שומעים לצערנו על כל כך הרבה נשים מוכות ואף נרחצות רח'"ל.חסדי הים
איך נשים נמשכות אליהם, אין להם חוש נשי מיוחד שמזהיר?
איך אנחנו שלא הרמנו יד על בחורה ואף בקושי אמרנו מילה רעה לבחורה מעולם ורק נהגנו בהם כבוד, נשים לא נמשכות אלינו?
כריזמה. טיפוס כריזמצי שמצליח לכבוש לבבות.קרן-הפוך
בהכללה, גם העבריינים הכבדים וראשי ארגוני פשע הם אנשים מאוד חכמים, חדים, כריזמטיים, טיפוסים חזקים שמצליחים לסחוף אחריהם אנשים שהולכים אחריהם.
^^^^^44444
לא תמיד זה עניין של משיכהאריק צדק
אלא ברוב המקרים חסך או צורך שהגבר המכה ממלא. תסביך אב, דימוי עצמי שגוי, חוויות מהעבר וכו', כל אלה גורמים שיוצרים תלות בגבר.
יותר מזה, הרבה פעמים הנשים נמשכות לכריזמה, יופי, תשומת לב ומתנות, ורק לאחר שנוצרת תלות (לעיתים הדדית) מתחיל העניין של ההכרה וההתעללות.
וזה לא אומר שום דבר עליכם, אל תשווה אפילו.
עאלק אינטואיציה נשית...אשכנזי פריווילג
אאוץ'?אריק צדק
עאלק אשכנזימי.תהום
אגב נראלי שכבר אמרתי את זה אבל אתם לא מוגנים...הסטטיסטיקה באלימות.במשפחה מצד נשים וגברים שווה..אותו סיכוי שיש.לבחורה להפוך.לאישה מוכה חולק גם בחור להפוך.לגבר מוכה.. אז אפשר להרגע עם.הזחיחות.. גם רצח.נכלל בסטטיסטיקה..למען האמת השנה יותר גברים נרצחו על ידי נשים מאשר נשים על ידי גברים..אנחנו פשוט חלשות אז.זה יותר מזעזע
ההבדל הוא שאני לא מתיימר להגיד שיש לנו "אינטואיציה גברית"אשכנזי פריווילג
גברים בעניין הזה יותר מפגרים מנשים זאת באמת לא שאלה. רק הולכים אחרי היופי כמו מטומטמים. אבל יש כאלה שאומרים משום מה שלנשים יש אינטואיציה לראות את הנפש של האדם... אז נגד זה יצאתי. לא עניין שוביניסטי בכלל. להפך, בעניין הזה גברים ישנים הם דומים לגמרי. אבל מה הקשר אשכנזי לא הבנתי??
א. אתה התחלתמי.תהום
ב. 'עלאק' זו לא מילה אירופאית עד כמה שאני יודעת..
ג. מה הקשר יופי? ובחורה מכוערת לא יכולה לרצוח?
א. תתבגריאשכנזי פריווילג
ב. אני ישראלי לא אירופאי לכן הדיבור שלי נגוע קצת מה לעשות... גוואעלד שיקצה שאבס כויפר! עכשיו יותר טוב?
ג. היא יכולה אבל גבר לא ילך אחרי אישה מכוערת אלא אם יש לה אופי טוב... (כסף).
א. לא מעוניינת תודה על ההצעה.מי.תהום
ב. גוואעלד יושב עליך יותר טוב
ג. אז כל המכוערות רווקות או עשירות?
א. ירדת על עצמך עכשיו?אשכנזי פריווילג
ב. שכוייח
ג. כן בעיקרון.
או שהן מוצאות מישהו נואש בן 60 מכוער גרוש +8.
למה אני מרגישה שניצחתי באיזה משפט חשוב?מי.תהום
בחורה שלא עומדת בסטנדרט של כבודו נועדה להיות לבד...יפה..יפה מאוד..אתה בן שש נכון? אתה פה בטעות? עם הגישה הזו אתה גם מחפש בחורה שתסכים לשבת איתך לדייט? וא..הרבה בהצלחה בהמשך חמודי..
לא דיברתי על עצמי.אשכנזי פריווילג
רק תיארתי את המציאות.
חוץ מזה כן בחורה שלא עומדת בסטנדרטים שלי לא תהיה איתי. זה כל הקטע של סטנדרטים. מה שונה בי מכל השאר לא הבנתי?
ג. ממש, אבל ממש לא נכון!יעל מהדרום
לק"י

חוץ מזה שיופי וכיעור זה עניין של טעם.
כך שגם מי שמכוערת בעיני מישהו אחד, יכולה למצוא חן בעיני מישהו אחר.

אני מדבר על הרוב ולא על יחידי סגולהאשכנזי פריווילג

ומה החידוש בעצם? ברור שיופי זה עניין של טעם. אבל עדיין יש אידיאל יופי שמי שלא עומד בו נחשב מכוער וזה לא ממש תלוי בטעם

אז זה ממש לא נכוןיעל מהדרום
לק"י

רוב הנשים נראות רגילות, ולא יפיפיות. ובכל זאת הרבה נשואות.

לא כל הגברים מתעניינים דוקא באידיאל היופי.
הם מאוד מעונייניםאשכנזי פריווילג
אבל הם מתפשרים
טוב, בסדר. נכנעתייעל מהדרום
לק"י

כמובן שאתה מכיר את כל הגברים.
וכולם מתעניינים רק בחיצוניות (אגב אתה ממש "מחמיא" לבני מינך).
הפנימיות היא בעצם כלום בשבילם.
אבל הם נאלצים להתפשר על פחות מאידיאל היופי (שאני לא בטוחה שיש אחד כזה), כי אין מספיק נשים יפות לכולם.

מקסים ממש.
למה את מגזימהאשכנזי פריווילג
מי אמר שרק חיצוניות מעניינת?
אני דיברתי על אנשים שהולכים כמו עיוורים אחרי היופי בלי להתחשב בשאר הדברים.
כולם מעוניינים האידיאל האופי, אבל זה בין היתר כמובן.
ויש אנשים שהיופי נמצא עבורם במקום הראשון, והם אלה שנפגעים מזה לרוב.
אהה..אוקייעל מהדרום
לק"י

זה היה נשמע שדיברת על כל הגברים.
לא כל הגברים מפגריםאשכנזי פריווילג
כולם כולל כולם מעוניינים באידיאל היופי זה בלי ספק, אבל רק הטיפשים באמת ילכו אחרי כצאן לטבח..
אוקי, עם זה אני מסכימהיעל מהדרום
זה די מפתיע מה שכתבת בסוףסביון
איפה הנתונים הרשמיים?
עיתון. לא זוכרת איזה.מי.תהום
ככ כואבשבותי

מבוגרים, צעירים, ומכל גווני האוכלוסיה! זה לא לעבריינים בלבד הסיפור הזה.

סטטיסטית זה 40% שזה מלאאאאא.

גברים תעשו משהו עם עצמכם פטיש

סתם. זה אחריות שני הצדדים.

40% של גברים מכים?!שובאל
מאיפה הנתון הזה?
נשמע כמו המצאה של ארגוני נשים מהזרם הרדיקלי...
של נשים מוכותשבותי
4 לעשר
נשמע מונפץ ביותרסביון
זה לא מונפץמי.תהום
אבל הפמיניסטיות ממש חדורות מטרה להפוך את כולנו למסכנות אז.כל דיווח נכנס לסטטיסטיקה. אלימות מילולית אלימות רגשית וכמות לא מבוטלת בכלל של תלונות שווא..הכל נכנס.בחישוב
שזה בעצם מונפץקוד אבל פתוח
אכןרשש

מה זה אלימות מילולית? שבני זוג מתווכחים נגיד?

אני מכירה עשרות נשים ואף אחת מהן לא חווה שום אלימות ברמה כזו שתצדיק להכנס לאיזו סטטיסטיקה

אולי אצל חילונים זה שונה?

^^^^^^44444
זה בעצם אותו דבר...שובאל
אין שום סיכוי שמדובר ב40 אחוז.סביון
אולי אצל ערבים...
זה סטטיסטיקה עם הערבים שאצלם זה 90%אנונימיות
בשקלול עם הסטטיסטיקה אצלינו זה יוצא 40%
פחחחחחדינהדינה
אוי נו
אומרים 10%תפוחית 1
ועדיין זה מלא
נכון נכון נכון טעות שלי.שבותי
לא מצליחה לערוךשבותי
יש גם נשים כאלהיוסי 7
הן חכמות ויודעות איך למשוך אליהם גברים מסויימים ואחרי זה ה' ישמור.
בכל המינים ובכל המגזרים יש אנשים אם כריזמה וחכמת חיים איך למגנט אליהם אנשים ולסנוור אותם כדי שלא ייראו את המציאות
יפה אמרתבניחותא
מה לדעתך גורם למשיכה?אנונימי פלוס

צדיקות יתר לא בהכרח תמיד מושכת. לפחות לא רק.

צדיקות יתר לא מצביעה על חוסר יכולת להרביץ...מי.תהום
יש הדבל בין צדיק למצטדקאנונימי פלוס

מצטדק הוא עסוק לההצדיק את עצמו ולכן יותר סביר שהוא יעשה דברים לא טובים כי הוא גם ירגיש איתם טוב.

בנאדם שהוא באמת צדיק - לא ירביץ.

אולי ריבוי הפרסום והעיסוק בנושא בתקשורתבת 30
מכניס לעוד אנשים לראש את הרעיון החולני הזה, לרצוח את נשותיהם.
לא תשובה לשאלה, אבל אולי תשובה ללמה זה קורה יותר ויותר.
ו אני לא חושבת שנמשכות אל גברים כאלה יותר מאשר לאחרים.
רוב הגברים הם לא אלימים ולא רוצחים, ב''ה ובכל זאת מקיימים זוגיות טובה ושמחה.
זה לא קורה יותר ויותר...סביון
המקרים האלה כל כך נדירים שאי אפשר לעשות עליהם סטטיסטיקה רצינית. אלא אם מחשיבים גם את הערבים בחישוב
לא יודעתבת 30
בחודשיים האחרונים היו איזה 2-3 מקרים.
מצש ממש לאמי.תהום
יש טפילו סטטיסטיקה נפרדת לחברה שלנו ויש על זה מחקרים ומאמרים..על אלימות בתוך המשפחה בחברה הדתית
א. היא דיברה על רצחסביון
ב. אני מעריך שכמו בהרבה מקרים, האלימות בתוך המשפחה לא יותר קיימת מפעם אלא יותר מדוברת ונחקרת מפעם (כמו גם אוטיזם, מחלות גופניות ונפשיות למיניהן ויש שיגידו שזה גם הסיפור הגדול של הדיכאון המתפשט). אם יש על זה נתונים ממשיים, כלומר השוואה אמיתית לפעם, אשמח לראות
אוטיזם זו דוגמא רעהמי.תהום
כי חוץ מהתפתחויות מחקריות יש גם גידול מאוד גדול באוכלוסיה הזו בגלל כל מיני משתנים סביבתיים...מים מזוהמים אוכל תעשייתי חשיפה לקרינה וכו
דיכאון זו גם לא דוגמא מי יודע מה כי זה בערך אותו סיפו..יש פיתוח מחקרי כי יש עליה באחוזים באוכלוסיה..

בגדול אני יודעת בוודאות שיש מאמרים בנושא אלימות במשפחה בציבור הדתי אבל אבא שלי אמר לי לא לקרוא את זה עד אחרי שאני מתחתנת..מסיבות שמובנות לו ואני מכבדת..

אחרון..בכותרת כתוב מוכות ולא עלינו נרצחות..
לכן זו דוגמה מעולהסביון
מה שאמרת על אוטיזם ודיכאון לא מבוסס בכלל (אולי דיכאון כן קצת מבוסס, אבל אוטיזם בכלל לא). הכל השערות ואין שום הוכחות שזה באמת קורה. ולכן, בגלל שהיום הרבה יותר מצבים נכנסים לגדר אוטיזם, ההנחה הפשוטה היא שזו הסיבה.
אני אישית משערת שהיום יש פחות אלימות כלפי נשים.44444
מי שאלים היום זה אדם אלים. אדם אלים היה תמיד כזה גם היום וגם בעבר.
רק שבעבר היתה פחות התנגדות ציבורית ובחברות מסוימות אפילו לגיטימציה לאלימות קלה. מה שגרם לאלים להיות אלים יותר ולמי ש"אפור" להיות אלים.
לא יודעת לגבי יהודים ספציפית אלא דיברתי על העולם בכללי- בעיקר בחברה המערבית ובעיקר חברות שנמצאות בתהליך חברתי- תרבותי של שינוי לכיוון החברה המערבית.
מה לא?בת 30
לא היו מקרי רצח בחודשיים האחרונים?
האשם והאחראי היחידי בזוגיות מתעללת וכמובן ברצח לא עלינודינהדינה
זה הצד המתעלל והרוצח. השאלות שצריכות להשאל אחרי רצף מקרים איום ונורא כמו בחודש האחרון הן בעיקר איך מטפלים בגברים אלימים מבחינת אכיפה ענישה וחינוך כך שמקרים כאלה לא יקרו. ואיך מסייעים לנשים במעגל האלימות לצאת מצנו ולקבל עזרה לפני שמאוחר מידי.
^^^^44444
רציתי לחדד את הנקודה של טיפול בגברים.
הרבה פעמים הזרקור מופנה כמעט ורק לנשים.
הבעיה שכל עוד הגברים לא יטופלו כראוי הרבה מההשקעה חסרת ערך.
זב נכון בשלב המניעה וגם לשלב הטיפול.
לדעתי צריך לאתר גברים אלימים פונטציאליים.
לאתר אותם עוד ביסודי ובטח אחרי ואז להתחיל לטפל.
גבר מכה לרוב לא מתחיל להכות אחרי החתונה ולא בגיל 18.
לרוב ההתנהגות וסימני האזהרה מגיעים עןד בגן ובטח בגיל יסודי.
בנוסף, טיפול אחרי האלימות- לשים בכלא זה לא פותר את הבעיה. צריך טיפול יסודי ועמוק.

יש שני הסבריםסודית
הראשון, שהם מקפידים להסתיר את הצדדים האפלים.

השני, שהם נולדו עם יכולת להקסים אחרת הם היו נכחדים.

(לא חושבת שגברים טובים נשים לא נמשכות אליהם)
"ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך"סאלח שבתי

הצורך לגבר, למישהו שיעטוף, זה טבוע באישה. לא סתם זה הקללה שהיא קיבלה.. זה קללה, קשה להיות תלוי ריגשית במישהו. בדר"כ גברים מכים יודעים איך לקנות את הלב של האישה, איך ליצור תלויתיות שלה בו, והתלות הריגשית הזו היא זו שמושכת את האישה ומכסה לה את העיניים. שלא נדע.

כמה כללים.סתם חתול
עבר עריכה על ידי סתם חתול בתאריך כ"ג בחשון תש"פ 18:06
עבר עריכה על ידי סתם חתול בתאריך כ"ב בחשון תש"פ 06:12
עבר עריכה על ידי סתם חתול בתאריך כ"א בחשון תש"פ 14:30

1. להקשיב למשפחה קרובה, הורים חברים אחים. לשמוע מה דעתם ולא להיות מסונוורים ולחשוב שאנחנו יודעים הכל.

2. אם אמרתם את המשפט "תנו לי לעשות את הטעויות שלי" כנראה אתם בדרך לקטסטרופה.

3. לא להתבייש לברר על הבחור איפה שרק אפשר,חברים שכנים וכ'

4. מי שמסונוור או עם רגש נחיתות (איך כזה גבר רוצה אותי? שאני כזאת וכזאת .. ) לא רואה את הנורות האדומות, או רואה וחושב שהם דובדבן על עוגת קצפת.

5. כמה נורות אדומות: איך הבן אדם מדבר עם ההורים שלו, עם החברים שלו, שפה לא לראויה ולא מכבדת היא בעיה.

איך הוא מגיב לסיטואציות לחוצות למשל, כשמישהו מעצבן אותו בכביש? אם הוא מאבד את זה... זה בעיה.

בכלל, שפה ואוצר ביטוים אלים שגור, גם אם אין מעשים בעקבותיהם הם סימן ברור עם מי יש לך עסק.(כמו, הייתי מפרק אותו, וכ')

רכושנות, קנאות חסרת פרופורציות כמו, אל תדברי עם החברה הזאת, או לא אהבתי איך שהבן דוד שלך אמר לך שלום.. כל הזמן רוצה לדעת איפה את ועם מי דיברת, זה בעיה.

כל זה על קצה המזלג..

שכל ישר, הקשבה והתבוננות. וקבלת החלטה מושכלת הם לא בדיוק ארגז הכלים של מישהו מאוהב שמאבד את הראש. אבל גם לו מותר להבין שיש מחיר גבוה מידי, אם מקבלים החלטה נטו מהרגש. אם אחד הסימנים שכתבתי לעיל או יותר קיימים . שווה לעצור רגע ולבדוק מחדש את הקשר הזה. 

ועדיין יתכן מצב שהכול בסדר  ונראה טוב ואחרי זה מגלים שיש בעיה. מה הפתרון ? הרבה תפילות , זה תמיד עוזר : )

לא פשוטshindov

צריך ללמוד איך לזהות מראש בכדי לא להיכנס. כשנמצאים בפנים זה כבר סיפור אחר.

באלי להגיב מנסיון...מנגינה מקורית

האמת שממש קל להתאהב במישהו כזה...

מהרגע הראשון המחמאות לא מפסיקות להגיע, והן נאמרות בבטחה ולפחות אצלי התחושה הייתה שאני באמת מיוחדת מבחינתו.

כן היו סימנים שהלחיצו אותי והחלטתי להתייעץ. במקרה שלי היעוץ גרם לי להמשיך בקשר כי נראה על פניו שהוא אדם טוב ופשוט עף עלי...

אממה, ברגע שנרגעתי והוא ראה שנרגעתי הוא הרגיש יותר בנוח להמשיך להחמיא ולתכנן מולי איך הוא רוצה שהבית שלו יראה והאשה שלו תהיה. זה התפוצץ על זה שהסברתי לו שגם לי יש חלומות וגם אני רוצה להגשים את היכולות והכישרונות שה' נתן לי.

זאת הייתה פרידה כואבת אבל אני שמחה בה!

מה למדתי מזה? למדתי מזה המון...

מה נתן את אותותיו? האמת שהיו הרבה, אני אפרט כאן כמה כדי שבנות אחרות ידעו לבדוק ולהרגיש לפני שהן נקשרות ריגשית.

1. כמו שכבר כתבתי, המחמאות לא הפסיקו להגיע, כבר מהדייט הראשון וגם כשהערתי, הוא הצדיק את עצמו ('אני לא נותן מחמאות סתם') והמשיך...

2. מצד אחד הוא היה מאוד קשוב לי ומצד שני איכשהו הצליח לגרור את הדברים בצורה שהוא רוצה בלי שהייתי שמה לב (מבחינתי בראש הוא הקשיב לי והיה רגיש כלפי ולא ראיתי איך הוא סובב את הגלגל...)

3. הוא לא הפסיק לרצות להכיר אותי ישר והפוך, גם כשביקשתי שזה יהיה לאט יותר. ('יום אחד אני אקרא את כל היומנים שלך')

4. כל פעם שהתלבטתי או לא הייתה לי תשובה ברורה וכו' הוא אמר לי שזה או לבן או שחור ואין אמצע, או כן או לא. הוא לא סבל את ההתלבטויות שלי והיה מנסה להוציא ממני תשובות בכח גם כשהן לא היו בתוכי. (בכללי בן אדם שרואה את העולם כשחור או לבן זה לא בריא בכלל! אפור הוא צבע מהמם!!)

5. עשיתי משהו שפגע בו (לא רציתי לדבר איתו במשך יומיים ועניתי לו בהודעות שלא מתאים לי לדבר כרגע) הוא נעלב כ"כ וביקש ש'אקח אחראיות על המעשים שלי'. הוא לא הפסיק להוכיח אותי על זה וגם אחרי שביקשתי סליחה זה הוחזק אצלו כ'קלף' והוא שלף אותו מידי פעם להזכיר לי עד כמה הייתי לא בסדר.

(6. כן, הוא היה נראה טוובב..)

הקטע העצוב בסיפור הזה שכל הסביבה שלו תומכת בו וגם כשניסיתי לדבר עם השדכנית/קרוב משפחה שלו הם היו בעדו ולא היו מוכנים לשמוע את הגרסה שלי.

זהו. אני מתפללת שאף אחת יותר לא תצטרך לעמוד בניסיון הזה כי הוא קשה (!) ומאוד קשה לצאת מהמעגל הזה במיוחד כשנקשרים רגשית ובבקשה מכן בנות- אל תוותרו על עצמכן אף פעם! במיוחד לא תמורת אהבה/חתונה וכו'.

תודה על השיתוף.העני ממעש
איפה ה"נסיון". הוא הרים עליך יד?רוגנטפלאז

אם כן - הוא גבר אלים. אם לא - הוא לא גבר אלים ואת מדברת לשה"ר גמור.

לא צריך לחכות שירים יד!! כשיש סימנים- להתרחק כמו אש!אמא12

אנחנו לא שפני נסיון. ב"ה שהיא קלטה את הסימנים וברחה מהקשר.

זה סימנים ברורים למדי..

בעל מכה הוא לא רק מכה פיזית, אלא גם אלימות מילולית, נפשית.. ונשמע שהיה שם עוד לפני הנישואין.

דא"ג, זה ממש לא לשון הרע. אין שום דרך לדעת מי הוא (למרות שאולי כדאי להזהיר מפניו...) וזה לתועלת בבירור.

צריך ללמוד הלכות לשה"ר לפני שמטיחים את זה סתם..

העובדה שצריך להתרחק ממנו לא הופכת אותו ל"אלים"רוגנטפלאז

ואם "אלימות" מילולית היא אלימות זהה לאלימות אמיתית, הרי שישנן הרבה, הרבה יותר נשים אלימות מגברים אלימים.

יש המון אנשים שלא כיף לחיות איתם וגם לא כדאי להתחתן איתם, ושהיה משותפת איתם היא מתכון לסבל. אבל זו לא אלימות. הבכיינות הפמיניסטית שמנסה לרבע את המעגל ולחלוב תרנגולת - פשוט מגוחכת.

כבוגרת "בת מלך"...שושן לוי

הייתי שם. בנישיאין אלימים 11.5 שנים. עכשיו אני רואה שהייתי תמימה ולא ראיתי את נורות האזהרה. את האנוכיות, חוסר אמפתיה. וזה גם הרבה פעמים קורה בהדרגה עד שלא מרגישים עד שהאבסורד הופך לנורמה, הבידוד "לטובתיך" הופך אותך למבודדת, והבושה שהכל באשמתך, סטיגמות, והכל... זה לאט, אבל יש נורות אזהרה, וכדאי ללמוד אותם. אפשר לבדוק גוגל על "נרקסיסם" ואל "למה הוא עושה את זה?" (בנקרפט), ו"כשאבא פוגע באמא" להבין מה הדינמיקה ומה לא לעשות. גם סופיה כהן לא מזמן הוציאה ספר על זה. כעת, כל סממן של שייחיות במריח אותי -- מריחה מקילומטרים. ידע זה כוח. בהצלחה! 

לגבי השאלה האחרונה שלךנאור97
ה' ברא את האישה כעזר כנגדו. במשל, האישה נוצרה מהאיש. לכן, טבוע בנפש כל אישה (גם אלו שמנסות להתכחש לזה) רצון "להיות של". היא רוצה שיעריכו ויכבדו אותה כמובן, היא רוצה בעל רגיש וטוב לב, אבל היא גם רוצה בעל חזק שיתן לה את ההרגשה שאפשר קצת "להתבטל" אליו. היא יכולה לריב איתו ושניה אחר כך להתעלם ולהתנהג כאילו לא קרה כלום כי היא מרגישה שהיא תלויה בו. ממך-אליך אברח.

יש נשים שחולשתן או דברים שעברו עליהן גורמים להן לחפש את המעטפת-גבר חזק שיגן עליהן, בלי לבדוק מספיק אם הוא אדם טוב. ובמילים אחרות- מבלי לבדוק האם עוצמתו היא בשבילו או בשבילה.

בד בבד עם להיות אדם טוב ומכבד, גבר צריך ללמוד להיות גבר. זה כמו שנער רוצה בעומק שיהיה לו אבא חזק שיעמיד לו גבולות ולא יתן לו לעשות מה שבא לו כי ככה הוא מרגיש שיש לו גב, יש מישהו מאחוריו שיעזור לו.

אולי אתה צריך לא לכבד יותר מדי. לתת להן גם קצת הרגשה של נכסה ונגלה, של אדם שמצד אחד איתן ומצד שני קצת מעליהן. וכמו שאמרו חז"ל שאישה היא אחד הדברים ששמאל דוחה וימין מקרבת.
המעבר הזה בין חבר לבעל נותן להן גם את הגיוון בקשר. אהבה ויראה. אהבה ומשיכה. כמו שאצל גבר הגיוון בקשר הוא המעבר בין הפנימיות לחיצוניות של האישה.

התיקון הזה של האופי הגברי הוא רצון ה'. בדורנו יש לא מעט גברים שהם טובים אבל רכים מדי. וכמו שנשים מתקנות את הקללה של "והוא ימשול בך" ככה גברים צריכים לתקן אותה כי בכל גבר יש גם צד נשי.
כזה גיבוב של שטויות שוביניסטיות עצובות. חבל.דינהדינה
מניחה שטרם הקמת בית. מציעה לך לבדוק לעומק את החלק בנפש שלך שחושב שאישה ״שתתבטל״ בפניך תעשה לך ולה טוב. זה לא נכון. בזוגיות טובה אין ביטול. יש שותפות, הדדיות, ראית הצרכים של האחר. אין שום צד שמנסה להשפיט או להשתלט או לבטל. אם אתה שואף לזוגיות עם אישה עם קוגניציה תקינה כדאי לך עכשיו ממש להוציא לך את השטויות האלה מהראש ולהתחיל להסתכל על נשים כעל בני אדם ולא כעל ״צלע״ של גבר.
כמו שקרה לי כמה פעמים בדיונים על הנושא הזה פה,נאור97
ישנן כאלן שלא באמת קוראות.

קראי שוב ותראי שלא חלקתי על עניין השיוויון ההדדיות השותפות וכו' שבקשר אלא הוספתי רובד נוסף שצריך שיהיה בקשר, ובצורה מאוזנת כמובן.
אם אחרי זה את עדיין לא מסכימה, זכותך. רק אציין ששמעתי את זה מלא מעט נשים, דתיות וחילוניות, ולא נשים מסכנות ותלותיות אלא פמיניסטיות וחזקות.

בניגוד למה שאת חושבת, אני מסתכל על נשים כ"בני אדם" ומכבד ומעריך אותן לא פחות ממך.
אבל כל זה לא סותר את להיות "צלע". הבעיה היא שמבינים צלע לא נכון. צלע זה לא משרתת. צלע וגוף שממנו יצאה זו הגדרה של שורש וענף. כמו המשל של חז"ל על האבידה. אישה יכולה להיות סופר חזקה ומוכשרת, ועדיין להרגיש בטבעיות את המקום בנפש של "להיות של" הבעל. ושוב, לא במובן רע של משרתת או נשלטת אלא במובן טבעי ופשוט של להיות שייכת.
ישנן נשים שמתכחשות להרגשה הזו משלל סיבות. ובאמת לא פשוט להחזיק בדואליות הזו בדורנו. בפרט שיש הרבה גברים לא מתוקנים. אבל בסופו של דבר, זו האמת. ולשם נגיע.
תודה על ההגסברה.דינהדינה
הבנתי בדיוק למה התכוונת, למרות שההודעה השניה היתה רהוטה יותר ללא ספק.
אחרי כך וכך שנות זוגיות ונישואים אני מרגישה תחושת שייכות חזקה לאיש שלי, והוא מרגיש תחושת שייכות חזקה אליי. אנחנו זוג, אנחנו משפחה, וזה מובן מאליו. וזה הדדי.
יופי. מהתגובה הראשונה שלך היה נראה אחרתנאור97
ולדעתי זה סוג שונה של שייכות.
אצל איש זו הרגשת שייכות אמהית יותר במהותה, ואצל אישה שייכות אבהית יותר. ועל סמך זה היו ההבחנות לעיל. לעניין השייכות שהאיש מרגיש אליה, זה כמו שאמרו חז"ל "ביתו זו אשתו".
הגברים האילו מטלים על הבחורות סוג של שליטה. בד"כ בחורות אילוmom

חושבות שהם גברים שלעולם לא ישאירו אותן רעבות ואילו הגברים שתמיד יבואו ויבקשו סליחהו עוד ניסיון וכול התנהגות שלהם, היא תוצאה של הבחורה אשמה. הוא נותן לה הרגשה של ניקפות מצפון.  היא שוב סולחת ושוב זה חוזר. זה בדיוק כמו הסיפור של "מיתתו של הסוחר" ספר ידוע באנגלית Death of the salesman. הנשים האילו נסחפות לעוצמה שהם מרעפים. אפשר לזהות אותם הם בד"כ גסי רוח. לא חייב להיות פראים או צעקנים, גסי רוח, אילו אנשים ששולטים באדם האחר בכול צורה שהם מצליחים עליהם..

אין מקום לשנאת עם ישראל בפורום שלנו!!! (יעל)החכם
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ב בחשון תש"פ 09:20

בכל מקרה על פי כל המחקרים יש יותר גברים מוכים מאשר נשים מוכות רק שהמכות של הנשים פחות אפקטיביות.

אכן נשים נמשכות לגברים כוחניים מה שמעמיד קצת בסימן שאלה את טיבם של נשים באופן כללי.

כמה גיבובי שטויות והוצאת שם רע בתגובה אחתקראנץ שוקולד
צא מהבועה הגזענית שאתה חי בה וזריז
הוצאת שם רע על ציבוררשש

עברה חמורה - תעשה/י תשובה דחוף

לגבי ההתחלה - להתחתן עם יהודי - מסכימה בהחלט

כי אתה צרכן מזוגג עיניים של פייק ניוז (שקרים תקשורתיים)רוגנטפלאז

נשים לא נמשכות לגברים אלימים (לשה"ר על נשים) ובכלל אין כמעט תופעה של גברים שמרימים יד (לשה"ר על גברים).

מה שכן, יש תופעה של ארגונים פמיניסטיים שמשפצים את הסטטיסטיקה במאות דרכים עקלקלות.

בנוסף, יש תופעה של תלונות שווא במלחמות על כסף\משמורת. ויש תופעה שגם כשגבר מדבר מעט גבוה יותר מרחש העשב במדשאה הוא נחשב סטטיסטית לגבר אלים (גם אם זה קורה פעם ב-50 שנה). ארגונים שממומנים ע"י גלובליסטים המעוניינים להשמיד את התא המשפחתי כליל ע"י זריעת חשדנות, בוז ושנאה בין המין הנשי למין הגברי ומשפטיזציה של יחסי משפחה.

כל אימת שאתם שומעים על סטטיסטיקות מסוג זה, ארגונים מסוג הפמיניסטי וכו', יש לדעת שהגורם העומד מאחוריהם הוא אותו הגורם שמציג סטטיסטיקות משכנעות על רצח העם שעושה ישראל לפלסטינים הנדכאים.

אתה חי בסרט. אחת לחודש לפחות כותבת כאן בפורום נשואים טרייםדינהדינה
אישה שבעלה מתנהג אליה באלימות, מפחיד אותה, מתעלל בה. ממש עכשיו יש שם שרשור כזה. למרבה הצער זאת תופעה שבהחלט קיימת.
יש חוש נשירשש

אבל הגבר הספציפי הזה מערים עליו - הוא יותר מתוחכם

אין שום מקום להשוואה

חכה לאישה שלך, היא בוודאי תמשך אליך, מתחתנים עם אחת

אני חושב שבמקרה הרגע נזדמנה לי תשובהבינייש פתוחאחרונה

הרגע סטודנטית סיפרה לי שיצא עם בחור אלים (מילולית) במשך 5 שנים. היא אהבה אותו כי ידעה שזה בא ממקום של חולשה, בטח ממנו כי סבל בילדות. אבל היא לא פיתחה בו תלות כנראה לכן הבינה שהם לא מתאימים ולכן הם נפרדו.

לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בסוף יצא שאני אכתוב דברים שהיו פשוטים לכולם 😅intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך