כשקשר מתחיל ואז נכנס הסרט הזה ששל: "איך תתחתני?" איך תרימי את ההפקה של חייך? איך תקחי על עצמך החלטות? זה גורלך!!! איך תשרדי את המתח הזה של עד החתונה? איך לתפקד ולהרים בית?
כולך בנאדם עלה נידף
(תכלס באלי לשמוע עצות. ושאני לא היחידה. פחות 'לכי לטיפול'. למרות שאני עושה את זה לאחרים. תודה)
אבל הרבה אנשים עשו אותו דבר לפנייך. אנשים שלא היתה להם הכשרה לזה, ופשוט הצליחו. כי סוף סוף אתם שני אנשים בוגרים יחסית, ושום דבר לא מתפרק אם אתם עושים טעות.
אני אמנם נשואה כעשור אבל התחושות האלה מוכרות מאד וה"זכרון טרי". אני בטבעי גרועה אבל ג-ר-ו-ע-ה בקבלת החלטות. אני כבר בכיתה ו'- חטיבה התחלתי לפחד איך אני אצליח להחליט על בעל.
בנוסף, אני לא יודעת לרקוד והערות קבועות כמו "מה תעשי בחתונה שלך?" לא הוסיפו.
אני עד היום לא החלטתי אם החלטתי נכון לגבי מה שלמדתי. גם לא החלטתי אם החלטתי נכון לגבי מקום מגורים וכד'....
אבל, באופן מפתיע.... דווקא בהחלטות האלה שנראו לי אוורסט ההחלטה היתה יחסית שלמה יותר ובאופן יחסי מאד קלה. אני לא אגיד שלא התלבטתי המון לפני ההחלטה. אבל... איכשהוא יחסית ההחלטה היתה יותר שלמה ורגועה. תקופת האירוסין היתה מאתגרת כמו לכולם אבל אחרי החתונה- זהו. איכשהוא זו החלטה פחות שכלית מלימודים או מקום מגורים וזה מגיע מבתוכו. אגב, אנחנו גם היינו צריכים להחליט לגבי הפסקת הריון. כביכול החלטה קשה מאד ואיכשהוא היא היתה לנו יחסית קלה, סוג של אינטואיציה טבעית- כמו בבחירת בעל. במקרה הנ"ל גם ההחלטה לא היתה רק בידינו (גם מסיבות הלכתיות) וזה באמת מאד הקל.
לגבי תפעול הבית- חששתי מזה קלות. בפועל זה באמת החלק היחסית "קל" בסיפור. זה לא שאני סופר טקטקנית אבל לא נורא אם זה לא 100% וגם העומס עולה בהדרגה וגם לרוב אפשר לשלוט ב"הדרגה" גם אם לא 100%.
לחשוב על העכשיו פחד הוא חי בעתיד וקצת בעבר אבל לא בהווה
אז אם ההצעה נשמעת תכנית טוב ובבירורים נשמע טוב ומה שמחפשת אז משתדלת להיות בקשר ולחשוב פחות איך אני אסתדר אם אני אתחתן בכללי , אלה האם טוב לי איתו? נעים לי? יש לנו כימיה טובה ? ורק בשלב יותר מאוחר אולי להעלות את זה אבל אני מאמינה שבשלב שזה יותר קרוב זה פחות באוויר (ולכן קצת פחות מפחיד)וגם זה כבר שלב שאפשר להעלות את הפחד בקשר ולרוב שנותנים לפחד קול בחוץ הוא ''נרגע''
יכול להיות... לא בטוחה שככ נכון לגביי אבל תודהשבותי
קשה לנו היום לחיות את 'עכשיו', ואנחנו עפים קדימה משווים עם העבר, נלחצים מהעתיד, ורק שוכחים להיות פה משהו שעוזר לי זה פשוט להתמקד. להיות כאן ועכשיו. המטרה עכשיו (למשל בתחילת קשר, כפי שתיארת) היא לא להבין איך תחיו אחרי החתונה. המטרה עכשיו..היא לראות אם עכשיו טוב לך. איך את מרגישה כאן ועכשיו. טוב לך? כיף לך? סביר לך? כאן ועכשיו בא לך ואת חושבת שנכון להמשיך להיות 'כאן' עוד פ'ם? אחלה אם לא, אז סבבה, לא מתאים. אבל אם כן- אז להזכיר לעצמנו בראש שאנחנו מתמקדים עכשיו במפגש אחד קדימה, ולא יותר. מנסיון, זה משהו שמאד עוזר לי להיות בתוך קשר ואז גם כשיש התלבטות, ולא בטוחים שמתאים- אז זה מאד מקל להמשיך ולנסות, בראש יחסית צלול- כי אין 'השלכות' הרות גורל לכך. את פשוט בוחרת להיות עוד פעם אחת 'כאן'
(כל הנכתב לעיל מנסיוני הדל בלבד, לא מתיימר לומר שזה נכון תמיד ולכולם)
1. לנהל אותו, לעשות עבודה רגשית עם עצמך (ביקשת לבד אז אני מתכוון למשהו שאפשר לבד) שאת מבינה מה את מרגישה בכל מיני מצבים, נותנת מקום לרגש ולא נלחמת בו, משתפת חברות שידעו להקשיב טוב וכדומה.
2. אמנם מכבדים את הפחד ולא נלחמים בו וכולי אבל בהחלטות השכל הוא זה שמחליט, רגשות כל הזמן זזים והשכל יותר יציב (כמובן השכל צריך לשמוע את מה שיש לרגש לומר אבל בסוף לקבל החלטה גם במצב שהרגשות לא מאה אחוז, והם אף פעם לא בדיוק כמו שאנחנו רוצים.)
3. ללכת צעד צעד. כלומר, בכל זמן תתעסקי במה שרלוונטי לאותו זמן: בירורים, דייט ראשון, תשובה, שני, תשובה, שלישי, תשובה, רביעי פלוס, מדי פעם מה מצבנו, ובסוף להגיע להחלטה של שניכם וכן הלאה.
כשמתעסקים כל פעם רק במה ששייך לאותו רגע זה הרבה יותר קל ומועיל. ואז הפחד שואל: אבל מה יהיה בעתיד? ועונים לו שכשיגיע העתיד נדון בו, עכשיו אנחנו בהווה.
עבר עריכה על ידי הנחש המקסים בתאריך ז' בשבט תש"פ 07:01
שקודם כל תתחילי לראות שהקשר מתקדם בפועל ולא ישר לקפוץ עם המחשבות קדימה.
וכשמגיעים לשאלות מן הסוג הזה פשוט לדעתי את צריכה להיות במצב נפשי מאוזן(לא מאוהבת מידי ולא לחוצה וכו') ולראות איך פותרים את השאלה.
לדוגמא:מה דורש ממני בכדי להתחתן?(נראה לי הדבר הכי בסיסי) כשאת עונה על זה מאמין שהמון דברים אחרים יפתרו לך. (את יודעת לאן את הולכת ומה בכלל זה דורש מימך)
ואם עדיין נשאר לך סוג של לחץ לשאול מה דורש ממך בעיניין הזה? לאט לאט האסיפת מידע מחברים קרובים ומשפחה יורידו לך את הלחץ לקרקע ובאמת תראי שלאט לאט הפחד והלחץ הזה לא באמת כמו שאת מתארת.
את פשוט מקסימה באיך שאת ככה מניחה את זה על השולחןיודו ל-ה' חסדו
פחד הוא טבעי והגיוני בכל קפיצה שעושים בחיים.
את מכירה את התחושה הזו לפני שינויים אחרים והחלטות אחרות בחייך?
הלא נודע תמיד מפחיד.
וחתונה היא צעידה אל הלא נודע .
בתוך הפחד, כדאי למקד מה בדיוק יש בפחד הזה,
עצם השינוי, לעזוב את בית ההורים, להתחיל חיים עם גבר, קשר גופני, הפרידה מהשיער היפה שלך, ההתנהלות והאחריות הכלכלית? כניסה לעולם המבוגרים? משהו אחר?
כשממקדים את הפחד, הוא מקבל פרופרוציות.
וכשהפחד הוא אחד הקולות הפנימיים שלך, קול נוכח,
אבל את נפגשת וזורמת ובטוב, זה בסדר.
תוכלי לעבוד איתו בדרכים שטובות לך,
או בדרכים שבעבר סייעו לך.
אבל אם הפחד משתק, גורם לך להתנהג בצורה לא טבעית,
מבריח את הבחורים, משבש את הטבעיות של הדייטים -
אז תיפתחי לעזרה כלשהיא (למרות התנגדות הנחרצת שלך)
הרבה הצלחה שבותי!
ממש תודה! אין לי שום התנגדות נחרצת פשוט רציתי לשמוע עצותשבותיאחרונה
לבנות: אתן חייבות להפנים כל הזמן בתודעה שגבר מרגיש משיכה הכי גדולה כשמתאפשר לו לתת לך ואת מקבלת. וזה בהכל. יכול להיות דבר הכי בנאלי שיש. לרמה של לפתוח לך את התפוז או למלאות לך את הקפה. בייחוד אבל כשהוא מזמין או מכין לך משהו לאכול (כמו כן בנים בדיוק מאותה סיבה אין מצב בעולם שאתה מתחלק איתה בהוצאות על הארוחה) אז חזרה אליכן, כל פעם שהוא שואל ממך משהו
תתרגמי את זה בראש שלך ל"אני רוצה להתחבר אליך יותר תני לי את האפשרות לתת לך ותקבלי" להוציא מהראש את ה "לא לא תודה זה בסדר יש לי כבר או אני לא רעבה אכלתי" תסכימי לקבל!
מעשה שהיה כך היה (אתמול) בזולה של הרב יעקב כשנכנסתי מישהי נתנה לי חיוך חמוד אז התלבטתי לרגע ואז החלטתי לשבת לידה. היה החלפת מבטים וחיוכים ושנינו הסמקנו וכל הבררר ואזזז שלפתי את הנשק הסודי (חטיף אנרג'י) ובאלגנטיות חמודה קירבתי אותו אליה בלי לומר מילה (עם חיוך שובה נפש) והיא הסמיקה אבל סירבה!! בדיוק באותו רגע משו באנרגיה שהייתה בינינו נפל ובייחוד לי. החטיף היה סתם מבחן בישביל הכימיה קיצר הבנתן
לבנים: כשאתם בקשר ראשוני מול מישהי אתם חייבים לשדר ביטחון. ולגרום לה להרגיש שאתה הפרס ולא הפוך.
כי בוא, תכלס מכל האפשרויות שיש לך כרגע מצאת לנכון לתת לה את הצ'אנס, אתה זה שבוחר עם מי להיות. לא בקטע מתנשא של אגו או גאווה. פשוט כי ככה זה. גם אם לך באמת הרבה קשרים עם בנות תשדר את ההרגשה שאתה יכול להיות כזה אם אתה רק מחליט. בחורה אוטומטית מרגישה אם אתה חושב שהיא מעליך ואז זה מוריד לה מאד, או אם אתה מעליה. שוב, לא בקטע שוביניסטי עפעלעצמו אנאערף. פשוט גבר צריך להיות המוביל,זה שקובע זה שמחליט ובחורה חייבת להרגיש את זה.
דבר שני כשאתה מדבר איתה אל תחשוב על מה אם ייגמרו הנושאים לשיחה וכל הפחדים האלה. אם ייגמרו אז שייגמרו . לא סוף העולם אם תהיו בשקט גם. הנקודה שלי היא שאתה לא צריך לדאוג לגבי מה תאמר בדיוק כמו שאין לך את הדאגה הזאת עם חבר טובשך. תגיד את מה שעולה לך לראש (בגבול הטעם הטוב כן? ) ומשם דברים זורמים או שלא וגם זה בסדר
כי זה לא התאים לי מבחינת התזונה שלי. (כמובן שזה יכול להיות בגלל צורך רפואי\דיאטה\כשרות ועוד).
היו פעמים שהסכמתי.
גם לגבי התשלום, במיוחד כשיש קטע כזה שיש מישהי שמתפרנסת מיגיע כפיה, ויוצאת עם ביניש שלא מתפרנס, לי זה הרגיש סוג של כבשת הרש לצפות שהוא ישלם. כמובן שזה פתח לדיון הרבה יותר רחב, מה ראוי ונכון לעשות.
ממני -
שהתחתנתי עם מישהו שסירבתי לכיבוד שהוא הביא שוב ושוב (עד שהוא שאל מה הסיבה, והבין, ולמד מה אפשר לעשות עם זה), וגם שילמה על דברים.
אף בחורה לא חייבת לקבל שום דבר מאף בחור (ולהפך)חושבת בקופסא
ביטחון עצמי זה נפלא, אבל אם הוא עובד לך בתנאי שהבחורה פועלת בדיוק לפי התסריט המדומיין שלך ושניכם משחקים את עצמכם לפי תפקידי ה"משפיע- מקבלת" בלי להיות עצמכם, אין פה באמת קשר, וזה לא באמת ביטחון עצמי.
ויש הבדל בין בחור ובחורה שהסכימו להיות בדייט ושניהם רוצים לבנות קשר, לבין בחורה רנדומלית שפגשת באיזו זולה, שאולי- תקשיב רק לרגע- היא באמת הייתה לא מעוניינת בך, וזה לא שהיא נכשלה לעמוד בתסריט?
בחורה היא לא פרס שנועד להיראות יפה ולקבל בפאסיביות, וגבר הוא לא כספומט או הנדימן מהנהן.
תייחסו לצד השני כמו בן אדם, ולא כמו איזו מכונה שאפשר ללחוץ על הכפתור הנכון והיא תוציא בהכרח את התגובה הרצויה.
מוזר מעט, מההודעה שלך נראה כאילו כל אחד מתאים לכל אחת. אם הוא לא התאים לך, ודאי שיכול להתאים לבחורה אחרת, בין אם הוא מציאה שגדולה עלייך, בין אם הוא מציאה קטנה.
יש כאן אנשים שמתמודדים עם אכילת לב? יעני יצאתם עם מישהי/ו תקופה ואחרי כמה זמן אתם אוכלים את הלב על טעויות שעשיתים דברים שלא אמרתם וכו'? איך אתם מתמודדים עם זה?
אני לדוגמא יצאתי עם מישהי ואני כל כך אוכל את הלב על זה שהיו דברים שהיה צריך להגיד שלא אמרתי לדוגמא בדייט האחרון שלנו שבאמת הייתי מאוהב בה עד השמיים שיחקנו משחק כרטיסיות והיה שאלה אם היית יכול לעשות דבר משהו ולא לדפוק חשבון (משהו בסגנון) מה היית עושה? ואני כל כך רציתי להגיד לה הייתי אומר לך שאני אוהב אותך, והיא באמת הבחורה הכי טובה שיצאתי איתה בזכותה השתניתי הפכתי להיות בחור אחר אחרי הפרידה פתאום מצאתי המון חסרונות שיש בי שקשורים בהכרח לזוגיות בטחון עצמי וכו' ובזכותה פשוט השתניתי הפכתי להיות בחור אחר לגמרי (גם יותר הרזיתי ושניתי הרבה דברים בחיצוניות שלי) האמת שניסתי להגיד לה את זה לפני כמה חודשים ולהחיות את הקשר אבל היא חשבה שזה לא מתאים ווואלה מאז אני פשוט אוכל את הלב שלי איך להתמודד עם זה?
כלומר זה שאתה השתפרת ונהיית גבר יותר טוב זה לא כדי לחזור אליה על 4 ולהיות סמרטוט שלה כדי שתרצה אותך.
(שזה בערך מה שעשית עכשיו)
אתה צריך להיות טוב ולהיות עם ביטחון עצמי ולהתמקד בטוב שבעצמך. להיות מגנט למשהו יותר טוב מאשר קשר שאתה מתגעגע אליו אבל בגדול היית שם במקום שבו אתה "צריך להוכיח את עצמך" ואתה "לא מספיק טוב" בעיניה. אתה לא שם לב לזה אבל אני כן וזה רע. רע ממש.
יש אנשים שהם מגיעים לחיים שלנו בשביל ליצור בהם מהפך- כאלה שממש ברור שזה לטובה מה שהם העבירו.
וכאלה שרק חכמת הבדיעבד מגלה את הטוב שיצא משם.
בסיטואציה כזאת אם מרגישים שיש משהו פתוח, אני חושבת שצריך לסגור את זה מול הבן אדם- במידה ויש אפשרות לחזור ובאמת יש בזה תועלת כלשהי ולא רק תחושה פנימית של הרגל ורצון לחזור לשם כי המוח מתנה את זה בתור 'הכי טוב'.
במידה וזיהית שזה המוח שחושב שרק שם נמצא טוב, הייתי ממליצה לבדוק מול עצמך איך אתה יכול להשתחרר מזה.
לי אישית הדבר שעזר זה שהבחור התחתן, ה' עשה איתי חסד.
זה הופך אותו לפחות משמעותי בסיפור שלי?
התשובה היא: לא.
אבל מה זה כן עושה?
זה לא הופך אותו לסיפור!
החיים שלנו לא מתחילים ומסתובבים סביב קשר של אדם ששינה בנו כ"כ הרבה, שוב כותבת מהמקום שלי.. אבל ככה אני הרגשתי בפרספקטיבה של כמה שנים.
שבאיזשהו מקום כל דבר טוב שיש בי תליתי בצד השני כי הוא "גילה לי".
וזה לא בריא, כי אם יש חלישות הדעת- הבריחה הראשונה של התת מודע תהיה להיזכר בו, כי רק איתו הרגשתי x,y,z
כתבת שניסית,
אז זה הזמן לשחרר ולבנות ביטחון ואהבה עצמית שלא תלויה בה (סליחה שזה חריף)- כותבת מה שראיתי בחוש על עצמי ועל הקרובים אליי.
מעניין כיצד זיכרונות העבר מתהפכים ומשתנים כאשר נקודת המבט שלנו משתנה, בין אם בעקבות מבט מבחוץ ובין אם בעקבות שינוי פנימי.
דאגה לבן זוג יכולה להפוך בדיעבד לשתלטנות, רצון להיות שותף בחייו עלול להתפרש כתלותיות, והתעקשות שנראתה בעבר כביטוי לאכפתיות יכולה להפוך לסימן של חוסר כבוד. לפעמים מספיק שינוי אחד בנקודת המבט כדי שזיכרונות שלמים יקבלו משמעות שונה לחלוטין.
אפשר לראות זאת אצל זוגות שנפרדים עם מעט מרירות. אדם שבעבר היו יכולים להישבע שהוא קרוב למושלם הופך פתאום, בעיניהם, לאדם שתלטן, רעיל ומגעיל. כאילו כל אותן שנים נצבעו מחדש בצבע אחד.
המבט שלנו והמסקנות שאנחנו מסיקים בהווה משפיעים באופן דרמטי על האופן שבו אנחנו זוכרים את העבר.
יש לכך שני היבטים מעניינים: זיכרון סלקטיבי וריפריימינג.
זיכרון סלקטיבי הוא הנטייה שלנו לזכור פרטים מסוימים ולשכוח אחרים. אנחנו עשויים לזכור היטב את הרגעים שבהם נפגענו, אך לשכוח את הפעמים שבהן אותו אדם היה שם בשבילנו. לחלופין, אנחנו עשויים לזכור דווקא את הרגעים הטובים ולהדחיק את הקשיים.
ריפריימינג, לעומת זאת, הוא שינוי המסגרת הפרשנית שדרכה אנחנו מסתכלים על אירוע. לא בהכרח שכחנו משהו או שינינו את פרטי הזיכרון, אלא שהמשמעות שאנחנו מעניקים לו השתנתה. אותה שיחת טלפון שבעבר נתפסה כדאגה יכולה להיתפס היום כניסיון לשלוט, ואותה בקשה לקרבה יכולה להיראות כתלותיות.
במובן מסוים, בכל פעם שאנחנו נזכרים במשהו אנחנו קוראים מחדש ספר שכבר קראנו. העלילה נשארת לכאורה זהה, אבל אנחנו כבר אנשים אחרים, עם ניסיון, רגשות ותפיסות שונות. לכן גם הסיפור שאנחנו מספרים לעצמנו על העבר משתנה.
כמובן, ייתכן שנקודת המבט החדשה היא דווקא הנכונה. אולי האדם באמת היה שתלטן ורעיל, ואולי רק לאחר שהתרחקנו הצלחנו לזהות דברים שלא ראינו קודם. אבל אני חושב שלפני שמפילים על אדם, על קשר או על עצמנו פצצה, כדאי לעצור ולנסות להיזכר כיצד ראינו את הדברים בזמן אמת. לא כדי להעדיף את הפרשנות הישנה, אלא כדי לבחון אם הפרשנות החדשה שלנו אכן מוצדקת.
יכול להיות שאותו אדם באמת רק דאג, והוא כלל לא יבין מאיפה הגיעה פתאום המסקנה שהוא רעיל. כמובן, ייתכן שהוא אכן התנהג בצורה פוגענית, ואולי הפרידה הייתה הכרחית. אין כאן ניסיון להצדיק התנהגות רעה או לשמר קשרים שאינם טובים לנו, אלא ניסיון להבחין בין המציאות לבין הפרשנות שאנחנו מעניקים לה.
יש לכך גם השלכות על האדם שמקבל את ההאשמה. כאשר מאשימים אדם ברעילות, במיוחד אדם עם ביטחון עצמי נמוך או פחד מפגיעה באחרים, ההאשמה עלולה להפוך לחלק מהתפיסה העצמית שלו. הוא עלול להתחיל להאמין שהוא אכן אדם רעיל, לשחזר את הזיכרונות שלו בהתאם למסקנה הזאת ולראות גם את המעשים הטובים שלו בעבר באור שלילי.
כך הוא עלול לקחת איתו לקשרים עתידיים תחושת אשמה שאינה בהכרח מוצדקת, לחשוש מכל ביטוי של דאגה או קרבה, ואפילו לפגוע ביכולת שלו לנהל קשרים בריאים.
בסופו של דבר, אני חושב שצריך לזכור שהיכולת שלנו לפרש מחדש את העבר אינה הופכת כל פרשנות חדשה לאמת. לפעמים אנחנו מגלים דברים שלא ראינו, ולפעמים אנחנו פשוט מסתכלים על אותם דברים דרך משקפיים אחרות.
כדאי להיזהר מלהפוך את האדם שהיינו, את האדם שמולנו ואת הקשר שהיה לנו לדמויות חד-ממדיות רק מפני שכיום אנחנו רואים אותם אחרת.
סתם שאלות יבשות על הכרטיס של הצד השני ? איך אפשר להפוך את זה לזורם ? איך שהוא הייתי חושב שאקטואליה, דברים שקורים בעולם ואצלנו זו נקודת פתיחה טובה. אבל בדרך כלל הצד השני (מהנסיונות שלי) לא יודע להחזיר את הכדור כשהשיחה הולכת לשם. לשאול על תחביבים וכו' זה גם כן משהו נורא יבש בדרך כלל.. אלא אם כן יש לצד השני משהו מעניין, אבל זה לא המצב בדרך כלל
וגם כאן - לא לקבוע עובדה - ניפגש ביום X במקום Y. לקבוע מתוך דו שיח -
לשאול על ההעדפות של הצד השני.
על מה לא הייתי מדברת -
שאלות יבשות על הכרטיס של הצד השני.
אקטואליה.
דברים שקורים בעולם.
למה?
בהנחה שהצד השני קרא את הכרטיס שלי, מה הקטע לחזור על הדברים?
מה שכן אפשר לעשות, זה להתעניין בפרט מסוים -
ממש מסקרן, איך נכנסת לתחביב X?
שאלה כזו מביעה שזה לא משהו יבש, זה באמת מעניין אותך איזשהו פרט שתפס לך את העין, ונותן לה מקום לבטא את האישיות המיוחדת שלה.
אתה אומר שאין שום דבר מעניין בכרטיס??
בטוח יש שם משהו. אנשים חדשים מגיעים ממקומות שונים, עם תפיסות שונות, בחירות מעניינות שהם עשו בחיים שלהם.
אני חושבת שנכון להגיע לקשר מתוך סקרנות ורצון להכיר את מי שעומד מולך.
אתה גם יכול לעשות משהו כזה - לא יודע מה בדיוק את יודעת עליי, אבל יש אולי משהו שתרצי לדעת עליי לפני שניפגש?
אקטואליה ודברים שקורים - זה לא המקום בעיני - תחילה של קשר זוגי צריכה לעסוק בכם. לכן השאלות המתאימות יותר בסגנון של - איך עבר עלייך היום? יש משהו שאני יכול להביא לדייט כדי לשמח אותך?
משהו שמראה התעניינות ספציפית בעולם שלה, לא משהו כללי על תוצאות הבחירות או משהו כזה.
בעיני, אם שניכם ראיתם פרטים אחד של השני וגם ביררתם אחד על השני - פרטי ההיכרות של התחביבים ורקע לא כאלה משמעותיים.
הייתי בעיקר שואל שאלות שנוגעות ל"איך עבר עליך היום?" בהכי פשוט ואנושי. נגיד מספרת חוויה אז אני מקשיב שואל ומתמקד בחוויה. לא מה זה אומר בתור דייט אלא ליצור אווירה נוחה ונעימה. וכן הייתי גם משתף קצת איך עבר לי היום ולזרום בהתאם לכמה שהיא מתעניינת וכמה מתחשק לי לספר.
ועוד שאלה שאפשר לשאול זה "איפה אתה בחיים כיום?" נגיד אם היא סטודנטית, איך הולך לך בלימודים וכן על זה הדרך. הרבה פעמים השאלות הללו מתחברות.
דווקא באיזור דייט 3 ומעלה שטיפה יותר מכיר ונותנים אמון זה בזו אז יותר מרגיש לי טבעי לשאול שאלות אישיות בהדרגה.
אני יודע שיש הרבה כאלה שלא עושים כמו שכתבתי וזה בסדר גמור כל אחד מה שטוב ונעים לו
וגם לא צריך להאריך מידי, קצת לשאול שאלות בסגנון ש @advfb כתב ואז כשהאוירה קצת יותר נינוחה לעבור לתאם פגישה, אפשר גם להגיד משהו כמו "טוב... אז אני אשמח שנדבר יותר/שנכיר יותר... מתי מתאים לך..."