אני חושב שליהודי יש יכולת דרך מחשבה ודיבור ממש לפעול ברובד המציאותי האישי, וברמות מסויימות אפילו להשפיע על מציאות גם של אחרים,
וידוע כבר על סיפורים על הבעל שם טוב ועוד הרבה צדיקים אחרים בנושא ואפילו הרבי מליובאוויטש ששינה הרבה דברים במציאויות של אומות וציבורים על ידי דיבור וכוונה והסיפורים האלה הם נתון שפשוט קיים, כמו ששינה את המנון צרפת ועוד מיני סיפורים כאלה ואחרים רבים...
מעבר לזה, אני מבין בפשטות ותמימות שאם הפעולה שבראה את העולם הייתה במחשבה ומאמר (דיבור) ובעצם האדם נברא בצלם אלוהים שנשף בו נשמת חיים ובזה הפך לשותפו של ה' בעולם אני מבין ומאמין שחוקי העולם וטבעו שנוצרו במחשבה (טהורה) ודיבור (שאותו דיבור היה בעצם בשפה העברית אמיתית/תקנית/מקורית וכו' וכו') הם יותר מסתם יכולים להשפיע בעולם,
הם ממש מחזיקים ומקיימים אותו...
ולא סתם רואים כמה חזל היה חשוב להם עניין של חינוך ילדים למחשבה טהורה על ידי לימוד תורה
שהורו על הקמת כמה שיותר תלמודי תורה ומלמדים
"להגדיל תורה ולאדירה" וחובת לימוד תורה שקודם כל חייב אדם ללמד בנו תורה לפני שהוא בעצמו לומד וחייב לשים אותו אצל מלמד התינוקות,
ושאפילו לצורך בניית המקדש שכולם מחוייבים בו, תינוקות של בית רבן פטורים,
ולמה?
כי אין העולם מתקיים אלה בהבל פיהם של תינוקות של בית רבן...
שמחשבתם טהורה ומימילא דיברהם מחזיקים את העולם שנברא במאמר ודיבור כזה.
לכן אני מתפלל תמיד לה' יתברך שיתן לי מחשבות לב ושכל טהורות ונכונות ומכוונים בדברי הנהגת עולמו/תורתו,
ושיזכה אותי להיות כמו תינוק של בית רבן😋 שמחשבתו תמיד אמיתית וטהורה, ומקיימת!
ולכל אלה שקצת מסתפקים בדבר, אני לא בא להתווכח כי באמת רוב הסיכויים שזה לא יתרום כלום לשום צד חח
אני בסך הכל רוצה לתת איזה נקודה קטנה מזווית מבטי המצומצמת, אז מי שרוצה שיתייחס לדברים ומי שלא אז שפשוט יגלול למטה🤗
תחשבו על זה שבגלל ששכל זה דבר מוגבל וטבע והיקום זה דבר שהוא אין סופי אולי לחשוב רק ואפילו לחשוב לרוב דרך השכל זה דווקא לא רציונליות,
ואפשר לראות שאחרי כל הבלאגן סביב מכניקת הקוונטים נוצרו כל מיני תאוריות מדעיות שונות שנותנות ממש מקום למיסטיקה (אני אישית שונא את המילה הזאת) וחלקן ממש מבוססות מיסטיקה ועוד ועוד אנשים רוח מפסיקים לשלול מציאות אלוהית (עוד מונח שאני שונא חח) כי באמת לאט לאט אנשים מתחילים להבין
(באיחור לדעתי אבל מהי דעתי 🙃)
שכל ה"מדע הטהור" בעצם קשקוש אחד גדול שמשתנה מעט לעט בעקבות תרחישים חדשים שמתגלים והתקדמות טכנולוגית שמאפשרת מחקרים והבנות חדשות בנוגע לתפיסות ישנות...
בקיצור אי אפשר לסמוך באמת על מדע שקורא לעצמו בדויק ומחליף גרבים כל כמה זמן ואי אפשר היום באמת לשלול דברים בצורה נחרצת...
ושאדם במיוחד יהודי משתמש רק בשכל בסוף הוא יגיע לדברים שיראו לו הכי נכונים בזמן שהוא חיי באיזה בועה, יהודי צריך לתת מקום לתבונת הלב שקיימת בו ולהבין שמוח שליט על הלב זה ברגשות פיזים,
ושבעצם הלב הוא זה שמגיע למסקנות והמוח הוא זה שמאזן ובוחן את זה על פי נתונים חצוניים ובודק איזה סוג של רגש זה, אחד כזה שבא לבלבל אותנו או אחד כזה שמגיע ממקום אמיתי ונכון.
(חשוב לי לציין, לא בעל דעה אני, ולא באתי לנסות להשפיע בשום צורה על אף אדם וממש לא בא לי להכנס פה לוויכוח עם מישהו😅🙏,
כל זה נרשם מתוך מקום של צורך בשיתוף של רגשות ואמונות שלי עקב הזדהות עם דברי פותחת השרשור שתחי')
שיהיה שבוע טוב לכולם! ושנזכה לעובדו באמת מתוך כוונה אמיתית ודיבור מתוקן!