בנ"ע נפרדים..אנונימי (פותח)

בס"ד

אני יודעת שיש בנ"ע ניפרדים אבל למהכ לא לעשות בראשל"צ????

אין!!!!!

וזה אפילו מעציב לראות שיש בנ"ע ניפרדים אבל לא בראשל"צ!!!!!

-עדי-

דיייייייייייייייייפנאט2

הבנו לא צריך לפתוח על זה שרשור

איזה סניף את??אנונימי (פותח)
בראשל"צ..עוזיה
יש סניף בנ"ע מעורב. פתיחת סניף נפרד לידו תגרום ל"הבדלי מעמדות" בין הסניפים, וחבל. בראשל"צ ישנו סניף אריאל טוב, את מוזמנת אליו. לדעתי, ההנהלה תעשה שגיאה אם תפתח סניף נפרד במקום.
באהבת העם והארץ.
איזו הנהלה?פנאט2
אממ..אביטל הדר

תדברי עם הקומו' שלכם ותסבירי לה את המצב!

כי בכל הסניפים בארץ כמעט הבנ"ע מופרד!

בע"ה נעשה ונצליח!!

הדר.

זהפנאט2

ממש לא נכון אם רוב הסניפים של בנ"ע היו נפרדים אז משמע שההנא"ר שלכם היתה תומכת ולצערנו זה לא

חוצמזה סניפים נפרדים? הרי זה נגוד את האידיאל שלכם של "חברה יהודית יכולה להתקיים גם בתור חברה מעורבת" ואני כחניך לשעבר בבנ"ע מכיר את השטויות נוסח הרב שרלו (במחילה מכבודו) שמוכרים לכם

אייייאוווריה

תשמע, לא יודעת מה איתך, אבל גם בבני עקיבא יש פאנטים...

(כן כן...)

תגיד, ממש שרפו אתכם באריאל?...

באידיאלים שלנו אנחנו ממש ממש דומים חוץ מהקטע של ההפרדה..

(ו...הרבה מאוד ממנו הם לא "נוסח הרב שרלו"... ואל תזלזל)

אאאאהבת ישששששרררראל בנשמההה

‏...עוזיה
הוא גם סתם חופר.. כי בנ"ע לא מעורבים באידאל, לפחות לא באופן עקרוני. עזרא לעומתם, כוללים באידאלים תנועה מעורבת בגיל תיכון.
מה השטויותפנאט2 המשודרג
האלה???
‏...עוזיה
בעיני הנהלת בנ"ע הנוכחית עדיף שהתנועה תהיה מעורבת כי זה יועיל לתנועה. אבל בנ"ע לא חרתה על דגלה את החברה המעורבת כפסגת השאיפות, לעומת עזרא שכן חושבים כך.
בכל מקרה בני עקיבא נכון לעכשיו מעורבתעינב
וכל עוד היא ככה, היא תנועה דפוקה. על מי הם עובדים בעצם? תמיד מחנכים בבני עקיבא לצניעות ולמעשים טובים, ובתכלס יש רק דיבורים ולא מעשים נורמליים.
אשריךפנאט2 המשודרג
מסכים עם כל מילה
אל תראה אותי ככהעינב
אני בבני עקיבא ואני נורא רוצה להיות מדריכה, אבל אני מחוברת לסניף שלנו, שהוא נפרד ולא לבני עקיבא הכללית שהיא מעורבת.
אני איתך עינב!!!!היללוש
זה לא מתאים לכל סניףעמית-טליה

תראי נכון זה האידאיל של כל סניף!להגיע למצב של נפרד...

אבל לא לכל סניף זה מתאים,ובתור אחת מבפנים אני אומרת לך שיש סניפים שאם הם יעשו נפרד החניכים לא יתשלבו ואולי גם לא המדריכים.

אני אתן לך דוג' על הסניף שלי שיש המון חניכים מבתים ממש מסורתיים ולא כאלה דתיים ומבחינתם נפרד זה מאוד רחוק מהם ואפשר להבין...אם עושים אצלנו סניף נפרד יהיו אולי 30 חניכים ואני לא מגזימה..ואז מה קורה שבדרך את מפסידה מאות חניכים שיכולת להשפיע עליהם המון,לדוג' בשבט האישי שלי יש 3 ילדים שבאו מבית חילוני לגמרי ובזכות כל הערכים של בנ"ע הם התחילו לשמור שבת והאבא עושה קידוש וכאלה..אין מה לעשות יש סניפים שזה מתאים ויש שלא השאיפה של כולנו זה נפרד!

אגב בעיניין ההלכתי אין דבר קבוע נפרד לא נפרד,התורה זה לא שחור ולבן יש אפור אם תרצי הוכחה אני אתן לך..אבל באופן כללי סניף מעורב ששומר על צניעות ועל גבולות לא עובר עברה אם הוא לא מפריד...בעז"ה אני מקווה ואני יודעת שיבוא היום שהסניף יהפוך לנפרד..נכון לעכשיו זה לא מתאים..

וזה לרוב קורה בערים גדולות כשיש המון סגנונות של ילדים שבאים מבתים שונים.בישובים אין כ"כ את הבעיה הזאת..

בכלליות אנחנו צריכים להעריך את התנועה הזאת היא נותנת המון!כשתהיי בבנ"ע ממש בתוך זה בתור מדריכה תביני כמה התנועה הזאתי מעולה

היא כנראהפנאט2 המשודרג
אף פעם לא "תעריץ" את בנ"ע מכיוון שאחיה(אני) עושה לה שטיפת מוח
חעחעחעעמית-טליה

אני מאמינה שהיא מספיק חכמה כדי להפריד בין אחיה לבין הדעה שלה..

כשהיא תכנס לזה סמוך עליי היא לא רתה לצאת מזה!

תגרמי לסניף שלך לרצות שיהיה נפרד.אוסנת

בס"ד

תסבירי את החשיבות, וכמה שזה טוב... ואז אולי יום יבוא ותזכי להיות בסניף נפרד.

(ורק שתדעי, שזה הכי מושלם להיות בסניף נפרד...)

כולם שואפים לזה...עמית-טליה

אצלנו בסניף..השאיפה של כולנו זה להגיע לסניף נפרד...ובמה שאפשר אנחנו מפרידים...

אבל כמה שכולנו רוצים אתזה אנחנו מבינים שאי אפשר לעשות אתזה נכון להיום...

כדי להגיע לדברים צריך לעלות שלב שלב ולא במכה..כי אז הנחיתה ממש כואבת..וזה לא הרצון של אפחד,הסניף שלנו בעליה ממש גדולה אבל עדין לא הגענו לשלב שהסניף מתאים לנפרד...יבוא היום שהוא יגיע לשלב הזה...בעז"ה

המחלוקתפנאט2 המשודרג
בין בנ"ע לתנועת אריאל הקדושה היא הרבה יותר עמוקה מאשר נפרד או לא נפרד אם אתן\ם רוצות\ים לדעת פשוט תשאלו כל אריאלניק\אריאלניקית ותקבלו תשובה המניחה את נדעת 
אריאל זאת תנועה ברחנית!!עמית-טליה

פשוט ככה!במקום להשאר בתנועת בנ"ע ולשנות אותה ולגרום לסניפים להפוך לנפרדים הלכו והקימו סניף נפרד..

צריך להשאר באותו מקום ולהשפיע ממנו!ולא לברוח ולהקים משהו שיותר קל לי!!

אריאל זאת התנועה הכי מיותרת שיש!והיא רק גורמת לעוד פילוג בציבור שלנו!

אני מסיכמה איתך, עמיתעינב

נכון, לא לכל סניף זה מתאים, וברוך ה' המצב שבסניף שלך, שהתחילו לשמור שבת וזה. באמת כל הכבוד. אני מעריצה אתכם! אבל השאיפה הכי גדולה היא להיות נפרד לגמרי, וכל זמן שאתם מנסים להגיע למצב הזה בשלבים - זה מעולה! לא אמרתי שלא! הלוואי שכל הסניפים יהיו כמוכם!

אבל בכל מקרה בסניף שלנו כולם שומרים שבת וכולם באותה רמה דתית פחות או יותר, וצריך שהכל (ברור שדיונים הם בסדר, אבל לא כמו שהיה אצלנו גמד וענק מעורב, שזה באמת לא היה בסדר!) יהיה נפרד!

ברור!עמית-טליה

אבל בעיר כמו שלי..זה מאוד קשה להגיע בשלב הזה לדרגה הזאתי..

ותאמיני לי שאנחנו עושים כ"כ הרבה דברים  כדי לעלות את הרמה הדתית,והרמה הדתית עולה..אם זה אחד ששומר שבת או אחת שמתחילה לשמור נגיעה כל אחד והשלב שלו!אבל הכי חשוב שהיא עולה!ובשלב כולשהו היא גם תגיע למצב של נפרד לגמרי!

הסניף שלנו גם כמעט כולם באותה רמה דתית ואנחנו סניףנופניק אבלפניך
נפרד וזה ממש מעולה!!!
אני מציע לך לברר ליפני שאת בתבאטת ככה רק שתדעיאביעד

שזה לא קל לקום נגד תנועה שלמה ולנסות לשנות אותה ( אם זה בכלל אפשרי)

תנועת אריאל קמה רק ממספר קטן של אנשים דתיים שהחליטו שהם רוצים סניפים נפרדים ועובדה שהם הצליחו אני משער שאם הם היו מנסים לקום נגד ה"מנהגים" של בנ"ע (סניפים מעורבים) הם לא היו מצליחים ( נראה אותך קמה מול תנועה ומנסה לשנות את מנהגיה )

בכל אופן בימנו אנו אפשר לראות את ההבדל הגדול בין בנ"ע לאריאל ( מבחינת הילדים המחונכים ומבחינת הצניעות וכ"ו) וכל מי שרק רוצה יכול להצטרף לשם

אם תרצו אין זו אגדה!!!עמית-טליה

אל תבוא בקטע של "אי אפשר" כי אין דבר כזה!הכל תלוי בכוח הרצון שלנו..

ואם רבנים ומנהיגים קמו מול צה"ל ושינו אותו מכל מיני כיוונים אז הכל אפשרי...

אתה בטח שואל את עצמך איפה הם קמו מול צה"ל?אז שתדע לך שצה"ל לפני כמה שנים התנגד מאוד למכינות לישיבות לפיקוח של כשרות וכאלה...וכל זה שינינו!ואנחנו ממשיכים לשנות..אנחנו מקפידים על כשרות יותר,יש המון מכינות ששמיניסטים ממלאים אותם,הישיבות הסדר מתמלאות..אז אם את צה"ל אפשר הכל אפפשרי!

ובנ"ע זאת לא תנועה חילונית,זאת תנועה דתית ששואפת לקיום מלא של תורה אבל השאלה אם אפשר לקיים את כל התורה ובדרך להפסיד כ"כ הרבה ילדים שיפלו לפשע...

בנ"ע השתנה המון וכל שנה עוד סניפים הופכים להיות נפרדים..אין דבר כזה אי אפשר!!

ואריאל לא פותחת את דלתיה לכל...ואני לא מדברת על האנשים הלא מאמינים אלא על האלה שבאים מבית דתי,ומנסים לשמור טיפה על המסורת..לאנשים האלה תנועת אריאל טורקת את הדלת בפרצוף..

ואם אתה שואל אם מה שבנ"ע עושה זה מותר או לא..אז יש גמרא מסכת ברכות לא זוכרת בדיוק איפה..(אם תרצה אני אחפש) ששמה יש טיעון של מה קורה אם שני ערכים מתנגשים אחד בשני...מה צריך לעשות...הטענה המרכזית היא מה שצריך לעשות זה לשאול את עצמך מה יוצא לי מזה ומה יוצא לי מזה...וככה תבחר על מה אתה מוכן "לוותר" כביכול ועל מה אתה לא מוכן..

וזה שבנ"ע מעקב (כי הוא לא מוותר,זאת השאיפה שלו..) את הערך של הנפרד..זה לא עושה אותו פשרן על התורה או חפיפניק..זה עושה אותו סבלן...ויודע שרק אם יעלה שלב שלב הוא יגיע לפסגה..

ושיב לב כמה יש באריאל וכמה יש בבנ"ע...

בטח שבאריאלפנאט2 המשודרג

יהיו פחות סניפים כי התנועה קיימת רק 28 שנים לעומת בנ"ע שקיימים 70 ומשהו שנים

ובאופן יחסי תנועת אריאל הצליחה להקים הרבה סניפים ב28 שנים זה מאוד מכובד

וכל סניף 10 חניכים/ותנופניק אבלפניך
שטויות, נכוןפנאט2 המשודרג
שבאריאל יש סניפים קטנים של 4 אנשים אך יש הרבה סניפים של 30,50 100,200,ואפילו300(בית אל) 
* אריאל - 26.5 שנים ; ; ; ; ;בראשון_בנשמ"ה
אליעד אל תתפס לקטנותפנאט2 המשודרג
ואי כתבת הרבה אין לי מושג מאיפה להתחילאביעד

1) אל תישכחי מי אמר את המשפט הנ"ל (סתם בצחוק )

2) צה"ל זה לא דוגמא האנשים שעשו את מה שעשו היו בעלי השפעה ועוד שגם הרבה מהעם רצו את זה (דתיים) לעומת סניף אריאל שקמו כמה אנשים פרגילים (אני מכיר אותם הסניף שהם הקימו הוא סניף אריאל גב" שאני נמצא בו בכל אופן נחזור לעניננו)

3) לפי דעתי המטרה של תנועת בנ"ע היא לקחת ילדים מסורתיים ולא כ"כ חזקים בעניני יהדות ולנסות לקרבם ואילו אריאל לוקחים ילדים יותר דתיים וזה בכלל שונה לגמרי לכן אי אפשר להתאחד

4) אריאל כן פותחת את דלתיה לכולם (לפחות הסניפים שאני מכיר שהםש במקרה הסניפים המרכזיים של אריאל)

5) בקשר לגמרא אז שתדעי שם אתה תפסיד מאותו מעשה (כמו ערכים שירדו ופחות להתחזק) אז יש עניין כמו במקרה שלנו ללכת ולהקים תנועה חדשה

6) הסיבה שיש בבנ"ע יותר ילדים זה בגלל שהיא תנועה יותר ותיקה וש משפט שאמרו חכמי מימני "לא הכמות קובעת כי אם האיכות"

תשובהעמית-טליה

1.נתעלם..

2.צה"ל זה שיא הדוגמא בגלל שצה"ל זה הדבר הכי גדול שיש וכולם אומרים שלדבר עם צה"ל זה כמו לדיר עם קיא.הנה ההוכחה שלא.מי שרצה לשנות את בנ"ע היו אנשים עם השפעה מאוד גדולה כמו רבנים וכאלה..(בעצם אלא הם שהקימו את תנועת אריאל)..אז לבוא ולהגיד שאין להם השפעה זה ממש לא נכון..

3.המטרה של בנ"ע זה לעלות בדרך התורה והעבודה..אם צריך עולים מההתחלה ואם צריך ממשיכים גם בשלבים יותר מאוחרים..כל סניף לעצמו...וזה לא שונה בכלל כי כולם רוצים את אותה מטרה..זה שיש פחות דתיים או יותר דתיים..זה נכון השאלה אם אתה מוביל את כולם לאותה מטרה או לא..ובאיזה שלבים אתה מתמקד..ומלכתחילה לא היו צריכים להקים תנועה כזאתי כדי לא להגיע למצב של פילוג ואחרי כמה שנים טובות לחשוב על התאחדות...

4.היא אומרת שהיא פותחת אבל בדיעבד היא לא..כי ילד שאין לו בסיס חזק ובא לקבל את הבסיס לא ילך לאריאל כי הרמה שמה מאוד רחוקה ממנו...

5.חחח ענית לא בהקשר...אם ערכים מתנגשים אז מקפיאים אחד מהם..

6.בטח שהאיכות אצלכם תיהיה יותר גבוה...כי לכל מי שטיפה קשה אמרתם לו שאין לו מקום אצלכם...אז אצלכם האיכות יותר גבוהה..אבל אצלנו העבודה יותר קשה..וגם ההצלחה תיהיה יותר טובה..ורואים הוכחות!

חחחח אני לא יודע מתי הית באריאל אבל אני לא שמעתיאביעד

ולא ראיתי ולו חלק מהדברים שאת אמרת אני לא יודע אם יש בסיס לדבריך אבל לי זה נשמע טיפשי ביותר (מצטער על ההתבטאות )בכל שנותי באריאל לא שמעתי על דברים כאלה

האנשים שאני מכיר שהקימו את התנועה הם אנשים רגילים שהחליטו יום אחד שהם רוצים סניפים נפרדים (אני מאמין שהם החליטו להקים תנועה חדשה עקב כך שלא הקשיבו לדיבריהם והם דיברו כביכול לקירות)

בנ"ע ואריאל זה לא סותר אנשים יותר חזקים יכולים ליהיות באריאל ואנשים פחות חזקים יכולים בבנ"ע

אצלנו כל מי שרוצה יכול לבוא לסניף (ובאמת ליפעמים באים אנשים לא הכי צדיקים (בלשון סגי נאור) לסניף והדבר היחיד שמונעים מהם זה ליהיות מדריכים אבל מחנכים אותם בדיוק כמו כ"א אחר ולפעמים אפילו עובדים עליהם יותר מהאחרים

אני עניתי בהקשר שהריי אמרתי שאם תלך לבנ"ע נפרד אז במחנות אתה יכול להתקלקל (וסניפים שלא הולכים למחנה אז עדיף בכלל לא ליהיות בסניף)

יש משפט שאומר "ליפני שתבקר בוא לבקר" תישמי את המשפט הזה OK?

תבין משהו...עמית-טליה

אני לא באריאל וב"ה אין לנו את התנועה הזאתי באזור..לנו יש עזרא שהיא כמוכם כזה...

וברור שהתנועה לא אומרת שהיא לא מסכימה לכל ילד להצטרף..אבל כביכול התנאי קבלה שלה מרחיקות כל ילד..זאת הכוונה שהיא טורקת לילדים את הדלת בפרצוף..שים לב כשאמרתי אתזה בהודעה הקודמת תמיד אמרתי בדיעבד,וזאת הכוונה לבדיעבד...

הגורם המרכזי שהקים את התנועה הזאתי היה הרב ברוך זלמן מלמד..מומלץ בדר"כ לחקור על מקום שאתה נמצא בו...

אתה מבין באים אנשים לא צדיקים אבל מונעים מהם להיות מדריכים...אני אומרת לך שכמה שקיבלתי בתור חניכה  בכל שנותי בבנ"ע קיבלתי פי אלף בשנתיים בהדרכה..כמה שחשוב לנו הדת של ה מדריך אין לנו תנאים כן צדיק לא צדיק...ברור שלשבטים הגדולים נביא אנשים יותר חזקים..אבל בתקופת ההדרכה זאת התקופה שאתה באמת משתנה שאתה באמת מתחזק או להפך..שוב טריקת דלת "לפחות צדיקים"..

בזה אתה צודק אפשר להתקלקל במחנות של בנ"ע...דבר שבנ"ע צריך להשתפר בו..אבל זה לא אומר שבגלל זה נרים ידיים ונקים תנועה חדשה...יש בעיה במחנות קיץ?!אז קדימה להתחיל לפעול...לדוג' המדריכים של הסניף שלי אמרו שמצידם לעשות סיבובים ביערות וכל מי שרק נמצא שמה לבד עם בן או בת מעיפים אותו הביתה בלי לשאול אפילו...צריך לפעול צריך לעזור לתנועה הזאתי כי היא לא מושלמת...אבל לא צריך ללכת ולהקים תנועה חדשה,אלא את כל כוחנו כעם אחד נמקד על תנועה אחד..ורק ככה באמת נצליח לא אם נתפלג וכל אחד יילך לאן שנוח לו..זאת לא התמודדות זאת בריחה מהבעיה..

שים לב-לא ביקרתי את מה שמתחולל באריאל ולא את המדריכים או החניכים...גם אם הייתי מכירה את המדריכים והחניכים לא הייתי מבקרת אותם כי זה לא תפקידי...ביקרתי ואפילו לא ביקרתי יותר גיניתי את רעיון הקמת התנועה,את רעיון הפילוג הזה שמתחיל מתנועות שונות למפלגות שונות ואז גורם להכל להיות שונה בנוער שלנו ובגלל זה יש היום כ"כ הרבה בילבול...

זה הדבר היחידי שכביכול ביקרתי ואני חושבת שמותר לי לעשות אתזה...

יומטוב שיהיה =]=]=]

יש לציין שעזרא זה לא כמו באריאל השבטים הקטניםאביעד

בעזרא הם מעורבים (בין אם רישמית בין אם מעשית)

והשבטים הגדולים בעזרא הם לא מעורבים (רישמית) אבל הם כן מעורבים בתכלס ( או במילים שלך "בדיעבד)

בכל אופן מה שרציתי להבהיר לך באמת זה שאני לא יודע איך זה הולך אצלכם אבל תדעי לך שאין אצלנו את המילה הזא "קבלה" אצלנו כל מי שרוצה יכול לבוא לסניף בשבתות ועקב כך יתחיל להשתלב בשבט לא מונעים מאף אחד לבוא (בין לכתחילה בין בדיעבד) אצלנו אין את המושג הזה "קבלה"

שתדעי שהרב זלמן הצטרף לאותם חניכים (לשעבר) שהחליטו להקים את אריאל הם החליטו להקים זאת לבד מיזמתם

ניראה לי שאת לא הבנת אותי נכון כשאני כתבתי שמונעים מחניכים לא צדיקים ליהיות מדריכים אז כתבתי את זה בלשון סגיא נהור אבל מה שהתכוונתי בעצם זה שמונעים מחניכים "ערסים" ליהיות מדריכים והסיבה לכך היא פשוטה ביותר, מדריך אמור להוות דוגמא לחניכים שלו ולכן אם הוא יתלבש כמן... אז עקב כך גם החניכים שלו יתחילו להתלבש ככה ועוד שאני בטוח שהורים יפסיקו לשלוח את בנם לסניף אם יהיו מדריכים מסוג כזה

בקשר לאי צניעות אני חושב שהבעיה היא שאצל כ"א מאיתנו ההגדרה של אי צניעות היא שונה אצלך אי צניעות זה שבן יהיה עם בת לבד ואילו אצלי עצם כך שבן מסתובב עם בת (בין אם יש לידו אנשים ובין אם לאו) זאת בעיה של אי צניעות!!!

אני לא רואה עניין ליהיות בתנועה אחרת ואני אפילו לא מעז להעלות בדעתי לעבור לתנועה אחרת ( שהריי אריאל לפי דעתי לפחות זאת התנועה המובחרת ביותר)

בכל אופן כולם מוזמנים ללכת לתנועה זאת ( תאמינו לי אין שם שום תנאי קבלה כולכם כולים לבוא לשם) ותאמינו לי שאתם לא תצטערו (גם אני היתי פעם בבנ"ע)

תשובה...עמית-טליה

עזרא אצלנו זה נפרד לחלוטין..

שוב אני לא אומרת שאתם רושמים על הסניף שלכם תנאי קבלה..אבל יש לכם סלקציה..כי ערסים לא יבואו אליכם..וככה תפסידו ערסים..ואני אומרת לך את האמת..לערסים יש פונציטאל אדיר כמו לכל אדם..תדע למצוא אותו!ולנצל אותו..

הבנתי את הקטע של ההדרכה..

צודק ההגדרה שלנו שונה..אני לא חושבת שיש בעיה לדבר קצת עם בנים..נכון לא צריך להיות בחושך ולצאת למקומות לא מתאימים..אבל לשבת ביחד זה נראלי נכון לגמרי..לדוג' אצלנו כשאנחנו יושבים ביחד..אז או רואים הרצאה בטלויזיה או יושבים ולומדים קצת...(אני יודעת גמרא רק מה"ישיבות" האלה..ואני יכולה להגיד שלמדתי הרבה)..נכון אני מבינה שלבנים זה לא עושה טוב אבל צריך לקחת את זה בפרופורציה ולשים את הגבול ולא להתחמק מזה לגמרי ולחיות רק עם בנים..כי בשלב כולשהו זה יתנפץ..אל תשב בבועה..תצא ממנה ותלמד להתמודד עם החיים האמיתיים כי בצבא ובעבודה ובחיים שמחוץ למסגרת אתה תמודד איתם..ולא יהיו לך את הכלים האלה..כי הכלים הכי טובים זה הניסיון...

תנועה טובה?בטח והאיכות שמה מטורפת..כי יש שמה רק מי שמתאים לכם..בתכל"ס העבודה שלכם קלה ביותר...כמו שלהיות רב בבני ברק זה הרבה יותר קל מלהיות רב בעיר מעורבת...בנ"ע זאת תנועה שעובדת 24 שעות ביממה,וגם משתפרת 24 שעות ביממה..

אני לא מאמינה שאני אי פעם אלך לשמה..זה נוגד את האופי שלי את המוסר שלי ומבחינתי גם את הדת שלי..כי הדת שלי לא אומרת לברוח ולהסתגר אלא להשאר ולהתמודד..

מבחינתי לעבור לאריאל זה כמו לעבור להיות חרדית...להסתגר בבועה של עצמנו ולהשפיע רק על הקבוצה הקטנה הזאתי!ועליי זה לא מקובל!אם יש לי את הכוחות אני אנצל אותם כדי להשפיע על כולם ועל כמה שיותר...

עמית שכוייח!!! ;נופניק אבלפניך
חוץ מכמה דברים...נופניק אבלפניך

בס"ד 

אנ'לא חושבת שבנות צריכות סתם לשבת ולדרב עם בנים גם אם זה לצורך לימוד

צריך לדעת מה זה בנים אבל עד כאן...

יכול להיות..עמית-טליה

יש לי להשתפר בהרבה דברים אני לא שוללת כלום..

בעזרת ה' נגיע להטהר ליבנו לעובדך באמת

כן, כמו שאמרתי אצלכם עזרא זה נפרד ( רק חבל שזה רקאביעד

ברישמיות אבל בתכלס אתן נמצאות עם בנים )

לצערי אני לא רואה מה בדיוק אני מפסיד מכך שהמדריכים הם לא ערסים יש משפט שאומר "לא מדובשך ולא מעוקצך" לא חסר מדריכים דתיים מספיק שיש להם מספיק ערכים ( שהם לא ערסים )

עם כל הכבוד זה שאין בנות באריאל זה לא אומר שאנחנו חיים בתוך בועה

בקשר לצבא אז שתדעי לך שבין היתר אחת הסיבות ללכת לישיבת הסדר כדיי שתוכל להתחזק ולא להתקלקל חוץ מיזה במה אניט צריך ניסיון בצבא? בלדבר עם חילונים?

תאמיני לי שאני יכול לעשות את זה טוב מאוד ( אעפ"י שאני באריאל ) אל תביני אותי לא נכון את יכולה לדבר עם בנים אם זה נצרך אבל סתם לדבר דברים בטלים אין עניין חוץ מיזה שאם את באמת רוצה ללמוד גמרא ( או כל מקצוע קודש אחר ) יש דרכים יותר טובות לעשות את זה!!!

בקשר לחינוך חניכים אז שתדעי שזה הכל יחסי וגם תמיד יש מה לשפר מה שאומר שזה גם בכלל לא קל ליהיות מדריך באריאל כי אצלנו מקפידים על דברים שאצלכם לא מקפידים

ושוב פעם  זה שאנחנו מקפידים על דברים שאתם לא מקפידים ( תנועה מעורבת וכ"ו ) זה לא אומר שאנחנו בורחים ולא מסתגרים ( אעפ"י שאני לא רואה מה הבעיה בלהסתגר בתוך שכונה טובה שהריי אם אתה חזק באמונה אז לא משנה לאן תגיע אתה לא תתקלקל )

מי אומר שאנחנו מסתגרים את יודעת שיש לנו פעילויות עם "הצופים" ( שזאת תנועה חילונת לגמריי) ואנחנו עושים עוד מלא דברים עם חילונים מהשכונה

וואלה אחיפנאט2 המשודרג
אביעד איזה סניף אתה?
גב"שאביעד
או אשריךפנאט2 המשודרג
כבוד כבוד
אז ככהההההעמית-טליה

קודם כל עזרא אצלנו מנותקים מבנים לגמרי...

המדריכים בבני עקיבא הם לא ערסים הם בדיוק כמוכם אל תדבר סתם...אם יש קבוצה קטנה של ערסים זה לא עושה אותם מדריכים פחות טובים..יש אצלנו מדריך אחד שהוא לא ערס אבל הוא מתלבש גינס בשבת וכאלה..והוא אחד המדריכים הטובים אצלנו..הוא החזיר את חניך שלו בתשובה..אז אל תדבר סתם

זה אומר שיש פה בועה כולשהי שמפרידה אתכם לגמרי מבנות..והבועה הזאתי תתפוצץ כשתצאו לחיים האמיתיים..כשתראה בנות ותדבר איתם וזה ישגע אותך..מה שזה לא יעשה לבן רגיל מבנ"ע כי זה היה אצלו פה ושם...

תלך לישיבת הסדר אבל הרב שלך לא יהיה איתך 24 שעות בצבא.. ומה נראה לך גם אם תיהיה בינ"ש לא תראה בנות?לא תדבר עם בנות בבשמירה?אם אתה חושב שכן אז אל תחיה באשליות..זה יקרה..

ואת כל זה אני לא אומרת לך סתם אני יודעת על אנשים שהפרידו את עצמם לחלוטין ובסוף נפלו..אננשים שלא היית מאמין עליהם..מה שאני אומרת שהנפילה אצלכם היא הרבה יותר כואבת מאשר נפילה של נער רגיל..

אמרתי לך בעיניין הזה יש צורך בשיפור...

חוץ מהקטע של המעורב אנחנו מקפידים הכל אותו דבר..

ושוב זה חילונים בנים..אני מדברת על הכלל...

אבל יודע מה נניח שהכל בסדר ואתם באמת מקיימים תנועה נפרדת לחלוטין...

מה שהכי לא טוב בתנועה הזאתי...זה הפילוג שהיא יצרה..זה מה  שמציק!

איזה ;פילוג?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!פנאט2 המשודרג
פילוג מתנועה שאז לפני 28 שנה לא שמה פס לא על ה' ולא על תורתו
טוב אז ככה...אביעד

את לא הבנת אותי בקשר למדריכים אני לא מרתי שבבנ"ע יש מדריכים ערסים אני אמרתי שהדבר היחיד שאנחנו מונעים באריאל זה שחניכים ערסים יהיו מדריכים ואני כמו שאמרתי לא רואה בזה עניין בעוד יש לך מדריכים הרבה יותר טובים ( בין מבחינת חיצונית בין מבחינת התנהגותית ) אני לא יודע מה את חושבת אבל תנסי להעמיד את עצמך בתור חניכה, והמדריכה שלך לא מתלבשת כראוי את לא חושבת שזה גם ישפיע גם עליך? אז בואי אני אחדש לך שכן את כן תושפעי ממנה ( ותאמיני לי שיש לי בסיס לדבריי )

בקשר לבנות האמת שבנתיים אני לא דואג מיזה יש לי הרבה יותר דאגות על הראש מאשר איך אני אדבר עם בת בעוד כמה שנים בכל אופן אפשר להתגבר על זה כמו על כל דבר אחר ואני ממש לא  מתיימר לדעת איך לדבר עם בת

כשאמרתי שאני אתחזק בישיבה הגבוה אני התכוונתי שעקב כך שאני אלמד ואמונה אני אתקרב לד' וז יהיו סכוים אפסיים שאני אתקלקל לא אמרתי שום דבר על רב שילווה אותי במהלך שנותיי

לצערי אני לא רואה שום סיבה להכיר בנות בגיל כזה וגם הרבנים לא רואים סיבה כזאת האם תואיל בטובך להסביר לי מה טוב בלהכיר בנים בגיל כזה?

איזה פילוג בדיוק נוצר? אצלנו מדברים עם ילדים מבנ"ע ואף פעם לא ראיתי פילוג וק"ו שלא שינאה!!!    

אשריךפנאט2 המשודרג
אביעד מילים כדרבנות
ועכשיו ככה..עמית-טליה

ברור שכן..הדוג' אישית זה קודם להכל!אבל איך זה קשור לבני עקיבא?נראה לך שבנ"ע כן מכניס מדריכים לא מתאימים,אתה יודע איזה קשה זה להכנס להדרכה(אני אומרת לך מה שאני עברתי) קודם לדבר עם המדריכות שלך אח"כ עם הקומנרית אח"כ עם רכז הדרכה... בנ"ע זאת לא תנועה מקלה...

מה טוב בלהכיר בנים בגיל זה?שום דבר!ואם אתה יכול להמנע אני ממליצה לכל בת להמנע מזה..אבל העבודה עם הבנים מצריכה אתזה...ועם זה אני מעדיפה להוריד טיפה מעצמי ומאמונתי כדי שהחנכים שלי יצליחו ויעלו..

הפילוג נוצר עוד בגרימת השתי תנועות..ניתן לך את הדוג' של ישיבת מרכז הרב והר המור..הם התפלגו יוצאים מישיבת מרכז הרב רבנים כאלה ומישיבת הר המור רבנים כאלה..ברור ששניהם מייצגים את התורה אבל מה לעשות לא כל הדרכים מקבילות..ורב אחד מחנך את הדור את הישיבה שלו את המכינה שלו בצורה כזאתי ורב אחר מלמד שונה..

מזה גורם?אני חושבת שראו מזה גרם...הנוער היום מפולג הרבנים מפולגים והציבור הדתי לאומי מפולג...

אתה שואל את עצמך איך זה קשור?

אז באריאל ובבנ"ע החינוך איפושהו שונה..מה שגורם לנער אחד להתחנך ככה ולנער אחר להתחנך ככה...מה שגורם לפילוג למחלוקות... יש מבין?

אההההפנאט2 המשודרג

אז את אומרת שעדיף להיות עם הארץ חפיפניק אבל שח"ו לא תשבר האחדות??? מה השטויות הללו

ושבבנ"ע מכניסים מדריכים לא מתאימים --- זו עובדה כי אני יודע על מדריכים שהולכים להופעות ראפ

ולשאר מקומות לא צנועים --- דבר שלעולם לא יקרה באריאל

לפאנט...עמית-טליה

ח"ו אסור להיות חפיפניק בעיקר לא בחינוך!!!אבל נניח שיש בבנ"ע חפייניקיות (ואני אומרת נניח כי ברוב אין) זה שתצא מהתנועה החפיפנקיות תסתיים או שמא תשיאר בתנועה תקח את הדברים לידיים ותשנה ותהפוך אותה לתנועה הכי לא חפיפניקית בעולם!!

זאת הגישה שלך?!קשה לך קצת אז אתה עוזב,בגישה הזאת לא תצליח...הגישה הזאת רק הורסת..ויותר מזה הגישה הזאת עלולה להתנקם בך כי אם יהיה לך ילד שלא ירצה את אריאל ויבחר דוקא בבנ"ע,אז בגלל שאבא שלו לא נשאר בתנועה ושינה אותה הילד הזה ישתנה מעט...במקום שכל הילדים היו הולכים לאותה תנועה ולתנועה טובה!!

לא אמרתי לך שבנ"ע זאת תנועה מושלמת...יכול להיות שמכניסים מדריכים כאלה..אז מישהו צריך לקום ולמנוע אתזה?!לא נראלך?!?!?

א. יש מספיק חזקים בבנ"ע שיכולים למנועפנאט2 המשודרג

אבל להלכה הם לא כי ההנא"ר שלכם לא מסכימה

ב. מי אמר לך שהראשונים שפרשו מבנ"ע לא ניסו קודם כל לתקן מבפנים? ניסו וגם ניסו(אל תגידי דברים שאת לא יודעת) ורק כאשר היה ברור להם שהקירות יקשיבו להם יותר הם פרשו

לא מספיק...עמית-טליה

אז כנראה שהם לא ניסו מספיק..כי עובדה שהיום זה כן משתנה ועובדה שמחנות הקיץ של הגדולים נפרדים לגמרי אז שמישהו יגיד שבנ"ע לא משתפר ובזכות מי?בזכות החזקנים העקשנים והאמיצים שכמה שהיה להם קשה ואולי בהתחלה הם דיברו לקיר הם לא התייאשו ונשארו בתנועה עד ששינו אותה!!!

וזאת הדרך...

אולי הם ניסו אני באמת לא יודעת..אבל אם הם לא הצליחו כנראה שלא ניסו מספיק כי עובדה שהיום הצליחו..

לא, אין מבין!!!אביעד

את סותרת את עצמך שהריי ליפני מספר הודעות את טענת שזו בעיה שאנחנו לא מכניסים חניכים ערסים להדרכה כי גם בהם יש דברים טובים ( מה שאומר שלכם יש מדריכים ערסים ) ועכשיו את אומרת שהדוגמה האישית היא העיקר ( ויוצא מיזה שמדריך ערס לא מדריך אידיאלי כי יש להם הרבה דברים לא טובים ( בגדים צורת דיבור וכ"ו ) )

זה לא מצריך לעבוד עם בנים, את יכולה ללכת לתנועה לא מעורבת וכך תוכלי להשפיע על החניכות שלך בלי "להוריד באמונתך"

בקשר ל"מרכז" ול"הר המור" הסיבה להפרדה בניהם חשובה ביותר היות וכל צד לא יכל להשתפר ( אני מניח שאת יודעת את הסיפור אבל בכל זאת שתדעי שהרב שפירא רצה שהסגנון לימד שם יהיה הרוב גמרא ( שזה הסגנון לימוד שהוא למד כל חיו )ואילו הרב טאו רצה שרוב הזמן ילמדו אמונה ) לכן הסיבה להפרדה היתה נכונה אך הדרכים של ההפרדה בניהם היו מיותרים ז"א נוצרה שינאה בניהם אבל הם היו יכולים לגמור את זה יפה.           בכל אופן לא נוצר שום כעס בין בנ"ע לאריאל ( ואני יכול העיד על כך ) תביני שהבעיה בפילוג זה הדרך שעושים את זה אבל אם יעשו את זה בדרכים יפות לא יהיה בעיה ( כגון אריאל ובנ"ע)

טוב העיקר אני שמח שאת מסכימה איתי שהתנועה היא בסדר גמור ( חינוך וכ"ו) ושאת רק חולקת עליי בעניין דרך היווצרותה של התנועה

לאביעד...עמית-טליה

אני לא סתרתי את עצמי..שים לב מה התכוונתי במדריך ערס...מבחינתי אני בודקת מה מדריך כזה מביא ומה מדריך כזה מביא,אם מדריך "ערס" מביא את הגינס בשבת אבל מהצד השני מביא כ"כ הרבה ערכים ומדריך שלא מתלבש ככה מביא את המכנס השחור אבל שוכח בדרך כ"כ הרבה אידאלים צריך לעשות חושבים ולראות מה יותר עדיף...זה כל מקרה לגופו..

התנועה הלא מעורבת שאצלנו זה עזרא,ובגלל זה יש להם 30 חניכים ולנו 200 ומעלה..הילדים בעיר שלי לא מתאימים לתנועה נפרדת,הם באים מבית מסורתי וחלקם מדתי אני לא יכולה להפסיד כ"כ הרבה חניכים ולגרום להם ליפול כ"כ חזק...

זאת לא בדיוק היתה הסיבה להפרדה...אבל עזוב לא נכנס לזה,וגם אם זאת היתה הסיבה אז היו מוצאים את הדרך המקבילה לא צריך לעזוב הכל וליצור כזה פילוג (ומי שיגיד שאין פילוג בגלל זה הוא עיוור)..ובקשר לאריאל ובנ"ע באמת נכון אין פילוג כי אריאל עדיין לא כ"כ נשמעת..ברגע שאריאל תיהיה תנועה גדולה הכל יהיה אחרת...וזה עוד משהו שגורם לפילוג בציבור שלנו אין מה לעשות...

בטח שהתנועה היא בסדר גמור,היא שואפת לקיום התורה כולה בשלמות...אבל היא פישלה קצת בדרך..כי כל המדריכים הטובים שלכם וכל החניכים הטובים שלכם היו נכנסים לתוך בנ"ע ומשפיעים בתוכה...ומספיק נר קטן כדי להאיר חושך שלם...

אי בהירותפנאט2 המשודרג

אני מדריך דשבט נבטים ובחודש ארגון עשינו הצגה על איך הוקמה תנועת הקודש אריאל--- לפני שהוקמה התנועה היו הרבה ויכוחים בתוך הפורשים הקדושים מבנ"ע חלק אמרו להישאר בתוך בנ"ע וחלק אמרו לצאת מבנ"ע לאחר התייעצות עם רבנים ועם האחראים על בנ"ע שנתבקשו להפריד את  הסניף    לא את התנועה, את הסניף והאחראים לא הסכימו אז הוחלט לפרוש מבנ"ע אבל מכאן עד להגיד על תנועת אריאל הקדושה שאנחנו ברחנים - יש מרחק רב וחוצמזה היום רואים את ההבדל בין החניכים אנ'לא אומר שבבנ"ע אין חניכים\מדריכים חזקים- יש

ובזה שאת אומרת שאין הרבה אנשים באריאל יש לזה כמה סיבות - שכולן משלימות זו את זו

א. תנועת אריאל קיימת רק 28 לעומת בנ"ע שקיימת 70 ומשהו שנים אז ברור שבבנ"ע יהיו יותר

ב. אנשים אינם מכירים את תנועת אריאל (כתוצאה מהסיבה הקודמת) ובזה אנחנו כמדריכים בתנועת נוער  קדושה  צריכים יותר לצאת לעם ישראל, בזה את צודקת, ולא רק שאת צודקת גם אנחנו כמדריכם עושים משהו בנידון בכל מליאה אנו מחליטים מה לעשות כדי לקרב את עם ישראל אלינו בלי שאנחנו נרד ירידה משמעותי ברוחניות שלנו (שלא כנו בנ"ע)

פאנט...עמית-טליה

תשובה יפה נתת אבל רק אמרת ש"אריאל היא לא תנועה ברחנית" למה..לא ענית..נחמד אבל לא מספק...

אז יש לי שאלה אלייך,זה שהם יצאו מבנ"ע  (החבר'ה "הקדושים") מה הם עשו חוץ מלדאוג לעצמם,שהם ישמרו על טהרת העיניים שלהם?!איפה הם דאגו לעמ"י...איך הם יכלו לדאוג לו?להשאר שמה ולגרום להם לשנות את הדעה הזאת..להוביל את הסניף כולו להבנה ברורה שנפרד זה טוב וצריך..(שוב כל סניף לגופו) חוץ מלדאוג לעצמם הם לא עשו כלום..

אבל דוקא להפך החבר'ה החזקים מאוד (וישנם המון כאלה בבננ"ע) נשארו בסניף נתנו את כל כולם לסניף לתנועה,ובאמת הצליחו לשנות..הרי בסופו של דבר נצליח זה עיניין של זמן...בגלל זה אני לא קוראת לעצמנו חפיפניקים אלא סבלנים..אבל הבטחה שלי נגיע למצב של נפרד!עיניין של זמן בלבד...

ואני אוסיף לך עוד סיבה...כי הרבה מהאוכלוסיה הדתית לא מתאימה לאריאל ובזה אתם מפסידים חניכים,וכן אני קוראת לזה להפסיד כי אתם פשוט מפספסים אנשים טובים שאפשר לשנות אותם..ולא רק זה הם גם מפסידים אותם אנשים..הם מפסידים את המסגרת המדהימה הזאת (הרי תנועת נוער זה דבר מדהים) הם מפסידים להכיר מדריכים מדהימים ובעיקר הם מפסידים לראות את דרך התורה הנכונה,את עמ"י המדהים..כל זה הם מפסידים כי כמה אנשים רוצים לשמור על טהרת העיניים שלהם...

ואני שוב שואלת האם זה שווה אתזה???לדאוג לעצמי ולהפסיד כ"כ הרבה בדרך...

לא יודעת מה איתך אבל התשובה שלי ושל הרבה חד משמעית היא לא!!!

כדי לשמור על האמונה שלי אני אלך אלמד אקבל על עצמי דברים כדי באמת לא ליפול ולהקפיד על כל העינינים של בנים בנות..אבל אני לא אפגע בציבור כ"כ רחב!זה בחיים לא!

סליחה??????????פנאט2 המשודרג

כמו שאמרתי תנועת אריאל קיימת רק 28 שנה ותסכימי איתי שלפני שיוצאים לעמ"י צריך להתבסס בתוך עצמנו ורק אז לצאת לעמ"י מתוך קדושה ואמונה צרופה

וזה ממש לא נכון שתנועת אריאל לא עושה כלום תכנסי לאתר חב"ב של התנועה הקדושה אריאל ותראי מה גרעיני חב"ב עושים בשביל עם ישראל ,,, נכון אני מסכים איתך שזה לא מספיק ויש איפה לשפר ואיפה לעשות יותר אך את אינך יכולה לטעון את הטענה שאנו לא עושים כלום כי לדוגמא מבצע שכלל את 3 תנועות הנוער הדתיות (כן גם השיתופכם\ן) על זהירות בדרכים ("החיים בידך") ירד לאחר כמה שבתות רק בגלל שאתם לא הסכמתם להשתתף ולא גיליתם עירנות מספקת וויתרתם והסניפים היחידים שחילקו סרטים אדומים (נגד האלימות וזהירות בדרכים) היו סניפים של אריאל ... נכון אולי זה לא מספיק לעומת מה שבנ"ע עושים אך יש לזכור שתנועת אריאל בינתים היא תנועה קטנה כך שאין לנו כח אדם (כח יש , אדם אין) לבצע את הדברים שנראה שאתם דורשים , לדוג' באחד הישב"צים במוצאי שבת הקומונר הציע הצעה ללכת ולהקים ולעזור לדוכנים של "מעייני הישועה" שקיימים בראשון ההצעה הזאת נפסלה , למה כי לעיתים יש בדוכנים הללו חוסר צניעות וכמו שאמרתי שצריך ומצווה גדולה לצאת ולעזור לעמ"י אך יש לדאוג שלא נפגע בקדושתנו וברמת דתיותינו ע"י המעשים האלה וכמובן יש לצאת לעם ישראל רק לאחר שהיוצא שלם בתורתו ובקדושתו כדי שח"ו האדם לא יפול בסופו של דבר 

סלחתי...עמית-טליה

ברור שאתה צריך להתמלא,אבל זה המדריך ואם תיהיה בבנ"ע לא תתמלא?!מזה השטויות האלה החבר'ה אצלנו מלאים מאוד ונותנים המון..

לא אמרתי שאתם לא עושים כלום,אני לא מכירה אתכם כדי להגיד לכם מה אתם עושים ומה לא..ואני בכלל לא באה בבקורת על התנועה אני באה בביקורת על הקמת התנועה מלכתחילה..

אתה ממש מכליל וזה ממש גרוע,כי אצלנו היחידים שחילקו את הסרטים היו בני עקיבא,אין לנו בכלל אריאל באזור..וכל מי שפועל ועוזר (ויש המון) זה רק סניפי בני עקיבא ומעט מעט עזרא

ואני מאמינה שאתם פועלים אני לא באה בטענות עלזה בכלללללללל...

שאת אומרת שאת באהפנאט2 המשודרג

בביקורת על הקמת התנועה מלכתחילה , את אינך יכולה לבוא בטענות כי לא את ולא אני היינו באותו זמן שהוקמה תנועת אריאל ומכיוון שכך את לא יכולה לבוא בטענות כי את לא יודעת באיזה מצב היתה בנ"ע אז (רק שתביני תנועת אריאל אינה שונה מבנ"ע רק בהפרדה אלא גם באידאולוגיה ובדרך שהתנועה מתייחסת לגאולה

ובקשר לזה שהתנועה מבריחה חניכים ---- זה כ"כ לא נכון כי כמו שאמרת ראיה של חניך היא לא ראיה של מדריך, לחניך (בעיקר בשבטים הקטנים) העיקר שיהיה כיף ויעשה חיים

לחניכים יותר גדולים שכבר מתחילים לטחון להם ת'מוח בנושא האידיאולוגי-ה של התנועה הם כבר יותר נשרפים על התנועה מעצמם

אז ממה נפשך אם בשבטים הקטנים הם באים בגלל הבנות (בבנ"ע) הרי שזה לא נכון כי הוכחתי שהם באים בגלל שכיף

והגדולים (בבנ"ע) כבר יותר מזדהים עם דרך החשיבה של התנועה אז הם יבואו גם אם לא היו בנות

זה בכללי עכשיו אני מסכים שיש מקומות שסניפים מעורבים - יש מצוה להשאירם כמו במקומות שצריכים הרבה חיזוק - סניפי פיתוח- אך גם זה לא תמיד נכון כי רוב סניפי הפיתוח של בנ"ע הינם נפרדים אז עוד קושיה שהרי גם בסניף שלכאורה יש ענין להשאיר מעורב (כדי להשיג יותר חניכים) הרי הם נפרדים ובסניפים שלא צריכים את ה"מעורב" ויכולים להסתדר בנפרד הרי הם מעורבים ----

ותאמיני לי שאני כותב זאת מנסיון 

תשמע...עמית-טליה

על הקמת התנועה אני חושבת שאני יכולה לבוא בטענות אם הסיבה היחידה היא ההפרדה..אם לא זה כבר משהו אחר אז זאת תנועה שונה לחלוטין ואין מה להתווכח בכלל אולי עזרא צריכים לעשות אתזה מעכשיו...

נכון..ובגלל זה כשאנחנו יוצאים חבריא ב' הכל נפרד..אבל כשיוצא כל הסניף זה פחות..

כשאני דיברתי על הסניף שלי אני יודעת מה אמרתי..בקשר לסניפים אחרים לא יודעת מה איתם..והנה אתם נותן לי כל הזמן יותר הוכחות לכמה שבנ"ע משתפר..והרבה סניפים הופכים לנפרד..זה עיניין של זמן עד שכולם יהפכו..כן גם שלי!

נ.ב מי אמרפנאט2 המשודרג

שאין אנו מכניסים חניכים שאת קואת להם(מרוב הכרתך את תנועת אריאל --נכון(ציני)) לא מתאימים לנו יש מספיק חניכים שהיו מנבלים את פיהם בסניף והפלא ופלא  לא עשינו כמו שהסטיגמה שאתם הדבקתם עלינו-לא זרקנום אלא קירבנום אז את לא יכולה להגיד שאנחנו תנועה ברחנית ו\או זורקת חניכים בלי סיבה...

ולפני הכל רגע... פעם היית חניכה\מדריכה באריאל שאת מדברת????(כנראה שהתשובה היא לא) אני לעומת זאת הייתי חניך מן המניין בסניף בנ"ע מרכז בראשון לציון ואני יודע להגיד לך שאריאל (לדעתי) הרבה יותר טובה מבנ"ע

וחוצמזה בזה שאתם חפיפניקים אז השלטון מצפה מכם שלצד נאמנותכם לתורה תהיה לכם נאמנות לפחות באותה רמה גם  לשלטון לדוג' לפני כמה זמן היה בראשון (ובעוד כמה חלקים בארץ) "יום תנועות הנוער" שאנחנו (רק בראשון) לא השתתפנו (היה מעורב) וגם בנ"ע לא השתתפו(אותה סיבה) אז העיריה פשוט הפסיקה לכל הסניפים של בנ"ע בראשון(3) את המימיון ולנו לא כי מאיתנו לא ציפו , כי יודעים שאנחנו מקפידים אז לא היה בכלל מה לדבר

ובזה שאנחנו מקפידים --- זה בכלל לט מונע מאיתנו לצאת לעם ישראל (רק לפני כמה ימים הנחתי לחבר שלי (חילוני) תפילין

הבנה שגויה...עמית-טליה

תקשיב אתה ממש לא מבין אותי נכון...

ברור לי שאתם לא אומרים לחניך ללכת הביתה ושהוא לא מתאים לסניף..ואם הייתם עושים אתזה היית מפקירים הרבה ערכים הרבה יותר חשובים!אבל זה ברור לי שאתם לא עושים אתזה..מה שברור לי גם זה שאתם לא באמת מבריחים ח ניכים אבל עצם התנועה שלכם מבריחה אותם ומונעת מהם להכנס אליכם...בגלל החוסר התאמה..ובזה אני אומרת שאתם מפסידים אותם והם מפסידים אתכם...

היית בסניף 1,מהסניף הזה אל תכליל את כל התנועה!!!ואתה שמת לב לא דיבברתי על התנועה אריאל דיברתי על רעיון הקמתה ועל דרכה ב-ל-ב-ד!!!(ובשביל לדבר עלזה לא צריך להיות מדריך או חניך בתנועה)...אגב מה שחניך רואה זה לא מה שמדריך רואה..ואני אומרת לך אתזה אחרי שנתיים הדרכה!שכמה שלא חיבבתי את בנ"ע בשנותי הראשונות היום אני מעריצה שלה!!!

אתם משתמש במילה חפיפניקים מבחינתי אנחנו סבלנים..כי השאיפה שלנו היא בדיוק כמו שלכם רק שאנחנו מציאותיים וצריכים לראות מתי לעלות את המדרגה ומתי לא כדי לא ליפול חזק...ואני מאמינה שזה גם יכאב...אז אנחנו לא חפיפקנים אנחנו סבלנים..ואל תתחיל עם כינויים כאלה ואחרים כי באמת שעברתי את הגיל הזה

"הנבואה ;ניתנה לשוטים" כמובן ח"ו לא דיברתי עלייךאביעד

אבל בכל זאת אינך יכולה להגיד שבעתיד כשאריאל תיהיה תנועה גדולה אז יהיה מריבות בין בנ"ע לבין אריאל ( חוץ מיזה מה ההבדל בין עזרא לאריאל? )

שוב פעם אני דיברתי על מצב שיש מספיק מדריכים מחונכים עם אידיאלים ולכן לא בוחרים ערסים ( שמי שערס זה אומר דרשני בקשר להתנהגות שלו )

לצערי כל מי שהולך לבנ"ע צוחק ואומר לי שאריאל זה מעפן כי אין שם בנות לא צריך ליהיות עיוורים אפשר לראות שהסיבה שילדים הולכים לבנ"ע זה בגלל שיש שם בנות וזאת אחת הבעיות שלכם עצם כך שחניך חושב כך לכן אני בעד שיהיה אריאל ( היות וזה לא כ"כ מציאותי לפתוח בנ"ע לא מעורב שיתחרה בבנ"ע הרגיל)

למי אמרת לי או לה?פנאט2 המשודרג
לה! אתה בצד שליאביעד
אהההההההההה אשריךָפנאט2 המשודרג
בפעם הבאה תנקד יהיו פחות בעיות
אביעד...עמית-טליה

נניח והיא תיהיה אוקי?אל תיהיה קטנוני...ואם היא תיהיה זה יגרום לפילוג כי יוצאים משמה שני זרמים שונים...ונתתי לך את הדוג' הכי טובה להבנה...

במצב כזה שום סניף בבנ"ע לא יכניס מדריך ערס!

מי אומר לך אתזה ילדים בכיתה ה' ו' ז'?!עשה לי טובה ממתי אתה לוקח ילדים ומכליל תנועה שלמה...חוצמזה שהפעולות הן נפרדות והכל אצלנו נפרד חוץ מהטיולים וככה זה רוב הסניפים בבנ"ע..אל תקשקש ותמציא שטויות על בנ"ע...

אגב זה שהילדים אומרים לך שבגלל זה הם באים לבנ"ע-זה בדיוק מה שאמרתי שבעזרת זה אנחנו לא מפסידים ילדים כאלה..כי תחשוב לא היה בנ"ע הם לא היו חושבים על אריאל ואז אתה מפסיד כ"כ הרבה..כי אומנם הם באים בשביל בנות..אבל הם במפקד והם בתפילה והם בפעולה..שים לב כמה דברים אתה מזכה אותם..ובשלב יותר מאוחר אתה גם מבהיר להם  את נושא הבנים בנות...

כן עמית...אביעד

בינתיים לא היה שום מריבה ואני מאמין שגם לא יהיה התנועה אריאל כבר דיי הרבה זמן פועלת ( יחסית ) ועדיין לא היה שום דבר

האמת שכל מי שאני מכיר מבנ"ע אני שואל אותו מה עדיף אריאל מבנ"ע והוא אומר שהסיבה העיקרית היא "בנות" וגם כל אותם ילדים שאמרו לי את זה חלקם מדריכים וכולם יותר גדולים ממני אז זה לא ילדים קטנים וזה לא עניין של הכללה היות וכל מי שאני שאלתי אמר לי את זה ולא רק חלק

הבעיה של זה שהסניף שלכם מעורב זה יותר בטיולים מאשר בסניף שבטיול ישנים בשטח ויש מקלחות ואפשר ח"ו לראות דברים לא טובים

דרך אגב אותם ילדים דווקא בנ"ע זה מה שקילקל אותם ולא מה שתיקן אותם!!!

אביעד אשריךפנאט2 המשודרג

אין להם מה לענות הם אינם מוכנים להתמודד עם האמת הצרופה שלנו אז הם\ן מוצאים לעצמם תירוצים בנוסח --: "יהיה נפרד",, "נפרד זו השאיפה"

כמו שכתוב "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול"

המלצה לאביעד...עמית-טליה

יש לי רעיון בשבילך..לך תגור בגטו של בנים בלבד...

שבועיים לפני החתונה שלך תראה את הבחורה תתחתנו וזהו..

אל תצא לרחוב שלא תראה בנות ח"ו!!!אל תנשום כי אולי גם את האויר הזה בת נשמה ח"ו!!

אולי הגיע הזמן להיות מציאותי?!?!ובקשר לטיולים אז הטיולים של הגדולים הופרדו השנה,הנה עוד משהו שבני עקיבא השתפרו...בזכות אותם אנשים שנשארו ולא אלא שברחו..

אלה שהתקלקלו כמו שאמרת בגלל בנ"ע לא היו באים בכלל לאריאל אז אולי הם התקלקלו וחבל אבל במשך כל הזמן הזה ב טוח שלפחות ערך 1 הכנסו להם ולפעמים זה שווה הכל...תסתכל על מה יוצא לך..מה יוצא לי?!שהכנסתי לחניכים שלי המון ערכים חשובים לא פחות,שהם הופכים להיות בני אדם טובים..ובעז"ה הם גם יתקרבו לתורה אבל כל דבר בעיתו...

מה יצא לך?(לצורך העיניין) כלום כי הם לא יבואו לאריאל בכלל..הם רחוקים מזה..

ותקשיב אני אומרת לך אתזה מניסיון של ממש...יש אצלנו בנ"ע ועזרא (אריאל בול) ואני רואה כמה באים לכאן וכמה לכאן..ויותר מזה...שמעתי כמה מדריכים מאריאל מדברים..אם היה מדריך כזה אצלנו היו מעיפים אותו מזמן..אז עשה לי טובה מהמעט אל תכליל על הכלל..כמו שהמעט מדריכים ששמעתי לא הכללתי על כל תנועת אריאל (ועד עכשיו לא שמעת אותי אומרת אתזה)...בכלליותת בנ"ע היא תנועה טובה,היא משתפרת ומתקדמת...ועובדה שהטיולים השנה הם נפרדים...

שאת אומרת שבנ"ע השתפרופנאט2 המשודרג

בגלל מי שנשאר ---- יש בזה אמת אך גם תנעת בנ"ע השתפרה בגלל מי שיצא  (אריאל) כדי שח"ו לא תאבדו את החזקים אז אתם מפרידים

וגם אריאל לא תתאחד עם בנ"ע מכיוון שהדבר השונה זה לא רק ההפרדה אלא גם האידאולוגי-ה  אז את לא יכולה להטיל ספק בקיומה של תנועת קודש אריאל

ויש הבדל תהומי בין ללכת ברחוב (אם את באמת רוצה לדעת כשאני הולך ברחוב אני משתדל ללכת במקום שיש פחות פריצות) לבין ללכת לבנ"ע, (האמת עדיף להשאר בבית ולא לצאת החוצה) לבנ"ע אתם בוחרים ללכת למקום מעורב וברחוב זה מתוך הכרח

ושוב לא אמרתי שאין תועלת בסניפים מעורבים או בבנ"ע יש תועלת והרבה, אך יש מקומות שבנ"ע מחלישה אנשים ומפילה אותם בעבירות קשות(מדבר מנסיון) ואני לא אמרתי שאין מקום לבנ"ע פשוט ההבדל היחידי שהוא בר קיימא הוא הבדלי האדיאלוגי-ה ולא הצניעות ---כי בסופו של דבר כל בנ"ע תופרד אז אין למה להתווכח על זה כלל 

ובנתיים התנועה היחידה שיוצאת ופוסלת אחרים זו בנ"ע שאתם חושבים ברוב התנשאותכם על שאר עמ"י שרק דרככם צודקת וכל מי שחולק עליכם (במקרה הרע) מוצא מהתנועה ובמקרה הטוב לא מסתכלים על סניפים נפרדים בעין טובה כלל  

פריצות בבנ"ע?! הגזמת!!!!נופניק אבלפניך
תרגיע זו תנועה דתית שעושה דברים הרבה יותר מאריאל...
הבעיה אצלך שאת מקצינה כל דבר שאני אומראביעד

כאשר אני אומר לך שאין עניין שבנים יהיו בחברת בנות בגיל שלנו זה לא אומר שכל הזמן לא להכיר בנות שהריי יש אף מצווה להתחתן ולכן צריך לחפש בנות אבל אין צורך שבגיל מוקדם ( שהוא לא לשם חתונה ) יסתובבו בנים יחד עם בנות ( שלא לצורך )

וכאשר יוצאים לרחוב זה מתוך אילוץ וגם באמת יש בעיה להסתכל על בנות ( לא שאני מקיים את המצווה כמו שצריך הזאת אל תחשבי שכל מה שאני כותב כאן אני מבצע אני רק כותב איך צריך ליהיות )

ושוב פעם "אלה שברחו" הם רצו לפתוח תנועה שונה עם ערכים שונים לגמריי ולכן לשנות את בנ"ע לגמרי לא היה רלונטי מבכינתם

אני לא אומר שמה שבנ"ע עושים זה לא עוזר בכלל אלא אני אומר שאריאל עושה את זה טוב יותר ולכן עדיף את תנועת הנוער אריאל

לא חושבת..עמית-טליה

שאריאל עושה אתזה טוב יותר...

אני רואה את בנ"ע מעיניים שונות שאתה רואה ויודעת מה היא עושה ומה לא..

אז אולי בנ"ע מעקבת את עיניין ההפרדה אבל דואגת לערכים אחרים לא פחות כמו ילדים מסורתיים וכאלה..ויש סדרי עדיפויות ואני חושבת שהסדר עדיפות של בנ"ע הוא טוב יותר..

ועובדה שלבנ"ע יש היום השפעה עצומה על כל דבר...

טוב אני חושב שהבנתי אותך ולפי מה שיצא מזה בנ"ע זהאביעד

תנועה לסוג מסוים של ילדים ( לא הכי צדיקים שיש )

ואריאל זו תנועה לסוג אחר של צדיקים

ושניהם תנועות טובות!! (כל אחת במה שהיא עושה ומחנכת)

מסכימה איתי בפעם הראשונה?

חחחעמית-טליה

בנ"ע זה תנועה לכולם

ואריאל היא לצדיקים שבינהם...

ושתיהן תנועות מעולות אפילו

עכשיו אתה מסכים איתי?

טוב, כל אחד עם הניסוח שלואביעד
חוץ מזה, אביעדנופניק אבלפניך
אצלנו כמעט ואין הבדל בין אריאל לבני-עקיבא חוץ מזה שבאריאל יש בשבט הכי גדול 15-20 חניכות ואצלנו בשבט הכי גדול (השבט שלי ) יש כמעט 50 חניכות (בלי בנים!!!)
כל מילה-פצצה עמית העם איתך (כן 333 העם איתה)נופניק אבלפניך
אני יודעת שזה לא קלעינב
ובכל זאת צריך לעשות משהו!
ממש לא!!! מנסיוןנופניק אבלפניך
ממש לא!!!נופניק אבלפניך

יש לי הרבה חברות מאריאל ופעם עשינו דיון למה אריאל ולא בני-עקיבא וזה מה שהן אמרו פחות או יותר:

*הסניף שלהם יותר קטן וזה יותר טוב (לדעתם)

*רוב החברות שלהן שם

*זה יותר קרוב לבית שלהם

אלו התשובות שהם נתנו לי O.K.?

אז תרגיע... 

ממש לא!!!נופניק אבלפניך

יש לי הרבה חברות באריאל ופעם עשינו דיון למה אריאל ולא בני-עקיבא ואלה התשובות שהם נתנו לנו פחות או יותר:

*הסניף שלהם יותר קטן וזה יותר טוב(לדעתן)

*רוב החברות שלהן באריאל

*יותר קרוב לבית שלהן

אלו התשובות לא אידאולוגיה או משהו O.K.?

אז תרגיע!!!

למי אמרת את זה?עינב
לפנאט2 השודרג ;נופניק אבלפניך
חשוב!אוסנת

זה התפקיד שלנו!

אם כולם רוצים סניף נפרד-אז תגרמו לכך!!!

חבריא ב' צריכים לשנות את מראה בנ"ע-אחרת מי יעשה את זה במקומם?

ואם חבריא ב' חושבים שמה שהם עושים הוא בסדר?עינב
באסה לך...ארגמן
אנחנו נפרדים לגמרי- סניף עלי הכלי!
המחלוקתפנאט2 המשודרג

בין בנ"ע לתנועתנו הקדושה אריאל ת"ו היא בעיקר אידאולוגית ולא בענין ההפרדה כי בעוד 30-40-50 שנה כל סניפי בנ"ע יהיו נפרדים אז שלכאורה בענין הזה לא יהיה הבדל כלל בין בנ"ע לאריאל

המפתח להבנת אידאולוגית התנועה הוא בהבנת סיסמאותיהן

אריאל-"תורת חיים בעוז" בנ"ע-"תורה ועבודה"

עכשיו ברור שבשתי הסיסמאות הללו מופיע המוטיב "תורה" לפיכך מובן ששתי התנועות הן דתיות, וכעת לדברים הנילווין עליהם לבנ"ע העבודה מחוברת לתורה ע"י "ו" החיבור ומזה מובן שהעבודה שווה בחשיבותה לתורה וזהו ערך שווה לתורה לפיכך כאשר תהיה מחלוקת בין התורה לבין העבודה(מדינה , ממשלה , צבא) האדם יהיה בדילמה ולא ישר יבחר בחיים (בתורה) וזו עובדה שרבנים מבנ"ע הצטרפו לקדימה (יואל בן נון) (ואחד המזכלים הקודמים של בנ"ע) (לא בא ללכלך אלא לתאר מצב שנגרם ע"י האידאולוגיה)ואלו שלא לפחות ברובם נהיו ממלכתיים (שזה דבר לא טוב)

לעומת זאת האידאולוגיה הקדושה"תורת חיים בעוז" מובן כבר במבט ראשון שההבדל הוא שבאריאל התורה שולטת ומכתיבה לאדם כיצד לחיות את חייו ואין שום דבר שהוא שווה או אפילו נשמע שווה לתורה התורה היא הערך העליון מעל כל שאר הערכים , שכן שאר הערכים (מדינה , צבא , ממשלה) יונקים את כוחם מהתורה וכאשר הערכים הללו נוגדים את התורה יש לבדוק כיצד אנו מתייחסים לערכים הללו בלי שהתורה תפגע ע"י שאר הערכים שהם פחות קדושים

בואנ'ה- אל תלכלך על בנ"ע!ארגמן
לנו יש גם ערכים של עשייה ולא רק של תורה... ואני מאד מעריכה את זה!
נכוןפנאט2 המשודרג
אך כפי שכנראה לא שמת לב התמקדתי (אצל 2 התנועות) בסימליהן וססמאותיהן (וגם באריאל לא הזכרתי "עשיה" למרות שיש הרבה עשיה אצלנו)
אגב-עמית-טליה

פאנט אמרת שבנ"ע לא עושה בשביל עמ"י..

אז אני אתן לך רק דוג' אחת למה שאנחנו עשינו היום ממש..

הלכנו המון סניפים מאזור הצפון למצפה הילה (המקום מגורים של החייל החטוף) ועשינו יום בשבילנו למדנו  תורה באו המון רבנים ולימדו קראנו תהילים שרנו שירים...

אם שמת לב זה גם היה בטלויזיה,אז למרות כל זה עשינו קידוש ה'!

יש דבר יותר טוב מזה?!אני לא חושבת!

תביאי לי מקום שאמרתיפנאט2 המשודרג

שבנ"ע לא עושים כלום ח"ו לא כתבתי ולא אמרתי כזה דבר אז אנא לא לסלף את דברי

(ואם את רוצה כ"כ להתגאות במה שעשיתם\ן היום אז בבקשה , בעיקר כשזה בא לתקוף את דברי למרות שדברים כגון אלו שציינת לעולם לא נאמרו או נכתבו)

אבל לרוב בני עקיבאעינב
מדברים באוויר ותכלס לא עושים כלום. לא מדברת על סניפים יוצאי דופן שמבחינתי ממש כל הכבוד להם, אבל התנועה כללה היא תנועה מעפנה.
אז תהפכי ת'סניף שלך לאריאלפנאט2 המשודרג
כן... ממש הגיוניעינב
ילדה אחת מתוך... המון, תהפוך את התנועה למשהו אחר. וואלה!!
אל תהיי ברחנית..עמית-טליה

כמיני רבים...את רואה שבנ"ע לא עושה?תפני לאנשים לרכזים למדריכים ותתחילו לפעול..

זה בדיוק מה שהיה אצלנו וקבוצה קטנה התחילה להרים דברים

אם תרצי אני אפילו יעזור לך יביא לך טלפונים רעיונות..אולי אפילו יחבר בין הסניפים שלנו שנעשה ביחד..(עשינו אתזה כבר) יש לנו מלא פעילויות אנחנו עושים שבתות הרמת רוח העם אם תרצי רק תבקשי!אגב באיזה מחוז את?אני יודעת שמחוז דן עושה הרבה ומחוז הצפון גם...

כן!!!אנונימי (פותח)

ב"סד

למה לא???????????????????????????????????????????

?...........

תגיד איפהאנונימי (פותח)
את גרה ואני אסדר לך סניף של אריאל (קודם כל יש אצלך סניף של אריאל איפה שאת גרה?)
למה לא?!עמית-טליה

למה כן???

למה לעזוב משהו שיש בו קצת מגרעות???צרירך לשנות אותו לא לברוח

תפסיקו לפחד ולברוח מבעיות תתמודדו איתם!!!

ברור שהיא לא יכולה לשנות לבד את התנועה שלהאביעד
יש פרופורציות לכל דבר לא כל מה שרוצים מצליחים ( אפילו אם רוצים את זה מאוד ) לכן עדיף לה לעבור לתנועה אחרת תביני שאין עניין לנסות לשנות את בנ"ע ( בעוד בנ"ע בכלל מחנך סוג מסוים של אנשים ולכן המטרה שלו שונה משל אריאל ולכן ילדות כמוה צריכות לעבור לאריאל ולא לנסות לשנות את בנ"ע שהריי את מסכימה איתי שאם בנ"G יהיה מופרד יפסיקו להגיע ילדים מופרעים ולכן לא יהיה תנועה שתחנך אותם לכן הדבר הטוב ביותר זה לעבור לאריאל)
איזה שטויות יאלה...עמית-טליה

תקשיב אצלנו 3 ילדים 3 ילדים ואפילו לא מדריכים שינו כ"כ הרבה...

אפשר לשנות..ותמיד יהיו ילדים מופרעים אבל אין מה לעשות בשלב כולשהו צריך להפוך לתנועה נפרדת...ולגרום לילדים האלה לעלות איתם..

מסכים... אך אתם כל הזמן אומריםפנאט2 המשודרג

"מתישהוא", בזמן "כלשהוא", "איךשהוא" זה לא הולך ככה תקחו ת'דברים בידים תפרידו

על זה נאמר "אם לא עכשיו אימתי"

בושהאנונימי (פותח)
תתבישי לך, תלכי ללמוד באבו טיר, במה את דתיה?
אחי אתה אריאלניק???פנאט2 המשודרג
לדניייייייעמית-טליה

וואלה לא יודעת במה אני דתיה...

אבל מי כבודו שמחליט מי דתי ומי לא?אתה משתתף בדיני שמיים או משהו?

שאני אדע פשוט...

אין לו זכות לכתוב את זהפנאט2 המשודרג
מי הוא שמחליט???
בקטנה...עמית-טליה

כבר מזמן אני לא שמה לב לדברים האלה...

בנ"ע נפרדים...-אין כזה דבר!!אנונימי (פותח)

צר לי לבשר לך כמה שאת טועה!!

אין סניפים נפרדים!!- ומסעות.. אפשר לומר.. תשכחי מזה..
יש את סניף בין החומות (או משו כזה) שהם נחשבים לנפרדים והם מוציאים מסעות "נפרדים", וגם הסניף הזה לא נפרד.., היישוב שלי יצא עם הסניף הזה למחנה.. (גם אני..) ומה שקורה שם הולך כך..:          במסלולים הבנים יוצאים ראשונים.. ושעה אחריהם יוצאות הבנות.. , - אני אישית פגשתי הרבה בנים אחרי זמן קצר של תחילת הדרך.., ובשינה מה שהפריד בין הבנים לבנות היתה מחצלת.., ת'אמת.. היה לי מקרה מאוד לא נעים עם אחד שהסתובב שם..

אצלנו בסניף.. (לא במסעות..) יש הפרדה כמעט שלמה.., (גם המפקדים עצמם נפרדים..) אבל מסעות לעולם לא יהיו נפרדים.. אלא אם כן המסלולים שונים והשינה ב-2 מקומות נפרדים..

אני לפני כמה זמן (חודשיים) נכנסתי להדרכה.., אני משתדלת לשמור כמה שיותר שיהיה נפרד.., אבל לא הכל תלוי בי.. (לדוג': בדר"כ הישבצ"ים מעורבים..)

אם את מדריכה יש לך עוד מצב להשפיע.. וזה גם תלוי מאוד בקומונרית שלך.. (אם היא דוסית)

בתקווה שכל במחוזות יהיו נפרדים!!! (וגם שכל החניכים יבינו שזה חייב להיות נפרד!!)

אז למה ,,,,,,,, למה את נשארתפנאט2 המשודרג
דייייייי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ל"תארגמן
ברור שיש דבר כזה מהנופניק אבלפניך
דולב, טלמון נוף איילון (כבוד!) ועוד שאין לי כוח לפרט זה לא נחשב?!
יש נפרד אבלפנאט2 המשודרג

זה לא לגמרי נפרד

זה מה שנקרא-"נפרד בחאווה"

את לא יודעת על מה את מדברת!!!ארגמן
הסניף שלנו נפרד ל-ח-ל-ו-ט-י-ן!!! אין שומדבר ביחד ובמסעות אנחנו גם בכלל לא ביחד!!!
ואת בבנ"ע?אביעד
כן!! יש לנו קומונריות מבנ"ע, שליחים מבנ"ע והכל.ארגמן
מה - אתה מאמין שזה נפרד?????פנאט2 המשודרג
אולי המסע אבל לא המחנה (אני יודע מה קרה במחנה של מחוז מרכזה שנה שעברה אוקי)
אין אצלנו מחנה. תשאל כל אחד בסניף-ארגמן
זה נ-פ-ר-ד!!!!!!
אם לא יוצאים למחנה אז זה לא שווהפנאט2 המשודרג
בבנ"ע יש הרבה יותר מאשר מחנות...ארגמן
אה, אבל אלה כבר הדברים שאריאל לקחו ממנו, צודק.
ואנחנו לא במחוז מרכז...ארגמן
עלי זה לא בשומרון???פנאט2 המשודרג
לא, יותר ביהודה... אנחנו במחוז י-םארגמן
אז דיברתי על "מרכז" ת"א ראשל"צ חיפהפנאט2 המשודרג
אני אסגור את הדיון הזה אחת ולתמידפנאט2 המשודרג

בנ"ע עושים הרבה טוב בעמ"י וטוב שכך ---- אך אתם לא צריכים להגיד שרק הדרך שלכם צודקת ולפסול דרכים ואנשים שלא מצאו את מקומם בבנ"ע (גם מבחינת צניעות וגם מבחינת אידאולוגיה)

מי שרוצה מקום עם יותר צניעות והוא מרגיש שבנ"ע זה לא בראש שלו והוא לא יכול לתקן מבפנים אז ורק אז שיעזוב

בני עקיבאאנונימי (פותח)

בני עקיבא בני עקיבא עבודה זרה כל חניך כל מדריך יש לו עברה

יש לי אח דפוק ודחף!!!!!!!!!!1אנונימי (פותח)

אח שלי כתב את זה....................

הוא ממש דפוק  אל תיתייחסו אליו טוב??????? סליחה........... קוראים לו פנאט 2 המשודרג...........ויש לו עוד שם כדי שלא יגלו שזה הוא ארעא יהודאי

סליחה ???אנונימי (פותח)

את הבעיות שיש לך ולאחיך תשאירי בבית אוקיי

ואם לא אכפת לך אל תשתמשי בשם שלי  

יש עניןחיים ביטון

יש ענין שבנ''ע יהיו נפרדים!!!

אבל ...

יש סניפים שמה לעשות ז-ה ל-א מ-ת-א-ים  להם !!!- לדוג' שכונה בעיירית פיתוח המוני עולים חדשים נקבצים ובאים  ... עכשיו אם זה יהיה נפרד לחלוטין ( כמו הרבה סניפים ויש כבוד!!!)

אז מה שיקרה זה שאף אחד לא יבוא ( לא ד'ע למה - מכל מיני סיבות) יכול להיות שאז באמת צריךלעשות סניף מעורב...

ונראה לי שעד כאן כולנו מסכימים...

אבל במקומות שכולם ( או אפי' הרוב ) יבואו אז שם צריך לעשות סניפים נפרדים...

למה לא...

וזה אפי' נראה לי תמוה לא להפריד במקרה הזה את הסניף!!! כי אם כולם יבואו אז מה הבעיה שזה יהיה נפרד ???

בזה תנועת אריאל החזירה את הכבוד!!! ( ובאמת למרות שאני בבנ''ע)

תנועת אריאל - הסיפור האמיתי:

עד אז שקמה תנועת אריאל ההנהלה הארצית של בנ''ע לא הסכימה שיהיה סניפים נפרדים(!!!) ואפי' שניסו להקים סניף נפרד ברובע היהודי הם לא הסכימו ועוד יותר הם אמרו למי שניסו להקים את הסניף - שהם יסגרו אותו אם הם לא יהיו מעורב(!!!) ( למה???? הרי זאת האידאולוגיה???- תשובה : שאלה טובה)

אז קמו כמה חבר'ה ואמרו אם זה הראש של התנועה אז אנחנו עוזבים!!!( נראה לי שלא לפני שהם ניסו לשנות את ההחלטה)והם עזבו...

ומאז כל פעם שרוצים לעשות סניפים נפרדים ההנהלה הארצית לא עושה " קונצים"!!!

אז יוצא שבגלל אריאל יש את כל הסניפים הנפרדים שיש היום!!!

מי שאני יודע:

שילה

כפר דרום - אשקלון

קטיף - אמציה

וכו'

על זה הייתי נותן לשבט אריאל כבוד!

ומה איתנו?! סניף נוף-איילון כבוד!!!!!!!!!נופניק אבלפניך
ועוד משהו לשבט אריאל לא לתנועת אריאל ;נופניק אבלפניך
אני יודע על סניף פיתוח של בנ"עפנאט2 המשודרג
שהוא נפרד(אשדוד) אז גם לפי התירוץ(תירוץ כן, תשובה לא) שלך זה לא עובר (מה לעשות)
והסניף הזה באמת ...חיים ביטון

והסניף הזה באמת ... קולט את רוב השכונה ?( אני מתכוון לשאול אם רוב האיזור ב'מת בא)

כן ( חברים שלי מדריכים שםכאילו)פנאט2 המשודרג
באמת..חיים ביטון

באמת מקרה נדיר...( ע''פ התאוריה שלי...)

שעממום - מילה פשוטה ומשעממת

כןןן באמתאנונימי (פותח)אחרונה
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך