שאלת תחזוקת בית + פריקההריוניסטית
בס"ד
פשוט לא מצליחה להבין איך שומרים על בית נקי?
איך למען השם??
תינוקת שצריכה אותי,
פעוטה שובבה בטירוווווף שעושה לי סדר כל היום כל יום,
בעל יקר שהרגלי הניקיון שלו מסתכמים באו בלתי נראים או לא קיימים.
ואצל השכנה שלי....
מגדלת תינוקת פיצקה ועוד תינוקת לא גדולה
והבית מצוחצח לתפארת!

רק אני לא מצליחה?
איך מתחזקים? Help!

יצא יותר פריקה מאשר שאלה 😅
לא רק אתריבוזום

גם אצלנו לא משהו... מרשה לעצמי לנחש שאפילו פחות טוב מאצלך ואצל השכנים מבריק. אבל אולי אני יותר משקיעה בלשחק אתם ולשיר להם ולרקוד אתם? עדיף לא להשוות. לכל אחד סדרי עדיפויות, כוחות ואופי שונים. פשוט לעשות מה שאנחנו יכולים בלי להתיש את עצמינו פיזית או מנטלית. אולי יעזור לקבוע זמנים קבועים פחות או יותר למטלות. ואם המצב כזה שעדיין מפריע - לחשוב על פתרונות כמו עזרה בתשלום או איירובוט או מדיח או מה שרלוונטי ויוכל לעזור.

זה הקטע שלא... הילדים שלה מושקעים בטירוףהריוניסטית
אולי אפילו יותר משלי

המשוואה כאן יוצאת לא משהו 😅😅
מושקעים בפן שאת רואהברכת ה
זה לא אומר מה קורה בבית.
וחס וחלילה לא שאני רוצה לומר או להניח שהיא לא משקיעה בילדים שלה!
אבל כמאמר הביטוי- הדשא של השכן ירוק יותר. מה שאנחנו רואים כלפי חוץ אצל אחרים זה רק חלקיק קטן ממכלול החיים שלהם. אז אין מה להשוות או לקנא.
כל אחד עם החבילה שלו- אופי, אישיות, עומסים, סדרי עדיפויות, יכולות וכוחות, צרכים נפשיים רגשיים ופיזיים ועוד ועוד..
אפשר לנסות להתייעל בנקודות שלך לא טוב איתם מול עצמך, אבל לא כדאי בהשוואה לאחרים.
בהצלחה!
יש אנשים שמוצלחים יותר מאיתנו בדברים מסוימים. לא בושה ולא רעמיואשת******

להודות בזה.

כן, יש אנשים שינקו בית כמו שלי בחצי זמן ממני

יש אנשים שיבשלו אוכל יותר טעים בחצי זמן ממני

אז מה, כולנו מכלול של תכונות , יש דברים שאני נהדרת בהם יותר מאנשים אחרים ויש דברים שלא. זה בסדר גמור

לא צריך לחפש איפה השכנה שלך פחות מוצלחת ממך, אין ספק שיש תחומים כאלו אבל זה לא אומר שתראי אותם וזה בסדר.

תחליטי מה את רוצה שיהיה אצלך, מה את מוכנה להשקיע בשביל זה, על מה את מוכנה לוותר ומה את מעדיפה לא לוותר בשביל נקיון וכו

תגיעי למקום שאת אוהבת את מה שיש לך ואת מה שאת עושה עם היכולות שלך

חיבוק

מסכימה עם כל מילה.ושוב אתכם
גם אני כמוךחדשה דנדשה
תהיה בטוחה שאצל מי שנקי הוא משלם על מחיר , זאת אומרת זה עבודה קשה , אולי שכנה שלך מתקתקת את הבית בשעות הלילה ,היה תופה שעד 2 בלילה הייתי מנקה וכו'

כרגע בכל אופן הבית שלי מתבלגן בתדירות גבוה
וגם לא פשוט בכלל יש דברים שצריך ממש יסודי כבר כמו פסח
הצטבר לי
נכון לכל דבר יש מחירמעין אהבה
וילדים זה דבר 'מבלגן וכמה שהם גדלים- עוד יותר ועוד יותר
ומי שנקי אצלה כל הזמן
או שמונעת מהילדים לשחק ומאוד מצמצמת אותם..או יוצאת הרבה החוצה והם לא הרבה בבית
או
שמתבלגן אצלה אותו דבר אבל היא עובדת מאוד קשה כדי לסדר ולנקות כל יום..
שזה אולי נראה משהו לקנא בו. ובאמת אולי.אבל את מבינה לבד שזה בא על חשבון הכוחות בגוף,המרחב לעצמך בערב,הזמן הזוגי..ובכלל זה לחיות בנרוץ תובעני ונוקה
אני לא אומרת לא לעשות את זה- אבל לא לחקות את השכנה ולא חייב כל יום בית מצוחצח. אפר ללכת לישון גם כשיש בלגן ועלים בכיור וכביסות -אם זה מגיע מתוך הקשבה לכוחות לשלך.
לא להתמכר לנקיון ולשכוח שבגללו מפספסים דברים חשובים אחרים
לדעת לאפשר לעצמך להרפות ולשחרר ולא לעבוד בלי הפסקה או מעבר לכוחות

ואפשר כדי להתחזק לשים לב

מה בעיקר יוצר בלגן- מה הכי מפריע לך?
ולנסות לחשוב על דרכים לייעל את זה מראש

וגם להציב מטרות קטנות
לא בתובעניות
נגיד

אצלי בחדר ילדים נוצר ממש ערימות בגדים על המיטה מבגדים שהוציאו ולא לבשו בסוף וחלק התערבב בגדים צשריכים כביסה או נלבשו קצת ונשארו נקיים וצריכים קיפול
והבנתי שלדמיין שזה לא יצטבר מעצמו זה טעות
אבל
אם אני אקפיד לזרוק מייד לכביסה ואחת ליומיים לפנות את הערימה אפילו אוטומט לכביסה אם דחוקה בזמן העיקר שלא יצטבר
זה ממ ש עוזר
וזה יעד קטן ובכלים ךשךי

משהו בסדר גודל כזה

מסכימה כל מילה^^חדשה דנדשה
לדעתי זה נורא תלוי בבעלמיואשת******

כשמתחזקים בית לבד + מחנכים ילדים לנקיון לבד , כי הוא בחיים לא אומר להם להרים לסדר או לנקות + אי אפשר לחנך את הבעל כי הוא כבר ילד גדול, אז המצב בהתאם

ככה לפחות אצלי

והדבר היחיד שהצלחתי לעשות בנידון הוא להביא יותר עזרה. 

באמת מבחינת סדר אני צועקת, גם עליו לפעמים, ויש כמה כללים שהצלחתי לקבוע. אבל עדיין עצם העובדה שהוא פשוט לא רואה דברים על הרצפה, לא אוטומטי אצלו לנקות שיש אחרי שחתך עליו סלט נגיד, וכל מיני כאלו, תורמת לזה שהבית נראה תמיד קצת נאחס ולא משנה כמה אני משקיעה (כלומר כן משנה כי היה נראה פח אם לא)

יכולה לעודד אותך שהגדולה שלי עכשיו פתאום כל מה שהשקעתי כל השנים יצא החוצה ונהייתה פדנטית , מסדרת את הארון שלה מעצמה, דואגת שהחפצים שלה יהיו במקום, ממש הלם, לקח רק איזה 14 שנה.... צוחק

ייאשת אותי מיואשת הריוניסטית
גם אני לא מצליחה וגם לי יש שכנות מתוקתקות להשוואהבתי 123
אני הגעתי למסקנה שחשוב ליאנונימית לרגע1
שהבית יהיה נקי
ולגבי הסדר- אני מרפה. כי גם ככה יש ילדים שמשחקים ומשתוללים כל רגע.
אז לא תמיד הבית מסודר, אבל על ניקיון אני משתדלת כן לשמור. לא חייב שיהיה ממש מצוחצח בכל רגע ורגע.. אבל בסוף יום או בתחילתו מנקה טוב.

שירותים, כיורי מטבח וכו : משתמשת בחברתי האקונומיקה נכון שהיא פחות מומלצת אבל עושה את העבודה ובלי הרבה מאמץ
מטאטא הרבה את הבית, כמה פעמים ביום
מלמדת את הילדים להחזיר למקום אחרי משחק
ולגילאים הגדולים לעזור איפה שאפשר
גם הקטן עוזר- זורק טיטולים לפח ומרגיע את אחיו התינוק ;) אל דאגה הכל בהשגחה
הילדים אוכלים רק סביב שולחן
לגדולים לפעמים מרשה לאכול על הספה דברים קטנים
הקטנים אוכלים בישיבה בכסא
מפנים אחריהם את כלי האוכל

כשהם קטנטנים זה באמת יותר מורכב לשמור על הכל.. אבל כל ילד קטן גדל בסוף וזה ממש מקל

אבל חוסר סדר מוביל לחוסר ניקיון...הריוניסטית
וגם לי יש חוקים מסוימים לגבי אוכל ואיפה וכמה ולמה ואיך וכ'ו, אבל בעלי ואני לא מסונכרנים אז זה לא מחזיק מים ורק מביא לי עוד עצבים.
דוגמא מאתמןל:
אני מרשה לאכול רק בכסא אוכל,
ופתאום אני מגלה שהגדולה (2+) אוכלת פנקייק במיטה
ברשות בעלי....

הרשות האוכפת והרשות המחוקקת אצלנו לא משיקות 😅

כל יום את עושה שירותים/אמבטיה וכ'ו?
אשת חיל את
ממש לא כל יום...אנונימית לרגע1
וחוסר סדר לא מוביל בהכרח לחוסר נקיון..
בלאגן שנוצר תוך כדי משחק בצעצועים לא קשור לחוסר נקיון..

נשמע שהעניין הוא סנכרון עם בעלך אם ככה
כי זה באמת משהו שהייתם יכולים לחסוך מראש אם רק הייתם מסונכרנים
אני חושבת שהכוונה היא שאם למשל הרצפה מבולגנתריבוזום

אי אפשר פשוט לטאטא וזהו.

אם השולחן מבולגן, אי אפשר לנער פירורים ולטאטא.

וכן הלאה

אז בעניינים האלה יש אחריות גם על הילדים כמו שכתבתי,אנונימית לרגע1
אם הם הורגלו לפנות צעצועים אחרי משחק, אז הרצפה תהיה מפונה ויהיה קל לנקות
ואם הם הורגלו לפנות אחריהם, יהיה קל לנקות את השולחן

אגב הם יכולים גם לנקות זה לא תפקיד שהוא רק שלי, אם הובן כך..
אז איפה בחוסר סדר את מרפה? ריבוזום

כל הכבוד!

זה לא מפריע לי כשזה כךאנונימית לרגע1
בסוף יום או בתחילתו מנקה טוב אחרי שהכל מסודר
נקיון יותר משמעותי בעיניי.
ויש גם כיון הפוך
כשהרצפה נקייה יותר נעים לפזר עליה צעצועים
וכשהשולחן נקי יותר נעים לאכול עליו ולהשאיר בלאגן 😝
לא רק את. חחח את בחברה טובה מותקאורוש3
לא כדאי להשוות לאחרות. לכל אחת יש את התיק שלה בחיים. לי למשל יש חברה זריזה ותקתקנית. זו מתנת שמיים. גם היא אומרת. חח אני חושבת מה להכין ותוקעת סתם עוף מעפן בתנור היא כבר סיימה שבת שלמה ומושקעת. אז מה? יש לה קשיים אחרים. ביחס לעצמך תנסי לחשוב יצירתי על מסגרת שתעזור לכם, נגיד זמן קבוע וכו' אולי יש פה לבנות רעיונות... ותנסי בהחלט לשתף את בעלך. הרגלים נקנים לאט ובהדרגה. איך אפשר לשרוד לאורך זמן כשהכל עליך? אי אפשר! בינתיים פשוט תני לו הוראות מדוייקות מה לעשות. שיהיה שותף
...הריוניסטית
קצת משגע אותי לתת הוראות מדויקות ומפורטות מאוד כל שניה, וזה גם לא נשמע טוב. אבל כנראה שזה הדבר היחיד שיאפשר לי באמת את הקצת עזרה הזו בניקיונות...

זה נשמע כאילו הוא שייח, אז אדייק: הוא נסיך ומשתדל אבל הוא בראש של "מה שאני לא יודע אני לא יודע ואל תנסי ללמד אותי". הוא עוזר בכלים ותיתן בבישול ועוזר גם ה מ ו ן עם הבנות.. שלא יצא שהוצאתי לו שם רע 😅
אז על זה צריך לדבר מתישהו בנחתאורוש3
שכן. מותר ללמד אותו דברים. מה קורה כשאת יולדת? חייבת לנסוע? לא מרגישה טוב? בהחלט צריך ללמוד. אבל כשהוא מתנסה אל תבקרי אותו מדי ואל תצפי שיצא כמו שאת עושה
גם בעלי כזה. השלמתי עם זהמיואשת******
במה שהוא כן מוכן לעשות, אני מעבירה את כל האחריות עליו וזהו.
וסהכ אם נהיה כנות, יש גם דברים שהוא עושה ואת לא תרצי לעשות בחיים כנראה, נגיד מי עושה קניות, טסט לאוטו, חשבונות בנק, כל מיני כאלו? אצלינו זה הוא. ואני ממש לא בא לי ללמוד איך לעשות טסו לאוטו ולבלות במוסך. אז הפנמתי את זה שיש לנו תחומי אחריות שונים וכל אחד עושה במיטב יכולתו
מה שחשוב בעיני זה שאין מצב שאחד מאיתנו טובע בעבודה והשני יושב וקורא ספר. לא קורה .
ובמשך השנים הוא כן למד לשים כביסה אי לעשות ספונזה אבל בצורה נקודתית כשאני חייבת אותו
משתדלת להזכיר לעצמי שאני לא מושלמת בעצמי, יש לי תחומים שאני לא אוהבת ולא רוצה ללמוד, אפשר עוזרת רם זה משהו ששנינו לא רוצים, וכן, מדי פעם מבקשת דברים נקודתיים
ולפעמים נושמת עמוק
זוגיות... 🙂
היאני זה א
קודם כל כל אחת טובה במשהו אחר. זה לא אומר שאת צריכה לחפש במה אחרים פחות טובים.
תנסי להתמקד במה את כן יכולה.
לפעמים זה עניין של הרגל, של מודעות או אופי מסויים אבל אם את רוצה לעשות שינוי זה אפשרי, זה נרכש רק קחי בחשבון שלוקח זמן. אני יכולה להגיד לך על עצמי שיש לי ימים קבועים (פחות או יותר) למטלות מסוימות כי באמת אי אפשר להספיק הכל(ואני עוד בבית ולא עובדת בחוץ) ויש גם סדרי עדיפויות. פעם למשל הייתי מנקה חלונות פעם בשבועיים היום אולי פעם בחודשיים כי הבנתי שהזמן שזה לוקח לי לא מצדיק את זה. במה אני כן משקיעה?
משתדלת כל ערב לאפס את הבית מספיק לטאטא ולהחזיר את המשחקים שהילדים םיסםסו למקום כמובן משתדלת במהלך היום לא להוציא משחקים בלי סוף ומחזירים לפני שמוציאים משהו חדש. אבל את יודעת זה בכל זאת ילדים אז נשארים מספיק דברים גם בשבילי..
אני מחלקת את הניקיון על פני השבוע ואם לדוגמא לא הספקתי משהו אז לפעמים אבחר לדלג ולדחות לזמן אחר שיותר רגוע.
זה באמת לא קל להיות גם אמא וגם אישה וגם לדאוג לתחזוקת הבית. בעניין הבעל אני חושבת שבאמת לשנות ולהפוך אותו למשהו אחר לא תצליחי אבל לרתום אותו להיות יותר מודע זה אפשרי. הרבה עבודה וייקח זמן אבל יכולה להעיד על בעלי שהגיע מבית שהוא לא נגע בכלום ובטח לא ידע מה זה לנקות היום אחרי קצת יותר מעשור של נישואים השתפר מאוד מאוד.
חלונות כל שבועיים ???!!!!!תפוחים ותמרים
אני מסירה את הכובע (ולא מגלה לך כמה פעמים בשבוע אני מנקה חלונות... )
זה היה מזמן מאוד מאזאני זה א
החלונות שלי זוכים ליחס הרבה פחות מסור חחח
גם פעם בחודשיים זה מלאאאefraim37
אצלי פעם בשנה זה האידיאל
גן אני לגמריאביול
ואני כל הזמן בלחץ מחמותי שלא תראה את הבלאגן... אצלנו ממש מבולגן, וזה מתסכל כי כל הזמן מתעסקים בזה ם ועדיין הבית נראה מטונף . (זה לא בעיה של הבית. פשוט עושים כביסה, אבל הסלון עדיין נראה זוועה... שוטפים כלים, אבל החדר נראה נורא ואיום...)
אני רוצה ללמוד לשמוח במה שאני מצליחה , וכמובן לא להשוות
מחמותך? שחררי את הלחץ, זה לא בריא כי לעולם חסדו
את מה שאת עושה את עושה בשבילך ובשביל הבית שלך.
לקח לי 15 שנה לשחרר מחמותי... זה עבודה קשה מאד מיואשת******

חחחבת 30
אני גם הייתי ככה.
עד שפעם אחת הבית היה הפוך ברמות מתקדמות, הגז מ-ט-ו-נ-ף, הרצפה מלוכלכת, ואני יושבת לי בנחת ומדברת עם הילדים.
ופתאום , בעלי וחמותי נכנסים!!
ווווווווואאאאאא!
ומאז זה עבר לי. היא ראתה את הגרוע מכל...מכאן אפשר רק להשתפר...
חחחחח יואו,שגרה ברוכה
לגמרי מכאן אפשר לעלות
וואי... חמות זה באמת עניין. כמה כבר היא מגיעה אלייך?חדשה ישנה
אצלי כשהיא באה אני מתקתקת לפני... וגם אז זה לא מושלם.
אני מתםדחת שהיא תבוא ותראה למשל את הגז והמקרר שאני לא מנקה את זה כל יום... בלשון המעטה.
היא מקסימה ובחיים לא תתן לי ביקורת... אבל בלב פנימה... לא נעיםםם...
האמת שהיא לא באה הרבה כ"כאביול

אבל היא כ"כ ביקורתית על הקטע הזה אז אני כל הזמן חושבת עליה ומסדרת...

תכלס זה טוב לי כי זה מדרבן אותי לסדר...

וואי וואינפשי חמדה
מזל שחמותי בחיים לא הגיעה אלינו
חמותך אף פעם לא הייתה אצלך..?וואוו

אכן. רק הבן שלה מעניין אותה, ולא שום דבר שקשור גם בי.נפשי חמדה
איפה נרשמים לכזו חמות?מיואשת******

חחחחנפשי חמדה
לא ממליצה, מעבר לזה היא חמות נוראית ..
חמותיאפונה
יודעת שנקיון הבית לא עומד בראש מעייני (בלשון המעטה..) והיא אולי האשה הכי חרוצה ונהיה שראיתי מעודי.
כשהיא באה אני משתדלת לאפס קצת שיהיה לה יותר נעים אבל אין סיכוי שאצליח להגיע למינימום של הסטנדרטים שלה - אין לי זמן או כח להשקיע בזה.
כשהיא מגיעה אלינו לשבת היא מביאה איתה כפפות חד"פ מהבית (כי לי אין) ומבקשת רשות לנקות עם האקונומיקה. אני הייתי מעדיפה שתשב בכיף על הספה עם הילדים אבל אין לי בעיה עקרונית שהנקה אם היא רוצה, אז זה מה שהיא עושה.
שתינו היינו שמחות אם הייתי יותר חרוצה ונקיה אבל זה לא הכל בחיים, והיא מעריכה אותי לפי מה שאני טובה בו ועל זה שאני יולדת ומגדלת את הנכדים שלה.
נשמע קשר מדהים..כל הכבוד לכןבאורות
זכיתבת 30
יאוו חחבשורות משמחות
אני יותר בלחץ מאמא שלי מאשר מחמותי בקטע של הסדר והניקיון
וואי גם את זה היה לי...מיואשת******

איזה כיף זה לגדול עם השנים, להירגע , לשחרר. 

בשלב מסוים אמרתי לאמא שלי שאני ממש מבינה שמפריע לה, אבל ככה זה אצלינו, והיא יכולה לבוא פחות.

זה מאד עזר

גם אני כבר פחות מתרגשת מאמא שליתפוחים ותמרים
שלוטשת עיני עגל המומות בהר של הברדק שאני מטאטא למרכז החדר..... ומוסיפה - כל פעם - שאנחנו היינו מסדרות בעצמנו הילדות....
ובאמת עשיתן את זה?מיואשת******
כי אני ממש לא
הייתי עורכת שולחן שבת מעצמי, ומורידה מהשולחן ועוד דברים כאלו אבל לסדר את הבית? מעצמי? בחיים לא
את החדר התחלתי לסדר בגיל 15, ואני רואה שהגדולה שלי גם בדרך לזה. זה ענין של גיל. אבל כל שאר בבית ממש לא מענין אותה (אלא אם כן היא מזמינה חברה ואז פתאום פסח )
וכשאני מתעצבנת עליהן אני נושמת עמוק ומזכירה לעצמי שגם אני הייתי ככה
יש לי שכנהסיה

שישה ילדים צפופים.

חלום חלום חלום הכי בעולם שיכול להיות. הילדים נראים מליון דולר לבושים. גם היא.

יש להם את כל הצעצועים החדשים.

הילדים מחונכים להשתגע. היא גם אומרת פעם אחת וזהו שומעים לה. גם הכל בנחת.

הבית מתוקתק . התריסים מבריקים. אין דבר על הריצפה.

כל הזמן מתחדשים בביגוד נעלים. בחיים לא אמצא את הבנות עם שיער פזור . בנים כיפה מלוכלת. בכל פיק פוקס במקום.

היא פעם אחת קוראת בנחת מהחלון תעלו הביתה. עולים.

ואני רואה אותם תשע בערב יושבים בספה. מדברים.

כאילו למען השם איפה הם איפה אנחנו בהכל!!!!. אני אצרח מאתים פעם מהחלון לעלות ויש מצב שאני גם אצטרך לרדת לגרור אותם הביתה. ביקצור הרשימה אדירה.

במקרה לפני איזה חודש בגינה פגשתי חברה טובה שעובדת עם הבעל. ומה נודע לי שהוא פלרטטן ברמות עם בנות בעבודה והרבה מעבר . ממש הרבה מעבר.

קיצור אני בהלם אימה. אני חודש קשה לי בכלל להסתכל עליהם. בא לי לצעוק לה. כאילו מי את כל החיים מרגישה מעצמך ומסתכלת עלי מלמעלה ללמטה. כי היא מרגישה מעצמה שהילדים שלה מחונכים היא לא נותנת להם להתקרב לילדים שלי.

הכל מושלם שם למראית עין. ממש הכל בכל מכל. אבל הבעל??????? ולהיות בטוחה אני ביררתי את זה היטב וזה בטוח. כי היה לי קשה מאוד מאוד לקבל את זה

למה שהוא יחפש מישהיא? כשהכל כל כך מושלם. מילא מישהיא שכאילו יש תרוץ הבית האישה הכל מוזנח.

קיצר זהו נשבר לי מיטוס

באמת באמת שאי אפשר אף פעם אף פעםחדשה ישנה
לדעת מה קורה בין בני זוג.
אני הכרתי מקרוב מאוד (קרובי משפחה שלי), זוג,
שבאמת נראה שהכל מושלם ביניהם.
האישה כ''כ מכבדת את בעלה, נראית מעריצה, כל יום מכינה אוכל טעים וחם,בית מתוקתק, ילדים (כבר מבוגרים) מדהימים אחד אחד... בקיצור , ניסיתי לדמיין אותם רבים ולא הצלחתי ... ממש זוג משמיים.
אבל, מה שהתברר לי לאט לאט שהגבר הזה שתלטן ברמות שלא תאמינו. אני לא אכתוב דוגמאות בגלל אאוטינג, אבל תאמינו לי שלא ישנתי בלילה מרב צמרמורות.
אחרי שנים של סבל מצידה הם התגרשו היא כל הזמן מספרת לי איך היא שיקשקה ממנו, איך היא הייתה חייבת תמיד לחייך, להכין מבושל, שהבית יהיה נקי , היא הייתה פשוט שפחה חרופה.לא הרשה לה לקנות דברים בלי רשותו, ואני לא מדברת על בזבוזים.. העיר לה על דברים הזויים.. משהו באמת נורא. והקטע שכשהם התגרשו אף אף אחד לא האמין! כי הם באמת היו נראים פצצה ביחד. אבל היא מאוד הסתירה ולא הראיתה כלום כי פחדה מאוד מאוד.

ומהסיפור הזה למדתי לקחחדשה ישנה
לא לקנא באף אחת.
ב''ה על מה שיש לי וזהו. אין מה להשוות כי אין משוואה בין בני אדם, זאת יותר ככה וזה יותר כך, הם מקבלים כסף מההורים אבל לא יחס, והם מקבלים גם כסף וגם יחס אבל אין להם בריאות, אלה בלי בריאות אבל אחלה של שלום בית. אין לזה סוף.
זה לא קנאה קנאתית, יותר כמו קנאת סופרים תרבה חכמה 😅הריוניסטית
עושה לי חשק להשקיע ולהשתפר.
דיברתי על עצמי על הקנאה... 😜חדשה ישנה
אולי...בת 30
מרוב השקעה בבית ובילדים שכחה להשקיע בבעלה????
זה לא נראה ככהסיה
להפך תמיד מדברת אליו ממש יפה גם הוא אליה ממש בכבוד
וגם רואה אותם בערב יושבים בספה בכיף
אי אפשר לדעת תמיד מי מחסיר משהוא ממי אבל על פניו נראה שתמיד אני שומעת יכול לקרוא לה בשם חיבה או מותק וגם היא ותמיד אני אומרת שזה נשמע כזה טוב
דברים שרואים משם לא רואים מכאןאביול
לצערנו יש הרבה סיפורים על אנשים שהכל נראה אצלם דבש אבל בפועל לא .
זה שהיא קוראת לה מותק לא אומר שהכל טוב שם. הז יכול דווקא להעיד על זה שהיא מצליחה להסתיר את זה טוב טוב
😮 ואולי הוא היה סתם מגעיל?מיואשת******
זה שאולי היא שכחה להשקיע בו לא מתיר את ההתנהגות שלו בכל מקרה!
יכול להיות שאת צודקת, אבל למה את ישר חושבת שזו אשמתה?
מספרים סיפור שבו אשה מתנהגת מדהים וגבר זוועה וישר חושבים שאולי זו אשמת האשה?
סליחה שזה מפריע לי אבל זה מזכיר לי את הגישה של אמא שלי שכל פעם שיש וירוס לאחד הילדים זה כנראה כי לא ניקיתי מספיק את המטבח לפני שבישלתי ובאו חיידקים
וכל פעם שהיא שומעת על זוג שהתגרש היא חושבת שזו אשמת האשה שלא ״היתה אשה חכמה ובנתה את ביתה והתעלמה מהשגיאות שלו כי זה אחריות של האשה לשלמות הבית״
הגישה הזו שהכל מונח על האשה מאד חורה לי
הכל בסדר?סיה
להפך היא הכי מטומטמת שאפשר אני הכי לועגת לה
שבעלה זבל והיא ממשיכה לכבד
עכשיו אני רואה שלא הגבת אלי...
אולי היא לא יודעתמיואשת******
יש מצב שלא יודעתסיה
או שהיא טומנת ראשה בחול
או שיודעת וסולחת
באמת כל אחד מגיב שונה
סתם מהצד לי זה נראה הזוי
איך את יכולה בכלל לשפוט אותה?אפונה
מה היית עושה במקומה?
שהקב"ה לעולם לא ינסה אותך בניסיון כזה.
זאת בכלל לא הגישהבת 30
וברור שיש אחריות על הבעל.
רק שכשאני שומעת על אישה כזאת ''מושלמת'' בחינוך הילדים, בסדר ונקיון, בבישולים וכו', שבעלה עושה מה שעושה מאחורי הגב, אני תוהה לעצמי - ששה ילדים זאת עבודה שלא נגמרת בתחזוקת הבית. אז אולי התחזוקה המושלמת הזאת באה על חשבון הקשר עם בעלה.
בסדר, אולי לא...
אבל זה לא קשור ל'לזרוק את האשמה'' עליה,
זה קשור לעובדה שתחזוקת בית היא דבר שרובינו נשאבות אליו ו הוא לא נגמר, ו מאוד בקלות יכול לבוא על חשבון דברים אחרים.
אין כאן בכלל גישה...
יש הבנה של מציאות שקיימת בהרבה משפחות ברוכות ילדים.
יש פה הרבה נשות חיל בפורוםסיה
שטוענות שהם מסוגלות להכל
ומתנפלות עלי כשאני אומרת שיש משהוא על חשבון משהוא. הם מצליחות הכל
כולן כאן בשרשורבת 30
כתבו שהן לא מצליחות הכל.
אז תקראי שוב את השרשוריםסיה
עבר עריכה על ידי סיה בתאריך י"ט בחשון תש"פ 14:58

זה לא הרבה זה אחת ויחידהחדשה ישנה
וגם היא לא בפורום הזהחדשה ישנה
באמת להעריץאפונה
בגלל שבעלה זבל היא לא ראויה להערכה? להיפך, כל ההשקעה בבית ובילדים ועוד כשאין לה גב של בעל שנאמן לה!
תאמיני לי גם בלי הסיפור עם הבעלefraim37
זה שהיא מרגישה מעצמה ומסתכלת עלייך מלמעלה כבר אומר שהיא רחוקה מלהיות מושלמת
רק לי נשמע מוזרl666
שאת יודעת מה היא עושה עם בעלה בשעה תשע ( טוב שלא בחצות הלילה ), עושה בירורים על התנהגות של בעלה שעובד דווקא עם שכנות שיודעות מאה אחוז מה עושה אחרי עבודה ועם מי ( שכרו חוקר פרטי?)
היית רוצה שילדייך יתקרבו לילדים של מישהי שמלכלכת עליך בכל השכונה מאחורי הגב? ומתעצבנת שסידרת את הבית?
ולצורך הפרוטוקול, בית שלי מאוד מבולגן , בנים שלי אוהבים ללכת מכות ושברו כל התריסים בבית. אבל מה זה צרם לי....
לא הבנתי מה מוזרסיה
כי מה לעשות המרפסת שלהם צמודה . ויש שם ספה. ואני רואה אותם יושבים שם בערב . לא צריכה משקפת עבור זה. זה צמוד.
בעלה עובד במקום ששני חברות עובדות מה בעיה. קחי למשל סוכנות ביטוח כדוגמא. רואים איך הגבר מתנהל שם זועה עם הנשים.
היא שנים לא מרשה להם לדבר עם הילדים שלי כי אצלינן הבית מתנהל יותר ברעש בבלאגן וזה לא נאה לה. כמו שאמרתי היא חושבת שהילדים שלה מחונכים היא פעם אחת קוראת ועולים ןאני מלא פעמים . היא לא אוהבת שאני צעקנית.
ושנינו אותה עדה. עבודתי מכובדת כמוה. בקיצור אנחנו מאוד דומים מבחינת הכל. חוץ מיזה שהיא חןשבת שהם משפחה יותר מנומסת אז לא רוצה שהילדים שלה יתקלקלו חס ושלום. ולכן היא עושה לי פרצוף שהיא מעלי.
אני עכשיו הולכת להגיד משהוא מאוד מגעיל אני יודעת.
באמת שנים אני רואה אותם יושבים בספה. והיא אפילו יכולה לשכב עליו לשים רגליו עליו וכאילן היה מןזר לי. היא שוכבת הוא יושב ושמה רגלים עליו במקום אסטרגטי וכאילו ככה יושבים שעה תמיד חשבתי קצת מוזר שהוא נשאר ככה אדיש . קשה להסביר אבל בטןח תבינו. כאילו אנחנו לא נשב בספה שעה ונצליח לא לגעת. אם אני אשכב על בעלי או אניח עליו רגלים הוא לא ישאר אדיש.
קיצור הסיפור עכשין מסתדר לי. יש מצב עם כל היופי הזה שאולי לא הכי נמשך אליה. סתם חושבת.
האמת זה רוע להגיד אבל היתה לי הקלה כשלהיא כששמעתי את זה כי תמיד אמרתי איך זה יתכן והיא מסתכלת עלי מלמעלה זה מאוד פגע בי
.
סתם נקודה קטנה כי לא כולם יודעיםבתי 123
לפי ההלכה ממש אסור להביט לחלון /דלת של בית אחר גם אם הוא פתוח ומש אור .. לפעמים רואים אין מה לעשות אבל צריך לעשות השתדלות להסיט את המבט
זהו שהם לא עושים כלוםסיה
נשמעת מוזרה, באמתl666
מה אכפת לה איך את מדברת לבעלך? ולמה את חושבת שהיא קוראת לו מותק דווקא בשבילך ?זה צריך לעניין אותך איך היא קוראת לו?
ולמה דוסית תתחבק עם בעלה לעיניי כל במרפסת פתוחה? היא רוצה שכולם ידברו עליה?
בקשר לילדים, גם נשמע לי מוזר. בדרך כלל דבר כזה קורה אחרי ריב רציני, מכות בין הילדים, או משפחה בסיכון...
ואם אתן לא מדברות איך את יודעת שהיא מסודרת? אולי היא מסדרת רק סלון ורק לקראת אורחים?
בקשר לשער אסוף אז זה חובה בבית ספר , כל בוקר כולן מסתרקות ועודות קוקו או צמה.
בקשר לחיבוקים, לפני חצי שנה כולן פה בפורום כתבו שחיבוק לא חייב להביא לשום המשך כך שזה כנראה לא כזה נדיר שמתחבקים וזהו...
הצילו. את חטטנית ברמות דוחות.הריון ולידה2
סיה, אני חושבת שלא היה אכפת לך בכלל מה היא חושבת עלייךתפוחים ותמרים
אם לא היית רוצה להשתפר במקום הזה בעצמך.

אני צעקנית ורגזנית ושונאת את זה בעצמי.
ומקנאת בשכנה שלי שהיא אדם רגוע יותר. ברור לי שזה רק בגללי ולא בגללה. ואני אוהבת אותה ואנחנו מאד מיודדות. ואם היא מסתכלת עלי מלמעלה בהקשר של הרגזנות זה בסדר מבחינתי, כי אני ממילא מסתכלת עליה מלמטה במקום הזה..... אבל זה ממש לא אומר שאני חושבת שהיא באופן כללי "שווה" יותר ממני.

אני עובדת על זה המון, כבר שנים, אבל לא יכולה ולא מצליחה לאלף את עצמי להיות אחרת. רק מצליחה להפחית את התדירות, לנשום, לשאול את עצמי אם זה שווה לי. אבל כמובן לא תמיד ולא בכל מצב. וזו תישאר עבודה פנימית שלי להמשך החיים.השתפרתי מאד, ויש לי לאן להמשיך ולהתקדם.

ולגבי הבית - אם את קוראת אותי ורואה את הכנת השבת שלי, בטח תשימי לב שהמטןטלת הפנימית שלי זזה מהחיצוניות (האוכל, הארגון של הבית) אל הפנימיות (החוויה שלי ושל המשפחה שלי בשבת) והרבה יותר חשוב לי לקבל את השבת בנחת מאשר לשטוף את המטבח. בטח עכשיו כשאני כזה לווייתן והכוחות ככ מוגבלים.
אין עלייך!!אביול
כל תגובה שלך רק גורמת לי להעריץ אותך יותר ...
וואו, תודה, ריגשת אותי!תפוחים ותמרים
א. נשמע שההתעסקות מולה לא בהכרח בריאהבאורות
משהו שם במערכת היחסים שלכן נשמע מוזר, דוגרי..בחיים לא הייתי חושבת להסתכל ולבלוש ככה אחרי שכנה. במקומך הייתי ממש משחררת עליה ולא שמה על מה שהיא כביכול חושבת עליך.
ב. רק בנוגע לעניין הספה(קצת קריפי שראית ושמת לב לזה ברמת הפרטים ככה...) אנחנו זוג סהכ בריא נראה לי ואנחנו לגמרי יכולים בערב לשבת שעות אחד על השני מרוחים על הספה בלי שיהיה לזה שום הקשר מיני או שזה יוביל למשהו. לא הייתי ממהרת לכתוב כאלה פסיקות שזוג שיושבים אחד ליד השני עם רגליים זה על זה ושזה לא מוביל למשהו זה אומר שהבעל לא נמשך לאישה, צריך להזהר בדברים כאלה.
טובסיה

האמת אני לא הולכת להוסיף עוד פרטים.

זה היה טעות על החשיפה הזאת. ולא יכולה למחוק.

העיקר שאני יודעת את האמת!! ואני יודעת על מה מדובר!! וזה העיקר. קשה לי להסביר את המכלול

רק רציתי לתת דוגמא למשהוא שחשבתי שהכל שם מושלם. ןאז התברר שלבעל יש נשים מהצד זה הכל

ואני לא אנסה עכשיו להסביר את ענין הספה, אם היית רואה היית מבינה מה מדובר. ולא אני לא משועממת לעקוב ולראות כפי שזה נשמע. ואם אני אומרת כנראה שאני יודעת על מה אני מדברת מספיק פירטתי זה היה גם מיותר. ומי שנראה לה שזה מוזר שזה חטטנות זה בעיה שלה. לא אתנצל על זה

יועצים לי בפרטי שאני יכולה למחוק. אז לא ניתן למחוק אחרי פרק זמן מסוים
אפשר לערוךפי5

לא נותן ליסיה

תנסי לערוך משהוא שכתבת לפני כמה ימים זה לא נותן

זו דווקא גישה לא נכונה בכלל לדעתי.לא כרגע
כן, יש אנשים מוצלחים יותר ממני.
כן, יש אנשים שהכל אצלם טוב ומושלם.
כן, יש אנשים מדהימים והם לא אני.
ומותר שיהיה מצב מושלם אצל אחרים. לא צריך לחפש איפה בכל זאת רע להם, ואז להירגע ולהרגיש טוב עם עצמי. זה רע להתנהל ככה.
אני זאת אני, והמשפחה שלי היא שלי, והשאר לא אמורים לעניין אותי כל כך.
חכמינו זכרם לברכה כל כך צדקו כשאמרו שהקנאה מוציאה את האדם מן העולם.
אני יודעת כמה זה קשה לא לקנא, וכשרואים מצבים מושלמים זה עלול להיות שורף ממש לפעמים.
אבל כשמתמקדים רק בעצמנו, החיים הרבה יותר שלווים. הרבה יותר נקיים.
מאד מסכימה איתךמיואשת******
גם אני.ושוב אתכם

מזעזע!כלה נאהאחרונה
אני הייתי מספרת לרב של הישוב או השכונה שיעשה משהו עם חצוף שכזה.
ליפני שיהיה מאוחר. האמת לא הייתי יכולה יראות את אישתו שככה הוא עובד עליה.
ה' ישמור.

את רוצה להגיד לי שהיא לא מרגישה כלום??
אומרים שתמיד האישה מגלה אחרונה.
כולם ידבר אחרי הגב שלה והיא ..
יש אנשים ש*לא מסוגלים* לראות את הבית לא נקי ומתוקתק,כי לעולם חסדו
אבל אל תחשבי שהכל דבש...
זה בא על חשבון דברים אחרים. הרבה פעמים גם על חשבון כוח ושלווה

מה שיכול אולי לעזור זה פשוט להחליט שבכל יום עושים קצת.
לא הכלללל בבת אחת כי אז זה נראה כמו הר שאין כוח אפילו להתחיל לטפס עליו.
יום אחד כביסה, יום שני מנקים כיורים ושיש, ארונות, אבק, שטיפה וככה מחלקים את העבודה על פני השבוע
ומותר גם לנוח לפעמים

כותבת גם לך וגם לעצמי.
איך אומרים? שנזכה
וואי לגמרי!!רסיס אמונה
אחרי שהבנתי שעבורי סדר וניקיון זה צורך קיומי,דינהדינה
ושלבעלי אין זמן להיות אחראי על זה וגם לי לא, וגם שלכלים כביסה בלגן לא אכפת מי מטפל בהם בניגוד לילדים שדווקא כן אכפת להם הבנתי שזה משהו שאנחנו נצטרך להשקיע בו כסף. זאת איכות חיים בסיסית מבחינתי ולא פינוק אבל אני לא רוצה שילדיי ישלמו את מחיר האמא הלחוצה על סדר וניקיון.
אני ממש אוהבת את התגובות שלךמיואשת******
הן תמיד מתמצתות ממש טוב את מה שאני חושבת והראיה שלך ישרה וברורה

אבל שאלה, איך את משלמת על סדר? אני משלמת על נקיון אבל סדר איך מישהי יודעת איך לסדר לך?
האמת שהיתה לנו סיעתא דישמיא בזה דינהדינה
כשהתאומים שלי היו יותר קטנים נעזרנו הרבה פעמים בנערות מהשכונה בתור זוג ידיים. אחת מהן שגרה בדירה מתחתנו התגלתה כמסדרת בחסד עליון. מאז כבר שנתיים אנחנו משלמים לה להגיע פעמיים בשבוע למשך שעה וחצי והיא מאד מאד מסייעת לנו, גם בשוטף כלים וכביסה וגם בפרוייקטים כמו החלפת ארונות וכו. היא גם מכירה כבר אותנו ואת הבית והיא גם ממש טובה בזה, מהירה ותקתקנית ומפנה אותי (ואת בעלי אם במקרה הוא בבית) לילדים וסתם לנוח על הספה (אני בסוף תשיעי...) חוצמזה יש לנו רובוט שואב. בעלי מנקה שירותים כמה פעמים בשבוע (יש לנו בן 3...) ופעם בשבוע שוטף הכל, וכשהבית מסודר והרצפה יחסית נקיה זה לוקח לו חצי שעה.
טוב, אפשר לקבל בבקשה את הבחורה+השואב+הבעל? מיואשת******

זה בא עם שלושה פעוטות וצירים, תהני דינהדינה
אבל ברצינות, רובוט שואב שווה כל שקל, ממליצה בחום.
אבל בשבילו צריך לסדר את הבית🙈יעל מהדרום
יש בזה משהו. כפי שכתבתי אנחנו משקיעים גם בסדר כסףדינהדינה
זה באמת הופך אותי לאמא פנויה וחביבה יותר
רובוט שואב שווה כל שקל לבית מסודרמעין אהבה
לא לבית עם רצפה שיש עליה אוסףפריטים שונים..כן גם אחרי שמסדרים כל ערב..למחרת שוב
אני כל הזמן חושבת על זהמיואשת******

אפילו תהיתי עכשיו אם ללכת על זה בבלאק פריידי, אבל כל כך מלחיץ אותי כל ההשוואות , והחיפושים, וההזמנות והמיסים

אין לי כח המום

חחח לגמריאביול
פעם הייתי מזדהה איתך מאודefraim37
היום אני מבינה שלכל אחד יש יכולות אחרות וכל אחד נותן חשיבות אחרת לכל דבר, בטוח יש דברים שאת יותר "מוצלחת" בהם מהשכנה שלך
והתשובה לשאלה היא- כנראה שזה מאוד חשוב לה וכנראה שהיא משקיעה בזה השקעה שלך לא שווה את התוצאה, וזה לגמרי לגמרי בסדר
בנוסף, כנראה שזה גם בא לה יותר בקלות (האמת שזאת אולי התשובה העיקרית)
אני היום הגעתי למצב של קבלה עצמית בתחום הזה ואפילו לפעמים שמחה בזה שאני ככה כי ככה אני לא צריכה לנקות ולסדר כל הזמן.... תכלס כל אלה שיש להם סטנדרטים גבוהים עובדים יותר קשה, נכון שהבית שלהם מסודר אבל מי אמר שזה שווה את זה
(הניק של בעלי)
אפשריבשורות משמחות
איך שאנחנו קמים בבוקר אני סוגרת את הדלתות של כל החדרים המקלחת השירותים, בקיצור הפעוט משחק רק בסלון או בחדר שלו, אז אין לי בלאגן מידי ברוב הבית.
מה שכן בעלי גם היה ככה מבחינת נקיון, עכשיו שאני בחופשת לידה אני לא מתאמצת, אז אין לו ברירה הוא מנקה ומסדר אני משתדלת לסדר אחרי הפעוט.
ושוב לא בית מוזיאון, אבל מינימום הסלון בערך מאורגן ליום המחרת.
כמה טיפים שיכולים לעזורהריון ולידה2
סדר וניקיון זה שני דברים שונים:
בית יכול להיות מאוד מסודר אך לא נקי,ולא ירגישו כלכך.
לעומת זאת בית מבולגן ,גם אם הוא נקי ,מבריק.. לא יראה כך

לכן מתחילים לדאוג לארגון וסדר בבית
מציעה להתפטר מדברים מיותרים, משחקים שבורים לפח, כל מה שסתם תופס מקום ואין לו שימוש.. לפנות מהבית

לאוורר את הבית מחפצים מיותרים.

ומשם לדאוג שלכל דבר יהיה מקום מוגדר וקבוע ,
לפנות זמן בערב שהקטנה ישנה ,
ולסדר את הבית ,

כלים מלוכלכים אני תמיד מרכזת בגיגית עם מים וסבוו ואת השיש מנקה כך זה נראה טוב בעין.

כביסות אני שמה בשקיות כאשר הן כבר ממוינות וכל שקית לוקחת לחדר המתאים ומקפלת בחדר

כדאי לנהל טבלה עם משימות
ולהכניס ללו"ז ניקיון וסדר בימים מסויימים
ולצ'פר את עצמך בעמידה ביעדים.

ניקיון למשל אני עושה יסודי אחת לשבוע, לוקח לי 4 שעות והבית מתוקתק ,שומרים על זה שבוע שלם
סדר וארגון אצלנו הוא על בסיס יומי.

בגדול זה עניין של תרגול..
לאט לאט זה יכנס לאוטומוט
מצטרפת, וממליצה עלפיג'מה
בת אל אליאב.
יש לה קבוצות ווצאפ (שרק היא כותבת בהן, אז הן לא חופרות) עם טיפים פעם/פעמיים בשבוע לסדר בבית. טיפים יעילים וממוקדים.
חוצמזה, היא כם עושה הדרכות אישות וכו'.
לא לגמרי בקיאה בפרטים, אבל אני באחת הקבוצות שלה, וזה בהחלט מועיל מידי פעם... ממליצה!
איך מצטרפים לקבוצה הזאת?רימון א"י
אשמח לקישור...
אני גם ממליצהאביול
הבעיה שלי עם זה שאני פשוט לא מצליחה לנהל את הזמן וליישם את הטיפים ..
אני כרגע בעיצומו של מבצע אוורור הבית מחפצים לא נחוציםתפוחים ותמרים
אבל גם כשהבית שלדי יותר -
כל הזמן מצטברות לי פינות 'כלבו' מעיקות.

נניח מישהו שם עפרון על השולחן, ואז כוס, וצעצוע, וספר לימוד, ודיאודורנט, ודף מילים, וחשבון מהסופר........ אני לא רודפת אחרי כל אחד לשים כל דבר במקום כל שניה (כן מארגנים בערב, יש מקום לתיקים, לטושים, לנעליים, לכביסה) - אבל מה עם כל ה"יתר" ???
יש לך עצה?
יש לי קופסא (לא מידי גדולה..) וכל יום אני או אחד הגדולים11אמא

אחראי על "פיזורים" - למדתי את זה כשעמדתי יום אחד בסופר והקופאית הראשית צעקה :"של מי התור לעשות פיזורים היום?" 

לרוב זה אני שעושה, ואני לא אשקר ואגיד שזה קורה כל כל יום כמו שהייתי רוצה... אבל לפחות זה קורה!

טיפ מבת אל אליאבאביול
לעשות קופסא שבה שמים את כל הדברים שלא יודעיםאיפה לשים, ופעם-םעמיים בשבוע לרוקן אותה
כמו שכתבוהריון ולידה2
לשים בקופסא קטנה ,ולפזר כשיש זמן.

אם יש לך עוד שאלות ,בכייף
כשהם ישנים... או בכניסת שבת, הכל פיקס.וואוו
עד אז, קטסטרופה,.. חחח
לקרוא לנערה בת 15 שתבוא לסדר לך את הביתזוהרת בטורקיז
אפילו בת 13, מיטות, משחקים למקום,שולחן מבולגן לשים כלים בכיור וכ'ו.
חשוב להדגיש בפני הנערה שזה לא ניקיון כי ספק אם היא תבוא אם תבין שזה ניקיון.
כשהבית מסודר זה מוריד ממך,ואז אולי יהיה לך יותר פניות ללנקות.
או ההיפך, מישהי שתנקה לך את הבית,אפילו ברמת ספונג'ה
מה דעתכן? צריכה עגלה קלה לאיסופים של הילדיםתודה לה''

יש בכל מיני מקומות במהלך האיסופים לא מעט מדרגות,

ולכן חייבת עגלה קלה.

העגלת אמבטיה שוברת לי את הגב..

מישהי הציעה לי לקנות ממנה דונה לא בתוקף (נקנתה ב2018) ב300 שח- תשמש רק כעגלה.. שווה את זה?

אופציה אחרת זה לקחת טיולון של גדולים שיש לי, משהו קצת מעפן ולשים בו איזה משהו עוטף כזה שראיתי שיש כאלה ששמות- שגם הופך את זה ליותר שכיבה וגם יותר מגן בחורף על התינוקת הקטנה... אשמח אגב לשמוע המלצות לגבי זה...

תודה רבה רבה!!!

למה לא מנשא?כורסא ירוקה

בני כמה הילדים? הם הולכים עצמאית?

לא הייתי לוקחת דונה כי סלקל משמעותית יותר כבד מטיולון, בטח אם יש הרבה מדרגות.

בגיל שמתאימים לסלקל - הרבה יותר נוח מנשא. הידיים שלך פנויות, הילד עוד לא כבד, לא מיטרטרים עם מדרגות וזה יותר חם ונעים לתינוק.

כשהילד כבד למנשא, הייתי הולכת על טיולון קל (איזיווקר, אינפנטי רויאל או משהו בסגנון) אבל זה עדיין ידרוש ממך יותר מאמץ פיזי במדרגות. 

אני שבועיים וחצי אחרי לידה, לא יודעת אם מומלץ היותתודה לה''
עבר עריכה על ידי תודה לה'' בתאריך ח' בטבת תשפ"ו 11:13

עם מנשא בחצי שעה 40 דק של הסתובבות...

ותודה על התשובה!!

בעקרון אומרים שאםשר לסחוב עד משקל התינוקמנגואית

לי היה ממש טוב מנשא בעבר בחורף ועם פיצי

עגלה במדרגות זה כבד יוצר

הגדולים הולכים וסוחבים לבד את הציוד שלהם?

כן הולכים לבדתודה לה''
ממה שידוע לי מנשא לא מומלץ עד 6 שבועותיעל מהדרום
לק"י

לא קשור למשקל התינוק.

אני גם יודעת ככה.. מצד שני אם זה לסחוב עגלה כבדהתודה לה''
אז אולי עדיף מנשא?...
לא יודעת באמתיעל מהדרום
לדעתי ממש עדיף מנשאאפונה

בפרט בחורף.

אבל אני לא אשת מקצוע או משהו

אני נוטה לשם גם... תודהתודה לה''
אני חושבת שאם אין לך עזרה במדרגותבארץ אהבתיאחרונה

אז באמת עדיף מנשא על פני עגלה.

אבל ללכת כל יום 40 דקות עם מנשא גם לא נשמע הכי מומלץ בשלב הזה...

אין סיכוי לקבל עזרה בשבועות הקרובים? אולי משכנות? אפילו בתשלום? (אולי בחלק מהפעמים בעלך יכול להיות גמיש ולהגיע מוקדם כדי לאסוף?)

זה לא לתמיד, רק לכמה שבועות הקרובים. יש סיכוי שתמצאו פתרון אחר שיאפשר לך לנוח?

ובימים שאין ברירה ואת חייבת לאסוף - יש סיכוי לבקש עזרה מאיזה שכנה רק עם העגלה במדרגות?

קשוח!כורסא ירוקה

מצד שני, לפי האינטרנט, המשקל של הדונה הוא בין 7.5-8.5 ק"ג, יחד עם משקל התינוק נגיד שתגיעי ל10-12 ק"ג? (תלוי בדגם של הדונה ובמשקל התינוק שלך)

נכון שזה לא עלייך, אבל זה הרבה מאמץ פיזי במדרגות.

מנשא לעומת זאת זה רק משקל התינוק, אז נשמע לי קל יותר להתנהלות.

האמת שאני לא רואה פה תשובה נכונה "אידיאלית", לכל אפשרות יש חסרונות, השאלה מה את חושבת שיהיה לך קל יותר.

אולי כדאי לנסות יום אחד לשאול עגלת דונה ממישהי ולהתנסות, לראות כמה קל להתנייד איתה ולהחליט לפי זה 

ממש תודה על התשובה המושקעת!!תודה לה''
את ממש צודקת בהכל...
דונה זה כבד? לא רואה את עצמי שמה אותה בטיולוןתודה לה''
קליל בגיל הזה ובמזג הזה..
לנו היה דונהאבי גיל

והייתי ממש מרוצה!!

עזר לי מאוד עם הפיזורים והאיסופים

שימי לב -

לא בטוחה ששווה לקנות יד שנייה פג תוקף

תבדקי את זה

זרם גם במדרגות?תודה לה''

זהו אני לא מבינה בזה..

300 של לדונה בת 7 שנים נראלך משתלם?

ותודה רבה על הצשובה!תודה לה''
דונה לא ממליצה לצורך הזהבורות המים

א. לא כיף להעלות אותה מדרגות בעיני .יותר קלה מעגלת אמבטיה אבל היא נמוכה בידית והגלגלים לא זורמים כיף במדרגות..לפחות לפי דעתי

ב.היא פתוחה לגמרי לרוח ולקור

בעיני עדיף טיולון לסגור את הגגון ויש גם שקי שינה לקטנים שאפשר לעטוף את הקטן

תודה רבה!!תודה לה''

צודקת ממש מבחינת הקור

אבל איך שמים פיצים בטיולון פשוט?

הטיולון של העגלה המשתלבת לא ייקל עלי מבחינת משקל..

והטיולון הפשוט מאוד לא יציב ומתנדנד ..

חודש שמיני, סימפיזיוליזיס, שפעת. הצילו.תולעת השני

אנסה לפרט את כל מה שרלוונטי.

אני מרגישה אובדת עיצות ועל הקצה.

ב''ה היריון שני, לא בסיכון, מדדים וסקירות תקינות לאורך ההיריון.

טרימסטר ראשון סבבה לגמרי, בלי תסמינים בכלל. (ב''ה, כי זה היה תוך כדי השבועיים של אירן והייתי במקלטים ציבוריים בלי בעלי ועם ילדה בת שנתיים. כאילו שלהקיא כל בוקר עם כל השכונה מסביבי זה מה שהיה חסר לי בסיטואציה הזאת)

מתחילת הטרימסטר השני התחיל לכאוב לי האגן. כל הזמן. אני מדדה בהליכה כבר חמישה חודשים.

עם הזמן הכאב החמיר ועצם הפיוביס הצטרפה לחגיגה. כואב לי להתהפך במיטה, כואב לי ללכת, כואב לי להרים דברים אפילו טיפה כבדים. כואב לי לקום, כואב לי לשבת. הכל כואב כל הזמן.

הייתי אצל פיזיותרפיסטית רצפת אגן (בלי קשר לכאב, שאריות של רצפת אגן חלשה עוד מההריון והלידה הקודמים שאני מנסה לטפל בהם לפני הלידה הבאה), היא אבחנה סימפי והמליצה לקבל אבחנה מתועדת מאורטופד.

הייתי בקשר עם רופאת המשפחה כדי לקבל הפניה לאורטופד והיא אמרה לדבר עם רופא נשים, שלחתי הודעה לרופא שראה אותי כמה פעמים אבל לא במהלך ההיריון והוא אמר לי שנכון יותר להגיע אליו פיזית או לדבר עם מי שאני עושה אצלו מעקב היריון.  

כרגע יש לי תור לרופא ''שלי'' ביום שני הזה.

בנוסף להכל - אני חולה כבר מלפני חנוכה. התחיל עם כאב גרון, התפתח לשפעת ועכשיו ''סתם'' יש צינון עקשן ושיעול.

ביומיים האחרונים כואב לי שריר עלום ברום הבטן (למעלה, קצת לצד שמאל) שמרגיש כמו שריר תפוס וכואב בטירוף כשאני מקנחת את האף. (דבר שקורה לעיתים קרובות כי אני מצוננת!!!) בשעות האחרונות הכאב החמיר ופשוט יש לי כאב חד של שריר תפוס כל הזמן!!!

מתחילת ההיריון אני עם כאב חד בשריר בבטן התחתונה בצד ימין שבא והולך, אז כשאני מתעטשת או משתעלת או מקנחת את האף גם הוא מצטרף לחגיגה.

ועכשיו כבר שבועיים שכואב לי הראש, כואבים לי הסינוסים, האף שלי סתום, אני מלאת נזלת (סליחה על התיאור, אני מתחרפנת פה) אין לי מספיק ידיים כדי להחזיק את כל מה שכואב כל הזמן ואת כל מה שכואב במיוחד כשאני מתעטשת, משתעלת או מקנחת את האף.

מה לעזאזל קורה לי בגוף? 😭

איך אני מקבלת אבחנה רשמית של סימפי? (אני במאוחדת)

מה אני עושה עם כל כאבי השרירים האלה?

מה אני עושה עם הצינון הזה?

מי אני?

מה אני?

אהההההההה!!!! 😭

ב''ה אני עדיין מרגישה תנועות ואני לא מדממת - אני נאחזת בשני הדברים האלה כדי לשכנע את עצמי ששום דבר חמור לא קורה. אבל זה פשוט מרגיש שזה לא אמור להיות ככה. זה מרגיש שמשהו לא בסדר.

הצילו. 

אבחמה רשמית מקבלים מאורטופד מנסיוניהמקורית
חיבוק❤️ תרגישי טוב
תודה. ♥️תולעת השני
מוסיפה שהתנועות של הבייבי לא נעימות לי.תולעת השני
בהיריון הקודם התנועות היו נעימות ורכות ואפילו מדגדגות.

הפעם התנועות לא נעימות, מכאיבות, מרגישות כמו בוקס בבטן וגורמות לנשימה שלי להעתק.

השילוב של הכאב התמידי וחוסר הנוחות התמידי מתחילים לגרום לי להרגשה קשה כלפי העובר ואני אוכלת את עצמי על זה.

לא טוב לי כרגע.  

וואו וואו וואו כל מילה בסלעהריון ולידה

אני כבר מפחדת שזו אני שכתבתי באמצע הלילה בלי לשים לב

כולל ההערות שהוספת אח"כ

חיבוק גדול

מזדהה מילה במילה משהו מפחיד

בכל אופן אני לא הייתי מחפשת את האבחנה הספיציפית, למה זה יעזור?

חיבוק!!!תולעת השני
אני בוכה פה על זה שיש עוד מישהי שסובלת ככה.

לא יודעת...

אולי שאם זה יחמיר אוכל לקבל שמירת היריון, אולי שכשאגיע ללידה ב''ה אני לא אצטרך ''לשכנע'' את הצוות אלא יהיה לי מסמך רפואי רשמי עם האבחנה.

אני לא יודעת. 

אני באמת בשמירההריון ולידה

מסיבה אחרת

אבל שמירה מקבלים רק כשלא עובדים ואם זה יותר מ30 יום. אם את לא עובדת אז מסכימה איתך שזה שווה

אבל אם לא אז הטרחה לא שווה את זה

וגם מאוד קשה בימינו לקבל שמירה לצערנו 

את גם עם סימפי? אם כן תקראי מה שרשמתי בתגובה למטהאוהבת את השבת
וחיבוק בכל מקרה!!
ככל הנראה כןהריון ולידה

זה לא הריון ראשון והתופעות מחמירות

כאבים משתקים בעצמות ובתנוחות מאוד מסוימות (סיקול וכולי) אבל כאמור רק רופאות אמרו לי שזה נשמע כמו סימפיוליזיס בכמה מההריונות אבל לא אובחנתי ע"י אורטופד. קראתי תודה

אני רקגיברת
כאב ברום הבטן זה סימן שיכול להעיד על רעלת. חשוב לא לחכות עם זה ליום שני.
אוי ווי.תולעת השני
תוכלי לפרט?

ב''ה אין לי ניסיון עם זה. 

יש כמה סימניםגיברת

שעלולים להחשיד לרעלת הריון

כדי לשלול כדאי לעשות עוד בדיקות כמו לחץ דם, בדיקת שתן לחלבון וכו.

צריך לגשת להיבדק.

עוד סימנים שעלולים להיות ותרגישי אותם זה טשטוש בראיה וכאב ראש חזק

תודה.תולעת השני
בהיריון הקודם היה לי טשטוש ראיה שבא-והלך לקראת סוף ההיריון.

כואב לי הראש קצת, אבל יותר בקטע של שפעת מאשר משהו אחר. (נראה לי...)

אוי, ה', אין לי כוח לזה. 🤦🏻‍♀️

בקשר לכאביםהגברת מהירח

קודם כול, כאב ברום הבטן, ממה שאני מבינה, זה דבר די נפוץ. לפעמים זה יכול להעיד ח"ו על בעיה, אבל לפעמים זה פשוט כי כל האיברים הפנימיים נמעכים ומשנים מקום כדי לפנות מקום לרחם. זה מעצבן כואב אבל תקין.

יחד עם זה, כל השרירים הכואבים והתנועות הלא נעימות של העובר שתיארת - לפעמים זה כי יש שרירים תפוסים באיזור הבטן - אגן - מותניים. אני גם הייתי עם כאבים מטורפים, ועשיתי טיפול אקווילבריו, שזה כמו עיסוי אגן ורחם והאיזור הזה, וזה פשוט עשה לי פלאים ושחרר ברמה מדהימה!!

תודה ♥️תולעת השני
יש לך המלצה על מישהי בשומרון או בירושלים? 
אני מכירה מישהי שגרה באפרת.הגברת מהירח

לא יודעת אם זה מתאים לך, אבל אולי היא מכירה מאיזור השומרון.

אביה: 0586920324

וואו מותקקקקק חיבוק!!!!!!! איך אני מבינה אותך !!!!אוהבת את השבת

סימפי כשהוא ככה זה סיוט סיוט סיוט!!!!

וצינון בהריון זה קשוחחחח

גם לי הוא פשוט לא עבר עד הלידה,

וגם לי היה סיוט להשתעל ולהתעטש כי פשוו יצא לי פיפי כל פעם כי רצפת אגן בחודש תשיעי זה לא משהו לבנות עליו....

ושפעת בהריון שתדעי שזה לא משהו פשוט שעובר על הגוף, לשא נדע יש מקרים שזה מסתבך וב"ה שאצלך לא אבל זה ממש שהגיוני שעדיין לא חזרת לעצמך שבועיים אחרי!!! אז דבר ראשון לנוח הרבההההה ולשתות הרבה תה ואולי גם לקחת דברים מחזקים- תוספים וכזה...

לגבי הסימפי- זה סיוטטטט וטוב שהבנת שזה! ממש! איזה יופי שה' סידר את זה שתגיעי אליה והיא תגיד לך כי יש מלא שפשוט לא מכירות!!

אז ככה, לי מאודדד עזר להגיע למישהי בשם ריקי שמומחית לנושא, היא הכינה חוברת מידע שנותנת המון מידע על הנושא מכל זווית- ממה להימנע, איזה פעולות מחמירות את המצב, איזה אנשי מקצוע יכולים לעזור וכו וכו... ובנוסף היא מנהלת קבוצת מייל של 'סימפיות' שם אפשר להתייעץ על כל דבר , לקרוא הרבה מידע שמאות נשים משתפות על הנושא, להיתרם גם פרקטית וגם נפשית שם מבינות אותך ואת גם קוראת על נשים בול במצבך ועל הרבה שהרבה יותר גרוע ומתעודדת 😆

אבל באמת שפרקטית יש מלאאאאא מידע...

בהריון אין איך להעלים את הסימנים אבל אפשר ללכת לאקווליבריו/כירופרקטית/ אוסטאופטית ולטפל ובע"ה לפעמים מקל משמעותית!!! לי זה ממש עזר, אמנם לזמן קצר והייתי צריכה לעשות טיפול כל 3 שבועות אבל זה ממש נתן שפיות...

ולריקי פשוט שולחים מייל ל simfi.help@gmail.com

בהצלחה גדולה!!

ואם יש לך עוד שאלות בשמחה!!

בסוף הכל יעבור🫶על הנס

קודם כל הכאבים נשמעים לי שרירים,אם את משתעלת אז זה עוד יותר ברור למה יש כאבים.

לגבי הסימפו, תפני לכתובת מייל ששלחה לך אוהבת את השבת,זה ייתן לל כיוון.

אבחנה מאורטופד בלי שמירת הריון ובלי שום טיפול יעיל לפי דעתי לא שווה את המאמץ היא מיותרת,החוברת שהמליצה לך אוהבת את השבת תעשה לך טוב יותר,

בהצלחה

היום הייתה לי סקירת מעקב גדילהתולעת השניאחרונה
ומראה הפרצוף הקטנצ'יק עם הלחיים השמנמנות של העובר גרמו לי לתחושה הרבה יותר טובה ואוהבת.

בעז''ה מחר תור לרופא נשים ונראה אם יש מה לעשות.

תודה על התמיכה והעצות. 

הבייבי עם צהבת ולא משחררים אותנואנונימית בהו"ל

ממש עצוב לי

רחוקה מהבית והילדים

יש לכן עצות איך להוריד צהבת?

הרבה הנקה! הכי עוזרתודה לה''

והדולה גם אמרה לי עור לעור

וחשיפה לשמש, אפילו דרך חלון

וחיבוקק, זה קשה ממש!! אבל עובר מהררתודה לה''
תנסי לנצל את זה לנוח ולהתאושש
לא מצליחה להבין איך להניק אותו ככה, כשהואאנונימית בהו"ל

במיטת אור כחול

אי אפשר עור לעור כי הוא צריך להיות שם כמה שיותר...

את לא מוציאה אותו להנקות?חילזון 123אחרונה

הוא נמצא לידך?

זה באמת לא פשוט גם לתת זמן במנורה וגם להספיק להניק מספיק.

אפשר כדי לזרז לסחוט מדי פעם טיפה חלב לכפית קטנה ולתת לו.

חשוב לא להגזים, קיבה של תינוק שרק נולד היא קטנה מאד

בימים הראשונים היועצת הנקה נתנה לי כפית כזאת קטנטנה של ערבוב קפה ואמרה לסחוט לתוך זה ולתת.

להניק המון. יש סגולה ליטול לתינוק ידיים בבוקרעניינית
המון הנקה. וויטמין e, ואור שמשחילזון 123
אין אור שמש, רק מבול פה...🤣אנונימית בהו"ל
גם אצלנו ויטמין e דרך הפה עזראחת כמוני
ותפילות
של איזו חברה?אנונימית בהו"ל
צריך להתייעץ עם רופא?
לא זוכרת חברה , לא יודעת אם משנהאחת כמוני
זה ב"מסורת" משפחתית אצלנו אז לא התייעצתי.. אבל את יכולה 
אז איך גומלים??פצלשהריון

הגדול שלי כמעט בן שנתיים מתחיל להיות מודע ליצירות שלו. שואלת את עצמי,

איך גומלים? מתי מתחילים?

האם מלמדים לעשות הכול בישיבה או קטנים בעמידה?

קיצר, כל תורת הגמילה תתקבל בברכה.

שאלת בונוס, אני ממש אינסטניטית. מפחדת שהאסלה תהיה מסריחה. מה עושים?

בונוס נוסף, החמוד נהיה פתאום בררן באוכל בקטע הזוי רוצה רק פחמימות ומסוימות מאד. מה עושים? לתת לו מה שרוצה או לא? היום לא הסכמנו לא עוד חלה. ונתתי לו לבחור מתוך המנה העיקרית מה שרוצה (וזה דברים שהוא אוהב בעיקרון) ולא הסכים ונשאר רעב. (בסוף אכל לחם אחרי הסעודה) 

אנחנו לימדנו הכל בישיבהכורסא ירוקה

הרבה יותר נוח וקל. פשוט מסבירים לו איך להכניס את הפין פנימה.

למה שהאסלה תהיה מסריחה? תקני באושר עד את השפריצר הזה של החיטוי ותנגבי את האסלה/ישבנון אחרי שהילד עושה, וגם תשימי את המתלה הזה של הכדורי ג'ל לאסלה ששוטף עם חומר בכל הורדת מים. לא רואה סיבה שיסריח.

אנחנו גם התחלנו מסיר ולא מאסלה אבל זה די דוחה ההתעסקות. מה שקצת עזר לי היה שלא עשו ישר בסיר אלא זה סיר שמלבישים שקית ואז זורקים אותה. אבל זה עדיין מגעיל. אם הילד זורם על ישבנון בשירותים בעיניי עדיף.

לגבי אוכל אני זורמת. כל עוד זה במגבלות מסוימות אני משחררת. יש לי מספיק דברים אחרים להתעקש עליהם

תודה. ואיך יודעים מתי הוא מוכן ואיך לתווך לו?פצלשהריון
ופתאום פשוט מורידים את הטיטול?
אצלנו זה היה קצת מורכבכורסא ירוקה

אבל בעיניי מוכנות מורכבת ממודעות - נגיד שהוא מודיע שהוא עושה עכשיו, ורצון - בקשה מצידו או היענות להצעה שלכם לשבת בשירותים/סיר.  

אחד מהם זה התחלה יפה, אבל לא הייתי מתחילה בלי שניהם.

לתווך - הייתי מסבירה שתינוקות וילדים קטנים עושים פיפי וקקי בחיתול,,וגדולים עושים בשירותים. כשהוא יהיה גדול אז גם הוא יעשה בשירותים/סיר, ואז אפשר לשאול אם הוא רוצה לנסות.

אם הוא אומר כן, אז להגיד לו שבפעם הבאה יגיד לפני שעושה ותלכו לשירותים.

מן הסתם בפעמים הראשונות יגיד רק כשכבר ממש עושה אז להסביר לו ולהראות שהחיתול כבר התמלא ופעם הבאה יוכל לנסות שוב. זה לוקח זמן..

יש כאלה שפשוט מורידים חיתול ונותנים לילד לפספס עד שהוא לומד לזהות מראש. אני אישית ממש לא אוהבת את זה ולא מאמינה בזה, לא אחפור לך בסיבות אבל אני חושבת שילד בשל בכל מקרה יגיע לגמילה, גם אם יש לו חיתול, ובאמת כשאני גומלת אני משאירה את החיתול בתקופת הגמילה עד שאני רואה שיש שבוע שבועיים יבשים ונקיים, ורק אז מחליפה לתחתונים. אפשר גם פתרון ביניים שנקרא חיתולי פול-אפ זה חיתולים שנראים כמו תחתון (לדעתי סופגים קצת פחות כמות ממידה זהה של חיתול רגיל כי נועדו בעיקר לפספוסים)

כדאי גם לקרוא איזה ספר בנושא שמסביר. יש כמה, הכי פופולרי לדעתי זה סיר הסירים. בעיניי ספר מעולה. יש גם מסדרת "לולו" ספר חמוד שנקרא הסיר של לולו. הוא אחלה אבל בעיניי פחות מפורט ומסביר לילד מאשר סיר הסירים. אם הספרים האלה (בעיקר הראשון) לא מתאים לכם בגלל פירוט יתר אז מאמינה שיש ספרים דוסיים יותר אבל לא מכירה..

הבררנות זה די אופייני לגילקופצת רגע

מגיע לפעמים גם קצת מאוחר יותר

אבל מגיע הרבה פעמים.

אני אישית לא הייתי נכנסת עם הילד ל'מלחמות' סביב אוכל שמוגש על השולחן. מבחינתי חלה זה אוכל ולא יודעת אם הייתי מגבילה ילד בן שנתיים.

בגדול, אוכל זה ממש לא נושא שכדאי לריב עליו, כמו שראית את יכולה כך ורק להחליט מה הילד שלך *לא יאכל*, אין לך שום דרך להחליט עבורו מה הוא כן יאכל, וכמו שראית הילד יכול גם להחליט שהוא לא יאכל כלל, מה שישים אותך במצב בו יש לך בחירה בין שתי אפשרויות גרועות: להכנע ולתת לו מה שרצה, או להשאיר אותו רעב. עדיף בכלל לא להכנס למקום הזה מלכתחילה.

מה שכן, הייתי ממשיכה לחשוף לכל סוגי המאכלים, אם רואים שבאמת באופן עקבי הוא רוצה רק פחמימות, להשתדל לרוב להגיש דבר ראשון לשולחן את החלבונים והירקות, ורק אחרי זמן מסוים להוסיף גם את הפחמימה, בדרך הזו הרבה פעמים הם בכל זאת יסכימו לאכול מהאוכל הבריא יותר לפני שיתמלאו מהפחמימות.

זה עדיף בהרבה על פני האפשרות להגיש לשולחן הכל ואז לריב עם הילד שיקח דווקא מה שאת רוצה ולא מה שהוא רוצה. 

תודה. עזרת ליפצלשהריון
אני לימדתי להתפנות בישיבהיעל מהדרום
לק"י

הבן שלי בן שלוש+ ובגן לימדו אותו לעשות בעמידה. אבל שם האסלה נמוכה וזה כנראה נוח לו.

אפשר להושיב על מקטין אסלה מספיק אחורה ושיתכופף קצת קדימה, ככה הפיפי לא משפריץ החוצה. או שיחזיק את האיבר שייכנס פנימה.

ובנוסף, ממליצה גם אם מחליטים לא לגמול כרגעיעל מהדרום

לק"י

להושיב על האסלה מידי פעם. נניח לפני המקלחת או בבוקר.

בעיני זה עוזר אחר כך כשמחליטים לגמול, שהילד מכיר את השירותים ויודע מה עושים שם.

מנסה לענותאוהבת את השבת

ממליצה לקרוא איזה הדרכה לגבי הגמילה כדי להגיע מוכנים לתהליך...

והכי חשוב רוגע. לשדר רגוע. להיות מבפנים ברוגע.

לגבי איך- אצלנו אחד למד בעמידה היה לו עוד והשני לימדנו בישיבה כי יש לו זווית ללמעלה והוא לא מצליח שיצא בפנים..

לגבי בררנות חד משמעית לדעתי לא כדאי ראש בראש, רק ממתקים וגם זה אני משתדלת שלא אני אמסור עליהם משהו שמול העיניים..

בבררנות נראלי יכול לא לקדם אותך ואפילו להזיק לטווח הארוך...גם אצלנו מבאס אותי שהם אוהבים פחמימות ומסרבים לירקות ופירות לא מעט פעמים..

מה שקראתי פה בפורום זה לחתוך ירקות או פיתות לצלחת בצורה מזמינה ולהגיש כשרעבים עוד לפני הארוחה, או לזמני ביניים ואז הם אוכלים יופי...

כשחוזרים מהמסגרות או לפני א. ערב וכזה...

והאמת שמבחינתי חלה זה אחלה אוכל ויאכלו כמה שרוצים, העיקר שיאכלו חח...

איפה אפשר לקרוא הדרכות לגמילה?פצלשהריון
לגבי גמילהתקומה

בעיניי גיל כמעט שנתיים זה קצת קטן

לא אומרת שלא אפשרי

אבל מעבר למודעות הוא צריך גם בשלות של שיתוף פעולה. להסכים ללכת לשירותים, להוריד בגדים וכו'

אלא אם הוא ממש מראה סימנים מובהקים של מוכנות, ומבחינה מוטורית הוא עצמאי ומסתדר, הייתי מחכה לקיץ.

הרבה יותר נוח ונעים לכולם

וכן להמשיך עם המודעות, אבל בעיניי לגמול בחורף ילד קטן זה קשה.

לפי דעתי לא נכון למנוע אוכל שהוא אוכל אמיתי (כלומר, על ממתקים כן נכון וכדאי להגביל), נכון להציע ארוחה מגוונת שמכילה אוכל בריא ואת כל אבות המזון.

אבל בוודאי בארוחת שבת משותפת, כל אחד לוקח מה שרוצה.

אפשר להציע, אבל לא לאסור

עונה לגבי הגמילהאני אמאאחרונה

הבן שלי גם בן שנתיים ומודע ממש יפה ליציאות שלו (אומר לפני שהוא עושה) ובכל זאת אני לא מתחילה לגמול עכשיו כי חורף וקר נורא. בעיני שווה לחכות לימים נעימים שאפשר לתת לו להסתובב בבית רק עם תחתונים או מכנס קליל, ושיש שמש טובה לייבש הרבה כביסות (לי אין מייבש, אבל גם לייבש את הספה נניח אחרי פספוס אז אני שוטפת ושמה אותה מול השמש בחלון).

את הגדול גמלתי בקיץ בגיל שנתיים וזה אפשרי בהחלט, אבל לא היה שם לקיחת אחריות שלו ולכן אפילו שהוא היה כבר בלי פספוסים הוא חזר לטיטול כשהתחיל מסגרת חדשה (בגלל הרצון שלו) ונגמל שוב באביב בגיל שנתיים ושמונה, גמילה הרבה יותר קלה וחלקה.

בגמילה מתחילים בעיני מלהוריד טיטול ואז יש פספוסים ומתוך הפספוסים האלה הילד לומד לזהות כשהוא עושה, לומד לעצור ולהתאפק ולומד לשחרר בשירותים. אולי זה שונה כשרמת המודעות של הילד ליציאות בטיטול גבוהה מאוד, אבל מהנסיון המועט שלי ראיתי שכל עוד יש לילד טיטול אז להושיב אותו בשירותים או על סיר לא כזה יעיל כי לרוב זה לא יהיה בדיוק בדיוק כשהוא צריך והשלב של לדעת לשחרר ולעשות בשירותים הוא השלב היותר מתקדם של הגמילה, מגיע אחרי השלב של לדעת להתאפק.

את הגדול גמלנו קודם כל הכל בישיבה, ככה הוא גם לא צריך ללמוד להפריד מה הוא עושה מתי, אבל אין מנוס, זה ממש מלכלך את כל הסביבה וכל החדר שירותים. כשלימדנו אותו לעשות בעמידה פתאום הכל נכנס לתוך האסלה (כמעט) והיה הרבה יותר נקי, אבל בגמילה צריך לנקות שתן כל הזמן, או כשמפספסים או מסביבות האסלה וכל החדר שירותים, לא רואה דרך שזה לא יקרה, ככל שתגמלי בגיל גדול יותר אז אולי השלב הזה יהיה קצר יותר.

פריקה- בעל שלא מסתדר עם המשפחה שליאנונימית בהו"ל

טוב האמת שאני בוכה פה כבר שעה ומחפשת לפרוק, אולי זה יעזור לי גם להבין טוב יותר את הסיטואציה .אז תודה על המקום.

כמה הקדמות:

קודם כל יש לי בעל מיוחד. נשואים ארבע שנים וכל יום מחדש מגלה עד כמה זכיתי. תודה לה' אלף פעמים. הוא באמת מיוחד.

מהרגע הראשון שהם נפגשו היה ברור שהוא מאוד שונה מהמשפחה שלי במנטליות, בהשקפת עולם, באורח החיים.

בשנה הראשונה אחרי החתונה כל שבת אצל ההורים שלי הייתה הופכת לסיוט כי הוא היה סובל שם ולא מוצא את עצמו ואחכ היינו רבים.

ב"ה לאט לאט זה התאזן, למדנו להיות שם בלי לריב ולהגיע עם אפס ציפיות.

בפועל יוצא שאני מוותרת הרבה, כי כל מה שקשור למשפחה שלי מאוד רגיש אצל בעלי ואני מעדיפה לוותר על אירועים שאני יודעת שיהיו לו קשים.

תודה לה' אצל המשפחה שלו זה הפוך. אני שונה מהם מאוד בהרבה מובנים אבל אני נהנת שם, גם במשפחה המצומצמת וגם במורחבת. ברור שלא תמיד אני מוצאת את עצמי ישר אבל אני טיפוס די זורם וחברותי אז אני משתלבת.

עוד רקע חשוב: יש המון מפגשים של המשפחה שלו (המצומצמת והמורחבת). המוןןן. סביב כל חג, אזכרה, סתם יום. כמובן שנהיה ברובם (לאו דווקא בגלל בעלי, אלא בגלל חמותי). כשמגיעים לחול המועד נגיד, זה תמיד מינימום שלושה ימים. בבין הזמנים נהיה שם בטיול, שבוע אחכ ניסע לעוד יומיים ושבוע אחכ ניסע למפגש של הבני דודים.

להלן הסיפור:

מתוכננת שבת משפחתית של הצד שלי. יש לסבתא שלי יומולדת ומארגנים שבת של כל הצאצאים שלה אצלה בבית (25 איש כולל ילדים. זה לא המון אבל זה בלי עין הרע).

זה אירוע די נדיר שבת יחד כל הבני דודים, הפעם האחרונה שזה קרה היה לפני שש שנים. באופן כללי פחות יוצא להיפגש כולם יחד, אולי פעמיים בשנה לשעה - שעתיים כל פעם.

אני ממש רציתי לנסוע.

א. זו המשפחה שלי. שונה ואחרת מאיך שאני רוצה לחנך את הילדים שלי, אבל זו המשפחה. שם גדלתי.

ב. זו הזדמנות ממש נדירה. יש לי בני דודים שאני בקושי מכירה ואין ככ הזדמנויות להכיר, עכשיו סוף סוף נוכל להיות יחד שבת שלמה.

ג. נחת לסבתא שלי המתוקה.

בעלי הסכים ואמרתי שנגיע והתחלתי להתלהב ולהתחלק בבישולים והכל.

ועכשיו פתאום הוא אומר לי שהוא חשב על זה שוב אבל הוא לא רוצה להגיע.

הוא מפחד שלא יהיה לו מה לעשות שם, לא יהיה לו עם מי לדבר,  לא יהיה שם נוח, שנריב מלא. הוא מסכים איתי ששבת שלמה עם אנשים שלא מכירים יכולה להיות הזדמנות מעולה אבל זה חמישים חמישים והוא ממש ממש ממש ממש מעדיף לא לנסוע.

היה לי מאוד קשה לשמוע את זה.

א. אכזבה מהתוכנית שמשתנה.

ב. לשמוע כמה קשה לו עם המשפחה שלי.

ג. התחלתי להשוות בראש את כמות הפעמים שאני הגעתי והתגמשתי למשפחה שלו ולעומת המעט פעמים שהוא הגיע למפגשים של המשפחה שלי. אני מרגישה שזה פשוט לא הוגן לוותר! מצד שני באמת לי הרבה יותר טוב אצלם.

ד. אני לא רוצה לפספס את השבת הזו שלכו תדעו מתי תהיה עוד אחת כזאת.

ה. אני מרגישה שאני מוותרת המון לאחרונה וזה ויתור גדול בשבילי כרגע.

מצד שני- אני לא רוצה שהוא יסבול. זה באמת הימור אם יהיה טוב.

אוף. מה עושים??

ברור שהוא יותר חשוב מהבני דודים שרואים פעם בשנה.

אבל זה קשה קשה קשה לוותר.

ואני גם יודעת שאני אוותר בסוף ושזה כנראה לא יהיה בלב שלם וזה יתפוצץ בסוף.

אבל מה אפשר לעשות?

מעודדת אותך לשקף בכנות את מה שאת מרגישהחשבתי שאני חזקה

גם אצלנו נוצרה דינמיקה כזאת שבדר"כ אני מוותרת, ואני (/אנחנו) מנסים ללמוד לשנות אותה. זה לא פשוט, זה גם לשנות הרגל, וגם בתור ותרנית כרונית זה לשנות מהטבע שלך.

אבל, כמו שהרבה כתבו פה, כשיש צד שמוותר באופן קבוע זה לא בריא לבית. הוויתור צריך ואפילו חייב להיות מבחירה ולא כהקרבה.

כרגע נשמע שזה הקרבה.

הקושי שלו מובן אבל הצורך שלך מובן לא פחות.

אני ממש ממש רוצה לעודד אותך להגיג הכי בכנות, שמאהבתך אותו את רוצה הרבה פעמים לוותר לו, אבל שהפעם נכון יותר שתהיי שותפה (ההוכחה לכך היא כמה שמחת כשהחלטתם שכן תהיו וישר לקחת לעצמך משימות).

בהצלחה יקרה, והלוואי שתהנה בשבת ושגם הוא יצליח להנות.

זה קשה לא למצוא עבודהשירה_11

כל כך הרבה זמן

אני גרה באיזור יבש

יש פה רק מינימום וביקוש רחב

ואני יודעת שיש לי המוןן מה לתת

אז אני בבית

והמינוס חוגג

ממש ניסיון באמונה 

תודה 🩷שירה_11
זה קשה שבא לבכטת
מזדהה חלקיתזוית חדשה
גוררת את עצמי לעבודה שאני לא אוהבת כי לא מוצאת משהו אחר
אז אני כבר אחרי הגרירותשירה_11
מנסה לא להיכנע
🙁זוית חדשהאחרונה
הבן שלי בן 15 מעשן. הוא סיפר לנו בשבתאנונימית בהו"ל

ניסינו לדבר איתו כמה שזה לא בריא והוא אמר שלא יכול להפסיק "כי כולם מעשנים" "אם לא אעשן מה אני אעשה כשכולם יוצאים"

וווואו  אנלנו בחוסר אונים

יפה מאוד שהוא סיפר לכם!! זה ממש חשוב!אוהבת את השבת

וחשוב להשקיע מחשבה איך התגובה שלכם מעודדת אותו לבוא ולספר גם פעם הבאה...

לעניות דעתי אל תדברו איתו בכלל על לא בריא זה פשוט לא ישנה לו ורק יכול להיות שתצאו חופרים מבחינתו ויעדיף לא לשתף אתכם..

מה כן לעשות?

לעניות דעתי לפנות לאיזה שהיא הדרכת הורים ולהתייעץ... כי יכול להיות שקורים עוד דברים שאתם לא יודעים עליהם זה א. וב כי חבר'ה שמעשנים הרבה פעמים מדרדרים לעוד דברים.. וצריך לחשוב איך אפשר לעזור לו למצוא חברים יותר טובים ובעיקר למצוא דברים משמעותיים להתעסק איתם ואז כבר לא ירצה להיות עם החברה האלה....

כמובן כותבת לך את זה אבל הכי חשוב שלא תהיו שיפוטיים וביקורתיים אליו שלא "תבריחו" אותו...

בהצלחה גדולה!!!

וממליצה לך לשאול גם בפורום של אמהות השלב הבאאוהבת את השבת
זה מבאס, אבל בגדול משמח שהוא משתף אתכםמשתדלתלהיותאני

אני מאוד מאוד לא אוהבת ומתנגדת לעישון

אבל זאת המציאות בעולם, אנשים מעשנים, ויש מצבים שמאוד קשה להיות היחיד שלא מעשן, יש לחץ חברתי חזק

זה סופר מבאס, הלוואי שאני אצליח לפתח אצל הילדים שלי חוסן שהם ידעו להיות עם החבר'ה וגם לבחור לא לעשן, אני מצידי יעשה את ההשתדלות שלי, אבל אני יודעת שבשלב מסוים זה יהיה שלהם

וזה מאוד לא בריא, אבל זה לא אומר שהוא הולך להיות מכור כבד וגם לא מחייב שהוא ימשיך לעשן כל החיים שלו, ולכן בעיני זאת לא התנהגות מסוכנת שצריך למנוע אותה בכל מחיר

גיל 15 זה קטן, אבל הם כבר ברשות עצמם

אני עובדת עם נוער, בגיל הזה כבר אין איך לשלוט בהם

יש רק איך לעבוד על הקשר ולהתפלל שהם יקשיבו וישתפו אותכם

דווקא זה שהוא סיפר לכם זה סימן טוב בעיני, לא חושבת שנכון לנקוט פה באיזשהו צעד שיכול לגרום לו לחשוב שזה לא טוב לשתף.

אני הייתי אומרת לו שאתם מאוד לא אוהבים את זה אבל הוא ילד גדול ואתם שמחים שהוא שיתף אתכם.

כן הייתי מציבה גבול שלא מעשנים בבית.

כן הייתי מדברת איתו על כמויות, זה שהוא מעשן עם החבר'ה לא אומר שהוא צריך לעשן כל יום חבילה- לנסות לדבר איתו על שליטה עצמית גם בתוך הבחירה הזאת .

בנוסף כן הייתי פותחת איתו שיחה על לחץ חברתי...

עישון היום זה באמת הפך במקומות מסוימים להיות ממש בנורמה וזה גם לא התנהגות סיכונים מובהקת, אבל נוער יכול להגיע גם למצבים אחרים שהם הרבה יותר גרועים...

אם כולם יעשנו סמים? אם כולם יאנסו בחורה? אם כולם יעשו תחרות נהיגה מסוכנת? אם כולם ישתו אלכוהול וינהגו? לא בטוחה שלפתוח את כל האופציות האלו בפניו.. אבל כן בגדול חושבת שטוב שהורים ידברו עם הילדים שלהם על לחץ חברתי, איך אפשר להיות חלק מהחבר'ה וגם לפתח עמוד שדרה פנימי. משמעותי ליצר אצל הנוער שיח על הנושאים האלו, אבל חשוב לדעת שכמה שנדבר, בסוף הם יצטרכו להיות אלו שמתמודדים בכל סיטואציה בעצמם ולפעמים הם גם יטעו, ויצטרכו ללמוד על בשרם.

מוסיפה ומדגישה שוב- זה שהוא מעשן לא אומר שאין לו עמוד שדרה, כי באמת לצערי היום עישון הפך להיות בנורמה, וכשמשהו הוא בנורמה וכולם עושים אותו, צריך הרבה יותר מעמוד שדרה בשביל לבחור להיות היחיד שלא עושה, זה באמת דורש חוסן פנימי מטורף שלרוב האנשים אין וזה ממש ממש נורמלי!

לדעתי לא לעשות מזה עסקשלומית.

יש הרבה בני נוער המעשנים עד שהם מבינים שזה לא מגניב ומפסיקים. וממילא אין לכם מה לעשות עם זה. והוא לא באמת הולך להשתכנע מהדברים מלומדים עד כמה זה מזיק לבריאות (וזה מזיק מאוד!)

תגידו לו שמבחינתכם זה לא מגניב וחבל שהוא נגרר, וזהו, שחררו

אין לכם מה להיות בחוסר אונים בגלל זה, זה לא שלכם 

מה יהיהoo
עבר עריכה על ידי oo בתאריך ז' בטבת תשפ"ו 22:33

כשהוא יהיה בן 18 ויוכל לעשות כל מה שהוא רוצה ובאופן חוקי?

לא כדאי להיות בחוסר אונים כשילד בן 15 עושה משהו שלא מקובל עליכם

גם בן ה15 שלי לפעמים לוקח שכטות מסגריה אלקטרונית שיש לבעלי

בגיל קטן יותר בקשתי ממנו להפחית

בגיל 15 אני כבר לא מתערבת

רק מבקשת ממנו לא לעשות את זה בישיבה (כי אסור שם)

זה לא פסגת חיי אבל אני יודעת זה כבר פחות בשליטתי

בוחרת לנסות להשפיע על מה שהכי חשוב

ולא מרגישה חוסר אונים אם זה לא עובד

כי אוטטו הוא יהיה מבוגר והוא צריך לסלול את דרכו

יפה שהוא סיפר לכםנעמי28

ועוד יותר יפה שהוא מודע שמה שמניע אותו זה הלחץ החברתי, ויכול לספר לכם את זה בכזאת בגרות.

אז הייתי מחמיאה לו על זה, ומשתפת על עניין הלחץ החברתי, אולי אפילו על איך שזה פגש / פוגש אותך גם בחיים שלך.

וכולנו מתמודדים עם לחץ חברתי גם בגילאים מבוגרים יותר, מודעות לזה (שאני לא באמת רוצה את זה, אני מתאים את עצמי לחברה) היא באמת חלק מהפיתרון.

כתבת מהמם..אוהבת את השבת
עישון נועריהושבעט7

אפשר אם את מרגישה צורך.

להתייעץ עם חברים מקשיבים.יש להם ניסיון בעבודה עם נוער בהצלחה רבה.

תודה לכולכן!!קראתי הכל עונה:אנונימית בהו"ל

באמת החשש הגדול שלי הוא מהתדרדרות. עכשיו זה סיגריות מה השלב הבא?

לגבי להחליף חברים- לא ככ אפשרי כי זו השכבה שלו כאן ביישוב. כמובן שלא כולם כולם מעשנים, יש איזה שלושה ילדים חזקים שגם בחבר'ה אבל עומדים בלחץ

הלוואי והוא היה חלק מהם. 

אתן חושבות ששייך לעדכן את המחנך שלו?

הבן שלי סיפר לי שהמחנך שוחח איתם בעניין העישון, וביקש "מי שמעשן שיבוא לספר לי", "יש לי איך לעזור לו"

לדעתי מה שבטוח לא מאחורי הגב שלותודה לה''אחרונה
מחפשים שם לבן בסגנון אריאל/נווהאנונימית בהו"ל
משהו מהתנך אבל לא עתיק וגם לא הברה אחת

תודה רבה 💙💙

רעיונות-אנונימיות

אליה (מושלם, בתנך אליהו הנביא כתוב פעמיים כאליה)

הראל

דניאל

ינון

נעם (לא כשם של אדם בתנך אבל)

דבירדרקונית ירוקה
אתם רוצים משהו שקשור למקדש?
כן )אנונימית בהו"ל

פחות אוהבים את השם דביר

תודה!

משמות ירושלים/המקדש וכו'?מוריה
כרמי, אביעד, יהודה, יראה, שילה, הראל, כרמל, מבשר, 
כן, משמות המקדש זה מעולהאנונימית בהו"ל