות ושמנים לנר חנוכה – הידור בשמן זית. שמן למאור. פתילה מצופה בשעווה. נורה חשמלית.

 

הברכות על נרות חנוכה וסדר ההדלקה – ברכות ההדלקה. ברכות לאדם שרואה נר חנוכה. דגשים בהדלקה.

 

מלאכה לנשים – המנהג להמנע ממלאכה. זמנו. וגדרי המלאכות שנמנעו.

 

שבת חנוכה – תפילה והדלקה ערב שבת. טלטול חנוכיה בשבת. הבדלה.

 

כיבוי נרות חנוכה ושימוש באורן ובשמן – שימוש בנרות. לאחר שיעור המצווה. שימוש של מצווה. כיבוי הנרות. הנאה מהשמן הנותר.

 

הלל ועל הניסים בחנוכה  – סדרי התפילה ודין שוכח. חיוב הלל לנשים.

 

הספד, תענית והנהגות האבל בחנוכה‎ - תענית יחיד, יארצייט, ערב ראש חודש. הספדים. דיני אבלות. בית עלמין.

 

מנהגים, הנהגות וסגולות בחנוכה – אוסף מנהגי חתונה בתפוצות ישראל השונים.

 

 

 

 

 

הפצת תורת חכמי הספרדים והמזרחמכון דרכי אבות

שלום וברכה, לשם פרויקט חשוב למען הפצת תורת הגאולה של חכמי הספרדים והמזרח, מי שיש בידו חומרים, וציטוטים, ספרים, סיפורים, ומקורות של חכמים ספרדים(צפון אפריקה והמזרח, וכן חכמי תימן) שקשורים בגאולת ישראל, ארץ ישראל, מעלת ישראל, בין ישראל לעמים, תיקון העולם, ויחס למודרנה, וכן תורה ועבודה

וכן גם נושאים ומקורות שמקבילים/מתקשרים לספר הקדוש ספר אורות של הראי"ה קוק זצ"ל

לשלוח בבקשה לכתובת מייל [email protected]

לטובת פרויקט חשוב ומוצלח שמחכה לצאת לפועל במהרה

תבוא על כולם ברכת טוב וברכה ושמחה לכל עם ישראל אמן

הרב יצחק דדון שליט"א, ממרכז הרב, אסף חומרים רביםהסטוריאחרונה
את חלקם פרסם בספריו 'אתחלתא היא'.
איזה קשר יש ביןשאלת גיוס ת"ח לשאלת בטחון והשתדלות?קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ב בכסלו תשפ"ו 22:03

(פוצל משרשור אחר - לפני שאני טורח לכתוב מגילה,יש פה חברה שעוד יש להם - בית המדרש )

דיברתי על השפעהקעלעברימבאר
תרבותית סוציולוגית, לא השפעה גנטית-גזעית.


דווקא אפריקה מוכיחה שכישלונה נובע מסיבות תרבותיות ולא גנטיות,שהרי לפני 3000 שנה הכושים בכוש בנו פרמידות נחמדות בזמן שהאירופאים היו ברברים. כך שזה לא גנטיקה אלא תרבות

לפני שאני טורח לכתוב מגילה,יש פה חברה שעוד יש להםצע

כח לדון על גיוס ת"ח, ועל סוגית ביטחון והשתדלות, נס וטבע?

או שמיצתם מזמן?

גיוס תלמידי חכמים זה נושא מרתק.מי האיש? הח"ח!

מזה אף פעם לא נגמר.
כמובן, תלוי בפורום - יש פורומים שבהם אפשר לדון עד שמנהלים רואים פתאום שיש איזה חופש ביטוי לא נוח, חוטפים חאלאסטרא וחוסמים משתמשים, כי ככה יותר נעים וקל.

ניכר שיש מי שלא מיצה טיפות של אור

(תכתוב)

(אם מתאים לך)

תוכן חדש יכול להיות מבורךפתית שלג

אבל לי נמאס מוויכוחים מסתעפים ומבולגנים, שלא מסתיימים ונוגעים בלשון הרע ועין רעה.

חוץ מזה יש לי הרגשה שכל הדיון סביב הנושא הזה בכל מקום שיהיה- הוא מאוד פופוליסטי ורגשני. ואם היו מקשיבים אחד לשני, מנהלים דיונים לוגיים ברמה גבוהה, וכל אחד היה מוכן להתגמש בשביל להגיע לפיתרון, היו יכולים להגיע למסקנות מוכרחות ומתווה מוסכם.

 

צריך לעשות טבלה עם כל תתי הנושאים שקשורים לזה ולפתח כל אחד בפני עצמו.

לדוגמה:

*מה הצורך הלאומי

*מה עולה מהמקורות

*מה היתה הנהגת גדולי הדור הקודם, ומאיזו סיבה

*האם הצבא יכול\מוכן להתאים את עצמו לחרדים, ומה הוא צריך לעשות בשביל זה

*מתווה אפשרי ומי צריך לנהל אותו

מה עוד?

צע - פוצל מכאן שרשור על השתדלות וביטחון וגיוסטיפות של אור
איזה קשר יש ביןשאלת גיוס ת"ח לשאלת בטחון והשתדלות? - בית המדרש


(אני כותב את זה מכיוון שזה כנראה עונה על השאלה שלך)

תכתוב מגילה, אבל אמיתיתגבר יהודי

ואז תוכל להשתמש בה בחג הפורים.

או למכור לאחרים.


זה יהיה יותר מועיל לאנושות מאשר לכתוב הודעות ארוכות בפורום שלא ישכנעו אף אחד...

מי אמר שהמטרה שלו לשכנע?שלג דאשתקד
שיכתוב הרבה דברים, אולי חלק מהם טובים ומעניינים ויחכימו אותנו
אין לבית המדרש ללא חידוששלג דאשתקד
מיצינונקדימוןאחרונה
שאלה הלכתית: נופש בחנוכהשלג דאשתקד

כעיקאון, אדם שיש לו חצר עם שני פתחים, צריך להדליק בשניהם מפני החשד (חומרת החובה "מפני החשד", מסובכת מעט. דומני שהתוס' דן בנושא. אבל ברור שזו הלכה שמופיעה בגמרא ויש לה ראיות מעבר להלכות חנוכה).

לפי זה, לכאורה כל אדם שיש לו שני בתים - חייב להדליק בשניהם, ואם כן, אסור גם לצאת מהבית לנופש אם אין מי שידליק כל ערב נרות חנוכה בבית. זה לכאורה היקש פשוט, אבל ההלכה מאטד קשה ליישום: איך יתנהג, אם כן, אדם שיש לו הרבה בתים בהרבה מקומות (בהנחה שהם לא מאויישים), וזה לא דבר נדיר (כבר בגמרא מסופר על רבי אליעזר בן חרסום ורבי טרפון שהיו להם נדלן רבים). לכאורה עליו להדליק נרות חנוכה במקומות רבים בעולם בכל ערב!

יתכן שבית שהוא חא גר בו באותו לילה, לא נחשב לבית שלו לעניין זה. אבל זה קצת מוזר נוכח הנימוק של "מפני החשד". והדבר גם תמוה, לאור הפסיקה שאכסנאי שיש לו כניסה נפרדת, מדליק בכניסה שלו ולא משתתף בפרוטה (כמו שהיה נוהג מעיקר הדין לו לא הייתה לו כניסה נפרדת).


הסתכלתי בקטנה בספר של הרב הררי, שהוא כתב שראוי וכדאי שימנה שליח שידליק שם נרות (אאל"ט מציין חוברת של הר"מ אליהו), אבל לא משתמע שזו חובה לעיקובא.

אשמח לשמוע על מקורות או את חוות הדעת של חכמי המקום.

לא חושב שיש חשד במקרה כזהברגוע

אם אתה יוצא לנופש או שיש לך בתים שלא גרים בהם, אנשים רואים שאין אור בבית ומבינים שאין שם אנשים עכשיו.

>>טיפות של אור

הרב פיינשטיין כתב שלא צריך להדליק מפני החשד כשמפורסם שנסעו מהבית או כשדרכו ללכת לחמיו או אביו (אגרות משה יורה דעה חלק ג סימן יד). ר' שלמה זלמן אוירבך אמר שלא צריך להדליק מפני החשד כשניכר לעוברים ושבים שאין אף אחד בבית (הליכות שלמה פרק יג אות י). הרב קנייבסקי שאל את החזון איש האם סגירת תריסים מועילה והחזון איש לא ענה לו, ובפועל הוא היקל לעצמו (ספר 'נר חנוכה' פרק ד הערה לב)

 

(השתמשתי בהפניות של הפסקי תשובות. הפסקי תשובות עצמו פוסק שהיום בכלל לא חוששים לחשד כמו שכתבו האחרונים, ובהערה כתב שלמחמירים שכן לחשוש נכון לסגור את התריסים וכדומה כשהולכים לנופש)

 

וואושלג דאשתקד
תודה רבה!!
בשמחה ☺️טיפות של אוראחרונה
לפעמים זה מעציב שיש ספרים כמוחסדי הים

ה'פסקי תשובות' בעולם.

במקום לעודד להשתמש במח, יש סלט של דעות.

1. גדר החשד נאמר רק לגבי הבית שמתחייבחסדי הים
בו מעיקרא. 2. בהרבה מקרים גם במציאות אין חשד.
בפשטות בדורותינו לא שייך חשדהסטורי

רבים מדליקים בפנים ויש שפוסקים כך לכתחילא.

גם רבים מדליקים מאוחר - כך שיתכן שעדיין לא הדליק.

מעבר לזה, כנראה שבזמן הגמ' אנשים הרבה פחות נסעו ממקום למקום ואם מישהו נסע, זה היה ידוע בעיר.


היום אם אראה ששכן לא הדליק, אניח בפשטות שהוא לא בבית.


ואחרי כל זה - שאלה למעשה שואלים רב מוסמך ולא פורום אנונימי.

למה אצל שכם בן חמורקעלעברימבאר
כתוב "ותדבק נפשו בדינה בת יעקב" לעומת אמנון שכתוב בו "וישנא את תמר שנאה גדולה מהאהבה אשר אהבה"?


ועוד אמנון הוא סמל לפי המשנה לאהבה שתלויה בדבר, ואילו רק על 2 אנשים כתבו שדבקה נפשם במישהו, על שכם על דינה ועל נפש יהונתן שדבקה בדוד, ששם זה דווקא סמל לאהבה שאינה תלויה בדבר

נדמה לי שיש לך טעות מתודולוגיתשלג דאשתקד

אאל"ט לפני האירוע עם תמר, גם אמנון אהב אותה אהבה גדולה וכו וכו. וזה מפורש בתנך (אין בידי זמן כעת לעיין, תתרן אותי אם אני טועה).

אצל אמנון הייתה סעבה שבטל הדבר ולכן בטחה האהבה. בגמ' בסנהדרין מוסבר למה פתאום בטלה האהבה. בכל מקרה אצל שכם זה לא קרה.

דיברתי אחרי המעשה, אצלקעלעברימבאר
שכם אחרי המעשה כתוב "ותדבק נפשו בדינה בת יעקב ויאהב את הנעאה וידבר אל לבה" כלומר זו אהב שאינה תלויה בדבר.


אצל אמנון אחרי המעשה אמנון שונא אותה, כאשר לפני זה אהב אותה.


השאלה למה אצל שכם זה לא אותו דבר כמו אמנון

לא הבנתישלג דאשתקד

הפסוק שאתה מצטט הוא לפני מעשה. "לאחר מעשה" שכם לא היה בהכרה ;)

(האם אתה יודע מה התכוונתי לגמרא בסנהדרין?)

מעשה התכוונתיקעלעברימבאר

המעשה של שכם עם דינה. לא הברית מילה.

 

כתוב "וישכב אותה ויענה" ואחר כך "ותדבק נפשו בדינה ויאהב וידבר על ליבה" ואחרי דברי האחים אליו "כי חפץ בבת יעקב".

 

הגמרא בסנהדרין היא לא כפשוטו. היא משל שהיצר ללא אהבה של אמנון ביטל ממנו את כוח ההולדה הרוחני. שהרי בשביל הולדה מבחינה רוחנית צריכה להיות אהבה אמיתית ולא רק יצריות (ולכן כיום התרבות המערבית שרואה באהבה רק יצרים, גם בזה להולדת ילדים)

לא הובנתישלג דאשתקד

האהבה של אמנון לא בטלה "לאחר מעשה". היא בטלה כי תמר עשתה פעולה שגרמה לו סבל ונזק, ולכן כבר לא היה לו סיכוי לבצע עוד פעם את המעשה הזה.

אצל שכם, לכאורה גם לאחר מעשה, תמיד הייתה ציפייה למעשה הבא ;) לכן הוא עוד לא הגיע לשחב שבטל הדבר ובטלה האהבה.

 

במחילה מכבודך, לא הבנתי את הפרשנות האלגורית שלך לדברי הגמרא, הרי הגמרא שואלת את שאלתך: "מאי טעמא" (=למה הוא פתאום שנא אותה), ועונה את תשובתי: "אמר ר' יצחק: ... קשרה לו נימא ועשאתו כרות שפכה".

מה יותר ברור מזה??

גם עוג שזרק הר על ישראל זה כפשוטו?קעלעברימבאר

"כל אהבה שתלויה בדבר - בטל הדבר בטלה האהבה. וזו אהבת אמנון לתמר" (אבות).


 

כלומר אמנון שנא את תמר כי אהב אותה רק בגלל היצר. כשהיצר הגיע לסיפוקו אז נגמרה האהבה. לאור זאת צריך להבין את המדרש כמשל.

חזל מדברים בקודים משליים באגדתות. אחרת מה אכפת לנו מה קרה מבחינה ביולוגית בין אמנון לתמר ולמה הגמרא צריכה להזכיר זאת? ולמה ה' יושב ועוסק בפלגש בגבעה אם נימה מצא לה או זבוב מצא לה. ברור שזה משלים עמוקים , כבכל אגדתא בגמרא שמדברת במשלים.

 

לגבי שכם. השאלה למה התורה מדגישה אצל אמנון ששנא אותה, ואילו אצל שכם מדגידה שאהב אותה. שום מילה התורה לא מיותרת. היה אפשר לא לכתוב שדבקה נפשו בה (שזה עצמו תיאור קיצוני מאוד לאהבה, שטפילו אצל יעקב ורחל לא כתוב). ועצם ההשוואה בין תגובת התורה בין שני מקרי העינוי אומרת דורשני

נראה לי שחפרנו לכיוון הלא נכוןשלג דאשתקד

זה שיז פרשנים/אגדות שיש בהם עדיפות לפרשנות אלגורית, זה לא סיבה לפרש כך את כל דברי חזל. בפרט באגדה שנועדה לתת תשובה לשאלה - איזו מטרה יש לגמרא, לשאול את השאלה הפשוטה שלך ולתת תדובה אחרת? בכנות, לא הבנתי.

אתה לכאורה, מתעקש מעט ש"בטלה האהבה", משמע נגמר האקט. אבל לא מובן למה להגיד ככה. אולי בטלה האהבה משמע שנגמר האירוע של האקט (אמנון נהיה סריס; או סתם, הוא רצה רק סצנה אחת ומבחינתו זה הספיק ונגמר). אז אצל שכם ודינה פעם אחת לא הספיק; הרי הוא התכוון לחיות איתה ביחד לאורך שנים.

סתם לתשומת ליבך, כהן לא מייבם גרושה - למרות שהייבום עצמו, כלומר סצנה אחת, דוחה את איסור גרושה לכהן - כי יש חשש שסצנה אחת תגרור אותם לקיים את זה שוב ושוב. כלומר, בעולם ערכי ונורמלי, אהבה לא בטלה אחרי הגמירה הראשונה...

זה סיבה לפרש את חזל כשדבריהם תמוהים, והמימראקעלעברימבאר
על אמנון תמוהה עם זה כפשוטו.


חזל גם מלמדים אותנו מסר באגדתות. למה להם לציין שנהיה מסורס. גם אם נאמר שכפשוטו נהיה מסורס,אז זה נכתב כי יש מאחורי זה מסר. כלומר אולי ה' גילגל שיסתרס כביטוי להמעטת כוח ההולדה הרוחני (להבדיל נקיעת הירך של יעקב מייצגת משהו סימבולי למרות שקרתה במציאות).


אין הכוונה שאהבה בטלה מייד עם הפעם הראשונה, אלא שכל דבר ייצרי בסוף ימאס, אלא אם כן יש מימד נשמתי שמחיה אותו.


השאלה לא על העקרון הטכני למה שכם אהב את דינה, אחא למה התורה מציינת לכתוב את זה

כלומרשלג דאשתקד
אם ננקה את כל רעשי הרקע, פשוט אתה שואל: למה השתמשו במילה "אהבה" ביחס לשכם ודינה?
גם. וגם למה התורה ציינה זאת. וגם למהקעלעברימבאר
השתמשה בביטוי קיצוני "ותדבק נפשו בדינה" שנאמר רק על דוד ויהונתן ששם זה סמל לאהבה שאינה תלויה בדבר
מעשה התכוונתיקעלעברימבאר
המעשה של שכם עם דינה. לא הברית מילה.



כתוב "וישכוב אותה ויענה" ואחר כך "ותדבק נפשו בדינה ויאהב וידבר על ליבה" ואחרי דברי האחים אליו "כי חפץ בבת יעקב".



הגמרא בסנהדרין היא לא כפשוטו. היא משל שהיצר ללא אהבה של אמנון ביטל ממנו את כוח ההולדה הרוחני. שהרי בשביל הולדה מבחינה רוחנית צריכה להיות אהבה אמיתית ולא רק יצריות (ולכן כיום התרבות המערבית שרואה באהבה רק יצרים, גם בזה להולדת ילדים).



וכן משל לכך שכל רצון הנובע מיצר, בסוף ייגמר והכוח  הפרודוקטיבי שלו (במקרה של ע,ריות יצר ההולדה) יעלם. בניגוד לרצון הנובע מהנשמה, שגם אחרי שהגיע למיצוי תמיד יהיה רצון חדש "בכל יום יהיו בעניך כחדשים", והוא גם מחיה את היצר הגשמי שתמיד יהיה רצון. אדם שיאכל סעודת מלכים סתם פעם בשבוע בסוף יימאס לו ורף הריגוש שלו ידרוש דבר גבוה יותר. אדם שאוכל עם אווירת שבת, עצם הקדושה תגרום לו שלעולם לא ימאס לו מסעודות שבת, וכן בשאר התחומים זה כך.  ולכן אמנון התבטל ממנו באותו רגע יצר ההולדה, וזה הכוונה שנעשה כרות שפכה (וגם מה שהיה לתמר זה משל).

--חסדי הים
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"א בכסלו תשפ"ו 18:46

אז איך תסביר את קושית הגמרא ותשובתה:

"והא דרש רבא מאי דכתיב (יחזקאל טז, יד) ויצא לך שם בגוים ביפיך שאין להן לבנות ישראל וכו'? שאני תמר דבת יפת תואר הואי"

הרי לא שייך לשאול. הכל משל לפי דבריך.

לא מבין מה אתה רוצההסטורי
אנשים שונים מגיבים רגשית שונה, אין מה לשאול "למה כתוב?", כתוב כי כך היה...
התורה לא כותבת סתם דברים, כל מילה בתורה לאקעלעברימבאר
מיותרת.


וההשוואה ההפוכה בין שני מקרי העינוי בתנך אומרת דורשני.


מה גם שהאמירה "ותדבק נפשו בדינה" היא אמירה קיצונית, ורק על יהונתן שדבקה נפשו בדוד,זה נאמר. ושם זה סמל לאהבה שאינה תלויה בדבר

לא יודע איפה הבנת בדברי שהתורה כותבת סתם דבריםהסטורי
בשני המקומות הדברים נצרכים להבנת המשך האירועים ולכן התורה כתבה אותם.


דווקא לדבריך התורה היתה צריכה לשנות ממה שהיה ואז לא מובן למה לכתוב זאת...

התורה כבר כותבת:קעלעברימבאר

"ולא איחר הנער לעשות הדבר כי חפץ בבת יעקב" וברור מדבריו מוהר ומתן שהוא חפץ מאוד.

 

למה התורה בחרה להדגיש "ותדבק נפשו בדינה"? ועוד למה ביטוי קיצוני כזה?

 

ולאור ההשוואה ההפכית ממקרה העינוי השני במקרא, של אמנון, ולאור ההשוואה של הביטוי לדוד ויהונתן, זה ממש זועק דורשני

זאת שאלה אחרתהסטורי
התורה באה להבהיר את המהלכים שלו, שבסופו של תהליך, והתגובות למעשה, מוציאים את ההו"א של מלוכה משמעון ולוי (אחרי שראובן ידחה) ומעבירים ליהודה.
(איפה כתוב שנפש יהונתן דבקה בדוד?)טיפות של אור
כתוב 'נקשרה' (שמואל א יח)חסדי הים
(את זה ראיתי והמקבילה שראיתי זה יעקב ובנימין)טיפות של אור
לא כתוב, ציטטתי מהזכרון. (אבל זו משמעות דומה)קעלעברימבאר
אה, רק רציתי לדעתטיפות של אור
כאילו ציטטתי בטעות חשבתי שכתוב דבקהקעלעברימבאר
אמנון רצה אותה כחפץ, לכן מתחיל 'הפוך'חסדי הים

(תעיין ברש"י אצל הפעולה אצל שכם על פי המדרש רבה, ותדקדק בשינוי הסדר בשמואל ה' יג ותבין לגבי אמנון), לכן לשון המשנה 'דבר'.

שכם באמת אהב אותה מצד אישיותה.

👍קעלעברימבאראחרונה

אולי יעניין אותך