עבר עריכה על ידי אנונימי פלוס בתאריך ט"ו בחשון תש"פ 00:43
ישנם שתי יתרונות מרכזיים ומשמעותיים שאת מעלה בקשר שלך איתו -
- הערכה. את מאוד מעריכה אותו. את התכונות שלו, אתה ההישגים שלו וכולי.
- הוא רוצה אותך. לכל אחד ואחת זה כיף שרוצים אותו ומראים כלפיו חיבה ורצון לקירבה.
שני הדברים הללו, אכן הם אחלה דברים שבעולם! באמת! אך הם לא מספיקים כדי ליצור קשר רציני, דרוש עוד דבר אחד.
חיבור מצידך. אולי זה קשור גם למשיכה אבל לא רק במובן המצומצם של המילה. אני מאוד מזדהה עם המונח שהשתמשת בדברייך - נעימות.
מה גורם לנו לרצון קשר עם בנאדם - הערכה וחיבור. מצד אדם שאני יעריך אותו, הוא חשוב בעיני. מצד שני הוא לא מלאך בשמיים, הוא כאן בארץ ויש בנינו מן המשותף. אם אין דברים משותפים בין השניים אין חיבור. גם אין סיבה שיהיה רצון לחיבור. אני לא יכול להתחבר לדבר מה שאני לא מזדהה איתו, שבמידה מסויימת, אני לא רואה בו את עצמי.
אז לפי זה - חסר לך חיבור. ומה יגרום לך חיבור - מה שאת מרגישה שגורם לך חיבור. זה יכול להיות המון דברים. שאת גם מזכירה אותם בדברייך -
- עצמאות (שזה קשור גם לחופש, חירות).
- אינטלגניצה או בעברית חוכמה. אדם שהוא חכם זה כיף.
- משפחה (אני אישית לא מיחס לזה משקל רב בבחירת בת זוג)
- סדר, אבל יותר מזה שלא להיות מרושל.. להיות אחראי להופעה האישית זה הרבה יותר מזה, אולי אפשר להגיד איך אתה תופס את עצמך. ששבנאדם חשוב לו להראות מכובד מן הסתם הוא גם תופס את עצמו כזה.. אולי זה אומר על כבוד עצמי. אם אדם חסר כבוד עצמי במידה מסויימת אז הוא לא יראה צורך להשקיע בלבוש יפה ומכבד. או שהוא פשוט חסר כבוד לאסתיטיקה באופן כללי שזה גם מעיד על ניתוק כולשהו מדבר שהוא מאוד ממשי בטבע שלנו.
- דיבור - אנחנו בני אדם, אנחנו חיבים 'טייטל' (כותרת) כדי להתחבר אחד לשני. ואם אני לנו 'דיבור משותף' קשה מאוד ליצור משהו בלבהות אחד בשני. צריך דיבור, משא ומתן כולשהו. קבלה ונתינה.
יותר מדי דברי תורה.. בעיה בהבנה מה משמעות הפגישה בניכם.
ואת שגדלת באולפנה טובה והייתי אולי במדרשה, עשית שירות לאומי במקום טוב וכולי וכולי. את סבבה לגמרי. ואת חושבת שאת מחפשת בחור ירא שמים עם מידות טובות (שזה נפלא!). אבל זהו? רק את זה את מחפשת?
כל הערכים הנ"ל שגורמים לך להרגיש טוב שאת בעצמך העלת, הם לא חשובים??
הם לא מנחים אותך בחיים??
אפשר להסתפק רק ב'יראת שמיים עם מידות טובות'?
ובעצם מה זה בכלל 'בחור תורני'??
האם לתורה לא חשובה החירות והעצמאות שלנו? הכבוד העצמי שלנו? האחריות? האסתטיקה? כל אלה הם לא חשובים לקב"ה? (ועכשיו קצת הפתעה -) האם הם לא נכללים ב*יראת שמיים שלנו???
לא אומר לחתוך. ממש לא. אין לי מושג בתור טוקבקיסט שכמוני מאחורי מקלדת.
מדברייך אני רואה שיש פער בין מה שאת חושבת לגבי 'הבחור האידיאלי' לבין מה שאת מרגישה באמת מה זה 'בחור אידיאלי'.
אני חושב שכדאי לך להכליל עוד קצת ערכים חשובים ל'בחור האידיאלי' שלך.
ואמירה "מי אמר שאמצא עוד בחור שיש בו X Y Z?"
בדר"כ נובעת מחוסר בטחון (בהרבה גורמים, ובמידה מסויימת גם מוצדק איכשהו, מבין את ההו"א).
כן. אני אומר לך בבטחון כמו שאת בחור אינטלגנטית שמכבדת את עצמה וכלי וכולי את תמצאי מישהו כזה בעזרת ה'!!
בהצלחה!
*הגדרת יראת שמיים כוללת בתוכה כל מה שהאדם המגדיר מחשיב בתור חשוב לה', לדוגמא יראת שמיים מתבטאת גם בנתינת כבוד לת"ח. אני רואה את התורה של הת"ח כחלק מכבודו של ה'. אם אני רואה את האסתטיקה בתור ביטוי לדבר שחשוב בעיני ה' (כוח עצום שהוא נתן במציאות) כל מי שיש לו יראת שמיים יצטרך להחשיב זאת ולכלול זאת.