הי! זה הולך להיות ארוך אז אתם לא חייבים לקרוא.
ברוך ה' חזרתי בתשובה לפני 5 שנים.
גדלתי באווירה לא מאוד דתית. החברות הטובות שלי הן החברות שלי מהיסודי (מכיתה ו', כשממש התחלתי את התהליך). ברוך ה' התחזקתי מאוד באולפנה. ככל שהתהליך גבר, התרחקתי מהחברות הבאמת מדהימות שלי. השנה, בכיתה יא , הרגשתי כבר ריחוק מטורף. הן עדיין חברות שלי אבל זה כבר ממש לא אותו דבר. אני הולכת לשיעורים של הרב בהפסקה ולא נמצאת איתן בכלל. הבנות שהולכות לשיעורים בהפסקה לא מתחברות אלי בכלל ובצדק. הן חבורה כבר מכיתה ח' בערך ואנחנו שונות מאוד. רובן לא מבינות אותי בכלל. הן לא מבינות מאיפה צצתי. אני מרגישה כל כך לא קשורה. לאף אחד ריבונו של עולם!! אולי הייתי מצליחה להתחבר אליהן אם הייתי הולכת לתנועת נוער. אם המשפחה שלי הייתה יותר מחנכת אותי לדת מגיל קטן. שלא תבינו לא נכון - אני לא מצטערת שנולדתי למשפחה הזאת. בלעדיה, לא הייתי מי שאני היום. אף אחד לא מצליח להבין אותי כי אני חוזרת בתשובה וכי אני מאוד רגילה לסביבה חילונית!! אני לא מטיחה אשמה באף אחד! גם לא בעצמי. אם אני מטיחה אשמה, אני מטיחה אשמה בקדוש ברוך הוא. אף אחד מהציונות הדתית לא מכיל אותי. את המוזרות שלי. אני מאוד מורכבת. הבית שלי מורכב גם בלי קשר לדת. אני אגיד את זה הכי פשוט - גם החברות הקודמות שלי כבר לא לגמרי איתי בגללי וגם האנשים החזקים יותר מבחינה דתית בחברה לא מצליחים להתחבר.
שורה תחתונה - אף אחד לא מתחבר אלי.
מה עושים?
.