יש למישהו מהפורום מילה טובה על גדי אינקוט או….סיעתא דשמייא1
יש מורכבות בחיים? יכול להיות שיש מילים טובותהסטורי
יש עליו הרבה מילים טובות, בעיקר הערכה על שנים רבות של מסירות נפש קבועה למען עם ישראל כחייל וכקצין זוטר.
יחד עם זאת יש ביקורת רבה על שורת החלטות משמעותיות שקיבל, מאז שנהיה גנרל ועד היום - מאי חיסול נסראלה במלחמת לבנון השניה והשיא כמובן: 'תר"ש גדעון' שבגללו לצה"ל לא היו מספיק כחות מוכשרים ומצויידים בפרוץ המלחמה. החלטות הללו ורבות נוספות, שהוא אישית חתום עליהן, עלו לנו בהרבה מאוד דם ודמעות. ההחלטות הללו לא הגיעו בחלל ריק, אלא בגלל היותו מאמין אדוק בדת הפרוגרסיבית.
אם הוא היה מתכבד ויושב בביתו, היה אפשר להגיד שהוא שילם את המחיר הכבד ביותר במלחמה ולהניח לו - העובדה שהוא עדיין באותן תפיסות הרות אסון, מכריחה להלחם להרחיק אותו מכל עמדה בכירה ובוודאי עמדה של קבלת החלטות.
כן, עופר וינטר זה משהו אחר . נכון?סיעתא דשמייא1
מה הקשר? מה השאלה?הסטורי
(זה לא אומר שהוא מתאים לפוליטיקה)
כשם שלא ממנים רב טוראי לרמטכ"לאיתן גיל
כך לא בוחרים פוליטיקאי מתחיל לראש ממשלה.
ואני הקטן לא מכיר אפילו רמטכ"ל אחד שגיליון הציונים שלו מראה על פוליטיקאי מצליח.
משה דיין כשלון.
יגאל ידין כשלון.
רבין היה כשלון, ואלמלא כדורי האקדח של יגאל עמיר, אף אחד לא היה יודע מיהו.
אהוד ברק כשלון.
בני גנץ כשלון.
גדי אייזנקוט הוא מהזן של כל קודמיו, ותקופתו הקצרה בקבינט המלחמה הוכיחה בבירור שגם הוא כלומניק פוליטי מהלך על שתיים. יאמר לזכותו שבהשוואה לבני גנץ הוא אכן פחות גרוע.
שום בשורה פוליטית לא צמחה, לא צומחת, ולא תצמח מהם. ההתלהבות של חלק מאיתנו מגנראלים היא פאתטית, וחלק בלתי נפרד מהקונספציה הידועה שהביאה אותנו לעברי פי פחת.
וכל הפוליטיקאים סיפור הצלחה. נכון?סיעתא דשמייא1
דיברנו על רמטכ"לים.איתן גיל
ואפשר להוסיף: רוב אנשי הצבא הבכירים. לא כולם.
יש מי שיוסיף. אני אהיה בארץ ושוקל להשתתף בבחירות.סיעתא דשמייא1
אני ממליץ להצביע לבנטאיתן גיל
הוא הכי קרוב בעמדותיו לחסל את מדינת ישראל, מה שירגיש לך בנוח לשבת בארץ נוכרית.
אומר את האמת - חוקית זו זכותךהסטורי
האמן לי השפיע עלי מאוד מאודסיעתא דשמייא1
זו לא שאלה של אמונה, אלא של פרשנותהסטורי
האמת היא הפוכה - האטישמיות ושנאת ישראל שהיתה כל הדורות (לא, מוסלמים לא באמת היו צריכים תירוץ כדי לרצוח/לאנוס/לבתר/להתקיף יהודים - הם עושים זאת ברצף 1400 שנה), רק הלבישה את ההתנהלות הקבועה, בתירוץ שאנטישמים כמוך קונים.
אני מחזיק באמונה שהכל מאיתו השם יתברך….סיעתא דשמייא1
… אני יודע יש השגחה עליונה וכל מה שקורה מבחינה פרטית וגם מבחינה לאומית לטוב ולמוטב נובע ממנו יתברך.
יראת השם היא לנגד עיני כל רגע ולכן אם באים עלי יסורים אני מיד מפשפש וממשש.
בכללי אני מרגיש מבורך ושלם על כל צעד שאני עושה בחיי בכל אתר ובכל זמן.
אני אוהב כל יהודי בכל מקום.
מתרגש תמיד לקראת נסיעתי לארץ הקודש , לעלות לירושלים , להתפלל בכותל המערבי ולהנות מזיו השכינה.
אז תשאר בארץקעלעברימבאר
זה לא כל פשוט. יש הרבה שנאה…סיעתא דשמייא1
כל השנאה שנמצאת פה היא יבוא לא חוקי מחוץ לארץ.איתן גיל
יש חילול השם בזה שיהודים גרים מחוץ לארץהסטורי
שוב החלפת טיעון!הסטורי
בוודאי שהכל מאיתו יתברך, גם חוקי הטבע והפסיכולוגיה האנושית - זה לא אומר שאנחנו אשמים בזה ששונאים אותנו.
אבל זה אפשרות. הרב יוסף…סיעתא דשמייא1
…טוען שטראמפ התהפך עלינו בגלל רדיפת לומדי התורה. זה בידינו. יכול להיות .
על אותו משקל אני טוען שמכוון שלא היה צורך בצה"ל לגייס את לומדי התורה לפני השביעי באוקטובר אז כנראה השם לא אוהב את העובדה שמפלגות דתיות הולכות עם "הימין על מלא".
לכל יהודי שחש את השם מבשרו כל רגע ורגע יש את הזכות לפשפש ולמשש בכל רגע ורגע כל עוד הוא שואף להשתוות הצורה.
כאשר חיינו כמדינה היו בסגנון "בקש שלום ורודפהו" זכינו הרבה יותר לסיעתה דשמייא מאשר כיום כשאנחנו רודפים אחרי כל סנטימטר מרובע של אדמה באופן אובססיבי.
איך דחפת את זה לכאן?!הסטורי
איני טוען שאין מישור אמוני, במישור האמוני תתחזק בתורה, במצוות, בלימוד זכות על עושי רצון ד' מיישבי ארץ הקודש. אגב, תשאל את הרב יצחק יוסף אם אולי, רק אולי, יש עלינו קפידא כי אלפי שבבניקים בטלנים נמנעים מהרבה מצוות ובינהן ממצוות עזרת ישראל מייד צר.
ההצבעה בבחירות היא הצבעה ארצית. היא חלק מההשתדלות. היא משפיע על חיינו, על ביטחונינו וכן - גם על השאלה כמה נוכל לקיים מצוות.
לך זה לא נוגע, אתה בין כך ובין כל לפי חז"ל מוגדר כ'עובד עבודה זרה בטהרה', כלומר אתה וודאי לא מתכווין לכך, אבל אתה במציאות של עובד לעובדיהם.
לא ראוי שתתערב בהחלטות שנוגעות לחיים שלנו ולא לחיים שלך.
דחפתי כדי להמחיש…סיעתא דשמייא1
… שאפילו הרב יוסף מאשים אותנו בהתהפכות של טראמפ. עכשיו כדאי שתבין שאם בני הבכור יוצא למילואים ללבנון ביולי אז בטח ובטח מה שקורה בארץ הקודש נוגע לי.
לי לא מתחשק להיות אב שכול או ממשפחת נפגעי טרור אתה מבין!!!!
דבר שני אין כאן מישור אמוני ומישור מעשי הכל כלול בכל. לפי מראות בכל העולם כשרואים איך המשטרת ישראל גוררת חרדים על הכביש זה רך מבזה אותי כיהודי. אני לא מצדיק אף צד אני רק מתאר מצב.
תמסור לרב יוסף שליט"אהסטורי
כןמשה
הם מתייחסים לרפורמה המשפטית כאילו שזה בעיה של המתנחלים (כמשל) ולא שלהם.
אני יודעהסטורי
אגב, סתם לפרוטוקולמשה
קרה משהו גדול במערכת המשפטית בישראל בשנים האלה שאחרי 7.10 אבל גם קצת קודם. אחד מהם זה שהיא התמלאה באנשים שאפשר להגדיר אותם בערך כ"ימין קפלניסטי". כלומר שהם לקחו את הצד של סמוטריץ' ומנהלת ההתיישבות שלו אבל ממשיכים לרדוף את ביבי/בנגביר/החרדים.
היועצת המשפטית לממשלה עצמה לענ"ד גם בקטגוריה הזו. היא אשת ימין כנראה. רואים את זה בהחלטות מסויימות שלה.
כרגיל מאשימים את כל העולם ואשתו. האספסוף אוהב זאת.סיעתא דשמייא1
מראה דחוףהסטורי
אני לא עם השלטון הקיים שאמור לבצע…סיעתא דשמייא1
… יש הרבה אנשי ימין מתוסכלים בצפון שלא מוכנים להצביע יותר ימין אבל מרוב שנאה גם לא רוצים לתת אלטרנטיבה. הם מעדיפים לא להצביע בכלל. הם גם לא מבינים שבדרך זאת מפלגות ערביות יגדילו את כוחם.
כן וזה קשור. בגדול הימין אכזב.בזבזנו יכולות צבאיות סתם. אולי יהודה ושומרון קבלו יותר תקציבים ותפסו יותר אדמות אבל חבית השרפה גודלת והשם ישמור.
יש הרבה מתוסכלים באוסטרליההסטורי
שבמקום לפתור את בעיותיהם האישיות והמשפחתיות, מוציאים את התסכול בהשפרצת דה-הומניזציה על מיישבי הארץ.
'השלטון' נמצא אצל דרעי, בדיוק כמו שהוא נמצא אצל אחרים. יותר מדוייק - השלטון נמצא אצל מי שבידו היכולת להפעיל את הכח הלגאלי. ממילא במידה רבה, השלטון נמצא כרגע אצל הפיראטים יצחק עמית וגלי בהר"ב-מיארה, שגזלו מהעם (באמצעות נציגיו הנבחרים) את סמכויות הפעלת הכח.
נכון, שבידי דרעי היתה האפשרות לתמוך תמיכה מכריעה בהחזרת השלטון לידי העם, אבל מכל מיני שיקולים פאסדו-אידיאולוגיים, הם אפשרו למהלך ליפול.
שטויות במיץ עגבניות…סיעתא דשמייא1
הרב צבי יהודה זצ"ל, דימה בחור שבחורההסטורי
לא רוצה אותו.
לא נעים לה להגיד בפנים, אז היא בכוונה מגיעה מרושלת לפגישה, מציעה עוגה טפלה מעשה ידיה וכו'. הבחור בטוח שהוא דחה אותה, כשהאמת היא שהיא בכוונה דאגה להציג לו, כדי שידחה אותה.
כך גם הארץ כלפי יורדים המלאים תלונות כרימון.
תבחר ותשאר בארץ אחר כךקעלעברימבאר
הוא שמאל, קפלן, שתקן כטקטיקה, הוא גרבייםנקדימון
עוד גנרל שהוזה שבגלל שהיה לו הכי הרבה טסטוסטרון מבין כל המועמדים במטכל אז הוא פוליטיקאי מתוחכם ומנוסה.
הוא לא ראוי, אבל הוא ה"לפיד" של הבחירות האלה. שותק ולא מתבטא בכלום כדי להיות ברירת מחדל של עדר מפגר. זה יצליח כנראה בפעם הראשונה, ואחר כך יזרקו אותו - השמאל יודע להחליף גרביים מהר מאוד.
טוב . קבלתי....סיעתא דשמייא1
...תמונה כללית מהצוות המייצג את הפורום הנכבד.
הבנתי. תודה
תמיד שמחים...נקדימון
...לעזור למבולבלים.
אולי יום אחד יתקנו דרכיהם הנלוזות.
בראש ובראשונה, הוא אהבלshaulreznik
הוא מצוין!קעלעברימבאר
באופוזיציה
..קעלעברימבאר
..
זה שהוא מזרחי משחק רק לרעתוhamedinai
המזרחים מכירים היטב את המנטליות המזרח-תיכונית, והחרדים גם הם מכירים: "עשו שונא ליעקב".
אלו לא טועים נאיביים כמו השמאל האשכנזי החילוני; הם עושים זאת למען טובות הנאה וליטופים מהשמאל הקיצוני, או בגלל שהם אחוזים בגרון.
אולי איש נחמד אבל אין כושל כמותו בכל פרמטרזיויק
נשמע אדם ישר ומוסרינפשי תערוג
אומנם אני חולק עליו בחלק גדול מדעותיו.
אבל אין ספק שאשמח לראות אותו מצליח בכנסת הקרובה. אני אישית מתפלל שהצלחתו תהיה על חשבון המפלגות הערביות והדמוקרטים. הוא עדיף עליהם עשרת מונים לדעתי.
יכול להיות שהוא גם עדיף על רוב מי שמכנים את עצמם מרכז.
לדעתי גם עדיף על חלק מחברי מפלגת הליכוד,
ובקשר לאמרות שלך עליו
בוגד הוא לא (לפחות לא ידוע לי על כך)
שמאלן? אני בכלל לא בטוח
קפלניסט, יכול להיות. לא זכור לי תמונות שלו מפגין בקפלן
ולא ראוי? למה? על סמך מה קבעת את זה?
שוב. אני בהחלט לא מסכים עם דעותיו.
אבל לדעתח הוא ראוי עשרת מונים על חלק ניכר מחברי הכנסת
המרחם על 'ילדה עם מספרים' שבאה לרצוח יהודיםהסטורי
אינו ישר ואינו מוסרי.
מי שאומר שהקם להרגך השכם להורגו - זו רק סיסמה, אינו מוסרי וסכנה חמורה לעם ישראל.
האמת שהסכנה כבר התרחשה, תר"ש גדעון שהוא הוביל והוא חתום עליו, צמצם את צה"ל לכמויות מינימליות, שלא עמדו בשעת מבחן.
לא סתם הוא מיהר להכנס לממשלה, למנוע חזית מקבילה בלבנון - הוא ידע שכמות הטנקים והחי"ר שהוא השאיר ורמת הכשירות שלהם אחרי שהוא צמצם את האימונים (כל זה כדי לחלק תוספות שמנות ולא חוקיות לחבר'ה) - לא תהיה מסוגלת להתמודד בשתי חזיתות פתוחות במקביל.
כפי שכתבתי למעלה, כולנו שילמנו מחיר כבד על ההחלטות הללו שלו, שנובעות מתפיסה פסדו-מוסרית מערבית, אבל הוא אישית שילם את הכבד שבמחירים. אם היה פורש לביתו, היה מקום לא להזכיר את הנ"ל. אבל כאשר הוא מנסה לבנות תדמית שתחזיר אותו לליבת קבלת ההחלטות, בלי שום חשבון נפש - אין לנו מדינה מיותרת להמר עליה.
אני לא בא לסנגר עליונפשי תערוג
אבל הוא לא צמצם את הכמויות למינימלי ואת השאר לקח לכיס. כן?
הוא הקצה את המשאבים בצורה אחרת לפי איך שזה היה נראה לו לנכון
נגיד אתה צריך להחליט מה אתה מעדיף?
טנק מרכבה מוכן עולה 10 מיליון דולר בערך
מטוס F35 עולה 120 מיליון דולר
משמע כדי לקנות מטוס אחד צריך וותר על 12 טנקים
וראש הממשלה אומר לצבא לתכנן תקיפה באיראן,
וכדי לתכנן נגיד תקיפה באיראן צריך עוד 20 מטוסי F35
משמע צריך לקצץ מהצבא 240 טנקים
או שלא תעמוד במשימה של להיות במוכנות לתקיפה באיראן
אז מסיטים תקציב ממקום למקום
ב2018 שהוא היה הרמטכ"ל לא היה סבירות הגיונית לצורך דחוף ב240 טנקים
ולכן העדיף להשקיע את הכסף במטוסים
בדיעבד, היה צורך בטנקים
אבל היה גם צורך במטוסים
אין לי מושג באמת מה החישובים שלו,
סתם נתתי דוגמה
ובקשר לנערה עם המספריים,
גם אני חולק עליו
אבל לדעת מי שתומכים בו
רצה אליך נערה עם מספריים, תן לה קת של רובה בראש. יהיה לה קצת כואב. תאושפז שבוע שבועיים
תן בה כדור בראש, למחרת כל מהדורות החדשות יפתחו בסיפור הזה שעוד יותר יכפיש את מדינת ישראל
מה תעדיף?
בכל מקרה היא לא תצליח לרצוח חייל עם מספריים, כן?
אולי תפצע אותו, אולי יצטרך בית חולים
בגלל זה אל תעשה אירוע תקשורתי בין לאומי
אני לא מסכים איתם, מבחינתי כל אויב שמאיים על חייל צה"ל צריך לחזור בשקית, אבל זה לא אומר שהם טיפשים או שאין להם טיעון הגיוני. כן?
בכוונה התחלתי מהנערה עם המספרייםהסטורי
כי זאת תפיסתו ה(לא )מוסרית, שאר הדברים נגזרו ממנה.
לגבי חלוקת המשאבים - הוא בהחלט לקח לכיסו ולכיסי חבריו. המושג 'הגדלת הרמטכ"ל' הוא פטנט שבאמצעותו הרמטכ"לים בעשרים שנה האחרונות, צ'יפרו באופן לא חוקי את חבריהם לפנסיה התקציבית.
הכסף הזה, שהוא עשרות מליונים מתקציב הביטחון, אילץ לבחור בין פחות טנקים, סגירת חטיבות מילואים, צמצום ימי האימונים ליחידות שלא נסגרו לבין F35. לולי הסיפור הזה, התקציב הקיים היה מספיק גם וגם.
ליתר הרחבה:
פרק #103: חגיגת הפנסיות הבלתי נתפסת בצה"ל
גם הפרק הבא 104 משלים את הדברים:
https://open.spotify.com/episode/2nOgBWd4I18AnayUz6vWMB?si=Qt3ZOcMUQhyRnSiyHhmYuA
יש רמטכ"ל שלא עשה הגדלת רמטכ"ל?נפשי תערוג
וזרקתי את השאלה לצאט.
תראה מה הוא כותב...
בתקופת הרמטכ"לות של גדי איזנקוט (2015–2019) – התשובה היא:
כן, הייתה תקופה שבה הוא כמעט ולא אישר “הגדלות רמטכ"ל” חדשות, ובפועל ביצע צמצום משמעותי מאוד של השימוש בהן.
מה שחשוב להבין על התקופה שלו:
הוא נכנס לתפקיד בזמן ביקורת חריפה של
מבקר המדינה וה־משרד האוצר על הפנסיות בצה"ל.
כבר בתחילת כהונתו הוא הוביל יחד עם משרד האוצר רפורמה שהגבילה מאוד את ההטבות לפורשי קבע.
במסגרת המדיניות הזו:
צומצם מאוד מתן תוספות חריגות לפנסיה (“הגדלות רמטכ"ל”)
הוחמרו הקריטריונים
ונעצרו בפועל חלק מההסדרים שהיו נהוגים לפניו
חשוב לדייק:
הוא לא “ביטל לגמרי” את המנגנון (כי הוא קיים כחלק ממבנה הפנסיה התקציבית בצה"ל), אבל הוא נחשב לרמטכ"ל שבתקופתו הכי צמצם את השימוש בו והעביר את המערכת למסגרת הרבה יותר מוגבלת ושקופה.
אם אתה רוצה, אפשר להשוות את זה לרמטכ"לים לפניו ואחריו כדי לראות מי נתן יותר ומי פחות בפועל.
ועדיין הוא עשה תר"ש שגרמה שצה"ל הגיע למלחמההסטורי
(הייתי מציע לבדוק יותר טוב מי דחף נתונים לבינה מלאכותית. בנושאים שאני יותר מבין בהם - היא מחרטטת לא פעם)
אגב, שכחתי לציין, הוא התגאה בזה שלא חיסל את נסראלה בתחילת לבנון השניה, ונתן 19שעות (19 שעות!) של אזהרות להתפנות, בהם איבדנו אותו.
כמה חיי יהודים היו ניצלים לולי הרחמנות על אכזרים שלו?!
הרחמנות על אכזרים מפיוהסטורי
שוב. זאת לא תפיסה שאני מסכים איתהנפשי תערוג
ודרך אגב. למה הוא מזהיר את התושבים?
סתם כי בא לו שנסראללה יברח?
כדאי שתבין…סיעתא דשמייא1
… בלי קשר לאישיותו של גדי הוא סכנה לכל מי שרוצה בהמשך שלטון הליכוד והמשך השארות אנשי הציונות הדתית במוקד ההחלטות מה גם שהפופולריות שלו גודלת ואז אנשי המגזר חייבים להכפיש אותו בכל מצב.
זה הפנים המכוערות של הפוליטיקה. אין מינימום של הגינות "ליראי השמיים" "חסידי ארץ הקודש" האלו.
מראה דחוף, גדול המכפישים מדבר. משהו לענייןהסטורי
יש לך, על זה שהוא העדיף את חיי האויב על חיי יהודים רבים?
או שבשביל להכפיש את 'המגזר', תעזוב כל טיעון ענייני.
תפסיק עם המראות ותדבר לענין….סיעתא דשמייא1
…. ובאותו ענין ממש איש ימין "אהוב" בנט שמדבר על שמירת חוק באיזורי יהודה ושומרון. ואתם כרגיל מתרעמים.
למה?
כי להפר את החוק ולהדליק אש בכל העולם זה לא אכפת לכם.
אנחנו המדינה הכי שנואה בעולם.
Israel becomes world’s most disliked country, global survey finds – Middle East Monitor
בנט ושמירת חוק לא מתכתבים במשפט הגיוני אחדאיתן גיל
שנאת הגויים לישראל לא התחילה היום ולא אתמול.
עשו שונא ליקב, וישמעאל מקל וחומר.
ויש יהודונים בארבע כנפות הארץ שמוציאים דיבה כולל על בני בריתם המתועבים הידועים בשם כנופיות קפלן.
באוסטרליה יש יותר פושעים מבישראל, בפער, אבל אף אחד לא שומע עליהם, כי האוסטרלים אוהבים את מדינתם להוציא את היהודונים. קשים היהודונים לישראל כספחת.
למדתי את מ"תומר דבורה" להתעלם.סיעתא דשמייא1
לעניין - האם לדעתך השארת נסראללה חיהסטורי
אם מוסרי להעדיף את חיי אוכלוסיית האויב, על חיי מאות יהודים - אייזנקוט מוסרי. אם זה לא מוסרי - לא.
כל השאר זה להג לא קשור שדחפת. אתה עצמך פתחת שרשור על אייזנקוט, תישאר בעניין.
אם אתה חושב….סיעתא דשמייא1
אולי תהיה ענייני, ובשרשור שאתה פתחת על אייזנקוטהסטורי
שאלתי שאלה פשוטה:
האם בעינך המעשה המוסרי הוא לגרום למאות יהודים הרוגים בעשרים השנים הבאות, כדי לא לפגוע בסביבה התומכת של רב המרצחים נסראלה?
שונא העם והארץ, אני רואה שביקרת בפורם, אז אוליהסטורי
אכן אוסטרליה שנואהאינגיד
לא, כי תפיסתו האנטי-מוסרית מרחמת עלהסטורי
הוא לא המציא את המוסר הפרוגרסיבי המעוות, הוא לא הראשון ולא האחרון. אבל הוא מתגאה בזה, הוא מתאר את זה כ'מוסריות של צה"ל'.
חובה על כל מי שערכי המוסר היהודי מלוות אותו למחות על זה ובוודאי לא להגדיר את זה כ'ישר ומוסרי'.
טוב בדקתי, הוא אכן 'הגביל' את הגניבה הבלתי חוקיתהסטורי
של הציבור, ל'רק' עשרה אחוז. גם זה לא הגיע מרצון טוב, אלא בנסיון להציל את נוהל הגניבה שעד אז נעשה בחושך ואז עלה בדו"ח המבקר ועתירות לבג"ץ על אי חוקיות המהלך.
במקביל הוא התחיל ללחוץ על הכנסת שתעביר חוק שיסדיר את הגניבה. כל זאת כשבמקביל, בגלל ש'אין כסף' הוא מקצץ 100,000 חיילי מילואים, מקטין יחידות גורט טנקים בלי להביא תחליף.
בחסות דן חלוץ: בזמן שצה"ל סגר חטיבות שריון, הפנסיות התקציביות זינקו
כאמור, הוא לא היה חריג בנוף.נפשי תערוג
כולם עשו את זה, הוא עשה פחות
לא שאני מסנגר עליו או משהו
רק טענתי שהוא עדיף על הרבה מאוד מחברי הכנסת כיום.
ועל קיצוץ חיילי המילואים, אכן זימנו פחות חיילים למילואים. כי פשוט כמעט ולא היה צורך.
אני מכיר אישית שחיילים קרביים כן היו מזמינים לאימונים מדי פעם. את השאר לא.
והסיתו המון תקציבים לטובת חיל האוויר. וכמו שאנחנו רואים זה די מוצדק. חייל האוויר מבצע את משימתו כראוי ב"ה.
אז נכון שהיו (ועדיין יש) חגיגות שכר לפורשי צה"ל. אבל חגיגות דומות יש גם בכנסת, בנמלים. בחברת חשמל ובכל מקום שנותנים לחתול לשמור על השמנת הציבורית.
לא שזה צודק, אבל זה קיים.
ושוב, אין לי שום רצון לסנגר או להצדיק אותו.
דעותי רחוקות מדעותיו.
אבל כמו שאמרתי. לדעתי הוא עדיף על לא מעט חברי כנסת אחרים (כולל כאלה מגוש הימין הנוכחי, ואני בכוונה לא נוקב שמות)
לא היה צורך?!הסטורי
ביום פקודה - הם חסרו. כשפרצה המלחמה שקציני דור אוסלו לא העלו על דעתם שתפרוץ - חסרו חיילים וגם אלו שהיו, אכן לא היו מספיק מאומנים.
כשהיה דיון בממשלה בשבוע הראשון למלחמה, האם להלחם במקביל בעזה ולבנון, אייזנקוט וקודמו גנץ שהתחיל את התהליכים, מיהרו להכנס לממשלה שהם לא רצו להיות חלק ממנה, כי הם ידעו טוב מאוד, שהם גרמו שלצה"ל אין מספיק כוחות.
כןנפשי תערוג
בשיקולי עלות תועלת העדיפו לתעל את הכסף לחיל האוויר ולהגנה מטילים.
ולא בגלל זה הוא נכנס לממשלה, כולם ידעו שאין מספיק חיילים כדי להלחם בו זמנית בעזה. בלבנון. להגביר את הסד"כ ביו"ש, בגבול מול ירדן ומצרים (חששו מפלישה דרך ירדן או התקפה מצרית/סורית)
למען האמת גם אם הוא היה משאיר את כל הסד"כ כרגיל לא היו מספיק חיילים כדי להלחם בו זמנית בכל הגזרות (במלחמת ששת הימים, חיל האוויר עשה הרבה עבודה כדי שלא יצטרכו כל כך הרבה חיילים)
הוא נכנס לממשלה כדי שממשלת הימין לא תעשה טרנספר לערביי עזה. זאת היתה הזדמנות פז של פעם בדור לעשות מהלך כזה. בחודש הראשון אפילו עם הסכמה של רוב תושבי ישראל.
אז למה ביבי הכניס אותו? כי זה נוח לו להאשים את אייזנקוט שהוא עצר לביבי את כל המהלכים הטובים והמצויינים ובגללו המלחמה נכשלה.
גלאנט שעם כל הביקורת, מבין דבר או שניים, רצההסטורי
שוב, לטעון שהוא העדיף חיל אוויר על 100,000 חיילי מילואים, זה רק אם אתה מקבל כגזירת שמיים, את זה שהוא עשה כל מאמץ להמשיך את העברת הכסף הלא חוקי לחבר'ה, תוך שהוא עושה מצג שווא, שהוא קצת מצמצם מקודמיו כדי להנמיך את הביקורת שעלתה אז.
אם הוא באמת היה אחראי לבטחון ישראל, ולא תקוע בקונספציה של 'נגמרו המלחמות הגדולות' ולכן צריך רק חיל אוויר ויחידות מובחרות - הוא היה קופץ על דו"ח המבקר כהזדמנות להפסיק לחלוטין את הזרמת המליונים מתקציב הביטחון לפנסיות השמנות גם ככה של החבר'ה ויכול גם לרכוש מטוסים וגם להחזיק צבא יבשה מוכן, מאומן ומצוייד.
הוא אכן טעהנפשי תערוג
ומכה מקדימה זה כדי למנוע מצב שכוחות רדואן יפלשו לגליל ואין אין מספיק כוחות לטפל בהם. כולם ידעו והבינו שאין מספיק חיילים.
אז כן. איינזקוט טעה.
וגם קודמיו טעו ואחריו טעו
לדעתי גם כל המלחמה כעת מתבצעת לא נכון
אבל את זה אני יודע בדיעבד.
גם אתה יודע שהוא טעה בדיעבד.
לא אצביע לו, וגם אתה לא
אל תשכח שהגדלות הרמטכל זה *בנוסף*אינגיד
לרוב עובדי המדינה יש פנסיה תקציביתנפשי תערוג
כל מי שהתחיל לעבוד לפני 1998-2002
אבל רק בצבא יש הגדלות, לא בשום מקום אחרהסטורי
רק להבהיר: אין לי שום טענה על עצם הפנסיה, לאדם מגיע לגמרי לקבל את מה שעל דעתו עבד.
זה שהרמטכ"לים בעשרים השנה האחרונות הוציאו מהבויידם נוהל, שבמקור נועד לאפשר לתגמל את לוחמי המחתרות שהמשיכו בצה"ל - כלומר אדם שפרש בשנת תשכ"ב, היו רשומות לו בצה"ל רק 14 שנות שירות, הרמטכ"ל הוסמך להחשיב כאילו שירת בצה"ל גם את השנים שבאמת שירת במחתרת - והפכו את זה לנוהל קבוע לצ'פר את החבר'ה, כאילו שירתו שנים שלא שירתו באמת - זו שחיתות.
כשהשחיתות הזאת נעשית במקביל לזה שהולכים ומקטינים את הצבא הן במספר החיילים, הטנקים, הנשקים ועוד והן באיכות - ימי האימון, תכניות וכד', כי 'אין כסף לגם וגם', זו שחיתות פושעת שאחראית במידה רבה למיעוט הכחות המוכנים ומיעוט המוכנות של הצבא למלחמה ובעצם - לדם הרב שנשפך ולעומס הבלתי אפשרי על המשרתים כיום.
צהל עושה משהו נורא ואיום פהמשה
בסוף זה עולה כסף. לא משנה כמה זה עולה.
במקום לשלם משכורת ראויה בגיל 20-30 כשצריך את הכסף בשביל לגדל ילדים ואישה שחיה לבד וצריכה בייביסיטרים וכו', משלמים "פנסיה" בגיל 40 כדי לטוס כל שנה לחו"ל ולקנות רכב חדש (ולהתגרש, אבל זה נושא אחר).
הבן שלו נפל במלחמה, הוא אב שכולכמו🐌תמס
אבל לא הייתי רוצה שיהיה ראש ממשלה.
חוק ביזוי התורה שיכנע אותי לעבור גוש.
גנץ הוכיח שהוא מסוגל לחבור במצבי חירום לגוש הימין. כנראה יקבל את קולי.
זה בסדר, עד הבחירות תשני את דעתך עוד ארבע פעמיםהסטורי
לפני חצי שנה כתבת שכבר החלטת לעבור גוש. לא?נפשי תערוג
מאז התהפכה כמה פעמיםהסטורי
החוק הזה סופר מעצבןמשהאחרונה
נתניהו תוקף את הרב לנדואיתן גיל
ואחרי הבחירות הוא ירוץ לבתי הרבנים לבקש שישלימו לו מנין לבלוק חוסם.
חצוף האיש הזה.
לא שונה מהמנוול המקשקשנקדימון
שיורה לעסקנים שלו להתחנחן במקומות הנכונים כשזה יהיה מדובר בצרכים שלו.
הנציב דיבר על אנשים כמותו. ישעיהו דיבר על אנשים כמותו. לא דומה למלאך ה' צבקות, לא הוא ולא שכמותו.
ושוב אני שואל למה נתניהו מתערב בקטטה שלא שלו.איתן גיל
לא יפה
עברת נושא. יפה!!!נקדימון
או שאתה פשוט לא מבין מהו נושא השרשור.איתן גיל
או שעברת נושאנקדימון
קודם ביקרת את נתניהו שהוא תוקף אותם ואחר כך ינצל אותם,
ועכשיו מה פתאום נתניהו בכלל מתערב בנושא הזה.
זה יפה שאתה יודע למנף את הדברים של עצמך להרחבת יריעת הביקורת.
אכן כך, הוא לא צריך להתערבאיתן גיל
שיתעסק עם סמוטריץ' ויתן או לא יתן לו שיריונים ברשימת הליכוד
זה לא קשור לסמוטריץ', זה קשור לחיילים שיצאוהסטורי
לעזרת ישראל מייד צר בהוראתו של נתניהו, לכן הוא אמור להגן עליהם.
(לא מתייחס לדברים עצמם)
זה קשור לסמוטריץ' בעקיפיןאיתן גיל
הוא פתח בקמפיין נגד חרדים, והיום חטף בחזרה.
נתניהו כמביט מן הצד, חושב שאם יצטרף לקמפיין של סמוטריץ' הוא יבטיח לעצמו את ראשות הממשלה לאחר הבחירות, והוא טועה.
הקמפיין שאת מדמיין, נמצא רק בראש שלךהסטורי
וכשנתניהו מגן על החיילים שהוא שלח - אין לזה שום קשר לסמוטריץ'
נתניהו נואשאיתן גיל
התחיל לקרוא מדף המסרים של סמוטריץ'
אתה כל כך אובססיבי לסמוטריץ'הסטורי
שאתה מאמין לשטויות של עצמך.
בניגוד לנתניהו, סמוטריץ' מעולם לא דיבר ולא ידבר נגד רבנים, כמה שהדברים שלהם קשים.
עברת נושא. יפה!!!נקדימון
איתן קיפצי! זכות להכיר אותך
למה הגבתאיתן גיל
הרי גם אויל מחריש חכם יחשב. לא ידעת?
נו, אז תחרישנקדימון
בנתיים כולם רואים את האווילות שלך
נוער סמוטריץ', נו שויןאיתן גיל
היטלר תקרא לאבא שלךנקדימוןאחרונה
חוק גודווין מצדיע לך במועל יד
ביזוי חכמים לשמו!!!!סיעתא דשמייא1
yada yada yadaנקדימון
שכחתי , זה לא ביזוי. הוא לא ציוני דתיסיעתא דשמייא1
לרגע דמיינתי אותונקדימון
אומר שהציונות הדתית נעלה על החרדים - ומיד לאחר מכן דמיינתי את התגובה שלך.
מוטב שתשתוק. ייטיב לך וייטב לנו.
פשוט מאד, עכשיו הוא קורץ לציבור שלוקורא נלהב לשעבר
ואחרי הבחירות תמיד אפשר להתנצל וכו'...
כמובן אני לא מסכים עם סגנון הדברים של נתניהו אבל מה לעשות הוא לא גדל על 'הזהר בגחלתן ...'
אבל בכללי בעולם חייב להיות תגובה שכן מותר גם ל'איש הפשוט' להגיב.
לא יודע, אבל לא יכול להיות שהרבנים, שהם באמת גדולי תורה, תוקפים ציבורים שלמים על השקפת עולם- שהם אמנם מתנגדים לה, אבל יש לה 'בית אב' מאד גדול- ורק הרבנים שלנו, אם יראו לנכון, יגיבו.
כאילו אני אפילו יכול להבין על מה הביקורת של הרבנים מופנית. אבל ההכללה, החריפות, ראיית הדברים רק לצד אחד בלי מורכבות, זה כל כך קשה ומרתיח.. כאילו הרבנים שלהם בגלל עת לעשות לד' תוקפים בכל הכח-אותנו- ואנחנו צריכים לספוג הכל בשקט..
מורכב אמרתי?
קטונתי מלתת ביקורתשפוי
למה לגנות דברים שאני חושב שציבור שלם יגנה בהתאם נקרא לתקוף? (באמת שואל על המינוח, גם בחדשות)
שאלה נוספת שצריכה להישאל, היא לגבי דברי גפני בתגובה לנתניהו:
"דברי גדולי התורה הם קודש הקודשים של עם ישראל, ומפיהם אנו חיים. מי שאינו חי את עולם התורה ואינו מבין את עומק דבריהם, מוטב שלא ימהר לפרשם, ובוודאי שלא לתוקפם. היזהרו בגחלתן"
האם באמת יש כאן "עומק דבריהם"? או שפשוט קרוביו של הרב לנדו מחדירים לו מסרים שהם רוצים שיישמעו בקול כפי שנעשה עם הרב קנייבסקי זצ"ל?
לגבי נתניהו, גפני צודקאיתן גיל
מי הוא נתניהו שיפער את פיו נגד רבנים, גם אם הם לשיטתו מ"המגזר הלא נכון".
הוא לא היה צריך להגיב, וגם אם נקלע למצב שהוא חייב לרצות בן ברית שכינה אותו שקרן בן שקרן, שיעשה זאת על פי משנתו של ר' לוי יצחק מברדיצ'ב.
נתניהו שילם מחירים כבדים מאוד כדי לרצות את גפניהסטורי
כולל בשבוע שעבר.
וגפני, במקום להכיר טובה, אומר בקול שהיתה טעות ללכת עם נתניהו.
איזה מחירים, חתם על הסכם תיקון חוק הגיוס, ולא תיקןאיתן גיל
עכשו יצא המרצע מן השק, ומסתבר שעל רקע זה שלח את סולית הנעל שלו, סמוטריץ', להתקוטט עם החרדים.
וסמוטריץ' נתן עבודה.
בעוד פחות ממאה ימים יתחילו הלכלוכים לצאת החוצה. הרבה פופקורן יאכל באותו לילה
שני החוקים שהועברו שבוע שעבר לדרישת גפני ושות'הסטורי
פוגעים אלקטורלית בליכוד. כשיצאו לבחירות, היה עדיף לנתניהו אלקטורלית לחדד עמדות מול החרדים כמו שרבים המליצו לו לעשות. זה לא היה פוגע בו אחרי הבחירות - אם המספרים יסתדרו, הם יהיו איתו בין כך.
אבל הוא בחר להראות נאמנות לגוש ולמרות הנזק האלקטורלי והחומר שזה נותן לתעמולה של האופוזיציה - התאמץ והעביר כשהבחירות כבר מרחפות את חוק יסוד לימוד תתורה ואת חוק המעצרים, לפני כן העביר את חוק המעונות ועוד לא דיברנו על זה שכבר שנה החרדים תוקעים חקיקה של הקואליציה, אבל אנשיהם יושבים על השיברים בכל המשרדים שלכאו' השר או סגנו התפטרו.
אחרי כל זה הם היו אמורים להעריץ את נתניהו ולשבח אותו מעל כל במה, במקום זאת ותוך כפיות טובה נוראית גולדקנוף עושה הכל כדי להכשיל את נתניהו, כולל הפגנות פרועות ודרעי וגפני 'מסתפקים' בדיבורים על הצטרפות לשמאל.
מאוחר מידיאיתן גיל
שני החוקים האלה היו צריכים לעבור לפני שנתיים, והיום אף אחד כבר לא היה זוכר אותם.
אבל מישהו יעץ לו להמתין לחודש האחרון, כדי שגם יאכל את הדגים הבאושים, וגם יסולק מהעיר.
אני לא יכול לומר בוודאות שהסוחר הממולח גולדקנופף סגר כבר עם אייזנקוט, אבל סימנים בולטים מראים שכך הדבר.
רחמנות על מה שהיה פעם "המחנה הלאומי"
לפני שנתיים הם לא הסתפקו בשום דבר ראליהסטורי
עוד לפני המלחמה היתה טיטות חוק גיוס, שיכל להסדיר את מעמד לומדי התורה, גם תוך כדי המלחמה היו נוסחים שבנשיכת שפתיים חברי הקואליציה היו מוכנים להצביע עליהם.
אבל לחרדים כל מה שנתנו לא הספיק. יצא המרצע מן השק, הם מדברים על 'לומדי התורה', על זה גם סוכם בהסכמים הקואליציוניים. אבל הם לא הסתפקו בפחות מחוק שיפטור את כל השבבניקים יושבי הברזלים והנופשים בתילאנד.
גם לצביעות הזאת, רוב הקואליציה הסכימה באב להצביע, מתוך הבנה שבטחון ישראל זה לא להפקיר את השלטון לשותפים של עבאס. אבל, היו חמישה חכים בליכוד שזה היה מוגזם להם. אם החרדים היו מצביעים זה יכל לעבור, אבל גם לזה גודקנוף רצה להתנגד למראית עין ושאחרים יעשו לו את העבודה השחורה - כאן זה נפל.
שקרא לא קאי - השקר של העסקנות החרדית כבר לא יכול להחזיק. כדאי שיתחילו לדבר אמת...
חמישה ח"כים בליכודאיתן גיל
סופר, וולדינגר, סלומון, סמוטריץ', ועוד אחד ששכחנו את שמו.
גם לשיטתך, חמישה בליכוד, ועוד גולדקנופף אחד, אפשר היה להעביר ברוב 65 נגד 52.
עכשו תוסיף עליהם את סוררי הציונות הדתית, ואין לך חוק
ברוב 52, כ.צ.ל.איתן גיל
אם כבר בערב תשעה באב אחר חצות שקריםהסטורי
שלפחות לא יהיו כאלו שכל ילד יכול להפריך.
סמוטריץ' אינו חבר כנסת...
זו הכרת הטובה שלהםshindov
לחוק שהביאו להם מהחלומות. ככה הם תמיד היו אין חדש. לכאלה אנשים אסור לעשות טובות. אף פעם לא.
"מרעיבו שבע, משביעו רעב"hamedinai
הרמב"ן (דברים לב, מ) מציין כי בפרשת האזינו טמונים ורמוזים כל מאורעות העולם.
מבט בפסוקי הפרשה מגלה רמז כמעט מפורש למציאות ימינו:
"וַאֲנִי אַקְנִיאֵם בְּלֹא עָם, בְּגוֹי נָבָל אַכְעִיסֵם" (דברים לב, כא).
על המילים "בְּלֹא עָם" מפרש רש"י: "באומה שאין לה שם, כמו שנאמר: 'הֵן אֶרֶץ כַּשְׂדִּים זֶה הָעָם לֹא הָיָה'".
והנה פרט מרתק: את הכשדים – שמוגדרים כ"עֵם לֹא הָיָה" – מחברים חז"ל לישמעאלים, כפי שנאמר במסכת סוכה (נב, ב):
"ארבעה מתחרט עליהם הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".
ממש בצמוד למאמר זה, מופיעה בתלמוד האמרה הידועה: "איבר קטן יש לו לאדם – מרעיבו שבע, משביעו רעב".
מנגנון זה זהה למנגנון של היצר הרע: ככל שמזינים אותו ומתפשרים איתו ("משביעו") – כך התיאבון שלו גדל. כך גם לגבי ישות שאין לה שורש והגדרת עמיות ("זה העם לא היה"): כל ויתור ופלוף רק מגבירים את הדרישות. מנגד, כשלוקחים עמדה תקיפה ולא נכנעים ("מרעיבו") – משיגים שקט.
עיקרון זה נכון לא רק במישור המדיני, אלא גם מול השמאל, שהרי היצר הרע נמשל בכתובים לצד שמאל: "לֵב חָכָם לִימִינוֹ וְלֵב כְּסִיל לִשְׂמֹאלוֹ" (קהלת י, ב). היכנעות לדרישות השמאל אינה משביעה אותו, אלא רק מזינה את התיאבון לבאות.
מה שהתחיל בדרישה "תמימה" לבטל הפרדה מגדרית במרחב החרדי, הפך ללגיטימציה למצעדי גאווה בחוצות ערים, ועד לתמיכה בשינויי מין דרסטיים (סירוס גברים ונשים שהם קוראים חזה טרנסג'נדר). התפשרות מול תפיסות אלו אינה מביאה לפתרון – היא רק מגבירה להם את התיאבון.
תבדקו באתר של המפלגה ותראו שסיכמו להתעלם מקיומםסביר11
🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו
הגיע הזמן לחשוב על זהסביר11
🎪🎪חיילים לא צריכים להסכים להתגייס לצבא שלא רוצה לנצח ושולח את החיילים לסבבים.🚩 אלף חיילים נהרגו לחינם כי הצבא😱 פוחד
לעצור את הזרמת משאיות הסיוע 🦵🦵ולבצע גירוש כמו שמפא"י והפלמח ידעו לעשות,
📢📢 ומצור ממושך עד שכל העכברים יצאו מהמנהרות
"במשמרת שלו, עם ממשלת ... על מלא"hamedinai
הרצח המזעזע במערת המכפלה קרה בתקופת כהונתו של יצחק רבין ז"ל, כשהייתה כאן ממשלת שמאל על מלא.
אם נתניהו וסמוטריץ בעד ארגנטינהאריק מהדרום
כנראה שה' בעד ספרד.
את זה
נראה בעוד כמה שעות, כשנדע מי ניצח...הסטורי
האמת, לא מעניין אותי כדורגל ובעייני כל ההתעסקות בספורט תחרותי זה מושב ליצים אחד גדול והתיוונות למהדרין.
אבל דחילאק, כמה רל"ב אפשר להיות?!
נתניהו וסמוטריץ' לא תומכים בארגנטינה כי תומכים בכדורגל. הם מפרגנים לארגנטינה כי ארגנטינה בעדינו במלחמות וספרד ממובילות הקו האנטי ישראלי.
בהודעה הזו אתה נגד הממשלה או נגד המדינה?!
חבל שלא הפכתי עצמי פסול לעדותאריק מהדרום
שלחת ווינר?נפשי תערוג
לא שלחת? לא לקחת!!
מה המספרים של הלוטו???????????????????????????נפשי תערוג
הלוואי שבלוטו היו 50% זכייהברגוע
פשוט צריך לבדוק מה המספרים שנתניהו וסמוטריץ בחרואריק מהדרוםאחרונה
ולהעלות בחזקת מינוס אחת.
טוב, צדקת...הסטורי
אולי זה רמז לחבייר מילי, שבמסגרת תהליך ההתחזקות, הוא צריך להעביר את מוקד ההתעניינות ממונדיאל לחידון התנ"ך...
מט"ו באב של ביתר לט"ו באב של ימינו: קריאה לפיוסhamedinai
מט"ו באב של ביתר לט"ו באב של ימינו: קריאה לפיוס וסגירת מעגל לאומי
יום ט"ו באב נושא עמו משמעות היסטורית עמוקה של נחמה וחסד בתוך השבר. חז"ל מלמדים אותנו שביום זה ניתנו הרוגי ביתר לקבורה, אירוע שהביא עמו הקלה כה גדולה עד שנקבעה בעבורו ברכת "הטוב והמטיב" בברכת המזון, וט"ו באב הפך ליום טוב.
השנה, לאחר המלחמות הממושכות, ולאחר שהושבו ארצה כל החטופים והובאו לקבורה כל החללים עד האחרון שבהם, יש מקום לציין את ט"ו באב הקרוב בחגיגה לאומית גדולה ומשמעותית.
יש שיאמרו שחזרת החטופים והחללים אינה הניצחון המוחלט – הרי הניצחון האמיתי היה אילו המלחמה והאובדן לא היו מתרחשים כלל. אך דווקא מהסיפור התלמודי של הרוגי ביתר אנו למדים שחוגגים את החסד, את כבוד המתים ואת סגירת המעגל, גם כשאין מדובר בניצחון צבאי מוחלט. אם על קבורת הרוגי ביתר, בעיצומו של חורבן נורא, קבעו חז"ל יום טוב, הרי שבימינו – כשהשבנו את בנינו ובנותינו לביתם ולאדמתם – התודה והשמחה צריכות להיות גדולות פי כמה וכמה. זוהי הזדמנות היסטורית להכריז רשמית גם על סיומה של המערכה.
אולם, תיקון לאומי אמיתי אינו שלם ללא פיוס פנימי. כדי לצאת לדרך חדשה ולסיים את המלחמות מבית, הגיעה העת להושיט יד זה לזה. כחלק מחגיגות ט"ו באב והיציאה לחירות, נכון יהיה להוביל מהלך כולל של "סולחה" לאומית: להעניק חנינה לראש הממשלה בנימין נתניהו, ובמקביל לבלום את המשך החקירות והעיסוק בתיקיו ובמעורבים בהם, כמו גם בנושא הפצ"רית.
עברנו די מלחמות בחוץ ומלחמות בפנים. הגיעה השעה לחתור לפיוס מוחלט בין בני עמנו, להניח למשקעי העבר, ולבנות יחד את העתיד מתוך אחדות אמיתית.