מחשב בביתנב"י
שלום לכם,
אנחנו מתלבטים אם להכניס מחשב הביתה או לא. הגדול שלנו בן 8 ואני כן רוצה לאפשר לו להחשף לטכנולוגיה וללמוד חשבון, אנגלית וגם תורה בדרך חדשה.
אשמח לשמוע מכם תובנות לפני שנעשה את הצעד.

בגדול אני חשבתי לשים את השולחן עם המחשב בסלון, לא סגורה לגבי אינטרנט או לחבר מהנייד שלי כשיש צורך. מה בכלל יש לילדים בגיל הזה במחשב?
אני ממליץמופאסה
על מחשב נייד שכשמסיימים אתו ומעלימים אותו מהעין.

יש את ערוץ מאיר, משחקים, סרטים, אנחנו שמים סרטים באנגלית ובספרדית (הגדולים שלנו כבר די שולטים בשתי השפות בזכות הסרטים אבל לא רק בזכות הסרטים), המחשב בגיל הזה פחות ללמידה יותר לכיף, כמובן עם הגבלה בזמנים ובתכנים.
איזה סרטים באנגלית?בת 30
אני גם חשבתי על זה. איפה מוצאים סרטים שמתאימים מבחינת התוכן?
אשתי מוצאת להם כל מינימופאסה
היא מכירה מלא סרטי אנימציה ללא בעיות צניעות (אנחנו לא ממש דוסים סגורים אז אני לא יודע אם זה היה מספיק), כמעט כל סרטי פו הדוב, יש אנגלית בערוץ מאיר. מזמינה דיסקים מאמזון וגם מהחנויות בארץ.
לא ניסיתי לחפש.44444
אני מאמינה שיש סרטונים באנגלית שמיועדים לדתיים דוברי אנגלית בארה"ב וכד'.....
אם את מכירה דוברת אנגלית בסביבתך היא אולי תוכל לברר ולעזור.
חיפשתי קצתבת 30
כל מה שמצאתי היו סרטונים של חב''ד מאוד מאוד חב''דניקים. ואני פחות אוהבת.
אני אוהב נייחמשה

לא צעצוע/טאבלט. מכשיר שאפשר לעשות בו דברים יותר יעילים.

מה יש? רוב הילדים משחקים ורואים סרטים. אודה על האמת שבגלגול שלי בגיל הזה העדפתי לעשות דברים אחרים, שכללו בזמנו הכרה לעומק של מעבד תמלילים ו-PowerPoint (ידע לכל החיים), ובהמשך גם לתכנת.

הבן שלי לצערי יותר רואה סרטים, אבל גם הוא מוצא שימושים אחרים במחשב שמקדמים אותו. מקווה שהוא יחצה את מחסום הקריאה בקרוב ואז היכולת שלו לנצל אותו תגדל דרמטית.

יש משחקים שמלמדים אותם לתכנת... למשל זה:ספק
אני חושבת שאת האינטרנט עדיף להשאיר בחוץמתואמת

לנו יש מחשב נייח, כן עם אינטרנט (מסונן) - כי זה האינטרנט היחיד שיש לנו בבית (אין לנו בפלאפונים או במחשבים הניידים) - אבל לילדים אנחנו לא מאפשרים גישה עצמאית לאינטרנט.

הם משתמשים במחשב - במעבד תמלילים ובתוכנת צייר (אלה דברים שבימינו חשוב ללמד, לדעתי), וגם רואים סרטים מדי פעם (לצערי). למשחקי מחשב אנחנו מתנגדים כרגע, ומקווים להתמיד עם זה.

והמחשב אצלנו אכן נמצא בסלון.

איך אתם מנטרלים את האינטרנט?נפשי תערוג
מנתקים פיזית?
בני כמה הילדים שלך?
לא מנטרלים, אבל הם יודעים שעליהם להתעסק רק עם התוכנה הפתוחהמתואמת

ולכן המחשב בסלון, לידינו, כך שאנחנו יכולים להשגיח.

הילדים שמשתמשים לבד במחשב הם בגילאי 12-7.

(ואני יודעת שאי אפשר לסמוך לתמיד על ההקשבה שלהם להוראותינו, לכן אנחנו כן מתכננים לעבור מאינטרנט חוטי לאלחוטי, ואז להיכנס אליו רק דרך המחשבים הניידים, ובמחשב הנייח לנטרל אותו בד"כ. אבל בינתיים ב"ה הם ממושמעים...)

אצלינו יש רימון ברמה גבוההggg
אז אי אפשר להכנס לרוב האינטרנט.
אלא אם מורידים את ההגנה
אצלנו יש אתרוגמתואמת

ועדיין אנחנו סוברים שאינטרנט הוא לא מקום לילדים.

אפשר לעשות את זה גם עם חוטימיואשת******
מגדירים שתי חשבונות משתמש במחשב
חשבון ראשי כניסה עם סיסמא והוא רגיל כמו שיש לכם עד עכשיו
חשבון שני כניסה חופשית בלי סיסמא, ופשוט להוריד את הדפדפן - את התוכנה עצמה.
זה מה שיש אצלי
ככה בחשבון שלהם הם עושים מצגות או משחקים וכו ואין אפשרות להגיע בכלל לאינטרנט
לגיל 6-7 זה אחלהנפשי תערוג
בגיל 10 כבר יודעים להתגבר על זה
לא חושבתמיואשת******

על מה להתגבר? על הסיסמא?

להתקין מחדש את הדפדפן כשאין גישה לאינטרנט זה די בלתי אפשרי. אתה צריך להביא התקנה ממקום\מישהו אחר.

בכל מקרה, בגדול הסוג ילדים שלי הם לא מחפשים כל הזמן איך לעקוף את זה ולגשת לאינטרנט בלעדי. הדבר הזה נועד שהם לא יגיעו לדברים בטעות או חוסר שימת לב.

אם חסמת גם כניסות usbנפשי תערוג
אז זה באמת קשה
אחרת התקנה ניתן להביא בקלות בדיסק אונקיי
נכון. השאלה למה אתה עושה את זה ומה אתה מצפה מהילדים שלךמיואשת******
אם אני לא חושבת שהילדים שלי יכניסו תוכנות שאני לא מרשה למחשב שלנו כמו שלא יביאו הביתה ממתקים בלי הכשר, אז זה לא מטריד אותי.
אצלי בבית אסור באיסור חמור להכניס usb שביקר במחשב אחר מבחינת וירוסים. הילדות יודעות את זה וזהו.
אין מצב שהם יתקינו תוכנה בלי רשותי. אם נגיע למצב של כזה חוסר אמון אז הבעיה שלנו לא תהיה המחשב אלא רוחבית וחינוכית

סינון וניתוק של אינטרנט זה בבחינת- אל תביאו לידי נסיון. לא בגלל שאני חושדת שהם ינסו לגלוש במקומות לא ראויים
העניין הוא שאנחנו משאירים את המחשב והאינטרנט דלוקים כל הזמןמתואמת

אבל זה בהחלט פתרון. תודה!

לקח לנו קצת זמן לזכור לנעול את החשבון שלנומיואשת******
כל הזמן. אבל זהו. לא צריך למתק אינטרנט. פשוט לנעול את החשבון הורים. מתרגלים תוך שבועיים כזה. החשבון ילדים הוא בלי סיסמא והם יכולים להיכנס חופשי
תמיד אפשר פשוט לארגן לילדים מחשב פיזי אחרמשה

זה גם נכון בעיניי.

לא כולם מעוניינים בחדר מחשבים בביתאלעד

גם כך קיימת רתיעה מובנית

לתת לילדים להחריב את המחשב של ההורים זה לא רעיון חכםמשה

גם יותר פשוט להגביל מחשב "שלהם" וגם ההשלכות על מידע רגיש של ההורים או אפילו נזקים פיזיים יותר פשוטים.

אפשר טאבלט. מנותק מהאינטרנט. זה גם אופציהמיואשת******

הענין הוא שבעיני שימוש במחשב צריך להיעשות בחלל פתוח, שבו אנשים עוברים. לא בחדר עם דלת סגורה

זה מוריד 95% מהסיכויי להיכנס לצרות כשהשימוש חשוף כל הזמן לאמא ואבא שעוברים באיזור 

לכן המחשב שלנו בשטח מעבר בבית ולכן טאבלט יותר בעייתי בעיני

אבל כל אחד ומה שמתאים לו.

אני פחות אוהב טאבלטיםמשה

טאבלט זה צעצוע. מחשב זה כלי עבודה אמיתי (תאורטית) שיכול לשמש לדברים נחמדים.

בשביל לבהות בסרטים טאבלט מספיק.

זה גם נכון...מתואמת

במיוחד שהמחשב הנייח שלנו הוא גם מחשב הגרפיקה שלי...

בינתיים אנחנו סומכים על זה שכל הפעולות שלהם בו נעשות תחת פיקוחנו.

מה הכוונה מעבד תמלילים?חילזון 123

אה אוקייחילזון 123

למה לא ללמד אותם גם powerpoint, excel?
זה תוכנות שימושיות מאד לבי"ס וגם כיף לעשות בהם דברים (לערוך מצגות, סירטונים מהבית וכו')

נכון, הדבר הבא שאלמד אותם יהיה POWERPOINTמתואמת

EXCEL נשאיר גיל מאוחר יותר, ולבעלי - כי אני בקושי בקיאה בה...

(ויום יבוא ואלמד את חלקם, מן הסתם, גם את תוכנות הגרפיקה ועריכת הסרטים המקצועיות שיש לי... אבל עוד חזון למועד. בינתיים הם פשוט מתלהבים לכתוב את הסיפורים שלהם במחשב!)

סרטים זה נורא?מופאסה
זה לא איום ונורא, אבל ברור שזה לא אידאלי...מתואמת

משתדלים למעט את ה"רע", ולהראות רק סרטים של שומרי מצוות ורק בזמנים קצובים.

למה זה רע?מופאסה
אני מבין שאם הילד נתקע במצב סטטי שעתיים אז זה לא טוב, אבל זה אותו דבר גם כאשר הוא קורא ספר או ואט-אבר.
ומה האידאל?
בספר הוא לפחות מזיז את העיניים ומפעיל קצת יותר את המחשבה.מתואמת

בכלל, אומרים ששהייה ממושכת מול מסך מזיקה לעיניים ולחשיבה. למבוגרים לרוב אין ברירה, אבל מילדים אפשר למנוע זאת. זה גם חשוב אצלם יותר, כי הם בשלב הגדילה וההתפתחות של הגוף ושל השכל. וכן, גם של הנפש.

המציאות הפשוטהמופאסה
שהאנושות התפתחה הרבה יותר אחרי תקופת המסכים.
ההורים שלי טוענים שיש משהו טוב מאוד להיות פסיבי בחלק מהיום שזה יכול להיות לשכב ולהקשיב למוזיקה טובה או להסתכל באלבום תמונות או לצפות בטלוויזיה בר מינן (הוריי שניהם פסיכולוגים, אבא שלי היה תלמיד של כמה פסיכולוגים מאוד מפורסמים. בד''כ הם אומרים דברים שהם קראו במחקרים)
אני ממש כופר בהנחה שזה רע וזה עושה נזק ולא מבין מניין הגיעו המצאות כאלה. (יש לציין שהייתי ילד/נער לא היה לנו טלוויזיה בבית בגלל שזה בזבוז זמן אבל זה נושא אחר)
יש הבדל בין ההתפתחות של האנושות מבחינת המצאותמתואמת

ומבחינת הקלה על נוחות החיים, לבין ההתנוונות של האנושות מבחינה פיזית (כי לא מתאמצים הרבה פיזית) ומבחינה נפשית ושכלית. בימינו יש הרבה יותר נטייה לדיכאון בקרב האנושות ונטייה לבעיות קשב וריכוז ודומיהן.

אבל אעצור כאן את הדיון, כי לא חקרתי בעצמי את כל העניין, אלא שמעתי וקראתי מחקרים, ולעניות דעתי ולפי המציאות שסביבי הם נראים נכונים.

תמיד היו דיכאון ובעיות קשב וריכוזl666
פשוט לא התייחסו לזה ככה.
חלק ניכר מקלסיקות של מאה 19 מתארים אנשים בדיכאון .
גם בעית קשב וריכוז מתוארת הרבה פעמים.
ולגבי בעיות ראייה. לא מזמן הייתה כתבה. הכי הרבה בוגרים עם משקפיים בחינוך חרדי, אחר כך דתי ורק אז חילוני. למה? כי הם קוראים פחות. צופים יותר.
כמו שאמרתי, אני לא מספיק בקיאה במחקריםמתואמת

רק יודעת שהם קיימים.

ויודעת שכאשר אני רואה את ילדיי צופים בסרט - אני רואה פסיביות בהתגלמותה. מזל שרוב הסרטים שהם רואים הם עם שירים או עם קטעים מצחיקים - וככה הם רוקדים או צוחקים ולא לגמרי פסיביים...

כוח הדמיון לא מתפתח כמו בקריאהבת 30
צםיה ממושכת מזיקה לראייה
ועוד.
תני לי להסתפק בזהמופאסה
למה?בת 30
לא שאצלנו לא רואים סרטים, אבל בהגבלה.
הפסיביות הזו- פיזית, מנטלית, ברור שפחות טובה מקריאת ספר.
כשהייתי קטנה אף.פעם לא רציתי לראות סרט של ספר שאהבתי, זה תמיד היה הורס את הספר כי היה מקבע את איך שהדמויטת נראות, וכד-, בעוד שבספר יש המון מקום לדמיון.
יש הבדל מהותי בין קריאת ספרים לצפיה בסרטיםבארץ אהבתי
קריאת ספרים מפתחת את המוח
ספרים: למה כדאי לקרוא
צפיה במסכים, בעיקר בגיל צעיר ובמינון מוגזם, עלולה לפגוע בהתפתחות המוח
צפייה במסכים והתפתחות המוח [איגרת 161] - הוצאת אדם עולם
מענייןאלעד
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך ד' בטבת תש"פ 13:12

כאדריכל אני עוסק עם הלקוחות שלי בשאלה הזאת באופן קבוע.
יפה לראות פה את הדעות השונות, אני נוטה למקם את המחשב בנישה בתוך החלל הציבורי.
חלל ציבורי כדי למנוע בעיות צניעות ובנישה או פינה נסתרת כדי שבכל זאת יהיה נעים להשתמש במחשב בלי שכל רגע מישהו מעיף מבט

יש להם הרבה מאוד...בת 30
הם יכולים להיתקע שעות מול המסך. אין מה לעשות מסך זה מושך מאוד מאוד.
ולכן מראש צריך שהגבולות יהיו מאוד ברורים.
מבחינת תוכן-סרטים זה משהו שלא כדאי למנוע מילדים לגמרי, כדי שלא בסוף ילכו לחברים לראות דברים שלא בפיקוח שלכם...
מבחינת למידה- לפי מה שראיתי, יש אתרים כמו אופק וכד', שמורות מפנות אליהם. יכול לעזור בחשבון לאנגלית, אבל לא ממש קריטי.
מבחינת טכנולוגיה, כדאי לדעתי שילד ידע איך יוצרים מסמך, איך בונים דף שנראה יפה וקריא. איך בונים מצגת.
הוא לומד בממ"ד?44444
כי הבן שלי מקבל כבר ש.ב דרך האינטרנט.....

מעבר לזה היום מחשב זה כישורי חיים הכי בסיסיים שיש. היום בכל עבודה- גם פשוטה נדרשים להשתמש במחשב.

בשלב מסויים הוא ישלים שעות מחשב מחברים....
עדיף שלפחות תפקחי על זה בבית ותתני לו כלים לשימוש נכון.

מחשב זה לא רק סרטים זה גם אופיס (כישורי חיים בסיסיים), תשלומי חשבונות, מעקב אחרי חשבון בנק, פעולות בנקאיות, תביעות לביטוח וכד'....
מציאת מידע לעבודות בכיתה.
הילד יעבוד עם מחשב כנראה- הוא צריך לדעת להשתמש בו.
הבן שלי כבר "מתכנת" בתוכנות ללימוד תכנות בסיסי. זה לא שונה בעיני מפתירת תרגילים במתמטיקה.
איזה כיף לכם שהילדים עדיין לא יודעיםggg
מה עושים במחשב. תשמרו אותם תמימים כל עוד אפשר. במקום סרטים באנגלית שיקראו ספרים באנגלית/ עברית.
אם מכניסים מחשב (תכלס לא מבינה כלכך איך מסתדרים היום בלי מחשב בבית) אז שלילדים לא תהיה בכלל גישה לאינטרנט. מיותר. זה במילא יגיע בגיל גדול יותר. אני ממש מצטערת כל פעם שהקטן שלי משגע אותי בנסיעות או בקניות ואני נכנעת ונותנת לו בייביסיטר מסך.
בהצלחה
בבית ספר שלהם משתמשים במחשבים לפעמים?אביולאחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך