שאלה קשה מאוד על יחסי אישותאשתאול
מצטערת ששוב הנושא הזה...
אני נשואה ממש לא טריה עם ילדים די גדולים. הנישואין שלנו במשבר מתמשך על רקע אלימות נפשית ורגשית שאותה אני חווה.
ניסיתי ליזום פרידה והוא לא מוכן, והצליח להוריד אותי מהרעיון בגלל הפגיעה בילדים. אני בטיפול נפשי לעצמי למרות שהוא בז ומזלזל בכך מאוד, לטיפול זוגי הוא לא מוכן ללכת, מבחינתו אני הבעיה היחידית.
בגלל העלבון והפגיעה המתמשכים ומצטברים ללא הכרה שלו באחריות למצב, נוצר מצב שאני לא מסוגלת לקיום יחסי אישות, הן נפשית והן פיזית. אם היה מדובר רק בפעולה קצרה וטכנית כדי לספקו זה היה עובד, אך הוא רוצה הרבה מעבר, ממש חיבור והנאה ורצון גם מצידי, ואני לא מסוגלת לזה כאמור, ועל כן עושה כל מאמץ להתחמק מכך.

יש לציין שהוא לא דתי ולא מחויב להלכה בשום אופן.
מאחר שהוא לא מוכן לוותר על היחסים, הוא ביקש שאתן לו לגיטימציה לרעות בשדות זרים בהסכמתי.
ואני כמובן לא מסכימה.
אבל כבר חוששת שהוא עושה זאת. בכל אופן, לא תהיה לו בעיה דתית או מוסרית לעשות זאת, כי מבחינתו אני מייבשת אותו בכוונה וללא הצדקה.
אני לא יודעת איך להמשיך מכאן. יודעת שאם החבילה תתפרק, הילדים יחטפו מכה רגשית מאוד חזקה בגללו, הוא יגיב בקיצוניות ויסית אותם קשות נגדי.
מצד שני, המצב מבחינת היחסים בלתי פתיר.

נשמה שליסוסה אדומה
את חיה לא רק בשביל הילדים אלא גם בשבילך. מחובתך לאהוב ולדאוג גם לך.
ואסור שתתנהלי בחיים שלך מתוך פחדים.

אל תהי איתו כל עוד את פגועה ממנו.
ויש מצבים שבהם אין ברירה, אלא להתגרש.
אדם שלא מוכן ללכת לטיפול ולעבוד על עצמו תוך כדי שהוא פוגע בך, זו דוגמה טובה למצבים מהסוג הזה.

הילדים יתמודדו.
הוא האחרון לשכנע אותך...
תדאגי לעצמך. אמא סובלת לא יכולה להיות טובה מספיק לילדים שלה...
תדאגי לעצמך וה' ידאג לשלוח לילדייך את הכוחות הנכונים.

שיהיו לך בחירות טובות ונכונות בע"ה.

וכמובן תמשיכי לטפל בעצמך ולהעזר בכל מי שאת יכולה.
ואל תיספרי אף מילה שלילית שמופנת לעברך.
זה שלו ולא שייך אליך בשום צורה.

לגבי היחסים, לא רלוונטי בעיניי כל עוד את פגועה. את צריכה לעשות את זה מתוך חיבור, את לא זונה. הוא צריך לעבוד על עצמו ולהיות ראוי לזה.
ומה איתך?? לא מגיע לך לקיים יחסים?!

אם את חושדת שהוא נמצא עם אחרות, וזה מפריע לך ואת לא מסוגלת להיות איתו = לפרק את החבילה עם כל הכאב.

לפעמים אין ברירה...
הקושי להיות יחד הוא לא בגללאשתאול
החשד בבגידה, זה הרבה הרבה הרבה לפני זה, אבל כמובן שזה לא מוסיף רצון להתחבר.
כן ברור ברורסוסה אדומה
בכל אופן על תוותרי לעצמך ועל עצמך.
חיים יש פעם אחת, תחיי אותם על הצד הטוב ביותר. מגיע לך טוב ❤
באסהדי שרוט
אבל יש קצה אור.

אם הילדים גדולים מספיק(מה זה גדולים? מתבגרים?) אז הם יצליחו להתמודד אם רק תשדרי להם חוסן נפשי. גם בשביל עצמך.

קראתי פעם מחקר שטוען כי ילדים להורים גרושים פרודוקטיביים יותר ומפתחים כישרונות. זה הצד השני של המטבע.

אם את מרגישה שגדשה הסאה על הנישואין האלה, עם כל הכאב, את צריכה לדאוג לעצמך ולתת לילדים להתמודד עם זה(כמובן עם העזרה שלך).

לגבי להסיט את הילדים, זה לא נרטה לי כזה פשוט להסיט ילדים גדולים פתאום סתם ככה. ואם את רואה שזה הכיוון שהוא הולך אליו, תלחמי עליהם. לא מלחמה שלך ושל בעלך מולם כן? מלחמה מכובדת ובוגרת. זה לגמרי אפשרי.


ליבי איתך.
לא כולם גדוליםאשתאול
חלק בהחלט יכולים להיפגע והם זקוקים לקשר איתו, אלא שהוא יכול לערער אותם מאוד.
אפשר גם להתגרש בלי שהקשר עם מי מההורים יפגעדי שרוט
אם הם זקוקים לו והוא אבא טוב אז לא בהכרח שאם תתגרשו זה יפגע בהם בצורה קיצונית כמו שאת חוששת.
יש פסיכולוגים מיוחדים לילדים כאלה, יש ארגוני תמיכה ועם יש רצון טוב וכבוד הדדי לשני הצדדים אז יש דהר כזה גם גירושין יפים.

ראיתי לא מזמן כתבה טלויזיונית על זוג עם 4 ילדים שהחליט להתגרש והם עשו "מסיבת גירושין" אמיתית. קולטת? אשכרה מסיבה עם אורחים ומשפחה והכל חחח זה קצת קיטשי כן? אבל הרעיון שאפשר גם להתגרש יפה.

ואם מי מהצדדים מתחיל עם ניכור הורי, אפשר לגדוע גם את זה.
הכי חשוב בעיני זה כבוד ורצון הדדי.
אמרת שיש אלימות מילוליתאמא וגם
אני בטוחה שהילדים גם חווים את זה כלפייך
ואולי גם כלפי עצמם.
כדאי לברר ולתעד את העניין.

נשמע שרע לך בנישואין וחוץ מהאיום לגבי הילדים אין שום דבר שמחזיק אותך שם
וחבל
את עוד צעירה
נשמע שאין בשביל מה ומי לחכות
את חושבת ש...*אשתו של בעלי*
ילדים שרואים יחסים כאלה ירודים ולא מכבדים בין ההורים שלהם,לא נפגעים??
תחשבי מה עדיף לך(ולהם) בכזה מצב...
יקרה,חדשה ישנה
ההחלטה בידיים שלך.
או שאת נשארת נשואה וזה כולל יחסים.
או שאת מתגרשת.
את לא יכולה להגיד אני נשארת נשואה אבל בלי יחסים, את עושה צחוק מבעלך ומחיי הנישואין שלכם.
היא כתבה שבעלה לא מוכןrivki
וכנראה הוא הפחיד אותה העניין הילדים
עושה צחוק מבעלי ומחיי הנישואים?אשתאול
לחייב אישה להיות במצב אינטימי עם אדם שמתנהג בצורה פוגענית וכלפיה וכלפי ילדיה זה תקין?
אני גם הסכמתי לתת לו את מה שצריך כדי להתפרק, אבל הוא רוצה יחסים של הרבה מעבר, ואני לא מסוגלת. נורא טעונה עליו.
לא רק לאישה יש מחויבות בנישואים, אם אין כבוד בסיסי ואהבה כלפיה זה לא עובד.
זה מובן שאת לא מסוגלתהסטורי
אבל המשמעות של זה, היא שצריך להתגרש.
הוא לא יסכים בחייםאשתאול
אז תפני לקו סיוע ותבדקי איתםהסטורי
איך את מתקדמת לכיוון גירושין.

(יש סיכוי שהאיום הברור יביא אותו להסכים ליעוץ)
את לא חייבת לה דין וחשבון יקירה!!!ה' אלוקינו
רק חיבוק מגיע לך אלופהה!!!
חברה שלי טובה עברה את אותו הסיפוראון17
והיא עכשיו גרושה ומאושרת..הוא הכניס לה סרטים בראש והיא אכלה אותם ..לילדים היה קצת קשה שינוי האווירה אבל מעבר לזה ..היא חיה טוב
זה תהליך לא פשוט אבל במקרה שלך נשמע ממש הכרחי
תגובה מגעילהההההה. שלא תתנסי בניסיונות!ה' אלוקינו
ובכל זאת - להישאר נשואים אבל בלי יחסים זה לא אופציהyr

גם משפטית זה מה שנקרא "מורדת" שעלולה להפסיד זכויות במקרה של גירושין בעתיד  (כדאי להתייעץ עם איש מקצוע).

(וכן להיפך מצד הבעל)

מצד שני יחסים בלי קירבה אמיתית נפשית הם אופציה גרועה יותר.

אז יכולה להיות תקופה כלשהי של ריחוק פיסי כחלק מצורך בבירור אישי ורגשי, אבל זה לא דרך חיים קבועה!

צריך יעוץ אישי ולא בפורום על התקווה לשיקום הנישואין, ואם לא אז להמשיך ככה כשיטה קבועה זה לא דבר נכון.

 

 

 

היא לא נחשבת מורדת בשום אופןלצמוח ולהצמיח
היא כתבה שמוכנה ליחסים.
אבל הוא רוצה יותר מזה.
כל דיין או שופט מבין שגבר שמתייחס לאשתו בזילזול, פוגע בה ולא מוכן ללכת לטיפול, לא יכול לצפות מאשתו ליחסים חמים ומענגים במיטה.
וגם אם לא היתה מקיימת יחסים בכלל, היא לא מורדת.סוסה אדומה
גם בהלכה יש מושג שנקרא "בן שנואה"מקופלת
אם הוא מזלזל בה ולא מכבד אותה, כי מצד ההלכה אני בטוחה שיש לגיטמציה לסירוב שלה, מה גם שזה לא סירוב חד משמעי, אלא סירוב לכל המסביב.
צודקת. גם בעיניי זה בלתי אפשרי לקיים יחסים בצורה כזאת. בכלל. לא רק המסביב..

חיבוק יקרה, מאחלת לך את כל הטוב. מגיע לך רותו❤
זאת לא ההגדרה של בן שנואה...יהודה224
נכוןלמה לא123

אבל יש הגדרה לילד שנולד כתוצאה מלהכריח את האישה לשכב איתו

אני לא נגעתי בזה אם זה טוב או לא (ברור שלא)יהודה224
...
ברור לי שזה מה שהתכוונתלמה לא123

ועדיין יש הגדרה גם למה שכתבתי?

נראה לי שלזה התכוונה ב"בן שנואה"

את מתכוונת להגיד שבמצב כזה אסור ?סודית
בלי להכנס לשאלה ההלכתית.
מצב שבו הפותחת שונאת אותו בגלל התעללות רגשית, וגם "אוסרת" עליו ל"רעות בשדות זרים", סביר שההתעללות תחמיר, לא?
ככה כתובלמה לא123

"וּבָרוֹתִי מִכֶּם הַמֹּרְדִים וְהַפּוֹשְׁעִים בִּי (יחזקאל כ, לח) – אמר רבי לוי: אלו בני תשע מדות, בני אסנ"ת משגע"ח: בני אימה, בני אנוסה, בני שנואה, בני נידוי, בני תמורה, בני מריבה, בני שכרות, בני גרושת הלב, בני ערבוביא, בני חצופה".

 

וכ"כ הרמב"ם (דעות ה, ד): "ולא יהיו שניהם לא שכורים ולא עצלנים ולא עצבנים, ולא אחד מהן, ולא תהיה יְשֵנָה, ולא יאנוס אותה והיא אינה רוצה, אלא ברצון שניהם ובשמחתם".

 

ובלי קשר:איך אפשר לשכב עם מישהו כשאת שונאת אותו? מה זה גורם לך עם הזמן? אני מבינה למה התכוונת,כי א"א לאסור עליו ללכת לאחרת ומצד שני לא לשכב איתו.זה לא פייר כביכול.

לכן,לדעתי,הסיפור פה מאוד לא פשוט. גם לא שמענו צד שני.

היא צריכה להתייעץ עם עו"ד,מטפל זוגי/אישי,רב וכו'

 

אי אפשר משנאה.סודית
שאלתי אותה אם יכולה ללכת אחורה בקשר ולהזכר בו כשהיה טוב, או למצוא נקודות להעריך אותו גם בשפל דרגתו, וכו'.
ענתה שלא.

להתגרש הם לא רוצים.

מה שכתבתי לא שייך ל'פייר'. אין 'פייר' למצב כזה. היא צריכה לשקול היטב איך להגן על עצמה נפשית, ולא בטוח שכדאי לה להכנס לבחירה החופשית שלו.
מסכימה איתך לגבי התייעצות עם עורך דין.
בכל מקרה ייעוץ מקצועי יעשה לך/ם רק טובדוד10

עצוב לשמוע את המצב שלכם.

עדיין לא יודע מה להמליץ. 

מה שברור זה שכדאי לך או לכם להיעזר בייעוץ מקצועי. בין אם אתם בוחרים להישאר יחד ובין אם בוחרים להיפרד.

 

את מתארת איומים מכל הכיוונים. כרגע זה נשמע שיש לך לבחור את הרע במיעוטו:

האם להסכים שבעלך יתחזק מהצד מערכת יחסים נוספת. (שאולי גם היא עלולה להתפתח ולגרום לגירושין שלכם).

האם ליזום גירושין, למרות המחיר שהילדים עשויים לשלם. 

האם להשתתף ביחסים שאת לא נהנית מהם, אפילו סובלת עד גבול הבלתי אפשרי. 

 

הבעיה שלכם איננה רק "שאלה קשה ביחסי אישות", למרות שבהחלט הם מהווים מרכיב חשוב בכל זוגיות בריאה ורצינית. כמו אצל רוב / כל הזוגות הקושי לא מתחיל בחדר המיטות, אלא ששם באים לידי ביטוי שאר תחומי היחסים.

אצלכם הבעיה מורכבת בגלל הפגיעה הנפשית והרגשית שכבר חווית ועדיין חווה, הנכונות שלו לפרק את החבילה ולקחת את הילדים כבני ערובה ומגן אנושי. אולי גם בגלל הנכונות שלך להישאר בכל מחיר. 

 

יש באינטרנט טיפים וקורסים לבנות ביטחון עצמי, אבל ספק האם זה יעזור, לאור הקושי הנפשי והרגשי שאת חווה. את חיה באווירה הרסנית, אז קשה לצמוח שם, אולי לשרוד.

 

למעשה את יכולה לנסות לשתף את בעלך בקושי שלך. בקשי ממנו להיפגש לדייט, להשקיע זמן ולשבת רגוע. היישרי מבט ואימרי לו בכנות, ברגישות ובנחישות, שבגדול את מסכימה לקיום יחסים חפוזים וקצרים. אבל אם הוא מעוניין לקבל גם רגש במיטה, אז עליו לבטא מחמאות ואהבה בשאר היום, או לפחות לצמצם את הביקורת עד ליחס של אחד לחמש מול המחמאות והפירגון. מה לעשות שאת מורכבת גם מרגש. כמו כולנו. אנחנו מכבדים את רצונו שיחסי האישות יכילו גם רגש ולא רק טכני. אבל מכבדים גם את רצונך לחוש אהובה ושווה. אימרי לי שבלי לשפוט אותו על היחס השלילי והפוגעני מולך, תוצאה פשוטה נגרמת התכווצות שלך והסתגרות.

 

הסבירי לו בכנות ובכבוד שמצידך את מסכימה לתת לו הכל, אבל יש תופעות שאינן בשליטתך. כמו אדם שיכניס מים במיכל הדלק, אז הרכב לא יבער כראוי ולא יבצע את התנועה המבוקשת. זו תוצאה טבעית, לא עונש. את מתאמצת לבוא לקראתו בכל מה שאת יכולה, אין לך שום ענין לייבש אותו, בטח לא על חשבון הילדים שיסבלו מגירושין, אבל הגוף שלך איננו מכונה קרה. הוא עדיין מגיב לרגש ולביקורת.   

 

הזכירי לבעלך שגירושין ותשלומי מזונות זה עסק יקר. גם כשנעשים בהסכמה ובוודאי כשנעשים במריבה. חבל לו. הרבה אבות גרושים מתאבדים בסופו של דבר.  


כנ"ל הסבירי לו לגבי הבקשה לקיים יחסים עם אשה נוספת, שהאופי שלך מונע ממך להסכים לזה. זה רגש בלתי רצוני. 

 

תשאלי רב או אנשי מקצוע, אבל כבר כתבו שגירושין הם גם אופציה. אם ניסית הכל ולא הצליח, אז תאמיני שהבורא יתברך ייתן כוח לילדים להתמודד. לא ברור שטוב להם יותר לראות אותך פגועה וסובלת.לא ממהרים להתגרש, אבל גם לא מתאבדים כדי למנוע גירושין. בנישואין מורכבים כמו שלכם, הייתי משקיע מאמץ סביר, אולי גם עילאי, אבל לא מעל ומעבר. אם שניכם סובלים, הוא מיחסים בלתי מספקים או בלתי קיימים, את מעלבון והשפלה, אז ייתכן שימליצו לכם ללכת איש לדרכו.      

 

סביר להניח שכאשר בעלך יחוש שאת שלמה עם רצונך לשנות את המצב לכבוד הדדי, או במסגרת של שלום בית והקטנת עלבון או במסגרת של הליך גירושין, הוא גם יתחיל לזוז קדימה. ייקח אחריות על חלק מהמצב וינסה לשפר את הרגשתך.

אם גם השלמה שלך עם אופציה של גירושין לא תזיז אותו בכלום, אז אולי הזוגיות שלכם כבר מתה. לאחר קבלת אישור מרב לגירושין, תבצעו הליך פורמלי של קבורה, למרות כל הכאב. אולי אל תמתינו שהמסגרת הזוגית תרקיב סופית ותפיץ ריח לא נעים שגם הילדים יסבלו ממנו.   

 

תשאלי, איך אפשר לדרוש ממנו להשתנות, להשקיע ולבנות, תוך כדי שמניחים אקדח טעון באיום של גירושין על רקתו? אולי התשובה היא שלפעמים המצב כל כך קשה, עד שנאלצים לזעזע ולנער בעזרת שוק חשמלי אדיר, גם בלי היגיון. פשוט לבדוק האם בכלל קיים דופק בזוגיות, או שאת מבצעת החייאה על גופה קרה. קשה לדרוש ממך להישאר בזוגיות לאורך שנים רבות, ועוד להתפשט ולפתוח לב ורגליים -סליחה על הביטוי- רק בגלל איומים שכל האופציות האחרות גרועות יותר. או כמו שכתבת בעצמך, זה פשוט לא עובד לך.

   

מה שנשאר לך לעשות מעבר לייעוץ מקצועי, זה כנראה בעיקר סגולה רוחנית: תשובה תפילה וצדקה. תפילה לבורא עולם, השותף השלישי בילדים שלכם. 

 

  

קיצור, לא יודע מה להמליץ עוד, אבל ברור שכדאי לך/ם  להיעזר בייעוץ מקצועי.

 

בעזרת ה' יהיה טוב. 

טו בשבט הוא יום של מציחה. ראש השנה לאלנות. 

שיחות של שיתוף וכנות לא עבדו ולא יעבדואשתאול
הוא לא מאמין לכוונותי הטובות ותוקף אותי חזרה בצורה מאוד פוגעת. מעדיפה לא לדבר איתו בכלל, זה פשוט לינץ' מילולי.
אז יש פה גם ענין של אימון חלקידוד10

נשמע שעלינו על נקודה נוספת. חוסר אימון.

את לא סומכת עליו לגמרי שאינו בוגד ברמה כלשהי.

הוא לא סומך עלייך שאת מעונינת בטובתו וטובת הילדים

רק רוצה להגיד לךרקלפרוק
שאת מהממת וחזקה!
מצב כזה אינו טובת הילדים!!!הסטורי
נישואין של סבל, בית שהוא שדה קרב - אינו טוב לא להורים ולא לילדים. גירושין יהיו משבר שאפשר לקום ממנו, בית שהוא שדה קרב, זו טראוומה מתמשכת.

טוב שאת בטיפול - תבקשי הדרכה איך לפעול ותעמידי את בעלך מול שתי אפשרויות:
האפשרות העדיפה - הוא מצטרף לטיפול זוגי משמעותי, ובעז"ה תייצבו את הבית, לטובתכם ולטובת הילדים. אם הוא לא מוכן לעבודה משמעותית על כל המערכת הזוגית - לעבור לאפשרות השניה - גירושין.

זה עדיף לך ועדיף לילדים מבית שהוא שדה קרב!
סליחה מראש......תיתי2
תבדקי מחלות מין, חיסון פפילומה.
תוודאי שאת מוגנת. את לא יודעת לאן הוא הולך ועם מי.

מה שאת מתארת מורכב, דרוש יעוץ מקצועי ורב מערכתי - מבחינת אלימות במשפחה, מבחינת הילדים, מבחינה משפטית ומבחינה הלכתית.
יש גם פתרונות מבחינת המדינה להורים מסיתים בתהליכי גירושין. זה לא תהליך פשוט אבל צריך לשקול מה עדיף.

אבל כן רוצה לומר לך
שהאחריות לנישואין ולאישות היא משותפת.
וכל צד צריך למלא מינימום של תנאים כדי שיתאפשרו חיי אישות.
זה לא נכון לצפות רק ממך.
זה פוגעני כלפייך ויהיה לזה נזק עמוק לטווח ארוך.
לגיטימי שאישה זקוקה ליחס ראוי כהכנה, והיא לא מסוגלת בלעדי זה. אי אפשר לכפות.
ולכן גם גירושין במקרה ואין אישות- זו אחריות משותפת. הוא יוצא החוצה ובורח מהאחריות. אך זו לא אשמתך! ואת לא חייבת לו דבר "רק כדי שלא יחפש בחוץ".
כך או כך, בסופו של דבר, לך יש בחירה בחייך. מקווה שמיצית את כל ההתיעצויות המקצועיות, ואם לא - אז יש לך עוד דרך לברר לפני החלטה.
ברגע שאת פוחדתאנונימייס
ממנו וילדייך נפגעים ממנו, צריך לעצור את האלימות קודם כל זה לא תקין! ובמצב רגיש של "איום" הגירושין באוויר האלימות יכולה להחריף!!
אם ניתן לשקם את הנישואין ע"י טיפול וייעוץ מה טוב, אם לא הייתי מציעה להתייעץ אם בת מלך, או מרכז סיוע לנשים מוכות אם יוכלו לעזור לך. בהצלחה מחזיקה לך אצבעות!!
נשמה יקרה!לצמוח ולהצמיח
קודם כל חיבוק!
אל תוותרי על עצמך!!
את לא רובוט!!
ברור שלא תהיי מסוגלת לחיות חיי אישות ולהתחבר אם אין באמת חיבור וזו רק זנות מבחינתו!
לא מבינה את מי שמאשים אותך.
מגיע לך לקבל יחס טוב ואוהב.
זה לא "או שתתני לו מה שהוא רוצה" או שתתגרשו.
וזה לא קשור לזה שהוא דתי או לא. הוא כרת איתך ברית נאמנות!!

הוא מוכן שאת תשלימי את החוסרים שלך, שאת לא מקבלת ממנו ,מהצד, שתרעי בשדות זרים לקבל הערכה, כבוד, אהבה, ויחסים אינטימיים מתוך אהבה??!
ברור שלא!!
למה הוא מצפה שזה לא יהיה הדדי?!
הוא רוצה יחס שיתן יחס.

גם אם הוא לא מוכן ללכת לטיפול תתחילי את ללכת ליעוץ זוגיות בלעדיו.
הטיפול שאת הולכת זה בקשר לזוגיות? או טיפול לנפש?
כי חשוב שתטפלי גם בביטחון העצמי שלך. נשמע שאת לא מעריכה את עצמך מספיק.
ובהחלט מגיע לך חיים טובים ובלי איומים.
יקרה! נכנסתי לפורום בשבילך...העריגה והחפץ
נכנסתי לפורומים אחרי כמה שנים בעקבות זה שראיתי את מה שכתבת. עד כדי כך ששכחתי את שם המשתמש שהיה לי ועשיתי חדש.

תראי, לכל אחד יכולים להיות קשיים, כאלה ואחרים, קשים וקלים. כל קושי יכול להיות מטופל - השאלה אם יש רצון ושאיפה לתיקון. הרצון לעבוד ולתקן זה הבסיס.

במקרה שאת מתארת, הבעיה היא שאת חווה אלימות נפשית ורגשית ובעלך לא מכיר באלימות הזו. הוא לא מזהה את עצמו כחלק מהבעיה, מבחינתו הוא במצב האידיאלי ואת הבעיה.

אבל הוא טועה. כי את, מוכנה לעבודה, מוכנה לנסות ולתקן ולאחות את השברים. הוא אפילו לא מוכן להקשיב לצרכים האלה שלך ולהיות במקום שהוא מבין שיש לו חלק בדבר, שבשביל טנגו צריך שניים, שבשביל קשר "מהנה, כיפי וזורם" צריך חיבור נפשי שנובע מיחס הדדי ולא רק קיום טכני חסר כל משמעות.

הילדים חשובים ויקרים! אי אפשר לזלזל בהם ובמקום שלהם ובצורך לדאוג להם שיגדלו בצורה בריאה וטובה. אבל מה שאת מתארת זה לא צורה בריאה וטובה. זוג הורים שלא חיים בטוב זה עם זה, שהאמא חווה אלימות נפשית ורגשית - זה לא בריא ולא טוב. הילדים חווים את הקושי דרכך, הם קולטים אותך, אי אפשר להסתיר מהם את מה שמתרחש בבית.

נכון, הם לא ידעו לומר מה בדיוק קורה בין אבא לאמא, אבל הם ידעו להרגיש שיש מתח, ויש קושי ויש יחס מזלזל ולאמא קשה והיא עצובה ולא טוב לה ואבא אלים או קשוח ולא מקשיב ומשהו כאן לא בסדר.

לכן, טובת הילדים (!) היא שהמציאות תשתפר. לדעתי, וזו עצתי הפרקטית, את צריכה, וזה לא קל לומר ובטח שלא קל ליישם - לשים את כל האופציות על השולחן. ליזום שיחה שבה את אומרת לו את כל מה שאת מרגישה בפנים ופותחת את הכל. ייתכן והוא גבה לב, קשה לו להבין שהוא הבעיה ולצערי עוד יותר קשה לו לשמוע את זה ממך, כאשר הוא מרגיש שאת הבעיה.

לכן, לדעתי, הנקודה המשמעותית זה להגיד לו "עזוב, אל תסמוך עליי, אל תקבל את הביקורת שלי. ***אני, ככה, לא יכולה להמשיך*** יש שתי אפשרויות - האחת, ללכת לטיפול לאיש מקצוע שאנחנו סומכים עליו, שנבחר ביחד ונחליט שאנחנו באים לקבל ולשמוע ולהיות מסוגלים לעבודה משותפת. האפשרות השנייה זה לסיים כאן."

מציע להוסיף - "אתה רוצה את טובת הילדים? טובת הילדים זה שאבא לא ילך לרעות בשדות זרים, שאמא לא תרגיש שהיא חווה אלימות נפשית ורגשית ושההורים ילכו לטיפול כשהם צריכים, אתה חושב שזה מיותר ואני הבעיה? בסדר, אז אני הבעיה ואתה הבעל של הבעיה, עכשיו קח על זה אחריותובוא לעזור לי לפתור הבעיה. אם אתה רוצה לתקן - יש אפשרות, אם לא - אין טעם להמשיך. הבחירה אצלך".

ולמען הסר ספק, את אהובה, ממש לא הבעיה!!! את מנסה לתקן, לשפר - מוכנה להתמודד מול הקושי והאתגרים ביחד ולחוד. ובעלך, ממה הוא מפחד? ממה הוא חושש? אם הוא חושב שאת הבעיה, למה הוא לא מוכן ללכת איתך לטיפול משותף? מה מדאיג אותו כל כך? הרי מטפל מוסמך בווגאי מהר מאוד יגלה שאת הבעיה... לא כך? זהו, שלא. בעלך יודע, אני משער, שיש איזה בעיה בהתנהלות שלו. הוא תופס את זה שאת הבעיה בעצם זה שאת נפגעת מכך. אבל הוא לא מוכן לעמוד ולהתמודד רגשיית מול זה. זה קשה לו. הוא בבעיה. הוא ה-בעיה.

הסיווג הזה, של מי "הבעיה" הוא לא שולי. הנקודה המשמעותית היא לפתח כלפיו רחמים, מתוך מקום של הבנה שיש לו מידה או מידות גרועות. שהוא לא יכול לעמוד מול עצמו, לפתוח את הלב ולטפל. הוא מעדיף להכחיש ולהתכחש עד כדי כך שמעז להציע לרעות בשדות זרים.

מתוך הרחמים עליו, את נדרשת לגבורה. בנוסף למידותייך הטובות, את חייבת, לצערי אני אומר זאת כך, לאזור אומץ, ובענווה גדולה (אבל שאינה נכונה בפועל) לומר לו - בוא, תגדיר אותי כבעיה, אבל עכשיו גם בוא תקח אחריות ותעזור לי לטפל. אני בטוח, משוכנע!! שברגע שתגיעו למטפל טוב - הוא יפרק לו את הצורה. הוא ימצא את הדרך לומר לו כמה הוא טיפש ואנכי.

שימי את האוםציה על השולחן, תשאירי את הבחירה בידו. את ההשתדלות שלך את עושה באופן מתמיד ומדהים, בצורה יוצאת דופן ומעוררת השתאות. זה שהחזקת ככה עד עכשיו - מדהים ולא יאומן!! איזו אהבה יש בך לילדייך!! כמה רצון טוב וענווה יש בך!! פלא עצום.

מתוך כל זה, תמשיכי, אולי תכתבי לו את זה במכתב ושימי לו על השולחן באיזה ערב שהוא בבית ואת לא... שיהיה לו זמן לחשוב על זה. תהיי מוכנה לכך שהוא יסרב בהתחלה ואת תצטרכי לעמוד על שלך בצורה איתנה וחזקה. אין ברירה יקרה, זו בחירה על חייך, על חיי הילדים שלך. אפשר גם שתשתפי חברה טובה לפני השיחה איתו שתצטרכי לדווח לה על "ההצלחה" של השיחה. חברה שתצפה שתגידי לה - החלטנו כך וכך, הוא יחשוב על זה, אנחנו הולכים לטיפול ביחד (בעז"ה).

אל תתייאשי! עופו על החיים שלך! איתו, בעבודה קשה ואינטנסיבית ובהצלחה מרובה או בלעדיו, בעבודה קשה ואינטנסיבית ובהצלחה מרובה לא פחות. ה' איתך, ומתוך המשבר הזה, האתגר הוא לצאת יותר גדולים וחזקים מאיך שנכנסתם אליו. לפתח זוגיות גדולה יותר מאשר מה שהיה, טובה יותר. או חיים אחרים גדולים וטובים יותר.

אנחנו פה נשתדל להיות שליחים נאמנים, לחזק ולעזור, עד כמה שניתן.
האחריות היא משותפת. אין רק אחראי יחידדוד10

חבל להשתמש בהגדרת "למצוא מי הבעיה".

יש שני מבוגרים אחראים. כרגע לא טוב להם ביחד. אז בודקים האם יוכלו להגיע למצב נסבל או לא.

לכל אחד יש יתרונות וחסרונות. נכון שאחד מתעלם ממחויבותו לאלוקיו, לאשתו, אולי גם מאיים לפגוע בילדיו אבל דחיקתו לפינה של "אתה הבעיה" "אני בסדר", או מיצוב רעייתו בעמדת "אני הבעיה""אתה בסדר", לא תתרום הרבה לעניות דעתי.

 

תכל'ס שניהם סובלים ולפחות במידת מה שניהם אחראים. כמובן ייתכן שאחד אחראי יותר והשניה פחות, או להיפך. או שיום ככה ושובע אחרת, חודש ככה ושנה אחרת, אבל זה שולי. חוץ מזה הרעיון הוא להיות חכם ולא רק צודק. אז מה ייתן לגברת להשתמש במונח של מי הבעיה? עדיף סמנטיקה של שנינו אחראים יחד לאיכות חיינו. אולי כל אחד על חמישים אחוז. כך זה מונע סערה רגשית של "הוא אשם" או "אני אשמה". בזמן שהיא תיזכר בעוולות שלו תזכיר לעצמה שגם היא אחראית. בזמן שנזכרת שהיא טעתה תזכיר לעצמה שגם הוא אחראי. הרי אינך סבור שהרעיה בכלל לא אחראית לכלום והיא רק פסיבית להחלטות בעלה, נכון? הרי היא יצור שכלי ורגשי. יזמה פניה לטיפול, כתיבה לפורום וכדומה. יכלה גם להיות פסיבית יותר או אולי אקטיבית יותר.  סימן שיש לה שליטה מסוימת על הדינמיקה בבית. זה כמובן לא אומר שהיא ורק היא אחראית לכל הזוגיות, אלא כל אחד אחראי במידת מה.  

 

אמנם היא לא כתבה בני כמה הם בערך, אבל אם שניהם מסכימים להשקיע כדי לשפר יש תקווה .

גם אם רק אחד משקיע עדיין יש תקווה 

בהצלחה  

השאלה בכלל לא על יחסי אישותנב"י
אני באופן אישי כמעט תמיד נגד גירושין, יש מקרי קצה מאוד נדירים שהבנתי את הגירושין אבל באופן כללי עד שלא מוצו האפשרויות חובה אישית על כל אחד מכם להמשיך לנסות לשפר ולבנות את הביחד שלכם.
במקרה שלך יש סרבן ייעוץ שזה הקושי האמיתי. אני ממש מצטערת לשמוע על הפתרונות שהוא הציע לך לבעיות שעלו וההצעות האלו בפני עצמן פוגעות מאוד.

יש כאן סתירה, במצד אחד הוא אומר שהוא לא מעוניין להיות יחד כשאת פאסיבית ומחכה שזה יסתיים, גברים רבים היו מוכנים ושמחים במנת חלקם וזאת נקודת זכות שלו שהוא לא מוכן לכך, יש בזה השפלה עבורך והוא לא משתף איתה פעולה. אבל מהצד השני הפיתרון שללכת למישהי אחרת בהסכמתך הוא כל כך קיצוני לצד השני, משפיל, פוגע ומזלזל שאני לא מבינה את הסתירה הזאת.
גם זה שהצעת גירושין והוא סירב ורמז באיום על הילדים, אני רואה כאן כוחניות גדולה שלו עלייך שאת מאפשרת אותה ואולי כבר לא רואה מציאות אחרת.

אתם חייבים אבל חייבים גורם חיצוני שיתערב, זה הדבר היחיד שיכול להציל את המצב. תנצלי את המצב הזה שאת החלשה והוא החזק ובחוכמה תביאי אותו לטיפול זוגי. את צריכה למצוא מטפל תותח וחייב להיות גבר, תתארי לו בשיחת טלפון את המצב ותראי שהוא מבין ויודע מה לעשות, אח"כ תשתפי את בעלך שאת רוצה לעשות טיפול "רק בשבילך" כי את כל כך לא בסדר ואת יכולה לתת את הדוגמה שהבאת כאן עם היצאנית ולהפוך אותה, להגיד איך אתה לא מסכים להיות יחש אם אני לא שותפה מלאה ואני יש לי מחסון ואני לא יודעת מה לא בסדר ואני שמעתי שיש מישהו שהוא יועץ מעולה אבל הוא גבר ואני חייבת שאתה תהיה איתי, דווקא מתוך המקום הזה שהוא החזק ואת "מודה" שאת לא בסדר, הוא בא לעזור לך להסביר את הבעיה שלך וכך תצוף הבעיה שלו. חשוב מאוד שהמטפל יהיה שותף לרעיון ושיהיה מישהו מקצועי מאוד שידע לרתום אותו לשיתוף פעולה עם הטיפול הזוגי. ברגע שתהיו בתוך הטיפול את תראי שיש מישהו שמחזק אותך כשצריך ומהצד השני מחזק את ההתנהגויות החיובות שלו.

בהצלחה רבה רבה יקרה, חכמת נשים בנתה ביתה ואת יכולה בחוכמה וב"כיבוי" זמני של הרגשות לתת הזדמנות אמיתי לנישואין האלו להיות כמו שצריך וכמו שמגיע לכם❤
דברי איתי באישי על המלצה למטפל גבר תותחyr


ברור למה הכותרת היא "בעיה קשה ביחסי אישות"דוד10

אני מבין למה הכותרת היא "בעיה קשה ביחסי אישות".

פשוט ככה: "גברת אשתאול" מסכימה להתפשר ולהתגמש בכל התחומים. סופגת עלבונות, מתעלמת מספק חילול שבת, ספק בגידה, נמנעת מגירושין, מסכימה לשכב כמשתתפת פסיבית במשגלים קצרים גם שאינם לרוחה.

 

"גברת אשתאול" מקריבה למען ילדיה ונישואיה, מוותרת ומוותרת עד המקום שבו היא מרגישה שלא יכולה יותר, שזה יחסי אישות ארוכים, כולל רגש, משחק מקדים וכדומה. שם נגמר לה הסבלנות. אז היא חושבת שמדובר על בעיה קשה ביחסי אישות. 

 

מצד שני גם "מר אשתאול" עשוי להרגיש שהוא מוותר ומקריב. מוותר על חירות ליסוע בשבת, מוותר על דברים נוספים לפי הרגשתו. עד המקום של הנאה מלאה שלו מיחסי אישות לטעמו, כולל העדפות מיניות אישיות, רגש וכדומה. שם הוא נבלם לחלוטין. אכן מתאפשר לו להתחבר גופנית לרעייתו, אך לא הרבה מעבר. אסור לו להחזיק פילגש מהצד, או לפחות אסור להצהיר על כך רשמית.  

 

לכן שני ההורים "במשפחת אשתאול" הם מרגישים שסלע המחלוקת ביניהם הוא יחסי האישות, בזמן שנקודת אי ההתאמה מתחילה כבר בפגיעה מילולית / ריחוק מהדת וכדומה.      

מחילה שאני אומרתנב"י
אבל התגובות האחרות שלך בשרשור הזה היו יותר נכונות וראויות, כאן מלבד לגלוג ועוקצנות לא נראה דבר, תגובה לא נעימה שוודאי לא עוזרת לקדם אף אחד במשהו.
אז לסבול בשקט?ים...
ברור שהוא לא רוצה להתגרש הוא יצטרך לשלם מזונות.
אבל האם הוא בעל טוב? אם יש על מה לעבוד בקשר שלכם?
אל תוותרי על עצמך
לכל מי שהציע טיפול זוגיאשתאול
ניסינו.
היו כמה חודשים טובים של נתק טוטאלי בינינו בו כמובן היה נתק גופני, הוא לחץ עלי "לסיים את החרם" ודרשתי לדבר מול גורם שלישי הטיפול היה גרוע, בעלי לא הכיר כלל וכלל באלימות ובפגיעה, המטפל לא קלט נכון את המצב וראה אותו כסימטרי כי בעלי מאוד משכנע ודומיננטי, והוא כנראה שכנע אותו שאני לא הוגנת באותה מידה.
בעלי אמר שהטיפול הזה גורם לו רק להעריך אותי פחות.
אז הפסקנו, ועכשיו הוא לא מוכן בשום אופן לנסות אצל מישהו אחר.
אני לא מאמינה שיש סיכוי כלשהו לשינוי.

יש דברים כיום שלדעתי מאוד פוגעים בילדים, מחלקם הוא מתעלם לגמרי. לחלקם הוא נחמד בצורה קיצונית. בשבתות הוא רוב הזמן נעול בחדר וכנראה מחלל שבת, לא שזה ענייני אבל זה בטח לא נעים.
וגם לא זמין אם הילדים צריכים אותו, פרט לנוכחות קצרצרה בסעודות השבת.
תקצר היריעה מלפרט כמה מסובך ולא פשוט המצב, אבל כבר לפני הרבה זמן הבנתי שאין עם מי לדבר.
יקרה, נשמע באמת לא פשוטלצמוח ולהצמיח
אולי באמת אין מנוס מגירושין.
ואל תפחדי מזה. אם זה מה שנכון, אז זה גם לטובת הילדים בסופו של דבר.
אבל אם את מוכנה בכל זאת לנסות לשאר יחד ולעבוד על הזוגיות, תדעי שאפשר לחולל שינויים גם אם אחד הצדדים הולך ליעוץ זוגי לבד.
לפעמים שינוי עמדה והתנהלות נכונה, מובילים שינוי גם אצל השני.
במיוחד אם הצד השני לא מעוניין להתגרש.


זה היה ככה כל השנים? או שחל שינוי כלשהו?
התחתנתם מראש כשהוא לא שומר מצוות ואת דתיה?
כמה דברים שאני לא מבינה מדברייךנב"י
אמרת שהיו כמה חודשים טובים של נתק טוטאלי בינכם, איך אלו חודשים טובים? מה באינטרקציה איתו קשה כל כך שהתעלמות מוחלטת הופכת לטובה?
שנית, אמרת שאין עם מי לדבר אבל הנה הלכתם לטיפול זוגי, אז אולי יש עם מי לדבר רק צריך לבחור את השפה?
ודבר אחרון, כמה קשה לשמוע שמטפל לא הצליח כי אז האמון והמוטיבציה ללכת למטפל אחר אם בכלל פשוט מתרסקת וזה חבל מאוד.
נשמע שיש כאן הרבה מעבר וקשה מאוד לתת עצה בין השורות כך, לדעתי לכי את לטיפול אצל מישההי שתעזור לך להתבטא טוב יותר מולו ועם הזמן כשתתחזקי תוכלי לבקש ממנו להצטרף לטיפול או שניים אחרי שהוא יראה אצלך קצת יותר שינוי.

לגבי החילול שבת, נשמע שיש כל כך הרבה במה לטפל שקשה לי אפילו למצוא התייחסות מתאימה..
הנתקאשתאול
החודשים לא עברו בטוב, פשוט עדיף אפס תקשורת על מטוטלת רגשית בלתי פוסקת. בעבר הוא היה מעניש אותי בשתיקות ממושכות והחלטתי מתישהו להפסיק לייחל לפיוס ולזרום עם הברוגז שלו, אבל פשוט לא היה לזה סוף.

אגב אני מטופלת וכמובן שהוא לא מעוניין להצטרף, וטוען שרק מטורפים הולכים לטיפול ושהמטפלים רודפי בצע ושרלטנים.
טוב קצת יותר ברורנב"י
למה את אומרת שהשתיקות הארוכות הן דווקא כדי להעניש אותך? אולי הוא חושש לדבר כי הוא פולט אמירות לא לעניין בשעת מריבה? אולי הגאווה מפריעה לנסות לגשר על הפערים? אולי הוא מתרחק עד שיעבור הכעס? ענישה על ידי שתיקה היא סוג של בריחה מהמציאות ודווקא מישהו שמאוד משכנע ודומיננטי אמור לא להפסיק לדבר במקום שיש ויכוח.

האמירה על המטפלים היא מצחיקה וקצת פרימיטיבית אבל בהתחשב בניסיון הלא טוב שהיה לכם על מטפל אני מבינה, הרי יועץ זוגי הוא בדיוק כמו יועץ רפואי או יועץ כלכלי או יועץ מדיני, זה אדם שרכש ידע והבנה במקצוע שלו וחשיבה טובה בפתרון בעיות.


טוב שאת מטופלת, לסחוב כאלו רגשות תוך כדי אמהות זה בלתי נסבל ויכול לעשות נזקים של ממש לנפש.
נסי לחשוב בלי רגש, רק שכל בהתחלה בתור מישהי שמכירה אותו הכי טוב, איך את רותמת אותו למאמץ לשינויים במקומות שלא טוב לך?
את אומרת שיש לו גם קשיים בקשר עם הילדים כמו התעלמות וכו'.. איך הוא מסביר את זה? למה איתם הוא לא משקיע בקשר?

אני חושבת בגדול שכל אחד רוצה להיות אוהב ואהוב, במיוחד בתוך משפחתו הקרובה. משהו מונע ממנו להיות שם בשבילכם.
גם אם היה המצב סימטריהעריגה והחפץ
זה עדיין לא אפשרי להמשיך באופן הזה. יש מצבים שהם לא נכונים בפני עצמם. הם לא טובים. זה המצבלפי מה שאת מתארת.

אני מציע לכן שתגידי לו ש*את ככה לא מוכנה להמשיך* שזה פשוט בלתי אפשרי... אם איכפת לו מהילדים - אז זה חלק מהאחריות שלו לשפר את המצב.

אם את רוצה, אשלח לך בשמחה מספר של מטפל מאוד תותח ורציני..
ולמען הסר ספק - אני לא אומר שהמצב סימטריהעריגה והחפץ
התשובה יותר פשוטה ממה שאת חושבתסודית
במצב שאת מתארת, הוא פוגע בך במתכוון, ידוע לו (משיחות איתך) בדיוק מה הבעיה, והוא פועל להחריף אותה.
הפער הדתי מסביר את ההסתכלות השונה על החיים. את רוצה רוחניות וקדושה והוא רוצה לטרוף את החיים מכל כיוון.

האם יש אפשרות שתצליחי להרשות לעצמך להינות בלי לאהוב?. אני יודעת שזה נשמע נורא. אבל מחפשים פיתרון למצב בלתי פתיר.
מדגישה:
הרגשות שלך כלפיו לא ישתנו.
אבל תלוי במידת האש שבך, האם את מסוגלת מדי פעם להנות למרות שזה קורה בנוכחותו/ באמצעותו. (כשאת מחליטה על המועד).

בעיני זה לא פחות קדוש מהדרגה הכי רוחנית שאפשר להגיע אליה יחד, כשהמטרה שסימנת כל כך גדולה וחשובה והקושי להשיג אותה כל כך גדול.

להערכתי את תופתעי.
ברגע האמת יתברר לך שהוא לא מסוגל.
גברים אינם מכונות אוטומטיות, גם הם מושפעים ממתח ומבעיות בלתי פתורות.

יכול להיות שהוא ילך לרעות בשדות זרים אחרי כן, אבל את עשית מעל ומעבר ליכולת האנושית וחובת ההשתדלות שלך הסתיימה.

תשאירי לבורא לעולם לשחרר אותך ואת הילדים מהסבל הזה. תבטחי בו.
🌺🌸🌺
לא הבנתי אותךאשתאול
את מציעה להתחבר פיזית בלי רגש ולנסות להנות ואומרת שהוא זה שלא יצליח? ובסייפא בכלל המלצת להתגרש? אז לא הבנתי כלום.

אני יכולה לפעמים אחרי הרבה זמן להגיע לעינוג אבל ממש לא נהנית מזה נפשית, וגם מרגישה שצריכה להיות קפואה ולהתנתק מעצמי כדי בכלל לסבול את המגע.
אני גם מאוד רגישה והוא לא מתחשב בזה.
מבחינתי יום הטבילה הוא באסה של החיים.
הוא גם נוגע בי כשאסור למרות שביקשתי המון פעמים שלא יעשה זאת.
המוזר הוא, שהוא באמת רוצה שיהיה לנו חיבור שאהנה ממנו, ומצד שני לא מוכן לקבל שום הכוונה מצידי, לא להתחשב בצרכי וכמובן לא משנה את ההתנהגות הפוגעת והמזלזלת ביומיום.
אני לא רוצה לצער אותך, כותבת רק ממקום טובסודית
כמו שאני הבנתי את הסיפור,
הוא רוצה להתגרש- ולגלגל עליך את האשמה.
הוא יודע כמה את נרתעת ולכן חושב שאת תסכימי מפורשות או בעקיפין שהוא ירעה בשדה זר, אחר כך יטען כלפיך שאת לא נתת לו, ובעצמך שלחת אותו לשדה הזה וכו' וכו'..
לכן,
אני מציעה שתבעטי את הכדור חזרה למגרש שלו.
את מעוניינת להנות, בתאריך זה וזה את טובלת, תעשי הכנה נפשית לקראת, תתכונני לשחרור פיזי בלבד. לא סליחה לא מחילה לא ללכת נגד הרגש האמיתי שלך.
סתם סקס רק במקום שיהיה חפוז לספק אותו ושיעוף
אדרבא, שיתאמץ.

אפשרות אחת, הסבירה העיני:
הוא לא יצליח לרמות את הגוף שלו.
הגוף שלו רוצה משהו אחר, ולא ישתף פעולה עם השקרים שהוא מספר לך.
ואז לצערי הסיפור הולך לכיוןן גירושים. לא מחר בבוקר, אולי יקח כמה שנים, אבל זה הכיוון. בינתיים הרווחת את הזמן שאת מקיימת עליו את הבית שלכם.

אפשרות שניה, פחות סבירה בעיני:
לערב אחד תניחו את כל הכעסים והעלבונות והשנאה והפחד בצד, ותראו אם בכלל אפשר להגיע לחיבור של הנאה.
אם כן, הרווחת זמן.

לך אין מה להפסיד מלהנגיד כן.
הוא, או שימצא את עצמו במבוכה, או שהקרבה הגופנית תצליח לייצרנאצלו תנועה נפשית יותר חיובית כלפיך.

***כל זה בתנאי שאין אלימות פיזית***

🌺🌸🌺
כמה דברים שאולי יעזרו לך להתקרב לרעיוןסודית
1. הוא לא דתי, אז כנראה כל השבוע הוא עובד, ובשבת גם אין לו רגיעה נפשית - כי במקום לבלות בחיק הטבע עם המשפחה/ חברים בג'יפ, הוא נעלם לחדר ומבזבז את הנשמה שלו במכשיר "החכם".
היה עלול לעשות את דווקא מול העיניים שלך, אבל מתאפק (כנראה).
2. הילדים במסגרות דתיות. סביר שזו לא משאלת ליבו.
3. למרות כל גסות הרוח היא נלך לטיפול, אומנם המטפל לא נטה לטובתך. (הסברת למה).
4. המעט שעוד נשאר לו מהחיים הדפוקים שהוא ארגן לעצמו, זה חיי אישות. הוא היה יכול לבגוד ואולי זה מה שרוצה, אבל נכון לעכשיו לא ברור אם הוא שם.
5. תלכי להתחלה, למה התחתנת איתו? הייתה תכונה שמצאה חן בעיניך. התכונה הזו עדיין קיימת?
6. אם תצליחי לדמיין קרבה טובה משלב מוקדם יותר, יכול לעזור
7. הרווח הכי גדול הוא להבין איפה את עומדת. האם הסיפור הוא שאלת אישות, או לא. אם הסיפור הוא שאלת האישות. תעלי את הבעיה בטיפול הנפשי. אם לא, קבלי תמיכה כדי שלא יזעזע בבת אחת את הבית.
8. אי אפשר להסית ילדים גדולים יחסית. וגם לא קטנים יחסית. סביר להניח שהוא יעז להתגרש רק אם ימצא מישהי, ואז יהיה עסוק בה ולא בהסתה.
9. השכר על המאמץ העצום לשמור על שלום הבית יהיה בהתאם לקושי.

🌺🌸🌺
תשובותאשתאול
השאלה למה התחתנתי איתו אינה רלוונטי. היינו מאוד צעירים, שנינו אומרים שזו היתה טעות. התפתחנו לכיוונים שונים ממש, ומבחינה דתית המעט שהיה התרופף ונעלם.

הוא מסורתי ומעוניין בחינוך דתי.
מה שקשה בשבת הוא בעיקר חוסר הנוכחות והזמינות שלו, גם אם הילדים הקטנים קוראים לו הוא מתעלם. ומהשאר הוא בלאו הכי מתעלם רוב הזמן.
אבל אני חייבת לציין שכשהוא נמצא אני לא ממש מרוצה. אולי זה הרע במיעוטו. בכל אופן אין חיי משפחה תקינים בלשון המעטה.

אני לא מסכימה שאי אפשר להסית ילדים, זה קורה כבר כעת בדרגה כלשהי

בעיית האישות היא רק חלק קטן מהתמונה, כמובן. אבל זה הדבר שהוא מתרעם עליו ועם כל השאר הוא מסתדר.


הוא לעולם לא ייזום גירושים.
ואם אני אזום הוא יהיה כמו שור זועם, הדבר האחרון שיעניין אותו זה אם הילדים יזכו ליציבות נפשית. העיקר לחנך אותם שאני מפלצת, ולפגוע בי ככל האפשר כי יגיע לי.
מבחינתו זה כמעט פלילי לפרק משפחה.
וואוו אני ממש ממש מזדהה כתבתי פה פוסט דומהאון17
רק על ההודעה הזאת כל השאר פחות רלוונטי ..ואני לא יודעת מה לומר לך יקירתי ..את חייבת להראות לילדים את השלמות והמרגוע שלך הם יודעים למי בסוף ללכת...
תיעזרי באיש מקצוע בתחום חייבת ללכת למישהו שיעזור לך לגבש החלטה בריאה ..
וההמלצה שלי היא לנסות לדבר על ליבו פעם אחרונה ובה את אומרת שאת רוצה את השינוי שלו ויש לך דרך לעזור לו...
כמובן בהדרכת איש המקצועאון17
אז מה הפיתרון מבחינתו?נב"י
אם הוא מתרעם רק על העניין של האישות אז יש אפשרות לפתוח את העניין בשיחה, את נשמעת מאוד רגישה והוא מחוספס אז כבר זה גורם לקצר בתקשורת אבל אם את מקשיבה לסאב טקסט האם באמת אי אפשר לדרבן אותו להיות יותר נעים?
נגיד להגיד לו כמה אני אשמח וברור לי שגם הילדים ישמחו קצת לשבת איתך ולהנות איתך מהשבת, לאפשר לכל אחש מהם קצת זמן איכות איתם ולפרגן לו שעכשיו הם עוד קטנים יחסית אז יש מקום לבניית הקשר אבל לכשיגדלו אם יתרגלו שמתעלמים מהם אז גם הם יתעלמו.
לגבי המצב הרוחני, זה קשה מאוד כי זה גם אישי שלו וחבל שהוא מתרחק מהתורה כי הרבה פעמים היא בעצמה סוג של טיפול פסיכולוגי וזוגי.
אם הוא לא יפרק את המשפחה ואת לא מסוגלתסודית
לחיות איתו חיי אישות,
ושניכם רוצים מהסיבות שלכם להשאר יחד,
אז מה השאלה?
את שואלת האם ההתחמקות שלך מטילה עליך אחריות הלכתית לרעות בשדות זרים?
אם הוא מתעלל נפשית ואת מתגוננת מההתעללות על ידי התרחקות, ההלכה לטובתך, עד כמה שידוע לי.
תשאלי רב.

משום מה, לא מסתדר לי עם ההסתה.
נראה לי אי אפשר להסית נגד הורה שגר עם הילד, מטפל בו, ומקדיש לו תשומת לב.
את כותבת שהוא בגדול מתעלם מהילדים, ההסתה לא תתפוס.
בכל אופן, אם ככה, יש לך זמן לטפל בעצמך נפשית.
אפשר לשכנע שופטלמה לא123

שהאמא מתעללת בילדים,ולבקש משמורת עליהם

היו דברים מעולם

מכירה סיפור על גבר מתעלל שאשתו פשוט יצאה מדעתה בגללו

וכיום הוא מגדל את הילדים,כי היא לא יציבה נפשית

היא רואה אותם רק דרך "מרכז קשר"

 

לכן כדאי מאוד להתייעץ עם עו"ד טוב לפני כל צעד שלך

בהצלחה

ממליצה לך להתחיללמה לא123

להקליט/להסריט אותו/להקליט שיחות טלפון, לשאול עו"ד מה יתפוס

שיהיה לך תיעוד ממעשיו

כל זה במיקרה והכיוון הוא גירושין

אני לא מבין משהויונתן1
זה ברור שאת לא אוהבת אותו וזה גם נראה שאף אחד מכם לא מוכן להוריד את הראש לשלום...
למה לו לתת לו לבגוד?
את לא רוצה להיות איתו ולא עושה כלום כדי לפרק..ואת אומרת שאין סיכוי לתקן אז זה סוג של נישואים עם אינטרס נישואים רק על הנייר....
זה בעצם לא לבלוע ולא להקיא..
למה היא צריכה לאשר לו?סודית
מה הרעיון מאחורי הדרישה שזה יהיה בהסכמתה?
נראה לי כמו מלחמת התשה רגשיתסודית
(תבדקי מדי פעם את חשבון הבנק).
כי הוא ביקש ממנה..זה מה שהיא אמרה..יונתן1
לה לא חסר ולו כן.
אסור שהוא יכפה את עצמו אבל מצד שני חסר לו..
אז אם היא לו מוכנה לתת לו אז הוא מחפש בחוץ.
הם נשואים רק על הנייר..זה לא נישואים
אגב זה מאוד דומה למה שקורה אצלי אז אני מייצג את הבעל..
ואני שואל באמת..שאוהבים מישהו יש קנאה...את לא אוהבת אותו אז מה הבעיה??
בתור המייצג של הבעלסודית
למה ההסכמה שלה דרושה?
כדי שהיא לא תתבע גט?
כי הוא רוצה את אשתו..מתגעגע אליהיונתן1
והוא לא יודע כבר מה לעשות..וניסה הכל ולא הצליח להתקרב אליה כי היא לא רוצה..
בנתיים היא מייבשת אותו והוא יכול לתבוע גט כי היא אישה מורדת..
בסוף הוא יבגוד..זה ברור..
ואי אפשר לתבוע גט בגלל המזונות? המשמורת? הכל ביחד?סודית
אפשר אבל אז היא לא תקבל כתובה.יונתן1
אם הוא לא רוצה אז לא יהיה גירושים כי הכוח אצלו.
היא תקבל מזונות והכל אבל גט היא לא תקבל...והמצב שלה יהיה כמו עכשיו..נשואה על הנייר.
ומבחינתו הבנתי שאין סיכוי להתגרש..
כרגע יש לה 2 אפשרויות..
להתגבר (אותי זה דוחה הכפיה שלו) או לתת לו לבגוד.
שיש את 2 האפשרויות האלו עדיף לבגוד מלהיות אנס או לחוות סוג של אונס.
כמה זמן יחזיקו מעמד נישואים על נייר בהנחה שבוגד?סודית
אסור לבגוד בכל אופןyr

זה איסור מהתורה להיות עם כל מי שאינה אשתו.

זה איסור מהמוסר האנושי של כל עם ועם.

זה לא רק "בין אדם לחברו" מצד נאמנות לאישתו - אל זה איסור העומד בפני עצמו.

ולכן ברור שאין מקום ל"בקשת הרשות" המוזרה ובוודאי שאין מקום אכן להרשות.

וזה שחסר לו קשר עם אשתו - ליבי ליבי... אבל בשביל זה צריך לבנות קשר אמיתי ולא סתם קשרי מין נטולי רגש. יש לו מה ללמוד..

זה חרם דרבנו גרשוםסודית
ממש לאyrאחרונה

חדר"ג זה על נישואין עם אישה שניה, שמהתורה זה לגיטימי ומחדר"ג לא, והתקבל במרוצת הדורות כדין דרבנן שהוא בגדול מחייב את כל קהילות ישראל (מבלי להיכנס לפרטי הדיון ההלכתי בזה).

אבל להיות בקשר אינטימי עם אישה שאינה נשואה לו, ברור שזה איסור תורה.

וגם במוסר של כל או לפחות רוב העמים זה נחשב כאיסור, (לפחות כאשר מדובר בנשוי) בלי תלות בהסכמתה.

את מתארת מצב מאוד מורכבשוקולד פרה.

 

זה נשמע שלבעלך יש חוסר מודעות רגשית ברמה שהיא מעל הנורמה.

 

את מתארת אבא שמתעלם מחצי מילדיו. זה דבר שהוא מאוד-מאוד לא סביר. לא ציינת אם זה בגלל עומס בעבודה או כל דבר חיצוני אחר,

אבל זה נשמע שהוא פשוט אטום אליהם

ולא מבין כמה זה כואב ופוגע - ההתעלמות הזאת.

 

אחר כך את מסבירה שגם כלפייך המצב דומה.

 

הוא אטום כלפי הכאב שלך,

עד כדי כך שהוא דורש ממך להינות בזמן שאתם "ברוגז".

דבר שכמובן לא סביר לצפות לו.

הוא כאילו לא קורא אותך.

לא ברמה העמוקה

וגם לא ברמה הפשוטה.

 

הוא פשוט חי במנותק ממה שהוא גורם לסביבתו (לך, לילדים).

הוא לא מבין כמה כאב הוא גורם,

ובגלל שהוא לא מבין,

הוא גם מסוגל לבקש משהו כל כך מנותק מהמצב שלכם כרגע.

 

אנשים "רגילים"

מסוגלים להזדהות עם הכאב של הזולת,

ומסוגלים לראות אותו בצורה נפרדת מהם.

 

פה, 

את מתארת מצב של אדם,

שמנותק מחלק מילדיו,

ואת החלק השני הוא יסית נגדך (במקרה של גירושים).

 

זו עוד מראה לכך שהוא לא רואה את הילדים באמת.

הוא כנראה לא מסוגל לראות אותם כך.

ולכן או שהם לא מעניינים אותו, או שהוא משתמש בהם ככלי להכאיב לך.

 

ממש ממש כואב.

 

זה נשמע שקשה לך להתמודד איתו,

עוד הרבה מעבר ליחסים.

ביום-יום הרגיל. בתקשורת הסתמית.

הוא בן אדם שכנראה חי בהגנות מאוד נוקשות וחזקות. 

נשמע שאי אפשר לחדור אותו.

 

למען שלוות נפשך (עוד לפני הילדים, לפי הבית)

תתחילי להציב גבול וקווים אדומים.

תתחילי לחשוב האם את רואה סיכוי,

האם את רואה פתרון

האם אפשרי לכם לחיות יחד.

 

יש היום הרבה מה לעשות במקרה של ניכור הורי (כשאחד ההורים מסית נגד השני)

וחבל שתפסידי את חייך בגלל הפחד מזה.

 

את צריכה ליווי צמוד ותמיכה חזקה.

גם אם את בדרך לשינוי ביחד אתו,

וגם אם את בדרך לשינוי בצורה עצמאית.

 

כי לחיות בסבל הזה- לא חבל לך? לא חראם עלייך?

 

חיי האישות הם רק קצה הקרחון פה,

ויש פה שאלה הרבה יותר עמוקה,

של כמה כדאי להקריב עבור המסגרת המשפחתית,

ומה עושים עם אדם שיכול להסית את הילדים.

 

הרבה תמיכה יקרה,

שולחת לך כוחות!!

 

אני פה בפרטי אם תרצי. 

(בעצמי אני נשואה לאדם שהתחתן בשנית [עם ילדים] אחרי שפחד מאוד מהדברים האלה,

והיום הוא טוען רבני מצליח שמכיר מקרים כאלה מקרוב)

 

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"


וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

 

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

 

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

 

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

 

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

 

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..


2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.


מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

נפלאהנגמרו לי השמותאחרונה
מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

 

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסחאחרונה
תכתבי לי בפרטי
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..


אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ


1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד


2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים


3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)


4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק


5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא


6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

 

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

 

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

 

 

 

 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

 

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

 

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבש

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים


(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

את עושה מתוק וגם כואב ללבאליפאחרונה

זכית בבן זוג נדיר

לא יודע איך ממלאים כזה חסרון, אבל ה יתברך גדול מכולנו...


שבת שלום

עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן


טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.


 

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

 

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.
 

 

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.
 

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

 

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.


יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.


ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.


שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

 

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

 

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגר

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

האם כשיצרו את סבב ה19 שנהקעלעברימבאר

של סוגי השנים (מעוברות ולא, שנ"ד ושנ"ה ימים) כחזל תקנו לוח קבוע וקידשו את השנים מכאן והלאה(בימי רבי הלל? לא זוכר) אז יצרו בכוונה כדי שראש השנה לא יצא באד"ו?

אם התכוונת לשאול אותי - אזעזריאל ברגראחרונה

צר לי לומר שלא הבנתי את השאלה.

ואם התכוונת להצביע על כך שיש פרשנויות בנושא בין חכמי ישראל - זה דבר מפורסם בין העוסקים בסוגיא זו.

מעניין🙂 לא ידעתיקעלעברימבאר
קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מזל טוב🙂 שפע פרנסה וברכות מהשמיםקעלעברימבאר
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

 

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 


נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.


האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

 

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

 

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.


אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?


אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

 

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

 

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.


האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).


אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

 

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.


בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

שאלה על קניית דירהברגוע

אנחנו קונים בעז"ה דירה יד 2. 

המוכר כבר דיבר עם עו"ד שהוא מכיר, האם חשוב שנקח עו"ד משלנו או שאפשר שהעו"ד יהיה של שנינו?

התשלום לעו"ד יהיה בכל מקרה זהה כך או כךנפשי תערוג

ולכן רצוי לקחת עו"ד שישמור 100% על האינטרסים שלכם ללא שום ניגוד אינטרסים


קחו אחד אחד.

עדיף אחד מומלץ.

המחיר בדרך כלל אחיד.

0.5% ממחיר הדירה

תודהברגוע
אם מכירים עורך דין אישית, אפשר להוריד את המחירפשוט אני..

וגם אם לא, אפשר להגיע גם ל-0.3% + מע"מ.

 

בכל מקרה, מצטרף להמלצות החכמים - לא לוותר על עורך דין שייצג אותך בלבד.

זה כבר נתון להתמקחותנפשי תערוג

בכל מקרה.

לא שווה לקחת עורך דין משותף כדי לחסוך כמה אלפי שקלים (אם בכלל)

זה פוטנציאל לנפילות גדולות יותר 

לנו הוא עשה הנחה דווקא לשנינואריק מהדרום
ואמר שבמקרה של סכסוך ביננו הוא לא יוכל לייצג אף צד.
אם לא יוכל לייצג אף צד.נפשי תערוג

מי יפתור את הסכסוכים?

עורך דין אחר על חשבונך? (ועל חשבון המוכר?)


ברוב עסקאות הבתים יש סכסוכים ברמה כזאת או אחרת.


ככלל. עו"ד יהיה יותר נאמן לצד הראשון ששכר את שירותיו.

גם אם לא יצהיר זאת.

כןאריק מהדרום
במקרה של סכסוך הוא אמר שנצטרך כל אחד לקחת עו"ד אחר.
אז למה מראש להכנס לזה?נפשי תערוג
מה היתרון שזה עו"ד יחיד?
חוץ מההנחה המשמעותית שקיבלנואריק מהדרום

זה גם חסך לנו את ההתעסקות בלמצוא עורך דין.

בדיעבד היינו כנראה עושים אחרת כי העו"ד הזה ספציפית שהמוכרים הביאו לנו גם לא היה מאוד מוצלח.

המחיר יצא יותר יקרברגוע

אבל החלטנו באמת שלא כדאי לקחת את הסיכון בשביל הפרש כזה.

תודה לכל המגיבים!

חד משמעית עו"ד משלכםנקדימון
כשאצלנו במשפחה היה צריך למכור דירת ירושה של סבא וסבתא אז כל אחד לקח עו"ד, וזה התברר כברכה גדולה כי הקונה ניסתה לעשות קונצים, והעו"ד שלנו אמר להורים שלי שהם לא צריכים לדאוג והוא יסדר את זה מול העו"ד שלה.


ב"ה המכירה הסתיימה בלי הבעיות שהקונה ניסתה לעשות. מסקנה: בגלל שמדובר בכאלה סכומים גדולים אז בהחלט שווה להוציא עוד קצת כסף על עורך דין מטעמכם שיהיה נאמן לחלוטין לאינטרסים שלכם.

עו"ד משלכם.והנה חלום
וגם מומלץ לעשות בדיקת דירה (בדק בית) במיוחד ביד שניה 
מצטרף להנלהעני ממעש

עוד לצד x ולא בשיתוף

בדק בית. לראות שאין בדירה פערים,.לפעמים מאוד סמויים.

לגבי בדק ביתברגוע

מדובר בדירה חדשה יחסית שעדיין יש אחריות של הקבלן, ואנחנו גם מכירים קצת את המוכרים, עדיין חשוב לעשות?

עלול להיותהעני ממעש

פער בעצם המיקום וכו

לפני בעיות ישירות במבנה


כןתהילה 3>אחרונה

אולי יעניין אותך