איך זה שליברמן לא יורד בסקריםמיכאלצ

כאילו, מי שהצביע ליברמן בפעם הראשונה, חשב שיקבל ממשלה שנלחמת בערבים. מי שהצביע ליברמן בפעם השניה, חשב שיקבל ממשלה שנלחמת בחרדים. אבל מי שמצביע ליברמן בפעם השלישית, מה הוא מצפה לקבל? עוד בחירות?

זה לא ממש מדויקה-מיוחד

מי שהצביע לו בפעם הראשונה אלו הבייס שלו. העולים החדשים\ותיקים מרוסיה המבוגרים שכל הנושאים האחרים לא ממש בראש מעיניהם 

עכשיו הוא קוטף את פרי ההסתה של עשרות שנים

אגלה לך סוד:ספק

הוא רוצה להקים ממשלה בלי החרדים ובלי הציונות הדתית - ויש לא מעט אנשים שתומכים בו בגלל זה.

מעניין למה זה... 

אתה מאמין לעצמך?הסטורי
אריה דרעי, הוא אותו אריה דרעי שליברמן עבד איתו כל השנים. את ליברמן ממש לא מטרידים הדתיים והחרדים.

ליברמן פשוט מבין בפסיכולוגיית המונים. שיסוי ושנאה מביאים נקודות. כשמושא שיסוי אחד מתמצה - הוא עובר לבא בתור. פעם זה היה הערבים וכולו דיבורים, כמה שדיבר, הוא לא עשה כלום נגד הערבים (חוץ מהעלאת אחוז החסימה...). פעם השמאלנים, הפעם התור של 'החרדים והמשיחיים'. אם מחברים את זה לדברים שנאמרים מפי אנשי מפלגתו, למרות שאני מסתייג מהביטוי 'אנטישמי' כלפי יהודי איזה שיהיה - קשה להתעלם מהאסוציאציה.
שאל את מצביעי ליברמן למה הם מצביעים לו...ספק

אני מניח שבבועה שבה את חי, לא תוכל למצוא כאלה, אבל נסה לעשות מאמץ... 

ומה חדש?ה-מיוחד

נוספו לו 137 אלף איש. אז מצד אחד זה לא מעט אבל מצד שני יש כאן לא מעט גויים ולא מעט שטופי שנאה כתוצאה משטיפת מוח של התקשורת בארץ. יש כאלה שמוכנים להשבע לך שאברך נשוי בן 20 מרוויח 7500 ש"ח בחודש

שום דברספק

גם לא הבועה שאתה ואחרים בפורום הזה חיים בה.  (ואחרי זה אצל הדת"ל לאומיים מספרים שהתל אביבים חיים בבועה... במדינת תל אביב...)

זה לא משנה כמה אותו אברך מרוויח. זה פשוט לא רלבנטי. 

קח שניה לחשוב איך מרגיש אדם חילוני בסיטואציה הבאה: 

הוא למד כמה שנים טובות, מצא עבודה, מרוויח נגיד 20K. 

זה אומר שהוא משלם בערך 4,000 שקלים בכל חודש למסים. 

יש לו שני ילדים. 

הוא רואה אדם חרדי שלא עובד (לפי הלמ"ס כ-50% מהם לא עובדים) ואם הוא עובד, הוא לא מרוויח מספיק כדי לשלם מסים. (השכר הממוצע של חרדים הוא כ-8000 שקלים בחודש - עם נקודות זיכוי בגלל ילדים, הוא לא משלם כמעט מס כלל ואם כן, אז מעט מאוד). 

לאותו חרדי יש שבעה ילדים. 

אותו חרדי מקבל תקצוב למעונות לכל אחד מהילדים שלו, טיפולי שיניים בחינם, קצבת ילדים וכו'

סדר גודל של כמה אלפי שקלים בחודש. 

אותו חילוני רואה איך הוא למעשה משלם על הילדים של החרדי במקום על הילדים שלו. 

הוא נושך שפתיים וסופג את זה - אבל אז, החרדי גם אומר לו שבעיר שלו, בשכונה החילונית שלו, הוא לא יכול לנסוע באוטובוס בשבת.  

לא רק שאותו חרדי מגדל על חשבונו את הילדים שלו, הוא גם כופה עליו את האמונה שלו. 

לא צריך להיות גוי או שטוף מח כדי לכעוס ואפילו כדי לשנוא. 

זה די מתבקש. 

אין שום צורך בהסתה - רק בפרסום הנתונים והמספרים.

כלומר, באמת ציפית למשהו אחר? 

מה לא משנה? זה בהחלט משנהה-מיוחד

אם שונאים חרדים בגלל שהם לוקחים את כל המיליארדים אז צריך לבדוק אם הם באמת לוקחים את כל המיליארדים. לא?

או שאם מדברים על תקציבים ואומרים לך מה הבעיה? שיקחו מההתנחלויות. אז צריך לבדוק אם באמת זה נכון

זה הכסף הקטן. הכסף הגדול הוא מה שהילדים מקבליםספק

מעונות? חינוך? קצבאות? רווחה? 

וזה באמת מליארדים על גבי מליארדים.

אתה מוזמן לבדוק. 

לפחות בכל הקשור לחרדים. 

מעונות וחינוך אפשר עוד לבדוק.ה-מיוחד

קצבאות ילדים אפשר עוד לעשות השערה. רווחה לא בטוח.

ועיתון זה לא דבר אמין אז אם יש לך רעיון איך לבדוק תגיד. 

כמובן שהכנסות של המדינה ממיסים עקיפים או חיסכון שהמגזר החרדי תורם  אי אפשר לדעת אבל נתמקד בהוצאות המדינה 

גם רווחה אפשר לבדוקספק

למשל, כאן:

https://www.makorrishon.co.il/nrg/online/1/ART2/409/266.html

יש גם דו"חות של גופי מחקר וזו לא בעיה למצוא את המידע. 

כמו כן, כמה עולה התכנית של טיפולי שיניים לילדים? 

גם את זה אפשר לחשב. 

גם שווה סבסוד המעונות? 

קל. 

מיסים עקיפים כולם משלמים - ומי שקונה יותר מוצרי צריכה (לרוב לא מדובר בחרדים), גם משלם יותר. 

כך שבכל מקרה, החרדים משלמים הרבה פחות מסים מהמגזרים הלא חרדים. 

הם גם מקבלים, הרבה יותר. 

במילים אחרות, החילוני מממן את החרדי - כן, זה המצב - ואז החרדי אומר לו שאם הוא רוצה לבקר את סבתא בשבת שייקח מונית כי הוא לא מוכן שיהיו אוטובוסים. 

איך זה אמור לא להיגמר בכעס ושנאה? 

באמת, איך? 

איזה אפשרויות יש? 

שאותו חילוני יגיד: "נו, שויין?"

בא נהיה מציאותיים. 

לא מאמין לכל "גופי מחקר"ה-מיוחד

לדוגמא קניות לשבת זה לא מוצרי צריכה? בגדים? כלי חשמל?

טיפולי שיניים לדוגמא יש טיפולי שיניים תקופתיים שזה נגיד אפשר להגיד אבל טיפולי שיניים כמו סתימות אי אפשר לדעת

לגבי האוטובוס קודם שנגיע לעבודה בצורה סבירה 5 ימים בשבוע (אני אגב משתמש בקארפול), אח"כ נרחיב את זה ללילות ושבעה ימים.  חסרים אוטובוסים וחסרים נהגים אז בוא נכנס לפרופציות. 

מי שיש לו יותר כסף, גם מוציא יותר כסף.ספק

17% מע"מ. מי משלם יותר? מי שקונה יותר. 

זה לא עניין של אמונה, זה עניין של עובדה. 

מי מחזיק שני רכבים? המס על רכישת רכב הוא 100% ואז המס על הדלק הוא בערך 65%. 

אפשר לקבל הערכה די טובה לפי היחס בין מספר הילדים החרדים לשאר ילדי ישראל עבור העלות של טיפולי השיניים. 

למה לדעתך ליצמן כ"כ לחץ על זה? 

כי הציבור שלו הוא זה שמרוויח מזה. 

התכנית הזאת לקחה 65 מיליון שקלים מסל הבריאות. תרופות שהיו יכולות להציל חיים הולכות לטיפולי שיניים כי ליצמן ניסה לקמבן עוד קצת את המצביעים שלו ועכשיו, ועדת הסל שהתכנסה היום, היתה חסרה ב-65 מיליון שקלים. 

הילד של אותו חילוני יכול להיזדקק לתרופה מצילת חיים שעכשיו לא נמצאת בסל בגלל קומבינה שעשו על הגב שלו - אז אתה מצפה שלא יתעצבן? 

נו, באמת - ברגע שיהיה מחסור בנהגים, השכר שלהם יעלה ואז יותר אנשים יצטרפו עד שהשוק יגיע לאיזון - כך קורה בכל מקצוע שלא מצריך יכולות מיוחדות. 

החרדים (והדת"ל בחלקם) מתנגדים לרעיון והם אלה שמונעים אותו. 

אז למה שהחילוני לא ישנא את החרדי? 

החרדי חי על חשבונו - זה מצב נתון. 

אדם שלא עובד חייב לחיות על חשבון מישהו, נכון? 

ואחרי זה, הוא עוד כופה עליו את אמונתו. 

שוב, באיזה תרחיש ובאיזה עולם, מצב כזה לא נגמר בכעס, זעם ושנאה? 

אני לא מבין. אני גם עכשיו צריך לקנות עוד רכב?ה-מיוחד

רק כדי להיות שווה ערך בהוצאות למישהו אחר?

אבל עזוב. אמרת שהסיבה לשנאת החרדים היא בגלל כל התקציבים. אני רוצה לראות כמה עשרות מליארדים הם לוקחים, מה אכפת לך? 

רק הסברתי לך שאנשים שיש להם יותר קונים יותר ומשלמים יותר מס.ספק

זו היתה הנקודה. 

כנס לדו"חות של משרד הרווחה, החינוך, הבריאות ועוד - וקרא. 

משרד החינוך מתקצב כל תלמיד, נכון? 

מי מרוויח מזה? מי שיש לו יותר ילדים. (החרדים). 

הרווחה מתקצב משפחות עניות - שוב, החרדים. 

מי שיש לו יותר ילדים מקבל יותר.

אתה חושב שזה לא כך? 

זה לא מדויקה-מיוחד

שקיפות בחינוך

לדוגמא בקישור הזה אפשר לראות שמספר התלמידים במגזר החרדי הם כ-300,000 ועלות תלמיד היא 13.5 אלף

עזוב שגם מה שכתבת שמשכורת ממוצעת של חרדי היא כ 8,000 ואם תסכים איתי שיש הרבה שמרוויחים 4-5 אז ברור שיש חרדי אחר שמרוויח יותר מ 8,000. ואם זה גם נשים חרדיות אז זה בכלל מוריד את הממוצע ואז ברור שיש חרדי אחר שמרוויח הרבה יותר.

מדויק מאוד.ספק

כלומר, עלות תקצוב התלמידים החרדיים היא יותר מ-4 מליארד. 

כמו כן, זה טיבו של ממוצע. 

יש סטיית תקן, אבל זה לא משנה את הממוצע. 

מתוך 60 מיליארדה-מיוחד

אם הטענה שאתה מציג היא: לחרדים מגיע 0 שקל אז אין מה לדון. אם הטענה היא שהמגזר החרדי לוקח את רוב הכסף אז זה גם לא נכון

כזכור הדיון התחיל בטענה שלך שזו לא סתם שנאה אלא שיש סיבה.

הכוונה לגבי הממוצע שאתה אומר שהממוצע המשכורת במגזר החרדי היא 8000 שקל, אז הגיוני שאם יש חרדי אחד שמרוויח 4000 אז יש חרדי אחר שמרוויח 12000 (תיאורטי) 

ואני לא בטוח שלגבר חרדי אפשרי לצאת לעבוד בגלל שהוא לא עשה שירות צבאי

הטענה היא שהם לוקחים בלי שום פרופורציה למה שהם נותניםספק

וזה מאוד מדויק ונכון. 

הם משלמים פחות מסים בממוצע - הרבה פחות - ומקבלים הרבה יותר מגודלם היחסי באוכלוסיה בשל מספר הילדים הרב שיש להם בממוצע. 

הם מקבלים מליארדים על גבי מליארדים שנלקחים מאנשים אחרים. 

זו פשוט עובדה. 

אם אתה לא מקבל את העובדה הזה, אז אין מה לדון איתך. 

ואכן, יש סיבה לשנאה וסיבה מצוינת - שהחרדים בחלקם הגדול, חיים על חשבון אחרים. 

לא רק זה, אלא הם גם רוצים לכפות את אמונתם ותפיסת עולמם על אלה שעל חשבונם הם חיים. 

ממש "הרצחת וגם ירשת". 

כן, להתפלגות נורמלית יש ממוצע ושונות.

בממוצע חרדים חיים על חשבון אחרים - למרות שיש יוצאים מן הכלל.  

מה זה מקבלים יותרה-מיוחד

הם 10% מהאוכלוסיה ומקבלים 11% מהתקציב

או הם משלמים 10% מהמיסים ומקבלים 11% מהתקציב?

הם מקבלים יותר מ-10% ומשלמים פחות מ-10%ספק

זה לא מסובך. 

הם מרוויחים פחות - כלומר, הם משלמים פחות מסים. 

הם מקבלים יותר - כי יש להם יותר ילדים. 

הם לא משלמים כמעט בכלל מסים.ספק

אגב, זה נכון לגבי רוב האוכלוסיה. 

90% ממס ההכנסה+ביטוח לאומי+ביטוח בריאות משולמים ע"י 10% מהאוכלוסיה. 

מתחת לעשירון החמישי, מדובר על 0% או מאוד קרוב לזה. 

רוב החרדים נמצאים שם. 

מבחינת רווחה, הם מקבלים יותר בגלל הילודה הגבוהה שיש כמו גם בגלל המצב הסוציו-אקונומי הרווח בחברה החרדית שהוא לא מהמשובחים, בלשון המעטה. 

אז למה רק החרדים על המוקד?ה-מיוחד

התקציב לקצבאות ילדים הוא 9 מליארד, אם נגיד שחצי מהילדים הם חרדים אז העלות היא 4.5 מליארד. 

אז אם נוסיף את תקציב התלמידים במגזר החרדי שהוא 4 (בקישור שהבאתי למעלה) ונגיד עוד סדר גודל דומה של מעונות יום ותוסיף את התקציב של הטיפולי שיניים אז נגיד במקסימום 20 מליארד שקל מתקציב המדינה הולך למגזר החרדי.

כמה אחוז זה מתקציב המדינה? 

וכמה בתקציב מדינה הולך ללא יהודים? רק היום התפרסם ש-6 מתוך 7 עולים ב-8 שנים האחרונות לא יהודים.

אתה בטח תוכל לתת עוד דוגמאות על בזבוז כספי מיסים שאף אחד לא מדבר עליהם

רק מעניין אותי לדעת על כל המצביעים שנוספו לליברמן כמה הם שייכים ל 10אחוז שמלשמים את ה 90אחוז

הם לא. גם הם על המוקד אבל ממש לא רק.ספק

קמפיין הבחירות של הליכוד באחד הסיבובים התמקד בניסנקורן מתוך סקרי עומק שהראו למשל שההסתדרות נתפסת כארגון מושחת ומסואב בקרב כ-70% מהאוכלוסיה. 

עכשיו היה את הסיפור עם אי תשלום המשכורות ב'הבימה' ולפי תגובות של אנשים, גם הם היו על המוקד. 

הערבים והבדואים שמקבלים אחוז ניכר מתקציב הביטוח הלאומי הודות למספר הרב של "חד הוריות" גם מוזכרים - למרות שפחות, בעיקר בגלל הפחד שמי שיעלה את הנושא, יואשים מיידית בגזענות. 

20 מליארד שקלים הם בערך 4% מתקציב המדינה, אבל השאלה היא לא כמה הם 20 מליארד שקלים מתקציב המדינה, אלא מתקציב הרווחה. (אגב, רוב תקציב המדינה הולך למשכורות של עובדי ציבור. כן, נתון מטורף שאין לו אח ורע בעולם המערבי). 

מתוך תקציב הרווחה מדובר על בין 20% ל-25% למיטב זכרוני. 

לגבי יהודים לא יהודים - זה לא רלבנטי. 

אם אותו לא יהודי עובד או שהילד שלו יעבוד ואז זה מצב זמני - זה דבר אחד. 

אם מדובר על דור אחרי דור אחרי דור שמחונכים שלא לעבוד - זה מצב קבוע. זה בדיוק מה שרוצים לשים לו סוף.

כמה מבין מצביעי ליברמן הם מאותם 10%? 

קשה לדעת. 

אבל גם אם הם לא - זה עדיין בא על חשבונם. 

במקום שהכסף הזה יילך לתשתיות, לשיפור השירות לאזרח או לאלף ואחת דברים שיכולים לעזור גם להם - הכסף הזה מנותב למקום אחר שלא תורם להם כלום. 

עכשיו, תוסיף לכל זה את העובדה שבגלל הלחץ של המפלגות החרדיות בעיקר אין לאותם אנשים אוטובוסים בשבת - ותקבל מכפיל כח לכעס - לא רק שהם מקבלים כ"כ הרבה על חשבון אחרים, הם גם כופים על אחרים את אמונתם. 

זו הסיבה שהם האוכלוסיה שנמצאת על המוקד כרגע. 

כדי שזה ישתנה הם צריכים לוותר או על התקציבים שהם מקבלים או על הכפיה הדתית. 

אני באמת מתקשה להבין את ההפתעה מהיחס אליהם. 

למעשה, הייתי נדהם אם היחס אליהם היה שונה. 

לא רק הם על המוקד? תביא לי עוד דוגמאה-מיוחד

תחבורה ציבורית? (במהלך השבוע) לא

הסתדרות? לא

המגזר הציבורי? לא

תן דוגמא על זוללי תקציב שנמצאים על המוקד.

וזה בהחלט חשוב כמה מצביעי ליברמן הם מ 10%. כי אם להתלונן על זה שגונבים לך זה צודק להתלונן על זה שמפריעים לך לגנוב זה צביעות.

אם מישהו ידבר על הגניבות של המגזר הערבי\ בדואי לא יאפשרו לו להתמודד

אם מישהו ידבר על המגזר ציבורי\הסתדרות\תחבורה ציבורית (במיוחד במהלך השבוע) הוא יקבל מקסימום 120000 קולות. מה לעשות? כנראה זה לא מעניין אנשים

הבאתי דוגמאותספק

ההסתדרות, הערבים\בדואים, אפילו העולים מרוסיה. 

ולא, זה לא משנה כמה ממצביעי ליברמן הם מאותם 10%. 

בסוף, יש קופה ציבורית ובמקום שהם ייהנו ממנה, אחרים שתורמים פחות, נהנים ממנה בלי פרופורציה. 

הליכוד דיבר על ההסתדרות והוא קיבל קצת יותר מ-120,000 קולות. 

ואתה מתעלם מעוד דבר חשוב:

הכפיה הדתית. 

זה דבר אחד לעשוק ציבור אחר. 

זה דבר שני גם להגיד לציבור שאותו עושקים איך לחיות. 

שילוב שני הדברים הללו מוביל רק לאפשרות אחת. 

לא הבאת שום דוגמאה-מיוחד

לא קרה שום דבר, אתה לא חייב להיות תמיד צודק

רק היום פורסם על "סרטון הנידה" חייב להיות או אכול שנאה או אכול טמטום לעשות דבר כזה. ויש אנשים שזה משפיע עליהם.

הבאתי. אתה פשוט מתעלם או סובל מקריאה סלקטיבית...ספק

ואת הסרטון החדש טרם ראיתי - אבל הבנתי שהוא די מטומטם. 

אז מה? 

רוב האמירות של רוב הפוליטיקאים הן מטומטמות - וזה עובד על לא מעט אנשים. 

לא הבאת כי איןה-מיוחד

אז נכון. מידי פעם מדברים על הנמלים לדוגמא וזה רק לפעמים

עולי רוסיה על המוקד? ההסתדרות? ערבים? אולי בעולם אחר, אולי במדינה אחרת לא כאן

אני לא מדבר על כתבה כאן כתבה פה. לא קיים מה שאתה אומר ולא הבאת שום דוגמא כי אין.

עובדה שיש - כי הבאתי דוגמאות שאתה מתעלם מהן.ספק

הערבים, ההסתדרות, העולים מרוסיה - בהחלט. 

כולם חוטפים. 

אני לא מדבר על כתבה פה או שם - אני מדבר על זה שניסנקורן היה כוכב הקמפיין של הליכוד!

הוא הופיע על שלטים של הליכוד באחת ממערכות הבחירות האחרונות. 

החדשות - בחירות 2019: הקמפיין החדש של הליכוד: "ניסיתם להחביא...

סבבה? 

ואולי שכחת את קמפיין ה"בלי נאמנות אין אזרחות" של אותו ליברמן רק לפני כמה שנים? 

וכן, החרדים חוטפים יותר ובצדק בגלל שלא רק שהם חיים על חשבון אחרים - הם גם רוצים להגיד לאלה שעל חשבונם הם חיים, איך לחיות. 

ברור שזה ימשוך יותר אש. 

למה בדיוק ציפית? שהם יקבלו חיבוק? 

המקרים האלו מוכיחים עד כמה הדברים האלו נדיריםה-מיוחד

והם לא אומרים לאף אחד איך לחיות. עובדה שיש לצערנו מקומות פתוחים בשבת ומקומות לא כשרים. 

מי שלא רוצה מדינה יהודית אז נלחם בשבת, נלחם בלומדי תורה ונלחם בגיור. רוצים "לגייר" גויים גמורים שלא מעוניינים לשמור שום מצווה ולהפוך את המדינה היהודית היחידה למדינת כל אזרחיה, זאת כפייה.

הם ממש לא נדירים. רצית דוגמאות? קיבלת.ספקאחרונה

והם כן אומרים לאחרים איך לחיות. 

אותו בחור תל אביבי שרוצה להגיע לחוף הים בשבת, לא יכול לקחת אוטובוס. 

למה? 

כי זה מאוד מפריע לחרדי הבני-ברקי. 

מי שלא רוצה מדינת יהודית, מנסה לכפות בכח מדינה יהודית על מי שאינם מעוניינים בה. 

כפיה של אמונה - ולא משנה מצד מי - תוביל תמיד לתוצאה ההפוכה אה, וכמובן, לשנאה. 

כך זה עבד תמיד, כך זה עובד היום וכך זה ימשיך לעבוד. 

אבל זו כבר סטיה מהנושא. 

הנושא הוא:

השילוב של לחיות על חשבון אחרים ואז עוד להגיד להם איך לחיות את החיים שלהם, לא יכול להוביל לשום תוצאה אחרת מלבד שנאה. 

וכמובן שיהיה מי שינצל את זה וינסה להפוך את זה להישג אלקטורלי. 

כמה הערותl666
חילוני שמרוויח 20000 שקל לא נוסע באוטובוס. רק או רכב פרטי או מונית. ובטח בשבת או חג.
חילונים שנוסעים באוטובוס מרוויחים הרבה פחות או סטודנטים או גמלאים.
אף אחד לא מפריע לו להביא עוד שלושה ילדים אם הוא רוצה ולשלם פחות מס. דווקא תוכנית של כחלון בנויה לאנשים שכן מרוויחים ויש להם ילדים והם ישלמו פחות מס.
בקשר לטיפול שיניים, גם הוא עכשיו ישלם בקופה חמישים שקל במקום כמה מאות וירוויח מזה.
בעניין מעונות נראה לי שחייבים שאישה תעבוד ארבעים שעות בשבוע כדי לקבל תקצוב ואין מקום לכולם. אבל פה לא יודעת כל הפרטים, תשאל בפורום הורות.
קצבת ילדים אתה יודע כמה זה. כל מי נולד מ2003 לא מקבל הרבה. כמה זה עכשיו ? 175? ברור שילד עולה הרבה יותר.
גם מי שמרוויח 20,000 בחודש, נוסע באוטובוסספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ' בכסלו תש"פ 14:07

קשה להחזיק שני רכבים במרכז הארץ עם סכום כזה.

אז אם אחד מבני הזוג רוצה ללכת לים והשני רוצה ללכת לחוג יוגה, מישהו צריך לקחת אוטובוס. 

וגם לסטודנטים ולגמלאים מגיע - הם ו\או ההורים שלהם עבדו ושילמו מסים בשביל זה. 

זה שחילוני יכול להביא עוד ילדים זה שיקול שלו. 

זה שהוא בוחר להביא פחות ילדים לא אומר שהוא צריך לממן ילדים של אחרים.

מה זה בכלל ה"טיעון" הזה? מה אתה בכלל נכנס לשיקולים של אנשים אחרים לגבי גודל המשפחה שלהם? הם חייבים לך משהו? 

בגלל שהם רוצים משפחה יותר קטנה הם צריכים לממן עוד ילדים של אנשים אחרים? 

בקשר לטיפול שיניים - עכשיו ייקחו ממנו 500 שקל כדי לממן טיפולי שיניים לילדים של אחרים ושלו יחד במקום שהוא ישלם רק 100 עבור טיפול השיניים של הילד שלו.

אתה חושב שהכסף עבור התכנית הזאת גדל על עץ הדולרים שבחצר משכן הכנסת? אז לא!

אין חינם. תמיד יש מי שמשלם את החשבון - וזה אותו חילוני (או דדתי) שעובד ומשלם מסים.  

למה הוא צריך לממן טיפולי שיניים לאנשים אחרים? 

מי שהביא אותם לעולם, שידאג להם. 

שוב, לחרדים יש יותר ילדים, אז גם אם האמא עובדת 40 שעות - לרוב בעבודה עם שכר נמוך - המשפחה עדיין תקבל יותר סבסוד. 

שוב, למה אדם אחר צריך לשאת בעלויות גידול הילדים של אחרים? 

ועל כל זה תוסיף 175 שקלים לילד - כלומר, משפחה של 8 ילדים מקבלת עוד 1400 שקלים בחודש. 

בשורה התחתתונה: החרדים באופן כללי (כמובן שלא כולם, אבל בחלקם הגדול) חיים על חשבון אחרים. 

אם רק מחציתם עובדים - אז מן הסתם הם חיים על חשבון מישהו, נכון? 

ואז, הם גם כופים על אותם אנשים שעל חשבונם הם חיים את האמונה שלהם. 

אני באמת שואל: בסיטואציה כזאת, ציפית למשהו אחר חוץ מכעס, זעם ושנאה? 

בואמיכאלצ

אני לא יודע איפה אתה גר, אבל פה אני לא מכיר אף אחד שמרוויח יפה ונוסע באוטובוס.

20,000 במרכז זה סביר, לא יפה.ספק

וזה הזמן להגדיל את המעגל החברתי שלך. 

ובכל מקרה, זה לא רלבנטי לענייננו.ספק

אם עוסקים בכסףl666
בין מצביעי ליברמן לא חסר אנשים שעלו בגיל ארבעים, לא למדו עברית מתוך עקרון, חלקם קיבלו דירות עמידר ומרוויחים מינימום ולא משלמים מיסים כמובן. כמה כסף זה עולה?
יש הרבה אנשים שעולים כסף למדינה, אבל יש 3 הבדלים חשובים:ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ' בכסלו תש"פ 14:11
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ' בכסלו תש"פ 14:10

1. הם אולי עולים למדינה, אבל הילדים שלהם כבר חלק מהחברה הישראלית והם עובדים ומשלימים מסים לא פחות מכל אחד אחר. 

רוב עובדי החברה שבה אני עובד הם דוברי מסים ואם תשאל כל עובד בהייטק הוא יגיד לך את אותו הדבר. 

כלומר, זה מצב זמני ולא קבוע. 

2. הם לא מנסים להכריח אותך לחיות לפי השקפתם. הם לא מעוניינים לדחוף לך בשר חזיר לגרון או לאסור על מכירת בשר כשר. 

נ.ב.

לא שמעתי אפילו על עולה אחד מרוסיה שלא למד עברית מתוך "עיקרון". 

נ.ב.ב.

חלק מהעולים מרוסיה, אפילו מעל גיל 40, עובדים ועוד איך עובדים. 

תבדוק כמה עולים מרוסיה עובדים כרופאים היום בארץ ומה טווח הגילאים שלהם. 

רופאת המשפחה שלי עלתה מרוסיה כמו גם 4 רופאים מומחים שטופלתי אצלם עלו מרוסיה. (אחד מהם אולי עלה בגיל צעיר, אבל שלושה עלו לפחות בגיל 40). 

למעשה, אני מתקשה לזכור מתי ראיתי רופא ממוצא שאינו רוסי. 

לא הכרת כי אנשים האלו לא עובדיםl666
ברפואה או הייטק. וברור שרב דוברי רוסית לא כאלו. אלו שעלו שבשנת 90 בכלל עזבו הכל ובאו בלי כלום ולא רצו שום אמריקה, רצו לעלות לארץ.
אבל לא חסר כאלו שאכן לא למדו עברית מתוך עקרון. וליברמן אם באמת היה דואג לעדה שלו היה צריך לדאות לנגישות של אולפן נורמלי לא רק בערים גדולות, לנגישות של ידע בסיסי ביהדות ולא היה משתמש בבורות ומשסע כמו מטורף.
לא חסר זקנים רוסים שלא השתלבו, אין להם פנסיה והם מצביעים ליברמן רק בגלל מחסום שפה.
יש כאלה שהסתדרו ויש כאלה שלאספק

מה שאיפיין במיוחד את העליה מרוסיה הוא מוסר העבודה הגבוהה ותחושת האחריות האישית שלהם. 

אני מכיר גנן עם דוקטורט במתמטיקה. אני מכיר מתדלק עם תואר שני בפיסיקה גרעינית. 

הם לא בחלו בשום עבודה. (תמיד יש יוצאים מהכלל, אבל אלה הרוב). 

לא מאמין שתמצא לי אפילו עולה אחד מרוסיה שלא למד עברית מתוך עיקרון. 

דוגמא אחת - זה כל מה שאני רוצה. 

ושוב, בסופו של דבר, הילדים שלהם כבר עובדים. 

מצביעי ליברמן הם לא טפשים והם ההיפך הגמור מבורים - הם מודעים! - והם פשוט צודקים. 

החרדים גם חיים על חשבונם וגם כופים עליהם את השקפת עולמם. 

מה ציפית שיקרה? 

ברור שישl666
נגיד גיסה שלי. היא מעולם לא סיימה אולפן, היא בארץ עשר שנה, לא עובדת, לא היו ילדים עד לאחרונה. מי הפריע ללמוד עברית? אף אחד.
שכנים שלי. הם עלו בשנות לפני עשרים וחמש שנה, ילד אחד בגיל בית ספר, וסבתא.
הם לא יודעים למלא הצהרת בריאות במרפאות שיניים. עובדים בחצי משרה. קיבלו עמידר בגלל סבתא ניצולת שואה. מי הפריע ללכת לאולפן? אף אחד.
ויש מלא כאלו.
תמיד באולפן רק חלק מקבוצה מסיימים קורס, ורק חלק מהם עושים שיעורי בית.
אני בעצמי דוברת רוסית אם לא הבנת, אז אני יודעת
אולי גיסתך עצלנית - זה לא מתוך עיקרון.ספק

לאף אחד אין עיקרון לפיו הוא רוצה לסבך לעצמו את החיים ולהפוך אותם לקשים. 

שכנים שלך - עובדים בחצי משרה - זה כבר יותר טוב מהחרדי הממוצע. 

והילד שלהם, סביר להניח, כבר יעבוד. 

זה שאת דוברת רוסית לא אומר שאת מכירה יותר את המספרים. 

שורה תחתונה:

הרוסים עלו וגם אם הדור הראשון שלהם התקשה להתאקלם, רובם התאקלמו נהדר בארץ והם עובדים - ובמשרות טובות. 

לחרדים אין שום כוונה לצאת לעבוד אי פעם והם רק רוצים לקחת. 

יפה שאתה מכיר את גיסתה יותר טוב ממנהמיכאלצ

אני מוכן ללכת יחד עם i666 אל גיסתה ונשאל אותה יחדספק

האם היא לא למדה עברית מתוך עיקרון. 

לא מכיר אף בנאדם שיש לו עיקרון לדפוק לעצמו את החיים. 

סליחה אבל זו לא i666 אלא L666מיכאלצ

ומסתבר שהיא מכירה. אני מרגיש שאני חלק ממערכון קומדיה. אתה מכיר מישהי שאתה לא מכיר, וקרובת משפחה שלה לא מכירה?

פשוט הבנתי שהיא לא ממש מבינה מה משמעות המילה "עיקרון"ספק

כמו שמסתבר שגם אתה לא מבין. 

עברית שפה קשה. 

חושף שינייםחושף שינייםחושף שיניים

סליחה. אלך עברית ללמוד אני שובמיכאלצ

טוב אתה יודע כנראה יותר.

מעולה, יודה.ספק

אתה באמת חושבl666
שדובר רוסית יגיד לצבר שהוא לא רוצה ללמוד שפה. ובגלל זה לא למד? יספר כל מיני סיפורים על עברית שפה קשה, חיים קשים, אנטישמים רעים, איך היו לו ארבעה תוארים ותפקיד נחשב ופה הוא עובד ניקיון.
וברור שזה מיעוט. וברור שעלייה שלנו הכי השתלבה והכי מוצלחת. רק אומרת שאלה שהשתלבו בדרך לא מצביעים ליברמן.
נמאס ממנו. הוא שקרן.
נגיד גיור וחסרי דת. רב רוסים לא יהודים שעלו מ2000 ממש לא חסרי דת, הם נוצרים. וגם בין גויים שעלו קודם יש המון נוצרים.
כך שעניין גיור הוא לרב דמגוגיה.
עוד נקודה. עם כל הבעיות של חרדים ומסכימה שזה לא בסדר מה שהם עושים, זאת לא בעייה הכי בוערת בארץ. פשוט לא.
וחרדים פשוט מפחדים להתקרב , הם יודעים מה חושבים עליהם ואז מעדיפים להתרחק.
בנוסף, גם חילונים צריכים לכבד את יהדות בפרהסיה, כי זו דת גם שלהם. אף אחד לא מכבד אומה שלא מכבדת את עצמה, את הדת שלה, את המורשת שלה. כל גוי יודע שיהודי לא צריך לאכול חזיר וכשיהודי עושה את זה הוא בעצם מבייש את עצמו בעיניי גויים.
גדלתי בין הגוים, אז אני יודעת.
וכל יהודי חייב להכיר מורשת שלו ולכבד אותה ברמה מסוימת.
במקרה של רוסים לא יכול להיות שהם יודעים בעל פה כל מיני קלסיקות רוסיות שרוסים עצמם לא יודעים אבל מורשת שלהם היא "פרימיטיבית", חושבים שכל הדתיים סתומים , שאיזה רב רשע מנהל אותם בכוח בשביל כסף ושליטה.
אה, גם נחשב שחרדים לא מתקלחים מטעמי הדת ובשבת לא מורידים מים בשירותים, או אפילו עושים על רצפה, ומקיימים יחסים דרך חור בסדין. זה מה שחושבים על חרדים וחלקם על דתיים. אבל בן אדם חילוני מצוי לא ישאל אותך על זה ואתה תמשיך לחשוב שהם מכבדים את אמונתך ומנועים נטו מעיניינים רציונליים.
אתה יודע מה משמעות המילה "עיקרון"?ספק

כל שאר הקשקשת שכתבת, פשוט לא רלבנטית לעניין שלשמו התכנסנו. כאן היום... 

חוכמה קטנה מאד להתנפל על החרדיםסודית
כאלו כל הבעיות בגללם
לא כל הבעיות בגללם, אבל זה קל מאוד להשתלח בהם(בצדק)אריך וייס
אני לא מתנפל על אף אחד ולא כל הבעיות בגללם.ספק

איפה בדיוק כתבתי את זה? 

באמת שאלההיום הוא היום
הוא מחפש פוליטיקאי שעומד על "עקרונות" גם כשמדובר בפרינציפיםאריאל יוסף

שמחריבים את המדינה.

זה נובע, כנראה, בעיקר מאכזבה מאחרים.

כשמשני הצדדים העמדות נתפסות כ"פרסונליות", יש מי שמציב "עקרון" מטופש.

אני אמנם חושב שליברמן שקרן, אבל מבין את התומכים בודי"מ

אתה רואה בעיקרון דבר "מטופש" רק כי אתה לא מסכים איתו.

אם היה מדובר נניח בעיקרון של להסכים להקמת מדינת פלסטינית היית בטח מדבר אחרת.

זה לא עיקרון. הוא היה שותף שנים לממשלות "חרדיות-משיחיות".אריאל יוסף

אם זה היה עיקרון הוא היה אוחז בו לכל אורך הדרך.

זה פרינציפ מטופש כמו שכתבתי וזו הסיבה:

https://www.makorrishon.co.il/opinion/151823

השאר תירוצים.

הוא יורד בכ2 מנדטיםדי"מ

אבל צריך להבין שהסקרים כרגע חסרי משמעות ברמה הזאת. יהיו עוד הרבה שינויים עד הבחירות. עדיין לא ברור מה קורה עם הימין החדש ומי יעמוד בראשות הליוכד

יש למישהו מהפורום מילה טובה על גדי אינקוט או….סיעתא דשמייא1
…שגם הוא שמאלן, בוגד, קפלניסט, לא ראוי.
יש מורכבות בחיים? יכול להיות שיש מילים טובותהסטורי
ובכל זאת התנגדות להצבתו של האיש במוקדי קבלת ההחלטות?

יש עליו הרבה מילים טובות, בעיקר הערכה על שנים רבות של מסירות נפש קבועה למען עם ישראל כחייל וכקצין זוטר.

יחד עם זאת יש ביקורת רבה על שורת החלטות משמעותיות שקיבל, מאז שנהיה גנרל ועד היום - מאי חיסול נסראלה במלחמת לבנון השניה והשיא כמובן: 'תר"ש גדעון' שבגללו לצה"ל לא היו מספיק כחות מוכשרים ומצויידים בפרוץ המלחמה. החלטות הללו ורבות נוספות, שהוא אישית חתום עליהן, עלו לנו בהרבה מאוד דם ודמעות. ההחלטות הללו לא הגיעו בחלל ריק, אלא בגלל היותו מאמין אדוק בדת הפרוגרסיבית.

אם הוא היה מתכבד ויושב בביתו, היה אפשר להגיד שהוא שילם את המחיר הכבד ביותר במלחמה ולהניח לו - העובדה שהוא עדיין באותן תפיסות הרות אסון, מכריחה להלחם להרחיק אותו מכל עמדה בכירה ובוודאי עמדה של קבלת החלטות.

כן, עופר וינטר זה משהו אחר . נכון?סיעתא דשמייא1
כשם שלא ממנים רב טוראי לרמטכ"לאיתן גיל

כך לא בוחרים פוליטיקאי מתחיל לראש ממשלה.

ואני הקטן לא מכיר אפילו רמטכ"ל אחד שגיליון הציונים שלו מראה על פוליטיקאי מצליח.

משה דיין כשלון.

יגאל ידין כשלון.

רבין היה כשלון, ואלמלא כדורי האקדח של יגאל עמיר, אף אחד לא היה יודע מיהו.

אהוד ברק כשלון.

בני גנץ כשלון.

גדי אייזנקוט הוא מהזן של כל קודמיו, ותקופתו הקצרה בקבינט המלחמה הוכיחה בבירור שגם הוא כלומניק פוליטי מהלך על שתיים. יאמר לזכותו שבהשוואה לבני גנץ הוא אכן פחות גרוע. 

שום בשורה פוליטית לא צמחה, לא צומחת, ולא תצמח מהם. ההתלהבות של חלק מאיתנו מגנראלים היא פאתטית, וחלק בלתי נפרד מהקונספציה הידועה שהביאה אותנו לעברי פי פחת.

וכל הפוליטיקאים סיפור הצלחה. נכון?סיעתא דשמייא1
דיברנו על רמטכ"לים.איתן גיל

ואפשר להוסיף: רוב אנשי הצבא הבכירים. לא כולם.

יש מי שיוסיף. אני אהיה בארץ ושוקל להשתתף בבחירות.סיעתא דשמייא1
אני ממליץ להצביע לבנטאיתן גיל

הוא הכי קרוב בעמדותיו לחסל את מדינת ישראל, מה שירגיש לך בנוח לשבת בארץ נוכרית.

הוא שמאל, קפלן, שתקן כטקטיקה, הוא גרבייםנקדימון
רמטכל לא מוצלח שהתוכניות שלו הזיקו לישראל.

עוד גנרל שהוזה שבגלל שהיה לו הכי הרבה טסטוסטרון מבין כל המועמדים במטכל אז הוא פוליטיקאי מתוחכם ומנוסה.

הוא לא ראוי, אבל הוא ה"לפיד" של הבחירות האלה. שותק ולא מתבטא בכלום כדי להיות ברירת מחדל של עדר מפגר. זה יצליח כנראה בפעם הראשונה, ואחר כך יזרקו אותו - השמאל יודע להחליף גרביים מהר מאוד.

טוב . קבלתי....סיעתא דשמייא1

...תמונה כללית מהצוות המייצג את הפורום הנכבד.

הבנתי. תודה

תמיד שמחים...נקדימוןאחרונה

...לעזור למבולבלים.

אולי יום אחד יתקנו דרכיהם הנלוזות.

הפוסל, במומוהסטורי
הזחיחות היא שלך. אתה פותח כאן שרשור מבקר, תוך 0 ידע הסטורי והבנה מהותית. האבות המיסדים של ארה"ב באמת ראו בבני ישראל ובעם ישראל את הדגם המבני והמוסרי שלהם. נכון שהפרוגרסבים זנחו את הערכים הללו, אבל רבים בארה"ב (בעיקר בחוגי המפלגה הרפובליקנית), חיים בתודעה כזאת עד היום.

לא שאנחנו חותמים על כל ערך שלהם. הרבה מתפיסת 'בני ישראל' שלהם, עברה דרך התרגום של הנצרות-הפרוטסטנטית על עיוותיה.

אני לא שגריר ארצות הברית בישראל…סיעתא דשמייא1

….  מתי תבינו שאנחנו מתגרים במעצמה שבראשה עומד הפכפך שלא חושב פעמיים לפני שהוא מחליט לעשות מעשה.

אתם עוד תביאו עלינו את החורבן ומרד בר כוכבא ביחד. אתם סכנה לכל יהדות העולם כולל העם בישראל.

ימי בין המיצרים הבאים עלינו לרעה רק מחזקים בליבי את גודל הסכנה .

בעזרת השם אני אהיה בחגים בארץ . רק שלא יבטלו לי את הכרטיס בגלל השטויות שהמנהיגים שלך עושים.

ודרך אגב אני מכיר ההסטוריה שאתה מנסה ללמד.

רוב האמריקאים לא יודעים או לא רוצים לדעת את זה.

אתה קורא את עצמך?!הסטורי
מי שאמר את הדברים, הראויים כשלעצמם, אינו שגריר ישראל בארה"ב, אלא שגריר ארה"ב בישראל. הוא יסתדר עם מי ששלח אותו ואשריו שמוכן להגיד את האמת, גם כשמסתכן בפיטורים.

את החורבן הביאו ברי-קמצא כמוך, שהעדיפו להיות נגד אחייהם ולרקוד מה יפית מול הגויים. אנחנו גמרנו עם הגלותיות.

מה אתה רוצהברגוע
מי מתגרה?? שגריר ארה"ב החליט לבד לומר את זה
הוא גם אבגליסט. כשהיה...סיעתא דשמייא1

.... מוסלמי נשיא ארצות הברית עשו מזה מטעמים לגבי נאמנות.

מספיק להתמם ולגלגל עניים.

??ברגוע

כתבת כאן על זחיחות והתגרות באומות, על מי דיברת??

זה התגרות בפירוש.סיעתא דשמייא1
שהאקבי התגרה בטראמפ?ברגוע

זה חדש.. לצאת נגד התגרות של נוצרים בנוצרים..

אבל מה אתה רוצה מחברי הפורום??

כלום. פשוט...סיעתא דשמייא1

... הפורום בו נאמרו הדברים שם אותנו יחד איתו.

זה בדיוק כמו השמועה שביבי דחף את טרמפ לצאת למלחמה וזה גרם לטרמפ להתרחק מביבי בלשון המעטה.

מי יודע איך יגיב לזה טרמפ. כיום הוא שומע לקטרים יותר ויותר.

אתה חייב למצוא לך תחביבברגוע

במקום לחפש כל הזמן איך להוציא את המתיישבים הצדיקים ביו"ש רע

יש מתיישבים ויש מתיישבים.....סיעתא דשמייא1

... באופן כללי התיישבות מנקרת בתוך אוכלוסיה עויינת לא תורמת לעניות דעתי לשלמות ארץ ישראל. זה רק מבעיר אש.

בעבר עשינו את זה יותר בחוכמה.

האוסטרלים מעולם לא עשו זאת בחכמההסטורי

אולי אם כוונתך שעל המתיישבים לפעול נגד הפולשים מערב, כמו שהאירופאים שפלשו לאוסטרליה נהגו בילידים שבאמת חיו שם אלפי שנים - זאת באמת תהיה חכמה.

אבל בחכמה הם יודעים לפייס את הצצאים....סיעתא דשמייא1

1. בכל מוסד כולל בתי ספר נוסף על דגל המדינה גם הדגל של הילידים.

2. בכל טופס ממשלתי יש שאלה ספציפית אם אתה יליד כדי לתת הפליה מתקנת.

3. שבטים שעל אדמתם יש מחצבים מקבלים תמלוגים.

....ועוד הרבה זכויות .

הכל כדי להמעיט להבות.

כמובן שזה לא דומה אבל מה לעשות  השם שם את הישמעלים בארץ ישראל 

כדי להצדיק את הדברים בפרקי דרבי אליעזר:

"ולמה נקרא שמו ישמעאל? שעתיד הקדוש ברוך הוא לשמוע באנקת העם ממה שעתידין בני ישמעאל לעשות בארץ באחרית הימים"

בפרק ל"ב, המדרש מתאר תיאור נבואי (הנמסר על ידי רבי ישמעאל) ובו חמישה עשר דברים שעתידים בני ישמעאל לעשות בארץ ישראל באחרית הימים. אירועים אלו מתארים בעיקר תקופות קשות של שלטון ומלחמות, כגון: [1, 2]

• מדידת הארץ בחבלים.
  • הפיכת מקומות קדושים לאתרים עבורם.
  • מלחמות שונות, חרפת רעב ואי-שקט בארץ ישראל לפני בוא המשיח

בקיצור הערבים בארץ ישראל זה גזרה משמים שהציונות צריכה לחיות אותה בחכמה דבר שהפסקנו לעשות מאז 1977.

אין לך מושג איך לומדים מדרש אגדההסטורי
ואיך מוציאים ממנו מסקנות (בעיקר איך לא).

אגב, אני בהחלט בעד שנחזור לטפל באויב הערבי בשיטות של בן גוריון:

כיבוש-גירוש-התישבות שמוחקת את שרידי הערבים שישבו שם.

בלי אגב כל ישראלי…סיעתא דשמייא1
… היה בעד הפנטזיה הזאת אבל זה ילדותי לחשוב שמהשהיה אפשר לעשות ב48 אפשר לעשות עכשיו. הטרגדיה היא שבממשלה יושבים אנשים מכובדים שמאמינים שאפשר וגורמים לנו לכל היהודים  צרות בהתבטאויות שלהם כשהם יודעים שזה לא ראלי לבצע את הדברים ועושים זאת כדי לשמר קולות בוחרים בלבד.
גם בתש"ח, היו שטענו שילדותי לחשוב שנצליח להקיםהסטוריאחרונה

מדינה. האמת - זה היה הרבה פחות סביר, שש מאות אלף איש, רגע אחרי שואה, כשכל העולם הערבי מאיים לעלות עלינו וכל המדינות ה"נאורות" מטילות אמברגו.

לפני שנה וחצי קיבלנו לגיטימציה מנשיא המעצה הגדולה בעולם להגירה של הפולשים בעזה. מנהלת ההגירה לא קמה, רק כי הגורמים ה'משפטיים' עאלק, תקעו מקלות בגלגלים.

בעז"ה, ובהשתדלותנו לקיים מצוות ירושת הארץ, זה יגיע ומהר משחושבים.

סיבה מצוינת לכך שתשתוקנקדימון
השגריר צודקאיתן גיל

האבות המייסדים של ארצות הברית שאבו מן היסוד היהודי התנכ"י, ועלה רעיון לאמץ את השפה העברית, שירד מן הפרק בשל דלילותה של השפה העברית באותם הימים. כנגדה עלתה הצעה להפריד את המדינה מהדת, מכל דת, והיא התקבלה בסופו של יום.

כך ואחרת, לארצות הברית של אמריקה אין שפה רישמית, ונכון להיום האנגלית אינה שפה רשמית. העברית נפסלה כאמור, והיא אולי עוד תשוב.

שטרות הכסף בארצות הברית נושאים עד היום שם שמיים, ולא בכדי.

הבעיה בארצות הברית היא נחילי הארבה הפרוגרסיבי שמשתלטים עליה 24/7, ואם לא די בכך הם מקבלים חיזוק מן השרץ הקפלניסטי המקומי שמכסה את עין הארץ, ומתפשט במהירות האור אל מעבר לאוקיינוס.

אם מטרת הגעתך ארצה היא בהשראת המרגלים מפרשת שלח, אז במטותא, השאר במקומך. לא מעוקצך ולא מדובשך.

כן בעל הבית . סליחה שלא בקשתי ראשות.סיעתא דשמייא1
רשות ולא ראשותאיתן גיל

אתה לא מקורי, כל הדר בחו"ל מרשה לעצמו לירוק עלינו, ואין שום סיבה שתנהג בשונה מדף המסרים של קפלן 

תתבייש....סיעתא דשמייא1

....כאחד שעדין חי את הטראומה של בונדי ביץ  ששניים נהרגו חצי מטר משמאלו  ואחד נפצע חצי מטר מימינו

כדאי שתבין שיש שותפות גורל לכולנו!!!!

אחרי כשלון מרד בר כוכבא כל היהודים בעולם סבלו.

כאן בארץ נרצחו יותר אנשיםאיתן גיל
ועדיין זו ארצנו, וכאן נהיה, ולא בארץ נוכרית
היא ארצם של כל היהודים בעולם.סיעתא דשמייא1
Interbeingנקדימון
בלי היסוד היהודי אכן לא היתה אמריקה, כיקעלעברימבאר
אמריקה נוסדה בגלל ההומניזם של עידן האורות. שקיבל השראה מהתנך.

לא יודע מה היה קורה אם האמריקאים לא היו מורדים בבריטים. איזו מדינה היתה כיום שם

זה ממש לא מעניין את רוב האמריקאים ולכן...סיעתא דשמייא1

...להתנצח אתם על זה ממש זה לא מועיל.

את אוהבי ישראל בארהב, כןקעלעברימבאר
וגם את האוונגליסטים.

הם יודעים שלעם ישראל יש בשורה לעולם

ברור. אני פוגש אותם יום יום כאן גם כן…..סיעתא דשמייא1

….זה מחמם את הלב , מעודד ומביא תקווה . אבל לצערינו הם לא הרוב האלקטורלי. בנינו גם בישראל הימין האמיתי אין לו רוב אלקטורלי . זה שהליכוד תאב שלטון וחיבר אותם אליו יחד עם הדתיים ונתן להם להיות דומיננטיים עשה את ההבדל.

אז כמו שהדתיים בגלל הליכתם עם הליכוד קבלו לאחר השביעי באוקטובר את המכה על ידי כך שהם כרגע בפוקוס לגבי הגיוס ימין מקבל בממשלת הליכוד חוסר בטחון בכל הגזרות וצונמי מדיני בכל העולם.

תקציבים ומשרות אמנם יש אבל

השגים אמיתיים אין ממש.

זאת המציאות לצערי.

למה טראמפ התהפך מול אירןאיתן גיל

הוא טעה?

הטעו אותו?

כולי האי ואולינקדימון
מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

אבל, בהנחה ש, כלומר אם, ואני מתכוון להתנות את הדברים שלי באופן ברור, אכן ייחתם הסכם כניעה ללא אף שפן בכובע או טריק בשרוול אזי הייתי אומר שמישהו שם עוד כמה דברים במטוס הקטארי שטראמפ קיבל במתנה.

העובדות לגבי איראן לא השתנו, ההשלכות של כניעה לאיראן הן הרות גורל על המערב כולו, על אמריקה, על ישראל, על המחשבה האילאסמית, על המסקנות של סין ושל רוסיה (וגם של צפון קוריאה), על העולם הערבי - הכל נשאר זהה, אז מה קרה לטראמפ? המישור הרוחני "לב מלך ביד ה'" אבל במישור הארצי זה נראה לי דבר פרסונלי לחלוטין כלומר שתלוי במשהו שקשור בטראמפ עצמו.

אבל כמו שפתחתי ואמרתי: מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

הוא לא חשב שיסגרו את מיצרי הורמוזברגוע
איפה כל הגנרלים שלו.איתן גיל

אם היה מפציץ אותם 24/7 עד שיתחייבו לשמור על מיצרים פתוחים, האמינות שלו היתה מרקיעה לשחקים במקום יורדת לטמיון

הוא אוכל עכשו את מה שבישל, וגם אנחנו.

ובעיקר אנחנו.

שאלה טובהברגוע

לא בטוח שהיה עוזר להפציץ אותם בלי הפסקה כי הם עקשניים, אבל כן היה צריך להתכונן יותר טוב לאפשרות שהם ינסו לחסום את הורמוז

אי אפשר היה להפציץ אותם 24/7 כי הם כבר הצליחוכמו🐌תמס

להבעיר את שדה הנפט של אחת המפרציות ואיימו להבעיר את כולם.

הוא היה צריך במכת הפתיחה להשמיד את הגרעין עם הרבה אמהות של כל הפצצות ולא עם כמה בודדות. ואז מההלם הם היו יורדים על ארבע. אבל הוא פחד. הם איימו לפגוע במתקני ההתפלה של המפרציות ושכולם ימותו מצמא. אי אפשר לנהל מלחמה כשאתה מפחד מהאויב ולא מוריד לו את האאש. והראש פה זה הגרעין, לא הנפט.

אפשר היה לייצר שטח סטרילי ברדיוס 500 ק"מ מהמיצריםאיתן גיל

אבל טראמפ ההפכפך התהפך פעם נוספת.

כמו סטייק.

אולי הוא חשב על זהכמו🐌תמס

אבל האמין שמאורע כזה ייצר קואליציה של המערב, דהיינו נאטו תצטרף, והמפרציות יואילו לעזור.

נאטו לא רצתה לשלוח אפילו שולות מוקשים שלא לדבר על לאבטח ספינות.

והמפרציות, עצרו אותו מתלקוף והתחיחו לשלם מליארדים פרוטקשיין לאיראן. זה הרס את הסנקציות והסגר שהוא יצר.

לא נותרו לו הרבה ברירות לפתוח את הורמוז. אם היה מפציץ את האי חארג האיראנים כבר הודיעו שיפציצו את שדות הנפט של המפרציות. והוא נבהל - הוא מצא את עצמו בעמדת הדביל שהרס את כלכלת המערב, ורצה להחלץ מזה בכל מחיר. והאיראנים גבו את כל המחיר.

קודם כל - המילה האחרונה עוד לא נאמרההסטורי
בנתיים, כל הסיפור הוא הארכת הפסקת האש לצורך מו"מ, אמנם בתנאים שפחות מחזיקים את הרגל על הצאוור שלהם וחבל שכך - אבל האפשרות לחזור ללחימה, קיימת. אני מצטרף ל @נקדימון, בזה שטראמפ כבר כמה פעמים היה נראה שהוא הולך למו"מ גרוע, כשבפועל התכונן ללחימה.

אחרי שאמרנו את זה, מסכים שאיך שהדברים נראים נכון לכרגע - טראמפ נשבר וויתר על כל מה שהציג כקווים אדומים בוהקים.

הרושם הוא שהוא עם כל זה שאינו פוליטילקלי-קורקט כמו יריביו במפלגתו ומחוצה לה, הוא עדיין חושב בראש מערבי-חילוני-מודרני, ולא העריך נכונה את כח העמידה של אומה בת שלושת אלפים שנה ועם אמונה דתית פונדמטליסטית. כמי שכבר עשה כמה עסקאות מוצלחות בחיים - היה ברור לו שאחרי שערפנו את רוב ההנהגה ופגענו להם קשה בכלכלה, הם יבינו שהצעד ה'הגיוני', הוא להסכים ל'עיסקה' בתנאים שלו. ממילא, אין צורך והצדקה לגרום שם הרג מיותר והרס שיגרום לאזרחים התמימים לרעוב.

בגלל זה הוא עצר, פעמיים, את המתקפה כשהם היו קרובים לקריסה במחשבה שעכשיו הם יסכימו לעסקה, מה שיותר אלגנטי מבחינתו מלהשמיד מדינה (אגב, בדיוק כמו שעיסקת החטופים הראשונה הגיעה כשחמאס היו על סף קריסה ולוחמים שלהם סירבו להלחם. לולי הלחץ הציבורי המטורף בנושא - הנצחון המוחלט בעזה היה מגיע בסביבות חנוכה תשפ"ד). הוא רק לא לקח בחשבון את כח העמידה שלהם. יותר מזה, המצור על הורמוז היה גאוני - הם כל יום דיממו מאות מליוני דולרים, עוד כמה שבועות היו קורסים כלכלית. רק ששוב מתברר שהמערב השבע פחות מסוגל לעמוד בעליית מחירי הדלק, מאנשי האמונה (המעוותת) כשהם רעבים ללחם.

מתי באמת נדע שהופקרנו לגורלנו?נקדימון

ביום שתרד הפקודה להסיג את הכוחות בחזרה לאמריקה.

אבל אם נהיה כנים, אחרי 39 פעמים שהוא איים בחודשיים האחרונות ולא עשה כלום, אני כבר נוטה להאמין שטראמפ הגדול הוא הרבה יותר קטן ממה שיש בחלון הראווה.

אבל גמו שאכן כבר אמרתי, קל לפטפט. מניסיון העבר אי אפשר ללמוד כלום, מהכתבלבים השונים אפשר ללמוד פחות ממה שאפשר ללמוד מהניסיון, ולכן נותרנו רק עם תחושות ומשאלות לב. 

זה לא המערב השבעסודית
בשבוע האחרון המפרציות עלו לרגל לאיראן לשלם פרוטקשיין. כל הסגר הכלכלי שלו ירד לטימיון. הוא מצא את עצמו ללא שום מנוף.לחץ מולם. אלא אם היה מתגבר על הפחד להפציץ אץ האי חאג. אבל כל הזמן הם איימו שישרפו את כל המפרץ ו אמין להם
השאלה היאזיויק
איך הוא לא צפה את חסימת מיצרי הורמוז
הורמוז שבר אותוזיויק
כסף (מהקטארים?)סודית

לעניות דעתי

כי הייתה אפשרות להמשיך עם המצור עוד חודשיים. הכלכלה העולמית הייתה נקלעת למיתון? היה יכול להפציץ גשרים כמו שאיים והכל היה נראה אחרת.

ברור שרק הורמוז מעניין אותו, אבל היה יכול להלחם קצת יותר. בלי מגפיים על הקרקע. 

אבל אז היינו מודים לטראמפ המשיח ואמריקה הגדולה שהצילו אותו

בקיצור, זאת הסיבה:

"אשור לא יושיענו, על סוס לא נרכב, ולא נאמר עוד אלוהינו למעשה ידנו, אשר בך ירוחם יתום". 

כה אמר ה' למשיחו לכורשנקדימון

לא ברור לי למה את מחליטה בשביל עם שלם איך הוא תופס את המהלכים בעולם. תחליטי בשביל עצמך בלבד. את כנראה היית אומרת שאלוקים לא שותף להצלחה ולניצחון.

אל תדברי בשמנו.

את מחליטה בשביל נציגי הציבור הדתיים והחרדיים שיש בממשלה.

את מחליטה בשביל המוני חוזרי בתשובה ומתחזקים במהלך 3 השנים האחרונות.

את מחליטה בשביל אלפי חיילים שמבקשים ציציות לפני שיוצאים לקרבות.

את מחליטה בשביל ציבור דתי וחרדי ענק.

על סמך מה את מחליטה את הקביעות ההבליות האלה?!

מה?סודית

לא הבנת אותי בכלל.

אם טראמפ היה פותר לנו את בעיית איראן ברור שהיינו אומרים שהוא שליח ה'.

אבל הוא בגד בנו.

במה ההתחזקות ולבוש הציצית סותר את מה שכתבתי? ערב הגאולה יש שיבה אל ה'. וכן. אנחנו במצב שאין לנו על מי להישען חוץ מהקב"ה. הוא מזריח מאות מליארדים לאויב הכי חזק חזק שלנו שמקיף אותנו סביב עם הפרוקסי שלו, והם כולם צוהלים ושמחים, רק אנחנו שואלים להיכן נלך ונבוא. 

באמת לא הבנתינקדימון
בתגובה עליה הגבתי כתבת שהיינו אומרים שטראמפ ואמריקה הם אלה שהצילו אותנו. את באת שם לקטרג על עם ישראל.
אני בחיים לא מקטרגת על עם ישראלכמו🐌תמס
תסתכל בעיניים טובות ותראה בעצמך
הוא מתכוון אליסודית
הוא חושב שאם אמרתי שהיינו רואים בטראמפ מושיע זה אומר ששכחנו את הקב"ה. וזה לא מה שאמרתי. אני אמרתי שהקב"ה רצה שנרים עיניים רק אליו. לא דרך שליח. אולי לא כתבתי מספיק ברור
יש פה מהלכים גאונייםש.א.צ

איך זה שכל פעם אנחנו שוב פעם אוכלים את מה שטראמפ וביבי מספרים לנו דרך התקשורת בכזאת תמימות?

כמה פעמים האמנו שהם רבו והם בכאסח ואז פתאום תקיפה מטורפת באיראן עם שיתוף פעולה מדהים בין טראמפ לביבי?

כמה פעמים היינו עוד שנייה בהסכם ואז קרה משהו מפתיע ובלתי צפוי?

עובדים עלינו ומסובבים אותנו דרך התקשורת

כל מה שיש בתקשורת קחו בערבון מוגבל

נחיה ונראהכְּקֶדֶם
גם הגירוש מעזה והבריחה מלבנון היו גאונייםאיתן גילאחרונה
איזו בושהרועישםטוב

איזו בושה, להיות חתום על אותו מסמך עם ארכי רוצח מרושע. 

איפה הימים שלא עושים משא ומתן עם טרורטיסטים.

אז למה הוא התהפך עלינו.איתן גיל

לא. הוא לא התהפך. בקדנציה הקודמת הוא היה הנשיא ה- 45, ועכשו הוא ה- 47.

לנשיא ה- 47 יש עוזר יהודי אוטואנטישמי ששיכנע את הבוס למסור את התווך בעזה למצרים ולקטאר, שתי אוהבות ישראל ידועות, ועכשו מול אירן הוחלפה מצרים בפקיסטן שאין לה קשרים דיפלומטיים עם ישראל.

כל כך פשוט.  

חדשות לא טובות, למי שלא מעודכןסביר11

קשבנו המוערך על ידי כל דרגי השטח ,בעל חמ"ל המתנדבים הדרוזים ועוד,

מסביר לנו האם אנו קרובים להפסקת תמרוני ההתאבדות המיותרים (לדעתי ולדעת אחרים ).

😡😮‍💨הוא מספר שיש להתכונן  ש יותר  היום לפרסום לגבי פעולת רחפנים .

אני שמעתי במהירות 1.25 .

עצוב שהחיילים התמימים 🐣🐣כולל ממשפחתי,משתפים פעולה בהמוניהם,

במקום תוכנית האלופים ומצור

אשמנו, בגדנו, קונספרצנו...איתן גיל

הזהרתי מפני הג'ינג'י האמריקאי אבל לא הקשיבו.

אמרו לי שהוא איש עסקים מצליח, ועניתי שהמצליח הזה, בעיני עצמו, פשט רגל 4 פעמים.

נחמה פורתא, שהוא פחות גרוע עשרות מונים מהאנטישמית השחורה קמלה שחולקת את חייה עם יהודי מתבולל.

הוא לא מקורי, וקדם לו שארל דה גול הצרפתי שברח כמו שפן מאלג'יריה אחרי התקוות הגדולות שתלו בו הבוחרים הצרפתיים.

קדם לו גם אהוד ברק, החייל המעוטר ביותר בצ.ה.ל, וחברו הקרוב ושותפו של ג'פרי אפשטיין, שברח מלבנון.

קדם לו גם אריאל שרון שברח מגוש קטיף אחרי שגירש משם עשרת אלפים מתיישבים פטריוטים.

המסקנה הראשונה היא: ארור הגבר אשר יבטח באדם... 

המסקנה השניה שמשתלבת עם הראשונה: ולא תקיא הארץ אתכם... 

ב- 29 בנובמבר קיבלנו מנדט מהאומות המאוחדות להקים מדינה יהודית! בארץ ישראל. מדינה יהודית, ולא דמוקרטית, ולא מדינת כל אזרחיה, ולא מדינת פרוגרס קפלניסטית. 

בשנותיה הראשונות של המדינה נפנפנו כל הזמן בקלף: המדינה היהודית היחידה בעולם, וזה עבד. אבל מאז זרמו מים רבים, וההגדרה יהודית נשארה במסמכים הרישמיים למראית עין בלבד.

זקני צפת מתקשים לזכור מתי פסק בג"ץ שמדינה יהודית היא ערך בפני עצמו, כאשר ערכים אחרים נסוגים ממנו.

אולי הגיע הזמן להכריז איסטרטגית שמערכת הבחירות הקרבה תוקדש לביצור יהדותה של המדינה, ולא לקידום אג'נדות להטביות, ובתי זימה על זחלי טנקים.

ומי שמתעקש לחיות במדינה חילונית דמוקרטית בדווקא, מוזמן להתחפף מכאן, ולתקוע יתד בצרפת או באיטליה, או בכל דמוקרטיה אחרת, וכאלה לא חסרות בעולם. הרחב. 

המשךאיתן גיל

מומחי הבטחון שלנו הסבירו שישראל היא מעצמה אזורית שבמידת הצורך תגן על המפרציות מפני איומיה של אירן.

מסתבר שלא דובים ולא זבובים, תכלית ההתחמשות שלהם היתה ועודנה כדי לתקוף את ישראל מתי שהוא. 

גורמי הבטחון שלנו האמינו ועודם מאמינים שהיריבות בין הסונים לשיעים יכולה לשרת את ישראל, ועתה הוכח שלא כן הדבר. 

האם יופקו אצלנו לקחים? חליווה כבר לא יסע לאילת על חשבון בטחוננו, אבל מחליפיו ימשיכו לנסוע.

כל מילהכְּקֶדֶםאחרונה
נתניהו וטראמפ - שתי אפשרויות, שתיהן לטובתינוהסטורי
העובדות כרגע, טראמפ מדליף לברק רביד שהוא נזף בנתניהו, במקביל שר המלחמה שלו משבח את התגובה הישראלית.

להערכתי, נתניהו וטראמפ מתואמים ביניהם עד הפרומיל האחרון, כולל מה בדיוק טראמפ ידליף לברק רביד. אבל אם כשיטת @איתן גיל שמאמין שהאמת היא מה שמפרסם רביד - עוד יותר טוב, נתניהו והממשלה הבהירו שהם דואגים עצמאית לבטחון ישראל ולא מקבלים הכתבות מהבית הלבן.

בין אם כאפשרות הראשונה - משחקי 'השוטר הטוב והשוטר הרע' מול אירן עובדים. אבל גם אם האפשרות השניה, כרגע התוצאה היא שטראמפ דורש מאירן לא להגיב.

אם לא יגיבו, שברנו את משוואת הדחיאה=תקיפה מאירן, אם כן יגיבו - הפרו את הוראת טראמפ.

יש גם עוד אפשרותברגוע

איראן כן יגיבו וטראמפ יגיד להם סבבה עכשיו תחזרו למו"מ, ובמקביל טראמפ יתקשר לנתניהו וידרוש לא לתקוף בחזרה

ואז נתניהו כן יתקוף בחזרההסטורי
בדיוק כמו שהוא תקף בדחיאה.

בסופו של יום -עם טראמפ, או בלעדיו- האחריות על בטחון ישראל, מוטלת רק על ממשלת ישראל.

לא בטוחברגוע

היו כבר תקיפות שנתניהו ביטל לדרישת טראמפ

הנה, שברנו את המשוואההסטורי
אנחנו תקפנו בדחיאה, אירן לא תקפה אותנו.
הם השיגו בתמורה הפסקת אש מלאה בלבנוןברגוע
בעז"ה ובהשתדלותנו - לא תהיה. ובזאת תבחן ממשלתהסטורי
ישראל.

מודה, בשונה מהערכותי עד לרגע זה - הרושם הוא שטראמפ אכן נשבר ונכנע (עדיין מקווה שזה חלק מתרגיל הונאה מתוחכם וכבר היו תקדימים משמעותיים בשנה וחצי האחרונות, אבל קשה לראות זאת).

אבל בזאת תבחן ממשלת ישראל! בסופו של יום, מי שאחראי לשלום ובטחון ישראל - זו רק ממשלת ישראל, שצריכה לשקול מה נכון לישראל. ייחסי חוץ הם אחד השיקולים, אבל לא השיקול היחיד וממש לא השיקול המכריע.

ההכרזה של שר הביטחון מהבוקר - חשובה ומאוד וכדאי מאוד שגם רה"מ עצמו יגיד בקולו דברים דומים. מדינת ישראל אינה חלק מההסכמות והיא צריכה, עם או בלי נשיא ארה"ב, להלחם על שלומה, בטחונה ושגשוגה.

"אי אפשר ללמד כלב זקן טריקים חדשים"shaulreznik

לממשלת ישראל קוראים בנימין נתניהו. ומה לעשות שהוא די זקן, אבל מאז שהיה לפוליטיקאי, לא הצטיין בכישורי משילות. אז יהיה עוד סבב, עוד שיחה טלפונית לקקנית עם טראמפ, ואז בבחירות השמאל חלילה יגרוף את כל הקופה.

רק עניין של זמן שהחיזבאללונים יתגרו בישראלאיתן גיל

ולו כדי להביך את השלטון "המרכזי" (עלאק) בלבנון.

או אז ישראל תחזור לתקוף מכוח הזכות להגנה עצמית.

וגם, לא פוסל אפשרות שטראמפ החדש יארגן פגישה בין נתניהו לנשיא לבנון, כדי להסיט את דעת הקהל מהזגזגנות המופקרת שלו.

אמןברגוע

כרגע נראה שעצרו את הפעילות, מקווה שלפחות לא ניסוג מהכפרים שצה"ל נמצא בהם

טראמפ היה יכול להיכתב בהסטוריה כמנהיג האמיץנוגע, לא נוגע

ששינה את פני המאבק ברוע העולמי (ונצואלה, איראן וכו'. שנפילתן גם תחליש את סין) והביא לשלום אזורי נרחב, אבל במקום זה הוא בחר בפוליטיקה קטנה ובלבזות את ראש ממשלת השותפה העיקרית של ארה"ב במאבק מול הרוע הזה. כרגע נראה שמה שיזכרו ממנו זה הרבה דיבורים, התקפלות מפוארת, מזרח תיכון ישן והסכם שאפילו עד סוף הקדנציה שלו לא החזיק מעמד.

שיטת איתן גיל חחחה.איתן גיל

העובדות הן שטראמפ החדש נמצא בריצת אמוק להסכם עם אירן בתנאי אירן. אמת, הייתי רוצה שהאמריקאים יכתיבו הסכם כניעה וההנהגה האירנית תחתום עליו ותעזוב את המדינה או תוצא להורג.

האירנים כנגדם מבינים דבר או שניים, ומפעילים את חיזבאללה נגד ישראל, כדי לסכסך בין ישראל לאמריקה שכאמור מתחננת להסכם.

מה צפוי לנו, האירנים יגיבו על התקיפה בדאחיה, וישראל תגיב באירן אחרי חתימת "הסכם" עם טראמפ החדש. או אז אירן תבטל את חתימתה, ומדינת ישראל תהיה הכבש שיעלה לעולה.

לגבי משחקי השוטר הטוב והרע, זה ריאלי בפוליטיקה הפנימית שלנו, אבל לא מול טראמפ החדש והטיפש.

המשך יבוא.

אנחנו לא נעלה לעולה כי יש לנו את הקב"הסודית

אבל מה שכתבת על טראמפ מדויק למרבה הצער.

בגד בנו ומסכן את קיומינו כאן ומזרים לאוייבים שלנו מאות מליארדים, בשעה שאנחנו תלויים בארה"ב לאספקת מיירטים ונשק. מי שלא מבין את עוצמת הבגידה חי בחלום

הזהרתי מפני טראמפ החדש אבל לא הקשיבו.איתן גיל

במובן מסויים דונאלד טראמפ הוא אריאל שרון. אם תרצי, דונאלד שרון ואריק טראמפ. שניהם שווקו כתקוותו הגדולה של הימין הישראלי ושניהם אכזבו כל אחד בדרכו.

השמאל הקפלניסטי רוכב על מבוכת הימין, ורגע השיא שלו יהיה אם יוכרז על חיסול מדינת ישראל. הילת. 

אני סקרן אם איתן גיל הוא אדם אמיתינקדימון

לפעמים הוא ממש מרגיש כמו טרול מיומן.

זה לא דף מסרים, זה כאילו ספר מסרים.

אני יכול לדמיין אותו מכתיב לאחרים את המתקפה היומית ברשתות החברתיות.

חחחחח...הסטורי
האמת שלפני שנים שאלתי אותו למה אף פעם לא רואים אותו בצמ"ע, בלנ"ו/נשו"ט, בביהמ"ד, או בעוד תחום עניין כל שהוא חוץ מאקטואליה...
אם תחפש- תמצאאיתן גיל

אבל בארגז הכלים שלך נמצא רק מוצר אחד- סמוטריץ', וגם אותו תפסיד בחודשים הקרובים

מוזמן לבדוק בכ.א. שלי, כמה הודעות שלי בכלל לאהסטורי
קשורות לאו"ח...
למה תחומי העניין שלך ושלי אמורים לעניין מאן דהואיתן גיל

כתבתי כמה פעמים בפורומים אחרים. האם עובדה חשובה זו מוסיפה לי ניקוד בעיניך.

ספרתי כשלושים פורומים, כן ירבו. אז מה? האם אני חייב להוכיח נוכחות בכולם.

ולמה הריון ולידה, או בישולים ומתכונים, ושאר ירקות, אמורים לעניין אותי, ומה אני יכול להוסיף לשיח שמתנהל שם.

תכל'ס, עשה טובה. הנח לי.

אויש. תנוחאיתן גיל

לך תמכור פיתות עירקיות...

ותמיד, תמיד, תתעסק במה שאתה מבין בו באמת.

וסיג לחכמה שתיקה.

גם אויל מחריש, חכם יחשב.

אם היית מחריש, היית נחשב לחכםנקדימון
זה נכון. 
Wishful thinkingshaulreznik

טראמפ הוא עסקן גס רוח וכסיל שאת אבחנותיו הרפואיות נדע אחרי שיעזוב את הבית הלבן. קרבות כלובים במסיבת יום ההולדת שלו מעידים על האיש יותר מכול. נתניהו הוא סתם ימין חלש המפטפט את עצמו לדעת, מאז 1996. לא צריך לחפש הגיון בשיגעון ובחוסר משילות. יהיה הסכם עם איראן, ביבי יפסיד בבחירות, וטראמפ ישמח לקדם "הסכמי שלום" עם הפלסטינאצים כדי לקושש את פרס נובל לשלום.

אני חושב שכולם משחקים בשטויות כדי להחביא את החשובמשה

והחשוב זה הזרבוב. כלומר ההרס היסודי שמבצעים עכשיו קבלני עבודות עפר. גם בדרום לבנון וגם בעזה. כל יום שעובר והורסים להם כפר, זה עוד מקום שהם לא יכולים לחזור אליו ונזק אמיתי.

אנחנו מכירים את הצבא שלנו שיכול ליסוג תחת פקודה פוליטית מממשלה פחדנית. אבל כפר שכבר נדרס ונהרס יהיה יותר קשה לשקם.

שיקום תשתיות זה אחד הדברים המהירים ביותרנקדימון
שמעתי הרצאה של גיא אביעד על עזה (חוקר חמאס וותיק) והוא סיפר שאחרי אחד המבצעים שנעשו בעזה לא רק שבתוך פחות משנה שיקמו את ההריסות אלא גם מה שנבנה היה פי כמה וכמה ממה שנהרס.

אז מה זה כפר בלבנון? בתוך שנה למפלצת שחתכת את ראשה יהיו שני ראשים.

לא כל כך מהר. גם לפנות הריסות לוקח זמןמשה

(וגם להרוס)

אז יקח 3 או 5 או 10 שנים, אז מה?איתן גיל
לקיחת אדמה זה כואב ועם כל השאר אפשר להסתדר
זה לא אותו דבר, אז רק פוצצוהסטורי
כעת, גם בעזה וגם בלבנון, משמידים להם לחלוטין
אז רק הרסו בתים ששימשו באופן ישיר ללחימהמשה

היום פשוט הרסו את כל הכפר. כפרים כפרים. 3/4 מעזה כבר לא קיים היום. וכל כפרי קו המגע בדרום לבנון גם לא.

כמה זמן לוקח להקים גבעה או חווה?נקדימון
אז תחשוב עכשיו בערבית מוסלמית עם ים של כסף ותמיכה וגב פוליטי ומנהלי. 
גבעה זה לא כמו שכונה עירונית צפופה.משה
כנראה שכחת איך נראיתנקדימון
ההשתלטות הערבית בשטחי c
שקופלה יפה יפהמשהאחרונה

אולי יעניין אותך