שאלה...אנונימי (פותח)

באיזה גיל של התאומים שלכן התחלתן לרצות את ההריון הבא?

להפסיק למנוע וכו...

מתלבטת עמוקות

שאלה ממש טובה וחשובהאמא7
לדעתי זה מאוד אישי ומשתנה מאחת לאחת ותלוי חוץ מהגיל של התאומים גםם בעוד גורמים כמו האופי של התינוקות..ישנים טוב בלילה (אני בן אדם אחר כשאני ישנה טוב או לא...) כמה ילדים יש בבית כמה עזרה יש כמה עומסים אחרים יש בחיים שלך איך ההריונות בדרך כלל קלים או קשים הגיל שלך(!)
כששואלים רב על מניעת הריון גם לו חשוב לשמוע את כל הסיפור כדי להבין מהי המציאות שלך.
מאוד מאוד מאוד ועוד 1000 פעמים מאוד חשוב שהריון יגיע ממקום שמח שרוצה את התינוק כי אחרת יכולים להיות הרבה בעיות נפשיות וגם פיזיות לאם ולתינוק וכולם רוצים וצריכים אמא שמחה ובריאה ורגועה.
לכן צריך לבדוק עם עצמך (ועם בעלך) מה כל אחד חושב על עוד הריון. ועם זה ללכת לרב.
אני לא יכולתי לחשוב על עוד הריון אחרי הלידה של התאומים...הייתי מבועתת מהמחשבה על הריון במשך קרוב לשנתיים!
היום אני מרגישה ממש רצון לעוד הריון...
אז צריך לתת לזמן לעשות את שלו. אין מה לדחוק בך
או חזרז
לזרזאמא7
מסכימה ממש ומגיע לך שאפו ענקמתנות כפולות
שלקח לך רק שנתיים לרצות הריון נוסף 🎖

אני אחרי כל שני ילדים צמודים (לא תאומים!) לקחתי הפסקה של 3 שנים ואז רק הפסקתי את המניעה (בפועל לא נקלטתי מיד אז יצא לי הפרש של 4 שנים בין הצמד הראשון לצמד השני והפרש של 5 שנים בין הצמד השני לבת החמישית).
אגב, אחרי הבת לא מנעתי בכלל כי רציתי עוד צמד אבל ה' רצה אחרת...
מעניין אם עכשיו הוא יביא לי צמד צמוד במיוחד
את זה אדע עוד פחות משבועיים בעז"ה
טעותאם ל2
עבר עריכה על ידי אם ל2 בתאריך כ"ט בטבת תש"פ 22:36

לפני ההריון רציתי כל שנה שנייםעזות דקדושה
אחרי הלידה לא יכולתי לחשוב על זה אפילו. כשהיו בני שנתיים התפנה לי קצת מקום בראש אבל לא במציאות התובענית וכשהיו בני שלוש התחלתי גם לפעול. אצלנו לא צריך מניעה וצריך לעבוד קשה כדי להשיג הריון. לקח לי שנה להקלט להריון נוסף, יחיד הפעם, שבו מיד אחרי הלידה כבר רציתי עוד אבל אין לדעת מתי ואם בכלל זה יקרה.
אוי...שלומצ'
פתחת לי פתח לפרוק משהו, אבל יום שישי היום

בגדול- כשלושה חודשים אחרי כבר התחלתי לחשוב על זה (אז הן עוד ישנו לילה שלם ובאופן כללי לא הה לי מושג מהחיים). עכשיו- שנה אחרי, אנחנו חוזרים לטיפולים. אבל בעיקר בגלל הגיל שלנו. די בטוחה שאם הייתי צעירה הייתי מחכה עוד קצת.
שלי בני שנתיים ו - 8 בינתיים אין על מה לדבר...תאומים

זה ככ אמיתי!אמא7
צריך להיות ממש אמיתית עם עצמך. הטיפול בתאומים ובכל השאר הוא תובעני מאוד! לא מגיע כל הכבוד למי שיולדת מיד יותר מאשר למי שמחכה יותר זמן. זה בסדר וזה בסדר והכל לפי היכולת והכוחות! הכי חשוב להיות שמחה עם מה שהחלטת. ושלמה עם עצמך. וגם להגיד קשה לי בלי להציץ לצדדים על כמה אחרים חזקים ומסוגלים יןתר ממני... מה שטוב לך זה מה שנכון.
זה באמת אינדיבידואלי כל-כך...מתואמת

אני הוספתי עוד חודשיים על המניעה שהייתי מוכרחה (בגלל הקיסרי), ונכנסתי להיריון מיד - שנפל זמן קצר אח"כ.

בדיעבד אני שמחה שלקח עוד קצת זמן... כי זה באמת היה קשה - שלושה קטנים מתחת לגיל שנתיים... (גם ככה זה היה קשה - שלושה קטנים מתחת לגיל שנתיים וחצי, אבל לפחות ההיריון הבא היה לגמרי רצוי).

וזה באמת קשור גם לאופי של התינוקות/הילדים. אצלי בתור תינוקות הם היו יחסית רגועים. רק בגיל שנה וחצי בערך הקושי איתם התעצם עקב השובבויות שלהם - אבל אז כבר הייתי בהיריון... (או מעט אח"כ).

מנצלשתפלאי 1234
כמה זמן אחרי קיסרי צריך למנוע כדי שיהיה אפשר ללדת רגיל בעזרת ה'? עדיין לא שמעתי תשובה ברורה בעניין.
במכתב שחרור כתבו לי שרצוי למנוע בין 6-9 לחודשים, הרבה אומרים שנה וגם שמעתי יותר משנה
יש כמה דעות בעניין. הדעה הרווחת היא שנה.מתואמת

רק על עצמי לספר ידעתי...מתנות כפולות
את הגדולה שלי ילדתי לפני 14 שנה בקיסרי בעקבות מנח עכוז.
אף אחד לא טרח לומר לי אז שצריך למנוע וכמה זמן, ונכנסתי להריון (רצוי מאוד) 5 חודשים אחרי הלידה כך שילדתי כשהיא היתה בת שנה וחודשיים וחצי.

רק כשהגעתי לפתיחה 7 נכנס רופא לחדר ועדכן אותי שהייתי אמורה למנוע ויש לי סיכון פי 3 לקרע ברחם ועוד ועוד הלחצות (איך זה בדיוק עוזר לאשה שנמצאת כרגע באמצע לידה?).
התקשרתי לבעלי שיצא להתפלל והיה אמור לחזור שלא יחזור עד שהוא נכנס לבקש ברכה מהרב, ואכן קיבלנו ברכה, בעלי חזר לבית החולים וילדתי את הבת השניה בלידה רגילה ולא קשה, בלי חתך ובלי אפידורל.
ב"ה אח"כ ילדתי עוד 3 ילדים בלידות רגילות ללא אפידורל וחתכים.

אציין שאח"כ כשבדקתי את הנתונים אז מסתבר שלכל אשה יש סיכון של 0.5% לקרע ברחם ולקיסרית פי 3, ז"א 1.5% - כך שלדעתי ההלחצה של הרופא בחדר לידה היתה לגמרי מיותרת...
איזה פחד! איזה רופא אדיוט! סליחה!אמא7
הרופא של ההריון של התאומים אמר לי שלפי הרפואה- צריך לחכות שנה אחרי קיסרי .
אבל במציאות יש נשים שיולדות בקיסרי וחוזרות ללדת כל שנה גם בקיסרי וגם ברגילה..
כנראה שתפקיד הרופא להיות מוכן לכל תרחיש ובעיקר לתרחיש הגרוע..
וואוופלאי 1234
ברוך ה' שהכל היה בסדר. שיהיה בהמשך גם על הצד הטוב ביותר- בידיים מלאות, בשמחה ובבריאות. תודה על תשובתך
פגעת בול...אהבה פי2
אז פתחתי ניק במיוחד כי השאלה נגעה לי.. עוקבת פה מאז לידת התאומות לפני שנה וחצי

אני תכננתי למנוע שנתיים.. רק מה שבעקבות פשלה במניעה שאין לי כח לפרט נכנסתי להריון אחרי שנה..

אז עוד לא ילדתי. אבל כרגע המצב בכלל לא מפחיד אותי..
הן במעון, טוב להן ושמחות שם בה. אני עובדת. החיים שלי שפויים בה עם סדר יום מסודר וטובים. לוקחת עזרה כשצריך. אה וכן הכי חשוב.. ישנות לילה שלם עגול ומעוגל בלער בה (עברנו הרבה ( לילות לבנים/שחורים) עד שזה קרה)
וגם.. תינוק אחד נשמע לי בקטנה

בכל מקרה אם יש עידודים בקהל אשמח לשמוע..

@שלומצ' שהפסיקה למנוע אחרי שנה.. מתייגת אותך כדי לעודד אם צריכה עידוד בכלל
נשמה את שלומצ'
תודה!

אני טיפה בלחץ, ללא ספק (יותר נכון- בחשש).
מצד שני, היו לי חששות גם לפני לידת התאומות, אז מניחה שהכל תקין ועולמי כמנהגו נוהג

הקושי העיקרי הוא שהן לא ישנות לילה שלם ואנחנו גמורים מעייפות. שוקלת יועצת שינה, אבל זה כבר לפוסט נפרד...
בקשר לשינה..אהבה פי2
אנחנו עבדנו לפי הלוחשת לתינוקות. כל כך אוהבת את הספר הזה. וגם נעזרנו קצת ביועצת שינה.
ממליצה בחום.. שווה להשתגע בשביל הדבר הזה. זה פשוט משנה את החיים.. הופכים מסממרטוטים מהלכים לבני אדם ופתאום הכל בחיים נראה ורוד יותר
היי אני פה גם לייעוץ שינה חרותיק
מתייגת לך גם אתמתואמת

@חרותיק - שההפרש בין התאומים שלה לילד הבא הוא שנה ותשעה חודשים, כמדומני.

בהצלחה, יקרה!

תודה שלומצ'
הנה אני פהחרותיק
מתואמת אכן דייקה. שנה ו9 חודשים מלידה ללידה.

אני חייבת להגיד שבהתחלה היה קשה, כי ידעתי איך לתמרן עם שניים די יפה.
אבל כשזה נהיה עוד אחד ובגיל שונה לגמרי, זה נהיה מורכב.
והאנשים סביבי טוענים שממש השתקעתי בלהיות עם הקטן ו"נטשתי" את הגדולים.
לא בטוחה שזה נכון, אבל אני כן יודעת שהיה לי קל יותר לשחרר אותם לאחרים מאשר את הקטן.

בכל מקרה, הרבה הכנה מראש של עצמי לסיטואציה, והרבה תמיכה מהסביבה עזרו לי לעבור את זה בשלום ב"ה.
גם אני נכנסתי להריון אחרי שנה, לגמרי מבחירהברכת האחרונה
מסכימה לגמרי עם כל מי שכתבה שזה מאוד אינדוודואלי.
אצלינו התאומים ראשונים ובחסדי השם הסתדרנו היטב והתאים לנו הפער הזה.
מאז ועד היום ב"ה הם כמו שלישיה.ממש כיף!
אז בהחלט פה לעודד אותך
**יש לציין שלאחר מכן לפני הלידה הבאה ריווחנו קצת יותר.
עונה גםורד הבר
ממש אחרי הלידה - לא יכולתי בכלל לחשוב על הריון נוסף...
זה עבר לי (יחסית מהר, כנראה)
ועכשיו, אחרי שחגגנו לתאומות שנתיים לפני חודשיים, אני ממש לפני לידה.
אבל זה כ''כ משתנה לפי הזמן והנתונים - רק אחרי שישנו לילה ויצאו למעון ואני נכנסתי לשגרה בעבודה יכולתי להתחיל לחשוב.
גם אני מתעסקת בזה עכשיואנונימי (3)
בני שנה וחודשיים.
אנחנו כן מרגישים מוכנים לעוד הריון- פיזית, נפשית, זוגית ומשפחתית. א-ב-ל לא כלכלית..
כל כך כואב לי שזו הנקודה שמפריעה לנו. ואני יודעת שפרנסה משמיים וכו.. אבל אני גם יודעת שהצד הכלכלי אצלי משפיע על הנפשי. ואם בגלל עוד ילד ניכנס למצוקה כלכלית- שהיום אנחנו לא ברווח מטורף אבל חיים בסדר, זה יהיה לי רע כל כך..
אז אני מעדיפה לחכות עוד קצת. צפוי לנו אולי איזה שינוי בהמשך, שיתן קצת יותר ביטחון ואז אולי יהיה נכון יותר.

וגם- כיוון שהתאומים היו לנו הפתעה מוחלטת, יש בי הבנה שזה יכול לקרות שוב.. אז לעוד ילד אחד אני מוכנה, לשניים- מתלבטת....
יש הבדל בין רצון ליכולת.זהות כפולה
רצון - מיד אחרי הלידה התחלתי כבר לחכות לחוויית הריון-לידה-הנקה מתקנת בלידה הבאה.

יכולת (רפואית, גופנית, טכנית, נפשית) זה משהו אחר לגמרי... מתישהו גם זה יגיע 😏
יש פה נשים שהיו בהריון תאומים בהריון ראשון?א.ק.צ

ויכולות לתת לי קצת מידע?

אי לי מושג כמעט

תאומים שרק אחד מהם נישאאשת מקצוע

איך מטפלים בקנאה סמויה בין אחים תאומים ( לא זהים)

אחד מהם נישא והשני עדיין יושב ומחכה?

אוף, לא פעיל פה , כך נראהאשת מקצוע
בגיל הזה הם אמורים לטפל בעצמםמתואמתאחרונה

וההורים צריכים רק לתמוך רגשית...

בכל אופן, בפורום הזה אין אימהות לתאומים בגיל הזה.

בעיות בשינייםזהים

הי מי שילדה מוקדם , אני ילדתי בשבוע 33

עוד מישהי רואה הרבה בעיות בשיניים של הילדים?

ולגבי  התפתחות רואה פער משמעותי בין שניהם עוד מישהי עם תאומים זהים רואה את זה? ומתי "נעלמים" הקשיים כתוצאה מהפגות? 

מציעה לך לשאול גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
נדמה לי שזה קשור ללידה מוקדמתשלג דאשתקד

גם אצלינו עם התאומים היו קצת יותר בעיות עם השיניים. לא זוכר משהו היסטרי, רק זוכר שאמרו שבגלל הלידה המוקדמת משהו באזור השיניים לא הספיק להתפתח.

לגבי שאר הדברים אני לא יודע, הם כבר לא ככ קטנים אבל אנחנו עדיין מתבלבלים לפעמים 🤣🤣

אצלי לא היו פגיםנירה22

אבל בהתחלה היה פער בהתפתחות, ולאט לאט הוא הצטמצם.

מגיל שנה וחצי כבר לא היה פער.

התאומים שלי נולדו בשבוע 34מתואמת

בלי עין הרע המצב של השיניים שלהם טוב (אחד לא עבר שום טיפול, השני רק מעט טיפולים).

וב"ה היה להם עיכוב מוטורי תואם לגיל הפגות בהתחלה ואז עיכוב שפתי שטופל בגן שפה. מגיל ארבע-חמש כבר לא רואים שום זכר לפגות. (אחד מהם היה בגן שפה כל שנות הגן, השני רק שנה אחת)

יש לי פג לא תאוםהשם שליאחרונה

נולד בשבוע 34. כיום בן שנתיים.

בינתיים יש לו עיכוב בצמיחה של השיניים. הניבים עדיין לא צמחו.

כיום, חוץ מהגודל והמשקל שעדיין קטנים מאוד, לא רואים השפעות של הפגות.

הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה

אולי יעניין אותך