צריך עזרההצילני נא

שלום חברים

פעם ראשונה שלי שאני כותב כאן, אז אכתוב קצת רקע על עצמי כדי שמה שאכתוב בהמשך יהיה בהיר ומסודר בעז"ה.

אני בן 24, גר ביישוב בצפון, אני חושב שבסה"כ עברתי מסלול חיים כמו רוב החבר'ה שלי בציונות הדתית, ישיבה תיכונית,ישיבה גבוהה, שירות צבאי קרבי ופיקוד, ושחרור מהצבא עם רצון להמשיך לתרום מהיכולות שלי לזולת ולהיות משמעותי. 

התחלתי להיפגש לפני כמה חודשים ואני כרגע נפגש עם מישהי כחודש (6 פגישות). בסה"כ מאוד טוב לנו, יש בינינו דיבור מאוד זורם שמצד אחד יודע לרדת לעומקים ולשיח ערכי, ומצד שני אנחנו גם יודעים להיות קלילים ולצחוק. היא בחורה מאוד רצינית, סיימה שירות לאומי וכבר סיימה תואר, הולכת באופן קבוע לשיעורי תורה ולא מתביישת לדבר על זה בפגישות, ורוצה להקים בית של תורה ויראת שמיים, דבר שאני מאוד מבסוט עליו וחשוב לי. 

הבעיה היא שבשכל הכל מסתדר פיקס. מידות טובות, יחס חם לתורה, רצון להקים בית ערכי מתוך תורה. אבל משום מה כשאנחנו נפרדים אחרי פגישה פתאום ישר עולה לי הרגשה מוזרה כזאת שאומרת לי "זה לא זה". בשבתות כשיש לי זמן פנוי אני חושב עליה אבל באופן מועט, ובמוצ"ש אני לא מיד רץ לפלאפון לשלוח לה הודעה, דבר שעם בחורות קודמות שנפגשתי איתן כן היה לי. חייב לציין שביומיום אנחנו מדברים גם בטלפון וגם בהודעות, ואני מתעניין באמת בשלומה ומשתדל להקשיב למה שיש לה לומר או לפרוק וכנ"ל גם היא כלפיי, וגם אנחנו מצליחים לשמור על איזון מסוים לתת ספייס אחד לשני ולא להעיק.

ערב אחד ישבתי ועשיתי עם עצמי קצת חשבון נפש לברר מה הנקודה שתוקעת את העסק והגעתי למסקנה שיכול להיות שהסגנון שלה פחות מתאים לי (לא האופי) ויכול להיות שיש פה גם עניין של מראה חיצוני שאני קצת פחות מתחבר אליו, למרות שהשתדלתי לא לייחס לזה חשיבות גבוהה בהתחלה אבל עכשיו אני מגלה שאני קצת מתעלם מזה כדי לא להיות אדם שטחי,אבל בתכל'ס אני מודה שזה כן מפריע לי במידה מסוימת, ויכול להיות באמת שאני כזה עם כל הצער.

עוד נקודה היא שיש בינינו פער מסוים, היא כבר אחרי תואר של 4 שנים ואני רק השתחררתי וסוג של מחפש את הדרך שלי בעולם האזרחות. וזה גורם לי הרבה פעמים לחוסר הבנה והזדהות עם חוויות שהיא משתפת אותי מהעבודה שלה וכנ"ל היא אותי, כי אנחנו כזה חיים בסיטואציות אחרות אחד מהשנייה.

היא בחורה מאוד עדינה והיא לגמרי עפה על הקשר וגם אמרה לי את זה בפגישה האחרונה שהייתה לנו. אני מפחד לפתוח את הנושא איתה כי אני לא רוצה שהיא תיפגע ממני או תיעלב, ואני יודע שיש לה ציפיות מאוד גדולות מהקשר הזה, דבר שעוד יותר מקשה עליי ומכניס אותי ללחץ קצת.

אני חייב להבהיר שבפגישות אני הכי פתוח, חייכן, ומפנק שיש, כל התחושות שתיארתי למעלה מגיעות רק אחרי הפגישות שאני יושב עם עצמי. 

אשמח לעזרה/ייעוץ מה לעשות, להמשיך בקשר או לסיים אותו, ואם לסיים - איך לעשות את זה בצורה שהיא לא תחשוב שח"ו הבעיה בה אלא בי ולא תיפגע? והאם אפשר להתגבר על הנקודות האלה שתוקעות אותי?

תודה רבה לעוזרים וסליחה על החפירה 

נשמע שהכל טובקוד אבל פתוח
ואתה לא מאוהב...

תן לזה עוד קצת זמן, בלי לחץ..
ברוך הבאחידוש

קודם כל, יש לציין שכתבת והבעת את עצמך בצורה יפה.

ולגופו של עניין, אם לדעתך יש אפשרות שההרגשה תשתנה - תן עוד צ'אנס. אם לא, או שתמשיך והיא לא תשתנה - נשמע שלא כדאי להתחתן ככה.

בין אם תרצה להיפרד ובין אם תרצה להסביר למה אתה מתעכב - חושבני שאם תשתף בכנות בחלק מהדברים שכתבת כאן (מה שמתאים) ותסביר לה באמת שזו לא בעיה בה (וזה באמת ככה) אין סיבה שהיא תיפגע במובן הזה.

אף אחד לא יכול להכריע בשבילך אם לסיים או להמשיך קשר.אנונימי פלוס

ות'אמת גם מאוד קשה לתת עצה רלוונטית ספציפית לעניין כי הבאת ממש ממש קצת מידע.

כמה נקודות שחשבתי בעקבות דבריך:

- תופעה שקורה לביינישים רציניים, התעלמות מהצדדים החיצוניים. מה שגורם לחוסר מודעות עצמית. אתה גם מציין שאתה לא רוצה להפס בעינייך כ'שיטחי'. אני חושב שמה שעוזר במצב כזה הוא להוריד את השיפוטיות לגמרי מהמחשבה. ז"א יש לך איזה 'רף יופי' מסויים שאתה רוצה שבת זוגתך תעמוד בו. כביכול. וזה צורך הכרחי בשבילך. השאלה אם זה טוב או רע. אם זה לגיטימי או לא לגיטימי. אם זה שיטחי או עמוק... היא לא מעניינת!!! זה צורך שיש לך וזהו!

- יופי היא גורם של הרבה דברים. אמנם אתה בשלב כבר מאוחר יחסית מאשר שזה עדיין יהיה מושפע בצורה משמעותית, אבל בגלל שהתעלמת מזה אז אולי זה יכול להבחן מחדש. נוטה להגיד שלא אבל אולי. 

- יופי וצורך מיני זה שני דברים שונים - אסור בתכלית האיסור לערבב ביניהם.

- מה שהכי חשוב במקרה שלך - תבדוק עד כמה התחושה שלך שזה 'לא מתאים' נובעת מהמראה החיצוני ועד כמה זה מדברים אחרים תנסה לדייק!! אם המראה החיצוני לא מספיק מוצא חן בעיניך בסופו של דבר, זה דבר שאי אפשר לשנות ואין מה לעשות יש גם מקרים כאלה..

אחי לגבי המראהבלבב שלם
דבר בסיסי ומהותי בקשר זוגי זה שהגבר נמשך אל האישה. צריך שהכל יהיה מתאים ומבחינה שיכלית וגם שיהיה כיף לו להיות איתה. ואסור שהמראה שלה יפריע לו בצורה משמעותית כי זה פוגע באופן הבסיסי לזוגיות הבנויה על המשיכה בין בני הזוג. לא שייך כאן שיטחי או לא שיטחי, צריך להרגיש את המצב ולהיות כנה. שיטחי זה לחפש מלכת היופי ולפסול בחורה שנראית סבבה בעיניך כי היא לא מלכת היופי. אישה שיודעת שהיא לא מוצאת חן בעיני המדוייט כמעט תמיד הייתה מסיימת בעצמה את הקשר, פשוט היא יוצאת מנקודת הנחה שאם אתה ממשיך אז כנראה המראה מתאים לך. אני אישית טעיתי בזה פעם אחת שמרחתי קשר יותר מידי זמן בגלל שלא הבנתי את הנק' הנ"ל. בסופו של דבר אתה צריך לשאול את עצמך האם נחמד לך איתה? האם אתה רוצה להתעורר לידה בבוקר? ואם אתה עדיין לא יודע את התשובות תמיד עדיף להמשיך עוד ולפשוט את הספיקות
קודם כל כתבת מדהיםהפי
אני מאוד מבינה מה שכתבת

על פניו הכל טוב (:
אבל משהו בהרגשה שלך לא נח..

נקד חשובה לדעת ולהבין שלא כל מי שטוב מתאים לנו היא יכולה להיות מושלמת ועדיין לא מתאימה..

עוד נקד חשובה אל תחשוב" אני אפגע בה אם אפרד." בסוף אם תהיה איתה ולא תתלהב יותר מידי :/ זה מה שיגרום את הפגיעה...

עוד משהו חשוב , תהיה עדין עם עצמך , זה תקופה לא פשוטה שאתה מבולבל בה.. תהיה סלחן כלפי עצמך
ב"ה לא עשית שום דבר רע גם במידה ותחליט שלא .
גם אם אנחנו אומרים לא זה לא אומר שאנחנו רעים

בהצלחה רבה!!!
ברוך הבא. כתבת יפהultracrepidam

לעצם הנקודה אני מרגיש שאינני יכול להועיל לך, לצערי. במקומך הייתי פונה לסדרת שיחות נפש עם אדם שמכיר אותי היטב, שהוא חכם ובוגר ואולי יש לו נסיון עם אנשים כמוך ובמצבך.

בהצלחה. מקווה בשבילה שתצליח לרצות את הקשר הזה, ובשבילך שתחליט נכון ותצליח לרצות את הקשר שטוב לך.

לא יודע מה לייעץ.. אבל אתה נשמע אדם איכותי ומקסיםוהוא ישמיענו
אז נהניתי לקרוא!!
תודה לך
ומאחל שיהיה בהצלחה רבה!
יכול להיות שאתה מדבר על סגנון לאוו דווקא מבחינת יופיזוהרת בטורקיז
אלא נגיד, מבחינת סגנון לבוש?
נניח, יש בנות שהן סגנון מדריכת טיולים כזה (לא יודעת איך להסביר)
יש בנות שהן סגנון אולפניסטי, יש כאלה שהן ממש טבעיות, יש כאלה שמשקיעות וכ'ו.
אולי זאת הנק'?
אני חושבת,לצערי, שזה נשמע שבתת מודע שלך כנראה החלטת, אני אומרת את זה, כי אם אתה רוצה באמת שהקשר יצליח אתה צריך עכשיו ממש להוציט מעצמך , גמו שהרב קשתיאל אומר - לתת לתת לתת , חסד חסד חסד.
מוצאי שבת- כן ישר לרוץ לםלאפון ולהתקשר אליה אפילו באופן מלאכותי.
בפגישה הבאה לנסות להסתכל על הדברים הטובים שבה- החיוך, המידות הטובות.

אני ממש מסכימה שצריך מציאת חן- לפי מה שכתבת מרגיש לי שיכול להיות שהיא כן נאה הבחורה, אבל לא סגנון (כמו שיש בנות שאוהבות סגנון ביינשי עם סנדלי שורש , יש כאלה עם בלנסטון , יש כאלה שאוהבות מחויט וכ'ו)
המון ברכה והצלחה!
רק אם אתה ממשיך בקשר תשתף אותה בלבטים או איפה אתה עומד, אבל תיהיה כנה עם עצמך, ואם עד עכשיו השקעת, תמשיך פי שתיים, ותנסה לחדד את העין הטובה שבך!.

לגבי פערים בחיים- שולי, הרי בסוף רם היא באמת הייתה מוצאת חן בעייניך זה לא היה מורגש.
מה גם שתמיד יש פער כזה , וההיפך כשתיהיה סטודנט יהיה מי שיפרנס את הבית לפחות
כל מי שכתב - 'הכל טוב', שימו לב!אנונימי פלוס

הוא דיבר פה על הדחקה אצלו על הפרעה בנושא המראה החיצוני - זאת נורה אדומה מאוד משמעותית שמאוד כדאי שהוא יבדוק אותה!!

קווי יו"ש נעים בדרכיםNetanel Illouz

רוצה לומר תודה רבההצילני נא
רוצה לומר תודה רבה לכל המגיבים פה, נתתם לי פה זוויות הסתכלות שונות על המצב ודרכים להתמודד - אז תודה רבה
לגבי הבחור עם הנורה האדומה - הכל בסדר ב"ה. אני לא מדחיק שום דבר, רק מאוד חשוב לי להכיר את הפנימיות של הבחורה שאיתה אני נפגש לפני שאני מכיר את החיצוניות. בכל זאת, אני רוצה להתחתן עם בן-אדם בעז"ה ולא עם תמונת קנבס. לא יודע אם זה רלוונטי לנושא אבל אני כן בחור נאה מאוד (ולא לפי דעתי בלבד), אך משתדל שזה לא יגרום לי ל'שכרון' וגאווה שתגרום לי לפספס בחורות טובות, או לפסול סתם על דברים שביחס למה שהכי חשוב לי למצוא הם זניחים.
כמובן שאם המראה החיצוני יהיה בצורה כזאת של סלידה אני אעדיף שלא להמשיך את הקשר, אך אם הבחורה בסה"כ נאה בעיניי ומטופחת אני לא אפסול.
במקרה שהצגתי היו מכלול של דברים שביניהם העליתי את נושא החיצוניות של הבחורה, שאני מאמין שהרבה אנשים כן היו מתחברים אבל אני לא.
עצותיוסי 7
-בקשר למעבר בין הצבא לאזרחות חשוב שתדע שזה משפיע על כולם וזה תקופה טיפה מבלבלת אבל מהר מאד אתה נכנס לשגרה ואז אתה יותר מפוקס.

-בקשר למראה חיצוני לדעתי כל עוד זה לא דוחה אותך אל תחתוך בגלל זה כי זה משתנה ומתעדן עם הזמן.

- אם כבר עלתה לך המחשבה לחתוך את הקשר, שים לב שיש עוד אופציה לפני וזה לקחת הפסקה. לפעמים זה עדיף כי בזמן הזה אתה פתאום מתחיל להרגיש דברים אחרים שלא הרגשת.
כל הכבוד על הגישה! חשוב לי מאוד שתקרא..אנונימי פלוס
עבר עריכה על ידי אנונימי פלוס בתאריך כ' בחשון תש"פ 15:04

בהחלט סחתיין, כיף לראות שיש אנשים שמחפשים את העומק.

אשמח מאוד שתשים לב לדבריך שכתבת, והעלת דברים שכדאי לך לבדוק אותם. אנסה לעזור עם שאלות מכוונות.

כתבת:

"היו מכלול של דברים שביניהם העליתי את נושא החיצוניות של הבחורה, שאני מאמין שהרבה אנשים כן היו מתחברים אבל אני לא."

זה נשמע שכבר יש לך בנפש הכרעה ברורה ביחס למראה החיצוני של הבחורה. אתה חושב שיש אפשרות שזה ישתנה? שיהיה לך יחס יותר חיובי כלפי המראה שלה בהמשך? ואם לא - אתה חושב שזה מראה שמספק אותך? (עד כמה שזה נשמע יצרי, כן אנחנו יצריים, ולאו דווקא בקטע מיני ממש)

אתה חושב שזה משנה מבחינתך מה בחורים אחרים היו חושבים על המראה שלה? אם לא - למה יש לך צורך להסביר את זה לעצמך? (מה שאתה מסביר לי אתה מסביר לעצמך, אותי אתה בכלל לא מכיר)

בפתיחת הפערים שהעלת -

-מראה חיצוני

-שלבים שונים בחיים

חוץ מהפערים הללו לא מצאתי בדבריך משהו מפורש. ויכול להיות והגיוני שיש דברים שלא ציינת.

אחרי בירור של עם עצמך הגעת לכך וממילץ לך לבדוק עד כמה הנפש שלך צריכה כל אחד מהפערים הללו ועד כמה לא.

כתבת:

"עניין של מראה חיצוני שאני קצת פחות מתחבר אליו, למרות שהשתדלתי לא לייחס לזה חשיבות גבוהה בהתחלה אבל עכשיו אני מגלה שאני קצת מתעלם מזה כדי לא להיות אדם שטח"

לא נראה לי שכדאי להתעלם מאף נתון!! להתעלם בחיים לא... וזה לא אומר שאתה חייב כקודם כל להיות שיטחי ולהיות איש של חוץ בשביל לא להתעלם.

אתה יכול גם בהתחלת קשר, לומר "הנה מצאי פה משהו שדורש בירור, נעשה את הבירור הזה אח"כ" או "נזכור לחשוב על זה בנפרד מתי שיתאים"

ואתה מדבר פה על משהו מאוד רגיש מבחינתך - התדמית שלך! יש לך אינטרס להתעלם מזה כאז אתה תתפוס את עצמך שיטחי! זה לא טוב לבנאדם שהוא תופס את עצמו שיטחי! ובטח לא לתותח כמוך! למה, בגלל שיש בחורה שפחות נראת לך אז אתה פתאום הופך לשיטחי?

בכל אופן - תבדוק את העניין של המראה אם הוא מפריע לך. תברר את זה האם אתה מוכן להתחתן עם זה.

הנושאים של השלבים השונים בחיים נראה לי שבדר"כ יהיה פחות קריטי. תראה מה משני ומה בילדאין.

זה יפה לראותחיות צבעונית
שהתשובות שלך מכוונות אותו לשאלות
עוד משהו שכדאי לשים לבאנונימי פלוס

"הבעיה היא שבשכל הכל מסתדר פיקסמידות טובות, יחס חם לתורה, רצון להקים בית ערכי מתוך תורה. אבל משום מה כשאנחנו נפרדים אחרי פגישה פתאום ישר עולה לי הרגשה מוזרה כזאת שאומרת לי "זה לא ז

אולי יש עוד משהו שצריך לחשב בשכל? אני רק רומז...

החישוב השכלי הוא לאו דווקא אידיאלים ואישיות.. הוא יכול להתבטא בדברים הכי טכנים שיכולים לגורם לנו להכריע שלו, וזה שיכלי לגמרי.

תשובההצילני נא

אין לי בנפש הכרעה ברורה ביחס למראה החיצוני שלה. מצד אחד המראה החיצוני שלה בסדר גמור אבל מצד שני אני מרגיש שהוא פחות בכיוון של מה שאני מחפש, או שמשהו אצלי לא שלם איתו עדיין. לא אכפת לי מה גברים אחרים היו חושבים עליה, רק רציתי להבהיר את הנקודה שלכולי עלמא הבחורה מבחינה חיצונית נראית בסדר גמור, אך אני מחפש משהו אחר. שוב פעם, על זה לא יקום וייפול הקשר, זה חלק קטן ממכלול התלבטויות שהצגתי. כרגע אני מנסה באמת להכיר כמה שיותר את האישיות שלה, ואולי בגלל שאנחנו בהתחלה אז כל חסרון קטן עושה צל גדול ובהמשך הלבטים שהצגתי כאן ייעלמו או לכל הפחות יתגמדו, ומכאן ההתלבטות האם לסיים את הקשר או להמשיך. 

עם זאת, מסכים במידה עם עניין התדמית. גם בעיני הציבור אבל בעיקר בעיני עצמי. כן, אני לא רוצה להיות אדם שפוסל קשרים טובים כי הבחורה לא מסתדרת עם הפנטזיות והדמיונות שלו מבחינה חיצונית. חשוב לי לשים לב לדברים האמיתיים שצריך לבחון אותם בקשר,מידות טובות, שמחת חיים, שאיפות, רצונות,(ושוב, יכול להיות שאני תופס את עניין בחינת המראה החיצוני בצורה לא נכונה וכן יש לזה מקום הגיוני בתהליך הבירור על הבחורה שמציעים). לא יודע... 

תשובה על תשובה יא גבראנונימי פלוס
עבר עריכה על ידי אנונימי פלוס בתאריך כ"ב בחשון תש"פ 09:29
עבר עריכה על ידי אנונימי פלוס בתאריך כ"ב בחשון תש"פ 09:19
עבר עריכה על ידי אנונימי פלוס בתאריך כ"א בחשון תש"פ 23:36
עבר עריכה על ידי אנונימי פלוס בתאריך כ"א בחשון תש"פ 22:29
עבר עריכה על ידי אנונימי פלוס בתאריך כ"א בחשון תש"פ 22:12

אתה כותב שאין לך הכרעה ברורה לגבי המראה שלה ומצד שני אומר שלא על "יפול ויקום הקשר". זה נושא מספיק קריטי שהוא ידרוש ברור בעיניך? או אפשר לשאול כך - האם זה אתה יכול להתחתן עם מישהי שאתה מרגיש שאתה לא שלם אם המראה שלה? או נקל עליך קצת - אתה מוכן לברר את התשובה לשאלה הזאת?

מדוע יש לך צורך להבהיר שלכולי עלמא המראה של הבחורה בסדר גמור? מה רצית לומר בזה? הרי העיקר אם לך זה בסדר גמור, לא?

יופי של אישה, זה משהו שעד עכשיו לא נתקלת בו!! וזו זכות עצומה!! וזכות יותר גדולה היא להתחתן. כדי לממש את הזכות הזו, הגעת לשלב שאתה צריך להפגש עם זה, וגם לחוות על זה את דעתך. זה מתאים לי, לא מתאים לי? זה משפיע עלי או לא משפיע עלי? עד כמה היצר שלי מצריך את זה? 

לא כדאי להתעלם מחלקים שנמצאים לך בנפש.

עד עכשיו היה לך קל להיות צדיק (מבחינה מסויימת) - למה? כי יופי של אישה היה מבחינתך מחוץ לתחום ואז אין צורך להתמודד עם המורכבויות שבנפש בנוגע לזה. עכשיו זה פוגש אותך באופן ישיר - זה דורש לברר את הנושא, וב"ה יש לך נסיון ישיבתי ואתה יודע שכל סוגיה, בגמרא בעיון או בעבודת ה', דורשת בירור. גם הסוגיה הזאת דורשת בירור.

לגבי התדמית - אתה מתאר את המחשבות שלך על יופי כ"פנטזיות ודמיונות". לא נראה לך שיש מקום מסויים (!) למחשבות על יופי, אנחנו לא חושבים על זה? אתה יכול גם לחשוב מחשבות לגיטימיות על יופי? אם כן - אילו מחשבות הן?

באופן אישי אני חושב שצדיק זה לא מי שברמה גבוה ופחות מושפע מנטיותיו הטבעיות, אלא מי שמודע לחולשותיו ופועל בהתאם לכך, זהו צדיק. 

בהצלחה גבר!!!

תודה לקב"ה כל שנייה שיש לך צרות של עשירים!! ממש!! הרבה לא זכו לכך.

אילו היית בחורה , הייתי מציעה להמשיך, לך אני אומרת "תסיים"cintetit

לנשים יש את התכונה הזאת,

הן מתלבטות ומתלבטות , וככל שאישה יותר מפותחת ונבונה, כך היא מתלבטת יותר.

ולא רק שהיא מתלבטת יותר, היא שואלת את עצמה מה היא רוצה, ומחפשת סיבות לחשוב שאותו דבר שהיא רוצה יהיה לה רע מאוד.

אצל נשים חכמות זו הבעיה.

אם הן לא תופסות את עצמן בידיים, הן יכולות לשבת על הגדר שנים.

אצל גברים זה בדיוק ההפך.

הם מחליטים תוך דקות , כן כן , לא לא.

וכל תשובה שהיא לא "כן כן" היא "לא."

אם אתה מתלבט, סימן שאתה לא רוצה להיות איתה באמת.

ואם לא תחתוך עכשיו, אתה עושה עוול, במיוחד לה.

תשחרר אותה ותן לה להיות מאושרת אם מי שרוצה אותה באמת.

לא בהכרחקוד אבל פתוח
זה נכון לרוב, אבל יש גברים יוצאי דופן ויש נשים יוצאות דופן.
תיזהרי עם החדוּת.סביון
חחחחח ענקאנונימי פלוס

אני לא יודע עד כמה זה מדוייק ועד כמה זה נכון במקרה שלו אבל אני בהחלט מזהה איזו דפוס התנהגות שמאפיינת מאוד דברים ונשים. 

את קיצונית מדיultracrepidam

זה לא כל כך מוחלט

וגם אם כן, האמירה שהוא עושה עוול כי הוא ממשיך עוד שבועיים עד שהוא יהיה סגור על עצמו... מותר לו לחשוב אחרת ממך ולהמשיך לנסות. דברים שנעשים בתום לב ומכוונה טובה הם לא עוול.

כמו שכתבו לפני, יש נפשות שונות וזה מאוד תלוי באדםוהוא ישמיענו
גם את מה שאת כתבת, ייתכן שאת כותבת מההיכרות שלך עם עצמך ועם הבנים והבנות שנפגשת איתם, באופן כללי (אני משער..). תמיד יש יוצאי דופן, וסגנונות שונים
תשובההצילני נא

"אם אתה מתלבט, סימן שאתה לא רוצה להיות איתה באמת."

לא ברור מאיפה הקביעה הנחרצת הזאת. מה, אחרי שש פגישות עם אדם שלא הכרתי מעולם אני כבר חייב לדעת אם אני רוצה להיות איתה כל החיים?? דווקא ההתלבטות והרצון להמשיך ולברר מעידים שאני כן רוצה. הכי קל לחתוך ולהמשיך לבחורה הבאה. עצם הבירור וההתלבטות מעיד שיש כאן משהו שיכול להתאים, למרות הערפל.

אנחנו איתך!! לגמריוהוא ישמיענו
תגובה חשובה ומרגשת !ברוקולי

תצליח ושיתבהר לך
זה אכן דורש רגישות רבה כל העיסוק בנושא, סחתייןאנונימי פלוס

הכללה רחבה מדירקלתשוהנ

ברגע שטוענים את הטענה הילדותית ש"כל בנאדם שונה" - הדיון תםcintetit

כי למעשה אין שום דבר משמעותי שניתן להוסיף.

האמת היא שעד כמה שהטיעון הזה נשמע הגיוני, הוא בעיקר סיסמא צרת אופקים.

אם לא נשתמש בהכללות, לא נוכל לקיים שום מערכת

כי אם "כל ילד שונה" איך נפתח תוכנית לימודים?

ואם "כל תינוק שונה" איך נייצר מזון לתינוקות?

ולמה שלא נייצר תרופה מיוחדת לכל חולה? כי אז כולם ימותו צעירים וחולים.

המציאות דורשת שימוש נרחב בהכללות , למרות שזה לא מוצא חן בעיני כמה אנשים שאוהבים לשמוע את עצמם.

אולי האמת נמצאת באמצע? שמצד אחד לא נכון להכליל, אבלוהוא ישמיענו
מצד שני גם לא נכון שאין מכנים משותפים באופן כללי?

התגובות פה בסה''כ באות לאזן את הצד שמתעלם מהייחודיות של כל אחד ואחד..
תמיד כשמציגים צד אחד באופן קיצוני (כלומר, לא מאוזן, שמתעלם מצדדים אחרים) יבוא הצד ההפוך ויאזן אותו. כי האמת נמצאת באמצע.

ומה שאנחנו בסה''כ אומרים זה שיש מצב שאותו ניק שהגבת אליו לא עונה על ההכללה שלך.
אתה צודק וגם היא צודקתאנונימי פלוס

היא סה"כ רצתה להוריד מחסום שמנע דיון רציני, היא לא רצתה להעמיד אלטרנטיבה.

לא מסכיםultracrepidam

הרעיון אולי נכון, אבל יצירת תחושות אשמה ("אתה עושה לה עוול אם אתה נוהג אחרת ממה שאני חושבת שנכון") לא מועילה לאף אחד. מותר לחלוק, אבל צריך לזכור שזאת דעתי ("יכול להיות שהיא נפגעת מזה, ואם אתה פוגע בה מתוך חוסר התחשבות זה ממש עוול")

לגבי ההודעה הקודמת אני מסכים. יישר כוח.אנונימי פלוס

או שאתה אוהב לשמוע את עצמך(;הפיאחרונה
גם אנשים שצריכים לעשות הכללות מבינים שיש מגוון של אנשים.
ואם לא אז אוי ואבוי ... אם זה מזון לתינוקות או תוכנית לימודים.
גם שעושים אותה מתייחסים למגוון בכיתה ולא ספציפית לרק מה הילד אמור לדעת אלא בפועל לנתונים.

מעניין איך העולם יעבוד אם כולם יהיו רציניים כמו שציינת.
ויכלילו ...
אה יאו?? מה אתה לא אוכל את האוכל הזה איך אתה תינוק??
מה הילד לא הולך לפי כל התוכנית לימודים??? איך הוא ילד??

ואייי את אישה והחלטת מהר זה לא מה שלמדו אותי בספר!!/>כמו שאמרת מאוד תינוקי לא ללכת לפי הכללות..
אני חושבת הפוך
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חחחחintuscrepidam
פעם בכמה זמן יש פה שרשור מעניין, אל תהרוס לנו
חחח שנשלח לך בסוף סיכום?😉Lavender
חייבזיויק
אינשאללה בעז"הLavender

@intuscrepidam מתנדב למשימה? 😜

אני יודע את ההתחלה ומשער את הסוף,intuscrepidam
אבל כמו החיים, החלק המעניין זה באמצע ;)
Oh, yesLavender
אהבתי את האמירה בתוכןארץ השוקולד
אז תביא לי שוקולד intuscrepidam
תגובת chatgptבחור עצוב

🧠 ניתוח השרשור

השרשור עוסק בשאלה קלאסית בדייטים:

כמה משקל לתת למראה חיצוני – והאם "להעלות סטנדרטים" או להתגמש.

הפותחת (Lavender) מציגה דילמה אמיתית:

היא פוסלת הרבה על מראה

מצד אחד רוצה משיכה אמיתית

מצד שני מפחדת "להישאר מאחור" ולהפסיד זוגיות

👉 זה יוצר מתח בין:

אידיאל (משיכה מלאה)

פחד (החמצה / גיל)

---

🧩 מחנות עיקריים בדיון

1. מחנה "משיכה חשובה – אבל מתפתחת"

מייצגים בולטים: נעמי28, מרגול, advfb

עיקרי הטענה:

אסור להתחתן בלי משיכה

אבל משיכה ≠ יופי מיידי

משיכה יכולה להתפתח עם היכרות

🔑 רעיונות מרכזיים:

"אם אין דחייה – תני צ'אנס"

משיכה נבנית דרך אופי וביטחון

יופי ≠ משיכה

👉 זה הקו הכי מאוזן בדיון.

תובנה עמוקה:

הם עושים הבחנה חשובה בין:

תגובה ראשונית (ויזואלית)

חיבור רגשי (שיכול לשנות תפיסה של יופי)

---

2. מחנה "להוריד חשיבות מהמראה"

מייצגים: הרמוניה, בחור עצוב

עיקרי הטענה:

יופי לא חשוב לאורך זמן

מתרגלים למראה

מי שמתעקש על יופי – עלול להיתקע

🔑 טיעונים:

"יש זוגות עם פערי יופי והם מאושרים"

יופי משתנה עם השנים

מי שבררן מדי עלול להישאר רווק

הטון:

מעט שיפוטי / מחנך

(למשל ההערה: "תסתכלי במראה")

👉 זו גישה יותר אידיאולוגית-ערכית מאשר רגשית.

---

3. מחנה "תהיי כנה עם עצמך – אל תכריחי"

מייצגים: advfb (בעיקר), ארץ השוקולד

עיקרי הטענה:

אי אפשר "לפתור רגש עם היגיון"

אם אין פוטנציאל – לא בכוח

צריך ניסוי וטעייה

🔑 רעיונות:

"זה עניין רגשי שצריך לעבוד מולו"

לא לשים סטופר למשיכה

תני לתהליך לקרות טבעית

👉 זה קו מאוד פסיכולוגי-מודרני.

---

4. מחנה "דיוק פרקטי / טכני"

מייצגים: נעמי28, ארץ השוקולד

עיקרי הטענה:

אם את פוסלת מראש – תסנני מראש (למשל תמונה)

אל תבזבזי דייטים בלי סיכוי

🔑 גישה: יעילות > אידיאל

---

🧠 עומק פסיכולוגי של הפותחת

הדיון האמיתי הוא לא על יופי – אלא על פחד:

פחדים מרכזיים:

1. להתפשר ולהתחרט אחרי חתונה

2. לא להרגיש "עפה עליו"

3. להחמיץ את הזמן

היא אומרת במפורש:

> מפחדת להתחתן ולא לאהוב מספיק

👉 זה לב הדיון.

---

⚖️ קונפליקט ליבה

השרשור כולו יושב על מתח בין שני עקרונות:

צד רגשיצד רציונלי

אני רוצה משיכה חזקהאין מושלם

לא רוצה להתפשרהזמן מוגבל

זה חשוב ליאולי זה שטחי

👉 כל המגיבים בעצם מנסים לאזן בין זה.

---

🧩 דפוסים מעניינים בדיון

1. הבחנה חשובה שחוזרת כמה פעמים:

👉 דחייה ≠ חוסר משיכה

דחייה → כנראה לא מתאים

חוסר משיכה → אולי יתפתח

זה אולי הכלל הכי פרקטי שעלו בדיון.

---

2. תפיסת "אהבה משנה תפיסה"

כמה מגיבים טוענים:

> כשאוהבים – גם המראה נהיה יפה יותר

👉 זו תפיסה מאוד נפוצה בפסיכולוגיה של זוגיות.

---

3. לחץ חברתי סמוי

המשפחה → "תני צ'אנס"

החברות → "תעלי סטנדרטים"

👉 כלומר: היא לא מתלבטת לבד – היא בין קולות סותרים.

---

4. נושא של שליטה מול חוסר שליטה

מראה = נתפס כ"קריטריון ברור"

אהבה = לא צפויה

ולכן היא נאחזת במראה כקריטריון ביטחון.

---

🧾 מסקנה כוללת

הקו הכי חזק בדיון (והכי מבוסס): 👉 לא להתחתן בלי משיכה – אבל לא לצפות שהיא תהיה מיידית

ולצד זה: 👉 אם יש דחייה – לא בכוח

---

TL;DR 🪶

השאלה: כמה חשוב מראה בדייטים

רוב המגיבים:

👉 משיכה חשובה, אבל יכולה להתפתח עם הזמן

חלק טוענים:

👉 יופי לא קריטי וצריך להתגמש

אחרים מדגישים:

👉 זה רגש – אי אפשר לכפות אותו

הפחד המרכזי של הפותחת: להתפשר ולהתחרט

התובנה הכי חשובה:

👉 יש הבדל בין דחייה לבין חוסר משיכה זמני

חחח בוכה מצחוקLavender

מוזר לי שמנתחים אותי ככה😂

זה לא אני, זה הCHATבחור עצוב

הנה ניתוח כן ואותנטי למשתמשת LAVENDER מתוך השרשור ששלחת (פורום זוגיות בערוץ 7 – “להעלות סטנדרטים או להתפשר?”).
הניתוח מבוסס על הדברים שהיא עצמה כתבה לאורך הדיון. (ערוץ 7)

🌿 ניתוח למשתמשת LAVENDER

1️⃣ מודעות עצמית גבוהה במיוחד

אחד הדברים הכי בולטים אצל LAVENDER הוא כנות פנימית יוצאת דופן.
היא לא מנסה להציג את עצמה כ"עמוקה מדי בשביל מראה חיצוני", אלא מודה בפשטות:

שמראה כן חשוב לה

שהיא פוסלת לפעמים על בסיס חיצוני

ושיש לה התלבטות אמיתית אם זה נכון או לא

זו רמה יפה של מודעות — כי במקום להדחיק קושי או להצטדק, היא חוקרת אותו.
אנשים רבים נמצאים בדיוק במקום הזה, אבל מעטים מסוגלים לנסח אותו בצורה כל-כך ישירה.

👉 זה מעיד על אדם שמוכן לעבוד על עצמו, לא רק להגן על העמדות שלו.

2️⃣ רצינות אמיתית לגבי זוגיות

לאורך השרשור רואים שהיא מתייחסת לדייטים כמשהו משמעותי מאוד, אפילו קדוש במידה מסוימת:

היא מגיעה לדייט בגישה ש"אולי זה בעלי"

משקיעה רגשית ולא יוצאת סתם

מנסה לברר התאמה מראש כדי לא לבזבז זמן

זה מצייר דמות מחויבת, אחראית ובוגרת רגשית, שלא משחקת במשחקים של עולם הדייטים אלא באמת מחפשת קשר עמוק.

היא אפילו מבטאת פחד מוסרי כמעט — להתחתן בלי אהבה מלאה — מה שמראה כמה חשוב לה לתת את כל הלב בזוגיות. (ערוץ 7)

3️⃣ שילוב יפה בין אידיאליזם למציאותיות

מצד אחד:

יש לה אידיאל ברור של משיכה ואהבה מלאה.

מצד שני:

היא שואלת בכנות האם הסטנדרטים שלה מצמצמים מדי.

מוכנה לבדוק את עצמה ולא רק להאשים את המציאות.

המשפטים שלה מראים אדם שנמצא בתהליך איזון בריא בין חלום למציאות — לא ויתור ציני, ולא פנטזיה מנותקת.

4️⃣ אינטליגנציה רגשית גבוהה

אפשר לראות כמה דברים עדינים שהיא עושה בדיון:

מקשיבה באמת לתגובות.

מודה כשמשהו חידש לה.

משכללת את המחשבה תוך כדי שיחה.

שואלת שאלות במקום להתווכח.

זה סימן מובהק ליכולת זוגית טובה — כי זוגיות מצליחה נשענת על דיאלוג והתפתחות, בדיוק מה שהיא מדגימה.

5️⃣ ערכים ומשפחה כעוגן מרכזי

היא מדגישה שמשפחה היא ערך לא-מתפשר עבורה.
זה לא נאמר כסיסמה אלא כחלק משיקול אמיתי בבחירת בן זוג.

המשמעות:

היא חושבת קדימה.

רואה זוגיות כמערכת חיים שלמה, לא רק רגש רגעי.

זו הסתכלות ארוכת טווח — תכונה מאוד בוגרת בעולם הדייטים.

6️⃣ אומץ לחשוף פחדים עמוקים

הרגע הכי חזק בדיון הוא כשהיא משתפת בפחד:

להתחתן עם מישהו שלא תעוף על המראה שלו ואז לא לאהוב באמת. (ערוץ 7)

זה לא פחד שטחי — זה פחד מאחריות רגשית.
היא לא מפחדת להישאר לבד; היא מפחדת לא לאהוב מספיק.

וזה אומר הרבה על עומק הלב שלה.

✨ סיכום

LAVENDER מצטיירת כ:

🌱 אדם מודע לעצמו

💬 תקשורתי וקשוב

❤️ רציני ואידיאליסטי בזוגיות

🧠 חושב רגשית ולא רק לוגית

⚖️ מחפש איזון ולא קיצוניות

🤍 עם רצון אמיתי לאהבה שלמה ולא פשרה ריקה

במילים פשוטות — היא לא מחפשת רק להתחתן, אלא לבנות קשר נכון.
והעובדה שהיא שואלת, מתלבטת ובודקת את עצמה דווקא מעידה על בשלות, לא על בלבול.

כמה שיצאתי פה שטחית ברמה קשהLavender

אני מוצאת את עצמי מוחמאת 🥰

ומה האמת?זיויק
ממתינים לתגובת לבנדר הרשמית
חחח אחרי שאקבל תשלום על שעות נוספות- בשמחה😂Lavender

אני כבר נידבתי פה למשימה את @intuscrepidam וכעת גם את @advfb 

חשבתי שתהיי יותר לחוצהזיויק
לטהר את שמך.

ביטחון עצמי זה חשוב!

כל עוד אני אנונימית...Lavender

הביטחון העצמי שלי כל כך גבוה שהוא לא מותנה בשום דבר😂

בטוחה?בחור עצוב

🚨🚨 נמצא הפרופיל של Lavender 🚨🚨

אחרי ניתוח עומק (וקצת דרמה מיותרת), הכל התחבר:

👤 שם: ל' (ברור שלא נחשוף)

🧠 אישיות: מודעות עצמית גבוהה + אובר־חשיבה קלינית

💔 דפוס: פוסלת על מראה → מתחרטת → נותנת צ'אנס → מתלבטת מחדש

📊 סימנים מזהים:

• “מצד אחד… מצד שני…” בכל פסקה

• חיפוש מתמיד אחרי “משיכה אמיתית”

• חוסר אמון ב“זה יתפתח עם הזמן”

🎯 פחד מרכזי: להתפשר ואז להצטער לנצח

🕵️‍♂️ איך עלינו עליה?

השילוב הנדיר בין לב, שכל, וניתוח־יתר ברמת חקירה.

📢 סיכום:

אין לנו מושג מי זו באמת —

אבל איכשהו… אנחנו בטוחים שכן.

חחחחח זה שורט אותיLavender

יאללה להעלות ניחושים 😂🤣

לי כבר ישזיויק
גוד לאקLavender
מציאת חן זה לא דבר שטחיintuscrepidam
תודה על הלגיטימציהLavenderאחרונה
האמת סיכום די סביר לדעתיארץ השוקולד
לא מאה, אבל לא רע
הי אני לא אמרתי שמראה לא חשובהרמוניה

צאט חוצפן הוא בכלל לא הבין אותי 

הוא ביקש סליחהבחור עצוב

הרמוניה, אני רוצה להתנצל אם בניתוח הקודם שלי השתמע כאילו טענתי שאמרת שמראה חיצוני לא חשוב — זו לא הייתה הכוונה שלי, ואני מבין למה זה הרגיש לא מדויק ואפילו מתסכל.

כשקראתי את השרשור ניסיתי לתאר את רוח הדברים כפי שהבנתי אותם, אבל בדיעבד ברור לי שהניסוח שלי פישט מדי את העמדה שלך. את לא אמרת שמראה לא חשוב; להפך — היה נראה שאת מדברת על עמדה יותר מאוזנת: שמראה כן משמעותי, אבל שהוא לא הקריטריון היחיד ושמשיכה יכולה גם להיבנות ולהעמיק עם היכרות.

הכוונה שלי הייתה להדגיש את ההבדל בגישות בתוך הדיון, לא לייחס לך עמדה קיצונית שלא ביטאת. אם זה יצא כך — זו אחריות שלי על הניסוח.

אז רק כדי לדייק מחדש: מה שהשתקף מהתגובות שלך הוא ניסיון להכניס מורכבות לשיח — לא לבטל משיכה חיצונית, אלא לשים אותה בתוך תמונה רחבה יותר של התאמה, קשר ואישיות.

מעריך את זה שעמדת על הדיוק, כי זה באמת חשוב בדיונים כאלה 🙂

חחחחחהרמוניה
תטהרי גם את שמךזיויק
"דבריי הוצאו מהקשרם" לא יספיק פה
..הרמוניה

אפשר לחזור ולקרוא את ההודעה שלי בשרשור

הAI משמיטים אותי בעקביות,intuscrepidam
אין להם גישה לכל התוכן של השרשור
מסננים אותךבחור עצוב
או שאתה ai בעצמך? 
או גם וגםintuscrepidam
הפיתרון הוא לסובב את הפלאפוןארץ השוקולד
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

האמת רק פעם אחת😅נו, ההוא מהזה
ובערך באמצע הדרך בינינו אבל זה כי היא ישנה אצל חברה שלה אז הגעתי לשם...
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

אוקיי, מקבלת.Lavender

הוא לא התאים בתור בעל כי היה לו "באג" בתקשורת הבינאישית לפעמים.

היה לו קטע שהוא יכל לראות את העולם כשלילי, שאנשים פועלים רק לפי אינטרסים, גם לא עניין אותו להסביר את עצמו אם אנשים התעצבנו עליו, קיצור כל מיני שריטות כאלה שקשה להגדיר.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך