אלימות היא לא רק פיזיתאון17
כמו שכולנו יודעים ישנה תופעה שנקראת התעללות פיזית.
פירושה אלימות מהצד הנותן כלפי מקבל אחד לעיתים יותר..

אני נשואה כמעט כמעט 8 שנים..לבעל שכולו חמד מבחוץ ולא הרים עלי ידיים (כמעט ,קרה פעם אחת ) .
בתוכי אני לא יכולה לתאר אותו ככה , למרות שאני מזהה אצלו הרבה תכונות טובות שלא מאפשרות לי לאהוב אותו גם אם ישלמו לי..
מההתחלה הכל היה שגוי לא רציתי להתחתן בגיל 19 ואף אחד לא ידע להסביר לי מהן חששות של לפני החתונה ומהן חששות שלהתחתן עם אדם שלא מרגיש שלךלא ידעתי לשים על זה את האצבע היום אני שמה את שתי הידיים
.היה חיבור כלשהו בפגישה הראשונה ומאז לא היה ..כל רבנית ומדריכה אמרה לי לתת פול גז למרות שעמדתי עם רגליים קרות..
ובחתונה שכבר לא היה לאן לברוח ביקשתי מהנהג לעשות פרסה חזרה הביתה והוא נחרד וחשב שאני צוחקת ..לא היה לי הרבה אומץ לתקן אותו..מהבושה שלי ושל החתן שיכלה שאשתו לעתיד ברחה ..
מאז עברו 8 שנים של חיפושים אחר האושר והוא בד''כ נמצא בילדים המדהימים שיש לי וביומיום המבורך..קשה לי להאמין שהכל צריך להיות מושלם ..אין שלמות..כך חשבתי..
לאורך כל שנות נישואינו הבנו מי יותר רוחני ומי פחות..תמיד יהיו ויכוחים והלקאות שבאותו לידי ביטוי בהרצאות לא פוסקות אל תוך הלילה כמה אני פושעת איך מתביישים בי משמיים ושד' יראה לי את גודל כאבו ביקר לי מכל ומה מחכה לי על הפאות שאני מוציאה מהצדדים של כיסוי הראש , על ספרים שהתחלתי לקרוא בכדי למצוא מפלט בלי לקרוע את הילדים ועוד ועוד..(אציין שבעלי אברך כל היום באהלה של תורה ואני ''הפושעת'' שהסיכמה לחלוק בעול )
בעלי- שאין לו זכות שאקרא לו כך כמעט 3 פע' בשבוע 4 פע' ביום טורח לבקר אותי ולהסתכל אלי ממבטו של סגנו של אלוקים , שלא תבינו לא נכון אני מחזירה ולא חסר לי ''פה'' ..אבל יש משהו מאוד ספציפי בו שאני מגלה שאין לי כוחות להחזיר כי הוא לא קולט הוא מדבר ואני עונה ועדיין אין קליטה מה שגורם לו להמשיך במלוא העוז ..התשוקה שלו להרוס אותי מבפנים להשפיל אותי ולגרום לי להרגיש הכי קטנה גורם לי להרגיש שאין לי וגם אם היה כוח זה לא שווה להחזיר ..חבל לי על הרוק והאוויר ..
בבוקר הוא קם כרגיל שמח וטוב לב ושוב מוצא בי משהו לא טוב ומשתלח לעיתים בשקט שגורם לי סערה בפנים ולעיתים פשוט עם קללות ו''איחולים'' .
אחרי לילות שלמים של הלקאה אני מוצאת את עצמי גוררת רגליים לכיוון חדרם של האור היחיד שנותן לי כוחות להמשיך לחייך ומתחילה את היום.

הסרט הזה לא נתפס בעיני אף פעם כהתעללות עד ששמעתי על מקרה נורא דומה שהאישה התאבדה אחרי 13 שנות נישואין לאדם כזה לאדם ביקורתי קיצוני שחושב שכל עולמו הוא ל''הרביץ'' ול''חנך'' בבית את אשתו ולא יעזור שום רב ושום יועץ כי כבר ניסיתי ..הוא פשוט שומע הכל הפוך..היועץ אומר לו שחייב שינוי דרסטי..והוא בא הביתה מאושר ועליז שמהיום הוא יראה בי שיפור

אני מפחדת מגירושים כי הילדים שלי הם הכל בשבילי ואני נותנת להם את מה שאני לא קיבלתי כשהייתי קטנה .חוצמיזה שאנחנו נמצאים בקהילה קטנה עם פה גדול ושוב מפחדת שהגירושים יוציאו את הילדים מהמסגרות הטובות שלהם..אבל אני לא יודעת האם המחיר הזה שווה והאם אולי כדאי פשוט להמשיך לשתוק ''עד יעבור זעם''..

מחילה על הסיפור הארוך ממש מיואשת..
האם את שייכת לעולם החרדי?אתגר מתמשך

האם יש לך חברות טובות?

כן ..יש לי חברות טובות אבל אף אחת לא תומכת בגירושים ומנסות לאון17
תשובה נחתכהאון17
הן לא מאמינות בגירושים ומנסות לשדך לי יועצים כאלו ואחרים
נשמע שהוא בעיקר גומר אותך עם ביקורתאתגר מתמשך

זה על איך שמתנהל הבית או על הרמה הדתית שלך?

(איפה את באמת? מנסה לרצות אותו?  מתעלמת אבל נקרעת מבפנים?)

כואב לקרוא את זה, בעיקר.

רק מבחינה דתיתאון17
מבחינתו שאני אלך עם בגדים בלויים שלא יהיה שקל למחייה אבל העיקר שהיא צדיקה
את עובדת?אתגר מתמשך

ואיך הולך בעבודה ? יש לך שם חברות? טוב לך שם?אתגר מתמשך

או שזה עוד רוע הישרדות

לא אני מאוד אוהבת את חברות שליאון17
אם תראו אותי לא תאמינו על מה אני מדברת כי אני באמת לא נותנת לזה מקום בלב שלי עד שכבר התמלאה הסאה ..אני הכי שמחה וחברותית יש לי הרבה חברות המון סוגים ולאלו הקרובות אני משתפת אבל עדיין הם מאמינות שאפשר לתקן אני לא
שאלתי על חברות בעבודהאתגר מתמשך

בעבודה טוב לך? את שמחה? נעים לך? 

את עובדת במקום חרדי?

אני עצמאיתאון17
ואני מאוד שמחה בעבודה שלי.
הלקוחה העיקרית שלי לא חרדית אבל אני מסתדרת למצוא את עצמי שם בגבולות ובגדרים.
אם הוא לא מתעלל בילדים - אל תנסי אותוסודית
כאן ינסו לשכנע אותך שלא תוותרי על האושר שלך אבל הוא *** של בן אדם
אם לא יוכל להתעלל בך ישירות הוא יתעלל על ידי הילדים. כלפי חוץ הוא יקפיד לשמור על החזות המלאכית.
תזהרי.

הפורום מוזמן לתקוף את דברי.
הוא יחסית רגוע עם הילדיםאון17
עד שיעשו טעות הלכתית ..ואז השערים פתוחים כי איתי הוא לא הכי יכול להתעסק ועדיין אני מרגישה פצועה אז איתם...אי אפשר לדעת ולא יודעת אם רוצה לקחת סיכון
תכלס צודקת... לא רק דרכם. מתישהו זה גם יגיע אליהם מן הסתםמוש השור...
היי- נשמע מוכר...שניניקי
אם יש לך את מי לשתף במעגל הקרוב אלייך? הורים אחים שיתמכו בך?
לי אישית אין... אבל אם יש לך והם ליברליים נראה לי שהם יעדיפו את הבת שלהם שמחה ומאושרת ואולי בלעדיו.?.. תלוי עד כמה המצב קשה... אולי אלו מילים שאת כותבת בלאט הרגע? או שמא זה דבר שתמיד תמיד קורה?
אם בא לך את מוזמנת לשוחח איתי בפרטי( גם אצלי הסיפור דומה אך רע בהרבה) מקווה שתצליחו לשקם
זה המצב הסטטי יכול להיות לנו יום נהדר עד שהחליטאון17
לעשות לי חשבון נפש ..וזה לא שאני זה תמים אבל עדיין מי שם אותו במקום של ה''דיין'' בבית??
ההורים שלי והסביבה הקרובה לא מבינים על מה אני מדברת ..וזה מרתיח אותי ואולי חלק מהסיבות שגורמות לי לפקפק בעצמי.
אני אחת שיחסית כן משתפת וזה באמת מציל אותי אבל לא יודעת אם אני כבר בנויה לשיקום כלשהו ..
גם אני די חדשה בפורום ובאתר אין לי שמץ איך נכנסים לפרטי😁
שלחתי לךשניניקי
איך אני מת על הצדיקים האלהדי שרוט
שחלילה לא יאכלו מכלי שמיני שבושל בו אבקת חלב נוכרי לפני 17 שנים אבל בבנאדם לחברו הם זורקים.......

ולך הפותחת, מה אגיד לך, התחושות הפנימיות שלך מוכרות. אמנם אצלי אין "מטיף" טהרן שיבקר אותי אם התחלתי חלילה לנעול נעל שמאל במקום ימין, אבל התוצאה אותה תוצאה.

קשה......
אין בעיה שיהיה צדיק למה על חשבוני וכמה פע' אפשראון17
להסביר את זה ..מתיש לא יודעת מה לעשות...
נכוןדי שרוט
הרב עובדיה אמר פעם מי שמחמיר על חשבון אישתו הוא "חמור" לא "מחמיר"

אולי תגידי לו את זה
חחחחחח המילון שלי לא כ''כ חסר כשזה מגיע אליואון17
יש לו רב? ראש כולל?חידוש

תנסי לדבר איתו, היו מקרים שזה עזר.

נשמע שעולם המושגים של בעלך מעוות לגמרי וצריך להעמיד אותו במקום

יש לו כולל ואין לו ממש רבאון17
אולי הרב אלבז אבל קשה לי להאמין שהוא יסע עד ירושלים בשביל שיחת מוסר ..הוא ישלח אותי קודם
דברי ישירות עם הרב, הוא כבר יפנה לבעלךחידוש

מקווה שיעזור אבלאון17
זה רק עוד תירוץ בשבילו הוא אמר לי את הרב אלבז כי הוא יודע שהרב עסוק נורא ואין לו פנאי כמעט לשיחות אישיות
אין ראש כולל?חידוש

יש הוא לא מקבל ממנואון17
אין אף אחד שיכול לגעת ב''סגנו של אלוקים'' סליחה על הציניות אני פשוט רואה את זה בעיניים שלו איך הוא מבטל אנשים בלי חשבון
תפני לרב אלבז. בטוחה שידע לעזור, אל תחששי.מיקי מאוסאחרונה
זה צורה נוראית לנהל בית. נשמע שזה מפרק אותך וזה יפרק גם את הילדים, תאזרי כוחות לעשות כל דבר שיכול לעזור

בהצלחה!
יקירהבדויה123
כואב מאוד לשמוע את מה שאת עוברת ואפשר להבין מהכתוב שאת ממש במצוקה...
מצטרפת לקודמי, תנסי לחשוב מי כן יכול להשפיע עליו, אולי רב או דמות אחרת ותפני אליו שידבר איתו. מאחלת לך בע"ה שהכל יסתדר.
תודה רבה מקווה גם כןאון17
וואאאייי אחותיליאן
אין לי מה להגיד חוצמיזה שאני מעריצה אותך!! זה שאת מבינה שהבעיה לא בך !!! ואת נשמעת אישה סופר חזקה וחכמה! ולא לא מגיע לך לעבור את זה! ואגב לדעתי זה יותר גרוע מאלימות פיזית.

אני לא מרגישה הכי חזקה חחאון17
אחת חזקה היתה קמה הולכת מזמן אבל אני מטושטשת כי הילדים צריכים אבא שאני לא בטוחה שנותן להם את מה שהם צריכים ..אבל ממש ממש ממש תודה אני באמת מקבלת כוחות נוספים
דווקא בגלל זה את מאוד חזקה!בת 30
אני מאמינה לך.תיתי2
אני מאמינה לך.
נדמה לי שכולם כאן מאמינים לך.
גם אם במציאות שלך את נראית שמחה, ומתפקדת, וכאילו הכל טוב.
אבל בפנים הכל רקוב מביקורת.

ואיזה בריאות נפשית יש לך.
לא להפנים את הביקורת.
להבחין שהיא לא שייכת לך באמת, שהבעיה לא אצלך.
להבין שהוא שולח אותך לרב אלבז כי יהיה לך קשה להשיג אותו (ומהניסיון שלי, לא בטוח שווה את המאמץ. לצערי הרב מאוד, גם רבנים גדולים במגזר החרדי הם עם מודעות נמוכה למורכבויות נפשיות במשפחה, וההמלצות שלהם לשלום בית רק מסבכות את המצב עוד יותר...)

יש לך כוחות לצמוח
ולהציל את ילדייך.

ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי אצל איש מקצוע שמבין בתחום אלימות במשפחה.
לא יועצת שלמדה קורס במגזר החרדי ולא מאמנת או קואצ'רית.
תשתפי, תבררי, תחשבי ביחד איתה מה נכון לך לעשות.
אולי יש דרך להביא את בעלך לטיפול
אולי תביני שגירושין הם אולי קשים ולא נעימים, אך במצב הנוכחי הם יצילו את הבריאות הנפשית שלך ושל ילדייך.

עמותת "בת מלך" נותנת שירות בתחום אלימות במשפחה במגזר החרדי-דתי
יש מרכזי אלימות במשפחה בכל עיר
יש עוסיות ברווחה
כשאישה פונה בעצמה ממקום של עוצמה פנימית ותובנה (כמו שאת נמצאת) אני מניחה שהרבה אנשים יתגייסו לעזור לך... כי תמיד כיף לעזור למי שרוצה לעזור לעצמו.
נקודה למחשבהאון17
אוקיי אני אברר על זה .
תודה רבה🤗
תקשיביסיה
אני מנסה לחשוב למה את בכלל מקשיבה לן
כשהוא מתחיל עם הביקורת כמה דברים את יכולה לעשות
לצחוק לו בפרצוף
לשיר
לשים אוזניות לרקוד
להגיד לו לא תשבור אותי לא תרסק אותי ככה מאה פעם לחזור על אותו משפט עד שישתוק אם לא ישתוק אז כל הלילה בקול מונוטוני בלי להתרגז
לקום ללכת לשרותים
לקום ללכת למטבח
לשים ידים על האוזנים
קיצר לא לתת לו במה!!!
בכל דרך שהיא לא לשמןע מה שהוא אומר
לרוב אני קוראת ספר כשהוא מתחילאון17
זה ממש התחיל להעלות את היכולות הקוגניטיביות שלי חחח..
אבל צחוק לחוד, זה לא משהו שאפשר להכין כ''כ הרבה זמן ואני באמת חוששת שזה ישפיע עלי ועל הילדים לטווח הארוך
אבל איזה חיים זה ?? ככה צריך להראות זוגיות?יואב גל
בקיצור צריך למצוא פתרון לזה ובמידה ואין פתרון לעזוב תבנאדם הזה.
וואו יקרה,אשה וגם אמא
שומעים שאת באמת אשה חזקה, וכל הכבוד לך על המסירות לילדים שאת מוכנה לעשות הכל בשבילם.
יכול להיות שהוא חוזר בתשובה?
או שגדל או התחנך במוסד לימודים שהרגיש שם פחות משאר הילדים?
כי הרבה פעמים זה בא ממקום של סוג של חוסר.
יש כאלה שלא חוזרים נכון בתשובה, שאין להם את הרב הספציפי שלהם וכו׳ והם רוצים להראות לכולם עד כמה צדיקים הם וכמובן איזה מחנכים דגולים שהם.
יש בדור הזה בעיה של חוסר זהות אישית וכשלאדם יש את החוסר הזה הוא מחפש את הזהות הקיבוצית מנסה להשתייך לחברה מסוימת ע״י שנוהג כמוהם, ולכן בדורנו את יכולה לראות חרדים שיזלזלו בהרבה הלכות חשובות ובסיסיות אבל יקפידו על הלבוש והמנהגים שמשייכים אותם לזרם הספציפי - שוב, מגיע ממקום של חוסר. לא ממקום של רוע.
יכול להיות רק לדוגמא שהוא נמצא בכולל שהאברכים האחרים שם מיוחסים, ולמדו בישיבות מצוינות וכו׳ וכו׳ והם מסתכלים עליו קצת בזלזול, ואת התסכול הוא פורק עליך,
יכולות להיות גם סיבות אחרות
תנסי להתייעץ עם ארגון הידברות הם מנוסים בלגשר על פערים רוחניים בין בני זוג.
נשמע שהביקורתיות הקשה שלו מכסה על הדברים האחרים שכן טובים בו, אל תתייאשי, תנסי להבין שהוא מסכן, כמובן שאני לא נותנת לגיטימציה.
נ.ב. בהודעה שלי חלילה לא באתי לזלזל את ציבור החוזרים בתשובה היקרים, דיברתי על אלה שחוזרים לא נכון ובלי רב מכוון. וכמובן לא בחרדים אלא באלה המתנהגים בצורה מסוימת.
שולחת לך המון חיבוקים, בהצלחה!
לא חושבת שזה הואאון17
הוא הספיק לעבור 3 כוללים מפאת שינוי מקום וגם כי לא התאים והוא תמיד אהוב ורצוי על כולם והרבה מגיעים מאותם מקומות ורמות כמעט..הוא כן מקפיד על הכל ולא מזלזל באף אחד אבל כזה נגיע לשינוי בעצמו הוא משליך את הטיפול על אלו שהרי קשה להשיג אותם ואומר שזה לא יעזור אם אני לא רוצה להשתנות ...
אולי לנסות להסביר לו בשפה שלו?נב"י
קודם כל אני מאוד מצטערת לשמוע על מה שאת עוברת והלוואי ותצליחי לשקם ולתקן מה שאפשר שתוכלו לחיות באהבה יחד.
שנית, אני חושבת אולי לנסות מהמקום שלו, לדבר אליו בשפה שלו. יש סיפור מעשיה של רבי נחמן זצ"ל מקסים מקסים על בן של מלך שהשתגע וחשב שהוא תרנגול הודו וכל היועצים של המלך ניסו כל מיני דרכים להסביר לו שהוא בעצם בן של מלך ולא שייך איך שהוא מתנהג וכמובן שלא הצליחו, הוא בטוח שהוא הצודק והם הטועים. עד שהגיע החכם, פשט בגדים וישב לידו ואמר לו "גם אני תרנגול הודו", יצר איתו קשר של אמון וביטחון ופשוט לא שבר את המוסכמה הזאת ששנינו תרנגולים. בהתחלה אמר לו "אתה יודע שאפשר להיות תרנגול הודו וללבוש בגדים רגילים?" וכך המשיך על כל ההנהגות שנוהג בן של מלך רק בתפיסה שלו הוא עוד חושב שהוא תרנגול הודו. איך זה שייך אלייך? במקום להתנצח איתו על איזו זכות יש לו להתחפר בעבודת השם שלך ולהעליב אותך (על אף שאת ממש צודקת) תהיי חכמה ותדברי בשפה שלו, נגיד תכיני מראש את הלכות תוכחה (יש ממש הלכה מסודרת איך להוכיח אנשים) ותשלפי לו את ההלכה, הוא לא יכול לפסול את מי שפסק את ההלכה. אגב, את תשמחי לשמוע תוכחה כמו שהיא מוצגת בהלכה ונפתרה הבעיה. אם זה לא יעזור תזכירי לו שככה לא מוכיחים כמו שהוא מנסה וזאת בעצם עבירה יותר גדולה לומר משהו שלא ישמע.

אמרת גם שהוא פוסל אנשים אחרים, שמעתי מדרש מהמם על משה רבינו שהיה ענוותן מכל אדם, איך יכל להיות ענוותן עם אנשים שהם טיפשים או רשעים או מלאים במידות רעות אחרות?ומספרים שהוא היה אומר לעצמו "טוב אני לא כזה אבל אם הייתי עובר את מה שהוא עבר, גדל בבית שלו, עם ההורים שלו, או נולד עם תכונה כזאת כמו שהוא נולד, מי יודע אם לא הייתי יותר גרוע ממנו" וכך היה מצליח למצוא משהו טוב במישהו אחר שהוא בהכרח יכול להיות יותר טוב ממנו. שווה לחקור קצת ולהעלות את המדרש בפניו, אני מאמינה שבמקורות על גאווה יש הרבה מה לקחת ולהעלות בצורה חכמה.

אחרון ודי, אומרים שעל כל פשעים תכסה אהבה. אם הביקורת נאמרת בלי אהבה היא פוגעת ואלימה ממש וכמו שאת אומרת המטרה שלה היא להכאיב וזה עוול נורא ויכול להרוג כל רגש טוב כלפי הצד השני. מצד שני אם הביקורת נאמרת מתוך אהבה ואכפתיות היא מתקבלת יפה כי הצד השני מבין שהדברים נאמרו לטובתו גם אם העטיפה קצת מחוספסת. האהבה ניכרת. אני חושבת שצריך לטפל יותר עמוק במה גורם לו לרצות להכאיב לך ולפגוע בך באופן כזה. הרי אם המטרה היא להפוך אותך ליותר "צדיקה" הוא עושה בדיוק ההיפך ואף הורס את שלום הבית שלכם ואם המטרה היא להכאיב לך אז נשאלת השאלה למה? כך הוא גדל? הוא התנהג כך גם בפגישות לפני החתונה שלכם? הוא כך היה גם כלפי בני ביתו לפני שהתחתנתם?

ודבר אחרון באמת חחח, אומרים שכשאדם נפטר מי שמעידים עליו הם רק בני ביתו ולא הסביבה החיצונית שהוא חי בה. כך שאם כלפי חוץ הוא נוהג כבוד ובדרך ארץ ובביתו בין ה4 קירות הוא משפיל ופוגע, את זו שאחרי 120 שנה תצטרכי להגיע ולהעיד על מידותיו, אולי גם זה יעורר אותו.

אני כן רוצה לשלוח לך חיזוק גדול. אל תוותרי על הבית, אל תוותרי על הנישואים שלך, הוא אדם שלומד תורה ועוסק בה כל היום, התורה מגנה את ההתנהגויות שאת חווה בבית. תנסי ללמוד את במקומות שהוא חסר ולהשלים איתו בשפה שלו את הפערים בהתנהגויות שלו אל מול מה שלומדים.
וואוו ממש תודה על האכפתיות שלך ושל כולםאון17
אני באמת מעריכה ..ניסיתי את כל הדברים האלו לצערי לא היה שינוי גדול..הוא סגור ונעול שהוא צודק ואין מישהו אחר (נמוך הרוחניות כמוני ) שישנה את דעתו ואז הגענו לייעוץ והייעוץ יצר מצב של שקט רגעי עד כמה ימים לפני הטיפול הבא וככה נגררו להם 3 שנים של ייעוץ עם מלאאא כסף ומעט התקדמות.
אני חייבת לציין שהיועץ עצמו מצוין פשוט לבעלי ולי זה לא עזר והסביבה היא יותר שורשית מסייעות זה משהו בנפש שלו שכך הוא גדל וכך הוא רואה את העולם ..ולי זה לא מתאים ואמרתי לו את זה בכל דרך אפשרית
הלוואי שהיה מזיז לו

שןב תודה על האכפתיות
אז אולי לבקש ממנו שיכתוב לך את כל הדברים האלונב"י
ממש מכתב, שלא תגיעי לידי סערת רגשות והוא יוכל לפרוק על ליבו שהוא הוכיח אותך ותנסי לקרוא את המכתבים בהומור, לקחת מה שאת יכולה מתוכם ולהוריד את מפלס הוויכוחים בבית.
אפשר לנסותאון17
השאלה אם יש מקום בתיבת דואר לטענות שלו 😔
לא משנה אפשר לנסות
אם הוא באמת יעשה את זה, יש סיכוי שימעיט את הביקורתנב"י
בגלל המאמץ של הכתיבה.

ותפרגני לעצמך שלא תכנסי ממנו למראה שחורה.

יכול לעזור גם להתנות איתו את הביקורת במחמאה, נגיד, אם אתה רוצה לבקר אותי במשהו שאני עושה לא טוב תדים את זה במשהו שאני עושה טוב. בהתחלה זה יהיה מאולץ אבל יכריח אותו לומר גם דברים חיוביים. ואם הוא באמת כל כך ביקורתי ויש לו דחף כזה גדול להוכיח אז הוא יאלץ ללמוד לאזן את זה עם מילה טובה
את יכולה להיות בגדר נביאה עכשיואון17
הוא הגיע לחדר עם המחשב ואמר שכתב לי מכתב .....
חחחחח איזה קטענב"י
אין לי כוח לכתוב את הכל אבלאון17
בעיקר שאני צריכה לסלק מנשמתי היפה את כל המרעין בישיןו שאני צורכת באופן יומיומי כמו סמארטפון שהוא נטו לעבודה.
ולחזור אליו האישה הטובה והזכה ..
מה אני יגיד מגיע לו אוסקר על הדרמתיות
אני לא מתכוונת להגיב היום אולי מחר
בסדר גמור תגידי לו שאת צריכה לחשוב על זהנב"י
תני לו קרדיט על הדרמטיות, אולי זו הדרך המגושמת שלו להיות רגיש, גם זה טוב.

בקשר לסמרטפון סתם כי זה עלה, גם אני לא יכולתי להחליף לכשר על אף שמאוד רציתי אז החלפתי לטלפון מושגח, זה סוג של סמרטפון שמסנן בכל מקרה את מה שאף פעם לא השתמשתי בו. אולי תבדקי את זה כצעד לקראת השלום.

אל תתיאשי תחשבי על כל אותן נשים שהבעלים שלהן אדישים והן רק היו רוצות שיסתכלו עליהן וידברו איתן, אז ברוך השם שהוא עסוק בך. אפילו אם העיסוק הזה בדרך הזו מרגיז. לפחות עכשיו זה בכתב
בהצלחה לך🙏נב"י
שלום לפותחתהיום הוא היום
אני ממש מעריך את האומץ לשתף ככה. כתבת ברור ומפורט.

לגבי הרב אלבז, אני מאמין שאם תגידי לו שאת הולכת לפרק את הנישואים עוד שניה הוא יתאמץ מאד לפנות זמן. אם בכל זאת תסתבכי עם זה תפני אלי בפרטי ואנסה לעזור ביצירת קשר. זה כיוון טוב.

מבין ומצטער על האכזבה שלך מרבנים ואנשי מקצוע מסויימים. זה גם בסדר שלא כולם מצליחים אבל מצד שני, אל תתייאשי מכולם, תבדקי טוב עם מי כדאי להתייעץ ולמי ללכת.

באופן מעשי, הייתי מציע ללכת לאשת מקצוע שתתמוך בך ותלווה אותך בתהליך הזה של הגעה להחלטה אם אתם משפרים את המצב ויוצרים זוגיות בריאה או לפרק במקרה הגרוע. מתלבט מתי כדאי לפנות לרב אלבז, אולי אחרי שיצרת קשר והתחלת תהליך עם בעלת מקצוע. תבררי טוב על בעלת המקצוע ותשתדלי אחכ להקשיב לה.

בהצלחה! השם ינחה אותך בדרך הנכונה ויתן לך כוחות
חלילה אני לא מאוכזבת מהרב האון17
הוא אחד האנשים שגם אני מחזיקה ממנו המון..רק יודעת שקשה לתפוס אותו .
אני אשמח להיעזר בך..תודה רבה
שאלה..יהודה224
האם את חוזרת בתשובה?
דתיה מתחרדתאון17
בעלך חוזר בתשובה?יהודה224
?
בעלי נולד להורים חוזרים בתשובה לא מודרכיםאון17
זה בא לידי ביטוי בהקפדות של חסידים והם מעורבבים וחרדתיים מהרבה דברים יותר האמא
בעיה מוכרת בציבור הזהיהודה224
אתם לא יחידים, זו בעיה כללית של חוסר הדרכה חוזרים בתשובה הופכים הרבה פעמים את חומרות לעיקר הדין
בקיצור צריך מדריך לחיים רב או משהו בסגנון שמכיר את סוג הבעיה
ובדרך כלל זה רבנים שמתעסקים עם ציבור החוזרים בתשובה כמו הרב זמיר כהן
המצב מסובךhadasCohen
אם תתגרשו-
בציבור החרדי תמיד ידברו, הילדים יהיו סוג ב' גם בגרושים...אבל מיצד שני יהיה לך טוב יותר תוכלי להשקיע בהם יותר תוכלי לחפש בנאדם נורמאלי לחיות איתו, יהיה לך קל יותר כלכלית כי הוא יצתרך לשלם מזונות וכו'
אם לא תתגרשו-
המצב ישאר וידרדר הילדים יגדלו ויחזרו בשאלה- רוב הנערים שכופים עליהם דת פורקים עול והוא נשמע אחד כזה...
יום יבוא והילדים יעזבו את הקן והבנאדם הזה הדבר היחיד שיהיה לצידך

אז תחשבי טוב טוב איזה עתיד את רוצה לך ולילדים ומה ההשלכות אל תפחדי לקחת החלטות אם את מאוד רוצה גרושים ומפחדת רק בגלל הילדים אז זה פחד מוצדק שמצריך היתעמקות פנימית... אולי לעבור לעיר אחרת ולשנות מוסדות ואז זה גם קשה לילדים וכו'
תחשבי על זה אבל אל תירתעי
כן זה בעיקרון התסכול שלי בקצרהאון17
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך