בתחילת הנישואין זה ממש תיסכל אותי.
ואם הוא עשה משהו, בדכ זה יצא מעפן ורופף כזה.
לי "יש את זה" הרבה יותר ממנו, ובכל זאת דברים מסובכים וכבדים אני לא עושה.
הבנתי שאני צריכה להשלים עם זה, ולא סתם יש לי את הידיים לזה.
לבחור להסתכל על הדברים האחרים שהוא מדהים בהם (והרבה יותר חשובים מזה..).
אז כן, לא נקנה דברים מסובכים להרכבה (או שנצטרך עזרה), אבל כל הדברים שאני כן יכולה לעשות אני עושה, וגיליתי שזה אפילו יותר ממה שחשבתי (לתקן מגרה וכאלה, לתקן ולחזק ברגים...).
הוא קלט את זה וממש מחמיא לי ולמדתי להנות מזה.
אם הוא היה 'מקנא' לגבריות שלו בקטע הזה, אולי היה מה לנסות שישתנה וילמד יותר, אבל חייב שזה יבוא ממנו. אצלי זה פשוט לא מעניין אותו.
אז הגבריות שלו מתבטאת בטיפול באוטו ובדברים אחרים. ושוב, כל הזמן מנסה להעצים את הטוב שבו בתור גבר שדואג לאשתו וכו בדברים מהותיים באמת, כמו יחס וכו.
וגם צריך לזרום ולדעת שחלוקת התפקידים הזו בכלל לא מחייבת. אני מכירה זוג כבר מבוגר שהוא המבשל העיקרי והיא עסוקה בענייני החוץ.
לא יודעת אם אצלך זה גם ככה, אבל בעניין הכסף, אני הייתי יותר מבינה ממנו וחסכנית יותר והיו לנו הרבה ויכוחים על כסף. באיזשהו שלב שחררתי והוא לןקח על זה אחריות מלאה, וזה ככ כיף. אבל כאן העניין שונה, כי כסף עניין גם אותו וניהול של הכסף הרבה יותר חשוב מלדעת לתקן דברים...
עדיין זו התמודדות בשבילי, אבל אפשר לעבוד ולהגיע למקום הרבה יותר טוב.
לסיכום, אין מה לצפות שישתנה כי זה סתם מתסכל. ואולי הוא פתאום יפתיע אותך ויעשה משהו, אבל לא לצפות.
להתמקד בדברים האחרים, הטובים. אל תבזבזי כוחות על תסכול, לא שווה את זה. מנסיון. אשה שמחה מחייה את כל הבית, ויש סיכוי הרבה יותר גדול שהוא 'יהיה גבר' עם אשה שמחה מאשר עם אשה מתוסכלת וממורמרת ממנו.
מה שאת יכולה לעשות ולתקן תעשי, אפשר גם להשתמש ב"כוח" שלו לדברים כבדים וכו כשאת מנהלת את ההרכבה/תיקון..
וכשיש אפשרות לבקש עזרה תשתמשו בזה.
שיהיה רק בטוב ולשלום!