מרשה לי לשאול קצת שאלות? פשוט תעני לעצמך.
אמרת שאת רוצה שיהיה חיבור גבוה-
במה ובאילו דרכים מתבטא החיבור הזה בעינייך?
מה תקבלי מזה שיהיה ביניכם חיבור כזה?איך תרגישי?
מה הסיבה שבחרת דווקא בעניין האהבה של מה שאת אוהבת כביטוי לחיבור גבוה?יש משהו מעבר לזה...נסי להעמיק שם (לפני שתקראי מה שאכתוב בהמשך).
רוצה רק להגיד דבר על העניין הזה. יכול להשתמע מדברייך שחיבור כזה יכול להתרחש רק אם הוא יאהב באמת את מה שאת אוהבת. מה זה בדיוק אומר מבחינתך?
חשוב לשים לב לא להגביל את עצמנו למשהו שלא בטוח שאפשר להעריך. ויותר מכך, שמעתי באחד משיעוריו של הרב יהושע שפירא (ויש סיכוי שזה כתוב גם בספר לצאת מהדעת שהמליצו כאן עליו- שווה קריאה), שיכול להיות מצב שבו שני אנשים שואפים לאותו מקום, מאמינים ומעריכים דבר מסויים רק שאצל כל אחד זה מתבטא בדרך שונה ותפס צורת ביטוי אחרת. בשורש הם שואפים לאותו מקום, בפועל היכולת להרחיב את הדעת ולהבין שהשני שואף לשם גם כן גם אם בדרך שונה ממני, מאפשרת להתחבר גם לשונה ממני.
נקודה נוספת, יש סיבה למה חשוב לשים לב איך הייתי רוצה להרגיש בתוך הקשר, ואם מעמיקים פנימה אחד מהדברים שאנחנו מבקשים בחיים זה ביטחון. מהסיבה שכשמרגישים ביטחון פנימי אמיתי בנוכחות של מי שאיתנו, באמת קיימת הרגשה שאפשר לצלוח כל אתגר בחיים, כי היחד הזה הוא טוב ומיטיב.
חשוב לומר גם שהביטחון הזה הוא לאו דווקא בגלל איך שהאדם הזה גורם לנו להרגיש. בוודאי שמשמעותי איך מרגישים ואיך גורמים להרגיש, אבל לא על זה תולים בחירה. אנחנו לא תלויים בו, וביטחון שתלוי במה הוא גורם להרגיש הוא לא יציב. אם זה ישתנה, מה אז?אנחנו נקרוס כי נדמה לנו שהוא כבר לא מרגיש מה שחשבנו או הרגשנו ברגע מסויים? אלא העניין הוא שהביטחון קיים כי אנחנו יכולים להיות עצמנו שם. שם נוכל לבטא ולהביא את עצמנו ולהיות בקשר בלי פחד, כמו שנרצה שהצד השני יביא את עצמו כמו שהוא בחופשיות, באמת. כי שם מותר להרגיש הכל, וזה בסדר כי אנחנו בני אדם, וגם בין אנשים שאוהבים קיימים חילוקי דעות וזמנים שלא הכי מהממים ונוטפי מור ובשמים. וכן, גם נפגעים ומתאכזבים, זה קורה.
כשנוצר חיבור כזה של שני צדדים שכל אחד הוא הוא, והוא שלם עם מה שמביא איתו עכשיו ולא מרגיש צורך להיות משהו אחר בשביל אי מי בעולם, ומודע לכך שהוא בתהליך השתלמות כי כולנו בתזוזה כל הזמן, שם...
וואו. שם קיים חיבור מהמם.
זה בעיניי ביטוי לחיבור גבוה, פנימי ועמוק גם יחד.
כשמתגלה שם אהבה היא קיימת לא בגלל שמישהו אוהב משהו שאני אוהבת. הוא יכול לאהוב משהו אחר לגמרי, וזה מדהים שהוא שונה ממני, כי כך אני יכולה ללמוד להכיל משהו שהוא לא אני.
שם יכול להתקיים ביטוי של אהבה לא תלויה. וזו, כמאמר חז"ל, לא בטלה לעולם כי היא עצמית.
וזה יכול להביא הרבה ברכה וטובה.