מה אפשר לעשות עם זה? זה נכון? לא נכון? זה בסדר להיפגש ככה? להתחתן ככה? זה אמיתי?
מרגישה שהרצון ליאנמונימי
מה אפשר לעשות עם זה? זה נכון? לא נכון? זה בסדר להיפגש ככה? להתחתן ככה? זה אמיתי?
תלוי בת כמה אתתפוח יונתן
בגיל שכבר כל החברות נשואות/נפגשותאנמונימי
יש מצב שהגיל קריטי וגם כמה מהחברות באמת נפגשותאנונימי8943
אישית אני נמצא במצב דומה, מלבד התחום הזה אני מרגיש שלם ובהתקדמות בכל התחומים, אז זה כוח חיים חזק ומהותי שמאוד מניע להתחתן.
לי זה יוצר תחושה שאני פועל מתוך יצריות, אבל בתמונה הכוללת כששומרים על קדושה בכללי אז זה מראה שלפחות לא פועלים מתוך חולשות נפשיות ובעיות שלא רוצים להתמודד איתם, אלא מתוך הרצון לממש את מה שה׳ נתן... מצריך מחשבה ועוד נתונים בשביל המקרה שלך, ואני לא יודע כמה אני בסדר בעצמי...
את לא מרגישה בכלל צורך בקשר נפשי?סביון
לא יודעת אם הייתי אומרת בכלל. אבל לא חוסר משמעותי.אנמונימי
כאילו ברור שהציפייה שלי מבעלאנמונימי
מרגישה שמלכתחילה הרצון שלי להתחתן נראלי נובע בעיקר מהצורך במגע.
לפעמים,ד.
צורך של בנות ב"מגע" מתוך הנישואין, הפירוש שלו הוא צורך להרגיש את האהבה בצורה מוחשית. כך הדמיון מתרגם אצלן את זה.
אם כל הענין הוא ה"יצר", אע"פ שיש גם לזה מקום לגיטימי בתוך המציאות הכוללת של נישואין - לא כדאי שזה יהיה הענין העיקרי. זה עלו להיות דבר בוסרי. הבסיס רחב בהרבה.
ומכל מקום, אם ברור שיש ציפיה לחיבור נפשי ורגשי ואהבה וכו', כמו שכתבת, וזה לא רק "ברור" באופן תיאורטי, אלא רצון ממשי - אני לא חושב שאת צריכה יותר מידי לדקדק עם עצמך מה בא קודם.
אהובה, זה כל כל טבעי והגיונימקלידה משהו
בעז"ה אמשיך לכתוב לך בפרטי.
בינתים, קבלי חיבוק 😘
אשמחאנמונימי
נווו מעולה!קוד אבל פתוח
^^ברוקולי
בדיוק!
זה הזמן לצאת , להיפגש ולהכיר את האדם שתקימי איתו את הבית בקדושה
תגובה מעודדת. תודה!אנמונימי
תדעי שזה יכול גם להיבנות עם הקשר.ultracrepidam
אז גם אם חשוב לך להגיע לזה, את יכולה לתת לקשר לבנות אצלך את התחושה הזאת.
יכול להעיד על עצמי שהרבה תחושות ששמעתי עליהן כמאפיינות רצון לקשר או התנהלות בקשר, ולא הכרתי אותן אצל עצמי, נבנו אצלי במהלך קשרים שלימדו אותי את התחושות האלה
^^בניחותא
אני לא הייתי נפגשת אם זה כל מה שאני מרגישהחופשיה לנפשי
תנסי לחשוב אם זה באמת כל מה שאת מרגישה או שיש עוד מעבר, כי זה חשוב.
חלק מההשתקקות למגעאנונימי פלוס
היא גם מהמשמעות של המגע הזה.
מגע מיני שאינו בא מתוך אהבה הוא רעה גדולה מאוד שאף אחד לא רוצה לאחל לעצמו.
גם אם ההנאה הזמנית עדיין קיימת, התחושה שלאחריה היא רעה, כי זה משהו לא אמיתי. ריקנות.
בניגוד למגע בעל המשמעות, גם כשהמגע מפסיק - המשמעות עדיין נשארת וממשיכה להשפיע בעקבות המגע.
התרבות המערבית נוטה להפריד את היצר המיני מהרצון למשפחה. זאת הנקודה, זה לא דבר נפרד.
לכן אין לך מה להרגיש רע שהיצר שלך פועל חזק. ככה זה לכולנו. זה היצר הכי חזק באדם (או כמעט?).
אולי כדאי שתשאלי את עצמך - בדברים אחרים שאת פועלת בחיים, בסופו של דבר היצריות זה מה שמנהל אותך? מה גורם לך לקבל החלטות?
תגובה יפה!!! ישר כוחמבקש אמונה
לא ממש הבנתי את החלק השניאנמונימי
לגבי 1. ברור שאני רוצה מגע מתוך אהבה. ולא שום דבר אחר. מבחינתי המגע הוא הביטוי של אהבה.
2. לא ממש הבנתי.. אני משתדלת, ובשאיפה שהיצר שלי הוא לא מה שינהל אותי בחיים. אז למעשה מה שאתה אומר שאם הרצון העיקרי שלי להתחתן הוא המגע אז לא להתחיל להיפגש?
לי זה נראה בסדר לחלוטין עייני בתגובה הראשונה שלי.אנונימי8943
לגבי 2, לא חושב שזה נכון, אם את מספיק בוגרת אז למה לא? מתוך מה את רוצה להתחתן? אהבה עליונה ככל שתהיה צריכה להתבטא בדרך כלשהי...
לא, להיפךאנונימי פלוס
באופן כללי תשאלי את עצמך לגבי יצרים אחרים , האם יצר שלך הוא מניע אותך באופן מוגזם ואז בטח זה יהיה גם פה.
יותר נוטה להגיד שזה בסדר להפגש ככה. זה נשמע כמו מצב בריא סה"כ. כמובן שאת יודעת על מה את לוקחת אחריות.
הי, חזרת
יופיבוגרת קטנה
..אנוננימית
לדעתי התחושות שלך נכונות וצריך יותר מזה כדי להתחתן .
חתונה זה לא פיקניק,האירוע אמור להיות חד פעמי וכדי שיהיה חד פעמי בע"ה וטוב חייב שיהיו סיבות נוספות חזקות לרצות את כל הדבר הגדול, יש צורך בכוחות ורצונות גדולים כדי שיהיה מספיק דלק לעבודה יומיומית. אולי מה שיעזור זה לחשוב בצורה פרקטית מה זה אומר להחזיק בית,אחריות וזה
יש לי הרגשה שלבנים זה פחות מפריע ..
אבל תשאלי את עצמך אם היית רוצה להתחתן עם בחור ש(רק) זה מניע אותו ..
אבל אני לא מבינה גדולה ועובדה שהנני רווקה עדיין..
ממליצה לך להתייעץ עם נשואים.
בהצלחה
היי.ניק חדש.
יתכן שיש לך עין רעה (שלא באשמתך) על הרצון שלך במגע. וזה כ"כ מעסיק אותך, כי אולי בסתר ליבך או בגלוי, את חושבת שזה מוריד את ערכך.
אם זה כך, ברגע שתצליחי להניח שבעיני ה' הרצון בקרבה גופנית לבדו הוא בריא ואידאלי וחלק מהשלמות, אז יתכן שתתפני לחפש בעצמך מדוע עוד את רוצה קשר, מה אמור לייצג המגע שאת כמהה לו, את מה היית רוצה שהמגע ידבר, מתוך מה היית רוצה לגעת? שם בעיני תמצאי תשובות.
ויש עוד דלתות, אבל אם את עוסקת במגע, זו הדלת הקרובה אלייך כרגע.
שלום גברת נחמדה
אורות הכתובה
)מבלי להתייחס לשאלה שהעלית (והיא בהחלט חשובה)
רק מעלה עבורך למודעות,
שבצד בנות ובנים מקסימים שיש כאן,
לעיתים מסתובבים כאן גם אנשים בעלי כוונות פחות טהורות
השאלה ששאלת חשובה, אבל הראש הקרימינלי שלי מאותת לי שזוהי שאלה שעלולה להעיר את אותם אנשים שפלים מתרדמתם.
ישנה סבירות שיהיה מי ויפנה אליך באישי. בנות או בנים.
במטרה לייעץ, לשתף, לומר שלום או סתם להכיר.
מבקש ממך לזכור לשים את בטיחותך ותחושת הנעימות שלך בראש. ואת התמימות (המוגזמת) בצד לרגע.
הדברים גם לא מתחילים מלוכלך. זה אפילו לא רמת 'מלוכלך מתחיל'. כי אתזה ברור שתדחי ותרתעי מיד.
הפניות הם בד''כ מ'מלוכלך מתמחה' או 'מלוכלך מומחה'.
זה מתחיל בצורה נעימה, חברית, לא קשורה.
אח''כ אולי נוגעת בנושא בקטנה, או מסביב, באיצטלת תמימות וטוהר של ילדים.
השאלה שלך טובה וחשובה. אבל במקומות מסויימים היא עלולה להוות טריגר נגדך. הרי גם כך השאלה בנושאים הקשורים למין, מגע, יחסי אישות, חיבה פיזית וכל מילה שאפשר לכתוב עלזה. אז המרחק בין 'בסדר' ל'מבחיל', בין 'לעניין' ובין 'אני כאן כדי לפגוע בך ולנצל אותך' הוא דק שבדקים. והרבה פעמים מזהים אותו למפרע.
מתנצל אם קצת הלחצתי..אבל אני לא מתנצל. זה לטובתך. אני כותב לך מה שהייתי אומר לאחותי (ותודה לה' שאין לי אחות קטנה
)לעניות דעתי זה גם נושא שפחות כדאי להתייעץ כאן עם בנים, באופן כללי (דמות בוגרת ומוסמכת שהיא גברית, יועץ או משהו כן יכול להיות אחלה, לענ''ד. אבל פליזוש לא פה. לא ככה.)
אם את כבר שואלת כאן, אני מתייג שתי נשים מהפורום שאני לא מכיר אישית, אבל אני אוהב לקרוא את תגובותיהן ומחכים מהן רבות.
@קרן-הפוך
@סוסה אדומה
ב''הצלחה רבה לך!
שתזכי למצוא את בעלך המקסים במהרה, ושתבנו אהבה מהממת ובית שמח כמו שיתאים לשניכם, ותהיו הכי מאושרים בעולם, מכל הבחינות

^^ נקודה חשובה. טוב שהעלתברוקולי
תודה רבה! צודק לגמרי.אנמונימי
תודה על הבעת העניין במה שאני כותבת.קרן-הפוך
תודה לךאורות הכתובה
^^^צודק, חשוב מאדבוגרת קטנה
נכון וחשוב מאוד..!סוסה אדומה
תגובה מהממת!מחפשת111
מרגישים את הטוב לב שלך במילים ואת הכוונה הטובה. שתזכה למצוא מישהי שתראה בך את הטוב ותעריך את זה..
תגובה מהממת!!מחפשת111
מרגישים את הטוב לב שלך במילים ואת הכוונה הטובה. שתזכה למצוא מישהי שתראה בך את הטוב ותעריך את זה..
אמן ואמן! תודה רבה לךאורות הכתובה

את הכי נורמלית שישפשוט אני..
מסכת שבת דף לג עמוד א:
א"ר חנן בר רבא הכל יודעין כלה למה נכנסה לחופה אלא כל המנבל פיו אפי' חותמין עליו גזר דין של שבעים שנה לטובה הופכין עליו לרעה.
במילים אחרות:
כולם יודעים למה אנשים רוצים להתחתן, אבל אסור להגיד את הסיבה מכיוון שזה ניבול פה.
וכן ידועים דברי חז"ל שכאשר יצר המין הושמד ביחד עם היצר של עבודה זרה, לא נולדה ביצה בעולם, ולכן החזירו את היצר, כדי שתהיה המשכיות ליצורים החיים.
הקב"ה ברא אותנו עם צורך עז במגע, צורך שבלעדיו לא נוכל לקיים את העולם. כל עוד הצורך הזה מתמלא בקדושה, ואת עצמך אומרת שאת לא מעלה בדעתך לעשות זאת בדרך אחרת, אז הכל תקין אצלך.
בעז"ה כשתכירי את האדם הנכון לך, את תראי איך מצד אחד הרצון למגע רק מתבגר, אך מצד שני - גם הרצון פשוט להיות אתו, לשמוע אותו, לשמח אותו, לחיות אתו - כל אלה יתחזקו גם הם, ואת תראי שכל רגע בלעדיו קשה לך מאוד ולא רק בגלל החסרון במגע, כך שאת תרצי לחיות אתו ולהקים אתו בית מתוך אהבה גדולה, והצורך במגע יתפוס מקום פחות משמעותי (אף שהוא דווקא יתחזק, כי כאמור שאר הרצונות יתחזקו הרבה יותר).
ממש יפה מה שכתבתבניחותא
אבל זו לא הכוונה במאמר חז"ל הנ"ל
"כלה למה נכנסת לחופה" - בזמנם המנהג היה שמיחדים את החתן והכלה, ושם בדרך כלל אם היו מוכנים היו בועלים בעילה ראשונה, כמבואר במסכת כתובת (מפה ושושבינין, דרדוגי דמשחא אירישיהו דרבנן בשעת מעשה [כתובות כ,ב כמדומני] וביהודה היו מיחדים את החתן את הכלה באירוסיהם "כדי שיהיה ליבו גס בה", ועוד ראיות, וכן היה המנהג בתרבויות הקדומות), ומשם היו יוצאים לחגיגות הנישואין.
כעת "כלה למה נכנסת לחופה" היינו כפשוטו, הכל יודעים שהיא נכנסת שם להיבעל, וכדרך בני האדם עלולים לנבל את הפה ולהזכיר את זה במפורש או בקריצה (בחינת "וואי וואי מההולך שם"), ולכך - "כל המנבל את פיו ואומרו אפילו נגזר עליו וכו"".
יש פשט, דרש, סוד...פשוט אני..
ובכל מקרה, זאת הייתה רק דוגמה לכך שהרצון למגע הוא טבעי ובריא, ולא ראיה לדברים.
אם זה בחינת דרש אני איתך לגמריבניחותא
פשוט סתם ציינתי שיש הטועים במאמר חז"ל הנ"ל מחמת שאין יודעים המציאות שהייתה, וחושבים שיש בו רק דרש ולא פשט.
באמת הרצון למגע הוא דבר נפלא. ואין אדם דומה לחברו בעניינים אלו. יש המחפשים מלכתחילה מגע ועולים למעלת הקשר הנפשי, ויש המחפשים מלכתחילה הקשר הנפשי ומתעלים למעלת המגע והאיחודץ
...בניחותא
הרצון למגע הוא דבר נפלא. וכמה שזה מראה עלייך שאת בריאה, בנפשך ובגופך.
בכל מקרה אין כאן מה לשאול, הואיל ואין אדם דומה לחברו בעניינים אלו. בגברים ובנשים.
יש המחפשים מלכתחילה מגע ועולים למעלת הקשר הנפשי, ויש המחפשים מלכתחילה קשר נפשי ומתעלים למעלת המגע והאיחוד.
בהצלחה ביתו של מלך!
הי יקרהסוסה אדומה
זה בריא וחשוב ומשמח.
גם אם את לא מרגישה חוסר רגשי -נפשי, עצם המודעות שלך לחוסר הביולוגי פיזי שאת מרגישה, זה עצמו משמח.
כמובן שחשוב מאוד ואפילו קריטי שהמגע הפיזי לא יהיה מנותק מהקשר הרגשי והנפשי (יש גבול למה שקשר פיזי יכול לספק), אבל הצורך הפיזי כצורך, הוא בסדר גמור, ולא צריך להיבהל ממנו.
אומר בכנות שקצת קשה לי לענות על השאלה הספציפית הזאת,
כי באיזשהו מקום זה מאוד תלוי מה רמת הרצון שלך, וכמה מהרצון להתחתן באמת נובע רק מהצורך במגע וכו'...
אבל אומר בכל אופן שקשר נישואין הוא הרבה מעבר לזה, וכן כדאי וחשוב מאוד שיהיה איזשהו בסיס נכון ומוכן לקראת זה.
ונראה שאת בעצמך מרגישה בזה בעצם העלאת השאלה שלך.
לדעתי זה בסדר גמור להיפגש ככה במידה שאת מרגישה שזה לא מה שמנהל אותך, ואת כן מצליחה לפתח קשר רגשי - נפשי אמיתי עם הפרטנר שלך שהוא כמובן לא מבוסס על הרצון למגע (ושאין מגע בינכם כמובן).
מציעה לך לסמוך על עצמך ולשאול את עצמך את השאלות הנכונות.
אין לך כל כך מה לעשות עם זה במידה ואת שומרת על ההלכה.
יש פתרונות של דיעבד במקרים שאת מרגישה שבלעדיהם את עלולה לחטוא, אבל זה לא מלכתחילה.
בכל אופן, לשאלתך, לעניות דעתי, להתחתן בגלל הצורך הזה בלבד, לא נכון.
אבל אני סומכת עליך שזה גם לא יקרה.
בקיצור, לצאת כן (שוב, אם את מרגישה שאת רוצה את זה), להיות ערנית מאוד (בנחת), לשמור על עצמך, (ולהשתמש בפתרונות של דיעבד רק במקרה הצורך).
להתחתן רק עם זה - חד משמעית לא.
מקווה שהדברים ברורים...
מציע לכולם לקרוא את המאמרים הקצרים בקישור:אוויל מחריש
תמצית חריפה של תאווה
http://www.beit-harav.org.il/images/laoro/laoro75.pdf
קליפה ופרי.
די קצרים ויסדרו לכם את הנושא בצורה טובה, אפשר לקבל רקע כללי יותר אם חוזרים לעלונים הקודמים של ״לאורו״ (העלונים האלה הם 74,75, אז צריך לבדוק מוקדמים יותר, ולפעמים אין את הרב פרוינד בעלון)
הצורך הזה בוער בגוף ובנפשיודו ל-ה' חסדו
והוא אחד הדבקים של חיי נישואין טובים
אם הוא היה לא מאוזן, הרי חלילה היית חוטאת כדי לממש אותו.
אבל, כדי להיות במגע אינטימי עם גבר, את תרצי שיהיה בסיס נפשי חזק, אהבה, קשר. נכון?
אם התשובה היא כן, זה יכול להיות רק עוד כוח שיעזור לך למנף קשר, לעבור את הפחדים בהחלטות ולהתקדם בע"ה.
לקשר בקדושה.
מה חשוב לשים לב? שאת מחליטה מתוך שיקול דעת בשכל גם, ולא רק בעיוורון.
ה' ישלח לך בן זוג אוהב במהרה בע"ה
אפשר לומר לך משהו?צלילי השקט
כשהרגש שלנו אוהבת, היא אוהבת, בכאן ועכשיו, ולרגש יש חיבור מיוחד ועמוק עם אהבה גופנית. אהבה של הגוף, משיכה של הגוף למישהו שהיא פוגשת, ואוהבת. אצל הרגש - אהבה זה מגע וחיבור עמוק, בגוף לגוף, ובכאן ועכשיו.
הרגש תמיד נמצאת בכאן ועכשיו, משיכה גופנית תמיד תהיה ברגע הזה, לאדם האהוב\ה שממול.
כל תשוקה למגע שהוא לא כאן ועכשיו ממשיכה של גוף לגוף באהבה של הגוף כרגע, הוא מהמחשבה של הראש. הראש מספר לנו סיפור במיוחד במצבים של בדידות (פנימית) - שבסיפור הזה אנחנו עם אהבת חיינו, והמגע שם הוא שיא החלומות, הוא מראה לנו את זה, ומשמיע לנו את זה - זה עוזר לו להתמודד עם הבדידות, הוא מעדיף לדמיין ולספר לנו סיפור מדומיין כי בשבילו אין הבדל בין דמיון למציאות - והוא רוצה לברוח מהמציאות הבודדת (בשבילו) למציאות שבדמיונות שבה יש קשר ואהבה, כי בשבילו דמיון זו מציאות.
משיכה של גוף ומשיכה של מחשבות זה אנטיתזה.
כשאת נמשכת עם הרגש - זה משהו שקורה עם הגוף, אהבה של הגוף שפשוט נמשך לגוף אחר בכאן ועכשיו, כרגע. מתוך רצון להיות אהבה.
כשאת נמשכת בגלל הראש - זה מחשבות של מציאות מדומיינת בנסיון לצאת ממצב של בדידות (פנימית) - שגורמות להשתוקקות - כי בדמיון העתידי במחשבות של האהבה והקשר - יש אושר - ולכן יש תשוקה.
אני בעד תשוקה, ואני בעד תשוקה של ראש, אבל את הראש לא מעניין הקשר הגופני - מעניין אותו לצאת מהבדידות (הפנימית), והוא עושה את זה בדרך הכי קלה והישרדותית - הוא מדמיין. בשבילו זו מציאות. אבל יש כאן תופעת לוואי - הדמיון יוצר תשוקה לאושר שבדמיון - ולתשוקה הזו אין קשר ל"קשר גופני" של רגש. הראש לא מבין את המשיכה של הרגש, של הגוף, יש לו רק מחשבות.
מאחורי התשוקה ל"קשר הגופני" (כלשונך) יש בדידות (פנימית), תשוקה של הראש, בלי אהבה גופנית של הרגש.
ואת רוצה להיות עם האהבה של הרגש, כי כל פעם שאת הולכת לדמיון את מתרחקת מהמציאות, מהגוף, מהאהבה של הגוף במציאות של הכאן ועכשיו, כי זה בדמיון.
רק הרגש יודעת להיות באהבה של גוף בכאן ועכשיו, המחשבות לא, הן תמיד בעתיד, בדמיון, לכן הן לא נגמרות. הן תמיד יתרחקו עוד ועוד מהמציאות כדי להשיג אושר מבדידות (פנימית). והתרופה היא לא ללכת למסע אין סופי של מציאת אושר של ראש, אלא ללכת לאהבה אמיתית בחיבור לגוף ולמציאות ברגע הזה - של הרגש.
אז אין לי תשובה לאם זה נכון או לא, בסדר או לא, אני גם לא מיימר לומר שאי פעם יוכל להיות לי תשובה לזה. אבל כן ניסיתי לתת לך כיוון מחשבה על השאלה האם זה אמיתי או אולי לא. מקווה שהייתי מובן. @אנמונימי
למה הנחת היסוד שלך שאדם מתחתן מתוך בדידות?אוויל מחריש
איפה קראת את זה?צלילי השקט
כתבתי שתשוקה של "ראש" - היא תוצאה של בדידות פנימית ונסיון למצוא אושר בדמיון - מהדמיון נוצרת התשוקה שלא קשורה ל"קשר גופני" של הגוף, ושלעד לא תהיה ממומשת. (עד כמה שזכור לי לא דיברתי על חתונה בכלל)
לזה אני מתכוון,אוויל מחריש
כי...צלילי השקט
בבדידות פנימית מי שמנהל אותך (בד"כ) זה החלק החושב שבך, המחשבות.
כשהחלק החושב שבך חושב שהוא במצוקה (בדידות, "כישלון" מכל סוג, חשיפה, מחלה וכ'ו) הוא ינסה כמה שיותר לשנות את המציאות לעולם טוב יותר.
העניין הוא שהוא משנה את המציאות בדרך שלו,
והוא לא צריך לשנות משהו במציאות - מספיק לו לדמיין אותה - בשבילו דמיון ומציאות זה אותו דבר.
ובגלל שיש בדידות פנימית - רק הוא מנהל, בלי הרגש, ובלי המציאות של החיים.
אם היה איזון ושותפות בין הראש והרגש - אז הוא לא היה מתנתק מהרגש והמציאות (הניתוק הוא אינטסטינקט של הישרדות והגנה שנוצרו בשלב מסוים בילדות).
הבריחה מהמציאות, מהגוף, מהתשוקה של הגוף, למחשבות, היא תוצר של בדידות פנימית בין החלק הרגשי שחי ואוהב את הגוף, במציאות בלבד, לבין החלק השכלי שמסוגל לדמיין ולהזות מציאות תוך כדי התרחקות מהמציאות עצמה, מהרגש, ומהגוף, ומהאהבה האמיתית שלו.
היכולת שלנו להתעורר, לנהל, ולהיות המציאות באמת, זו שברגש ולא המחשבות, היא אחת מהסיבות שבגללן הגבתי ל@אנמונימי. נטו כי היא שאלה אם זה אמיתי או לא.
איך הגעת למסקנות האלה?אוויל מחריש
ולכך שאדם מתחתן מתוך מצוקה מחשבתית?
כי..צלילי השקט
היא לא משתוקקת כחוויה של משיכה ואהבה לגוף שנמצא לידה, (היא לא בקשר)
ולכן היא משתוקקת ל"מגע הפיזי", ול"קשר הגופני" שהיא מדמיינת אותו.
אם אתה לא תשוקה של הגוף והרגש במציאות העכשיוית - אז אתה מחשבות.
אין אופציה אחרת.
אם לא היו אופציות אחרות אז לא הייתי דן איתך,אוויל מחריש
יכול להיות שאתה צודקצלילי השקט
אז אם אתה חושב שזה נובע מ"סיבות רבות"
אתה מוזמן להציע אחת
אני מוכן לשמוע ממה

להתחתן מתוך שלמות והשתלמות ולא מתוך חסרון.אוויל מחריש
בעז"ה שתזכהצלילי השקט
לא דברתי על חתונה -
תשחרר שניה את המחשבות על חתונה ומה נכון ואיך נכון להתחתן,
התגובה שלי לא מנסה לתת הדרכה לחתונה ואיך נכון להתחתן,
היא רחוקה מהמושג הזה ומהדיבור על זה - (לאורך כל התגובות כאן לא דיברתי אפילו לא ברמז על חתונה, ק"ו לא על איך נכון ואיך לא)
היא מנסה לדון בנושא של התשוקה לחיבור גופני שעליה דיברה הפותחת - כשהתגובה שלי מנסה לשקף את מה שקורה במערכת היחסים הפנימית, לא להדריך. התגובה שלי מנסה לתת לה חומר למחשבה על השאלה האחרונה שלה "האם זה אמיתי?"
וזה לא פוגש אותנו רק ביחס למגע ותשוקה,
זה פוגש אותנו גם ביחס לזה שאנחנו מסתובבים כאן, בפורום. (לפי החלק החושב שבנו אם אנחנו כאן זה תקשורת וחברה - וזה מקום טוב להפיג בדידות, כי הוא לא מפריד בין וירטואלי לפרונטלי, לפי החלק הרגשי שבנו אנחנו בבדידות, מבחינת הרגש היא תצא להכיר אנשים במציאות)
גם סרטים זו דרך בשביל החלק החושב להפיג בדידות כי אין הבדל בין האנשים במסך למציאות - מבחינתו האנשים שם הם מציאות, והם אחלה חברה - ולרגש זה עדיין בדידות.
זה פוגש אותנו בהרבה דברים שבהם החלק החושב שבנו מנהל אותנו - ומוצא פיתרון כשהוא בודד עם עצמו - בלי לחשוב או להחשיב או להבחין בחלק הרגשי שבנו (לא בכוונה), ולחלק הרגשי שבנו זה רחוק מפתרון - ולפעמים - הרסני.
מבחינתי זה היינו הךאוויל מחרישאחרונה
זה בסדרארצ'יבלד
כל עוד שאת דוחפת את הצורה הנכונה בד בבד.
מניע וסיבה הן 2 דברים.
אבל חובה להזהר.
ועדיף לחכות שידעך וישקוט ואז לצאת.
(את לא מצווה על חתונה.)
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד אישאחרונה
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14
רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.
חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)
מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.
אשמח להסבר קצר.
תודה.
נראה ליהרמוניה
-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.
-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.
פשוט תציעadvfb
נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.
האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה
איזה הצעה שהצעתי לחבר.
תתיעץ עם אנשים שמבינים