שמירת נגיעה בדייטיםהכל לטובה123
היי לכם! לא יודעת אפ זה המקום הנכון לזה , אבל אנחנו דיי נואשים . אנחנו יוצאים חודש , הוא בצבא אז קשה לנו לראות אחד את השני. אנחנו יודעים שזהו זהו. זה זה . וככ שמחים בזה, אבל הקשר שלנו עוד לא בשל לחתונה. וככ ככ קשה לנו לשמור נגיעה. קשה שזה כבר כואב בנפש .
מנסים לשים גדרות , להצליח.
חייבים עצה, מה עוזר? דברים שייתנו לנו כוחות? ניסינו להיות עם אנשים, שומרים על ייחוד כבבת עיננו, ועדיין . ככ ככ קשה .
בבקשה עצות?🙏🏼😭
קודם תנסי בפורום השכןאברכית בשמחה
של לקראת נישואין, הם בתוך זה אז מאמינה שיהיה יותר קל.
אולי לנסות ללמוד ביחד על הקשר המיוחד שאחרי החתונה ועל הצורך לשמור עליו לפני כן?
לא יודע מה מקובל בציבור הדת"ל, אבל אצל החרדים לא נפגשים יותריהיהטוב

מדי לפני החתונה.

אולי כדאי גם לדתלי"ם לחשוב על פתרונות בכיוון דומה...

אהבתי!רשש

ג"כ חרדית

אציין בצניעות ועם כל הכבוד למגזר ד"ל שזה מין קטע להכנס לנסיונות ואז לצעוק הצילו

כתוב על חנוך "חנוך איננו כי לקח אותו אלוקים"

שמעתי שיש מפרשים שמסבירים שהוא מת בצעירותו כיון שהיה מתגרה בחטא, מתקרב לנסיונות ועומד בהם

בכל בוקר מתפללים "אל תביאינו לא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון"

ויש גאונים שמביאים עצמם בעצמם לידי נסיון

אולי פשוט תשנו את השיטה הזו שלא ממש עובדת כבר המון זמן?

שוב אתן עם ההכללות והשקרים שמלמדים אתכן....חידוש

אבל-רשש

כתבתי "אציין בצניעות ועם כל הכבוד למגזר ד"ל"

התכוונתי מפורש שזה לא כולם אלא רק מגמה כזו בחלק מהמקומות

זה גם מוגזם? אני לא מבינה

באמת שלא התכוונתי להכליל בצורה גורפת

וגם למה "מלמדים אתכן"?

את חולקת על זה שיש סניפים מעורבים למשל? אפחד לא לימד, זה עובדה

אני פשוט עובדת ומכירה מקרוב רבים וגם קוראת בשקיקה עלונים ד"ל אז אני יודעת

לא הכי בא לי לפתוח ויכוחים חרדים-דתייםדי שרוט
כי זה לאוס ומיותר.

אבל סניפים מעורבים זה לא קשור לשום דבר.

רק לסבר את האוזן, החברה החרדית היא בעלת שיעור הפגיעות המיניות עם הגידול הגבוה ביותר בשנים האחרונות בעבירות מין.

יש גידול של 30% בפניות של הורים חרדים למשטרה בעקבות חשש לעבירות מין בילדים שלהם. וזה רק בבני ברק.

כל חברה עם החסרונות שלה.

אז סניפים מעורבים לא קשורים בשום צורה לרמה כזו או אחרת.

להגנת החרדים(שהייתי חלק מהם ברוב שנות ילדותי ונערותי) אומר שגם הנתונים האלה לא מוכיחים שום דבר על החברה החרדית כשלעצמה.
הכי טוב יהיה אם כל אינדיבידואל שמשייך את עצמו לחברה מסויימת לא יחפש מה לא טוב בחברה שהוא חולק עליה, אלא יחפש איך לשפר את עצמו כי אף אחד לא מושלם.
וואי נראה שזה ושא כאוב אצלךרשש

אולי בגלל זה התגובה הממש מעודנת שלי פגעה?

סליחה!

ציינתי פרט בודד מתוך מכלול מעולה - לא נראה לי שזה לא תקין

אבל שוב סליחה מכל בלב

לא התכוונתי לצער

הכל טובדי שרוט
זה מין קטע אצלי, כשדתיים אומרים משהו על חילונים אני מגן על חילוניים. כשחרדים אומרים משהו על דתיים אני מגן על דתיים. כשחילונים אומרים משהו על חרדים אני מגן על חרדים וכן על זה הדרך.

למשל קחי את תקופת הבחירות האחרונה כן? ההסתה כלפי הציבור החרדי בעיני עברה כל גבול אז אני מגן בתוקף על הציבור החרדי מול כל חילוני שאומר דברים רעים על הציבור החרדי.
אשריךרשש

ממש הרב קוק בקטן! (לא בציניות)

רק היזהר לא להשמיץ על הדרך מגזר אחר (כפי שאני עשיתי, מודה!)

כלומר יש מעלות במגזר לא רק ביחס למגזר אחר

חחח לכנות אותי הרב קוק זה ביזוי תלמידי חכמיםדי שרוט

למה???רשש

זו היתה מחמאה

אנחנו מצווים לדמות להקב"ה אז ודאי שאפשר להידמות לתלמידי חכמים

לא?

נראה לי כדאי שאני אסתום פשוט - מה דעתך?

לההה שטויות הכל טוב חחחדי שרוט
סתם צחקתי
חברים, איבדתם קצת את הנושא של השרשור אני מאמיןרק למחר

שיעור הדיווח לא מלמד על יותר פגיעותהסטורי
אלא על יותר מודעות וממילא יותר דיווח על פגיעות שתמיד היו ולא דווחו.
אין הכי נמידי שרוט
בלי לפגוע, האם העובדה שלפחות 50% מהמדוייטים לא "שומרים נגיעהיהיהטוב

אצל הדתלי"ם, (על פי סקר מקור ראשון לפני כמה שנים) לא מעוררת את הצורך בבדק בית?

כולם צריכים בדק ביתדי שרוט
דתיים, חרדים וחילונים.

זה לא אומר שאם 50% לא שומרים נגיעה אצל הדתיים הם פחות שווים מהחרדים או החילונים.

יש תופעות שנויות במחלוקת אצל החרדים ואצל הדתיים כאחד.
נכון,אבל רק אומר שכנפגשים כל כך הרבה,אז זה כמעטיהיהטוב

"מה יעשה הבן ולא יחטא"..

אותו דבר אפשר להגיד גם על חרדיםדי שרוט
וגם על דתיים וגל על חילונים. זה נכון לגבי כולם.

לכולם יש תופעות שנויות במחלוקת. כולם. אז במקום להגיד שהדתיים לא מספיק דתיים או חרדיות הולכות עם פאה, שכל אחד יעשה חשבון נפש לעצמו. שלא יתנשא מעל האחרים.

מה שתגידיהיהטוב

צל דתיים לעומת חרדים יש הרבה פחות "כללים" בשידוכים.44444
עם היתרונות וחסרונות.
היתרון שלכל זוג יש בחירה לעשות מה שנכון במקרה שלו.
בציבור הדת"ל השונות מאד שונה.
גם במגזר התורני.
תמצאי זוגות שנפגשו 10 פעמים וזוגות שיצאו חצי שנה.
ושניהם נחשבים "נורמאליים".
* השונות מאד קיצונית44444
אתה אמיתי שאתה סומך על סקר של מקור ראשון??אמא12

ועל פי זה מוציא שם רע על כל הציבור??

קצת ענווה.

כשאתה קורא סקר, תבדוק: מאיזו אוכלוסייה בדיוק (נורא קל להגיד דתי לאומי. אבל יש כ"כ הרבה תתי הגדרות מתחת.. כמו שאינו דומה חסיד גור לברסלב לליטאי לש"סניק, נכון? אז ככה.)

כל האנשים סביבי שמרו נגיעה גם בתקופת הדייטים, ואני גרה במקום דתי לאומי למהדרין.

תקרא פחות לשון הרע, וקצת תתחבר לציבור האמיתי (לא בעיתון), ואולי דעותיך יתבררו.

אם ככה-כל הכבוד, כי אני לא הייתי עומד בזה...יהיהטוב

באמת קשה מאוד לדעתי להפגש כ"כ הרבה ולא ליפול...

(במיוחד שמים גנובים ימתקו)

לגבי הסקר-ההנחה של אלו שעשו את הסקר-וגם שלי, הייתה-שיש גם כאלו שנפלו ומתביישים להודות בזה-כך שזה כן מתקזז עם מה שאת טוענת...

נכון, זה לא אידיאליאמא12

ואולי אנחנו צריכים ללמוד דבר או שניים מהחרדים בענייני דייטים.

אנחנו התחתנו מאד מהר אז לא ממש הרגשנו את הקושי ההיסטרי של לצאת 3-5 חודשים ולהתייסר בשמירת נגיעה..

ולגבי פסקתך האחרונה- אתה סובר שיש עוד ומתביישים לספר.

אני רוצה ומעדיפה לחשוב הפוך ממקור ראשון (שאגב הוא לא מייצג את המגזר, מכף רגל ועד ראש. מלא בלה"ר וחוסר צניעות)- ואני בוחרת להיות בעלת עין טובה על אנשים יראי שמיים, שבוחרים להיות דתיים למרות כל הפיתויים, ולהאמין בהם שיראת ה' שלהם גוברת על היצר, גם כשקשה מאד מאד מאד.

יכול להיות, אם ככה-אני באמת מצדיע לכם...יהיהטוב

לגמרי....44444
ואני מנחשת שזה סקר של מוצ"ש
לא משהו רציני מידי......
סקרים שווים בערך לתחזית אסטרולוגיתהסטורי
כמו בפוליטיקה, גם בנושאים הללו. סקר ממוצע, של כ500 משתתפים, לעולם אינו אומר כלום.

אם מישהו רוצה באמת לבדוק, צריך לעשות מחקר עומק רציני, שיבדוק אלפי נחקרים, עם מנגנון בקרה אמיתי, שהם בהחלט מייצגים את האוכלוסייה.
זה בערך כמו הנתונים על מס' החרדים שיוצאים44444
לעבוד ולומדים לימודים אקדמאים ובעיקר מתגייסים לצבא.
לא צריך להכיר יותר מידי טוב את המיינסטרים החרדי כדי לדעת שנכון שיש עליה בנ"ל אבל לא מתקרבת לאחוזים המפורסמים במיוחד לא עליה בשיעורי הגיוס.
מה שמשפיע על הנתונים זו כניסה של חברות חדשות להגדרת "חרדי".

גם פה- תגדירי "דתי". המון מסורתיים נכנסים תחת ההגדרה שהרבה פעמים זה אנשים שלא רואים בזה בעיה מלכתחילה.
דווקא הנתון שנתת הוא בגלל שיש עליה לפניות למשטרה ודברים44444
מטופלים יותר מבדורות קודמים.
לאו דווקא כי זה קורה יותר.

ודוטקא פגיעות מניות מחולקות באופן יחסי באוכלוסיה ע"פ גודלה.

לגבי סניפים מעורבים- דווקא יש קשר לגמרי למקרה הנ"ל.
סניפים מעורבים זה הגורם מס' אחד למצב של הכרות בגיל צעיר שגורמת למצב של בני זוג שכבר יודעים שזה- זה אבל הם בתיכון אז חוקית הם חייבים לחכות לפחות לגיל 18 ובגלל צבא וכד'.... ליותר.
מה שגורם להתמודדות המוצגת כאן.
לכן זה תמיד מצחיק אותי שהמתנגדים להפרדה גם מתנגדים בד"כ לחתונה בגיל צעיר בהתעלמות מהנתונים המוכרים לכל שכמעט כל החתונות בגיל צעיר למעט בחברה החרד"לית מאד מקורן בסניף מעורב.

אגב, אני דתית- לאומית.
יצא לךאנונימי (2)
הכי חרדי שיש
זה ממש לא נכון.....44444
אני לא מכירה את המקרה של פותחת השרשור אבל בדר"כ בשלב שיודעים שזה- זה אז מתארסים והולכים לקראת חתונה.....

במצבים שזה לא ככה בדר"כ ההכרות לא בדייטים אלא טבעית בגיל צעיר ואז לא אפשרי להתחתן בגיל כ"כ צעיר.

לגבי הכרות יזומה בדייטים- לרוב לא מכירים אם חתונה לא רלוונטית.

ואני גם חושבת שהפתרון הוא להפגש פחות לחשוב אל חתונה בזמן הקרוב למרות שהוא בצבא.

* אם חתונה לא רלוונטית בזמן הקרוב.44444
חודש , בקושי מתראים וכבר קשה ??ה' אלוקינו

וואו ... את זה עדיין לא שמעתי  
ב"ה קודם כל שיש משיכה!
דבר שני , להתחזק ביראת שמיים , שיעורים בנושא , דיני ייחוד ומעבר לזה( לא לשבת ברכב בלילה ביחד / לא לשבת אחד ליד השני ברכב / אם אתם יודעים שזה זה אז מה עוד חסר ? 
לא להגיד יותר מידי מילות אהבה אחד לשני כשאתם פיזי אחד ליד השני . 
לשים את השכל (הכי  מאתגר) .
ולזכור, שזה בא בשביל לשמור עליכם  , ובפרט עלייך למה ? אסביר.
את עכשיו כולך באורות ב"ה , מרגישה מאוהבת ,מחוזרת הכל פורח !! ושימשיך כך ! אבל(!) ב"ה אתם לא נוגעים , אז את לא לגמרי "שבויה" 100 אחוז לרגש ,אבל !! ויש פה אבל גדול . אם ח"ו תגעו - את תהיי שבויה ל  ג מ ר י . 
כן יש כאלה שקמים גם אחרי נגיעה, אבל אם הייתה נגיעה, ותאמיני למילים שלי עכשיו , את תהיי שבויה לרגש. את עלולה לעשות בחירות שגויות כי את נתונה לרגש כמעט ב100 אחוז.  אם ח"ו תיפרדו ונגעתם הדבר יהיה הרבה יותר גדול.
בורכא עולם רוצה לשמור עלייך, על הלב שלך, הוא יודע כמה לב של אישה עדין , ולכן הגדר הזו ךגעתי היא בעיקר היא  בשבילך .אני יודעת שהקושי עצום. עצום. אבל אני יודעת שהמצווה /איסור הזה - גאוני....

זה קשה? תשמחו!פרפר 18

תקבעו את החתונה כמה שיותר מהר (אם את רוצה להתחתן איתו)

ואחרי החתונה תהיו מאושרים שהצלחתם לשמור על עצמכםחיוך גדול

איזה יופי בשעה טובהמישהו כל שהוא
קודם כל זה טוב שקשה זה מעיד על בריאות...

לפי דעתי אחד הדברים החשובים זה להחמיר מאוד מאוד בדיני יחוד, כלומר לא להיות לבד במקומות שתרגישו בהם נח לגעת אפילו " רק" לתת ידים. אז לבד בחדר עם דלת קצת פתוחה זה לא טוב. וגם תל אביב לא המקום הכי כדאי. תצאו במקומות עם עוד דוסים או יחד עם משפחה וחברים. אני יודע שיש צמאון גדול לאינטמיות ולהיות לבד בלי אף אחד אבל זה בדיוק מה שמקשה.
אפשר להנות יחד במקומות ציבוריים ועם משפחה...ככה נראים גם החיים אחרי...
מנסים ממש! וזה ככ קשההכל לטובה123
אנחנו שומרים על דיני ייחוד כבבת עינינו, מנסים ומשתדלים כמה שיותר אבל העניין של שמירת הנגיעה תופס אצלנו מקום ככ נרחב בנפש וזה מתסכל
יקרהלצמוח ולהצמיח
פונה אלייך מעומק הלב, אם הקשר הזה חשוב לכם ואתם רואים את עצמכם בונים בית יחד בעז"ה, אז שתדעו שנפילה בדברים הללו הורסים את הקשר!! חד משמעית!
מכירה זוגות מקרוב מאד שנפרדו והקשר נהרס רק בגלל זה!!

תבדקו מה מאפשר לכם ליפול. אלו תנאים ומצבים.
אמרת שאתם שומרים מאד על דיני יחוד, אז איך אתם נופלים בכל זאת? כי לא מפריע לכם שיראו אתכם?
זה קשה לתיאורהכל לטובה123
כשאני איתו אני פשוט לא שמה לב לכל המסביב , יכןלים להיות עשרות אנשים סביבנו , והוא כל מה שאני אראה ואני כל מה שהוא . וזה מה שככ מקשה
אני חושבת שכל הזוגות ככה לפני החתונהה' אלוקינו
וגם אחרי החתונה בחודשים הראשונים...ב"ה זה התאהבות טובה
זה בהחלט מובן ונפלאלצמוח ולהצמיח
אבל את מבינה בעצמך שבשביל לקבל החלטות שקולות, כל כך חשובות ומכריעות, על בניית בית וחיים משותפים טובים לאורך שנים, חייבים להשליט את המוח על הלב!!
חייבים לבדוק בתקופה הזו התאמה בהרבה מישורים ותחומים, של השקפות, דעות, שאיפות, וכו.
את כל זה אי אפשר לעשות בבהירות כשמרגישים מאוהבים ברמה כזו שהראש הולך לאיבוד כשנפגשים ורק פרפרים ממלאים את הלב ויש זרמים בכל הגוף!
את לא רוצה חלילה לפתוח שירשור עוד שלוש שנים, "כשהכרנו הייתי מסונוורת, הייתי מאוהבת מעל הראש ולא ראיתי שאנחנו לא מתאימים"
חשוב שתבינו שהמגע גורם לבילבול הרבה יותר חזק! הוא גורם לקשר וחיבור עמוק. זה כל כך עוצמתי שזה לא מאפשר לשמור על שיקול דעת ולבחון דברים באופן אמיתי.
לכן חשוב לשמור אותו לאחר החתונה.

וכתבת בעצמך בהמשך:
"מפחדת שנותנת לרגש להשתלט עליי, לא לבחור ברציונליות, שהאהבה מסמאת את עיני, בעז״ה אנחנו השבוע פוגשים את אחותי ואני מקווה שהיא תתן לי פרספקטיבה , אבל אני מפחדת שאנחנו ככ ״מאוהבים״ שלא מספיק רןאים את הקשיים והפגמים, ובעיניי אם ניכנס לחיי נישואים ככה , מהר מאוד יהיו קשיים פסיכים שלא נהיה מוכנים אליהם"

ועוד דבר חשוב.
מקווה בשבילכם שלא. אבל אם חלילה תחליטו להפרד בסופו של דבר מכל סיבה שהיא, הקשר שנוצר ביניכם בעקבות מגע יהיה הרבה יותר קשה לניתוק, ברמה המעשית וברמה הרגשית והנפשית. ויכול להוות קושי ביצירת קשרים אחרים ואפילו להפריע לאחר שכל אחד מתחתן.

עוד נקודה שכדאי להפנים.
תדעו שאין דבר נפלא ומתוק כמו להכנס לחופה בקדושה וטהרה! המגע הראשוני הזה זה רגע כל כך מרגש ומחבר עולמות!
כל כך נותן כח לכל המשך החיים!
הנה! הצלחנו! יש לנו כח יחד!

שווה שווה שווה את כל הקשיים בדרך!
אם יודעים שזה זה - אז להתחתן שעה אחת קודם!הסטורי
אין שום הצדקה לקשר סתמי בין בחור לבחורה. המטרה המוצדקת היחידה היא בדיקת התאמה לצורך חתונה. אם ברור לכם שזה זה - תקבעו חתונה בהקדם הסביר מבחינת התארגנות.

עד אז להיזהר מאוד מכל צעד שאח"כ מאוד תצטערו עליו.

מזל טוב
לא הייתי דוחק פה באנשים להתחתןמישהו כל שהוא
דווקא מקריאת השרשורים של לא באמת אהבנו כשהתחתנו ועכשיו קשה ועוד ועוד
זה החלטה של חיים וחשוב לעשות אותה בצורה שקולה ולא רק בגלל שקשה לשמור נגיעה...
קחו את הזמן ותהיו חזקים....
אבל זה לא המקרההסטורי
המקרים של 'לא באמת אהבנו', זה לא אלו שאומרים ש'זה זה'. המקרים ההם זה מקרים של 'זה לא מרגיש, אבל שכלית יש התאמה', 'זה לא, אבל אמרו לנו שאהבה תבוא אח"כ' וכד'.
ממש נכוןנ55
שמירת או אי שמירת נגיעה הן לא סיבות להתחתן. חתונה זה דבר רציני וטוב שלוקח זמן להחליט. באמת כשקוראים פה מבינים עד כמה זה קשה. הייתי שואלת את עצמי למי בינינו יותר קשה. זה יכול לתת הצצה לעתיד. אם קשה לאחד מבני הזוג ולא משנה מי אז גם בעתיד יכולות לעלות קשיים דומים. וכשכבר נשואים ויש איזו מריבה אז הדרך לבגידה היא כל כך קלה. לדעתי ומנסיוני תקחי את הזמן שלך ואם את מרגישה לחץ אז תעזבי את זה. יש עוד דגים בים ( סליחה על ההשוואה). אמנם לא כתבת את הגיל שלך אבל אם הוא בצבא אז אני מניחה שאתם צעירים. וסתם שאלה- מאיפה לכם שזה בוודאי ״זה״?
שוב אתה נתפס לנקודה הלא נכונההסטורי
"אנחנו יודעים שזהו זהו. זה זה". בהחלט אפשר לדעת זאת אחרי זמן קצר מאוד. אז מי שלא יודע, שיקח לו עוד זמן, מי שכן יודע - אין שום תועלת במריחה סתם. שום דבר ממה שכתבת שם, לא תלוי בכמה זמן הכירו לפני אירוסין.
פשוט מרגישיםהכל לטובה123
תודה על התגובה! האמתי מה דייט הראשון שנינו הרגשנו שזה פשוט זה. הוא אמר לי בדייט חמישי שאני מושלמת- במובן של משלימה אותו, אנחנו מרגישים פשוט שלמים כשאנחנו אחד עם השנייה, אני מרגישה שהנשמה שלי פשוט שמחה איתו אין לי איך לתאר את זה . ולכן ככ ככ קשה לנו עפ שמירת נגיעה, שנינו לא הכרנו את הקושי הזה. יצאנו עם אנשים בעבר אבל פה, ככ ככ קשה לנו לא פשוט להחזיק ידיים או להביא חיבוק, ואנחנו שמים לנו גדרות פסיכיים מרוב שקשה . אבל מפחדת שזה לא יעזור ... למה אנחנו לא מתחתנים כבר? אנחנו רוצים קצת להתפתח כזוג, להבין אחד את
השני טוב יותר, לדעת ולהכיר אחד את השני יותר , ןפשוט לחוות ביחד. הוא יוצא פעם ב אז זה סופר קשה ולכן זה גם מוסיף קושי, נגיד בשבת הקרובה בעז״ה אגיע אליו, ושבת שלמה ביחד בדןק תעשה טוב לקשר אבל תקשה רצח על שמירת הנגיעה..
אז לפחות תקבעו תאריך לחתונהבת 30
וככה תדעו מה הזמן שלכם להכיר ולהתפתח בלי לגעת.
אפילו תקבעו לעוד חצי שנה, אבל לפחות תקבעו.
כמו שזה עכשיו- מצטערת, אבל נראה לי זה להעמיד את עצמכם בנסיון שהוא בלתי אפשרי
שבת שלימה ביחד?
אל תהיו בחוץ בליל שבת, רק בבית עם כל המשפחה, תחשבו טוב טוב כי בשניות כל הגדרות יכולים ליפול
צודקתהכל לטובה123
אמרנו כבר שבעז״ה כשהוא יסיים את בהד אחד שזה החלק היותר אינטנסיבי בקצינים אז נתחתן ואפר להתארס קצת קןדם , מה שאומר עוד כ4 חןדשים , מה שאומר כפול 4 מהזמן שיצאנו כבר ... שזה מפחיד אותי בטירוף אבל גם אנחנו כן צריכים את הזמן הזה
ולגביי שבת , אבל אנחנו חייבים גפ את הזמן היחסית לבד הזה כדי לדבר ולהיות ביחד , איך משלבים בצןרה ראויה?
פשוט לא מכניסים את עצמכם למצבים פוטנציאליים לנפילהבת 30
לשמור מאה אחוז על דיני ייחוד, לא להישאר לבד עד מאוחר בלילה.
לא להיות לבדמישהו כל שהוא
בטח לא בלילה...
תהיו יחד עם המשפחה.
אבל היא כתבה שהם מרגישים שזה- זה.44444
כמובן שלא קשר סתמיהכל לטובה123
ברור שלא מדובר בקשר סתמי, מדובר בקשר עמוק וידוע שזה מכוון חתונה, אבל הוא מתחיל קצינים ששה קשה ממש להתארס בתחילת הקורס ובנוסף, אנחנו מרגישים שיש צורך קצת לפתח את הקשר מעבר. כי אנחנו מרגישים שהנשמות שלנו מכירות ותואמות ודיברנו על זה, אבל רוצים להכיר אחד את השני יותר ולחוות ביחד חוויות . להבין אחד את השני לפניי חתונה. לבןא לזה בלב שלם
התשובה מחולקת ל2הסטורי
1. לגבי זה שהוא מתחיל קצינים - באמת אינני יודע, זה בהחלט מורכב. אגב, גם חיי נישואין עם חייל - זה מורכב, כדאי לתת על זה את הדעת (לא בשלילה, בזכותם כולנו חיים, אבל צריך לתת את הדעת).

2. לגבי הרצון להכיר - זה מובן, אבל לא בריא. יותר בריא לעבור את כל החוויות כנשואין. לא רק בגלל החשש משמירת נגיעה או הסתבכויות אחרות שעלולות להגיע - אלא בעיקר כי זו צורת החיים הנכונה. העולם המודרני בלבל אותנו. אין מציאות בריאה של איש ואישה לא נשואים שמסתובבים ביחד - רק הנצרך לבדיקת התאמה לחתונה.

ממילא אין להשוות בין ההכרות של חודשים ארוכים של רווקות, להכרות המהותית בזמן מאוד קצר של נישואין.
..הכל לטובה123
1. כן, זה קשוח , חשבתי על זה המון ואני יודעת שזה משהו שחשוב לי מספיק בשביל להתמודד איתו. מקווה שיש לי את כוחות הנפש

2. כן, אבל הבעיה שלנו זה במקום מסוים זה ש״ידענו״ ככ מהר , מפחדת שנותנת לרגש להשתלט עליי, לא לבחור ברציונליות, שהאהבה מסמאת את עיני, בעז״ה אנחנו השבוע פוגשים את אחותי ואני מקווה שהיא תתן לי פרספקטיבה , אבל אני מפחדת שאנחנו ככ ״מאוהבים״ שלא מספיק רןאים את הקשיים והפגמים, ובעיניי אם ניכנס לחיי נישואים ככה , מהר מאוד יהיו קשיים פסיכים שלא נהיה מוכנים אליהם
אתם נשמעים זוג מדהיםנגמרו לי השמות
תתחזקי בידיעה וההרגשה שזה זה
ואכן כדאי לקחת את הזמן ולא למהר כל כך לדעתי.

אתם נשמעים זוג כזה מקסים ועם המון מודעות,
הייתי ממליצה להמשיך להעמיק ולהכיר יחד עם שמירה ברורה על גבולות ההלכה.

ובשעה טובה והמון שמחה
כיף לשמוע את הקשר והקירבה שיש לכם 🌺
לגבי 2הסטורי
החשש הגיוני. אבל לא תבררי אותו בפגישות אינטנסיביות שהרגש כל כך משחק - להפך תופסים מרחק. שבועיים לא להפגש ולא לדבר בטלפון בכלל ואז לבדוק האם זה באמת זה.
אין לי מה להגיד חוץ מזה שאתם מתוקים חחדי שרוט
זה מרענן קצת לשמוע את התמימות והטוהר הזה של זוג צעיר......
חשבתי עליך קצתאנונימי (2)
ואת יודעת מה.
אני חושבת שהמגע הכי כיף הוא לפני החתונה.

אני לא יודעת אם חכם לכתוב את זה ע''ג הפורום הזה.
אבל זו תקופה שלא חוזרת בחיים.
עם חוויות שלא ישכחו בחיים.
וזה בחיים לא יהיה אותו דבר כמו שאתם תהיו נשואים. (ובטוחה שיסכימו איתי הרבה שנשואים באושר)

אני לא אומרת תתפרעו עכשיו.
אני אומרת קחי הכל בפרופורציות.
תהנו מהקופה היפה הזו. בחוכמה. עם מצפון נקי.
נשמה, התגובה שלך נראית הכי מהלבמשמעת עצמית
אבל אני חושבת שהיא לא כל כך מתאימה לפורום דתי.
קודם כל הפותחת מעוניינת לשמור על נגיעה מכל סוג, והיא מבקשת מאיתנו עצות וחיזוק בזה.
נראלי שלכתוב לה שהמגע הכי כיף הוא לפני החתונה, זה קצת לא פייר... מבלבל יותר מעוזר. כנראה שאת מדברת מהחוויה שלך וזו זכותך, אבל טיפה רגישות...
מסכימה לגמרי שזו תקופה שלא חוזרת בחיים, והיא מיוחדת מאוד גם בלי מגע.ואגב, האופוריה הזו קיימת גם בחודשים שאחרי החתונה שהם יכולים לגעת בהיתר. (מנסיון אישי בבועה הזו)
עוד משהו קטן אבל חשוווווב: כתבת: תהנו... עם מצפון נקי. אז זהו שזה לא עניין של מצפון. זו הלכה ברורה.
היא רוצה לשמור על זה כי זו ההלכה, ולפיה, גם מגע הכי קטן באצבע בין איש ואישה שאינם נשואים הוא אסור, לא רק "להתפרע" כלשונך...
מקווה שלא תכעסי על התגובה הזו, (כתבתי מתוך כבוד והבנה) אבל הרגשתי צורך כי זה פורום דתי וגם הכותבת הבהירה את עמדתה בעניין.

ולפותחת היקרה: נראלי שאתם יודעים הכל, ועכשיו צריך פשוט להתאפק. זה בידיים שלכם וזה אפשרי.
ובכלל, כושר איפוק הוא אבן יסוד בזוגיות,אז "קשה באימונים, קל בקרב" - מוקדש לקצין ואהובתו הטריה 😍
תגובה ממש יפה!מופאסה
ואם לא נגענו ליפני החתונה אז אחרי זה לא אותו כיף?כלה נאה
לא חושבת.
הכל חדש גם אחרי.
לא חושבתאנונימי (2)
כי אין לך מושג מה פיספסת.
ההיתה התרגשות בשמים וזה הספיק לי.כלה נאה
אולי אין לך מושג מזה לחכות כמה חודשים בלי לנגוע אפילו באצבע.
אה?!???!?!?!???!??!??!?????????? ממממממש לא מתאיםה' אלוקינו

אנחנו לא יותר חכמים ממנו יתברך . 
מנהלים- למחוק את התגובה.

גועל נפש!רשש

רחמי עליך

בנישואין כל יום יותר טוב מקודמו ב"ה

ברור שזה הכי כיף בתקופות היותר צעירות שלנודי שרוט
כי זה חדש, מחשמל ומסקרן.

אבל כמו כל דבר בחיים, לא רק סקס, הדברים הכי כיפיים ו"משוגעים" שלנו הם כשאנחנו צעירים חסרי מנוח. מסיבות, בארים, פאבים, בילויים עם חברים.

או מי שיותר טיפה יותר "דוס" הדברים שהוא עשה כצעיר יותר כיפיים וכשמתחתנים מגיעה השגרה לכולם. אין בזה חדש אבל זה לא מעצם הנישואין. זה מעצם הגיל. ככל שאנחנו יותר גדלים, ככה פחות מתרגשים מהדברים שהיינו עושים כצעירים.
זה לא חייב להיות ככהלצמוח ולהצמיח
יש רבים שמרגישים צעירים מתלהבים ומתרגשים מהעולם גם בהמשך חייהם הבוגרים.
וגם בעניינים שבינו לבינה יש רבים שחווים הנאה עונג ותשוקה שלא רק שלא פוחתים עם השנים אלא משתבחים ומתעלים כיין טוב.

בתפיסתך העולם שייך לצעירים?! אז תרגיש צעיר ותהיה צעיר
ור' נחמן מברסלב כבר אמר שהוא שונא את הזיקנה.
לא, ממש לא!הסטורי
כלומר, ב"ה אין לי שום נסיון עם נגיעה לפני החתונה, אבל מלבד האיסור החמור מאוד מאוד, שחוויה טובה איזו שתהיה, לא יכולה להכניס אותו לפרופורציות, יש בדברים שלך טעות מהותית.

יתכן שבהחלט יש זכרונות קסומים מהתקופה שלפני החתונה. כל עוד שהם הגיעו בהיתר - אין רע בכך ואם זה נותן כח בהמשך - מצויין. אבל, הדבר האמיתי הוא אך ורק אחרי החתונה.

הסיבה היחידה, שהחוויות שלפני החתונה לפעמים נצרבות כקסומות יותר מהחיים המשמעותיים כנשואים - היא שהם חוויות בלי אחריות. לא צריך לשלם חשבון חשמל (לפחות לא משותף) ולדאוג לא להכנס למינוס (בגללו/ה), לא רואים אחד את השני עם קורי שינה על הבוקר וכשמרגישים מיצוי - אפשר ללכת. החיים האמיתיים והטובים - הם כשלוקחים אחריות על כל המכלול.
חבל לייעץ בלי אחריות מה יקרה בהמשך.זית1
מי אמר לך שהם יתחתנו באמת? (היא יכולה להגיד שזה זה, כמה זוגיות ביטלו אירוסין או חתונה ממש לפני הרגע הגדול..)
את מתרפקת על עבר והחויות הקסומות שהיו לך באיסור ולכן ההרגשות הטובות באמת שמגיעות בהיתר אינן באותה עוצמה כלומר בזבזת שנים של הנאה אמיתי בשבעל חודש-חודשיים של נגיעה אסורה.
חבל עצוב לי בשבילך..
כי זה מה שלימדו אותנו.אנונימי (2)
ולכן כל כך הרבה דתיים בוכים פה.

ובואי.
אנשים שומרים כל החיים שלהם את ההרחקות והתקופה שאסורים. חודש אחרי חודש. זה אמור לחפות על חודשים של לפני החתונה שהם לא שמרו..

קצת לא הגיוני להגיד בגלל חודשיים שלוש לפני החתונה החיים שלכם ידפקו אחרי זה..
אתה ממש לא צריך לכתוב פה אני מצטערת !!! תכבד את המקום בו אתהה' אלוקינו

נמצא . לא ביקשו את דעתך ולא אף דעה של אף אחד אם לגעת או לא. 

אפשר להקשיב לפחות? מה נהיה אתכםרק למחר

מי שחווה התחלה באיסור לעולם לא ידע מה טעמה של התחלה בהתררשש

זה פשוט - לא??

פיספסת את ההיזדמנות שלך

אגב זה ששומרים שבת מחפה על רצח?

זה ששומרים על לשון הרע מחפה על בל תשחית?

למה נראה לך ששמירה באסורים מחפה על מגע של חיבה כמאורסים?

אם אישה שטבלה חביבה על בעלה כביום חופתה, אז כמה כמה כמה חביבה אישה ביום חופתה??

ברור שזה לא קורה אצל זוג חילוני שגר קודם יחד ויצא מהבית המשותף לחופה - נכון?

זה כל המתיקות והטעם, שהכל הכל הכל חדש ביום החופה

מאחלת לשואלת הצלחה במשימה

מאחלת לך להגיע לחופה במהרה ולחוות את טעם הראשוניות המושלם

החיים לא נדפקיםמופאסה
וכן תמיד אפשר לתקן
מקיימים את ההלכה לא כי יקרה משהו
לא כי שלא יקרה משהו
בגלל שזה רצון ה'
והשואלת מעוניינת לעשות את רצון ה'
עובדה שאתה מציין שהמגע לפני החתונהזית1
היה הרבה יותר טוב מעכשיו.
לכן אתה כל הזמן תהיה בחיפוש אחר המגע המרגש הזה (את אותו ההתרגשות אתה תמצא רק באיסור..) לעומת מי שלא נגע לפני, ומבחינתו כל מגע עכשיו זה הרקיע השביעי והתרגשות אדירה שלא ניתן לתאר במילים (כך קורה כל חודש)
לא יודעתאנונימי (2)

מאיפה את מסיקה דברים.
כל אחד כותב את דעתו.
ולכל אחד דעה שונה..
לא צריך להתחרפן מכל דבר.
ביננו הפותחת תעשה מה שרוצה.
ואני היחידה פה בינתיים שאמרתי משהו שונה.

תדאגי לעצמך.
את היחידה בנתיים, שממליצה לעבור איסור חמורהסטורי
שלדעת חלק מהפוסקים צריך לההרג ולא לעבור עליו.
תראי, עכשיו נכנסתי לדף האישי שלך וקראתי מה שכתבת הלילה ב2ה' אלוקינו

ואני מבינה מאיפה כתבת כאן את מה שכתבת..

אני מאחלת לכולנו רק שלום בית.... המון בהצלחה, ואולי באמת אסור לשפוט עד שלא יודעים הכל
אבל מה שכתבת אסור  !!! סליחה

מה זה 'אמור לחפות'?!הסטורי
נגיעה של חיבה בין בחור לבחורה נידה, זה איסור חמור, לדעת הרמב"ם והשו"ע הוא ב'יהרג ואל יעבור'. מאיפה את מחליטה מה יכול לחפות על עבירה כזאת?!

(כמובן שבדיעבד, מי שנכשל ועכשיו עושה תשובה, העמידה שלו בניסיונות דומים, היא חלק מהתשובה. אבל להמליץ לעבור איסור חמור, על סמך הנחות מופרכות?!)
כשאני חושב על זה, מעניין לבדוק אם יש מיתאםהסטורי
בין כאלו שלא בזבזו את כחותיהם על האיסור לפני, לבין כאלו שמספיק טוב להם בחיים האמתיים, שהם לא יעלו על דעתם לדחות טבילה מטעמי נוחות.
אז בא נספר לך..משוטט
שאם כבר זה הפוך-
אין שום הבטחה שאם תשמור נגיעה תהייה לך זוגיות נפלאה ויש מצב גדול שדווקא המעבר החד מאסור למוצר מייצר אצל המון זוגות מלא בעיות שקשה לפתור גם במשך שנים.
אני לא אומר שצריך לגעת לפני אבל אל תספרו לעצמכם שזה מונע בעיות או מייצר איזה קדושה בזוגיות.
קדושה זה בטוח מייצר,שאר הדברים שכתבת נכונים.ה' אלוקינו
אבל קדושה זה מייצר.ה' יתברך לא מתבלבל .
אכן אין שום הבטחהלמה לא123

מה שכן,זוג שלא נוגע,יש הרבה יותר מקום לתקשורת מילולית בינהם.הם מפתחים אותה הרבה יותר מזוג שמתאהב ורץ למי...

ויוצר סוג של תקשורת יותר פיזית (גם מילולית)

אח"כ הזוג הזה מתחתן ולא מבין לאן נעלמה לה האהבה

התייחסתי ספציפית למגיבה שמעודדת עבירות כי זה 'כיף'הסטורי
אבל היא אישית דוחה טבילות ביום יומיים כי לא נח להתארגן.
אם טבילה היה כיף.אנונימי (2)
מבטיחה שהייתי רצה לשם.

מה לעשות שזה לא.

ולא נפתח את זה שוב.
וכמו שכתבתי לך כבר אזמישהו כל שהוא
הדת כמו הזוגיות דורשת השקעה בכדי לתחזק את הקשר אחרת גם הדת נשארת נחלתם של הצעירים
ואז הכל נהיה חסר טעם הטבילה שמירת הנגיעה השבת שיכולה להיות יום טיול כיפי עם כל המשפחה. כשרות שבעיקר מבאסת את החו"ל.
לא הבעיה הטבילה. הבעיה מתחילה כשאין רצון לקירבהכלה נאה
כי אישה שמחכה לבעלה תלך לטבול למרות הכל.
לא את זההסטורי
אלא את ההשלכות. מי שטוב לה עם בעלה, לא דוחה טבילה גם כשקשה.
מדברים על זוג נורמלי שמחכה כבר לקירבהכלה נאה
ולא לאנשים עם בעיות.
והערה ספציפית לטענתךהסטורי
אני מכיר את הנושא. הבעיה שאתה מדבר עליה, לא מגיעה מעצם המעבר מאסור למותר, אלא:
★ או מחינוך מלחיץ במשך השנים, ששידר שמיניות היא רעה. חשוב להדגיש ולחנך שהיא טובה ובריאה, אלא שלכל זמן ועת.
★או מחוסר הדרכה נכון לליל הכלולות ולתקופת החיים הראשונה, שגורם לפעמים לטראוומה מההיכרות הראשונית עם המיניות.
גם אם ח"ו הם יתפתו לעבירה שהגברת כאן ממליצה להם, בכלל לא בטוח שיחסכו להם הנסיבות הטראומטיות. אם כבר אז הפוך - הם עלולים להיסחף בלי הדרכה למקומות אסורים ושרק ישאירו אותם עם צלקות ויסורי מצפון לכל החיים.
מסכימה עם כל מילה שלך לאורך כל השרשור הנ"לנגמרו לי השמות

הייתי יותר דוסית ממה שאתה מדמייןאנונימי (2)
ולא נגענו לפני.
ודוחה טבילות כשלא מסתדר.

ומה שאני אומרת זה שהיא תהנה . כי עכשיו יש לה זמן להנות. ועכשיו זה יותר כיף.
וזה לא יחזור.
ועם זה כולם פה הסכימו.
הכי כיף להיות חילונימישהו כל שהוא
ולא סתם אלא חילוני מופרע וכמה שיותר יותר טוב

לטייל בעולם ולאכול חופשי לחגוג במסיבות סמים אלכוהול עם מלא בנים/בנות וסקס. להחליף חברות כמו גרביים. וכו' וכו'

אבל אנחנו לא חיים בשביל להנות...ומה לעשות שעןהכל הכבוד לטעמו הנפלא של החזיר זה לא כשר ונידה עם כל הכיף זה עדיין איסור כרת...אגב אחרי החתונה לא יותר קל...גם לא אחרי לידות אז כדאי להתבגר...

כשמשהו חדש הוא מרגש ומדהים לא מרגיש שחסר לי משהו ....השנה הראשונה היה מדהימה....

זה הזמן להתנצל בפני הציבור החילוני על הכללה הגסה כמובן שזה בא כדוגמה מוקצנת.

בקיצוראנונימי (2)
לכולם פה לא כיף עכשיו. היה כיף בשנה הראשונה . (גם לי. ויותר משנה אחת).

תהיו אמיתיים.
נו באמת כל יום האהבה מתגברת. אולי כשאני בהריון וההורמונים משבשים את הדעת.
לא נראה לי שזה המצבמישהו כל שהוא
פשוט רק הממורמרים פותחים פה שרשור. מה את רוצה שכל ערב כשאני נכנס הביתה מאושר אעלה פה פוסט של איזה כיף לי בחיים....
אבל אם כבר שאלת אז וואלה כיף לי בחיים....
ממש לא יפה לכתוב ממורמרים.ה' אלוקינו
גם לך עוד יהיו בעיות לפעמים עם אשתך.לכולם יש.וכולם רוצים שלום בית.
את מרחמת עלי . נכון?אנונימי (2)
חושבת שאני מסכנה כזו.

תודה לך.
אני אהיה בסדר.
ממש לא.גם אני כתבתי בפורום מספר פעמיםה' אלוקינו
אני מאחלת גם לי שלום בית.... את לא מכירה אותי.
מסכים....מתנצל...מישהו כל שהוא
אני לא ארחיב כדי לא לגעת לך בנקודות רגישותזית1
כי כנראה את עוברת משהו לא פשוט, לכן לא רוצה לשפוט.
אבל שתדעי שאת ממש טועה.
ולא אני לא בשנתי הראשונה לנישואים...
שנה ראשונה זה כיף ראשונילמה לא123

של משהו חדש ולא מוכר,חוויה חדשה

הכיף של השנים הבאות הוא שלקשר עמוק ואהבה שנבנית

ברור שיש קשיים ג"כ,אבל אם צולחים אותם, הם דווקא מקרבים מאוד

די להטפות וההתנשאות הזאת, אנשיםרק למחר

אז את מבטיחה לה דבריםהסטורי
שאפילו לא בדקת שהם נכונים...

מצטער, לא יכלתי להמנע מהקישור בין ההודעות החריגות שלך. מציע לך לעשות ריסט ולהחזיר את הסדר הנכון לחיים.
ואתה מציע לה דברים שגם אתה לא בטוח בהם.אנונימי (2)

וכולם יסכימו איתי.
שהתקופה של לפני. זה לא אותו דבר.
גם זוגות שיוצאים מאה שנה לפני. זה לא אותו דבר כמו אחרי החתונה.
וגם זוגות ששמרו. וגם שלא שמרו.
לא מסכים....מישהו כל שהוא
לי היה יותר כיף אחרי החתונה
אבל על חוויות אי אפשר להתווכח...
וזה לא משנה...
אני לא שומר מצוות כי זה כיף....
ברור שעברות זה יותר כיף אחרת לא היה יצר הרע....
חתונה של זוג חילוני שגרו ביחד ליפני החתונהכלה נאה
לא כזו מרגשת כמו חתונה של שומרי מצוות.
אין מה להשוות.

אני שואלת..ומה נשתנה הלילה הזה?
חוץ המסיבה?
אלוהים.אתם כל כך מעייפיםאנונימי (2)
ואני גמורה.
מהיום הזה.
חוגגים את זה שבני הזוג החליטו שהם רוצים להביא ילדים.44444
ומודה- שגם לי זו נראית מסיבה ריקה מתוכן ולכן הדגש הוא כ"כ על ה"חומרי"- כי זה העיקר.....
לא מסכיםהסטורי
כלומר לא נגענו לפני החתונה. אבל גם אצלינו יש קסם מיוחד מהזכרונות הראשוניים (מהתקופה הקצרה שהכרנו לפני החתונה משיחות ומאחרי החתונה - מהכל בתקופה הראשונה). אבל החיים אינם קסמים. בשאלה האם טוב לנו - היום, למרות הכל, הרבה יותר טוב.

וכן, גם כשנשואים למעלה מעשור - יש מידי פעם התחדשויות וקפיצת מדרגות. אם זה לא המצב (עד כדי שבקלות מוותרים על טבילה כי 'לא נח'), כדאי לבדוק מה עושים לחדש את ההתלהבות.
נסיכהאנונימי (2)
תעשי מה שבא לך.
תקראי את כל התגובות שאנשים טרחו לכתוב לך.

בכל מקרה . אני מסכימה עם משהו אחד בשרשור הזה.
תזהרי לא להיות שבויה אם אתם מכניסים מגע ליחסים שלכם.

ותהני. באיזו דרך שמתחשק לך.
זו באמת תקופה שלא חוזרת. מכל הבחינות שהרבה כתבו כאן.

השקעתי בך זמן.וחשיבה. רק שתדעי.
(והיום אין לי זמן פנוי בכללל.. )

חחח אהבתי את הפסקה האחרונה 🤣די שרוט
תודה ❤️הכל לטובה123
תודה על המחשבה והתגובה מעריכה!
דבר ראשוןחיים של
תדעי שזה נורמלי ותשמחי שיש משיכה.
וכמובן שכגודל הקושי כך גודל השכר...
למה את מרגישה שהקשר לא בשל לחתונה?44444
כי צריך את האומץ (שזה לגיטימי לגמרי)?
או מסיבות אחרות?
האמתיהכל לטובה123
בזמן האחרון מרגישים שלאט לאט מוכנים, זה קשה אבל בעיקר מרגישים שהרצון לגעת מעיב על ההסתכלות הנכונה על הקשר , שאנחנו רוצים להתפתח כזוג בלי קשר למגע. בעז״ה כן מתכננים להתארס עוד כחודש , אבל זה מאוד קשוח, במיוחד שהזמנים שיש לנו זה 10 דקןת ביום בערך שבו יש רק זמן לומר כמה אנחנו מתגעגעים, ואז כשסוף סוף נפגשים הדבר הראשון שבא לי לעשות זה לקפוץ עליו בחיבוק... מנסים לראות איך להכניס יותר קדושה לקשר אבל זה קשה...
כיף לקרוא אתכם, זוג מקסים נגמרו לי השמותאחרונה

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>אחרונה

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבשאחרונה

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויקאחרונה
בהצלחה בכל בע"ה!
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

שאלה על קניית דירהברגוע

אנחנו קונים בעז"ה דירה יד 2. 

המוכר כבר דיבר עם עו"ד שהוא מכיר, האם חשוב שנקח עו"ד משלנו או שאפשר שהעו"ד יהיה של שנינו?

התשלום לעו"ד יהיה בכל מקרה זהה כך או כךנפשי תערוג

ולכן רצוי לקחת עו"ד שישמור 100% על האינטרסים שלכם ללא שום ניגוד אינטרסים

קחו אחד אחד.

עדיף אחד מומלץ.

המחיר בדרך כלל אחיד.

0.5% ממחיר הדירה

תודהברגוע
אם מכירים עורך דין אישית, אפשר להוריד את המחירפשוט אני..

וגם אם לא, אפשר להגיע גם ל-0.3% + מע"מ.

בכל מקרה, מצטרף להמלצות החכמים - לא לוותר על עורך דין שייצג אותך בלבד.

זה כבר נתון להתמקחותנפשי תערוג

בכל מקרה.

לא שווה לקחת עורך דין משותף כדי לחסוך כמה אלפי שקלים (אם בכלל)

זה פוטנציאל לנפילות גדולות יותר 

לנו הוא עשה הנחה דווקא לשנינואריק מהדרום
ואמר שבמקרה של סכסוך ביננו הוא לא יוכל לייצג אף צד.
אם לא יוכל לייצג אף צד.נפשי תערוג

מי יפתור את הסכסוכים?

עורך דין אחר על חשבונך? (ועל חשבון המוכר?)

ברוב עסקאות הבתים יש סכסוכים ברמה כזאת או אחרת.

ככלל. עו"ד יהיה יותר נאמן לצד הראשון ששכר את שירותיו.

גם אם לא יצהיר זאת.

כןאריק מהדרום
במקרה של סכסוך הוא אמר שנצטרך כל אחד לקחת עו"ד אחר.
אז למה מראש להכנס לזה?נפשי תערוג
מה היתרון שזה עו"ד יחיד?
חוץ מההנחה המשמעותית שקיבלנואריק מהדרום

זה גם חסך לנו את ההתעסקות בלמצוא עורך דין.

בדיעבד היינו כנראה עושים אחרת כי העו"ד הזה ספציפית שהמוכרים הביאו לנו גם לא היה מאוד מוצלח.

המחיר יצא יותר יקרברגוע

אבל החלטנו באמת שלא כדאי לקחת את הסיכון בשביל הפרש כזה.

תודה לכל המגיבים!

חד משמעית עו"ד משלכםנקדימון
כשאצלנו במשפחה היה צריך למכור דירת ירושה של סבא וסבתא אז כל אחד לקח עו"ד, וזה התברר כברכה גדולה כי הקונה ניסתה לעשות קונצים, והעו"ד שלנו אמר להורים שלי שהם לא צריכים לדאוג והוא יסדר את זה מול העו"ד שלה.

ב"ה המכירה הסתיימה בלי הבעיות שהקונה ניסתה לעשות. מסקנה: בגלל שמדובר בכאלה סכומים גדולים אז בהחלט שווה להוציא עוד קצת כסף על עורך דין מטעמכם שיהיה נאמן לחלוטין לאינטרסים שלכם.

עו"ד משלכם.והנה חלום
וגם מומלץ לעשות בדיקת דירה (בדק בית) במיוחד ביד שניה 
מצטרף להנלהעני ממעש

עוד לצד x ולא בשיתוף

בדק בית. לראות שאין בדירה פערים,.לפעמים מאוד סמויים.

לגבי בדק ביתברגוע

מדובר בדירה חדשה יחסית שעדיין יש אחריות של הקבלן, ואנחנו גם מכירים קצת את המוכרים, עדיין חשוב לעשות?

עלול להיותהעני ממעש

פער בעצם המיקום וכו

לפני בעיות ישירות במבנה

כןתהילה 3>אחרונה
תורם זרם …Avi2500

אשמח לעצת ההמונים , נשוי מזה כ 10 שנים , נשוי +2 ועוד אחד בדרך , לכול אורך הנישואין הולך בתחושה שאשתי עד כמה שאפשר לקרוא לזה ככה התחתנה איתי נטו בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת במשפחה שלה , במשפחה שלה יש לציין יש איזה לחץ לא נורמלי להביא כמה שיותר ילדים , ואשתי כל הזמן בתוך הלחץ הזה , אם לאומר תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות ושכול הבית ישרף , שום דבר פשוט לא מעניין היא יכולה לרבוץ על הספה שעות שהילדים יהרגו אחד תשני אבל היא בשלה , היא אחת הנשים הכי עצלניות שראיתי בעולם מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה , אני תאמת די נשבר לי מזה , לא מציף תבעיה כי אני יודע מה יהיה התשובה שלה , ממש בא לי כבר להתגרש ממנה אבל חושב רק על הילדים , אף פעם לא הרגשתי איזה קשר מיוחד איתה היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי אם להיות בוטה …

ממש מתלבט אך ממשיכים מכאן כי דיי קשה לי לראות את עצמי עוד כמה שנים איתה …

הדייטים ושנים ראשונות לא הציפו את הנל???העני ממעש
זוג דתי שהכירו בשידוך אף פעם אי אפשר לדעתAvi2500
גם נכוןהעני ממעש

לא יודע אם ניתן בפלטפורמה הזו יותר מדי

תחכה להתייחסות של כמה

** נגמרו לי השמות

ושאר החכמים

הצלחה רבה

@נגמרו לי השמות 

תודה על התיוג 🙏נגמרו לי השמות

נראה כי זה מסוג הפעמים שרק היכרות מעמיקה בעולם האמיתי וראייה של התמונה הרחבה יכולים לתת בהירות במענה, להתאימו ולדייקו.

בצורה כזו בדברים המתוארים לצערי אינני חושבת שאוכל לתרום דרך הודעה בפורום.

כל תגובה תוכל לא לדייק במקרה הטוב, ולא לראות דברים מהותיים ואקוטיים במקרה הפחות טוב, ובכך לפספס את כל ההתאמה במענה.

לכן בהחלט חשוב לפנות בעולם האמיתי לכתובת מותאמת ולברר עד תום את כל מהלך החיים ולהביא לידי בהירות שלמה, החלטות טובות, הגעה לאיכות חיים ושמחה ב"ה.

הרבה ברכה והצלחה ב"ה

בקצרההעני ממעש
ממליץ לדבר עם עצמך , לבד או בסיוע איש מקצוע , להבין מה המצב מקדמת דנא ועד כעת, וצפי להמשך הדרך הטבע עד 120

להבין מניין נובע לאשתך הפער הלא שגרתי הזה, והאם יש איך להתמודד - מבחינה מקצועית ומבחינת רצון שלה לתהליך. שזה קודם כל להבין שיש כאן אירוע חריג .

כל זה בקיצור ניסיתי לעזור

אל תהיה בעמדת התורםנעמי28

אתה היית מעוניין בהריונות האלה?

לא נכון להאשים לנצח את השידוך או בחירה גרועה שנעשתה אי שם.

אחריה נעשו ונעשות עוד כמה וכמה החלטות שאת חלקם אתה עדיין בוחר - כמו להביא עוד ילדים, כמו להישאר.

מה היתה העמדה שלך לכל אורך השנים? היו תקופות טובות? הייתם / היית בטיפול?

אני לא יודעת כלום מכמה שורות על היחסים ביניכם אבל אתה כותב עליה בצורה לא יפה.  

מנסה ללמד זכות שכתבת את הדברים במצב של מצוקה. 

נשמע קשוח ברמותוהנה חלום

קודם כל תברר אם עצמך אם אתה רוצה לשקם.

במקומך הייתי נעזר בטיפול אישי, ואם יש טעם, להמשיך לטיפול זוגי.

אתה כותב תחושות איומותזיויק
ומעט עובדות
נשמעoo

שהיא אוהבת לקרוא ולראות סדרות ופחות אוהבת להתערב במריבות ילדים

מזדהה עם זה לגמרי

גם אני מבלה הרבה שעות עם ספרים וסדרות

לא ממש אוהבת להיות הבוררת במריבות ילדים

גם לא מחבבת גדולה של עשייה

ויכולה לרבוץ על הספה שעות

אבל עדיין יש לנו זוגיות טובה

ולא הייתי מגדירה את עצמי כעצלנית

אז כנראה זו לא חייבת להיות סיבה לזוגיות לא טובה

וגם לא בטוח שהיא עצלנית

תמיד אפשר להתגרש

כנראה כדאי קודם לנסות לשנות משהו

נראה לי בתור התחלה כדאי לשנות גישה

לא מה היא עושה או לא עושה

אלא

מה אתה צריך ורוצה

מה היא צריכה ורוצה

והאם הצרכים והרצונות שלכם יכולים למצוא דרך משותפת 

אני מניחה*אשתו של בעלי*

שהוא הגדיר אותה "עצלנית" לא רק בגלל רביצה על הספה וצפיה בסדרות/קריאת ספרים.

כנראה שזה הרבה מעבר לכך.

מכירה כמה שאוהבות לרבוץ/לקרוא/לצפות

והן ממש ממש לא עצלניות! אפילו ההפך הגמור.

לבדוק רקע נפשינפשי תערוג

תמיד היתה כך?

יכול להיות תסמין של דיכאון או יותר גרוע מכך

מה זה לא עושה כלום?הסטורי
לא מבשלת? לא מנקה? לא מסדרת את הבית? לא עובדת בחוץ?

הילדים באמת מוזנחים?

משהו מאוד חסר בתיאור שלך.

מה אתה רואה שכן טוב באישתך?שוקו.

התחתנה איתי בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת  ,

תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות

ושכול הבית ישרף

היא יכולה לרבוץ על הספה שעות

שהילדים יהרגו אחד תשני

היא אחת הנשים הכי עצלניות  בעולם

מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה ,

היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי

להיות בוטה …

סליחה שמתערבתאני:)))))

אבל אם קשה לך הבלאגן תביא עוזרת בית, אם קשה לך הילדים תקח ביביסיטר אם אתה רוצה אוכל תזמין.

לא זה המטרה בנישואים עם אישה.

ותשקיע בנישואים שלכם אם זה חשוב לך, אולי אם היא תרגיש מלאה מהזוגיות והחיים שלכם היא תוכל גם לתרום מעצמה לבית ולא לחפש להתמלא במקומות אחרים.

למה אתה התחתנת איתה בעצם?תהילה 3>אחרונה

אתה אומר שהיא רק רצתה תורם זרע, אף פעם לא הרגשת קשר מיוחד אליה, נראה שאתה מרגיש סלידה ובוז כלפיה...

אז למה רצית להתחתן? ממתי התחושות האלה התחילו? לא היה ביניכם טוב גם בהתחלה?

נשמע שכדאי לך ללכת לטיפול אישי או זוגי כדי להבין לעומק מה קורה איתך ואיתכם ולקבל החלטות ולראות מה לעשות. ככה, בגישה הזאת כלפיה,

ובחוסר הרצון הזה ודאי לא כדאי להמשיך.

במקום סתם להתלונן בפורום, אל תהיה במקום קורבני של עשו לי שתו לי, גם אתה החלטת להתחתן איתה כנראה, מסיבותיך, צא למסע להבין מה באמת קורה פה, איפה האחריות שלך על הדינמיקה שנוצרה ביניכם,

ומה הדבר שנכון לך לעשות מכאן. 

אולי יעניין אותך