חיסוני שפעתנועה1111
היי בנות
אמח אוטוטו מסיימת שבוע 15 .
האם לעשות חיסון נגד שפעת? עד לפני ההיריון הייתי עושה כל שנה..
והרופא רק בעוד שלוש שבועות ...
מה אתם ממליצות?
אני לא עושה לא בהריון ולא עושה גם כשכן בהריוןבימבה אדומה
אישית לא חושבת שיש מה להעמיס על הגוף את הכימיקלים האלה כשב"ה משתדלים להיות באורח חיים בריא. (תזונה טובה פעילות גופנית וכו')
וכשכן חולים אז נותנים לגוף עזרה קטנה... מה גם שכל פעם זה לנגיף ספציפי ולא לכל נגיפי השפעת. ואחרי החיסון הרבה חולים מעצם העומס שזה הביא לגוף... קיצר, לא..
מה ההבדל בין שנה שעברה להשנה?מוריה
בהריון יש יותר המלצה.
בגלל ההיריוןנועה1111
זה ההבדל שחס וחלילה לא יזיק ..
כתבתי- בהריון יש יותר המלצה לעשות.מוריה
ממליצים לעשותPIKA
שפעת זו לא הצטננות, שפעת יכולה להחמיר למצבים קשים.
תודהנועה1111
תעשיציפ'קה
חום בהריון הוא מאוד מסוכן לתינוק.
כשהייתי במחלקה להריון בסיכון מי שהייתה איתי בחדר הייתה עם שפעת שקצת סיבכה את התינוק
היו דיבורים על לזרז לה את הלידה
לא יודעת מה קרה בסוף אבל זה היה ממש מלחיץ
אמאלהה לא פחדת להיות לידה???ה' אלוקינו

לפותחת-תעשי. אני כמעט בטוחה שזה מחסן גם את התינוקי כשיצא בע"ה

בטח שפחדתי.ציפ'קה
לא נגעתי בה לא התקרבתי אליה, סגרתי את הוילון תמיד. למרות שהתחסנתי
תודהנועה1111
אני יעשה
וואי מפחידנועה1111
אני ילך לעשות בטוח
למה צריך לעשות חיסון שפעת?אביול

באמת שואלת..

נשמע לי חיסון מוזר ומיותר. אני טועה?

חיסון לשפעת1234אנונימי

מוריד את הסיכוי לחלות בשפעת ב50%, שפעת זו מחלה לא נעימה, במשך כמה ימים יכול להיות חום ומרגישים כווץ'. 

מצד שני, החיסון הוא בטיחותי לחלוטין... בעיניי זה שווה את זה

זה מה שהרופא אמר לי

מדייקתברכת ה
החיסון לא ניתן למניעת החום והכווץ׳, הוא ניתן למניעת הסיבוכים. ולכן מומלץ עי משרד הבריאות בעיקר לאוכלוסיות בסיכון לסיבוכים, שזה, בין היתר, נשים הרות.
כמו הדוגמא שניתנה פה לעיל.
בברכת חורף טוב לכולן!
אגה לגביבשורות משמחות
בטיחותי כל שנה יוצא חיסון מחודש ככה שמבדקי בטיחות זה לא רלוונטי לומר על החיסון הזה.
חיסון שיוצא לשיווק צריך לעבור שלושה מבחני בטיחות בטווח של כמה שנים קדימה.
לא מזלזלת ברופא שלך, אבל הרבה רופאים לא מודעים למידע שמתחדש כי אין לי זמן להגיע לזה ולכן הם מסתמכים בעיניים עצומות על כל מה שמשרד הבריאות מפרסם בפומבי ולא נוברים במידע חשוב באמת במסמכים שהמשרד מפרסם באתר.
אז איך החיסון מקבל אישור?רינת 29
ללא שלושה מבדקי בטיחות...
אווובשורות משמחות
זו שאלה לסגן שר הבריאות, איך מחדלים כאלה קורים?? יש מי שממן את האישור הזה גם בלי מבדקי בטיחות..
זה חיסון שמקבלים בכל העולםרינת 29
וכשיש רגולציה, לא כ"כ בקלות מבטלים אותה.
לפי מה שאת אומרת, באופן מובנה לא *יכול* להיות חיסון לשפעת (כי הנגיפים משתנים בכל שנה) וזה מחדל לא פחות.
נכוןבשורות משמחות
אין באמת חיסון לשפעת בעצם.
גוף בריא עובר שפעת באופן קל, עם תזונה בריאה והשלמת חוסרים ויטמינים וכו'
כן כבר נתקלתי ברופאים שבטוחיייים שמותר לאכול הכל כשחולים, ואם נודה על האמת אוכלים מסויימים רק מרעים את המצב החיסוני.
צריך להתפכח מול מערכת הבריאות, סהכ יש הרבה התקדמות מבורכת ויש גם הרבה מחדלים שמכניסים הרבה כסף ליצרני המזון הגדולות, למועצת החלב, לחברות התרופות ויצרני החיסונים וכמובן.. למדינה שלנו. אז למה שיפסיקו?
ידע זה כוח!! חשוב כל הזמן לחפש תשובות, לקרוא, הרופאים כבר מזמן הם לא ה'שאמן' החברתי.
רופאת ילדים שטוענת שאני קוראת מידע לא אמין באינטרנט והיא בעצמה נותנת לי מידע שנדלה מאתר חדשות?! תביני מאיפה היא מתעדכנת על מצב בריאותי במדינה.. הזוי לא? אז איך אפשר לסמוך על רופאים שאומרים לי להתחסן כשהם בעצמם לא יודעים דבר על החיסון, או שבכלל הם יודעים, הם בחיים לא יתחסנו לשפעת אבל חלילה שלא ידעו את זה אחרת הם יעופו מהכיסא שלהם.
רופאיםבימבה אדומה
הולכים להשתלמויות...

(בגדול יש לא מעט שאני מסכימה איתך, כן?)
הולכיםבשורות משמחות
משתלמים את צודקת, אבל מי מכתיב את התכנים.. כן? ויש לאותם איגודים אינטרסים..
קוטל החיים השלישי בעולם הוא רפואת יתר (בין היתר חיסון שפעת)
השתלמויות.. לוביסטים עוד לא הזכרת אפילו (הלוביסטים שמוכרים תרופות וחיסון..שפעת...)
את מתכוונתשירוש16
לרפואה מתגוננת. (אין מושג כזה של רפואת יתר...)

אכן, טעויות רפואיות מהוות אחת מסיבות המוות המובילות במדינות מפותחות.
אבל אין קשר בין זה לבין רפואה מתגוננת.

אגב , לגבי מקורות המידע של הרופאים/אחיות וכו - אינטרנט הוא האחד והמרכזי שלהם. אבל לא כל אתר או כתבה מהווה מקור מידע מוסמך.
מחקר רפואי צריך לעמוד בקריטריונים מסוימים על מנת להתוות דרך לשאר הרפואה.
תתפלאי - רוב הכתבות באינטרנט לא עומדות בסטנדרט אקדמאי המתאים כדי להוות מקור מידע רפואי אמין.
למרות שהן נראות מאוד משכנעות...
ברור, בונים על חוסר הבנה של הציבור, וגם במחקריםתפוחים ותמרים
אקדמיים יש הטיות סטטיסטיות. אחד המחקרים המזויפים הגדולים טען לקשר בין חיסונים לאוטיזם, ועד היום מצוטט כמעט בכל דיון בנושא, על אף שהופרך.
בכל מחקר אקדמאי יש הטיהשירוש16
העיניין במחקר אקדמאי - שהוא חייב לציין זאת במפורש שהיו בו הטיות. (או כל מנגנון אחר שהיה יכול להטות את תוצאות המחקר...)

לגבי המחקר שמדבר על חיסונים שהזכרת פה-
מדובר במחקר ספציפי שלא נועד לבדוק את הנושא של חיסונים. אלא נועד לסייע בתביעה נגד חברה מסוימת ולקשר בין מוצר מסוים שלה לאוטיזם. (שזה לכשעצמו אסור בתכלית במחקר האקדמאי).
בתוך המחקר, כחלק מהמסקנות, ציין החוקר שכל הילדים שחלו באוטיזם עברו דרך הקופת חולים וקיבלו את שיגרת החיסונים.
- הוא לא ציין שכל ילדי המחקר קיבלו את החיסונים בזמן, לא רק הילדים שחלו באוטיזם.
- הוא לא ציין שאוטיזם הינה מחלה גנטית ולא כתוצאה מסיבות סביבתיות.
- המחקר לא נועד לבדוק תופעות לוואי של חיסונים ולכן ההערה הזאת לא במקומה. קל וחומר שלא מהווה בסיס לקשר בין חיסונים לאוטיזם.
- החוקר עצמו הודה בטעותו ובהמשך גם נלקח ממנו תעודת החוקר המדעי. בגלל שביצע מחקר נרטיבי עם אג'נדה מסוימת. משהו שהוא אסור בתכלית בחקר המדע והעולם האקדמאי.
והוא נרצח כמו שנכתב מתחתייך?????מיואשת******
מה??? אני מכירה את הסיפור הזה היטבבתי 123

מדובל על מחקר שכלל 12! ילדים סך הכל כל בר דעת מבין שזה לא מחקר אקדמי בשום קנה מידה

סורי שהצטרפתי ואני מגיבה בלי לקרוא את השרשור פשוט קפץ לי המילה נרצח אז קראתי.. אף פעם לא שמעתי שהוא נרצח בגלל המחקר הזה אם בכלל

אלא רק איבד את הרשיון שלו לרפואה

אני גם די בטוחה שהוא בחיים. פשוט מישהי כתבה את זה פה בשרשורמיואשת******

לכן התנצלתי שנדחפתי לא קראתי מי רשמה מהבתי 123

בכלליות נושא החיסונים מאוד סבוך

ובתוך אחת שניסתה לחקור את העניין פחות הבנתי למה צריך להביא כ"כ הרבה בוטים לקבוצת פייסבוק ולמה צריך להביא הרבה נתונים שקריים (שכל אדם יכול לבדוק שזה שקר) למשהו שהם מאמינים בו שאמיתי לגמרי.. מתנגדי החיסונים פשוט מעוררים שאלות לא פחות מאלו שבעד

ספר ''צבים כל הדרך למטה''בת 30
לא הייתי מקבלת אותו במאה אחוז, אבל יש שם הרבה מידע מענין ומעורר מחשבה, למי שיש סבלנות לקרוא הרבה פרטים וניתוחים.
יצא קצת ארוך...בתי 123

אנשים מהשורה לרוב לא הולכים ובודקים את המקורות מתוך הספר מה גם שבכל נושא יש מחקרים ויש מחקרים שסותרים אותם ברור שלכל אחד יש אינטרס אף אחד לא נקי מזה

כך שספר שמאגד מידע סלקטיבי ללא חתימה (בתירוץ של פחד מהשלטון למרות שברשתות הם פעילים באופן חופשי)

דרך אגב אם תמצאי את שורש מתנגדי החיסונים תגלי שבראשם עומדים רופאים שנותנים חיסונים מופרדים באופן פרטי בעלות פרטית של מאות שקלים אם לרגע חשבת שלמתנגדים אין אינטרס כלכלי כלשהו

ואם כבר תיאוריות קונספרציה זה ידוע שלחברות התרופות יש את האנטרס הכי גדול לשמר את הפחד מפני חיסונים הרי אם כולם יקחו את החיסון והמחלה תעלם לא יצטרכו עוד את החיסון והם יפסידו הרבה כסף (כמו שקרה עם האבעבועות השחורות)

שלא יובן מדברי שאני חושבת שצריך לחסן בעיניים עצומות אבל מצד שני גם לא ללכת בעיניים עצומות אחרי אנשים עם קריזמה

אני האחרונה שהולכת בעיניים עצומותבת 30
וכריזמה לא מעניינת אותי.
מתי כתבתי שהוא נרצח?שירוש16
כתבתי שהוא הוציא מחקר שלא עמד בסטנדרטים האקדמאיים ועבר על מספר עבירות בתחום ולכן נקלח ממנו תעודת/רישיון חוקר מדעי.
התיקון האוטומטי כנראה....בת 30
משהי אחרת כתבה פה בשרשור שהוא נרצחבתי 123

המחקרבשורות משמחות
הזה לא נעשה תחת פיקוח.
בכל אופן בעל המחקר נרצח בשל תוצאות המחקר, לא ברור למה.. אולי כי אכן יש קשר בין החיסון לפגיעות נוירולוגיות.
מה?באורות
איזה חוקר נרצח?
לדעתי הוא חי ובועטבת 30
לא מדויקבת 30
בלי להיכנס לעומק הנושא.
המחקר ההוא אכן היה מזויף.
אבל עובדה שנערכו עוד כמה מחקרים בנושא מאז, כנראה שהבינו שיש צורך.
מחקר אחד היטה את התוצאות בעזרת סטטיסטיקות בצורה שהופכת לחלוטין את התוצאות.
אני חושבת שהוא נערך בנורבגיה.

צריך להבין:
א. בארה''ב אוטיזם זו מגיפה! כמעט כל ילד רביעי הוא אוטיסט. איך לעזאזל זה קורה? אם תעשיית החיסונים היתה מספיק הוגנת הם היו מממנים מחקר יסודי ומקיף כדי לוודא שזה לא מחיסון מסוים או מעודף חיסונים. אבל...
ב. התעשייה הזו היא לא מספיק הגונה. ומה שעומד בראש מעייניה, קודם כל, הם הדולרים, כי מה לעשות, זה מה שמניע את העולם. ומעבדות המחקר ממומנות בצורה נרחבת ע''י חברות התרופות ולכן לא יכולות להרשות לעצמן מחקר שתוצאותיו פוגעות המממנים שלהן.
אם הנתון שרשמת היה נכון זה היה צריך להיות נכוןבתי 123

גפ פה בארץ וגם במדינות אחרות

אני לא מכירה נתונים מהארץבת 30
אבל חוץ מזה, לא בכל המדינות יש אותה שגרת חיסונים מומלצת.
כל מדינה עושה את השיקולים שלה.
מדהים אותי דבר אחדבתי 123

במחקר הזה דובר על חיסון מסויים והסיפור הוא שהוא היה בעד לפתח חיסון מפורק שאין בו את הסיכון

אז איך פתאום כל החיסונים גם אלו שלא קשורים לא בחומרים הפעילים ולא במשמרים למינהם נחנסו לתוך החשדות האלו

והנתון שנתת אפשר בהחלט להשוות לארץ 

לא הבנתי מה את אומרתבת 30
זה נכון שיש חיסון אחד עיקרי שחשוד בקשר לאוטיזם.
אבל זה גם נכון שמן הראוי לחקור באופן יסודי את כל שגרת החיסונים בכיוון הזה.
מה שאני אומרת שאם הנתון שרשמתבתי 123
נכון וקשור לחיסונים הוא היה נכון לגבי רוב המדינות המחסנות
נכוןבת 30
אבל אין לי נתונים ממדינות אחרות.
לפי הנתון המנופך את יכולהבתי 123
להבין שהוא לא נכון.. איפה קראת את זה?
מה שהועלהבשורות משמחות
בעיקר כחומר בעייתי בחיסוני שמכילים מתכות כבדות, ביניהם אלומיניום שאכן בדקו ומצאו שהוא מזיק.
גם הורים לאוטיסטים מעידים שעשו את הבדיקה לגילוי מתכות כי נמצאו כמות הזויה של חומרים האלו בדם. את יכולה להתווכח איתם על התוצאות? אני חושבת שלא, למה? כי הם כמו כל הורה רוצים בטובת ילדיהם והם יעשו הכל כדי להבין ממה נובעות הבעיות שהילדים שלהם סובלים. על זה לא יכתבו באף ערוץ ולא בכתבי כת רפואיים.
ואולי זה מהטונה שהאמא אכלה בהריון?בתי 123

היום הרבה חוקרים סבורים שזה בכלל מולד 

תראי אני לא אומרת פה עמדה בעד או נגד אני רקבתי 123

אומרת שצריך עין בקורתית לשני הצדדים

אני ביליתי המון זמן בקריאה של תוכן שהועלה לקבוצות פייסבוק

קבוצות שבאופן מאוד מחשיד פעילות יותר מדי  וגיליתי שחלק גדול הם בוטים (מאוד פשוט לדעת) או לפחות פקטיביים ומזוייפים

המחקרים ללא מקור אמיתי אלא מוביל לכל מני אתרי אנטרנט אחרים למרות שרוב המחקרים הרפואיים כן נמצאים ברשת היו שם הרבה סיפורים עם סתירות ונתונים שקריים לגמרי וגם המון סיפורים אמיתיים אבל כשקוראים את הסיפור מבינים שאין קשר לחיסון

בטונה יש כספיתבת 30
נו נו זה היה בציניות בחיסון חצבת בכלל אין אלומניוםבתי 123

ואלומניום יכול להמצא גם במזון בכמות הרבה יותר גדולה ממה שיש בחיסון

זה נכוןבת 30
רק שכמו שכתבתי. יש הבדל בין אלומיניום בהחדרה ישירה לשריר לבין אלומיניום במערכת העיכול
ואולי זהבשורות משמחות
מסתימות בשיניים שעשתה בהריון..או מחיסון כזה ואחר שעשתה בהריון.. מה זה משנה אלומיניום זה אלומיניום, כבר כתבתי שתזונה בריאה ותוספים מגבים את המערכת החיסונית.
בדיוק לכן זו לא הוכחה שהחיסון הוא הגורםבתי 123

נכוןבשורות משמחות
ולכן לא כולם היום עם בעיות, נכון?
אני לא נגד חיסונים. אני כן חושבת שאת שגרת החיסונים צריך לצמצם לא כל החיסונים חיוניים, וכן מספר המנות העצום(??), כן בעד לדחות את מתן החיסונים עד שהילד בשל ומערכת סינון הרעלים יעילה יותר.
1 מ 4 אוטיסט?ים...

אין סיכוי, אנשים לא היו מביאים ילדים

תביאי מקור כשאת כותבת כאלה דברים מוגזמים

זה אותם חיסונים שנותנים בכל העולם, אירגון הבריאות העולמי מפקח על זה

גם אם נניח שזה נכון וזה מהחיסונים, גם פה 25% מהילדים היו צריכים להיות אוטיסטים

לא. לא אחד מארבעבת 30
התבלבלתי עם נתון אחר.
אבל יש זינוק אדיר בכל המדינות של שיעור האוטיזם.
ב2008- אחד מכל 88 ילדים בארה''ב. ב2015- אחד מכל 45!!
בארץ- זינוק של כמעט 170% בשיעור האוטיזם.
אמא'לה!! משהו קורה פה!!
בזינוק כזה א''א רק להגיד שהיום מאבחנים יותר.
אוקייים...

אני יודעת על מחקרים שלא מצאו הבדל בשיעור האוטיזם בין מתחסנים ולא מתחסנים

בכל אופן דווקא תנועת המתנגדים לחיסונים התחילה לקבל הרבה במה בזמן הזה כך שאם כבר שיעור המתחסנים באוכלוסייה כנראה ירד (הנחה שלי בעקבות כל ההתפרצויות של המחלות בשנים האחרונות, דבר שקורה בכל העולם ובכל העולם היום מנסים להיאבק באלה שלא מתחסנים). ואם כבר צריך לבדוק את הנתונים ולעשות קורלציות נכונות ולא סתם להגיד ש X נובע מ Y

והאמת שהקריטריונים לאוטיזם השתנו, והיום מכלילים תחת ההגדרה של אוטיזם הרבה מאוד תסמינים יחסית קלים שכנראה בעבר לא אובחנו כאוטיזם כלל ואולי אפילו אף אחד לא שם לב שיש איזו בעייה

אני לא אומרת סתםבת 30
ואם יש אלפי הורים שמעידים שזה התחיל מיד אחרי החיסון אז יש פה מה לבדוק.
מה שבטוח הוא שצריך לבדוק את זה לעומק.
ובינתיים, אני אמשיך לברור את החיסונים שאני נותנת, וכל אחת תעשה כראות עיניה.
לא אמרתי שאת אומרת סתםים...

את חוזרת על מה ששמעת, אני מכירה את הטיעונים האלה ואני חושבת אחרת

רק שדברים מסויימים שכתבת הם אבסורדים,  וכן כל אחד עושה את הנכון לו ואין לי שום כוונה להיכנס לוויכוחים האלה

כולנו חוזרים על מה ששמענו...בת 30
לא את ולא אני יכולות לעשות מחקרים שיניחו את דעתינו.
גם רופא הילדים והאחות בטיפת חלב חוזרים על מה שאמרו להם.
ואני דווקא לא נוטה לחזור על כל מה שאמרו לי.
כשאני קוראת חומר אני קוראת אותו בעין ביקורתית.
ולא כל דבר שמתנגדי החיסונים טוענים אני מאמצת. ממש לא.

רק שהמציאות מראה, שבדרך כלל, מי שמתחיל לחפש ידע בנושא החיסונים, כולל אנשי רפואה שמאוד מאמינים בזה, מגלה שדברים הם לא כפי שמציגים אותם.
אני לאבשורות משמחות
חושבת שנכון לבדל רק את תופעה הזו, יש זינוק לא רק באוטיזם כמו ש@בת 30 כתבה, באופן כללי יש יותר ילדים עם תופעות חריגות בכמות הזויה בשנים האחרונות, כמו אלרגיות מסכנות חיים, מחלות אוטואימוניות, בעיות ואלרגיות לא רק של מזון.
אנשים שלא בעד חיסונים או לפחות מחסנים חלקית לא מסתמכים על השערות, יש המון חוקרים בעולם שמצאו קשר בין חיסונים לתופעות האלו שחלקם רשומים שחור על גבי לבן בעלון לצרכן של החיסונים.
יש בהחלט אנשים שלא מעוניינים שהמידע הזה יצא בפומבי כי זה יפגע בהם ולא רק בחשבוו הבנק שלהם, מדובר על דברים ממש אסורים, כמו ניסויים ללא הסכמה וכו' אז ברור לך למה מנסים להשתיק ולמגר את מתנגדי החיסונים??
סליחה, אבל את נותנת פה המון תיאוריותבאורות
מאוד קונספירטיביות.
"החוקר נרצח"(לא כתבת עדיין על מי מדובר ומה)
"ניסויים ללא הסכמה" (בנתיים ממה שאני מכירה אחד הניסויים הכי מפורסמים שנעשו ללא הסכמה הוא דווקא זה של מתנגד חיסונים...)
צריך לשים לב מתי אנחנו נותנים עובדות, ושואלים שאלות נכונות, ומתי תאוריות מעניינות מתחילות להשתלט עלינו.
כמה תשובות לשאלות מאוד טובותשירוש16
1. חברת התרופות לא יכולה ולא אמורה לחקור בעיה רפואית. אלא לעסוק במחקר אודות התרופות שהיא מייצרת כולל דרך מתן, משך זמן התרופה, אינדקס תירפויתי, הרעלה, תופעות לוואי ועוד.
כל מחקר עם נרטיב ספציפי כמו קישור בין תרופה מסוימת (חיסון) לתופעת לוואי מסוימת היא שגויה בתכלית.
ניתן לחקור חיסונים ותופעות לוואי שלו בנפרד ו/או אוטיזם בנפרד.
אך לא ניתן לבצע מחקר שהתכלית שלו היא קישור בין תרופה למחלה. זה פשוט לא מקוצעי ואסור באקדמיה ובחקר הרפואה.

2. תעשיית התרופות אכן מכניסה ה-מ-ו-ן כסף. בכללן חברות שמייצרות תרופות כמו אקמול, אינסולין, תרופות להורדת לחץ דם, כולסטרול, תרופות לסכרת ועוד.
חברות המייצרות חיסונים מרוויחות הרבה פחות מהנ"ל מסיבה פשוטה - עלות יצור חיסון הוא גבוה בהרבה מייצור תרופה. לאדם אחד ניתן מנות חיסון בודדות במהלך חייו. תרופות למחלות כרוניות כמו סכרת ויתר לחץ דם - ניתנות במנות קבועות לאורך חייו של האדם (10-50 שנה).
בקיצור...
חברות שמשווקות אינסולין לדוגמה מרוויחות הרבה יותר מחברות שמשווקות חיסונים. זאת מתמטיקה פשוטה.
אגב, לאינסולין ישנם תופעות לוואי ידועות הרבה יותר קשות מחיסונים. כמו היפוגליקמיה, היפוקלמיה ומוות.
מעניין למה אף אחד לא דורש מהם לבצע מחקרים חדשים בנושא לאור התופעות הקשות?...
בקשר ל1 דוקא כן התבצעו מחקרים כאלהבתי 123

פשוט מחקרים סטטיסטיים והם הראו שאין קשר למקרה הספציפי הזה

לעומת זאת לאורך השנים כן מצאו חיסונים שהם לא בטוחים והם אכן ירדו או שונו

נכוןשירוש16
ובמקרים שנמצאו בעיות בחיסונים מסוימים (איכסון לא תקין של התרופה, סדקים בבקבוקונים וכו) אכן הופיעו תופעות לוואי חמורות כמו פרכוסים, תגובה אלרגית וכדומה.
אבל לא אוטיזם.
במקרים כאלה של אצווה לא תקינהבת 30
הופיעו תופעות חמורות בהרבה ממה שאת מתארת. כולל מוות.
עונהבת 30
א. הרבה מחברות התרופות והחיסונים הן אותן חברות
ב. לא יודעת מה חוקי ומה לא. העובדה היא כיום שמעבדות מחקר ממומנות בצורה רחבה ע''י חברות התרופות.
חברות התרופותשירוש16
הן אלה שממנות את רוב המחקרים מסיבה פשוטה : חברת תרופות שרוצה לייצר תרופה צריכה לבצע מחקר מקיף לפני קבלת אישור לשיווק התרופה.
ולכן חברות התרופות מבצעות את רוב המחקרים בתחום.
אבל..
זה לא נותן להם לגיטימציה לנהל מחקר בצורה מוטעת או שאינה עומדת בתקנים בינלאומיים.

אפשר להעלות נתונים לגבי מימון המחקרים אבל צריך להבין גם מה עומד מאחורי המידע הזה.

מתנגדי החיסונים נהנים להעלות שאלות ותהיות כדי שנפקפק באמינות הרפואה אך לא טורחים למצוא את התשובות או להתייחס אליהם.
תראי, אני מחסנת חיסוני שגרה ומאמינה בנחיצותםמיואשת******
אף
על פי זאת, לאור למשל מה שנחשפתי אליו קצת בזמן האחרון במשרות ציבוריות על כח הכסף ואנשים שסוגרים דילים מאחורי הגב, יהיה מאד תמים לחשוב שהאנשים שהכסף בידיים שלהם לא מנסים בכל דרך אפשרית להשפיע לטובתם
ויש המון דרכים
כולי תקווה שהם לא מצליחים
אני עדיין אתן חיסונים כי לדעתי הדלה התועלת עולה על הסכנה
אבל אני בהחלט בטוחה שיש כוחות גדולים מאד מאד שמנסים להשפיע איפה שיש כסף... אלו פשוט החיים וזו המציאות
במקרה יש לי אחות מדעניתבת 30
מדענית על אמת.
ובשיחות איתה אני גם שומעת את הבעיה הזו.
הציבור הרחב חושב שמשהו מדעי הוא מעין מדע טהור.
והאמת היא שהוא רחוק מלהיות מדע טהור, והמדע מלא בפוליטיקות, אינטרסים לעוד כאלה.
זה נכון בהרבה תחומים, ונכון גם בתחום החיסונים.
מתנגדי החיסונים הם לא מטומטמים, למרות שבעל הכוח מנסים להוכיח לכולם שהם כאלה.
מתנגדי החיסונים מעלים שאלות ותהיות. וברוב המקרים המערכת הרפואית היא זו שלא טורחת להתייחס אל השאלות, שנשאלות גם ע''י רופאים מתוכה. המערכת הזו מעדיפה להמשיך להפחיד את הציבור ולעשות דמוניזציה למתנגדי החיסונים.
לו המערכת היתה בודקת את עצמה בצורה כנה, המצב היה נראה אחרת, וגם היתה פחות התנגדות.
במקרהשירוש16
גם לי יש ניסיון במערכת הבריאות.

את צודקת. לא הכל טוב ויפה במדע הרפואי. יש הרבה הטיות (כמו העובדה שמחקרים רפואיים רבים נעשו רק על גברים למרות שהתוצאות שלהם חלים על גברים ונשים כאחד).
אבל אי אפשר להביא את החששות בנוגע לחיסונים כהוכחה לך שמערכת הבריאות בישראל קלוקלת ועל כן לא להסתמך עליה.

יש המון (!) בעיות במערכת הבריאות. מבניית סל התרופות שנעשה ברובו על סמך שיקולים כספיים, תקנים חסרים בבי"ח, חוסר הנגשת מידע לציבור, ועד אישור תרופות כמו אופטלגין שאגב - אסור לשיווק בכל העולם למעט ישראל ורוסיה.

המדע הוא לא טהור, למערכת הבריאות יש בעיות כמו לכל מערכת אחרת (צבא, משטרה, מזון ועוד)
זאת לא סיבה מספקת לבטל במחי יד המלצות שלה לגבי חיסונים כאשר המלצות אחרות שלה מצקבלות ללא פקפוק.

לדעתי הנושא הזה מעוות מיסודו.
לא סומכת על משרד הבריאות או על מערכת הבריאות בכללותה?
סבבה.
אז אל תיקחי אנטיביוטיקה או אופטלגין.
אל תלכי ללדת בבי"ח (שמנוהל ע"י פרוטוקלים מהמלצותיהם של משרד הבריאות)
אל תלכי לרופא (שקיבל את הרישיון שלו ממשרד הבריאות)
ואל תעשי בדיקות סקר בהריון...

כאחת שנמצאת בתוך מערכת הבריאות אוכל להצביע לך על עשרות מחדלים בנושא רפואה. כשכל אחד מהם עשוי להוות קריטריון לפקפוק במערכת הבריאות.
אבל איך זה שמתנגדי החיסונים מוכנים להתעלם מכל אלה ולהתמקד רק בנקודה ספציפית?
אם זה נושא שכל כך חשוב להרבה אנשים - מדוע הם לא מממנים קמפיינים וגיוס כספים על מנת לבצע מחקר מדעי בנושא?

את מדברת על 'כח עליון' שמנהל מאבק נגד מתנגדי החיסונים.
בפועל - אני לא רואה את זה במערכת הבריאות.
כל מטופל רשאי להתחסן או להתנגד לכך. זכותו.
כל מטופל גם רשאי לקבל את מלא המידע שיש לרפואה להציע בנושא.
עונהבת 30
א. לא דיברתי על כלל מערכת הבריאות אלא בעיקר בענין החיסונים
ב. אני לא חושבת שצריך לסמוך בעיניים עצומות על אף אחד. לא על רופא הילדים ולא על המיילדת. בטח שלא בעידן שבו יש הרבה מידע נגיש. הרופא היום הוא לא מקור המידע היחיד. והרפואה הקונבנציונלית היא לא הרפואה היחידה.
אני התאכזבתי כמה פעמים מרופאים, בפן המקצועי שלהם. וגם ממיילדת.
אני אקח אנטיביוטיקה אם אתרשם שזה נכון והכרחי. לא, אני לא מחליטה לפי כיוון הרוח או פריחת הסביונים. אני מחליטה לפי הרבה מידע אחר. לפי הרופא שלנו, הבת שלי הייתה יכולה במשך שנה וחצי לקבל אנטיביוטיקה כל חודש וחצי למשך עשרה ימים. הוא אפילו לא חשב על זה, זה לא הזיז לו. מזלה של הילדה שאמא שלה קצת ביררה (גם פה) והפסיקה בצורה מאוד פשוטה את המעגל האנטיביוטי הזה. בלי לשאול או לעדכן את הרופא. זה גם לא היה מענין אותו בכלל.
מותר לי וזכותי להפעיל שיקול דעת.
ואכן אני לא עושה בדיקות סקר ובטח שלא לוקחת אופטלגין!!! (למה במדינות אחרות הורידו אותו מהמדף ופה לא???)

הענין הוא שזו זכותי המלאה, ולמרות זאת- אני אאלץ לספוג זלזול והרמות גבה. רק כי לא הלכתי לפי מה שהממסד הרפואי חושב שהוא נכון.

למה לא מממנים מחקרים? שאלה טובה. לא יודעת. זה דווקא רעיון טוב. רק שאני כנראה לא אהיה מהמממנים העיקריים...

את כותבת כל מטופל רשאי...
בטח רשאי. חבל שהרופאים רשאים לצעוק עליו ולזלזל בו בגלל זה. וזה קרה לי לפחות פעמיים.
עם אחד התאפקתי לא לפתוח עליו את הפה.
ועם השניה דווקא פתחתי. היא היתה קצת בשוק ולא ידעה מה לענות לי. מגיע לה.

אני לא מדברת על כוח עליון. אני מדברת על קשרי הון- רפואה-מחקר. וזה ברור שזה קיים. חברות התרופות מגלגלות את מחזורי הכספים הגדולים בעולם.
וברור שזה משפיע.
לגבישירוש16
האופטלגין-
הסיבה שהוא ירד במכל המדפים הינה בגלל אחת מתופעות הלוואי שלה - דיכוי מח העצם.
אומנם מדובר בתופעת לוואי יחסית נדירה, אבל היות ומדובר באחת מאוד מסוכנת העדיפו להוריד אותה מהמדפים.

מערכת הבריאות בישראל עשתה את השיקולים שלה והעדיפה לאשר את שיווק התרופה.
הבעיה היא שאופטלגיןבתי 123
היא אחת התרופות היעילות ביותר
והתופעות לואי הנדירות שלה לא יותר גדולות מאדויל שדרך אגב גם ממנו מתו אנשים ויש אנשים שאסור להם לקחת
המדינה לא יכולה להשאיר אדם בלי פתרון לכאב בגלל תופכת לואי נדירה

לכל מדינה יש את השיקולים שלה לא הכל זה מניע כלכלי

מה שכן צריך שתהיה מודעות לנושא ובאמת לקחת רק אם אין ברירה
זה נכוןבת 30
מותר למדינה להחליט אחרת, אם ההחלטה נובעת משיקולים בריאות וצרכי הציבור.
אבל האם מספיק מזהירים את הציבור?
אני מכירה נשים שמה שיש להן בתיק למקרה שיצטרכו זה אופטלגין. הן לא מכירות משהו אחר.
עוד דברבת 30
יש מחקרים שנעשו. גם בהם יש בעיות.
אחת הבעיות הגדולות היא על אותם מחקרים שלא נעשו. ויש סיבה לכך שלא נעשו.
בארה''ב יש משהו כמו 30 אלף ילדים לא מחוסנים.
זאת קרקע פוריה ונהדרת לערוך מגוון מחקרים על ההשלכות של החיסונים.
אפשר לבדוק אחוזים של המון דברים. אלרגיות, אוטיזם, בעיות קשב וריכוז, מחלות אוטואימוניות.
הרי אם מה שעומד בראש מעייניהם של יצרני התרופות היה בטיחות החיסון ו בריאות האוכלוסיה, כבר מזמן היו עורכים מחקרים כאלה ועוד אחרים רבים.
למשל, ידעת שמעולם לא נחקרה הבטיחות של כלל החיסונים בשגרה המומלצת?
כן. כל חיסון בפני עצמו נבדק.אבל לא נבדקה ההשפעה של כמות מנות חיסון הולכת וגדלה.

האם אי פעם חקרו באמת את התופעות לאחר חיסון? מי שיגיד לך שכן הוא שקרן.
למה? כי רוב ההורים שיגיעו לרופא כמה ימים אחרי החיסון עם בעיה, מיד יגידו להם שזה לא מהחיסון, וככה נפתרה הבעיה.
אם היתה הנחיה, לדווח על על תופעה, עד לטווח של חודשיים שלושה מיום החיסון, תאמיני לי שהיינו יותר חכמים לגבי תופעות הלוואי האמיתיות.
פשוט אין דיווח, אז אין תופעות. כמה פשוט.

אז אפשר ליפות בלי סוף את מערכת התעשייה והמחקר של התרופות והחיסונים.
ואפשר גם להבין שיש שם בעיות מובנות. וחלק מהאנשים בכדור הארץ משלמים על הבעיות האלו מחיר יקר מדי.

כל עוד התעשייה הזו תמשיך לרפד את עצמה מכל הכיוונים ובמקביל לזלזל במתנגדי החיסונים ולשכנע את עצמם ואת כולם שהמתנגדים הם סתם טפשים שמאמינים לגורויים כריזמטיים שלא יודעים כלום- ההתנגדות רק תלך ותגדל.
99.99% מהילדים בארהב מחוסנים?? וואו, זה המון!תפוחים ותמרים
הפתעת אותי עם הנתון של 30 אלף ילדים לא מחוסנים. חשבתי שאחוז המתנגדים לחיסונים גבוה מכך באופן משמעותי.
זה נתון שקראתיבת 30
האם הוא לגמרי מדויק? לא יודעת.
גם בארץ אחוז ההתחסנות גדול מאוד פשוטבתי 123

מתנגדי החיסונים עושים הרבה רעש

נכוןבת 30
אחוז הלא מחוסנים גדל.
ויוותר מזה, אחוז ההורים שרוצים לדעת גדל. ורובם בסוף מחסנים חלקית. (כמוני, אגב...)
לא לפי הנתונים שפורסמובתי 123

את יכולה לומר שזה שקר אבל תמיד אפשר להמציא קונספירציות

אני רואה מסביביבת 30
הרבה יותר מפעם, הורים צעירים ששואלים. ולא ברור להם שצריך לחסן הכל.
בעיקר כי אינטרנטבאורות
היום יש הרבה יותר מידע מפחיד נגיש. פייסבוק, פורומים, ווצפ.
איך בדיוק לפני 20 שנה היו מעבירים מידע נגד חיסונים? סרטוני נסיגה לאוטיזם בקלטת וידאו?
מניחה שזה נכוןבת 30
חשיפה ונגישות למידע משנים הרבה דברים בעולם
את מצטטת דברים ששמעת וראיתבתי 123

גם אני קראתי אותם

והם לא מדוייקים בכלל

כבר עשרות שנים שישנה שגרת חיסונים ובתוך השגרה הזו ערכו מחקרים סטטיסטיים ומצאו שאין הבדל בין אוכלוסייה מחוסנת לאוכלוסיה לא מחוסנת

גם את מצטטת חביבתי...בת 30
למה את ערכת מחקרים בעצמך?
ודווקא אני קראתי שיש הבדלים, אבל מצדדי החיסונים טוענים שזה בגלל שילדים לא מחוסנים גדלים במשפחות עם מודעות בריאות גבוהה יותר ולכן אוכלים וחיים בריא יותר.
יופי אז את מסכימה שאף אחת מאתנו לא יודעתבתי 123

מה נכון ומה לא

לכולם יש אנטרסים לפה ולפה

גם ההתנהלות של חברות התרופות לא נקייה

אבל גם ההתנהלות של מתנגדי החיסונים לא נקייה בכלל והם מפיצים הרבה שקרים (חלק מהם את יכולה לבדוק בעצמך) והרבה פחד סתם

הו, טוב שיש הסכמהבת 30
ועכשיו אומר מה שתמיד אני אומרת.
חיסונים זה נושא שצריך ללמוד אותו, ואז להחליט.
כן, אני לא חושבת שלסמוך בעיניים עצומות על משרד הבריאות זה נכון, כי יש אינטרסים בסיפור הזה. וגם אם חלקם אפילו צודקים, לי בתור פרט יש אינטרסים שונים.
אני בהחלט חושבת שמי שיש לו קצת רקע בביולוגיה וכד', יכול ללמוד את הנושא. ללמוד- פרושו לקרוא ולשמוע הרבה הרבה הרבה.
הרבה מכל צד.
וכשקוראים הרבה, מקבלים תמונה שלימה ויחסית מאוזנת.
יש גם רופאים שיכולים לייעץ בתחום הזה. והם לא תמיד מייעצים לתת את כל החיסונים.
ותאמיני לי שאני מזהה יפה את האלה משני הצדדים שמדברים בגוזמאות, הפחדות, ובורות,
ומזהה גם את אלה שהם מדברים לענין, מתוך הבנה אמיתית.
בקשר לרופאים יצא לי להתייעץבתי 123

וגם לרופאה הזו היו תשובות די מטומטמות תסלחי ליץץ

"עדיף שהילד יחלה במחלה מאשר יקבל את החיסון"

סליחה? מה זו ההמלצה חסרת האחריות הזו הרי ברור שבימינו זה מאוד נדיר (אלא אם כן את גרה באיזו עיר קטנה בצפון הסיכוי לילד לחלות קטן מאוד

לעומת זאת אם הילד לא יחוסן(בחיסון או במחלה) ויחלה כשיהיה גדול תהיה לזה משמעות הרבה יותר רצינית

אני רואה נשים בגילי שלא חוסנו כשהיו ילדות והן בחרדות כל הזמן בהריונות (לחיסון אדמת למשל יש תופעות לואי במבוגרים שבילדים אין) 

ילד שחוטף חזרת בגיל ההתבגרות יכול לסבול מעקרות

על כל זה אין ויכוח רק שמתנגדי החיסונים אומרים שעדיף לחלות מאשר לחסן

והאמת שאני שונאת שמכניסים לפה את הדיונים על חיסונים אזבתי 123

אפסיק פה כי אין לזה סוף

הסיבה היחידה שהגבתי היא כי ראיתי שרשמו שהחוקר ההוא נרצח ועוד כל מני נתונים מופרחים לחלוטין

טוב.בת 30
אבל בסוף הוא לא נרצח.
רק התיקון האוטומטי רצח אותו.
לא.. מישהי רשמה שנרצח לא את. תקראיבתי 123

בשרשור

יש מחלות שאכן עדיףבת 30
אדמת למשל, לא. צריך להתחסן לפני החתונה.
אבל יש מחלות שעדיף. ויש שיקול של סיכון מסיבות של המחלה, שלרוב הוא קטן מאוד, לבין סיכון של החיסון.

תראי, בלי להיכנס לעומק. לחיסון החצבת למשל, יש יתרונות, ללא ספק. יש לו גם חסרונות. אחד מהם הוא שהחיסון לא נשאר בתוקף לכל החיים , בניגוד למחלת חצבת שמחסנת לכל החיים.
כך שנוצר מצב של אנשים מבוגרים שפתאום חולים החצבת, כי בילדותם הם לא חלו אלא חוסנו. ובגיל מבוגר- חצבת היא עסק מסובך.
זו רק דוגמא לשיקול שנכנס למערכת השיקולים
אני לא בטוחה שאת צודקתבאורות
בעניין זה שכל אחד עם רקע ביולוגי יכול ללמוד את הנושא.
בשביל להגיע להבנה אמיתית בנושא חיסונים צריך ידע עצום. צריך הבנה עמוקה בסטטיסטיקה. הבנה עמוקה באימונולוגיה, אפידמיולוגיה, ביולוגיה מולקולרית וכו. בשביל באמת להבין, לא מספיק רק לדעת לקרוא מחקרים, אלא צריך רקע לדעת לנתח אותם ולבקר אותם. יכולה להגיד על עצמי שיש לי דיי הרבה ידע ביולוגי ועדיין אני מרגישה שאני לא יודעת כלום. קראתי עשרות מאמרים בנושא ויש עדיין כאלה שאני לא מצליחה להבין את השיטה שהשתמשו בה, או את הניתוח הסטטיסטי, פשוט כי לא למדתי אפידמיולוגיה או סטטיסטיקה ממש לעומק.
זה קצת התיימרות להגיד שמספיק קצת רקע ביולוגי בשביל להחליט החלטות רפואיות.
אם ככהבת 30
אז גם רופאים רגילים לא יכולים להבין בנושא.
תראי, צריך לתת אמון במישהו שיש לו ידע.
אני חושבת שמי שיש לו מעט ידע יכול לזהות מי מברבר ומי מדבר לענין.
הרי יש הבדל בין פרופ' יהודה שינפלד לבין גברת אחת בפייסבוק שמגיבה ''יואו, גם הילד היה חולה אחרי החיסון''.
וכל בר דעת, או לפחות רוב ברי הדעת יכולים, אם ירצו להבדיל ביניהם.
נכון, רופאים רגילים לא מבינים בדרכבאורות
אלא מסתמכים על הנחיות של משרד הבריאות.
הם כן לומדים את הבסיס- אופן התגובה החיסונית, אופן מתן הזריקה ואיך זה עובד מבחינת מערכת החיסון, הסיבה לנתינת החיסונים בזמן כזה או אחר. אבל מעבר לזה הם סומכים על הקונצנזוס המדעי.
לצערי גם לפרופסור שינפלד אני לא מצליחה להאמין ואני ממש לא בטוחה שהכל שם נקי, מהיכרות קצת עמוקה יותר איתו ועם הסיפור שלו בהתנגדות לחיסונים.
אז למי כן להאמין?בת 30
למשרד הבריאות לא, לפרופסור בכיר לאימונולוגיה לא, לרופאים ילדים לא, לרופאים שפעם היו בעד להיום נגד לא.
למי כן?
ללכת עם הראש בקיר ולתת את כל החיסונים?
ללכת עם הראש בקיר לצד השני ולא לתת אף חיסון?
חייב להיות איזה שביל זהב, שלוקח את הטוב שיש החיסונים, ונזהר מהרע שבהם.
אז שייפלד לא לגמרי נקי? אולי, לא מכירה. אבל בוודאי הוא לא מדבר שטויות. הוא מבין בנושא היטב.
גם אימונולוג בכיר שמדבר בעד שווה לשמוע.
אבל בהחלטה שהיא בהחלט משמעותית עבור ילדינו, חייבים להיות מסוגלים לתת אמון , ולו חלקי, במישהו.
הקשבתי לובאורות
ודיברתי אישית עם הד"ר שחקר איתו ופרסם איתו חלק מהמאמרים שאוהבים לצטט למשל בספר הצבים.
הוא מאמין בכל ליבו בכך שחיסונים גורמים להתפרצות של תסמונת אוטואימונית מסוימת, אבל קבוצת המחקר שלו מנסה כבר שנים להוכיח את זה ופשוט לא מצליחה, לא משנה מאיזה כיוון הם חקרו. ועדיין הוא טוען שהוא צודק, למרות שהמדע שלו עצמו הוכיח לו שהוא טעה.
הד"ר שחקר איתו אמר בעצמו שלא ברור לו מה עבר עליו, שהוא מעריך אותו מאוד כעמית מחקר אבל שמשהו שם הסתובב באופן לא ברור. ועכשיו הוא גם לא נקי בכלל ומקבל כספים על דברים שונים שהוא עושה. בקיצור, חבל.
למה לא להאמין לקונצנזוס המדעי?
כי אין לי אמוןבת 30
בקונצנזוס מדעי שיש לו אינטרס כלכלי מטורף, ושהוא לא כזה קונצנזוס , כי עובדה שבתוכו יש קולות אחרים.
איפה יש מחקרים כאלו שזה התוצאה שלהם?באורות
כאלה עוד לא יצא לי לראות.
למה את מתייחסת?בת 30
לא הצלחתי לעקוב למה הגבת.
לענין שמצאו הבדליםבאורות
בין אוכלוסיה מחוסנת ללא מחוסנת מבחינת שכיחות הפרעות שונות.
לא...בת 30
כתבתי שאלו מחקרים שלא נעשו ושמן הראוי שיעשו.
ושיש מספיק ילדים לא מחוסנים שאפשר ''להשתמש'' בהם למחקר כזה.
כתבת שקראת שיש הבדליםבאורות
ושמצדדי החיסונים טוענים שזה בגלל תזונה וכו
אה.בת 30
אבל אני לא חושבת שזה על בסיס מחקר. אלא יותר על בסיס ''תצפית'' כזו של אנשים שאמרו שמי שלא מחוסן בריא יותר ואז מצדדי החיסונים טענו שזה בגלל אורח חיים בריא.
אני יכולה לספר לך דבר אחד..בתי 123

אחרי ששנים הייתי בצד השני קראתי חקרתי בררתי

פתאום התחלתי לגלות את השקרים וההמצאות הגדולות של מתנגדי החיסונים

באמת כבר אי אפשר להאמין לאף אחד

ולכן צריך ללמודבת 30
זה לא קל, אבל זה אפשרי.

אני מתפלאהבשורות משמחות
שהרופאה הזו מסתמכת על כתבה בווינט כדי להוכיח את הדברים שלה..
דודה שלי קיבלה שפעת שהסתבכה לדלקת ריאות, שבועייםתפוחים ותמרים
במחלקה לטיפול נמרץ, כמעט שבוע מורדמת ומונשמת (!) .... שפעת עלולה להסתבך, לא כדאי לזלזל.
ממש לא נעיםבימבה אדומה
אבל דוג' אחת לא יכולה להוכיח שהחיסון היה עוזר לה באופן אישי ובטח שלא באופן כללי-סטטיסטי לציבור רחב... רפואה שלמה לכולם
היה לפני כמה שנים ילד שנפטר מדלקת בקרום הלבתפוחים ותמרים
והיה ויכוח בקרב הרופאים אם חיסון היה מציל את חייו או לא. אישית לא הייתי רוצה לשאול את עצמי שאלה כזו.

והמלצה גורפת של משרד הבריאות לחסן את *כל* האוכלוסיה וודאי לא ניתנת בקלות ראש. אני מעדיפה להיות בצד הבטוח ככל שאני משפיעה על המציאות שלי. מעולם לא פיתחתי כל תסמין אחרי החיסון, וכך גם שאר בני משפחתי.
בריאות לכולם!
אז בעצם כן לעשות?נועה1111
אני כנראה אעשה בגלל ההריוןrivki
לא מחסנים את כל האוכלוסיה באופן גורף, יש 'אוכלוסיית יעד' - מי שיותר נוטה לסיבוכים . מדובר בילדים, קשישים, נשים בהריון ואנשים עם מחלות כרוניות כמו אסתמה, סוכרת וכו.

האמת ללא הריון כאדם בריא באופן כללי לא הייתי עושה.
זו לא דוגמה אחתשירוש16
על כל מקרה רפואי שאת שומעת יש עשרות שאת לא מודעת אליהם.

ממליצה לך לעבור סיור בפגיה/ טיפול נמרץ ילדים /מבוגרים ולשאול את האחות או הרופא שיצביעו לך על המטופלים ששוכבים שם בגלל סיבוך של שפעת.
מניסיון- מדובר בעשרות כל שנה.
זה מאוד מאוד עצוב.

אל תשכחי שלאחר השיחרור מטיפול נמרץ יש שיקום ארוך וחיים שלמים עם הסיבוכים ותופעות לוואי כמו חירשות, מחלות ריאה, בעיות שמיעה ועוד.
תלוי בגילהריון ולידה2

גם סבתא שלי התאשפזה אחרי שפעת

ומכירה נשים מעל 70 שלא התאוששו מיזה כמה שבועות

אני עשיתי בהריון ומתכננת שובאורוש3
למיטב הבנתי בהתחלה הכינו חיסון לא מספיק יעיל ואז בעקבות החורף בצד השני של העולם שינו אותו כדי שיתאים לזנים הצפויים פה. אז בע''ה יהיה יעיל. בהריון יותר מומלץ כי המערכת רגישה יותר.
תודה רבהנועה1111
אני מתחסנת תמיד, בהריון מקפידה יותר ומתחסנת מוקדםתפוחים ותמרים
ומחסנת כל שנה גם את הילדים.
לא כדאי לזלזל בשפעת.
אני לא מזלזלתנועה1111
ההפך אני רוצה...אני פשוט רוצה לדעת אם זה מומלץ אבל בהחלט אני אלך
באוסטרליה היו מאות שמתו משפעת השנהים...
אמרו בחדשות שאוסטרליה תמיד מקדימה את שאר העולם במחלת השפעת ובקביעת החיסון הם מחכיל לראות מה קורה שם ולפי זה קובעים מה נכנס לחיסון.
כשפה היה קיץ אצלם היה חורף ואמרו שהשפעת השנה קשה יותר והיו לא מעט מקרי מוות.
ההמלצה לאוכלוסיות בסיכון היא להתחסן. ומה שטוב בהריון הןא שאת מעבירה את החיסון לעובר.
לצערנובשורות משמחות
התקשורת זה לא מקור מידע אמין שאפשר להסתמך עליו
התגובה שלי די צפויה, נכון?בת 30
לא לעשות.
אם את אישה בריאה אז אל תעשי.
זה נחמד שאומרים שהוא בטיחותי
את יודעת כמה אנשים חולים בשפעת מיד אחרי החיסון? (הרבה מאוד)
מישהו בדק , במחקר מדעי, מה ההשלכות של קבלת חיסון כל שנה?
הסיכוי ששפעת תסתבך הוא סיכוי נמוך.
מה הסיכוי שתחלי בשפעת? (אני לא יודעת. אני חליתי אולי פעם אחת בחיי בשפעת)
מה הסיכוי שתחלי ויהיה סיבוך (קטן מאוד)
מה הסיכוי שתתחסני ותחלי בגלל החיסון? (קטן)

אני אישית מתרחקת מהחיסונים האלה, וגם בשום אופן לא מחסנת את ילדי לשפעת.
רק על עניין החולים בשפעת אחרי החיסוןבאורות
חייבת להדגיש, כמי שמבינה מה החיסון מכיל-
אי אפשר (ביולוגית!!) לחלות בשפעת מהחיסון. הוא מכיל חלבונים מהוירוס, אפילו לא וירוס מומת. זה כמו להגיד שאם תשפכי מיץ תפוזים מסונן לבור באדמה יצמח לך עץ תפוזים, לצורך ההשוואה. מה שכן רואים זה תגובה של מערכת החיסון לחיסון, שמתבטאת אצל חלק מהאנשים בחום וחולשה לכמה ימים. ועדיין, זה לא שפעת. השפעת שבגללה מחסנים זה מחלה קשה, שממש לא מתבטאת בכמה ימי חום וחולשה, אלא מחלה שמובילה לאשפוז והשבתה של שבוע שבועיים לפחות. אישית אני מכירה כבר שני אנשים בריאים לחלוטין (אמא של חבר של בעלי ובעלה של מישהי מהעבודה) שנפטרו מסיבוכי שפעת, לא חוסנו שניהם. כמובן שזה ב"ה מקרים נדירים אבל אלו בדיוק המקרים שבגללם מחסנים את האוכלוסיה ועומלים ככ קשה על יצירת חיסון.
@נועה1111 באופן אישי דווקא בהריון הקפדתי להתחסן לשפעת. עבר ללא תופעות לוואי. גם אם זו הגנה חלקית, זו עדיין הגנה, וממה שרואים גם אם זה לא מונע לחלוטין תחלואה, זה מאוד עוזר בהפחתת חומרת המחלה. בהריון הגוף רגיש יותר לוירוסים ואם חולים חס וחלילה זה יותר מסוכן לך ולעובר, ולכן ההמלצות החד משמעיות עבור נשים בהריון מצד כל הרופאים הן להתחסן.
בהצלחה, המשך הריון קל ובריא בעז"ה.
^^^^באמת אי אפשר לחלות מהחיסוןrivki
אולי את יודעת לענותרינת 29
לגבי מבחני הבטיחות? האם ואיך מצליחים לעשות אותם כשכל שנה ההרכב משתנה?
(אני מניחה שחייבים להוכיח בטיחות למרות כל מה שכתבת. בוודאי יש עוד סכנות ותופעות לוואי אפשריות מלבד לחלות בשפעת ממש).
זו שאלה טובה שתהיתי עליה גםבאורות
ממה שהבנתי בגלל שהרכב החיסון זהה למעט הזנים השונים בכל שנה (בכל שנה עושים חישוב סטטיסטי לראות אילו זנים צפויים להיות הכי נפוצים ובעיקר הכי מסוכנים) אז למעשה אפשר להסתמך על מבדקי הבטיחות שנעשים כבר שנים רבות בהקשר של החיסון הזה.
באופן כלליבת 30
גם כשאומרים שחיסון הוא בטוח, זה לא תמיד מדויק.
מבחני הבטיחות, לפחות בחלק מהחיסונים, מעוררים סימני שאלה גדולים.
תודה רבה לך על ההסבר המפורט והמלומד!תפוחים ותמרים
חייבת לתקן את עצמי, סליחה על ההטעיהבאורות
(כמו שאפשר לראות התגובה נכתבה ב5 וחצי בבוקר כשלא הצלחתי להרדם בעקבות צרצורים של חודש תשיעי)
שפעת הוא חיסון מומת ולא א-סלולרי(מורכב מחלבונים של הוירוס). ועדיין, הוירוסים מומתים לחלוטין, מה שאומר שהם לא יכולים להתרבות בגוף שלנו. (שזה מה שגורם למעשה לתסמיני המחלה, כשהוירוס עובר מתא לתא ומתרבה ומשתמש במערכות של התאים שלנו בשביל להתרבות, ובכך גורם לתהליך של גיוס מערכת החיסון ולעיתים לסיבוכים קשים.)
מסכימה לגבי החולים אחרי חיסון שפעתאם-אם
אבא שלי התחסן כמה שנים. כשראה שכל פעם הוא חוטף מחלה של שבועיים, הוא אמר שהשנה לא יתחסן.
ולפי מה שהבנתי הוא לא היחיד.
אני יודעת על רוקח שאמר בשושו שאינו מתחסן. למרות שעוברים דרכו המוני חולים.

בתלמוד תורה של הילדים שלי אמרו ללכת להתחסן לבד, אחרי ששלחו פתקים על חיבון וכמעט לא היה ביקוש. אנשים מפחדים מהחיסון ובצדק.

הייתי מתה מפחד לעשות כזה חיסון בהריון. גם ככה המערכת מאוד רגישה בהריון.
ונכון שאולי לא חולים בשפעת ממנו, אבל חולים. ולא יום יומיים.אם-אם
במיוחד שעדיין יכולים לחלות באותה שנה גם ב...שפעת.
בדיוקדבורית

כל חיסון מחליש את המערכת בטווח הקצר
ועל החולשה הזמנית הזו מתלבשים וירוסים אחרים
צריך לשקול רווח מול הפסד

אני לא מתחסנת לשפעתים...

אם הייתי עכשיו בהריון כנראה שכן הייתי מתחסנת, שנה שעברה התחסנתי ובאמת לא זכור לי שהייתי חולה בכלל במשך השנה

ודווקא אני כל שנה חולה בשפעת ולפעמים אפילו יותר מפעם אחת, וגם השנה כבר חליתי אז בכלל לא רואה טעם להתחסן

לגבי הבטיחות, החיסון עובד על מנגנונים ביולוגים טבעיים שלנו

ברגע שיש חשיפה לנגיף או לחלקים של נגיפים או לווירוס מומת או מוחלש למשל הגוף לומד להכיר את זה כעצם זר ולייצר נוגדנים כנגד אותו עצם, ללא המחלה שהנגיף החי והלא מוחלש גורם לו שמזה רוצים להימנע.

ואני מניחה שאותו נוזל שמכיל את הנגיפים נבדק ונמצא בטוח לשימוש

נקודה אחת שקפצה ליבאורות
ממה שאני יודעת, גם אם חלית, עדיין ממליצים להתחסן, כי לא בטוח בכלל שחלית באחד הזנים נגדם מחסנים. לשיקולך
הערהבת 30
מערכת החיסון עובדת כמו שתיארת, באופן טבעי.
חשיפה של חיסון היא לא חשיפה טבעית בכלל.
אין מה להשוות חשיפה של נגיף שעובר דרך מערכת הנשימה או העיכול לחשיפה לנגיף שמוזרק היישר לשריר.
המטרה היא לגרום לגוף לייצר נוגדניםים...

בלי לחשוף אותו למחלה

דרך החשיפה היא לא באמת מדדים...

בחיסונים נותנים או נגיף מוחלש או מומת שאז יש סיכוי למחלה אבל היא לא בעצמות הרגילות ולכן הרבה פחות מסוכנת אם בכלל, או שמזריקים חלבונים ממעטפת הנגיף , תלוי מה מצאו שיעיל כדי שהגוף יפתח נוגדנים

בוודאי שהיא מדדבת 30
אבל אני לא נכנסת לזה.
חיסון הוא התערבות חדה במערכת חיסון עדינה.
ויש לזה השלכות.
אני לא פוסלת כל חיסון.
אבל מי שחושב שאין לזה השלכות הוא אחד מהשניים- או נאיבי או שקרן.
ההתערבות החדה הזו הצילה ומצילה מליוניםסורבה
ודוקא בגלל שיש אנשים עם מערכת חיסון עדינה- חשוב להתחסן. כי המחלה יכולה חלילה להרוג אותם.
לא נכנסת לדיון הספציפי על חיסון השפעת אבל הטרמינולוגיה שלך צרמה לי.
^^^ כל התערבות רפואית היא 'התערבות חדה'rivki
מוזר לי שהאופנה היום להתיחס ככה רק לחיסונים. לא לניתוחים או החייאה שהם התערבות הרבה פחות עדינה.
וכל תיאוריות הקונספירציה לגבי חיסונים... אף אחד לא יגיד 'אל תקחו תרופה נגד סכרת, כי חברת תרופות מימנה את המחקר'.
מצחיק להשוות.בת 30
התערבות חדה במצב קריטי להצלת חיים, לא דומה לחיסון.
לא רוצה להיכנס לדיון על תרופות למחלות כרוניות. זה דיון אחר.
לאיעל -ND

חיסונים במהלך הריון

יש כאן דיון לגבי חיסון שפעת בהריון, תוכלי לשמוע את בעד ונגד, אולי זה יעזור לך:

וכדאי גם לראות את זה. אמנם, זה רק תוכנית טלוויזיונית, אבל היא מראה תוך כמה דקות מה עומד מאחורי החיסונים:

ולינק אחרון - רשימת ילדים רגישים במיוחד לחיסונים. במקרה ותחליטי לחסן את הילדים שלך, כדאי לך לדעת:

תודה!אם-אם
לגבי הלינק האחרון מעניין מה זה מבחינתוים...
ילד שאפשר לחסן אותו חחח
הוא בוכה מממ זה לא בסדר, אסור לחסן אותו הוא יגיב לחיסון
"אסור לחסן אף ילדבאורות
"אפשר לתת רק חיסונים הומאופתיים שתוכלו לקנות ממני במאות שקלים".
הלוואי שהיו משתמשים בהומאופטיה לצד הרפואה הקונבנציונאליתאם-אם
רפואה אלטרנטיביתl666
על שום מה? כי היא פועלת במציאות אלטרנטיבית .
משלימה על שום מה? כי היא יופי משלימה פרנסה בלי שום מקצוע ביד.
לא, כי לרפואה הקונבנציונלית יש מענה לכל הבעיות.(צ)אם-אם
אין ריפוי ל
בעיות קשב וריכוז.
פריצת דיסק
התמכרויות
מיגרנות.
ועוד ועוד.

רק מה, לא בודקים את הרפואה המשלימה. לא חוקרים כי זה לא כזה משתלם. נשארת לנו אפשרות לבדוק בעצמינו לנסות ולטעות עד שמוצאים מה עוזר לנו.

בהומאופטיה, בשונה משאר הרפואות, צריך ללכת למטפל טוב. והתוצאות מדהימות.
וואו כמה זלזולבת 30
יש חכמה גם מחוץ לפקולטות לרפואה מערבית.
חיסון הומאופתי עולה 40 ש''חבת 30
לפחות האחד שאני קניתי.
זה קצת יקר בשביל מלא מים מיואשת******
טוב טוב
עזבי לא נריב
זכותך המלאה לקנות את זה
אבל זה 99.99 אחוז מים לפחות לפי ההסבר ההומאופתי שאני קיבלתי, אז זה לא כזה זול
עונהבת 30
א. זה הטיעון הקלאסי... מה לעשות שהמים האלה עובדים בהרבה מאוד מהמקרים. מכירה ממקור ראשון מקרים שלא יאמנו.
אז חייב להיות לזה איזשהו הסבר.
מבחן התוצאה הוא זה שקובע. ואם יש תוצאות (ולא, זה לא ''פסיכולוגי'') אז כנראה שיש משהו.

ב. 40 ש''ח לחיסון הומאופתי מפריך את הטענות שמנסים לעשות מזה כסף גדול. אולי מנסים, אבל לא מהחיסונים...חיסון רגיל בטח עולה סכום דומה או יותר.
אני דוקא מאוד מאמינה בהומאופטיה רק שיסבירו לי דבר אחדבתי 123

אחד הטיעונים של לא לחסן הוא שעדיף לחלות במחלה כי המחלה מחסנת וטובה וכו וברור לכולם לחייבים להתחסן בגיל צעיר (חיסון או מחלה) למבוגרים זה מסוכן אז למה צריך חיסון הומאופטי?

דבר נוסף צריך לזכור שרוב האמהות מחסנות את ילדיהם הבריאים לא רק בשביל עצמם אלא בשביל להגן על ילדים ואנשים אחרים שבשבילם מחלות כאלו הם קטלניות יש בגישה הזו משהו מאוד אנוכי

תשובהבת 30
חיסון הומאופתי הוא תקופתי. כלומר- אם למשל יש חצבת באיזור, אני אתן את המינון המומלץ פעם בחודש עד שהחצבת תירגע.
ולכן זה לא חיסון לכל החיים.

דבר נוסף- זה מיועד למי שאנחנו לא רוצים שידבק. למשל- ילד מתחת לגיל חמש. במקרה של חצבת.

ולגבי הגישה האנוכית- זה מורכב.
כי מי שחושב או מבין שבחיסון יש סיכון עבור הילד שלו, יהיה מוכן לחסן אותו עבור אחרים עד גבול מסוים.
כלומר- יש פה שיקול של בריאות הילד שלי אל מול בריאות הילד האחר.
אני לא אומרת שזה לא נכון, אני אומרת שזה שיקול, שחלק יכריעו בו לטובת החיסון וחלק יכריעו לא לחסן.
זה גם מאוד תלוי בנסיבות, באורח החיים, במקום המגורים, במסגרת של הילד. (אם אחסן את בן השנתיים וחצי שלי לחצבת זה רק בגלל שהוא נכנס למעון שיש בו עוד קטנטנים)
למה שלא ידבק לפני גיל 5 זה מחלה מצויינת ולא מסוכנת הרי?בתי 123

מתחת לגיל שנה אני יכולה להבין כי הגוף עדיין לא מייצר נוגדנים לכל החיים

הסיכוי שתשמרי על הילד שלך עד גיל 5 ומגיל 5 הוא ידבק די נמוךבארץ אז את מסכנת אותו שידבק בגיל מאוחר

חזרת למשל מאוד מסוכנת לבנים בגיל ההתבגרות

ולא ענית על העובדה שמי שלא מחסן מסכן ילדים אחרים שאסור להם להתחסן

תשובהבת 30
אז לא גיל חמש, גיל שלוש.
הגיל ה''קלאסי'' לחצבת הוא בין 5-9. בגיל הזה הילדים עוברים את המחלה בצורה מיטבית.
כל מחלה זה משהו אחר. אין דבר אחד נכון לכל המחלות ולכל החיסונים.
אסביר שוב לגבי סיכון ילדים אחרים .
אם אני סוכרת שחיסון חצבת בגיל שנה עלול לסכן את הילד שלי, אז אני לא אחסן אותו גם אם יש איזשהו סיכון לילדים אחרים. יש פה סיכון לשני הצדדים, ו אולי זה נשמע אגואיסטי אבל נראה לי שכל אמא דואגת קודם כל לילד שלה.

כתבתי גם שזה תלוי בנסיבות. אם ח''ו היה לשכנים ילד שזה עלול לסכן אותו, או שיש במשפחה מבוגר שזה עלול לסכן אותו אז בהחלט יש סיכוי שהייתי מחסנת.
אבל בגלל סיכון לפגיעה באחרים שהאחוזים שלו הם מאוד מאוד קטנים, לא אקח סיכון של החיסון בילד שלי.
עכשיו זה מובן?
אגב, גם ילד שחוסן בחיסון חי מוחלש עלול לסכן אחרים. רק שעל זה לא מדברים.
לגבי החי מוחלש דוקא מאוד מדבריםבתי 123

ילדים שצריכים להזהר יודעים את זה היטב

אבל זה עוד אחד מהשקרים של מתנגדי החיסונים שאומרים שזה לא ידוע

ולגבי הסיכון שוב זה מה שאת מאמינה בו ולכן מסכנת ילדים אחרים.. אני לא מתווכחת איתך זו בחירה שלך אבל טוב לעשות דברים במודע ולדעת שהסיכוי בימינו לחלות מגיל 5-9 הוא קטן.. ומה אם יגיע לגיל 13 ותהיה התפרצות חזרת אצלכם בסביבה תסגרי אותו בבית?

לגבי בנות את החיסון הזה עדיף לא לתת למבוגרות כי יש לו תופעת לואי קשה שאין בילדים מסכנות הצעירות שצריכות להתלבט אם להגן על העובר שלהן ולהסתכן בתופעות לואי או לסכן את העובר (אפילו שזה לא שכיח.. עדיין כל עוד יש את חיסון העדר ששומר)

וואובת 30
א. אני לא מנסה להגיד שקרים. אני יודעת שבטיפת חלב, אחרי חיסון, מעולם לא אמרו לי אזהרה בנושא. מעולם. אפילו לא מילה. בכלל לא ידעתי על זה עד לכל הדיון של החצבת. אז להגיד שמדברים על זה הרבה? אולי הילדים עצמם יודעים, אבל כולם צריכים לדעת את זה, אחרת מה עשינו...

ב. את נכנסת לדיון מורכב. יש הבדלים בין חיסונים ובין מחלות. א''א לעשות דיון כללי על הכל.
צהבת זה לא טטנוס, וחצבת זה לא פפילומה.

אבל אם כבר דיברת על מחלה בגיל בוגר- אז מה עם הבעיה שחיסונים מסוימים, כמו חצבת, לא באמת מחסנים לכל החיים, ואז מוצאים תחלואה אצל מבוגרים, שזה כמובן הרבה יותר מסוכן מאשר בגיל צעיר.

והכנסת את נושא חיסון העדר...
זה נכון בחלק מהחיסונים. לא בכולם. בחצבת למשל, לא. גם במקומות עם אחוז כיסוי של כמעט מאה אחוז החצבת מתפרצת. כי החיסון הוא לא מאה אחוז.
אדמת למשל- כן. יש מדינות שבהן האדמת נכחדה.

קיצור, פתחת כאן הרבה נושאים שעל כל אחד מהם אפשר לדון המון.
אני מכירה את הדיונים לעומקבתי 123

לא רשמתי בגיל בוגר אלא בגיל ההתבגרות 

תראי, ציאניד הומאופתי לא יהרוגמיואשת******
זה לא ״טענה״ שהחומר מדולל במים עד כי המדע לא מכיר בקיומו, זה נאמר בפירוש על ידי ההומאופטיה.
ובכל שיטת מדע שמופיעה עד היום דילול חומר כלשהו במים לא מגביר את פעילותו
גם במבחן התוצאה אם אני אביא לך ציאניד ששולל במים כמו חומר הומאופטיה את תסכימי לשתות בכיף- אני בכל אופן אסכים בכיף. ואפילו כאבי בטן לא יהיו לי.

אישית ניסיתי כמה פעמים להיעזר בהומאופתיה גם לי וגם לילדי והתוצאה היתה כמצופה ., שווה לאחר שתית מים.
בכל אופן אני בן אדם שמאמין במדע, מלבד מבדברים שקשורים להקבה , ולכן מכיון שאין שום הגיון מדעי שהומאופתיה , לא נותר לי אלא להאמין שתרופה הומאופטיה שעובדת עבדה כי הקב״ה רצה שזה יעבוד ולא משום סיבה אחרת . ולכן אנשים אומרים- אני מאמין בהומופוטיה. כי צריך להאמין בזה, אין הסבר הגיוני (בניגוד לאני מאמין בטיפולי שורש למשל) כמו סגולות למינהן, לא מועיל לא מזיק (חוץ מכספית)
טובבת 30
אין לי ענין להתווכח.
אני מאמינה בה' ובתורתו. לא בהומאופתיה ולא בנטורופתיה.
"שתרופה הומאופטית עבדה כי השם רצה"אם-אם
יש לך את זה ביותר אמין?

תראי.
אני יודעת שתשארי בדעתך.
לפחות לטובת אלה שקוראות.

אני יודעת. לא באמונה. בידיעה! בחוש שהומאופטיה עובדת. יש לי אבחנות חתומות על ידי רופאים.

ובגלל זה אני מזהירה תמיד, תלכו רק להומאופטים עם המלצות. לא לכל אחד שמעיד על עצמו שהוא הומאופט.
הבעיה היא לא שלא יעזור, אלא שזה עלול להזיק.
החומרים ההומאופטים משנים דברים בגוף באופן שנראה לעין ממש.
רופאים? חתמו לך שהומאופתיה עובדת?מיואשת******
שהשיפור חל בזכות זה? את זה הייתי רוצה לראות.
פעם היו גם אנשים שחתמו על זה שכוסות רוח עובדות, כי היו מקרים מוכחים שמישהו היה חולה, עשו כוסות רוח, והוא הבריא.
אז מה?
יש כל מיני רופאים בעולם...בת 30
יש רופאים שמבינים ברפואה סינית, יש רופאים שהם גם הומאופתיים, יש רופאים שלא ממליצים לתת את כל החיסונים.
לא לאאם-אם
טופס רפואי שהיתה בעיה.
וטופס רפואי שהיא איננה.
זה הגיונימיואשת******
גם בפלצבו יש מקרים שהיתה בעיה
ועכשיו היא איננה
וכן, אמרתי שאני מאמינה שיש מקרים שההומפטיה עובדת, פשוט לא בגלל שיש סיבה הגיונית ומדעית שהיא תעבוד אלא בגלל שה רצה
כל התרופות פועלות כי ה רצה
רק לחלקן יש ״כדרך הטבע״ וחלקן לא.

מעשית, אין הוכחה מדעית שמסבירה את ההגיון מאחורי הומאופטיה, אלא להיפך.
מעשית, אין מחקרים שמוכיחים שיש לזה יותר אפקט מפלצבו, עשו קבוצות מחקר.
ומעשית, יש אנשים בקבוצת מחקר שזה עזר להם ויש אנשים בקבוצת מחקר שפלצבו עזר להם וכך מן הסלם גם בעולם האמיתי.
מאד קל לומר - רפואה סינית אנחנו לא מבינים בזה. סבבה, פעם בסין לא שטפו ידיים והיו שמים קמיעות ועורות של חיות (לא רק בסין) וכל מיני דברים מוזרים. זה שמשהו מגיע מסין העתיקה לא תמיד אומר שזה נכון (כמו הטבלה הסינית לניבוי מין העובר שהוכחה כצודקת ... אממ... אבל רק לפעמים. )

אני אישית ניסיתי לא מעט רפואות סיניות על עצמי וילדי, בתקווה... ושום דבר לא עבד עלינו. כנראה אני סקפטית מדי והסינית לא עובדת על סקפטיים
לעומת זאת, אנטיביוטיקה תמיד עבדה... גם כשלא האמנתי בה (ובלי קשר לעובדה שאני משתדלת ממש ממש לא לקחת אותה רק באין ברירה אמיתי.)

וכמו שאמרת, לא צריך להסכים. אין לי שום בעיה עם מי שאומרת שלה זה עבד, כל עוד מבינים שאין מאחורי זה שום הוכחה והסבר מדעי ידוע. שמחה שזה עבד לך , העיקר הבריאות!
איך ניסית? לא פחדת שיכניסו לך רעלניםאם-אם
הרי את מאמינה רק במה שנחקר וקונבנציונאלי.

אני מתה על זה שמביאים כדוגמא קמעות ועורות ואני יודעת מה עוד...
ומביאים את הסבר הפלצבו.

ראיתי רופאים מחליפים צבעים כשרואים בבדיקה שחיידק נעלם. כשהם עצמם אמרו חד משמעית שאין סיכוי בעולם שיעלם בלי אנטיביוטיקה.
ראיתי רופאה שהתעצבנה בגלל זה. ושלחה אותי לבדיקה נוספת לוודא.

ראיתי שמורות של הבת שלי שואלות אותי איך קרה ה'נס' לילדה.

רואים ממש בחוש פעילות של החומר בגוף.
בת משפחתי מטופלת בפריצת דיסק קשה. זה האדם האחרון שהיה מאמין בזה. היא לקח רק כי לא היתה שום ברירה. כי אין לזה רפואה בקונבנציונאלי.
היום היא מציעה את הטיפול לעוד אנשים.
חייבת לציין שרופאים גדולים שולחיםבתי 123אחרונה
להומאופתיה ודיקור ורושמים את זה כהמלצה וכן אומרים שזה עוזר ועזר למטופלים שלהם
פסיכולוגי/לא פסיכולוגי אין לדעת אבל עוזר
מחקרים מראים שהומאופתיה עובדת כמו פלצבוים...

דרך אגב קראתי כתבה לאחרונה שתרופות הומאופטיות יכולות להיות מסוכנות דווקא בגלל שאין באמת פיקוח על הייצור והן מכילות רעלנים שלא תמיד מדוללים מספיק

ה FDA פירסם אזהרות לגבי זה

עכשיו זה רשמי: ה-FDA מזהיר שהומאופתיה עלולה לגרום נזק תמידי - וואלה! בריאות

עכשיו זה מסוכן. נו נו. איזה פחד.אם-אם
ואם אגיד לך שבחיסונים יש רעלנים?
לא!
זה רעלנים עם אבטחה😎
לכל חומר ברפואה ובכלל גם באוכלים...

יש רמות של רעילות וערכי ביטחון שאסור לעבור אתם

בן 6 שמדבר על רצון למות ..חדשה ישנה4

היי יקרות. סליחה מראש על האורך

בני בן 6 ילד מאד חכם לגילו, כריזמתי, סקרן, עקשן ביותר, דעתן, רגיש ופגיע מאד, אהוב ביותר.

ההתנהלות איתו ביומיום מאד מאד מתישה מעייפת ומאתגרת, ממש כמו לטפל בעשר ילדים - מבחינה נפשית. הוא מאד מאתגר שובב היפר אקטיבי וגם מאד מאד רגיש

משקיעה בו המון בשיחות בהתאם לגילו על כל מיני נושאים שמעניינים אותו, בהסברים, בזמן איכות יחס חם ותשומת לב.

לאחרונה, על כל דבר שלא הולך לפי איך שבאלו ,או שלא מקבל מה שרוצה או שאני לרגע מאבדת סבלנות ולא האמא המכילה והסבלנית,  ובמיוחד כשמשעמם לו הוא ישר משתמש במילים- משפטים

"אני רוצה למות"

"אני לא רוצה לחיות בעולם הזה"

ובימים האחרונים זה הסלים ל-

"כשלא תראי אני יקח סכין וידקור את עצמי"

"נמאס לי כבר מהחיים האלו"

"אני יתפלל לאלוקים שאני רוצה למות כבר ולא להיות פה יותר"

התגובות שלי הן-

"אנחנו לא נתן לך למות אנחנו אוהבים אותך וצריכים אותך איתנו אתה חשוב לנו מאד"

"ה' הביא לך את החיים כי הוא רוצה שתחייה אותם ושיהיה לך טוב ותיהיה מאושר בריא ושמח"

"חס וחלילה זה מילים שלא אומרים אותם, אתה תיהיה בריא וה' ישמור עלייך"

ואז ממשיכה כרגיל בשגרה

וכמובן שהוא מתעקש בחזרה

"אני רוצה אבל למות" "אני יהרוג את עצמי"

(מציינת שהוא מבין את מלוא המשמעות של המילה מוות.)

יש לציין שבוודאות הוא לא שומע את המשפטים/מילים האלו מהסביבה הקרובה.

לדעתי דרך המשפטים האלו הוא מחפש ויתורים לגבולות שמציבים לו ולגיטמציה להתנהגות שלילית שלו.

דוגמא למשל כל ערב הוא מסרב להכנס למיטה ולישון, הוא ממש מתעקש להשתולל ולהציק לאחיות שלו, אני כועסת עליו ומסבירה לו שזה זמן לישון ושאחיות שלו עייפות ורוצות שקט, והוא כתגובה מאיים עליי שהוא ישן כל הלילה על הרצפה. אני אומרת לו בסדר תשן על הרצפה, רק תעלה לישון כבר עכשיו.

ואז הוא באמת שוכב על הרצפה וכל רגע אומר "איי כואב לי הגב איזה כואב לישון על הרצפה"

"קר לי ברצפה"

"אני סובל כלכך"

"אני ימות אמן"

וכשאני מזכירה לו את האפשרות לעלות למיטה שלו ולישון ברוגע ובחום הוא ממשיך להתעקש שהוא מעדיף לסבול על הרצפה.

(כל לילה יוצא שאנחנו מעבירים אותו מהרצפה למיטה🥵)

(ובבוקר הוא כועס ורב איתנו על זה שהעברנו אותו למיטה שלו)

בחזרה לנושא- ב"ה בפועל כרגע הוא ילד ששומר על עצמו מאד, די פחדן מאד זהיר ושקול במעשיו.

מה לדעתכן ראוי להגיב לו?

האם צריך איש מקצוע או לתת לזה עוד קצת זמן אולי יחלוף?

זה לא נדיראמאשוני

אולי לצערנו, אולי זה שלב התפתחותי אצל חלק מהילדים.

אבל להגיד שזה נדיר, היום- זה לא.

יכול להיות שמשהו בניואנסים של מה שהוא אומר באירוע הזה ספציפית נשמע לך חריג,

אבל כאמירה כללית, זה לא נדיר בכלל.

לגבי השאר כולל המלצה לסיוע, מסכימה מאוד.

אין בדבריי לחלוק על חשיבות טיפול.

שאלה שעלתה לי במחשבות עם עצמי ועניין אותיכנה שנטעה

לשמוע דעתכן-

מה ההבדל, אם יש כזה לדעתכן,  בין חיי שותפות של חברים שגרים יחד לחיי זוגיות של איש ואישה?

את מתכוונת נשואים לעומת לא נשואים?oo
כןכנה שנטעה
שותפות של חברים שגרים יחד (נגיד דירת סטודנטים או סתם חברות ששוכרות יחד דירה) לבין זוג נשוי . בשניהם יש חלוקה נגיד של עבודות משק בית וכזה, אז מה עושה את ההבדל?
האמת שאני מופתעת לנוכח השאלההמקורית

גרת פעם עם חברה/ בדירת שותפים? אני מניחה שלא

ההבדל הוא משיכה, חיבור, מחויבות

כשזה בפן הזוגי זה לא דומה בדשום צורה לעניין זל שותפות חברית. הגבולות הם שונים. האינטימיות הרגשית היא אחרת.

אכןoo

יש הרבה משותף

כי נישואים זה גם שותפות

אבל בנישואים יש גם

ילדים משותפים

כלכלה משותפת

ומחויבות (לנישואים לילדים)

חלוקת משימות זה הדמיון היחיד אם בכללואני שר

באמת נשמע שאת לא מכירה את המציאות הזו

גם אם מדובר בחברים הכי טובים,

זאת לא אהבה ולא עומק רגשי כמו זוג נשוי (מניחה רגע בצד בני זוג שגרים יחד בלי להתחתן)

הרבה פעמים זה גם לא פסגת החברות, אלא שותפים.

וזה אומר בעיקר שזו תחנה זמנית.

וגם שלכל אחד יש עיסוקים משלו ועניינים שלו ושריטות שלו ויש פחות מוטיבציה להשקיע לטווח הארוך, להתחשב באחר (מעבר לנחמדות חברתית), לבוא לקראת....

מה את תעשי ותתאמצי בשביל בן משפחה לעומת חברה ממש טובה לעומת חברה סתם?

אותו דבר.

מה הדמיון בניהם?מתיכון ועד מעון

זה שונה ממש.

חיי זוגיות נועדו להיות חיים שלמים של בחירהה הדדית עם אהבה ומשיכה, מיניות וילדים.

שותפים חולקים אותה קורת גג ומקסימום חולקים בהוצאות ובתורנות שטיפה

אני אולי אדייק קצתכנה שנטעה

למען הסר ספק, אני לא מרגישה סתם בדירת שותפים עם בעלי, ויש בינינו אהבה ושותפות לחיים והכל..

אבל מה ביומיום גורם להרגיש את זה? אנחנו נגיד בדכ נפגשים איזה שעה שעתיים ביום, שנינו גמורים עייפים מהיום ומהטיפול בילד. אז במצב כזה לא כזה מרגישים משהו מיוחד באוויר, זה מאוד טכני - אתה עם הילד, אני מכינה אוכל, אתה לומד, אני מנקה... כמו דירת שותפים..

מה עושה את השגרה יותר זוגית?

נראה ליאנונימית בהו"ל

מאוד תלוי בכל זוג

כשבעלי מתעניין איך היה היום שלי, גם אם זה חמש דקות ואז ממשיכים עם הילדים - אני מרגישה אכפתיות

יש פעולות יומיומיות "פשוטות" שעושים תוך כדי, גורמות לך להרגיש אהוב.

ובאמת ממליצה גם מידי פעם לצאת כזוג ולהנות. אבל אלו פיקים

בעיניי מה שבעיקר מחזיק את זה זו השגרה, והפעולות בתוכה שמראות אכפתיות ואהבה

כןoo

השגרה יכולה לכלול הרבה זמנים של יותר שותפות מאשר רגשות של משיכה ואהבה

בעיניי זה מקסים שיש שותף לחיים זה נותן לי בטחון ושלווה

רגשות משיכה וריגוש שמורים לזמנים זוגיים

וגם לפעמים יש סתם ימים עם יותר רגשות כאלה

בלי לעשות משהו מיוחד

דווקא המחויבות לשותפות הזוהמקורית

זה מה שמחזיק את הקשר לדעתי

תחשבי שזוגות שנים רבות חיים בהעברת שרביט ושותפות מתוך מחויבות לבית הזה שהקימו, כדי לקיחם אותו. שזה מן הסתם רצון שניהם.

לפי מה שאת כותבת נשמע שאתם לא עושים הרבה דברים יחד. כמו לנקות או לבשל, אלא הכל בתורות כזה כמו סרט נע, יכול להיות שאם תתחילו לשתף פעולה גם בפעולות כאלה זה ירגיש לך אחרת

וגם, שבירות שגרה. מחוות אחד לשניה. שמעתי מפי רבנית אחת שאמרה שהרב דסלר כותב בספרו שאהבה זו נדיבות. אז מחוות של נדיבות אחד לשנייה, של מעבר למה שסוכם זה בהחלט מקרב

וגם, נשמע שאתם בלופ של שגרה שוחקת. תינוק, בעל סטודנט, נשמע עמוס. יש גם תקופות כאלה. זה מה שיפה בזוגיות ארוכת שנים. אחרי ובמהלך תקופות כאלה, למצוא את הקרבה מחדש ולהשתדרג. לשים את הביחד שלכם בראש סדרי עדיפויות. פתיחות, אינטימיות רגשית ופיזית.

אולי הרבנית אמרהדיאט ספרייט

או התכוונה לומר ששורש ותולדת האהבה היא הנתינה וכך אומר הרב דסלר ב"מכתב מאליהו".

הוא גם מספר על זוג עם ילד שהופרד בשואה והתאחד לאחר מכן. הילד נשאר רק עם אחד ההורים, לזכרוני עם האם. והיא זו זדאגה לכל מחסורו ולכל צרכיו לאורך כל הזמן הזה.

לאחר השואה, לכשהתאחדו ניכר היה שהאב אינו אוהב את בנו כשם שאימו אוהבת אותו וזאת לדעת הרב דסלר כיוון שלא עסק בנתינה כלפיו לאורך כל התקופה הזו. 

לא היא אמרה נדיבותהמקורית

האמירה על הנתינה ידועה ומפורסמת

היא אמרה שבמקום נוסף בספר כתוב על נדיבות

(האמת שיש לי אותו אבל לא עברתי על כולו כדי לאמת את דבריה)

בעלי חשב שאני איזו למדניתדיאט ספרייט
והוא קנה לי סדרה שלמה בשם מכתב מאליהו בת 4 כרכים, כשקראתי רק את הכרך הראשון (שם קראתי את מה שכתבתי) וזהו לא התקדמתי מעבר, אז אין לי מושג 🫣
גם לי יש אותההמקורית

אני ביקשתי מבעלי שיקנה לי 🤭

אבל צריך לאחוז ראש וההתקדמות איטית 

יואו איזו מלכה!דיאט ספרייט
המקורית
את בעצמך! 
המממ זמן זוגי בתוך השגרה זה חשובמרגול

כוס קפה בבוקר, או כוס תה אחרי שהילדים נרדמים

ללכת לישון ביחד זה משמעותי בעיניי (כלומר, להיכנס יחד למיטה. שלא יקרה שעד שאחד מגיע לחדר השני כבר נרדם), אפילו במובן של השיחה הקטנה על הא ועל דא.

ובנוסף, גם אם תסתכלי רק על ההיבט של שותפות בתפקידים. יש משהו בשותפות של נישואים שהיא הרבה יותר רחבה משותפות של חברות מאוד טובות.

נגיד חברות טובות יכולות להגיד - טוב, לא נעשה חצי חצי קלאסי, אני אהיה על כלים תמיד ואת תמיד על כביסה. נניח. ואז בסוף זה איכשהו יוצא שווה.

בנישואים זה רחב יותר. כי קודם כל אין לי עניין להשוות איתו. אנחנו לא צריכים לעשות את אותו הדבר.

וגם, נישואים זה קצת קיבוץ בהיבט הזה מבחינתי. כל אחד עושה לפי יכולתו ומקבל ע"פ צורכו.

נגיד, אם צד אחד בלימודים, וגם לא מרוויח כסף וגם בשגרה עמוסה בלימודים והרבה שעות מחוץ לבית.

אז ברור שהוא תורם פחות גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת טיפול בילדים, וגם מבחינת עבודות הבית.

זה לא בהכרח צריך לצאת פה שוויוני.

אם הזוג, כזוג, החליט שהלימודים האלו חשובים (מכל סיבה), אז זה מה שעושים. ושני הצדדים מתגייסים למאמץ. 

לדעתי הכי חשובאהבה.

לנסות לפתור את הבעיה שאתם נפגשים שעה שעתיים כל יום

זה ממש מעט

אני נמצאת עם בעלי פחות מזה כל יום, וזה בסדר גמןר .אמא טובה---דיה!

זה לא בהכרח קצת.

אני מרגישה שקודם כל ביומיוםשלומית.

זה כל מיני דברים שהם טיפה "אקסטרא".

למשל: אם בעלי מבקש אוכל להגיש לו יפה, חם עם סכו"ם ולברך שישבע ויהנה, להכין כוס קפה, לקנות שוקולד קטן, לבוא מאחורה לעשות קצת מסאז', וכד. להכניס בתוך הדברים שממילא עושים עוד קצת טעם אווירה.

חוץ מזה: לצחוק, סתם להריץ קצת צחוקים ביומיום על כל מיני דברים.

ובנוסף, להקפיד על דייטים וזמנים שהם בהגדרה מוקדשים לזוגיות והם נותנים בוסט של אנרגיה לכל ההתנהלות היומיומית

בעיני התשובה היא אינטימיותתהילנה
עבר עריכה על ידי תהילנה בתאריך כ"ט בכסלו תשפ"ו 1:29

גופנית כמובן, אבל בעיקר רגשית.

מה שקורה בין בני זוג במערכת נישואין זה פתיחות וכנות, באופן שאין עם אף אחד אחר בעולם. היכולת להיות פגיע, כנה ולהביא את עצמך עד הסוף.

וזה דבר שלא קשור לכמות הזמן שמבלים ביחד או לסוג הפעילויות שעושים. כל השיח בזוגיות הוא שונה באופן מהותי משיח בין חברים. זה שיח נטול מסיכות, נטול אגו וריצוי.

כמובן שאם יש הסתרה של רגשות / תחושות / מחשבות וכל אחד מנסה לרצות את השני או מפחד להביא את עצמו אז האינטימיות נשחקת עד נעלמת. ושוב, בשונה מתגובות אחרות פה, לא חושבת שהזמן הוא הנקודה כי זה לא בהכרח הגורם שהכי משפיע על האינטימיות הרגשית.

אניoo

כנה עם הרבה אנשים שאני בקשר

והשיח שלי איתם הוא שיח נטול מסיכות נטול אגו וריצוי

זה לא חייב להיות רק בזוגיות

בעיניי זה נכון וטוב לכל קשר

לדעתי, זה מאוד שונהתהילנה

להיות בשיח כזה עם מחוייבות וברית נצחית. גם לי יש מערכות יחסים קרובות ומיטיביות, ועדיין, יש חלקים והיבטים ששמורים לזוגיות.

זה כמו להגיד- מה ההבדל בין להיות מורה ללהיות אמא. גם אם תהיה המורה הכי טובה בעולם אוהבת ואכפתית ומסורה, בסוף למחוייבות ולאהבה שיש לנו לילדים ולבן הזוג אין תחליף

חלקים והיבטיםoo

ברור שהם שונים בזוגיות

אבל

השיח לא חייב להיות שונה

אם רגילים לדבר בכנות בפתיחות ובזרימה

זה יכול להיות עם הרבה אנשים אותו דבר

אז מה ההבדל בעינייך?תהילנהאחרונה
או שאין הבדל?
אני חושבתשומשומ

שהתשובה בגוף השאלה ..

שותפות מול זוגיות.

לדעתי כל עוד אנחנו רק שותפים יש שלי, שלך

כשאנחנו זוג זה שלנו.

אני חייתי במשך חצי שנה עם חברה - שותפה, בילינו יחד מבחינת זמנים הרבה יותר מאשר בעלי ואני כיום.

גם עבדנו וגם גרנו יחד, כולל שבתות וחגים (הייתי איתה בשליחות בחו"ל). ועדיין זה לא מתקרב לחיים עם בן זוג. הדאגה, השותפות, ההתעניינות באמצע היום אחד בשניה.

גם מבחינת המשק בית, הכל שלנו ביחד אין תחום שלי ותחום שלך.. כמובן כל הנושא האינטימי..

בקיצור, יש יותר הבדל מאשר דימיון 

איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

חום של 42 מעלות גורם לנזק מוחיממשיכה לחלום

התאים במוח עוברים תהליך של דנטורציה- החלבונים במוח עוברים תהליך דומה לטיגון של חביתה.

לא יודעת כמה נפוץ שהחום מזנק ככה

אבל בלילה לא כדאי לקחת סיכונים

איך עוברים את שבוע 41 בלי להשתגע?מדפדפת

רשמית התחלתי היום שבוע 41, הריון ראשון

מרגישה כבר עצומהה

לא ישנה בלילה בכלל

כולי נפוחה

איך עוברים את הימים האלה בלי להשתגע? עצות יתקבלו בברכה

עושים כל יום משהו שאוהביםרק טוב!

ופחות תוכלי לעשות אחרי הלידה. ואם אפשר עם הבעל אז בכלל נחמד. ערב זוגי כל יום.

וגם מכינים דברים שיעזרו לך אחרי הלידה. הזמנה אינטרנטית של קניות סופר ובכלל. מאכלים שאפשר להקפיא. כביסות לתינוק וכו. 

תודה!מדפדפת
מנסה להיות על זה
קשה מאודבאתי מפעם

מה שהכי עוזר, תגידי לעצמך אני יולדת ב42.

זהו, תשחררי מ- אולי זה יקרה היום? אולי עכשיו? אולי מחר?

פשוט להתכוונן ל42, רק זה מה שעזר לי לא להשתגע 

הולכים ליםממשיכה לחלום

והולכים יחפים על החול

שומעים מוזיקה שמרגשת אותך

נחיםםם

מדברים עם חברה

רואים סרט מעניין

מסתכלים על תמונות מרגשות של המשפחה

משתגעים!!😜חוזרת בקרוב

ומנסים להשתגע עם חיוך....

מה עוד את מסוגלת לעשות שאת אוהבת?

להשתגע עם חיוך זה גם פתרוןמדפדפתאחרונה
מנסה לנצל את הזמן למנוחה ולזמן זוגי ביחד אבל הכאבים גומרים עליי ממשששש
לחי נפוחה ושן כואבתytrewq

לא קשור לפורום, אבל לא יודעת את מי לשאול...

שמתי לב שלבן ה4 אחת הלחיים נפוחה. שאלתי אותו אם כואב לו בשיניים הוא אמר שכן ושהיה לו כואב כשאכל ארוחת ערב (לא הייתי איתו בזמן הארוחה)

אני מה זה לא מבינה בזה... זה משהו שמחייב טיפול בימים הקרובים? או שאם זה עובר אז סבבה ופשוט להמשיך בביקורת קבועה? 

צריך לבדוקדיאט ספרייט
ללכת לרופא שיניים.מוריה

סביר להניח שיביאו אנט', ואח"כ יטפלו בשן.

ללכת כמה שיותר מהראהבה.

לדעתי

אפילו פרטי אם יש אופציה 

קרה לי לאחרונה עם ילד..קיבל אנטיביוטיקהמולהבולה

חשוב לפנות בהקדם כי זה עלול להחמיר ממש

אגב זה לא ממש כואב לו כי זה נפוח.כרגע שמתנפח זה כבר פחות כואב

הייתי מדברת על רופא אונליין או קופצת מיד על הבוקר לעזרה ראשונה לצילום וקבלת אנטיביוטיקה לפני שבת

רפואה שלמה!

צריך רופא שיניים דווקא?ytrewq
הייתי מתחילה בשיחת טלפוניתמולהבולה
אם את בטוחה שה משהו יתכן שילמו לך דרך הטלפון
אם את במכבי, יש להם שירות טלפוני במכבידנטמוריה
תבדקי באתר איך מגיעים אליהם.
כלליתytrewq
גם בכללית יש רופא שיניים אונליין124816
כן. כנראה דלקת שצריכה אנטיביוטיקההמקורית

ממה שאני מכירה

לא לחכות לביקורת רנדומלית. הילד סובל וצריך טיםול. הייתי הולכת איתו לחירום האמת

לבקש עזרה ראשונה של רופא שיניים דווקא?ytrewq
כן. יש דבר כזה שנקרא טיםול חירוםהמקורית

זה מיועד בדיוק למקרים כאלה, ורק רופא שיניים. זה מה שכואב לו ורופא משפחה לא מטפל בשיניים..

ולא הייתי מעבירה שבת בלי לראות רופא האמת. לא בשביל להלחיץ אני אומרת, כי שוב, סביר להניח שזו דלקת, אבל חבל שהילד יסבול כשאפשר שלא וכאבי שיניים זה סיוט

כןooאחרונה

נראה לי שכל קופה אמורה לספק תורים מהרגע להרגע לעזרה ראשונה ברפואת שיניים

זה לא חייב להיות מקרה חירום

אם יש כאבים כלשהם לא צריך לחכות לתור מסודר אלא נותנים תור לאותו יום או מקסימום יום למחרת

התייעצתי פה לפני כשבועיים על כוויות שהתינוקת קיבלהמתואמת

ב"ה רוב השלפוחיות שנוצרו לה נעלמו מעצמן אט אט, אבל עכשיו באחת הידיים יש לה נפיחות במקום שהייתה שלפוחית וגם מוגלה כזו. (זו היד שהיא משתמשת בה להתקדמות בישיבה על הרצפה, אז הגיוני שנכנס שם משהו☹️)

מה צריך לעשות עם זה?

הנטייה שלי היא 'לפוצץ' את המוגלה במשהו מחוטא ואז לחבוש ולקוות שהיא לא תוריד את התחבושת, אבל אני לא יודעת אם אני צודקת...

(לכאורה זה לא מפריע לה, רק אם נוגעים בזה זה כואב לה)

הייתי מתייעצת עם רופאהמקורית

אולי צריך משחה אנטיביוטית וחבישה

ולא הייתי עושה שום דבר בבית כדי לפוצץ לה את המוגלה. זה יכול חלילה להזדהם

תלכי איתה דחוף לרופאאישהואימא

כנראה זה זיהום. טוב וחלילה שלא יתפשט.

(לבעלי היה זיהום ביד ואישפזו אותו כמה ימים כדי שיקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד)

זה נשמע שהזדהם וצריך אנטיביוטיקה. ללכת לרופאבאתי מפעם
תלכי לרופא. בנתיים תמרחי לה משחה אנטביוטית שישאמהלהאחרונה

בבית כמו מופירוסין. אם אין לך אופציה לראות רופא בקרוב תתיעצי עם רופא טלפונית ושיתן לך מרשם.

חשוב מאד לטפל בזיהום לפני שמחמיר ומתפשט חלילה.

ו-בשום אופן לא לפוצץ מוגלה!!! זה ממש עלול להחמיר את המצב במיוחד שהיא עם היד על הרצפה

השתנקות בזמן הנקהמולהבולה

התינוק שלי ממש נחנק בזמן הנקה..מניחה שזה מהזרם אבל זה ממש מלחיץ

ולא קרה לי עם אף אחד מהילדים כמו שאצלו כמעט בכל האכלה...

יש לכן רעיונות מה אפשר לעשות?

אולישירה_11

לשבת קצת אחורה לא לרכון אליו שהזרם יהיה איטי יותר?

ניסיתי וזה לא תמיד עוזר משום מהמולהבולה

אני בסרטיםנשיש לו בעיה כלשהי חלילה

למרות שכשאוכל בבקבוק זה לא קורה

לי הציעו להניק בתנוחת חדר לידהרוצה לשאול שאלה

שאת שוכבת ושמים את התינוק עליך ליד השד והוא 'מאכיל' את עצמו לבד ואז הוא שולט בזרם. 

אולי לשון קשורה?צלולה
נראה לי שזה יכול להיות קשור
וואלה? אני יכולה לראות את זה?מולהבולה
לפעמים... אולי קשה לזהות בפעם הראשונהצלולהאחרונה
תנסי להסתכל מתחת ללשון אם החיבור בין הלשון לרצפת הפה יחסית מקדימה.
להניק כשאת שוכבתזברה ירוקה

ואז השד מקביל אלין ולא מעליו

והזרם פחות

היה גם אצלינוחרות
עזר כששמתי אותה עלי כשאני על הבטן והיא עלי (לבדוק כל הזמן שיש נתיב אויר פתוח, אולי זה מפחיד מידי עם ניו בורן ולוודא שלא נרדמים כי אז זה מסוכן)
להישען אחורה בזמן הנקהממשיכה לחלום
רעיון מה אפשר לקנות לבחור ישיבה חרדי?ואז את תראי

בן 26

רווק

בגדול הכי נשמע לי זה ספר אבל לא יודעת איזה ולא ממש רוצה לשאול אותו...

יש לכן רעיון?

נגן מוזיקהכורסא ירוקה

שובר לגלידה שיכול לצאת עם חבר

אם הוא בקטע אז אולר

אם יש לו תחביבים אז משהו שקשור אליהם

יש סט ספרים בשם 'המשודך המתוסבך'התברזל!
סדרה קומית, דתית-חרדית, הרבה ממליצים - אני לא קראתי אבל מכירה חומרים אחרים של המחבר.
אפשר שובר לחנות ספריםמתואמת
אלא אם כן חשוב לך להביא משהו פיזי, ואז אפשר לבחור ספר גנרי כלשהו בחנות ספרים ששייכת לרשת ולצרף פתק החלפה.
אהממ פחות מהיכרותי ספר..חנוקה

אחים שלי עונים להגדרה הזו

מה ישמחו לקבל- וואו מלא.

משקפי שמש

ארנק

שובר ליציאה לאוכל (רק לשים לב שזה בכשרות המקובלת אבל בירושלים נניח יש המון מבחר)

פעם קנינו לאחים שלי מתנה כניסה לחדר בריחה הם נהנו ברמות! זה קצת יקר, לא כתבת תקציב..

אפשר שובר לאטרקציות שונות ומגוונות

אגב סוודר יפה גם יתקבל בברכה (אבל צריך להכיר גם את הטעם וגם את המקובלות)

בקבוק טרמוס איכותי (ששומר על חום באמת יותר משעה-שעתיים)

מקציף חלב לקפה.

חפתים (בחורים שאוהבים אלגנט מחזיקים קולקציה יורת גדולה מאוצר העגילים שלי)

עניבה

צעיף/כפפות

נעלי בית חמות

פיז'מה חמה

גאדג'טים לפי תחומי ענין, צריך להכיר את הבחור המדובר.

לידיעה- חרדים לא כל כך קונים ספרים.

ספרי לימוד- בחור ישיבה אז יש לו בישיבה

ספרי קריאה- לוקחים מספריה

ספרי עיון- זה יכול להיות שכן, אבל מאד אינדיווינדואלי כל אחד לפי טעמו מה יקנה.

מעניין מה שכתבת בסוף...מתואמת

אנחנו לא חרדים, אבל אפשר לומר שקרובים לשם (חרד"ל/דת"ל תורני), ואין דבר שישמח יותר את הבנים שלי מאשר ספרים חדשים (ספרי קודש, הכוונה, אבל גם ספרי קריאה) וגם את בעלי, בעיקרון, אבל הוא כבר למד למנן את עצמו, כי הספריות אצלנו מתפוצצות...

מה שכן, צריך לדעת מה בדיוק הם רוצים וצריכים. בעבר הייתי קונה לבעלי ספרים ולא קולעת לטעם שלו🙈 אז למדתי לתת לו לקנות לעצמו...

אבל אצל הבנים שלי - המתנות הכי שוות שקיבלו לבר מצווה היו שוברים לקנייה בחנות ספרים. הם התלבטו שעות אילו ספרים לבחור, כמו שנשים מתלבטות איזה בגד לקנות...

אצלנוoo

בעלי והילדים (חרדים) לא קונים כמעט ספרי קודש

יש להם מספיק ממה שקבלו/ קנו בעבר

יש לי ילד אחד שקונה ספרי קריאה וילד שני שלא אוהב לקרוא

אז לא יהיה לו מה לעשות עם שוברים לספרים

והמתנה הכי טובה בעיניי לבחור ישיבה חרדי היא כסף מזומן שיקנה מה שהוא רוצה

או שוברים שאפשר לקנות בהם הרבה סוגי דברים

כי זה גיל שהטעם האישי מאד ספציפי וגם אם מכירים אותו

לא בטוח שקולעים לטעם

אז זה באמת שונה מאצלנו...מתואמת

הבנים שלי ממשיכים לקנות אף שהמדפים שלהם מתפוצצים מספרים🤭

בכל אופן, הפתרון שהצעת בסוף הוא טוב לכל מי שלא יודעים מה לקנות לו🙂

יש הבדל גדול בין גיל ההתבגרות לגיל 261112
נכון, אבל אני מאמינה שזה יישאר להם גם בבגרות...מתואמת
זה פשוט עניין אישי כנראה. לא קשור למגזריעל מהדרום
חח אני גם מאדדד אוהבת לקראחנוקה

וגם בילדות

אבל ספר זה מהדברים הלא שווים לחובבי קריאה

תמיד גמרתי את הספר ביום או בלילה שקניתי אותו.

כן היה לנו מנוי לכל ספריה אפשרית..

אני גם אוהבת לקרוא, ודוקא מעדיפה להחזיק בביתיעל מהדרום

לק"י

ספרים טובים. כאלה שאני קוראת הרבה.

חבל רק שאין הרבה כאלה...

(ואוהבים לקנות ספרים זה לא בהכרח כל חובבי הקריאה).

תלוי איזהחילזון 123
יש ספרים שכיף שיש אותם קרוב ואפשר לקרוא בהם שוב ושוב
הוא לא כזה...ואז את תראי

לא יילך לחדר בריחה או מסעדות

מאוד למדן

לא יסתובב עם משקפי שמש

ארנק, עטשומשומ

חגורה, סוודר, מחברת, מנורת לילה  

גאדג'טים שקשורים לתחביבים שלי כמו ציור/ נגינה / קריאה 

אז משהו נחמד שקשור ללמידהמרגול

תלוי מה התקציב

אבל הייתי משקיעה בבקבוק תרמי טוב (בשביל שתיה קרה/חמה/גם וגם). אם תרצי אשלח לך המלצה.

תקני בצבע בנאלי. נגיד שחור.

משהו שלא מסובך גם לנקות.

כיף לקחת ללימודים, ולא צריך בשביל זה טעם אישי מי יודע מה.

את יודעת איזה כיף זה שהשתיה החמה לא מתקררת בגלל שהתרכזת שעה? ואפשר להביא מהבית קפה טעים ולא את הקפה-חדר-מורים שבישיבה.

או משהו אחר שקשור, לא מספיק יודעת מה מותאם לבחור ישיבה:

תיק ללימודים (צריך לדעת איזה גודל בערך הוא צריך)

סטנדר נוח ללמידה עצמה?

אם הוא מסכם/כותב לעצמו הערות אז מחברת מעולה עם עטים טובים.

בעצם, אם אוהב קפה או תה אז אפשר להביא מגוון של תה/קפה שווה. (משהו איכותי)

מתלבטת אם אפשר לעשות שידוך על סמךאהבה.
מה בחור יאהב לקבל מתנה חחחחחחח 
שעוןמחיאחרונה
אויש זה ממש אינדוודואלי... אצלנו יש חולשה איומהאמהלה

לספרים.

אין מצב שיוצאים לקניות ולא חוזרים עם ספרים....

וזה ככה ברוב המשפחה שלי.

וזה בנוסף כמובן להשאלה מהספריה של 9 ספרים לשבוע

זה פשוט לא מספק אותנו...

אין  כמו ספר חדש טרי מהחנות

ולפותחת-

הכי טוב זה להביא סכום כסף או שובר מתנה כמו גיפטא

אם דווקא מתנה

אז:

ארנק

מברשת לכובע- אפשר לחרוט שם

עט עם חריטה

צעיף

אוזניות בלוטוס

אולי סטנדר שולחן?אביגיל ##
ארנק או נגןמולהבולה
מה התחביבים שלו?דיאן ד.

מה הוא אוהב לעשות בזמנו הפנוי?

זה לא קשור רק למגזר, גם בתוך מגזרים לכל אינדיבידואל יש העדפות משלו.

מנסה מהיכרותי-אנונימיות

סוודר שווה

פיג'מה חורפית

סטנדר

אולי יעניין אותך