ב"ה מאורסים כבר חודשאשקודש
(פריקה)אשמח לחיזוקים ועצות

אבל ארוסתי נכנסה להתקף חרדה בשבוע הראשון של האירוסין ומאז כבר לא מדברים על חתונה כדי לא להלחיץ אותה והיא כל הזמן בהיסוס האם כן או האם לא. היא אומרת שהיא רואה את עצמה לפעמים אומרת לי לא ושנפרדים. זה פשוט שובר לי את הלב.
ואני, אני צריך להיות חזק ויציב בשבילה. כי כשאני מספר לה על החששות שלי אז זה רק מרחיק אותה עוד יותר.
כל פעם שואלים אותי.. נו אשקודש יש תאריך? אני אומר לא. כנראה אחרי לג בעומר.
ואני מתחיל לספור את הזמן עד לג בעומר וזה עוד מלא זמן!!!!
כבר נפלנו כמה פעמים בשמירת נגיעה וזה לא עשה טוב לקשר בכלל. רק הרחיק אותי ממנה ואותה ממני. ב"ה כבר לא נופלים בכלל.. אבל אני שואל את עצמי האם יש מצב שזה מה שהרס לנו את הזוגיות?? מה זה עונש מלמעלה?? אוף. אני אוהב אותה כל כך. וכל כך קשה לי. הפסיכולוגית שלי עכשיו נמצאת בחודשיים חופש בחול אז אין לי למי לפנות כי לא בא לי להתחיל מחדש.
אני מתבודד וכל פעם ה' נותן לי כח מחדש אבל אני פשוט לא מצליח לא לחשוב אם אני מבזבז את הזמן שלי.. בא לי כבר להקים בית.

כבר הייתי פעמיים בשלב לפני אירוסין עם אחרות וב"ה ניצלתי מגזרות רעות אלה... מה ה' מנסה להגיד לי פה?!?! מצד אחד כל המניעות הם בשביל החשק וצריך לעבור אותם... אבל מי אמר שאלו מניעות אולי זה סימן מה'.
ב"ה היא התחילה ללכת לטיפול נפשי.. אבל כשאני שואל אותה מה קורה שם היא אומרת שהם לא מדברים בכלל על הרגשות והפחדים שיש לה מהחתונה וחיי הנשואים. אני מפחד שזה עכשיו יקח מלא זמן עד שהיא תדע אם היא רוצה או לא. עכשיו ידוע שלכולם יש חששות אבל פועלים בעיניני החתונה עם פחדים כי הם לא נעלמים באמת. ודיברנו על זה גם אבל היא התחילה להיכנס שוב לחרדות ולהרגיש לחץ.
אוווף אני באמת לא יודע.. ואני משתגע.... כאילו מתי אני אומר די למצב הזה?!?! עד מתי אני מחכה לראות מה קורה???
הוא מסמן לך שאל תתחתן.המותש
עזוב אחי,גם אני הייתי כמוך.."לבנות בית"/ "להקים משפחה"..
הקושי והעצב שזה מביא בכנפיו פשוט לא שווה את זה!
מירמור העדר התפתחות..
להגביל את החיים שלך לגמרי!
מבין שבתור דתי קשה להימנע ממגע.
דעתי? עדיף שתכשל באיסור עד גיל 30+ מאשר להתחתן צעיר בשביל להוציא קיטור ולחוות מין.
נישואין זה באסה רצינית.באמת.
עכשיו ירפצו ויגידו שאני ממורמר/מבאס/משקר..
סבבה.כני מקבל.רק בעוד כמה שנים שהחלומות שדחפו לך יתנפצו אז תזכור את דברי.
אני אפילו לא יודעת איך להגיב לתגובה הזואשה שלו
על סמך הסיפור שלך את מכתיב לו את הסיפור שלו?
"דעתי שתיכשל באיסור??"
איך יש לך בכלל עזות לכתוב פה לא הבנתי
אם אין לך משהו טוב להגיב אל תגיב!
לצערי רוב הזוגות שםהמותש
לא מצאתי זוג שלכתחילה שמח בנישואין ולא "אנחנו כבר תקועים יחד אז נפיק את המירב"
מצטער.לא מאמין בזה
וכן..הרבה זוגות דתיים מתחתנים בשביל לחוות מין ראשון.שזה נעלם הזוגיות שלהם פתאום עומדת עירומה והם לא מבינים למה נכנסו לזה
אני שמחה מאוד בנישואים שליאשה שלו
וכן @מופאסה @נשוי באושרר @רחפת.. ועוד הרבה
אני מבינה שנפגעת, אבל גם אם מישהו עבר תאונת דרכים לע הוא לא יגיד לכולם לא לצאת מהבית לעולם כי הכביש מסוכן, מבין את ההבדל?
תודה שטייגתנשוי באושרר
אני באמת מאוד מאוד שמח באשתי ובזוגיות שלנו!

זה דבר שקשה בכלל להסביר למישהו שלא נמצא שם.. למישהו שאין זוגיות, או אין זוגיות טובה ל"ע..

אבל באמת להתחתן עם אשתי זה הדבר הכי הכי טוב שקרא לי בחיים
איזה מחמם את הלב לשמוע. זכיתם!!!נגמרו לי השמות

שמחה בשבילכם!!!און17
לא חושב שזה קשור למין ראשוןיונתן1
אבל אתה צודק שזה מוסד שפשט את הרגל ואין שום סיבה הגיונית להתחתן..
רק סיבה דתית..
חולק עליךדי שרוט
גם הנישואין שלי לא משהו אבל זה לא אומר שהמוסד הזה םשט רגל. פשוט טעית בבחירה שלך. זה קורה.

הבעיה, שבעולם של אוטוסטרדת המידע שלנו, והעולם ההיפר טכנולוגי שלנו, דברים משתנים במאית השניה. קצב ההתפתחות האנושית הוא מהמם שכל ממש! ואז אתה מוצא את עצמך פתאום בזוגיות ארוכההההה ומתמשכת. זה סותר את דרך החיים הפוסט מודרני של היום. זה מה שקשה. לא עצם מוסד הנישואין.

אז בוא נלך עם הרעיון שלך לרגע. נניח ומוסד הנישואין יהפוך להיות פתוח ולא קבוע. יש מעבר בין בני זוג, גם למען חיי מין גרידא וגם כדי להוליד צאצאים מכמה פרטנרים.
זה יביא לכך לדעתי שתחושת השייכות האנושית תשחק, ילדים יתפסו כ"שק עגבניות" שצריך לעבור מהורה להורה, אין משהו קבוע שהילד יוכל להשען עליו, זה יגביר את יצר ההשרדות הרגשית שלו, השייכות והקהילתיות כבר לא תעניין וככה אנשים יחיו במצב קיצון של אדם לאדם זאב. בלי תמיכה, בלי שייכות למשהו שהוא קצת גדול ממך. זה יהיה עולם אפרורי מאוד והתחושה שלי שבעולם כזה שיעור הדכאונות יזנק כלפי מעלה בצורה דרסטית.
למוסד שלכם אפילו אין רגל לפשוט....יהודה224
פשוט תעשו טובה ותפסיקו להשליך מחייכם האישיים על הכלל
ממש כך!!אשה שלו
פששש..חשבת על המשפט הזה לבד?יונתן1
תתרכז בעצמך ובחוסר הבנה שלך
הרי אם הנישואים היו כל כך טובים לא היו 35 אחוז מתגרשים.
זה שהרב שלך נכנס איתך למיטה ומתערב בהכל זה לא אומר שכדאי להתחתן.
אם אין לך החלטה ועמוד שידרה בעיה שלך.
35 אחוז גירושים
40 אחוז לא מאושרים ונשארים כי אין ברירה
במקרה הטוב 25 אחוז באמת מאושרים.
את תפסיקו לזבל את המוח.
נכון שזו הדרך הכי טובה להביא ילדים אבל להגיד שזה טוב להתחתן??

יש הודעה שאתה לא עורך ומשנה אחרי שמגיבים לך🤔אשה שלו
לא, זו הדרך הכי טובה לחיותהסטורי
ממילא זו גם הדרך הכי טובה להוליד ולגדל ילדים בריאים בנפשם.

אם אנשים היו חיים נכון, היו אחוזי גירושין הרבה יותר נמוכים.
ומי קובע מה נכון??יונתן1
אתה יכול להגיד לי ובמגזר הדתי יש פחות גירושים..צודק..
אבל גם באיסלאם יש פחות גירושין.
אז אולי להתאסלם??
פשוט מאוד הנישואים מתאימים לדתיים בלבד.
ומי שיש לו קצת מחשבה מחוץ לריבוע של הדת זה לא מתאים.
ושוב אני יגיד להביא ילדים עם שייכות לעולם זה האופציה הכי טובה
אבל להגיד שטוב להתחתן?
מי מכם שמאושר שמח בשבילו אבל להגיד לבן אדם במצוקה שכדאי להתחתן ??
אני מגבה את מה שיש לי להגיד במספרים
אתם משליכים על מהחיים שלכם ואתם דופקים אותו
לא תלוי מגזרהסטורי
טבע האדם לחיות במסגרת משפחתית. העולם הפרוץ והאגואיסטי של היום, לא מאפשר לאדם נאמנות רצופה לשום דבר - גם לא למערכת משפחתית. אי אפשר להפוך את הכשלון לאידיאל.

(בכל המגזרים - אם לא עובדים על תשומת לב לצרכים של האחרים, על תקשורת נכונה, על מוכנות לנתינה הדדית - הנישואין יהיו גהינום. אם כן עובדים על כך - גן עדן)
כתבת נפלא!נגמרו לי השמות

אח יקר, ניכר שאתה מדבר מכאב עמוקנגמרו לי השמות

על כאבך אין לי אלא לשלוח חיזוק וכוחות והמון תקווה שיהיה טוב בהמשך, באמת מכל הלב.

אך עדיין חשוב לי לומר לך,

יש תקווה לנישואים!

המוסד הזה לא פשט את רגלו

לכל אדם בעל לב וראש כדאי להתחתן, לכל אדם.

נישואין הם לא רק מסגרת שלמה וטובה להבאת ילדים לעולם שחווים בצורה שלמה ובטוחה את החיים,

אלא הם גם מקום לפיתוח האישיות ועבודת המידות הכי גדולה ועמוקה שאדם יכול לחוות, כל איש וכל אישה נהיים הגרסא היותר טובה של עצמם עם עבודה נכונה וטובה,

וכמובן קשר נשמתי שהופך את האיש ואשתו לאחד של ממש במימד הנשמתי.

נכון שלקרוא את הדברים שלי כרגע, במצב של כאב גדול,

וכל מה שאתה חושב זה "איזו פלצנית היא, איזה שטויות, איזה סיסמאות, זה פשוט ההיפך" - אז נכון שזה לא יכנס ללב במצב של כאב והסתרה וריחוק,

אבל מבטיחה לך ידידי, שזה אכן כך, וזה יכול לקרות. וזה יכול להתגשם. וזה יכול לרקום עור וגידים.

ותאמין לי שלא הייתי מעזה לכתוב לך זאת אם לא הייתי מאמינה בכל ליבי ונפשי שזה אכן כך.

אם היית שומע אילו מקרים נתקלתי בהם, גם בגילאי 50+, גם במצבי בגידה ומשבר אמון, גם במצבים של ריחוק וניכור אינסופי -ואיך הם מצאו את דרכם האחד לשנייה, ואיך הם חיים היום,

וזה כמובן רק זוגות שהיו להם בעיות, ובעיות גדולות,

יש עוד המון המון זוגות עם בעיות שוליותל יחסית, ועוד המן זוגות עם אהבה.

יש תקווה לאהבה! מבטיחה לך!

הוא לא שאל על זה בכלל..סודית
האמת שכן!!! חזק הא...יהודה224
יש הרבה גירושין נכון אבל דווקא במגזר החילוני יש יותר..
אני לא רוצה להשתמש בביטויים כמו שלך אז אענה לך שאולי איך שאתה חונכת כשהיית קטן, נתן לך צמצום מחשבה שכזה שגורם לך להבין את זה בצורה הזו...
ועוד משו סגנון חיים מתירני ללא הרב גורם הרבה פעמים להכניס לשם את הרופא... ודי למבין..
תערוך סקר ותראה שהרבה אבל הרבה זוגות חיים באושר,אוי ליבי

ובאמת לא צריך לתת לגיטימציה לכל מקרה ולחפש את החור שבאושר, כמו שהרבה פעמים לצערי הפורום הזה מוביל.

ולדעתי אם תשאל את הנשים לא תהיה אישה שתסכים לחיות בלי מוסד הנישואים וגם הרבה גברים אלא אם כן הם זבלים, כהגדרתך.

ממש צחקתיחגהבגה
גאוני, למוסד שלכם אין רגל לפשוט
צר לי מאוד לשמוע זאת. המוסד הזה לא פשט את הרגל כלל וכלל.נגמרו לי השמות

יש 30% גירושין בפרק א',

מה שאומר שכמעט 70% נשואים.

גם מי שנקלע למשברים

וגם אם יש ריחוק -

אפשר להחזיר את האהבה.

אני רואה זאת בחיי  יום יום שעה אחר שעה, זוג אחר זוג. ואין פלא גדול מזה.

מאחלת גם לך מכל הלב לחוות אהבה שלמה עם אשתך אשר לקחת, מגיע לך, לכולנו :פרח:

ממש לא נכוןהסטורי
ואם יש מורכבויות, צריך לעבוד עליהם.
נישואין זה באמת לא קללמה לא123

אבל כשאוהבים וצולחים מהמורות, אין תחושה טובה מזו.

אם אתה מבין את הרעיון של נישואין של לתת ולתת,לבוא אחד לקראת השני, אז אתה הופך לבנ"א טוב יותר.ואתם כזוג מתקדמים יחד.

גם להביא ילדים זה דבר ממש לא קל,אבל זה שווה כל רגע, אתה משקיע ומשקיע ובסוף קוצר פירות.

ולפותח,אין לי מה לענות לך. אני הייתי מתייעצת עם איזשהו יועץ זוגי.

בהצלחה

תנשום עמוקהסטורי
איני יודע מה עברת, לכן משתדל לדון אותך לכף זכות. אין דבר יותר טוב, נעים ונותן משמעות לחיים מבניית משפחה. והעיסוק ממש אינו בשאלות של מגע. לפני החתונה בכלל לא חשבתי על זה.
בא'נה אתה מזבלללל את השכל ברמות עללליהודה224
פעם ראשונה שאני שומע זבולי שכל בתת רמה שכזו...
אני לא יודעת מה עברת לכן לא שופטת.זית1
מאחלת לך שתמצא את האישה המתאימה לך משורש נשמתך ותבין עד כמה שאתה טועה.
נכון שישנם רגעים של חילוקי דעות שהיינו שמחים לוותר עליהם אבל הם באו בכדי להעמיק את האהבה , התקשורת ויכולת הנתינה שלנו, ועדיין חילוקי הדעות כ"כ זניחים לעומת האושר והשמחה שיש בבעל/ אישה.
אני לא יודעת כמה זוגות דתיים עם נשואים רעועים ראית (גם אם ראית 100 זוגות כאלו) זה בהחלט לא הרוב!!
אין שום תחליף לאושר שזוגיות מעניקה.
התחתנתי בגיל צעיר ואני מצטערת על כל השנים שחייתי בלעדיו.
כאילו שאין חילוקי דעות בחיים עצמםיהודה224
עבר עריכה על ידי יהודה224 בתאריך י"ט בשבט תש"פ 16:50
יש כיום אנשים שבינם לבין עצמם יש חילוקי דעות...
מה לשות שמחלוקת מפרה וגורמת לחידוד מחשבה ליצירתיות וחוסר בזה גורם לניוון עצב המחשבה.. כבר אמרו שישראל קיימת 70 שנה ופיתחה ככ הרבה דברים והשוויצרים עם שקט של 400 שנה פיתחו רק את שעון הקוקיה
לא הבנתי אם אתה מסכים איתי או לא.זית1
אתה טוען שישראל "המסוכסכת" מייצרת הרבה פטנטים.
ושוויץ השקטה לא פיתחה הרבה דברים.
כך שאתה די מסכים איתי שחילוקי דעות מפרים אותנו, תקן אותי אם הבנתי לא נכון..
וברור שהחיים מלאים בקונפליקטים עצמיים, אבל האדם לא יכול "להתגרש" מעצמו, ולכן על אפו הוא חיי.
אבל כשזה מגיע לזוגיות ישנה אפשרות להתנתק אחד מהשני ולהפסיק את "הקושי והעצב" כהגדרת "המותש", אז ניסיתי להראות שיש צד שני למטבע, אם ראיה נכונה והתנהלות נכונה הויכוחים וחילוקי הדעוות יכולים להיות טובים לזוגיות, כי היא תצמיח אותם.
מסכים לגמרי רקיהודה224
לא הייתי מוותר על חילוקי דעות
אחי צודק אני אמשיך אותך.... ואז תזדקן ערירי ומסכן תמוד גלמודמוש השור...
וכשתשב לבד ותבין איך התחרפנו לך ככה החיים ותנסה לזכןור דרך תמונות האלבום שתעלעל בהם איזה חוויות וטיולים עשית ושהיית משוחרר כל הזמן.. אבל הדמנציה הארורה לא נותנת לך לזכור כלום...
ושאתה מסכן ולא השארת כלום בעולם וכשתמות יכתבו על המצבה: עדיף להיכשל באיסור כי נישואין זו בעסה רצינית.... אל תגבילו את חייכם... אבל איזה חבל ..לא יהיה אפילו מי שיקרא את הכיתוב על המצבה כי אין לך אף אחד שאתה מעניין אותו.
אכול ושתה כי מחר נמות
אוי ואבוי התגובה הזו כ"כ לא נכונה וכ"כ מייאשת שממש חבל!נגמרו לי השמות

אני לא יודעת באיזו סביבה אתה מסתובב,

ואלו נשואים אתה פוגש,

אבל ממה שאני רואה וחווה סביבי,

גם בחיי האישיים וגם בכובעי המקצועי - המציאות אחרת לגמרי ממה שאתה מתאר.

בוודאי שיש זוגות רבים ששמחים לכתחילה בנישואין שלהם ואחד בשני!

ובוודאי שהרבה מאוד זוגות, גם  דתיים לא מתחתנים רק "בשביל  לחוות מין ראשון" כדבריך.

ממש ממש לא.

מאחלת לך בכל ליבי שגם אתה תזכה לחוות זאת לעומק, אהבה שלמה ואמיתית עם אשת נעוריך. :פרח:

וואי קשה אחי.. קבל עידודחידוש

לדעתי אל תיכנס לשאלה "למה" זה קרהנשוי באושרר
או מי "אשם" בזה.. זה לא העניין..

זה מצב מאוד מורכב וכואב..
ואני אפילו יבין אותך אם תוכל תקציב לה תקופה מסויימת שבה היא מחליטה לכאן או לכאן.
(לא יודע אם זה רעיון טוב.. אבל במצבך אבין אם תחליט לעשות משהו כזה)

אם המצב נמשך ככה באמת שאין טעם להלחיץ או לדבר על חתונה או משהו כזה.
פשוט להמשיך כרגיל כאילו לא מאורסים.. רק שני חברים.
לשחרר..
לא ללחוץ עליה - זה בטוח לא יעשה לה טוב.

וצריך לזכור שהקב"ה אוהב אותנו וכל מה שהוא מביא עלינו זה לטובתנו ובעיניינים האלה גם בדר"כ רואים את זה לאחר זמן.
אל תקשיב לעצות הרעות לא להתחתן. הם לא יהיו שם בשבילךבנים אתם ל-ה'
להציל אותך מהעונש בעולם הבא. הם קצרי ראות, ורואים רק את תאוות העולם הזה. אפילו בעולם הזה אם תקשיב להם, בגיל 40 כבר תתחרט מאד שהשבת להם. לא אומר לך להתחתן דווקא איתה, אבל תקבל עצות מאנשים יראו שמים וחכמים יותר.
שלום איש טוברחפת..
אירוסין זו תקופה מסחררת ומבלבלת מכל הכיוונים. תגידו לחרדות האלה שהן ממש לא מפחידות אתכן! תעצימו שוב ושוב את הביחד שלכם, בלי לחשוב על דברים מלחיצים. מצד שני, לצמצם את תקופת האירוסין למינימום. שבו ודברו ביניכם איך אפשר לעשות זאת.

דוג' מאצלנו, בשלב מסויים חיפשו אולם ואני לגמרי הייתי מחוץ לעניינים. הארוס שלי מול ההורים שלי ובסוף בסוף שאלו לדעתי ככה שזה הוריד ממני לחץ משמעותית.

זה באמת קשה להיות חזק בשבילה, אבל כרגע אתה הדבר היחיד שיכול לתת לה בטחון. חשוב שתמצא מקום אחר להישען עליו ולפרוק אצלו כדי שתוכל להיות חזק עבור שניכם.

ושוב, באמת לקבוע תאריכים ברורים ולא להתמהמה.. זו תקופה גמככה קשה, אין שאלה אם אתם מתחתנים או לא. יש בחירה איך לצלוח את התקופה המורכבת הזו.
המלצה שלי, אתה לתקתק (בהסכמתה) והיא לשחרר ולזרום. ולא לפחד מהחרדות, לשמור להן מקום קטן בצד ובעז''ה תגידו להן ביי ביי סופית ביום של החתונה.
הלוואי שזה היה ככהאשקודש
הצעתי לה.. אבל היא כרגע כל בשאלה אל אנחנו ממשיכים או לא (בגלל מחשבות)
היא ביטלה את פגישת ההורים ביום של הפגישה עצמה... והיה נסיון נוסף אבל שוב פחדה ממש וביקשה לדחות לזמן אחר שהיא לא יודעת מתי הוא... ואם הייתי יכול הייתי קובע את החתונה לפני פסח אבל זה רק מלחיץ אותה... שזה אומר לפחות ארבע וחצי חודשים של אירוסין שזה מלא.. יותר מידי
שלא תרגיש לבד..אשה שלו
אחרי שהתארסתי לא היו לי ספקות.
חודש וחצי לפני החתונה התחלתי להשתגע לגמרי, הייתי גם על כדורים שזה עוד יותר הטריף אותי
והייתי בוכה מלא ולא רציתי לראות אותו
כל מה שהיה קשור אליו הרתיע אותי, לא רציתי לראות לא אותו ולא את המשפחה שלו, עיצבן אותי שהוא רוצה להיפגש, שהוא מביא לי מתנות
הייתי מטורללת לגמרי
ההורים שלי לא ידעו מה לעשות.. פשוט צפו מהצד בחוסר אונים
ואז החלטתי ללכת לרב דיאמנט, ממש אהבתי את הספרים שלו והוא שאל אותי אם הרתיעה הייתה גם לפני האירוסים, עניתי שלא
אז הוא אמר שהכל יהיה בסדר וזה הלחץ..
טפו טפו טפו יש לי בעל חלום שאני מאחלת לכל בחורה (לא את שלי כע? אחד אחר 😏)
זכיתי פשוט באוצר ועד היום אמא שלי לא מבינה מה הלך שם ומדברת על זה כל הזמן בהלם שאיזה שטן נכנס
יכול להיות שהיא פשוט בלחץ מהתחייבות לכל החיים, נסה לגשש אצלה ממה נובע החשש וכדאי שתשתף מישהו קרוב ולא תעבור את זה לבד!!
בהצלחה לשניכם! מאחלת לכם שתבחרו בין טוב לטוב!!
וואוו מרגיש שזה בול מה שקרה וקורה לנואשקודש
בשבוע הראשון של האירוסין ככה היא הרגישה שלא רצתה לראות לשמוע כל כך מה שקשור אלי... ואנחנו טיפה בעליה מאז ב"ה.
ובאמת זה לא היה לפני האירוסין עצמם בכלל.. וכן זה גם מה שהרב שלה אמר לה וגם הםסיכולוגית.. אבל עדיין לא חוזר לה הביטחון
אז התפקיד שלך עכשיו לחזק אותה ולתמוך בהאשה שלו
שהיא תרגיש שהבחירה שלה נכונה
נשמע שזה באמת עניין של נטו לחץ מהחלטה כזו גדולה
אתה יכול לפנות לרב דיאמנט, יש לו אלפי סיפורים כאלה ואולי לתת לה לקרוא אותם או אפילו את מה שאני כתבתי
תהיה חזק!! כל הכבוד לך על ההתנהלות!!
אני אמרתי אחכ לבעלי שאם הוא לא היה נחוש בנושא אלא מתחיל להתלבט כמוני אני מזמן הייתי חותכת.. הנחישות שלו בקשר גרמה לי להשאר ואני מודה על זה כל יום!!
אני זוכרת משהו שריגש אותי במיוחד..אשה שלו
בעלי נתן לי מתנה וכמה שוקולדים, הסתכל לי בעיניים ואמר בשקט "אני לא רוצה כלום, רק שתהיי מאושרת!! עצוב לי לראות אותך עצובה"
זה ככ ריגש אותי שאמרתי אין מצב שאני משחררת את היצור הזה🙂
תאמין לי לא הגיע לו מה שהעברתי אותו לפני החתונה.. זה פשוט היה בלתי נשלט
וואוו ב"ה גם אמרתי לה וכואשקודש
יש לך אולי שיעור שאת יכולה להמליץ לי עליו או משהו ספציפי שלו?

האמת שהיא דיברה עם נשים של חברים ושל רבנים שעברו משהו דומה אבל זה לא באמת עזר לה...
יש לו כנס לכלות בדיוק בנושא הזהאשה שלו
קשה קצת להשיג אותו אבל אל תתייאש
תספר לו את המצב והוא כבר ידריך משם בעזה

תודהאשקודש
יש לך את המודעה לכנס?אשקודש
לא, יש כל כמה חודשים כפי שידוע ליאשה שלו
תתקשר אליו הוא ידריך אותך מתי ואיפה. בהצלחה!!
איזה מרגשים את ובעלך כ"כ כיף לשמוע (:נגמרו לי השמות

תודה 🙂אשה שלו
נשמע שיש לה בעיה קשה בלקבל החלטותאתבשג
אתה חייב לשים דד-ליין להחלטה הסופית שלה.
פרק זמן שנראה לך סביר- חודש/חודשיים/שלושה.
כך מצד אחד לא תחתוך ותאכל את הלב שהפסדת אותה
ומצד שני תמצה את כל האפשרויות.

לצערי שמעתי על מס' מקרים שאנשים בזבזו את זמנם על בן/בת זוג למשך הרבה זמן (3 שנים למשל, אבל גם שנה, וזה מספיק..)- לבסוף לא התחתנו, בגלל הפחד של השני

ממה שעולה מדברך- הבעיה היא אצלה,
ואתה יכול להתפלל עליה או לנסות לעזור בכל שתוכל
אבל לא להשתגע ולבזבז על זה את כל הזמן והרגשות שלך.
בסוף זו בחירה שלה ואומץ שלה להתגבר על זה או לא,
במידה ואכן זו הבעיה.

המון בהצלחה, נשמע קשה מאד....
אכן, אשתי הייתה כזו בדיוק.שםאנונימי
אני מניח שארוסתך גם מבינה שזה לא הגיוני מה שהיא עושה.
ממליץ לכם לקבוע דדליין ביחד.

אולי אפילו לא להיפגש שבוע (באופן יזום) כדי לראות אם זה היה חסר לה.ש
קודם כל אני רוצה להגיד לך שזה לא ״בעיה״אשה וגם אמא
זה אומר שכנראה היא מבינה את המשמעות של לבנות בית ושהיא אחראית ודווקא בגלל זה קשה לה לסגור. ומצד שני רואים שהיא אוהבת ומעריכה אותך ולא רוצה להגיד לך לא ולהפסיד אותך.
מישהו פה כתב אל תתחתן אתה סתם תסבול אני לא רציתי להגיב על התגובה הטיפשית הזאת אבל אני כן אגיב רק כי יש מצב שאולי זה יגרום לך פחד.
שתדע לך שלהיות נשוי זה אושר! אם יודעים לבנות את הבית בצורה נכונה אין דבר יותר משמח מזה בעולם! זה ממש לא רק פורקן ליצר! זה הדבר הכי יפה שקיים. השרוי בלא אשה שרוי בלא שמחה! זה אמיתי. רק אחרי שהתחתנתי הבנתי מה זה להרגיש מאושרת באמת. זר לא יבין..
גם לי לקח כמעט שנה להחליט אחרי שאמרתי לבעלי שלוש פעמים לא ואצלנו מקובל אחרי שלוש ארבע פגישות לסגור. בעלי ניסה וניסה היתה תקופה שאמרתי לו אני צריכה הפסקה אמרתי לו אל תסגור את עצמך איתי אם יש לך הצעה אחרת תנסה ובאמת הוא ניסה ובאותו יום שהוא היה אמור לסגור איתה משמים השם נתן לי להגיד לאבא שלי שיתקשר להורים שלו ושיגיד שהחלטתי שכן והוא ביטל איתה - למרות שבאותו יום הוא כבר היה אמור לסגור ווארט. ב״ה. ויום למחרת אנחנו סגרנו.
שתדע לך שאם התארסת איתה כנראה סיבבו ככה משמים. אותו דבר אלה שהתחתנו ואומרים טעינו בבחירה - אלו דברי כפירה! הוא כאילו אומר אני עשיתי משהו ולקב״ה לא היתה אפשרות לשנות את הבחירה שלי. זה לא נכון. אם היא לא שלך הקב״ה היה עושה הכל כדי למנוע ממך לשים לה את הטבעת על האצבע.
הקב״ה פשוט נותן לך עוד זמן להתכונן, לעבוד על המידות, להתחזק במצוות, בתפילה כדי שתוכל לבנות את הבית שלך בצורה הכי טובה, שתוכל להגיד אני ב״ה מאושר!
ולא אל תדאג השם לא מחפש ״לנקום״ על חטאים. אם חזרת בתשובה זה נמחק.
המון הצלחה ושתזכו להקים בנין עדי עד.
תודה על החיזוקאשקודש
וואו, באמת קשההסטורי
כדאי לך למצוא מישהו מספיק מבין להתייעץ איתו.
תציע לה ללכת לטיפול בחרדות..זה לא קשור אליך...מוש השור...
אל תנסה להבין את ה' פשוט תקשיב תקשיב מה הוא אומר לך.
היא הולכת לטיפול..אשקודש
אז תן לה את הזמן שלה אם זה מתאים לך לחכות.מוש השור...
אתה אוהב אותה ונשמע שאתם רוצים להמשיך את הקשר...
ההעיכובים זה לא עונש על נפילה .. נפילה בשמירת נגיעה זה דבר טבעי ומובן וכמו בכול דבר עושים תשובה ושוכחים מהעניין... לא חופרים בו.
הקבה לא מתחשבן איתנו בקטנוניות. לומדים מהנפילות מבינים את הטעות וממשיכים הלאה.
חרדה זה לא אומר שיש לה קושי בלקבל החלטות דבר שהוא שכלי.
חרדה- זה עניין ריגשי ולא מעיד כלום על הרצון והכוונות שלה הרציניים להתחתן איתך. בשלב הנוכחי אין לה כלים להכיל ולטפל בעומסים ריגשיים שונים ולכן היה התקף. אבל היא מטופלת ושניכם בתהליך והיא תצא מזה בעזרת ה...
תתפלל לקבה שאם זו המיועדת שלך שיסורו כל המניעות והכול יסתדר על הצד הטוב ביותר וגם תתפלל שתהיו בריאים נפשית...
ואם זה לא זה אז שיהיו כל המניעות שבעולם...
ואתה כצצופה מהצד תביט מהמאורעות תמתין בסבלנות ותראה לאיזה כיוון ה מוביל את זה. תצליחו בה
איש יקר,נגמרו לי השמות

לא קראתי עדיין תגובות,

אבל רוצה לחזק אותך שאתה נשמע לגמרי *שם*.

האהבה שאתה מתאר כלפי זוגתך נשמעת אמיתית לגמרי.

אני מניחה שגם היא אוהבת אותך מאוד, אבל החששות והספקות והפחדים אוכלים כל חלקה טובה בראשה ובלבה,

ולפעמים גם בשלך.

אבל זה מה שזה - חששות ופחדים *מעצם ההחלטה להתחתן*

שהיא החלטה חשובה מאוד ומשמעותית מאוד!

וטבעי לגמרי ונורמלי לגמרי להרגיש את החששות הללו.

זה לא חששות וספקות לגביך ספציפית

או לגביה ספציפית

אלא רק הפחד מ"לקפוץ למים",

הפחד מהשינוי,

מהמעבר בין רווקות לאירוסין - לנישואין

זה שינוי מאוד גדול.

הבשורה המאוד טובה שיש לי לספר לך - היא שיש בהחלט דרך לעבוד על החששות הללו ולהפיג אותם

ולבוא בשמחה ובלב שלם לנישואין.

ולא, לא צריך שנים של טיפול רגשי בשביל כך. אפשר גם תוך חודש להגיע לשם עם תהליך ממוקד ועמוק.

אם תרצה פרטים נוספים אשמח לעזור בפרטי,

(כמו כן, אשמח בהמשך לשלוח לך דברים שכתבתי בנושא זה באריכות רבה לאישה שהייתה במקום הזה וב"ה כבר נשואה באושר היום, אם תרצה - בשמחה!)

הויכוח של מוסד הישואים פשוט לא שייךסודית
לדיון.
לא רואה מה אתה יכול לעשות.
אם היא רוצה להפרד- שחרר אותה.
אם היא בחרדות, ומבקשת זמן לטפל, אבל אומרת במפורש שרוצה את הקשר- זה משהו אחר.
היא רוצה את הקשראשקודש
אבל גם בבילבולים
אני לא ממליצה לעשות צעד כזה דרמטי בלי להרגישאון17
מינימום שלם ..אני מבינה מזה ספקות של לפני החתונה אבל לא נשמע שבכל מדובר ..תתייעץ עם תלמיד חכם
אז במה מדובר נראה לךאשקודש
לא נשמע כ''כ בריא אבל זה באמת תלוי בקשראון17
שהתחלתי ...שוב ממליצה להיוועץ עם תלמיד חכם שמבין בנושאים האלו
בעז"ה שהיא תצא מהם מהר, אין שמחה כהתרת ספקותסודית
עם כל הקושי הכרוך בכךחגהבגה
לפי דעתי צריך לשקול ברצינות לפרק את החבילה...אין מציאות כזו לאדם ירא שמים, שאפשר למשוך קשר רציני לאורך זמן. או שמתעלמים מדעת ההלכה בידיעה גמורה שהולכים ליפול בנגיעה, מחשבות ודיבורים אסורים ובכלל, קשר עם בן המין השני שאינו לצרכי חתונה ( אוסיף בקצרה, שחוץ מהפן ההלכתי יש גם את ההיבט של רוח היהדות שאינה נוחה עם העניין. גם הצדיקים שבצדיקים לא יוכלו להיות. בקשר גבר ואשה שלא למטרת חתונה שהוא טהור. זה לא נכון..) או שכל פעם נופלים. אין אמצע..
זה נפוץ שאחד מבני הזוג, או אפילו שניהם, מקבל רגליים קרות ומתבלבל,בתקופת האירוסין.. קצת תהיות, קצת שאלות ומחשבות אבל זה ידוע ומוכר, זו עצת היצר. זה עובר ו ממשיכים.
אבל אם היא נכנסה להתקף חרדה ולא מוכנה לדבר על חתונה בכלל אז היא לא מוכנה לזה, ואף יותר מכך.
אולי היא חרדתית? למה להכניס ראש בריא למיטה חולה? אם יש לה נטייה להתקפים כאלו, יש לה יותר סיכוי לדיכאון לאתרי לידה וכל מיני רעות שונות ומשונות. יש יוצאים מהכלל, ואני לא מכירה לא אותך ולא אותה ולא את פרטי המקרה אך במבט כללי, נראה ממה ששיתפת שזה לא תואם, רמת החרדה למצב. כולם מתחתנים, כולם עוברים את זה. אם היא כ"כ אוהבת אותך ומחוברת אלייך, מה סיבת החרדה המטורפת עד לרמה שאי אפשר לסגור תאריך לחתונה?
זה לא תקין לדעתי.. ואם היא תמשוך אותך ככה עוד ועוד בסוף תגיד, לא זה לא מתאים לי?
או בסוף תשתכנע ותתחתן איתך אבל כל פעם תיזכר בזה שאולי הייתה צריכה לעזוב, ושזה לא באמת מה שרצתה, או אולי יהיו לה עוד התקפים כאלה מדברים רגילים ורנדומליים במהלך החיים?
יש לי חברה מאוד טובה שיצאה עם מישהו שמאוד התאים לה, ו הייתה אהבה וחיבור מטורף ממש! והם התארסו וםתאוםהבחור נלחץ מאוד לוקח צעד אחרונה אבל לא נפרד ממנה. והם ניסו וניסו וזה נמשך נעל חצי שנה בצורת פרידות, פסק זמן, חזרה וכו' עד שהבחורה, שאהבה אותו אהבת נפש פשוט שמה לזה סוף והתקדמה עם החיים שלה.
היא התחתנה, והוא רק עכשיו התחיל לשמוע עוד פעם הצעות (עברו כמעט שנתיים...)
קל לי לומר, אבל זה מאוד קשה לביצוע במיוחד אחרי מן שהייתם יחד, ומה שעברתם ומה שאתה עברת, שכמעט התחתנת.. אבל ה' כנראה רוצה להציל אותך גם הפעם...
מאחלת המון המון סיעתא דשמיא בקבלת החלטה שנכונה לך, ובהירות הדרך🙏
אולי חלאס עם הקשקשת הזאת?עוד סתם אחד
יצאתי עם אשתי שבעה חודשים (והיינו יוצאים שלוש פעמים בשבוע, לא פעם בחודש. לקראת הסוף כמעט כל יום התראינו) והיינו מאורסים עוד ארבעה, והפעם הראשונה שנגענו היתה בדרך לחדר הייחוד. חלאס עם השטויות בסגנון "בטוח נופלים אם לא מתחתנים תוך חודש מהפגישה הראשונה".

ולמען הגילוי הנאות: צדיק הדור אני לא. ועדיין זה אפשרי. גם אחרי לידה יש זמן רב שאסור מגע - בני זוג דתיים נורמטיביים עומדים בזה.
כל הכבודחגהבגה
אתם יחידי סגולה, שלא הגעתם אחד בשני.
ולא רוצה להמשיך מפאת כבוד הנוכחים.
ודי לחכימא ברמיזא...
כל הכבוד כן, יחידי סגולה - לא נראה לי.רקלתשוהנ
חבל שאתה מציע לו לפרקחיוך2019
.. זה נקרא לשפוך את התינוק עם המים. אף אחד לא הבטיח לו שאם יסיים את הקשר ימצא מישהי אחרת ואיתה יקים בית. לא מפרקים קשר כדי להצליח לשמור נגיעה בכל מחיר, אחכ יכולים לשלם על זה מחיר של רוקות ארוכה ומיותרת.
זה מה שהבנת מהתגובה שלי?חגהבגה
רוב התגובה הייתה התייחסות לעניין של חוסר החלטיות והבלבולים של עלמת החן המכובדת...
בנגיעה הוא עוד עניין, כן מרכזי, כן מהותי מאוד, אבל כמו שאמרת, ממש ממש לא מפרקים קשר בגללו.
מה שרציתי לומר זה שהבחורה יכולה לסחוב ככה גם עוד שנה, מה ניקח את הזמן, ניתן לה לחשוב כמה שהיא רוצה, להתלבט (שזה נורא פוגע, כי קודם היא נורא רצתה, מה פתאום לא מוצא חן בו בעיניה?) לוקחת את הזמן באיזי?
זו לא רוח התורה, וזו לא רוח ההלכהב ו לפני הכל, זה נוגד את ההגיון של קשר בריא.

אח יקר תשמע את השיר כול מילה בומבה-אלוף העולםמוש השור...
תודהאשקודש
לדעתיחיוך2019
קח נשימה ארוכה ואל תחתוך.
כל הכבוד שאתה מצליח להיות חזק בשבילה!
לא הרבה מדברים על זה, אבל מה שאתה מתאר זו תופעה שבהחלט קורת ולא אומר שזה אומר שזה לא זה.

גם אני הרגשתי ככה בין האירוסין לחתונה שלי, המון ספקות, אפילו בחתונה עצמה.
אבל יום אחרי, זה כבר היה ודאי והשקט מילא את ליבי.

אני חושבת שזה יצר הרע שמנסה לגרום לבית בישראל לא לקום.
לכל קשר הזמן שלו להבשילחיוך2019
ואם צריך עוד קצת זמן, אז קחו עוד קצת זמן.
זה לא כזה פשוט לסיים ולהתחיל הכל מהתחלה, מאפס.

זה עוד שלב בזוגיות שצריך להצליח לצלוח ולא לוותר.
כן נכוןאשקודש
הרב שלי ושלה אמרו לנו את זה .. שאחרי החתונה אז הכל משתנה במקוםש ל הששייכות וודאות. פשוטלא מתקדמים בענייני החתונה וזה מבאס
מה איתך?Small light
איך המרגש?
על הפניםאשקודש
אנחנו בהפסקה.
אה כפרה עליך אל תתעצבדי שרוט
תאר לך שלא הייתם בהפסקה והיא הייתה ממשיכה לצאת איתך עם כל התחושות האלה. זה יכול להיות מאוד הרסני.

זה טוב שלקחתם זמן. תרגיש טוב
לך לכותל !! שפוך הכל לאבא...... זה מה שעשיתי כשלי היה קושיה' אלוקינו

הרי רק הוא מבין אותך עכשיו נכון ? ורק הוא יכול לעזור 
תפוס אוטובוס או רכבת או רחפן וסע לשם , שפוך הכל  תתנקה !!! 
מתפללת איתך !!!

צודק!אשקודש
צודקת* יאללה אתה בדרך?ה' אלוקינו
מתיקות.....די שרוט
אין לי כבר את האמונה התמימה הזאת
אבל זה מה שנשאראשקודש
תכלס.
אין כבר כלום בעולם הזה באמת חוץ ממנו יתברך.
וואו, איזה ניסיון!!Small light
ממש מתפללת איתך!
תודהאשקודשאחרונה
צריך תפילות
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך