הילדה בת 3 מחטיפה מכותטוהר ב
לאח שלה התינוק. אנחנו בחוסר אונים מוחלט..
ניסינו הכל...

ניסינו בצעקות, ניסינו באיומים, ניסינו בענישות, לא נעים לאמר אבל אפילו בפאצ' קטן.. ניסינו להחזיק ידיים ולאמר "אם את לא מצליחה לשמור על הידיים שלך אז אני אשמור לך אותם". ניסינו במילים טובות "כל הכבוד לילדה הגדולה שדואגת לאח שלה ומרגיעה אותו.. וכו'" ניסינו בלתת צומת לב במשך היום בכפולות.. אפילו ניסינו (שזה היה הכי קשה) בשקט פשוט לקחת אותו כל פעם שמרביצה על הידיים ולא לאמר מילה..
כל דבר ניסינו בערך 3 שבועות והלכנו עליו בכל הכח.
עכשיו כבר אנחנו כ"כ חסרי אונים שמה שבא עושים.. פעם ככה פעם ככה (שזה הכי גרוע לדעתי מכל הדברים.. החוסר עקביות)
אני מתוסכלת ברמה קשה...!
יש עוד משו שלא עשינו ויכול לעזור??
תודה לעונים
זה גיל הכי קלאסי לתגובה כזאתאמאשוני
אצלנו לא רק היה מרביץ גם מכסה אותה בשמיכה ונשכב עליה ומציע לנו לזרוק אותה לפח.

היא ילדה קטנונת שעד עכשיו שני ההורים היו רק שלה ופתאום בה יצור קטן ולוקח לה את המקום.

מה לעשות זה להפריד ביניהם כשאת לא משגיחה (כולל לנעול את חדר התינוק כשהוא ישן ואת בשירותים או משהו)
כשאת כן עם שניהם אחרי שנ"צ של הקטן ולפני התארגנות ערב של הגדולה תכלס לא נשאר הרבה זמן. שימי את התינוק מוגן במנשא ועם שתי ידיים פנויות לתת תשומת לב לבת ה3, ליצור איתה זמן איכות אקטיבי ומהנה. גם כשאת מניקה- להתייחס אליה, לספר לה סיפור או סתם לדבר איתה.
כשצריך לטפל בתינוק לשתף אותה בטיפול. להזמין אותה להיות שותפה, למשל אם מחליפה טיטול בדיקת החתלה אז לחכות שהיא תביא שרפרף לעמוד עליו. להסביר לה מה הפעולות שעושים ולתת לה תפקידים (לשים בגדים מלוכלכים בכביסה, לשים משחה)
לתת לה לחבק אותו בגמר הטיפול ולחזור לפעילות שלכם שהיא הפוקוס בה.
בנוסף ללמד אותה איזה מגע נעים לתינוק וגם אם היא מחבקת חזק מדי לא להיבהל הוא אמנם תינוק אבל לא שברירי. בלי לשדר בהלה לומר לה חיבקת מספיק עכשיו הוא רוצה בעגלה וננדנד אותו ביחד...

לאט לאט היא תלמד. 3 שבועות זה לא מספיק במיוחד אם נקטתם בגישות שונות ועכשיו היא בכלל לא יודעת איך להתמודד עם האח החדש הזה.

אפשר גם במקביל ללמד אותה מה עושים ומה לא עושים עם הידיים למשל תוך משחק או שיר מי יודע מה עושים עם... ואז כל מיני איברים.. ואז כן להגיד שטויות ולבחון את התגובה שלה- נגיד עם העיניים הולכים.. לא! אמרנו שטות, עם העיניים רואים.
ואז עם הידיים מציירים וגם מרביצים.. לא! אמרנו שטות.

וככה להכניס את הכלל דרך משחק. אבל אני חושבת שזה לא האישיו אלא מה היא חושבת על התוספת החדשה למשפחה.
תודה רבה על התגובה המושקעת!טוהר ב
היא גם מכסחת אותו בלשים עליו שמיכה ולשכב עליו..

הוא כבר בן שנה, לא תינוק פיצי שאני יכולה לשמור עליו במנשא..
נתת עצות יפות מאוד מה לעשות בכללי אבל בתכלס ברגע האמת מה עושים?
אולי תשימי אותו בלול בסלון?אמאשוני
כמה זמן יש להם ביחד כ"זמן חופשי"?
בקיץ הייתי אומרת לך לצאת לגינה,
אולי אפשר לצאת לגימבורי?
מראש למנוע את הסיטואציות כמה שיותר.
במקרים שבכל זאת לא ניתן להפריד אותם והם ביחד ללמד אותה איך כן נעים להיות ביחד. לשכב לידו על השטיח וללמד אותו כל מיני דברים שהיא תרגיש שהיא הגדולה.
בדיעבד, במקרה שכבר קרה, לקחת את הידיים לחיבוק, לא לעונש.
ואז לשחרר בהדרגה לתנועת ליטוף התינוק.
וגם לתמלל הרבה מהרגשות שלה. זה עושה פלאים.

אחרי שמרחיקים את הידיים ממנו לגרות אותה לפעילות עם הידיים. פלסטלינה, מדבקות, עזרה במטבח כל דבר שהידיים יהיו עסוקות ולא תתפתה לחזור אליו.
תודה!!טוהר ב
יפה מאד..ד.אחרונה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך