פולין - כן או לאחמסה חמסה
בס"ד
הי!
אני מתלבטת מאוד אם לטוס לפולין או לא. בעזרת ה' אגיד למה בעד ולמה נגד.

בעד:
- זה יבנה לי את האישיות מאוד - אני אחת שקל לה מאוד להיבנות מחוויות, שיחות, סמינריונים וכ'ו

נגד:
- אני לא אוכלת חלב נוכרי. למרות שלדעתי זה משהו שאפשר להסתדר איתו.
- אני לא בעד יציאה מהארץ אלא אם כן זה למטרה חשובה מאוד. אני לא יודעת אם חווית פולין חשובה מספיק.
- ממש התלבטתי אם לכתוב את זה או לא אבל זה די חשוב אז מחילה לבנים כאן. סביר להניח שאהיה במחזור ואני לא אוכל להיכנס לבתי קברות (ככה המשפחה שלי נוהגת). אני לא יודעת מתי זה יגיע כי המחזור שלי לא סדיר.

מה אתם אומרים?
תודה וחג אורים שמח!
אני הייתי בפולין ורוצה להמליץ לך מאוד לנסוע.קרן-הפוך
בעד:

המסע הוא הרבה מעבר לבניית האישיות.

המסע מחבר אותך במלוא העוצמה למציאות החיים היהודית של השורשים המשפחתיים שלנו, לשורשים התרבותיים שלנו כיהודים, ובפרט כיהודים דתיים.
חיבור למסורות ומנהגים.
חיבור עמוק לעוצמת האסון של העם היהודי במלחמת העולם השניה וההשמדה ההמונית.

לבקר בבתי כנסת עתיקים בקרקוב, בוורשה, ובעיירות קטנות ברחבי פולין.
להתרשם מעוצמת היהדות שהיתה תוססת ופורחת.

לבקר במחנות ההשמדה ולראות בעיניים את המפעל העצום של מערכת ההשמדה.

לבקר ביערות בהם יש קברי אחים ענקיים, מסומנים ומגודרים, להיחשף לסיפורים על מכונת ההשמדה הגרמנית.

בעל מקום כזה עושים טקסים מרגשים עד דמעות.

ההכנות למסע במסגרת האולפנה / תיכון, הטקסים והאירועים שמתכוננים אליהם - חויות חינוכיות וערכיות שישארו לך מכאן ואילך.

כמעט ולא נכנסים לבתי קברות.
פשוט כי היהודים נרצחו והושמדו ולא זכו לבוא לקבר ישראל.

מבקרים בבית הקברות היהודי העתיק בוורשה, ו/או בבית הקברות בלודג׳. תלוי בתוכנית המסע הספציפית.
את לא תהי היחידה שלא נכנסת.
יש בנות שלא נכנסות, יש מלווים גברים (מצוות האולפנה וגם הורים מלווים) וקורה שחלקם כוהנים.
תודה רבה ושאלה קטנה-חמסה חמסה
את חושבת שאי אפשר לחוות חווית לימוד בארץ?
בכלל לא משתווה. יש חווית לימוד בארץ - ארוכה וממושכת,קרן-הפוך
לפני המסע לפולין.
כוללת ביקור ביד ושם, הרבה שעות מוקדשות בתוכנית הלימודים להכנה למסע, להכנת הטקסים, האזכרות.

עוצמת החוויה שאופפת אותך במקום ההוא, בפרט אם הכיתה שלך נוסעת בחורף הקר והמושלג - ואנחנו נסענו בחודש אדר והיה עדיין קר ומושלג, לדמיין כל יום מה עברו היהודים המסכנים במחנות, בגטאות, לבושים בלויי סחבות ופיג׳מןת דקות, בקור המקפיא, לבקר בשרידי הצריפים של המגורים שלהם במחנה מיידנק ליד לובלין שנשאר שלם...
חוויות שאי אפשר להעביר בלימוד.
הלכתית...בשבשניקק

זה לא בעיה לצאת מהארץ לזה? עקרונית לנו אסור...

הרב הראשי לשעבר, הרב ישראל מאיר לאו, עומד שנה אחרי שנהקרן-הפוך
בראש מצעד החיים, שנערך מידי שנה ביום השואה, באושוויץ.

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/400855

רבנים ואדמו״רים טסים בקביעות לחו״ל לנופש קיץ.
שחרית, סעודת שף ויציאה להרי שוויץ: צפו באדמו"רים עושים את אירופה - וואלה! חדשות

אז כנראה הנוהג לא לצאת לחו״ל, הוא לא הלכה אלא רק מנהג.
ומי שמקבל עליו מנהג זה - שלא ייסע.
.
המסקנה לא נכונהצ'יאל

זה שמישהו סובר שמשהו מותר, לא אומר שאיסורו הוא לא הלכה.

אם כבר, ההפך הוא הנכון: הנוהג לצאת מהארץ הוא מנהג ולא הלכה (כמובן תלוי במקרה).

הסיבא שהרב לאו מתיר לצאת לפולין, היא בגלל שהוא סובר שמותר לצאת מהארץ, אלא משום שהוא מחשיב את המסע לפולין כצורך מצווה.

זה ממש לא נכון! כל מי שנוסע לחו"ל אין לזה שום היתר..aw

ואני לא רואה אדמו"ר כדמות עם סמכות הלכתית לפסוק עם עניינים אלו..בוודאי שהם לא רבנים שלנו..ואנו חולקים על דרכם!

העובדה שיש שונות מהותית בין מגזרים ביחס לנסיעה לחו״ל - מביאהקרן-הפוך
למסקנה שמדובר בפסיקה המחוברת לאידאולוגיה, למגזריות.

כמו דברים רבים אחרים - גיוס לצבא, היחס למדינה, עלייה להר הבית, ועוד.
שונות למה?aw

ואז מה זה מראה?aw

שכל אחד יחליט מה מתאים לו. זו לא הלכה מהשולחן ערוך.קרן-הפוך
זה הלכה!! אסור לצאת מהארץ!aw

לפי הכרטיס אתה בן 16... לא רב בקיא ומנוסה.קרן-הפוך
..aw

הרמב"ם פסק כי מותר לצאת מהארץ באופן זמני עבור לימוד תורהנשיאת אישה, הצלת ממון מידי עכו"םסחורה ורעב כבד בארץ.[1] על אף שאין היתר לצאת מהארץ עבור טיול לחו"ל. זה הדברים שמותר לצאת מה לחו"ל השאר באמת אסור!

בזמן הרמב״ם מציאות החיים היתה שונה.קרן-הפוך
לא היו מטוסים, כאשר תוך כמה שעות אתה בחו״ל, וכעבור כמה שעות יכול להיות חזרה בארץ.

נסיעה לחו״ל לפני מאות שנים היתה עניין סכנת חיים, אילוצים פעם בחיים בעקבות גזירות, מלחמות וגירושים.
ומי אמר שזו הסיבה לאיסור?צ'יאל

ומי אמר שאם בטל הטעם בטל האיסור?

המג"א חי לפני כמה מאות שניםצ'יאל

והתיר לצאת בשביל הרבה יותר מאשר אילוץ של פעם בחיים, ואע"פ אסר לצאת לטיול.

חבל להתווכח. מציאות החיים היא שדתיים נוסעים לחו״לקרן-הפוך
גם חרדים לאלפיהם טסים לחו״ל.

מי שלא רוצה - שלא ייסע.
לא חלקתי שזאת המציאותצ'יאל

אבל לטעון שאיסור יציאה לחו"ל הוא לא הלכה אלא מנהג, זה פשוט לא נכון.

זו הלכה לכל דבר, גם אם יש שמזלזלים בה.

צודקת ? את ממש לא!aw

זה ממש לא טענה להגיד שדתיים נוסעים לחול יש המון אנסים זה מצדיק את המעש? ממש לא !יש הלכה זה שהמון דורכים עליה זה לא אומר מבטל אותה תתחילי לשנות את הגישה המעוותת הזאת 

יש מעט אמת בדבריךefraim37
אבל אם יש משהו שרבים עושים אותו, יש צורך לבדוק אם באמת אין יסוד ושורש בהתנהלותם, או שלפחות יש להם על מי שיסמוכו.
וכבר ציינתי לך שביזוי כבוד ת"ח כנראה חמור יותר. (לומר על ת"ח שהם מגלים פנים בתורה שלא כהלכה כאשר זה לא נכון, זה לא פחות מביזוי. במיוחד כשזה נאמר ע"י נער בן16.)
מתי?aw

מתי זלזלזלתי בת"ח?

נביא ציטוט שלךefraim37
כל מי שנוסע לחו"ל אין לזה שום היתר.
ואני לא רואה אדמו"ר כדמות עם סמכות הלכתית לפסוק עם עניינים אלו.
עצם ההתנסחות המתנשאת הזאת צורמת ברמות.
הדעה שלך מי ראוי לפסוק הלכה אינה רלוונטית בשום קנה מידה. אותם אדמורים גם אם לא מתחברים לדרך שלהם ולכל מה שהם אומרים לא מתיר לנו לדרוך עליהם ולומר שהם לא ראויים להורות הלכה.
כשרוצים לכתוב נגד פסיקה הלכתית כל שהיא, צריך לכתוב בצורה מכובדת ומכבדת (מכבדת אותך ומכבדת על מי שמקשים עליו). בשום אופן לא מתנסחים בצורה שמבזה (ואני לא רואה אדמו"ר כדמות עם סמכות הלכתית לפסוק עם עניינים אלו) את בעל הדעה. צריך להדגיש את הבעייתיות בדעה השניה תוך רצון מי משתי הדעות צודקת.
כל זה לא קשור לדעתי על המסע לפולין, שהיא מעט מורכבת.
זה שזה המציאות זה אומר שזה טוב??ה' הוא ...

כן, יש מקרים שהולכים אחרי רוב הציבור.קרן-הפוך
שכל מקום שיש שאלה הלכתית שההכרעה בה אינה ברורה, פתרונם של הרבים עדיף. חכמת הציבור מתבטאת במנהג שהתקבל, והוא עדיף על פני דעה של אחד ואפילו אחדים. ויש לזכור שבדרך כלל המנהג מתגבש במשך זמן, כיוון שיש שנוהגים לפיו ויש שאינם מסכימים לו. כך שהוא נקבע רק לאחר שהציבור מסכים לו, ומכאן הסברה שהוא הדרך הטובה ביותר לפסוק הלכה.

http://www.daat.ac.il/mishpat-ivri/skirot/338-2.htm
במקום שהלכה רופפת הלך אחר המנהגefraim37
דווקא במקרה הזה לא הייתי נצמד לכלל הזה כיוון שלא מדובר בנושא עתיק אלא יחסית מודרני, כך שלמנהג אין יסודותעתייקים במיוחד. עפי דכבר נטען כאן, האפשרטת ןצאת מהארץ בנוחות היא יחסית חדשה ואכמ"ל.
בזמן הרמבם היה מטוסים וספינות..aw

גם בזמן הרמב"ם היה אפשר לצאת לחו"ל לזמן קצר..אדם כל שהוא

לא לאירופה, כמובן, אבל לארצות שגובלות בארץ ישראל.

נניח הסיפור הזה [על יציאה מארץ ללימוד תורה, שאותה הרמב"ם מתיר]-

"מעשה בר' אלעזר בן שמוע ור' יוחנן הסנדלר שהיו הולכים לנציבים, אצל רבי יהודה בן בתירה ללמוד הימנו תורה, והגיעו לציידן וזכרו את ארץ ישראל. זקפו עיניהם וזלגו דמעותיהם וקרעו בגדיהם וקראו המקרא הזה (דברים יב:כט) "וירשת אתם וישבת בארצם", חזרו ובאו להם למקומם. אמרו, ישיבת ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוות שבתורה"

הוא על יציאה מהארץ ל'נציבים', מרחק של כשבועיים הליכה ברגל, והרבה פחות מזה ברכיבה.

הרמב"ם עצמו, מזכיר [אמנם כנראה בהקשר של יציאה לשכון בחו"ל], את מחלון וכליון, שיצאו למואב. כמדומני שזה מרחק של כשלושה ימי הליכה מבית לחם [בה הם גרו], ולחזור משם עד יריחו ברכיבה, אולי כבר אפשר בכמה שעות.

[בלי להכנס כרגע לפרטי הדיון ההלכתי, יש דעות שמרחיבות יותר מהרמב"ם את ההיתר לצאת לצורך מצווה].

סליחה?צ'יאל

ואת כן?

דיברת אלייי?aw

לפי הכרטיס את בת 32 גם לא פוסקת! שתגידי האם מותר או אסור..aw

זו הלכה מהשולחן ערוךצ'יאל

אין שוני בין המגזרים. גם בציבור החרדי יש הרבה שלא יוצאים.

אם זו היתה הלכה פסוקה, לא היתה מחלוקת.קרן-הפוך
כמו שאין מחלוקת על איסור בישול בשבת, לדוגמא.
יש מחלוקת?צ'יאל

ובטח שיש הלכות פסוקות שיש שנוהגין בהן היתר (חדש בחו"ל, לדוגמא).

ויש המון מחלוקות על בישול בשבת.

הגר"ש ישראלי מתירefraim37
ליציאה של פחות מ 30 יום.
או שמא הוא מזרוחניק מידי בשבילך? או לא חלק מהמגזר שלך?
לפני שאומרים אין שום היתר מומלץ להכיר את הנושא לעומק ולא להסתפק רק בגמרא, רמב"ם ושו"ע.ככה לא לומדים.
אגב, ההשלכה ההלכתית של מה שאתה אומר היא שאתה מבזה ת"ח שעל זה הרמב"ם אומר: אין לו חלק לעולם הבא עכת"ד.
כך שאמירות מסוג זה כדי לוותר עליהן.
קצת מקורות לעיון כדי להבין את המורכבות של הנושא.
https://www.yeshiva.org.il/ask/18886
יציאה מארץ ישראל לחוץ-לארץ
הרב ישראלי מתיר יציאה לפחות משלושים יום?!אדם כל שהוא

איפה?

בחוות בנימין ח"ג סי' קיד הוא מתיר סיורים לימודיים בחו"ל, [אך כותב שאין זו מידת חסידות, אא"כ יש בדבר צורך מצווה], ואוסר טיולים [לשם תענוג ממראות חו"ל וכדו'].

לא ראיתי שום התייחסות בדבריו לשלושים יום.

..efraim37
המקור שמובא אצל הרב אליעזר מלמד הוא בארץ חמדה ספר א' א, י.
הספר לא מונח לפני והוא לא זמין לי. אז זכור לי שעולה שם שפחות מל׳ יום מותר גם לצרכים אחרים.
אז הסתכלתי גם בארץ חמדה ובפניני הלכה...אדם כל שהוא

אז גם בארץ חמדה [כמו בחוות בנימין] מחלק בין יציאה מהארץ לצורך, ליציאה שלא לצורך, ולא מזכיר שלושים יום. רק שבארץ חמדה, לא כ"כ מוגדר העניין של הצורך, ולא ראיתי התייחסות מפורשת לטיול, לעומת חוות בנימין ששם הרב ישראלי מגדיר יותר, וכותב במפורש שטיול אסור.

בפניני הלכה, כותב את ה30 יום מדעתו, בהערה הוא מביא את הרב ישראלי בארץ חמדה, וכותב שהקל לצאת על מנת לחזור לכל צורך אפילו של רשות. ושלא לצורך כלל – אסור, ומבין מדבריו שמותר לצאת לטיול.

ולענ"ד ברור, שכוונת הרב ישראלי שם, כמו בדבריו המפורשים בחוות בנימין, לאסור יציאה לחו"ל לטיול, ולהתיר יציאה לצרכים אחרים.

[את פניני הלכה אתה יכול לראות באתר ישיבת הר ברכה, את חוות בנימין באתר כולל ארץ חמדה].

יתכןefraim37
שה30 יום שאני זוכר זה מפניני הלכה.
הרב ישראלי אוסר טיול, המסע לפולין זה לא טיול, לפחות סיור לימודי ולענ"ד יותר מזה.
אם נלך אתך יוצא שיציאה שלא לצורך זה רק טיול, ולענ"ד טיול הוא למטרת בילוי הנאה וכיף. כל צורך של יציאה שאינו עונה להגדרה הזאת לכאורה יהיה מותר אם זה על מנת לחזור. ובכלל זה המסע לפולין.
כל זה רק בדיון הלכתי שטחי, ברמה הפרקטית יש עוד שיקולים רבים.
הרב ישראלי מתיר במפורש מסעות בסגנון המסע לפולין...אדם כל שהוא

[זה אחת הדוגמאות שלו בחוות בנימין לסיור לימודי] ואוסר במפורש טיול לראיית נופי חו"ל.

יעויין שם מה מייחד טיול לעומת צרכים אחרים.

אין לי טענות כלפי מי שנוהג ע"פ דעתו, אף שיש פוסקים שמחמירים יותר, ואוסרים יציאה לחו"ל לדבר רשות, או אפילו למצווה קלה.

נגדגזר אדום
מסיבה אחת פשוטה: הם רצחו את המשפחה שלי בשואה. אני לא אתן להם את הרווח הכספי מזה. בתכלס, מסעות פולין הם מאוד רווחיים להם וזה קצת אבסורד לשלם על רצח שהם בצעו, לדעתי.
וכן, לדעתי אפשר ללמוד את השואה באופן רציני בארץ.
גם לזה אני מסכים..aw

בעד בעד בעד!!אנלי
היי!
דבר ראשון שמחה בשבילך על ההזדמנות.
אני יצאתי לפולין לפני כמעט שנה, הבחירה הטובה ביותר שיכולתי לעשות.
(מעניין אותי כמה אנשים יצאו למסע ועכשיו מתנגדים לו..)
מבינה מאוד את כל מי שמחליט לא לצאת רק רוצה מאוד לחדד את החשיבות של המסע.

לצערנו בגיל הזה של התיכון אין זמן להשקיע באמת ברצינות בלימודים מעבר למחוייבות של משרד החינוך קשה מאוד להתחייב לעוד משהו ואני חושבת שבתור אחת שראתה בעניים שלה ניצולי שואה (שלצערי הרב הולכים ונעלמים) זה התפקיד שלי ורק שלי להעביר את המסורת הלאה לילדים שלי ותכלס לדור הבא..
איך ילדה בתיכון שלומדת את החלק של השואה לבגרות ומצד שני ממהרת להמשיך לפרקים הבאים מהכמות חומר הפסיכית, איך היא תוכל להעביר לדור הבא מה היה שם? הלמידה לבגרות חשובה אבל להיות שם שבוע שלם לחוות באמת זה לא משתווה למה שמשיגים פה אני יוכלה להגיד לילדים שלי בוודאות אני ראיתי! אני הייתי שם! ראיתי תא גז וראיתי משרפות!! זה לא מה שגרם לי לבוא למסע זה משהו שחשבתי עליו אחריזה..

הדבר הגדול ביותר והעיקרי שקורה במסע זה הערכה מטורפת למה שיש, בחיים לא התרגשתי ככה ביום העצמאות. כל אירוע נראה לך הרבה יותר מרגש ועם יותר משמעות. פסח!! חג החירות!אתה מרגיש על בשרך מה זה לצאת מעבדות לחירות. כל מילה בתפילה תופסת משמעות אחרת.הערכה לבית למשפחה להורים לאחים עולה רמה מעל. החיבור לעם שאתה מקבל במסע הוא מטורף אתה מבין שכולנו יהודים וכולנו עם אחד וזה משליך כל כך הרבה לאחרי המסע.
לדעתי, אם ההסתכלות על העבר היא מורידה ומחלישה אין לה כל טעם אבל אם ההסתכלות לעבר היא כדי להיות לשמוח בהווה ולדרוש מעצמך לעתיד טוב יותר היא חשובה מאוד! המסע נבנה בצורה הזאת שאתה לומד מהעבר כדי להעריך את מה שיש לך ולהודות לה' על הנס הגדול שקרה בימים ההם בזמן הזה.

לא מתביישת להגיד שזה מסע גדול (מסתייגת מלהגיד שהוא משנה חיים) הוא בהחלט משנה תפיסת חיים.

שוב, מבינה לגמרי את מי שלא יוצא. כל אחד והדרך שלו♡
חד משמעית נגד.מי האיש? הח"ח!

ונמנעתי מזה ובוודאי אני חושב שנכון היה להימנע מזה.
ובעיניי השיקולים המופרכים לחלוטין שהיצגת בעד ונגד רק מעידים עד כמה את רחוקה מההבנות הנכונות לעניין (מה שהיצגת כסיבה בעד היה אמור להיות בדיוק הסיבה נגד, ומה שהיצגת כסיבות נגד זה בדיוק מה שהיה אמור להביא אותך להיות בעד, רק בתור דוגמה קטנה לעניין חלב נוכרי - וכי את חושבת שאי אפשר להסתדר לגבי זה? האם זה סוג של תירוץ? איזו שטות היא להיצמד לעניין כזה רק כדי להתחמק מלהתייצב למסע, אם אמנם היה נכון עניינית להצטרף לזה [מה שכשלעצמו אני דוחה מכל וכל ורואה כטעות מוחלטת]?).

לגבי יציאה מהארץ...צעיר מתנשאאחרונה

סיכום בלבול בשכל על יציאה מהארץ:

ט – יציאה לחוץ לארץ לצורך חשוב וטיול

שאלה מרכזית בהלכות ישוב הארץ היא, מהו הגדר המדויק של המצווה. האם עיקרה הוא שמקום המגורים הקבוע יהיה בארץ, אבל אין חובה על יהודי להיות בארץ בכל שעה ושעה. או שעיקר המצווה שאדם יחיה תמיד בארץ, ובכל רגע ורגע ישנה מצווה שישהה בארץ. בהגדרה הלכתית זו תלויה השאלה האם מותר לצאת מהארץ לשם טיול קצר בחוץ לארץ.

על פי התלמוד (ע"ז יג, א) פסק הרמב"ם (הל' מלכים ה, ט), שאסור לצאת מארץ ישראל לחוצה לארץ לעולם. אולם לצורך שלושה דברים התירו לצאת: לימוד תורה, נישואין ומסחר, ובתנאי שכאשר יסיים את ענייניו יחזור לארץ, אבל לשכון בחוץ לארץ בקביעות אסור. ואם ישנו רעב כבד בארץ, מותר לצאת לחוץ לארץ לזמן ארוך. ואפילו במצב של רעב כבד, מידת חסידות להישאר בארץ, וכפי שציווה ה' ליצחק אבינו בעת שהיה רעב: "שְׁכֹן בָּאָרֶץ" (בראשית כו, ב). ואנשי ציבור צריכים להיזהר בזה יותר, מפני שבירידתם הם מחלישים את הציבור, ולכן אלימלך שירד למואב בעת רעב נענש שמת עם שני בניו (רות א; ב"ב צא, א).

אם כן יוצא שישנן שתי דרגות במצוות הישיבה בארץ. האחת היא קביעת מקום המגורים, ורק כאשר ישנו רעב קשה, עד שכמעט ולא ניתן להתקיים בארץ, מותר לקבוע את הבית בחוץ לארץ. אולם ללא כן, מצווה ליהודי לקבוע את ביתו בארץ ישראל. בחסדי ה' בדורות האחרונים גם בשנות משבר המצב בארץ סביר, ולכן מצווה על כל יהודי לקבוע את ביתו בארץ ואסור לרדת מהארץ לשם השתקעות.

הדרגה השנייה היא השהייה בארץ, שאין לבטלה בחינם. אולם מותר לצאת לחוץ לארץ לזמן מוגבל לצורך מסחר ופרנסה. וכן מותר למי שלא הצליח למצוא אשה בארץ לצאת לחוץ לארץ כדי למצוא בת זוג ולעלות אח"כ לארץ. וכן מותר למי שרוצה ללמוד אצל רב מסוים שגר בחוץ לארץ לצאת וללמוד אצלו, ובתנאי שיתכנן אח"כ לחזור. אמנם בתקופה האחרונה רובם הגדול של תלמידי החכמים גרים בארץ, ולכן אין כמעט סיבה לצאת לחוץ לארץ כדי ללמוד שם תורה. אולם מצוי מאוד שמבקשים מרבנים ומחנכים מהארץ לצאת לחוץ לארץ כדי ללמד שם תורה ולחנך לעלייה לארץ, וזה מותר ומצווה. גם לצורך רפואה מותר לצאת מהארץ. וכן מותר לצאת לתקופה קצרה לצורך כיבוד הורים.

אבל לצורך טיול לדעת רבים אסור לצאת לחוץ לארץ, שכן למדנו שרק לצורך גדול, כלימוד תורה, פרנסה ונישואין – התירו, ולא לצורך טיול (יחו"ד ה, נז; עשה לך רב ח, מט).

אמנם נראה שאם היציאה לזמן קצר, כגון שהיא למשך זמן של פחות מחודש, והיוצא קונה לעצמו 'כרטיס הלוך-חזור', אין בה איסור. מפני שיציאה זו שונה בתכלית מהיציאה שעליה דובר בתלמוד, ברמב"ם ובפוסקים. באותם הימים היוצא לחוץ לארץ היה יוצא לזמן ארוך, שכן הדרך עצמה ארכה חודשים, וממילא מי שכבר יצא לחוץ לארץ היה יוצא לשהייה ממושכת, ואף היה חשש מסוים שלא יחזור. וכן הסיבות שלמענן התירו חכמים לצאת מהארץ, דורשות יציאה לזמן ממושך של שנה ואף יותר. שכן היוצא לשאת אשה היה צריך למצוא כלה, להתקשר עמה ולהתחתן. וכן היוצא ללמוד תורה, היה צריך לשבת לפני רבו חודשים רבים, ובדרך כלל כמה שנים. גם מי שרצה לצאת לטייל בחוץ לארץ באותם ימים, היתה יציאתו לזמן רב של חודשים רבים, כשזמן החזרה לא היה בטוח. הרי שכל ההיתר שעסקו בו חכמים נוגע ליציאה לזמן ממושך, אבל לא דיברו על יציאה לזמן קצר, כי אין חובה להיות בכל רגע ורגע בארץ ישראל. ולכן אין איסור ביציאה לטיול קצר. ובמיוחד כאשר מתווספת לטיול מגמה של מצווה, כגון להיפגש עם יהודים בגולה ולקשרם ליהדות ולארץ, או כדי להחכים בראיית אנשים ומראות שונים.

אמנם בכל רגע ורגע שיהודי נמצא בארץ ישראל הוא מקיים מצווה. ועיקר מעלת המצוות כשמקיימים אותן בארץ. נמצא שהיוצא מהארץ, אף שאינו עובר באיסור, מאבד במשך זמן שהייתו בחוץ לארץ חלק משמעותי ממעלת המצוות ושכרן, ועל כן טוב להיות תמיד בארץ.

בימי בית המקדש השני, כאשר גזרו חכמים טומאה על ארץ העמים, היינו על השטחים שמחוץ לגבול ההתיישבות היהודית של עולי בבל, אסור היה לכהנים לצאת מחוץ לגבול עולי בבל אפילו לרגע אחד, ורק לצורך פרנסה, לשאת אשה או ללמוד תורה, היה מותר להם לצאת (ע"ז יג, א). אולם כיום שאין הטהרה נוהגת, מותר לכהנים לצאת מחוץ לגבול עולי בבל, כדין ישראל.[פניני-הלכה, העם והארץ, פרק ג', ט']
https://ph.yhb.org.il/06-03-09/

הבנתם? יופי...
מה אתם מאחלים לעצמכם לשנה החדשה?ניגון🌿

אני חייב להגיב, רק כי נקרע לי הלב שאין אף תגובה...אברהם יאיר שטרן

שהיא תהיה שנה חדשהאורי ציון

לא לפחד מלנסותל המשוגע היחידי

וואו, תכל'ס שניה, שאני ארצה... כל השאר ככלום לעומתאברהם יאיר שטרןאחרונה

שאני ארצה את הנכון...

הגענו ללילה האחרון של החופש הגדולGini

חח זהו הגיע הרגעניגון🌿

בעזרת ה' - ברכות על ההתחלות החדשות מחרGini

והצלחה רבה לכולנו בשנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך, תפילה לשנה שקטה ומוצלחת, בלי הפרעות, בלי מלחמות ומחלות ומגפות …

אמן גם לך בהצלחה!ניגון🌿

דווקא יהיה משעמם בלי מלחמות 😅

אבל שיהיו רק מלחמות טובות עם ניצחון שלנו בעה

חח מאז כיתה ו בערך לא למדנו נורמאלי (שנה רצוף)

אמן ותודה 😄 רבהGini

ובטח גם התחדשת בבגדים חדשים - אז גם ברכות על זה 🥻

תודההניגון🌿

(שנת הלימודים האחרונה היא י"א, לכל היותר)125690

אולי אצלכם - לא אצל מי שעושה בגרות 5 יח' במתמטיקהGini

ובעוד מקצועות - ברור שאמורים ללמוד הרבה חומר חדש ומאוד רלוונטי לבגרויות

יש בזה משהו, עדיין אין סיבה שזה יעבור את טבת125690

השנה ישניגון🌿

2 אדר אז לומדים עד שבט כזה חח

ואגב גם מי שעושה 4 יחל עדיין לומד😅😅

אבל רואים תסוף באופק(;

ואו בהצלחה ממש💪ניגון🌿

קשוח 5 יחל לא?...

*תגובה לGini פשוט קפץ למטה

אני אוהב את המקצועות הריאליים, את הבנת המושגיםGini

המתמטיים ואת רכישת מיומנויות הטכניקה של התמודדות עם השאלות וההגעה לפתרונות.

היופי במתמטיקה שלא צריך לזכור טונות של חומר בע"פ, כמו במקצועות הומניים, אלא לרכוש הבנה ומיומנות באמצעות המון המון תרגול, ואז די מהר מצליחים להתמודד עם כל בעיה שצריך לפתור.

ותודה על איחולי ההצלחה!

יאוניגון🌿

מטורף, תגיע רחוק

אני דווקא ההפך- לא אוהבת לחשוב

ומעדיפה לזכור (;

יש תחום שהייתי רוצה שיהיו לי הכישורים והכשרוןGini

לזכור הרבה בע"פ - שפות זרות

זה ממש קריטי ברכישת שליטה בשפות אחרות מאשר שפת אם

נשמע חלוםניגון🌿

זה היה ככה עוזר באנגליתת

בטח מתישהו ימצאו מכשיר שמחדיר למח שפות

אני מחכה שמדענים במכון ויצמן ימציאו חיבור התקןGini

זיכרון חיצוני למוח, כמו למחשב (דיסק און קי)

ואז אפשר יהיה לטעון באותו רכיב המון מידע שיהיה זמין מיידית למוח שלנו.

(כמו שיש כבר פתרונות טכנולוגיים ביו-רפואיים אחרים שמתחברים למערכות ביולוגיות בגוף, למשל קוצב לב, משאבת אינסולין, רשתית מלאכותית, שתל שבלול באוזן)

יותר קל ומהיר להתחיל ללמוד. לא לחכות שזה יקרהקפיץ

להתחיל כבר התחלנו - הסוף כבר מעבר לפינה…Gini

ואם לא עכשיו, ערב ראש השנה והאיחולים לשנה החדשה, מתי כן מתאים לפנטז על העתיד?

חח כע🙈ניגון🌿

בטח מתישהו אולי בעתיד הקרוב כבר לא יהיה ביס לאידעת בטח יהיה משו אחר

(לפי איך שהטכנולוגיה מתקדמת בטיס)

ואנחנו נהיה הדור הישן😂

לא מאמינה בזהקפיץ

אבל זה דיון ארוך מאוד

חח במה?ניגון🌿

אני גם הייתי רוצה שיישאר ככה

למרות שנגיד מבחינה רפואית אני הכי רוצה שיתקדם וישתכלל ובעוד תחומים

שלא יהיה בית ספרקפיץ

שיהיה אפשר להכניס את החומר ישר למוח

(כרגע יש מחקרים על זה ששימוש בבינה מלאכותית דווקא מזיק לציונים, מה שהגיוני מאוד)

העולם יותר מורכב מזה, גם אם זה יקרה

מסכים איתך לגמריGiniאחרונה

שומר כאן למזכרתGini
בהצלחה.קפיץ

אתם תשרדו את זה, ויום אחד זה יגמר

חח כןןניגון🌿

ו--בסוף שנה נשיר בשנה הבאה נשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות😅

רשמתי לחזור בעוד שנה (או קצת פחות אחרי הבגרויות)Gini

לשרשור הזה

(כרגע טנטטיבית ל 1/7/2027)

לילה טוב ובהצלחה לכולנו !

תודה 🤩Gini

אישיות אוכל! התחלתיל המשוגע היחידי

בחרתי מאכל

אתם צריכים לנחש עם שאלות של כן ולא

@Gini @ניגון🌿

צבע ירוק?Gini

אדוםGini

חום (בגוונים של חום)Gini

צבע לבן?Gini

לאא, איזה מאכל לבן יש, קוקוס?ל המשוגע היחידי

גדל באדמה?ניגון🌿

אמממ המקור? האוכל לא.ל המשוגע היחידי

צ'יפס מתפוחי אדמה?Gini

אמממ על אותו עיקרון אבל סוג אחרל המשוגע היחידי

על עוגת גבינה , שמעת? והלמעלה נהיה קצת חום באפיהGini

חחח סבבה, המאכל כתום, העטיפה בצבע אחר.ל המשוגע היחידי

דלעת …Gini

אהממ ציטוס?ניגון🌿

צ'יפס מבטטהGini

לא, תהיה יותר על סוגי חטיפים כמו ציטוס וכזהל המשוגע היחידי

אפרופו?Gini

לא (נראלי בחרתי חטיף קשה 🤦‍♂️)ל המשוגע היחידי

זרקו כמה בכל שאלה, ככה נתקדם טוב

אני חלש בחטיפים. לא אוכלים אצלנו בביתGini

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

לפחות בורקסים ורוגעלכים כן

ואת אלו רק בשבתGini

טוב אז אני יגלה אבל אתה צריך לבחור הבאל המשוגע היחידי

בסדר 👍Gini

אחלה, טם טדאדאםל המשוגע היחידי
לא מכיר את הסוג הספציפי הזה ☹️Gini

התכוונתי שתגידו כיפלי 😢ל המשוגע היחידי

ממש לא היה בתודעה…Giniאחרונה

אוכל - עכשיו אני בחרתיGini

הופהל המשוגע היחידי

חטיף?

צומח מהאדמה?

היה פעם הולך על האדמה?

חומרי הגלם צומחים מהאדמהGini

אפוי?ל המשוגע היחידי

מטוגן?

מבושל?

מקודם ההנחיות היו כן / לא….Gini

מטוגן

תענה בכן ולא, אני פשוט שואל כמה במקבילל המשוגע היחידי

יענו על זה תענה:

לא

כן

לא

מכינים את זה בבית?

זה ארוז בדרך כלל?

כן | לאGini

ציפס?ל המשוגע היחידי

שניצלים?

זה משו יחסית בריא? (אפילו שמטוגן)

לא, לא, כןGini

וואלה, אמממל המשוגע היחידי

מורכב מירקות?

מפירות?

עם פירורי לחם?

כן, לא, לאGini

יש לזה שם מיוחד?ל המשוגע היחידי

לביבות?

חציל מטוגן?

ירק כלשהוא מטוגן?

כן, לא, לא, בערך (כלומר, מורכב מכמה ירקות)Gini

זה נשמע שם של מאכל בריא כלשהוא שאני לא מכיר...ל המשוגע היחידי

>> כדורי פלאפלGini

חחח חשבתי על זהל המשוגע היחידי

אבל אמרתי לעצמי, מה בריא בזה.

המרכיבים מאוד בריאים - חומוס, כוסברה, פטרוזיליהGini

שום

אשכרה, ותכלס זה נקרא מאכל בריא?ל המשוגע היחידי

בריא, יחסית למטוגנים שיכולים להיות גרועיםGini

כמו סופגנייה

אם השמן טרי, פלאפל הוא מאכל מזיןGini

וואלה, אצלי כל מה שמטוגן נכנס לקטגוריית פחות בריאל המשוגע היחידי

הנהGini
אני עוד בטראומה מהפלאפל האפוי שהיה בישיבהל המשוגע היחידי

אבל נחמד לדעת, אולי אני אקנה מעכשיו יותר פלאפל מאשר פיצה ודברים כאלה.

העיקר שיהיה בתיאבון 😋Gini

אמן תודהל המשוגע היחידיאחרונה

אויריק סאנצ'ז

היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה

הפורום הזה - ז"ל …Gini

מחייה המתים? מישהו התעורר לחיים כאן?Gini

היי אני כאןניגון🌿

אבל מתלבטת אם להתייאש סופית🙈

אין ייאוש בעולם …Gini

טוב משפט מחץ חחניגון🌿

אוליי בחגים יחזרו לכאן?ניגון🌿

כאילו כי יהיה חופש

לא נראה שנוער חדש מגיע לכאן - ולא מבין למה זה ככהGini

כן/:ניגון🌿

לאידעת אולי לא מכירים.... אבל באמת מוזר...

זה דיי ברור למה לא מגיעיםל המשוגע היחידי

למה? מה שונה היום לעומת הפופולריות בעבר?Gini

שיש היום כל כך הרבה פלטפורמות מקבילות ומחליפותל המשוגע היחידי

למשל? (לנוער דתי כמובן)Gini

הנוער הדתי שאני מכיר נמצאל המשוגע היחידי

או בוואצאפ או באסמס

וגם בפייסבוק אינסטגרם וטיקטוק

סוג אחר לגמרי של רשתות חברתיותGiniאחרונה

ווטסאפ, סמס - אלו לא פלטפורמות להעברת הודעות ודיעות כמו הפורומים כאן

פייסבוק - חשבתי שזה רק למבוגרים.. לא יצא לי להיתקל בנוער

ושני האחרונים - זה למעקב אחרי אושיות רשת. לא מקום כמו הפורומים.

אני חושב שזו אמירה פילוסופית מאוד נכונהGini

תמיד צריך להשתדל ולפעול, גם להתפלל ולקוות, שיהיה טוב, שיהיה בהצלחה, גם במצבים שנראים חסרי סיכוי

לפי הגמרא יש ייאוש ל המשוגע היחידי

אבל לא נורא, בסוף יהיה טוב.

זה רלוונטי רק במסכת אלו מציאות ….Gini

אולי 🤷‍♂️ל המשוגע היחידי

ואולי לא

מה באמת?ניגון🌿

חח אז אולי התכוונו לפה😅

במסכת אלו מציאות "ייאוש בעלים" היא סוגיהGini

להבחנה מתי המציאה של המוצא ומתי לא ….

אהה יאוש קונה באבידהל המשוגע היחידי

אבל בכל מקרה, הפורום כנראה השלים את יעודו בעולם ועכשיו הוא עולה בחזרה למעלה

עוד פחות משבוע לחזרה ללימודים 🥲Gini

ואז מהר מאד מתחילים חגי תשרי

זאת הנחמה היחידה שלי😅ניגון🌿

ובאמת עבר בטיס... והיה ככ כיף

למה צריך לימודים? אוףףףף

למה צריך לימודים? זו באמת שאלה טובה וחשובה ביותרGini

שאלתי את ידידי הקבוע Gemini, והנה תשובתו לשאלה (מדוע צריך לימודים במתכונת הקיימת של 12 שנות לימוד):

הדיון על הנחיצות והמבנה של 12 שנות לימוד מעסיק רבות את מערכות החינוך בעולם. למבנה הנוכחי יש יתרונות מבניים וחברתיים לצד חסרונות בולטים בעידן המודרני:

מטרות ויתרונות של המתכונת הקיימת

• חיזוק סוציאליזציה ומיומנויות חברתיות: בית הספר מספק סביבה מבוקרת שבה ילדים ובני נוער לומדים להתנהל בחברה, לשתף פעולה עם קבוצת השווים, להתמודד עם סמכות ולפתח אינטליגנציה רגשית וחברתית.

• הקניית ידע בסיסי והשכלה רחבה: המסגרת נועדה להבטיח שכל אזרח יצא לעולם עם אוריינות שפתית, מתמטית, מדעית והיסטורית בסיסית.

• שיוויון הזדמנויות ומוביליות חברתית: מתן מסגרת אחידה לכלל אוכלוסיית המדינה מתוך שאיפה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים ולאפשר נקודת זינוק שווה לכולם.

• מסגרת בייביסיטר לאומית והחזקת המשק: מערכת החינוך מאפשרת להורים לצאת לעבודה במשרה מלאה ולהחזיק את הכלכלה מתפקדת.

• הבשלה רגשית וקוגניטיבית: גיל ההתבגרות כרוך בשינויים פיזיולוגיים ומוחיים משמעותיים; 12 השנים מספקות מרווח זמן להתבגרות מלאה לפני היציאה לשוק העבודה או להשכלה הגבוהה.

ביקורות ואתגרים במבנה הנוכחי:

• חוסר התאמה לשוק העבודה המודרני: המודל הקיים נבנה בעידן התעשייתי ומבוסס על שינון והנחתת מידע, בעוד שהעולם המודרני דורש חשיבה ביקורתית, יזמות, יצירתיות וסתגלנות.

• חוסר גמישות והתאמה אישית: למידה בקצב אחיד עבור עשרות תלמידים בכיתה אינה מתחשבת בכישורים, בחוזקות ובקצב הלמידה הפיזיולוגי והאישי של כל תלמיד.

• מיקוד יתר במבחנים ובציונים: שיעור ניכר מהזמן מוקדש להכנה למבחנים סטנדרטיים (כמו בחינות בגרות) על חשבון עומק מחקרי, סקרנות טבעית או פיתוח מיומנויות מעשיות לחיים.

• אובדן זמנים וחוסר יעילות: רבות מהמיומנויות והתכנים הנלמדים לאורך 12 שנה ניתן להקנות בפרק זמן קצר בהרבה באמצעות שיטות הוראה מודרניות וטכנולוגיה מתקדמת. שינויים טכנולוגיים והתפתחות הבינה המלאכותית מובילים כיום מגמה עולמית של לבחון מחדש את מבנה הלמידה, מעבר משינון לצבירת מיומנויות, ושילוב למידה היברידית ומותאמת אישית.

וכנראה שאם לא היינו הולכים לבית הספר, היינו אוליGini

במציאות חיים כזו שהבנות הצעירות היו יוצאות עם הצאן… כמו רחל ולאה, כמו ציפורה - ואנחנו הבנים היינו מגיעים לחפש כלות מבין הבנות הלבושות לבן ורוקדות בכרמים 🙂

הלוואי שהיה ככהניגון🌿

נשמע מושלם לפעמים בא לי לחזור לפשטות של פעם

טוב אבל בכל זאת העולם התקדם רק בזכות אנשים שהשכילו ולמדו

אז..... חייב (:

וזה קרע אותי שהוא כתב - מסגרת בייביסיטר לאומית😅😅

לא נראה לי שהיה משהו טוב יותר בפשטות של פעםGini

ונשים היו במצב עוד יותר גרוע מהגברים.

(המשך תשובה מ Gemini)

לאורך מרבית ההיסטוריה, החינוך וההשכלה שיקפו את התפקידים המגדריים המסורתיים: בנים חונכו למרחב הציבורי, לפרנסה ולמנהיגות, בעוד בנות חונכו למרחב הפרטי, לניהול משק הבית ולגידול ילדים.

התפתחות הפערים בין החינוך לבנים ובנות לאורך ההיסטוריה התבטאה במספר מישורים:

• העת העתיקה והימי הביניים: השכלה פורמלית (קריאה, כתיבה, מתמטיקה ופילוסופיה) הייתה נחלתם של מעטים בלבד – כמעט בלעדית גברים ממעמד גבוה או אנשי כמונה. בנות למדו בעיקר בבית אמהותיהן מיומנויות מעשיות כמו טווייה, בישול וניהול הבית.

• הסללת התכנים הרשמיים: כאשר החלו לקום בתי ספר נפרדים לבנים ולבנות (במיוחד מהמאה ה-18 והלאה), תוכנית הלימודים הייתה שונה לחלוטין. בנים למדו לטינית, מדעים, חשבון ופוליטיקה כדי להכין אותם לאקדמיה ולשוק העבודה. בנות, גם מהמעמד הגבוה, למדו בעיקר נימוסים, צרפתית, נגינה, תפירה וספרות קלה – תכנים שנועדו להפוך אותן ל"רעיות מיומנות ומארחות ראויות".

• נגישות להשכלה גבוהה: עד סוף המאה ה-19, אוניברסיטאות היו סגורות לחלוטין בפני נשים בכל רחבי העולם. המחשבה הרווחת הייתה שלימוד אקדמי מאומץ עלול "להזיק לבריאותן" או אינו נחוץ לתפקידן החברתי.

• הקשר היהודי: במסורת היהודית, בנים חונכו מגיל צעיר ב"חדר" ובישיבות ללימוד תורה, משנה וגמרא. לעומת זאת, חינוך הבנות היה בלתי פורמלי והתמקד בדינים המעשיים של משק הבית.

השינוי המשמעותי החל רק בתחילת המאה ה-20 עם הקמת רשת "בית יעקב" על ידי שרה שנירר, שהמציאה מחדש את החינוך הפורמלי לנשים בחברה החרדית.

תפיסה זו החלה להשתנות בהדרגה בשלהי המאה ה-19 ובמהלך המאה ה-20, בעקבות המהפכה התעשייתית, צמיחת התנועות הפמיניסטיות, והחלת חוקי חינוך חובה אחידים שהשוו את תוכניות הלימודים והנגישו את האקדמיה לשני המגדרים.

כןן טוב לא זכרתי את זהניגון🌿

חוצמיזה נראלי אנחנו היחידים כאן

יש עוד טיפהל המשוגע היחידי

אבל הם כבר התחילו לימודים בא' אלול

חח לכן כולם נעלמווניגון🌿

גמני מתחילה עוד רגע😬

נו אז איך להתחיל?

חח מוזר לי להגיד את זהל המשוגע היחידי

אבל אני כבר שיעור ב' בישיבה גבוהה,

זה אחרת קצת מלהתחיל שמינית, אבל עדיין התחלה חדשה ונחמדה.

שונה מאודדניגון🌿

חח זה יתרונות וחסרונות..

ובהצלחה לך שתהיה שנה טובה(:

נכון, אמן תודה, גם לך.ל המשוגע היחידי

אם אנחנו היחידים, אף אחד לא יפריע להינות מהמתוקיםGini

לשבת

או שזה יוציא מהמיטה את כל הרדומים …

חחח יאמי נראה טעיםניגון🌿

מה עובד במאפייה?

נכנסתי לקנות רוגלאך וקרואסונים לשבתGini

חנות (מאפיה) אהובה וטובה ליד הבית

והחלטה של רגע, לצלם ולשתף כאן

אתם באים איזה משחק פה?ל המשוגע היחידי

אני רואה פשוט שאתם פעילים...

איזה משחק?Gini

לא יודע יש כל מיניל המשוגע היחידי

אמת או חובה

אסוציאציות

שרשור שירים

ועוד...

תתחיל ואזרום איתךGiniאחרונה

סיבוש אלול מחר!ניגון🌿

איזה מהרר עבר החודש הזה🙈

המלצות למעיינות שוויםניגון🌿

רעיונות?🙏

אני גם אשמח לדעת - בכל האיזורים בארץפ.א.

ואז לפי ההמלצות והאטרקטיביות של המקומות

המומלצים, בוחרים לאן ללכת.

(למשל, לצורך הדוגמא, אם אבקש מעיין מומלץ באיזור טבריה, ואין כזה - אז לא אדע על מעיינות אחרים בארץ שכן מומלצים…🙂)

בעיקר ירושלים השומרון והסביבהניגון🌿

הייתי מציעה לשלוח את זה בצמ"על המשוגע היחידי

(אפילו שאת פחות)

פה אין כמעט מגיבים,

יש באזור גוש טלמונים כמה, - עינות ענר, מעיין חרשה, עין דני.

וגם לכיוון ואדי זרקא (עטרת) אמור להיות מעיין חדש שאפשר ללכת, לא זוכר את שמו.

בשומרון באזור שילה/עלי, - עין עוז, מעיין הקטורת, מעיין הגבורה.

בצפון יש את המפורסמים בסגנון המשושים ובאזור שלהם, - משושים, ג'וחדר, ונראלי עוד...

צפון סביבות בית שאן/שדה אליהו, יש - עין נזם, בריכות המפלים, ועוד כמה.

אזור ירושלים יש הרבה בסביבות הדסה עין כרם וההרים, - סטף, עין לבן, עין טייסים, עין חינדק, ועוד הרבה שיש במפות של המקום,

כמובן ליפתא בכניסה לירושלים.

אזור לטרון לכיוון מודיעין יש עין מח"ר

זה מה שעלה לי עכשיו בראש.

ואוו תודה רבה!ניגון🌿

טוב אני כותבת כאן דווקא כי באלי להחיות אותו

למרות שכבר מלא ניסו ולא הצליחו.. אממ אז צודק, אולי אני יעבור לצמ"ע🙃

בשמחה, אני אולי עברתי את הגיל, אבל בהצלחה ל המשוגע היחידי

חח תודההניגון🌿

אז נראלי אני באמת היחידה כאן🙈

הנוער של היום נמצא במקומות אחריםל המשוגע היחידי

ולא צריך לפרט עוד

יש כאלה גם במקומות טוביםל המשוגע היחידי

פשוט אין להם סמארטפון עם אינטרנט

(כמוני, אני מהמחשב)

כע. יש אבל קצתניגון🌿

לפחות בהרגשה....(: גם אני מהמחשב

מעניין מה יקרה עוד כמה שנים עם הנוער? כי מצד אחד יש התחזקות ומצד שני התדרדרות...

נכון, בהרגשה ונראלי גם בתכלס'.ל המשוגע היחידי

מה יקרה עוד כמה שנים, נדע עוד כמה שנים,

אני חושב שכרגע הרוב בנקודה של הימשכות אחרי התרבות, אבל ב"ה יש הרבה שלא, והם מספיקים.

צודק..(:ניגון🌿

נכנסתי כי היה בראשי. מה יהיה? יהיה טוב!תפוחית 1

בסוף תמיד היה אתגרים ונסיונות ובסוף אנשים נהיים לאנשים טובים ברובם הגדול

(ראו את זה במלחמה שאותו נוער לשעבר שקיטרו עליו קם כמו אריות והגן על עם)

גם אשמח שהפורום יחזור להיות פעיל 🥹אצבעוני

הלוואיייייניגון🌿

אני לא ידעת אם יש פה בכלל נוער שלא נכנס בצמ"ע😅😅

אם אתם רוצים שהוא יהיה פעילל המשוגע היחידי

בכבוד, גורל העולם תלוי בידיכם

בצמ"ע אין כמעט נוער, אם בכלל, אבל יש עדיין קצת אנשים פה בפורומים שנמצאים בכל מיני פינות מוסתרות

חח אני מנסה פשוט אם אין אנשים אהמממניגון🌿

וטוב אני עדיין לא גיליתי אותם😅

אני גם אשמחיהודי חסידי

למרות. שאני בגבול בין נוער לצמה

ישש טוב אני גם מתקרבת..(:ניגון🌿

יש בעיהיהודי חסידי

אני בד"כ לא כ"כ זמין באינטרנט...

אבל העיקר הרצון

חחחח

חחח בעיה מוכרתל המשוגע היחידי

אם לקרוא לזה בעיה,

אבל בשביל זה יש את בין הזמנים

יחי המלךיהודי חסידי

אין על ביה"ז

הוא קצר מדייל המשוגע היחידי

אבל ברמת יעילות שלי זה עדיף ככה

קצר וממוקדיהודי חסידי

לרוב החופש בתיכון ארוך מידי ואתה מאבד את זה

לא זכיתי אף פעם לחוות את החופש הארוךל המשוגע היחידי

אבל הגיוני שהייתי באמת ממצה אותו

ביהז באמת קצר, על הממוקד אני לא יודע

גם אני חחחחניגון🌿

איך יכול להיותיהודי חסידיאחרונה

שאף פעם לא היה לך חופש ארוך?

עוד כמהיהודי חסידי

יש את עין סמיה מעיין חדש ליד כוכש, טוב מאד ויחסית נגיש, יש את עין ראשש פחות נגיש ופחות אנשים, מגיעים דרך מלאכי השלום, יש את הבריכות החדשות בבקעה שדי קרובות לשומרון בריכות הורדוס בריכה ענקית 40×40 מטר בערך גבוה יפה קצת חם, כמובן מלא אנשים אבל תמידיש פינה ריקה במים בגלל הגודל.

תודה!ניגון🌿

באמת שמעתי דברים טובים על עין סמיה, (וגם שיש שם עגלת קפה🙃🙃)

אחלה מקוםיהודי חסידי

לא מכיר את העגלה קפה האמת

חחח זה נכנס לראשיל המשוגע היחידי

נראלי זה יותר בכיוון של "מצב הנוער בימינו"

למה ההתלהבות שנכנס לראשי?פ.א.

כי ענו פה בדיוק תשובה אחתל המשוגע היחידי

מתוך כמה,

שקשורה לכותרת.

אולי יעניין אותך