בא לי לספר ואין זמן בנפש ואין מקום
אתם לא יודעים מה היה אתמולחסוי מאוד
חיב לספרהשאלה.
אני לא אנסה לכתוב יפהחסוי מאוד
כי דברים חזקים אני אף פעם לא מצליח להעביר בכתיבה. נספר עובדות פשוטות //
החברים מהישיבה הרימו התוועדות בפעם השניה. באותו מקום. בית כנסת "אוהבי ציון" בנחלאות של הבנאים. מקום מדהים. מיקום מדהים. ליל שישי. הפעם הגיעו חברים אחרים. ולא כ"כ חוויתי את המשבר שהיה לי בפעם הראשונה (כ"כ רציתי לכתוב לכם על ההתוועדות - נסיונות פעילים).
אבל זה עדיין הזיה. אנשים שלא זכרתי שקיימים בעולם. ואפילו לא עברו שלוש שנים... פשוט לא להאמין כמה קל לשכוח וכמה מוזר להיזכר.
התוועדות שעושים אחרי הישיבה היא הרבה יותר בוגרת. אנשים יודעים לשתות. הם לא עושים שטויות. אבל לי זה כן היה חסר קצת. כל ההתפרקות הזאת. ושתיתי. לא הרבה. אני אף פעם לא שותה עד לשכחה ולהקאות. אבל בהחלט הייתי מבושם (שלא כמו שאר החברים...). קצת מסוחרר. קצת לא פה. פטפטתי המון. ואחר כך יצאתי עם חבר לשוק לחלק מהמרק החם שנשאר לאנשי מהרחוב.. אנשים מעניינים. גם להם בלבלתי קצת את המח. אבל לא יותר מדי. אבל איזה אווירה. אי אפשר להעביר במילים.
זה כל העניינים ביחד: חורף, לילה, ערב שישי, נחלאות. התוועדות. מרק כתום ומרק בצל. מנגנים "הייליגע דב בער" של זושא. קמנצ'ה וגיטרה. האנשים הכי נכונים שיכולים להיות.
לא יכלתי לחזור כל כך מהר. סימסתי לאשתי שאאחר. למזלי היה קוי לילה, וגם חבר נסע איתי. לא חושב שהייתי צריך שמירה אבל זה תמיד טוב שיש לידי מישהו אחרי ששתיתי.
ה"רשימו" עדיין פועם. מה לעזאזל עושים איתו עכשיו?
יפההשאלה.
גם לי יש מחשבותהשאלה.
את הרעיונות החסידות רצוי להתמיר לרעיונות על הנפש ואז אישה יכולה לקחת אותם למקום שלה.
כל שימוש אחר בהוראות החסידים מועל במהות האישה
גדלתי על זה, ולכן מזקקת
למה את מתכוונת כשאת אומרת שזה לא שייך לנשים?חסוי מאוד
אפשר להבין את זה בכל מיני אפשרויות;
שהחסידות לא מאפשרת לנשים להתוועד למרות שהאשה כיום דווקא כן מעוניינת בכאלה דברים?
או להפך, שהחסידות דווקא מעודדת את הנשים להתוועד אבל זה באמת לא הולם את האשה?
שהחסידות שולחת את הגבר אל הרבי ואל ההתוועדויות ומשאירה את האשה לבד בבית?
בהקשר זה, קראתי ב"קרוב אליך" של שבת שעברה על הספר החדש של הרב ניר מנוסי.
נשמע פחות או יותר כמו מענה חסידי (או ליתר דיוק - חבד"י גינזבוריסטי - ) ראוי לפמיניזם.
ניר מנוסיהשאלה.
כל עולם המושגים וההנחיות החסידי לא הולם את נפש האישה. עוד לא תורגמו הדברים לשפה נשית, היום הגישה היא גברית מאוד ולא פנימית עבור נשים.
נשים בדתל החסידי כן מתקדמות יותר ומצליחות לקרב את הדברים יותר לשפת נשים
אכן אין ספק שיש חילוק בין החסידות הדתל"יתחסוי מאודאחרונה
לחסידות החרדית
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות