אז.... לא מאמינה בכלל שאני מצטרפת לפה.אנונימי (פותח)

הריון מפתיע, לגמרי...

רק לפני חודשיים סיימתי להניק את הקטנה שלי.

ומשום מה מאז שהבנתי/הרגשתי שאני בהריון היתה לי הרגשה שזה תאומים...

והיום באולטראסאונד התברר שצדקתי!

הריון תאומים BB...

אז, אחרי שבכיתי קצת אצל הרופאה, ועוד לא עיכלתי,

היא קצת הלחיצה אותי ואמרה שהסיכונים יותר גבוהים בהריון תאומים,

ושהיא ממליצה לי לבוא לבדוק דופק עוד פעם, עוד לפני השקיפות עורפית...

ופתאום- ממש נבהלתי. שחס וחלילה יקרה משהו לאחד מהעוברים שלי...

אשמח לשמוע מכן- מה אתן יודעות על זה?

עד כמה להילחץ?

מה הסיכונים?

ובכלל כל טיפים לשלב הזה של ההריון יתקבלו בברכה...

(בעז"ה הם יהיו מס' 5-6 בבית. לא מאמינה שאני כותבת את זה!)

מנסה לעשות קצת סדראבAB

נתחיל מהסוף,

אצלי היה הריון מונו-בי. (יותר מלחיץ משלך) וב"ה התאומים בני שלושה חודשים בריאים ושלמים!

בהחלט הריון תאומים הוא לא הריון רגיל.

למזלך, אצלך ההריון הוא מהסוג הכי קל בהריון תאומים.

באיזה שבוע את?

הסיכון המשמעותי ביותר זוהי לידה מוקדמת! יש רופאים המצדדים לשמור לא להתאמץ יותר מידי, לא להרים דברים כבדים (וגם לא את הקטנה...) כמובן שתצטרכי לעבור מעקב צפוף של גדילת עוברים ובדיקת אורך צוואר רחם(בערך משבוע 18).. שזוהי הדרך להעריך לידה מוקדמת (אצלי ממש ראו ככל שהתאמצתי יותר הצוואר היה קצר יותר)

אין כ"כ ממה להלחץ.. לרוב אם גילית 2 דפקים זה אמור להשאר כך..הלחץ הוא מובן מאד.. ומה לעשות יש רופאים "שאוהבים" להלחיץ בנתיים תנסי לעבור את הטרימסטר הראשון -(איך ההרגשה הכללית?) ואז take it day by day

סוף ההריון הוא ממש כבד יש רופאים שממליצים לצאת לשמירת הריון

וכמובן לידה  תהיה עד שבוע 38!  (בעז"ה תגיעי לזה) יותר מיזה נחשב כבר הריון עודף ורופאים לא אוהבים לחכות אם זה- הסיכונים גדולים מידי!

ה-טיפ שלי זה פשוט להשיג כמה שיותר עזרה!!! אין דרך אחרת לעבור הריון של תאומים!! (ככה לפחות מהנסיון שלי)

יכול להיות שפספסתי משהו.. 

אם יש לך עוד שאלות אני פה

בהצלחה

מאיזה שלב היית צריכה עזרה?יום שלישי
תוהה לעצמי מה הרגע/באיזה חודש שבו ארגיש את זה?
)חודש חמישי כרגע)
כבר מתחילת ההריוןאבAB

יש לי בת בת פחות משנתיים, הרופא אסר עלי להרים אותה- (אלא רק בישיבה) אז איך אפשר בלי עזרה?!-הבאתי בייביסיטר לבית בשעות הצהריים שתעזור לי עם זה - ממש כל יום בלי לפספס

ןכמובן כל מטלות הבסיסיות בבית- כביסה, ספונג'ה וכד'- בעלי התחיל לעשות דברים שמעולם לא עשה וכן הבאתי עוזרת- מה שלא היה לי אף פעם .

לדעתי לא כדאי לשחק עם זה ולהסתובב כאילו הריון רגיל- כי זה ממש לא!!

צירים יכולים להתחיל ברגע ואני מהאלה שבאמת מאמינה כמה שפחות מאמץ יעזור לסחוב כמה שיותר!!

אגב, הלידה האחרונה שלי (של הבת) היתה בשבוע 42+2 - זה לא שיש לי עבר מילדותי בעיתי- ולמרות הכל שמרתי מעל ומעבר ובאמת הגעתי בדיוק לשבוע 37 ולידה בעקבות זירוז(תאומים זהים)- תאמיני לי שווה!!

ואני מבינה שאת חודש חמישי- לדעתי עוד קצת כבר תגיעי למסקנה שתצטרכי עזרה כבר בעצמך קורץ

וואלה! תודה!יום שלישי
מקווה שאני בסדר כי בינתיים ממשיכה כרגיל (עברתי לנעליים נוחות ומשתדלת לא להרים דברים כבדים ונרדמת מלאאא) אבל חוץ מזה משתדלת להמשיך.
זה אינדיבידואלי לכל אחת ולכל היריוןמתואמת

אני ב"ה לא הייתי במצב מסוכן. אז בעלי היה בבית הרבה (היה בתקופה יחסית פנויה אז), אבל זה לא שנזקקתי לעזרה צמודה...

תודה!יום שלישי
בינתיים מרגישה כמוך. מקווה שימשיך ככה. הפחד ממה שיהיה וכמה יהיה כבד בחודשים הבאים גדול....
אמן! שימשיך כך!מתואמת

אם הפחד מנהל אותך יותר מדי - אולי כדאי ללכת לטיפול קצר...

ובע"ה הכול יהיה בסדר!

הכוונה לתאומים לא זהים, נכון?מתואמת

גם אצלי זה היה כך (אף שבפועל הם זהים), והרופאה אמרה לי ש"זה היריון תאומים שאנחנו אוהבים" - כי הוא עם הרבה פחות סיכונים מבתאומים זהים...

ובאמת, ב"ה ההיריון שלי עבר חלק לגמרי, חוץ מכבדות נוראית ותופעות היריון מסוימות מוגברות (ותופעות היריון אחרות דווקא דילגו עליי בהיריון הזה...). עדיין הייתי במעקב מוגבר יותר, אבל ב"ה לא היה צורך בשום דבר מעבר לזה.

הלידה באמת הייתה מוקדמת יחסית (שבוע 34), והסתיימה בניתוח חירום (בגלל ירידות בדופק של אחד מהעוברים), אבל הם היו רק זמן קצר יחסית בפגייה (פחות משבוע וחצי), ואני התאוששתי יחסית מהר בשביל ניתוח ב"ה. ואמנם היה להם עיכוב קל בהתפתחות אח"כ, ואז עיכוב בדיבור בסביבות גיל שלוש - אבל ב"ה היום הכול לגמרי בסדר איתם!

וזה פשוט מתוק - לגדל תאומים! זה באמת מפצה (כמעט) על כל הקשיים שבהורותם ובלידתם...

תודה לכולכן...אנונימי (פותח)

ממש בהתחלה. שבוע 7.

בחילות מטורפות ותחושה כללית של אי נוחות. לא מוצאת את עצמי פיזית ונפשית...

תודה לכן על ההשתתפות והטיפים!

מקווה שבעזרת השם הכל יהיה בסדר,

ושאתייעץ איתכן עוד הרבה בהמשך

בשעה טובה!!!ג'נדס

כן זה שוק ממש ממש! מדהים שהרגשת את זה לפני הבדיקה!

אנחנו כאן לכל פריקה/שאלה/התייעצות... מאחלת המשך הריון קל משעמם ובע"ה שיסתיים ב(שתי)ידיים מלאות!

בשעה טובה!!!מקווה מאוד
אצלנו בקופה הריון תאומים עובר אוטומטית למעקב הריון בסיכון, ולי זה ממש טוב כי זה הרבה מעקבים ואני מרגישה בידיים טובות ב"ה.
תבדקי אם את לא רוצה לעשות את זה גם
הרופאה צדקה, אבל מה יעזור הלחץ?פשוט אני..

כן, הריון עם תאומים הוא יותר מסוכן מהריון רגיל.

את שואלת כמה להילחץ מזה, אבל האמת היא שלחץ פשוט לא יעזור.

צריך הרבה תפילות, הרבה להקשיב לגוף שלך, הרבה להקשיב לרופאים.

אצלנו היה הריון עם תאומים, שבשבוע 7-8 הפך להיות הריון רגיל. אז היה לא מעט בכי וצער, אבל לדעתי מבחינה נפשית אין מה להשוות את זה להפלה רגילה (כלומר כשאין עוד עובר ברחם)... היום יש לנו ילד נפלא ומתוק מאין כמותו, כבר בגן חובה, וברוך ה' אנחנו זוכים ממנו להמון נחת.

הריון בי בי זה הכי טוב מבין הריונות תאומיםחרותיק
הכי פחות סיכון.

תעקבו, תתפללו.
אבל אל תלחיצי את עצמך!

יש אינסוף סיפורים טובים. כמו שלי למשל

ילדתי ב37.4, במשקל 3 כל אחד.

כן תשתדלי למצוא דרך להוריד מאמץ, כמה שיותר לנוח.
תודה לכולם!!! ושאלה- לגבי שקיפות עורפיתאנונימי (פותח)
האם כדאי לעשות פרטי??
או שחבל על הכסף...
קבעתי רגיל, ואני מתלבטת....
כי הרי אין את הבדיקת דם.

הרופאה שלי אמרה לי לקבוע כבר תורים גם לסקירה מוקדמת, כי אחר כך למצוא תור כפול זה מסובך..

כמה שמלחיץ אותי תאומים, וכמה שהייתי בשוק מוחלט, עכשיו ממש קשה לי לחשוב שוב וחלילה יקרה משהו לאחד העוברים.... בעזרת השם שימשיך בבריאות ובטוב.
אני עשיתי תור רגילג'נדס
אפילו לא יכולתי לבחור את הרופא... כי זה דרך מרכז בריאות האשה של מכבי
אני אישית עשיתי פרטי, פשוט כי רציתי רופאה דווקאמתואמת

(אח"כ הצטערתי שעשיתי, כי הרגיש לי שזה רק בא לבדוק תסמונות - וזו הסיבה שאני לא עושה בד"כ שקיפות... אבל לשיקולך).

מה שכן - היה מרגש לראות אותם בשבוע כ"כ מוקדם - ממש אנשים קטנים!

עשיתי בקופת חולים והיה ממש אחלהמקווה מאוד
לגבי סקירה אם יש לך ביטוח זהב של הקופה את יכולה לקבל "חצי פרטי" שזה אומר שאפשר ללכת לרשימה של רופאים שהקופה מביאה, שהם מקבלים פרטי, ואת מגיעה אליהם עם טופס 17 מהקופה שעולה פחות מ300₪
שקיפות זו בדיקה פשוטהזהות כפולה
ומעבר לעובדה שעושים אותה פעמיים ברצף אין משהו מיוחד לתאומים (אצל תאומים זהים יש חשיבות לתוצאות
דומות ביניהם. אבל זה משהו שכשתחזרי לרופא המעקב שלך עם התוצאות הוא צריך לדעת לראות).
לא הייתי הולכת לרופא פרטי בשביל זה, כן מנסה לברר מי מבין הרופאים של הקופה מבין יותר בתאומים.

בסקירות כבר כן הייתי מתאמצת יותר כדי להגיע לרופא טוב במיוחד, אבל גם לקופות החולים יש רופאים מעולים, ולא תמיד יש הצדקה ללכת לפרטי.
מילה במילה^ג'נדס
מזל טוב!!!!תאומים
גם שלי הם מס' 5 +6

אני גיליתי רק בשבוע 12 שמדובר בתאומים.

אחרי שבועיים התחילו לי דימומים שבזכותם קיבלתי חופשת מחלה ויכלתי לישון....

בעקבות הדימומים הוציאו אותי לשמירה וכבר לא חזרתי לעבודה.

בין השבועות 20-28 היה יחסית בסדר גמור, הרגשתי טוב, לא עבדתי אבל בהחלט מאד שמרתי על עצמי.

כמובן בלי סחיבות, שטיפה ושום דבר קשה והשתדלתי לנוח הרבה.

בשבוע 28 זה התחיל להיות מאד כבד.... וגם היו לי המון צירים וגזרתי על עצמי מנוחההההה.

היה מאד קשה וכבד בסוף אבל כל יום בפנים היה שווה.

והיה עוד פסח כשהייתי בשבוע 34....
השבועיים האחרונים היו לי מאד קשים, כל יומיים שלושה הייתי במיון בגלל סיבה אחרת, כבר הייתי על קוצים...

ילדתי בשבוע 37 במשקלים מעולים, 2600+3000

ברית בזמן, ב"ה
וואוו אני קוראת מתי ילדתן ובחלומות הרופאים לא אמרו לי שיש מצמאהבה
וגם תכלס איך בלי שטיפות? ובלי לסחוב כבד? אני בשבוע 22 מרגישה בחודש שמיני תשיעי עם נשווה את ההריון להריון רגיל... אבל אין מצב שאני מצליחה להפחית הכל... אני משתדלת אבל בדרך כלל אני יחסית משוגעת... מנקה בטרוף מלא, סוחבת וכו' - בעלי ממש עובד קשה רוב הזמן עם הילדים אני לבד... ולהפחית עכשיו מעדיפים שלא... כי יש את אחרי הלידה ואולי פגיה אז עדיף לשמור חופש לתקופה הזו...
אז תגלו לי איך אפשר לא לשטוף אחרי ארוחת ערב של הילדים? או להרים את הילדים למקלחות וכו'??
את שוטפת את המטבח אחרי כ-ל ארוחת ערב??מתואמת

וואו, את באמת אשת חיל...

אבל מה לעשות, יש זמנים שצריך להוריד את הפרפקציוניסטיות... לשטוף כל ערב זה לגמרי פרפקציוניזם! מספיק לטאטא, ואם יש לכלוכים קשים - או שעוצמים עיניים (מניחה שלך זה קשה) או ששופכים קצת מים נקודתית, ומשפשפים עם הרגל במגבון רצפה.

להרים ילדים למקלחת - זה באמת יותר מאתגר, לוותר על זה. אבל א. לא חייבים להתקלח כל יום... (במיוחד בחורף), וב. אפשר ללמד אותם להיכנס לבד לאמבטיה, בעזרת שרפרף/כיסא קטן וכדומה.

בני כמה הילדים שלך? מגיל 4-5 הם יכולים להיות עצמאיים במקלחת, ומגיל 6-7 הם גם יכולים לעזור בניקוי המטבח/בהכנסת האחים הקטנים לאמבטיה...

להביא עוזרתאנונימי (3)

אין ברירה אחרת

ולדעתי לא כדאי לשחק עם זה...את לא יכטלה להגיד לי זה לא יקרה, זה לא הריון רגיל. נקודה

ושווה האקסטרה זהירות הזו כי את לא רוצה לשבת בפגיה ועוד להתמודד עם ההשלכות שלו אח"כ.

פגייה זה הרבה יותר קשה!!תאומים
התזה שלי היתה שעדיף לשמור מהרגע הראשון לפני שיהיו בעיות בכדי למנוע את הבעיות!

וגם שהרבה יותר קל לנוח בבית כמה שיותר מאשר להיות מאושפזת.

וקחי בחשבון שפגייה זה הרבה יותר קשה כי אז נמצאת שם המון שעות ביום ויכול להיות מצב שאחד משתחרר והשני לא ואז המצב הרבה יותר מורכב.

אני לא שטפתי את הבית חצי שנה, בעלי התגייס מאד.
כמובן שגם קניות וכל מה שיכל.

תלמדי אותם להיכנס ולצאת לבד למקלחת, תכינו נעלי בית וילכו ברגל עטופים במגבת.

קחי רק בחשבון שאת עדיין בחלקים הקלים... יהיה הרבה יותר קשה וכבד.
^פגייה זה נורא.כתר הרימון
כדאי לעשות הכול כדי לא להגיע לשם.

(לתאר? תינוק קטן בטיפול נמרץ, שאת אפילו לא יכולה להחזיק... מונשם, זונדה... אולי השלכות לכל החיים... שאיבות...)

ממני, בוגרת פגייה. (לא תאומים. כן ראיתי מה בתאומים. נורא פי חמש, לא פי שתיים!)
ובהמשך הריונות בסיכון ועושה הרבה כדי לא לחזור לפגייה ח''ו.
אחרי לידה מוקדמת ההריון הבא בהכרח נחשב הריון בסיכון?רק שאלה לי
גם אם זה תאומים שנולדו מוקדם? (32)
לא חושבת שבהכרח.כתר הרימון
שלי כן, בגלל שלא יודעים למה ילדתי מוקדם (כנראה). אצל אחותי, נניח, שגם היא ילדה מוקדם, ההריונות שלה אחרים ופשוטים יותר.
^^^ תלוי מה הסיבה ללידה המוקדמתזהות כפולהאחרונה
עוד לא הגעתי להריון שאחרי התאומים, אבל בעיקרון אין השלכה לזה שילדתי אותם בשבוע 29 על הגדרת ההריונות הבאים, כי הסיבה היא נטו קשורה לזה שהם תאומים זהים.
לי אמרו שכןברכת ה
כי 32 נחשב מוקדם אפילו שזה תאומים.
בפועל ברוך השם כל הלידות הבאות היו לגמרי במועד. ללא שום מעקב או התנהלות מיוחדת
אההתאומים
ואני באיזה שהוא שלב בכדי לחזק את עצמי כמעט ביקשתי לבקר בפגייה...

בכדי לשמוע את הקשיים ששם וההשלכות.

תקראי הרבה באינטרנט על פגים.
אני גם רציתי להיכנס לפגיעה כדי להתכונן נפשיתמאהבה
תיכנסי בכדי שתדעי לשמור בכדי לא להגיע לשם...תאומים

לא נותנים לזרים להכנס לפגייהזהות כפולה
הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך