שלום לכולם..
לפני מעל חצי שנה הציעו לי בחור שחזר בתשובה כבר כמה שנים, שלומד רפואה בחו"ל, ונשארו לו עוד בערך שנה וחצי ללימודים.
אני התנגדתי בתוקף להיפגש איתו אבל אמא שלי ממש התעקשה.. שבוע אחרי שנפגשנו הוא היה צריך לחזור לחו"ל ללימודים, אבל הסכים להיפגש כי חשב שנמשיך את הקשר מרחוק...
אחד התנאים שלו זה שאני אעבור לשם (לחו"ל) עד שהוא יסיים את הלימודים שלו. מעבר לזה הוא רוצה לעשות התמחות מסוימת שהיא התמחות הכי ארוכה מבין כל שאר ההתמחויות, כלומר שנתיים לסיום הלימודים ועוד בערך 5-6 שנים להתמחות..
אני מגיעה מבית שאמא כל החיים עבדה במשמרות וכמעט לא הייתה בבית.. לי זה קשה, אני לא רוצה להכניס את עצמי לזה..
מעבר לכל לי באופן אישי מאוד חשובה המשפחה של הבחור, ופה המשפחה חילונית לחלוטין. אפילו לא שומרים מסורת. אבל ניחא, לא נסתכל על זה..
בנושא המעבר לחו"ל, אני עצמי לומדת לתואר נורא קשה כרגע, לא מזמן התחלתי שנה אחרונה אבל אז יש מבחנים סופיים ואז עוד שנתיים התמחות..
כלומר, אם אני מסכימה לטוס איתו, אני אמורה לוותר על התואר הזה או לחלופין, לדחות בכמה שנים.
לפני 4 חודשים בערך, אמא שלי התעקשה שנפגש ונפגשנו. לפגישה אחת. הבחור נראה לא הכי לטעמי, אבל סבבה. הוא קצת גס, גם המראה וגם בהתנהגות, אני מדברת והוא קוטע אותי ועושה לי סימן סטופ עם היד- 'שניה, אני מברך..'. אוקיי.
נתן לי מן הרגשה לא נעימה כשהזמנו לשתות, המלצר שאל אותי אמרתי- תה, והוא הזמין מים ואפילו לא מינרליים.
אבל השיחה כן היתה קלילה פחות או יותר, כן היה על מה לדבר וכו'. וזהו, ככה זה הסתיים כי לי היה מבחן באותו שבוע ואז הוא היה צריך לטוס. אז אמרנו שכשהוא יחזור- נדבר. עכשיו אחרי כמה חודשים הוא חזר לארץ ורוצה לחדש. אני לא רוצה כ"כ. קשה לי עם כל הפרטים הטכניים.. ומצד שני, אמא שלי.. עומדת להתעלף ח"ו מהפחד לסרב להצעה כזו. היא מכריחה אותי, מפעילה את כל הכוחות..
היא אומרת שה' שולח לי דברים טובים ואני בועטת בזה..
חשבתי לשאול את הרב, דעת תורה, אבל כבר מנוסה לצערי, שהרב לא אומר 'לא'! הוא אפעם לא אומר 'לא'. הוא תמיד מעדיף שהצד השני יגיד את הלא. מהפחד שהוא יגיד לי לצאת איתו- החזרתי תשובה שלילית לבחור. ועכשיו אני מפחדת שטעיתי. מרגישה לא בסדר שלא שאלתי את הרב.
לא יודעת מה לעשות..
הייתם הולכים על זה..? על כל החבילה..? סטודנט\ית לרפואה, לחיות בחו"ל וכו'..?
פליז אל תצדיקו אותי או תנחמו, אם צריך, אני אקבל גם תגובות תוכחה.
תודה לכולם!