ימינה כגלגל חמישי בעגלהאיתן גיל

ימין ישראלי נתפס בהחלת ריבונות ביהודה ושומרון, ושלילת מדינה פלשתינית. תכנית טראמפ מכירה בחוקיות ההתיישבות ביהודה ושומרון אך לצד זה אינה מוותרת על מדינה פלשתינית על כל השאר. מסתבר שזה הכי טוב שאפשר להשיג מהאמריקאים אפילו אליבא דימינה שממלאת את פיה במים. נותרה פתוחה השאלה מתי תוחל ריבונות דה יורה, לפני הבחירות או אחריהן.

לאמריקאים שניזונים מסקרים כמונו נהיר שסיכויי השמאל להרכיב את הממשלה הבאה בישראל גבוהים יותר מסיכויי הימין. מכאן דרישתם להמתין עוד חודש וחצי. כחול לבן מציעה מיוזמה להוציא 90 אלף מתיישבים מיהודה ושומרון, וזה אומר סיכול 15 מובלעות שיוקפו באוכלוסיה פלשתינית עויינת.

ממצאי הסקרים מצביעים על שתי מגמות ברורות. האחת- אף אחד לא מנבא 61 מנדטים למי מהגושים, והשניה- אין יתרון מספרי לליכוד מול כחול לבן, להוציא פייק סקר אחד של פילבר.

ככל שהסקרים קולעים לתוצאות אמת צפויה לנו ממשלת גנץ משותפת, או בחירות חוזרות, או ממשלת אחדות. בכל אחד מהתרחישים האלה ימינה תשאר מחוץ למשחק. במקרה הטוב תקום ממשלת רוטציה בין שתי הגדולות כאשר הגדולה יותר תהיה ראשונה ברוטציה, וזו שמקדמת או בולמת את תכנית המאה.

לו היתה לנו תעודת ביטוח שלימין יהיו 61 מנדטים וצפונה, כי אז באמת לא משנה איך הם יחולקו בתוך הגוש, והלואי שעשרים מתוכם יהיו של ימינה, אבל זה לא ריאלי. לכן ככל ששלושה מנדטים ינדדו מימינה לליכוד סביר שהליכוד יהיה ראשון ברוטציה, ושולט ביישום תכנית טראמפ ככל שתהיה בה גמישות.

וכן- ימינה צריכה להתנדב להיות כבש לעולה כדי להציל את ארץ ישראל.    

ימינה תעלה ככבש לעולה מול התוכנית אבלסודית
האם יכול הליכוד לשפר את המפה? מצב המובלעות מדאיג מאד.
גנץ היה רמטכל כושל אבל זה לא אומר שההערכה שלו לגבי המובלעות שגויה לגמרי.
האם הליכוד באמת לא יכול להחיל ריבונות לפני הבחירות? זה לא טוב.
אביחי בוארון היום בכיפה:סודית
"נוכח כל אלו נדרשת ממשלת ישראל להקפיד על שלשה דברים: א. לא להביע שום הסכמה להקמת מדינה פלסטינית; ב. לצמצם את שתי הפעימות של החלת הריבונות לפעימה אחת שתקרה לפני הבחירות – אם זה יקרה בשתי פעימות כשהפעימה השנייה מתוכננת לאחרי הבחירות – סביר להניח שהפעימה השניה לא תקרה. ג. החלטת הממשלה על הסיפוח בתחילת שבוע הבא, חייבת להכיל שטחים עוטפים סביב כל ישובי יו"ש. שטחים שיהוו רצועת בטחון ואופק התפתחותי לישובים אלו. ובאתה נשימה – על הממשלה להחליט שלחמישה עשר הישובים שבמובלעות ולצירים המובילים אליהם יצורפו שטחים שמכניסים את המובלעות הללו לרצף טריטוריאלי אחד עם כל הישובים הישראליים בהר."

שנתניהו יתחייב על זה אם רוצה את הקול שלי.
ההפך הוא הנכון (אבל אני מבין שהמשתה התחיל)הסטורי
1. אני מבין שהמשתה התחיל, כרגיל, במקום לנסות למשוך קולות מכחול לבן או ליברמן שעבר גוש - נתניהו ואנשיו מנסים לחפש את הקולות אצל מי שנאמן להם.

2. איני יודע איפה ראית שתיקה, בצלאל בהחלט דיבר. פשוט וברור שבתכנית כצורתה אסור לתמוך. האפשרות לתמוך בחלקים ממנה, היא רק אם, כמו שיריב לוין ואחרים טענו - הריבונות עכשיו וההתקדמות תלויה בתנאים שלעולם לא יתקיימו. חשוב מאוד, שיהיה מי שעומד על המשמר ומונע הקמת מדינת אוייב בלב הארץ. ברור שהליכוד ונתניהו, בלי שמירה מימין - לא נאמנים להיות העומדים על המשמר.

3. טענת המפלגה הגדולה - הוכחה שוב ושוב כטענת סרק, זה לא שינה בסבב א', לא שינה בסבב ב' ולא ישנה גם בסבב ג'. דווקא תוכנית טראמפ, היא ההזדמנות לפרק את הפייק מפלגה - כחול לבן. שנתניהו יתכבד ויביא את החלת הריבונות כבר בשבוע הקרוב לכנסת. יפה מאוד יתברר, שעם כל הכבוד לדבק של 'רק לא ביבי', יעל גרמן וצבי האווזר לא באמת יכולים לשבת באותה מפלגה. גם אם כבר מאוחר מידי להם להתפרק - זה וודאי יפגע בכחול לבן.

4. ומלבד כל זאת - מוכרחים מפלגה שתייצג בכנסת ובממשלה את מוסדות הציונות הדתית. (תשאל את נתניהו, שרוב אנשי אמונו בעבר ובהווה, התחנכו במוסדות הללו)
הכל נכון הפחד הוא שאם כחול לבן המפלגה הגדולהסודית
הם יקימו ממשלה עם חלק מהליכוד ליברמן והשמאל וזו תהיה כביכול ממשלת אחדות שמייצגת את כל העם חוץ ממי שהיא מסכנת..
החרדים ילכו עם מי שיקים ממשלה ויסתפקו בכל פירור שיקבלו.
אבל אני לא מסוגלת להצביע לנתניהו עם 15 המובלעות שהוא יצר. עדיף כבר ***חילופי שטחים ואוכלוסיה***.
שיזיזו את ה"גבול" מזרחה ודי.
כזו דרך מתפתלת הררית צרה וארוכה - אני לא מבינה מה נתניהו חשב לעצמו.
איך אפשר להבטיח את הביטחון של הישובים גם בלי מדינה פלסטינית?
הם מתפרעים כבר מעכשיו.
זה לא תלוי במפלגה הגדולההסטורי
אם כחול לבן, היו מצליחים למשוך מהליכוד - הם כבר היו מקימים ממשלה, אותו דבר היה עם הליכוד היה מושך מכחול לבן. אין בשיטה החוקית הנוהגת במדינת ישראל שום משמעות למפלגה הגדולה. יש משמעות למי שמצליח להשיג רוב. אם הליכוד יתחזק, על חשבון ימינה - יהיו יותר קולות שמאל, או לפחות ימין לא אמין. כדאי לזכור מה קרה בפעם האחרונה שהליכוד היה חזק...

לגופו של עניין, אם נתניהו הוא ימין, שיביא לפני הבחירות את הריבונות ומלבד שזה הצעד הנכון (כבר מזמן) זה גם יראה לציבור, עד כמה מעבר ל'רק לא ביבי' אין שום קיום לכחול לבן.

ולגבי המתפרעים, לא יודע על סמך מה את טוענת את זה - אני נסעתי בימים האחרונים בכבישי בנימין, שומרון ובקעה, כל יום - לא ראיתי התפרעויות חריגות. נראה שההיסטריה היא בעיקר בכלי תשקורת מסויימים.
1. הוגש כתב אישום. אם לא יצליח להרכיב ממשלהסודית
חלק מהליכוד יערוק. סער וחבריו שאתם מעריצים כל כך.
2. הטרור הערבי: לוחם מג"ב נפגע מסלע באזור רמאללה ופונה לביה"ח. 8 ערבים נעצרו בחשד לפיגועי אבנים
ליעם גולן 30/01/2020 18:48
3. צה"ל תקף בבית חנין
4. טוב לדעת ששקט בבנימין
5.הריבונות תגיע סמוך מאד לבחירות.
חכי להכרזת הריבונות. ולמפה המדוייקתצדק משמים נשקף
לדעתי כל המפות מוכנות מזמן, מעכבים את זה עד לבחירות. חכי למפה האמיתית.
אף אחד לא מתכוון לתת להם מדינה.
יש מאמץ משותף של ארה"ב רוסיה וישראל נגד איראן (בעלות הברית נגד..) והם רוצים את נתניהו ולא את גנץ הטירון כשהצנטריפוגות מגבירות את מהירותן.
גם אני רוצה את נתניהו ולא את גנץסודית
אז תצטרכי להצביע לו בעצמך. כמו שאת רואה- כאן לא יקבל קולותצדק משמים נשקף

חוץ מאיתן גיל

וממניסודית

נתניהו הוא היחיד שביא לכאן ריבונות.

מגנץ אני מודאגת.

סילמן לא ראויה לקול שלי.

בבקשהסי שארפ

אהוב ליבך יביא לממשלה את ההסכם במלואו, כלומר יאשר בממשלה הקמת מדינה פלסטינית על 70% מיו"ש+ מסירת שטחים בנגב למחבלים.

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/426059

הערבים מתנגדים למתווה המוצע. זה הזמן להחיל ריבונותסודית

בפעם האלף: יצליח להרכיב ממשלה - תלוי ברוב בכנסת לא במפלגה הגהסטורי
1. בכל מקרה איני יודע מי זה 'אתם', אבל מי שרצה יכל לפרוש גם בסבב ב', הספיקו שניים בשביל שתקום ממשלה - זה לא קרה.
2. אירועים כאלו קרו כל הזמן, בלי קשר לשום תכנית. צריך מאוד להיזהר מהמסגור של התשקורת.
3. כנ"ל.
5. אני מקווה, החשש הגדול הוא שנתניהו, כהרגלו, ישאיר את הכל כהבטחות באוויר ואז גם לפני הבחירות הבאות יהיה לו מה להבטיח וכל מיני @איתן גילים למיניהם, יקנו את ההבטחות הממוחזרות וירוצו להצביע לו...
הטיעונים שלך נסמכים על שתי הנחות כוזבותאיתן גיל

הראשונה- לימין יש גוש חוסם של 61 ח"כים, וממילא לא משנה איך יהיה המבנה הפנימי של הגוש, או כמה מתוכם הביאה ימינה.

השניה- בנט לא יחבור לכחול לבן.

לענייננו, אין אף סקר שמנבא לימין 61 מנדטים, ולכן האופציות העתידיות שיהיו על השולחן הן ממשלת רוטציה או בחירות מועד ד'. ההימור שלי הוא ממשלת רוטציה במתווה יצירתי כזה או אחר. הגיוני בעיני שהמפלגה הגדולה ביותר תהיה ראשונה להרכיב ממשלה, והדומיננטית ביחס לתכנית טראמפ. כחול לבן אם תהיה ראשונה, בלחץ טיבי וחבריו תשאף למרוח את הזמן עד נובמבר, ולייחל לחילופי ממשל בארה"ב, שיחזיר לשיח הפוליטי את גבולות 67. 

בתרחיש של ממשלת רוטציה בנט ישאר בחוץ בין אם יתפצל שוב מימינה ובין אם לאו. כל טירון פוליטי מבין את זה, ולא בכדי רמזו בנט שקד וכהנא כל אחד בתורו על העדפתם המסתמנת. יתרון שני מנדטים לכחול לבן בתוצאה סופית, וימינה כלשון מאזניים, יקיצו את הקץ על ממשלה שלא נסמכת על כידוני המשותפת.

כרגיל, לא נכון ולא קשור למה שכתבתיהסטורי
יש לי שלוש הנחות שממש אינן אלו שדחפת לי:

א. כמה דמגוגיה שתפעילו וכמה שתגידו את זה שוב ושוב - במצב החוקי במדינת ישראל היום, אין שום משמעות למפלגה הגדולה, יש משמעות למי מצליח להגיע לסיכומים והסכמים עם כמה שיותר ח"כים.

ב. עד שאתה לא סומך על בנט שלא יחבור לכחול-לבן, אני לא סומך על נתניהו, שהיה מוכן לתת להם הכל תמורת חמישה חודשי חסינות. אין שום עניין שממשלת שמאל תהיה בשותפות הליכוד. במידה רבה, ממשלה בשותפות הליכוד, שאינה תלויה בשותפות הדתיות והלאומיות מימין, זה חמור יותר ממשלת שמאל כשהליכוד באפוזיציה - שאז גם הנסיון של הליכוד, שבוודאי עדיף על כחול-לבן יהיה מגוייס שמאלה וגם אפילו אופוזיציה משמעותית לא תהיה למהלכי ההרס של הממשלה (אנחנו זוכרים איך הסתיימה הפעם האחרונה שהליכוד היה חזק מידי!).

ג. יש עוד סוגיות על סדר היום מלבד תכנית המאה, רק ח"כים שמחוייבים לסדר יום תורני לאומי, יטפלו בהן כראוי.
אין שום משמעות למפלגה הגדולה אם יש לך 61 ח"כים שתומכים בך.איתן גיל

וזה מה שקרה לגנץ בסיבוב הקודם עם מפלגה הכי גדולה אבל בלי 61 ח"כים שתומכים בו. אם לא היה מתעקש על קואליציה בלי נתניהו, התואר ראש ממשלה היה צמוד היום לשמו הפרטי. ביחס לבנט אני חשדן ולא הייתי קונה ממנו מכונית משומשת.

תמשיך מכאן.

אין שום משמעות כך וכךהסטורי
אם היו מגיעים לסיכום כזה או אחר - לא היתה משמעות למפלגה הגדולה, אלא לסיכום שהיו מגיעים אליו. כשלא הגיעו לסיכום - גם לא היתה שום משמעות למפלגה הגדולה.

לגבי בנט, אתה מתעקש להתווכח איתי, על מה שלא התווכחתי. האמת שאיני יודע למי בנט יצטרף או לא יצטרף - אבל מצחיק שאת חושד בו ולא בנתניהו. עד היום בנט הוכיח הרבה יותר נאמנות מנתניהו, שתמיד רץ לממשלות עם השמאל, גם כשיכל להקים ממשלות ימין מובהקות ורק בלית ברירה 'נזכר' בשותפיו מהימין.
אני מציע תרחיש שאינו מופרךאיתן גיל

הליכוד 33

ימינה  8

ש"ס 9

יהדות 7

ס"ה 57 מנדטים לימין

גנץ 35

עבודה מרץ 8

משותפת 13 

ליברמן 7

ס"ה 63 לשמאל כולל ליברמן.

שוב הימין לא יכול להרכיב ממשלה. בנט מגיב במהירות ומצטרף לגנץ ומשלים לו 58 מנדטים מול 49 שנשארו לימין. תוסיף לרשימה את סער עם עוד שניים מחבריו והנה לך 61 ח"כים.   

מנגד בתרחיש 5 לבנט ו- 36 לליכוד. עריקתו לגנץ תניב 55 מנדטים בלבד, וסער רחוק מלהשלים את החסר. תמיכת המשותפת נתונה למראית עין בלבד ולא שבאמת היא תתמוך אפילו בהמנעות.

לימינה אין 8.סודית
אני גם מציע תרחיש שאינו מופרך...הסטורי
תוצאות בדיוק כמו בבחירות הקודמות, בהבדל אחד - כחול לבן מוכנים לתת לנתניהו חמישה חודשי חסינות...
או שני מנדטים שזזים מגוש הימין לגוש השמאל.אריאל יוסף

ומאפשרים לגנץ להקים ממשלה עם ליברמן והעבודה-מרצ בהיעדרות הערבים מהמליאה.

צודק, רק רציתי להדגיש את האבסורד בדברי איתן גילהסטורי
שכל כך חושש מזה שמישהו יערוק לנתניהו ויחבור לגנץ ויפריע לנתניהו עצמו לעשות זאת...

פשוט שכדאי לליכוד לחפש לגדול על חשבון המרכז ולהניח לימינה. זה רווח כפול.
נראה שזה מה שהוא עושה.אריאל יוסף

יש מימד מסוים של שבירה שמאלה בהצגת תוכנית שכוללת מדינה פלשתינית ערב בחירות.

ימינה בקלות עוקפת אותו מימין כרגע.

המשותפת לא תתן לו לישם את ההסכם. ואין לו אומץ לסרב לטראמפסודית

המשותפת לא תוכל לאפשר הקמת ממשלת שמאל שתביא את תוכנית המאה לכנסת.

יצטרכו להקים ממשלת אחדות ולכן הם כה נחפזו להגיש את כתב האישום.

אני חושבת שלגנץ ולאדלשטיין יש הסכם (המפלגה הגדולה ראשונה ברוטציה).

ימינה תוכל להצטרף ולזכות בכמה פירורים תקציבית ואולי גם קצת קצת להשפיע על המפה.

המשותפת לא תידרש לכך בכלל.אריאל יוסף

לא יביאו את תוכנית המאה, אלא רק החלטה להכיר במדינה פלשתינית (עם או בלי תנאים כאלה ואחרים).

אם נתניהו יכול להביא רק את הסיפוח, הם יכולים להביא רק את ההכרה.

המשותפת תתן יד בכל מקרה לכל דבר שיוריד את נתניהו מהשלטון.

את לא יודעת מי ישב בבית הלבן בעוד שנה.

גם בממשלת אחדות את לא יודעת מי יעמוד בראשות הליכוד.

את חושבת שלגנץ יש הסכם עם מישהו שלא ברור בכלל שיהיה רלוונטי.

בכל תרחיש צריך שימינה תהיה חזקה.

אני מתלבטת.סודית
ממשלת שמאל היא אסון.
אבל איך ימינה תמנע? היא רק יכולה ללכת לאופוזיציה.
חלק מהליכוד וחלק מכחול לבן מוכנים לשבת יחד. טראמפ ילחץ וזה מה שיקרה.
מה תעשה ימינה אז?

לא החלטתי סופית להצביע לנתניהו.

אני עוקבת בדאגה אחרי התוכנית שהולכת ומטשטשת והליגה הערבית מתחילה להרים את הראש.
תהיה בטוח שאצביע לסיכול ממשלת שמאל - אבל איך?!
איך הליכוד ימנע ממשלת שמאל? יצטרף אליה?אריאל יוסף

לא בטוח שיש אפשרות להצביע לסיכול ממשלת שמאל.

יכול להיות שהיא תקום. ימינה לא תהיה חלק ממנה. הליכוד כן.

אם את לא רוצה שתקום, את צריכה שלימינה יהיה כמה שיותר ולליכוד כמה שפחות.

קול לימינה הוא קול נגד ממשלת שמאל. קול לליכוד הוא קול לממשלת אחדות.

ממשלת אחדות היא הרע במיעוטוסודית
מבחינתי כמצביעה הסיפוח חייב להיות לפני הבחירותסודית
לא בטוחהסטורי
אם ממשלת אחדות, תהיה ממשלת נסיגות - זה יותר גרוע ממשלה של צד אחד, כשברור ש'העם לא חתם'.
ממשלת אחדות היא הרע ביותר.אריאל יוסף

ממשלת ימין היא הטוב ביותר והליכוד בראשות נתניהו לא ממש מחויב לה. ימינה כן.

ממשלת מיעוט תיפול מהר מאוד ואחריה הימין ינצח בענק. זו לא אופציה כ"כ גרועה.

בממשלת אחדות נתניהו מהר מאוד לא יהיה רה"מ ויו"ר הליכוד.

את לא יודעת מי יחליף אותו. אולי גדעון סער. אולי ישראל כ"ץ.

אדלשטיין כנראהסודית
אבל זה לא הנושא.
ממשלת שמאל קצרצרה יכולה חס וחלילה לחתום על מפות ששום ניצחון בימין לא יעזור אחר כך.
טוב נראה מה יקרה בחודש הקרוב. אם נתניהו לא מחיל ריבונות אז הוא סתם סיבך אותנו
אדלשטיין רוצה להבחר לנשיא בעוד שנתייםאיתן גיל

ובשביל זה הוא צריך את תמיכת כחול לבן בהנחה שגויה שתמיכת הליכוד מונחת אצלו בכיס.

לגבי ניצחון הימין, אסטרטגית הליכוד היא להרדים את השטח, ואני לא יודע למה, אולי שומרים את התחמושת הכבדה לשבועיים שלושה האחרונים לפני הבחירות.

החלת ריבונות לפני הבחירות על כל השטח או מקצתו יש בה לא מעט חסרונות פוליטיים ולא בכדי מתלבט נתניהו, ונעזר טקטית בקושנר. נתחיל בזה שהציבור אדיש, ואין סחף בסקרים בעקבות תכנית טראמפ. מי שמתכוון להצביע בקלפי כבר גיבש את דעתו, ולא ישנה אותה, ומי שלא גיבש דעה ישאר בבית ביום הבחירות. החלת ריבונות עכשו יש בה הימור להבערת השטח הפלשתיני ביוזמת או בתמיכת גורמי שמאל, ואפשר שיהיו קורבנות בנפש שיהפכו את השיח הציבורי.

מנגד יאמר נתניהו: תנו לי מנדט ליישם ריבונות בפעימה אחת או שתיים או שלוש... ולא ראוי להעביר החלטה בממשלת מעבר שמן הסתם תצמיח עתירה לבג"ץ, וממילא ידחה בפועל עד אחרי הבחירות בעוד כמה שבועות.

בחירות ברקע של תכנית טראמפ היא מבחן אמון בנתניהו, ואם יכשל יפרוש מהחיים הציבוריים, ויפעל מאחורי הקלעים לקבור אותה קבורת חמור, ושאף אחד אחר לא יקח עליה קרדיט.

קושנר משחק משחק משלוסודית
שם המשחק הוא פרס נובל לשלום. מוכר משהו..
לקושנר יש אינטרסים כלכליים בערב הסעודיתאיתן גיל

ולכן הוא מתאמץ להצטייר כפרו ערבי בניגוד לכל אנשי הממשל ליד טראמפ. פרס נובל הוא לא יקבל על תכנית שלום שהצד השני, קרי- הפלשתינים, דחה אותו על הסף. 

נוסיף, בפוליטיקה כמו בפוליטיקה, כחול לבן פרסמה שהיא תביא את התכנית להצבעה בכנסת כבר בימים הקרובים, ולא עברו 12 שעות עד שנשמעה הסתייגותם הראשונה.

הם לא דחו על הסף אלא ניצלו את הסיטואציה להעלות דרישות משלהםסודיתאחרונה
ועכשיו ריבלין קורא למשא ומתן מואץ
ואם נתניהו לא יחיל ריבונות מהר
רק אלוקים יודע מה יקרה
והוא מפחד מהתגובה שלהם ערב בחירות.
בנט ושקד ירוצו לממשלה כזוה-מיוחד

פרץ סיכוי גבוה

סמוטריץ סיכוי מאוד נמוך

לא ירוצו לממשלה כזו. גם בסבב הקודם חשדתם בהם בכך לחינם.אריאל יוסף
כי לא היה להם 61ה-מיוחד

אגב, גם האופציה של מס' ח"כים מהליכוד יכול להיות

גם ש"ס וג' לא יטמנו ידם בצלחת

הכל יכול להיות. בינתיים, בניגוד ל"הערכות" של תומכי עוצמהאריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ח' בשבט תש"פ 23:25

כל מרכיבי ימינה נשארו נאמנים לבלוק הימין.

כנ"ל הסיעות החרדיות.

ע"ע בקישור:

מדובר בתרחיש לא סביר ובביצה שלא נולדה. - אקטואליה וחדשות

ובשאר השרשור הזה^

מה עם מה שהתפרסם הערבחיובי
בשם האוזר? שרמז לממשלת מיעוט עם ימינה..
תרחיש מופרך?
למה לא יצאה לו הכחשה ברורה?
הוא לא רמז לכך.אריאל יוסף

רמז לממשלה עם העבודה-מרצ וליברמן.

תומכי עוצמה ניסו לתת את הפרשנות שלהם,

ועל כך יצאה הכחשה. לא ראית אינה ראיה.

זה התפרסם בערוץ 7חיובי
שלא חשוד כתומך עוצמה
אז עד שהוא סוף סוף נותן את הפרשנות שלכם -אריאל יוסף

יש לכם טענות אחרות...

זו דרכם של אנשי עוצמה;

הם תמיד צודקים, ואם משהו לא מסתדר עם התאוריה, הם עדיין צודקים...

הפליטה שלו מרמזת משהוחיובי
הרי ברור שבנט היה על סף עריקה לממשלה עם כחול לבן. אחרת ביבי בחיים לא היה נותן לו שר ביטחון
טענתם את זה כבר, והוכח לכם שזה קשקוש.אריאל יוסף

אתה מוזמן להמשיך את הדיון מהנקודה בה התחמקת ממנו>

הסיפור הוא לא כן ימין/לא ימין - אקטואליה וחדשות

אתה יכול גם בשרשור שביקשת שייפתח והעדפת להתעלם ממנו>

שרשור חדש בעניין היחס של אנשי עוצמה יהודית לספינים - אקטואליה וחדשות

ביבי לא נתן לוחיובי
מרוב אהבתו.
זה היה הדרך לסכל את העריקה שלו.
זה ברור כשמש.
אחרת למה ביבי נתן לו שר ביטחון? יש לך הסבר?
הסברתי שם. תמשיך להתעלם.אריאל יוסף

אם תהית למה הוא רמז וחיפשת הכחשה -אריאל יוסף

ימינה מסבירה בדיוק למה הוא התכוון (וממילא למה לעמדתם הוא לא התכוון):

https://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/719302

אבל כרגיל, ממה שלא נוח לך אתה מתעלם.

למשל: מהעובדה שבצלאל לא התנגד שאופיר סופר יתחלף עם איתמר (מקור לקמן):

"השר בצלאל סמוטריץ' מוכן לוותר על המקום השישי, בו נמצא חברו למפלגה,

ח"כ אופיר סופר לטובת איש עוצמה יהודית, עו"ד איתמר בן גביר"

או שאיתמר בכלל טוען שלא היתה הצעה כזו (במקור דלקמן):

"במענה לפניות עיתונאים, יובהר כי עוצמה יהודית לא קיבלה שום פנייה

הכוללת הצעה חדשה לקבלת המקום ה-6.

מדובר בספינים של גורמים חסרי אחריות שמסכנים את המשך שלטון הימין".

מנכ"ל האיחוד הלאומי: "אנחנו מסכימים לזוז מקום לטובת עוצמה. בימין החדש לא" - כיפה

ברגע האמת בצלאל לא הסכיםחיובי
אבל נמאס לטחון שוב .
פרשתי לישון. לילה טוב
קרא מה **בדיוק** אמר הנדל ותבין שאין שום מקום לפרשנות שלךאריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ט' בשבט תש"פ 02:52

"אין ממשלה עם הרשימה המשותפת. לא הייתה בעבר, לא תהיה בעתיד.

אני מאוד מקווה שנשיג שניים שלושה מנדטים נוספים מעל גוש החסינות של ביבי או גוש ההליכה איתו למשפט,

לא יודע איך לקרוא לזה עכשיו, ונצליח להקים ממשלה".

הכל עורבא פרח והשמצות של אנשי עוצמה, כרגיל.

הוא מדבר על כך שיקבל מנדט או שנים יותר ממספר המנדטים שיקבל בלוק הימין.

הוא לא בונה על שום עריקה מהבלוק של אף אחד.

אם לא תזרקו קולות לפח, הוא לא יקבל מנדט או שניים יותר ולא תהיה ממשלת שמאל.

אם תזרקו כמו בפעם הקודמת, די בכך שישיגו שני מנדטים ותקום ממשלת שמאל.

ואם זה לא מספיק לך -

זה המקור: ימינה

אז @חיובי, די עם ההטרלות האלה.

ימינה היא ימין ולא שמאל. גם אם איתמר לא יושב שם.

(אגב - אם היו נותנים לאיתמר מקום 5 לא היית חושד בבנט שהוא ילך עם כחולבן?!).

תפנים ותכיר בעובדה שיש מפלגה מימין לליכוד שגם עוברת את אחוז החסימה.

אין שום חובה או עניין לזרוק קולות לפח.

גם אם לדעתך הם התנהגו לא יפה לאיתמר. תתגבר.

ומה זה "רגע האמת"?

הכתבה בכיפה פורסמה 5.5 שעות לפני סגירת הרשימות.

אתה פשוט מסרב לתת לעובדות לבלבל אותך.

מעניין שתמיד אצלך המסקנה שימינה לא רלוונטית וצריך להצביע ליכבנים אתם ל-ה'
ליכוד, רק התרוץ מתחלף כל שבוע... . מתי תבין: ביבי אינו מאמין בתורה ולא בקדושת הארץ, כי הוא לא מאמין בקדושה כלל. אנחנו לעומתו יודעים שהתורה אמת, ויש לנו תורה מצוות וערכים , שהם יותר מאשר : אירן, בטחון ולהט"ב. לכן לא נצביע ביבי. תודה.
אופיר סופר פורש מהפוליטיקהאיתן גיל

יומיים לפני פיזור הכנסת הפנים הבן יקיר לי שהבוס הרמאי רימה אותו.

אופיר סופר, אל תלך בלי חברך סלומון,

מי זה ומה ההישגים שלוזיויק
מי זה? אה, הפודל של בצלאלאיתן גיל
שהביא ארצה עשרות אלפי גויים, וטרפד את חוק הגיוס
כתבת כאן שני שקרים, ממליץ להמנע מהוצאת שם רעהסטורי
תמיד ובמיוחד בתשעת הימים

הוא לא 'הביא' ארצה עשרות אלפי גויים, להפך, הוא שינה כיוון מכל שנות השליטה של ליברמן מהשקעה רק ביוצאי חבר העמים - שממילא רובם המוחלט גויים - להשקעה בהבאת יהודים מארצות מגוונות, שמהם גוים לא מחפשים לעלות.

שנית - ממש לא הוא זה שטרפד את חוק הגיוס. את חוק הגיוס טרפדו אגודה, שכל נוסח שהוצע לא היה מספיק טוב בשבילם. מה שהם רצו, היו מספיק ליכודניקים שלא יכלו לבלוע, גם בלי קשר לאופיר סופר.

וכמובן, גם הביטוי המזלזל שכתבת על פצוע מלחמההסטוריאחרונה

פשוט לא נכון, אם זה היה נכון - הוא לא היה פורש.

הוא פורש על רקע חילוקי דעות בינו לבין סמוטריץ' איך נכון לנהוג במצב שבו מצד אחד נציגי הציבור החרדי התגלו בעליבותם ואוגואיסטיתם, כשמשתמש בדיבורים על 'לומדי תורה' כדי למנוע שבבניקים מהחלצות למלחמת מצווה ומצד שני - אין לנו קואליציה אחרת...

תשלם בשביל בטחון ישראל מה שהוא שילם, לפני שאתה מתמש כלפיו בביטויים מזלזלים כאלו.

הנשיא הרצוג התגלה עוד פעם כפחדן חסר עמוד שדרה.קורא נלהב לשעבר

כשזה אנשי שמאל הוא חונן בלי לחשוב פעמיים (שלא להגיד בלי לחשוב בכלל...) אבל כשזה אנשי ימין פתאום צריך לשמוע מה הפרקליטות חושבת... מה צה''ל חושב...

-זה בדיוק הסמכות שניתנה לך- לחון גם כשלא חושבים כך במערכת אכיפת החוק.

אם כולם מסכימים שאפשר לחון לא צריך את כל הסיבוך הזה שנקרא חנינה של הנשיא

הוא שמאל, זה הכל.נקדימון
אין צורך להתפלפל. הרצוג הוא איש שמאל שאפילו לא טורח (או לא מסוגל) להסתיר את זה.

הוא גם פחדן וחסר עמוד שדרה שאישתו אמרה (לפני הבחירות מול "נתניהו מאוחדת") שכשיש לחצים אז הוא הולך לישון. בדיוק בגלל זה הוא נמצא שם בנשיאות. בובה מרצון על חוט מרצון.

לא הבנתיפשוט אני..

א. מתי הוא נתן חנינה לשמאלנים שהרגו אנשים?

ב. מי קבע שלהרוג מחבל מנוטרל זה ימין?

ג. למה אתה כותב בלי לדעת את החוק? החוק *מחייב* את הנשיא לקבל חוות דעת של משרד המשפטים ושל גורמים אלה ואחרים לפני שהוא מחליט, למרות שבסוף מותר לו להחליט ההפך מהם.

https://www.gov.il/he/pages/department_pardons_about

ד. יש לך דוגמה מ-30 השנים האחרונות למשל, שהנשיא נתן חנינה לאדם שמעולם לא הצטער על הפשע שהוא עשה? 

ואם תאמר שאליבא דאלאור הוא לא עשה פשע, אז בוודאי שהנשיא לא יכול לחון אותו, שהרי סמכות החנינה היא לא ערכאת ערעור ואין בסמכות הנשיא להתערב בהחלטות עובדתיות ומשפטיות שקבע בית המשפט.

ה"חנינה" שאזריה ביקש היא לא ביטול ההרשעה אלאנקדימון

על קיצור תקופת הרישום הפלילי.

חשוב לזכור שהרמטכ"ל לשעבר איזנקוט כבר קיצר את העונש שאזריה קיבל במשפטו,

שוועדת השחרורים קיצרה לו שליש, ולפי כ"ץ אזריה היה לוחם מצטיין בעת שירותו (אני מקווה שהוא לא ממציא).

אולי אני טועה אבל נדמה לי שאתה מנסה לייצר איזו השוואה מוזרה בין סתם פושע שרצח לבין חייל בלב חברון בעת אירוע מתגלגל.

זו עדיין חנינה, בלי מרכאותפשוט אני..אחרונה

ואני לא מנסה לייצר השוואות, את זה עשה פותח השרשור. 

אגב, קיצור שליש ניתן כפרס על התנהגות טובה בכלא, השתתפות בתוכניות שיקום וכו'. זה לא מעיד כהוא זה על כך שהוועדה חושבת שהפשע הוא לא פשע או שבית המשפט הגזים עם גזר הדין.

זה מתאים לבחור ישיבה לראות מונדיאל?אריה ישאג

ובאופן כללי כדורגל.

הרי התפקיד של בחור זה ללמוד

אוףאריה ישאג
הייתי בטוח יהיה תגובה נחמדה יותר
נראה ליאשר ברא

שמצד האמת לא.. כי באמת צריך לעמול ולהשקיע בתורה ובלימוד וזה קצת לשרוף זמן על דברים שאין בהם תכלית.

מהצד השני, עדיף אולי לראות מונדיאל מדברים אחרים.

נראה לי שזה תלוי בך, גם איפה אתה מונח בעבודת ה' שלך והאם זה סתם בילוי? או בריחה? או גם וגם?

נראה לי יותר עמוק מסתם לראות משחק כדורגל.

מצד האמת?אריה ישאג

מצד האמת יש כל כך הרבה דברים שאני לא צריך לעשות. השאלה אם זה משהו שמוריד ומפריע בעבודת ה' שלי.

מה יהיה עדיף? שאני ישמע חדשות ואקטואליה?

שזה בעצם שאלה בפני עצמה. מה עדיף לבחור ישיבה, לצפות בכדורגל או לשמוע חדשות

נדמה לימשה

שהעולם של "בחורי ישיבה" מכיל מעט מדי פעילויות גבריות חיוביות והרבה מדי ישיבה (מבורכת לכשעצמה) על ספרים. 

האנרגיה הזו צריכה לצאת איפשהו. רואים את זה בהפגנות האלימות של הפלג אבל האמת שגם כדורגל זה דבר די נפוץ אצל גברים "רגילים".

אתה רוצה להפסיק כדורגל מסך? תסתכל בעין אוהבת למה אתה צריך ללכת לשם. אולי תלך לחדר כושר או לגינת כושר ציבורית כדי לעשות "ספורט" ולהיות גבר אמיתי ולא רק ספורט כורסא. לך תשחק כדורגל במגרש. עם בני אדם אמיתיים ועם הגוף שלך. הגוף שלך יכיר לך טובה וגם הלימוד שלך יכיר לך טובה על זה. ומצד שני האנרגיה בגוף שרוצה את זה תקבל את המענה שלה.

אם מדובר על עצמך-פתית שלג

שמע, יש בך מלא אנרגיות בגיל הזה ותחומי עניין, אם אתה לא תוציא אותם על משהו הם יתפרצו בצורה לא מבוקרת או שהם ידכאו אותך.

כדאי לך לא להזניח את תחומי העניין שלך בזמן הפנוי, וככה גם הלימוד בשאר הזמן יראה אחרת..

אם לצרוך תרבות כדורגל מתאימה למי ששואף שתורתו תהיה אומנותו? כנראה שלא🤷‍♂️ אבל אם כל הסביבה סוחפת לזה+הנפש שלך מנסה להשתחרר ואתה לא נותן לה מענה ראוי- אז  זה באמת קשה להגיד לזה לא.

תנסה למקד את עצמך מה מעניין אותך באמת ותן לזה מקום בלו"ז. 

נ.ב המגיב אינו משגיח.

מנין לכותב על כמות האנרגיות שיש בי?אריה ישאג
עבר עריכה על ידי אריה ישאג בתאריך כ"ז בתמוז תשפ"ו 15:29

והלא כמדומני שאין אנו מכירים פנים אל פנים..

אתה מכיר בחור ישיבה\נער שאין בו מלא אנרגיות?פתית שלג
נו נואריה ישאג
לא כל אנרגיה היא לדברים ככדרורגל. יש אנשים הנהנים משחמט למשל או דברים דקים ועדינים יותר
הוא שאמרתיפתית שלג

תנסה למקד את עצמך מה מעניין אותך באמת ותן לזה מקום בלו"ז

יש אנשיםoo

שתפקידם לשבת בבית/ בבר/ ברחוב לצפות בטלוויזיה לשתות בירה ולשאוג?

אנשים יכולים לעבוד/ ללמוד/ להיות בטלנים

זה לא קשור לתחביבים שלהם

מונדיאל זה תחביב שנחשב די צנוע כי נראה לי שכולם שם גברים

אז הוא יכול להתאים גם לבחורי ישיבות 

אמתאריה ישאג
אך מצד שני הנפש מוגבלת ולא יכולה לחבב גם דברים מצד הקדושה וגם מצד קליפת נוגה 
נפשoo
זה הדבר הכי פחות מוגבל שיש

אלא אם עושים שטיפת מוח רצינית שמשתלטת עליה 

מענייןאריה ישאג

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mekorot/3a-2.htm&ved=2ahUKEwjk5cnA5s2VAxXFXUEAHSAyPJwQFnoECB8QAQ&usg=AOvVaw3u9W5R8nybYTaQWr3kZZ9j

נאמר פה אחרת. נפש (איך שהיא בתוך גוף האדם) היא אכן מוגבלת, וכוחה להנות או לאהוב דברים מוגבל. ולכן אין ביכולת וכח האדם להתחבר לתענוגות עוה"ז וקדושה יחד...

לא יודע, אבל במונדיאל ספציפית יש בעיה.מבקש אמונה

אם בליגת אלופות לדוגמא, 99% אחוז מהזמן לא מראים את הקהל ולא שאר שטויות, רק את מה שקורה על המגרש.

במונדיאל מראים הרבה את הקהל וביניהם בחורות מאד לא צנועות, 

ולפעמים גם יש שופטות עם מכנס קצר.

שאלה מורכבתהסטורי

כלומר התשובה הפשוטה היא לא פעמיים -

פעם אחת לא, כי בחור ישיבה (וכל יהודי שיש לו זמן) צריך ללמוד תורה.

ופעם שניה לא - כי אשרי האיש וגו' ובמושב לצים לא ישב.

אבל בחור שרוצה להחזיק, צריך להיות מודע למקום שלו. לא להפוך את החולשה לאידאל, אבל לדעת שהוא אינו מושלם ואם מה שמציק לו בנפש זה הגעגוע למונדיאל - עדיף שיתן לעצמו במידה מסויימת ובתקווה ושאיפה להשתחרר מזה, משישב מול הגמרא, כשהראש במונדיאל.

לאנפשי תערוג

באידאל לא

אבל מצד שני. זה גם לא כזה נורא. משמע אפשר להיות תלמיד ישיבה ועדיין ולראות מונדיאל.

אם נפשו שואבת אותו לשם.

לדעתי שיתן לעצמו "פיצוי לראות"

אבל יוסיף לימוד וקדושה במקום אחר.

לא.shindov

מותר וצריך לשחק כדורגל, לפעמים. לצפות במשחק ביטול תורה מוחלט.

כן ולא, ובפועל לא.אברהם יאיר שטרן

כן כי צריך מקום לנפש, לנשום לנשוף ולנפוש...

לא כי זה תרבות מטומטמת וגויית...

אפשר למלא את הצורך באוויר גם בדרכים אחרות (ציור, סרטים, שירים, שחנשים/נעייסים/שיבבובים, ספרים ועוד...

יוצא שלא...

לא ממש יש בעיהמה שנכון
בהחלט כןהאברך דוד

מי שלא לומד בהתמדה כל היום וגם חלק מהלילה, הוא לא באמת תלמיד ישיבה, ואז יכול לעשות כרצונו. 

על מה זה מבוסס?פתית שלג

מבחינה חוקית יש התחייבות ל9 שעות ביום

ההגדרה תלמיד ישיבהמה שנכון

זה בחור שהלך למסגרת ישיבה קטנה או ישיבה תיכונית. והוא צריך ללמוד מ9:00 בבוקר עד 21:30 בלילה הוא לא צריך ללמוד בלילה ובכל היום. ויש לו הפסקות ואז בהפסקות הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה. 

וגם בלילות הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה... כי אם לא היה לו זמן פנוי הוא לא היה יכול לראות מונדיאל. שזה על מה שאנחנו דנים בפורום הזה!

לא נשאל האם אפשר תכנית מבחינת זמןאברהם יאיר שטרן

או הלכתית מבחינת גניבת דעת הציבור, או מבחינת ביטול תורה...

נשאל האם מתאים מבחינת זה שאתה בחור ישיבה וזה מונדיאל...

האברך דוד אמר שמי שלא לומד כל היום וחלק מהלילה הואמה שנכון

לא באמת תלמיד ישיבה. רק עניתי לו מה זה תלמיד ישיבה...

מחילה, חשבתי שזו תגובה על השרשור מתחילתו...אברהם יאיר שטרן
ההתנצלות מתקבלתמה שנכוןאחרונה
לא!!!!!!!!!ףךלצ

לא!!!!!!!!!

אין כזה בעיהמה שנכון

אם הוא לומד וגם רואה אז סבבה. העיקר שילמד אבל אם הוא לא לומד זה ביטול תורה אז סביר להניח שאסור. אבל רוב הבחורי ישיבות לומדים. אז זה לא כזה בעיה לראות...

שריונים בליכוד- נתניהו שומר ארבעה מקומות לסמוטריץ'איתן גיל

החנפנות לנתניהו משתלמת. 

סמוטריץ' שבריצה עצמאית מגרד את אחוז החסימה פעם מלמטה ופעם מלמעלה, בדרך לכנסת ה- 27 בזכות לשונו המתגלגלת. 

במקום לשבת בבית כראוי לו.

אובססיה שלוםהסטורי
על הספין עם הליכודניקים שנתניהו מנסה להיפטר מהם, עוד לא פתחת שרשור. רק הספין הזה מטריד את מנוחתך?
עדיין לא קראתי הכחשה של בצלאלאיתן גיל

אבל כדוברו החצי רשמי, עמדתך חשובה לי, ואם תוציא הכחשה בשמו, אקבל אותה כעין "הלכה למשה מסיני".

כך או כך, תנוח דעתך, בין אם ילכו יחדיו ובין אם לאו, מנוי וגמור עימי שלא להצביע להם. בסודם אל תבוא נפשי, וכו'.

עם או בלי קשר, שמעתי בערוץ 7 הקלטה של הרב יצחק יוסף ממנהיגיה הרוחניים של ש"ס, שבה מצד אחד הוא פוסל את נתניהו, ומאידך הוא מרמז על עסקים פוליטיים עתידיים עם אייזנקוט. עובדה זו כשלעצמה מקרבת אותי לשקול אם להשאר בבית ביום הבחירות. 

לא דובר של אף אחדהסטורי
אבל לא רואה סיבה להתערב בספינים שיוצאים במסגרת הורדת היידים בליכוד, בין נתניהו שרוצה לבטל את הפריימריז, לבין אלו שפקדו המוני ארגזים. הדבר האחרון שצריך לעשות פוליטיקאי חכם, זה להתערב בתהליכים הפנימיים של מפלגה אחרת.

אגב, כל כך הרבה שרשורים חפרת כאן על למה בצלאל מבטל את הפריימריז, למרות שלא היה אמור להיות כזה. לא מדגדג לך לפתוח שרשור כזה על נתניהו?

ולגבי יום הבחירות - למה לך לשבת בבית ולא ישרהסטורי

להצביע לאייזנקוט/גולן. אין שום הסבר למאמצים האובססיביים שלך לבוז לימין, אלא שמטרתך להעלות את השמאל.

אישית מאוד מקווה, שהדיבורים הללו יבהירו לכל אלו שהצביעו ש"ס במחשבה שהם 'מצביעים בשני פתקים' ("נתניהו צריך אריה חזק"), לכל אוהבי עם ישראל וארץ ישראל -

שש"ס של דרעי, אינה ש"ס של ישי, ש"ס של דרעי - היא אותה מפלגת שמאל של אוסלו, אותה מפלגה של הירידה מהגולן, אותה מפלגה שהג'ובים שלה היו יותר חשובים מהנשק לרב המרצחים עראפת.

שכל המצביעים שמשרתים בצבא, שבניהם, אחייהם וקרוביהם לוחמים, נפצעים ונהרגים - ישימו לב שש"ס זו מפלגה של שרים שהגעפילטעפיש או החריימה בבית, יותר קריטיים בעינהם משחרור אלפי מרצחים וביטול הישגי המלחמה. ויחזרו לכור מחצהתם.

איזנקוט וגולן הם שמאל מלא מלא, ולכן:איתן גיל

הבחירה הפעם (בעיני) היא בין יהדות התורה ובין להשאר בבית.

ש"ס היתה אופציה שאתמול ירדה מן הפרק.

אתמול שוחחתי עם פעיל מרכזי בליכוד, והוא אישר שמתנהלים מגעים עם סמוטריץ' וחבריו על שיריונים בליכוד.

אבל אתה מכחיש, ונאמנים עלי דבריך.

למה להצביע יהדות התורה?!הסטורי
מי שאחראי לכל הברדק הפוליטי, הוא גולדקנוף. היה אפשר לסכם על חוק גיוס משמעותי כבר בתחילת הקדנציה כמעט כל החרדים הסכימו, רק הוא תיפס על עץ של 0 יעדים - וגרר את כל התקיעות של הקואליציה.

תשאל כל חרדי עם טיפה הבנה, הוא יאשר זאת.

אל תדאג, ש"ס יודעת טוב מאוד שהשותפים הטבעיים של אייזנקוט, הם אלו שרוצים להעלות אותם למריצות. ההכרזה של הרב יצחק יוסף לא היתה בשביל אחרי הבחירות - אלא להלחיץ את הליכוד על ההצבעות שהם רוצים השבוע.

גולדקנופף הוא אדלשטיין של יהדות התורהאיתן גיל

החלופה היא כאמור להשאר בבית.

לא אצביע לליכוד של אוחנה, ולא לבן גביר, ולסמוטריץ' לא אצביע מקל וחומר.

ביום שאתגעגע לאוסלו נוסף, אצביע לדרעי.

גולדקנופף אכן הצית את הברדק הפוליטי, אבל סמוטריץ' שפך עליו בנזין וגרם  לו להתלקח.

אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
מה אתה רוצה מסמוטריץ' בסיפור?!

סמוטריץ' לא קשור לעניין. חמישה ח"כים מהליכוד הבהירו שלא יתמכו במתווה שמקובל על גולדקנוף...

ובגדול על ה'נשארים בבית'הסטורי

השמאל בדיוק בונה עליכם. על זה יוכרעו הבחירות.

מציאותית, הדמוגרפיה עושה את שלה, הגוש האמוני לפלגיו גדל. כל שנה מגיעים לגיל 18 הרבה יותר מהגוש האמוני, מאשר בקבוצה של מתנגדיו.

אבל 'טהרנות, שלום',

יש את הליכודניקים שנמאס להם מביבי ונשארים בבית.

יש את החרדים שממילא תמיד הצביעו בסוג של דיעבד, אז כשהחבר'ה לא סיפקו את הסחורה - ישארו בבית.

ויש כמובן את הציונים דתיים - שזה לא נראה להם כי בדיוק ככה וזה לא כי אחרת וזה לא וזה לא, וישארו בבית.

כשממשלת אייזנקוט את גולן ועבאס תתעלל בכולנו - כל הכעסים הללו יהיו כל כך לא רלוונטיים.

הדמוגרפיה אינה גוברת על אוילותאיתן גיל

הימין מאבד 13 מנדטים בממוצע ברוב הסקרים, ואפילו אצל פילבר המלטף הוא מאבד מנדט אחד.

כי מחנה לא הומוגני וחרב איש ברעהו אינו מחזיק מים, וקל וחומר מנדטים.

350 אלף אנשי ימין ישארו הפעם בבית, כי:

גולדקנופף מתקוטט עם סמוטריץ' וסמוטריץ' עם בן גביר, ובן גביר עם מעוז, ומעוז עם נתניהו, ונתניהו עם ש"ס.

וחוזר חלילה. 

די.

השאלה אם אתה צריך להיות אחד מהטיפשיםהסטורי
ההסתכלות שלך היא הסתכלות חלקית ומטופשת. כמובן, בעולם אוטופי הכל היה הרמוני. במציאות, יש גם מתחים. עם כל המתחים - הממשלה הנוכחית והכנסת הנוכחית עשתה הרבה מאוד למען העם והארץ.

בעבר לא היו פחות מתחים, במפלגות השמאל אין פחות מתחים והתקוטטויות.

אבל ההסתכלות החלקית הזאת, שנתפסת לשולי ובשמו מוכנה לאבד את הכל - היא טפשית.

בסופו של דבר הבחירות הם משאל עם. הם לא משאל עם על המתחים בין גוטליב לאמסלם או בין נתניהו לביטן (שכל הספינים על שריונים בליכוד, קשורים למתח הזה).

הבחירות הללו הם משאל עם בשאלה האם העם הוא הריבון, או קומץ פקידים הם הריבונים. הם משאל עם האם צריך להרחיב את גבולנו כמו שהממשלה עושה, או להכנע לטרור כמו שאייזנקוט ולפיד רצו. האם להמשיך לבנות את ארץ ישראל כמו שבצלאל מוביל, או להרוס כמו שאייזנקוט, בנט וגולן אומרים.

מי שבגלל כל מיני קטנוניות - לא מצביע, מצביע לצד השני. נקודה. שב עם עצמך, תחשוב מי מהכוחות הקיימים והרלוונטיים הכי מחזק את הדברים החשובים בעיניך ותצביע לו גם אם היצוגיות שלו לא הכי 100 בעיניך.

השאלה איך יראו בקלפי הפתקים של כל רסיסי הימיןאיתן גיל

היום התבשרנו על הקמת עוד מפלגה חדשה, של בן ארי ומרזל, שתאתגר את בן גביר, ותשרוף לו מנדט וחצי לפחות.

נכון לעכשו נחוש הימין שמימין לימין לשרוף שישה מנדטים וצפונה, ולהעבירם למגרש של איזנקוט, בנט, גולן, ומנסור. 

לו בשל כך בלבד נראים סיכויי הימין להרכיב את הממשלה הבאה קלושים עד אפסיים.

וכשזה המצב, אז שב ואל תעשה ביום הבחירות עדיפא. למה לטרוח ולעמוד בתור בשביל סיכויים קלושים עד אפסיים, או בשביל להשביע את תאבונו של פייגלין לסגור חשבון עם נתניהו. 

גם אם יצליחו ניצי הימין שצלחו את אחוז החסימה להגיע להסכם הפסקת אש ביניהם, היא תסתיים בסבירות גבוהה בטרם יתפרסמו התוצאות הרשמיות של הבחירות לכנסת.

אני זוכר איך מרכיבי הקואליציה היוצאת נלחמו אלה באלה, ורק ביום האחרון של המנדט שקיבל נתניהו טאטאו מחלוקות אל מתחת לשטיח, וקמה ממשלה על כרעי תרנגולת. בקפלן ניצלו את הסיטואציה עד תום, והביאו לנו 2000 לוחות שיש בבתי הקברות. 

האשם המרכזי הוא כמובן פלוני שאמנם לא דרש ראשות ממשלה לעצמו (תודה פלוני), אבל ללא ספק הביא עלינו בקו הגמר קואליציה עייפה, מותשת, וחסרת מוטיבציה לנהל מדינה. 

שאלה: האם "השותפים הטבעיים", חחחחה, יכולים להתעלות על עצמם ולחלק ביניהם את עור הדוב בטרם ניצוד. התשובה היא כמובן לאו ב-א' רבתי.

הבחירות הם אכן משאל עם שסופרים בו גם פתקים וגם מנדטים. חבל שיובל נאמן וגאולה כהן לא נמצאים איתנו כדי להזכיר לנו איך זה עובד ואיך קיבלנו את אוסלו. 

אז אתה מעדיף ממשלת שמאל?הסטורי
קרא שובאיתן גיל

הימין שמימין לימין נחוש לשרוף ששה מנדטים ולהעבירם לקפלן.

וכשזה המצב חבל על כל מאמץ שלך ושלי. זה כמו לעצור בגופנו משאית דוהרת.

תוכיח לי שהניתוח שלי מופרך ומשם נתקדם.

הכל עכשיו רק בתאוריהברגוע
זה שמישהו מכריז עכשיו שהוא ירוץ בבחירות לא אומר כלום על מה שיקרה בפועל, יש עוד עשרות ימים עד הגשת הרשימות
לא הוכחת שהניתוח מופרךאיתן גיל
הוא לא מופרךברגוע
אבל גם סיכוי גבוה שלא יקרה, אז לא מבין למה להתעסק בו עכשיו בלי סוף
אתה מגבב תאוריות, כתירוץ לעצלותהסטורי

כל מערכת בחירות יש את הגורמים הללו או אחרים. מסכים שחבל, אבל אם נתייאש מאה ימים לפני הבחירות - לא נגיע לשום דבר.

אגב, גם לשמאל (או לשמאל שקורא לעצמו מרכז ומדמיין ש'יכפה אחדות') יש כרגע אין ספור רסיסים, כך שמבחינה זאת המצב הוא פיפטי-פיפטי, או כמו שאמר מי שאמר "אם לך קר ורטוב ואתה עייף מיום קרב - תדע שגם בצד השני זה המצב".

לפיד היום התפאר באופיזיציה המעולה שלו, תוך שהוא מתעלם באלגנטיות מזה שאחרי קדנציה קשה אוביקטיבית, במדד העיקרי של אופוזיציה ככזאת שמקצרת את ימי הממשלה, הם נכשלו טוטאלית יותר מכל אופוזיציה ביובל האחרון.

האחריות של כל אחד מאיתנו עכשיו, אינה לייאש אלא לעודד כמה שיותר אנשים להצבעה מושכלת. בעז"ה ובהשתדלותנו.

המאור הגדול פילבר אומר שנכון לעכשואיתן גיל

הולך הימין לשרוף שבעה מנדטים.

ההערכה הפרטית שלי היתה צנועה יותר.

איפה עיני העדה שיקראו למשוגעים לרדת מהגג.

נכון לעכשיו הבחירות בעוד 100 ימיםהסטורי
לכן לא רלוונטי נכון לעכשיו, תמיד יש כל מיני שמגששים את השטח ולקראת הסוף פורשים. גם הציבור ככל שמתקרבות הבחירות, ברובו הגדול מתרכז לרלוונטי ויורד מכל מיני עצים.

בן ארי ומרזל הם בהחלט בעיה. הם שורפי מנדטים סדרתיים וזה לא אכפת להם. לשיטתם אם לא הם - אין שום טעם בימין. הם היו אמורים לראות בהצלחה של בן גביר (למרות הפוילשטיקים שעשה ובעצם 'גנב' להם את השליטה במפלגה) הישג שלהם, אבל בדיוק הרוביקון האידיאולוגי שהוא חצה - של להצליח להכניס את האידיאולוגיה לכלים הפרגמטיים - זו מהות ההתעקשות שלהם להתמודד גם כשאין סיכוי.

נקווה שרוב אלו שבמערכות קודמות שרפו עליהם את קולם, מספיק עם עיניים בראש, כדי להצביע לבן גביר.

מי שטורח בערב שבת...איתן גיל

את המשוגעים צריך להוריד מהגג עכשו ולא ביום שהולכים לקלפיות.

בדברי ימי ישראל מככבים רבין ושות' כגיבורי אוסלו, אבל משום מה לא נותנים את הקרדיט הראוי ליובל נאמן וגאולה כהן  על מעשיהם הזדוניים והתוצאות האסוניות.

מסתמן שהפעם יצאו מחלצינו לפחות חצי תריסר יובלים, ועוד חצי תריסר גאולות.

בהצלחה לשני הצדדים.

לא אמרתי שזה לא חכםהסטוריאחרונה
אמרתי שמטופש עכשיו להכריז שאתה נשאר בבית. מאה יום זה המון והמון יכול להשתנות.

רק לשם הדיוק ההסטורי - התחיה אכן אשמה, בעיקר בכך שתמכה בנלהבות בצעד האנטי דמוקרטי של העלאת אחוז החסימה מאחוז לאחוז וחצי. צעד שחזר אליה ישירות כבומרנג.

מעבר לזה - קודם כל, הליכוד קרס כשלעצמו, בלי קשר לארבע מפלגות ימין שלא עברו את אחוז החסימה. אכן המריבות הפנימיות והמחנאות בליכוד דאז, המאיסו אותו על חלק גדול מהציבור.

התחיה אמנם לא עברה, אבל היתה מפלגה יציבה, היה קשה לחשוב שלא תעבור.

הימין אכן בא חשבון עם אליעזר מזרחי, שנעלם לגמרי מהציבוריות, עם הרב לוינגר זצ"ל שעד אז היה המנהיג הבלתי מעורער של תנועת ההתיישבות כולה ואחרי כן נשאר דמות חשובה אך שולית מאוד בהנהגה. אפילו עם חצי מהמצביעים לשתי הרשימות הללו - היו מצביעים להתחיה, היא היתה עוברת.

מוזראריה ישאג
בתור אחד שמכיר את העולם החרדי זאת פעם ראשונה שאני שומע על התזה הזו
בפורומים חרדיים היא עולה כל הזמןהסטורי
'בחדרי חרדים' וכד'.

בתקשורת הרשמית לא מדברים על זה בקול, כי זה יחשב "פגיעה בכבודו של האדמו"ר מגור" שיענו גולדקנוף הוא רק עושה דברו - אף אחד לא מעז להכנס לזה

https://forums.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3393895&forum_id=771

זה עוד לפני גולדקנוף, אבל זה המשיך גם בסבבים של הממשלה הזאת.

לא קשור כל כךאריה ישאג
הקישור הראשון בכלל לא מדבר על גולדקנוף. השני מביא עמדה של גולש בפורום אחר מלפני פחות מחודש, בשביל זה לא צריך דוגמא, אפשר פשוט לראות מה אתה כתבת
זו שיטה קבועההסטורי
היום הם מצטערים שסרבו להצעה של אדלשטיין
חחחחאריה ישאג

בצלאל הוא זה שמפריע לך? לו יש לשון מתגלגלת? אני חושב שליד שותפו לשעבר בן גביר הוא נחשב אילם...

אמנם כאשר בן גביר ליד סמוטיץ אזי איתמר מרזה לעומת הישגי בצלאל

כבר חודש שהוא עובר בכל הסקריםברגוע

וברוב הגדול הוא גם על 5

אז למה סתם להמציא?

שנאה לא ברורהאריה ישאג
לאיש והמפלגה הפעילה ביותר
ספינים לדעתיזיויק
מה ההבדל הגדול בין עמיר לבן אוליאל?סביר11

גם הוא יושב כי הודה בדבר שלא עשה, ויש עשרות הוכחות לכך ברשת.
🛎🛎שנימה ההבדל?
עמיר מן הסתם  הודה בגלל איומי רצח שקיבל ,
ובן אוליאל הודה בגלל העינויים.
זה משנה כל כ

תקלה לא מאפשרת לפרט:סביר11

אני לא רואה הבדל גדול, 

שניהם הודו במה שלא עשו 

וחיים לניתוק מהמשפחות

אתה מבין שבהשוואה הזאת אינך עוזר לאף אחדהסטוריאחרונה

רק מזיק לבן אוליאל?

ההבדל הוא עצום -

יגאל אמיר הודה במעשיו באותו רגע ובחקירה הראשונה, הוא גם התגאה בכך. אגב, בעייני, על עצם ההודאה הנלהבת שלו וההתנהלות שלו בבית המשפט - ראוי שישב בכלא עד סוף ימיו.

כל מי שטוען כל מיני קונספירציות, צריך להסביר גם למה יגאל אמיר שיתף איתן פעולה.

בן אוליאל הודה רק תחת עינויים, חזר בו כשהחקירה לא היתה תחת עינויים והסכים 'להודות' שוב, כשבניגוד לחוק הכניסו את המענה לחדר.

שוטרים ערבים מתעללים ביהודיסביר11

אשמח שלא תתעלמו מהאירוע המביש הזה! 🙏

אני רוצה לשתף במקרה שקרה לי היום בבוקר בזמן יום העבודה שלי וכחלק מהעבודה שאני מתעסק בה כנהג סמי טריילר בכבישי ישראל :

היום יום רביעי בתאריך 7/1/26 , בשעה 5 בבוקר כהרגלי , התעוררתי לקראת יום עבודה חדש , הוצאתי את הכלבה שלי לטיול , עליתי איתה לבית , נתתי לה את האוכל שלה , ובזמן שהיא אוכלת אני התפניתי להנחת תפילין כמו שאני רגיל לעשות כל בוקר ברוך ה .

על פניו , עד לכאן הכל כשורה ...בשעה 7 בבוקר אני יוצא לחניון המשאיות בעיר שדרות (אני גר בשדרות) כדי להניע את המשאית שלי (שכיר) לקראת יום עבודה חדש .

בשעה 7 ורבע אני מניע את המשאית , נוסע ללקוח באיזור התעשייה בשדרות (הלקוח נמצא כ-500 מטרים מהחניון עצמו) ובסביבות 7 וחצי עומד בימין הכביש ככל שיכולתי  ומחכה שהלקוח יאשר לי להיכנס ברוורס לנקודת הפריקה.

אף אחד לא הכין אותי למה שיקרה כמה דק מאוחר יותר :

בזמן שאני במשאית ממתין לאישור הלקוח , אני מבחין בשני שוטרים בניידת משטרה שמתקרבים אליי לחלון המשאית (חלון הניידת במקביל לחלון המשאית ) , ואחד מהם פונה אליי ושואל בתקיפות: "מה אתה עושה פה?"

עניתי שאני ממתין ומוכן להיכנס ברוורס ללקוח שמאחורי.

שוטר : סע סע עם המשאית.

אני : למה לנסוע? אני חוזר ברוורס ללקוח.

שוטר שני (מהמגזר) : יוצא מהניידת ופונה אליי בגישה מאיימת "תביא רישיון נהיגה" .

אני : מוציא את רישיון הנהיגה ומביא לשוטר , ושואל מה הבעיה שאני עומד כאן תוך כדי שאני יורד מהמשאית , הולך לצלם את הכניסה ללקוח , ואת המיקום שהמשאית עומדת בעמדה שמוכנה כבר לרוורס (מי שנהג טריילר יבין את המיקום) .

מכאן הכל מתגלגל ומתפתח בצורה אלימה וכוחנית שאפילו עבריינים לא זוכים להתנהגות כזאת, בטח ובטח מאנשים שמייצגים גוף שאמון על ביטחון תושבי מדינת ישראל.

השוטר מהמגזר פונה אליי עם מבט של שינאה בעיניים ואומר לי שאני מעוכב לחקירה ותוך שניות בודדות הוא מוציא אזיקים , מעקם לי את הידיים אחורה וכמעט מפיל אותי לרצפה , חוטף לי ב"מקצועיות" את הנשק האישי שלי מהפונדה והשוטר השני פשוט שולף עליי טייזר ומאיים לחשמל אותי , בעוד אני מושיט לו את שתי ידיי ללא התנגדות העיקר שלא יחשמל אותי!! פשוט הזוי בפניי עצמו ששוטר במדינת ישראל חוטף נשק אישי של בנאדם , מאיים עליו עם חישמול בטייזר וכל זה בגלל ש"הפרעתי לתנועה" כלשונם.

שני השוטרים מכניסים אותי אזוק אל תוך הניידת בבושת פנים כאילו אני ארכי מחבל , אחד השוטרים לוקח את מפתחות המשאית , נועל אותה איפה שהיא נמצאת ואנחנו נוסעים לתחנה המשטרה בשדרות.

הסיפור ממשיך כשאני יורד מהניידת ובכניסה לתחנה , שני השוטרים אוזקים אותי גם ברגליים!

אני עדיאל אזולאי , איש מילואים שביצע בגאווה גדולה כמעט 700 ימי מילואים במלחמת "חרבות ברזל" , איש קבע לשעבר למשך 6 וחצי שנים!!!! אני אשכרה מובל מושפל , אזוק בידיים וברגליים כי "הפרעתי לתנועה"!!

בתחנת המשטרה אני צועק על השוטר מהמגזר ואומר לו שהוא גורר אותי חזק מדי ושיש לי פציעה בברך ואני פשוט לא יכול שהוא מושך אותי בצורה מהירה וכואבת כזו כשאני אזוק ברגליי...מיוצר לציין שהוא צחק לי בפנים עם מבט של רוע ושנאה כלפיי.

אחד השוטרים הבכירים יחסית שם (3 פוגים על הכתף) , שמע את הצעקות שלי כלפיי זה שגרר אותי בכוח ואמר בתקיפות : "כואב לך? אז מה אתה רוצה שנרים אותך ונגלגל אותך לתא?"

(משפט של אדם שלא צריך לעבוד מול אנשים ולא משנה באיזה מקצוע).

הגענו ל"יעד" - תא מעצר של מטר על שניים , אזיקים בידיים ורגליים , ומסביבי שוטרים שבעצמם לא מבינים על מה ולמה אני שם.

במהלך השהייה בתא במעצר , ביקשתי לעשות שיחת טלפון לגרושתי שתדאג להוציא את הילד מהמסגרת החינוכית (זה היום שלי עם הילד) ונעניתי בתשובה בזיונית ולא מתחשבת מאחד השוטרים - " אתה מתבלבל , אנחנו לא עובדים אצלך" (זאת משטרת ישראל , ואלה הם האנשים שאנחנו צריכים לסמוך עליהם שיגנו על ביטחוננו).

שעתיים לאחר מכן , שיחררו אותי עם זימון לבית משפט , ועם דוח של 500 שח בגין "הפרעה לתנועה" ללא כל קשר לכל ההשפלה הגדולה שחוויתי כאזרח שומר חוק במדינת ישראל וכמילואימניק גאה!

ובנוסף לכל זה , השוטר מהמגזר דיחף אותי לכיוון היציאה מהתחנה ואומר לי "צא לפני שאני מכניס ךך אחת לפנים". ביזיון. בושה.

נ.ב שהגעתי למשאית הנעולה , הבחנתי (איך לא) בדוח חניה שמשטרת שדרות שמה לי על השמשה של המשאית כאילו הלכתי לשתות קפה והשארתי את המשאית באמצע הכביש 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

אשמח לשיתופים לכל ערוץ רלוונטי על מנת ליצור הד תקשורתי ולעורר את המערכות בישראל למען שיפור ואבחנה בין אירוע כזה לאירוע מסוג אחר 🙏🙏

ברוכים הבאים למועדוןחוזר תמיד לאשתי

היום פגש אותך אתמול חסיד גור מחר איזה מתנחל.

זה המציאות.

זה כבר לא מזעזע אף אחדחוזר תמיד לאשתי
מזעזע ממשזיויק
אולי תעלה פוסט לא אנונימי 
מזעזע שהם הגיעו לציבור שנמצא ב'ברית המשרתים'חוזר תמיד לאשתיאחרונה

כולם יודעים שאנחנו הבאים בתור אחרי החרדים.

שמח שהתעוררת

חבדניקים מתגייסים לצבא?אריה ישאג
הבנתי שבעבר היה להם הסכם שהתבטל. ולכן מאות גדולות מהם הפסיקו להתגייס
כןזיויקאחרונה
לדעתי
הבלוף של אייל זמיר: סדרת ציוצים מעניינתshaulreznik

מועתק מ-https://twitter-thread.com/t/2076863628624433210

"חרדים ואובדן הזכרון האירגוני בצה"ל או מולטקה הזקן מול אייזנקוט ושות'

בתקופה מ-67 ישראל הייתה במלחמת התשה (67-70, 300 הרוגים), ב-1973 מלחמה גדולה נגד 2 צבאות ערביים קונבציונאליים גדולים בהשוואה עולמית, (2700 הרוגים), ואחר כך מלחמת התשה קשה בצפון, והתקוטטיות בדרום כשצה"ל יושב
2. באפריקה.
האוכלוסיה היהודית הייתה סביב 3 מיליון.
איש לא התלונן על החרדים, סוגיית גיוסם לא הייתה משבר פוליטי וגרזן לחפור בו, והמטכ"ל הישראלי לא פשק ידיים לשמיים שאיננו יכולים עוד כי אין לנו כוח אדם. אמנם היה נסיון של גירוד חבית שלא תרם דבר כאשר קראו לבדיקה חוזרת משוחררים מטעמים
3. רפואיים. (אז בעיקר מסיבות פיזיות כי אז האוכלוסיה הגברית היהודית לא סבלה מבעיות נפשיות למרבה התמהון.)
כיום ישראל כ-8 מיליון יהודים, למטכ"ל הישראל אין תשובה לבעיית כוח אדם לכאורה, והרמטכ"ל יוצא שוב נגד הדרג הפוליטי בפומבי כאילו לא למד דבר מפשעי חבריו קודם ל-7 באוקטובר. הוא תולה
4. יהבו וקורא גוואלד לאלפי בחורי ישיבה חוורים שבחייהם אף לא הניפו פטיש שיצילו אותו ממצוקת כוח כיוון שהוא לא מצא את השכל והעיקר את העוז לפתרה באמצעים ידועים.
ניהול כוח אדם וניצולו היעיל לפני מלחמה ובזמן מלחמה זה יסוד היסודות של עבודת המטה הכללי מאז היווסדו על ידי הפרוסים. ביחוד
5. מולטקה הזקן. היסוד השני, שקשור בטבור, היה הכשרת הנעתו המהירה ובכמויות במרחב. כן, זה דורש שכל ומיומנות, לכן קציני המטה הכללי והסגל שלו הגרמני מ-1860 עד 1940 נבחרו בפינצטה כשהעיקרון המנחה הוא אינטליגנציה ויכולת אינטלקטואלית מעל לממוצע של קאדר הקצינים הקיים. (כולם חיקו את מוסד
6. המטה הכללי הגרמני, האמריקנים והבריטים במיוחד.)
בישראל שאלת ניצול מירבי של כוח האדם והנעתו האופרטיבית הוזנחה מאד בעשרות השנים האחרונות. צה"ל לפני מלחמת ששת הימים וערב מלחמת יום כיפור היה טוב מאד בקנה מידה היסטורי השוואתי בהצלחת ניהול ומיצוי כוח האדם והפעלתו האופרטיבית היעילה.
7. לצה"ל המודרני יש מעט מאד זכרון ארגוני - אחת הנקודות העיקריות של חולשה שאיש לא שם לב אליה שבריק הדגיש בדו"ח המפורסם שלו. הפיסח האינטלקטואלי, אייזנקוט, יצא במלחמת חרמה נגד הדו"ח ובריק עצמו. כשהמוח מנוון, כלומר המטה הכללי, אין זכרון ארגוני כי זה כרוך ביחד. כך אבד הנכס העיקרי של
8. צה"ל הקדום ובאופן טבעי הוא נוהל בדור הנוכחי  על ידי הומו איגנוראמוסים כברק, גנץ, אייזנקוט, הלוי, וזמיר.
גם אם החרדים יסתערו עכשיו על שערי לשכות הגיוס צה"ל לא יוכל להכשיר יותר מכמה אלפים בשנים הקרובות במערכת שלא יתבצע בה רפורמה מקיפה בכל.
זמיר מנהל מערכה פוליטית נגד הדרג המדיני
9. וכדרכו מנסה לייצור גיבויים לכשלונותיו הנוכחיים ואלה שיהיו על ידי שליחת מכתבים לידיעת הציבור ונגד הדרג המדיני כפי שעשה כשכפו עליו את המערכה על עזה שהייתה גם גורם מכריע בהשבת מרבית החטופים מלבד הישיגים אופרטיביים שיכלו להיות גדולים יותר אילולא התיפקוד של זמיר ומטכ"ל מנוון.
אחת
10. האירוניות הגדולות שאייזנקוט, שהביא לפירוק מערך המילואים, הקטנת צה"ל וזמן שירות חובה, ואם עמדתו הייתה מאומצת לאחר פרוץ המלחמה היינו עומדים בפני שוקת שבורה, רץ כרגע לראשות הממשלה בטענה לכשלונה הצבאי באוקטובר 23. כשנתניהו והממשלה אימצו בחדווה את "פארסת  אייזנקוט" וכשהוא >>
11. מינה את זמיר חרף מה שקרה זו כבר שאלה אחרת בפתולוגיה הכללית".

אולי יעניין אותך