מצוברחת ואכולת רגשי אשם (כותבת ובוכה)תפוחים ותמרים
הערב קיבלתי טלפון מהמחנכת של הבכורה (כתה ד). בית הספר רוצה להעניק לה טיפול רגשי.

באמת הכנסתי אותה קטנה לביהס (ילידת סוף דצמבר). לפעמים אני עדיין מצטערת על זה. היא היתה בשלה לגמרי מבחינה רגשית וחברתית. מבחינת ההתמודדות עם יכולת ההתארגנות והדרישות הלימודיות - קשה לה עד היום.
זה חשוב לה והיא מאד משתדלת.
אבל
א. מההתחלה קוטלגה
ב. סובלת מבטחון עצמי נמוך (זה מה שהכי מכאיב לי כאמא שלה)
ג. יש לה קשיים אובייקטיביים

בזמנו כשהיא אמרה לי שהיא *הכי גרועה* בכתה בחשבון לא יכולתי לשאת את זה, ובמשך כמה שבועות אספתי אותה מוקדם כל יום ותרגלתי איתה חומר מתקדם יותר משל הכתה, שעד היום היא שולטת בו מצוין ועוזרת לכל החברות.
כלומר, אין לה בעיה אמיתית של יכולת, הקושי טמון במקומות אחרים.

ועכשיו, כשהבית (עדיין....) בשיפוצים (מאז ראש השנה), אני מחר מתחילה תשיעי, בעלי במקביל התחיל משרה חדשה כשכיר וגם פותח עסק עצמאי --------

אני לא מספיק פנויה לקשיים שלה, ודורשת ממנה לגדול מהר מכפי יכולתה.
למשל:
היא באה אלי למיטה בבוקר ואני עושה איתה תרגול לקראת הבחינה עוד לפני שאני קמה.
היא הולכת עם אחיה לבד ברגל לבית הספר הלוך וחזור.
היא הרבה פעמים מכינה לה כריך בבוקר.
הרבה פעמים היא מרגיעה את האחים הקטנים שלה.
היא תמיד עוזרת לי בכל דבר בבית (לאסוף עם יעה את הערמה, לאסוף כביסות וכאלה).
נו..... היא בכורה

ואז בשיחה עם המחנכת פתאום זה הכה בי עד כמה אני לוקחת כמובן מאליו את העזרה שלה ואת טוב הלב שלה ושאני שוכחת שהיא רק ילדה קטנה.
אני ממש לא עושה את זה מאטימות או מרוע. אני אוהבת אותה עד עמקי נשמתי.

ובבית הספר הם רואים שהיא מגיעה עייפה, שלפעמים היא מאחרת כי אח שלה הולך יותר לאט ממנה ואני לא מספיקה לארגן אותם מוקדם, רואים שאין לה מספיק מקום ורוצים לשלוח אותה לטיפול רגשי כדי שיהיה לה מקום שאני כאמא שלה לא מצליחה לתת לה.

אני כותבת לכן ובוכה.
זה רק יהיה יותר גרוע.
נורא קשה לי אחרי לידה.
אני לא יודעת להתחלק טוב.
אני ממש משתדלת, ותמיד מדברת איתה, מלמדת אותה, ואנחנו צוחקות המון יחד. רק לא ראיתי בכלל כמה אני מעמיסה עליה. ואני עצובה. ומאוכזבת מעצמי. נורא.
חיבוק גדולככה.
אני עוד לא שם, אצלי הם קטנים יותר
אך מקריאה חטופה יכולה להמליץ כעזרה ראשונה על התארגנויות כמה שניתן כבר מהערב: הכנת האוכל בערב, הכנת בגדים בערב וכדומה. זאת ממש הצלה בעתות לחץ.
מעבר לכך, מאחלת לידה קלה ובידיים מלאות והרבה כוחות לגדולה-קטנה
יקרה.. לא יודעת מה לומר לך.. מה שאנחנו עושותבתי 123
בתור אמהות אף פעם לא טוב אף פעם לא מושלם ותמיד עם המון מצפון
צריך להתבונן בהשגחה העליונה שהורידה את הנשמה הטהורה של הילדה הזו בדיוק להורים האלו הקב"ה יודע בדיוק מה היא צריכה
אם נראה לך שהבעיה היא שאת מעמיסה עליה תנסי לשנות את זה תמיד אפשר למצוא פתרונות אני חושבת שזה בסדר גמור לתת לילדים הגדולים לעזור בתנאי שגם מצ'פרים אותם והם יודעים שיש להם יותר חובות אבל גם יותר זכויות משאר הילדים
רק באמת לעשות מאמץ שזה לא יבוא על חשבונם.. איחורים לבית הספר ועייפות
בקשר לטיפול הרגשי אני לא חושבת שאת צריכה לקחת את זה למקום שזה משהו שאת לא יכולה לתת לה לכן היא המליצו לה על זה.
רק דבר אחדבת 30
הם רוצים לתת לה משהו שאת האמא לא מצליחה.
ככה כתבת, וזה מאוד מכאיב לך.
אבל אולי תסתכלי על זה אחרת.
קודם כל- אם טיפול רגשי יעזור לה- זו הזדמנות נהדרת! במקום להיסחב למרכז טיפולי פעם בשבוע ולשרוף בוקר או צהריים בגלל שעת הטיפול, יש לך עכשיו טיפול בתוך בית הספר- מעולה!!
שנית- את לא צריכה בכלל להרגיש רע או לא מספיק אמא טובה. אני בטוחה שאת אמא נהדרת. אבל כל אמא, נהדרת ככל שתהיה, היא רק בנאדם.
וכל בת בכורה, מהממת ועוזרת ככל שתהיה, היא גם רק ילדה.
אם יש משהו שצריך תיקון- בהפחתת העומס עליה- את יכולה לתקן את זה.
אבל אל תחשבי שגרמת לה נזק שבגללו היא צריכה טיפול. המצב בבית היה כזה שנהיה עליה עומס, והיא צריכה להשתחרר ולחזור למקום הנכון שלה, זה הכל. ממש לא סוף העולם. וממש לא מצב בלתי הפיך.
יש הרבה ילדים שצריכים טיפול, מכל מיני סיבות.
גם הבת שלי בכיתה ד' ומאוד מאוד שמחתי כשהמחנכת הציעה טיפול רגשי. אני יודעת על עצמי שאני לא מצליחה להגיע אליה בדרך הנכונה תמיד, וטוב לי לדעת שבמקביל למאמץ שלי מולה- יש עוד גורם מקצועי שעוזר לה ומצמיח אותה.

בקיצור- אל תשפטי את עצמך בחומרה!
את כזו אמא משקיענית!!חרות
רק רוצה לחזק אותך, אני ממש מתפעלת מכל מה שאת משקיעה בה, אני לא מצליחה להגיע לרמת השקעה כזו...
ובקשר לטיפול- זה ממש לא בגלל שאת לא יכולה לתת לה, היום המון ילדים מקבלים טיפול רגשי כדי לחזק אותם (כתבת שיש לה בעיה של דימוי עצמי נמוך... זה לא בגללך ובטיפול יעבדו על זה)
גם הבת שלי מקבלת טיפול רגשי בגלל בטחון עצמי, ומעולם לא חשבתי להאשים בזה את עצמי... אני שמחה שהיא מקבלת סיוע ושיש עוד אנשים שעוזרים לה...
המון בהצלחה!
נהנית כל פעם מחדש לקרוא אותך ומקבל ממך השראה..
טיפול רגשי זה ברכה וזה לא רע!טארקו
זאת יכולה להיות מתנה מדהימה לילד.
בלי קשר למה שהוא מקבל או לא בבית.

ואת לגמרי אמא מדהימה, אין לך מה להלקות את עצמך.
יקרה מאודמחכה עד מאוד
יש לי גם בכורה סביב הגיל הזה....והיה לי מאוד קשה מול ביהס איתה והבית. סביב סוף הריון ולידה..... דרישות שלא עמדתי בהם כמו שב וכדומה...אכלתי את עצמי בייסורים מצפון הלכתי לכמה פגישות למישהי שממש הרגיעה אותי.היא בעיקר אמרה לי ואני אומרת לך: את בתקופה קשה!! אבל זה זמני!!!
בעזרת השם תלדי,תתאוששי ותראי איך יהיה לך כוחות להרבה יותר נתונים מעכשיו...והיא ממש צדקה ילדתי ואט אט חזרתי לכוחותיי הנפשיים...
לגביי טיפול רגשי אני באה(עובדת) מתחום זה וזה מתנה!קחי ב2 ידים וזה לא אומר עלייך כלום
תחזיקי מעמד
חיבוק גדול! 🥰חדשה כאן 1
את אמא מהממת!
אני לא מספיק מבינה, אבל חיבוק גדולמק"ר
ברור שאת אמא מהממת, זה זועק מכל אות ואחת שכתבת כאן עכשיו, ובעבר.
אצ אישה מדהימה וחזקה, חכמה ואשת חיל.

אישית לא רואה מדי בעיה בכל מה שכתבת שהיא עושה, אם היא עושה את זה בשמחה, ומקבלת ממך יחס אוהב ומשקיע (משמע היא לא רק "מנוצלת")
ילדים עוזרים להורים שלהם זה טבע העולם.

ווואי את כבר בתשיעי, זוכרת את ההודעה שכתבת כאן על הנס של ההריון שלך!!
נכון, הוא עדיין לגמרי נס בשבילי!תפוחים ותמרים
תודה על העידוד ועל המילים החמות ❤
יקרה ,אביול
רק מההודעה שלך רואים כמה את משקיעה ואוהבת.
וכשמחברין את זה לכל ההודעות שלך פה- את פשוט אשת חייל מהממת!!!
אז יש עכשיו תקופה קצת קשה, אני חושבת שכדאי להסביר למחנכת את המורכבות ושזו תקופה.
לחשוב ברצינות האם היא זקוקה לזה.
מה שתיארת לא מצדיק טיפול רגשי, אם כי זה לא דבר רע בכלל...
אשמח להמשיך לכתוב כשאוכל. בהצלחה!
למחנכת שלה יש 5 ילדים בעצמהתפוחים ותמרים
והיא מאד מבינה את הטלטלה גם לקראת הלידה וגם אחריה.
בעלי מאד מתנגד לטיפול, חושב שהיא לגמרי בסדר, מאוזנת המקסימה.
היום דיברתי איתה שאם יש דברים שמפריעים לה אני כאמא שלה רוצה לשמוע עליהם. והיא ענתה שהיא "ילדה טובה".
הסברתי לה שהיא *רק* ילדה, שחשוב לי לדעת על כל דבר, קטן כגדול, שמטריד אותה, ושגם אם אני לא יכולה לפתור עבורה משהו, אני לכל הפחות יכולה להשתתף.
טיפול זה ממש לא רק לילדים בעייתייםטארקו
וטבעי שיהיה לה יותר קל לשתף מישהו חיצוני, זה לא הופך אותך ללא רלוונטית, זה פשוט מענה אחר.

ספציפית לגבי קושי חברתי טיפול הוא מענה מצוין והוא ממש לא תחליף לחיזוק מהבית, אלא בנוסף!

לדעתי קחו את ההזדמנות, זו מתנה מדהימה שרוצים להעניק לבת שלכם!
טיפול זה מתנהלעניין0
גם אם היא לא צריכה את זה מאוד. זה עוד תשומת לב ייחודית. למה לוותר על זה?

שימי לב,
את בסוף הריון
מתחילים לשמור שבת
התפקוד שלך בבית השתנה
בעלך עם בעיות בריאות
הרבה מאוד שינויים שלא קלים לך, ובוודאי שלא לביתך הבכורה (!).
וכרגע, מה לעשות, יש לך פחות פניות.
זו המציאות, זה קורה לכולם. לבת שלך הציעו מתנה שתקל עליה את התקופה.
שימי לב לרגשות האשם והסטיגמה שמפעילים אותך פה, לנסות לשדר לבת שהכל כרגיל ואת בעצם לגמרי פנויה.
אבל מה שכנראה קורה, שהבת שלך מרגישה אותך היטב, לפעמים אפילו יותר ממה שאת מרגישה את עצמך, והיא שומרת על הבגרות והאחריות - משתפת אותך כדי שתהיי רגועה לגביה, משתפת כי ביקשת,
אולי גם משתפת באמת, אבל עוד מעט תלדי ויהיה לה שוב חודש וחצי בלי פניות.
ככה זה!!!
ילדים יכולים לעמוד בזה.
טיפול יכול לעזור להם לעבור את התקופה, במיוחד כשאנשי חינוך רואים צורך.
כמו שאנחנו כמבוגרים מוצאים דרכים לעזור לעצמנו בתקופות קשות.

אני יכולה לומר לך, שלאמא שלי היה דכאון אחרי לידה,
הדבר הכי הכי הכי חכם שהיא עשתה בחייה - לשלוח אותי לטיפול פסיכולוגי (לפני שני עשורים ויותר, כשזה היה הרבה פחות מקובל).
בלי להצטער, בלי להרגיש אשמה, בלי לחשוב שהיא אמא גרועה או "מה זה אומר עליה שהיא הולכת לפסיכולוג ילדים" ו"מה יהיה איתה".
מנקה את כל הרגשות התוקעים, ומתמודדת עם המצב כפי שהוא.
אני הייתי ילדה נפלאה, מסתדרת, לומדת, הכל. ובפנים היתה בדידות צורבת ומטען רגשי ועומס ואחריות כבדה שלקחתי על עצמי ולא ידעתי לתמלל לאמא את מה שקורה לי בפנים. כלפי חוץ הייתי בסדר גמור. למזלי היא קלטה את הצורך ושלחה.
היתה לי פינה חמה בתקופה של שינויים ואתגרים משפחתיים משמעותיים.

איזה תשובה מהממת..אורוש3
תשמחי שהיא מקבלת בחינם משהו שהיית משלמת עליו אחרת הרבהחילזון 123
מאד כסף...
זה מצויין שיהיה לה בביס משהו שיתן לה עוד קצת ביטחון, בדכ גם הטיפולים האלה בביס זה בקבוצה קטנה אז זה בכלל נחמד מאד

ובכללח יכול להיות שאת יכולה לשפר את ההתנהלות שלכם בצורה כלשהי , אבל אל תעמיסי על עצמך ככ ככ הרבה יסורי מצפון.
מותר שהיא לא תהיה מושלמת...
רגשי אשם זאת צלחת פטרי לדברים לא טובים.דינהדינה
בשבילך ובשביל ילדתך, אל תשארי שם.
אנחנו לא אמהות מושלמות, אנחנו עושות כמיטב יכולתנו ולעיתים מפספסות. קיבלת שיקוף מהמסגרת על הילדה שלך, תשתמשי בו כדי לקחת אחריות על הסיטואציה שנוצרה מתוקף כל הנסיבות שתארת. את הטיפול הרגשי קחי בשתי ידיים, לא נולד הילד שתשומת לב מקצועית במסגרת הגדולה לא תועיל לו, ואת מה שדורש תיקון בעינייך בהתנהלות המשפחתית שלכם קחי על עצמך לתקן- הגעה בזמן, פחות אחריות בבוקר, מה שאת מזהה כנקודה שיש לשנות.
וזהו. תנשמי ותשחררי. את לא אמא רעה, לכל מקום במשפחה יש יתרונות וחסרונות ובכורים זה קטגוריה בפני עצמה, וזה תמיד מסובך יותר.
גם אני עצמי בכורהתפוחים ותמרים
ובאמת מורכב יותר להיות ראשונה. אני הרגשתי את זה חזק מאד גם בשנות העשרים לחיי ואפילו מאוחר יותר, ולי יש רק אחות אחת.....

תודה על השיקוף לגבי רגשי האשם והנזק שטמון בהם. אחותי, שקרובה אלי מאד ומכירה היטב את בתי, אומרת שבאמת יש לה נטיה להתלונן בחוץ ופחות בבית, ושזה הדבר הראשון שכדאי לשנות. היום דיברנו על זה ואשתדל להישאר קשובה כמה שיותר.
יקרה את אמא מדהימה ורגשי אשם לא יובילו אותך לשום מקוםמיואשת******
בסדר, אני מקבלת חלק ממה שאת אומרת יש דברים שאת יכולה להוריד ממנה, וטוב לשבת ולחשוב
אבל את אמא מיוחדת מאד, ובית הספר מאיר את
עיניך למשהו שלא שמת לב אליו, לכולנו יש נקודות ורגעים כאלו בחיים ומה שחשוב הוא לא לבכות על העבר אלא לחשוב מה באמת אנחנו רוצים שיקרה ואיפה להשתפר
כל החיים כל החיים יש מקומות שפתאום אנחנו חושבים מה עשינו אולי הגמנו וכו
זה לא שהיא שנים בנקודה הזו של העומס איתך, אז היו עכשיו חודשיים קשים יותר , בסדר. יופי, האירו את תשומת ליבך וזה ישתפר. זהו. לא קריטי.

לא מבינה בטיפול רגשי אבל אולי זה נחמד וטוב

אןבייקטיבית לדעתי ילדה בכתה ד בהחלט יכולה ללכת כל יום לבית ספר עם אח שלה- אכן האחריות עלייך שהוא יהיה מוכן מוקדם . אוקי
יכולה בהחלט מדי פעם להכין סנדויץ , לגמרי. נורמלי
יכולה חצי שעה ביום להקדיש לאיסוף משהו או סתם עזרה בבית
הכל טוב לא נשמע שום דבר קריטי
כן כדאי לשים לב ששאר הילדים עוזרים גם - בשביל כולם, בשבילך בשבילה ובשבילם.
כדאי לשים לב שיש לה כל יום זמן פנוי לעצמה לשחק וכו, ושהאח מוכן מוקדם מספיק בבוקר
זהו
הכל טוב
כל שיחה מבית הספר תמיד מערערת אותנו מאד לדעתי האישית כי לא יצאנו מזה עדין שמורה ומנהלת זה משהו מפחיד כזה (אני לפחות ככה) אבל האמת היא שהמורה היא אשה טובה כמוך שרוצה לעזור וזהו. אולי היא מגזימה קצת גם..... אז אמרו בבית ספר. יופי. לא תורה קדושה
שבי ותחשבי מה מתאים לך ומה לא
תגידי למורה כל הכבוד על הערנות
תגידי לעצמך כל הכבוד לי אני אמא מדהימה
ולילדה שבא מהממת
תשני מה שמתאים לך תזרקי לפח מה שלא
ושלום על ישראל
לכי לישון יקרה את עוברת
תקופה ממש ממש ממש מאתגרת. עוד מעט יהיה יותר טוב
❤️❤️❤️
❤❤❤תפוחים ותמרים
תודה יקרה, כתבת כל כך ברגישות, היום חשבתי המון על השיחה ועל הכוונה של המחנכת ושל המערכת כולה. בטוחה שהכוונה טובה, בכל זאת נרתעת מטיפול רגשי על ידי סטודנטית, אני כשלעצמי לא הייתי לוקחת אותה לשום סוג של טיפול בשלב הזה, אפילו שעמוס ומורכב בזמן האחרון.
אני גם נותנת לה המון חופש מהצד השני. היום הלכה לגמרי לבד לחנות לבחור מתנה לחברה, עם תיק וארנק משלה, וחזרה מאושרת. כמו כל בכור יש המון דברים שהיא עושה ראשונה, לטוב ולרע.
אני בכתה ה' הייתי נוסעת כל יום באוטובוס עם אחותי (ב-א') לבית הספר. אף פעם לא הרגשתי שזו מטלה, הייתי גאה להיות הגדולה ולהיות אחראית עליה.
כן צריכה להקדים קצת את שעת היציאה בבוקר שלא תילחץ ויוכלו שניהם ללכת בנחת. היום סופסוף גם הצלחתי להרדים אותם מוקדם יותר, הידד 🙂

עכשיו קבורה בהררי חפצים לארגון/מיון/מסירה.... מקווה כל כך שנסיים את השיפוץ עד אמצע תשיעי.
חיבוק גדול גדול!!מחי
אמרו לך דברים כל כך יפים ונכונים אז לא אחזור על זה שוב, רק חיבוק!
ותמיד עוזר לזכור שה' בחר לתת לך את הילדה הזו כי את האמא הכי טובה בשבילה, ומהתובנה הזו רק לצמוח יותר
תרגישי טוב!!
זו תובנה מקסימהתפוחים ותמרים
אני מאמצת.
רגילה לחשוב את זה על בעלי (הרבה פעמים, באופן משונה, דווקא ברגע של כעס..) שאני הכי נכונה עבורו והוא הכי נכון עבורי עם *ובגלל* הקשיים הספציפיים שלנו.
פחות יוצא לי לחשוב את זה על הילדים שלי.
כי אני מרגישה שאותו בחרתי, והם פשוט צומחים להיות מי שהם.
וואומחי
דווקא לא חשבתי על זה בהקשר לבעלי, נתת לי תובנה מהממת בחזרה בהחלט מאמצת
מדהיםבשורות משמחות
כמה רגישות יש לילדה שלך כלפי המשפחה, אבל אולי באמת מידי פעם לתת לה להתאוורר, לחלק משימות לשאר האחים. אולי אפילו ליזום איתה יום כייף ולא ללכת באותו יום לבית הספר (את כותבת שאין לה בעיה להשלים איתך חומר).
היא ילדה כל כך משפחתיתתפוחים ותמרים
עוד לפני ששמרנו שבת, אם פעם חיפפנו ואכלנו פשוט ביום שישי או בלי מפה היא מיד היתה מתכרכמת. אני בדיוק חושבת על לקחת אותה איתי לבוקר של אמא ובת.
בוקר של אמא ובת יכול להיות הזדמנות נהדרתטארקו
בלי לחץ שתדבר.. פשוט לצאת, לשבת על גלידה, אולי קצת קניות או פארק נחמד או משהו חוויתי..
וואו את נשמעת אמא מדהימה.כבר אמא
נקודת מבט שונהרינת 29

לדעתי את מגדלת ילדה עצמאית וחרוצה שיש לה מקום ממש חשוב במשפחה. כל הדברים שהיא עושה ממש מעצימים אותה ומסבים לה גאווה (ככה אני הרגשתי כשהייתי היחידה מבין כל החברות שלי שהיו לה תפקידים קבועים בבית).

יש לה גם את המקום להיות ילדה: לקבל עזרה כשצריך, לצחוק עם אמא וכדו'.

למה את חושבת שזו כזאת מעמסה להרגיע אח קטן או ללכת ברגל לבית ספר? (אלא אם כן מדובר בהליכה של יותר מעשרים דקות)

אשכרה אמרו לך שהילדה צריכה טיפול רגשי בגלל שהיא מאחרת לבית ספר ומגיעה עייפה? נשמע לי הזוי.
אולי מדובר בפרשנות שלך ובית הספר פשוט רוצה לחזק לה את הבטחון העצמי או משהו כזה? 

אגב, יש לי בת בכורה בגיל דומה שלא עוזרת הרבה בבית ואני ממש מרגישה שעשיתי טעות בחינוך שלה ושחבל שהיא כ"כ "מפונקת" ולא עצמאית יותר. התחלתי עכשיו לעבוד על זה ולא להסכים לכל בקשה שלה ו"לשרת" אותה. 

^^^לפסקה הראשונהrivki
כל מה שהפותחת כתבה דווקא מחזק בטחון עצמי. ואם הילדה צריכה חיזוק נוסף, אולי זה עיניין של אופי ולא שאימא שלה 'אשמה' שעשתה איתה טעות.
אני גם מצטרפת לפסקב הראשונה,חדשה ישנה
להיפך, המשימות הללו והאחריות שעליה מעצימות אותה ומעניקות לה תחושה של כח ובטחון.
אלא אם כן זה נעשה בלחץ ממך, מה שלא נשמע לי... יכול להיות שהיא כן צריכה טיפול רגשי אבל לא בכלל שהיא עוזרת בבית. אולי יש לה קושי אחר. ממש לא להאשים את עצמך!
קודם כל חיבוק ענקי לך גם לה..אני זה א
את אמא מקסימה וכבכורה נכון שלפעמים יש עליה יותר עומס אבל אני לא רואה את זה כשלילי.
להיפך זה יכול ממש לבנות אותה.
צריך רק לדעת לתת לה זמן שלה איתך לבד בלי קשר ללימודים שיחזר אותה בפן הרגשי.
סתם נניח ללכת לגלידה או בית קפה את והיא לבד וסתם לדבר ולחזק זה מאוד חשוב.
גם ביומיום להחמיא לה על כל העזרה היא נותנת לך.
אל תרגישי שאת לוקחת לה את הילדות להיפך את בונה אותה כאדם מתחשב ועוזר.
אל תאכלי את עצמך ילדים בגיל שלה מגיבים מאוד מהר לשינויים אז מעכשיו תשתדלי יותר לשים לב ותראי איך כל כך מהר יהיה שיפור.
את לא אמא עה ובטח לא עשית את זה מרוע.
ברור שאת אוהבת אותה וכולנו לפעמים טועים ומפספים.
אל תחשבי שמקטלגים אותה תחשבי עלזה שרואים אותה שדואגים לה. טיפול רגשי זה לא רע זה יכול מאוד להצמיח. את יכולה גם לבחור לאיזה טפול ללכת. אם פסיכולוג מרתיע אותך לכי על משהו אחר כמו ספורט טיפולי או משהו באומנות.. אני יכולה להגיד לך שכשהמליצו לבן שלי טיפול האינסטינקט הראשוני יה להתנגד אבל החלטתי שלא שאני מקבלת את זה בצורה חיובית. ותוך כדי ברורים איזה טיפול הוא צריך השתדלתי לראות אותו יותר ולהתייחס אליו קצת אחרת בעיקר ברגש. ואחרי חודש כשבאתי פגישה בגן הם אמרו לי את מה שגם אני הרגשתי שהילד השתנה ב360 מעלות והם חושבים שכרגע ממש לא צריך טיפול רגשי והם כל כך התפעלו איך הוא התקדם. ובאמת לא עשיתי משהו מיוחד פשוט שחררתי ולא הלקתי את עצמי על איזה אמא גרועה אני ואיך לא ראיתי.
בהצלחה אהובה מאחלת לך שתראי ממנה הרבה הרבה נחת ושוב חיבוק
תודה לך 💓תפוחים ותמרים
השיחה עם המחנכת באמת הפנתה אותי אליה, הבוקר אכלנו שתינו ביחד בבית (היא התעקשה להכין בעצמה א.בוקר והיתה כל כך גאה), ואחר כך יצאנו לסיבוב רק שתינו, וגם דיברנו על דברים שמפריעים, ואיך אפשר לשפר כל דבר, בעיקר את ההתארגנות של הבוקר, ואני כבר מרגישה הקלה גדולה, שאני כן מצליחה לראות אותה, ושמחה שהנחה את והי6עצת היו מספיק עירניות לשים לב ולהפנות את תשומת לבי.
ב"ה אמא וגםאחרונה
את נשמעת אמא נהדרת.
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי הגיוני מאודממשיכה לחלום
במיוחד אם אתם מנסים לאכול בריא
מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושיאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמתאחרונה
מחפשת המלצה למתקן מגנטי לניקוי חלונותרוני 1234
מכירות משהו מוצלח?
טוב אולי אתן מנקות בדרך אחרת…רוני 1234
אז מה השיטה שלכן?
השיטה שלי הכי פשוטה -מתואמת

לא לנקות🤭

דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...

חחח זו גם היתה השיטה שלירוני 1234
אבל אני כבר מתגעגעת לנוף המהמם שפעם ראו מהחלון שלי
הנוף מהחלונות שלנו הוא בנייניםמתואמת

אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭

(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)

חח בול. גם שלי😅השקט הזהאחרונה
אני מכירה את הרובוט מעליאקספרסטארקו

הוא ממש חמוד

לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים

אבל ממש אחלה

אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.

יש לי כזה ואני ממש לא אוהבת...וואלה באלה
אולי הוא מנקה אבל משאיר סימנים של עיגולים על כל החלון
תולעיםאנונימית בהו"ל

לבת שלי כנראה יש תולעים...

לא רואים אותם

אבל היא ישנה ממש ממש לא רגוע

וכששמתי לה כמה לילות וזלין בפי הטבעת היא נרגעה

מה אני אמורה לעשות עכשיו?

לבקש מרשם לוורמוקס?המקורית
וורמוקסאיזמרגד1
ואם יש לך שמן אתרי הדס ולבנדר אפשר לערבב עם. שחת החתלה ולמרוח, זה גם עוזר
יש דרך לדלג על הטיפול התרופתי?אנונימית בהו"ל
או שהניסיון שלכם אתם לא ממליצות?
אצלי לפעמיםמישהי מאיפשהו
אני שמה כמות גדולה של משחת החתלה בפי הטבעת כדי שלא יצאו (זה אמור לשבור את מעגל ההדבקה) וזה עזר לקצת זמן. בסוף איכשהו הגעתי לורמוקס, גם אם לא בהתחלה... (בדיוק שבוע שעבר הוצאתי אחת ושמתי משחה כמה ימים ויש שקט - נקווה שימשיך כך חח).
אז לשאלתךמישהי מאיפשהו

זה יכול לעבור גם בלי ורמוקס, כי אם קוטעים את מעגל ההדבקה זה פשוט נגמר.

פשוט אצל ילדים זה יותר קשה כי הם מגרדים וגם יש פחות הגיינה בשירותים וכו ובורמוקס בד"כ את גומרת את הכל במכה - עד הפעם הבאה 🙈 

את יכולה לנסותאיזמרגד1

דבר ראשון זה לוודא שאין הדבקה חוזרת- על הבוקר לנקות טוב עם מגבון, לשטוף ידיים עם סבון כל פעם אחרי שהולכים לשירותים ונוגעים באיזור, לגזור ציפורניים

אני כמה פעמים שמתי את השמנים אתריים והמשחת החתלה שכתבתי לך פעם וזה עזר

לאכול גרעיני דלעת טחונים גם עוזר

אם תראי שעובר שבוע נניח ןניסית הכל ולא משתפר- תפני לוורמוקס (כדאי לבקש מרשם מראש ומקסימום לא להוציא אותו...)

אסור לערבב עם משחת החתלה (לא טבעית)תלמיםאחרונה
המשחת החתלה אמורה להיות על העור, והשמנים חודרים את העור ומגיעים לדם, ואז החומרים שבמשחה הלא טבעית אם מערבבים נכנסים גם..

אולי יעניין אותך